Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1383)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • ~mammie~

  Niet gedacht dat ik zo blij zou zijn met een getal 🙈

  Week 35 ✅

  Nu de dagen aftellen en hopen dat we week 36 ook gaan halen! 🤞🏻

 • Cactus-

  35

 • MOPI37

  Zo spannend! Week 36 vandaag begonnen. Volgende week met Valentijns zullen we ons zoon ontmoeten 😍! Maandag nog binnen voor twee dagen om spuitjes te krijgen voor zijn longetjes te doen rijpen. Wat een rit!? Emoties, angst, spanning, tranen van geluk, soms pijn, blij en niet blij dat gedaan is. Ondanks de moeilijkheden en de kwalen, zal ik zijn bewegingen hard missen 😍😚😚. Tot snel mijn klein mirakel! 💖💖💖

 • ~mammie~

  Nog 1 nachtje 😍

  Wauw, succes morgen! En geniet 😍
  And so the adventure begins! Enjoy ❤️

 • MarchBaby

  Ongelofelijk.... 35 weken. Dit had ik dus écht niet verwacht! ❤️🙌🏼

 • Mesties

  Joepie!🎈Elke nieuwe week is een kado hè!

 • MarchBaby

  Absoluut!! ❤️

 • Mesties

  Ondanks dat ik deze week mijn slijmprop verloren ben,nog steeds niet bevallen! Ik hou me rustig,ga alleen de deur uit als het echt dringend is en vermijd zoveel mogelijk inspanningen om weeën te voorkomen. So far so good! Mijn vluchtkoffertje heb ik nog steeds niet gemaakt,maar ik heb hier thuis wel al voorbereidingen getroffen door alle babbykleertjes te wassen,buggy klaargezet,maxi cosi gewassen,pampertjes aangekocht,borstkolf gekocht,.. Straks wil ik de dekentjes en lakentjes wassen en dan toch echt eens mijn koffertje bovenhalen.😄

 • MarchBaby

  Lieverd maak je niet zo druk joh! Ik ben de slijmprop allang verloren, bmm zo goed als verstreken en 2 cm ontsluiting en beebje zwemt nog steeds lekker rond haha! Hoeft namelijk allemaal niks te betekenen als begin vd bevalling. Alleen dat je lichaam zich al voorbereid. Wel goed van je dat je je vluchtkoffertje klaar hebt staan 😘

 • Mesties

  Dankje!😘

 • Mesties

  Sinds gisteren verlies ik beetje bij beetje mijn slijmprop.Vandaag ook heel de dag slierten slijm verloren. Begin echt zenuwachtig te worden. Hopelijk blijft de baby toch nog 1-2 weken in mijn buik!
  Denk dat ik morgen mijn vluchtkoffertje ga maken.

 • LadyVee

  Kan niet wachten tot de kleine er is 😍

 • Mesties

  We mogen over 2 weken bevallen! Theoretisch gezien hoeft ons babytje dan niet meer in de couveuse!💕

 • Mrs2

  Het wordt nu echt aftellen hè
  Van mij nog max 3w1d want ik krijg een geplande keizersnede (ben nu al zenuwachtig)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van donderdag, 21 maart 2019 tot en met woensdag, 27 maart 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50