Naar de reacties

11 Weken zwanger

Week 11 begint bij zwangerschapsdag 77 en loopt tot dag 84.Het is je twaalfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5,5 centimeter
Gewicht van je baby: 10 gram

De belangrijkste fase heeft de baby al doorgemaakt. De basis is aangelegd, en hij is nu in principe al compleet. Alles moet zich natuurlijk nog veel verder ontwikkelen, voordat het kindje buiten de baarmoeder zal kunnen overleven. Hij zit nog steeds in een groeispurt, en gaat hier voorlopig nog wel even mee door. Het skelet bestaat volledig uit kraakbeen. Dit wordt pas tijdens de eerste levensjaren vervangen door echte botten.
 

Het hoofdje is in verhouding nog steeds heel erg groot. Ongeveer de helft van de totale grootte van de baby. Deze week krijgt je baby een iris in het oogje en beginnen er piepkleine nageltjes te groeien. De oogjes gaan in deze week dicht, en pas rond de 26e week weer open.

Het zal nog niet echt te zien zijn dat je zwanger bent. Waarschijnlijk kun je nu wel al je baarmoeder voelen! Als je plat op je rug gaat liggen, en voorzichtig met je vingertoppen net boven je schaambeen drukt, voel je een harde rand. Het voelt aan als een soort bal. Dit is de bovenkant van je baarmoeder! Over een tijdje zal dit duidelijk te zien zijn als een echt zwangerschapsbuikje.
 

Veel vrouwen zijn bezig met hun gewicht. Zo dus ook de zwangere vrouw. Misschien zij zelfs nog meer. Sommigen vallen in de eerste maanden veel af, in plaats van dat ze aankomen. Dit gebeurt vooral als ze erg misselijk zijn of zijn geweest. Anderen worden al snel zwaarder. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Gemiddeld kom je tijdens je zwangerschap zo`n 12 kilo aan. Hoewel er zat vrouwen zijn die meer dan 20 kilo zwaarder worden, zijn er ook vrouwen bij die helemaal niks aankomen, of aan het eind van hun zwangerschap zelfs een lager gewicht hebben dan ervoor! Dit zijn wel uitzonderingen, maar het komt wel degelijk voor. Hoeveel je ook aankomt, ga niet ineens lijnen! Dit is niet goed voor de baby. Zorg ervoor dat je kindje de benodigde vitaminen krijgt. Let zoals je altijd zou moeten doen goed op je voeding. Zoals in week 10 al besproken is: Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!

Tijdens je zwangerschap kun je merken dat je huid ineens anders aanvoelt. Het is slim om nu meer aandacht besteden aan de verzorging van je huid. Smeer het vaak in met lekkere bodylotion, of speciale zwangerschapscrème of -olie. Wees voorzichtig met zonnebaden. De UV-straling is niet schadelijk voor je baby, maar kan wel voor jou schadelijk zijn. Tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding sterk veranderd en dat leidt in het algemeen tot een versterking van de huidpigmentatie. Bij sommige vrouwen kunnen onregelmatige pigmentaties in het gezicht ontstaan (zwangerschapsmasker of melasma/chloasma genoemd). Dit kan heel ontsierend zijn en het kan bij sommige vrouwen zelfs tot enkele jaren na de bevalling nog aanwezig zijn

Reageer in `11 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3926)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Roanstijn1985

  Hier ook een goede echo gehad vanavond. Een hele drukke baby. Ben 5 dagen vooruit gezet.

 • marleen2020

  Hi allen,
  Ik zit met een probleem. Mijn vriend en ik hebben 3 jaar geleden al een naam uitgekozen voor het geval wij een jongetje zouden krijgen. Nu is dat nog even afwachten maar deze week had ik afgesproken met een vriendin die ook zwanger is. Zij is inmiddels 24 weken zwanger en verwacht een jongetje. Ze vroeg of wij de namen al wisten waarop ik aangaf dat wij alleen een naam voor een jongetje al hadden uitgekozen. Ik noemde de naam en zag haar verschrikt kijken. Blijkt dus dat zij dezelfde naam hadden uitgekozen. Het gaat om een totaal onbekende naam dus de schrik was groot. Zij willen niet veranderen van naam en wij ook niet. Pff, echt een lastige situatie aangezien wij elkaar regelmatig zien. Wat zouden jullie doen?

 • Toulou

  Ik was samen met mijn beste vriendin zwanger ! We hadden ook de zelfde naam . En we besloten hem te behouden. Onze kinderen werden met 17 u verschil geboren . Eigenlijk is dat geen probleem geworden .

 • marleen2020

  Wat fijn :) bedankt voor je reactie ♡

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  vanmorgen mijn eerste echo gehad!!! ik ben zoo blij!!! het hartje klopt en alles was goed. 1 dag voorruit gezet. Ik kan eindelijk ademhalen. Zo fijn!!

 • marleen2020

  Super:)

 • Suusar

  Super fijn! Nu lekker genieten 👶🏻

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  ja nu kan ik echt meer genieten ja. je heb wel de kwaaltjes maar toch heb je die bevestiging nodig.
  helemaal opgelucht!

 • Suusar

  Week 11!
  Hoop dat de misselijkheid in de avond snel stopt. Alleen in de avonden last van de misselijkheid. Nog meer mensen?

 • marleen2020

  Jip, hier ook alleen in de avond. Ik ga dan in een warm bad liggen. Dit helpt een beetje. Maar t blijft een vervelend gevoel. Helemaal vanwege het kokhalzen...bleggg

 • Nolaa

  Bij mij begon het ergste rond week 10-11 maar gestopt vanaf 12.5 weken ongeveer! Begon bij mij ook steeds vanaf de middag ongeveer en dan zeker in de avond rond etenstijd :)

 • Suusar

  Bedankt voor je bericht! Hier begint het altijd rond het avondeten tot dat ik naar bed ga. Ik hoop dat het net als bij jou stopt na 12 a 13 weken

 • Nolaa

  Ik hoop het ook voor jou! Was echt een wereld van verschil.. Niet meer misselijk en veel meer energie. Ik kon mezelf eindelijk terug uit de zetel sleuren 😁

 • Danilla32

  Hallo dames,
  vandaag de termijnecho gehad.
  Alles zag er heel netjes uit en de baby was heel druk.
  Zo druk dat het meten een paar keer opnieuw moest,haha.
  9 augustus zijn we uitgerekend. Toch altijd weer even fijn om te kunnen spieken.
  Nu geduld hebben tot de geslachtsbepaling

 • Ryanne-010

  wat een goed nieuws, altijd mooi je kindje weer even te zien bewegen. Spannend de geslachtsbepaling. Heb je nog steeds het zelfde voorgevoel? Of is er inmiddels wat veranderd in je gevoel? Zo spannend nog even geduld en we weten wat onze baby's voor geslacht hebben! spannend

 • Danilla32

  Ja altijd fijn om te zien dat alles goed gaat en erop en eraan zit
  Ik heb dus totaal geen voorgevoel wat ik bij m'n andere twee kids vanaf het begin al had dus super vreemd haha.
  Mijn voorkeur gaat wel uit naar een jongen dus wie weet. En bij jou ?
  Nog even geduld idd, zal je zien dat de weken nu gaan kruipen

 • Ryanne-010

  ok wat grappig haha. Ben benieuwd wat het gaat worden bij ons beide. Ik heb ergens een voorgevoel voor een jongen. Bij mijn dochter was ik echt heel ziek 22 weken en bij mijn zoon 39 weken nergens last van. Nu ben ik niet zo ziek als bij mijn dochter en ook niet zo fit als bij mijn zoon maar heb er natuurlijk 2 rondlopen, werk en huishouden alles gaat gewoon door. Voor mijn man zou ik een jongen wel heel leuk vinden. Hij heeft mijn zoon vanaf 2,5 jaar opgevoed en ziin babytijd daardoor gemist. Samen hebben we een dochter van 15 maanden. Voor mijn dochter is een meisje misschien wel heel leuk. Mij maakt het niet veel uit. Ben wel benieuwd of mijn gevoel klopt of dat dit komt omdat ik het zo leuk zou vinden voor mijn man haha. op 5-2 hebben we de echo maar 8-2 ps onze gender reveal en dan weten we het zelf pas. Dus nog even geduld, duurt lang hahahaha

 • Danilla32

  Ja wachten op zulke dingen zeker! Konden we de tijd nu maar paar dagen vooruit draaien hahaha.

 • Danilla32

  Ik kon weer eens niet reageren, dan maar hier haha. Maar idd een goed idee, vast wat spulletjes aanschaffen idd. En afleiding
  Hoop beide een jongen dan, zou leuk zijn! Laat je het weten zodra het bekend is ?

 • Ryanne-010

  ja dat zou zeker leuk zijn! Ik laat het weten, pfff wat duurt het lang hahahahah

 • Danilla32

  Ik ben ook heel benieuwd!
  Ik denk dat omdat ik zo graag een jongen wil dat het een meisje word hahaha.
  Mijn zoon is 12 en heeft nu een zusje van 2 dus voor hem zou een broertje erbij ook leuk zijn. Maar voor me dochter weer een zusje. Spannend dus! Ik voel me gelukkig tot nu toe wel goed. Krijg wel steeds meer last van mijn bekken ( vorige twee zwangerschappen bekkeninstabiliteit gehad dus hou mijn hart vast.
  Leuk, jullie geslachtsbepaling is al snel, wij hebben die de ,17e pas. En dan de dag erna met een he or she ballon onthullen wat het word. Ook voor onszelf. Succes nog even met het afwachten!

 • Ryanne-010

  hihi ik vind wachten tot 8 februari ook nog super lang duren hoor haha. Vandaag alvast de versiering gehaald voor de gender reveal party. dan wordt het tenminste wel een beetje echter en komt het een beetje dichterbij!
  Ben echt benieuwd wat we allebei krijgen. Ook leuk dat het voor ons beide ons 3e kindje is. Jij ook nog suc6 met wachten!

 • Nijntje94

  Haha wat toevallig, hier precies zo! En ook 9 augustus uitgerekend 🥰 wanneer hebben jullie de geslachtsbepaling? Wij 14 februari!

 • Danilla32

  Toevallig zeg !
  Wij wilde ook de 14e maar toen zaten ze vol helaas. Dus nu de 17e. Hoop dat de tijd snel voorbij vliegt

 • Nijntje94

  Oeeeh spannend! 😍

 • Nijntje94
  Vandaag de termijn echo gehad met 11 weken. 💜 Alles erop en eraan en onze ukkie was flink aan het bewegen. Ook erg eigenwijs want de meting wilde niet zo goed lukken omdat ie telkens met het ruggetje naar ons toe ging liggen haha. Helemaal verliefd op deze kruimel! 😍 14 Februari hebben we de geslachtsbepaling!

  Hoe gaat het bij jullie? Nog even en dan zijn we de 12 weken voorbij yayy!
 • Ryanne-010

  hey meid spannend de geslachtsbepaling op valentijnsdag. Wij hebben hem op 5-2 maar weten de uitkomst pas op 8-2 als we onze gender reveal party houden. Zo spannend allemaal, ben erg benieuwd! En jij? Heb je er een gevoel bij wat het gaat worden?

 • Nijntje94

  Ja ik vond het wel een toepasselijke dag. 💜
  Oh wat spannend zeg!! Wij willen ook een klein taartje laten maken die ik samen met mijn man, tijdens een momentje samen, wil aansnijden om het toch wat specialer te maken. Lekker een momentje met z'n tweetjes 🥰 en dan wil ik voor onze ouders een ballon vullen met roze of blauwe confetti die ze dan kapot kunnen prikken haha.
  Ben ook érg benieuwd. Totaal geen gevoel wat het gaat worden. En jij?

 • Ryanne-010

  leuk om nog een klein taartje voor samen te doen. En super leuk voor de opa's en oma's een ballon om lek te prikken.
  hier denk ik ergens een jongen, maar dat kan ook zijn omdat ik dat leuk vind voor mijn man. Hij heeft mijn zoon vanaf 2,5 jaar opgevoed. En samen hebben we een dochter. Dus voor hem zou ik een jongen dus leuk vinden. Mij maakt het niet O uit. Voor mijn dochtertje van 15 maanden is een meisje misschien wel weer extra leuk. Ik neig ergens naar een jongen maar het maakt me dus echt niets uit!

 • Nijntje94

  *kan niet op je laatste bericht reageren*
  Oh wat leuk zeg! Ook een mooie taart de vorige keer. 😊 Haha ja je geduld wordt flink op de proef gesteld!!

 • Nijntje94

  Zo spannend zeg! Hoe gaan jullie het geslacht bekend maken tijdens jullie gender reveal party? Ik merk dat ik stiekem neig naar een meisje, maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om de gezondheid 😊 we zullen zien!

 • Ryanne-010

  we laten een taart maken bij de bakker. De echoscopiste belt na de echo de bakker en dan halen we zaterdag de taart af. Heb ook nog confetti canonnen gekocht. Die kan mijn zoontje dan in de tuin laten knallen. gisteren ook versiering gehaald om het huis te versieren. Nu alleen nog geduld hebben en dat valt niet mee ;) Je kunt op mijn profiel bij foto's zo'n taart zien. Want bij mijn dochter hadden we het ook zo gedaan!

 • Bossje

  Ladiiieeeees,

  Hoe hebben jullie je zwangerschap op sociale media bekend gemaakt? 🤷🏼‍♀️Zoals Facebook en instagram.
  Hebben jullie nog leuke tips?🥰

 • Zeldawarrior
  Wij zijn gamers (en ook nerds zeg maar), dus we hebben deze aankondiging gemaakt.... 🤓
 • Dosha
  Hoi meiden,
  Morgen zitten wij ook op 11 weken.
  Mijn vriend en ik zitten allebei in de muziek, spelen beide gitaar en vonden daarom deze foto echt geweldig om straks op FB te gooien.
  Ik wil er nog wel iets bij doen met mijn andere 3 kids (uit vorige relatie) zij zijn ook super blij met hun nieuwe broertje of zusje!!
  Vrijdag termijn echo en de kids gaan mee ☺️
  Dan dat weekend gaan het nieuws op FB ☺️ Dus heb nog even de tijd om na te denken hoe ik de kids op de foto ga zetten 😁😂😆❤️
 • Yvonne4
  Hoi hoi,
  Ik lees altijd graag in elke week een beetje mee.
  Ik ben inmiddels 34 weken zwanger van ons 3e kindje, maar ik heb het met deze foto op facebook gedeeld.
 • Kim_1989

  Ik was daar deze week ook over na aan het denken... Ik ben ook nog een beetje zoekende hoe we het gaan doen haha😬 dus tips zijn idd welkom 😁

 • Bossje

  Ik heb het vandaag op Facebook gezet 😊, zie foto in week 12 ☺️

 • mamazonderbaby
  Ik had dus dit op insta en fb gezet 😁
 • Bossje

  Super leuk en schattig 🥰.
  Leuke reacties ontvangen?

 • mamazonderbaby

  Jaaa onwijs leuke! Heel veel mensen verwachtten het niet daarom deste leuker. En omdat het een tweeling is natuurlijk nog meer reactie haha

 • Ryanne-010
  hey wij hebben het gisteren op facebook gezet. Op deze manier, zie foto. Ik heb geen andere social media
 • Bossje

  Leuk gedaan!!😍

 • mamazonderbaby

  Hey! Wij hadden het met de dag voor Kerst bekend gemaakt, ik was toen 8,5 week maar we konden niet meer wachten 🙈 had op mijn letterbord dit gezet: Merry christmas and happy new baby’s en dan eronder baby’s en de achternaam van mn vriend. Zelfde had ik op facebook gezet 😁

 • Nolaa

  Ik nog niet! Wel een vraagje. Wacht je tot na de niptest of niet? (moest je de test doen natuurlijk)

 • Bossje

  Ik heb het vandaag op fb gezet en niet gewacht tot de uitslag vd NIPT test. Want als je de uitslag hebt is t ook weer afwachten op de 20 weken echo die spannend is en zo blijf je bezig 😉

 • Kim_1989

  Zojuist de termijnecho gehad en weer vooruit gezet. Nu 11+2 dagen zwanger!🥰 Heel fijn om de inimini weer te zien! 😍 uitgerekend op 1 augustus. Over 4 weken de geslachtsecho, spannend!!

 • mamazonderbaby

  Hoezo zetten ze je vooruit dan? Weten ze dan niet zeker wanneer je ovuleerde? Want ik was bij de echo 10w5d maar de kindjes waren 11w3d en 11w4d maar ze hebben niet mijn termijn vooruit gezet maar zeiden van ja ze zijn iets groter dan ze horen te zijn nu. Maar bij ons is er geen twijfel over aangezien ik via IUI zwanger ben :)

 • Kim_1989

  Ja ze gaven aan dat alle baby's ongeveer hetzelfde groeien in de eerste periode, vandaar vooruit gezet🤔 dat bestaat er idd geen twijfel over haha! :) tja ik zal het de volgende keer nog eens vragen bij de verloskundige, want wellicht is de baby dan idd gewoon wat groter, dat zei mn vriend ook al...

 • mamazonderbaby

  Ah oke, nou als mijn kindjes volgende keer weer zo voorlopen ga ik ook vragen of de datum moet worden aangepast. Wel handig als ik eerder met verlof moet 😝😝

 • Kim_1989

  Hahaha precies altijd fijn ivm verlof!😋

 • Bossje

  Wat fijn dat alles goed was en je weer wat vooruit bent gezet. Steeds dichter bij de 12 weken😍!

  Spannend hoor de geslachtsecho!🥰
  Hoe voel je je?

 • Kim_1989

  Yes idd! Maar door het verhaal hier boven twijfel ik wel of het juist is dat je vooruit gezet kan worden.. Sinds deze week voel ik me gelukkig heel goed, vorige week de griep en heel moe..
  Ja echt wel spannend🙈
  Hoe gaat het met jou???

 • Bossje

  De verloskundige weet vast wel wat ze aan t doen is en welke informatie ze doorgeeft dus daar mag je wel op vertrouwen 😉

  Wanneer mag je weer?
  Ik voel me nog steeds belabberd met vlagen, hoop dat dat snel weggaat!

  Zo termijnecho 🍀

 • Kim_1989

  Ja dat is ook wel weer waar, maar toch ga ik erover twijfelen🙈

  Ahh balen dat je je nog steeds belabberd voelt afentoe.. Ik ben vooral heel moe 😴😴

  Ik las dat de termijnecho goed is gegaan! Gelukkig! Altijd spannend.. wij mogen 11 februari weer! Aftellen is weer begonnen😬


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 11

De bevaldatum van leden die 11 zwanger zijn is van donderdag, 13 augustus 2020 tot en met woensdag, 19 augustus 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden