Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2520)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • SimoneN
  3.12.2018 is met 40+3 om 13.34 onze zoon geboren. Luca. 4260 gram 51 cm.

  Om 9 uur in de ochtend hebben ze me ingeleid en mijn vliezen gebroken en kwam het rustig op gang en 13.34 kwam hij ter wereld.
 • Lynn5

  Gefeliciteerd! Geniet van jullie mooie zoontje! 🍀😍

 • blije-mom85

  Van harte gefeliciteerd geniet lekker van elkaar!!

 • Bibsje1982

  Gefeliciteerd!!! Geniet van elkaar 🍀

 • liley
  Vandaag met 40+3 geboren middels een keizersnede (draaipoging lukte niet, ze kwam dwars te liggen)

  Haar naam is Lexy, 50 cm lang en 3740gr
 • Lynn5

  Wauw! Gefeliciteerd!! 😍
  Hoop dat jij je goed voelt en je kleine meid het goed doet.
  Veel geluk! 🍀

 • blije-mom85

  Van harte gefeliciteerd!! Geniet er lekker van!💋😇

 • Bibsje1982

  Gefeliciteerd!!! 🎉🎉 En wat een onwijs leuke naam zeg!
  Hoe gaat t nu met je? Beetje over de keizersnee heen kunnen zetten?
  Geniet van elkaar 🍀

 • liley

  40+2 en ons meisje is plots in stuit gaan liggen (vorige week lag ze nog goed!)

  Morgenochtend om 7 uur melden in het ziekenhuis voor monitor, draaipoging en gelijk aan weeopwekkers in de hoop dat ze dan gaat indalen en niet weer terug kan draaien... mocht dat allemaal lukken mag ik van de weeopwekkers af en een badbevalling doen... En anders wordt het een keizersnede
  Ze schatten de kans op een succesvolle draaipoging goed in aangezien ze nog maar enkele dagen geleden zelf nog heeft kunnen draaien

  Hoe kan ze met 40 weken nog draaien???!

 • Bibsje1982

  Na wat bizar zeg!! Ik ben morgen 39 weken en ik heb vorige week vrijdag te horen gekregen dat mijn meisje niet meer helemaal ingedaald lag, en dat terwijl ze dat eerst wel was..
  Maar bij jou met 40 weken nog naar een stuit?!?!
  Ik hou mijn hart vast 🍀
  Iig veel succes morgen! 🍀

 • liley

  ja ik had het gelezen in week 38 denk ik? Had al bijna een reactie geplaatst met 'pas maar op, bij mij is ze met 40 weken nog naar stuit gedraaid!'

  jij ook nog succes met de laatste loodjes!

 • Bibsje1982

  Haha! Ja klopt!
  Ben benieuwd wat die van mij doet, zal t morgen wel horen 😉
  Thnx, jij ook he! Hoop dat ze snel komt 🍀

 • liley

  Keizersnede it is...

 • Bibsje1982

  Echt? Why?? 🍀

 • liley

  Ze gaan bijna de draaipoging doen en dan aan de weeopwekkers!

  Hopelijk wil ze snel komen en hoef ik geen keizersnede

 • Bibsje1982

  Spannend!!!😀🍀

 • Mamatobetje

  Wow! Wat een bizar en een pech zeg! Hopen day ze haar kunnen draaien! Dit wil je er echt niet bij hebben met de laatste dagen 😡😡😡 Nu nog even afwachten voor je dus!

  Ik ben nu 40+6 en nog steeds Niets 🤧 Ik voel niets, alleen zo ongeduldig!

 • liley

  Jaaaaaa echt bizar! Dat verwacht je gewoon niet met dit termijn!

  Ik vermoed dat ons meisje er morgen of overmorgen wel gaat zijn... Hoop ik... Ben het echt zat nu met de pijnlijke voorweeen die dus klaarblijkelijk niks doen...

 • xCintje

  40+6 en nog geen baby te zien...😥

 • Mamatobetje

  Heel veel succes morgen!!! Zet hem op! Eindelijk ga je je kleintje zien 😍😍! Ik zou morgen ingeleid worden dmv een ballonkatheter. Maar heb het afgezegd. Wil echt mijn lichaam al het werk laten doen. Ook al raakt mijn geduld echt op! Ben nu 40 + 4..

  Heel heel heel veel geluk ❤️😘ik hou je blogs in de gaten

 • Hornet

  Hier ook 😓😓😓
  Heb al zo veel annanas op maar ze heeft het veelste goed daar binnen denk ik.

 • xCintje

  Hoop dat je snel mag bevallen of inmiddels al bevallen bent!😘
  Hier inmiddels 41.1, vanmiddag nog gestript door de verloskundige, maar dit was de 3e keer, waarvan de 2e keer dat ik 2 cm ontsluiting heb en een compleet verweekte baarmoedermond. Nu veel pijntjes en krampen, maar geen weeën te noemen.
  Morgenochtend om 7:30 melden in het ziekenhuis, daar wacht mijn eigen verloskundige me op. Zij breekt dan mijn vliezen en vervolgens krijgt mijn lichaam 2 uur de tijd om zelf de weeën op te pakken. Gebeurt dit niet word ik overgedragen aan de gynaecoloog.
  Ik hoop zo dat mijn lichaam nog enigzins gaat doen wat het zou moeten doen..
  Heb er zoveel zin in om dit kleine mannetje te ontmoeten, maar ik wacht al zo lang, heb zoveel valse starts gehad.. Dat je et bijna zelf niet meer in geloofd dat er echt écht een baby komt. Morgen komt dat besef vast!

 • Hornet

  Aah jij bent er bijna veel succes vandaag. Volgens mijn vk is het normaal dat je voor een eerste kind bevalt na 41 weken...
  Ik wacht nog even af vrijdag in het ziekenhuis ctg en een echo en evt de inleiding bespreken, daar kijk ik wel heel erg tegenop. Maar goed duurt niet lang meer voor ons

 • liley

  Ook al zoveel valse starts? Hier ook al 4 weken lang en telkens na een aantal uur/dag stopt het... Ik ben compleet uitgeput al...

  Steeds maar denken: ja het begint!!! En nu als ik weer voorweeen/weeën heb debk: zal toch wel weer niet doorozetten...

  Ben ondertussen al een paar weken echt down daardoor

 • xCintje

  Ja, heel herkenbaar! Hier ook echt ontzettend down, je raakt gewoon uitgeput en het lukt niet meer om op te laden. Maar nog even en dan zijn de baby's er! Succes met laatste loodjes, je KAN het!🤗

 • liley

  Ugh ja, vooral met Nog 2 rondlopende kindjes (gelukkig schoolgaand!!!!) en een heel huishouden...

  Nu brengt mij partner gelukkig de kids naar schooligans 's ochtends, maar zo lang ik nog niet aan het bevallen ben moet ik ze zelf halen en laat nu net alle straten rondom de school afgesloten zijn wegens rioleringswerken - dus de auto ver weg zetten en een stuk stappen

  Maar morgen worden je vliezen gebroken dus jij zal binnen 2 dagen zeker je kleintje kunnen omarmen!

 • Jay26

  Twee weken geleden ben ik bevallen van een prachtig meisje.
  Het was een ingeleid bevallen, toen ze het ball on plaatste, had ik al 1 cm ontsluiting.
  De volgende dag werd mijn vliezen rond 07:00 uur gebroken en om 14:18 werd ons dochtertje geboren met 38+1.
  Dank God dat hij mij gebeden had gehoord, alles verliep heel goed, ok had geen complications, niet gescheurd en de bevalling duurt alleen maar 30 minuten. Zij is onze eerste kindje.
  Success coor alle zwanger vrouwen die nog moeten bevallen.

 • Bregit

  Ik zit nu op 40+5 en je kunt me op dit moment wijs maken dat de baby pas in januari zal komen.... geloof gewoon niet meer dat ik een dezer dagen ga bevallen
  en mentaal valt het me ineens zwaar vandaag. Maar ik weet tegelijkertijd ook dat het nergens op slaat. Mijn dochter is ook geboren met 40+6 en is allemaal hartstikke normaal natuurlijk. Kennen jullie dit gevoel? Dat je ineens ook meer gaat opzien tegen de bevalling dan een paar dagen terug terwijl ik er eigenlijk heel positief insta?

 • xCintje

  Inmiddels al bevallen? Ik kan me wat betreft je gevoel dat de kleine in januari pas komt helemaal aansluiten! Heb de hele tijd gedacht dat hij wel voor 40 weken zou komen, maar morgen mag ik me aansluiten bij de 40 weken en volgens mij zit hij wel lekker nog. Had wel 1 cm ontsluiting van de week en 2 dagen geleden de slijmprop verloren. Maar helaas: het zegt allemaal niks!

 • XvanMama

  Herkenbaar. Ik ben vandaag 40+4 en ik had bij mn 2 andere kids niet eens de 40 wk gehaald. 1 was er zelfs al met 38+1. Ik kijk ook op tegen de bevalling naarmate het allemaal langer duurt .. pff

 • Bregit

  Houd moed dames! Ik heb inmiddels een wolk van een zoon die uiteindelijk met 41+3 zelf is gekomen. Heel veel succes met de evt laatste loodjes, het is bijna zover.

 • Zohal

  40 weken!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van woensdag, 5 december 2018 tot en met dinsdag, 11 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50