Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (11111)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mutsie2
  Ons 3e wondertje met een kloppend hartje ❤️
 • Mutsie2

  Morgen de eerste echo!!! Vind het zoooo spannend!! De ene dag voel ik mij echt zwanger, de andere dag niet. Ik hoop zo dat het goed zit ❤️

 • Pluisje1983

  Succes morgen🍀

 • Jesuisfemmes

  Yay week 7!

 • Pluisje1983

  💖🥳

 • Mutsie2

  Jeej! Als het goed is nu 7 weken 🥰 nog een weekje en dan de eerste echo 😍 vind het zo spannend!!

 • Patje86

  Zoooo blij!
  Vorige week maandag een echo gehad bij de gyn.. het hartje klopte maar traag.. ze zei ik denk dat je pas 5,5 week bent.. maar volgens mn berekeningen had ik wel iets verder moeten zijn.. dus het zat me niet lekker en maar een pretecho aangevraagd.. en vandaag eindelijk de echo! Helemaal op van de zenuwen! Maar het hartje klopte nu super en gemeten op 7 weken en 3 dagen! Het kindje bewoog zelfs al een beetje 😍😍! Zooo blij

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Gefeliciteerd! Fijn hé. . Geniet van het goede nieuws

 • Pluisje1983

  Vandaag 7 weken en mijn 1e echo. Spannend!

 • Babypanda

  Wat spannend ik mag over precies een week ben dan ook ong 7 weken. Hoe laat mag je.

 • Pluisje1983

  Jaaaaa goed echo en een kloppend hartje

 • Ik-ben-weer-anoniem

  Geweldig nieuws! Vanmiddag de eerste echo gehad. Alles zag er keurig uit. Een sterk kloppend hartje, mooi dooerzakje. Alles volgens termijn. De metingen kwamen uit op 6 weken 6 dagen en 7 weken precies (het is nog lastig te meten, daarom meerdere metingen gedaan). Maar het is precies volgens termijn. Wij zijn blij!

 • Tess14

  Ik had al gereageerd op je topic, maar fijn gevoel he! Ik mag dinsdag weer voor een echo. Zit volgens eigen berekening op 7+5 nu. Zooo spannend!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van donderdag, 2 juni 2022 tot en met woensdag, 8 juni 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50