Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5811)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Frederieke84

  Aangekomen in week 9 ❤️ Ik voel mij zo dankbaar dat ik deze zwangerschap mag meemaken 🥰 nog 2,5 week tot mijn termijnecho 🍀 Ben vaker misselijk de laatste dagen maar denk ook door de vermoeidheid die steeds meer komt. Ik zie best wat dames staan in het lijstje die ook op 24-11 de bevaldatum hebben. Zo leuk! 🤗

 • FrutselRietje

  Bijna week 10!

  Erg veel last van misselijkheid en overgeven aan begin van de week. Heb suprimal gekregen van de dokter. Met een half tabletje per dag word het al een heel stuk draaglijker.

  Vermoeidheid voornamelijk in de namiddag. En kan nog steeds niet tegen etensluchten 🫣🤣

  Hopelijk snel helemaal weg, heb zin in het 2e trimester!

 • Mama-2024

  Hoi zijn er meer meiden hier waar de symptomen zoals gespannen borsten en moeheid afnemen?

 • Yune

  Laatste paar dagen idd iets minder, maar later op de dag komt vermoeidheid toch wel aardig opzetten

 • Mama-2024
  Onze baby met 9 weken 🥰
 • Yune

  Hoi week 9! Alles gaat voor zover goed, nog 1 weekje wachten tot termijn echo. Helaas nog wel op en af misselijk, dus voor nu nog even door met de pillen.

 • Fmoulin

  Ik ben het Moulin, Mijn echo was goed de baby bewoog goed.
  Maar moet wel plat liggen want de placenta ligt niet juist. Ik mag ook niet werken.
  Hoe gaat het met je?
  Wanneer is je volgende echo?

 • Mamavankwikkwekenkwak

  Wat fijn dat de echo goed was! Wat is er precies met de placenta of kunnen ze dat niet goed zien? Ik hoop dat bedrust voor je placenta zal helpen!
  Met mij gaat het goed, alleen veel misselijk en erg moe, maar goed als dat alles is!
  12 maart is de volgende echo🤩

 • Moulin

  Mamavankwikkwekenkwak dank je. Das lief van je.
  Ik heb net gezien dat je 9 weken en 2 dagen zwanger bent.
  Gefeliciteerd 💓

 • Mamavankwikkwekenkwak

  Dankjewel🥰
  En hoe was je echo!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van maandag, 16 december 2024 tot en met zondag, 22 december 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50