Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (11272)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mommaof2

  Vandaag in week 7 beland.
  Veel last van gevoelige borsten en misselijkheid, en zelfs (tussen de misselijkheid door) al cravings.
  Vorige week een vroege echo gehad, en vandaag het intakegesprek. Hoe gaat het hier met iedereen?

 • Doortje23

  Vanwege aanhoudende pijnen rechts mocht ik zowaar op mijn werk even echo laten maken! Ik werk in het ziekenhuis als anesthesiemedewerker maar mijn gyn zit in een ander ziekenhuis. Gelukkig niks te zien waar de pijn vandaan komt, waarschijnlijk is het nog allemaal erg gevoelig na de bbz van oktober. Maar met uk gaat het goed, het is goed gegroeid en hartje klopt fier! Vandaag 7+2

 • kim.92
  Alles is goed. 7 weken 6 dagen dus precies goed op de lijn. Hartje klopt goed morgen 8 weken.
 • Demner

  Vandaag mijn vitaliteitsecho gehad met 7 weken en 2 dagen. Vruchtje was goed te zien met kloppend hartje 🤍. Wel iets terug gezet, maar dit gaat echo om millimeter werk.. dus hier pin ik mij nog niet zo op vast.

  Ook was op de echo een cyste te zien van ruim 7 cm. Ben benieuwd hoe het gaat verlopen! Hopelijk lost ie vanzelf op.. Volgende week weer een echo.

 • Bonusfamiljen

  Spannend zeg! Fijn dat met de baby alles goed gaat. Moet je tav de cyste verder onderzoek in of dat niet?

  Onze echo was ook goed gisteren. Ik ben iets vooruit gezet, 8 +6 nu.

 • Demner

  De echo wordt opgestuurd naar de gynaecoloog. Zijn gaan het beoordelen. Verder moet ik direct bellen zodra ik hevige pijnklachten krijg, maar tot op heden voel ik er niks van.

  Donderdag een echo en dan gaan ze kijken of hij iets is gekrompen, of gegroeid. Aan de hand daarvan gaan ze denk ik kijken wat het vervolg zal zijn. Als het kleine frummeltje maar lekker door blijft groeien vind ik alles goed ❤️.

 • Taracar

  7 weken en 1 dag zwanger .
  Vandaag is toch echt het overgeven al de hele dag bezig 🤢🤢🤢🤢 maar na alle bloedingen en miskramen ben ik blij dat ik deze kwaaltjes heb want dat stelt me juist gerust 😍😍 iemand al een vroege echo gehad ?

 • Lovely

  Sterkte met het overgeven 🍀
  Ik heb al 2 echo’s gehad en volgende week weer 1. Die week er na termijn echo

 • Lovely

  7.2 en zoooo moe en misselijk.
  Ik kan me dit echt niet meer herinneren hoor 😅

 • Bonusfamiljen

  Wat vervelend Lovely. Moet je ook overgeven enzo?
  Ik heb vooral een hele vieze smaak in mijn mond steeds... 🤮 Hartig eten heb ik weinig zin in, zoet is helaas juist erg fijn 😇 Donderdag 1e echo, ben benieuwd.

 • Lovely

  Hey! Hoe is je echo gegaan?

 • Bonusfamiljen

  Hai! Morgen eind van de dag. Spannend spannend

 • LongDecember

  Ik ben nu 7 weken en ben bij de geringste inspanning al buiten adem. Herkennen anderen dit ook?

 • Staart-meesje

  Jup. Bukken vind ik ook een opgave


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zondag, 8 januari 2023 tot en met zaterdag, 14 januari 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50