Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (16152)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • nele88

  Hier , na alweer 6 embryo terugplaatsingen, zwanger van ons 3e kindje… deze keer van mijn eigen eicellen, vorige 2 dochters zijn van mijn vrouw haar eicellen… zeer benieuwd naar hoe het eruit gaat zien en eigenlijk stiekem vooral hopend op een zoontje…. Wel veel meer angsten dan vorige zwangerschappen. Veel geluk iedereen en genieten…

 • Waterbloempie

  Hey, ben zelf al 12w hoor maar ik lees vaak ff terug.
  Wat gaaf joh dat het van jullie beiden eicellen is.
  Ik wens jullie veel succes en een mooie zwangerschap.

 • nele88

  Hier , na alweer 6 embryo terugplaatsingen, zwanger van ons 3e kindje… deze keer van mijn eigen eicellen, vorige 2 dochters zijn van mijn vrouw haar eicellen… zeer benieuwd naar hoe het eruit gaat zien en eigenlijk stiekem vooral hopend op een zoontje…. Wel veel meer angsten dan vorige zwangerschappen. Veel geluk iedereen en genieten…

 • Liz07

 • Mamavankwikkwekenkwak

  Hoi dames! Hoe gaat het met jullie allemaal? Al last van kwaaltjes? 🤢

 • sj96
  Ik voelde me al aantal weken niet top, prikkelbaar, moe, eten smaakte me niet. Ook hier en daar wat buikkrampen, dus helemaal in de veronderstelling dat mijn menstruatie eraan zat te komen. Denkende dat het een griep of pre-menstrutatiekwaal was, helemaal niet bij stilgestaan dat het wat anders kon zijn. Gisteravond, na 6 dagen overtijd toch maar een test gewaagd en die sprong meteen positief uit. Vol emoties en ongeloof want het stond niet op de planning, noch sloten mij partner en ik nog een kindje uit (mits het ons gegund was/is). Dat dit een ''lucky shot'' was/is, had geen van ons voor ogen kunnen hebben, oeps! Nu rustig van de shock bekomen en wat zijn we verbaasd maar blij. Zo bijzonder.
 • LiessIJ

  Gefeliciteerd 🥰

 • LiessIJ

  Hoi mama's,

  Jullie zijn de eerste die ik erover vertel maar moet even mijn verhaal kwijt. Ik denk dat ik in deze week thuis hoor maar ben helemaal (blij) verrast🥰

  Ja ben zwanger, maar niet echt gepland. Wij waren niet actief bezig maar sloten een 3e ook niet uit. Een keer onveilige seks gehad, totaal in een niet logische week en nu dus zwanger. Vorige week 1 dagje rood/bruin verlies bij druk (op de wc), verder enkel wat donkerbruin tot niets. Dus dacht nou is niet veel, maar dat zal het zijn geweest.

  Mijn laatste menstruatie was van 28 december (dag 1) en moment van seks was 7 januari, dus qua weken niet logisch.

  Maar ach vandaag voelde ik me voor dag 2 sochtends niet fit en licht misselijk ik dacht het zal toch niet WEL ZO zijn??

  Dus met mijn zoontje naar de action, test gedaan om 10uur en wat denk je dikke streep🤪

  Ik beb er nog een beetje van overdonderd, mij man weet nog van niets, maar al met al ook erg blij... hoe ga ik dit leuk "verrast" brengen?😅😁

  Hoelang denken jullie dat ik zwanger ben? Heeft iemand dit soms ook gehad? Of ik heb mijn 1e dag vd menstrustie 28 december (wat bij mij altijd met bruinverlies begint) niet goed genoteeerd en mijn ei misschien vroeg? Maar dan ben ik dus verder dan normaal bij een test 4 weken...

  Ow dames ik heb een heeel dubbel (blij) gevoel, maar eerlijk nog een beetje vol ongeloof..

  Sorry, maar wilde even hier mijn verhaal kwijt.
  Ik heb een zoontje die wordt dinsdag 2jr en mijn dochter is 4,5jr.

  Groetjes Liess

 • Moulin

  Hoi mama's gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Hier ook 5 weken zwanger


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van maandag, 21 oktober 2024 tot en met zondag, 27 oktober 2024.


 • 26/10 DaniLe

 • Icoontjes:

  • Een meisje
  • Een jongen
  • Een meerling
  • Verrassing
  • Weet ik niet
  • Zeg ik niet
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50