Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (10827)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama22110

  Dames ik heb een vraag!

  Ik heb om de dag beetje bloed verlies van alleen het afvegen. Verloskundige zegt dat het kan komen door de vaten en omdat ik heel misselijk ben en veel overgeef daarom
  Teveel
  Druk zet op me buik. Vandaag laten testen bij dr huisarts of ik niet uitgedroogd ben, nu hoor ik dat er ook in me urine beetje bloed zat. Iemand dit meegemaakt?? Volgende week pas me eerste echo ..

 • Pumpkinious

  Heb je dan geen blaasontsteking? Wat zei de huisarts over bloed in je urine?

  Ik heb bij de 2e wel tot week 17 elke dag bloedverlies gehad door het veel braken. Maar het bloed kwam niet uit de baarmoeder. De vagina is tijdens een zwangerschap beter doorbloed en als je er druk op zet (door het braken bvb) dan kan er een adertje springen. Dus het vormde geen gevaar voor de baby

 • Lian19925

  Gisteren weer een echo gehad
  Iets teruggezet maar dat is ook logisch met een onregelmatige cyclus. Sterk kloppend hartje gezien. 7 mei mogen we weer spieken

 • Pumpkinious

  Wat fijn om al die positieve verhalen te lezen 🥰

 • E.lijn

  Ik ben er ook bij! Net in week 7 aangekomen, volgende week woensdag echo. Nog steeds weinig klachten, alleen wat gevoelige borsten en soms wat minder eetlust maar zo prima te doen :)

 • Pumpkinious

  Dan mag je zeker juichen, en lekker genieten 😁

 • Kitty-1984
  Een sterk klopped hartje gezien vandaag en alles is in orde. 7+1 ipv 7+2, maar prima op schema. Superfijn! Over 3 weken de termijnecho.
 • Noortje28

  Wat ontzettend fijn!! En geen tweeling dus 😉

 • H80

  Goed nieuws! ❤

 • Anita88

  Wat super goed nieuws! Echt fijn na zo lang wachten/proberen! En toch één beebje ;) Ik mag maandag voor eerste vroege echo. Moet 'm wel zelf betalen, maar ach!

 • Pumpkinious

 • Plu

  Jaaah ik ben ook aangekomen in week 7. Vandaag de echo gehad en alles zag er super uit. Ik ben zooo blij. Hield echt rekening met het ergste. Maar het kleintje was goed gegroeid van 6.1 naar 7,5 gegaan. Hartje klopte sterk en echt alles zag er prima uit. Armpjes en beentjes al in aanleg en echt de vorm van een klein mensje al. Kan het niet geloven.

 • Noortje28

  Wauw!! Gefeliciteerd hoor, wat een opluchting! Ook voor mij fijn om te lezen hoor. Miti en jij hebben nu beiden een goede controle gehad na de eerste meting die wat kleiner uitviel. Geeft mij weer hoop 😇🍀🤞🏼

 • Miti

  Jaa echt super fijn! Zo zie je maar weer hoe lastig het te meten is.. wanneer heb jij een echo? 🤞

 • Noortje28

  Over 2 weken pas... 🙄

 • Plu

  Lange weken dan he. Ik voel mij ook ontzettend goed. Af en toe wat vermoeid eind vd middag en een groeiende buik (4de dus gaat denk ik wat harder) maar verder niet misselijk, geen enorme borsten, geen trek in rare dingen, geen rare dromen. Maar toch echt een klein guppie gezien vrijdag. Noortje we hebben denk ik gewoon geluk. Ik heb 2x een mk gehad en was juist bij die zw veel beroerder dus het zegt echt niks. Wat je soms wel hoort is dat ineens abrupt afnemen van verschijnselen soms wat kan betekenen. Maar ook niet altijd. En als je vanaf begin al niet zoveel klachten hebt gehad dan is dit dus helemaal niet erg. Ik hoop dat het zo blijft. Ik heb wel 3x erge bekkenklachten gehad. Ik hoop dat dat nu mee gaat vallen met druk gezin is de rust soms ver te zoeken ;-) noortje succes met wachten en als de zenuwen toch te erg worden zou ik toch eerder een echo vragen. Ik heb over 2 weken weer maar als ik tussentijds in de rats zit mag ik altijd bellen voor een snelle echo. Fijn idee wel. Ik ben vandaag ineens 8 weken dus zo kan het ook. (Vorige week donderdag 6.1 en afgelopen vrijdag 7.5) fijne avond!

 • Miti

  Ooo wachten duurt zo lang he.. is dat je eerste echo? Op 9 weken ofzo? Of 10?

 • Noortje28

  Nee mijn 2e. Bij de eerste ben ik net als jij en plu teruggezet (wat eigenlijk niet kan). Hartje klopte mooi maar kindjes te klein. Kan miskraam worden of is nog lastig te meten. Het voelt goed dus ik heb op zich vertrouwen maar er zijn dagen bij dat de moed mij in de schoenen zakt omdat ik mij zo goed voel. Zegt allemaal niks want zó ben ik gewoon zwanger want dat is al 4x zo geweest en ik heb 3 gezonde kinderen dus dat kan maarja.. nu na de miskraam vorig jaar toch wat onzeker. Afwachten dus...

 • Pumpkinious

  Sorry, ik heb je verhaal niet gevolgd. Waarover was je ongerust? Ik ben wel heel blij dat je gerustgesteld bent en alles goed gaat met je baby

 • Noortje28

  Zie haar topic en in week 6 berichtjes 😊. Teruggezet bij de eerste vroege echo maar nu bij controle toch goede groei.

 • Pumpkinious

  Oh ja, heb het net gelezen. Echt fijn nieuws dan 😍

 • Xake

  Gisteren echo gehad.
  Er waren idd 2 vruchtzakjes te zien waarvan twin A mooi op schema zit met krachtige hartslag.
  Twin B zit heel bovenaan, opnieuw weinig in te zien en een heel flauwe tot bijna niet bestaande hartslag. Volgende week extra echo maar de gynae denkt dat het gewoon een vanishing twin wordt.

 • Pumpkinious

  Wat spannend! Ik hoop dat het alsnog goed komt met twin B 🍀Hoe voel je je daar zelf bij?

 • Xake
 • Xake

  99% kans dat twin B het niet haalt hoor, 1 hartslag per 30sec en veel kleiner dan twin A, meer de grootte v iets v 4weken ver.

 • Miti
  Vandaag 7.2weken zwanger. 2e echo gehad. Alles ziet er goed uit🥰
 • Noortje28

  Wat fijn!! 🍀

 • Miti

  Echt heel fijn. Dankje 🤞 hoe is het bij jou?

 • Noortje28

  Goed! Ik heb mij 1 avond zorgen gemaakt en dat komt echt door mijn vorige miskraam en het terug gezet zijn bij de echo maar inmiddels gewoon weer vol vertrouwen en ik wacht de echo rustig af over 2 weken. Het zit wel goed volgens mij 😊

 • Miti

  Ik kan niet meer op jou bericht reageren de nieuwste, dus vandaar deze maar even. Gelukkig dat je geen klachten hebt haha, je handen vol met 3 kids. Wij hebben een kindje van 16 maanden kruipen/lopen. Ben alleen moe en verder wat buikpijn nog door de punctie van de IVF maar dat hoort erbij. Verder voel ik mij ook goed🤞😃

 • Miti

  Gelukkig, ja het blijft toch spannend..
  Rustig aan van proberen te genieten ook. Of heb je veel klachten? 🤣

 • Noortje28

  Haha nee ik mag mezelf tot op heden weer bij de gelukken rekenen want ik heb nergens last van en dat bevalt prima! Heb er al 3 rondrennen en ik werk 3-4 dagen per week dus dit is wel een cadeautje dan. En jij?

 • Tryagain2020

  Leuk ik nu 7.4 en gisteren echo gehad, toen bij meting 7.1 met 10.4 mm congrats!!!

 • Noortje28

  Fijn ook voor jou! Geniet ervan 🍀

 • Miti

  Dankje! Wat leuk, ongeveer hetzelfde. Gefeliciteerd!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van zaterdag, 4 december 2021 tot en met vrijdag, 10 december 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50