Volg ons overal!
Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je 41e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby

Ontspan! Je hebt de 40 weken volbracht. Geniet van het laatste moment en schrijf je alvast in bij superleuke winacties
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (1460)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • musje87

  40 +4.... wachten duurt lang. Wie heeft het ook even moeilijk? Vandaag flinke huilbuien gehad. Bah

 • Babyno2

  lieve dames uit week 40.
  Bedankt voor jullie verhalen.
  Ik vond et toch wel fijn om ook jullie verhalen te lezen. Zo stond ik er niet "alleen" voor.
  Geniet van jullie baby's.
  Ik hoop dat het voor mij en degenen die ook in week 41 zijn beland niet zo lang meer gaat duren.
  Bedankt toppers! Het ga jullie goed 👶😘😘😘

 • Latin_Lady

  Het is echt fijn als je elkaars verhalen kunt volgen, en elkaar kunt steunen als dat eens nodig is! Ik vond het ook geweldig te weten dat ik niet alleen was. Ik hoop zo voor jou en de andere dames van nu week 41 dat jullie snel mogen genieten van jullie baby'tjes!! Ik volg nog mee hoor, ben enorm benieuwd naar jullie verhalen ook, wanneer het ook voor jullie zover is! En we blijven elkaar steunen!

 • proudmamaof l,s,l,v

  O wat hoop ik gauw dat je mag gaan genieten!!! Ik ben zo verliefd en blij en opgelucht. Gun ik jullie ook!! Nog 7 dagen max😘😘😘😘😘

 • Latin_Lady

  Om 15u23 is baby Rune geboren, hij meet 53 cm en weegt 3900 g. Hij had na de geboorte last van zijn ademhaling, en 38,3 koorts, dus moet hij nu toch zeker tot morgen op neonatologie verblijven. Mama stelt het wel goed, na de horrorbevalling die 59 uur geleden begon...

 • Luna05

  Gefeliciteerd meid! Hopelijk kun je het snel achter je laten en volop genieten van je kleintje!

 • Latin_Lady

  Dank je!
  Geen probleem hoor, nu ik hem kan knuffelen lijkt heel de toestand van de bevalling al een heel pak verder weg 😍 Weegt niet op tegen die lieve, mooie oogjes die me aankijken en dat warme gevoel als ik naar hem kijk en hem in mijn armen heb...

 • proudmamaof l,s,l,v

  Hè wat naar.. Hopelijk snel genieten!! Hier is het echt mega genieten!! Na helaas 2 perfecte bevalling ook een horror bevalling. Wat een hel, hij lag niet goed gedraaid weer door de ontsluiting niet verder kwam. Weeën werden extremer en extremer maar het stagneerde door de liggen. Uiteindelijk in het ziekenhuis beland en is hij toch gekomen en gedraaid met Hulp van de vk. Oei dat was niet fijn..

 • Latin_Lady

  Ja Rune was een sterrenkijkertje, waardoor het bij mij ook niet goed vorderde. Genieten doe ik nu al hoor, elke keer als ik bij hem ga op neonatologie!

 • Babyno2

  Wat fijn!! Gefeliciteerd! Ik hoop dat het snel goed met jullie gaat, en dat jullie snel naar huis mogen. Geniet er van.

 • Latin_Lady

  Dank je!! ❤️
  Zijn koorts is al direct na overplaatsing gezakt, en ook zijn ademhaling is helemaal in orde nu. Maar omwille van de antibioticakuur moet hij toch 3 dagen daar blijven, als alles goed blijft gaan mag hij na die 3 dagen met ons mee naar huis. Komt goed!! 😊

 • proudmamaof l,s,l,v

  Ryley is geboren morgen meer😘 succes meiden die nog wachten..

 • Luna05

  Gefeliciteerd!!!

 • My precious boys

  Super!! Gefeliciteerd 🎉 💋

 • Latin_Lady

  Gefeliciteerd meid, geniet er nu maar van, je hebt het verdiend en je hebt lang genoeg moeten wachten!! 👶 Mooie naam trouwens!
  Dan heb je me nog voorbij gestoken, ik lig hier nog steeds te ploeteren met 3cm opening, en weeën die ik bijna niet weggepuft krijg. Ik mag nog geen pijnstilling hebben omdat alles zou kunnen stilvallen, en mag geen opwekkers krijgen. Dus blijven we maar verbijten, dit wordt stilaan een horrorbevalling...

 • My precious boys

  Lig je in het ziekenhuis dan?. Vervelend als het niet opschiet! Nog even geduld dan is de baby er ook jij ook veel succes hou ons op de hoogte!! Hier is alles rustig en 41 week vandaag haha.

 • Babyno2

  Gefeliciteerd! Alles goed gegaan? Geniet ervan😚

 • My precious boys

  Ik kan me gaan melden bij 41 week haha 😂

 • my precious boys

  Spannend allemaal dames, zal duimen voor jullie succes jullie kunnen het!!!

 • Babyno2

  En? Jaloers op jullie pijn... wat blijf ik mezelf toch verbazen...😂

 • Latin_Lady

  Ennnnnnn het vordert niet 😭 Laatste ctg zelfs geen enkele wee op een halfuur tijd. Moet ik daarvoor een hele dag lopen afzien...??? Nu een halfuur verder heb ik wel alweer opnieuw weeën, maar ik word hier depressief van, kon me niet inhouden en ben keihard beginnen huilen. Maar de gyn zei dat het wss toch voor morgen of overmorgen (😱) zou zijn. Niet meer voor vannacht. Maar ik mag wel hier blijven. Op dit moment vind ik het vreselijk dat ze me niet iets kunnen/mogen/willen geven om het beter op gang te brengen...

 • Babyno2

  Ach jee zeg... pfff... lijkt me heel heftig.... je bent al een poos op gang met weeen... Ik hoop zo voor je dat het wel doorzet. Sterkte en zet em op😘

 • Latin_Lady

  Ondertussen toch al wel 36 uur, zelfs nog wat langer bezig, voor 3cm opening en ondraaglijke weeën (komt mss omdat ik stilaan uitgeput ben) Dit wens ik jullie niet toe hoor!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van dinsdag 18 juli 2017 tot en met maandag 24 juli 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen