Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je twintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1660)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kaasjex

  Ik heb om kwart over 11 de 20 weken echo ben zoo zenuwachtig nu!

 • JenNmom

  Succes en geniet er van!

 • Kaasjex

  Alles is goed gekeurd!! Hij wou echt niet meewerken en hij schopte alles lens bij mij hahaha.

 • JenNmom

  Haha, nou, karaktertje dus 😁 fijn dat alles goed was!!

 • Kaasjex

  Alweer week 19 voel de baby al 2 weken schoppen en verplaatsen. Ik voel het ook echt steeds duidelijk en merk wanneer hij wakker is. Ik merk ookal dat ik echt al een band heb met ons kleintje💗💗

 • Kimmetjuh90

  Hallo week 19 :)

 • JenNmom

  Ik groet mee 😁

 • Kimmetjuh90

  Jeeeyy

 • Cadeautje1992

  Goedemorgen allemaal! Hoe gaat het met jullie? ☺️ Hier goed. Dadelijk de 20 weken echo. Toch wel spannend weer. We zijn alweer bijna op de helft

 • Annelijn

  En, hoe is het gegaan?

 • Cadeautje1992

  Alles was gelukkig helemaal in orde. 🥰 hoe gaat het met jou en de baby?

 • Annelijn

  Ah wat fijn! Ik denk goed, wij hebben zaterdag de 20 wkn echo dus dan gaan we het horen! Ben heel benieuwd! Met mij zelf gaat het ook goed, maar merk wel ineens dat fysieke inspanning echt veel zwaarder word. Heel snel buiten adem en mn baarmoeder is ook gevoelig als ik te veel bewogen heb sinds deze week ineens. Hoe is dat bij jou?

 • Cadeautje1992

  Oeh spannend, bijna zaterdag! Mijn buik is ook harder aan het worden en merk ook dat ik wat vermoeider aan het worden ben. Morgen op de helft! ☺️

 • Annelijn

  Ja heerlijk he? Ik ook morgen! Voelt echt als een feestje hihi! Alsof we vanaf morgen stiekem al kunnen beginnen met aftellen hihi.

 • Joviplus2

  Ik vroeg me af hoe het bij jullie mama's gaat qua gewicht ? Want de laatste weekjes word ik bang van mijn weegschaal hhaha .Met mijn oudste kwam ik 30kg aan en met de tweede 16kg, deze keer hoop ik weer onder de 20kg te blijven ,maar ben nu al 9kg aangekomen en ik vindt niet dat ik overdreven veel eet ofzo. Maar ik heb nu wel alle zoets uit mijn voeding gegooid en kijken of dat toch het probleem is.

 • I-surrender

  Bij de eerste kwam ik 35+kg aan
  Bij de tweede 17kg
  Bij derde 14kg

  Nu was ik met 14 weken 1,5 kg asngekomrn en vorige week bij de controle een kilo afgevallen.... Ben morgen 19 weken en dus slechts een halve kilo aangekomen ... Ik snap er niks van haha maar je hoort me zeker niet klagen...

 • Joviplus2

  Hoeveel we gelijk hadden met onze eerste twee qua gewicht en nou met onze derde helemaal niet hahaha! Zat ik maar in jou bootje deze keer

 • I-surrender

  Haha ik ben benieuwd hoeveel er uiteindelijk bij komt... Heb toch al best een buikje...

 • Annelijn

  Oh wauw, wat een verschillen in jouw zwangerschappen! Heb je een heel andere levensstijl na je 1e gekregen? Of kan het gewoon echt zo anders zijn per baby?

 • I-surrender

  Bij mn eerste at is echt alles wat los en vast zat.. (ik werd immers toch dik.. Was mijn gedachte)

  Bij de tweede vond ik 35kg toch wat veel en heb ik geprobeerd gezonder te eten maar ik had vooral trek in pizza, patat en andere lekkere dingen... Maar heb het redelijk in bedwang kunnen houden..

  Bij de derde had ik vooral trek in fruit en boterhammen met smeerkaas en geen gekke cravings...

  Nu absoluut geen trek in patat, pannekoeken, brood en ander vettig ongezond eten en leef ik op crackers met paturain en avocado, of crackers met smeerkaas, en veel groente met weinig aardappels en een stukje vlees... Maar vooral gezond en licht... Geen trek in snoepen ook... Drink vooral ater of water met een vleuje siroop... Ik vind niet alles lekker nu... Maar hen niet het idee dat ik nou zo weinig eet ofzo... En ik eet wel patat oid hoor maar met lange tanden... Als de rest st graag frites wil eten ofzo

 • Annelijn

  Wat grappig zeg! Ik heb vooral veel behoefte aan meer koolhydraten dan normaal, moet wel echt meer eten. Ben benieuwd hoeveel het aan het einde zal worden!

 • Vrnatascha

  Ik ben nu 4 kilo aangekomen. Volgens verloskundige is dat prima. Ik heb geen idee wat normaal is en denk dat dat bij iedereen verschillend is.

 • Joviplus2

  Super netjes! Tegen het einde komen kilos er echt aan maar bij mij is het nu teveel koolhydraten zei mijn vk gister hahah

 • Ririxx

  Hier zit er ook al 8kg aan... Het hoort erbij natuurlijk, maar eerlijk is eerlijk, ik maak me wel een beetje zorgen waar de weegschaal gaat eindigen bij 40 weken...

 • Joviplus2

  Ik leef helemaal met je mee . Ik had het er met mijn verloskundige over en zei dat ik waarschijnlijk teveel koolhydraten in neem. Maar ik was zo gefocused op het 'zoete' dat ik er helemaal niet bij stil stond over brood inname enzv ik eet echt heel veel brood ,dus ik ga het elke dag minderen tot ongeveer 3/4 plakjes. Het liefst stop ik helemaal maar dat zou niet goed zijn zei mn vk. Gelukkig hebben we zomerbabietjes en kunnen we lekker wandelen en kilootjes langzaam eraf lopen

 • Ririxx

  Brood is bij mij ook een boosdoener inderdaad. Ik eet ook veel brood, ik moet ook maar eens gaan bekijken waarmee ik dat kan vervangen. Thanks!

 • Joviplus2

  Ik vind het best pittig hoor . Bij elke maaltijd eet ik wel brood en soms ook nog tussendoor. Plus dan bestaan er nog heerlijk croissantjes en kaasstengels . Hopelijk kunnen we een vervanger vinden hahah!! Succes mama

 • Annelijn

  Oh wauw haha dat is echt veel brood inderdaad! Als ik ‘s avonds nog honger heb eet ik meestal een bakje met een stuk fruit, wat havermout en noten erbij met soyayoghurt. Daar heeft je lichaam meer aan dan weer een boterham. Wie weet is dat nog een tip voor jullie!

 • Roosje2018

  Bij mijn dochter was ik voor mijn lengte voor de zwangerschap iets te zwaar: 70 kg. In mijn ogen dan hihi. Ben toen uiteindelijk 10 kg aangekomen en was met 41.1wk 80kg. Nu zat ik bij start op 67 en ben nu 70 kg. Verwacht dat ik weer tpnd de 10 kg aan ga komen. Zullen zien. Ik eet met regelmaat salmiak lollies. Verder gewoon gezond...op de mac na 1 x in de 2 weken. Jammieeeee

 • Joviplus2

  Dat is echt super! Je bent die gewicht na de bevalling al gelijk kwijt. Ik heb heel mij leven eigenlijk issues gehad met mn gewicht en na mijn eerste was ik zoveel aangekomen dat ik de babygewicht 15 kg ongv binnen 2 maanden kwijt was maar de rest is gewoon blijven hangen tot nu toe. Dus ik ben al begonnen met overgewicht . Moet kunnen af en toe toch hahha. Ik zie nu nog geeen verschil sinds ik chocola heb weggedaan dus misschien neem ik toch teveel normale voedsel in.

 • Annelijn

  Sowieso is het heel goed om zo min mogelijk zoet te eten. Hoe meer zoet wij eten tijdens de zwangerschap, hoe meer de genen van de baby ‘aan’ gaan staan die gevoelig zijn voor zoet! Maar ik vind dat zelf eigenlijk lastiger dan toen ik niet zwanger was, had laatst ineens voor het eerst in 5/6 jaar ofzo een zak snoep gekocht haha! Terwijl ik altijd zoveel mogelijk suikervrij at 😂 zwangerschap doet rare dingen met je haha! Ik heb vanmorgen niet op de weegschaal gestaan, maar was vorige week zaterdag 6 kilo aangekomen. Wanneer in je zwangerschap bij de 1e 2 kwam je het meeste kilo’s aan? Bleef dat een beetje gelijkmatig of kwam er veel bij op het einde?

 • Joviplus2

  Ja klopt. Mijn zoete boosdoener is eigenlijk alleen chocola want chips,koekjes en snoepjes kan ik makkelijk achterlaten. Ik eet elke dag wel een beetje chocola(nooit een hele reep gelukkig haha) en ik dacht ja dat zal het wel zijn want dat is het enigste ongezondste wat ik eet maar zo te zien eet ik dan toch gewoon te veel. Zwangerschap doet echt rare dingen met ons hahah. Bij de 1e at ik echt abnormaal veel ,dat was gewoon puur gebruik maken van zwanger zijn. Ik dacht het vliegt zo weg...nooouuu mooi niet hahah. Ik kwam vanaf het begin gelijk veel aan. De 2e zwangerschap met mijn dochtertje had ik helemaal geen trek in chocola en at ik gewoon normaal. Dus ik hoopte nu weer hetzelfde maar ik ben nu niet zo zeker van mijn zaak . Mijn jongetjes zoeken zo te zien meer voedsel hahah...hij zal zeker net als zn broer 4kg zijn.

 • Annelijn

  Haha ja als je lijf duidelijk om meer vraagt, dan is dat zo! Dan vind ik het zelf ook wel oke. Ik heb nu echt als ik ‘s avonds om 22:00 niet nog wat extra eet, dat ik dan ‘s nachts wakker word van de honger. Dus ik eet ook gewoon echt meer, maar mn lijf geeft ook aan dat het nodig is. Meestal hou ik het wel gezond haha. Ben super benieuwd hoe het er daarna allemaal weer af zal gaan!

 • wish2bmom88
  Echo was heel goed! 281 gram en niks geks gevonden!
  En we verwachten onze tweede zoon! 💙🥰
  Helemaal gelukkig.

  Zie wat een knapperd! 😍
 • Roosje2018

  Prachtige echo en fijn dat alles goed is!!

 • Annelijn

  Aah wat fijn zeg!! Wat een opluchting dat alles goed is! En eindelijk weet jij het ook, wat leuk, een jongetje!! 😍 gefeliciteerd!!

 • Siren

  Wat een mooie echo 😍 gefeliciteerd leuk een jongetje 😍

 • -mari-

  Ahh! Wat een schatje gefeliciteerd! 💙

 • Annelijn

  Goedemorgen lieve aanstaande mama’s! Ik ben ook nu echt in week 19! Zit vaak al een paar dagen van te voren met jullie mee te lezen omdat ik dat gezellig vind haha! Wat heeft iedereen de 20 weken echo al vroeg! Wij doen m echt met 20 weken, volgende week zaterdag. Maar heb ik ook een beetje bewust zo gepland, omdat er daarna (officieel) geen echo’s meer komen! We gaan waarschijnlijk nog wel een 3d echo doen als we nog wat verder zijn!

 • liefje04

  haha, zo lees ik steeds nog met een week terug mee.. zit eigenlijk sinds donderdag in wk 20 maar vind jullie ook wel gezellig

 • Annelijn

  Haha wat leuk!! Houden we het allemaal met elkaar lekker gezellig en levendig hier 😍

 • Roosje2018

  Ik lees ook altijd een week in t voren haha.

 • Siren

  Halloo lieve mama . Ik vind het wel gezellig dat je steeds hier mee leest😍 ik ben zondag officieel 20 weken en ze zeiden bij mij dat ze het met 19 enneen halve week toch iets beter zien nog als met 20 weken dus vandaar dat ze hem wat eerder deden 😍

 • Annelijn

  Ja toch? Hihi! Oh dat wist ik niet, bij mij hebben ze daar niks over gezegd! Maar zal vast goed komen! Heb er zin in! Maar merk gelukkig ook dat doordat ik haar zo vaak voel en ik niet meer steeds op de echo zit te wachten om ook bevestiging te krijgen of alles goed is. Nu is het vooral gewoon heel leuk om haar even te zien! 😍

 • Beertje1985

  Ik heb m’n 20 weken echo pas met 22 weken😢🙈 moet nog fftjes wachten helaas
  Wel maandag nog een “normale” echo tussendoor,maar gelukkig is mijn 20 weken echo ook niet mijn officiële laatste,omdat hier in Oostenrijk althans,ik elke 4 weken moet langskomen voor een echo en op t laatst zelfs nog vaker geloof ik,dus dat is wel echt fijn!!:)

 • Annelijn

  Oh wauw dat is wel echt fijn ja! Ik vond het wel grappig, ik had het met mijn oma over haar zwangerschappen en toen bestonden echo’s bij de zwangerschap nog helemaal niet. Zij moesten maar afwachten of alles goed was. Dan ben ik toch wel heel blij met wat er tegenwoordig allemaal is!

 • Beertje1985

  Oh jeetje,dat lijkt me verschrikkelijk!
  Ik begin de baby nu ook beetje te voelen,maar daarvoor was de echo de enige bevestiging die ik had in m’n onzekere zwangerschap (heb hiervoor een miskraam gehad,dus ben je niet meer zo heel zeker van alles😬)

 • Joviplus2

  Dat vondt ik ook al ik begon te twijfelen of ik wel in de goede week zit . Mijn 20w echo heb ik op vrijdag en ik kan niet wachten om onze kleine mannetje te zien!!

 • Annelijn

  Jaa leuk he?!?

 • -mari-

  goedemorgennn lieve mama.. gezellig toch hahah ja ik ben officieel zondag 20 wkn maar ze hebben het eerder gepland het is denk ik hoe druk het is bij de echopraktijken... ja er komt hierna nog 1 echo (groeiecho) maar we willen hem ook nog 1 keer zelf bekijken in 3d echo

 • Annelijn

  Ja leuk! Wij hebben dat als cadeau gekregen van familie, dus lijkt me heel leuk om dat rond 27 weken nog te doen! Wanneer doen jullie dat?
  Oh ja, is er nog een extra groei echo? Ik dacht dat er 2 officiele waren (12 weken en 20 weken, die ook door de zorgverzekeraar vergoed worden) en dat als je vaker wilt komen dat extra is! Wanneer zou die extra groei echo zijn? Dan ga ik er ook even naar vragen!

 • -mari-

  Wij gaan het ook rond die tijd doen 26,27 wkn.
  Ik heb dit keer 4 echo's in totaal met 8 wkn, 12 wkn, 20 wkn en er komt nog een groei echo rond 30 wkn. Bij me dochter heb ik 3 echo's gehad (12,20 en 30)

 • liefje04

  fijn, al die goede echo's!
  mooie foto Siren!

 • Siren

  Dankjewel 😍 waneer mag jij weer

 • liefje04

  wij hebben dinsdag 20wk echo gehad, verder ip geen echo's als alles oké is. bij onze 3e wel groeiecho gehad met 36wk omdat ze dachten dat ie groot was, viel uiteindelijk wel mee.
  18 feb weer gewone controle bij verloskundige. expres in de vakantie gepland zodat de kids een keer mee kunnen, die vinden het geweldig!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van donderdag, 11 juli 2019 tot en met woensdag, 17 juli 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50