Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (7363)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Ellen
  Ik ben gisteren met menstruatie achtige pijnen naar het ziekenhuis moeten gaan op controle en dus ook mijn eerste echo gekregen. Had namelijk in december een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en daarom wouden ze extra voorzichtig zijn.
  Nu zagen ze wel iets in mijn baarmoeder en waren mijn eileiders goed gelukkig. Maar alles was nog klein omdat ik pas 5 weken en 2 dagen was.
  Maar ze zagen 2 “opklaringen” waarvan eentje zeker een zwangerschap was en dat 2de misschien ook eentje is.
  Dus nu zit ik enorm met de nieuwsgierigheid of het nu 1 of 2 kindjes zijn. Ze zei me gisteren dat een wit randje een bevestiging is dat het een vruchtzakje is. En dat klein “opklaringske” heeft ook een wit randje. Volgende week vrijdag 27 mrt, heb ik terug een echo. Ben zo benieuwd! Is hier iemand zwanger van een tweeling? Ik ga de echo toevoegen. Misschien dat iemand dit herkent?
 • Alaijo

  Oehhhh wat spannend! Een tweeling 🤗🤗

 • Ellen

  Ja echt he. Ben hele tijd op Google aant zoeken naar een echo van een tweeling op 5-6 weken, of dit erop lijkt.
  Ik hoop het eigenlijk wel echt 😍

 • Silvia39

  Gefeliciteerd... spannend ook

 • Alaijo
  Ik kwam deze tegen op internet
 • Ellen

  😍😍😍😍 het lijkt erop 😍😍😍😍

 • Alaijo

  Vond ik ook! Echt spannend hoor! Zou leuk zijn 😃

 • Alaijo

  De steken onderin m’n buik komen terug 😣 soms in het midden, soms aan de zijkanten. Verder voel ik me heel erg zwanger, toch ben ik zooo bang.... dat het (weer) mis gaat 😔

 • Brusje3

  Hier ook steeds pijn.. vandaag met spoed echo gehad vanwege buikpijn en ik me toch wel erg ongerust maakte. Gelukkig zagen we wel dat de zwangerschap in de baarmoeder zat en zagen ook een dooierzakje..

  Dus mocht je bang zijn gewoon bellen!

 • Ellen

  Ik ben gisteren zelfs naar spoed gegaan met menstruatie pijnen. Heb in december een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad en begon met dezelfde pijn dus ik was bang.
  Ze hebben een echo gedaan en bloed genomen maar het ziet er gelukkig voorlopig goed uit.
  Ze zeiden dat zo pijn wel bij vele zwangere vrouwen kan komen. Zonder bloedverlies en zolang het uithoudbaar is, kan het geen kwaad.

 • Alaijo

  Oh dat is schrikken voor je. Gelukkig is het goed🙂 dan moet ik er maar op vertrouwen dat het nu goed gaat ☺️

 • Ellen

  De angst is normaal als het ooit is misgegaan. Hopelijk mag je altijd bellen met vragen naar je dokter. Hier bij mij volgen ze me gelukkig nauw op en minste pijn mag ik binnen op controle. Dat geeft wel een gerust gevoel en trilde ik gisteren enorm toen ik onderweg was.

 • Sacha_91

  Ik heb ook nog steeds last van lichte steken/buikkrampen.. wordt er steeds onzeker van.. maar zoals Silvia al zei, zolang er geen bloedverlies is, moeten we gewoon positief blijven😍

 • Alaijo

  Dank je wel voor jullie reacties. Las ook al dat zolang er geen bloed verlies is, het prima is.... maar ja vorige x ook geen bloedverlies en toch was het hartje gestopt rond 9 wkn 😣 en uiteindelijk curretage bah Bah bah

 • Silvia39

  Jeetje das ook heel wat. Ik snap wel dat je het vergelijkt , maar elke zwangerschap is anders. Ik heb het ook meegemaakt . Ik kreeg een bloeding tijdens de gewone periode dat ik ongesteld moest worden. Maar het was zo weinig dat ik getest had. Hartstikke positief. Huisarts gebeld en de verloskundige gebeld. Oke alles geregeld. Maar 1,5 week later was ik nog aan het vloeien... niet veel maar het was er. Vk gebeld en zei er is een komende miskraam. Nou ik heb gehuild joh... niet te geloven en idd paar dagen later ongesteld. ... De zwangerschap die erna kwam is mijn lieve zoon Sem... dus het kan goed gaan

 • Alaijo

  Lief dat je dat met me deelt... en je hebt gelijk, iedere zwangerschap is ook anders

 • Silvia39

  Gelukkig maar ook he... zou wat.wezen alles hetzelfde. Nee ik heb niet.alles weggedaan , heb nog wel wat maar.ik ga.ook lekker shoppen

 • Silvia39

  Vervelend. Daar heb ik gelukkig geen last van. Wat ik wel voel is dat mijn baarmoeder bezig is... lijkt wel op een krampgevoel. En vooral 's avonds opgeblazen gevoel pfff

 • Alaijo

  Dat opgeblazen gevoel ken ik.. vooral begin avond (laat soms dan ook wat scheetjes 🙈, kids liggen dan jn een deuk). Overdag kan ik prima m’n gewone spijkerbroeken aan, maar als ik aan t eind vd dag naar huis rij gaat toch echt de bovenste knoop open 🙈

 • Silvia39

  Dat heb ik ook hahaha... zal bijna tijd zijn om de zwangerschapskleding tevoorschijn te gaan halen

 • Alaijo

  Haha ik heb gister een broek besteld 🤗 mooi zomers kleurtje, maar ook weer winters als ik er een donkere kleur boven doe 🙂 Ik geef iedere x al m’n positie kleding weg 🙈 dus mag weer opnieuw shoppen 😃

 • Silvia39

  Zolang je geen bloed verliest is het goed. Snap heel goed dat je eigen ongerust maakt , maar das niet goed voor jou of voor de baby. Ik heb het precies hetzelfde , die angst zal blijven als je die 12 weken grens over bent

 • XBABY2018

  Hi allemaal,
  Na afgelopen 27 maart de eerste afspraak te hebben bij de gyneacoloog, omdat wij al een behoorlijke tijd bezig zijn om zwanger te worden. Werd ik vorige week woensdag niet ongesteld. Afgelopen zondag een test gedaan, positief!!!! Ongelofelijk maar waar! Zoals het er nu uit ziet, 19 december uitgerekend en 8 mei de eerste afspraak. Ik vind het onwijs spannend en bij alles wat ik voel denk ik, als het maar goed gaat!

  Gefeliciteeerd voor alle zwangeren dames! Ben benieuwd of wij kerst kindjes krijgen! :-)
  Groetjes!

 • Mrssteffy

  Hier precies hetzelfde! Wij zijn ook een behoorlijke tijd bezig geweest en afgelopen woensdag zouden we dan naar de gyn gaan, maar vorige week woensdag werd ik ook niet ongesteld! Heb meteen een test gedaan en tot onze grote verbazing was die dus positief!
  Ik ben volgens babybytes op 20 december uitgerekend. Mijn vader zegt al dat het een kerstkindje gaat worden, ik ben benieuwd :-)
  Gefeliciteerd!!

 • XBABY2018

  Waauw wat bijzonder ook! Super fijn! Van harte gefeliciteerd! Wij hadden ook zoiets van, hoe is het mogelijk?! Alsof moeder natuur ons de molen wil besparen. Geniet er van!!! :-)

 • Silvia39

  Gefeliciteerd

 • XBABY2018

  Dankjewel!!!! 😊

 • Massammy

  Gefeliciteerd met dit blije nieuws 🤗 Wij hebben 8 mei ook onze eerste echo, spannend 😊

 • XBABY2018

  Dankjewel!!! Super spannend he 8 mei, ik kan echt niet wachten. Duurt me allemaal een beetje te lang haha 🙈

 • Massammy

  Hahahaha, echt wel... Kan de tijd wel vooruit kijken 🙈

 • Silvia39

  Ik mag een dagje later haha. Duurt mij ook al te lang

 • XBABY2018

  Hahaha, ons geduld wordt op de proef gesteld!!!! Ben gewoon reuze benieuwd! En wil heel graag weten of het allemaal goed zit, maar daar moeten we maar vanuit gaan. Laat de weken maar voorbij vliegen😊

 • XBABY2018

  Hahaha, ons geduld wordt op de proef gesteld!!!! Ben gewoon reuze benieuwd! En wil heel graag weten of het allemaal goed zit, maar daar moeten we maar vanuit gaan. Laat de weken maar voorbij vliegen😊

 • Silvia39

  Ja idd wel heel erg. Maar ja ik heb het er wel voor over. Al vind ik nu dat de.dagen zo ontzettend langzaam gaan. Bij mijn zoontje vond ik dat de tijd zo snel ging... pfff Het is ook nooit goed he.😂😂

 • EstherB1981

  Goedemorgen allemaal,
  Wie van julliie gaat mee doen met het Moeders voor Moeders programma?
  Ik heb a.s. mijn intake gesprek en ga dan direct starten. Door mijn hormoonafwijking; PCOS heb ik jaren geleden een aantal jaren in de MMM gezeten en heb ik de pregnyl spuiten nodig gehad om een eisprong op te wekken. Dit medicijn wordt gemaakt uit urine van zwangere vrouwen ( vooral de eerste weken van de zwangerschap ) en ik wil mijn steentje bijdragen, of mijn plasje terug doneren voor de keren dat ik Pregnyl heb moeten spuiten ( 7 x )

  Door de PCOS afwijking ben je onregelmatig ongesteld omdat er wel/geen eisprong plaats vind, te weinig hormonen in mijn lijf om een eitje te laten rijpen en springen.....

 • Alaijo

  Ik sla over. Heb het een vorige keer gedaan dus voor m’n gevoel heb ik m’n bijdrage geleverd. Elke keer als ik de dop van die groene fles opendraaide, hing ik vervolgens met m’n hoofd boven de wc pot 😣🙈

 • Babyin2018

  Ik ben nu 2 weken bezig!

 • Lenne85

  Ik heb me aangemeld, via de verloskundige kreeg ik de vraag. Nog geen contact gehad, had gister een gemiste oproep dus verwacht vandaag nog wel een telefoontje. Vorige zwangerschap niet meegedaan, ook omdat ik toen nog fulltime werkte. Nu ben ik wat meer thuis dus wil ik het wel proberen.

 • Prisje1993

  Goedemiddag dames, ik ben nieuw hier. Vandaag 5 weken zwanger van mijn eerste kindje. 18 december uitgerekend. En 28 mei eerst afspraak verloskundige.

 • Joycedois

  Whoh dat is laat.. waarom is dat dan? Ik heb 2 mei de eerste afspraak en ook 18 dec uitgerekend

 • Lilly-queen

  gefeliciteerd ik mag 1 dagje eerder voor de eerste echo pfffff ons geduld wordt wel op de proef gesteld he hahaha..
  Voel jij je zwanger?

 • Alaijo

  Gefeliciteerd 😃🍀

 • Brusje3

  Vandaag 5 weken zwanger

  Ben nog niet echt misselijk geweest.. alleen Veel honger en hoofdpijn gevoelige borsten en moeheid.

  Hoe gaat het met jullie dames?

 • Alaijo

  Hier nemen de buikkrampen af...(gelukkig) nog wel gevoelige borsten. Anders Flip ik m weer, omdat alle symptomen afnemen... het is ook nooit goed 🙈🤪
  Verder wel last van vermoeidheid. Dit herken ik helaas van alle vorige zwangerschappen en duurt waarschijnlijk tot de 16e week om weer terug te komen met 32/34 weken. (En nu maar hopen hopen hopen dat het een miskraam/missed abortion wordt) wij hebben 3 mei eerste echo. Hoop zo dat ie goed is🍀

 • Lilly-queen

  Ik met vlagen misselijk en ietsjes gevoelige borsten en een beetje druk onder mijn schaambeen maar veder mag ik (nog) niet klagen..
  Nu kunnen we alleen maar hope dat Sproetje mooi blijft zitten en gezond op de wereld komt.

 • Lenne85

  Hier weinig symptomen, heel lichtelijk gevoelige borsten en wat meer moe dan normaal. En geen menstruatie natuurlijk, dus probeer mezelf maar gerust te stellen dat geen bloed goed is en dat ik er verder toch geen controle over heb.

 • Lenne85

  Vandaag 5.2 en een afspraak gemaakt met de verloskundige. Nog 3 weken wachten en de tijd gaat al zo tergend langzaam nu

 • Alaijo

  Gefeliciteerd! Heb je over 3 wkn ook je echo bij vk?

 • Lenne85

  Dank je! Jij ook gefeliciteerd! Ja over 3 weken dan ook de eerste echo. Bij m’n eerste deden ze dat nog niet, pas de termijnecho als eerst na 10 weken. Dus wat dat betreft al wel beter! Wel jammer dat de termijnecho nu dan wel doorgeschoven wordt naar 12 weken. Valt niet op dat ik ongeduldig ben of niet

 • Joycedois

  Hallo week 5 vandaag 5,0 superspannend 18 december uitgerekend haha ik ben benieuwd hoeveel er van ons kerstkindjes krijgen🙈😄

 • Silvia39

  Ikke 17 december... 9 mei eerste echo. Zullen dan wel zien of deze datum klopt

 • Prisje1993

  We gaan gelijk op, hier ook 18 december uitgerekend!🙈

 • Joycedois

  Gezellig haha😄👌🏼

 • Alaijo

  Ik bijna gelijk, 17 december uitgerekend 🙂

 • Joycedois

  Ook lekker spannend of het kerst of nieuwjaar word bij jullie dus haha we weten het wel uit te kienen😂👌🏼

 • Lenne85

  En ik 16 december 😀

 • Joycedois

  Gefeliciteerd ook met je zwangerschap👌🏼

 • KipJuh

  Ik ook 16 december

 • Joycedois

  Jij ook proficiat!🎉


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van maandag, 17 december 2018 tot en met zondag, 23 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50