Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je zevende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (12413)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Javian

  Man, man, man... dacht ik eerst nog dat de kwaaltjes wel mee vielen maar daar is verandering in gekomen. Misselijk, misselijk en nog eens misselijk (gelukkig niet met overgeven), ik begin ineens allemaal puistjes te krijgen, mijn hoofd ziet er niet uit (zelfs make-up helpt niet) en hoofdpijn... blegh moest even klagen hoor ;)

 • ❤~je0919

  Hier ook in week 6, de 23ste hadden we eerste echo zag er allemaal goed uit.
  Nu gisteren avond donker rood/bruin verlies... tot vanmorgen.
  Inmiddels is het zo goed als gestopt.
  Heb de gyn gecontracteerd en die zei zolang het niet helder rood bloed word en heviger is er geen reden tot paniek.
  6/11 mogen we terug
  Tot die tijd leven we dus in spanning of alles oke is.

 • Golmaz

  Maak je geen zorgen, hoeft echt niks te zijn. Ik heb van week 5 tot week 8 elke dag bruin/rood sliertjes gehad zonder buikkrampen. Nu 34 weken zwanger.

 • CHAY321

  Net echo gehad. Meen zelf ruim 6 weken zwanger te zijn, maar moeilijk te zeggen omdat ik na een miskraam op 11 sept gelijk weer zwanger ben geraakt. Op de echo vruchtzakje te zien maar nog geen kloppend hart. Misschien toch iets minder ver....7 november opnieuw kijken. Spannend!

 • Mammavan1wonder

  Hi allemaal,

  Ik ben momenteel 6 weken zwanger van mijn tweede kindje.

  In mijn vorige zwangerschap is alles volgens het boekje gelopen.

  Deze zwangerschap heb ik bij de intake toevallig een echo gekregen bij 5+5.

  Daarop was een vruchtzakjr te zien met twee witte puntjes. Voor mij is dat vrij onzeker omdat er nog geen hartactiviteit was.

  Heeft iemand hier meer ervaring mee?

 • -Lianne

  Gister de eerste echo met 6wk en 3dagen gehad. Het hartje klopt en tot nu toe ziet alles er goed uit gelukkig. Over 2 weken weer een echo, duimen dat alles goed blijft gaan!
  Zijn er nog meer die hun eerste echo al hebben gehad?

 • fien86

  Wat een goed nieuws! Ik heb aanstaande woensdag 4 november bij 7+3 mijn eerste echo, ik heb 4 miskramen gehad en krijg daarom ook eerder een echo, maar bij mij zeiden ze dat ze dan toch meestal 7 - 7,5 week aanhouden, ook voor de vroegere echo. Vorige keer dat ik zover was (en het een miskraam wer) had ik op precies 7 weken een echo (en was het niet goed). Ik zit dus flink in spanning voor woensdag.

 • Javian

  Wat goed nieuws!
  Nee, ik had wel gemogen ivm eerdere miskraam maar heb gekozen om dat niet te doen omdat ik anders bang was voor alsnog onzekerheid bij een vroege echo.

 • -Lianne

  Ja begrijp je keus om het nog even uit te stellen. Hier ook meerdere miskramen en voorheen ook niet voor de vroege echo gekozen, het bied totaal geen zekerheid dat het goed gaat natuurlijk.. Deze ronde toch voor de vroege echo gekozen, waarom weet ik eigenlijk niet, ik denk om mezelf toch iets meer gerust te stellen denk ik.

 • Javian

  En dan gelukkig ook een positieve echo!! Ik nog 1,5 week wachten, spannend!

 • Mijzelf33

  Vandaag ook 6 weken zwanger :) 14 juni uitgerekend van ons tweede kindje. Wij hebben 5 november pas de eerste echo dus moeten nog even geduld hebben! Ik lees jullie berichten over deze week of volgende week al een echo, is dat vanwege bijzonderheden of doet jullie praktijk dat al rond 6/7 weken? Ik voel me top, wel een opgezette buik en gevoelige borsten maar verder nog niks ( vind ik niet erg) Bij onze eerste een aantal keer bloedverlies gehad met 6 en 8 weken en wat gaf dat veel onzekerheid, hoop dat dat ons nu bespaard blijft! En jullie allemaal ook natuurljk! Veel plezier bij de echo’s!

 • mamacarrie

  Wij hebben zelfs pas 24 november onze eerste echo. Anders moet je er zelf voor betalen en aangezien ik heb ervaren dat een kloppend hartje op een vroege echo geen garantie geeft over een goed verloop houden we dat geld maar in onze zak. Maar oh wat duurt dat wachten lang.

 • Mijzelf33

  Oh jeetje dat is helemaal lang geduld hebben! Gek dat het per praktijk zo verschilt! Bij ons doen ze er 1 rond 8 weken en rond 11/12 dan de termijnecho en allebei worden vergoed. Succes met wachten dan! Hoe voel je je verder?

 • mamacarrie

  Bij mijn laatste 2 zwangerschappen had ik ook gewoon vroege echo's, maar nu is dat in ene afgeschaft. Ik tel de dagen wel af hoor.
  Ik voel me best wel niet zwanger eigenlijk. Alleen gevoelige tepels tijdens borstvoeding, vaker honger en af en toe een vleugje misselijkheid. Ik droomde begin van de week ook dat ik een miskraam had. Ik voel me gewoon nog niet zo zwanger en dat maakt me onzeker.

  Ik heb ooit wel een missed abortion gehad en toen voelde ik me hartstikke zwanger, dus dat zegt ook niks. Bij mijn 3e zwangerschap heb ik ruim 6 weken lang bijna dagelijks heel heftig bloedverlies gehad en dat is een gezonde dame geworden. Elke zwangerschap is anders. We wachten dus maar 'geduldig' af.

 • Mijzelf33

  Oh dat lijkt me ook heftig zeg! Ik vond twee x bloedverlies al zoveel onzekerheid geven... Maar kan me voorstellen dat je je graag nu wat meer zwanger voelt, wellicht komt dat nog! Hoe oud zijn jouw andere kinderen?Ons zoontje is in augustus 2 geworden :) Sterkte met wachten!

 • Mamatobe2021

  Volgens eigen berekening 12 juni uitgerekend van ons eerste kindje. Allemaal ontzettend spannend! Buiten een opgezette buik en veel menstruatie achtingen krampjes, nergens last van. Is dit normaal? Heb steeds zo bang gevoel van dat ik ongesteld ga worden en bloed ga zien. Afwachten tot de eerste echo 26 oktober!

 • Baby2021

  Leuk! Ik ben ook 12 juni uitgerekend (volgens eigen berekening) en ook van de eerste. En (even afkloppen) net zoals jou helemaal nergens last van.... daardoor begin ik soms te twijfelen of ik überhaupt wel zwanger ben hahaha, maargoed na twee positieve testen en het uitblijven van de menstruatie moet ik er toch maar een keer in gaan geloven. Ik heb 2 november de eerste echo, spannend!!

 • Mamatobe2021

  Wat leuk! Inmiddels zijn de kwaaltjes bij mij heel erg toegenomen! Iedere ochtend misselijk, auto rijden zonder zelf te rijden gaat niet want dan word ik per direct kots misselijk. Ook opeens hele andere smaak en dingen die ik hiervoor lekker vind, smaken opeens niet meer en andersom! Heel gek allemaal maar het hoort er allemaal bij blijkbaar haha! Hoe zit het met jouw kwaaltjes nu?

 • Baby2021

  Aaaa jammer dat het toch nog is komen opzetten. Hopelijk gaat het snel weer wat beter! En morgen de echo zie ik, spannend 🍀. Ik heb nog steeds nergens last van (ja oké wat gevoelige borsten maar als dat alles is..) en dat maakt mij ergens soms een beetje onzeker. Ik lees dat meer vrouwen dit dan ervaren. Achja over een weekje weten we meer 😇

 • San744

  Spannend en gefeliciteerd! Ik ben zelf ook in verwachting van ons eerste en 10 juni uitgerekend. Ik heb het zelfde en daarnaast wel erg vermoeid gedurende de dag. Ik heb woensdag de eerste echo. Ik kijk er heel erg naar uit.

 • Mijzelf33

  Heb je de echo al gehad? Ben benieuwd!

 • San744

  Ja helemaal blij! We hebben een mooi kloppend hartje mogen bewonderen.

 • Mamatobe2021

  Wat fijn om te horen! Lijkt me heel bijzonder voor de eerste keer vooral! Wij tellen voorzichtig af tot maandag!

 • San744

  Ja nu weer lang wachten tot de volgende echo maar dit was wel erg fijn. Veel plezier maandag!

 • Mijzelf33

  Super fijn voor jullie 😍

 • San744

  Dankjewel! 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van zaterdag, 19 juni 2021 tot en met vrijdag, 25 juni 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50