Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5693)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Geluk5

  Jeah week 9 🥳, morgen precies een jaar geleden dat ik mijn eerste curretage heb gehad😔 en in july was mijn 2de daarom geniet k nu zo extra hard van deze zwangerschap🥰 ook omdat ik weet dat dit echt de laatste keer zal zijn!😊😍

 • Goodtimes

  Wat fijn hè, geniet maar lekker. Voor ons ook de laatste keer (nr 4).

 • Geluk5

  Ooeh dan ook voor jou heel erg genieten!🥰

 • Essmee

  Wat fijn dat je deze keer zo kunt genieten! 🥰

 • Geluk5

  Ja na mijn 2 miskramen van afgelopen jaar heb k pas echt dat besef van dat t ook anders kan gaan! Maar daar voor gewoon 5 x goed gegaan...daarom nu hard genieten🥰

 • Essmee

  9+1 🥳 Zo ziek nog steeds de meeste ochtenden en begin middag.. Ik wil zo snel mogelijk het eerste trimester uit haha. Geen garanties natuurlijk, maar hoop zo dat het rond die 12 weken allemaal minder wordt/weggaat 🍀

 • ItaliaanseMama

  Hoe is het met jullie misselijkheid ?

 • Essmee

  Echt vreselijk nog steeds 😔 Lekker cliché in de ochtenden en begin middag. Daarna knap ik redelijk op zodat de avonden gelukkig wel prima te doen zijn. En bij jou?

 • ItaliaanseMama

  Ik heb vorige week zaterdag op 7+6 weken voor het eerst overgegeven. Nu sinds gisterenochtend kots misselijk en overgeven. Afgelopen weken sowieso al vieze smaak in me mond dat alles vies smaakt.

 • Essmee

  Ik heb gelezen dat hormonen de eerste weken vlug oplopen en dat rond week 9 echt een piek is. En dat het daarna langzaam meer stabiel wordt. Ik zal voor ons duimen dat we ons steeds een beetje beter gaan voelen vanaf hopelijk snellll🍀

 • ItaliaanseMama

  Ik hoop her deze week is echt drama . Met mijn zoontje was ik vanaf week 14 tot einde aan het spugen dus hopelijk dit keer niet. Vandaag helpt cola heel goed af en toe een slokje cola

 • Goodtimes

  Vanaf vandaag ook in week 9 beland. Heb nog steeds niet echt gevoel bij zwanger te zijn. Zijn druk met verbouwing en verhuizen. Ben moe maar of dat door hormonen komt of door het slechte 😴…? Morgen intake dan 3 wkn wachten op 1e echo. Hopelijk is alles goed en wordt het allemaal wat echter.

 • ItaliaanseMama

  Hallo week 9

 • snowmom

  Hallo week 9, rustig hier!
  Vroeger werdt er toch wel wat meer gekletst hier met het ouwe design!

 • babymango

  Vandaag eerste echo gehad en alles was goed. ❤️ Over 2,5 week weer terug voor de termijnecho. 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van zondag, 3 september 2023 tot en met zaterdag, 9 september 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50