Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je vierde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. 

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (30351)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Gina1992

  Zaterdag denk ik dat ik ongesteld moet worden. Poh merk echt aan me lichaam dat ik ongesteld moet worden. Heel moe en weinig puf... geen pijnlijke borsten vaker naar het toilet. Geloof ook niet dat ik zwanger ben. Hopelijk word ik van het weekend ongesteld poh wat ben ik moe. Moet zeggen ik werk ook behoorlijk wat uren omdat ik chauffeur ben. Als ik zwanger ben is dat uiteraard heel mooi maar dat sprookje zal aan mij voorbij gaan. Weinig seks gehad veel gewerkt weinig puf. Dames hoop dat het voor jullie gunstiger uitpakt. Na 2,5 jaar proberen geloof ik steeds minder in met me pcos

 • Lieve-n-i

  Beetje herkenbaar, partner werkt ook veel!
  Dus dan duurt zwanger worden ook langer!

 • Muurbloempjee

  Vorige cyclus op dag 27 ongesteld geworden.
  Vooralsnog blijft het uit. Maar durf geen test te doen, bang voor teleurstelling🙈 tweede ronde met Letrozol.

 • Lieve-n-i

  Succes met testen :)

 • Muurbloempjee

  Dank je wel😘

 • Mijngeheimpje

  Nou manlief had weer eens gelijk ben naar week 1 meiden zwaar aan het 🩸

 • Gina1992

  Ooooooo neeee!!!!! Heftig meid!!!! Heel erg verdrietig dit

 • Muurbloempjee

  Nee… dat meen je niet. Ach..
  Jammer,.. veel sterkte😘

 • Lieve-n-i

  Jammer 🥲

 • Bad-mom

  Neeeeee😢 , sterkte

 • Mijngeheimpje

  Dank je
  Blijf erin geloven dat het goed komt en ga na een traantje wegpinken gewoon vol voor deze ronde

 • Bad-mom

  Dikke knuffel

 • jjavo81
  Testje eergisteren en gisteren. Denk niet dat ik vandaag mijn regels krijg.
 • Zeynoww93

  Gefeliciteerd🤗

 • Lieve-n-i

  🥳 Gefeliciteerd.

 • Bad-mom

  Gefeliciteerd

 • trotsemoeder123

  En toen was er een positieve test na eerdere miskramen. Geen idee wanneer mijn NOD eigenlijk is want laatste keer was miskraam. Ik gok dat ik nu net 1 of 2 dagen voor NOD zit. Had weer zo’n duidelijk gevoel dat ik zwanger was dus ik dacht ik test maar. Test was al duidelijk, bij de miskramen waren ze bij 4,5 week zo licht nog als nu. Dus iets meer vertrouwen dit keer maar toch nog wat behouden merk ik .. waar trouwens normaal mijn borsten giga zijn en pijn doen zijn ze nu superzacht.. alleen buikpijn af en aan en moe en iedereen roept hoe fantastisch ik eruit zie sinds 2 dagen haha.
  Zwanger worden is hier nooit het probleem .. zwanger blijven daarentegen .. fingers crossed

 • Mijngeheimpje

  Gefeliciteerd met je zwangerschap

 • Mijngeheimpje

  Morgen alweer naar week vier
  Hopelijk kom ik jullie daar allemaal tegen


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50