Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (10576)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nogevenanoniemxx

  Vandaag is mijn test van Kruidvat negatief!
  Gistere positief van sensitests
  🤷🏼‍♀️ Nog steeds niet ongesteld dus maar afwachten dan 😢

 • Anoniemmmm11

  Heb je foto van de test

 • Anoniemmmm11
  Zie jullie hier iets op
 • Momof

  Nee sorry.

 • mama van Leona en Alexander en Faye
  Hier ook een positieve zwangerscgapstest alleen heel bang na 6 miskramen achter de rug maar heb wel gelukkig al 3 lieve kindjes op de wereld gezet
 • Tamara-

  Hoi allemaal! Gefeliciteerd! Ook ik heb een positieve test!:) als het goed is 4 weken en 1 dag heel pril nog.. heeft er iemand al symptomen?

 • Anoniemmmm11

  Heb je foto van de test

 • Em3de

  Hoi allemaal! Wij zijn zwanger van ons 3e kindje 😍 iedereen die ook zwanger is, gefeliciteerd!
  Toen ik zwanger was van mijn eerste (5) was ik hier lid. Bij de 2e (3,5) eigenlijk niet echt mee gepraat hier. Maar heb er bij de eerste een fijne Facebook groep aan over gehouden dus dacht laat ik me nu toch maar weer aanmelden..

 • Anoniemmmm11

  Heb je foto van de test

  Haha vinden we altijd leuk om te zien

 • Em3de
  Gister was mijn nod.. ben nu dan als het goed is 4 weken en 1 dag 🤗
 • Anoniemmmm11

  Aahhw gefeliciteerd

 • Em3de

  Dankje!!

 • Joyce4kids
  Lieve allemaal, ook ik mag mij hier melden. Ik volg 👶babybytes 👶🏻al een best tijdje afgezien wij al 4 kindjes hebben maar heb me eigenlijk nooit aangemeld, nu vind ik het toch leuk om dat wel te doen, want als alles goed verloopt is dit ons laatste wondertje 😁

  Iedereeen gefeliciteerd die zwanger is, en dat jullie allemaal maar een prachtig natuurlijk tijd tegemoet gaan! 💙💜💗🦋💚🦋💛
 • Kunzie
  Dat ziet er goed uit, gefeliciteerd. Geniet van de laatste keer. Hier ook de laatste keer vandaag NOD en dit was de test van gisteren
 • Joyce4kids

  Super! Heel duidelijk 😁 gefeliciteerd geniet ervan ❤️

 • Rockmum

  Wie heeft er nog meer amper symptonen?

 • Nogevenanoniemxx

  Ik!! En maakt me onzeker

 • Rockmum

  Jup mij ook

 • MiesH

  Ik... helemaal nergens last van 😊

 • M.ardjen

  Hoi, ik mag ook weer deelnemen in een groep.
  We gingen aan de slag voor een derde en mogen ons ontzettend gelukkig prijzen dat het de eerste ronde al raak is. (Onze oudste was in ronde 5, onze tweede in ronde 2 en nu dus ronde 1. Het record is niet meer te verbreken :p)
  Van de week ongesteld geworden, dacht ik, maar bleek een innestelingsbloeding te zijn. Dat had ik bij de oudste ook en dacht toen ongesteld te zijn geworden, dus we hebben het de volgende ronde weer geprobeerd. Toen mijn menstruatie uitbleef, bleek ik al 7 weken zwanger te zijn. Nu ben ik dus niet in dat grapje getrapt :)
  Gisteren heb ik getest en ik kreeg al een al snel een positieve uitslag. Heb mijn man dus een vroeg vaderdagcadeautje kunnen geven.
  En nu op naar de eerste afspraak bij de verloskundige en duimen dat we weer een mooie zwangerschap, met een nog veel mooier resultaat mogen hebben.

  Heel veel geluk allemaal met de zwangerschap ;)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van woensdag, 20 februari 2019 tot en met dinsdag, 26 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden