Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (8091)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Bigbuik

  Voor degene die kinderen hebben die het begrijpen, wanneer vertellen jullie dat ze een broertje of zusje krijgen?

 • Ellebel88

  Whaaaah zometeen echo .
  Ik vind het ZO spannend! Hopelijk gaat het weer perfect met de kleine!

 • Pirate

  Ik hoop dat alles perfect verloopt! 😊

 • Siem84

  Succes

 • Mama1517

  Spannend he! Succes en hopelijk genieten zometeen!

 • Ellebel88

  Alles was perfect!! Stevig kloppend hartje gezien en flink gegroeid! Nu 1,5cm dus ik ben al wat verder dan gedacht, morgen 8 weken!😱

 • Mama1517

  Fijn! Geniet ervan!!

 • Siem84

  Wat fijn!!!! geniet ervan

 • Romana1st

  Hey hey, behalve wat buikkrampen, lucht in mijn maag en tot 5x per nacht naar de wc voel ik me nog super goed! Wat doen jullie qua sport, zijn er dingen die je niet of juist wel doet?

 • Mama1517

  Ik ga na de zomervakantie weer beginnen met zwemmen, baantjes trekken. Deed ik sowieso al voor ik zwanger was. Nooit eerder tijdens zwangerschap gedaan, maar het lijkt me juist dan ook een fijne manier van bewegen. Dus ik ben van plan het lekker te blijven doen zolang het lukt!

 • Bigbuik

  Dat wilde ik ook als ik terug van vakantie was. Maar ben nog elke avond te misselijk geweest om te gaan. Ik hoop dat ik kan gaan zwemmen voor de bekkeninstabiliteit is begonnen. Dan lukt zwemmen mij niet meer namelijk. Ik geef mij als ik een goede echo heb gehad, weer op voor zwangerschapspilates. Dat werktte goed tegen de bekkeninstabiliteit.

 • Mama1517

  Hier is helaas geen zwemmen tot de zomervakantie helemaal voorbij is, maar door de misselijkheid komt dat inderdaad wel goed uit haha.

 • Romana1st

  Zelf wil ik zo lang mogelijk door met (ebike) fietsen naar mijn werk (30 km totaal) en zit ook aan zwemmen te denken.

 • Ellebel88

  Heel slecht, maar ik hou het bij wandelen.. ik deed hiervoor crossfit maar door een combinatie van de kwaaltjes (ziekig, geen fut) en omdat ik doodsbang ben de baby te beschadigen somehow, doe ik nu enkel n half uurtje wandelen in mn lunchpauze..

 • Siem84

  Terug van vakantie! Laatste week viel me zwaar 🤮 donderdag eerste echo, spannend !!

 • Poemelke

  Hallo allemaal. Eerste keer dat ik hier reageer. Wij hebben al een dochtertje van 9 jaar. En 2 weken geleden onverwachts een positieve test in mijn handen. Gisteren voor de 1e x bij de vk geweest. Een buikecho gekregen en een mooi kloppend hartje gezien en gehoord 🥰 ik ben nu 7.6 weken zwanger. En al helemaal in de wolken! Helaas veel kwaaltjes, misselijk en weinig energie. Maar dat hebben er voor over!

 • Ellebel88

  Aanbeland in week 7, wat spannend! Woensdag echo.. ik ben erg nerveus! Ondanks dat ik 2 weken terug een kloppend hartje heb gezien denk ik steeds ‘wat als het nu niet meer klopt’ en ‘wat als het te klein is’ enz. Nare gedachten. Moeilijk opzij te zetten. Gaat dat de hele zwangerschap zo? Pfff

  Het lijkt overigens wel alsof ik steeds meer last van mijn darmen krijg! Zoooo veel lucht ahum . Opgeblazen gevoel, pijn, kramp.. zelfs snachts! Oh en laten we de diarree niet vergeten, sorry tmi! Wel benieuwd of meer dames hier last van hebben? Tof zover lees ik vooral over constipatie..

 • Kite

  Pfff ik heb ook last van mijn darmen... zoveel lucht....

  Spannend je echo woensdag, ik mag vrijdag. Succes❤️

 • Bigbuik

  Die angst gaat zelfs door na de zwangerschap en gaat nooit meer weg. Maar als je de kleine voelt bewegen in je buik, heb je steeds bevestiging dat het goed gaat en wordt je dus vaker gerustgesteld en kan je genieten.

 • bo1988

  Herkenbaar! Ik heb in maart een miskraam gehad, dus dan sta je er sowieso wat minder "onbevangen" in.
  Ik denk dat je vanzelf meer vertrouwen krijgt in je lichaam. Ik zie ook al erg uit naar de 12 weken echo.

  Hier ook het zelfde met darmen, en diarree, soms diarree, soms harder. Heel wisselend.
  Als je constipatie hebt kan de diarree ook "overloop-diarree" zijn, dat gaat langs de ontlasting wat vast zit.

  Heb vertrouwen in jezelf en je lichaam :) Koester de gedachte dat er een kleintje in je buik groeit. Helpt mij veel. Als ik ga slapen leg ik altijd mn handen op mn buik en denk aan de kleine en vertel hem/haar in mijn hoofd dat ik van hem/haar houd (nu al) en dat alles goed komt. (meer een beetje een routine voor mezelf dus maar voelt wel goed...)

 • Ellebel88

  Wauw wat een mooi idee voor t slapengaan! Dat ga ik ook doen

 • Cin89
  Goede echo gehad vandaag, kleine was goed gegroeid en het hartje klopt! 🥰
 • Ellebel88

  Whaaaah wat super! Hoever ben je en wat is de grootte van de spruit?

 • Cin89

  Daar 7+3 kleine was 13 mm

 • Futuressa

  Jeej, wat fijn!!

 • Mama1517

  Ah zo mooi om te zien❤️ gefeliciteerd, zo heerlijk om het ook echt op een echo te zien! Ik mag maandag, kan niet wachten!

 • Jeannet86

  Vandaag eerste keer echo gehad. Niet 1, maar 2 kloppende hartjes gezien. Even schrikken aangezien we er al 2 hebben rondlopen. Maar oh zo welkom

 • Ellebel88

  Wauw wat tof! Gefeliciteerd!!

 • Mama1517

  Wauw, gefeliciteerd! Heb je misschien een foto vd echo? Ik vind een tweeling altijd zo bijzonder

 • Mia1989

  waaw :D proficiat!

 • Futuressa

  Wauw! Gefeliciteerd!! ❤❤


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zaterdag, 4 april 2020 tot en met vrijdag, 10 april 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50