Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (22976)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • mijnwondertjes2007

  Tussen 1-10 en 3-10 eisprong gehad
  Vandaag nod maar geen ongesteldheid
  En vanmorgen was de test negatief
  ben altijd rond de 22e ongesteld

  Snap dit even niet

 • Marie-jeanne
  Gisteren de bevestiging gehad. Mijn man geloofd alleen deze test heb ik het idee. Verloskundige gebeld. Mogen 11 november komen. Ik merk dat ik het steeds spannender vind. Ik heb 2 kinderen een van 9 en een wordt volgende maand 7. Dit was niet gepland maar zeker zijn we er blij mee. Ik vond het bij de tweede al spannender maar nu nog meer.
 • Mamma12345

  Gefeliciteerd

 • Mamma12345
  Maandag ongesteld moeten worden.
  Nog geen menstruatie te vinden.
  Hopelijk kom er meer duidelijkheid word hier onzeker van.
 • Stphnyx

  Ik moest maandag ook ongesteld worden ook vandaag getest met clearblue ook als resultaat : niet zwanger. Heel raar ik heb een normale cyclus

 • mijnwondertjes2007

  Tussentijd 1 en 3 oktober eisprong gehad
  Maar nu nog niet ongesteld
  Ik moet morgen ongesteld worden
  De test was vandaag negatief
  Hoe kan dit ?

 • Mamma12345

  Kan zijn dat je te vroeg test.
  Heb je vandaag al getest of nog niet.?😊

 • Ezzy120
  Enorm geschrokken, maar wel gigantisch welkom.
  Ons 5-jarig jubileum cadeautje , I guess.
 • Marie-jeanne

  Gefeliciteert, wij waren ook behoorlijk geschrokken

 • Wegaanvoor3

  Gefeliciteerd!!

 • mijnwondertjes2007

  Morgen nod Nog geen kenmerken van een ongesteldheid 🩸 normaal Altijd volop buikpijn en krampen etc maar nu niks Gisteren was de test nog negatief 22-9 ongesteldheid 1-10 eisprong ( ovutest gedaan) 3-10 tm 5-10 bruin roze rood verlies Geen menstruatie t was met afvegen Wat kan dit zijn

 • Kitty-1984
 • Mamma12345
  Ik zit een dag na NOD.
  Negatief helaas maar ook nog niet ongesteld.
  Normaal gesproken heb ik last van mijn borsten maar dat nu dus ook niet.. heel vreemd wat ik eigenlijk niet herken🙈
  Ik denk morgen maar op nieuw proberen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van zaterdag, 26 juni 2021 tot en met vrijdag, 2 juli 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden