Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (10097)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • KikiAnnabel

  Hallo week 7!

 • Lolly13

  Normaal morgen mijn eerste echo maar die werd afgezegd zo naar afgeteld.. Morgen bellen voor een nieuwe afspraak en opnieuw aftellen! Hebben jullie het nieuws al gedeeld met familie/vrienden?

 • Elirach

  Dat lijkt mij zo vervelend!! 🙈 Wij hebben nog niemand wat gezegd, eerste echo is as. dinsdag 🎉 Maar ik denk dat we netjes tot de 12 weekjes wachten. Ook voor de andere kids is het anders echt te lang wachten tot februari 😉.

  Hoop dat je snel terecht kan!

 • Esther1991
  Vandaag een vroege echo gehad met 7 weken en 3 dagen. Ik was zó zenuwachtig! Hiervoor een miskraam gehad. Maar het hartje klopte mooi en het aantal weken kwam overeen ❤️ Wat een opluchting. Nu proberen wat meer te gaan genieten.
 • Elirach

  Prachtig! gefeliciteerd!

 • Esther1991

  Dankjewel!

 • Babyontheway-_

  Gefeliciteerd, hier ook 7wk en 3 dagen! Spannend en bijzonder! Geniet ervan!

 • Esther1991

  Dankjewel! Jij ook gefeliciteerd! Zeker spannend en heel bijzonder 🥰

 • Babyontheway-_
  1.5 wk geleden een echo i.v.m. bloedverlies, was goed. Gisteren weer helder bloedverlies, en vandaag stond mijn officiële eerste echo gepland. Wederom zag het er allemaal goed uit. 27 juli termijn echo! Nu 7.3 wk zwanger. Wat een spannende tijd.
 • Elirach

  Zeker spannend! Lekker genieten nu♥️

 • Elirach

  7 weekjes!

 • Sylvestertje

  Vandaag een echo gehad met 7+5 dagen. Termijn was precies zoals ik had verwacht en het hartje klopte mooi. Alles zag er dus perfect uit. Dat geeft moed. 30 Juli mijn termijnecho!

 • Elirach

  Wat fijn!

 • Charlie001

  Hoi allemaal!
  Ik heb eens een vraagje . Ik ben vrijdag 3/7 op controle geweest alles was goed . Hartje klopte , nu 7.1 weken zwanger . Maar bij mijn bloedonderzoek was te zien dat mijn leverwaarden een beetje verstoord waren . Heeft iemand van jullie dat toevallig ook gehad ?
  Maak me wel wat ongerust omdat ze zei , dat het misschien iets met cmv-virus kan te maken hebben 😓 .
  Iemand dat hier iets meer van weet ?

 • Sofie033

  Hopelijk niks ernstigs, je hoort wel vaker dat bepaalde leverwaarden bv lager uitvallen ivm zwangerschap. Mocht het verhoogd zijn dan zou ik je gewoon even extra laten onderzoeken. Sterkte xxx


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zondag, 21 februari 2021 tot en met zaterdag, 27 februari 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50