Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (15031)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Fopspeen

  Hoi!

  Vandaag 5W3D zwanger. Wat een wonder.

  Ik heb precies een week geleden een clear blue test gedaan en daarop stond 2-3 (weken).
  Vanmorgen deed ik weer zo’n test en er stond weer 2-3! Ik had toch wel verwacht dat er 3+ zou staan.

  Wie weet hoe dit kan komen?
  Wie heeft hier ervaring mee?
  In eerste instantie schrok ik...
  ‘het zal toch niet fout gaan?’.
  Maakt me wel onzeker.

 • Lelytje

  Ik snap je onzekerheid.
  Ik heb een positief verhaal en een negatief verhaal hier over.
  Ga uit van het positieve! Test morgen nog een keer en je zult zien, daar is je 3+ 🥰
  Probeer niet te veel te stressen, haal een nieuwe test en doe morgen nog een testje 😘

 • Linde-1

  Die marges zijn heel ruim. Ik zag er hier laatst een tabel van. Moet je even in de pagina's zoeken. Is nog niet zo lang geleden.

  Wie weet had je vandaag iets minder geconcentreerde plas.

 • Fopspeen

  Hoi!

  Vandaag 5W3D zwanger. Wat een wonder.

  Ik heb precies een week geleden een clear blue test gedaan en daarop stond 2-3 (weken).
  Vanmorgen deed ik weer zo’n test en er stond weer 2-3! Ik had toch wel verwacht dat er 3+ zou staan.

  Wie weet hoe dit kan komen?
  Wie heeft hier ervaring mee?
  In eerste instantie schrok ik...
  ‘het zal toch niet fout gaan?’.
  Maakt me wel onzeker.

 • Ginette87

  Hallo week 5! Nog zo onwerkelijk allemaal! De eerste afspraak staat, 12 augustus. Spannend!!

 • amy36

  Oh haha ja zoiets zal het dan zijn ja bedankt voor je reactie

 • amy36

  Hoi meiden mijn laatste menstruatie begon op 27 mei en heb een cyclus van ongeveer 28 dagen altijd stipt op tijd ongesteld ik was 2,5 week terug overtijd meteen vroegtijdige testen gedaan bijna 2 weken lang allemaal negatief toen ik exact 2 weken overtijd was waren alle testen positief en de digitale van clearblue gaf aan 2-3 weken dan ben je 4 tot 5 las ik . Heb een echo gehad inmiddels en ze geven aan ja we denken 4,5 tot 5 weken zwanger . Maar op elk forum als ik uitreken wanneer ben ik uitgerekend staat er overal je zit in je 7e week heeft iemand hier meer verstand van ? Alvast bedankt liefs

 • Ginette87

  Het kan zijn dat je een late eisprong of innesteling had.

  Ik had het bij mijn eerste, toen riep ik nog dat het helemaal niet kon omdat mijn partner er in die periode helemaal niet was 🤣 bleek ook een late innesteling te zijn

 • Linde-1
  Vandaag is alles gebracht door moeders voor moeders. Door de corona gaat alles telefonisch en komen ze alleen even langs de deur voor een handtekening en geven ze je de tas met inhoud.
  Vanaf week 34 komen ze de eerste kratjes brengen ivm de zomerstop.

  Doen jullie ook mee?
 • BlondLover

  😍😍😍😍😍 Hoiii , dat ziet er goed uit , mooie test ja , fijn dat het goed gaat met jullie 🥰 en echt lief dat je mee doet en alle andere zwangeren ook! Ik kreeg maar geen rust met dat getest dus bloed laten prikken en alles is goed ook nog hier 🥰❤️

 • Linde-1

  Goed om te horen Blondlover dat alles nog goed is😊.
  Heb je al een afspraak gemaakt voor een eerste controle? Of doe je dat als je weer in Nederland bent?

 • Vlindermoeder

  Wat leuk! Wat een mooie test ook! 🥰

  De eerste keer heb ik meegedaan, maar ik gaf zo hard over dat ik telkens in mijn broek plaste. Weinig kunnen vullen helaas. Daarom besloten de tweede keer niet mee te doen. Nu voel ik me goed en ben ik zo bizar snel zwanger geworden, dat het een beetje voelt als mijn plicht om mee te doen. Ik weet niet of ik ook mag starten vanwege de komende zomerstop. Na de zomerstop zou ik maar 1 of 2 weken mee kunnen doen.

 • Linde-1

  Wat vervelend zeg van toen.
  En knap dat je deze keer wel weer wil doen!
  Je kan na de zomerstop nog iets langer dan 2 weken nog meedoen. Tot 16 weken loopt het, dus eind september. Ik zag dat ik 27 september de laatste ophaaldag heb.

  En goed om te horen dat je je nu nog zo goed voelt😃.

 • Vlindermoeder

  Ow! Ik dacht 12 weken! 🙈 Dan kan ik inderdaad nog even meedoen.

  Had je je nummer nog doorgegeven voor de app?

 • Linde-1

  Je moet je voor 11 weken opgeven dacht ik en dan kan je meedoen tot 16 weken😊.

  Ik heb haar wel pb gestuurd of ik haar het nr kan geven, maar daarop had ik ook nog geen reactie.

 • Celian

  Ik heb ook nog steeds geen Pb terug gehad voor de app. Heel jammer.

 • Vlindermoeder

  Weer wat geleerd ;)

  Lijkt me gezellig je binnenkort te spreken

 • Celian

  Ik vind het een super initiatief! Bij twee miskramen heb ik wel meegedaan. Maar ik vond het zo naar om ze te moeten bellen dat het een miskraam was dat ik er bij de zwangerschap daarna niet meer aan mee heb gedaan. En nu een soort van bang als ik weer ga plassen dat het weer een miskraam wordt. Super onlogische reden maar mijn hoofd kan er even niet anders over denken. Dus ik sla ook deze zwangerschap weer over.

 • Linde-1

  Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik heb me de vorige keren eigenlijk altijd pas aangemeld na de echo, omdat ik ook bang was dat ik me weer moest afmelden. Ook 2 miskramen gehad, maar toen had ik me nog niet aangemeld. Omdat ik nu las dat er een zomerstop was, vond ik het wel zonde als ik pas zo laat mee zou doen, dus heb nu de gok gewaagd en al voor de echo aangemeld. Maar helaas is deze week net de laatste ophaalweek dus kon ik niet meer meedoen voor de zomer. Achteraf had ik me dus later op kunnen geven, maarja. Vandaag de test van moeders voor moeders was de test lijn donkerder dan de controlelijn dus ik hoop een goed teken.

  Ik hoop dat deze zwangerschap goed mag gaan bij je🍀🤗

 • Celian

  Een goede test geeft altijd goede hoop! Hopelijk mag deze zwangerschap bij jou ook goed gaan 🍀
  Wanneer heb jij je eerste echo?

 • Linde-1

  Dankje!
  Ik mag 26 juli al, dus over een weekje. En jij?

 • Celian

  29 juli. Dus een paar dagen later. Even spannend maar we gaan gewoon van het beste uit! 🤞🏻

 • Bby3

  Van waar zijn we eigenlijk allemaal? -- nieuwsgierig!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van zaterdag, 19 maart 2022 tot en met vrijdag, 25 maart 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50