Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (7149)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 4e~wonder

  Nog 1 tot de echo en ik word nu al zenuwachtig. Wat als het weer gestopt is of gewoon een lege vruchtzak. Al dat gepieker 😕

 • rsh88

  Het wachten duurt vreselijk lang hè..... Ik heb volgende week woensdag een echo maar ik maak me ook zo'n zorgen.

 • 4e~wonder

  Ja echt te lang. Ben steeds kots misselijk en ontzettend humeurig. Zelfs beetje depri. Zo irritant.

 • rsh88

  Ik riep vorige week nog dat ik niet misselijk was. Nou inmiddels de hele week zo beroerd..... Mijn andere kinderen hebben nu buikgriep. Het gaat lekker hier. Ik heb het ervoor over om even misselijk te zijn, maar ik hoop toch dat de komende 6 weken snel voorbij zijn.

 • 4e~wonder

  Ja haha zo zit ik ook jah. De ene kant een geruststelling. De andere kant schiet op met die weken.

 • miss--chanti

  Jaaa! Vanochtend de 1e echo gehad bij de gynaecoloog en alles was goed.
  Wat een opluchting na 2 eerdere miskramen te hebben gehad.
  Zoals het er nu naar uitziet zijn we ruim 7 weken, maar 1 maart krijgen we een 2e echo om definitief de termijn vast te stellen. Voor nu zijn we blij en vooral dus heel opgelucht vooral omdat het hartje zo krachtig klopt, omdat het daar de vorige keer op is misgegaan.

 • RawrKittyRawr

  Hallo allemaal! Vandaag weer een controle echo gehad, hartje klopt en de kabouter groeit goed. Al en met al een flinke opluchting, aangezien ik aan een zware antibioticakuur zit en telkens 39° koorts had.
  Ik voel flink dat mijn banden aan het rekken zijn en ik heb wat puistjes en ben humeurig. Valt daarin allemaal mee gelukkig. Alleen mn vriend en ik kunnen elkaar niet uitstaan op t moment, danku hormonen haha. Vanavond zijn verjaardag vieren en dan kunnen we de echo laten zien!

 • Shir_wout82

  Eindelijk in week 7. Voor mij nog 3 spannende weken. Ben nog nooit voorbij de 10 gekomen. Gevaar zal nooit wijken. Maar wellicht na de ecgo van 4 en van 14 maart dat ik eindelijk kan genieten.
  Hoe voelen jullie je allemaal? Kwaaltjes ? Of juist niet?

 • 4e~wonder

  Ja hier ook week 7. Kotsmisselijk. Overgeven valt uiteindelijk mee. Heb het ook te druk dus afleiding zat. Het lijkt me echt zo spannend voor je!!! Zou zo leuk zijn als het nu goed gaat. Verder ben ik echt ontzettend moe en s nachts 3 keer eruit om te plassen. Heul fijn

  Nog 8 nachtjes tot de echo. Vind het allemaal maar lang duren. Die eerste 12 weken kan ik mijn draai echt niet vinden. Blegh.

 • Shir_wout82

  Ja die kwaaltjes zijn vervelend maar ook zo fijn tegelijkertijd. Ik heb ne ziekgemeld,de spanningen en vermoeidheid zijn mij teveel geworden vandaag. Even 1 weekje rustig aandoen. Ben kapster en het is retedruk,kan zo mn klanten niet (op een hoe ik normaal ben superspontaan en enthousiast) op de juiste manier dat xe verdienen behandelen. Ben mezelf niet, hoop dat dat snel beter gaat. 8 daagjes is al gauw. Laat de tijd maar snel gaan ja

 • 4e~wonder

  Ja het gaat echt niet in de koude kleren zitten zulke weken! Blij als t 12 weken zijn.

 • xmjfvx

  Spannend he. Hier nu 7.4. Vorige week goede echo gehad hartje gezien en gehoord 144bpm. Maar toch nog beetje bang. Je weet t nooit. Ik voel me wel okay. Wel snel moe, soms hoofdpijn, wat bruinverlies als ik teveel doe en savonds na t eten gevoel dat ik veel te veel heb gegeten terwijl ik amper wat binnenkrijg. Avondeten ligt zó zwaar op mn maar...

  En jou kwaaltjes?

 • 4e~wonder

  Dat bruinverlies zou me ook op de zenuwen werken. Ze zeggen zolang het geen rood is is het minder erg toch. Heb er zelf ook geen ervaring mee.

 • xmjfvx

  Ja t blijft ook maar aanhouden. Zou ze een extra echo doen eind vd week als ik me nog steeds zorgen blijft maken ?

 • Shir_wout82

  Denk wel als je aangeeft dat het bruinverlies aanhoud enje je dagrlijkse taken niet normaal kunt uitvoeren

 • xmjfvx

  Naaja je wil idd echt niet teveel doen . Bang dat t dan alsnog misgaat. Man wat zal ik blij zijn als die 12 weken in ieder geval voorbij zijn

 • Shir_wout82

  Ik ben het savonds heel moe,slaap om 19 uur soms al op de bank, soms kokhals ik sochtends en tussen de middag,(zo een weeïge misselijkheid) Mijn borsten zijn niet meer gevoelig op mn tepels het savonds na (dat vind ik dan weer zorgwekkend). Plas heel veel ook in de nacht,gelukkig vannacht maar 1x. 4 maart pas dr volgende echo👶🏻 wat is bpm?

 • xmjfvx

  Ja ik kan ook wel kokhalzen soms maar niet spugen godzijdank.

  Mijn borsten zijn nog steeds gevoelig. Snachts met draaien word ik er wakker van. Plassen alleen overdag veel gelukkig hihi.

  Bpm is beats per minuut.

 • Veronique6892
  Bijzonder valentijnscadeautje vandaag! Een kloppend hartje op de eerste echo
 • xmjfvx

  En gefeliciteerd natuurlijk! Ik heb afgelopen woe een positieve echo gehad met hartje te zien en al te horen!

 • xmjfvx

  Wat leuk gedaan! Ik ben 7.2 vandaag. We gaan vanavond aan onze dochters vertellen dat ze nog een broertje of zusje Krijgen. Ze zijn 13, 12 en 7. Zoals jij dit gedaan hebt denk ik dat ik t aan hun ga geven! 😍 even creabea uithangen zo want de oudste heeft proefwerkweek en is al om 11u uit..

 • Veronique6892

  Ahhh wat super leuk zeg! Van harte gefeliciteerd ook!! Zo fijn zo'n positieve echo hé..Ben helemaal in de wolken nu. Dat kaartje heb ik niet zelf gemaakt hoor trouwens, maar heel makkelijk zelf besteld! ;-). Zelf maken is natuurlijk veel leuker!!

  Wij hebben het op deze manier klaarstaan omdat we net een nieuw huis hebben gekocht en onze ouders morgen komen eten als "bedankje voor de verhuishulp". We gaan ze dan even een rondleiding geven door het nieuwe huis en als ze dan de babykamer binnenkomen treffen ze dit ... Hoop dat het lukt om de reacties te filmen, haha!!

 • xmjfvx

  Heb een kaartje gemaakt met big sister 1, 2 en 3 (3 aparte kaarten) en als ze hem open doen de echo er in!!!
  Veel leuke reacties dus dit weekend denk ik 😁😁😍😍

 • Veronique6892

  AHHH zo leuk!!! Kan ook niet anders natuurlijk .. De eerste helft van onze ouders kan elk moment hier zijn..ben ZO zenuwachtig hahaha. De camera staat in elk geval al aan om de reacties vast te leggen

 • Veronique6892

  Ohhh wat fantastisch!! Geniet ervan!! Gaat een mooi weekend worden voor ons

 • xmjfvx

  Mijn meiden waren zóóó enthousiast!!!! 😍😍😍😍

 • LieveMara

  week 7, joepie. Hoop volgende week een echo, en iets minder last van m'n maag doordat ik 's ochtends een beschuitje eet.

 • Lindaaaa1

  Hoi allen,

  Even niet zo actief geweest en vooral omdat ik me zo ongeveer de hele dag beroerd voel. Misselijk, mijn maag draait voor mn gevoel de hele dag rondjes en buikpijn. Morgen eerste afspraak bij de gyn ivm medische voorgeschiedenis. Hoop echt dat die een echo gaat maken, anders moet ik wachten tot maandag want die stond nog bij verloskundige en mocht ik laten staan!
  Merk dat ik steeds nerveuzer ben!

 • mommyy1

  na een lichte bloed verlies me echo gehad..
  ze konden in eerste instantie niks vinden. na wat zoeken toch wat gevonden. een hartslag! maaaar een trage hartslag en het vruchtje klopte niet in de groei met 7 weken. maar veel korter
  over 2 weekjes terug tot die tijd afwachten hold on baby
  echo vrouwtje kon niet zien waar de bloeding vandaan kwam

 • mamacharlotte

  Jammer dat het zo onzeker blijft :( ik hoop nog 2 weekjes mee 💪 een hartslag is sowieso al super nieuws!

 • mommyy1

  jaa! het is zo dubbel dan he.. jeej een hartslag! ohjeej te klein vruchtje en te trage hartslag en dan nog de bloeding er bij.. zet em op kleintje haha.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van donderdag, 3 oktober 2019 tot en met woensdag, 9 oktober 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50