Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je negenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (885)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mamavan1knapmeisje

  28 weken alweer! Komende week weer naar de vk. Dan meteen maar even aangeven dat ik steeds meer harde buiken heb en dat ze soms ook pijn doen. Verder veel last van mijn bekken. Ik merk echt dat deze zwangerschap zwaarder is dan de eerste was! Maar ik mag verder echt niet klagen. Met de baby gaat alles goed en dat is het belangrijkste. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit allemaal nog een keer mag ervaren. Waarschijnlijk de laatste keer dus ik geniet enorm van alles.

 • Mommyofdena

  Hallo week 28 😍❤️🥰

 • mama-van-J-en-A-en-L

  Hallo week 28 😍 morgen 3D/4D echo van de kleine meid

 • Jt86

  28 weken gehaald. Ik heb het al behoorlijk zwaar. Veel harde buiken en loop nu al als een pinguïn door de pijn in mijn ruk en bekken.

 • Miniz3

  Ohh echt niet fijn.. hier ook veel pijn in bekken. Hoop voor ons dat de pijn niet veel erger word de aankomende weken :( Slaap je hierdoor ook zo slecht?

 • Jt86

  Er zijn dagen dat ik goed slaapt en dagen dat ik niet weet hoe ik moet draaien.

 • ~mammie~

  🥰🙌🏻 28!

  Zaterdag 4d echo, zooooo benieuwd naar dit kleine meisje ❤️

 • Cactus-

 • 2019baby

  28+2 alweer 🤗 ik voel sinds een weekje de kleine hikken, heel grappig! Nog meer die dat hebben?

 • Mesties

  Ja,dat heb ik ook al gevoeld. 😄

 • MarchBaby

  Hoi laatste trimester! Aftellen 💕😍👌


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van donderdag, 9 mei 2019 tot en met woensdag, 15 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50