Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je vierde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. 

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (9786)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mooniekk

  Woensdag mijn nod, heb vorige week bruin bloedverlies gehad, maar kan ook komen doordat ik veel gemeenschap heb gehad denk ik ( hoop ik).. sinds paar dagen echt opgeblazen gevoel, en steken naast mijn navel.. wat kan wachten lang duren dan he, nu 1 x test gedaan maar negatief, is ook nog zowieso te vroeg denk ik

 • Miesenjoen
  Dit is een uit elkaar getrokken Kruidvat 2 voor 5.. ben ik gek aan het worden of zien er meer een tweede streepje?
 • Baby02!

  Ik zie helemaal geen tweede streep.

 • Cjcj

  Ik dacht dat ik ongesteld werd woensdag wat bloed en een negatieve test gisteren was mijn. Nod en toch gestest niet met ochtend urine deze was weer negatief) omdat ik helemaal niet meer bloed ) nu nog steeds niks. Vind het wel gek of zou ik nu toch? Ik test morgen nog 1 x .Pff ik had het al opgegeven 😁 Maar nu toch nog een beetje 🍀

 • Doom

  Aankomende woensdag (22aug) is me nod. Wat kan ik slecht tegen wachten..... Ik niet alleen me man ook hahaha. Heb wel wat kwaaltjes, maar goed dat kan dan nog steeds 2 kanten op. Zooooo spannend allemaal. Kan niet wacht tot na het weekend maar even sterk zijn.

 • Mooniekk

  Dan wachten we samen, ik moet ook woensdag ongi worden.

 • Doom

  Dat is dan weer fijn om te horen. Zag hierboven dat je ook al had getest, ik ook. Ook negatief trouwens. Ook gewoon strondeigenwijs om het nu al te doen haha

 • Mooniekk

  Jaa is gewoon echt nog te vroeg he haha, hopend op dat extra streepje...

 • tjb

  Van week 2 naar week 3... Na mijn inseminatie op 9 augustus... Met een man in de avonddienst en ik dus na werktijd alleen thuis heb ik meer dan genoeg tijd om na te denken of zeg maar gerust piekeren. Wat voel ik allemaal? voel ik wel iets? Om gek van te worden... Hopelijk is deze week snel voorbij en weten we of we een wonder mogen verwachten of niet.

 • bloepje25

  Vanmorgen wakker geworden met meeeeega krampen. De aleve feminax was meteen mijn beste vriendin. VVooralsnog geen bloedverlies maar dat zal niet lang op zich laten wachten. Helaas

 • Baby02!

  Ik weet niet of je zwanger wilt worden maar aleve bevat narproxen dat valt onder de nsaid. Dit mag niet gebruikt worden tijdens zwangerschappen. Verhoogd de kans op miskramen.

 • Lucailyana

  2 dagen voor nod getest en negatief. Zal 1 insiminatie niet gelukt zijn dan.men vriend best teleurgesteld


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden