Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (8826)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Saar89

  Dames ik had 8 oktober een dag of3 bloedverlies maar slijmerig . En het is dus gestopt op dag 6 en gister en vandaag weer van die slijmerige afscheiding met vervelende misselijkheid en pijnlijke borsten .. ik durf na al die negatieve testjes geen test te doen ben echt teleurgesteld .. denken jullie dat het raak kan zijn als jullie mijn verhaaltje lezen ??

 • Ava84

  Denk toch dat een test meer duidelijkheid geeft dan dat wij er iets van zeggen 😉 succes! 🍀

 • Melii2018

  Gefeliciteerd dames! Dat we allemaal snel onze gezonde kindjes mogen vasthouden!
  Dit is mijn tweede zwangerschap, ik heb wel hoofdpijn duizeligheid en pijnlijke borsten, maar totaal geen misselijkheid. Best spannend...

 • Boes

  Ik zit even te kijken naar mijn zorgverzekering. Wat die vergoed wat betreft bevalling en kraamzorg e.d Alleen de basis bij mij. Gelukkig kunnen we in januari overstappen. Tegen die tijd maar kijken wat het voordeligste is om te doen. Mijn eerste zwangerschap is alweer 5 jaar geleden. Toen werd mijn eigen bijdrage kraamzorg vergoed volgens mij. Maar weet het ook niet meer zeker haha.

 • Fleur14

  Ik ga ook overstappen voor komend jaar, moet me er nog even in verdiepen..

 • Samantha2018

  Goef idee! Hier laatste zwangerschap ook bijna 5 jaar geleden. Is dit ook jouw 2e kindje?

 • Boes

  Ja klopt :) we hebben een dochter die is in juli 4 geworden

 • Spannend2019

  Dames een vraagje.. ik heb een brief gekregen voor de griepprik, nu lees ik mega veel rare verhalen, ik zit te denken om mn arts om advies te vragen, hebben jullie zelf hier ervaringen mee?

  Owja ik heb sinds ik zwanger ben vreselijke last van winderigheid echt om de paar minuten..

 • Mellii

  Hey ik hoor niet in week 5 maar vind leuk om mee te lezen. Ik werk zelf in de zorg en bij ons word de griepprik afgeraden als je zwanger bent of van plan ben om binnen 3 maanden zwanger te worden. Zou idd ha nog even vragen voor de zekerheid. Succes x

 • Kado4

  Ik schuif aan bij week 5..hopen dat we allemaal over een paar maanden een gezond baby mogen omhelzen!
  Hier ook last van gevoelig borsten..en wat misselijkheid..en moeeeeeeeeeee...afgelopen week al om 2130 naar bed..steken en wat krampjes zoals de rest..
  ik hoop dat het goed gaat voor iedereeen!!

 • Chudo

  Die moeheid pff vreselijk!

 • Spannend2019

  Hoi, ik kan regelmatig niet op de site door een error melding hebben jullie er ook wel eens last van? Zo ja wat doe je eraan dat je weer op de site kan

  Error nr 503

 • Blessed2019

  Had ik ook

 • bregtje-1

  Jup, hier ook! Ik kon gisterochtend zelfs wel op de site komen maar toen leken alle profielen te zijn gewist en kon ook niet inloggen, heel raar. Volgens mij heeft Babybytes soms wat kuren..

 • Fleur14

  Ja heb ik ook!

 • Spannend2019

  Aaah dan ligt het niet aan mn internet

 • Boes

  Ja ik ook. Na een tijdje lukt het soms weer

 • Spannend2019

  Ja same here! Mr zit er weer op +D

 • Chudo

  Wie heeft er ook steeds krampjes en zo zwaar gevoel? Vandaag hele dag cursus gehad en pijnlijke maag pff

 • bregtje-1

  Ik heb ook af en toe krampjes/steekjes. Maar volgens mij is het gewoon logisch dat je wat voelt; je baarmoeder is immers van alles aan het doen om het een veilig plekje te maken voor de baby! Zolang het geen aanhoudende intense pijn is en er geen bloedverlies bij komt kijken is er niks aan de hand (lees ik overal).

 • Samantha2018

  Ik wilde dezelfde vraag stellen.... is het normaal continue steekjes en dingen te voelen? Soms doet het gewoon pijn.

 • Fleur14

  Ja ik heb dat ook, steekjes in de liesstreek. Geen idee of het normaal is, maar bij mij is het soms ook echt gevoelig :(

 • Spannend2019

  Ik heb zo erg last van hoofdpijn.. hebben jullie dit ook? Ik drink genoeg mr het helpt niet, ik ben ook heel erg moe.

  Ik loop bij de gynaecoloog en heb daar over paar weken een echo pas, (maar ik vraag me af of ik het ook hoor te melden bij mijn huisarts?

  En aan wie hebben jullie het allemaal verteld? Dat je Zwanger bent

 • Fleur14

  Hebben het nog niemand verteld, proberen te wachten tot de 12 weken .

 • Spannend2019

  Spannend! ik ga het ook proberen, met 12 weken!

 • bregtje-1

  Ja ik heb ook hoofdpijn! Maar daar ben ik sowieso gevoelig voor dus weet niet of ik het perse aan de zwangerschap kan koppelen :p
  Ik ga woensdag naar de huisarts voor een kennismakingsgesprek, want het is een nieuwe huisarts. Ik vertel het hem dan denk ik ook wel even, maar ik ga er geen aparte afspraak voor maken ofzo!

  En tot nu toe alleen aan m'n tweelingzus en aan mijn man zijn tweelingbroer! Jij?

 • Spannend2019

  Nieuwe huisarts, alleen mn man, vriendin en collega, mijn moeder heeft het al door merk ik

 • Boes

  Pak je rust zodra die mogelijkheid er is. Ik heb mijn vorige zwangerschap nooit gemeld bij de huisarts. ook geen kaartje gestuurd toen de baby er was. Maar hij weet wel dat ze geboren is toen. Dus hij krijgt het vanzelf te horen Ik kom ook echt nooit bij de huisarts. haha

 • Spannend2019

  haha ik denk ook idd dat de huisarts wel te horen krijgt

 • Samantha2018

  Hier ook, hoofdpijn en elke dag om 2100 in bed. Hahahah het hoort erbij, heb het mijn huisarts nog niet verteld?... 1 nov heb ik echo en jij?

 • Spannend2019

  ja ik heb ook van die dagen 2100 uur en dan al in bed >< ik heb gisteren voor het eerst ineens moeten overgeven??? ik was bang om me eraan toe te geven dat ik zwanger ben, omdat het de eerste keer heel slecht afgelopen was..

  maar heb nu wel meer sympthomen, 1 nov spannend! ik kan pas de 6de langs omdat het erg druk is.. ik ben echt nerveus heel erg nerveus..


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van zondag, 16 juni 2019 tot en met zaterdag, 22 juni 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50