Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5834)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • alicjaaa

  Vandaag 7 weken! Yeey!❤️

 • Sunnymiran

  @Janna01 hoe is je echo gegaan? ben zo benieuwd
  ..

 • Sunnymiran

  ben nog zo van slag zie mn typfoutjes oeps hahaha

 • Janna01

  ☺️

 • Sunnymiran
  Lieve allemaal vandaag was het dan eindelijk zover onze eerste echo.. ik was mega zenuwachtig en begon ineens dingen in mn hoofd te halen van wat als dit nu weer mis is ... aangezien we al ruim drie jaar een kinderwens hebben en het de eerste 2 jaar maar niet wilde lukken kregen we vorig jaar juni een verwijzing voor de fertiliteits poli daar de intake gehad en het.potje van manlief i geleverd kwam er uit dat manlief mi der zaadcellen heeft dan een normaal iemand we zouden dus 4 juli onze eerste afspraak hebben we waren blij om zo snel aan de beurt te zijn maar 2 weken daarvoor had ik een positieve zwangerschap test gewoon hup puur natuur dus waren we heel blij verrast helaas is dat mis gegaan met ruim 8 weken vervolgens in dec weer spontaan zwanger geraakt maar ook dat ging met ruim 5 weken mis.. vandaar dat de angst er nu echt is.. met klamme handjes go ben we vanmiddag naar de vk.. nou1maal binnen mocht ik gelijk gaan liggen en zagen we al meteen een mooi kloppend hartje maar ik zag daarnaast een zwarte vlek en vroeg wat is dat ik heb in mijn vorige zwangerschappen last gehad van hematomen dus ging er vanuit dat dat nu weer het geval was maar niets is is minder waar een tweede kloppend hartje... dus ik ben zwanger van een tweeling...
 • Onsgeheim85

  Dubbel gefeliciteerd!!!! 😍😍

 • Dream88

  Helemaal geweldig😍
  Dubbel gefeliciteerd👶🏼👶🏼

 • Tuuter81

  Gefeliciteerd! Wat leuk een tweeling! 💕

 • Janna01

  Ahhh wat leuk een tweeling dubbel gefeliciteerd!! Spannend he zon eerste echo vooral met mk in de voorgeschiedenis. Had je stiekem verwacht dat het er twee waren of symptomen nu achteraf!!! (Ik denk stiekem zwanger van twee te zijn, had een dag voor nod al een cb test waar 2-3 op stond) heb nu sterker hcg dan alle andere zwangerschappen. Nou ja we gaan het morgenavond zien😉

  Geniet van je zwangerschap!!

 • Tuuter81

  Veel kijkplezier alvast voor vanavond! Laat je even weten hoe de echo is gegaan? 🎀

 • Sunnymiran

  nou ik moet zeggen dat ik vorige week daar aan grapje over heb gemaakt naar manlief wat als het er twee zijn dan zijn we wel gelijk klaar daarna haha.. en ja mn buik is echt al behoorlijk opgezet dus op mn werk moet ik wilde bloesjes shirts aan.. en de symptomen die ik heb vallen mee maar zijn goed aanwezig met name zere borsten die zijn echt mega gevoelig verder niet misselijk ofzo gelukkig bij geen 1 zwangerschap gehad.. jij heel veel succes vanavond.. ben heel benieuwd zal voor jullie duimen!

 • AmyAmina

  Ik kon niet wachten op mijn eerste afspraak volgende week en heb vandaag een pretecho laten maken. We zitten op 7wkn en 4 dagen... en gelukkig een mooi kloppend hartje gezien. We zijn super blij...

 • Dream88

  Wij hebben moren weer een echo🍀👶🏼
  Dan ook 7.4 wd..
  Waneer krijg je bij de vk een echo?
  Wij hebben nu extra echo's door dat ik bloed verlies heb.
  Maar moet ook zegen ik heb deze vk bij mijn 2vorige zwangerschappen ook gehad, en zei zelf zegt altijd zo snel we een echo kunnen maken en iets zien wil ik hem voor je maken.
  Zei is ook tussendoor wel zo om onverwacht te zegen wil je even een blik werken op jullie wondertje?
  Heb ooit gevraagd hoezo zei dit deed, en toen gaf ze zelf aan: mijn man vond het prachtig als wij zwanger waren, maar ik was misselijk, voelde ons kindje, was vermoeid en het andere moment over actief dat alles spik en span moest zijn, hij had dan wel is het gevoel de groei na ons kindje te missen. En zo betrek je ook vader er dichter bij, en geeft vaak beide ouders meer vertrouwen.

  Hopelijk zien wij morgen ook weer een prachtig kloppend hartje, want het bloedverlies maakt je onzeker.
  Helemaal omdat ik totaal geen zwangerschap symptomen heb

 • AmyAmina

  Geen symptomen, wat een geluk. Ik ben de hele dag kapot. En herkenbaar en dan weer ineens heel actief. Omdat ik medisch ben heb ik een afspraak in het ziekenhuis. Dat betekent nu, dat ik bij elk afspraak een echo krijg. Volgende week is mijn eerste afspraak omdat ik perse met een verloskundige die gespecialiseerd is in medische zwangerschappen een afspraak wilde, kon ik niet eerder een afspraak krijgen. Wat heb jij een geluk zeg, mijn vorige VK was niet zo leuk. Al uitte ik mijn zorgen, ik kreeg nog geen echo. Uiteindelijk is mijn dochter dismatuur geboren na een voldragen zwangerschap en na twee dagen helaas overleden. Wij hopen dat het dit keer wel goed gaat.

 • Dream88

  Wat verschrikkelijk, ik snap ook helemaal dat je dan niet kan wachten op een echo.
  Voelt het deze x wel vertrouwd je zwangerschap?

  Ja spijtig dat er zo weinig geluisterd word na moeder instinct.
  Ik denk dat je als moeder vanaf het prille begin al heel veel aan voelt.
  Maar ook dat de vk daar op in moet spellen dat jij zelf vertrouwen hebt.
  Dat maakt een zwangerschap voor ieder mooier.

  Heel gek had ik voor het bloedverlies, echt een hormoon schommeling.
  Van vrolijk na blahhhh.
  Na lieverd ik hou van je en willen knuffelen, tot laat mij aub met rust😂

  Vanavond hoop ik een positieve echo te zien🍀
  Kijk er nu al na uit

 • AmyAmina

  Wat spannend voor je, ik hopp dat je een mooie echo te zien krijgt.

  Ik ben precies zo, de ene moment heel erg dankbaar omdat jij zo goed voor me zorgt de andere moment kan hij niets goeds doen.

  Succes vanavond, hoor graag hoe het is gegaan

 • Eerstekindjee

  Vanmiddag eindelijk de kleine mogen bewonderen met een mooi kloppend hartje! helemaal verliefd! 9 juli mogen we weer kijken

 • Janna01

  Wat super!! Geniet van de verliefdheid!!

 • Dream88

  Vandaag aangekomen bij de 7weken!!
  Gister avond kregen wij de echo.
  Even vlug na de wc en wij konde vertrekken, ik doe mijn broek na beneden en plons alleen maar bloed😢
  Na de miskraam in febr, zakte even alle moed in mijn schoenen.
  Toch besloten wij na de afspraak te gaan.
  Eerder deze week (dinsdag) voelde ik mij de morgen zomaar in 1x leeg totaal niet meer zwanger.
  Toen ik die zelfde middag oud bloed ligt deed afvegen, had ik de twijfel helemaal, en dan dat bloed zo gister voor de afspraak..
  De vk zei direct we maken een echo en die zal uitsluitsel geven.
  Vol verbazing zagen wij daar dan toch ons kleine wondertje in het scherm, prima gegroeid sinds vorige week en ook de hart actie was actiever geworden😍

  De vk nam alle tijd, en heeft goed doen rond zoeken.
  Buiten de baarmoeder zag zei 3bloedstolsels en in de baarmoeder zag zei er ook 1, dit verklaarde het bloedverlies.
  Al zeg ik eerlijk dat ik mijzelf nog niet happy zwanger voel, het bloedverlies maakt je toch onzeker.
  En daarbij dat je totaal geen zwangerschaps gevoel hebt.
  Terwijl wij al bijna een jaar vol liefde uitkijken na een 3de wondertje.
  Dinsdag mogen we weer, en hopelijk steld de echo mijn dan meer gerust

 • Janna01

  Oh wat spannend!! Je kan toch pas genieten wanneer je leven voelt denk ik...tenminste dat is mijn ervaring.
  Maar wat fijn dat de kleine goed gegroeid was en een goede hartslag had! En super dinsdag alweer kijken, toch stiekem tussendoor gaan genieten hoor🍀

 • Dream88

  Ik ben beide keren hier voor al snel aan het groeien gegaan, dat ik bij 8weken al werd aangesproken met ohhh jij bent zwanger!! En waren wij heel open gelijk.
  Deze x houden we het ook stil, en passen mij kleren allemaal nog perfect.
  Toch weer heel anders. Wil ook pas gaan shoppen als we weten wat het word, en je bent nu de hele dag druk omdat je er al 2 hebt rond lopen..
  Dat zal ook wel allemaal mee spelen.

  Hoever ben jij nu?
  2kindjes of?

 • Janna01

  Oh ik groeide met de eerste heel traag je zag het pas bij 17 weken. De tweede ging wel iets sneller. Heb twee kids van 8 (bijna 9) en 6. Ik ben nu ruim 7 weken heb woensdag de eerste echo, spannend!

  Heb je nog bloedverlies gehad?

 • Dream88

  Ja helaas nog steeds het bloed verlies, sommige momenten matig en dan plots weer veel.
  Dus wij zijn wel opgelucht dat we vanavond weer een echo hebben.

  Bijna de zelfde leeftijd😁
  Hier zijn ze 9 en 7 als ons 3de wondertje mag komen.

  Vind jij het niet buiten helemaal geweldig ook weer spannend?
  Uit de luiers, geen slapen lozen nachten weer, geen voeding om de 3uur.
  En dadelijk weer helemaal terug.

  Ik heb ook alles weg gedaan van de baby spullen, al was de wens altijd wel na 4 kinderen.
  Maar wou echt alles totaal anders als er nog ooit een wondertje bij kwam, en heb nu ook echt al verschrikkelijk veel zin om te shoppen😍.
  Nog even mijzelf beheersen, ik hoef eigenlijk niet persee te weten wat het geslacht is.
  Maar vriend lief wel🙈
  Dus dan heb ik gewoon gedult en als we dat weten ga ik helemaal los🤣

 • Sannieliam
  Vandaag bij de vk geweest voor een spoed echo.
  Alles was goed.
  Hartje klopte mooi.
  Wel het ik vocht of bloed in mn baarmoeder zitten.
  Dus ik moest niet schrikken als ik wat bloed zou verliezen.
  Maandag heb ik de 1e echo bij de gynaecoloog ( dit zal een inwendige echo zijn dus hopelijk ook iets duidelijker)
  En dan heb ik ook nog afspraken staan op 28 en 29 juni...

  T enige nadeel is dat ik me zo ziek voel.
  Heb nergens zin in, ben super moe en kan bijna niks eten.
  Alleen de gedachte aan eten maakt me al misselijk..
  Maar hoefde me daar verder niet ongerust over te maken..
 • Saar1986

  Hoop dat je houw opknapt en dat alles goed blijft gaan met de kleine spruit

 • Janna01

  Fijn een mooie echo!! Lekker van genieten!! En maar beterschap toegewenst dat de eerste 12 weken maar gauw voorbij mogen gaan.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zaterdag, 2 februari 2019 tot en met vrijdag, 8 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50