Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4764)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Happymoments94

  Hello 11 weeks!❤️🤩

  Vandaag onze termijn echo gehad en alles zag er super goed uit voor dit termijn.
  Dinsdag weer een gesprek met het amc.
  En over 2,5 week de 13-weken echo.

 • Lovely

  Ik mag me vandaag ook melden hier, hoe bijzonder 🥰

  Gaat het goed dames?

 • Maaistro

  Vandaag 11 weken zwanger! Nog steeds onwerkelijk... Maar tegelijkertijd genieten we ook volop van het idee dat eind dit jaar een klein meisjes of jongentje geboren wordt ❤️

 • Liesbethvesch

  11 weekjes 😍😍

 • Jacqueline89

  11 weken 2 dagen 3 oktober uitgerekend 🥰

 • Boy-and-girl

  Hallo, hoe zit het met de misselijkheid bij jullie rond week 11? Ik ben vandaag plots veel minder misselijk. Eindelijk! Maar langs de andere kant begin ik me dan ook weer zorgen te maken. Alles zal toch nog wel goed zijn?

 • Kehany

  Hier heel erg op en af helaas. De dagen dat ik minder last heb maak ik me ook veel zorgen.
  Vandaag in week 11 aangekomen.

 • Boy-and-girl

  Helaas was het hier ook van korte duur. Nu alweer 3 dagen goed ziek.
  Donderdag heb ik de 12-wekenecho. Zo spannend.

 • Kehany

  Hier pas de 25ste. Pfff duurt zo lang. Nu ook weer een blaasontsteking erbij. En vanaf vandaag week 12

 • Momoff3

  Vandaag in week 11 aangekomen
  Gisteren het hartje gevonden met de dopler thuis helemaal verliefd

 • Littlebigfamily

  Ik zag je eerdere foto... wat heb je al een mooie buik .
  Wat leuk om dat thuis te kunnen luisteren...
  Fijne zwangerschap voor jou

 • Daniëlla85

  Hoi week 11😊 Maandag 28ste termijn echo🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van zondag, 11 december 2022 tot en met zaterdag, 17 december 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50