Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je zevende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (11164)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Dniessss

  Vandaag ben ik 6+5, na anderhalf jaar proberen en 1 miskraam, nu eindelijk weer gelukt. Ben niet normaal moe en voel me dit keer totaal niet op een roze wolk zitten.

  Over 1 week heb ik de eerste echo (hopen dat deze doorgaat, ivm corona)

  Iemand tips hoe je rustig en zen kan blijven met alle onzekerheden?

 • Anoniempjeex

  6 weeks ❤️👶🏻

 • Mandylea

  Me 2❤😊

 • Anoniempjeex

  Leuk ❤️

 • M0m0f3

  Ivm vanmorgen alweer wat bloedvegen op het toilet, heb ik de gyn gebeld. Ik mocht gelijk langskomen, het was extreem rustig nu alle afspraken waren afgezegd. Omdat ik een tijd terug een bbz heb gehad stond er voor volgende week eigenlijk een echo gepland maar ik mocht nu dus komen. Inwendige echo gehad, het zit op de goede plek, zelfs een kloppend hartje al gezien😍. Er was alleen ook een soort luchtzakje te zien aan het vruchtzakje. Ze zei dat dit 2 kanten op kan gaan. Of het eindigt in een miskraam, of het wordt een gewone zwangerschap. Ze heeft dit namelijk eerder gezien en dat het wel goed gaat. Of het kwam van een (te) goed doorbloede hals, het blijft namelijk steeds bij een paar veegjes. De boodschap is nog steeds afwachten, maar nu met de wetenschap dat het absoluut geen bbz is, en het hartje heb ik zien kloppen. 6w3d ben ik dus, klopt precies met de ovutest. In ieder geval een last van mn schouders!

 • Laura1ste

  Dat geloof ik..
  Hoop dat alles goed mag verlopen!!!

 • Laura1ste

  Vandaag 6 weken en 2 dagen, van de eerste 💕
  Alleen sinds een week misschien een beetje langer elke dag misselijk, zowat de heledag dag door. Hebben jullie misschien tips tegen misselijkheid? Kan niet aan eten denken, al probeer ik natuurlijk wel “genoeg” te eten en drinken. Morgen heb ik mijn 2de echo deze gaat wel door, mag helaas wel niemand meekomen wat ik ook wel begrijp. Heb ook wel zenuwe om morgen te gaan, voor al omdat ik hoop dat alles in orde is, en nu we niks anders meer horen dan het coronavirus.. Heb daar wel schrik voor. Hoop dat alles morgen in orde is en dat alles in orde komt!!!

 • M0m0f3

  Ik kan de hele dag door aan eten denken en vervolgens kokhals ik zowat, maar misselijk ben ik niet. Bij al mijn kids niet geweest trouwens, wel gevoelig voor bepaalde geuren waardoor ik er geen zin meer in had. Ik duim voor je! Succes morgen

 • Bijzonderkleinwonder

  Heel veel succes morgen! Waar zitten jullie bij de verloskundige? Hier gaan helaas alle echo’s niet door...

 • Laura1ste

  Dankuwel, En in Genk.
  Hier gelukkig nog wel, mag wel maar alleen binnen gaan.

 • M0m0f3

  Nog meer die nog nooit zo vaak in bad hebben gelegen omdat je het niet meer warm kreeg? Met name in het begin van de avond..

 • Angelique-81

  Helaas heb geen bad. Maar merk wel dat ik vaker een dekentje pak .. blijkbaar hoort het er bij.. temperatuurwisselingen ..door de hormonen

 • M0m0f3

  Eenmaal eruit en in mn huispak heb ik het hardstikke warm terwijl ik niet in een heet bad heb gelegen. Maar goed. Er komen langzaamaan wat meer kwaaltjes om de hoek kijken. Moeheid, hoofdpijn en flinke steken in mn borsten. Laten we de honger niet vergeten, natuurlijk lekkere trek want mag je kiezen tussen borrelnootjes en fruit.. rara

 • Angelique-81

  Honger ??? Ik krijg er niet veel in... soms heel even ineens trek maar wordt van meeste misselijk bij de gedachten. In week tijd 400 gram aangekomen ...

 • Angelique-81

  Vandaag volgens te telling 6 weken precies. Heb nog steeds niets verklapt op het werk ..
  Hebben jullie ook last van de bovenrug.. lijkt wel of ik gesport heb.... en zo ook moe!!
  Oh ik zou zo graag een kijkje willen nemen in mijn buik .. gewoon even een bewijsje dat alles goed is.

 • Lootje1988

  Vandaag zit ik op 6 weken + 2 dagen.
  De vermoeidheid is inmiddels steeds erger geworden. Ik had eigenlijk nauwelijks klachten toen ik van mijn eerste zwanger was, nu helaas wel!!

  Sinds een paar dagen ben ik licht misselijk. Niet heel erg, maar echt zin in eten heb ik totaal niet (ik zorg wel dat ik alles binnen krijg). Wel ben ik al iets aangekomen tov voor de zwangerschap (toen tussen de 71-72 kg, nu 72,6).
  Zijn jullie ook al aangekomen?

  Mijn borsten zijn nu al een cupmaat gegroeid (vind ik niet heel erg), maar ze doen ook best pijn! Gek dat elke zwangerschap zo anders is!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van vrijdag, 20 november 2020 tot en met donderdag, 26 november 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50