Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je vierde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. 

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (29531)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Boysmommy30
  Haai mommy's net 10 minuten geleden gedaan wat denken jullie ik zie iets heel vaags?
 • Beertje12

  Zie helaas geen 2de streepje. Maar de foto is ook wat vaag

 • Blondie-mama

  Sorry ik zie niks
  Maar foto’s hier kunnen vangen over komen

 • Blondie-mama

  Sorry ik zie niks
  Maar foto’s hier kunnen vangen over komen

 • Essmee

  Wat een zooitje deze ronde. Sinds ruim twee jaar vind ik mijn LH piek op dezelfde dag in mijn cyclus, daarom begin ik pas een dag of 2 daarvoor met ovulatietesten. Gewoon voor de zekerheid. Zo ook deze ronde, maar 2 dagen voor die verwachte LH-piek-dag was ie al heel donker, maar ik dacht nog niet positief. Ik verwachtte de dag erna dan een positieve ovulatietest, maar ze namen alleen maar af. Nog 6 dagen door getest, maar de streepjes waren bijna niet te zien. Okee, piek gemist dus, geen grote ramp want we hadden deze ronde toevallig regelmatig seks gehad. Alleen dus geen idee van mijn exacte NOD.. ik gok op zondag of maandag. Maaar, nu net alweer bruinverlies zoals mijn menstruatie altijd begint. Dus afwachten op dat zooitje dan maar weer 😭 Volgende maand intake in het ziekenhuis, had gehoopt die af te kunnen bellen haha, je leest het vaker toch dat het dan opeens raak is. Wel irritant dat mn cyclus nu precies ineens een stuk korter is, terwijl ie altijd zo regelmatig is. Ik wou het even kwijt, even klagen haha sorry ☺️

 • Gina1992

  Mijn nod is volgens mij ook zondag of maandag.. ik had me piek vorige week maandag.

  En ij ga zondag ook nog op vakantie... mooi zeg... kan ik met al me hygiëne spullen op pad hahaha

 • Essmee

  Ohh dat is irritant inderdaad. Ik ben vandaag ook vrij t/m zondag, lang weekendje, had ook wel leukere dingen in gedachten dan telkens in de gaten houden of het al doorbreekt 😂 Hoe dan ook wel een fijne vakantie gewenst alvast!

 • Gina1992

  Ja, dat van mij breekt hoe dan ook door. Ik neem alles mee en een kruik hahaha. Heb alle symptomen van een fake zwangerschap dus ook voor nu ben 1000% zeker dat ik niet zwanger ben... Dan maar een ongestelde vakantie hahaha

 • Blondie-mama

  Hè bah das balen als je er nog niet op rekent
  Succes in het ziekenhuis 🍀

 • Essmee

  Ja dat is het vooral, dat ik er nog niet op gerekend had. Zowel die LH piek niet als dat menstruatie zich nu alweer aankondigd maarja, het is niet anders. Dankjewel ❤️

 • Moosje2

  Ohhh wat vervelend zeg!! 😔 15 juni moesten jullie toch?

 • Essmee

  Ja klopt! Vind het zo spannend bah, maar we weten waar we het voor doen (hopelijk) 🍀

 • Moosje2

  😘🍀

 • Gina1992

  En vandaag denk ik in week 3 misschien al eerder. Vorige week maandag een positieve ovulatie test gehad en als ik dan 14 dagen erna ga tellen zou mijn nod zondag zijn. Volgende week ook vakantie hopelijk kunnen we onze vakantie afsluiten met een positieve test!!

 • Mupp
  Gefeliciteerd voor alle zwangere!
  Vandaag 12 dpo, hij knalde lekker vandaag!
 • Sami2014

  Hallo allemaal☺️,

  Ik zit vandaag op dag 23 van mijn cyclus en ik schommel tussen de 30 en 31 dagen cyclus.
  Ik heb vandaag test gedaan! Helaas negatief!
  Zijn er dames die zo vroeg al positief testen?

  Ps. Heb vorig jaar juni vroege miskraam gehad van 5.4 weken zwanger 😕

  Groetjes
  Sami

 • Roos14

  Dag 24 en positief getest

 • Paarz

  Helaas negatief getest gisteren. Kon me niet bedwingen, wel 6 dagen voor nod. Gisteren na de test accepteerde ik meteen de uitslag, nu denk ik ja wie weet was ik te vroeg. Al verwacht ik nu wel dat het niet raak is. Dan maar weer een volgende ronde proberen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50