Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2438)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Rikje
  Vandaag mooi ❤️echo gehad! Eindelijk nu lekker genieten op naar de 20 weken echo! 11+3 dagen
 • Mamavanfma
  Vandaag de echo gehad en van 11.1 naar 11.3 gezet😍
  Zo onwerkelijk nog...
 • Zon2

  Aaaah mooi plaatje! Die kleine baby butt

 • Hniwna
  He mommy to be.. Hopelijk gaat t goed met jullie...
  Ik heb net een echo gehad 11.5 weken. Kunnen jullie met mij mee kijken of jullie de nub kunnen zien? Zelf denk ik een meisje
 • Linx

  Ik denk ook een meisje🙈 moeilijk he

 • Mandy2807

  Net geprikt voor de nipt hopelijk gaan die 2 weken snel voor bij 😱😱😱🙈🙈🙈🍀

 • Linx

  Ik ook vamdaag!

 • Esssje

  Hoihoi. Ik ben vandaag 11+4. Ik ben alleen zo erg moe i.p.v. dat het minder wordt lijkt het erger te worden. Zit mijn uren op werk echt af te tellen. Zodra ik thuis kom kan ik alleen maar slapen. Voel mij nooit uitgerust. Is dit normaal? Het begint me echt op te breken..

 • Sam-Jay

  Hoi, ja hier ook een uitgeputte zwangere vrouw die ook nog eens niet te genieten is. Bij mijn eerste zwangerschap had ik rond deze tijd veel meer energie en was mijn humeur ook beter haha. Niet elke zwangerschap is hetzelfde bewijst maar weer. Vanaf week 16 zou het beter moeten gaan zegt men.

 • WenTam

  Hier ook! Vorige zwangerschap werd het pas met week 13 beter...hou vol!

 • Hopesanddreams
  Vandaag 11+3, supertrots en heel bijzonder om te zien hoe ontzettend actief de kleine is! Mooie foto’s allemaal!
 • Rachel31

  Ook ik mag me vandaag melden in week 11🍀wat een mooie fotos allemaal zeg! 😍 geniet er allemaal van 💕

 • Mandy2807

  Gezellig dames allemaal weer in week 11 🎉🎊 mooie foto s allemaal !


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van woensdag, 2 januari 2019 tot en met dinsdag, 8 januari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden