Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (9246)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • (Mandy)

  Gisteren onze echo gehad! Dol gelukkig klopte het hartje mooi en zag alles er goed uit wel terug gezet naar 7 weken in plaats van 8 + 3 maar zo lang alles goed is ben ik gelukkig ♡♡♡

 • BD2020

  Ik mag mij bij week 7 aansluiten.. ik had afgelopen vrijdag een echo omdat ik vorige keer een missed abortion had. En ik kreeg te horen dat ik zwanger ben van een 2-eiige tweeling. Hartjes deden het goed. Maar wat ben ik geschrokken. Ik had dit echt niet zien aankomen. De volgende dag heb ik toch zitten huilen.. want ik vind het toch best eng. Ik heb al een zoon. Maar ik dacht echt hoe gaan wij dit allemaal doen.. we moeten verhuizen want er is maar 1 kamer over in huis.. in het begin kunnen ze wel samen maar je wilt ze toch ook graag een eigen kamertje geven. Een grotere auto hebben we ook nodig want in die kleine Toyota Yaris gaat het niet lukken. En ga zo maar door.. Ik vind het echt een wonder maar ik kan er op dit moment nog niet helemaal happy over voelen. Erg he! Voel mij er ook nog schuldig om ook hoe ik mij daarover voel. Zo dat is er uit. Wij willen pas mensen vertellen als we de termijnecho hebben gehad.

 • Newbaby2020

  Nou ik kan me goed voorstellen dat je er van schrikt! En dat het ook veel onzekerheid met zich meebrengt. Maar ik denk ook dat je jezelf gewoon tijd mag gunnen om aan het idee te wennen. Je hoeft het nog niet meteen helemaal geweldig te vinden, geef jezelf wat tijd en ruimte om te wennen aan iets wat je niet zag aankomen! Alle praktische zaken komen vast op zijn pootjes terecht, en met de liefde voor je twee kleintjes zit het vast ook al helemaal goed! Dus niet schuldig voelen, ik denk dat het heel normaal is dat je schrikt en tijd nodig hebt om aan het idee te wennen voor je er blij mee kunt zijn. Maar dat komt straks ongetwijfeld ook wel hoor!

 • Mom-wow

  Jeetje meis, maar dat is toch ook even schrikken! Ik kan me voorstellen dat je nog niet helemaal aan het idee kan wennen, maar alles is goed en dat komt vast! 😊

 • MenV0920

  7 weken en 3 dagen wij hadden met 6 weken en 3 dagen een echo dit omdat ik hiervoor een miskraam had gehad. Wij zijn zwanger via IVF.

  Ik blijf maar buikpijn houden dat maakt me zo onzeker ondanks dat we vorige week een hele goede echo hebben gehad met een kloppend hartje.

  Nu lees ik ook dat buikpijn normaal kan zijn omdat je lichaam verandert.

  Ik heb toch blij dat ik over 9 dagen terug moet naar ziekenhuis voor een echo.

  Ik denk dat ik blij ben als ik de 12 weken voorbij ben.

 • Mom-wow

  Ik heb precies hetzelfde. Ook een miskraam gehad met 6 wk. Nu morgen 8 wk en met 7 wk een echo gehad en volgende week weer. Kan niet wachten om toch op het scherm weer te zien dat het klopt. Dubbel en dwars dan 😉

 • Jessica20

  Blij dat de emesafene zijn werk doet, op de moeheid na gaat alles nu prima.
  Oud bloed is ook weg maar toch blijf ik naar de wc gaan om te checken of alles oké is, en blijf ik het gevoel houden alsof ik bloed daar beneden. Zal wel tussen mn oren zitten.😂
  Morgen dan de 1e, eigenlijk 2e echo maar ga er vanuit dat deze uitgebreider zal zijn dan die 3 minuten afgelopen vrijdag. 😂

 • Mom-wow

  Dat is fijn zeg dat het bloeden nu gestopt is. Ik merk ook dat ik het toch spannend vind om te wachten tot de volgende echo, komende week. Heb al extra echo's.. maar af en toe komt er toch een vlaag van onzekerheid.
  Die volgende echo duurt vast langer!

 • DemamavanLuna

  Iets meer als 7 weekjes nu en pfff de misselijkheid zooooo beu 😔 de medicatie met gember helpt niet en eten lukt amper. Gelukkig lukt vers fruit eten dan weer wel...
  Ook veel zenuwen voor de echo die door zal gaan op 5 februari. Kijk er al vast naar uit 😍

 • Mirac

  Hier de eerste echo op 6 feb, reeds aan het aftellen! 🤗

 • srke

  hier vantzelfde de 1ne dag meer misselijk dan de andere dus al bij al valt het nog mee voor de moment en mijn eerste echo is 4 februari 😍

 • Marj0lein

  Hoe is t hier met alle 7w dames🥰

  Bij mij eigenlijk nog steeds hetzelfde als in de vorige weken. Weinig misselijk, niet moe, alleen zere borsten.. en op de foto’s met kleren aan zie ik een darmenbuikje ontstaan🥴 oh help.. #baby3.. hier een echo over 2,5 week 🥰 begin er meer en meer vertrouwen in te hebben en geniet na een drukke dag even op de bank van het nieuwe wezentje in mn buik🥰

 • Newbaby2020

  Ik lees allemaal herkenbare dingen! Hier ook 3e kindje en mijn buik is echt al een stuk meer opgezet dan eerst. Was eerst alleen later op de dag maar inmiddels s’morgens ook al een beetje. Ga het morgen aan m’n ouders vertellen, ik denk dat als ik het ze niet vertel ze het al wel zien 🤨. Ik ben heel selectief nu in mijn kledingkast, haha, alleen het ruimere spul trek ik nog aan.
  En herken ook enorm dat holle gevoel, voel me dan echt niet fijn. Iets eten helpt dan, maar wil er eigenlijk niet te veel aan toegeven. Had dit gevoel bij mijn eerste zwangerschap ook steeds en kwam in die zwangerschap 24 kg aan😳. Tweede zwangerschap had ik dat holle gevoel helemaal niet, daardoor ook veel minder gegeten en toen maar 12 kg aangekomen. Dus ik moet wel een beetje oppassen denk ik. Hebben jullie het al aan mensen verteld?

 • Mommy_T

  Ik geef er wel aan toe, maar probeer vooral gezonde dingen te eten. En dan zien we wel! Mijn lichaam zal wel aangeven dat ik het nodig heb. Wel het geluk dat ik meestal maar zo’n 15 kg aankom. Wij hebben het nog aan niemand verteld. We willen nog een paar weekjes wachten.

 • Marj0lein

  Nee helaas niet🤪 mn man wil wachten op de echo over 2,5 weken.. maar ik denk echt dat iedereen t ziet.. gisteren mn verjaardag gevierd in de klas, is er een foto gemaakt en dan zie je echt zown bolletje daar beneden.. oeps........ dus ik hoop eigenlijk dat we t snel gaan vertellen🥴

 • Mommy_T

  Goodmorning week 7! 🥳 Wat fijn dat je weer vertrouwen hebt, want het was echt even erg spannend bij jou deze week! Bij mij beginnen de kwaaltjes wel te komen. Lichte misselijkheid en vooral een leeg gevoel en steeds iets moeten eten. Ik heb inderdaad ook een buikje van mijn darmen, vooral in de loop van de dag. Donderdag de eerste echo! 😁

 • Marj0lein

  Jaa idd op die manier ben ik ook misselijk! Met vlagen een beetje.. spannend!!! Dat is al lekker snel🥰

 • Jessica20

  Vandaag een echo gehad en alles is goed en het hartje klopt! De bloeding is niet te verklaren maar moet rustig aan doen! Dinsdag weer een echo.
  Zo opgelucht voor nu!

 • Mom-wow

  Ah top! Mooi nieuws ❤🍀

 • Newbaby2020

  Wat een fijn bericht zeg! Is het bloeden nu ook gestopt?

 • Jessica20

  Jaa alleen nog wat oud bloed gister maar ook dat is gestopt!

 • Newbaby2020

  Super!!

 • Mommy_T

  Wat heerlijk zeg!! Geniet ervan!! 🥳


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van woensdag, 9 september 2020 tot en met dinsdag, 15 september 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

11 leden zijn nu online
Aanmelden