Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2819)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • BellaClaire

  Vandaag in week 11 belandt. Gister een echo gehad en vandaag NIPT geprikt.
  Op de echo zagen we toch wel duidelijk vocht zitten, nekplooi. Gemeten was 3,39. Ik maak me hierover een klein beetje zorgen. Bij wie was er ook duidelijk vocht gezien bij de foetus en bleek het allemaal goed te zijn? Of juist niet?

 • Annelijn

  Jeetje, wat ontzettend spannend zeg! Ik hoop ook dat het mee valt voor jullie! Wanneer komt de nipt uitslag? Ik heb er zelf geen ervaring mee dat zoiets te zien is, maar dit is ook mn eerste. Veel succes!

 • Joanna1987

  Oooh wat spannend allemaal😢
  Ik heb er zelf geen ervaring mee maar wens je veel kracht in deze onzekere tijd! Hopen dat alles meevalt! 😘

 • Mimzzy
  zojuist de termijn echo gehad, 11+6 weken zwanger volgens de meting, uitgerekend op 29 Juni ipv 1 juli (1 juli is onze trouwdag) onze mimzy was lekker aan het bewegen ook, rekken en strekken, handjes bij het bolletje en dan weer draaien en recht de camera inkijken, de verloskundige en de Gyn hadden het er maar druk mee, uiteindelijk toch goed kunnen meten.
  Mijn man heeft het ook gefilmd met zijn telefoon, leuk voor het thuisfront om te zien.
 • Annelijn

  Ja leuk he? Fijn dat alles goed gaat! Die van ons was ook zo heerlijk bewegelijk tijdens de echo! Zo bijzonder!!

 • Annelijn

  Jaaa week 11 vandaag! Gister een prachtige echo gehad en een dagje vooruit gezet. De kleine was druk aan het bewegen, ging alle kanten op haha! Zo ontzettend lief! Ook bizar om daardoor zo duidelijk het leven al te zien. Het was echt heel schattig! Blij dat alles goed was! Volgende echo met 15 weken voor de geslachtsbepaling! Spannend!

 • Cadeautje1992

  Super fijn! 😊

 • Joanna1987
  Wat denken jullie hiervan dames? Meisje of jongen?
 • zwangervannr5

  Ik zou zeggen meisje. Maar zit er nog wel eens naast haha.

 • Nox

  voorzichtig meisje

 • Joanna1987

  Wij denken zelf echt een jongetje 😂
  Nog kleine 2 weekjes geduld hebben dus.

 • Ririxx

  Net de termijn echo gehad; van 8 juli laatst met de 8 weken echo al naar 5 juli gezet en vandaag wéér vooruit gezet naar 4 juli. Gaat mooi snel zo ;-)
  Alles was goed, uk bewoog alsof ie nu al adhd heeft en lag niet mooi voor de foto; met de rug de 'verkeerde' kant op. Het vlindergevoel wat ik soms even voel (alsof er een veertje aan de binnenkant kietelt) kon heel goed kloppen zei de vk aangezien uk erg beweeglijk is.
  1 van de komende dagen de NIPT doen. Spannend.
  Toestraks zoonlief het verteld en zijn gezichtje gefilmd; die is nu al goud waard! Hij is zó blij en is er helemaal vol van! Hij mocht net mee naar de echo en is helemaal onder de indruk. Genieten 💕

 • Annelijn

  Aah wat heerlijk!! Hoe oud is hij? Leuk dat jullie het gefilmpt hebben! En wat leuk dat je de bewegingen van je kleine al een beetje kan voelen zeg! Lijkt me genieten! En fijn dat alles goed is met je kleine! Liefs

 • Caro16
  Gister een mooie echo gehad baby zwaaide ook even zo leuk om te zien ! Me uitgerekende datum is 28 juni. Ik voel me al een stuk minder misselijk of eigenlijk bijna niet gelukkig alleen ontzettend moe..
 • Oemmm

  Mooie echo! En wat fijn dat je niet meer misselijk bent!

 • Annelijn

  Oh wat heerlijk! Dat was vast genieten om te zien 😍 Fijn dat alles goed gaat!

 • JenNmom

  Mooie echo!!

 • 2debeebje

  11w vandaag van mijn 5de wonder😍 morgenvroeg echo en volgende week in leuven echo en niptest rond Kerstmis weet ik het geslacht. Zouden we na 4 prachtige zonen een dochter mogen verwelkomen of een 5de zoon 😁

 • Annelijn

  Hoe was jouw echo? Hopelijk gaat alles goed!!

 • 2debeebje

  Hij was prachtig 😍 baby wuifde ook.
  Donderdag mijn niptest . Tegen kerst weet ik het geslacht. 😊 Hoe is het met jou

 • -mari-

  Hier ook 11 weken + 1 dag ik moet zeggen de tijd is wel snel gegaan hoor! woensdag heb ik mijn termijnen echo ben benieuwd behalve ochtendmisselijkheid nergens last van ben er wel heel blij mee want ik was echt super moe afgelopen weken, kon op werk me ogen moeilijk openhouden zo erg was het


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van dinsdag, 2 juli 2019 tot en met maandag, 8 juli 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50