Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (15047)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Shrimp

  Moet mij echt bedwingen niet die andere testen te pakken en onder te piesen, gewoon om het streepje te zien 😂. De andere bewaar ik om net te testen voor ik naar de VK ga. Als de test dan lichter is... weet ik dat ik mij op het ergste voor moet bereiden. Gek idee misschien maar heb ik tot nu toe elke keer gedaan. En eentje steeds voor MVM kwam.

 • mesastamp

  Haahhaha k kocht steeds voor elk vk bezoek action testen tot 10 weken ofzo🤣

 • Anja1978

  Ik heb af en toe wat bruin bloedverlies, een veegje op het toiletpapier zeg maar. Is dit erg?

 • Shrimp

  Spannend...heb er zelf geen ervaring mee maar ze zeggen toch altijd ; als het maar niet felrood is en je geen krampen hebt, dan is het goed. Succes

 • mesastamp

  K zei ook altijd geen felrood. Vanaf 12 weken continu rood verlies gehad nu bijna 20 en afkloppen tis weg...door laagliggende placenta..weet nu dat het niets hoeft te zijn maar je schrikt steeds weer

 • Flove

  Ik heb precies het zelfde. Nu al 5 dagen alleen veegjes maar het schijnt niet erg te zijn zolang je niet vloeit en erge krampen ervaart.

  Zit je al op nod ? Testje gedaan? Kan ook gewoon je innestelingsbloed zijn.

 • Anja1978

  Jaaaa, al 5 dagen na nod. Al positief getest. Maar omdat dit waarschijnlijk de laatste keer . ( qua leeftijd, medicatie en sowieso hoge bloeddruk) ben ik super bang dat het.misgaat. Moet er niet zoveel aan denken eigenlijk, maas das zo moeilijk. Mijn 2e streepje op de tests blijven ook aan de lichte kant.

  Jij al op nod, of al geweest? Zo spannend allemaal

 • Flove

  Oh ja snap het volkomen Zeker spannend!
  Nod is vandaag 😄. Gisteren testje gewaagd en die was duidelijk positief.
  Nu hopen dat het goed blijft gaan.

  🤞🏼Hoop ook voor jou misschien nog even paar daagjs wachten het verdubbelt in 2 dagen en misschien was je innesteling toch iets later vandaar je lichte testje. Heb ik hier vaak gelezen van mensen ook die dat hadden.

 • Awondertje

  Hallo iedereen,

  Afgelopen zondag een test gedaan en deze was positief. We waren nu ongeveer een half jaar bezig over kinderen (ik heb epilepsie), dus moest een en andere geregeld worden bij de Neuroloog. Na 1x proberen meteen zwanger dus we mogen absoluut niet klagen. Ik kon niet wachten om een positieve test in handen te hebben en zwanger te mogen zijn van ons eerste wondertje. Echter, en ik vind het echt heel erg om te zeggen. Maar sinds afgelopen zaterdag al ben ik al zo ontzettend down en voel ik me totaal niet gelukkig. Ik weet dat dit de hormonen zijn want ik heb ook last gehad van PMS, maar ben er zo verdrietig door. Mijn vriend weet dat ik me zo down voel maar ik durf er niet teveel over te zeggen tegen hem. Ik kan momenteel gewoon niet blij zijn. Ik vind het echt verschrikkelijk want het is toch het mooiste wat er is. Zijn er meer vrouwen die hier last van hebben?

 • Anja1978

  Ik heb geen ervaring met erg down zijn, zo pril in de zwangerschap. Maar ben wel bezorgd. Misschien is dat bij jou ook wel zo. Je wilt her wel, maar durft het niet? Bang dat het toch verkeerd gaat?

  Ik hoop dat je je snel weer beter voelt, en toch kunt gaan genieten

 • Shrimp

  Hebben meer dames dat , of zijn hier veel dames met een eerste zwangerschap ? Ik weet van Mn vorige vier dat vanaf week 6 tot soms wel 25 wk ben ik misselijk. Dus ik geniet nog ff van deze twee weken 🤣. Tis echt op de dag af. Wk 6 , bam misselijk. Zei al tegen Mn man, geniet nog maar even van Mn koken( tis mijn hobby) want over 2 wk is het IGLO diepvries 🤣🤣🤣. Vooral wk 9-11 trek ik koken echt niet. Nu snuif ik ook nog ff de koelkast en vaatwasser geuren op zonder te hoeven kotsen whaha!

 • Klavertje3

  Haha. Heel herkenbaar! Hier zwanger van de 4de en inderdaad de vorige 3 vanaf 6 weken heel ziek geweest. Eigenlijk vooral bij mn 2 zoons. Mn dochter viel wel mee daar had ik obstipatie bij gepaard met braken, fijne combi ook. Ben erg benieuwd hoe t nu zal gaan bij 6 weken.. naïef als ik ben blijf ik denken... misschien is het deze keer wel anders....
  Fingers crossed. In ieder geval gefeliciteerd met de zwangerschap en voor je man nog even veel eet genot toegewenst

 • Flove
  Vandaag nod 😄 super blij. Voel wel gerommel in buik ☺️ 1/07 mag ik bloed prikken of het goed oploopt 🤞🏼
 • Petra27

  Gefeliciteerd 🎉
  Van welk merk is die test ?

 • Flove

  Dankjewel ☺️ Dit is de early test van de action

 • Petra27

  Okee bedankt!!

 • meira

  Gefeliciteerd! Wat heerlijk!

 • Flove

  Dankjewel ☺️ 🙌🏼

 • Ava30
  😍
 • Flove

  Gefeliciteerd 🙌🏼☺️

 • Ava30

  Yay🤗

 • meira

  Mooi mooi mooi! Gefeliciteerd!

 • Ava30

  Dankjewel!🤗

 • Shrimp

  Gefeliciteerd alle zwangeren ! En succes voor de dames die nog wachten op een positieve test

 • Mamof3

  🙏🤗


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van donderdag, 27 februari 2020 tot en met woensdag, 4 maart 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50