Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je vierde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. 

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (15113)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anno85

  Ik mag mij hier ook melden! 20/21 juli nod.
  22 juni een miskraam gehad. Ben benieuwd of het klopt dat mensen zeggen dat je extra vruchtbaar bent dan.. heb er een hard hoofd in...

 • Yune

  Yay, gezellig, dan is ook mijn NOD (ook 20/21 juli)

 • Anno85

  Ik heb 12 juni een miskraam gehad dus iets langer geleden

 • Joola
  18 juli mijn nod maar ik kon natuurlijk niet wachten. Na 5 min dit resultaat. Ik test over 2 dagen weer op opnieuw. Zien jullie het ook???
 • Anno85

  Ik zie zeker wat! Alvast een klein beetje gefeliciteerd!!

 • Yune

  ey, dat is een streepje extra, gefeliciteerd

 • Matadora

  Duidelijk ! Gefeliciteerd 🥰

 • Francisca28

  Ik zie wel iets 😁. Morgen of overmorgen nog een keer testen? Spannend! Ik wacht toch nog tot donderdag ochtend. Maar het wachten is wel moeilijk!

 • Matadora

  Vriend is jarig eind deze maand en wil het als kado voor zijn verjaardag bewaren mocht het goed gaan allemaal, maar zolang mijn mond houden tegen hem 🥴🤯🤣 deze dag voelt al als een jaar laat staan als ik op me nod een mooie test heb pffff

 • Matadora
  Ik kon het niet laten want ik blijf streepjes zien maar liet hem steeds te lang liggen , en nu bleef ik er echt opzitten en ja hoor 8 dpo vandaag. Spannend
 • Anno85

  Spannend wel vroeg zeg nu al een lichte streep!

 • Matadora
  Ja , nog nooit gehad. Super spannend vind ik het 😅, morgen ochtend nog 1 wagen kijken of hij enigszins duidelijker is
 • Brassana

  Hey Damens Heb vandaag een vervroegte zwangerschap test gedaan
  Ik zie heel lichtjes een tweede steeep

 • Matadora

  Foto foto hahahha😇

 • Yune

  Ik kom mij ook voorzichtig weer melden in week 3, een 30 dagen cyclus. ovulatie gehad op 5 juli (denk ik), dus zit nu op 7 dagen na ovulatie. Mijn NOD is de 21ste, dus ik ga proberen om te kijken of het raak is (mocht ik nog niet eerder beige meuk vinden) op de 17de, dat is volgende week dinsdag :) - ik kan niet wachten. Ik hoop heel erg dat 't met deze ronde 9 wel lukt...

 • Josse88
 • Yune

  Ik zie m! - eff tot je NOD wachten en dan nog eentje doen. Dan moet ie wat duidelijker wezen :)

 • Josse88

  Heb er nog 1 liggen idd voor zondag


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50