Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je negenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1026)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Tati28

  Vandaag wijsheidstand laten trekken ik had gewoon teveel pijn kwam er snachts elk uur wakker van voelde heel de linkerkant van mijn hoofd ! En beter trekken en eruit dan een onstekking want dit zou erger zijn voor de bby dan de verdoving 🙌🏻 Blij dat i eruit is !!!

 • Tati28
  Hello 3 de trimester !! 😍😍😍
  Nog een weekje en dan terug een echo .. alsook mijn laatste werkweekjes ! 31 okt. Is mijn laatse werdag 🙌🏻
  Alles gaat wel goed hier , behalve de tandpijn 😬😣 vaak nog hoofdpijn en moe zijn we al heel de zwangerschap 😅 wss ook nog eens met de herfst in het land ... zijn gewoon al in het laatste trimester alweer 😨 zo benieuwd en kan niet wachten om voor jou te zorgen kleine pumpkin 😅🥰 maar tergelijk mag het best wat trager gaan ! Dit is mijn laatste zwangerschap dus moeten we echt wel genieten !!
 • Inverwachtingvanbaby2

  28weken 💙
  Morgen tweede poging voor een 4D echo let's hope dat hij nu wel goed stilligt ons actievelingetje 🙏🏼🍀👶🏼💙

 • Gfnc

  Vandaag 28 weken alweer 💙

 • Nicx

  Hallo week 28 🌸🤰

 • Daphne1

  Hallo wk 28👋.

 • Mamsievan2LM

  28 weken en al flink last van indalingsweeën... Regelmatig harde buiken en een druk draaikontje. Ene dag is de andere niet maar actief is ze de hele dag door inmiddels. Vandaag bloed geprikt voor ijzer en glucose. Hoef de test niet te doen maar omdat wij altijd grote baby's krijgen is suiker meegeprikt. Op naar week 29!

 • Mayadebij1989

  3de trimester alweer over 5 dagen de groeiecho😍
  Benieuwd hoeveel me kleine 🐝 is gegroeid in de afgelopen weken 🤗


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van donderdag, 9 januari 2020 tot en met woensdag, 15 januari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden