Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je twintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2665)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kitty-1984

  Vandaag 19 weken zwanger van onze mango. Ik voel flink wat beweging en heb dit gisteren voor het eerst ook kunnen zíen. Zo bijzonder. 13 juli is onze 20-weken-echo. We laten het geslacht opschrijven voor de gender reveal met de opa en oma’s op de 25e. Heeft iemand daar nog leuke suggesties voor? We denken zelf aan een taart met roze of blauwe kern. Ik dacht graag een meisje te willen, maar mijn gevoel zegt al een aantal weken ‘jongen’, dus nu ben ik in de war. Het cliché blijkt waar te zijn: zolang het maar gezond is. De kleine voelt in elk geval lekker actief op redelijk vaste momenten, dus ik heb er nog steeds een goed gevoel over.

 • 12345678

  Week 19 🎉

 • Lovingmom1

  He dames !
  Hoe denken jullie over zwangerschap en vaccinatie tegen corona ..

 • Aoeth

  Ik doe het wel :)
  Zelf heb ik nog geen corona gehad en heb bij de huisarts en bij de gyneacoloog navraag gedaan en hun adviezen gevolgd.

 • N.iekiet

  Ik laat me ook niet vaccineren tegen corona. Daarbij heb ik corona doorgemaakt met 12 weken zwangerschap en heb daar als het goed is al antistoffen voor. En voor mij viel corona echt heel erg mee, dus waarom zou ik me dan laten prikken. Maar ieder zijn mening hierin uiteraard. Vooral doen waar je je zelf goed bij voelt

 • 12345678

  Ik heb het ook gehad tijdens de zwangerschap. Was er 1 dag mild ziek van en volgende dag weer aan het werk. Geen prik dus voor mij. Wel vervelend dat steeds de topics hierover worden gesloten 🙄

 • Primidavi

  Ikzelf doe het niet , vind het maar niks
  We zijn ook maar testpersonen,
  Dus als me kleintje er is ga ik er nog eens over nadenken, maar zo denk ik erover hoor.
  Wel doe ik de 22 weken prik (kinkhoest)

 • Lovingmom1

  Jaa zo denk ik er indd hetzelfde over!
  Ik was enorm aan twijfelen ... maar het is wat je zegt , op ons word getest , dus wat het eventueel met kleine doet is een groot mysterie...

 • liefdevolleBAM

  Vandaag aangekomen in week 19🥰 bijna op de helft!! Dinsdag weer naar mijn prinsesje kijkrn dan is de 20 weken echo, zie er naar uit maar ergens is het ook wel wat spannend, maar dat komt vast helemaal goed!

 • Primidavi
  En dan zijn we alweer in week 19 beland.
  Vanmorgen de 20 weken echo gehad en alles was weer goed.
  Zo leuk om me meisje te zien groeien en zo beweeglijk 🎀
  Hier een foto van me buikje 🤩
 • 12345678

  Mooi buikje en leuke jurk! :)

 • Primidavi

  Dank je wel😁😁

 • Aoeth

  Vandaag aangekomen in week 19! Binnen 2 weken weer een afspraak bij de vroedvrouw en dan binnen 5 weken pas bij de gyneacoloog om nog eens naar ons beebje te loeren. Haa zo lang nog seg

 • Kaatje1984

  De echo was dit keer wat makkelijker te doen! Het hartje was direct heel goed in beeld en alles ziet er goed uit voor zo ver ze dat kunnen zien en beoordelen. Nu is de 20 weken echo helemaal compleet!

  Toch wel leuk om nog een keer extra naar ons spookje te kunnen kijken hoor hihi
  Zaterdag alweer 20 weken... Aangezien ik al weet dat beebje met max 38 weken gehaald gaat worden, ben ik dus al over de helft heen! Tijd vliegt!
  Afgelopen dagen helaas wat mindere dagen. Veel last van m'n bekken en warmte uitslag waardoor ik weinig slaap. Daardoor ontzettend moe... Baal er enorm van maar kan er zo weinig aan doen.... Hopelijk komt m'n slaap en dus ook m'n energie nog terug want anders worden het nog 18 lange weken ...

 • Dibbus

  Ow wat fijn, dat geeft mij hoop voor morgen 😁
  Vervelend dat je je zo naar voelt alleen! Hopelijk went je lichaam een beetje aan de warmte en slaap je straks beter. Sterkte voor nu!

 • Kaatje1984

  Haha ben benieuwd of het bij jou morgen ook wilt lukken allemaal!

  Die warmte uitslag heb ik ieder jaar maar nu wel ff heftiger dan andere jaren... Ach ja, ik probeer overdag maar meer te rusten/slapen zodat ik het allemaal beetje vol weet te houden ... De twee oudste gaan straks naar hun bio-papa en zijn daar tot zondag. Ik heb komende drie dagen de agenda leeg dus kan ik bij tanken!

 • Dibbus

  Alles gelukt vandaag gelukkig 😉

 • Kaatje1984

  Jeej super!!!

 • Dibbus

  Haha ja ik ook!
  Ah heerlijk, dat klinkt als een goed plan :)

 • ❤️~je0919

  Morgen 20weekjes!
  Vandaag mochten we toch weer ff op controle...
  Beebje weegt 320gr
  En was heel erg actief.
  Reden dat ik nog niets voel is omdat de placenta vooraan ligt en de baby met z'n bibs naar beneden ligt
  Maar alles was in orde ❤️
  Op naar onze uitgebreide echo op 25/6

 • Kaatje1984

  Jeej heerlijk he, zo'n goeie echo. Bij mij ook placenta aan voorkant maar van beneden naar boven dus meer aan 1 kant van m'n buik. Hierdoor voel ik beebje voornamelijk links bewegen hihi...

  Geniet er van en over paar daagjes kom ik ook naar de 20 weken (zaterdag)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van maandag, 20 december 2021 tot en met zondag, 26 december 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden