Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (12040)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kado4
  Oja de foto van de test op precies twee weken na gemeenschap
 • Kado4

  Hallo ik meld me ook even..ik ben nieuw en leek me leuk om met jullie mee te schrijven/voelen/meemaken etc

  Ik heb vorige week post getest !!ik heb een hele onregelmatige cyclus (dit jaar vanaf jan maar 3 x ong geweest) en toevallig moest ik voor een onderzoek naar de gynaecoloog en zag een mooi eitje! En gelukkig raak! Ik weet niet hoe ver ik ben maar heb gerekend de dag dat ik gemeenschap had (toch?)..anyway we zijn er heel blij mee dit wordt onze vierde wonder (l)

  Heb eigenlijk niet echt veel kwaaltjes behalve wat gerommel daar beneden en wat krampjes. .en gevoelige vorsten

  Dan ga je toch wel weer zorgen maken ..pff

 • Lady27

  Wauw gefeliciteerd! Het is zeker spannend! Herkenbaar. Succes en hopelijk kan je ook wat ervan genieten.

 • M.E.

  Ohh dat is dan zeker een kadootje! Fijn zeg, gefeliciteerd! Eerste weken blijven spannend, ook al heb je meerdere kinderen. Leuk zo'n groot gezin!

 • Liselott

  Wauw, ik mag me melden in week 4 (en een dag)..
  Bizar om het grote geluk te hebben om al in ronde twee zwanger te raken..
  Voelt nog zo onwerkelijk, zo bijzonder.. zo toch een beetje oneerlijk tegenover de vrouwen die veel langer geduld moeten hebben

  Ik zeg elke keer.. ik krijg een baby.. op dit moment draag ik t wonder van mij en m'n man bij mij..
  Maar doordringen? Ho maar..
  Gelukkig nog maandje of 8 te gaan!

 • Suusoe

  Gefeliciteerd ben zo blij voor je .
  Meid geniet ervan . Van alle kwaaltjes en alles er om heen t is een spannende tijd 😊😊😊

 • Liselott

  Ik heb t verteld! Toch wel op zaterdag, kon het écht niet laten.. Doosje met een rompertje, shirtje met iloveyoupapa, de test, knuffeltje en een verjaardagskaart (rond zn verjaardag uitgeteld)
  Het leuke was dat hij het ook écht niet had verwacht.
  's avonds bedankte hij me nog voor de manier waarop ik verteld had! Hopelijk kun jij binnenkort ook zo'n doosje aanbieden!
  Nu next challenge: mond dichthouden!

 • Lady27

  Gefeliciteerd! Geniet ervan en hopelijk niet al te veel kwaaltjes.

 • Liselott

  Valt tot nu toe aardig mee! Vooral lichte buikpijn en vermoeidheid begint nu ook te komen. Zaterdag enorme voorraad voor in kelder geshopt dus voorlopig hoef ik niet veel boodschappen te doen als kwaaltjes écht toeslaan haha

 • M.E.

  Gefeliciteerd meid!!

 • Liselott

  En? Jij ook of nog afwachten? Wanneer nod?

 • M.E.

  Ik heb geen idee meer inmiddels.. de laatste paar cycli waren ineens weer wat langer. Daarvoor rond de 30 dagen. Op basis daarvan zou ik dit weekend nod hebben. Maar de test vanmorgen was negatief. Op basis van de laatste paar cycli zou ik donderdag pas nod hebben. We hebben genoeg ons best gedaan, dus zou alle kanten nog op kunnen. Maar ik verwacht het eigenlijk niet meer

 • Liselott

  zolang je geen bloed hebt kun je nog hoop houden, zijn er genoeg die pas week na NOD positief testen.. Maar teveel menstruatieklachten al? Ik hoop voor je dat het toch meevalt!

 • M.E.

  Met m'n andere zwangerschappen gewoon op tijd een positieve test. Morgen maar weer.. verder geen klachten, behalve een schimmeltje, wat ik vrijwel nooit heb, maar kan natuurlijk ook gewoon verminderde weerstand zijn. Heb je al kwaaltjes of valt het mee?

 • Lady27
  Vier dagen na NOD getest en zwanger, blij maar nog zo pril dus ook wel spannend. We proberen er zeker van te genieten, zover dat kan ben kotsmisselijk...
 • Liselott

  Gefeliciteerd! Komen wij aardig gelijk uit straks! Spannend hé! Al beetje gewend aan het idee?

 • M.E.

  Gefeliciteerd!

 • Lady27

  Thanks!

 • Vlinder368

  gefeliciteerd!

 • Lady27

  Bedankt!

 • Laurien88
  Ik heb op 9 dagen na mijn eisprong positief getest! Bloedtest is 143 dus 4 weken vandaag 😊
 • Lady27

  Gefeliciteerd!

 • Spannend2019

  Hoi Dames,

  Ik ben 4 weken zwanger (dacht vijf:) alleen vanaf wanneer laten jullie een echo maken?
  Bij mij is het een drie maanden gelden goed fout gegaan, geen hartje gezien.

  Dus ik ben nu erg nerveus en echt heel erg bang, ik wil er heel erg graag van genieten.. maar weet gewoon niet of ik bewust ver moet plannen voor de echo of wanneer het gelijk kan??

  Iemand tips?

  Gr

 • M.E.

  Gefeliciteerd! Na mijn miskraam mocht ik bij mijn zoontje met 6/7 weken komen. Rond die tijd begint het hartje te kloppen en kunnen ze pas wat zeggen. Ik weet nog dat ik meer kon gaan genieten zodra
  ik de eerste bewegingen voeld. Hoop voor je dat het dit keer goed gaat!

 • Lady27

  Allereerst gefeliciteerd! Hier bij de vorige met 6 weken en 9 en 12 weken echo gehad. Dit was op medisch indicatie. Als het nu goed blijft gaan dan met 8-9 weken de eerste echo.
  Met 6 weken zie nog weinig. Ik zou Denk ik in jou geval, rond 7 weken doen.
  Succes en hopelijk kan je er een beetje genieten.

 • RyanS

  Bij vier week is het wisselend wat te zien is op de echo. Soms helemaal niks, soms alleen een klein stipje. Zo'n echo wakkert de onduidelijkheid of het wel goed is soms alleen maar meer aan. Ik zou echt wachten tot 6 of 7 week.

 • Deborahtjen

  Op 6 weken de eerste gehad maar was heel klein. En nu tweede op 7 weken. De derde op 8 en dan pas op 12.

 • Samantha2018

  Maandag positieve test en clearblue geeft aan 1-2 weken. Helemaal in de wolken!

 • C.helletje

  Gefeliciteerd!!

 • Nr32019

  Pffff wat een onzekerheid..
  3 dagen overtijd, negatieve testen..
  zo misselijk, borsten lijken wel bloemkolen, heel veel witte afscheiding. Last van de onderrug, vreetbuien die niet normaal zijn🙈..

 • C.helletje

  Dan zitten wij zo’n beetje in hetzelfde schuitje. Ondertussen al een positieve test? Of je regels?
  Ik heb vooral pijnlijke borsten & tepels, en vreselijke hoofdpijn. Vorig weekend een hele scherpe stekende pijn rond mijn schaambot. En nu op en af een drukkend gevoel maar wel anders dan ongesteldheid. Ook heb ik echt last van mijn onderrug. Ben nu vier dagen overtijd en heb met mijn vriend afgesproken morgen te gaan testen als ik nog niet ongesteld ben.

 • Liselott

  Wat spannend! Ik zaterdag op dag 28, dag 30 is NOD, ik duim voor je mee! (en vreten ook overigens)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van dinsdag, 18 juni 2019 tot en met maandag, 24 juni 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50