Naar de reacties

36 Weken zwanger

Week 36 begint bij zwangerschapsdag 252 en loopt tot dag 259.Het is je zevenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 45 centimeter
Gewicht van je baby: 2900 gram

De baby, die al bijna klaar is om ter wereld te komen, zal nu wel ingedaald zijn in je bekken. Het lijkt dan of je buik heel laag 'hangt'. Na het indalen kan de baby niet meer van positie veranderen. Het wordt steeds krapper, en de bewegingen zullen minder worden.

Geen enkele vliegtuigmaatschappij zal je nu nog meenemen. Logisch, want de kans op een vliegtuigbevalling wordt erg groot, en daar zit je vast zelf ook niet op te wachten.

Vluchtkoffertje

Zet alvast een koffertje of tas klaar voor als je naar het ziekenhuis moet om te bevallen, ook als je van plan bent om thuis te blijven. Zo staat alles alvast klaar, mocht je onverwachts toch naar het ziekenhuis moeten. Je weet tenslotte nooit hoe een bevalling zal verlopen. Ga er tijdens het inpakken vanuit dat jij en je baby 1 nacht in het ziekenhuis blijven. Zo heb je in ieder geval genoeg bij je. Denk aan de volgende dingen:

Voor jou

 • Shirt of nachtjapon om in te bevallen
 • Pyjama of nachtpon voor als je na de bevalling een nachtje moet blijven
 • Sokken (veel vrouwen krijgen het koud na de bevalling)
 • Genoeg ondergoed (waar ook het kraamverband in past)
 • Toiletspullen (tandenborstel, tandpasta, haarborstel, elastiek voor je haar, shampoo, zeep etc.)
 • Slippers en/of pantoffels
 • Eventueel een badjas
 • Schone kleding voor als je het ziekenhuis verlaat


Voor de baby

 • Minimaal 2 rompertjes en pakjes
 • Mutsje
 • Sokjes (als het pakje geen voetjes heeft)
 • Vestje/jasje
 • Maxicosi

Ook belangrijk

 • Paspoort/identiteitskaart
 • Verzekeringspasje
 • Controlekaart ziekenhuis/verloskundige
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Fototoestel (Volle batterij/accu en genoeg geheugen voor veel foto's)
 • Eventueel videocamera

Kraamverband, luiers, flesjes en voeding hoef je niet mee te nemen. Dit krijg je allemaal in het ziekenhuis.

Het is wel handig om voedingsbh's en makkelijke kleding mee te nemen voor als je van plan bent borstvoeding te gaan geven.

Reageer in `36 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2499)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Primidavi

  Hallo allemaal,
  Ik ben afgelopen donderdag bevallen via een keizersnede, dit was ineens ineens sneltrein voor ons want we moesten naar het ziekenhuis om nog 1 x te kijken hoe mijn placenta er nu bij lag want ik had een voor en achterliggende placenta met aderen onderin dus dat was een gevaarlijk iets, en zo kregen we te horen dat ik moest blijven en meteen prikken moest krijgen om de longetjes te rijpen 2 dagen achter elkaar om vervolgens een keizersnede te krijgen.
  Ik vond het heel eng worden ineens maar ook heel blij , onze dochter doet het zo goed ze heet Davina en weeg 2740 gram wij zitten hier op een hele mooie grote roze wolk 🎀🥰

 • Aoeth

  Gefeliciteerd!

 • N.iekiet

  Gefeliciteerd! Geniet van je kleine meid

 • Jazmine1312

  Gefeliciteerd met jullie prinsesje💗. Het klinkt best heftig hoe alles zo snel gegaan. Geniet van deze mooie tijd op roze wolk met Davina.

 • Kaatje1984

  Morgenavond mogen we nog een keer naar onze verloskundige met de twee oudste. Op zich niet echt nodig aangezien we woensdagochtend controle bij de gyn hebben haha maar voor de kids is het wel leuk om nog een laatste keer mee te kunnen gaan! Ben wel benieuwd naar wat de VK maar ook de gyn gaan zeggen over de harde buiken en zo... Beebje beweegt nog volop dus maak me geen zorgen om de kleine... Vind het wel spannender worden ivm de zwakke plek op m'n baarmoeder... Hoe veel spanning van de harde buiken kan dit verdragen??? Vrees dat niemand mij daar een zinnig antwoord op kan geven omdat we met z'n alleen geen idee hebben hoe het er nu uitziet daar binnenin.... Ik probeer het maar los te laten maar merk dat m'n hoofd soms wel met me aan de haal gaat...
  Nog 13 dagen!!! 🎉

 • Dibbus

  Snap dat dat het extra spannend maakt! Maar wat heerlijk dat je nou precies weet wanneer het gaat gebeuren ☺️
  Die controle loslaten vind ik nog best wel lastig. Hier nu ook klaar met de laatste dingen in het kamertje, ben zo blij met hoe het geworden is. Zelfs de co-sleeper alvast opgemaakt, zien wel of de kraamzorg dat dan nog een keer over wil doen. Het ziet er voor nu in elk geval leuk uit en zorgt ervoor dat ik iets meer ga beseffen dat er straks een baby komt 😁

 • Kaatje1984

  Zeker spannend! Zowel de VK als de Gyn gaven aan dat ik bij twijfel direct mag bellen. Liever meerdere keren overbodig naar ziekenhuis dan 1 keer te weinig.... Ik vertrouw nu maar op mijn instinct, die weet vast wel welk moment ik me wel zou moeten melden. Harde buiken hoort er nu wel beetje bij maar nogmaals, ze mogen niet pijnlijk zijn en zodra er te veel regelmaat in zit en ze langdurig terug blijven komen ook meteen bellen...

  Manlief had vanavond z'n hand op m'n buik liggen toen er een harde buik op kwam. Hij vroeg "doe jij dit of doet spruit dit?" Ik zeg:"dit is een harde buik, laat je hand maar eens liggen, voel je zo ook dat het weer ontspant"
  Wel even een magisch moment want nu kan hij zich nog beter indenken waarom ik dan begin te zuchten 😂... Zo blij met de betrokkenheid van hem bij alles! Zo'n andere ervaring als met m'n ex, echt een verrijking dit!

 • Dibbus

  Ahhh wat fijn 🥰

 • Kaatje1984
  Hoppa! 💜💞💜🤗
 • Dibbus
  Ook ff showen dan 😁
 • Kaatje1984

  Wauw!

 • Dibbus

  Prachtig 🥰

 • Kaatje1984

  Officieel morgen 36 weken maar plaats het toch alvast hier haha!

  Nu wij weten welke datum het gaat worden wat betreft de geplande keizersnede, merk ik dat bij mij de nesteldrang begint... Commode nog eens nagelopen, luieremmer (we gaan wasbaar luieren) voorzien van wasnet en staat nu naast de commode IPV in de commode. Heb dit soort dingen dubbel want na keizersnede steeds de trap op en af om te verschonen zie ik echt niet zitten. Ik ben ook niet het type om hele dagen in bed, dus boven, door te brengen dus voor gemak gekozen. Nu dus ook alvast luieremmer en de dozen voor de wasbare billendoekjes naar beneden gebracht. Net als de kolf, flessenwarmer en de bewaarflesjes... Wil eigenlijk het bedje opmaken maar ik weet dat dat weinig meerwaarde heeft aangezien de kraamzorg dat vers opmaakt...
  Ziekenhuis tas aan het inpakken... Te veel leuke kleertjes dus welke neem ik mee... Knuffeltje en zelf gehaakt wieg dekentje zit er ook al in...
  Mag duidelijk zijn, ik kan niet meer wachten hahahaha !!!

  Hoe is het met jullie?

 • ❤~je0919

  Ahhh fijn dat je nu een datum hebt om naar toe te leven meid ♥️
  Hier slaagt die nesteldrang ook toe!
  Wil echt alles perfect hebben 🙈
  Babykamer is helemaal af, bedje is opgemaakt.
  Beneden staat het park helemaal klaar en opgemaakt (want ik leg m'n kindjes overdag altijd beneden)
  Flesjes en voeding etc alles maar dan ook alles staat klaar.
  M'n vluchttas en de tas voor de kleine ook ingepakt.
  En de maxi cosi ik de auto gezet
  En poetsen als een gek 🙈🤣
  Lopen gaat hier heel erg moeizaam maar ook liggen word ik niet vrolijk van 😓😢
  De nachten breken me echt zo op

  Drukke schema's van de andere kids wat niet echt helpt.
  Voetbal, zwemles, school, en dan was het nog eens voetbal toernooi voor school pffff
  Donderdag weer op controle ben zo benieuwd.

 • Kaatje1984

  Ow wauw, jij hebt het nog meer te pakken dan ik zo te lezen hahaha! Maar heerlijk hè, dat alles klaar is/staat!
  Het stuk van lopen en liggen is zeer herkenbaar! Mij breken al ongeveer 7 maanden de nachten me volledig op.... Dood vermoeiend!
  Gelukkig heb ik wel de ruimte en mogelijkheid om overdag echt rustig aan te doen en als ik wil, te gaan liggen.

  Succes met alles en denk goed aan jezelf en de kleine in jou! 😘

 • Dibbus

  Hihi jullie zijn allebei iets verder dan ik met voorbereiden 😁 Kamertje is wel af, maar moet cosleeper en ledikantje nog opmaken en aankleed kussen etc op de commode klaarleggen. Vluchttas is half ingepakt en bevalbad en klossen zijn besteld, maar nog niet geleverd.
  Ik merk wel dat ik bij elk krampje in mijn buik denk: ahhhh is dit het?!? Maar goed, paar dagen geleden was hij nog niet veel genoeg ingedaald, dus ik gok dat het indaling is dat ik voel.
  Bij jullie al iets van tekenen dat het onrustig wordt daarbinnen? 😅

 • ❤~je0919

  Hier de afgelopen 2-3 dagen af en toe heel erg veel krampen en harde buiken echt heel vaak is n lang
  Gisteren leek het even alsof ik ongesteld moest worden (altijd mega veel pijn van)
  Zelfs op dit moment voelt t alsof onderin m'n buik naar de exit toe wat aan de hand is....
  Maar goed niks wat ik niet aan kan.... dus wanneer is het nu echt tijd om eens even te laten controleren? 🤣🙈
  Ben 2x ingeleid dus geen idee 🙈
  We doen nu maar rustig aan tot donderdag ochtend en dan horen wat de gyn zegt

 • Kaatje1984

  Ja lastig hè! M'n eerste begon wel spontaan... Ook eerst wat harde buiken die ineens wat regelmatiger kwamen. Naar zkh gegaan maar geen ontsluiting en weeën namen af tijdens uurtje aan de monitor gehangen te hebben. Dus onverrichter zake weer naar huis. Moest maar warm douchen en pcm slikken en proberen te slapen. Dat slapen lukte niet door de regelmaat vd harde buiken. Rond 3.00 's nachts verloor ik de "bloedprop" toen zkh weer gebeld en moest maar weer langs komen voor controle. Toen hebben ze me daar gehouden maar het wilde allemaal niet echt doorzetten... dus tsja... Wanneer begint het en wanneer is het echt serieus genoeg om je te melden bij VK of zkh... Geen idee... Echt heel lastig.
  Bij m'n tweede werd ik ingeleid dus eigenlijk weet ik dus nog niks en twijfel ik nu dus ook weer over wanneer ik moet gaan bellen haha...
  Vandaag overdag weinig last gehad maar sinds de avond is het weer raak... Maar niet echt een regelmaat erin dus denk dat het "voorpret" is ...

 • Dibbus

  Ah ja dan weet je het ook niet echt natuurlijk. Doe idd maar lekker rustig aan hoor, ben je tenminste een beetje op krachten voor de bevalling, want als ik het allemaal zo hoor, dan hebben we dat wel nodig 😉

 • Kaatje1984

  Ik heb vanavond een flink aantal harde buiken gehad... Maar nam ook wel weer af, het hoort er allemaal bij!

 • Dibbus

  Harde buiken heb ik volgens mij nog niet 1x gehad... We wachten gewoon braaf af 😁

 • lady27

  Jippie week 36. Nog maar iets meer dan een weekje en onze baby is er. We hebben een bewogen week achter de rug.
  Zondagnacht een bloeding gehad en moest
  Ik naar het ziekenhuis. Vrijdag mocht eindelijk naar huis met wel restricties.
  Zoveel mogelijk rust houden en als de harde buiken meer worden en/of ik opnieuw een bloeding krijgt of de baby minder voel snel weer terug naar het ziekenhuis. De baby doet het super goed en dat geeft wel vertrouwen. Ik hoop dat hij nog even blijft zitten en we de geplande keizersnede halen anders is word het een spoedkeizersnede en dat zie ik echt niet zitten.
  Gelukkig ben ik weer thuis dat geeft al heel veel rust ondanks 2 kids die rondlopen hier

 • Javian

  Wat spannende tijden! Is er een reden dat je al 'vroeg' een keizersnede krijgt?

 • lady27

  Ja zeker spannend maar als ik mijn rust hou en die kleine lekker blijft bewegen heb ik vertrouwen erin dat ik de geplande keizersnede ga halen.
  De reden dat ze de kleine halen met 37 weken is omdat mijn placenta voor de uitgang ligt en de baby dus niet zelf kan komen. Ik hoopte nog op een normale bevalling maar helaas. Inmiddels wel aan het idee gewend overigens. Laat hem maar komen met 37 weken.

 • Javian

  Ja dan wordt het inderdaad lastig! Snap ik, even schakelen maar lijkt me ook weer wel lekker om te weten dat hij al bijna komt. Daarbij ook fijn om een datum te hebben en oppas kan regelen enzo. ;)
  Wij gingen de bevalling bespreken enzo maar ja alles is 1 groot vraagteken.

 • lady27

  Haha ja dat word zeker lastig 🤣. Inmiddels aan het het idee gewend en het is fijn dat we weten wanneer het allemaal gaat gebeuren. Het is zeker praktisch in die zin. ☺️

  Ja dat is id lastig omdat je nog niet weet wat die kleine meid gaat doen. Spannend. Ik ga duimen dat ze nog wat opschuift met haar hoofdje! 🥰

 • Paprikaasje

  Hoi hoi!

  Ik las even mee, want ook ik heb een voorliggende placenta en 3 kleine bloedingen gehad. Is het bij jou rustig gebleven tot 37 weken? Bij mij nu al anderhalve week geen bloeding en we hebben gisteren gevraagd of de geplande keizersnede een week uitgesteld kan worden naar 38 weken. Dat is toch net weer een weekje verder. Ik hoop dan ook dat het rustig blijft. Wel wat bruinig afscheiding nu maar geen nieuw bloed. En hier hoefde ik mij geen zorgen om te maken gaf de verloskundige aan.

  Je zult inmiddels wel bevallen zijn, dus geen idee of je tijd hebt om te reageren. Kijk maar! Liefs!

 • Javian

  Vandaag weer controle gehad maar helaas ligt mevrouw nog altijd niet goed, diagonaal dit keer🙈. Volgende week weer een echo en ik hoop dat ze dan toch wel wat meer richting die bekken gaat! Ze lag wel hoofd naar beneden dus nu nog opschuiven! 🤞
  Verder ben ik er echt klaar mee, ik vind het zwaar worden, veel maagzuur en moe zijn. Gelukkig hoeft er niet veel te gebeuren maar huishoudelijk dingen is 1 of 2 dingen en dan uitpuffen, vreselijk!

 • lady27

  Oeh spannend hopelijk schuift ze nog het laatste stukje🤞🏻 Spannend.
  De laatste weken zijn id wel zwaar hè? Succes en ik hoop dat jullie kleine niet te eigenwijs is en gewoon naar beneden gaat met haar hoofdje!

 • Javian

  Ja, laten we het hopen! Woensdag hopen we goed zicht te hebben met hoe ze dan precies ligt want dat is soms ook een raadsel haha. Haar 2 broertjes hebben lekker de ruimte voor haar gemaakt ;)

 • lady27

  Oh haha ook zo’n klein eigenwijsje . Bij mij heeft deze jongen ook lekker veel ruimte en lag ook een tijd dwars. Nu ligt hij wel met zijn hoofdje beneden.
  Ik hoop dat het gaat lukken en jullie het goed kunnen zien woensdag!

 • Javian

  Gelukkig ligt ze nu wel voor mijn bekken, nog wel bewegelijk dus stel mijn vruchtwater breek nu moest ik meteen gaan liggen en bellen. Dus vanaf nu is het klagen en wachten 🤣

 • Mommyof1

  Binnen een paar uur 36 weken!
  Op 37 weken en 4 dagen eindelijk ingeleid worden, dan zou k stipt 5 weken in het ziekenhuis liggen! Kijk er naar uit, terug naar huis met mijn klein boeleke! De dagen mogen snel voorbij gaan nu 🥰

 • vivian23

  Morgen 36 weken zwanger. En volgende week word ik met 37 weken ingeleid... spannend 🤗🤗

 • Mamavan6schatjes

  Spannend. Ik nu ook 36 weken. Het komt zo dichtbij nu. Zooo leuk 💕🙏


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 36

De bevaldatum van leden die 36 zwanger zijn is van donderdag, 11 november 2021 tot en met woensdag, 17 november 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50