Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (11005)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • engellll

  5 w+1d
  Kan niet wachten tot de eerste echo🤦🏽‍♀️😆

 • Yune
  Jaaaa ik mag meedoen
 • Lois1

  Goedemorgen week 5. Ook bij mij is gister iemand van Moeders voor Moeders langs geweest. Toch fijn dat ik wat kan betekenen voor vrouwen die vruchtbaarheidsproblemen hebben, ik zelf behoor ook tot deze categorie en ben met behulp van Clomid zwanger geraakt. Gelukkig bijna geen last van zwangerschapskwaaltjes, ben wat vermoeid en heb een onrustige huid gekregen.

  Ik ben wel heel erg benieuwd naar jullie, dames. We zitten allen in dezelfde week en zijn toch met elkaar in contact. Waar komen jullie vandaan, hoe oud zijn jullie, hoeveelste zwangerschap is dit?

  Zal ik beginnen?
  23 jaar, woonachtig in Almere en dit wordt mijn eerste kindje.

 • Keks.

  Dag, ook ik ben nieuw hier! Maar zo fijn om er over te kunnen praten!
  27 jaar, wonend in Gelderland en zwanger van de tweede. Bij de eerste was ik meer misselijk de eerste weken. Nu merk ik echt dat het een en ander al aan het groeien en rekken is. Maar ik heb vooral veel last van mijn rug en bekken. Meerdere die dat herkennen? Ik kon gisteren niet eens een broek aan doen
  Fijn om verhalen te delen met mensen die in de zelfde fase zitten!

 • Karlyn

  Ha wat leuk, ik woon in Groningen. Wij hebben al 1 zoon, hij is vijf jaar.

  Ik voel me best goed, wel wat last van lichte zwangerschapskwaaltjes. Maar ik vindt dat heerlijk :). Vrijdag komt moeders voor moeders langs.

 • Salma89

  Hallo allemaal! Ik ben 30 en woon in den haag. Dit is mijn tweede kindje. Er zit wel veel tijd tussen want mijn zoontje is 8 jaar. Ik merk nu al dat mijn broeken niet meer passen en bh maat is minimaal 1 cup groter. Echt bizar! Aangezien dit bij mijn eerste zwangerschap pas echt duidelijk werd bij 7 maanden :)

 • Hope_

  Hoi Lois1, wat een leuk idee van je. Allereerst natuurlijk gefeliciteerd allemaal! Ik ben 31 jaar en woon heel toevallig ook in Almere en dit is mijn eerste zwangerschap. Ik ben nieuw op dit forum en vind het ontzettend spannend en eigenlijk ook wel moeilijk om de wachtweken door te komen (9 september is de 1e echo), ik heb hier toevallig zojuist een forum over geopend dus ik ben blij om hier met jullie in contact over te komen! :) Veel succes allemaal!

 • Smadjeee

  Hoi! Hier ook eerste kindje, 24 jaar oud en woon in Arnhem.
  Ik heb hiervoor 3 miskramen gehad waarvan ik bij twee al mee heb gedaan aan moeders voor moeders. Nu er bewust voor gekozen dit niet te doen. Ik testte vorige week vrijdag voor het eerst positief maar kon het vanochtend niet laten om toch nog een test te doen, knaltest! Dat stelt mij weer iets gerust. Verder haast geen last van zwangerschapskwaaltjes. Eigenlijk alleen gisteren wat misselijk. Verder niets.
  Nu wachten tot 5 september. Dan eindelijk de eerste echo!

 • Lois1

  Hoi! Wat erg van je eerdere miskramen...😪
  Gefeliciteerd met deze zwangerschap, ik hoop dat op 5 september alles goed is! Ik heb ook op 5 september de eerste echo, super spannend. Houden we elkaar op de hoogte?

 • Smadjeee

  Ja lijkt mij leuk!! Leuk om de bijzondere momenten met meiden in dezelfde situatie kunnen delen. :)

 • Lot87

  Hoi hoi. Ik ben 32 en in verwachting van ons tweede kindje. Kom ook uit Brabant. Leuk om elkaar een beetje te volgen! Ik merk dat ik opeens heel onzeker ben of ik wel "echt" zwanger ben. Ik moet nog een weekje wachten tot de eerste echo... Ik "denk" bijna 6 weken in verwachting te zijn maar er was nog geen regelmatige cyclus.. Ik heb sinds deze week flink wat kwaaltjes, algehele malaise zullen we maar zeggen. Het voelt alsof ik de marathon heb gelopen. Ik word snel flauw en misselijke vlagen, vooral de ochtend.

  Ook ik heb een afspraak met moedersvoormoeders volgende week. Leuk om te lezen dat we met zn allen een steentje bij kunnen dragen 👍

 • Lois1

  Hoi Lot, leuk inderdaad om elkaar te volgen en om te zien hoe de andere zwangerschappen lopen. Wat vervelend die kwaaltjes, hopelijk trekt dat snel weg!

  Blij om te zien dat je je ook hebt aangemeld voor Moeders voor Moeders. Met z'n alle kunnen we ervoor zorgen dat andere vrouwen het zelfde geluk als ons kunnen ervaren.

 • Babymama11

  Hey Lois, ik ben 32 en dit wordt mijn tweede kindje. Ik woon in Zuid-Limburg.

 • Lois1

  Hoi! Hoe oud is je eerste kindje? Weet hij of zij al van het broertje of zusje wat eraan komt?

 • Babymama11

  Hij word 5 eind oktober en hij weet het nog niet! Hij voelt wel iets, want hij is super lief voor me en heeft het vaker over de baby, dus ik denk at hij het intuïtief wel weet.

 • Karlyn

  Wat bijzonder, hier t zelfde. wanneer denken jullie t hem te gaan vertellen? Wij willen nog wel een paar maanden wachten.. als t lukt;)

 • meentje

  Hoi
  Ik ben 32 en kom uit Brabant, plaats houd ik nog even geheim.
  Dit word mijn 4e kindje.
  Helaas is de misselijkheid al flink toegeslagen. Verder weinig klachten.

 • Lois1

  Hoi Meentje,
  Wauw, heeeerlijk zo een groot gezin! Succes met de misselijkheid, hopelijk trekt het snel weg. Had je dit ook bij je andere zwangerschappen?

 • meentje

  Bij 2 van de 3 wel. Dus hoop dat het mee gaat vallen.
  Ja heerlijk drukke bedoeling hier straks
  Leuk je 1e kindje! Komt vast een hoop op je af nu

 • LadySophie

  Hi Lois! Spannend he!
  Hier gisteren ook moeders voor moeders gehad. Mag volgende week beginnen. Zelfde kwaaltjes als jij. Meer ook niet echt.

  Ik ben bijna 30, woon in Brielle en dit wordt onze eerste 😊

 • Lois1

  Hoi Sophie, super spannend!
  Ik mag ook volgende week beginnen met urine inleveren, dan zit ik inmiddels in week 6. Wanneer ben jij uitgerekend? Ik 24 april (volgens mijn eigen berekening)

 • LadySophie

  Ik ook 24 april! Ik heb he uitgerekend via de site van Freya. Volgensmij is dat vrij accuraat omdat ik een terugplaatsing heb gehad en daar rekent hij dan vanaf. Vandaag dus precies 5 weken

 • Yune

  31 jaar, woon nog in Haarlem maar ga verhuizen naar veenendaal, eerste kindje

 • Lois1

  Hoi Yune, staat de verhuizing anytime soon op de planning? Leuk nieuw hoofdstuk! Huisje, kindje. Super

 • Yune

  Halverwege volgende maand 18de krijgen we de sleutel

 • Babymama11

  Haha wat leuk Yune, wij verhuizen medio januari! We wonen nu in een klein dorp in een appartement (wel ruim met 3 slpk en groot balkon), maar verhuizen naar een nog kleiner dorpje. We hebben een huis gekocht met 4 slpk en een tuin❤️

 • Babymama11

  Oh en sinds gisteren heb ik twee puistjes op mijn kin/kaak. Hallo hormoontjes!

 • LadySophie

  Jaaahhh! Ik heb de afgelopen week ook echt onrustige huid gehad.

 • Babymama11

  Oh en sinds gisteren heb ik twee puistjes op mijn kin/kaak. Hallo hormoontjes!

 • Babymama11
  Vandaag week 5! Ik vind dat de tijd erg traag voorbij gaat. Ik testte met 3+4 al positief en heb 7+3 de eerste echo pas en ik merk dat ik ongeduldig ben en af en toe een tikkeltje onzeker over of het wel goed gaat. Ik vind dit toch zo spannende periode!

  Ik heb af en toe last van misselijkheid, maar als ik geregeld eet, valt het mee. Ik heb gevoelige borsten en ze zijn echt al flink gegroeid, ook zeurende en soms stekende pijntjes onderin mijn buik en ik ben de hele dag moe.
  Mijn broeken gaat niet meer dicht, dus ik heb nu elastiekjes om de knoop en langere, wijde tuniekjes eroverheen. Hopelijk komen vandaag 2 szbroeken, die ik besteld heb. Ik had er nog maar eentje van mijn vorige zwangerschap, maar dat is echt minimaal een maat te groot. Ik heb wel nog heel veel topjes, truitjes, bloesjes en jurkjes die me wel nog passen.
  Hoe voelen jullie je? Passen jullie nog in je broeken en bh's?
  Ik heb ook nog eens getest afgelopen woensdag mooie donkere streep, dat geeft wel rust, terwijl dat niet perse iets wil zeggen, I know. Maar toch😉
 • Lot87

  Heel herkenbaar. Wachten duurt lang he. Je vraagt je steeds af of "het" er nog wel zit. Mijn borsten doen mega zeer en zijn flink gegroeid 🤭 Nog nooit zulke flinkerds gehad haha. Moet binnenkort wel nieuwe bh's kopen denk ik. Mn broeken pas ik nog wel. In de avond doe ik ze lekker los

 • LadySophie

  Heya! Ziet er goed uit.
  Ik heb echt nog bijna nergens last van. Dat vind ik af en toe wel lastig.

  Mijn broeken passen voor nu nog prima! Maar heb normaal vaak opgeblazen buiken door mn darmen dus koop al niet hele strakke broeken (En meestal wel met een hoge waist). Mn darmen doen het overigens nu beter dan normaal 🤣 beetje de omgekeerde wereld als ik de standaard kwaaltjes moet geloven.

 • Yune

  Hier ook, een vrij frequente stoelgang iig, idem met plasjes. Ook de BH heb ik op zn ruimste stand staan nu, ook de broekknoop gaat geregeld los (thuis dan) gelukkig heb ik nog wat maatjes 42 en 44 liggen, dus ik hoop de broeken nog even aan te kunnen.

 • LadySophie

  Hi week 5!
  Ik ben er 😁😁😁
  Wat een spanning he! Gisteren Yvonne van moeders voor moeders gehad. Zo'n lieve vrouw. Was wel weer even spannend hoor die test maar gelukkig een knaller! Wilde eigenlijk vandaag weer zelf testen (Was foto's aant maken om de dag om oploop te zien) maar ik doe het gewoon niet. Goed he. Misschien t weekend weer 🤣

  Verder nogsteeds zo goed als geen kwaaltjes. Beetje moe (lig meestal 21.00 wel in bed) darmen doen een beetje funkie en verder af en toe gevoelige borsten.

  De echo lijkt nog zo ver weg. Dagen gaan echt traaaaaaaag! Ik kan niet wachten 6 sept mag ik eindelijk!!!

  Succes allemaal XxX

 • Lot87

  Moeilijk he. Ik wil ook heel graag testen. Voel me onzeker. Alsof het niet zo is....

 • Babymama11

  Oh, ik vind deze tijd ook zo spannend! En ik voel me best oké! Ben alleen heel moe! En mijn kleine spring-in-het-veld van bijna 5 heeft energie voor 10! 😂


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van zondag, 19 april 2020 tot en met zaterdag, 25 april 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50