Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je twintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Zwangerschapsverlof

Misschien is het slim om alvast na te denken over wanneer je je zwangerschapsverlof in wil laten gaan. In Nederland heb je recht op minimaal 16 weken verlof, in Vlaanderen 15. Het hangt onder andere af van de geboortedatum hoe lang het precies zal duren. Lees meer op Werk:-Zwangerschapsverlof-(Nederland) en Werk:-Moederschapsrust-(Vlaanderen)

Zelfs de meest wijde kleding van voor je zwangerschap past waarschijnlijk niet meer. Je hebt een volledig nieuwe garderobe nodig! Om je te helpen hebben wij de leukste webshops met zwangerschapskleding op een rij gezet.
 

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1198)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Jea9___

  Bijna 20 weekjes 😁😁 houden jullie het vol met de hitte dames???

  Even iets anders ik heb laatste weken last van kleine wondjes op borsten en buik iemand hier ook last van ?!

 • momvan2kids

  dinsdag alweer 20 weken bijna op de helft

 • seilram

  Alweer 19weken. Volgende week de 20weken echo. Hoe is het met iedereen?

 • Mpwv

  Hi Seilram, zijn we weer, een weekje verder!
  Las je bericht nog van vorige week over het bladbehang en groene kamertje, heel leuk! Hou daar wel van . Ik merk echt dat het op sommige momenten al iets zwaarder begint te worden. Probeerde zondag zwangerschapsyoga te doen, ben eigk al heel snel gestopt haha! Was super stijf en alles deed pijn. dus ben sinds gister begonnen met zwemmen, ben van plan dit elke maandag te gaan doen. Verder heeft mijn buik gister volgens mij echt een groeispurt gemaakt. Heb het idee dat ik opeens een huge buik heb.. terwijl volgens mij valt het allemaal nog wel mee, maar kan het zeker niet meer verbergen! Morgen weer controle bij de vk, laten we hopen dat ik niet te veel ben aangekomen.. ben er beetje bang voor, vooral omdat poffertjes met poedersuiker de bom zijn ineens . En jij hoe gaat het met jou? Al gekke eetkwaaltjes en lichamelijk?

 • seilram
  Hahaha moest erg lachen om je stukje. Ik was een fanatieke yogaer maar nu helemaal niet meer. Ik wil wel maar kan me er niet toe zetten. Zat te denken aan mind fullnes. Dat aankomen stond hier even stil maar was gister toch alweer 1 kilo verder. Ach ja ik moet gewoon eten hier een ei tik en brood heel veel brood. Ik neem maar desem brood is iets gezonder
  Ik had vandaag een foto gemaakt dan valt het wel mee met de buik. Zal hem zo plaatsen. Ik moet zeggen dat ik me lichamelijk wel redelijk voel soms wat sterretjes zien en naar de wc gaan wordt wat moeizamer.
 • Linda-pinda
  1 t/m 4 maand
 • Mootje82

  Je buik groeit al goed, mooi hoor! Wil je weten wat het wordt?
  We zijn dezelfde datum uitgerekend! Heb vlg week do de 20weken echo. En dan horen we ook of we een jongen/meisje krijgen. Spannend!

 • Linda-pinda

  Hoihoi we weten al wat het is😊 we krijgen een zoon💙👶🏻 zijn helemaal in de wolken! Ik heb dinsdag de 20wk echo ben erg benieuwd hoe het met hem gaat😍 volgens de verloskundige liep ik vorige week qua buik groei al een goeie 2 weken voor😊 ben benieuwd of onze knul ook zo hard groeit. Ik ben sinds de 12e week enorm gaan groeien. Bij jou al iets te zien? Of voelen? Ik voel hem al flink trappelen😍

 • Mootje82

  Oh leuk, een grote jongen! Fijn dat je hem snel weer op een echo kunt zien! Vind ik zelf ook mooie momenten.
  Bij mij is de buik sinds week 16 enorm gegroeid! Het is nu heel duidelijk te zien. Krijg veel leuke reacties. Voel nog niet heel veel, de placenta ligt nl aan de voorkant. Nog even wachten dus op dat leuke gevoel!

 • No-more-coffee

  He he misselijkheid lijkt zo goed als verdwenen!! Steeds meer gevoel in mijn buik... Ben benieuwd wanneer het 'gefladder' meer op schopjes gaat lijken!
  Morgen weer een controle en volgende week 20 weken echo, spannend!!!!

 • Ayra

  Hoi damess,,
  Dit is mijn 2de zwangerschap en mijn eerste is een meisje. gister een echo gehad... enn het is eennn jongetjeee.. 🤗🤗🤗 voel mn baby al heel goed.. echt fijn al dat getrappel maar ik zelf ben ontzettend verkouden al 1 week keelpijn.. me weerstand is zo laag en zoo snel moee🤨 pff hebben jullie er ook last van?

 • me-joyce

  Superleuk hier ook een meid en nu een Jongen onderweg

 • Brietje79

  Leuk een jongen!! Gefeliciteerd.
  Hier na 2 jongens een meisje.

  Hier niet verkouden. Wel dichte neus en benauwd. Constant buiten adem

 • No-more-coffee

  Ik heb ook al weeeeken een verstopte neus, vooral in de ochtend dan. Vaak buiten adem herken ik ook!

 • mamaloni

  Hoi allemaal, mijn eerste post hier. Lees altijd mee, maar vind het op de 1 of andere manier spannend om zelf een berichtje te plaatsen
  Vandaag precies 19 weken zwanger van mijn tweede; en het is weer een jongen super blij mee!
  Eind volgende week een afspraak voor de 20 weken echo, spannend. Gelukkig voel ik al veel activiteit in mijn buik, een echte druktemaker

  Maar heb een vraag; hebben jullie ook zo weinig weerstand? Ik ben al vanaf januari aan het snotteren en tot nu toe elke maand een aantal dagen met griep op bed gelegen (koorts, keelpijn, oorpijn, snipverkouden). Heb continue koortsuitslag en blaasjes in mijn mond. Ik eet echt voldoende groente en fruit (ben er juist gek op, dus echt geen probleem) maar mijn weerstand laat echt te wensen over. Terwijl je in het 2e trimester eigenlijk niet te stoppen moet zijn, weer energie hebt en de ongemakken zijn verdwenen

  Ach misschien komt het ook wel gewoon door die ellendige griep en zijn we ontzettend vatbaar nu.

  Nou ik hoop dat het jullie allemaal goed vergaat! Hopelijk kunnen we elkaar de komende maanden een warm hart toedragen en naar de eindstreep slepen

 • me-joyce

  Ik ben wel veel verkouden maar niet ziek, Toch ook wel de tijd van het jaar denk ik.
  Wij krijgen nu ook een mannetje maar onze eerste is een dame
  Zelf ook pas sinds twee weken wat meer energie..
  Hopelijk gauw mooi weer en vertrekken je kwaaltjes ook!

 • mamaloni

  En natuurlijk gefeliciteerd met de kleine man in je buik

 • me-joyce

  Jij ook

 • mamaloni

  Ahhh lief! Dank je wel! Jij ook succes met je verkoudheid

 • Mamac3

  Hoi meiden, voelen jullie je kindje al goed schoppen? Ik wel! Superfijn gevoel. Als jullie het voelen, waar voelen jullie het dan? Ik voel mijn kindje eigenlijk alleen onderin m’n buik? Fijn weekend!

 • Yasnain

  Hallo. Ik voel mijn kind ook nog niet. En dit is mijn 4e. Ben toch wel ongerust

 • roxbaby

  ik dus ook nog niet en is ook mijn vierde.

 • Dikzak

  Wat fijn dat je haar al zo goed voelt. Als ik haar 1x p/dag voel is het veel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van maandag, 10 september 2018 tot en met zondag, 16 september 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50