Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4515)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Marinea

  Ik noemde ivm de borstvoeding al stefan kleintjes van borstvoeding.com. hij heeft ook een aantal boeken geschreven over voeding. Ook vanaf zes maanden(het geven van stukjes in plaats van puree). Ik vond het super interessant en heb het toegepast op alledrie mijn mannetjes (die overigens eten als bouwvakkers. Gelukkig want hier eten we twee keer warm op een dag) Wat ik ook een heel inspirerend boek vond was van een vrij onbekende schrijfster Lida van ruijven. Ouderschap vanuit je hart. Klinkt misschien wat zoet, maar ik vond het heel inspirerend en puur. Heb er veel uitgehaald dus wilde het toch even met jullie delen. Van de week weer even doorgebladerd ook. Leuk!!

 • Mam18

  In week 9 aangekomen!
  Merk nu dat ik niet veel last meer heb van kwaaltjes. En dat maakt me dan soms ook weer ongerust. Af en toe nog pijnlijke borsten en om de 3/4 dagen hang ik een keer boven de wc.
  Het enige wat er bij is gekomen is dat ik heel erg emotioneel kan zijn.

  Meer vrouwen waar de kwaaltjes iets afnemen of veranderen?

 • Mamalouswonder3

  Het is zo lastig te pijlen, het is bij elke zwangerschap en elke vrouw anders. Maar onzeker hoef je je er niet over te voelen hier een gezonde zoon van bijna 9 rondlopen en nooit 1 zwangerschapskwaaltje gehad niks geen zere borsten niet moe niet misselijk helemaal niks.
  Bij mijn dochter van bijna 11 de eerste 12/14 weken fluitend doorgekomen toen nog naar egypte op vakantie geweest met 8 weken getrouwd toen nog (nu inmiddels ex) maar na de14 weken alles ondergespuugd tot week 30 ernstige bekken instabiliteit drama daarna terwijl er in elk boekje staat na de 12 weken voel je je beter😅🤣 nou dat was dus voor mij toen niet.
  En nu? Nu ben ik net een personaise uit walking dead make-up?? Wat is dat mezelf verzorgen mijn haren fhonen pff het iedee al met vlagen beroerd maar dan van de honger moe zere borsten loop het liefst de hele dag in mijn pyjama en lig ook het liefst in bed tot de kinderen weer van school komen. Dus ja ik hoop echt dat ik me na deze wel bekende 12 weken waarvan ik er nog 3 moet het wel beter zal gaan al lees ik overal dat op week 10 je hcg op de piek zit en daarna pas afneemt dus ik bereid me maar vast voor 🤣😅

 • Marinea

  Nog steeds wel last van de borsten (drie maten groter, nu al) Maar wel sinds een paar dagen weer meer energie, joehoe! Maak je geen zorgen hoor, is wel normaal. Je lichaam raakt ook gewend. En bij de een gaat dat sneller dan bij de ander. Lekker van genieten

 • babymango

  Ik heb dit ook. Niet misselijk geweest, maar wel heel erg moe en dat is eigenlijk al sinds vorige week minder. Verder is mijn buik ook minder opgeblazen. Vorige week wilde ik echt mijn knoop los doen aan het eind van de dag, maar daar heb ik nu geen last meer van. Ik merk wel andere kwaaltjes (bijv. dat ik bepaalde dingen niet zo lekker meer vind) Heb wel eens ergens gelezen dat vanaf week 9/10 je placenta een groot deel van je lichaam overneemt en dat je daardoor dus minder last hebt van de kwaaltjes.

 • Evaa_93

  Ik heb dus exact hetzelfde! Qua misselijkheid is het voor mij niet goed te peilen omdat ik medicijnen heb gekregen tegen het overgeven.

  Ook hier weer super onzeker, want zal het nou wel goed gaan omdat ik niet zoveel meer voel. In combinatie met extra emotioneel zijn, zorgt voor een hoop huilbuien😅😅

 • Mam18

  In week 9 aangekomen!
  Merk nu dat ik niet veel last meer heb van kwaaltjes. En dat maakt me dan soms ook weer ongerust. Af en toe nog pijnlijke borsten en om de 3/4 dagen hang ik een keer boven de wc.
  Het enige wat er bij is gekomen is dat ik heel erg emotioneel kan zijn.

  Meer vrouwen waar de kwaaltjes iets afnemen of veranderen?

 • Elfje89

  ongerust ja toch wel maar dikker en dikker voel me al zo opgeblazen wat ik bij me dochter op het einde droeg. moet nu al aan moe ja ook zeker en over emotioneel. de pijn in me borsten blijven hevig maar misselijk alleen in de ochtend nog wel derest niet.

 • Gertjuh

  Ik was eerst de hele dag misselijk. Ook kokhalzen van bepaalde geuren en tandenpoetsen. En niet alles lusten. Nu alleen nog bepaalde momenten misselijk, vooral na het avondeten. Ben ook vaak ineens in de avond beroerd. En ook sinds een halve week supermoe. Echt uitgeput gewoon. Dusja wel veranderd, alleen krijg er andere dingen voor terug😋

 • Marinea

  Ik ben benieuwd te weten.. Wie is er van plan borstvoeding te geven en wie fles voeding?

 • Augustus2018

  Bv! Bij de eerste riep ik van de daken dat ik t niet ging doen. En t maar vies en gek vond.
  Uiteindelijk 14 maanden gevoed 😂
  En genoten van de periode samen ❤️

 • Marinea

  Fijn he. Ik kan me er ook echt op verheugen!

 • Mamalouswonder3

  Ik ga borstvoeding geven, ik heb mijn dochter 8 maand gegeven wel met tepel hoedje en mijn zoontje helaas maar 4 weken niet omdat het niet goed ging maar omdat toen mijn peuter dochter van anderhalf steeds liep te etteren tijdens het voeden.
  Nu zijn ze als de baby er is 11 en 9 dus wil graag weer lang gaan voeden en hopelijk zonder tepelhoedje nu want die dingen vielen er altijd af als ze vol melk zaten en zat ik er weer onder😅goedkoop en goed en zo bijzonder moment tussen mama en baby

 • Marinea

  Super1

 • Gertjuh

  Ik weet het ook nog niet, omdat ik zwanger ben van een tweeling. Het lijkt me dan best intensief, maarja ook wel mooi. Als ik borstvoeding besluit te doen is dit wel totdat ik weer moet werken. Daarna lijkt het me teveel gedoe en op mijn werk is niet echt plek om te kolven.

 • Marinea

  In principe is je werkgever verplicht om je een plek te verschaffen om te kolfen en anders zelfs extra pauzes te geven. Inderdaad intensief met een tweeling maar wel mogelijk. Gefeliciteerd trouwens, wow!

 • Gertjuh

  Ja klopt, maar het is er gewoon echt niet op de werkplek en ik kan me niet voorstellen dat hij gaat verbouwen alleen daarvoor. Dan zit ik dus achter (waar we pauze houden) maar dat is vlakbij de ovens en zullen er regelmatig collega's langslopen. Maar heb ook altijd al gezegd dat ik t zou willen doen tijdens verlof maar niet erna, heeft hier niet echt wat mee te maken. Ik ga er gewoon nog even over nadenken haha, heb nog een paar maanden. En dankjewel 😊

 • Mamalouswonder3

  Hahah nou dat snap ik, de juf van mijn dochter heeft net een tweeling gekregen die waren al niet op gewicht bij de geboorte want een tweeling haal je nooit de 40 weken maar eerder dus in het zh al bij gevoed ze wilde borstvoeding geven maar uiteindelijk was het zo'n gedoe je zit hele dagen te voeden en soms 2 tegelijk als ik zwanger zou zijn van een tweeling zou ik mooi de fles doen of alleen maar kolven dat je de flessen kunt delen met je partner echt respect voor de tweeling mama's die wel borstvoeding geven

 • Gertjuh

  Ja haha precies, het lijkt me zo tijdrovend met twee. En inderdaad zijn ze vaak kleiner als ze geboren worden. Maar ik heb nog even om erover na te denken.😅😉

 • Marinea

  Ja maak je borst maar nat! Om maar even in de sfeer te blijven Wel tof hoor een tweeling. En ja de borstvoeding of flesvoeding, gewoon je gevoel volgen. Jij moet het doen. Maar je kan zelfs last minute nog beslissen. Zolang je je er maar goed bij voelt.

 • Gertjuh

  Haha ja😂 We zijn heel blij met het feit dat het een tweeling is. Wel pittig ook, zijn ook onze eerste kindjes, maar wel heel gewenst. Inderdaad kan ik ook later nog beslissen en dat gaat ook wat makkelijker als ik er wat meer informatie over heb straks😋 komt vast goed

 • Marinea

  Je kan ook een combinatie doen trouwens. Haha ja je zal wel een hoop aan je hoofd hebben

 • Gertjuh

  Ja daarom, de kraamzorg vroeg ook al wat ik zou willen, maar ik ben er echt nog niet uit. Moet het ook nog even met mijn man bespreken al denk ik dat hij het vooral mijn beslissing vindt. Ja, nu valt het nog mee maar het gaat lekker druk worden komend jaar haha.😂

 • babymango

  Ik twijfel nog. Bij de eerste heb ik het wel geprobeerd 2 weken, maar het deed zo veel pijn. Had wel genoeg productie enzo. Weet niet of ik er zin in heb om er weer aan te beginnen. Maar goed misschien dat ik het ga proberen met van die tepelhoedjes. Ik heb nog 7 maanden om er over na te denken ;-)

 • Marinea

  Wat jammer dat het zo pijn deed. In principe zou dat niet moeten bij goed aanleggen. Ik begrijp dat je dan nu twijfelt

 • babymango

  Ik heb zelfs nog begeleiding gehad van een lactatiedeskundige. Maar had gewoon heel veel last van tepelkloven (dat was de reden van de pijn). Moet zeggen dat ik sowieso hele gevoelige tepels heb hoor, dus misschien dat het gewoon aan mijn tepels ligt. Daarom denk ik dus wel na over die tepelhoedjes. Dat zou voor mij denk ik wel de oplossing kunnen zijn.

 • Marinea

  Ja of misschien een combinatie. Kolven en 'live' zodat je zeker de eerste tijd de boel een beetje ontziet met ook de eventuele stuwing erbij. Misschien kan je eens googlen/contact zoeken met stefan kleintjes. Daar heb ik heel veel aan gehad. Hij heeft ook boeken geschreven en is van het kenniscentrum borstvoeding. Hij heeft soms van die trucjes waar je zelf nooit aan zou denken. Misschien voor jou ook wel.

 • Kate87

  Ik ga dit keer flesvoeding geven. Met de eerste 2 was borstvoeding geven een drama. Ik maakte veel te weinig aan. Waardoor ik al vanaf dag 1 moest bijvoeden. Driftige baby's van de honger, gestreste mama. Dus dit keer ga ik het mezelf wat makelijker maken. Waardoor ik de eerste weken meer hoop te kunnen genieten ipv alleen maar met het voeden bezig te zijn.

 • Marinea

  Begrijpelijk. Als ik je iets mee mag geven om over na te denken. Bij de eerste zei de vk dat ik prima met bv aan de minipil kon beginnen, maar toch was in een klap de melk weg. Ik had praktisch niets meer. Toen heb ik de tip gekregen om fenegriekthee te drinken (gewoon fenegriekzaad in heet water). Na drie koppen gedronken te hebben werd ik de volgende dag drijfnat wakker in bed, van de melk. In overvloed. Ik heb uiteindelijk 14 maanden gevoed en had melk genoeg. Een wondermiddel.

 • Kate87

  Zo jeetje dat klinkt zeker als wonder middel zeg! Hadden ze mij dat maar in 2011 en 2014 geadviseerd. Ik ben naar de lactatiekundige geweest en al. Niemand die er wat over zei. Thnx voor je tip

 • Marinea

  Ja ik kreeg de tip ook niet van de lactatiekundige maar heb contact gezocht met stefan kleintjes omdat ik hem voor de geboorte had ontmoet bij een dag van borstvoeding. De eerste lactatiekundige wimpelde me trouwens ook af met vaker voeden maar voedde ondertussen om het uur om mijn kleintje in ieder geval iets te geven. De tweede begon pas over die minipil en verzuchtte dat dit regelmatig gebeurde en de minipil zeker niet altijd geschikt is icm borstvoeding. Maar het werkt echt als een tierelier. Van veel naar praktisch niets naar weer heel veel. Fijn bijverschijnsel: je zweetgeur (die ik erg had na de bevalling) veranderd ook (daaraan weet je dat je voldoende fenegriekfenegriekthee hebt gedronken). Het wordt een soort geur van hooi. Niet zo een typische zweetgeur. Ik heb maanden geen deo hoeven gebruiken

 • Elfje89

  weet het echt niet goed denk zo 2x bost gegeven waarom de 3de ook niet is makkelijk, heb het altijd bij, kost niets extra. nadeel is lekken snel en doen makkelijker pijn als het kind huilt. maar ja denk dat ik het gewoon doe

 • Marinea

  Ja ik heb ook borstpads versleten haha! Vaste klant bij het kruidvat. Ze hielden ze zelfs apart. Overigens als je voedt aan de ene kant en de andere borst gaat lekken helpt het om er even tien seconden met je hand op te drukken. Dan stopt het. Wist je dat? Het is inderdaad lekker voordelig en je hebt het altijd bij je. En het grootste voordeel vond ik: 's nachts het bed niet uit!! Ik had zo een aanlegbedje en schoof zo half slaperig alle drie (niet tegelijk:p) naar de borst en dommelde lekker verder terwijl gedronken werd. Wat een uitkomst!!!

 • Gertjuh

  Ja, week 9 vandaag😊 Nog 1 week wachten voor de termijnecho.. hopelijk weer 2 kloppende hartjes te zien en is alles verder ook goed. Ben wel uitgeput sinds een halve week, maar dat nemen we maar voor lief haha😅

 • Augustus2018

  Ooohh een tweeling. Bijzonder

 • Gertjuh

  Jaa zeker, heel bijzonder 😊

 • babymango

  Echt spannend he! Ik heb volgende week dinsdag de termijnecho (dan 10wk4dagen). Ben er wel weer aan toe om te zien hoe het met de baby gaat. Hopelijk alles nog steeds goed.

 • Mamalouswonder3

  Hier ook volgende week dinsdag 10 dec. Termijn echo😊 grappig allemaal dezelfde dag

 • Gertjuh

  Ik ook dinsdag! Snap je helemaal, je wilt gewoon graag even weten of alles nog goedgaat😊

 • Elfje89

  o yeah spannend en welkom in week nr9 hihi. ik heb me termijn pas op 17 december pff nog 2 weken wachten aaaah

 • Evaa_93

  Erg he! Ik moet ook nog wachten tot de 16e

 • Gertjuh

  Ja haha, zeker spannend. Ja het afwachten tot de echo's duurt echt lang hè 😅

 • MamaM88

  Het hartje gehoord met de Angelsounds vandaag 🥰 Ondanks dat de placenta waarschijnlijk aan de voorkant zit.
  Eerst kon ik alleen mijn eigen hart vinden en ander gerommel en toen heeel in de verte hoorde ik het... net een treintje, super snel 🥰

 • Augustus2018

  Ooohj bijzonder nu al. Hoever zijn jullie

 • MamaM88

  Inmiddels 11 weken en 4 weken zwanger maar toen ik dit typte dus ummm net 10 weken ☺️

 • Augustus2018

  Niks gehoord helaas

 • MamaM88

  Zou het dan even over een weekje weer proberen. Het zit sowieso enorm laag! Dus is best lastig te vinden! ❤️

 • Ssc

  Is het niet gevaarlijk voor de 12 weken?

 • MamaM88

  Nee werkt met een microfoon, op batterijen. Dus geen straling of iets ☺️ Ik dacht ik probeer het een keer. Ga het niet vaak doen ook hoor anders werkt het zo verslavend. Hooguit 1/2x in de week! Even een minuutje luisteren ☺️

 • Marinea

  Hier in buitenland doen de gyns dat nog niet omdat ze dat helemaal niet leuk schijnen te vinden. Vanaf 16weken pas en soms vanaf 12. Ik weet er niets van hoor, maar denk ik zeg het toch maar even voor de zekerheid

 • MamaM88

  Kan op je andere berichtje niet reageren! Ik had hem bij mijn dochter ook geleend van iemand maar dat is inmiddels 9 jaar geleden haha dus nu maar zelf 1 gekocht ☺️ Ik heb hem pas 2 x gebruikt moet ik zeggen, nu alweer meer dan een week geleden. Denk dat ik van het weekend weer eens probeer (dan 12 weken zwanger) ❤️

 • MamaM88

  Ja klopt, hier ook niet bij de verloskundige (Pas na de 12 weken) maar dat is een doppler die zijn echt heel sterk (en op stroom) Dus dat is wat heel anders dan dit huis, tuin en keuken simpele apparaatje op een batterij ☺️

 • Marinea

  Ah oke Het is een fijn ding. Ik had hem tijdens mijn eerste geleend van iemand en luisterde af en toe voor het slapengaan even. Met een fijne gedachte in slaap.. dacht ik.. tot meneer mijn buik weer als jumpingpalace ging gebruiken waar hij een dagelijkse gewoonte van maakte hihi

 • Ssc

  Welke is het dan precies? Kan je een plaatje sturen

 • MamaM88

  Fantastisch 😻 super!
  Lekker van genieten 😊

 • MamaM88

  Oh wauw super hè! Bijzonder toch?
  Werkt best goed vind je niet? ☺️❤️

 • Ssc

  Jaa werkt primaa!! Werd helemaal blij van het geluid. Ookal is het alleen maar een hartje wat je hoort 😂

 • MamaM88

  Miskraam was een vroege miskraam dus net voor de 5 weken begon het en deze zwangerschap begon dus ook met bij 4 weken en 6 dagen bloedverlies (wist toen een week dat ik zwanger was)
  Ja hopelijk deze keer gezonde kindjes in juni ❤️ Ik krijg er wel steeds meer vertrouwen in!

 • Ssc

  Omg ik heb het hartje ook net gehoord met de angelsound, was wel ff zoeken en opeens hoorde ik het, net een stoomtreintje.
  Ging zo snel

 • Ssc

  Jaa bloedverlies hoeft niet altijd wat ergs te zijn, hopelijk gezonde kindjes in juni ja, ik kan niet wachten🥰🥰 ik durf nu ook nog niks te kopen, pas vanaf week 13 en na de nipt

 • MamaM88

  Ja daarvoor heb ik het ook! Ik zou er gewoon even over googelen enzo. Je ziet altijd wel wat negatiefs (niet iedereen vind zoiets nodig) maar de reviews enzo zijn heel goed. Ik heb ook gewoon soms even bevestiging nodig dat het daar binnen oké gaat ☺️❤️ Ben direct na een miskraam zwanger geworden dus het geeft wel wat extra spanning (en ook deze zwangerschap had ik in het begin bloedverlies en kreeg ik te horen dat ik er vanuit moest gaan dat het weer mis zou gaan)

 • Ssc

  Ooh en hoeveel weken was je toen? En had je toen al ver van te voren bloed verlies? Ik heb ook eerder een miskraam gehad en bloedde toen eigenlijk al bijna gelijk na de bevruchting. Gelukkig zijn we nu bijna bij de mijlpaal van 12 weken! En dan kunnen we pas echt genieten

 • MamaM88

  Die jij bedoeld die zijn wel wat sterker en “gevaarlijker”
  Dit is gewoon echt een simpel apparaatje. Er zit een “rondje” onder waarmee je zoekt☺️ Werkt prima, er staan ook veel reviews op bijvoorbeeld bol.com over dit ding

 • Ssc

  Ow oke ga ik even de revieuws bekijken dan, want wil ook wel heel graag af en toe thuis het hartje beluisteren. Geeft tog wat meer rust

 • MamaM88
  Ja zeker! Deze is het die ik heb ☺️
  Verloskundigen zijn er zelf niet zo weg van want veel mensen bellen hun op als ze het hartje niet kunnen vinden hiermee, ik ben hier reeël in, zeker in dit termijn ligt het nog dieper/lager en zal je het soms gewoonweg niet vinden. Heb er zelf ook eerst heel veel informatie over gelezen en opgezocht voor ik hem ben gaan gebruiken. Had er 1 geleend bij mijn dochtertje jaren geleden, en nu maar zelf 1 gekocht ☺️
 • Ssc

  Maar is deze niet erg lomp en moeilijk diep mee te gaan? Want ik zag ook andere die hebben echt zo een stok zegmaar waarmee je echt dat zoeken enz beetje rare uitleg, maar hoop dat je me snapt hahah

 • Ssc

  Hebben jullie ook een drukkend gevoel bij je baarmoeder en blaas weet niet of ik het goed uitleg. Maar heb een drukkend gevoel bij me baarmoeder ookal moet ik niet plassen.

 • MamaM88

  Ja heb ik ook! Sommige dagen erger dan andere! Soms ook als ik opsta ineens een mega steek/druk...
  zal wel het groeien zijn denk ik van de baarmoeder? Of de andere organen die een beetje krap komen te zitten?

 • Ssc

  Jaaa klopt dat zal het zijn.
  Eet en drink jij genoeg? Het lukt mij soms echt niet, ik heb nergens zin in. Soms denk ik echt dat ik veel te weinig eet op de dag en dat het gevaarlijk kan zijn voor de kleine.

 • MamaM88

  Nee ik ben al heel wat afgevallen (en ben al dun van mezelf) ben sinds week 5 ochtend, middag, avond en nacht misselijk, heb er sinds week 7 medicatie voor maar blijf beroerd (wel veel minder kotsen en kokhalzen) maar heb 0% eetlust, eet dus echt tegen mijn zin in en veel minder als normaal (maak dan wel echt bewust gezonde keuzes zodat ik sowieso een melkproduct, fruit en groente binnen krijg)
  Moeilijk soms hè? Ik heb ook echt nergens zin in qua eten. Jij ook niet? Hopelijk een beter 2e trimester qua eten voor ons ☺️

 • Ssc

  Ik kon niet reageren op dat andere bericht, maar dat doe je wel goed dan dat je er een ritme in heb gevonden, ik heb dat echt nog niet haha moet ik ook maar eens doen. Fruit en groenten eet ik wel elke dag en ook een glas optimel want ik houd niet zo van melk.

 • MamaM88

  Herkenbaar haha snap dat nooit helemaal op Babybytes. Je hebt volgens mij een Max. Van reageren op een berichtje 🤣
  Nee ik houd ook niet zo van melk inderdaad, daarom neem ik yoghurt of maak ik een smoothie met yoghurt. Ja doe dit nu 2 weekjes denk ik qua eten zo, wil niet nog meer afvallen namelijk ☺️ Krijg al erg veel commentaar van mensen om me heen dat ik er zo bleek en dun uit zie 😣 maar ja daar kan ik nu ook weinig aan veranderen!

 • Ssc

  Jaa zelfde hier, soms vergeet ik in de ochtend te eten en eet ik pas 12 uur omdat ik dan merk dat ik echt mega honger krijg en zelfs dan nosteeds geen zin om te eten ondanks de honger. Zo vreemd die zwangerschap symtonen.
  Jaa hopelijk dat we in het 2e trimester beter gaan eten! Ik ben overigens niet misselijk meer alleen savonds een heel klein beetje. En ben ook elke dag rond half 10 savonds al dood moe maar denk dat dat er ook bij hoort

 • MamaM88

  Ik heb een soort standaard ritme erin gemaakt zodat ik wel eet zeg maar. Ik eet in de ochtend een volkoren luchtige cracker met smeerkaas, in de middag vaak yoghurt met banaan, aardbei en cruesli, dan erna (een uur) een broodje of een cracker. En dan nog avondeten maar dat moet ook allemaal licht zijn, heel veel valt mij niet goed. Af en toe neem ik een handje zoute popcorn tussendoor (licht verteerbaar en ik heb een lage bloeddruk dus een beetje zout is goed) en af en toe een dextro. Verder drink ik alleen maar water en 1 glaasje limonade op de dag, soms maak ik een smoothie in de middag in plaats van de yoghurt 😬 dan doe ik er frambozen in In plaats van aardbei en geen cruesli.
  Ik probeer dit dus minimaal elke dag binnen te krijgen, maar normaal ben ik echt een enorme eter 😅 Dus het is echt wennen zo! Ja ik ben ook enorm moe, bij wakker worden al. Maar ja dat hoort er inderdaad wel bij denk ik ☺️


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van zaterdag, 4 juli 2020 tot en met vrijdag, 10 juli 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50