Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3747)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Italian

  In week 9 aangekomen!

 • Clyvia

  Vandaag 9+1 🎉 Donderdag echo gehad, hier ook erg emotioneel het word al echt een mensje.. Ook geen hartje geluisterd aangezien het schadelijk kan zijn voor de baby. We hebben het hartje zien kloppen, en de armpjes en beentjes zien bewegen 💙💗 zo bijzonder...

 • Karo2814
  De aankondiging ligt klaar 😍 gaat een verrassende Pasen worden 😍
 • Karo2814

  Hoi hoi vandaag 9weken en 6 dagen exact gisteren echo gehad en het hartje van ons schatje voor het eerst gehoord 😍 ons kleintje was nu 3 cm en ons hartje voor eventjes weer wat geruster. Vermoeidheid is wel verschrikkelijk erg 😞

 • Le-~-1989

  9 weken! Ik voel me prima, maar moooeeeeee, echt mega! Ik zou staand tegen de muur kunnen slapen echt 😂

 • Karo2814

  Hier ook niet te doen en mijn borsten doen ook zo een pijn dat als ik s nachts draai ik er wakker van word

 • Liefgrootwensje

  Zooooo. Echt wellllll 👀

 • mesastamp

  Same story haha

 • mesastamp

  Wiehoe week 9🥳🥳❤

 • Miss889

  Vandaag 9 weken🤗 volgende week weer een echo zo spannend😁

 • Liefgrootwensje

  Leuk he echo's 😍 spannend maar oh zo bijzonder..... Geniet ervan meid


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van maandag, 18 november 2019 tot en met zondag, 24 november 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50