Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3521)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Binnenkortmamavan2.

  Hallo week 9! Voel me nog steeds elke dag misselijk. Bij mijn vorige zwangerschap nooit gehad. Dus hopelijk trekt dit ook snel weg. Hoe gaat het met de rest van jullie?

 • Mom2be-van-2e
  Ben er nog steeds. Enorm blij had zojuist de echo. Hartje klopte prima. En baby was enorm actief waarbij ik schrok en vroeg of dit normaal was, waarbij ze antwoordde dat deze best wel actief is...
 • Mmama4

  Hoi meiden ,
  Hier nu 9.3 zwanger ..
  Maar word zo moe van dan misselijke gebeuren, echt vreselijk..
  Heb medicijnen gehad van de gyn. Die werken niet .. gember pillen werken niet .
  Iemand nog trucjes .
  Buiten de crackers op je nacht kastje en rustig op staan enzzz.

  Opzoek naar de goudeeeee tip :p

 • Hoopvol9
  Vandaag de 1e echo gehad. Zo bijzonder!!
 • Drupje
  Woensdag een goede echo gehad. Iets naar voren geplaatst. Was erg emotioneel toen ik een kloppend hartje zag. Kindje zwaaide zelfs met een armpje.
 • miraclemama

  keischattig Drupje,
  ja dat doet toch wel wat he, zo'n gezond kindje alles in orde!
  Geniet er maar van!

 • Noaedenjunagyenneva
  Ja baby 1 doet het super :)
  Rechts zie je vruchtzak 2 & 3 zitten van dr oorspronkelijke 3ling. 28 feb weer een echo en 1 maart weer controle bij de specialist was nu geen gekke plek te zien :)
 • Denisegaatvoorde2e
  Beetje onduidelijke foto. Maar was een goede echo. Hartje klopte goed snel. 170 slagen p/m. Goed gegroeid en ben een dag naar voren geschoven. Over 2 weken de termijnecho en dan een officiele uitgerekende datum. Net meteen bloed geprikt. Dus ben benieuwd naar de uitslag hiervan, heb het vermoeden dat mijn hb gehalte te laag is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van donderdag, 19 september 2019 tot en met woensdag, 25 september 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50