Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4916)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mamasmoppekes♥️

  Eindelijk ik week 11 terecht gekomen🎉 van 11 weken terug naar 10.1 gezet en nu toch officieel 11 weken en 2 dagen 🎉

 • Si2020

  Toch eerder in week 11 aangekomen . Vandaag had ik de termijn echo en dacht zelf 10+4 te zijn ,maar ben vandaag gezet op 11+3 ! 28 juli uitgerekend😊😁 Wij zijn onwijs blij dat alles goed gaat daar binnen! Groei maar goed en gezond door lieve frummel🥰

 • 4kiddies

  Oh wow ! Fijn he! We lopen dan gelijk! Ben ook 28e uitgerekend

 • Si2020

  Haha geweldig ! Nog van harte gefeliciteerd , super leuk !!😁❤️

 • 4kiddies

  Leuk he hahah 😍🤞 thxx jij ook🤰

 • Si2020

  Dank je wel !!!❤️😃

 • Lolu

  Hier ook een goede echo en ben ook 28 juli uitgerekend, dus mag week 11 overslaan ;)

 • 4kiddies

  Hello week 11🎉🎉

 • Ciaobellar

  Hello week 11 🥳🥳

 • Fayie

  Week 11, joepie! 😊 Eind deze week eindelijk mijn termijnsecho en nipt. Heb zo de indruk dat de meesten van jullie dit eerder hebben gekregen. Ik kan alvast niet wachten, dat het maar snel de 29ste is! 😁

 • Moedervan4injuli

  Ik ben ook “ laat “
  Zit morgen pas in week 11, maar heb de termijn echo ook nog niet gehad. Nog even paar dagen geduld.

 • Moedervan4injuli

  Ik ben ook “ laat “
  Zit morgen pas in week 11, maar heb de termijn echo ook nog niet gehad. Nog even paar dagen geduld.

 • Fayie

  Inderdaad, onze tijd komt ook wel 😊 Wanneer heb je die van jou?

 • Verrassingspakketje

  11.1 weken van onze tweeling na de termijn echo net!

 • Suzi98

  Super!! Zo leuk twins

 • Suzi98

  Hallooo week 11! Over een paar uurtjes de NIPT laten prikken en reguliere bloedafname.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van zaterdag, 12 augustus 2023 tot en met vrijdag, 18 augustus 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50