Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5601)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mommaof2

  Vandaag in week 9 belandt!
  8 juni de termijn echo, dus nog eventjes geduld. Ben zo benieuwd hoe onze kleine uk dan weer gegroeid is en alles nog steeds goed mag zijn.

 • kim.92

  Hallo week 9 (en 2 dagen). Woensdag de tweede echo gepland staan. De eerste met 7 weken om te kijken of het kleintje er daadwerkelijk zat met een kloppend hartje.

 • NJoy*

  Hoe was de echo vandaag? Ik heb inmiddels ook al 2 echo's gehad ik mag de 31e weer 🥰

 • kim.92

  Wat fijn zeg. Gaat bij jouw alles goed?

 • kim.92

  Beetje warrig ze was weggeroepen dus werdt wat later geholpen. Was even snel kijken we zagen het hartje kloppen en toen was ze alweer klaar. Moet nu 30 mei verloskundige en termijnecho laten maken.

 • NJoy*

  Ooh wat rot om zo een echo te krijgen! Gelukkig namen ze voor mij echt even de tijd en kon ik goed bewonderen hoe het al was gegroeid. Gelukkig is 30 mei ook niet super lang meer wachten! Ik heb dan idd een dag na jou de termijn echo! Spannend hoor 😍

  Heb je ook veel last van kwaaltjes? Ik ben echt de hele dag door moe en veel misselijk geweest, de misselijkheid zakt nu wel steeds meer af gelukkig dus kan nu weer steeds beter eten 😊

  Xx

 • kim.92

  Ja het is helaas niet anders. Ben allang blij dat ik hart activiteit heb gezien. En dat is waar maandag over een week alweer de tijd vliegt echt voorbij.

  Ik ben vooral met opstaan best wel misselijk geweest. Ik ben niet echt moe geweest maar wel al beetje last van mijn banden gehad. Oh en extreem veel honger. Ik moet er wel bij vermelden dat ik een gastric bypass heb gehad. Ik moet ook medisch onder het ziekenhuis lopen. Elke maand bloedprikken voor vitamines en de groei van de baby word extra in de gaten gehouden.

  Wat fijn dat het nu weer beter gaat. Wat leuk trouwens allebij 17 december uitgerekend.

 • NJoy*

  Ja gelijk heb je! Is het allerbelangrijkste dat het er iig goed uit zag! Oké dus wel veel onder controle jij dus. Fijn dat ze dat doen, je bent in goede handen iig!

  En ja heel leuk dat we op de zelfde dag zijn uitgerekend. Ben benieuwd hoe onze zwangerschappen verlopen en wie weet bevallen we wel dezelfde dag 😜

 • Happymoments94

  Hello week 9!

  Vandaag de intakegesprek gehad en mochten daarna nog even spieken bij de kleine omdat er nog genoeg tijd over was!🍀
  Over 2 weken onze termijnen echo.
  En afwachten wanneer we ingepland worden door het AMC voor de vlokkentest!

  Blijft bijzonder!❤️

 • Taracar

  Hallo week 9 😍😍

 • Lovely

  👋

 • Guusjegeluk

  Hoi!

  Vandaag 9+2 maar de vermoeidheid neemt af. Ik krijg juist weer meer energie. Herkent iemand dit?
  Helaas heb ik zojuist ook een positieve coronatest in handen gehad. Desondanks voel ik me dus (voor nu gelukkig) goed :-)

 • Jjma

  Ik word nu juist moe. De misselijkheid is sinds een anderhalve week wel minder geworden. Geen idee waarom dat is.

 • Guusjegeluk

  Bijzonder hoe ieder lijf een zwangerschap doormaakt. Ik heb - nu de vermoeidheid ook weg is - geen kwaaltjes meer. Toch voor de zekerheid de verloskundige gebeld, maar niets om mij zorgen om te maken gelukkig.

 • Loviemoon

  Hi week 9!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van zondag, 25 december 2022 tot en met zaterdag, 31 december 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50