Naar de reacties

7 Weken zwanger

Week 7 begint bij zwangerschapsdag 49 en loopt tot dag 56.Het is je achtste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 1 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Je bent nog maar zeven weken zwanger, maar de baby groeit al enorm: 1 millimeter per dag! Het hoofdje van het kindje is in verhouding tot de rest van het lijfje erg groot. Voorlopig zal nog wel even zo blijven. Een paar weken geleden zag hij er nog uit als een kikkervisje, nu begint het kindje al een echt mensje te worden. De kleine stompjes groeien uit en lijken al wat op ledematen. Handjes en voetjes zijn al van elkaar te onderscheiden! De handpalmen van je kindje worden deze week zichtbaar, de baby is ongeveer 1 centimeter aan het eind van deze week.

Het hartje is naar verhouding heel groot. De aanleg van de hersenen en het ruggenmerg is al bijna klaar. Aan het eind van de week zijn alle organen ontstaan. Nu moeten ze nog uitgroeien en op de plaats terecht komen waar ze horen. De spieren zijn nu zo ver ontwikkeld, dat het embryo zich uit zichzelf kan bewegen. Er wordt nu ook hard gewerkt aan het geslacht. Dit is nu nog niet zichtbaar, maar de geslachtsorganen zijn in aanbouw. Ook krijgt de baby nu neusgaten.

Het kindje is nog niet zo groot, maar je baarmoeder is dat wel! Je zult misschien al hebben gemerkt dat je vaker naar de wc moet. Dat komt doordat de blaas in de verdrukking komt door de baarmoeder. Al je organen moeten zich aanpassen en maken plaats voor de groeiende baarmoeder. Ze maken ruimte voor de baby! De komende maanden zal dat ruimte maken nog vaak gebeuren. Meestal heb je hier niet echt last van, maar je merkt het wel.

Je hormonen kunnen op hol slaan, en je kunt eruit zien als een puber met al die puistjes! Ook dat hoort er allemaal bij. Je lichaam is tenslotte hard aan het werk om alles weer in evenwicht te krijgen.

Als je zeven weken zwanger bent, kan er al een echo worden gemaakt. Dit wordt dan vaak niet via de buik gedaan, maar inwendig, via de vagina. Een kloppend hartje ziet er dan uit als een soort knipperlichtje. Zo'n vroege echo wordt alleen gedaan als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld als je eerder een miskraam hebt gehad, als er vaginaal bloedverlies is of als je je echt erg ongerust maakt.


Maak je niet meteen zorgen wanneer je wat bloed verliest. Het kan nog wat oud bloed zijn of wat bloed dat ontstaan is bij het innestelen. Ook kan het zijn dat er een bloedvaatje is gesprongen tijdens het vrijen. In deze gevallen zie je meestal dat je een druppeltje bloed verliest of wat rozige afscheiding. Dit kan allemaal geen kwaad.

Als je veel bloed verliest, is het verstandig om direct contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.

Als je zwanger bent, gebeurt er veel. Dit boek vertelt je wat je kunt verwachten. Bevat handige tips en weetjes. Verder is er er ruimte om je eigen ervaringen te noteren.
 

Reageer in `7 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5412)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Toya-dk

  Hallo week 7 😎 heerlijk dat prille kleine leven in mn buik. Maar de misselijkheid die is wat minder heerlijk 😂 geniet nog van het zonnetje dames. 💋

 • Tara13

  vandaag week 7 en vandaag helaas me beginnende miskraam:(
  wij gaan in september pas voor 1 nieuwe terug plaatsing heel veel geluk en op naar gezonde zwangerschappen voor jullie 😘😘

 • Kathy20

  Aahhh wat jammer zeg sterkte veel succes in september

 • Silvia39

  Oei das heel jammer heel veel sterkte ik weet helaas ook hoe het voelt. Hopelijk heb je in september meer geluk

 • Kathy20

  Hallo dames vandaag me eerste echo gehad ergleuk💖 alles is goed God zijn dank, een mooi klopent hartje aleen kon nog niet horen is te vroeg mijn berekening klopt met 7w3d, was zo spannend was ook wel een opluchting hoor 😁💖

 • SimoneN

  Hoi dames. Vraagje.
  Wie van jullie hebben het idee dat je al een buikje krijgt. Ik kan me werk broeken al de knoop niet meer dicht. Normaal ben ik wel voller en liep altijd met mijn buikspieren aangespannen. Nu gaat dat echt niet meer. Dus heb ik echt al een buikje heel laag. Hebben meer van jullie dat?

 • Babywens88

  Ik ben zwanger van de 3e en voel me nu al een walrus 🤣 echt erg buikje is er al terwijl bij de 2de bleef ik heel lang plat 😳 dat word nog wat komende weken om die te verbergen 😂

 • Kathy20

  Ja heb ook al een buikje me broeken gaan niet dicht erg vervelend, vandaag omdat het heel warm was deed ik een lange jurk aan nou daar zag het pas echt 🤣 me nicht die het weet zei nou dit is over een maand veel duidelijker te zien je kan het het niet meer verbergen 😁🤣🤣🤣🤣

 • Famke86

  Jaa ik ook! Nu zwanger van de tweede. Ik moet nog maar even m’n best doen om m’n buikje wat te verbergen voordat iedereen het spontaan ziet 😂

 • SimoneN
 • SimoneN

  Voor mij ook de 2e en is echt heel zichtbaar. Kan het niet verbergen meer. Maandag pas eerste echo

 • liley

  ik zwanger van de derde en draag veel 'flare' jurken, daarin valt het niet zo op... maar doe ik iets anders aan, dan ziet iedereen het direct... mijn buik is zelfs nog meer dan die van jou denk ik

 • Famke86

  Haha ja inderdaad! Hier net zo hoor. Het gaat zoveel sneller nu vanwege de al wat uitgerekte buikspieren.

 • Lieverliefst

  Alles is goed gegaan bij mijn echo.. Ik bloed wel maar het vruchtje is goed gegroeid en een kloppend hartje!

 • Famke86

  Super!

 • Babyin2018

  Wat fijn! Lekker van genieten

 • Babyin2018

  Net de eerste echo gehad. Ik dacht 7 weken 6 dagen en met meten kwam dat er ook uit. Hartje klopte! Heel blij!
  Heb sinds gisterochtend ineens veel minder klachten dus was daardoor net iets meer gespannen maar bleek nergens voor nodig. Over 3 weken weer.

 • Famke86

  Top! Lekker genieten nu!

 • Babyin2018

  Thnx!

 • Kathy20

  Dag allemaal, morgen me.eeste echo 😁 vind het zo spannend voel me sinds gisteren wat beter niet meer zo misselijk wel een zure smaak in me mond beetje soort van een later gevoel, maar ik kijk ernaar uit op de echo morgen in bijzonderheden tot nu toe het normale veel slaap heel moe maar is allemaal waard 😁💖🙈😍 vandaag 7 weken en 3 dagen.

 • Babyin2018

  Succes! Ik voel me sinds gisterochtend ook ineens veel beter, had net echo en alles goed :)

 • Kathy20

  Wat goed!!! Ja die misselijkheid enz is wel erg hoor maar eindelijk is het wat minder hè @babyin2018

 • Babyin2018

  Ja heerlijk, en kan er nu ook echt van genieten dat het minder is!

 • liley

  succes!

 • Kathy20

  Dankjewel @liley

 • Kathy20

  Dag allemaal, morgen me.eeste echo 😁 vind het zo spannend voel me sinds gisteren wat beter niet meer zo misselijk wel een zure smaak in me mond beetje soort van een later gevoel, maar ik kijk ernaar uit op de echo morgen in bijzonderheden tot nu toe het normale veel slaap heel moe maar is allemaal waard 😁💖🙈😍 vandaag 7 weken en 3 dagen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 7

De bevaldatum van leden die 7 zwanger zijn is van maandag, 3 december 2018 tot en met zondag, 9 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50