Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (10425)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Joanna-Verjans

  Hoihoi
  Ik ben nu al 7 weken zwanger.
  Maar sinds 2 weken gaat het me echt slecht...
  De eerste week had ik alleen maar diaree en geen zin om iets te eten. En de tweede week was het wat vaster maar kreeg ik telkens zo een extreme pijn aanvallen vóórdat ik naar de wc moest.
  Ik heb momenteel nog steeds weinig zin om te eten, ben misselijk in de ochtend en avond.
  Hebben meer dames hier last van ?
  Ohja ik was gisteren in het ziekenhuis geweest omdat de pijn echt niet meer te harde was, had in de nacht 3 x zo een extreme buik/rug pijn aanvallen voor naar de wc te gaan gekregen.
  Ik heb de baby gezien, alles was in orde. Het hartje klopte.
  Maar de dokter zei dat ik iets aan me darmen heb. Geen idee wat die bedoelde 🙈
  Aangezien ik in Oostenrijk woon en hem niet helemaal verstond wat die bedoelde ... en door Carona moeten we hier als vrouw zijnde alleen naar de dokter gaan...
  nog iemand deze klachten/ verschijnselen?
  Trouwens venkel anijs thee werkt wel !
  Groetjes Joanna

 • Minthje

  Vandaag alweer 7 weken! Wie heeft er nog meer geen symptomen? Maak me best zorgen

 • Annaloeze

  Ik heb ook vrij weinig symptomen. Heel af en toe een misselijk gevoel maar gaat snel over en wel heel moe. Ik denk dat we gewoon blij moeten zijn met zo weinig symptomen ;-). Zou niet abnormaal zijn!

 • Moederkloek.

  Bij mijn 1e zoontje ook helemaal geen symptomen. Dus niks om je zorgen over te maken 😉.
  Nu 7 weken zwanger van ons 2e kindje, iets meer symptomen, maar ook niet overdreven..

 • Minthje

  Oh gelukkig. Stelt me weer gerust :)

 • Annaloeze

  Hoi hoi, vandaag 7 weken zwanger van ons eerste kindje. Zo spannend! 29 oktober de eerste echo, wat kan ik hier al verwachten? Gaat het niet te vroeg zijn?
  Ik ben leerkracht in het lager onderwijs en maak me echt wel zorgen over corona. Hoe staan jullie daar tegenover? Hebben jullie geen bang voor corona dat het gevolgen kan hebben voor jezelf en/of je kindje? Zijn jullie nog gewoon aan het werken?

 • Sssss

  Week 7 was vrijdag voor mij! Woensdag eerste echo en kan niet wachten. Maak me toch wel zorgen dat we te vroeg zijn (omdat ik juni voor het laatst ongesteld ben geweest, waarschijnlijk pcos) en er niets te zien is.

 • Shalu

  Hoe is je echo gegaan?

 • Michelle-ketting-Jansen

  Weet je wel wanneer je eisprong was? Of gebruikte je geven ovulatie test? Of werkte ze niet bij jou dat kan met pcos ook

 • Sssss

  Ja eisprong was 10 september, gevonden met ovulatietesten en gevoeld! Dus als ik reken vanaf mijn eisprong ben ik 5,5 weken en als ik afga op de app waar ik ook eisprong heb ingevuld geeft ie 7,5 weken aan als ik de echo heb!

 • Michelle-ketting-Jansen

  Dan zit je nu in week 7 en vanaf donderdag week 8. Op het moment dat je eisprong hebt rekenen ze er 2 weken bij omdat “normaal” 2 weken voor je cyclus je menstruatie ongeveer hebt op het moment dat je dus ongesteld moet worden 2 weken na je eisprong ben je in eens al 4 weken zwanger.

 • laravt

  Vandaag 7+5 en heb sinds gisteren af en toe best een flinke steek bij mijn baarmoeder vind dat toch eng dan, ookal ben ik nog volop misselijk en last van me borsten enzo.

  Zijn er meer die dat hebben? Zou dat het oprekken van de baarmoeder kunnen zijn misschien?

 • Shalu

  Die steken heb ik ook. Niet alleen bij deze zwangerschap maar ook bij de vorige drie en daar zijn drie prachtige gezonde zonen uit geboren.
  Juist bij mijn zwangerschap die eindigde in een miskraam had ik dat niet. Het voelt zo gek, omdat het lijkt alsof ik ongesteld moet worden. Vrijdag echo, dus dan weten we meer

 • Kaatjesn

  Hallo week zeven en een dag!! Zo spannend 23 oktober mijn eerste echo hoop op een goede echo met een kloppend hartje❤️ Heb echt stress helaas kan ik er niet van genieten door een miskraam hiervoor, vier maanden geleden😢 en heb het nieuws met niemand gedeeld alleen mijn partner gewoon bang dat het weer mis gaat ppfff zo vermoeiend het liefst zou ik het van de daken af schreeuwen maar durf niet heb ook niet echt symptomen behalve gevoelige tepels.

 • Shalu

  Ik ook 23 oktober! En same here. Door een miskraam vind ik dit nu ook echt heel spannend. Ik duim voor je!

 • Kaatjesn

  Gefeliciteerd 🥳 wat lief! Ik duim ook voor jou, hopelijk beiden dit keer een goede echo en een voldragen zwangerschap! Heel veel
  Succes bijna

 • Shalu

  Hoe is het bij jou gegaan? Bij ons goed! 1 mooie baby met kloppend hartje🧡

 • Kaatjesn

  Hey wat fijn om te lezen!! Ja bij mij ook een goede echo met een kloppend hartje, alleen denken ze nu dat ik 7 weken en 1 dag ben ipv 8 weken ben. Want de baby was nog erg klein niet veel te zien en nu bellen zij mij straks om
  Een afspraak over twee weken in te plannen voor weer een echo. Hebben ze bij jou daarover ook wat gezegd?

 • Shalu

  Fijn dat de echo goed was! Bij mij was de baby iets groter, dus ik sta nu op 8.3. En ik heb over 2,5 week een afspraak voor de termijnecho.

 • laravt

  Zojuist medicatie opgehaald tegen de misselijkheid morgenochtend kan ik de eerste nemen hoop zo erg dat het helpt

 • Michelle-ketting-Jansen

  Hopelijk gaat het je helpen 🍀🍀


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zaterdag, 12 juni 2021 tot en met vrijdag, 18 juni 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50