Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2091)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Dvdt91

  Pfoeh wat een drukke baby heb ik toch, en door me "kleine buikje" doen de beweging soms ook pijn.
  Ben er wel klaar mee, slaap amper meer ben kapot.. Van mij mag die geboren worden

 • Chudo

  Ohh dat is echt niet fijn😔 zijn de andere kids een beetje rustig en lief? Of is het net als hier huilen met de pet op😅

 • Dvdt91

  Voor hun doen zijn ze lief.. Maar ze komen vanmiddag weer van een weekend bij hun vader dus denk dat ik me lol weer op kan. Hahaa, gelukkig deze week avondvierdaagse worden ze wel moe van 🤣

  Heb me ook harde pijnlijke buiken al hele nacht en ochtend.. Laat het maar goed alles voorbereiden daarbinnen 😁

  Hoe issie met jou?

 • Chudo

  Ohh dat zou mooi zijn hd!!
  Hier heel veel indalingssteken. Ik heb straks controle, wil eigenlijk vragen of ze wil voelen of het al iets van ontsluiting heeft gegeven😝 maar denk dat ze niet gaat doen

 • Dvdt91

  En heb ze gevoelt? Zal wel niet nee 🤪

  Seks doet me al heel lang pijn, of nja het voelt voor mij niet prettig. Maar dat heeft wel voor gerommel gezorgd vannacht/ vanmorgen. Zelfs na warme douche zakte de harde buik niet af uiteindelijk om 10:00 zakte het af.. Zei al tegen me man misschien toch maar weer elke dag misschien dat dat wat opwekt 🙈

 • Chudo

  Haha ja het valt te proberen!! Je hoort het vaker dat het echt werkt.
  En eventueel wonderolie proberen? Ik heb het al gekocht en staat klaar om te gebruiken als ik het ecjt spuugzat word hehe.

  Nee vk heeft niet gevoeld😒 ze zei het kan heel goed dat je al wat cm's ontsluiting hebt alleen het zegt zo weinig en komt heel vaak voor dat je wekenlang met ontsluiting loopt.
  Ik vraag het over 2 weken nog eens, wie weet zet dat wel iets in gang haha

 • Visje91

  Met verlof , heerlijk! Was er aan toe 😊 hoe gaat het met anderen hier?

 • Bby3

  Amai dat was een spannende nacht !!
  Rond 1 u half 2 ineens harde buiken die overgingen naar harde buike met kramp gevoel in de onderbuik en benen met gemiddeld15 min tussen en dan ineens maar 5 min gemiddeld tussen en zo door gegaan tot 3u half 4 ongeveer ... heel even dachten we dat er iets in gang geschoten was 🙈 tis stil gevallen ben in slaap geraakt en vandaag beetje gevoelige buik maar alles is nog cava 😊 daar was ii ineens klaar wakker 😅

 • Manon3

  Owh jee, hopelijk blijft hij nog een paar weken zitten!
  Ik vond het gister vooral spannend dat het zo hard stormde dus dat we daar doorheen naar het ziekenhuis zouden moeten als de bevalling opeens begon. Gelukkig is de storm nu weer voorbij.
  Wil je graag thuis bevallen? Want dat kan niet als je voor de 37 weken bevalt toch?

 • Bby3

  Ik zat er ook aan te denken ! Zeker aan alle vrouwen die er echt wel door uit moesten om effectief te bevallen.. ik hoop ook dat ze nog even blijft want ik wil echt niet nog eens zonder kleintje naar huis gaan.
  Thuis bevallen mag ik niet, mag niks wat ik wou eigenlijk 😂 geen jongen maar een meisje ( even hard welkom hoor!) Geen badbevalling wegens voorgeschiedenis en extra observatie, geen thuisbevalling :( , geen inleiding zover ik begrepen heb.. ik moet zowiezo naar ziekenhuis gaan. Vorige groeide niet meer en is prematuur gekomen met heel veel geluk heeft hij het overleefd zeiden ze. En dit meisje is dan weer beetje te zwaar op haar termijn 😂 ik loop met een buikbaby van termijn 37.5- 38 ongeveer en ben morgen pas 36 😅😅 dus vanwege de risico's die eraan vast hangen zal ik door weer en wind moeten gaan als het eindelijk zo ver is 🙈 gelukkig schatten ze het weer rond die tijd redelijk zacht 😁

 • Manon3

  Wat balen dat alles anders gaat dan gehoopt!
  Hier ook een verplichte ziekenhuis bevalling inderdaad. Ga er maar van uit dat het goed gaat komen en hoop dat er daar ook voldoende naar mijn wensen wordt geluisterd..
  Maar wat kan ik me goed voorstellen dat je extra bang bent weer zonder je baby naar huis te moeten! Dat lijkt me echt verschrikkelijk. Al zal het dit keer vast beter gaan als ze nu al groter wordt geschat! Zal ze toch hopelijk juist wat sterker zijn.

 • Bby3

  Amai das al netjes 🙈
  Ja wie weet.. voor het zelfde geld begint het een van de dagen ineens toch.. er zijn genoeg vrouwen die niks voorteken hadden en de dag nadien hun kleintje vast hielden🤗
  Ze zeggen zo veel mogelijk afleiding zoeken zodat je niet echt wacht anders lijkt het nog langer te duren!
  Goed excuus om nog eens een dagje te shoppen 😋
  Goede moed !

 • Bby3

  Ah oke zo .. dat wist ik niet. Maar ja beter zo dan ja dan weet je zeker dat er niks mis is 😊 hoever ben je nu? Nog geen gerommel?

 • Manon3

  Ik ben vandaag 39+5 en nog geen enkel voorteken van de bevalling! Wordt wel erg ongeduldig de laatste paar dagen, maar vrees dat hij/zij nog even op zich gaat laten wachten.

 • Bby3

  Hoe je hebt nooit groei echo gehad?
  Hoezo niet?
  En ja nee als je zo ver bent geraakt zal dat niet meer lukken denk ik 😅
  Hier rommelt het wel een beetje.. merk op dat er nu toch weer paar stevige harde buiken komen en lig gewoon in bed..

 • Manon3

  Groeiecho's worden hier alleen op medische indicatie gedaan. Als alles goed gaat heb je die dus niet. Al moet ik zeggen dat ik zo vaak hoor dat het groot of klein geschat wordt en dat na de geboorte blijkt dat het helemaal niet klopt, dat ik ze ook niet echt mis.

 • Bby3

  Dat denk ik ook wel, hoewel die verhalen van grote baby en gescheurde bm me toch ook wel wat angst inboezemen🙈 zal proberen het op me af te laten komen zo ver het gaat .. zolang ze deze week nog ma blijft zitten is het voor mij goed ❤
  Hoe word jou kleintje geschat?

 • Manon3

  Ja, kan ik me voorstellen!
  Ik heb echt werkelijk geen idee. Nooit groeiecho's gehad, dus ga het merken. Hoopte stiekem ook vroeg te bevallen omdat een klein kindje me fijner lijkt dan een groot kindje met de bevalling. Maar ondertussen toch al bijna bij de 40 weken, dus vroeg bevallen gaat het niet meer worden.

 • Bby3

  Vind het wel spannend.. ik tik dit weekend de 36 weken aan, en men jongste is met 36 weken geboren 🤍 vind het zoo spannend ik denk dat ik met elke harde buik of kramp ga kijken op de klok of denk , oh t zal toch niet zijn.. 😅

 • DoBa

  Ja inderdaad spannend. Hier heb ik ook het gevoel dat mijn buik wat lager hang 😅. Heb deze week echt super veel last van harde buiken. Volgende week woensdag controle.

 • Bby3

  Oh woensdag hoe zalig! Ik vrijdag pas 😩

 • Denelientjes

  Dan komt het dichterbij he! Als je die datum hebt.

 • Bby3

  Jaa echt wel !! Men omgeving zit ook op puntje van hun stoel te wachten 😁

 • Mamachiara

  Dit gaat veel te snel nu 35 weken 😅 gisteren bij de vroedvrouw geweest alles was in orde baby lag goed in de goeie positie met haar hoofdje omlaag … wat spannend allemaal…

 • Bby3

  Hier ligt ze al ff omlaag gekeerd, wat zijn de ribben blij 😂 ik vind het nu ook wel snel gaan tegenover paar maand geleden.. hoe die buik ook in de weg zit, ik ga men rond bolleke toch missen 🙈

 • CWD88
  35+5 van onze tweeling
 • Fifthharmony

  Ik dacht wat komt deze foto me bekend voor... mijn man liet hem laatst zien (ex collega van jouw man geloof ik ) en als ik het goed heb inmiddels bevallen... gefeliciteerd!

 • CWD88

  Haha ja klopt! Afgelopen dinsdag zijn onze kindjes geboren met 37+4 weken. Ze zijn zo lief. Tuurlijk is het pittig maar ik denk oprecht dat we mega geluk hebben met deze kindjes voor een tweeling.

 • Grace84

  Heel mooi ❤️

 • Valley

  prachtig! <3

 • CWD88

  Vandaag 35+5 van onze tweeling. Nog hooguit 1,5 week te gaan dus (ze worden gehaald als ze zichzelf voor de 37 weken niet aandienen)
  Zometeen weer een check bij de gyneacoloog. Begin het wel zat te worden. Vooral de jeuk aan mn mega strak gespannen buik. Ik ben nergens gegroeid behalve op mn buik...En puur naar voren dus van achter zie je eigenlijk niks. Nou dat is te merken aan mn huid...oh en grootte van mn buik haha. Nu beginnen zich ook echt de barsten in mn buik te vormen. Maar die jeuk ervan...vreselijk!

 • Manon3

  Owh, wat naar is dat he. Bij mij doen de barsten werkelijk pijn, maar misschien is jeuk nog wel erger.
  Wel fijn dat je nog maar anderhalve week hoeft. Geeft al veel houvast om zo een vaste datum te hebben.
  Succes bij je afspraak vanmiddag.

 • CWD88

  Het is mn 3e zwangerschap dus die pijn van het scheuren heb ik gelukkig niet echt meer. Die jeuk is idd alleen echt vreselijk.
  Hebben voor volgende week nog een afspraak staan en als ze niet vanzelf komen gaan ze 8 februari inleiden. Mn eigen gyneacoloog is er dan gewoon bij dus dat is super fijn.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van zondag, 26 juni 2022 tot en met zaterdag, 2 juli 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50