Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (18622)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kjc
  Deze duidelijker🙈
 • Kjc
  Als je goed kijk of inzoemt wat zien jullie ik weet het niet heb net wel nieuwe test gekocht voor zekerheid
 • Nbds
  Ik heb een wisselende cyclus van 30/35 nu al op dag 38 en vanmorgen deze test. Zie is spoken? Ik dacht negatief maar een vriendin dacht wat te zien
 • Hope14

  Hmmm ik zie niks. Maar misschien ligt het aan de foto....of aan mij. Over een paar dagen zou ik maar weer een test doen. Dan weet je het zeker.
  Zal voor je duimen hoor!!!

 • Jessie89

  Had vandaag me NOD verwacht maar tot nu toe nog helemaal niets. Ook geen klachten nog. Begin het nu wel spannend te vinden morgen maar een test halen. Of zou ik nog paar dagen wachten? ??

 • Ivyamandil

  Super spannend hè! Ik ga morgen ook testen zelf, heb ook vandaag mijn nod. Maar in mijn geval kan t onregelmatig zijn maar vroeger dan verwacht mijn eisprong gehad, dus ik vermoed ook nu vandaag uiterlijk de nod te hebben gehad. Succes!!!!

 • Jessie89

  Zeg dat wel en aangezien ik altijd wel een syclus heb van 28 dagen. En nu totaal geen voortekenen heb dat het ook moet komen. Morgen vroeg maar gauw na de action toe. Nu wil het wel heel graag weten. Jij ook heel veel succes

 • Vierkeergeluk

  Ik ook! Als je een stabiele cyclus hebt, zou ik morgen testen. Succes🤞. Ik heb een te onregelmatige cyclus dus wacht nog even tot woensdag.

 • Jessie89

  Ik heb meestal een syclus van 28 dagen. Begin het nu echt wel spannend te vinden. Morgen maar even langs de action 😂

 • Vierkeergeluk

  En en en??

 • Jessie89

  Getest maar negatief. Ben altijd keurig optijd met nod maar nog steeds niks. Vind het echt raar

 • Vierkeergeluk

  Ow dat is niet fijn!

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  Hallo allemaal!

  Afgelopen dinsdag positief getest. (voordeel van kort cyclus, je kan snel testen!) Helemaal gelukkig. 🥰
  tot nu toe alleen wat moe, grotere borsten en af en toe wat hoofdpijn.
  Laat dat asjeblieft zo blijven!!!

  Voor iedereen waarvan het deze maand niet zo mocht zijn. ik hoop dat het de volgende ronde wel raak is!!

  Die wel positief getest hebben: een hele fijne zwangerschap toegewenst!
  🤰🏻🤰🏼🤰🏿🤰

 • marleen2020

  Ik afgelopen woensdag 🤗 Zou nu op 4 +3 moeten zitten :) ook vollere, gevoelige borsten. In de avond opgeblazen buik, soms lichte krampjes en duizeligheid. 1 a 2 keer misselijk geweest. Dus vol op zwanger 👶🏼🎂🍰😀
  Wanneer mag jij voor je eerste echo komen? Ik 30 dec🤗

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  precies eender dan!! Als het zo blijft is het goed vol te houden.
  bij mijn eerste zwangerschap sloeg dat INEENS om met 4.5 weken. (overgeven en moe!!!!!) En bij mijn 2e zwangerschap werd het wel erger qua misselijkheid en hoofdpijn maar nog redelijk goed te doen.
  ik moet nog bellen voor een echo! Spannend de 30e! maar met deze kwaaltjes heb ik er de volste vertrouwen in!

 • Dilana2017

  We hadden het zó gehoopt, maar ook deze maand mocht het niet zo zijn..
  De rode duivels zijn vanmorgen weer om de hoek komen kijken, na 2 dagen overtijd te zijn geweest. De spanning was heerlijk, echt leuk, maar helaas.. We gaan weer terug naar ronde 1😥🤗..

  Voor alle zwangeren, geniet van deze mooie tijd!❤

 • Ryanne-010

  he nee wat balen ik had het zo gehoopt voor jullie! Hopelijk een nieuwe ronde met een mooie positieve test voor jullie ik duik voor je hoor! 😘

 • Nijntje94

  Hmmf wat ontzettend balen voor jullie.. 🙁 het is jullie zo gegund! Hopelijk snel een positieve test in handen ❤

 • Liek89

  Pff wat rot! Sterkte! Hopelijk is het deze maand wel raak!

 • marleen2020

  Wat ontzettend jammer meid. Hopelijk hebben jullie komende maand wel een positieve test in handen.

 • Roanstijn1985

  Wat jammer 🙁 sterkte en kop op! Nieuwe ronde nieuwe kansen.

 • Vierkeergeluk

  Morgen Nod (dag 26), maar af en toe ook een cyclus van 28 dagen. Ben benieuwd wat de komende dagen brengen. Sowieso best moe, maar ja dat ben ik altijd in de laatste week voor kerst als kleuterjuf🤪.

 • Ivyamandil

  Hier ook morgen! Ben een weekend weg en geen testen mee. Als ik morgen niet ongesteld word, test ik maandag. Wij zijn bezig voor ons tweede kindje. Jij succes;!! Spannende dagen zo

 • Vierkeergeluk

  Oe spannend! Ik ben nog niet ongesteld, maar ja door wisselende cyclus zegt dat vandaag nog niet zoveel. Woensdag mag ik van mezelf pas testen. Ik vond net in de Tuinland wel veel dingen vies ruiken haha. Hoe is het bij jou?? Succes!!

 • Ivyamandil

  Ik ga morgenvroeg gewoon testen! Ik heb wel het gevoel dat het raak is maar ik durf het nog niet te hopen. Is pas ronde 1 dus dat zou heel vlot zijn! Ik ben erg moe, uitgeput, pijnlijke borsten, veel afscheiding, met vlagen ook een onbestendig gevoel in mijn maag dus wie weet. Hopelijk morgenvroeg een positieve test in handen 🙏🙏🙏

 • Vierkeergeluk

  Oe ik heb dezelfde klachten! Wie weet krijgen we een vroeg kerstcadeau. Ik ga woensdag testen als het zo blijft.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van dinsdag, 18 augustus 2020 tot en met maandag, 24 augustus 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50