Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (22039)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Miesenjoen
  Goedemorgen week 4🥰
 • Janssen1992

  Zo spannend....
  Gisteren had eigenlijk mijn menstruatie moeten starten maar nog steeds niks. Zelfs geen tekenen ervan.
  Zwangerschapstest vanmorgen helaas negatief... Dus nog steeds in spanning, zou ik dan toch nog een menstruatie krijgen?

  Vorige maand mijn koperspiraal laten verwijderen, zou dat er voor kunnen zorgen dat de menstruatie een paar dagen later is? Met koperspiraal altijd een cyclus volgens het boekje

  .. Spannend.....

 • Jiska83

  We kunnen het niet geloven maar zijn zwanger van de 4 de iui behandeling 🥰

 • Chocolatina

  Van harte gefeliciteerd! Extra bijzonder!

 • Nolaa

  Gefeliciteerd!

 • Miich

  Gefeliciteerd!!

 • Miich

  Hallo dames!!
  Ik ben de laatste maanden iets onregelmatig. Tussen dag 27 en 30.
  Gister heb ik eind van de dag getest, ivm gevoelige borsten. (28) En positief!!!!
  Kan het nog niet echt geloven, heb ook nog wat krampen en ben bang dat dat een slecht teken is.
  We zijn begonnen in oktober maar omdat ik er zo boven op zat en stress etc hadden we er een pauze in gelast.
  Ik merk dat ik nog niet echt kan geloven. Ik hoop zo dat het goed zit♡♡

 • Mommy_T

  Gefeliciteerd! Maak je geen zorgen om de krampen, dat hoort er allemaal bij! Er gebeurt veel van binnen!

 • Miich

  Bedankt voor je berichtje,, Probeer het idd los te laten. Er van uit gaan dat het goed gaat.

 • Pixelot

  Gefeliciteerd!

 • Miich

  Dankjewel!!!

 • Waterbloempie

  Ja helaas, menstruatie dat ik doorgekomen.
  Terug naar week 1 en op naar ronde 3.
  Veel succes voor de dames die nog gaan testen, en gefeliciteerd voor de dames met een positieve test x

 • Lola1984

  Hoewel steeds beter kon wachten tot na NOD, kon ik het nu echt niet meer.
  4 dagen voor NOD; test negatief 😔
  Ik heb een paar Chanel oorbellen besteld..
  Die heb ik wel verdiend 😜
  Op naar ronde 19 🤞🏾🌸

 • Chocolatina

  Misschien over een aantal dagen alsnog een streepje te zien? Genoeg dames die pas na NOD positief testen. Enne, als CC lover ben ik wel erg benieuwd welke oorbellen je hebt besteld

 • Lola1984
  💕💕💕
 • Chocolatina

  Heel mooi!

 • Lola1984

  😘😘

 • Kitty-1984

  Je weet dat maar 53% van de zwangere vrouwen al positief test 4 dagen voor NOD? (Aldus de bijsluiter.) En dat er ook genoeg vrouwen pas een paar dagen ná NOD positief testen. Ik zou het pas opgeven als je menstruatie is doorgebroken. Er kan nog van alles gebeuren! Koppie op. Ik duim voor je dat je menstruatie wegblijft.

 • Lola1984

  Ja je hebt gelijk 🌸
  Thx voor de peptalk 💕
  Maar eerlijk gezegd geloof ik er niet meer zo in..
  ik wordt ook 36 en we hebben afgesproken dat we het tot september proberen! Als deze ronde mislukt nog 2 kansen 😅😘😘😘

 • Kitty-1984

  Jeetje, meid, dan duim ik nu extra! Tot september proberen en dan überhaupt het loslaten of dan de medische molen in? Ik kan me voorstellen dat de moed je in de schoenen zakt als je al zolang bezig bent. Ik begin zo aan ronde 8 en ik heb dat gevoel al behoorlijk. Vooral omdat we op de juiste momenten klussen, zeg maar. Je zult het gevoel herkennen: wat doen we dan fout? Wees lief voor jezelf, okay? 🌹🍀

 • Lola1984

  Lief, :)
  Nee dan stoppen we
  Ik was beide keren binnen 2 mnd zwanger
  Ik heb een zoon van 5
  En onze 2e zoon is met 5 mnd helaas geboren
  Vanaf toen gingen we het weer proberen het lukte niet
  Ik ben al door de molen geweest er is niets ‘mis’ met ons.
  Alles werkt!
  We zijn zelfs gescheiden en een jaar uit elkaar geweest.
  Ik (zo zullen vast anderen ook wel herkennen) word niet bepaald leuker van deze frustratie 😅

  Stom hé!
  Ik ook ik voel mijn ei sprong die week ‘klussen’ we om de dag het zou echt wel is raak moeten zijn!

  Hopelijk lukt het bij jullie ook snel!💕
  Ja ik ben lief vandaar mooie nieuwe oorbellen 😉😘

 • Antje35

  Voor t eerst in week 4! Normaal korte cyclus van 23-26 dagen maar zit nu al op dag 28. Maar meende m’n eisprong te hebben gevoeld vorige week woensdag, dus op basis daarvan zou NOD morgen zijn. Nog niet durven testen, voel me namelijk totaal niet zwanger, geen symptomen, maar voel ook geen naderende menstruatie... spannend!

 • Kitty-1984

  Ik heb precies hetzelfde! Ook voor het eerst in ronde 4. Vandaag cd29/cd1 terwijl ik normaal rond 25/26 dagen heb. Ik heb behoorlijk ge-ovulatietest deze ronde, dus ik wist precies waar mijn piek zat. Daardoor wist ik ook dat vandaag NOD is. Zo stipt is mijn lichaam dan weer wel. Afgelopen 5 rondes altijd precies 15 dagen erna mijn menstruatie. Ik heb al flink getest, maar alleen vage indroogstreepjes gehad en vanmorgen hartstikke omowitte early. Ik zal voor jou duimen dat je menstruatie niet komt!

 • Antje35

  Dat is toevallig! Ik ook dag 29 vandaag (zie ik net op mijn app). Ik dit keer geen ovulatietesten gedaan, ben al aantal rondes bezig en kreeg er steeds meer stress van. Dacht wel die woensdag dus iets te voelen waarvan ik nu denk dat het mijn ovulatie is geweest. Heb er weinig vertrouwen in, neem aan dat je toch wel iets voelt als je zwanger bent? Ik ga morgen testen als ik dan nog niet ongesteld ben geworden. Hoe lang ben jij al bezig?

 • Kitty-1984

  Nou ja, er zijn ook mensen die echt al een paar maanden zwanger zijn voordat ze het ontdekken. Of gewoon pas als er opeens een baby uit komt. (Hoeveel overgewicht moet je hebben om níet in de gaten te hebben dat er een baby in je lichaam zit, vraag ik me dan af. Of hoe petite is de baby.) Er zijn dus blijkbaar niet altijd symptomen. Zeker als je denkt dat je gewoon ongesteld bent en je voelt verder niks. Het kan dus wel allemaal.
  Ik begin vandaag (zodra mijn menstruatie doorbreekt, daar zit ik nu op te wachten) aan ronde 8. Mocht het dit keer wel raak zijn, weet ik dat net voor mijn 36e verjaardag. Wel ga ik de huisarts bellen omdat het nu dus 7 rondes niet gelukt is.

 • Antje35

  Hahah ja dat is zo! We wachten af... zal voor jou ook duimen dat t niet doorbreekt en je toch zwanger bent. Ja leeftijd is toch wel een dingetje hè, ik word ook 36 en ga ook afspraak maken bij huisarts binnenkort x

 • Chocolatina

  Hebben jullie inmiddels getest? #nieuwsgierig


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van zondag, 14 maart 2021 tot en met zaterdag, 20 maart 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50