Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (23825)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • stella4

  3 dagen overtijd nu, al minstens 10 x eerder in mijn leven een positieve test in handen gehad, je zou denken dat ik het we herken. Ik denk ook veel te herkennen, maar ergens durf ik niet te geloven dat het echt raak zou zijn, ik ga deze week nog afwachten voor ik een testje ga doen. Want juist dit zal t wel of niet heeft ook zn charme en als het negatief is houdt het dagdromen op. Wat dat betref heeft dat me wel veranderd...vroeger bleef ik al voor de NOD naar lijntjes diever niet waten speuren en turen. Iedereen die al officiëel zwanger us, gefeliciteerd! Iedereen die nog in soanning wacht, sterkte

 • FeeJo

  Spannend ! Snap je heel goed, duim voor je

 • FeeJo
  Hi dames ik kom me hier ook voorzichtig melden! Gister m’n NOD en deze drie testen gedaan.. spannend ! Klachten die ik heb zijn beetje misselijk, nog steeds pijnlijke borsten ( altijd na eisprong en voor menstruatie dus dacht er niks van maar duurde wel erg lang nu) en menstruatie achtige krampen, zwaar onderbuik gevoel. Zijn er meerdere die dit ook hebben ?
 • Elisa1995

  Ik ben inmiddels 4 dagen overtijd.
  Menstruatie pijn al een paar dagen.
  Heb nog niet getest omdat ik steeds het gevoel heb dat ik toch ongi ga worden.. heel gek. Wie heeft hier ervaringen mee?

 • nxs

  heb je helemaal nog niet getest?
  Ik heb inmiddels positief getest en ik heb op en af dus inderdaad menstruatiekramp.
  Ga testen!!!! Haha

 • Elisa1995

  @nxs ik heb idd nog niet getest.. juist omdat ik zo duidelijk continu menstruatie pijn heb dacht ik om beter niet te testen...

 • nxs

  Ik heb het soms ook en dan weer even niet, heb ook last van hele waterige afscheiding bluhhhhhhh.
  Ga testen!!

 • Elisa1995

  Helaas negatief. Heb zojuist getest met de 2v5 testen.

 • Mommyof1

  1malig helderrood bloed verlies gehad ( wel niet zo weinig ) ... beetje stess nu. 4w & 2 D denk ik

 • Lelytje
  Ik kan me zo lekker zorgen maken, is deze wel donker genoeg? 😅
 • nxs

  Zit je nog voor je nod?
  Het zegt niks meis, de ene heeft een late inestelling en dus een licht streepje op of na nod. En de ander een vroege inestelling en dus ook al sneller een duidelijkere test!

 • vrb

  Hoi dames, iemand ervaring met digitale Sensitest? Deze gaf bij mij gisteren HCG1+ aan (1-2 weken zwanger) en vandaag negatief.. Clearblue digital is negatief

 • Ninaaaaa
  2 dagen voor me nod was geen ochtend urine maar wordt ik gek of zie ik plusje? Ziet iemand dat ook?
 • Zeeuwsgeluk

  Ik had afgelopen woensdag en donderdag vals positive testen met deze. Vrijdag een andere test en negatief. Vanmorgen gaan bloeden. Ik heb dit met die kruitvat testen al vaker gehad. Ik koop ze niet meer.
  Hopelijk pakt het voor jou beter uit.

 • Kitty-1984

  BB maakt de kwaliteit van foto’s een heel stuk slechter, dus als jij een foto hebt op je telefoon waar je best duidelijk een streepje op ziet, kan het zomaar zijn dat die hier helaas niet te zien is. (Zoals denk ik nu het geval is.) Wat jij zelf ziet is het belangrijkste! Het blote oog ziet nu eenmaal veel meer dan een camera. Denk maar aan het fotograferen van een volle maan. Ik hoop dat je Hcg mooi op gaat lopen en dat je camera over twee dagen of zo wèl een voor ons zichtbaar tweede streepje kan vastleggen. Alvast voorzichtig gefeliciteerd!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van dinsdag, 21 september 2021 tot en met maandag, 27 september 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50