Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4991)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Baby3wonder

  Vandaag gaan we ons wondertje weer zien 🥰❤️

 • Moedervan2wondertjes

  10-10 had ik mijn termijnecho bij 10+2. Ik ben bijna een week vooruitgezet en ze zei dat ik al op 11+1 zit aan de hand van de meting. Volgrns de meting was de kleine beeb 4,3 cm.
  Als ik hier bij de info kijk komt 4,3 meer overeen met 10 weken dan 11. Heel apart.
  Ik weet precies wanneer mijn eisprong is geweest en mijn zwangerschapstest bij 4 weken had een lichter 2e streepje en geen knalstreep wat je verwacht als ik dan al 5 weken had geweest. Hebben meer dames dit dat ze (bijna) een week vooruit zijn gezet maar dit eigenlijk onmogelijk is?

 • Pannekoekje

  Nee nog nooit meegemaakt, en dit wordt mijn zesde baby.. misschien even in een blog vragen, niet iedereen leest in week 11. Dan krijg je meer reacties

 • Pannekoekje

  Nee nog nooit meegemaakt, en dit wordt mijn zesde baby.. misschien even in een blog vragen, niet iedereen leest in week 11. Dan krijg je meer reacties

 • Pannekoekje

  Vandaag een mooie echo gehad! 11.4 dagen. Zo bijzonder!

 • Jamiee

  Super fijn! Is dat weer bevestigd

 • Pannekoekje

  Ja echt heel fijn! Vorig jaar rond deze tijd een missed abortion, en dan nu een mooie echo. Heel bijzonder

 • XooXooX

  Vandaag met 11+5 een positieve NIPT uitslag mogen ontvangen. Super fijn!

  En vanavond krijg ik een 3d echo van een half uur omdat ik me heb aangemeld voor het onderzoek Generation R.
  Super veel zin in. Gisteren heb ik het hartje even gehoord dus ik ben niet heel gespannen voor de echo van vanavond.

  Nog meer dames die de Nipt uitslag binnen hebben? Of wachten jullie nog? Ik vond het zo spannend ...pfoe...
  Gelukkig alles goed.

 • Minibeeb83

  Wat fijn!
  Hier de nipt nog niet binnen. Mijn termijnecho was pas bij 12 weken bleek (werd vooruit gezet) en toen kon ik pas nipt en 13 weken echo aanvragen. Ik hoop komende week op de uitslag maar kan ook begin die week erop zijn. Heb zonder nevenbevindingen gedaan overigens.

 • XooXooX

  Ohhh zo spannend he?!!!
  Wij hadden gekozen voor met dit keer. Vond het wel spannend hoor. Ik neigde ook naar zonder nevenbevindingen, maar op het laatste moment toch voor met nevenbevindingen gekozen.

  Hopelijk hoor je het snel. Belt jouw verloskundige iedereen of alleen bij slecht nieuws. Sommige praktijken zetten het bij goed nieuws alleen in zwangerenportaal..

 • Minibeeb83

  Ze bellen alleen met slecht nieuws .. had vandaag 3 gemiste oproepen, anoniem .. hartslag omhoog .. maar was voor iets anders :s

 • XooXooX

  Ohhh dat is schrikken dan! Gelukkig was het wat anders ♡♡♡♡♡

  En ook goed nieuws voor jou lees ik hieronder.. super fijn!

 • JJ2601

  Hier vandaag een goede nipt uitslag. Ook zonder nevenbevindingen. Ik kreeg de uitslag per mail. Ook bijzonder hè!

 • XooXooX

  Ohhhhh positief is positief, al sturen ze rooksignalen of in morse code haha.

  Maar gefeliciteerd!! Goed nieuws ♡♡♡♡♡

 • Minibeeb83

  Wat fijn!
  Hier stond ergens een bestandje in een apart mapje bij de vk .. was ff zoeken haha

 • JJ2601

  Wat fijn zeg! Een positieve Nipt uitslag.
  Ik ben nog afwachtende, denk dat deze volgende week pas komt. Vind het echt wel spannend.
  Wat gaaf die 3D echo. Ik weet zeker dat je gaat genieten. ❤️

 • XooXooX

  Ja dat is echt spannen he?! Ik had de uitslag eerder dan verwacht. Geluk gehad dus.

  De echo ging niet door vanwege het incident in het Erasmus ziekenhuis. Ze hebben afgebeld. Begrijpelijk. Verplaatst naar 9 oktober dus ik moet nog even geduld hebben.

 • Ciaobellar

  Helloo week 11 🤍🍀🤞🏽❤️

 • Ciaobellar

  Helloo week 11 🤍🍀🤞🏽❤️

 • Rvs85

  Zonet bloed wezen prikken voor de standaard onderzoeken en de nipt. Vooral de nipt vind ik toch wel behoorlijk spannend! Gezien mijn leeftijd (37) is de kans op afwijkingen wel wat groter... Hopelijk hoef ik niet te lang te wachten op de uitslag. Nog meer dames op het wachtbankje voor de nipt uitslag?

 • Anoniem38

  Nou hier dus net ook bloed laten prikken voor Nipt. Inderdaad heel spannend, hier 41 jaar. Hopelijk hebben we snel allebei een goede uitslag🍀🍀🍀


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van maandag, 9 september 2024 tot en met zondag, 15 september 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50