Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (8078)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Demera

  Zoooo moe en zoooo misselijk de hele dag. Hoef gelukkig niet over te geven maar continu misselijk gevoel. Gister en vandaag avond dienst. Nu eerst maar een power NAP. Kan me niet meer herinneren dat ik bij de vorige zwangerschappen zo misselijk was. Maar goed alles voor een kleine gezonde frummel

 • Havikje84

  Hier ook verschrikkelijk moe, maar slaap wel slecht. Word steeds wakker snachts. Met vlagen misselijk maar hoef gelukkig ook niet over te geven. Indd alles voor onze kleine wondertje 🤗

 • Lieve88

  Pfff 5w5d en ik ben me toch misselijk. De zwangerschap van mijn dochter verliep vlekkeloos, nergens last van gehad. Een wereld van verschil. En dan gaan we morgen ook nog op vakantie naar Griekenland. Zie nu al tegen die vliegreis op.

 • Javallie

  Hallo allen ik ben volgens mij berekening 5.1 weken. Afgelopen vrijdag avond met.vrote boodschap op wc beetje bloed gemenkt met water op wc papier. Ik was al een week niet naar wc geweest dus ze dachten komt.door de ontlasting en persen. Daarna niks meer gezien. Gister had ik bij afvegen beetje bruin slijm en vandaag ook weer een heel klein beetje. Verder geen krampen, ja lichtelijk krampjes wat erbij hoort. Ik heb al 12 miskramen gehad in 8 jaar dus ben weer zo bang. Iemand die ook af en toe bruine afscheiding heeft? En alles gewoon nog goed gaat?ik heb maandag mn echo.

 • Joyce4kids

  Heftig Javallie, hier verder niet herkenbaar, zelf wel 2 miskramen gehad ( heb al 4 kids ) maar zou dan gewoon de echo afwachten en jezelf niet gek maken... succes Meis ♥️

 • Demera

  Vanmiddag vroege echo gehad ivm bbz eind april. Er was een mooi vruchtzakje te zien passend bij deze termijn. 2 juli kijken of er iets in begint te groeien. Voor nu geruststelling dat het op de juiste plek zit.

 • Joyce4kids

  Wat fijn gefeliciteerd ♥️

 • Daaan

  Hoi allemaal!
  We hebben al een zoontje van 3, en na een miskraam in april kan ik weer zeggen dat ik zwanger ben.
  Erg spannend allemaal, maar volgende week 27 juni een echo !
  Ik weet niet precies hoever ik ben maar ergens tussen 5 1/2 week en 6 1/2 !

  Vind het leuk om weer mee te kletsen en te zien hoe het met anderen gaat!

  Groetjes Daniëlle

 • Joyce4kids

  Leuk, gefeliciteerd! ♥️

 • Daaan

  Dankjewel!

 • mama-van-danique

  Wow gefeliciteerd! 🎉 Wanneer had je een MK in april? Ik 27 april, hopelijk nu ook weer raak🤞

 • Daaan

  Dankjewel ! Kan ik jou ook feliciteren ?
  Ik mijn miskraam in april is begonnen rond 12 april..

  Ik hoop het voor jou ook!

 • Bapao

  Woensdag een vervroegde echo!

  Heb sinds zaterdag af en toe een roze sliert bij plassen, en lage rugpijn. Verder voel ik me nog prima. Pijnlijke boobs van hier tot gunter 😬

 • Bloempje1003

  Spannend! Hopelijk is alles goed.

 • Fleur14

  Spannend!

 • Ava84

  Ik ga jullie verlaten. Vanmorgen in het ziekenhuis geweest na een nacht vol krampen. (op mijn verjaardag notabene)... hcg is teveel gedaald en mijn baarmoeder leeg. Dinsdag nog extra mijn eierstokken checken ivm eventuele buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik zou vandaag 6 weken zijn. Niet dus.
  Lieve schatten, fijne zwangerschap, en vertrouw ten alle tijde op je gevoel en intuïtie. Dat laat je nooit in de steek! Wens jullie het allerbeste! X

 • Mama_JL

  Wat erg.. heel veel sterkte!

 • Bapao

  Onee! sterkte!

 • Fleur14

  Oh nee wat erg! Sterkte

 • Havikje84

  Jeetje.... sterkte!!

 • SabrinaC

  ☹ sterkte

 • Lieve88

  Oh jeetje meis. Heel veel sterkte!

 • alicjaaa

  Wat naar zeg!😔 heel veel sterkte!❤️

 • Havikje84

  Ik mag me ook vandaag melden in week 5🤗 De misselijkheid word gelukkig al wat minder verder echt onwijs moe, echt niet normaal. Soms wat last van me borsten, maar mag niet klagen. 16 juli pas me eerste echo, ik kan niet wachten om ons wondertje te zien.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van zaterdag, 16 februari 2019 tot en met vrijdag, 22 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50