Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1772)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • yune

  Hoi week 35,

  Tussen nu en 5 weken dan kunnen we eindelijk onze kleine vent in de armen sluiten.

  Lopen gaat redelijk, hij is actief, veel de hik wel iets meer afscheiding, maar nog geen vruchtwater, dus dat is goed. Ik heb de 24ste weer een afspraak bij vk voor groeiecho, meten en hartje, en bloeddruk, dus dat zal wel rap gaan, partner mag dan niet mee

  Ik hoop thuis te kunnen bevallen..

 • Sterremama

  Hoera 35 weken 🌈🎉 weer een weekje dichter bij de ontmoeting. Over 2 weken nog eens een groei echo. Want deze baby is al de hele zwangerschap 'veel' te dik. Ik hoop dat hij zelf komt tussen week 37 & 38 🙏 ik heb veel last van zitten, rechtstaan, hoofdpijn.. Maar zolang de baby het goed doet, ben ik een gelukkige mama ❤️
  Zus praat alle dagen over haar buikbroer en speelt alles na met de pop. Zó schattig!

 • Arzu87

  aaag die van mij ook. Ze telt de dagen af en vraagt of ze die dag vrij mag van school en of ze een tekening mag maken voor de tweeling.

 • Arzu87

  laatste weekje mag startten voor mij en me meiden die het hartstikke goed hebben gedaan. Laatste week nog met een meid thuis en dan volgend week mogen we de tweeling verwelkomen en dan hebben we 3 meiden in huis...

 • Sterremama

  Wat een rijkdom 🙏🙏

 • Arzu87

  laatste weekje mag startten voor mij en me meiden die het hartstikke goed hebben gedaan. Laatste week nog met een meid thuis en dan volgend week mogen we de tweeling verwelkomen en dan hebben we 3 meiden in huis...

 • Siema84

  Laatste week werken!! En dan rustig aan doen, hopelijk blijft de baby nog even zitten🙏
  De jongste was met 35.3 gekomen dus ben benieuwd
  Wat langer Lopen en opstaan vanuit lig positie is wel een dingetje nu hoor.

  Hier is er door de gynaecoloog besloten voor een keizersnede, baby ligt in stuit

 • Mamaschaap2

  35 weken🥳 aftellen eindelijk...

  Ik lees al een hele tijd mee eigenlijk, maar nog niet de behoefte gehad om ook mee te schrijven. Nu ineens wel!🙈 #klaaguurtje
  Word nu wel steeds pittiger hoor, vooral nu alle klachten weer langzaam terugkomen.
  Bij mijn 1e zwangerschap totaal geen last gehad van voorweeën of harde buiken. Toen uiteindelijk ook ingeleid met 41+3 omdat mijn lichaam niks uit zich zelf deed eigenlijk.
  Nu weer geen krampen of iets dergelijks....
  terwijl ik zo hoopte op een bevalling wat zelf op gang zou komen!
  Mama’s hier ervaring mee? Zegt dat überhaupt iets, dat als je 1e bevalling niet op gang komt dan automatisch de 2e bevalling ook niet?

 • Tesssss

  Bij de verloskundige weer delen van ons kindje gezien. Was nu lastiger gezien de grootte. Schatting was op 2500 gram en 3400 met geboorte. Zou dat echt zo zijn dan..? Ben benieuwd
  Mn eerste was 3790 en tweede 3310. Vond de laatste echt n Klein ding. Maar weet dat het kleiner kan.. en ook groter
  Afwachten maar weer.
  Indalen was deels maar nog niet helemaal diep. Kindje zal waarschijnlijk niet meer draaien Maar zit nog niet helemaal “vast” in bekken.
  Hopelijk binnenkort wel ingedaald Als dan vliezen spontaan breken zoals bij de eerste dan hoefk me daar niet druk om te maken. :)
  Krijgen jullie ook al beetje de kriebels mbt bevallen. Denk er nu wel vaak aan .
  Ellendige beenweeen krijg ik er altijd gratis bij... maarja tweede bevalling ging beter Korter vooral
  Hoop deze keer weer een veilige vlotte bevalling.. en dit ook voor jullie allen dames 💋


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van zondag, 3 mei 2020 tot en met zaterdag, 9 mei 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50