Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3225)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Schip

  11 weken en 1dag vandaag gaan we het overal bekend maken🎉😍

 • Mimamai

  Vandaag week 11! Nog 6 dagen tot de termijnecho.. zo benieuwd. Met 8 weken een dag bloedverlies gehad (zelfs met wat stolsels) maar dag erna toch een goede echo met kloppend hartje.. daarna nog bijna 2 weken bruinverlies.. hoop zo dat het nog goedzit! Nog even geduld🍀

 • Delailah12

  Vandaag de termijnecho gehad, één dag vooruit gezet dus nu 11+1 ☺ Kindje was heel beweeglijk. Heerlijk om te zien ben helemaal verliefd! Ook ontzettend gek dat dat in je buik zit!

 • Habiba39

  Hallo week 11. Vandaag de termijnecho gehad en ben 5 dagen vooruit gezet! Alles was goed!

 • MoederR

  Hallo week 11! :) zo naar het ziekenhuis om bloed te prikken voor de nipt en de andere standaard onderzoeken!

 • Chessy1983

  Hoe ging het gisteren? Ik mag later deze week.

 • MoederR

  Is goed gegaan! Ik ben geen held in prikken dus was blij toen het voorbij was. Toch 7 buisjes haha bleghh! Succes jij met jouw bloedprikken!

 • Chessy1983

  7? damn ik moet daarna een uur auto rijden. Ga wel even goed eten haha

 • Roob

  Afgelopen donderdag de 12 weken echo gehad. Alles was goed, ook al is het nr 4 het blijft toch zoo bijzonder om te zien. Ik ben drie dagen vooruitgezet 👶🏼

 • Appelpitje4

  Super!! Lekker genieten hopelijk!

 • Mariamarica

  Ik ben 11 weken en 5 dagen zwanger. En sinds vanochtend heb ik de hele dag door zo af en toe last van mijn buik, soms steekjes in de lies dan bovenin de buik. Herkent iemand dit die rond deze tijd hier ook meer last van kregen. ?

 • Mamavangerco
  Een goeie termijnecho gehad. En precies zo ver als dat ik dacht!
  Gelukkig geen wijde shirtjes meer aan om het te verbloemen 😊🙈

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van maandag, 4 november 2019 tot en met zondag, 10 november 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50