Naar de reacties

35 Weken zwanger

Week 35 begint bij zwangerschapsdag 245 en loopt tot dag 252.Het is je zesendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.


Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

35-weken-zwanger-baby

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reageer in `35 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1665)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Chachaa

  35 Weken, zo benieuwd na ons 3e zoontje 🤗
  Dagelijks harde buiken en voorweeën, maar waggel ik gewoon door 😊
  Benieuwd wanneer deze zich aanmeld.. hoop toch ergens eind December♡

 • Tati28

  Ja dit hoop ik ergens ook wel .. rond 38 weekjes als je kon kiezen 😂 begint nu wel wat lastiger te worden die laatste loodjes

 • Chachaa

  Nou idd, 38 weekjes zou leuk zijn.. maar als ik daar aan denk dat t nog maar 3 weken is 🙈 dan gaat t wel heel snel hihi
  #spannend

 • Kreeftje1983

  Al 35 weken 😍..
  De ongemakken beginnen wel serieus nu.. Vooral velen harde pijnlijke buiken..
  Deze nacht er zelfs niet van geslapen.. Moest ze letterlijk wegpuffen. Maar ben vooral dankbaar en gelukkig dat we nog een kindje mogen krijgen 😍
  Zooo benieuwd naar jou 🥰👶💙

 • Tati28

  Hier ondervin ik dat nu ook .. laatste loodjes.. 🙈 we tellen af hev! 😉😁😁

 • Kreeftje1983

  Jaaa zeker!! Ik hoop echt dat hem binnen 2 weken al komt 😅
  Vanaf 37 weken mogen ze komen zegt men toch he😆.. Maar wss zal ik langer moeten wachten ik voel het al 😂😂
  Hou me op De hoogte eh 😉
  We lopen gelijk op 😊😍

 • Tati28

  Ja hier ook 🤷🏻‍♀️Volgens de gynecoloog kan ik wel te vroeg bevallen maar ik kan dit niet direct geloven 😂 van me dochter liep ik 2 dagen langer ... jaecht he haha super spannend 😍😍 jij ook he 😁 vanaf ik kan zal ik het melden op bb denk ik 😂😂 verlangenssss 🍀❤️

 • Kreeftje1983

  Jazeker doe ik.. Maar wss zullen we mekaar hier nog vaak tegenkomen tegen dan 😂..
  Hoe komt het dat je volgens de gyn vroeger kan bevallen?

 • Tati28

  Week 35! 🤗🤰🏻❤️ Word best spannend nu ! Laatste maandje 😍

 • Karla-Conscious-Mothercoach

  Dag dames. De laatste loodjes! Misschien voel je je onzeker over de aankomende periode en met name die na de bevalling en de borstvoedingsperiode? Heb je niet 100% vertrouwen of het je gaat lukken om borstvoeding te geven. Heb je veel vrouwen in je omgeving het op zien geven...
  Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je sterk en krachtig te voelen. Daarom heb ik een coachingstraject opgezet en bied ik gratis gesprekken aan. Dus voel jij de behoefte om echt in je kracht te gaan staan zodat jij volop kunt gaan genieten van de aankomende borstvoedingsperiode? Stuur me dan hier een berichtje of op Facebook Karla conscious mothercoach of Instagram karla_conscious_mothercoach.

 • Mamsievanbijna3

  Gister rustige baby dus CTG in ziekenhuis gehad en echo.

  De bewegingen maakt ze nu helemaal weer goed. Haha..

  CTG was heel mooi, ook al voelde ik niet alle bewegingen. Na de echo bleken haar voeten in de placenta te trappen, dit dempt de bewegingen blijkbaar. Er was nog voldoende ruimte en nog veel vruchtwater. Dus allemaal super goed voor elkaar.

  Hoofd liep week achter
  Benen week voor en buik ook

  Laat maar komen die baby we kunnen amper nog geduld op brengen.

  Op naar week 36

 • sarah8890

  iemand tips om de baby uit stuit te kunnen halen? ik moet van de vroedvrouw op mijn linkerkant gaan liggen en met masseren de baby proberen te draaien, dat lukt, maar telkens draait ze terug in stuit.
  als ik geen bekkeninstabiliteit had, zou ik niet eens merken dat ik zwanger ben . En buiten mijn dik buikje natuurlijk. maar nergens anders last van

 • Mamsievanbijna3

  Versie laten doen in ziekenhuis. Dat is vaak enige oplossing. Of wachten of het zelf nog draait maar wordt steeds lastiger op dit termijn.

 • sarah8890

  ze is toch nog vanzelf gedraaid gelukkig, en nu maar hopen dat ze zo blijft liggen. voel ze constant bewegen eigenlijk, maar zolang ik de voetjes hoog bij mijn ribben voel is het oke

 • Mamsievanbijna3

  Bijna 35 weken en hele tijd menstruatiekrampen. Herkent iemand van jullie dit. Echt ontzettend onprettig

 • Carmen045

  Yepp echt veel last van voorweeën. Zijn soms ook best pijnlijk 🙄 kleine is diep ingedaald zeiden ze. Maar bij een 2e zegt dat niet veel.

 • Mayadebij1989

  Herkenbaar, heb ze zelf al een tijdje en de kleine 🐝is nog niet eens ingedaald.
  Je lichaam is zich vast aan het voorbereiden nu👌🏾

 • Mamsievanbijna3

  Mijn dochter ligt al helemaal ingedaald en 1,5 en geleden zelfs vast met haar hoofd. Vraag me af hoe dieper ze nog kan want anders hangt ze eruit volgens mij schijnt wel hoe dieper de baby ligt, hoe beter dit voor de uitdrijving is.

  Bij mijn zoon ging ik van 5 cm ontsluiting naar hem op mijn borst in 65 minuten incl. 5 min persen.

 • Pixel87

  Hier niet. En zo goed als geen harde buiken. Wel een pijnlijke onderkant. En last van men bekken. Hij ligt hier nog steeds dwars dus kan ook niet indalen denk ik. Mss daarom dat ik deze keer geen last heb van harde buiken enzo.
  Wel veel last van mijn bovenrug, bekken, ribben, benauwd zijn, hartkloppingen en heel vaak plassen. Maagzuur soms wel en soms niet. Vorige keren veel meer last van.

 • Mayadebij1989

  Mijn kleine ligt ook dwars maar hier toch wel sinds 2 weken gemene krampen in de buik, door bloedverlies naar de gynaecoloog geweest met 34 weken en me baarmoedermond was zich al aan het voorbereiden (verkort en al aan het verweken) vandaar de krampen volgens haar.

 • Pixel87

  Ik ben gisteren over onze hond gevallen en moest dan aan de ctg. Daarop was toch ook veel activiteit van de baarmoeder te zien. Zelf voelde ik het niet echt. Kleine was ook heel druk en buik voelt standaard wel gespannen. Mss ben ik er gewoon aan gewend ofzo aan die harde buiken.

 • Mamsievanbijna3

  Harde buiken voel je vaak wel. Is een benauwend gevoel dat ineens op komt en dan afneemt. Een gespannen buik heb ik ook altijd maar dat is heel wat anders zo ver ik weet.

  Vervelend zeg dat je over je hond bent gevallen. Gelukkig alles OK met de kleine.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 35

De bevaldatum van leden die 35 zwanger zijn is van maandag, 13 januari 2020 tot en met zondag, 19 januari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50