Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4026)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • johanna-7

  termijnecho was gelukkig goed volgende week uitslag van de nipt test alleen nu moet ik 9 weken wachten voor geslachtsecho heel jammer dit maar is niet anders denk niet maar hoop het wel dat het in mei kan

 • MG26

  In week 11 aangekomen! Termijnecho was goed, dus nu wordt het wat echter 😄

 • Lies26

  Vandaag in week 11 aangekomen.
  Vrijdag echo gehad het zag er goed uit.
  Het word ons 4de kindje.

 • Jose24

  11 week zwanger ik had het niet verwacht dat zit goed zal gaan kan nu echt genieten de kleine doet het super goed

 • Fi2

  Fijn!! Wanneer heb je de termijnecho?

 • Jose24

  Heb ik 23 maart gehad alles was goed

 • Fi2

  Fijn!!!

 • Fi2

  Termijn echo was goed! ❤️ Wat een opluchting!

 • JoLyEn

  Super! 😍🌹

 • Fi2

  😘

 • Number1

  Wat fijn he, hier ook termijnecho gehad vandaag en ook alles goed! 😍

 • Fi2

  Aahh fijn!! Zo bijzonder om ook voor het eerst het hartje te horen kloppen. 🥰

 • Number1

  Ja precies, wel apart om te moeten facetimen met m'n vriend maarja dat is maar even niet anders. 🥰

 • Fi2

  Ja vond het ook ontzettend jammer om het niet samen daar te zitten... :( maar helaas, niks aan te doen. :(

 • Guppi
  Buikje wisselt tussen dik en zwanger😉
 • Kleinmensjeopkomst!
  Vandaag de Termijnecho gehad.
  Wat groei je goed, wat zou je toch zijn?! 💕💙
 • -mari-

  Gefeliciteerd, denk een jongen💙

 • Baby-wonder7

  Gisteren 11 weken echo gehad.
  Alles goed.
  De andere kinderen verteld, allemaal blij.
  Ons 7e kindje


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van vrijdag, 16 oktober 2020 tot en met donderdag, 22 oktober 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50