Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5507)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • CWD88
  Vandaag 9 weken! En we mochten langs voor de 2e echo en de intake bij de gynaecoloog. We hadden 2 weken terug de eerste echo en een intake bij de verloskundige, maar bij de echo bleken we niet 1 maar 2 kindjes te verwachten dus door naar de gyneacoloog.
  De echo was super leuk! Ze deed ook allerlei 4D echo's dus we konden echt om beide kindjes heen kijken! Zo bizar!!! We zijn uiteraard pas 9 weken, maar armpjes en alles was al zo goed te zien. Haha zag zelfs al een hoop gewiebel! Over 10 dagen weer een echo. Er zullen er vanwege de tweeling zwangerschap nog vele volgen.
 • Valley

  vind het zo heerlijk om je te volgen hierin! wat prachtig! <3

 • CWD88

  Wat leuk om te lezen! Vind het zelf ook allemaal zo bijzonder, gek en toch alweer zo gewoon dat er niet 1 maar 2 kindjes in mn buik groeien. Het is en blijft bijzonder wat een vrouwenlichaam allemaal kan!

 • Valley

  Dat is zeker heel bijzonder!! Echt geweldig dat dat zo maar kan 🥰

 • Bearded-dragon

  Jeeej ook ik mag me aanmelden bij week 9. Wat vindt ik het allemaal spannend na nog niet zo lang geleden een miskraam. Vrijdag hebben we een echo dan 9 weken en 2 dagen zwanger. Dit keer mag mijn man gelukkig mee (met 6 weken een echo gehad en mijn man mocht helaas niet mee) wat vindt ik het spannend zeg.
  Hoe zag jullie echo eruit met 9 weken en krijg je dan rond de 12 weken weer een echo of later ?

 • Assi81
  Morgen onze termijn echo, maar vandaag gratis een extra echo sessie gehad ivm het aanvullen van hun portfolio. Happy me!

  Jeetje, wat is onze ukkie veranderd de afgelopen twee weken.
  Nu ineens armen, beentjes, voetjes en handen. Ook zijn/haar blaasje was vol!
  Hersenen zagen ze mooi, ook de ruggenwervel.
  En beweeglijk dat het is!!!! Draaide continu, haha.
  Mooi om te zien.
  De baby is volgens de meting nu 3 cm lang.
 • Bearded-dragon

  Wat een mooie echo. Ik heb er afgelopen vrijdab 1 gehad en die was ook zo mooi duidelijk. Had jij een inwendige of uitwendige echo ?

 • Assi81

  Hoi, fijn dat je ook een mooie echo hebt gehad!
  Ik had deze inwendig! 🙂

 • Assi81

  Welkom week 9.

  Nog steeds flink aan het worstelen met vermoeidheid en de Emesafene lijkt ook minder te werken tegen de misselijkheid.
  Oefff duurt al weken zo. Echt niet leuk :(

  Nog een paar weekjes en dan ‘bye bye eerste trimester!’ En hopelijk daarmee ook de klachten!

 • johanna-7

  hoi dames wat ben ik vandaag misselijk ,geweest was er effe van af maar vandaag was het een hel niks hou ik binnen

 • tweedekeerzwangerr

  Hi dames!
  Ik ben nu als het goed is 8,5 a 9 weken zwanger.
  Echter heb ik 0,0 klachten. Niet misselijk, nergens last van, niet extra moe. Bij mijn zoontje had ik ook weinig klachten maar wel extreem moe.. ben nu toch onzeker!

  Heb best lang bloedverlies gehad en twee echo’s gehad een met met Ong 5 weken, toen was er niets te zien behalve een vruchtzak en een week later zagen we een vruchtje met wat knipperen. Het vruchtje werd op 0.55 mm gemeten en de echo dame kon nog niet zeggen hoever precies ik dan was. Ze dacht 5,5 - 6 weken. Maar goed, dit was natuurlijk positief maar verder voel ik me totaal niet zwanger! Hebben meer dames dit gehad? Moet nog wachten tot 8 juli tot de termijn echo... duurt lang!!

 • Moof88

  Zo dat duurt dan lang tot 8 juli idd!
  Hier 12 juli de termijnecho en wil ook heelgraag even spieken of alles nog goed gaat!

  Had je het bloedverlies voor de 2 echo’s gehad?
  Zelf herken ik me niet in jouw verhaal. Wel afgelopen week klein beetje bloed verloren maar de vk zei al dat dit kon gebeuren want ze had wat oud bloed gezien op de echo.

  En superfijn toch dat je weinig klachten hebt!! Hoeft helemaal niet te betekenen dat de zws niet goed gaat.

 • tweedekeerzwangerr

  Hi Moof88, ik had het bloedverlies voor en tijdens de echo’s, daarna nog een of twee keer bloedverlies gehad en meestal tijdens ontlasting naar de wc gaan. VK zei geen zorgen maken is waarschijnlijk een vaatje oid, maar toch maak je je dan zorgen!

  En inderdaad heel fijn geen klachten, blijft alleen zo’n onzekere periode hè! Wij hebben voor as vrijdag een pret echo gepland! Kon m’n geduld niet meer bewaren tot de termijn echo🙈

 • tweedekeerzwangerr

  Hi Moof88, ik had het bloedverlies voor en tijdens de echo’s, daarna nog een of twee keer bloedverlies gehad en meestal tijdens ontlasting naar de wc gaan. VK zei geen zorgen maken is waarschijnlijk een vaatje oid, maar toch maak je je dan zorgen!

  En inderdaad heel fijn geen klachten, blijft alleen zo’n onzekere periode hè! Wij hebben voor as vrijdag een pret echo gepland! Kon m’n geduld niet meer bewaren tot de termijn echo🙈

 • Moof88

  Ja dat snap ik dat je je toch zorgen maakt hoor!!
  Hier dus ook klein beetje, en toen laatst gezellig gemaakt met m’n man en daarna ook beetje bruinverlies.. ok was ook snel weer voorbij, maar je schrikt er toch wel elke keer van en we kunnen helaas niet ff naar binnen kijken of met die kleine alles nog goed gaat 😅

  Oh leuk! Dan kun je toch even spieken deze week nog! 😍

 • tweedekeerzwangerr

  Pretecho zag er goed uit! En mag al doorschuiven naar week 11 😱🥰

 • Moof88

  Wooow!! Gewoon een week verder?? Dat is wel fijn!

  Wat fijn dat je echo goed was!! 🥰

 • Sunnymiran

  Hoi Dames ik kijk al weken mee.
  Maar helaas ga ik jullie verlaten vorige week te horen gekregen dat ons wondertje met 9 weken gestopt is. Twee weken daarvoor een goede echo gehad..Woensdag avond begonnen met medicatie en ben de vrucht gister verloren.. helaas onze 4de miskraam op rij...
  Alle zwangeren wens jullie allemaal een goede zwangerschap toe.. liefs

 • Moof88

  Jeetje wat balen 😞
  Veel sterkte!! ❤️


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van zaterdag, 26 februari 2022 tot en met vrijdag, 4 maart 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50