Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (9469)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lootje1988

  Inmiddels 7+2 dagen zwanger. Onderbuik is wat dikker aan het worden al. Niet zichtbaar voor de buitenwereld, maar wel voor mij en mijn partner!

  Het weeïge gevoel is er sinds week 6 nu constant. Mijn eetlust staat op een laag pitje. Ik heb vooral zin in frisse dingen. Warm eten gaat er met moeite in (Ik doe wel mijn best!). Niet eten maakt mij misselijk.

  Ik ben ook nog steeds erg moe. Als ik een trap oploop hijg ik als een malle, dat terwijl ik voor de zwangerschap mega fit was!

 • Chantalvdoez

  Dag Lootje, kon ik zelf wel geschreven hebben, ik heb precies hetzelfde. Sinds deze week (week 7 ) geen zin in warm eten wel frisse dingen sinaasappel, ijs, yoghurt... en hijgen als ik een trap oploop terwijl ik normaal hele uren sportles volg...
  En ook ik heb onder de navel duidelijk al een soort buikje, kan men buik toch niet intrekken dat het er daar dunner uitziet :)

 • Lootje1988

  Inderdaad, ik heb vooral zin in zoet-zure dingen. Ik had een heel voedingsplan gemaakt pre-zwangerschap, maar ik heb er niets meer aan:p

  Hopelijk gaat dan na het 1e trimester beter worden!

 • M0m0f3

  Vandaag in week 7 aangekomen🤗 nog een week of 2, 3 voor ik de verloskundige bel voor het 1e consult. Spannend!

 • Asil321

  Leuk. Ik ben nu 7 weken en 5 dagen. Volgende week heb ik mijn eerste echo. Mijn vriend mag wel niet mee...

 • mylove4all

  Brrbbb ik heb het steeds koud vooral me handen 🥶

 • Chantalvdoez

  Hier ook, en voeten, brrr alleen een warme douche helpt. Maar 5 keer per dag douchen is ook niet echt een optie :D

 • Fruityfly

  Hmm ben dus niet de enige. Dacht dat ik ziek werd. Maar klopt dan wel bij de kwaaltjes die bij zwangerschap horen😊

 • M0m0f3

  Jaaa eindelijk nog iemand.. na de middag krijgen het gewoon niet meer warm, brrrr

 • Fruityfly

  Even een vraagje.. Zijn jullie ook al kilootjes aan het aankomen?

 • M0m0f3

  Helaas wel.. thuiszitten helpt ook niet echt..

 • Fruityfly

  Vond het een beetje vreemd eerst.. bij m’n eerste zag je sowieso de eerste 3/4 maanden niks. Nu heb ik al een soort mini buikje🙈

 • M0m0f3

  Nou ik ben al wat groter van mezelf dus ze zien sowieso nog niks😅 bij de 1e en 2e kwam ik snel en veel aan, bij mn 3e hoefde ik pas met 16 weken een positiebroek aan, die at van mij. Ook maar 5,5 kilo aangekomen toen tegenover de 2x ruim 15. Een verademing. Nu moet ik echt opletten wat in mn mond stop..

 • Fruityfly

  O dat is tegenovergestelde van mij🙈 maar geloof me: op den duur is alles eten ook niet leuk meer. Ik weet soms gewoon niet meer wat ik eens zal nemen. Moet ook echt opletten dat ik blijf eten anders val ik flauw. In de vorige zwangerschap had ik dat heel snel.

 • Essmee

  Ben het kindje vanmorgen vroeg verloren. Al met al is het gelukkig wel vrij snel gegaan. De pijn en het bloedverlies waren even heel heftig, maar sinds het eruit is heb ik geen kramp meer en het bloedverlies is zelfs ook al flink aan het minderen. Voor nu ga ik jullie verlaten, en ondanks het verdriet nu hebben wij wel goede hoop dat het volgende keer gewoon goed blijft gaan Wat ons betreft is het snel weer raak. Succes met jullie zwangerschappen, ik duim dat alles goed verloopt!

 • Caat1991

  Even niet op de site geweest door al het corona geweld en nu lees ik dit! Wat verdrietig zeg! Hoop echt voor je dat het snel weer lukt! Sterkte🍀

 • Fi2

  Veel sterkte!! 😘😘😘

 • Essmee

  Dankjewel ❤️

 • JoLyEn

  Ach wat erg 😔🍀 Het was jullie zó gegund. Waarschijnlijk ben je nu wel snel weer opnieuw zwanger, omdat het HCG hormoon nog volop aanwezig is. Nooit opgeven! Het komt goed! 🌹🍀
  Heel veel sterkte en geluk 🌺

 • Essmee

  Daar gaan we wel voor! Hoe verdrietig dit ook is, we hopen toch snel weer zwanger te mogen zijn. Dankjewel voor je lieve woorden ❤️

 • ToBoldlyGo

  Wat verdrietig 😥 Héél véél sterkte gewenst voor jullie! Dikke knuffel! 😘

 • Essmee

  Dankjewel ❤️

 • Essmee

  Het is inmiddels helderrood bloed geworden sinds vanmorgen. De VK heeft aangegeven dat we 't weekend afwachten en maandag even contact hebben hoe nu verder. Voor m'n gevoel zit het helemaal niet goed. Ruim 2 jaar op dit kindje gewacht en ik ga het denk ik alweer verliezen 😭

 • Muissz

  Sterkte! 🍀♥️

 • Essmee

  Dankjewel ❤️

 • Fi2

  Jeetje wat een onzekerheid!! 😔😔

 • Essmee

  Ja idd. Eerste zwangerschap, dus was al vrij onzeker. Maar sinds vanavond bloed het eigenlijk continu flink, dus vrijwel zeker een miskraam 😥

 • Fi2

  Ach 😢😢 sterkte 😔😘

 • Essmee

  Dankjewel ❤️

 • JoLyEn

  Oh neeee wat eng! Probeer zo veel mogelijk rustig aan te doen, ik ga zo hard voor je duimen dat het goed komt. Sterkte lieverd 🍀🌹

 • Essmee

  Dankjewel, lief! ❤️ Sinds vanavond bloed ik bijna continu en redelijk veel, dus ik ben zelf bijna zeker van een miskraam. Zitten ook stolsels in en lange slierten, en de buikkramp is niet te doen. Aan de ene kant weet ik nu iig dat ik via de natuurlijke weg zwanger kan raken en heb ik goede hoop dat er vast een nieuwe zwangerschap komt. Aan de andere kant wilde na zo'n lange tijd proberen en nu eindelijk raak gewoon dit kindje. Maarja het is niet anders 😥

 • Tooske40

  Hallo allemaal.
  Volgens mijn berekening ben ik 7+1 zwanger. Ongepland maar zeker welkom. Voelt zo anders dan mijn vorige 2 zwangerschappen.
  Ik heb ook helemaal geen symptomen van zwanger zijn. Mijn gevoel zegt dat het niet goed zit. Toch maar even afwachten. Donderdag pas echo. Ook hier zonder partner. Dat is dus ook balen. Ik heb ook elke dag sinds maandag soms een klein beetje bruinige afscheiding. Oja en vandaag wat gevoeligere borsten.

 • Y-m-y

  Ha Tooske, we lopen redelijk gelijk op. Zit nu op 7+5. Ik zag dat je echo niet door gaat. Dat is balen. Ik heb hem vanmorgen wel gehad en alles was goed gelukkig. Terwijl ik afname had van kwaaltjes en een week bruin bloedverlies. Had het al opgegeven maar bruin bloedverlies en alleen gevoelige borsten, heel herkenbaar en bij mij dus toch hartstikke zwanger. Hopelijk helpt het!

 • Tooske40

  Hier blijft de bruine afscheiding maar aanhouden. Maar gelukkig geen helder rood bloed. Ook sinds 2 dagen nu wat last van mijn darmen.
  Maar wat een onzekere tijd. 15 april de termijnecho. Iets om naar uit te kijken. Wat fijn dat je een goede echo had. Voor jou je eerste kindje? Dat is mooi. Alles nog helemaal nieuw. Hopelijk is het snel afgelopen met de coronatijd. Zou toch fijn zijn om je partner ook bij de echo te hebben.

 • Y-m-y

  Dat is nog wel even geduld hebben voor jou. Geen uitzondering maken ze dus vanwege bloed? Ik heb af en toe nog een beetje bruin bloed. Mijn zus had 9 dagen rood en was zelfs niks aan de hand. Dus kan toch alle kanten op. De 1e is het voor mij idd! Dus extra spannend of de boel wel functioneert. Was daarom wel blij met de echo. Zelfs zonder partner. Succes tot de 15e en hopelijk gaat het allemaal gewoon top!

 • JoLyEn

  Heel veel succes! 🍀


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van vrijdag, 13 november 2020 tot en met donderdag, 19 november 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50