Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4447)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Debber

  Goedemorgen dames, ik mag me bijna melden in week 11. Ik zie al een aantal mooie echo’s voorbij komen. Ik mag vrijdag voor de termijnecho. Wij hebben besloten om wel de nipt te laten doen, vooral vanwege de leeftijd. Misselijkheid wordt langzaam minder, wel erg moe en soms hoofdpijn, pijnlijke borsten en een opgeblazen gevoel. Iedereen een fijn weekend!

 • K-k
  Mooie echo gehad vanavond 😍 over 3 weken weer.. ergens hoop ik dat we dan kunnen zien wat het word! 😃
 • marS1984

  Hallo allemaal, hier 1 dag eerder mogen melden. Nu precies 11 weken. We dachten morgen pas maar 1 dag teruggezet. Echo was goed alleen de baby lag er niet goed voor en heel beweeglijk. Zo leuk al te zien.

 • K-k

  Vandaag 11 weken zwanger. Donderdag de termijn echo. Merk dat de kwaaltjes wat minder worden (misselijkheid) maar heb sinds een paar dagen erge hoofdpijn. Nog meer vrouwen last van hoofdpijn?

 • 229922JT

  Hier afgelopen zondsg volgens mij precies 11weken. Morgen om 17.00 uur termijnecho, eerlijk weten we nog steeds nietheel goed of we wel een nipt willen doen.

 • BLUE...

  Heb je vandaag ook je termijnecho gehad? Wij ook toevallig
  En heb je al iets besloten over de nipt? Wij hebben ja gezegd tegen de vk op de nipt vandaag en nu twijfelen we ook weer enorm. We kunnen tegenwoordig gewoon veel te veel testen eigenlijk.... is niet perse alleen maar positief

 • Marieke1992

  Onze wonder gezien met 11 weken en 1 dag. Zag er super uit en bewoog ook. Erg misselijk en overgeven , dus als ik dit zie weet ik weer waarvoor ik het doe. Wij gaan de testen niet doen

  Succes allen!

 • melanie1

  Hier weinig online, niet voorruit te branden, speekselvloed, roest smaak en veel misselijk en overgeven ook nog steeds. Nu al zit mijn buik in de weg, kan mijn op!
  Mooie echo's allemaal!

 • Zwangervan3e
  Jaa ook wij hebben de termijn echo gehad! Mooi druk bewegend mensje! Nu 11.5 weken zwanger.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van dinsdag, 3 augustus 2021 tot en met maandag, 9 augustus 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50