40 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je 41e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby

Ontspan! Je hebt de 40 weken volbracht. Geniet van het laatste moment en schrijf je alvast in bij superleuke winacties
 
Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (841)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Merida

  Laten we hopen dat ik bij één van die weinige hoor waarbij hij echt op de uitgerekende datum geboren word

 • Merida
  Herkenbaar?
 • Merida

  Hallo week 40

 • EmilieSV

  Goedemorgen week 40! Dé dag is aangebroken maar geen enkel teken van een naderende bevalling. Ik droom elke nacht over de bevalling maar meer dan dat gebeurt er niet. Ben zo nieuwsgierig naar ons kleine meisje en kan niet wachten tot we haar kunnen knuffelen! 😍

 • Merida

  Gister avond had ik wel echt heel last, dacht zelfs even dat het lichte weeën waren ging ook even bijhouden en kwam inderdaad regelmaat in maar helaas toen ik naar bed ging zakte het weer af en vandaag alles rustig. Om gek van te worden

 • EmilieSV

  Heel frustrerend voor je...! Hier gebeurt gewoon niets dus ik denk dat het volledig onverwachts een keer gaat losbarsten.. ooit... 🙄

 • wensje3

  Hallo week 40 😢

 • Merida

  Haha och meid je zit er helemaal doorheen of niet. Nou schrale troost, ik heb ook nog niks en het ziet er ook niet naar uit dat dat snel gaat veranderen. Morgen kom ik je gezelschap houden hier

 • wensje3

  Laat me niet alleen hé?!

 • Merida

  Ik ben er hoor, zoals beloofd. Ga me nou niet vertellen dat jij ondertussen bevallen bent

 • wensje3

  Nee maar voel vandaag voor het eerst een ander soort pijn. Normaal had ik in de ochtend geen pijn. Maar toch zegt dat natuurlijk niet veel. Ik baal zo enorm dat ik nog steeds niet bevallen ben.

 • Merida

  Nee hoor haha kan ook gewoon lekker meedoen in week 40

 • Chan86

  Hoi dames

  Ik ben afgelopen nacht bevallen om 00.31 van onze dochter. Nu herstellen van de bevalling. Ik zou vandaag ingeleid worden maar dat was na een super effectief strippen niet meer nodig en kon ik afgelopen nacht gewoon bevallen zonder al die toeters en bellen. Nu lekker genieten. Houden jullie het nog een beetje uit.

 • Angelmom1

  Proficiat met jullie kleine meid! Geniet er van 💋💋

 • 3thwonderiscoming

  Ohh eindelijk meid! Ik zat steeds te spieken of er al wat was gebeurd bij je maar fijn dat het strippen uiteindelijk heeft geholpen. Proficiat met je dochter💞 nu lekker genieten😘

 • Lusenda

  Gefeliciteerd met de geboorte veel geluk met de kleine meid en een goede herstel van de bevalling

 • Merida

  Ohh eindelijk, gefeliciteerd!

 • wensje3

  Gefeliciteerd! Fijn dat de bevalling op gang ging na het strippen. Geniet ervan! Wens je een spoedig herstel!

 • Lylah5

  IK WIL BEVALLEN!!! , vandaag 40,5 weken zwanger! Ik ben zo moe. En mijn onderrug doet zeer, helemaal s nachts als ik me wil omdraaien. Dus blijf ik maar op mijn rug liggen. Wordt altijd wakker met een mega harde buik.
  Fijn dat ik even mocht klagen

 • Chan86

  Ik voel helemaal met je mee. Hier ook 40.5 en nog steeds niet bevallen ben echt er moe van. Maandag moet ik terug komen in het ziekenhuis en eventueel beslissen of ik ingeleid wil worden. Ik hoop dat de kleine dit weekend nog komt maar die kans word ook steeds kleiner. Ik hoop dat je ukkie snel komt.

 • Lylah5

  Bij jullie al gerommel??

 • Chan86

  Nog steeds veel harde buiken en pijn met lopen en veel druk van onder maar weet niet of ik moet bellen.

 • Lylah5

  Laat jij je strippen??

 • Lylah5

  Altijd bellen als je onzeker bent daar zijn ze voor..

 • Lylah5

  Ik kom net uit t ziekenhuis en het ziet ernaar uit dat t geen vruchtwater was. Poeh! Ik word vanmiddag misschien gestript

 • Merida

  Spannend, hopelijk doet het wat voor je! Bij mij rommelt het eigenlijk elke avond, maar gisteren avond was het wel erger. Veel kramp wat ook om de paar minuten terug kwam. Dacht voor het eerst dat het misschien wel door zou kunnen zetten snachts dus snel gaan slapen nog voor het geval het zou beginnen maar helaas, vanochtend gewoon rustig wakker geworden

 • Lylah5

  Ik snap t helemaal, t liefst heb ik ook een natuurlijke bevalling , maar die onzekerheid idd! Dit is mijn vierde baby en ben bij alle 3 natuurlijk bevallen, ook zonder pijnbestrijding.. mijn laatste zoontje is ook pas met 41,5 geboren.. na drie keer strippen (ook al twijfel ik of dat geholpen heeft) vandaag 41 weken zwanger maar ik merk dat ik gewoon amper nog kan lopen! Gelukkig zijn er lieve moeders op school die mijn twee oudste naar huis brengen..

 • Lylah5

  Slopend he! Ik heb s nachts ook steeds krampen, en s ochtends is t weer rustig.
  Strippen hebben ze niet gedaan, was geen tijd voor... dus nu wachten tot morgen? Ga jij je laten strippen??

 • Merida

  In principe wil ik me niet op gang laten helpen met strippen of inleiden omdat ik bij mijn vorige het strippen echt niet tof vond en het me niet eens hielp waarna ik alsnog ingeleid moest worden wat ik ook niet tof vond zou heel graag willen dat het vanzelf begint maar ik ben nog geen 40 weken, jij welen ik denk als ik de 40 weken voorbij ben ik ook wel anders praat. Ik ben geen fan van inleiden maar ook niet van onder tijd lopen daar had ik het vanmorgen in week 39 ook al over, ga zo de vk eens bellen gewoon in te vragen wat zij denkt voor m'n eigen geruststelling want het is ook precies wat je zegt, gewoon slopend steeds dat denken dat het begint en zorgen maken gaat het nog wel goed etc etc

 • Merida

  Pff heb het wel met jullie te doen. Ben er vandaag ook klaar mee en ben niet eens 40 weken. Hoop dat het allemaal niet lang meer duurt

 • Chan86

  Ik hoop het ook. Ik wil echt niet meer me andere 2 dochters zijn me echt aan het uittesten. Hoop dat de kleine meid snel bedenkt om te komen want anders word het echt drama met de bevalling ben ik bang voor.

 • Chan86

  Ik hoop het ook. Ik wil echt niet meer me andere 2 dochters zijn me echt aan het uittesten. Hoop dat de kleine meid snel bedenkt om te komen want anders word het echt drama met de bevalling ben ik bang voor.

 • Chan86

  Ik voel helemaal met je mee. Hier ook 40.5 en nog steeds niet bevallen ben echt er moe van. Maandag moet ik terug komen in het ziekenhuis en eventueel beslissen of ik ingeleid wil worden. Ik hoop dat de kleine dit weekend nog komt maar die kans word ook steeds kleiner. Ik hoop dat je ukkie snel komt.

 • Lylah5

  Gister vocht verloren, vk gebeld, ze heeft een testje gedaan met een wattenstaafje, ze zegt dat t vruchtwater is.. dat was gister half 5. Nu nog steeds geen weeën.. ik heb er een hard hoofd in. Volgens mij was t geen vruchtwater. Straks komt ze de baby controleren en alles verder brspreken. Hoop dat t allemaal snel gaat.. word gek van t wachten! Jullie ook sterkte!

 • Chan86

  Succes hoop dat we allemaal snel onze wondertjes in onze armen hebben. Mooie dag om te bevallen.

 • Merida

  Kan toch wel vruchtwater zijn hoor, gebeurd wel vaker dat de weeën uitblijven, dan word je gewoon na 24 uur ingeleid. Ik ga er even van uit dat de vk weet wat ze zegt dus denk dat jij vandaag je kleine gaat zien veel succes hoor, zet 'm op!

 • Lylah5

  Ja ik hoop t.
  Alleen mijn drie eerdere bevallingen begonnen met breken van de vliezen, 20minuten later al weeën en mijn zoontjes zijn mega snel geboren, 1 binnen 5&half uur, de ander binnen 2&half uur.. vandaar mijn harde hoofd haha .. mijn dochter na 12 uur.. maar zij was mijn eerste

 • Merida

  Bij mij ging het na het breken van de vliezen bij de eerste ook ineens heel hard. Maarja elke bevalling is weer anders dus hoop voor je dat het snel begint vanzelf nog dat zou wel beter zijn als inleiden. Maar anders komt dat ook wel weer goed

 • Twijfelaar39w

  Pff week 40... iedereen zei altijd tegen me ' wat zit hij laag!! En al helemaal ingedaald? Die komt vast eerder!' & bij de eerste groeiecho werd gezegd hij is al aan de grote kant... We doen met 37 weken nog een groeiecho en dan gaan we hem misschien eerder 'halen/bevalling opwekken '
  Nou hier zit ik dan in topic week 40 +2 dagen nu... ik ben gisteren gestript had 2 a 3 cm ontsluiting... Vind het nu allemaal wel spannend.. Wil graag thuis bevallen hoop dat dat weer kan..

  Iemand ervaring met strippen??

 • Lylah5

  Ik ben met mijn laatste drie keer gestript, eerste keer met 40,2 tweede kerr 40,4 en derde keer 41,2.. uiteindelijk is hij met 41,5 geboren.. strippen heeft bij mij volgens mij niks uitgemaakt. Ik voelde ook weinig, alleen de laatste keer was wat gevoeliger.. ik ben nu 40,4 weken.. ze hebben voorgesteld om weer te gaan strippen met 41,1 weken.. maar ik weet t nog niet..

 • wensje3

  Ooh hier ben ik ook bang voor. Ze zeiden dat mijn zoontje ook te groot was dan normaal. Dus ik dacht nou dan komt hij wel eerder. Ben nu 39.1 weken, maar word steeds zenuwachtiger omdat ik bang ben hoe langer het duurt hoe groter hij wordt hoe moeilijk de bevalling wordt 😭 Maar goed ben nog niet officieel overtijd. Strippen hadden ze bij mijn eerste zwangerschap bij 41.3 weken gedaan. Ik merkte al wel dat ik die ochtend wat krampen had en toen ging de verloskunde strippen. Vond dat zo'n naar gevoel kon de vk wel wurgen op dat moment. Toch heeft het wel wat gedaan want daarna begonnen de weeën. Ik hoop alleen dit keer niet gestript te worden net als de vorige keer. Was toen bevallen met 39.5 weken. Succes meid, komt vast goed.

 • Merida

  Ik heb wel ervaring met strippen. Vorige zwangerschap ben ik gestript en vond het vreselijk. Deed echt zeer hij kon er ook niet goed bij, was op vrijdag maar gebeurde daarna niks. Maandag ochtend met 40+2 ben ik toen ingeleid wat ik ook niks vond, maarja het was ff niet anders. Nu hoop ik ook dat het vanzelf begint (ben pas 39 weken) mijn baby is ook aan de grote kant moet woensdag naar de vk met 39+6 ben benieuwd of ze over inleiden begint. Succes hoop dat het strippen jou meer opleverd, jij hebt wel al 3cm ik had maar 1 dat scheelt misschien

 • Mariam85

  Oooo jij bent er al bijna!!! Succes meid!!! Heb er helaas geen ervaring mee ...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van vrijdag 19 mei 2017 tot en met donderdag 25 mei 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50