Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je negenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (768)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kruimels
  Ons kleine meisje ligt heerlijk dubbelgevouwen in mijn buik. Oh ik ben zo verliefd!
 • secondtimemommy

  Zo lag onze vent er ook bij van de week. Gelukkig wel zo dat we een mooie 4D echo hadden. Heerlijk om te zien. Zo grappig ook dat onze zoon nu al heel erg op onze dochter lijkt afgaande op haar echo van toen.

 • Kruimels

  Leuk he! Blijft bijzonder!

 • Happy-liesje

  Gek hoe ze erin passen he, in de buik

 • Kruimels

  Nou, zeg dat wel! Wel enorm leuk om te zien

 • Happy-liesje

  Gisteren op controle geweest en de baby weegt nu 1200gr. Hij ligt met z'n hoofdje nr beneden nu. vorige controle lag hij nog dwars. Dus hopelijk blijft hij mooi liggen nu. Nog mama's die lichtjes opgelucht zullen zijn als het terug school is. Zo druk met een bijna 5j zoon in huis.

 • Djessie20

  Vanaf vandaag mag ik me melden in week 28 gaat zo hard nu me meisje doet het goed volgende week weer een groei echo

 • Pinklady1990

  Maandag groei echo gehad. Ik blijf veel vruchtwater hebben 8.4cm. Medisch is er niets te vinden dus denken ze dat het gewoon hoort bij mij. Ons meisje weegt nu 1298gram en wordt geschat op 6.5 pond bij de bevalling 😊 maandag hebben we een 4hd live echo

 • Marley91

  28+3 ♡
  Druk bezig in de babykamer. Behang is eraf. Vloer besteld. Muur word volgend weekend geschilderd.
  We zijn best wel "laat" begonnen. Maar dat komt omdat ik ook de voortuin en de badkamer gedaan wilde hebben voordat de baby komt 🤭😂

 • Spannendd

  Maandag weer een groeiecho gehad omdat ons baby'tje niet heel hard groeide. Gelukkig is het nu een mooie stijgende lijn! Ze zit netjes iets boven de ondergrens en is nu 1022gram! Verder is ze super beweeglijk, dus heel positief! Zelf zit ik nu al 3 weken volledig bij huis door bekkeninstabiliteit en teveel harde buiken. Vorige week een hele dag in het ziekenhuis gelegen door extreem erge pijn in mijn buik. Helaas niet de oorzaak kunnen vinden. Maar zolang de baby het zo goed doet ben ik allang blij. Placenta is ook nog altijd niet opgeschoven, en ligt nog voor de uitgang. Over 3 weken een controle om te kijken of die is opgeschoven, en anders word het een keizersnee. Oh wat ben ik nieuwschierig naar ons meisje!
  Hoe gaat het bij jullie?

 • -ons3ekindje-

  hallo

  vandaag groeiecho gehad. nu bleek het buikje aan de kleine kant te zijn. zat tegen de onderstreep aan.
  de benen zaten tussen de onder en middenlijn
  hoofdje op middenlijn.

  nu krijg ik omdat het buikje tegen de onderlijn aan zat over 2 weken een extra echo. baby is wel heel actief dus dat os wel positief. heb dit alleen nooit bij de oudste 2 gehad.

  ze vonden het gewicht ook aan de lage kant 1028 gr. en mijn buik 2as volgens hun woorden niet heel groot voor termijn naar kwam wel overeen met grote van de baby.

 • anmh

  Ha! Dat klinkt precies als onze echo van afgelopen vrijdag :) ook bij 32 weken nog een groeiecho. Zolang je “binnen de normaal” zit (tussen t onderste en bovenste streepje) niets om je zorgen over te maken volgens de gyn. Bij ons zat t buikje ook op t onderste streepje :)

 • -ons3ekindje-

  wat toevallig. ach ja dan krijgen we een extra echo. geniet er nog maar even van

 • Mar-82

  Wat Gaat het snel 💙❤


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van vrijdag, 2 november 2018 tot en met donderdag, 8 november 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50