Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (9209)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Tugbatje

  Hallo allemaal iedereen gefeliciteerd alvast wens een fijne zwangerschap. Ik ben zelf 5 weken zwanger dit is mijn tweede zwangerschap, alleen bij de eerste zwangerschap voelde ik lichte kwaaltjes bijvoorbeeld gevoelige borsten, een bal in mijn buik tijdens het bukken, als ik op mijn buik drukkte deed het pijn. Maar met de tweede zwangerschap heb ik bijna geen kwaaltjes alleen wat ik heb is dat ik ben aangekomen. Wie herkent dit maak mij wel onrustig hierdoor😩

 • Newmommy77
  Hallo allemaal,

  Ik ben onverwachts zwanger geworden tijdens de koperspiraal, ik heb deze 3 maand geleden laten plaatsen nadat ik altijd heftig reageerde op hormonen. Nu was ik 1 week overtijd en mijn buik was heel gezwollen. Ik heb al 1 zoontje van 3 jaar maar ik heb een eigen zaak dus vandaar dat het allemaal moeilijk te combineren is voor een tweede. Hoe dan ook is het kindje wel welkom alleen maak ik me nu wel echt zorgen om die koperspiraal. Zou dat geen kwaad kunnen aan t vruchtje?
  Morgen bel ik gelijk na de dokter maar zit er nu toch erg over te piekeren en vroeg me af of hier nog iemand zoiets heeft meegemaakt ?

  Groetjes
 • LolaWolf

  Gefeliciteerd! Alles komt goed, jullie gaan dat wel allemaal geregeld krijgen. Wel bellen hoor want je spiraal moet er uit.
  Niet op nacontrole geweest na het plaatsen?

 • MelissaChalinaWonder

  Hi allemaal, ten eerste allemaal Gefeliciteerd.. Ook wij zijn naar een jaar proberen zwanger en zijn ongeveer 5 weken en 1 dag zwanger van ons 2de kindje 7 januwari de eerste echo bij de verloskundige, stiekem kon ik niet langer wachten en heb geregeld dat ik er ergens anders een echo krijgen 27 dec.. zo spannend ben heel erg moe en alleen maar honger 😅 eerste zwangerschap was ik alleen maar misselijk de hele dag dus ben zo blij dat ik dat nu niet heb 💙💗😅🍼

 • Miracle10

  Gefeliciteerd Ahhh ik wil ook eerder wij pas 9 jan :( hoe heb je het kunnen regelen ?
  Ook 5 weken en 1 dag vandaag

 • Liesje94
  Hi allemaal! Wat leuk deze website. Wij weten sinds 1 week dat we zwanger zijn. ❤️ Een enorme verrassing maar zo welkom 💖 na een bewogen jaar na net plotseling overlijden van mijn mama (53) ik ben zelf 24, is het nu heel apart om zelf moeder te worden.. wel echt enorm blij dit is altijd een droom van ons geweest. 27 dec hebben we een we inwendige echo, ik ben benieuwd!

  Oh ja, meer mensen last van enorm jeukende borsten? Ik word helemaal gek van de jeuk en de schilfertjes pfff!! Fijne avond !
 • LolaWolf

  Hoe traag gaan die eerste weken voorbij???!!

 • Timm86

  Hier 24-12 de eerste echo... tel de dagen nog net niet hard op 🤣

 • Nato

  Gefeliciteerd! Hier nog een week langer wachten op de eerste echo helaas...

 • LolaWolf

  Zelfde dag!! 🍀

 • Timm86

  Ik tel met je mee 🤣

 • LisanneF

  Hallo,

  Ik ben voor het eerst zwanger. Tot nu toe niet veel symptomen. Gerommel in mijn onderbuik.
  Wel heb ik vanochtend vers bloed verlies gehad met stolsels. Dit was na een uur over. In de middag weer een grote stolsel geen bloed erbij. Ik maak mij nu echt zorgen. Ik ben geen heftige buik klachten.
  Wie kan mij gerust stellen of informatie geven

 • LolaWolf

  Afwachten. Ik heb met mijn tweede zwangerschap ook héél veel bloed verloren. Ik moest me enorm rustig houden en ben uiteindelijk wel van een gezond kind bevallen. Mijn baarmoeder zat vol bloed. Ik kreeg weeën omdat mijn lichaam van het bloed af wou en kans bestaat dan dat het vruchtje mee komt. Maar goed afgelopen. Ik kreeg utrogestan.
  Elke zaak is natuurlijk anders. Hou je rustig en wacht af. Je kan niets anders doen. Is enorm schrikken hé.

 • LisanneF

  Ja dat is het zeker. Nu weer bloedverlies. 2e keer en ook weer eerste keer na het plassen na het slapen... Vandaag gaan we het mijn ouders vertellen over de zwangerschap maar vind wel beetje dubbel. Hoop zo dat het goed gaat

 • LolaWolf

  Hoe gaat het vandaag? Heb je het nieuws gebracht naar je ouders? Of toch nog wachten op meer zekerheid? Hoop dat alles goed verlopen is vandaag.

 • Nato

  Pfff spannend... bloedverlies is iets wat je niet wil zien als je zwanger bent he... ik ook lang gehad bij mijn vorige zwangerschap. Ook ik heb toen utrogestan voorgeschreven gekregen. Misschien toch een co tact opnemen met ha of verloskundige?

 • Lisannef

  Ik heb gisteren contact gehad en voor morgen een afspraak.
  Vanochtend om 6 uur wakker met erge krampen... Nu heel veel stolsels ook grote stukken. Dus ik denk dat het mis is helaas...

 • Lisannef

  Ik heb gisteren contact gehad en voor morgen een afspraak.
  Vanochtend om 6 uur wakker met erge krampen... Nu heel veel stolsels ook grote stukken. Dus ik denk dat het mis is helaas...

 • tienus

  Wie van jullie heeft ook continu honger??
  Het lijkt wel of ik onverzadigbaar ben, ik blijf maar honger houden, ik wil niet hele dag door eten want ook met fruit of brood kan bij mij gemakkelijk de kilo's eraan vliegen.
  Wie heeft er tips? En is dit raar in week 5?

 • Miracle10

  5 wk vandaag 🤰🏼🍀 elke keer zo gevoel dat ik ongesteld ga worden maakt soms toch een beetje angstig :( . Vanmorgen al wat online geshopt 😁

 • LolaWolf

  Ik had dit ook met mijn 1e twee zwangerschappen. En nu niets. Wat me ongerust maakt. De krampen komen van je baarmoeder die groeit. Goed teken hoor!!!

 • Miracle10

  Ik heb het ook gehad bij mijn jongste alleen toen zeurende nu dat ik denk Owja Pff even zitten of niet teveel doen ;) iets heftiger voor mijn gevoel nu.

  Komt vast nog wel denk ik dat je echt merkt ja ( ook geen “pijnlijke” borsten ?)

  ik kan niet nu al niet echt meer op mijn buik slapen doordat die zo gevoelig zijn :(

 • Saar1986

  Hey schat wat heb je geshopt

 • Miracle10

  Hoi hoi, Via limango.nl koeka pakje , maxicosi zak, dekentje en badcapes echt goedkoop nu scheelde wel enorm ;) en nog 10€ korting met code

 • Timm86

  Heerlijk om te lezen hoe positief je bent! Wij kloppen hem nog even af :) Laat je nog wel wat koopjes voor ons over ;)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van dinsdag, 13 augustus 2019 tot en met maandag, 19 augustus 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50