Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (6030)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Baby_2

  Morgenochtend intake bij de verloskundige en een echo. Kan niet wachten, hopelijk is alles in orde met ons kleintje.😍

 • Zonnebloem1

  Wij hebben afgelopen maandag onze eerste echo gehad. Mooi kloppend hartje gezien. Erg bijzonder. Jammer dat er geen geluid bij zat dan was t extra bijzonder. Het is alsof t nog niet helemaal geland is..ik weet t wel..maar blijft nog beetje onwerkelijk🤭 over iets meer dan 2 weken weer echo.. ben erg benieuwd! Ik ben erg moe. Ene dag erger dan andere dag..vandaag ook enorme inkakker..blegh..wil slapen hahaha.. met vlagen soms misselijk maar niet heel erg of dat ik moet overgeven ofzo.. heel spannend nog allemaal..maar heb iig het gevoel dat t allemaal goed zit. De echo zag er goed uit.

 • nathalie-1980

  Goede avond even van de schrik bekomen haha we waren al 3 jaar bezig voor onze laatste wonder was niet gelukt we hadden besloten om niet meer zwanger te worden en na de vakantie sterilisatie aan te vragen want voor mij is niet zo makelijk om zwanger te worden namelijk. Maar paar weken terug bleek de test positief te zijn en nog nooit zo duidelijk .en vandaag 1 ste echo ivm verleden kind verloren etc kreeg ik nog een verrassing was niet 1 maar 2 en beide hartjes deden goed kloppen 1 was 7.5 en de andere 7.1. Dit is me verhaal kort

 • Dnsvr88

  Wauw wat een verrassing zeg haha! Gefeliciteerd en geniet er maar lekker van 2 babytjes

 • Vayenn

  Wauw wat een bijzonder verhaal!
  Van harte gefeliciteerd!💗👶🏼💙
  Een hele fijne zwangerschap gewenst😉

 • MC3
  Net een echo gehad met kloppend hartje!😍 super! 1 dag vooruit gezet
 • Miranda035

  Wow ! Gefeliciteerd 😃

 • Eessiee

  Vandaag 7+0. Maar echt al dagen last van enorme vermoeidheid. Mn hele huishouden ligt plat omdat ik energie "spaar" om te kunnen werken. Lijkt me ook niet echt normaal zo...
  Tja wat moet ik Nu? Ziek melden?
  Lastig hoor dit.

 • ~mammie~

  WoW herkenbaar, en dan heb ik nog vakantie ook (die dus helemaal in t water valt) ben je ook misselijk? Je kunt evt je werkgever vertellen dat je zwanger bent en wellicht even op halve kracht werken? Ze hebben je denk ik liever halve dagen dan helemaal niet, als jij dat vol kunt houden ten minste.

 • Mamaminix3

  @MelissaV hoe was je echo?

 • ~mammie~

  7+3 vandaag van ons 4e kindje.
  Mannnn wat ben ik misselijk! En moehoeeeee... nooit eerder tijdens een zwangerschap zoveel “klachten” gehad als nu.

  Onze vakantie viel er zelfs een beetje door in t water.... 🤢
  Vandaag over precies 1 week mogen we spieken naar de uk, spannend!

 • nathalie-1980

  Had ik ook bleek er vandaag 2 te zitten bij mij haha

 • ~mammie~

  Whaaaaaa! Wat gaaf gefeliciteerd! Dat roep ik vanaf t begin, maar dan meer gekscherend. Hoe dol ik er ook op zal zijn, ik zal wel eerst aan dat idee moeten wennen.
  Maandag de eerste echo we zullen het mee gaan maken. 1 is meer dan genoeg 😂

 • Mamaminix3

  Ja die misselijkheid is wel een dingetje he. Pfft. Was vergeten hoe heftig dat kon zijn!

 • ~mammie~

  Oh mennn ik ben nooit ziek geweest hij de andere 3 🙈 op een vlaagje misselijkheid na haha. Ik wist niet eens wat t was om hele dagen beroerd te zij .... nou nu wel! 😂

 • Mamaminix3

  Ja ik ben ook echt hele dagen misselijk
  Het is gewoon meir grappig meer

 • ~mammie~

  Ik zie de lol van het misselijk zijn ondertussen ook niet echt meer in 🤔 mja tanden op elkaar en doorgaan is de enige optie vrees ik.

 • Mamaminix3

  Vrees niet dat we een andere optie hebben hahaj

 • Miranda035

  Ik ben vandaag 7w2d zwanger en ik voel me heel wisselend. De ene dag enorm moe en futloos en de volgende dag weer vol energie.

  Sinds 3 dagen heb ik af en toe een beetje donker bruine afscheiding. Het schijnt oud bloed te zijn van de innesteling ? Ik heb geen innestelingsbloeding gehad dus het zou goed kunnen dat het er nu uitkomt.

  Ik heb mijn eerste echo vorige week gehad en alles zag er goed uit, inclusief kloppend hartje.

  Buitens de bruine afscheiding om heb ik nog niet zoveel kwaaltjes. Af en toe misselijk en mijn darmen zijn flink van slag. Geen buikpijn of krampen gelukkig !

  Over 3 weken hebben we de 10 weken echo. Vind het heel spannend !


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van vrijdag, 29 maart 2019 tot en met donderdag, 4 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50