Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1713)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • bloempies

  Week 35!🎉 Hopelijk duurt het echt nog uiterlijk 5 weken en geen 7 voor ze komt.. Ben er zo klaar mee met het zwanger zijn, wat ik natuurlijk wel voor het kleine meisje over heb.. Maar wat ben ik blij als ze er straks is!🥰

 • Veer1701

  Vandaag 35 weken!! Steeds meer harde buiken en voel me echt niet lekker maaaaar we gaan vrolijk door nog even volhouden🥳🥰

 • Lucailyana1215

  Beste wensen voor iedereen en ii wens iedereen een goede bevalling met een gezonde baby.
  Hier vandaag park en wieg gezet nu nog mijn koffer

 • mamavanisaenlucas

  De beste wensen voor jullie 🥰

 • mamavanisaenlucas

  Ik hoef niet naar de gynaecoloog. 😄 (bij de andere twee wel omdat die aan de kleine kant waren). Baby ligt al behoorlijk ingedaald, ze voelde de schouders ipv het hoofd. Hb is super maar nog wel om de dag ijzer blijven slikken. Bloeddruk zelfde gebleven. Al met al goed tevreden. 💙 Met 38 weken weer op controle.

 • mamavanisaenlucas

  Vandaag de liggingsecho. Nog even spieken bij de kleine. Laatste echo was de 20 weken echo dus al tijd geleden. M’n dochter kan voor het eerst deze zwangerschap mee dus die is ook erg benieuwd. En dan aftellen naar januari 🎉

 • mamavanisaenlucas

  De klossen en douchekruk zijn gebracht. Nog een maand aftellen!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van woensdag, 19 februari 2020 tot en met dinsdag, 25 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50