Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (11534)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • cindy123

  Hoi allemaal
  Ik heb me vandaag hier toe gevoegd. Wat een spannende periode poehhh
  Ik heb zelf een hele heftig verleden met zwangerschappen dus ben best op m’n hoede maar voor nu genieten van de positieve test en dat er een klein murmeltje probeert te huisvesten. Iedereen ongelofelijke dikke knuffel en succes!

 • Miss_ka

  Hoihoi,

  Zijn er meer dames voor de 2e keer zwanger? Voelen jullie je anders dan bij de eerste?
  Ik was bij mijn dochtertje pas misselijk vanaf een week of acht en kreeg maagzuur ergens in het midden van de zwangerschap. Nu pas 5,5 weken zwanger en nu al continu gevoel van lichte misselijkheid en lichte maagzuur. Ben verder overigens blij met de symptonen hoor. Dan voel ik me meer zwanger. Want als ik niks zou voelen zou ik ongerust zijn denk ik.

 • M-R

  Ik heb vooral heel de dag en vol en opgeblazen gevoel. Of er letterlijk een ballon in mijn buik zit...

 • SharonvR

  Hoi hoi!

  Ik! Ik voel me precies hetzelfde zoals jij je voelt. Alleen wat lichte buikkrampjes en hier en daar wat misselijkheid op z'n tijd. Compleet anders als bij mijn vorige zwangerschap van mijn zoontje! Wij hebben 6 nov de eerste echo. Ik ben nu ongeveer 5 weken maar weet het al anderhalve week. Voor de test was ik wel veel misselijk. Dit is al een stuk minder geworden tot nauwelijks.

 • Miss_ka

  Gek he hoe dat per Zwangerschap zo anders kan zijn. Hoe oud is jouw eerste? Ik heb mijn eerste echo 7 november. Een dag na jou! Vind het zo spannend allemaal 🙈

 • SharonvR

  Mijn eerste is nu bijna 15 maanden. De vorige zwangerschap was niet gepland maar wel welkom. Deze is bewust zo gepland. Ik vind wel dat ik er nu ook heel anders insta. Ik merk ook dat ik het echt heel spannend vind! De kans op een miskraam.... Hopend op een kloppend hartje bij de echo! 6 en 7 november lijken nog zo ver weg 🙈🙈....

 • Miss_ka

  Wat grappig, mijn dochtertje is van juni 2018 dus 16 maanden nu. Jaa ik vind 7 november ook nog mega ver! De dagen lijken maar niet voorbij te gaan. 😅

 • SharonvR

  Ja inderdaad! Vandaag komt moeders voor moeders langs. Ben erg benieuwd!

 • MamaM88

  Week 5... helaas is het waarschijnlijk weer over voor mij 😭 bloedverlies en gisterenavond stolsels erin... ik kan gewoon niet geloven dat we dit 2 keer achter elkaar moeten doorstaan, deze pijn. Ik weet even niet meer wat te denken en voelen, ik ben enorm verdrietig!

 • Mamavan2mooiste

  Hoeft geen miskraam te zijn he, ik had bij de eerste kindje ook bloedverlies met stolsels, was toen 6 weken ongeveer ,week later toch echo gehad en zagen we een mooi kloppend hartje

 • MamaM88

  Dank je wel voor je bericht! Ik voel mij ook echt nog zwanger... dus we wachten in spanning af! Vorige maand een miskraam, hopelijk nu onschuldig bloedverlies ☺️🍀🙏🏻

 • Vrind88

  Hoe gaat het nu met je?

 • MamaM88

  Wat lief dat je dat vraagt! Het is allemaal een beetje raar... het bloeden heeft niet echt doorgezet. Vandaag de verloskundige gesproken en die twijfelt of het weer een miskraam is. Mijn echo is nu een week vervroegd naar de 31e (dus over 10 dagen) dan zal ik weten of er nog wat (levends) in mij zit! Enorme achtbaan dus momenteel...

 • Vierkeergeluk

  Een vriendin van mij was ervan overtuigd dat ze een MK had na veel bloedverlies en inmiddels is ze 30 weken zwanger. Ook die verhalen zijn er dus. Succes met deze achtbaan...

 • MamaM88
  Lief dankjewel!
  Ik voelde juist dat ik dacht: is dit een miskraam? (Vorige maand ook gehad en toen wist ik zeker dat het klaar was) Maar ja je verliest je hoop!
  Vanochtend getest met clear blue! Dit zou kloppen...
  zo spannend! Nu nog 9 dagen aftellen tot meer duidelijkheid!
 • Mommy_T

  Dat ziet er wel goed uit! Ik hoop op een goede echo voor je!

 • Vierkeergeluk

  Ik hoop het voor je!! Ik heb zelf een complete zwangerschap gemist doordat ik rond de 4/5 weken een bloeding had. Achteraf bleek dat een tweede vruchtje te zijn. Dus eigenlijk kun je alle kanten op. 🍀🍀 Je hcg lijkt nog veelbelovend.

 • Vrind88

  Ach bah wat een onzekere periode is dit voor jou. Fijn dat je een week eerder terecht kunt. Ik hoop dat de komende 10 dagen vol te houden zijn. 🍀

 • MamaM88

  Het is een achtbaan aan gevoelens nu! Maar goed we komen er vast wel weer door heen. Lief van je, enorm bedankt voor je medeleven ☺️🍀😘

 • Vierkeergeluk

  Ach wat enorm verdrietig! 🍀🍀

 • SharonvR

  Heel veel sterkte!

 • Miss_ka

  Jeetje, ik weet hoe je je voelt. Zelf ook al drie keer gehad 😢. Heel veel sterkte ❤️

 • moedertje20

  Ik ook 2 achtermekaar een mk gehad na mijn eerste kindje. (Een met 12 weken, en 8 weken) maaar daarna toch een gezonde dochter gekregen! Nu voor de 3e zwanger en nog steeds heel onzeker..

 • Liesje1991

  Wat verdrietig! Heel veel sterkte

 • Alexandra91

  Hoi hoi! Gister erachter gekomen dat ik zwanger ben! Ondanks dat ik al 2 kids heb vergeet ik gewoon hoe het ook alweer werkt 😝 moet ik nu al de vk bellen of kan ik ook wachten daarmee.. tot ik 9/10 weken ben.
  Heb wel veel buikpijn en afgelopen dagen dacht ik oh nou word ik wel ongesteld... maar nee, bleek dus zwanger.. ben wel gelijk misselijk 😫

 • Bassie1979

  Je kan de verloskundige nu gewoon bellen zodat ze een afspraak rond de 8 weken kunnen inplannen.Verloskundige hebben het ook druk dus je kan vaak niet meteen terecht, vandaar dat je nu al een afspraak kan maken.

 • Ornella

  Hoi hoi, de vk heeft mij geadviseerd om toch zsm de echo te maken, ik heb vandaag een inwendige gehad welke bevestigde dat ik 5 weken zwanger ben. Deze heb ik niet naar ervaren, mijn Gyn was heel voorzichtig, ik heb ook geen bloeding daarna gehad.

 • Miss_ka

  Hoe voelt iedereen zich? Hebben jullie al een echo gepland staan?
  Ik ben nu 5 weken en 1 dag en heb 7 november een echo. Hoop zo dat we de 12 weken goed doorkomen 🙏

 • Mama-van-2-pareltjes

  Hallo miss_ka.

  Ik voel me heel erg onzeker.. bang dat dit geluk ons word afgenomen.. maar voel me wel zwanger.. mijn hormonen gillen, ben af en toe misselijk en hele zere borsten.. ook mijn buik word al iets dikker, vooral in de avond 🙈 Dit is mijn 3de zwangerschap, er zit een aantal jaar tussen.. we hebben 2 kindjes van 7 en bijna 6..

  4 nov heb ik de eerste echo 🙏

 • Miss_ka

  Ik herken je gevoel, ik heb ook constant die onzekerheid. Ik voel zelf nog niet zo veel, af en toe iets in mijn onderbuik en gevoelige borsten. Ik heb zelf al 3 keer een miskraam gehad. Dus ik blijf ook erg onzeker. Hopen dat de weken snel voorbij gaan en we een mooie echo mogen zien. Duimen duimen duimen!!!

 • Ornella

  Dag Nora, ik doe mee met de groepsapp


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van donderdag, 18 juni 2020 tot en met woensdag, 24 juni 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden