Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je negenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1252)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Schip

  Week 28🥰. Over 4 weekjes weten we of de placenta genoeg is weggetrokken om natuurlijk te kunnen bevallen. Mevrouw ligt nog steeds of dwars of stuit in mijn buik. Hopelijk wil ze ook nog even normaal gaan liggen.

 • Si2020

  Hallo week 28.! Volgende week mag ik weer naar je komen kijken lieverd.! Groei maar fijn door in mama haar buik

 • Saaaarh

  Happy New Year! ✨ aangekomen in het derde trimester en nu het 2021 is, komt het allemaal al een stuk dichterbij 🥰

 • MandyGMF

  Eerst de beste wensen voor iedereen.

  Alweer in week 28 beland 3e en laatste trimester. Nu elke 2 weken op controle en over 3 weken 30 weken echo

 • Daisy24071987

  Vandaag 28 weken. Donderdag op babydate. En dan bijna de 30 weken echo🥰 de tijd gaat super snel

 • Sara1989

  28 weken alweer. Wat heb ik een rare week achter de rug. Vorige week voor het eerst een hoge bloeddruk. En vandaag beginnen met medicijnen. En alle controle 's via het ziekenhuis. Dit stond even niet op de planning. Maar blij dat alles goed gaat met mijn kleine man!
  😘

 • Vicja

  28 weken al!! Aftellen😍

 • Julia1989

  Placentalokalisatie gehad omdat hij te laag leek te liggen bij de 20 weken echo. Hij was nu ruim genoeg naar boven getrokken. De baby was mooi gegroeid en is lekker gemiddeld (p45). Dus alles loopt hier goed.

 • Snuitje88

  Super! Ik bofte vandaag, mijn VK heeft morgen een toets als echoscopiste. Dus vroeg of ze op mij nog even mocht oefenen. Zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Maatje 50 kan ik weer deels opbergen, mevrouw heeft ook al mega lange benen. En ze ligt heerlijk overdwars met 1 been gestrekt onder der neus. Heerlijk om weer te zien!

  Krijg je nu ook pas bij 35 weken een echo of tussendoor ook nog?

 • Julia1989

  Ow wat leuk! Ze ligt wel lekker apart zeg! Ons jochie lag heel klassiek, hoofdje naar beneden handjes naast zn hoofd en beentjes opgetrokken. Inderdaad pas bij 35-36 weken weer een echo voor de ligging vooral.

 • Snuitje88

  Nou, hoop dat ze der voet snel normaal doet voordat ze draait.
  Ooh altijd zo lief die klassieke houdingen. Na de geboorte ook die kontjes lekker in de lucht


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van zondag, 4 april 2021 tot en met zaterdag, 10 april 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50