Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je twintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1332)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mamavanfma
  Ons spookje vandaag weer bekeken 19.5
 • Peepah

  Nu ik dit lees besef ik opeens waarom ik de enige ben in mijn omgeving die zweet als een otter en benauwd is. Ik het weer maar de schuld geven.

 • Marie86

  Haha alhoewel ik ook wel van mensen in mijn omgeving hoor dat ze het ook zooo warm hebben, dat het zweet ze naar beneden loopt en ach wij zijn maar zwanger hoort erbij
  Het is fijn om hier wel eens verklaringen te lezen betreffende je “kwaaltjes”

 • Liess91

  Hallo week 19! Volgens mij gisteren de kleine man voor het eerst gevoeld ❤️, maar helemaal zeker ben ik er niet van (het is mijn eerste). Op naar de 20 weken echo volgende week, toch nog wel spannend.

 • Marie86

  Bijzonder maar je gevoel zal vast kloppen. Ik heb gelezen, dat als je druk bezig bent de kleine in slaap gewiegd word, neem je rust dan begint ie te bewegen
  Morgen hebben wij onze 20 weken echo, zo spannend.

 • Liess91

  Ja dat heb ik inderdaad ook gehoord! Oh wat spannend, succes!

 • Esssje

  Vandaag alweer 19 weken! Bijna op de helft.

 • LDYL

  Vandaag alweer week 19. Kinderwagen zal deze week geleverd worden, de babykamer is besteld die moet over een aantal weken geleverd worden. Volgende week de 20 weken echo en een afspraak voor het erkennen. Ik voel elke dag wat getrappel in mijn buik, ik ben zo benieuwd hoe onze baby eruit ziet! Dames, we zijn bijna op de helft!

 • BiekeVdV

  Ik heb morgen mij 20 weken echo. Heel spannend allemaal. Ben benieuwd hoe het gaat met mijn jongens. baby 2 voel ik af en toe, maar baby 1 is echt mega actief. Die zit bijna niet stil, en zijn stampvoorkeur is mijn blaas...

  Heb de laatste 4 weken echt enorm veel harde buiken. Probeer kalm aan te doen, en dat helpt wel om het een beetje te verminderen.

 • PatjeNr3

  Hoe was het met de boys?

 • BiekeVdV

  Heel goed. Beiden zien er gezond uit. Waren 21cm groot en gewicht was geschat op 250g en op 270g. Zijn goed op schema. Ene ligt net boven mijn blaas en de andere ligt hoger in de buik. Merkte al dat 1 kant van mijn buik dikker leek. Vandaar dus.

  Ivm harde buiken, dat hoort er gewoon bij. Moet gewoon wat kalmer aan doen als ik pijn heb. Hij had ook mijn baarmoederhals gemeten voor de zekerheid. Maar dat was Goed, heb geen verhoogde kans op vroeggeboorte.

 • Just-M

  Hallo 19weken+1dag, wij hebben 7 augustus als we precies 20 weken zijn de 20 weken echo. Ben ontzettend nerveus voor deze echo,ook omdat wij in ons gezin meerdere nare dingen hebben meegemaakt. Het is mijn eerste zwangerschap en heb rozijntje, zo noemen wij ons wondertje al 3 dagen niet meer gevoelt, kan iemand mij helpen of gerust stellen dat dit wel normaal is? Wanneer moet je je kindje iedere dag voelen? Alvast bedankt.

  En wat fijn te lezen dat de 20 weken echo's hieronder goed waren... :)

 • Amy85

  Hoi!

  Verloskundige zei gister tegen me dat je de baby vanaf 24 wkn elke dag moet voelen. Ze zei ook dat als ik het een week niet voelde, ik even moest bellen. Maar een dag of een paar dagen is met deze termijn blijkbaar nog niet direct reden tot zorg! Maar bij twijfel zou ik altijd even bellen!

 • PatjeNr3

  Bijna zover de 7e! Spannend hoor. Wij moeten nog een weekje wachten tot de 13e. Succes en veel plezier dinsdag! En inderdaad het niet voelen bewegen is met deze termijn helemaal niet zo verontrustend. Heb ik vorige week ook een aantal dagen gehad. Nu beweegt hij weer lekkeer 💕

 • Just-M

  Thanks, ik dacht dat inderdaad al. Het is zo rustig ineens in mijn buik en daarvoor voelde ik het 2 weken heel erg veel. Missch wat weggedraaid oid

 • Amy85

  En? Hoe was het de 7e?

 • Babymommy94

  Vandaag alweer 19 weken zwanger! Wat gaat het snel! Afgelopen woensdag 20 weken echo gehad, wij krijgen een 2e dochter en ze is helemaal goed gekeurd


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van vrijdag, 4 januari 2019 tot en met donderdag, 10 januari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50