Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1401)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lang-verwacht

  Dromen over de baby die in eens geboren is een toch een jongen blijkt. over dat iedereen de baby al heeft vast gehouden en gezien behalve ik! Over dat er nergens een rustig plekje is om voor het eerst te voeden en te binden. En dat ik de baby kwijt raak/vergeet.
  Pfff goeie morgen! #leukedromen....
  Gelukkig ligt ze nog heerlijk te trappelen in mijn buik! En ga ik haar de eerste tijd zolang in mijn armen houden als ik zelf wil voor dat ze naar iemand anders gaat.

 • Noudje89

  Ohh wat een vervelende dromen! Maar inderdaad eerst lekker zelf genieten en de rest komt wel! Hoe gaat t verder? Ik wordt serieus door IEDEREEN aangesproken. Bekend, onbekend, ik lijk wel een attractie. Als ik ergens ben krijg ik de vraag: “Oo zit er een tweeling in?” “Dacht je ik ga nog van huis om mijn vliezen ergens anders te laten breken?” “Jij staat echt op klappen he?” “Jij hoeft niet lang meer of wel?” “Zie die buik!”
  Ik wordt er beetje simpel van!

 • jenniferri

 • Staart-meesje

  Ah 😝 Ik sta helemaal krom. Mijn bekken staan scheef en mijn rug ook. Kan opeens dus amper staan en lopen. Baal enorm dat ik niks meer kan.
  Meer dames in dit schuitje?

 • Aamr

  Hii dames, 35 weken alweer 💙

  Ik post weer eens na een lange tijd. In januari mijn vader verloren 😔 ging door een verschrikkelijke tijd met veel verdriet en pijn... Mijn hormonen werkten ook niet mee en kan het helaas nog steeds geen plekje geven.

  Sinds deze week volop bezig met opruimen en weggooien (nesteldrang on top). Babykamer zo goed als klaar, alles is gewassen en gestreken.

  Mentaal en lichamelijk ben ik een wrak. Heb de hele dag door harde buiken, slaap super slecht en ademhalen gaat ook moeizaam.

  Hoe gaat het met/bij jullie?

 • MRS-Ergül

  Herkenbaar gecondoleerd nog, wij hebben ons neefje 4 weken terug aan een hartstilstand verloren hij was pas 16. Vreselijk veel verdriet en ook omdat het 2de kind van mijn schoonzus was die de moest begraven. Hier ook hevige nesteldrang. Maar zoooo slecht slapen weinig lucht en veel maagzuur pfff. De laatste loodjes

 • Aamr

  Ahhw vreselijk, gecondoleerd... Het is al zo moeilijk, maar de verwerking tijdens de zwangerschap maakt het natuurlijk veel moeilijker. Heel veel sterkte voor jou en je familie 🙏🏼

 • babyeend

  Gecondoleerd, wat intens om dit gemis in de zwangerschap te moeten verwerken. Fijn dat je thuis alles zo goed als klaar hebt, ik heb nog veel te doen. Doe niet veel per dag, daar heb ik de energie niet voor en dan krijg ik ook lichamelijk klachten. Zolang ik het rustig aan doe gaat het redelijk goed. Misschien moet jij ook wat meer rusten?

 • Aamr

  Dankjewel babyeend 😊
  Ik ben nu ook wat rustiger aan het doen en merk dat ik ook rustiger in mijn hoofd ben. Mocht hij eerder komen, dan staat de wieg in ieder geval klaar! Ik hoop dat hij zich met 37 wkn meld 🙏🏼

 • mama-van-J-en-A-en-L

  Hallo week 35 😍 begint echt op te schieten nu

 • Stef27

  35 weken alweer

 • Mamainhetbuitenland

  35 weken alweer! Wat gaat de tijd snel. 2 Week geleden verhuisd en nu nog vollop in de dozen en dingen die nog opgehangen moeten worden. Van mij mag ze dus nog wel even blijven zitten. :)
  Druk genoeg. ..

 • Maridg

  Pff! Geloof je helemaal, kan je nog veel doen met de bolle buik? Wel fijn dat jullie wel al verhuisd zijn!

 • Mamainhetbuitenland

  Late reactie, hebben het druk gehad! Door mijn bekkenpijn kan ik eigenlijk niet veel doen, snel pijn en de volgende dag moet ik het dan bezuren. Maar de hormonen winnen het in deze tijd vaker van de pijn en ga ik dus stug door... En het is inderdaad heel fijn dat we een lekker eigen plekje hebben! Mega genieten..

 • Ginny13

  Het aftellen is begonnen... en daarmee ook de opgezwollen voeten en enkels... Nog iemand die hier last van heeft en eventueel tips? (buiten het klassieke "meer bewegen" of compressiekousen)

 • Miniz3

  Helaas geen tips behalve benen in de lucht.. die van mij zwellen bijna helemaal tot aan mijn knieen..aan het eind van de dag echt het gevoel alsof het op knappen staat pff

 • Mamainhetbuitenland

  Veel de benen in de lucht! Zelfs als ik aan tafel zit gooi ik ze gewoon over de tafel heen. Bij mij werkt het!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van maandag, 20 mei 2019 tot en met zondag, 26 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50