Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je negenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1384)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • LuveMyFamily

  Woohoo hallo week 28 en 3e trimester♡
  Lief klein meisje groei maar goed🥰

 • babyfluit

  28 weken!! Zo blij! Aangekomen in het derde trimester ❤️ Wat voelt dit weer als een mijlpaal. Zó blij! Nog even lief meisje, dan mogen we jou in onze armen sluiten 🥰

 • NJoy*

  28 weken en 2 dagen (bijna 3) alweer ❤️🥰

 • Shrimp

  Ah heb gister m’n ongeborene laten schrikken 🙈.. was geitenkaasmouse aan het opkloppen maar de machine maakte echt herrie … je voelde echt dat baby het niet kon waarderen

 • liefs2022

  28 weken alweer, wat gaat het snel! Hoe is het met iedereen?

 • Kleine280
  28 weken alweer
 • Chudo

  3e trimester😍 geen bloedverlies meer gehad, harde buiken worden eindelijk wat minder.
  Voel de kleine meid goed bewegen! Voel precies hoe ze ligt en wat waar precies is.soms ligt ze weer in stuit maar steeds vaker blijft ze goed liggen.
  Ik geniet zo van dit kleintje haha
  De jongens hebben ook zin om hun zusje te ontmoeten.

 • Dvdt91

  Fijn dat je je zo goed voelt! Het laatste trimester spannend hé. Ben zo benieuwd naar de kleine..

  Hier gaat wat minder, slechte nachtrusten.. Veel last van beginnende bekkeninstabiliteit en veel harde buiken al. Daarom besloten om mezelf in de ziektewet te gooien. Moest eigenlijk nog 5 weken werken maar merk zodra ik vrij ben geweest dat stuk beter gaat. En de baby is nu even belangrijker.. Daarbij liep me contract ook af in me verlofperiode en ze zouden die niet gaan verlengen dus echt goeie motivatie om me best nog even te doen had ik ook niet


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van zaterdag, 15 april 2023 tot en met vrijdag, 21 april 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50