Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5631)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mara1991

  Hallo week 9. Hoe is het hier allemaal met jullie?

 • ProudmommyOf3

  Hallo week 9🫶🏼 Nog anderhalve week en dan termijnenecho 😍
  Kan niet wachten om die kleine te zien,
  En me buik groeit nu al, verbergen wil niet meer..

 • Anne1989

  Morgen mag ik mij ook hier aansluiten. Over een week al 1/4 erop zitten 🥰..Dan komt het vertellen ook steeds dichterbij. Wie hebben jullie het al verteld?

  Vandaag een goede echo gehad bij de gynaecoloog. Bizar ook hoe snel zo’n wurmpje zich ontwikkelt tot mini mens..

 • hoopdoetleven

  Ja bizar he, zo dacht ik ook vandaag. nog een paar dagen en dan gewoon al in de dubbele cijfers. Hier weten heel veel mensen het al. en omdat ik het niet meer kan verbergen en omdat ik het ook gewoon leuk vond om te vertellen. Ik heb al zoveel miskramen gehad dat ik het ook gewoon leuk vind om het met iedereen te delen.

 • Ellie1997

  Ik heb het verteld aan iedereen, ik kan het niet meer verbergen in m’n kleren en omdat ik best beroerd ben laatste dagen qau misselijkheid vond ik het op werk wel fijn om te vertellen, werk in de zorg dus zware dingen kunnen we samen doen , 1e zwangerschap vanaf week 8 bekkenklachten gekregen dat valt nu nog mee dus vind het fijn om de zware zorg samen te doen 😄

 • Ellie1997

  Week 9 🤰🏼🥰

 • Meliss292020

  Pfff hier de griep in huis binnen gekomen😭 Hopelijk snel weer weg🤒🤧🥴

 • Meliss292020

  Hello week 9🤰🏼🥰
  Nog een week tot de termijnecho🥳🍀

 • Roeza

  Aftellen!

  hier termijnecho pas bij 11+1, gewoon omdat het zo uitkwam. Maar gisteren een prachtige 2cm mini gezien 💪

 • Jobb

  Hier ook bij 11+2. Maar is gelukkig al bijna 🤗

 • Meliss292020

  Zo fijn weer even die echo🥰

 • Meliss292020

  Ah fijn!🥰 ik mag maandag weer kijken termijnecho bij 10+1.💜

 • Silvaa

  Hallo moeders en mama's to be..

  Heeft iemand de nipt test en de 13 weken echo gedaan? Zo ja.. wil je me je ervaring delen? Moest je er zelf voor betalen? Wat staat je te wachten? K lees ook dat je ergens aan mee moet doen om überhaupt de testen uit te kunnen voeren!!? Klopt dit😶

 • Jobb

  Hoi, via je verloskundige krijg je alle info zodat je goed weet wat het inhoudt zodat je een keuze kan maken. In Nederland kost de test 175 euro en betaal je zelf. Via google kan je ook al best veel info vinden. En mijn ervaring bij ons eerste kindje. Vooraf samen besprokene welke kanten het op kan gaan en wat we dan zouden doen en of we het überhaupt wilden weten. Er worden iig een aantal buisjes bloed afgenomen en er kwamen bij ons geen bijzonderheden uit.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van zaterdag, 6 mei 2023 tot en met vrijdag, 12 mei 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50