Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (11424)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • babyvier

  Aangekomen in week 7. Nog een week tot de eerste echo. Dit keer vind ik het niet moeilijk om het nog niet te vertellen. Moet nog steeds een beetje landen. Hebben jullie het al aan iemand verteld?

 • Mara1991

  Hier vandaag 7+5 en alleen een goede vriendin weet het! Morgen intake verloskundige en een echo. Hoe voelen jullie je?

 • Mara1991

  Hier vandaag 7+5 en alleen een goede vriendin weet het! Morgen intake verloskundige en een echo. Hoe voelen jullie je?

 • Moedervan6

  Hier ook nog een weekje wachten wij mogen 4 oktober en zijn dan 8 weken en 5 dagen

 • sammie89

  Wij mogen donderdag voor de eerste weken met 7 weken en 6 dagen eigen berekening. Mijn schoonouders weten het, vooral omdat mijn schoonmoeder heel close is met ons gezin. En mocht het fout gaan vind ik het fijn om bij iemand terecht te kunnen. Op m'n werk weet 1 collega het, zij is zeer hooggevoelig en vroeg het al met week 5, wij wisten het toen ruim een week. Zij voelt dat soort dingen aan, heel bijzonder.

 • babyvier

  Hoe was het?

 • ProudmommyOf3
  Zooooo blij!!! Vandaag een echo gehad! Het hartje klopte ♥️
  Over 3 week weer heen voor termijnen echo
 • ProudmommyOf3
  Zooooo blij!!! Vandaag een echo gehad! Het hartje klopte ♥️
  Over 3 week weer heen voor termijnen echo
 • hoopdoetleven

  Mooi nieuws.. wat een opluchting dan he

 • Ellie1997

  Heel fijn!! 🥰

 • Anne1989

  7 weken! Nog 4 weken en dan is de eerste hobbel voor ons achter de rug! 🙏🏻

 • hoopdoetleven

  Haha als je het inderdaad snel uitspreekt is het zo voorbij ! Ik ben stiekem blij dat ik elke week een echo krijg.. dan ga je een beetje van week naar week. ik ben zaterdag "al"8 weken.. ik ben blij als ik de 10 heb aangetikt

 • Ellie1997

  Gaat best wel snel hè als je het zo zegt 😊

 • ProudmommyOf3

  Hallo week 7 !! De 20e echo! Ben zo zenuwachtig ervoor.. k hoop een kloppend hartje te zien ♥️
  Vind het zo spannend,
  Me onderbuik is al zo gevoelig, als k me draai in bed…

 • Just_me_

  Spannend.
  Ik moet nog 1,5 week wachten tot mijn 1e echo van deze zwangerschap.
  Ik verlies wel wat afscheiding met wat roze (bloed) erdoor. Icm met af en toen wat pijn onder in mijn buik. Niet heel veel en ik weet dat het er bij hoort. Maar heb in het verleden ook een miskraam gehad op 6 weken en 8 weken. Dus vind het wel heel erg spannend. En dan duurd 1,5 week nog wel erg lang 🙈

 • ProudmommyOf3

  Oh ja dat duurt dan wel erg lang inderdaad…
  Ik heb urine laten onderzoeken gister en nu blijk ik ontstekingswaarde erin te hebben,
  Maandag weer naar de huisarts en dan weer urine onderzoek, maakt me zo angstig hè

 • hoopdoetleven

  Ah meid wat rot.. Kan je niet bellen met dit en vragen of je eerder mag komen kijken.. Natuurlijk geen garantie maar om 1.5 week in onzekerheid te zitten is ook echt heftig.. zeker omdat je die miskramen hebt gehad.

 • D-lana

  Ten eerste super dankbaar voor de symptomen, geeft toch een fijn gevoel dat het mogelijk goed zit.. maar mag ik toch even klagen weer.. die vermoeidheid is zo extreem. Ik kan me dit echt niet herinneren bij mij andere 2 kindjes ( jongen en meisje). Soms denk ik wel is krijg ik een tweeling ofzo🤣 ik kan echt de heledag door slapen... ohja en niet vergeten.. ik ben niet alleen de ochtend misselijk, nee de heledag door🥳 Herkenbaar allemaal?

 • Just_me_

  Ik heb zetpillen van de huisarts voor de ergste dagen. Zodat ik wel gewoon naar werk kan

 • kmama4kids

  Heel erg herkenbaar mijn 5e kindje ben heel de dag misselijk als of ik uit een kermisattractie kom. En moe kan ook echt hele dag slapen en er stinkt ook echt zoveel

 • Ellie1997

  Gisteren een super mooie echo gehad, kloppend hartje was gelijk te zien, eigen berekening was6+4 maar vooruit gezet naar 7 weken. ( dacht ik zelf ook al wel omdat ik al klachten had voor ik ongesteld werd. Nu dus 7+1 klinkt al een stuk verder dan de 6 ;) VK zei : alles ziet er zo goed uit de kans op een MK is nu heel klein, toch hou je dat altijd in je achterhoofd ;-) zelf nooit een MK gehad maar je heb er wel de ‘ angst ‘ voor.

 • hoopdoetleven

  Ik vind dat altijd een hele gevaarlijke uitspraak !! Ik gun het niemand maar alles kan..
  Als het hartje stevig klopt en de termijn klopt is dat natuurlijk wel een heel goed teken. Neemt niet weg om te zeggen: Gefeliciteerd :)

 • Ellie1997

  Ja vind ik ook, zeker na een voorbeeld bij ons uit de dan, alles zag er zeer goed uit en met 12 weken ineens een gestopt hartje

 • hoopdoetleven

  Ik heb dat zelf ook gehad maar dan met 10 weken.. al 2 goede echo's en toen opeens BAM weg..

 • Ellie1997

  Ben benieuwd!! Je zit nu vast bij de echo, succes ! En hou ons op de hoogte !

 • hoopdoetleven

  Mijn kleine pinda was onwijs mooie gegroeid en hartje klopte weer stevig. ik ben blij en opgelucht.

 • Ellie1997

  Vreselijk, we houden goede moed! 🍀

 • hoopdoetleven

  Zeker weten ik mag zo weer naar de echo over 45 minuten.. spannend


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zaterdag, 13 mei 2023 tot en met vrijdag, 19 mei 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50