Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5181)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anoniem38

  Net de kleine gezien. Zo verliefd 😍🥰. Hij was lekker aan het bewegen.
  8 oktober de termijnecho.

 • MissMo

  Yes en daar zijn we beland in week 9! Behalve super vermoeid en veel migraine hobbelen we lekker door. Gelukkig eind deze week vakantie. Kan niet wachten. Ga denk een herfstslaap van 3 weken houden. Want aan het einde van de vakantie de 12w echo. Nu al zin in!!

 • Anoniem38

  Zo gelukkig week 9 alweer😍😍. Morgen de echo van ons kleintje, en heeeeeel misselijk. Gelukkig zonder overgegeven. Gaat dat nu minder worden? Hoop het zo.

 • mamavan4kidss

  wij zijn de 9de week in gekomen😍

 • MaMa*van*2

  Ik ben vandaag een weekje terug gezet. Ik wens iedereen hier een hele fijne zwangerschap en hopelijk worden die ellendige kwaaltjes snel minder 😘

 • Ivdv92

  Een weekje is al weer minder dan 10 dagen💪🏼. Hoe was de echo verder, werkte je darmen wel mee dit keer?

 • MaMa*van*2

  Ja ging gelukkig een stuk beter. Had nu een ander en die zei direct, lukt het niet ga ik inwendig een echo maken. Ze heeft zelfs een 3D echo gemaakt. 🥰.

 • Ivdv92

  Oh ik hou van 3D!! Wil je de foto delen 🥰

 • MaMa*van*2
  Het stelt eigenlijk nog niks voor 🙈. Maar wel heel lief. Ze kunnen geen kleur printen dus mochten we zelf een foto maken.
 • Ivdv92

  Prachtig 🥰

 • Narnar

  Hoera in week 9! Nog maar anderhalve week tot de tweede echo! Enorm last van een opgezette buik savonds, savonds lijk ik zwanger sochtends niet. Iemand anders hier ook last van? 🙄

 • Nicky87

  Ik moet ook nog ander half weer wachten 😀 ik herken dat wel ik heb dat in de avond ook een opgezette buik en in de ochtend is dat niet zo. Al begin je al wel wat te zien nu. Maar goed is ook mijn 4e zwangerschap

 • Ivdv92
  Ben blij te lezen dat er meer mama’s al groeien. Hier aan het schoolplein veel felicitaties gehad omdat het toch al wel een klein beetje opvalt🙈🙈.
 • Bananenplant

  Wauw zon mooi buikje
  Mijn buik is wel echt opgezet, mensen die me kennen zien dat wel maar het is niet zo mooi rond als bij jou haha! Ik draag maar wat wijdere kleren want wil nog niet dat iedereen t weet..

 • Nicky87

  Wauw je hebt al een mooi buikje. Hier nog niemand iets gezegd maar nu heb ik ook vaak iets groots aan of een jasje zodat het nog niet zichtbaar is haha

 • Narnar

  Oh wow de 4e! Bij mij is het de eerste, dus alles is zo nieuw en spannend! Geen idee wanneer ik een "echte" buik ga krijgen, maar ik heb er zin in!

 • Nicky87

  Bij mijn eerste krijg ik rond de 15 weken pas echt een zichtbare buik.

 • Ivm

  Hallo, ik ben nieuw hier. Vandaag 9 weken zwanger. De eerste zwangerschap. Heb op 20/8 mijn echo gehad en alles was goed. Maar maak me veel zorgen! Heb normaal iedere avond last van misselijkheid en gisterenavond niet. Volgende echo 16-9. Vind het veel te lang duren. Die misselijkheid stelt overigens weinig voor. Hoef niet te spugen het is alleen een wat vervelend gevoel in mijn maag. Verder ook nergens last van behalve pijnlijk/ met de dag groeiende borsten. Ik denk dat ik toch geruster zou zijn als ik meer kwalen heb. Herkenbaar?
  Groetjes

 • Mbe

  Hoi! Ik snap je helemaal. Hier een beetje in hetzelfde schuitje. 24e geweest, 14e weer een echo, can’t wait! Ik ben extra ongerust steeds ivm (vroege) miskramen hiervoor. Dus deze vraag had ik zelf ook! Wat ik merk is dat ik misselijker ben zodra ik minder eet, en ook als dat maar weinig (langwerkende) koolhydraten waren, en dit in combinatie ook met meer of minder rust. Daarnaast is het normaal dat symptomen op en af gaan. Dit weet ik via een zwangere vriendin, die haar verloskundige hier ook over belde :-)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van woensdag, 21 april 2021 tot en met dinsdag, 27 april 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50