Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (25108)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Sannejanssen
  Goeie morgen dames vandaag is mijn nod maar test al positief vanaf maandag
  Ik ben 22 juni gestopt met de pil ( medische redenen) we dachten ja we zien het wel.
  Ik heb een auto imuunziekte dus eigenlijk was het nu of nooit
  Maar het was meteen raak
 • Lovebaby
  Meiden!! 4 dagen voor nod!😍

  Wat denken jullie??

  Meerdere testen gedaan maar savonds test ik blijkbaar positiever dan smorgens
 • Linde-1

  Ik zie ook iets😊
  Ik heb sochtends ook lichtere testen als verderop in de dag.

 • Roosje_1990

  Hoi dames ik heb gisteren positief getest
  Maar ik ben daar niet oprecht gelukkig mee ik heb 4 kinderen en 5 de kind kan er niet bij. Ik had onveilige sex met mijn man en was meteen raak. Ik weet niet wat ik kan doen. Ik voel me zo verdrietig 😢 ik denk dat ik gewoon in een schok ben.

 • Linde-1

  Laat het even bezinken, je weet het nog maar net. Geef het ook bij de verloskundige aan hoe je erin staat.
  Het komt vast goed😘

 • MarteMC
  Jemig.. na een bbz en een miskraam tijdens IUI behandelingen, een volledig mislukte ivf ronde van waarbij er geen bevruchtingen waren toch maar nog een punctie gepland waarbij er drie bevruchtingen waren (ICSI) met een verse terugplaatsing en twee mooi doorgedeelde embryo’s (blastocystes) voor in de vriezer.

  En nu ben ik zwanger van mijn eerste verse tp.

  YAY!!
 • Linde-1

  Gefeliciteerd!

 • MarteMC

  Dank je wel! ☺️

 • Mamavan4bengelsen1ster

  Sept 2020 is ons dochtertje overleden door fout ziekenhuis de wens was ondanks dat enorm groot maar ivm mijn schildklierziekte (Moeilijk zwanger worden en vooral zwanger blijven veel miskramen ook daardoor) en al verlies ook in 2012 durfde we het toch niet meer aan en besloten het eind mei te laten rusten En te genieten van de 4 kids in huis.
  Nu kwam ik er gisteren achter dat ik toch onverwachts maar heel gewenst toch zwanger ben nog pril 4.1 vanmorgen direct op verzoek huisarts schildklier waarden en hcg geprikt deze alle goed hcg is 68 wat volgens haar prima is bij zw van 4 weken nu hopen en duimen dat het dit keer helemaal goed mag gaan. Bang en blij tegelijk. Vrijdag al 1e afspraak bij mijn gyn.

 • Linde-1

  Gefeliciteerd! En ik kan me voorstellen dat het heel spannend is allemaal. Fijn dat je vrijdag al terecht kan.

 • BlondLover
  Test van vandaag 🤷🏼‍♀️🤞🏽🤲🏼
 • Linde-1

  Hey, hoe gaat het?

 • Linde-1

  Volgens mij heel iets duidelijker dan gisteren ofniet, dat is wel hoopvol. Wie weet ben je minder ver dan je dacht of stijgt je hcg minder snel. Je bent in ieder geval zwanger, dat is wel duidelijk aan het streepje te zien.

 • Love2018

  Dag 31 normaal 26/27 en nog steeds niet ongesteld maar alle testen blijven negatief. Geen lijntje te bekennen. Ben wel ontzettend moe val om 14:00 al om. Maar zelfs een early test van 10 IU/ml geeft geen lijntje 😐 de test zou nu toch wel al een lijntje moeten weergeven als het raak is lijkt mij. Anderen ervaring?

 • Vlindermoeder

  Dat had ik vorige maand. Wel telkens indrogers en de Trekpleister +-test was positief (die schijnen vaak vals positief te zijn). Uiteindelijk na 4 dagen overtijd ongesteld geworden. Ik voelde me erg zwanger en denk eerlijk gezegd dat het heel vroeg mis is gegaan

 • Love2018

  Ah ja ben er bang voor dat het bij mij nu ook vroeg mis is gegaan. Zo gek dat je je al zwanger voelt maar dat een test zo weinig laat zien... Hoop dat ik snel meer duidelijkheid heb... Die onzekerheid telkens in die begin weken 🙈

 • BlondLover

  Hoii Love , dat verwacht je wel na zoveel dagen over tijd. En moeheid heb ik ook einde van mijn cyclussen 1e wel andere minder of niet :) soms heb ik vreetbuien week voor nod en dan weet niet 🤦🏼‍♀️Etc

 • Love2018

  Ja je kan jezelf voor nod helemaal gek maken. Maarja mijn cyclus is eigenlijk altijd regelmatig dus als je dan overtijd bent verwacht je toch ook wel wat op die testen te zien. Ga er nu maar vanuit dat het niet goed zit. Hopelijk snel duidelijkheid en dan maar volgende ronde...

 • BlondLover

  Ja ik ken het hoor Meid 🤦🏼‍♀️. Ik ben ook ook bijna altijd op tijd heb 1 keer cyclus gehad met 9 dagen over tijd en meschien een keertje 3 of 4 dagen ook, maar heel zelden gelukkig :) . Temperatuur je niet ?

 • Love2018

  Helaas bij 6 dagen over tijd nu toch ongesteld geworden. Ga de huisarts dus niet meer bellen en heb bloedprikken afgezegd. Op naar de volgende ronde helaas... Jij heel veel succes! Hoop op een fijne zwangerschap!

 • BlondLover

  Ahh ik zie het al het stond er boven 😕💋

 • Love2018

  Nee temperatuur niet. Jij wel? Bij de eerste was het de derde keer raak. Nu in ronde twee dus nog geen ovulatie testen of temperatuur gemeten. Alleen rekening gehouden met de vermoedelijke vruchtbare periode. Mocht ik maandag nog niet ongesteld zijn ga ik wel even bellen naar de huisarts om bloed te prikken..

 • BlondLover

  Hoiii het is feest hier dus ik was weinig online veel geholpen met voorbereiden overal waar nodig :) hoe gaat het met je ??


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van zondag, 27 maart 2022 tot en met zaterdag, 2 april 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50