Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1601)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • linda-sander

  Inmiddels ook 35,4 dagen zwanger. Ik ken bijna niks meer. Gelukkig hoef ik nog maar een kleine 3 weken want 3 september gaan ze dr halen met een keizersnede ik moet nog wel komende week naar het ziekenhuis voor longrijpings prikken om dr zo goed mogelijk voor te bereiden op de geboorte. Mn andere dochter werd met 37 weken precies gehaald en die moest toen nog 2 weken op de nicu liggen omdat dr longen erg prematuur waren dus dat willen ze nu voorkomen door nu een week laten als het lukt haar te halen en al van te voren prikken te geven. Maar ben er wel klaar mee hier na geen baby’s meer voor mij.

 • Shirley30

  Hoi jennie55,

  Ik ben nu 35 weken en 1 dag zwanger. Ik heb ook enorm last van harde buiken en oefenweeen. Ook al hoef ik maar iets te doen hetzelfde als jou. En iddd enorme druk van onderen. Me kleine is ook al behoorlijk ingedaald heb ik het idee. Jouw bevalling was dus een stort bevalling? Ik heb een zoontje van 5 bijna ook ik vindt moeilijk om het te herkennen echte weeeeen. Me vliezen waren om 7 uur gebroken splats in 1 keer toen wist ik het ik ga bevallen. Mijne kwamen niet erg op gang en was heel zwak. Ze hebben eerst uren gewacht toen t zelf opgang kwam. s avonds ziekenhuis, En ging aan weeeen opwerkkers werkte als een tierenlier. 3 uur later was ie geboren. Duurde totaal 24 uur ivm vliezen die gebroken waren.
  Ik vindt t lastig nu ook vooral, morgen ga ik naar verloskundige toe om bevalling te bespreken etc. Spannend. Toucheren doen ze alleen als je echt heeel erge weeen hebt en je vliezen gebroken zijn. Anders weet jr niet of je eventueel ontsluiting hebt.

 • Jennie55

  Lieve mensen,

  ik ben nu 35 weken en 4 dagen zwanger. Ik heb nu al een week voorweeen.. harde buiken als ik nasr iets doe. sinds een paar dagen is ze hrlemssl ongedaald en kan ik nog moeilijk lopen door de enorme druk aan de onderkant. Ik heb van mijn tweede een stort bevalling gehad van een uur en een kwartier. van begin tot eind. toen ook daarvoor wat vage voorweeen geen pijn. toen uit het niets direct persweeeen en bloed. ik was alleen thuis. mijn man is snel gekomen na een hel ritje naar t ziekenhuis is hij toen 45 min later geboren. had eerder gekund want ze wilde vliezen breken. maar wilde ik niet. het ging zo snel. ik vond dit heel heftig. eerste duurde 6 uur maar was opgewekt. wel weeen storm maar was alleen veel pijn. Ik weet gewoon niet wanneer het begint. Hoe begon t bij jullie? heeft iemand ook een stortbevalling gehad? hoe was dit bij de bevalling erna? vk wil niet toucheren. dis ik weet niks.

 • Denisegaatvoorde2e

  Hooi. Ik heb dat de vorige keer allemaal niet gehad. Althans. Na het strippen met 41+4 wel direkt weeënstorm. Maar toen was mijn zoon zo groot dat hij er niet door kon. Dus duurde het allemaal nog 9 uur voor hij werd geboren. Ik heb nu ook last van voorweeen. Na elke activiteit moet ik even plat. Maar zelfs tijdens het tv kijken krijg ik af en toe harde buiken. Ik heb dinsdag een afspraak bij de verloskundige. Ik ben ook erg benieuwd.

 • Meisje4

  Hoihoi beetje laat kom k binnnen vallen maar k moest egt even ergens klagen pff ben nou 35.1 zwanger van een zoon.. mijn 6e kindje.. ik sta er alleen voor en k ben er helemaaaal klaar mee heb overal pijn en heb nergens meer zin in.. k wil alleen maar in bed liggen slapen en eten!

  Voelen meer van jullie je zo? Of ben k echt de enige

 • Cha87

  Je haalt de woorden uit mijn mond... ik ben 34.5 dagen en 3e zoontje op komst. Ik sta er ook alleen voor, alhoewel dit een bewuste keuze was. Maar ik ben er ook heeeelemaal klaar mee! Door teveel aan vruchtwater zoveel bandenpijn en harde buiken. Geen energie meer, moeilijk draaien in bed... het is deze keer echt zwaar😔 van mij mag hij nu wel komen!

 • Meisje4

  Ik mocht eigelijk medisch gezien geen kinderen meer krijgen ik heb 3 herseninfarcten gehad en hoe verder je in de zwangerschap komt hoe dikker je bloed word dus hoe meer kans ik heb op een herseninfarct.. vandaar dat k dan word in geleid.. ook is mijn kleintje veelste klein hij liep vorige week op de groei van een kindje van 31 weken

 • Meisje4

  Pff jaa presies zo ene kant denk ik kom maar baby maar andere kant jaa dan moet die coveuse enzo das ook weer zo zielig.. heb al vanaf vanacht kei erge voorweeen word er gek van pff

 • Cha87

  Dat is ook zeker geen pretje voorweëen.. maar idd, laten we geduldig afwachten en ons rustig houden, zo weinig mogelijk inspanning. Maar ook wel de afleiding opzoeken. Dan vliegt de tijd vast😉🤞🏼

 • Meisje4

  Jaa k word vandaag over 3 weken ingeleid gelukkig dus is echt aftellen nu hihi

 • Cha87

  Waarom word je dan al ingeleid als ik mag vragen?

 • Momof1boy2girls

  Ik zelf wil nog genoeg leuke dingen ondernemen nu het vakantie is maar lichaam laat het niet toe. Ben het ook echt flink zat. Vandaag 35+5 en ze mag wat mij betreft met 37 weken geboren worden!

 • Saar1986

  Vandaag 35 wkn kleine man doet het goed en is lekker actief grote zus helemaal gek op der kleine broertje ze vind dat het nu wel tijd is dat hij komt want wachten duurt zooo lang voor haar en dat snap ik heel goed ben het zwanger zijn nu wel beetje beu maar dat komt door mijn gezondheid klachten die ik heb

 • AshleyJessy

  Haha zo grappig om te lezen dat iedereen het wel een beetje zat begint te worden vanaf nu!
  Voel me opzich prima, slaap redelijk. Geen harde buiken of iets dergelijks dus zal niet klagen.

  Was vandaag naar de stad, niet gehaast, niets gepast en dus redelijk relaxed. Toch opeens scherpe pijn aan schaambot. Nu ik paar uur heb gelegen is het een stuk minder gelukkig. Teken dat het te veel Was ?
  Succes nog even ladies!

 • Momof1boy2girls

  Morgen sluit ik me ook aan bij week 35. Ik vind het erg zwaar worden, bekkenpijn, rugpijn, slecht slapen, ook nog een angststoornis erbij, ik zal blij zijn als ze geboren mag worden. Dinsdag vragen of ik ingeleid mag worden met 38 weken bijvoorbeeld. Ben benieuwd

 • L-Warda

  Je mag alleen ingeleid worden als je overtijd bent toch? En als de baby niet meer goed groeit enz ..

 • Momof1boy2girls

  Klopt, dit doen ze inderdaad niet. Moet nog even volhouden, met 39 weken proberen te strippen en dat herhalen. Als ik 40 weken ben gaan we het pas over inleiding hebben.

 • L-Warda

  Ja na 41 weken of 42 want dan mag het. Als het nu nog goed gaat met jou en de baby doen ze t niet alleen als t iets is gebeurt ! Nog volhouden meid ik ben nu ook 35+5

 • Momof1boy2girls

  Je antwoord staat er nu al 3 x 🤣

 • L-Warda

  Ja na 41 weken of 42 want dan mag het. Als het nu nog goed gaat met jou en de baby doen ze t niet alleen als t iets is gebeurt ! Nog volhouden meid ik ben nu ook 35+5

 • L-Warda

  Ja na 41 weken of 42 want dan mag het. Als het nu nog goed gaat met jou en de baby doen ze t niet alleen als t iets is gebeurt ! Nog volhouden meid ik ben nu ook 35+5


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van zondag, 22 september 2019 tot en met zaterdag, 28 september 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50