Naar de reacties

5 Weken zwanger

Week 5 begint bij zwangerschapsdag 35 en loopt tot dag 42.Het is je zesde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Hoe voel je je?

De symptomen zijn vaak nog het zelfde als vorige week. Misschien krijg je wat meer last van het hCG hormoon, dat verantwoordelijk is voor de zwangerschapskwaaltjes. Sommige vrouwen kunnen ook hoofdpijn krijgen door de stijging van het aantal hormonen in hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die helemaal geen symptomen hebben. Die komen de eerste weken gemakkelijk door, zonder spugen en duizeligheid. Als je niets voelt hoef je dus helemaal niet ongerust te zijn. Als er geen extreem bloedverlies is, geen extreme buikpijn en geen koorts wordt er gewoon rustig afgewacht.

5-weken-zwanger-symptomen


Baby

De 5e week is weer een belangrijke week. Er wordt een begin gemaakt van de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel. Het is verbazingwekkend hoeveel er in zo'n korte tijd al is ontwikkeld bij het kindje. In een paar weken is hij van twee losse cellen tot een embryo met beginnende armpjes en beentjes getransformeerd! Vorige week leek de baby nog meer op een kikkervisje, nu zie je al bobbeltjes ontstaan waar de armen en benen zich zullen gaan vormen. De baby is nu zo groot als een rijstkorrel, ongeveer 2 millimeter, en zou dus met het blote oog te zien kunnen zijn.

Bij een inwendige echo kun je al onderscheid maken tussen het hoofdje en het stuitje. De ruggegraat begint zich te ontwikkelen. Het hartje begint deze week heel voorzichtig te kloppen.

5-weken-zwanger-baby

Naast roken en het drinken van alcohol, kan je nu ook beter geen kattenbak verschonen! In de ontlasting van katten kan een parasiet zitten die toxoplasmose veroorzaakt. Dit zit trouwens ook in rauw vlees zoals filet americain of tartaar, en is schadelijk voor je kindje. Als je in de tuin gaat werken, trek dan handschoenen aan, om te voorkomen dat je in aanraking komt met ontlasting van katten. Voor volwassenen is de parasiet onschadelijk, maar bij een ongeboren baby kan hij ernstige afwijkingen veroorzaken!! Ook sommige zachte kazen waarbij op de verpakking `au lait cru` staat kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je baby. Deze producten kunnen namelijk besmet zijn met de listeria bacterie. Let er verder op dat je niet te veel orgaanvlees eet, zoals lever en niertjes. Hier zit namelijk veel vitamine A in. Ook dat is niet goed voor de baby.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van pril zwangere vrouwen in Nederland. Uit hormonen in deze urine worden geneesmiddelen gemaakt die een rol spelen in het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen. Zwangere vrouwen kunnen op deze manier dus stellen met vruchtbaarheidsproblemen helpen.

Reageer in `5 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (13989)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9



 • -Lianne

  Hallo dames, Vandaag 5+1 weken zwanger en weinig klachten tot nu toe. Ik heb op 27oktober een vroege echo staan ivm 2 eerdere miskramen. Ik spuit elke dag 1x fraxiparine ivm stollingstoornis, ontdekt na 2e miskraam. Wij hopen zo dat het ons gegund is deze keer en kijken onwijs uit naar 27 oktober 🤞🏻!

 • Sabrinader

  Vandaag 5 weken en 3 dagen zwanger
  in het begin veel spierpijn in mijn onderbuik dat is nu gelukkig weg en nu heb ik af en toen steekjes. Mijn boobs zijn flink opgezet hebbe jullie dat ook? Ze doen ook best wel zeer. Ik merk ook dat ik veel spierpijn heb ik mijn rug aan de bovenkant. Komt dat iemand bekent voor? 🤔 Of doet mijn lichaam een beweging die nog niet nodig is waardoot het stijf word?

 • mamacarrie

  Ik ben 5 weken zwanger en heb nog maar weinig klachten op dit moment. Vooral af en toe wat buikpijn en soms wat sneller honger of een vleugje misselijk. 24 november pas de eerste echo, dus mijn geduld wordt goed op de proef gesteld. We tellen de dagen af.

 • Moedervan2girlss

  Ik ben vandaag ook 5 weken zwanger en ook weinig kwaaltjes. Hier 23 november eerste echo, dus ons geduld wordt op de proef gesteld🤗

 • db88

  Hallo week 5 😊.
  Wat duurd wachten lang.
  1st afspraak bij de gynaecoloog staat 4 november.

 • ❤~je0919

  Hoi allemaal,
  Hier schatting 5 weken zwanger.
  Vorige week maandag positieve testen gedaan.
  Volgende week 23ste mogen we naar de GYN.
  Sinds vandaag af en toe lichtje krampjes onderin buik... hoop dat dit gewoon oke is...
  Verder misselijk! Word enkel erger.
  Heel vaak last van duizeligheid zo begon het ook.
  Vresselijk moe!
  Heel vaak plassen, en heel veel honger haha

 • Lse-vh

  Hay dames

  Bleek vandaag onverwachts zwanger van onze derde.

  Wij hebben al een dochter van 5jaar (en 10 mnd) en een zoon van 6maanden.

  Tegen de tijd dat deze kleine geboren wordt, is de middelste 15maanden.

  Welke dingen moet ik aanschaffen? En dan bedoel ik meer zoals een duo wagen etc.

 • Nakia

  5w5 zwanger. Ik kan het niet geloven. Helaas moet ik tot 4 november wachten tot mijn eerste echo.
  Ik heb continu een licht onderbuikgevoel, maar volgens mij is dit gewoon goed als ik maar geen erge pijn heb.
  Wat is het lastig om het voor je te houden zeg, het liefst schreeuw ik het de wereld in.. Nog even geduld denk ik.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 5

De bevaldatum van leden die 5 zwanger zijn is van zaterdag, 19 juni 2021 tot en met vrijdag, 25 juni 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden