Volg ons overal!
Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je 41e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby

Ontspan! Je hebt de 40 weken volbracht. Geniet van het laatste moment en schrijf je alvast in bij superleuke winacties
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (2053)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Laurine

  Nou ik heb het achter de rug! Na een vlotte bevalling van een kleine 2 uur is onze dochter Daniëlle geboren!nadat ze de vliezen hebben gebroken kwam mijn bevalling binnen 10 minuten op gang. Daarom gelukkig toch geen infuus nodig gehad. Ze weegt 4510 gr en alles gaat goed! Voor de dames die nog moeten: veel succes!

 • shrimp

  Gefeliciteerd!! Ik schuif zo door naar wk41..

 • zon2018

  Gefeliciteerd! Eindelijk kunnen jullie genieten van jullie dochter.

  Gelukkig dat je bent ingeleid joh gezien gewicht van jullie baby! Je moest echt niet langer zwanger lopen.
  Lekker genieten van je kraamtijd

 • Laurine

  Dank je! Ondanks dat ze groot is gelukkig makkelijke bevalling gehad!

 • just_me1983

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!!!!

 • Laurine

  Vandaag 39+5.. om 7.00 uur mag ik bellen en als er plek is word ik dan om 8.00 uur ingeleid! Gek idee hoor.. vannacht bijna niet geslapen, zie er best tegenop. Normaal overvalt zo'n bevalling je, nu het hele weekend echt naar toe geleefd..lekker veel tijd om zenuwachtig te worden ben benieuwd hoe lang het gaat duren allemaal, heb alleen bij mijn eerste bevalling wat extra stimulatie gehad door infuus maar nog nooit ingeleid..

 • zon2018

  Spannend, heel veel succes!
  Een voorspoedig bevalling gewenst.

 • Zon2018

  Vandaag D-day;

  Het rommelt hier de hele dag al, ben benieuwd of de oefenweeen gaan doorzetten.

 • vriendinutje
  Ik ben ook vanochtend bevallen van een gezonde zoon 3535 gram met 40 + 2 iedereen nog heel veel succes
 • Zon2018

  Gefeliciteerd! Wat een mooi kleine
  Duimertje 😍

 • Lianne44

  Wauw!! Gefeliciteerd meiden!!:) war een mooi mannetje 😍

 • Kikkertje85

  Vannacht met 40+3 is om 1.15 uur na een kleine 3 uur en slechts 1 perswee onze dochter geboren! Ze weegt 3330 en is 50 cm.

 • just_me1983

  Gefeliciteerd 💗

 • zon2018

  Gefeliciteerd met jullie dochtertje.
  Geniet van je kraamtijd.

 • shrimp

  Wouw!!! Wat snel. Gefeliciteerd. Kon je wel op adem komen tussen de weeen? Voel je je goed?

 • Kikkertje85

  Ja, zeker snel. De weeën waren heftig, zeker wanneer er meer tijd tussen zat, maar het was goed te doen. Ik voel me erg goed! Hoe staat het er bij jou voor?

 • shrimp

  Stilletjes...40+6 vandaag.

 • Petra Boer
  Ik ben vanmorgen bevallen van een gezonde zoon. Voor iedereen die nog moet bevallen heel veel succes en voor degene die de bevalling achter de rug hebben gefeliciteerd.
 • zon2018

  Gefeliciteerd met jullie zoontje
  Geniet van je kraamtijd.

 • Petra Boer

  Dankjewel. Gaan we doen 😀

 • shrimp

  Gefeliciteerd!! Hoe groot en zwaar is hij? Hij oogt best groot zo haha ( voor een netgeboren baby dan xd..die allemaal klein zijn )

 • Petra Boer

  Dankjewel. Hij was 3870 gram en 53 cm. Mijn 2 andere kinderen waren kleiner maar dit is niet te groot ofzo

 • shrimp

  Ach wat is te groot he ;-) mijn oudste was 3866, 54 cm. Een vriendin van mij krijgt ze allemaal boven de 9 pond. Lekker wat extra spek . Als ze het maar goed doen


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van woensdag 17 januari 2018 tot en met dinsdag 23 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

8 leden zijn nu online
Lid worden