Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (15181)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Chudo

  Vandaag 5 weken! Alles lijkt goed te gaan. Vind het zo leuk! Voel me goed ook. Hopelijk blijft alles goed gaan want heb nog 2 kindjes hihi

 • Loving-Mommy

  Hoi meiden, vanochtend heb ik positief getest. We hebben al een actief jongetje van bijna 3 rondlopen. Nu dus in verwachting van een 2e wonder. Merk wel dat ik best wel wat dingetjes ‘vergeten’ ben van de eerste zwangerschap, zoals welke vitamine kun je het beste gebruiken. Iemand tips?

 • Dvdt91

  Hey dames,
  Ik heb al een maand last van misselijk, duizelig en afentoe buikpijntjes. (Niet zorgwekkend)
  Maar ik heb ook totaal geen eetlust! En dat vind ik wel zorgwekkend? Meer die hier last van hebben?
  Het is overigens mijn 4e al en al zit ik op 5/6 weken nu je ziet me buik wel afentoe best al. Ook lig ik niet meer lekker op mijn buik helaas want ben een echte buikslaper. Maar voel gewoon dat er al wat kleins in de weg ligt raar toch? Moet er wel bij vertellen dat ik echt wel een slank postuur heb. Dus dan zie en voel je bepaalde dingen ook eerder denk ik?
  Hoe is het met de rest op dit moment?

 • Mamje

  Hoi! Vandaag 5 weken plus 4 dagen zwanger van mijn 3de.
  Uitgerekende datum 10 juni 22 zijn er meer op deze dag uitgerekend?

 • LongDecember

  Ja, ik ( denk ik😊). 2 november eerste echo, dus hopelijk kunnen ze het dan berekenen...

 • Mamje

  Oh ja leuk! Ik ook eerste echo op 2 november. Ben echt benieuwd weer. 😊 Hoe voel jij je?

 • LongDecember

  Toevallig zeg! En ook je 3e zag ik! Ik voel me echt zwanger😅 Steeds beetje misselijk, heel veel dromen, gevoelige onderbuik en beetje onzeker... kan niet wachten op die echo! En jij?

 • Mamje

  Ja mijn 3de! Leuk en spannend. Hier heer buikgriep in huis en ik denk dat ik daar misselijk van ben 🤣 heel soms een plopje of kramp in mijn onderbuik. Dat onzekere heb ik nu ook wel. Wil zo graag de echo hebben, dan pas ga ik echt genieten 😜

 • Sammy3

  Volgens Babybytes aangekomen in week 5 (volgens eigen berekening pas over twee dagen ). Het blijft zo spannend!!

 • Mutsie2
  Wauw!! Een oplopend streepje!! Blijf maar lekker zitten kleine uk 🥰
 • Pluisje1983

  💖

 • Nooitverwacht

  Hier geeft de test van cb nog steeds 1-2 weken aan is dat niet heel raar ruim een week later?

 • Valley

  Iedereen verschilt met HCG. Lekker stoppen met testen. Je bent zwanger dus gewoon de VK bellen en n wachten tot je eerste echo! Verder testen maakt je alleen onzeker

 • Nooitverwacht

  Dankjewel voor jouw reactie 😊
  A.s woensdag eerste echo duimen maar🙏

 • Valley

  Heel veel succes!!

 • Nooitverwacht

  En je hebt zo gelijk wat het testen betreft 😉

 • Nooitverwacht

  Dankjewel 😊 jij ook🙏
  Ben echt ontzettend benieuwd kan niet wachten tot woensdag 🤩

 • Valley

  hoe was het nog gegaan?

 • Valley

  Haha Ik ben al ietsjes verder maar dankjewel! Ik snap dat de tijd lang duurt, dat duurt lang tot iedere echo dus bereid je maar voor 😍😂


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van donderdag, 16 juni 2022 tot en met woensdag, 22 juni 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50