Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (10568)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Isadora86
  Dit is mijn echo ik ben zoo opgelucht dat de 1e echo in ieder geval goed is. Een goed kloppend hartje! 2 dagen terug gezet maar de vk dacht dat het termijn wel gaat kloppen (dus wel 7 weken) en dat de groei nog ingehaald wordt.
  Dus ik hoop dat ik wel in deze groep mag blijven
 • Cassandraa
  Net mijn eerste echo gehad op 7 weken 😍 het hartje klopte goed. Mijn gynaecoloog kon het vruchtje niet zo goed meten omdat hij het niet zo goed in beeld kreeg. Maar volgens de foto ben ik 7 weken, precies volgens mijn eigen berekening.
 • Isadora86

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat alles goed is! ❤

 • Cassandraa

  Dankje! Jij ook gefeliciteerd 😍

 • Isadora86

  Straks om half 12 mijn echo. Ik ben zo zenuwachtig
  Bij mijn vorige zwangerschap was de 1e echo meteen al niet goed. En de zwangerschap daarvoor hebben we met 17 weken moeten afbreken.
  Ik hoop zo op wat geluk

 • Cassandraa

  Hoop het beste voor je 🙏 laat je weten hoe het is gegaan?

 • Brabant2021

  Vandaag 7+2. Vrijdag mijn eerste echo.. ben benieuwd.. nog niet echt misselijk geweest maar sinds vandaag een af keer gekregen op de geur van mandarijnen... zo bijzonder allemaal haha

 • Lief1988

  Mooi snel dat je een echo krijgt 💖
  Ik ben sinds vandaag echt beroerd zo had ik weken zin in eten en nu bah moet er even niet aan denken vandaag ook veel maagzuur. Ik heb pas 2 februari een echo duurt mij veelste lang hoop op een goede echo met de bijhorende weken en groei. 🍀🍀🍀Succes vrijdag 👶

 • Lief1988

  Niet mijn dag vandaag enorm moe
  Vlagen van misselijkheid en maagzuur
  Hopelijk morgen een betere dag.
  Nog anderhalve week tot ik hopelijk een goede echo heb ben heel erg benieuwd het duurt alleen wel erg lang vanaf begin januari aan het wachten 🤭🙈 2 februari de echo hopelijk een goed groeiend babietje te zien 🍀🍀🍀💖

 • PoePSie18
  Hier afgelopen dinsdag een echo gehad, hartje klopte dus das fijn. Nog wel super spannend of het niet de genetische afwijking heeft (25% kans dat het mis gaat elke zwangerschap) mja das afwachten of het kindje geen vocht gaat ontwikkelen
 • Lief1988

  Wanneer moet je weer voor een echo? Lijkt me wel spannend nu eerst weer wachten en hopelijk geen vocht bij jou kindje 🍀🍀🍀

 • Lief1988

  Mooie echo 💖 🍀
  Hopelijk groeit de kleine goed.
  Blijf positief.

 • Willis

  Oh zo fijn om te lezen dat jullie allemaal mooie echo’s hebben! Ik kan niet wachten. Nu 7+3 en 8+2 mn eerste echo bij de fertiliteitsarts nog maar een paar dagen te gaan 😊

 • Juuull

  oo super spannend!! nog een kleine week k mag over 5 dagen ook voor mn 2e echo. ben dan ook 8.2


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van woensdag, 8 september 2021 tot en met dinsdag, 14 september 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50