Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1955)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Julia1989

  35 weken rond en vanmorgen de liggingsecho gehad. Hij ligt er goed voor, en werd geschat op 2,9kilo. Hij is al een beetje ingedaald, dat heb ik gisteren en vannacht gemerkt met vervelende menstruatieachtige krampen.

 • NYVM

  Wij hebben maandag echo of de baby is gedraaid. Wel spannend allemaal nu het zo dichtbij komt.

 • Snuitje88

  Al flinke knul! Ik heb maandag de echo, ook erg benieuwd hoeveel ze geschat word. Laatste keer lag ze met controle al iets in mijn bekken. Heb laatste dagen felle steken in mijn onderbuik, dus benieuwd of ze al verder gedaald is.gelukkig verlof dus allea op eigen tempo. De eerste 2 wasjes al gehad!

 • KikiAnnabel

  Is al een grote jongen!
  Ons meisje is ook al deels ingedaald en wat een gek gevoel is dat hé!

 • KikiAnnabel

  Wauuww, week 35 alweer. Had nooit durven dromen om zo lang zwanger te zijn. Ons kleine meisje doet het nog goed, is lekker ieniemienie waardoor ik ook nog niet teveel last heb van de buik

 • Cati

  Inmidds alweer 35.4 weken. Sinds halverwege week 33 met verlof, vanwege feestdagen die ik ook vrij had. Begin week 34 een Bellyprint laten maken. Zo benieuwd naar het resultaat 😊.

  Verder sinds vorige week begonnen met alle was. Alle dekentjes, hoeslakens etc en hydrofiele doeken zijn gewassen en liggen opgevouwen/gestreken in de kast. Vandaag laatste wasje met babykleertjes aangezet. Wat een werk.. of nouja, wat heb ik veel gekocht... 😳

  Vluchtkoffer staat ook klaar. Eigenlijk hoeven we alleen nog maar te wachten ❤

  De baby is hartstikke druk. Voel steeds haar voetje in mijn ribben. Slapen is waardeloos. Kan niet meer wachten.. ❤

 • Jacqueline89

  Welkom week 35!!💙
  Merk nu wel echt zwanger te zijn.
  Afgelopen dinsdag in het zh hart filmpjes gehad bloed onderzoek, heb een hoge bloeddruk opeens😫. Vanmiddag terug naar de vk voor controle. Heb ook een band gevoel onder me borst daardoor steeda benauwd en aardig wat pijn.. tot maagkramp aan toe met spugen. Ze zijn snel bang voor vergiftiging.. Maar de vk denkt dat het ook kan komen omdat ons kleintje heel hoog zit en daarom zo'n pijn en benauwdheid heb.. Bah!!!

  Toch meer rust nemen, al is dat lastig het lichaam is hard aan het werk. Hoor veel over rusteloze benen.. dat herken ik wel.. En me duim rechts hoef me broek maar op te halen en doet zeer en heb tintelingen in me hand / vinger...

  Super fijn zwanger zijn maar het niet lekker voelen dat is wel vervelend.. ben overal door heen gelopen zonder 1 kwaaltjes of idee te hebben zwanger te zijn, maar nu hahah😂💙

 • Pinq83

  Hopen dat het geen vergiftiging is 🤞🏻. Heel veel sterkte

 • Jacqueline89

  Tot op heden alles goed. Me bloeddruk was gelukkig van de week weer beter. Moet elke week op controle.. nu 37.5 week kom maar kleine man💙💙

 • Ilona22

  Vandaag in week 35 aangekomen en wat slaap ik de laatste 2 weken enorm slecht!! Ik lig echt nachten wakker, als ik 4 uur heb geslapen dan heb ik een ‘goede’ nacht gehad. Dit komt helaas 1-2 keer per week maar voor de rest lig ik echt gewoon continue wakker. Mijn benen zijn zo onrustig een heel raar gevoel niet uit te leggen, soort vergelijkenis met jeuk.. je weet dat niet krabben beter is maar toch krab je want het irriteert je, zo doen mijn benen ook. Ik moet ze bewegen, heel stom maar ik irriteer me als ik het niet doe. Ik ben zo zo zo moe maar ik kom gewoon niet in slaap. 😩

 • Pinq83

  Hi Ilona, klinkt heel bekend. Ik heb hetzelfde ik slaap heel weinig, wat je zegt als ik 4 uur heb kunnen slapen is een wonder. Heb ook het gevoel dat ik mijn benen continu moet bewegen, heel irritant gevoel maar goed..valt mee te leven. Als ik kan dan houd ik een siësta overdag en dat helpt. Ik voel me niet heel moe, maar word veel wakker om te plassen of omdat de kleine man beweegt en dan ben ik direct klaar wakker en dat betekend plafond kijken haha.
  Veel sterkte, nog maar een paar weekjes 😊

 • Ilona22

  Ik zit inmiddels op 37+3 en slaap helaas nog steeds slecht. Gelukkig is het einde in zicht en weet ik waarvoor ik het allemaal doe, het is het uiteindelijk allemaal waard💙

 • Asi06

  Bijna 36 weken de tijd gaat echt snel hier nu echt last van nesteldrang net een uur bezig geweest met van alles in mijn keuken opruimen heb gelukig me babykamer al klaar en alles wat ik denk nodig tehebben in huis

 • Maria87

  Week 35 alweer, wat vliegt de tijd 🎊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van maandag, 22 februari 2021 tot en met zondag, 28 februari 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50