Naar de reacties

28 Weken zwanger

Week 28 begint bij zwangerschapsdag 196 en loopt tot dag 203.Het is je negenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gram


In week 28 is wederom een mijlpaal bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

28-weken-zwanger-baby

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.
 

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

28-weken-zwanger-dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Reageer in `28 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1291)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • lady27

  Jeeh de derde trimester! Oh wat gaat het snel. Ik voel mij eigenlijk nog echt goed. Wel echt een grotere buik aan het krijgen, wat soms mij wel in de weg zit haha.
  Ik krijg as donderdag een groeiecho, dus ik ben benieuwd. Iig fijn om weer even nog de baby te zien.

  Hoe gaat het met jullie? Al kwaaltjes of valt het mee?

 • tienus

  Ja ja week 28! Mijlpaal waar ik erg blij mee ben. Aftellen is bezig en straks als we vanaf 10 kunnen gaan aftellen zijn we er helemaal zo! Nog weinig klachten dat is erg fijn. Nog 4 dagen werken en dan pas half januari weer!

 • Mommyof1

  Het is hier zo stil al even…
  Bijna 29 weken! Het komt dichter en dichter 😍

 • Scheirischa

  Hier sinds gisteren 28 weken. Het is inderdaad stil in onze weken 🙈. Niet teveel kwaaltjes?

 • Semeli

  Ik geniet van dit koude weer heerlijk 🤗👍🤣

 • Fantast

 • Cassandraa

  Hallo 28 weken. Nog 12 weken te gaan 😍 hoe voelen jullie je dames?

 • Isadora86

  Ik voel me best goed, de warmte was echt niet lekker. Terwijl ik normaal echt wel van zomers weer hou. Maar het weer wat we nu hebben vind ik ook helemaal niks haha. Dus ik hoop dat het snel weer een graad of 23-25 is!
  Verder heb ik veel last van mn banden en maagzuur.

 • Cassandraa

  Ik heb ook echt veel last van maagzuur 🤢 gelukkig helpen rennies wel een beetje bij mij. Ik mis de zon ook al maar warmte van afgelopen dagen hoeft ook niet voor mij 🥵

 • Isadora86

  Rennies helpen bij mij niet 😔 ik heb Losecosan.

  Ik hoop dat de zomer verder zo rond de 23 of hoogstens 25 graden is. Warmer is echt niet prettig haha.

 • Babywens2021

  Whoop whoop here we go. Laatste trimester, de laatste weekjes, de laatste loodjes. Aftellen, aftellen, aftellen. Ben blij als ik van de zwangerschap af ben wat een ongemakken heb ik nog steeds. De ergste is de bekkeninstabiliteit, wat wordt ik daar knettergek van. Maar straks een prinsesje na 2 jongens. Hoe gaaf is dat.

  Hierna nooit meer zwanger want mijn man laat een knip zetten. 3 is genoeg🥰

 • DWB

  Yesss, hallo 3e en laatste trimester! Morgen een groei echo van ons ventje. Heel nieuwsgierig 🤩💙


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 28

De bevaldatum van leden die 28 zwanger zijn is van zondag, 10 oktober 2021 tot en met zaterdag, 16 oktober 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50