Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4814)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Ann28

  Hallo allemaal,

  Ik ben over 2 dagen 9 weken zwanger van mijn eerste kindje. Afgelopen 2 weken erg misselijk, braken en de hele dag een misselijk gevoel. 1,5 week geleden een goede echo gehad. Maar nu sinds vandaag niet meer misselijk en minder pijnlijk borsten. Over 2 weken voor de 11 weken echo. Maar is het normaal dat deze klachten af nemen? In week 9 al?

 • JoLyEn

  Ik voelde me ook in week 7 en week 8 slechter dan nu in week 9 (bijna week 10), het wisselt ook wel een beetje per dag, maar het gaat al beter dan eerst. Ik heb in week 7 een goede echo gehad dus nu afwachten tot 16 april 🍀 Blijf positief! Alleen maar fijn als je het ergste hebt gehad! Zolang je verder geen buikpijn en bloedverlies hebt is de kans heel groot dat het goed blijft gaan. 🍀

 • Ann28

  Dank voor je berichtje! Niet veel later nadat ik dit berichtje postte begon het weer.. en vanmorgen ook. Dus iets te snel met zorgen maken haha. Maar inderdaad ik moet het ook maar een beetje loslaten. Meer kan je niet doen!
  Jij ook heel veel succes hè 16 april! Ik moet toevallig 17 april! 😊

 • JoLyEn

  Ik zal het even voor de zekerheid ook hier typen voor de dames die het gemist hebben:

  Ik heb een groepsapp aangemaakt op WhatsApp voor alle dames die rond eind oktober / begin november uitgeteld zijn, om gezellig te kletsen (is extra fijn in deze tijd), elkaar een hart onder de riem te steken, voor tips en vragen en bijvoorbeeld ook om leuke baby aanbiedingen te delen.
  Als je interesse hebt stuur je nummer dan even privé naar mij, dan voeg ik je gezellig toe. 🌺

 • Bilfaj

  Hoi week 9, wat gaat de tijd snel!!

 • TugceX

  Vandaag 9 weken. 2e echo zometeen.
  Ik ben sinds 6+3 kots kots misselijk braken alleen maar. 1 week ging het goed daarna. Nu weer kots misselijk hou niks binnen wie heeft dit ook.
  Heb medicijnen gekregen helpt niet. Heb geen energie meer

 • Asil321

  Ik herken het perfect. Ik ben 7weken en 5 dagen en ben al 2 weken een hele dag door misselijk. Elke morgen moet ik al mijn bed uitspringen om naar toilet te spurten.
  Veel sterkte en laat ons hopen dat dit enkel het eerste trimester aanhoudt.
  x

 • TugceX

  Ja vervelend he. Ik heb niet eens energie om me op te maken om me te verzorgen etc. Ik hoop dat het binnenkort over is.😇

 • Asil321

  Dat heb ik ook niet. Ik ben al blij als ik elke dag een keer in de douche raak, maar dan stopt het! Haren kammen en gewoon laten drogen terwijl ik terug moet gaan zitten. Laat staan dat ik nog make up zou moeten aanbrengen en 's avonds weer afdoen :-0!
  Maar we blijven positief! Ik voel me alvast echt wel zwanger. En toch kan ik niet wachten tot de eerste echo volgende week op 9 weken!
  Vele groetjes en courage!

 • TugceX

  Jaa echt he! Aangezien we zo misselijk/braken zijn is dat een goed teken. Genoeg hcg in ons lichaam. :)

  Groetjes! ⚘

 • JoLyEn

  Ik heb dit bij mijn eerste zwangerschap gehad, vreselijk is dat. Ruim 8 kg afgevallen toen, ik kreeg geen medicijnen. Echt jammer, want genieten lukt niet als je zo ziek bent.
  Er bestaan polsbandjes met drukpunten, die schijnen goed te helpen. En eventueel ook al in de nacht of vroege ochtend crackers eten vanuit bed. Heel veel sterkte 🍀

 • TugceX

  Pffff. Ik ben 2 kg afgevallen. Is dit niet schadelijk voor de baby ? Je kn echt niet genieten nee en mn man doet alles in huishoudelijke dingen koken was etc. Al 3 weken

 • JoLyEn

  Ik ben 8 kg afgevallen in mijn eerste zwangerschap en toch een kerngezonde dochter gekregen. Na die 8 kg afvallen kwam ik wel nog 11 kg bij, dus uiteindelijk maar 3 kg boven mijn begingewicht. Dat was wel een voordeel na de bevalling, ik kon meteen weer mijn normale kleding aan haha. Ik hoop echt voor je dat je je snel beter voelt, want dit is geen leuke ervaring. 🍀

 • Lylah5

  Hallo week 9!

 • johanna-7

  dag week 9

 • Noor0402

  Sinds vandaag zit ik in week 9. Ben de afgelopen 2 weken erg misselijk geweest en moest ook overgeven. Nu alles weg. Weet iemand toevallig of dit normaal is? 1,5 week geleden een mooie echo gehad met kloppend hartje

 • Nummer3isindemaak

  Ik zit vandaag op 9w5d. Sinds vandaag ook nauwelijks misselijk meer en m'n gevoelige borsten zijn ook plotseling verdwenen. Mega onzeker door.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van zondag, 1 november 2020 tot en met zaterdag, 7 november 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50