Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (7964)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Framboosje90

  Morgen 7 weken zwanger! en meteen de 1e echo gepland! Heeeeel spannend. Ik ben tot nu toe vooral heel moe en ik heb het ene moment heeeel veel last van menstruatie achtige krampen en vervolgens weer helemaal niets. Herkenbaar? Borsten zijn wel super gevoelig

 • pinkblue

  wat een rotzooi . kom er vanmiddag pas achter dat op school van kids 5de ziekte heerst . en kan morgen avond pas vk bellen .

 • Dazielle13

  7 weken🥳 mijn humeur is om te schieten of de zakdoeken zijn niet aan te slapen, de vermoeidheid zorgt ervoor dat ik ieder moment in slaap kan vallen, de wereld draaid zo af op zijn kop als ik te snel op sta en het eten is met momenten niet aan te slepen🤣 verder zijn er dagen met ontzettende hoofdpijn en misselijkheid en ook dagen dat ik me(op de eerste klachten na) afvraag of ik wel zwanger ben🤷‍♀️

  Zo klaagmodus uit. Heb echt medelijden met mijn man en kinderen qua humeur van mij😅 bij de eerste twee was het niet zo erg als nu. Zijn er meer die zich zorgen maken op de momenten dat ze nauwelijks klachten hebben of het wel goed gaat? Of die zo'n hoofdpijn hebben of van die stemmingswisselingen?

  Maandag eindelijk naar de verloskundige🥳

 • Babytammy

  Ik maak.me steeds zorgen. Soms klachten soms niet. Vermoeidheid die blijft wel. Wil hele dag slapen

 • Babytammy

  Ik maak.me steeds zorgen. Soms klachten soms niet. Vermoeidheid die blijft wel. Wil hele dag slapen

 • Lucailyana1215

  Vandaag aangekomen in week 7 donderdag eindelijk 1 ste echo.nog altijd super misselijk en moe kan ook niet alles verdragen wat ik eet ppfff ma alles voor ons 3de wonder

 • CupCakejuh

  Week 7🎉! Nog steeds erg moe en heel vaak super misselijk afgelopen week zelfs een paar dagen de hele dag door. Ook vaak overgegeven maar het is voor een goed doel. Woensdag de 2e echo in het ziekenhuis hopelijk is dan alles goed en mogen we daarna een afspraak maken bij de vk.🤞🍀

 • 3kiddies

  Als het goed is nu 7 weekjes zwanger het enigste waar ik last van heb is moe moe moe ik kan elk moment wel in slaap vallen. Me tegels doen iets zeer maar geen gevoelige borsten. Wel met vlagen wat misselijk maar ach bij de eerste 2zwangerscjappen kotsten ik elke dag. Hoe gaat het bij jullie.

 • Babytammy

  Hello week 7 moe moe moe. Ik moet mezelf echt dwingen om iets te doen oef. Borsten doen minder pijn maar ben wel misselijk 's ochtends en nog af en toe menstruatieachtige pijn. Ik merk wel dat ik niet helemaal kan genieten nog aangezien ik zo bang ben voor miskraam (1tje in febr gehad en september vorig jaar bbz). Dit keer zit het wel binnen. We hebben een echo gekregen 2 weken geleden. 1 juli afspraak bij vk. Duurt lang pffff

 • MSVG88

  Nog relatief weinig last van de zwangerschap. Moe, duizelig en niet heel veel trek in eten maar voel mij verder echt super! Iemand anders met ook zo weinig klachten??

 • naamvraag

  Hier ook weinig klachten, levendige dromen en af en toe wat moe, wel veel trek en moeilijke stoelgang. Dat was het wel zo'n beetje. Oja en zit onder de puisten.

 • Car123

  Ja dat herken ik! Ook onder de pukkels, heel moe, gevoelige borsten.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van donderdag, 30 januari 2020 tot en met woensdag, 5 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50