Naar de reacties

9 Weken zwanger

Week 9 begint bij zwangerschapsdag 63 en loopt tot dag 70.Het is je tiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 3 centimeter
Gewicht van je baby: 2 gram

Deze week ontstaan de schouders, ellebogen, knieën en heupen. Ook heeft de baby nu de meeste interne organen, hoewel er nog veel werk moet worden verricht totdat deze af zijn. Ogen en oren ontwikkelen zich nu snel, en ook de beginselen van het skelet zijn aanwezig. De vingers zijn nu duidelijk zichtbaar, en de teenkootjes zijn ook al aanwezig. De handjes zijn echter nog kleiner dan een erwtje! De geslachtsdelen zijn deze week klaar. De beenderen beginnen al harder te worden. De 20 kiemen waar de tandjes zullen ontstaan beginnen zich nu ook te ontwikkelen. Voorlopig blijft dit zo doorgaan totdat de tandjes zullen doorkomen, dus dit duurt nog wel even!

Het embryo begint steeds meer op een mensje te lijken, en het staartje is ook bijna verdwenen. Wat later de oogleden zullen worden, is nu alleen een laagje huid dat de ogen bedekt. Het neusje, de oogjes en het mondje zijn nu duidelijker, en ook het gezichtje is wat verfijnder. Het is aan de buitenkant nog niet te zien, maar het oortje is zich ook flink aan het ontwikkelen.

De ontwikkeling van de handjes en voetjes gaat in deze en de volgende week ook vliegensvlug. In slechts drie dagen gaat het naar een volledig uitziend handje met vingers en voetje met teentjes. 

9-weken-zwanger-baby

De baarmoeder is nu ongeveer zo groot als een ei. Daarin zit een kindje van slechts 3 centimeter! Als je nu al dikker wordt, is dat niet door de grootte van de baby. Je darmen kunnen opgeblazen zijn, en ook kan het zo zijn dat je vocht vasthoudt.

Tijdens je zwangerschap kun je last krijgen van verkoudheid en een verstopte neus. Dat komt door de hormonen en is heel normaal bij zwangere vrouwen. Je kunt ook sneller een bloedneus krijgen dan anders.

Na deze 9e week is de baby geen embryo meer. Vanaf nu noemen we het een foetus...
 

Reageer in `9 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5074)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Amoenaaa

  Hoi ladies!

  Hier een mama van 6 jarige en zwanger van een tweede. Heel spannend allemaal!

 • Nbds

  Vandaag 9 weken 🤰🏼🥰

 • Lindaveenstra87

  hallo allemaal ik ben 9 weken en 6 dagen zwanger van ons derde kindje. Ik ben alleen al 2 weken zo misselijk gister moest ik ook echt overgeven. Ik weet niet meer wat ik kan eten. Warm eten gaat er redelijk in maar de rest overdag wat ik ook eet word ik erg misselijk van. Ik drink nooit water omdat ik het niet lekker vind maar nu is dat het enige wat ik binnen kan houden. Met de eerste 2 dames had ik nooit geen kwaaltjes maar deze zwangerschap is het tegen over gestelde.
  Zijn er meer die hier last van hebben.

 • Hopefull2020

  Ik heb wel honger, maar tegelijk ook geen eetlust. Veel dingen waar ik gewoon geen zin meer in heb, andere kan ik de geur er niet van uitstaan.. Zoetigheden gingen wel, maar mag ik niet meer omdat m'n suiker net iets te hoog staat. Dus ja er blijft niet veel meer over. Hier ons 4de kindje, bij 2 zwangerschappen moeten overgeven, 1 erg misselijk en nu is de misselijkheid wel minder maar echt continu aanwezig

 • Babywensje

  De schrik zit er goed in hier.. Gister avond bloedverlies en vanochtend weer.. Dinsdag nog een prachtige echo gehad, maar nu toch wel bang voor het ergste

 • KCAMAB

  Durf bijna niet te vragen. Maar hoe was t?

 • KCAMAB

  Ooh nee. Wat ontzettend rot moet dat voelen. Hoop dat alles goed is. 🍀

 • ilona22

  Oh wat verschrikkelijk, heb je de vk al gebeld? Ga voor je duimen dat het niks ernstigs is!🙏🏼

 • Babywensje

  Ja ik mag om 12.45 langskomen ..

 • Happymomof2

  Hoe is dit afgelopen? 😓

 • babywensje

  Tot nu toe goed.. De echo zag er prima uit en ze kon geen verklaring vinden voor het bloedverlies dus ze dacht aan een geknapt bloedvaatje. Heb daarna ook geen bloed meer verloren, maar ik heb wel al twee dagen niet geslapen en ik voel me mega onzeker nu. Ben aan het twijfelen om de verloskundige te bellen om dit met haar te delen, want ik voel me er echt ziek van..

 • KCAMAB

  Wat super dat het er allemaal goed uitzag! Kan me goed voorstellen dat je je wat onzeker blijft voelen. Ik zou dit ook gewoon bespreken met de verloskundige. Ze zou je misschien ook wat meer gerust kunnen stellen en wellicht nog een extra controle.

 • Happymomof2

  Oh wat goed dat er toch een goede echo was zeg! Hoop doet leven! En geen bloedverlies meer is ook goed!
  Je kunt indd de verloskundige het beste bellen over je onzekerheid. Met die onzekerheid rondlopen lijkt me vreselijk. Succes en probeer je gedachten positief te houden

 • ilona22

  Next question.. Ik eet (best) wel slecht. Qua lunch eet ik brood of broodjes maar ik krijg 9/10 keer mijn avond eten niet weg. Pasta of rijst gerechten moet ik niet, vlees moet ik niet. Het enige wat ik nog weg krijg zijn aardappelen en groente of vet zoals van de frietzaak, kebabzaak, mcdonalds enz. Het is niet dat ik er van moet overgeven maar bij het idee alleen al word ik misselijk en zodra ik 2 happen neem blokkeert het op de een of andere manier en krijg ik het gewoon niet weg.

 • hoopdoetleven

  Misschien eens wat andere dingen proberen zoals salades, wraps enz, zelf soep maken.. er zijn genoeg andere dingen te proberen toch? Omelet, gebakken eitje ..
  of je draait het om en eet tussen de middag warm en savonds boterhammen..

 • ilona22

  Ei krijg ik ook niet weg, en salades eet ik al heeeel veel haha omdat dat is wat ik wel lust maar dat word op den duur ook niet echt lekker meer. Ik ben normaal echt een alles eter maar nu lust ik zowat niks. Ik eet alleen ‘s weekend 1 misschien sporadisch 2 keer vet omdat ik er dan zin in heb maar door de weeks wil ik wel gewoon zo gezond mogelijk eten. Vaak pak ik dan maar weer een boterham of indd een salade. Dat andersom eten heb ik ook al geprobeerd maar zonder succes😅

 • Beca

  Mijn gynaecoloog zei dat je in het eerste trimester moet eten wat je binnen kan houden. Als dat nu vettig is, is dat ook maar zo. Op je voeding letten doen we dan wel in het tweede trimester. Haar woorden, niet de mijne :)

 • babywensje

  Om 11.00 uur de echo! Toch weer erg spannend en nerveus..

 • ilona22

  Hoeveelste echo was dit als ik vragen mag?

 • babywensje

  Tweede. Ik kreeg er een extra vanwege een miskraam in februari

 • ilona22

  Oh wat fijn dat je dan een extra krijgt, geeft je dan toch meer geruststelling.

 • KCAMAB

  Ooh veel succes! Ik had m gisteren gelukkig zag alles er goed uit 🥰

 • babywensje

  Ah wat fijn!! Dankjewel! Ik zal 'm hier straks even plaatsen :)

 • KCAMAB

  En hoe was de echo?

 • babywensje

  Super goed! Er waren al mooie beentjes en armpjes te zien!

 • KCAMAB

  Super. Leuk dat je al armpjes en beentje kon onderschijden 😇. Wij hadden heel blurrie beeld dus konden er nog niet veel van maken. Over 2 weken termijn echo. Dan lijkt t vast al meer ergens op.

 • ilona22

  Iemand die ook helemaal gek word van de jeuk? Ik heb echt jeuk op mijn boven benen ik krap nog net me vel niet eraf, heb ook allemaal rode bultjes😡 iemand tips hoe de jeuk minder word?

 • babywensje

  Ja ik! Tot nu toe nog niet eens bewust van geweest dat dit door de zwangerschap komt. Ik werd gister avond gestoord van de jeuk aan mn benen.. Nog geen oplossing gevonden..

 • ilona22

  Ja ik had de link eigenlijk ook niet gelegd maar vond het raar dat ik dat nu heb en zwanger ben, voorheen nooit last van gehad. Ik ging googlen en het schijnt dat 20% van de vrouwen last hebben van ‘zwangerschapsjeuk’ en dit vooral op de buik, benen of borsten. Ik word er gewoon wakker van ‘s nachts verschrikkelijk!

 • KCAMAB

  Ooh dat herken ik nog wel van mn eerste zwangerschap. Ik weet niet meer wat ik er toen mee deed. Nu nog geen last van gehad.
  Beetje verkoelen helpt altijd wel. Zou een vochtig doekje erop kunnen doen, of koelzalf aanvragen bij de huisarts.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 9

De bevaldatum van leden die 9 zwanger zijn is van maandag, 1 februari 2021 tot en met zondag, 7 februari 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50