40 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je 41e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby

Ontspan! Je hebt de 40 weken volbracht. Geniet van het laatste moment en schrijf je alvast in bij superleuke winacties
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (771)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Steffie076

  40,2, wanneer kom je nou

 • Belinda39
  Onze lieverd is 4 april geboren.
 • Steffie076

  Gefeliciteerd, wat een knap koppie

 • Joviplus2

  Op 3 april 2017 zijn wij trotse ouders en broer geworden van een kleine prinsesje die Dunja heet .Zij kwam net als haar broer met 40 weken en 4 dagen hahah . Ben zo blij met mijn mooie gezinnetje .

  Veel succes dames en ik hoop dat het bij jullie ook zo snel en goed gaat !

 • Ourwish2016

  Hier inmiddels 40,3wk. Zijn er nog meerdere die op t wachtbankje zitten? Vorige keer tot 41.5 gelopen en toen ingeleid dus vrees dat het weer zo zal gaan 😬

 • Chudo
  Met 39.6 op 1 april geboren onze zoon Kenan met 3970 gram en 56 cm!! Hij is prachtig😊
 • Clover4

  Waauw meis gefeliciteerd!! En wat een mooie gezonde jongen zeg! Fijn dat alles goed gegaan is. Geniet maar lekker van je kersverse gezin en je kraamweek! Liefs

 • Mamavanrosie

  Wat een knapperd!!! Proficiat zeg!!!
  En zo groot! Kan me niet voorstellen dat hij eruit floepte?
  Gaat het met jou?

 • Chudo

  Dankjewel!! Eenmaal persweeen duurde het nog ongeveer een half uur maar hii zat knel met zijn arm dus echt leuk kwam hij er niet uit! Zo snel mogelijk vergeten! 😊

 • CK17

  Van harte gefeliciteerd! Wat een prachtig mannetje! Lekker genieten nu!

 • ~miesjelle~

  Vandaag 40 weken. De uitgerekende dag! Ben benieuwd wanneer de kleine geboren gaat worden

 • Panda-beer

  Ik ben vorige week met 40.3 weken bevallen van een prachtige jongen. 20 maart de hele dag wat voorweeen gehad, om 22:00uur in het ziekenhuis met 4cm ontsluiting, en om 1:13uur is Boaz geboren.

 • amommy

  gefeliciteerd allemaal :) ben ik nou de enige die nog zwanger is? :(

 • Ourwish2016

  Nee hoor, hier ook nog geen tekenen van n beginnende bevalling. Vorige keer ook tot 41.5 gelopen 😬

 • Joviplus2

  Nope...hier 40+1 . Elke dag check ik babybytes voor 'kersverse' mamas

 • sSophie91

  Vanochtend om 7:15 uur is onze zoon Jack geboren, op de uitgerekende datum! Hij is 51 centimeter en weegt 3410 gram. Hij is in het ziekenhuis geboren maar we zijn alweer lekker thuis. Het gaat super hier!

 • Mama-Tess

  Gefeliciteerd geniet ervan. Heerlijk dat je al weer thuis bent

 • sSophie91

  Jij ook gefeliciteerd met je dochter!

 • mamavane&m

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat alles goed gaat! Hele leuke naam trouwens
  Geniet van de kraamweek!

 • sSophie91

  Dankjewel! (:


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van dinsdag 18 april 2017 tot en met maandag 24 april 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50