Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (8519)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Hopesanddreams

  Week 7 niet al te best begonnen.. krampen en bloedverlies.. met al drie miskramen reden tot paniek. Op de echo een vruchtje met kloppend hartje te zien.. biedt geen garanties maar ik hou me vast aan de kans dat het goed gaat, 95% na het zien van een kloppend hartje..

 • Happy-me-
  Vandaag een echo gehad, frummeltje van 7 weken
 • Bollebuik

  Jeuj! Goed gevoel he? Denk je dat je een jongetje of een meisje krijgt? Ik vind het leuk een gok te doen. Ik denk dat ik een meisjes baby in mijn buik heb 🙈

 • Happy-me-

  Ja zeker goed gevoel alleen zagen ze naast frummeltje helaas ook vochtholtes met iets erin wat ze bij de vk niet kon verklaren... moet dus vanmiddag naar de gynaecoloog om te kijken wat er nog meer in me baarmoeder rond spookt. Dat vind ik wel minder..

  Ik denk qua geslacht dat ik een meisje in mn buik heb, dacht ik ook bij de vorige 2 en klopte ook. Als dat zo is heb ik straks 4 meiden 🙈

 • Mamatjuh5

  Oh, wat spannend.
  Weten ze al wat die vochtholtes zijn?

 • Happy-me-

  ze konden niks bijzonders vinden.. zal vanzelf weggaan

 • skylerr

  Hoii allemaal,

  Vandaag de 1e echo gehad
  Super spannend natuurlijk

  Vk zei dat het hartje goed en snel klopt, 1,1 cm en dooierzakje zagen ze ook
  Word geschat op 7 weken

  Ben heel benieuwd naar tweede echo

  Groetjes skylerr

 • Lie1988

  Hallo week 7 🤢🤮 wat ben je fijn met je klachten maar gelukkig vorige week goeie echo gehad en a.s vrijdag weer ff spieken bij ons kleine wondertje😊

 • bunintheoven

  Totale shock dat we er nog 1tje bij krijgen, we hadden net besproken dat m’n man zich zou laten helpen deze winter. Veel stress dus hoe we het moeten gaan doen en bijna geen klachten dus het voelde allemaal niet zo echt. Gisteren de eerste echo gehad omdat we ons vorige kindje zijn verloren en we zagen gelijk een hartje kloppen
  Het is ontzettend welkom maar de shock was enorm. Ben ook na de echo gelijk naar m’n baas gegaan om het te vertellen. Heb bij m’n vorige zwangerschappen heel veel en heftig gebloed in het begin dus vind het belangrijk dat hij ervan af weet.

 • 3blessings

  Gefeliciteerd! Bij ons bijna hetzelfde verhaal, ook in shock! Ik stond net op het punt om een spiraal te laten zetten toen we erachter kwamen. Hopelijk heeft je baas er ook begrip voor, dat scheelt al een hele hoop.

 • mamasblog

  Hoi dames. Vandaag precies 7 weken zwanger van mijn derde kindje. Ik ben nog compleet in shock. Ik ben nog niet zo gek lang samen met mijn nieuwe vriend. Ik ben herstellende van een burnout en begon mijn leven weer een beetje op de rit te krijgen. Een nieuw huisje en rust in het vooruitzicht. Het toeval wil dat ik een huurwoning naast de woning van mijn nieuwe vriend heb gekregen. Hoe uniek! Ik ben van de spiraal overstapt naar de pil en tijdens die overstap ben ik zwanger geraakt.
  De afgelopen twee weken behoorlijk in paniek geweest en wist niet of ik het wel wilde houden.
  Mijn nieuwe vriend heeft eerder twee kindjes verloren in week 17 en week 34 wat het allemaal extra moeilijk maakt.
  We zijn wel gek op elkaar en wisten dat we in de toekomst nog wel een kindje wilden. Maar zo snel was absoluut niet de planning.
  Mijn oudste kids zijn 10 en 7 en zullen het erg leuk vinden om nog een broertje of zusje te krijgen. Bij mij moet het allemaal nog bezinken. In ieder geval leuk om na 6 jaar weer hier in te loggen en mijn verhaal weer te kunnen delen en uiteraard ook jullie verhalen te mogen lezen! 25 oktober de eerste echo. Heel spannend.

 • Mamsje32

  Spannende nieuwe periode! Gefeliciteerd met je zwangerschap
  Het leven maakt soms zo maar ineens zijn eigen keuzes ik hoop voor jullie dat het een fijn vooruitzicht gaat worden!

 • 3blessings

  Hi dames, ik ben zwanger van ons vierde kindje. We weten het nu twee weken, maar ik ben nog steeds in shock. Morgen heb ik een echo bij de verloskundige en dan gaat het hopelijk wat meer landen. Wel ben ik al regelmatig misselijk en ik ben zo ontzettend moe!
  Ik weet nog niet hoe we het gaan doen, maar ik vertrouw erop dat het wel los loopt uiteindelijk. Jammer genoeg hebben we bijna alle babyspullen en alle babykleertjes weggedaan na de derde, want ja, we waren klaar met baby's.
  Wish me luck!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van maandag, 1 juni 2020 tot en met zondag, 7 juni 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50