Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (24308)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Meldv

  Hoi allemaal, ik ben nieuw hier. Vandaag mijn nod. Maar afgelopen zondag Al een positieve test in handen! Erg spannend allemaal en kan niet wachten op een goede echo😊

 • Chantal666

  Vandaag mom van de waarheid vandaag is me nood dag ben nog niet ongesteld wel heb ik erg last van buikpijn en misselijk doen me borsten zeer durf nog niet te testen wacht het toch nog even af of me nood kom meer mamas die net zwanger zijn en erg buikpijn en steken hebben ?

 • Melanietes
  Damessss zien jullie ook een hele lichte streep?🤔
 • Kitty-1984

  Als jij met het blote oog een streepje ziet, is het er. Bb maakt de kwaliteit van foto’s een stuk slechter. Daarom is er voor ons op deze foto helaas niks te zien. Het is net als de volle maan fotograferen. Je ogen zien duidelijk een grote, dikke maan, maar je telefoon kan het nauwelijks vastleggen. Hopelijk zien we over twee dagen wèl een tweede streepje.

 • Matadora
  Bloeding is veel minder gelukkig en de middag test is toch echt weer donkerder dan de ochtend test. Dus dat zijn duidelijk geen feiten per definitie , testen met ochtend urine !
 • BlondLover

  Gefeliciteerd ziet er goed uit

 • Matadora

  Dankjewel 🤲🏽🥰

 • Ryanne-010

  Ik zie echt een streepje hoor 🥰

 • Matadora

  Jij bent nog niet zo heeeel lang geleden bevallen zie ik ? Wat een prachtige kinderen heb je zeg 😍😍😍

 • Ryanne-010

  wat lief 🥰 het zijn drie heerlijke kinderen alle drie met hun eigen kwaliteiten. mijn rijkdom

 • Matadora

  Jaaaa Ryanne ik ben zo happy 😍🥰 dat we dat ook mogen blijven 🤲🏽 Ff gluren hoe ver jij bent hihih

 • Ryanne-010

  snap ik!!! super leuk meid lekker genieten ervan. Tis zo mooi en bijzonder als er nieuw leven in je groeit 🥰💙💖

 • Suusar
  Nu afwachten tot de eerste echo 🥰
 • MelMoeder

  Gefeliciteerd!!
  Wanneer heb jij een echo dan?

 • Suusar

  11 mei

 • Nolaa

  Woehoew!

 • Bo85
  Ik vermoed nu 4 weken en 2 dagen zwanger vind de test nog wat licht na 3 miskramen ben ik toch wel erg gespannen merk ik
 • Suusar

  Gefeliciteerd!

 • Matadora
  Hallo mama’s , ik heb nu voor de 5e dag , begon op nod een lichte bloeding maar mijn testen blijven licht positief , wanneer zouden deze af gaan lopen als het niet goed zit ?

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van vrijdag, 24 december 2021 tot en met donderdag, 30 december 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50