Naar de reacties

19 Weken zwanger

Week 19 begint bij zwangerschapsdag 133 en loopt tot dag 140.Het is je twintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 22 centimeter
Gewicht van je baby: 250 gram


Je bent bijna op de helft van je zwangerschap.

De melktandjes in het gehemelte zijn al gevormd, en deze week krijgt de baby ook de aanzetten voor het volwassen gebit.

De ontwikkelingen van de zintuigen (ruiken, proeven, horen, zien en voelen) zijn al volop aan de gang. Uit onderzoek is gebleken dat baby's nu al kunnen gaan horen. Schroom je daarom niet, en praat of zing gerust tegen je ongeboren baby. Dit kan na de geboorte rustgevend en troostend zijn, als hij een herkenbaar liedje hoort.

19-weken-zwanger-baby

Kortademig

Het is normaal als je nu meer zweet dan anders. Ook kun je bij weinig inspanning al adem tekort komen. Dit komt doordat je ademhaling verandert. Het heeft dus niets te maken met je conditie.

Natuurlijk is het wel belangrijk om op je conditie te blijven letten. De gezondste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen. Ook flink wandelen doet veel goed. Als je regelmatig genoeg lichaamsbeweging krijgt, is je doorbloeding beter, en dat is ook weer goed voor de baby.

Reageer in `19 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2595)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama-93

  Dag allemaal,
  Hoe gaat het met iedereen?
  Hier gaat het goed. Soms last van maagzuur dat is het.
  Vandaag mijn 20 weken echo gehad! Wat word toch verliefd van zo n echo. Alles is in orde wat ze konden vinden.

 • DWB

  Week 19! 💙💖
  Wij worden steeds meer nieuwsgieriger naar de kleine druktemaker, nog 7 dagen tot de 20 weken echo en dan weten we ook eindelijk of we een zoontje of een dochtertje krijgen 🙌🏽! Laat het aftellen maar beginnen!

 • Dane

  Spannend! Hopelijk is alles goed met de kleine!
  Heb je zelf een voorgevoel of je en jongen of meisje krijgt?

 • DWB

  Jaaa heel spannend! Tot aan week 15 zei ik een jongetje, maar ik ben ineens compleet geswitcht naar meisje 🙈! Maar 100% zeker durf ik niet te zeggen haha! Weten jullie het al? 🤩

 • Dane

  Haha nog even en je weet het :)
  Ja wij weten het al, maar ben ook 'al' 22 weken :) Wij krijgen een meisje! Had een sterk voorgevoel voor een jongen, maar hartstikke blij met nog een meid 💕

 • DWB

  Aaah!! Wat leuk! 💖 Gek dat je voorgevoel dus niet altijd klopt hé! Haha, ik ben echt reuze benieuwd!

 • Babsie1992

  Week 19! Zitten we ineens alweer bijna op de helft🥰

  Volgende week de 20 weken echo vind het super spannend. Bang dat er iets mis is ofzo. Heb al een paar goede echo's gehad en goede nipt, maar toch die bezorgdheid kan ik niet loslaten.

  Sinds 2 weekjes ongeveer voel ik de baby. Best vaak op een dag kleine druktemaker💙 Heel blij mee, want de placenta zit voor net als bij mn oudste en die voelde ik een stuk minder.

  Zijn al aardig aan het online shoppen. Zo leuk, maar hopelijk kunnen we de grote dingen toch nog in de winkels kopen straks. 🙏

 • Unicorn12

  Ik vind de 20 weken echo ook heel erg spannend. Hopelijk weten we volgende week ook eindelijk het geslacht!! Zo nieuwsgierig.

 • Okto_love

  Hey iedereen
  Ik ben momenteel 19w en 2d.
  Ik voel de baby nog steeds amper tot niet.
  Volgende week vrijdag eindelijk de 20 weken echo.
  Ik heb er nu al stress voor want de laatste weken waren op school (ik ben leerkracht) echt enorm hectisch en druk.
  Ik ben enorm bang dat er iets mis gaat met ons kindje.
  Iemand tips om wat meer te ontspannen.

 • Unicorn12

  Ik voel de baby ook nog niet helaas..

 • Dane

  Ik ben morgen 22 weken en voel de baby ook amper en zeker niet elke dag. Mijn placenta ligt voor en dat is de reden volgens de echoscopiste. Misschien dat bij jou de placenta ook voor ligt. Kan je altijd naar vragen tijdens de echo volgende week.

 • Nies92

  Soms kan het zijn dat je placenta meer na voren ligt waardoor je je baby pas wat later voelt of dat het een heel rustig kindje is. Als je je echt ongerust maakt kan je altijd je verloskundige bellen en misschien kan je dan wel eerder voor een echo terecht. Misschien om te ontspannen lekker in een warm bad gaan mocht je die hebben, zwangerschapsjoga oefeningen, of lekker gaan wandelen in de buitenlucht in bos of bij strand.

 • Eeuwigetwijfelaar

  Wohooow weeral week 19 in 🥳 (19+1 vandaag) wat gaat de tijd ineens snel, vinden jullie dit ook? Voor de 12w leek het eeuwig te duren en nu zijn we bijna in de helft 🥳😌 Gisteren heeft mijn partner ook voor de eerste keer onze baby gevoeld 😊 wat was hij blij 🥰. Nu voel ik elke ochtend rond 5 á 6u dat hij heel actief is, mijn buik gaat alle kanten op 😂 het lijkt wel alsof ik er een extra wekker bij heb 😅🥰

 • Babsie1992

  Super leuk dat je partner het ook al heeft gevoeld❤ Hier alleen ik nog maar haha. Gisteren voor het eerst ook aan de buitenkant, maar dat was 1x. De tijd gaat nu ineens snel ja! Veel sneller dan het eerste trimester. Nu lekker alles uitzoeken en kopen enz dat vind ik zoooo leuk haha🥰

 • Nies92

  Ja gaat echt super snel de laatste weken! Vond het voor de 12 weken ook heel langzaam gaan🙈 wat leuk dat je partner de baby al kan voelen echt bijzonder! Mijn partner kan het nog niet voelen. Haha die van mij is ook echt actief op vaste tijden rond 11 uur s'ochtends 15 uur s'middags en rond 20 uur s'avonds 😂 wel een hele leuke wekker om mee wakker te worden 😉🥰

 • Nies92

  Hello week 19! Morgen eindelijk de 20 weken echo ben benieuwd om onze kleine weer te zien😊 ook gaan we morgen het geslacht te weten komen, zo leuk!

 • Unicorn12

  Hoe is het gegaan? ☺️

 • Nies92

  Ja was super bijzonder! Baby had alles er op en er aan en beweegt lekker veel. Voel de baby al elke dag een paar keer per dag. En we krijgen een jongetje 🥰💙

 • Babsie1992

  Gefeliciteerd! 💙 Fijn dat alles goed was. Nu lekker online shoppen haha.

 • Unicorn12

  Wat spannend!!! Heel veel succes!! Wij pas 10 februari helaas.

 • fien86

  Zojuist mijn 20 weken gehad! Het was een dwarsligger (letterlijk en figuurlijk). Wat was het spannend maar alles was helemaal in orde! Ook te horen gekregen wat zeer waarschijnlijk het geslacht is!

 • Maartje07

  Ik heb morgen de echo. Vind t erg spannend dit x en ook enorm benieuwd naar t geslacht.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 19

De bevaldatum van leden die 19 zwanger zijn is van zaterdag, 17 juli 2021 tot en met vrijdag, 23 juli 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50