Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je vierde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. 

Reageer in `3 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (31484)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Westland89

  Vandaag ofwel dit weekend zou m’n menstruatie moeten beginnen… tot op heden niets 😂 en een Omo witte test…

  Kan je toch helemaal niks mee?!? 😂😂😅🥹 wachten maar dan .. zondag maar weer een nieuwe test eraan wagen als de cyclus nog uit blijft …

  🍿🍿😞⏰🤯🍀🍀🍀

 • Erdevee

  WHOOP WHOOP, ik doe met je mee (NOD 26/2) hahaha....2 dagen geleden test gedaan ook wit....ik wilde vanavond een test gaan doen, maar mss wel leuk om met jou op zondag te doen🤣

 • Westland89

  Wederom Omo wit 😅 maar nog niet ongesteld.. als ik een 30 dagen cyclus heb zou ik morgen officieel 1 dag “overtijd” zijn. En bij jou? Dus als de ongesteldheid uit blijft ga ik denk woensdag weer testen ..

 • Westland89

  Wederom Omo wit 😅 maar nog niet ongesteld.. als ik een 30 dagen cyclus heb zou ik morgen officieel 1 dag “overtijd” zijn. En bij jou? Dus als de ongesteldheid uit blijft ga ik denk woensdag weer testen ..

 • Erdevee

  Hoe gaat ie? Nog steeds geen bezoek van de rode duivels?

  Hier zij ze vanmorgen op bezoek gekomen....ik zit wederom weer in week1🥲

 • Westland89

  Hee! Nou ik ga met je mee terug meid naar weekje 1 ☹️ vanmorgen is het in alle hevigheid ingetreden helaas 😓 … zie je weer in week 1 😉

 • Erdevee

  Oeeeee spannend! Hier niks te zien. Witter dan wit......maar mijn NOD is morgen dus ik doe met je mee a.s woensdag als de rode duivels nog niet op bezoek zijn gekomen.....

  Wordt vervolgd......

 • Westland89

  💪 wie weet hebben we dan eindelijk een x een streepje 🧐 tot op heden is hier nog geen feest 🎈 begonnen dus alles is nog mogelijk

 • Yune

  Nog 8 dagen voor NOD, morgen 9 dpo, test drang geduld is niet mijn sterkste kant

 • Mams_86

  Vrijdag is mijn nod, maar gisteravond al een licht positieve test.
  Hopen dat deze mag blijven!

 • Westland89

  Gefeliciteerd! Mijn NOD is ook vrijdag… helaas nog Omo wit vanmorgen op de test .. maar ja er is nog kans 😉

 • Miss-diva
  Mijn NOD is ook morgen mijn temperatuur vanmorgen gestegen 37,2 inplaats gedaald nergens last van kwa menstruatie klachten gisteren na de sex 1 druppel bloed 🩸 daarna nergens meer last van ben benieuwd wat mijn temperatuur morgen doet eergisteren getest met de early en die was negatief maar goed geen bloed is nog moed 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
 • Westland89

  Spannend! En een goede slogan 💪😉 hier ook nog geen tekenen van doorkomende menstruatie… dus afwachten maar 😅 ⏰

 • Mijngeheimpje

  Ga voor je duimen dat het over een paar dagen positief is

 • Westland89

  Ahh lief! Dank je ❤️

 • Mams_86

  En heb je nog weer een testje gewaagd?

 • Westland89

  Morgen weer eens proberen, maar ik zat nog eens goed naar m’n cyclus te kijken en ik denk dat mijn NOD toch 2 dagen later valt .. omdat ik ook een paar keer een iets langere cyclus heb gehad 😅 dus extra spannend denk ik en toch nog een klein kansje

 • Mams_86

  Ja ik was er ook door verrast! Juist omdat het heel vroeg was om te testen

 • Wssm

  Voor mij de eerste ronde door. Dus spannend.

 • Westland89

  🍀

 • FrutselRietje

  En we wachten, wachten haha
  Ik kan een cyclus van 26, 27 of 28 dagen gehad hebben. Dus of 9, 10 of 11 feb is NOD. Wil 7 feb testen.
  Ik voel hoofdpijn, erg moe en koude vingers en tenen, rammelende darmen. Allemaal dingen van pms. Probeer me er niet te veel op te verheugen.

 • Westland89

  En? 😉

 • FrutselRietje

  En we wachten, wachten haha
  Ik kan een cyclus van 26, 27 of 28 dagen gehad hebben. Dus of 9, 10 of 11 feb is NOD. Wil 7 feb testen.
  Ik voel hoofdpijn, erg moe en koude vingers en tenen, rammelende darmen. Allemaal dingen van pms. Probeer me er niet te veel op te verheugen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50