Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je negenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

De babykamer is al af maar mist nog wat leuke accessoires? Tip! Bij PSikhouvanjou shop je unieke items die het geheel afmaken

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (718)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama Beer

  Intake kraamzorg zit erop. Gelijk heeft ze ondersteek,krukje en bedsteun besteld. Dat wordt 14 juni bezorgd. Moest gelijk lachen toen ze het over bedsteun had haha. Ik moest gelijk aan mijn oma denken. Ben benieuwd hoe mijn eerste thuisbevalling zal lopen. Gelukkig hoeft ons bed niet op klossen, gaat ons nooit lukken met ons bed. Dus extra matras was ook goed. Erg fijn gesprek gehad verder. Laat de bevalling maar komen (over een week of 10)

 • NewBaby2018

  Gelukkig klinkt het niet alsof de telefonische intake tegenviel!
  Hopelijk wordt het ook een thuisbevalling zoals je hoopt. Waren je vorige bevallingen medisch dan? Dat het niet thuis kon? Wat maakt het verschil met deze keer? (Ja sorry ben nieuwsgierig 🙈)

 • Mama Beer

  Jeej 28 weken vandaag.. Nog nooit een zwangerschap gehad die ik bijna miste zo snel gaat deze... gisteren dacht ik nog.. Oja nog maar 12 weken (of 14) Gaat supersnel..

  Vandaag krijg ik een telefonische intake met de kraamzorg.. Ben best nerveus.. Hoe ging dat ook alweer denk ik dan.. Het is wel mijn derde kindje , maar mijn 1ste telefonische intake. Krijg er beetje buikpijn van Kraampakket is 2 weken geleden al binnen gebracht. Moet alleen nog kleertjes wassen en alle luiers en dan nog strijken en bedje opmaken en de kinderwagen en dan ben ik er helemaal klaar voor..

 • NewBaby2018

  Hoppa! Week 28.. gaat lekker zo! Kijk zo ontzettend uit naar mijn verlof.. ben mijn werk wel zat aan het worden.. hopelijk een verlof met deze temperaturen 😍
  Babykamer wordt nu eindelijk een babykamer, er zit schot in de zaak.
  Namen... daar hebben we het maar niet over, dat komt vanzelf.
  Geboortekaartje: het idee is er, nu moet de aangewezen persoon daar nog een ontwerp van maken.
  Dus heel langzaam wordt het wel wat 😂👌🏼

 • gewoonmoeders

  yeah we zijn in het 3e trimester aangekomen! wat is de tijd snel voorbij gevlogen! hoog tijd om de laatste dingen af te maken en een leuke naam te verzinnen.

 • Lovebabys

  Bijna 29 weken hebben al een naam en vandaag het kaartje gekozen

 • KellyJason

  Ik ook in derde trimester aangekomen. Ik heb al een naam uitgekozen. het gaat inderdaad enorm vlug

 • KellyJason

  Ik ook in derde trimester aangekomen. Ik heb al een naam uitgekozen. het gaat inderdaad enorm vlug

 • Zenda

  Goeiemorgen!
  Nog meer dames in week 28 die een erg drukke baby hebben ? Vooral in de nacht. Deze dame in mijn buik heeft de hele nacht een feestje gevierd volgens mij... pfff tired!!

 • life1234567

  mijn dametje! Ze lijkt wel bijna altijd in de weer te zijn haha!!

 • Zenda

  Ja afgelopen nacht was ze gelukkig weer wat rustiger haha! Gekke meid. Ik voel haar verdeeld over de dag wel lief tegen me aan bewegen. Maar af en toe ... is ze aan het beuken!!!'

 • life1234567

  haha ja zo schattig!! Gisteren deed ze me ook wel echt pijn met haar voetje in mijn zij... hihi ik moest het voetje echt voorzichtig even terugduwen ;-)

 • Zenda

  Hahaa wat een wilde meid!
  Ik lig net een halfuurtje in bed en kreeg net echt ff paar harde trappen ik dacht echt auwww haha.
  Maar ik ben altijd wel blij als ik haar voel. Ben ook benieuwd of ze maandag met die echo ook weer zo druk is. Ik zal weer een foto in me album zetten als mevrouw beetje knap erop staat haha.

 • life1234567

  ja leuk!! Hoop zo voor je dat ze zich goed in beeld laat brengen

 • Zenda

  28 weken zwanger!!
  Nu heerlijk 12 dagen vakantie. En als ik dan terug ben hoef ik nog maar 4 weken te werken tot mijn verlof.
  Wat gaat de tijd toch snel, ongelovelijk!

 • life1234567

  wat fijn dat je nu vakantie hebt!! Ja, als je het zo bekijkt, dan gaat het best snel! Ik vind de tijd erg langzaam gaan maar we hebben het grootste deel er in ieder geval op zitten... ik kijk zo naar haar uit Maar nog even blijven zitten natuurlijk!!

 • Zenda

  Jaa ik vind het wel snel gaan hoor haha!! Volgende week maandag weer een echo
  Echt zin in, weer even ons meisje bekijken! Maar volgens mij gaat alles wel goed daar binnen. Ze is vooral in de ochtend en avond lekker actief. Geeft me weer een goed gevoel dat alles goed gaat

  Soms heb ik wel dat ze af en toe van die schokkerige bewegingen maakt en dat me buik soort van trillt... heb jij dat ook? Zal wel van die ongecontroleerde bewegingen zijn haha

  Groetjes

 • life1234567

  oja jij hebt nog een echo tegoed!! Zo leuk! Ja, ik vind het ook heerlijk om haar zoveel te voelen bewegen... ze is bijna heel de dag door in de weer haha! Heel soms voel ik van die schokkerige bewegingen maar ik denk dat het misschien haar handjes zijn of zo, maar het grootste deel van de tijd voel ik haar wat harder schoppen (tenminste, ik denk dat ze schopt , misschien doet ze dat ook wel met haar armpjes!!) . Ze ligt echt ALTIJD rechts trouwens..... Merk je bij jouw kleine ook al dat ze meer aan een bepaalde kant ligt? Bij de echo zei die mevrouw dat de placenta links ligt, dus misschien is het wel daarom maar ik weet het niet

 • Zenda

  Ja het kan ook zijn dat ze zich afzet met haar voeten en dat je het hoofdje voelt bonken haha. Dat is mij wel eens verteld!
  Ja die van mij is ook verdeeld over de dag ook wel bewegelijk maar als je dan in bed ligt voel je het het beste.

  Die kleine van mij ligt 8 vd 10 keer met haar rug en billen rechts idd maar af en toe ook links haha. Mijn placenta ligt achter vandaar dat is links en rechts billen enzo voel hihi.

  Maar ben evengoed weer zeer benieuwd naar de echo! Kijken of ze goed is gegroeit :D

  Groetjes

 • life1234567

  ohh dat is ook een lief idee, een bonkend hoofdje!! Ik ben benieuwd of ze bij jouw echo weer een inschatting maken van hoeveel ze nu weegt, dat zou wel heel leuk zijn!!

 • Anonymous_

  Jaaa derde trimester!! Hopelijk verloopt deze derde en laatste trimester een stuk rustiger. Al veel lichamelijke kwaaltjes achter de rug sinds week 5 met als dieptepunt lage bloeddruk en ijzerinfuus. Morgen weer naar de vk en over 2 weken opnieuw naar de gyn. Hopelijk dan beter nieuws betreft mijn ijzerwaarde.

  Vermoeidheid is iig minder erg geworden sinds ik minder ben gaan werken!

  Ik kan niet wachten de kleine in mijn armen te sluiten. Nog heel even geduld☺️

 • Saar-tje

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van maandag, 9 juli 2018 tot en met zondag, 15 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50