Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (12013)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mommytobe~

  Yes! Aangekomen in week 5!
  Spannende week, want met 5+6 een keer een miskraam gehad.. 🤞🤞🤞
  Heel moe en nog steeds krampen, maar verder gaat t top😀 meer mensen met krampen/steken in de onderbuik?

 • TugceX

  Hallo damess, ik ben 5 + 3 zwanger maar heb af en toe bruine afscheiding komt dit jullie bekend voor ? Het maakt me ongerust :(

 • Mommytobe~

  Het kan twee kanten op gaan... Ik weet hoe je je voelt, maar hou goede hoop😘ik duim voor je❤️❤️ Sterkte!

 • Suusar

  Hello week 5! Aankomende woensdag afspraak bij gynocoloog 🍀 vind het zo spannend

 • Mommytobe~

  Kan dat al zo vroeg? Succes!

 • Suusar

  Door medische reden moet ik elke 2 weken naar de gynaecoloog.

 • marleen2020

  Spannend! Zit je dan op 5+3? Laat je even weten of je iets hebt kunnen zien? Mijn eerste echo is ook tussen de 5 en 6 weken. Dus ben heel benieuwd!

 • Suusar

  Ja doe ik! Dan inderdaad 5+3

 • Sannie!

 • Sannie!

  Rebecca
  Het lijkt me stiekum heerlijk om misselijk te zijn of een teken van zwangerschap.
  Ik voel soms aan me borsten of ze nog gevoelig zijn. Voor de rest, geen krampen nog niet moe etc..
  Succes ! En hopelijk is en blijft alles goed

 • Sannie!

  Marleen2020
  Bedankt voor je reactie! En bedankt ! Jij natuurlijk ook Gefeliciteerd!!
  Ik wou dat ik het positief kon voelen. Zou graag willen weten of het hartje klopt en of me kindje gezond is, maar daar is het nog veel te vroeg voor. Een sesam zaadje indd.
  Het geeft me een goed gevoel dat je hier je vragen kan stellen en er op geregeerd word ! Bedankt.

 • marleen2020

  Komt goed meid. Wat komt dat komt, voor nu gewoon genieten. Je bent zwanger ♡

 • Rebecca80

  Ik ben sochtends zo misselijk, het wordt steeds erger! Verder ook af en toe buikkrampen en moe. Ik ben 5 weken en drie dagen zwanger. Heb een miskraam gehad in het verleden en had toen al deze symptomen veel later. En die hielden ook opeens weer op. Dus ik hoop zoooooooo (logisch) dat dit allemaal een goed teken is!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van dinsdag, 11 augustus 2020 tot en met maandag, 17 augustus 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50