Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2030)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 12345678

  Wat is het hier saai en stil zeg 😒

 • N.iekiet

  Toevallig kijk ik nu weer eens, juist vanwege de stilte inderdaad. Het is inderdaad erg saai op de weken.

  Hoe gaat het met jou?

 • 12345678

  Prima eigenlijk! Wat meer last van maagzuur ‘s nachts maar ik leg van tevoren Rennies onder mn kussen zodat ik die snel kan pakken indien nodig. Verder zijn lange stukken lopen lastig, niet zozeer op het moment zelf maar wel na het lopen; bekkenpijn! Dat merk ik dan vooral in startpijn bij opstaan van de bank of omdraaien in bed. Maar dat is het dan ook, dus heb niet te klagen hier. Verder eind deze week met verlof! Kijk ik wel naar uit, met name om mentaal voor te bereiden want de bevalling lijkt nu nog heel ver weg maar kan net zo goed bijv ergens eind volgende week zijn. Kleine is soms zo druk in mn buik dat ik soms bang ben dat de zak wordt lek geschopt oid😬
  Hoe is het bij jou? Las dat je wellicht wordt ingeleid? Al meer info inmiddels?

 • N.iekiet

  Hier het zelfde verhaaltje wat betreft maagzuur en bekkenklachten. Ik heb nu 2x fysio gehad, dan masseren ze het goed los. En wat tips voor thuis mee gekregen. Proberen we maar ons aan te houden maar even snel op een verkeerde manier bukken of draaien en je wordt al weer gewaarschuwd door je lijf. Haha. Goede reminder.

  Vrijdag ziekenhuis weer, ongetwijfeld hoor ik dan meer hoe of wat nu verder. We wachten hier maar af.

  Wel knap dat je nog werkt. Red je het nog wel? Ik sinds vorige week met verlof en was wel nodig want me lichaam begon wat meer te protesteren.

 • Kaatje1984

  Whoop whoop, voor ons nog 19 dagen te gaan!!! Aftellen maar!!!

 • Kaatje1984

  Terug van de gynaecoloog:

  Arts ziet in dat ik het echt zwaar heb, hadden in principe datum maar bij de zorgplanner bleek die datum niet te kunnen/vol te staan... Aangezien ik geen vertrouwen heb in andere artsen wilde ik dat dit opnieuw overlegt zou worden met mijn arts dus moesten we weer terug naar waar we vandaan kwamen. Daar werden we door de baliemedewerkster weggezet als "boos echtpaar Mertens" richting arts en werden we terug de gang in gestuurd. Daar tijd zitten wachten en uiteindelijk is mijn man weer naar de balie gegaan om na te vragen. A: "arts is er mee bezig en worden gebeld" waarom wordt ons dat niet verteld? B: ze was vergeten dat ze ons de gang in gestuurd had! Hoe willen ze dat ik vertrouwen hou in het ziekenhuis?????

  Nu naar huis, zonder datum en maar hopen dat ik snel gebeld wordt.

  Zucht....

  Beebje is in orde, deze gyn maakt zich geen zorgen om het wat grotere buikje, suikertest zag er volgens hem best oké uit. Of beebje 48 uur gemonitoord moet worden hangt af van gewicht/grootte maar hij vermoed dat het gewoon, net als m'n andere twee, normaal formaat beebje wordt...

 • Dibbus

  Pfff wat een gedoe zeg! Heel irritant als ze zo niet begripvol zijn 😟
  Hopelijk krijg je snel een telefoontje en weet je eindelijk waar je aan toe bent. Sterkte met afwachten

 • Kaatje1984

  Tot nog toe blijft het stil op de lijn. Ik wacht het morgen nog even af en anders bel ik eind vd middag zelf maar weer met die o zo gezellige afdelingsmedewerkers....

  1 ding is wel ter sprake gekomen tijdens consult bij de gyn, datum wordt wat naar voren geschoven IPV echt wachten tot week 39... Gyn had toch wel met mij te doen met al m'n klachten enz. Dus nog minder dan 4 weken, waarschijnlijk nog maar 3!

 • Kaatje1984

  Tot nog toe blijft het stil op de lijn. Ik wacht het morgen nog even af en anders bel ik eind vd middag zelf maar weer met die o zo gezellige afdelingsmedewerkers....

  1 ding is wel ter sprake gekomen tijdens consult bij de gyn, datum wordt wat naar voren geschoven IPV echt wachten tot week 39... Gyn had toch wel met mij te doen met al m'n klachten enz. Dus nog minder dan 4 weken, waarschijnlijk nog maar 3!

 • Dibbus

  Ah dat zou top zijn ☺️

 • Kaatje1984

  Yes! Tis opgelost! We hebben de datum die we wilden en de arts die we wilde.... 👌🏼👌🏼👌🏼

 • Dibbus

  Ow wat heerlijk!! ☺️
  Vraagje: heb jij ook af en toe menstruatiepijn? Ik heb dat sinds vandaag ineens en schrok er even van (ook al weet ik dat het erbij kan horen). Morgen beval gesprek met VK en dan ook nog een liggingsecho, dus dat is wel fijn voor de geruststelling. Moet zeggen dat ik nog niet klaar ben voor de bevalling 😅😂

 • Dibbus

  35 weken en net samen met mijn vriend over zwangerschapsshoot gehad. Ik vond het best een beetje spannend, maar de fotografe maakte het zoo ontzettend leuk en ontspannen! Lekker buiten in de duinen, met het prachtige licht rond 19u en wat een geluk met het weer. Ik ben zelfs in lingerie gegaan en voelde geen enkele gene. Heerlijk lol ook gemaakt met mijn vriend, moet haast wel een leuke foto bij zitten ☺️❤️

 • Kaatje1984

  Dat klinkt geweldig! Ik was het ook van plan maar voel me zo lamlendig en dat is me ook echt aan te zien, dat ik er vanaf heb gezien... Ik gebruik haast nooit make-up dus om nu alles daarmee weg te poetsen voor wat foto's, is me niet waard... Ik ga vriendin vragen om leuke foto van ons gezin met zwangere buik te maken zodat we dat als herinnering hebben aan deze zwangerschap....

  Maar als ik dat van jou zo lees dan kan het niet anders dan dat daar een aantal super foto's bij zullen zitten! ❤️🥰❤️

 • Dibbus

  Ah ja, snap dat je er dan niet op zit te wachten. Super goede oplossing dan toch om een vriendin te vragen.
  Ik ben heel benieuwd naar de foto's, ik vind mezelf echt niet fotogeniek, maar hopelijk zitten er een paar tussen die ik leuk genoeg vind ☺️
  Vandaag verrast met mijn babyshower! Super leuk, groepje van mijn 6 beste vriendinnen en mijn moeder. Mijn allerbeste vriendin was er helaas niet bij, maar dat begrijp ik heel goed. Zij zijn al ruim 6 jaar bezig voor een kindje en 2 IVF pogingen met in totaal 12 terug plaatsingen zijn niet gelukt. Het is nog niet helemaal klaar, maar de het ziet er niet goed uit voor ze 😟. Daarbij kampt ze nu al 1,5 mnd met een oog ontsteking, dus ze had aan mijn andere vriendin aangegeven dat ze het echt niet trok nu. Wel heel lief kaartje erbij gedaan ☺️ dat waardeer ik, dat ze zich voor mij over haar eigen emoties heen zet en toch probeert betrokken te zijn.

 • Kaatje1984

  Jeetje, heftig voor je vriendin en inderdaad super dat ze zich wel de moeite heeft genomen voor zo'n lief kaartje!

  Hier was de babyshower al heel vroeg in de zwangerschap. Gelukkig maar want zou er nu de lol niet van inzien en de energie er niet voor hebben.... Gelukkig paar vriendinnen die dit ook al aan zagen komen!

 • Dibbus

  Ja heel fijn als je vriendinnen hebt die je een beetje kennen en dat goed inschatten! ☺️

 • ❤~je0919

  Hoi allemaal,

  Afgelopen donderdag mochten we weer op controle.
  Onze baby boy is nog altijd mega actief de hele dag door.
  Slaapt echt als mama slaapt en anders net zo actief als mama of meer zelfs 😅🙈
  M'n blaas word constant fijn geknepen ofzo en m'n ribben bont en blauw getrapt.

  Inmiddels word onze boef op 2,615kg geschat.
  Netjes op de lijn voor t gemiddelde... Was beetje bang dat het al boven de 3kg zou zijn maar gelukkig niet.

  Voorbereidend werk was ook al goed opgang bleek bij inwendige controle 🙈

  De 30ste mogen we weer terug om te kijken hoe de stand van zaken is.

  Deze mama is helemaal opgebrand
  Verhuizen, 35weken zwanger, veel te veel lichamelijke problemen...
  Slapen doen we bijna niet meer...en overdag is er gewoon geen tijd voor een dutje.

  Maar inmiddels is ons nieuwe huisje gelukkig wel al redelijk aan kant.
  En hebben we allemaal veel meer ruimte dan in het vorige huis.❤️

  Nog even volhouden, ben benieuwd hoelang ik nog rond waggel. 💙♥️

 • Kaatje1984

  Zo herkenbaar! Enige verschil is dat ik gelukkig overdag wel de rust en tijd krijg om te gaan liggen.... Slapen lukt niet altijd maar gewoon even liggen is soms ook al fijn!

  Fijn dat de controle goed was en beebje netjes op de lijn ligt qua groei enz. Wij mogen maandag op controle bij de gyn en zullen dan ook de datum van de keizersnee gaan inplannen. Spannend!!!! Kan mijn niet snel genoeg gaan nu!

  Fijn dat jullie nieuwe stek al zo goed opschiet! Nog fijner dat jullie met z'n allen zo veel meer ruimte hebben!

  Hier zijn we bezig geweest de laatste dingetjes aan te schaffen, schoon te maken en klaar te zetten... morgen eens een weekendtas pakken en langzaam aan wat spullen inpakken voor het ziekenhuis. Voor zowel beebje als mijzelf... Mocht er onverhoopt iets aan de hand zijn, hoeft manlief die tas maar mee te pakken!

  ❤️Nog ff volhouden en dan hebben we de baby's op de buik ipv in de buik ❤️

 • Kaatje1984

  Hello week 35.... Nog +- 4 weken te gaan voor ons... Maandag naar de gynaecoloog en smeken om een zo vroeg mogelijk maar verantwoorde keizersnede... Ben zo compleet op en aan het eind van m'n Latijn.... Hele nachten wakker en het gekke is, ik verzorg de kids, zorg dat deze de deur uit gaan voor school en duik dan terug m'n bed in en.... Jawel .. ik slaap! Diep en minimaal 2 uur aan 1 stuk... Waarom dan wel en de nachten gewoonweg niet???

  Nu dus ook weer een slapeloze nacht... morgenochtend ontbijten met het gezin, oudste gaat met vriendje mee, jongste gaat wat met haar bonuspapa doen dus dan duikt deze mama maar weer terug in bed ofzo...

 • ❤~je0919

  Zo herkenbaar Kaatje..
  Nog even volhouden je bent er bijna
  Hier gaat t slapen s'nachts ook niet tot nauwelijks.
  Helemaal opgebrand...en overdag geen tijd om te dutjes te doen helaas.
  Maar goed we zijn er bijna ♥️knuf

 • Kaatje1984

  Niet te doen dit hè! Ik heb gister helaas overdag ook niks kunnen slapen. 3 pogingen gedaan maar viel gewoonweg niet in slaap dus om 20.00 doodop m'n bed in gegaan... In slaap gevallen tot een uur of 3.00 en vanaf toen wakker! Wel nog tot 5.00 in bed kunnen blijven liggen maar toen wist ik echt niet meer hoe ik liggen moest dus maar opgestaan. Nu met thee'tje en dekentje op de bank...
  Maar inderdaad, we zijn er bijna!! Voor jou ook een knuffel! 😘

 • Dibbus

  Ow lieverds wat ontzettend naar dat jullie zo slecht slapen! Nog heel heel even volhouden, jullie kunnen het! 🥰

 • Kaatje1984

  Tis heftig zo! Niet slapen, bekken pijn, maagzuur, rusteloze benen, kind wat me bont en blauw blijft trappen... Maar goed... Nog heel even doorbijten en dan gaan we de onrustige nachten tegemoet door nachtelijke spuit luiers, voedingen, huil uurtjes enz... 🤣🙈🙊

 • tienus

  Gaat nog steeds best goed, maar merk duidelijk mijn buik groter is dan de vorige keer en dat ik daardoor meer moeite heb met dingen. Gisteren nog echo gehad en de kleine gaat al over de 3 kilo. Net voor de 38 weken weer echo om kijken hoe de stand van zaken dan is, met daarbij maken van plan van aanpak om wellicht eerder te bevallen.
  Spannend allemaal!

 • Javian

  Zo die groeit lekker door dan! Hier donderdag controle en volgende week woensdag weer een echo. Ik wist helemaal niet dat je 2 groeiecho's kreeg maar gluren is altijd leuk! Ben heel benieuwd wanneer ze is haar vast plek gaat innemen want voor nu voel ik dan weer de hik onder en dan weer boven.
  Het komt allemaal nu wel dichtbij he?!

 • tienus

  Was geen echte groei echo was guo. Maar door misverstand was die niet na de 20 weken echo geweest. Ik werd voor kennismaking naar ziekenhuis gestuurd omdat ik daar moet bevallen. Die vroegen waarom we geen guo hadden gehad, was niet eerder aangeboden dus toen alsnog gedaan met dus pas 35 weken. Belangrijkste Was om hartje te bekijken (eerste kindje vsd) dat is gelukt. Maar daarbij meten ze dus ook en toen viel dit op. Daarom komt er nu dus nog een extra echo omdat kindje zo groot is.
  Dus ergens geluk bij een ongeluk.

  Komt zeker dicht bij nu! En als het dan nog eerder zou komen dan helemaal! Baby ligt bij mij goed, ook iets vast, niet volledig wel passend bij de termijn.

  Succes ook met de laatste loodjes!

 • Javian

  Hopelijk nu niks mis met het hartje?
  Dat is wel een gelukje dan, spannend!

 • tienus

  Nee hartje was gelukkig helemaal goed. 😃

 • Javian

  Fijn!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van donderdag, 18 november 2021 tot en met woensdag, 24 november 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50