Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je twintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2723)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Linde-1

  Wow, 19 weken alweer. Nog een weekje voor de 20 weken echo. Afgelopen maandag wel even langs geweest om te luisteren naar het hartje, die klopte mooi 150 bpm.

 • Grace84

  19 weken 🥳

 • Valley

  Toch wel fijn gevoel he! 😁

 • Valley

  Vandaag de 20 weken echo gehad. Meisje was ontzettend beweeglijk - zoals ze in de buik ook is - en lekker eigenwijs. Ze was helemaal goedgekeurd, alles ziet er prachtig uit, alleen was ik wel geschrokken omdat de placenta een Halve centimeter van de baarmoedermond af ligt dus daar met 32 weken nog een echo voor.. ben daar wel even flink van geschrokken, traantje gelaten toen ik eenmaal buiten was, maar de kans dat het natuurlijk nog er vanaf verschuift is groot aanwezig. Al met al is ze super gezond en moet het een keizersnede worden dan zal ik me daar bij neer moeten leggen al had ik het graag anders gezien.. maar belangrijkste is dat ze gezond is, 10 mooie teentjes en vingertje heeft en alles gewoon klopt. Na de echo heeft mijn vriend haar eindelijk voor de eerste keer voelen bewegen dus dat was ook fijn. 🥰 even dit een plekje geven en duimen op beter nieuws met de volgende echo.

 • Grace84

  Wat fijn dat je een mooie echo hebt gehad en dat jullie meisje gezond en lekker beweeglijk is ❤️
  Hopelijk schuift de placenta de komende weken op.

 • Valley

  Dankjewel 💓 ik hoop het inderdaad ook.. gelukkig heb ik nog een paar weken voor de volgend echo en het kan er alleen maar meer vanaf schuiven :) dus probeer positief te blijven

 • Sarita92
  Pretecho vorige week op 18+4. Wat lijk je op je grote broer, kleine man. 💙
  Zondag zitten we op de helft. Groei maar goed, slaapkopje! 🥰
 • Valley

  Zo mooi 💓💓

 • Lissje30

  Vandaag alweer in week 19 aangekomen 🥰 wat gaat het snel opeens allemaal, volgende week maandag de 20 weken Echo kunnen we onze jonge weer bewonderen 🥰💙
  Soms voel ik hem al bewegen zo apart en mooi onbeschrijfelijk gewoon om dat te mogen mee maken 🙏🍀💙
  Begin alleen steeds meer last te krijgen van zuurbranden...maar dat nemen we op de koop toe hihi groei maar goed kleine jonge..💙 we love you to the moon and back 🥰

 • CWD88

  Jeej 19 weken alweer van onze tweeling. Maandag aanstaande hebben we de 20 weken echo. Vind het nu al spannend en denk er al de hele week aan. Voel de babies nog steeds niet (beide placenta's liggen voor) en de laatste controle was 4 weken terug dus voelt alweer erg lang geleden.
  Zijn er meerdere die nog niets voelen?

 • Annabel21

  Hier begon ik gisteren opeens wat te voelen, vandaag controle gehad en de placenta ligt rechts voor.. hier over 2 weken 20 weken echo ivm net klachten vrij van corona.. had de 20 weken echo eigenlijk gisteren

 • 4ewonder86

  Ik ben woensdag 20 weken, maar voel ook nog niets, 4e zwangerschap. gelukkig a.s donderdag 20 weken echo.

 • CWD88

  Spannend hè! Ik heb net de 20.weken echo gehad. Alles was goed. Bijna bijzonder dat ik met 2 van die drukke babies nog niks voel. De placenta's liggen dan ook over de hele voorkant van mn buik. Verklaard dus ook het nog niets voelen.

 • 4ewonder86

  Hier inmiddels 20e weken echo gehad, placenta ligt ook hier aan de voorkant en nu ook voor de uitgang hopelijk groeit het nog mee omhoog met 32 weken krijg ik extra onderzoek..

 • CWD88

  Oh spannend zeg. Gelukkig hoor je vaak dat ze mee omhoog groeien en hij uiteindelijk niet meer in de weg zit

 • Bearded-dragon
  Vandaag alsweer 19 weken en 5 dagen zwanger. En wat hadden we een goede echo. De kleine meid maakt het super goed.
  Met mij nog steeds niet goed, snel kortademig, bij de minste inspanning trillerig, duizelig en bijna flauwvallen. De vermoeidheid wordt niet minder alleen maar meer.
  Teamleider die wil dat ik een paar uur kom werken (werk in een verpleeghuis) en zit nog te wachten op een oproep van de bedrijfsarts, ze wil dus buiten de bedrijfsarts om me laten komen omdat ik al 3 weken thuis zit

  Verder weten we waar we het voor doen voor onze prachtige meisje E........
 • CWD88

  Wat raar dat ze je zonder bedrijfsarts gezien te hebben willen laten werken. Hopelijk krijg je snel de uitnodiging voor de bedrijfsarts. Vooral aan jezelf en je baby denken!
  Fijn dat de echo er goed uit zag

 • littlefreckle

  19 weken alweer en gisteren een goede 20-weken echo 🥳🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van donderdag, 10 maart 2022 tot en met woensdag, 16 maart 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50