Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2876)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama-van-2-wondertjes

  Hier helaas slecht nieuws. Gisteren echo gehad en het vruchtje is gestopt met groeien met 6w3d. Zit dus al bijna 3 weken dood in mn buik. Maandag naar de gyn, dan mag ik kiezen tussen medicijnen of een curretage. Iemand ervaring met 1 van deze 2?
  Liefs

 • Ledavh

  Ach wat een verdrietig nieuws sterkte!
  Ik kreeg precies dit bericht tijdens 2de echo op 29 dec.
  Gekozen voor medicijnen, maar na eerste keer bleek vruchtzakje nog achter gebleven, nog een keer medicijnen helaas nog steeds niet.. dus na 2x medicijnen alsnog curretage gehad.

  Als ik dit opnieuw mee moest maken zou ik opnieuw kiezen voor medicijnen maar als dat nog niet voldoende is gelijk overgaan op curretage.

  Waarom? Met medicijnen krijg je zelf nog even de tijd van besef, je maakt het bewust mee! Voor mij heeft dit enorm geholpen om zo snel weer verder te kunnen gaan.

  Voordeel van curretage is dan weer dat ze het mooi schoon kunnen maken, nu bijna 6 maanden verder en ruim 9 weken zwanger

 • Onemoredream

  Aaah nee wat een verdriet, geen ervaring maar dikke knuffel!!

 • Tuuter81

  Ah, nee.... Wat ontzettend verdrietig voor jullie! Weet hoe een klap dat is.
  Ik heb dit in maart nog meegemaakt. Het hartje was toen zo'n twee dagen ervoor gestopt met kloppen met ongeveer 8,5wk. Ik heb toen voor medicatie gekozen. Dit was de tweede keer dat ik voor medicatie gekozen heb. Het voordeel van medicatie is dat je dit thuis, in je eigen omgeving, kunt doen. Ook maak je het proces van miskraam helemaal mee. Dit is voor mijn verwerkingsproces wel heel goed geweest. De medicatie wekt een soort van weeën op, waardoor je lichaam het vruchtje gaat uitdrijven. Dit kan wel behoorlijk pijn doen, maar het kan ook meevallen. Dit ligt denk ik ook een beetje aan de termijn van de zwangerschap. Als je het vruchtzakje kwijt bent (meestal binnen 24h), heb je de week erop een echo om te zien of er geen restweefsel is blijven zitten. Is dit wel het geval, dan zullen ze waarschijnlijk alsnog tot curettage overgaan. Dit is me de eerste keer overkomen. Dus dit kan een nadeel zijn.
  Voordeel van direct kiezen voor een curettage is dat je er ook gelijk vanaf bent. Je gaat onder narcose en een kwartier later is het al gepiept. Nadeel hiervan is dat er littekenweefsel kan vormen in je bm.
  Als je even zoekt op deze site op curettage en cytotec dan kom je ongetwijfeld bij ervaringen van andere leden.
  Ik wil je veel sterkte en succes wensen. Het is niet niks. Neem de tijd om te rouwen en probeer er over te praten. Veel liefs 😘🖤

 • Happyfamily!

  Goedemorgen week 9! Maandag de termijnecho...spannend!

 • dorruske

  Ik heb hem volgende week donderdag

 • Ledavh

  Ooee, leukleuk!
  Wel al heel snel voor termijn, is daar een reden voor?

 • Happyfamily!

  Geen idee. Ze wilde hem graag volgende week plannen. Met mijn verleden vind ik het wel fijn.

 • Tuuter81

  Ik donderdag Joehoeeee

 • sharonax

  ik ook maandag! spannendd!

 • Tuuter81

  Week 9 😍😍😍 Zo ver, met gisteren een mooie echo, zijn we nog maar één keer eerder gekomen. Het resultaat ligt nu naast me

 • Deesss

  Hoi meiden,

  Vandaag een miskraam gehad.. afgelopem vrijdag 15 juni bij de vk geweest voor een echo het vruchtje was al gestopt met groeien bij 5/5.5 week.. dus heeft nog zeker 4 weken in me lichaam gezeten. Beging van de middag er uit gekomen.. ergens ben ik er heel rustig bij. Maar ook erg verdrietig. Net even lekker gedoucht. En zo lekker op de bank filpmje kijken. En optijd proberen te slapen. We geven niet op.. de kinderwens blijft. En wie weet mag ik me snel weer melden hier!

  Liefssss en dikke kussss💖

 • Onemoredream

  Hele dikke knuf lieve Dees

 • Deesss

  Bedankt! 💙💖

 • Dorruske

  Ah nee.. heel veel sterkte. Xxx

 • AmyAmina

  Heel veel sterkte Dees, hopelijk ben je snel weer zwanger. Dikke knuffel 💋💋💋

 • Sam1992

  Yess week 9! ❤

 • Dorruske

  Week 9 vandaag

 • sharonax

  vandaag alweer in week 9 beland 😁 de kwaaltjes worden gelukkig wel wat minder alleen die moeheid pff..

 • Onemoredream

  In week 9 beland!! Tijd vliegt toch best wel

  P.s. de dames die hier in de babybytes groep januari 2019 mee willen kletsen, voeg mij toe dan voeg ik je toe aan de groep gezien deze op anoniem staat


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van zaterdag, 19 januari 2019 tot en met vrijdag, 25 januari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50