Naar de reacties

4 Weken zwanger

Week 4 begint bij zwangerschapsdag 28 en loopt tot dag 35.Het is je vijfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Aan het begin van deze week zou normaal gesproken je menstruatie beginnen. Veel vrouwen zullen deze week merken dat deze menstruatie uitblijft. Zwangerschap is mogelijk de oorzaak. Als een bevrucht eitje zich in je baarmoeder heeft genesteld scheidt het op dit moment een hormoon uit dat de menstruatie stopt.

Een zwangerschapstest meet de hoeveelheid van dit hCG hormoon in je urine. Dit wordt ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Iedere twee dagen verdubbelt deze waarde. Het kan dus goed zijn dat je in het begin nog een negatieve test in je handen krijgt, omdat de hCG-waarde in je urine te laag is om door de test gemeten te kunnen worden. Iedere test heeft ook een bepaalde gevoeligheid. Tussen de 7 en 12 weken bereikt je hCG hormoon zijn piek, daarna begint het weer iets af te nemen om tot het einde van je zwangerschap gemiddeld even hoog te blijven.

Mocht de test dan toch aangeven dat je niet zwanger bent, maar vermoed je dat toch te zijn, wacht dan ongeveer 3 dagen, en probeer dan nog een test.

4-weken-zwanger-testen

Zwangerschapssymptomen, misschien heb je geen test nodig om te weten dat je zwanger bent. Je kunt namelijk al wat last hebben van misselijk en vermoeidheid. Of dat je borsten wat gespannen aanvoelen.

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogenaamde kiembladen. Deze leggen de basis voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vast gekleefd zit. Als de baby wordt geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat een soort dooierzakje. Dat dooierzakje heeft de taak om de baby te voeden. In de 12e week zal de placenta gaan werken en die taak overnemen. Het dooierzakje zal overbodig worden en oplossen.

De buitenste laag van het embryo wordt omgeven door vlokjes. Deze zullen later de navelstreng en placenta worden. Het embryo verandert van vorm. Eerst was hij nog rond nu wordt hij ovaal. Achter is het breder dan voor en in het midden zit een 'gleuf', de neurale buis. Daar zal het zenuwstelsel ontstaan. Aan beide zijden zitten kleine uitsteeksels die binnen enkele weken de wervels, ribben en spieren gaan vormen. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam werkt hard om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken voor de baby. Zo kunnen er door de slijmprop onderin de baarmoederhals geen gevaren van buitenaf naar binnen komen.

Vanaf volgende week is een zwangerschapstest betrouwbaar en komt er een einde aan jouw onzekerheid.

Reageer in `4 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (16016)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • h82
  Hoi allemaal,
  Net een account aangemaakt, al wel een beetje meegelezen. Afgelopen donderdag was mn NOD. de maandag ervoor deze test... Een 3e kindje als alles goed gaat :) Nog een beetje aan het stoeien om het profiel ingevuld te krijgen. Gefeliciteerd met de positieve testen, succes voor de dames in nieuwe rondes.
 • Kmnvb
  Dus dan denk je op 7/8 dpo te zitten, is jet vermoedelijk al een beetje langer... maandag de gyn bellen.
 • Vlindertje12

  Hahaha dus toch!! Mooi hoor! Van harte!

 • Slna
  Na 3 jaar afgelopen februari een miskraam gehad, het was onze 1e verse ivf terugplaatsing en onze 1e zwangerschap. We hadden nog 6 cryos in de vriezer, in mei besloten de 1e cryo terug te plaatsen, helaas geen zwangerschap. De 2e en 3e cryo terugplaatsing ook helaas geen zwangerschap. 4e cryo tp op 14 augustus en 22 augustus 8 dgn na de tp van cryo 5 dagen een positieve test. Wat voelen we ons gezegend, donderdag 29e bloed prikken en due date mei 2020... 🙏 Ben helaas enorm onzeker en bang de schrik zit er in, a probeer ik te genieten van het moment en te veel bezig te zijn met wat komen gaat...
 • Vlindertje12

  Hartstikke fijn dat het gelukt is!! Van harte gefeliciteerd. Na de echo zul je vast meer kunnen genieten.. 🍀🍀

 • Mom3life

  Lieve dames, ik ben helaas ongesteld geworden toch bedankt voor het vele geduim. Ik wens jullie allemaal een fantastische zwangerschap toe en op het einde van de rit een mooie lieve baby.
  Ik ga even afstand nemen van babybytes,ik lees achter de schermen nog mee hoor. Maar heb even tijd nodig om ook weer deze teleurstelling te verwerken. Ik hou jullie op de hoogte van zodra ik de moed weer gevonden heb.

 • Voornummer3

  Aaagh meid toch.. dikke knuffel 😘

 • SandraJ

  Heel veel sterkte!

 • Kimmieeeee
  Goedemorgen dames, eigenlijk morgen pas mijn NOD, maar kon het niet laten. Begin het (na twee miskramen, operatie, medicijnen etc.) nu pas eindelijk te geloven!! Voor de dames met een positieve test, hebben jullie al last van kwaaltjes? Enige waar ik nu al last van heb is moeilijk naar de wc kunnen en ik heb last van mijn ogen. Alsof ik heel de dag scheel kijk zo voelt het. (Klinkt heel gek als ik het zo weg zet).
 • mcvr

  Gefeliciteerd! Wat een duidelijke test ook... Deze is ook van de action? Die van
  mij was vanmorgen nog steeds vaag, terwijl het woensdag al positief was. 😬Een streep is een streep zegt men, maar ik zou hem ook graag duidelijker zien... 🙈

 • mcvr

  Gefeliciteerd! Wat een duidelijke test ook... Deze is ook van de action? Die van
  mij was vanmorgen nog steeds vaag, terwijl het woensdag al positief was. 😬Een streep is een streep zegt men, maar ik zou hem ook graag duidelijker zien... 🙈

 • SandraJ

  Gefeliciteerd!

 • Hope14

  Gefeliciteerd!!!!!

 • Mom3life

  Goedemorgen, zoals beloofd heb ik een test gedaan,ben 1 dag overtijd maar helaas negatief. Zal dus wel weer gewoon ongesteld worden. Zit nu op 15dpo. Had de eisprong kunnen lokaliseren via ovulatietesten. Maar dan springt je ei in de komende 48u geloof ik. Misschien is het toch later gesprongen en is vandaag pas men nod, geen idee. Allesinds geen hcg,geen zwangerschap, geen menstruatie. We wachten maar weer verder af.

 • Deniise30

  ik blijf voor je duimen! geen bloed is nog moed🤞

 • Hope14

  Oehhhh wat spannend zeg!!! Elke x als ik jou berichten lees is het zo herkenbaar!! Hahaha same here. Had gister ook m'n nod....maar durf niet te testen meer🙈🤭 had eergisteren en de dag ervoor NL getest en toen was het negatief. Ik wacht maar tot maandag met testen, als ik nog steeds niet ongesteld ben. Pfffff zo spannend. Hoop echt dat het ons gegund is.

 • Mom3life

  Hey Hope14 wat fijn en tegelijk ook niet fijn dat we in dezelfde situatie zitten. Helaas ben ik ongesteld geworden maar hey, jij nog niet dus bij jou kan het nog!! Ik ben zo benieuwd naar jou testje van maandag. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt en dat je een mooie test zal hebben. Veel succes meid.

 • Mamavanj100510

  Dag 29. Nog niet ongesteld. Wel zeurend gevoel in onderbuik. Wat krampjes. Vorige maand dag 32 pas ongesteld geworden. Ik ga er maar vanuit dat ik eerdaags ongesteld ga worden. Als ik het eind van de week nog niet ben doe ik ook een test. Wel vaak plassen, strak gevoel borsten en soms misselijk maar kan ook pms zijn

 • Mom3life

  Ik hoop dat het raak is. Test je morgen dan?

 • 2Happy2

  Sterk van je dat je kan wachten met testen🙂


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 4

De bevaldatum van leden die 4 zwanger zijn is van zondag, 26 april 2020 tot en met zaterdag, 2 mei 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50