Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je vierde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. 

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (22869)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama.van.twee
  Bovenste is van 08/07 en onderste van vanmorgen!
 • Miesenjoen
  Morgen, na een miskraam in november en precies 3 jaar proberen, eindelijk naar week 4! 😍🥰
 • Kp88
  Bovenste is van gisterochtend en de onderste van vanmiddag dag 23 vandaag
  7de ronde voor de tweede
 • Wegaanvoor3

  Gefeliciteerd!

 • hoopdoetleven

  Gefeliciteerd !!

 • Miesenjoen
  Hoi hoi,
  Wij hebben inmiddels de vierde cryo teruggeplaatst gekregen. Dat was afgelopen donderdag. Onze verse embryo wist zich in te nestelen maar na 6 weken zwangerschap ging dat helaas mis. Afgelopen donderdag hebben we de terugplaatsing gehad en omdat ik bij de 1e terugplaatsing al een positieve test had op 10dpo dacht ik, ik probeer het nu ook weer. Er lijkt iets lichts te staan. Op de foto echt bijna niet te zien. Ik hoop alleen stiekem dat ik niet de enige ben die iets ziet.
 • Wegaanvoor3

  Superspannend!! Ik zie op de foto helaas nog niets, maar zo vroeg betekent dat natuurlijk helemaal niets. Gewoon morgen nog een keer testen 🤞

 • Ryanne-010

  wat spannend meid, op de foto zie ik helaas nog niets maar ik hoop het zooooo ontzettend voor jullie! 😘

 • Miesenjoen
  Deze is van vanochtend
 • Nolaa

  Hier zie ik het ook!

 • Wegaanvoor3

  Op deze.zie ik ook zeker wat!! Gefeliciteerd!!

 • Miesenjoen

  Dank je🥰

 • Ryanne-010

  jaaaaaa op deze foto zie ik zeker een beginnend streepje wat fijn voor jullie! Op naar een steeds duidelijker streepje! 😘

 • Miesenjoen

  Thnx

 • Essmee

  Op deze recentste foto lijk ik wel iets te zien!! Hoop het zo voor je 🍀

 • Daphne1103

  He meiden,

  Pff ik kan niet meer. Zo spannend, ik voel buikkrampjes, steekjes en mijn borsten lijken iets strakker, voller. Is het verbeelding of is dit een teken van inesteling.

 • Wegaanvoor3

  Ik voel dat ook allemaal en hoop dat het allemaal goede voortekenen zijn🤞

 • Faithhopelove

  Even van mij afschrijven en misschien op zoek naar herkenning? De laatste rondes stipt op dag 14 een bloeding, ik heb het zelf maar ingevuld dat ik dan blijkbaar een ovulatiebloeding heb. Laatste ronde een enorm lange cyclus van 37 dagen.(Uiteraard getest, en negatief) Ook nu weer rond de 14e dag bruin bloedverlies, dit keer zette het door en heb ik echt een week lang bloedverlies gehad. Nu zou ik als ik deze bloeding niet mee reken over 2 dagen mijn nod hebben.. Wat zou dit kunnen betekenen? Zou er nog hoop zijn deze ronde of moet ik die tussentijdse bloeding toch maar zien als menstruatie?

 • -mommy21

  14/15 juli is mijn nod. Vandaag voel ik me flauwtjes. Droge mond, moe, lage rugpijn en een soort van onderbuikpijn. Wat kan dit zijn een innesteling? Zit al op dpo7 dus het kan misschien zo zijn? Wat denken jullie?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50