Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2122)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anoniem38

  Week 35🥰 Groeiecho was goed, klein maar op je eigen lijn. Volgende week versie gepland. Mocht dit niet lukken dan plannen ze een keizersnede in. Slapen doen we amper nog en de buik is lekker aanwezig.
  Hoe gaat het bij jullie? Al mensen met verlof? Hier nog 2 dagen werken, ben er echt aan toe. Ik vind het pittig deze keer. Erg moe, last van snel buiten adem, en rusteloze benen.
  Uiteraard super veel zin om haar te ontmoeten, straks een gezin van 4 ❤

 • RVS85

  Wat fijn zeg, dat de echo goed was. Geen afbuigende groei meer dus! Klein maar fijn :)
  Wel vervelend dat een versie nodig is! Hopelijk gaat het lukken!
  Hier gaat het verder prima. Volgende week laatste weekje werken, dan lekker de feestdagen in en hopelijk komt de kleine dan snel: heb er zo'n zin in!

 • Anoniem38

  Hier nu vandaag officieel verlof! Heerlijk.
  Fijne laatst werkweek! Het komt nu echt dichtbij 🥰🥰

 • Lola1993

  Fijn dat de echo goed was! Hopelijk lukt de versie. Ik slaap ook echt nauwelijks! Wordt op een nacht wel 3x wakker en dan weer moeilijk in slaap komen. 🤐 Maar alles voor de baby. Ik ben sinds week 34 met verlof. Knap dat je het zo lang volhoud! 🙃

 • Anoniem38

  Nou de laatste 2 weken was een hel haha. Ik viel soms bijna in slaap op mijn werk. Dat niet slapen hakt er echt in hoor, heb daarom wat verlof opgenomen. Die 36 weken was het plan, maar niet gehaald dus eigenlijk.
  Alles voor de baby inderdaad! Het schiet nu zo lekker op ook.

 • Beetjegeluk

  Hallo dames,
  Hoe gaat het met jullie tot nu toe?
  Hebben jullie ook veel last van buikpijn?
  Ik de laatste dgn wel als ik lang heb gezeten ( buro-werk) voel wel nog voldoende bewegingen. Kan dit te maken hebben met indaling?

 • LongDecember

  Sinds ik gestopt ben met werken (een week) heb ik helemaal geen buikpijn meer. Ik had geen vreselijke pijn, maar wel continu een soort bandenpijn, lage rugpijn. Het viel me ineens op na paar dagen niet werken: ik heb helemaal geen pijn meer! Hopelijk bij jou ook!

 • Beetjegeluk

  Hallo week 35 🩵

 • Lola1993

  Hi week 35. Wordt gek van de slapeloze nachten maar wel gelukkig van babybewegingen in de buik. 💙

 • Billy1988

  Vandaag 35 weken! Alles doet zeer maar dat had ik bij mijn dochter ook en die bleef tot 42 weken zitten dus het kan nog lang duren😱 hopelijk komt onze zoon wat sneller over 3 weken vind ik mooi haha!

 • Beetjegeluk

  🤞🍀

 • MamaRosali

  35 weken, we zijn er bijna! Veel buikpijn en rugpijn, maar zolang ik geen koorts heb, verwacht de verloskundige niks geks. Maandag de echo, we zijn heeeel benieuwd naar een schatting van het gewicht. Voor nu is elke dag er 1, maar na deze week ben ik het vertrouwen in m'n lijf wel kwijt. Gisteravond weer voorweeën en in plaats van te gaan liggen om het af te remmen, kon ik alleen nog maar denken: het zit niet goed.. die baby moet er NU uit! Ik probeer mezelf wel af te leiden, maar het enige wat ik de hele dag denk: het zit niet goed, het zit niet goed.. worden nog lange weken zo.

 • Ess1

  Ons kindje is geboren vandaag met 35.6 dagen. Ze weegt 2255 gram en is 44 cm.
  Ik had het liever een paar weekjes later gehad, maar helaas wilde ze al uit mijn buik! Sterkte voor de andere mama’s! Wij blijven nog een poosje in het ziekenhuis.

 • lennieke

  Proficiat! Alles vlot verlopen? 🫶🏻
  Hoe gaat het met je kindje? Ligt het in de couveuse?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van maandag, 17 juni 2024 tot en met zondag, 23 juni 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50