Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je zevende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (12883)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Biekevdv

  Hallo. Maandag zal ik 6.1w zijn. Ik ga dan een vroege echo doen. Iemand daar ervaring mee als je nog in het begin van week 6 zit? Is er dan al een hartje?

  Dit zal mijn 4de kindje worden, maar blijft spannend. Mijn andere kids zijn 8j en 2x2j.

 • Kelly-Amy-Raven

  He allemaal! Zie dat er toch wat mensen aan het schrijven zijn ondertussen :)
  Zal mezelf eens voorstellen;
  Ben nederlandse die in belgie woont. Heb een meisje van bijna 9 jaar, en een dochter van 2,5. Ook ooit afscheid moeten nemen van een zoontje op 14 weken zwangerschap vanwege foute aanleg van zijn blaas.
  Heb erg veel zin in deze zwangerschap en gelukkig helemaal niet nerveus. Vertrouw op mijn lichaam en geniet er met volle teugen van :)
  Leuk om met jullie mee te lezen!

 • Babyfox

  Welkom en gefeliciteerd met je zwangerschap :-) Leuk zeg een grote dochter hebben! Mag ik je vragen hoe zij en jullie als ouders het leeftijdverschil ervaren met jullie dochter van 2,5? We hebben zelf twee dochters van 10 en 7, dus best benieuwd hoe ze zullen reageren als er een broertje of zusje bijkomt.

  Fijn dat je zo geniet van je nieuwe zwangerschap, je kindje verliezen is zo een pittige tijd. Dat vergeet je nooit meer :(

 • Windje

  Vandaag aangekomen in week 6. Zoetjes aan schuif ik steeds verder op en dat doet me goed. Lijkt erop dat week 6 net zo dood is als week 5. Dus zal ik ook hier rustig mijn dagen afstrepen.

 • Babyfox

  welkom! :) het is hier inderdaad heel erg stil...jammer eh!
  hoe voel jij je?

 • Windje

  Op zich voel ik me goed. Wel echt brandende borsten en vooral savonds. Verder mag ik niet klagen of en toe een krampjes hier en daar, maar verder oke. En met jullie?

 • Babyfox

  Dat klinkt best aangenaam 😊 ik de ene dag misselijk de andere dag niet. Maar ook pijnlijke borsten en tepels. Heb soms wel branderig gevoel binnenin

 • 117hopelijkbijnamama

  Ik heb je een berichtje gestuurd.

 • Windje

  He meid. Ja sorry beetje mosterd na de maaltijd.

 • 117hopelijkbijnamama

  Haha geeft niet! Ik kijk ook bijna elke dag of er iets gezegt wordt hier.. vind t nog erg spannend allemaal! Vandaag was ik echt mega mega moe, en mijn borsten doen ook echt zeer, maar dat is al vanaf het begin. Al moet ik zeggen da ze nu echt gemeen zeer doen als ik ze aanraak.. voor de rest gaat het goed.twachten op de eerste controle duurt zo lang.. 6 mei pas en bij jullie?

 • Windje

  Ja het is zo rustig, niet normaal. Moe ben ik ook heel erg. Gisteren lag ik al om 7 uur in me nest. Alleen plassen haalde mij uit me nest.
  Ik heb de 28ste een echo. Ik heb een medische indicatie.

 • 117hopelijkbijnamama

  Aah oke, spannend! Wel heel bijzonder denk ik om t echt te mogen zien!

 • Meea

  Hoi!!! Ik durf t bijna nog steeds niet hardop te zeggen, maar zit ook in de 6e week

 • Windje

  Jeeehhh gefeliciteerd meid. Ik snap je voorzichtigheid maar geniet ervan, week 6 is een zware week om te komen.

 • Meea

  Jij ook gefeliciteerd!!!!!

 • Babyfox

  Dames sinds gisteren avond voel ik een zeurderige krampjes/steken binnenin. Beetje in paniek door vorige miskraam. Maar herkent iemand dit?

 • FeeJo

  Ik voel ook heel af en toe wat steken, maar zeker niet zoals de krampen tijdens m’n vroege miskraam in januari. Toen had ik dat al voordat ik een positieve test in handen had.. nu denk ik bij elk steekje en krampje ook weer even van ‘oei’ maar het trekt bij mij wel weer weg na paar minuten. Hoe voel je je nu?

 • Babyfox

  Steeds die onzekerheid eh?
  Het is voorbij, vrijdag is m’n vrije dag dus doe het rustig aan. Gisteren moest ik naar kantoor en was best een pittige dag, misschien kwam het daardoor. Ik tel echt af naar dinsdag!!! Laat jij weten hoe je eerste echo gegaan is? 😊

 • FeeJo

  Ja bij alles ga je automatisch soms van het ergste uit.. ik herken het!
  Heel blij voor dat het weer over is.. een drukke dag zal zeker meespelen in dat soort klachten! Wij waren dit weekend in de tuin bezig en ik dacht na een uur ook echt van pff m’n buik doet echt pijn. Gelukkig zakte dat ook af!

  Ja ik ga het je laten weten, ben zo zenuwachtig hè

 • Babyfox

  ik ben terug van de echo.....en het was ontzettend spannend! Eerst was er opnieuw niets te zien....een leeg vruchtzakje en ik dacht "ohneen"....en na wat zoeken...kwam daar toch iets piepen heel erg klein (5mm), maar alles zat op de juiste plek. Ik moet volgende dinsdag teruggaan en dan moet er een hartje te horen zijn. ik ben dus wellicht nog maar net 6 weken, dus iets minder ver dan ik zelf dacht.
  voorzichtig blij...het is al beter nieuws dan vorige keer (toen was er niets te zien buiten een leeg vruchtzakje).

 • FeeJo

  O wat fijn!! Ik zat helemaal in spanning voor je.
  Ik ben zelf ook minder ver dan ik dacht!
  Maar och wat fijn dat ze wel wat konden zien en dat het geen leeg vruchtzakje was zeg!
  En dan aankomende echo dus het hartje zien kloppen ? O wat spannend !!
  Ben je opgelucht ?

 • Babyfox

  Geen contact bloeding gehad neen. Zondag wel gemeenschap gehad.
  Is nu heel licht rozig en voel beetje Zeurige branderige. Ben er plots echt niet gerust meer in 😢

 • FeeJo

  Komt vast goed!! Laat je weten hoe het ging vandaag bij je echo? Duim voor jullie

 • Babyfox

  Dat is een maand wachten of jeetje dan gaat ie er helemaal anders uit zien volgende keer.
  Ik mag morgen om 11.30. Ben de hele dag zo misselijk geweest maar zonet donker gele/lichtbruine afscheiding in m’n inlegkruisje 😢

 • FeeJo

  Zolang het donker bruin is duidt het op oud bloed! Dus eventueel heb jij ook een contact bloeding gehad van gemeenschap enige tijd geleden ?
  Ik had twee weken geleden ook roze bloed verlies middag na gemeenschap van nacht ervoor ( waarschijnlijk) toen zei de verloskundige ook dat ik eventueel nog bruin bloedverlies zou kunnen hebben van bloed wat achter is gebleven zeg maar.. bij mij is dat toen niet gebeurd maar kan dus wel!

  Ik snap dat je er wel van schrikt !! Verder geen krampen toch ??

  Maar je krijgt morgen vast goed nieuws

 • Babyfox

  Joepieeeeee oh ik was al eens komen kijken om te zien of je iets had gestuurd. Fantastisch een mooi kloppend hartje 💓 zo zo blij voor je!!! Heb je een echo mee gekregen? Ben zo benieuwd wat je in deze termijn mag verwachten!

 • FeeJo

  Dankje!! Ja hebben twee foto’s mee mogen nemen ! Zo’n opluchting.. en nu weer wachten tot 19 mei hahah van het ene wacht moment tot de volgende. Hoe laat mag jij morgen ?

 • Babyfox

  Idd wat je zegt. Iets eten helpt echt tegen de misselijkheid. Problee is dat je echt geen zin hebt in iets bepaald als je je misselijk voelt eh?

  Vandaag een fijne dag gehad en van het zonnetje genoten. Tegen de avond even misselijk geweest. Maar is voorbij gegaan.

  Ohhh morgen jouw echo, ik ben zo mee benieuwd voor je 💓

 • FeeJo

  Echo ging goed! Goed kloppend hartje 💓. Wel paar dagen minder ver dan ze gemiddeld rekenen ( m’n cyclus is altijd langer dan standaard 28 dus hield er al rekening mee). Nu in m’n zevende week, vermoedelijk zes weken en 3/4 dagen. Zo opgelucht ! Laat jij morgen weten hoe het bij jou ging ?

 • Babyfox

  Hoe gaat het met jou?

  Vandaag buiten dat misselijk in de ochtend een dag zonder symptomen. Tel zo af naar dinsdag, eindelijk de echo!

 • FeeJo

  Wat fijn een dagje minder symptomen ! Ik werd net weer wakker met bekend misselijk gevoel .. maar ben er al wel achter dat ik dan juist wel moet eten ipv niet.

  Gister wel soort buikpijn dag, gewoon echt m’n darmen. Zo vervelend ! Hopelijk valt het vandaag wat mee :-(

  Kan ik me voorstellen dat je aftelt !!
  Ik heb hem morgen om 12:25, gewoon zenuwachtig joh haha

 • MC*19

  Morgen eerste echo, zo spannend. Symptomen gaan op en af. Blij,bang, blij, bang...

  Er is een kleine kans op een hartje? God wat zou dat deugd doen...

 • Babyfox

  Die onzekerheid is zo pittig soms eh. Je voelt je elke dag blijer en het voelt zo intens een klein wezentje in je buik. En dan komt
  Die angst op....

  Laat zeker weten hoe de echo gegaan is!!

 • FeeJo

  Spannend !! Laat je weten hoe het ging ?

 • MC*19

  Alles goed :-)

 • FeeJo

  O wat fijn!!

 • MC*19

  Op de juiste plaats met een knipperlichtje😍

 • Babyfox

  Oh joepieeee zo fijn!!!! Wat krijg je eigenlijk te zien zo met 6 weken? Zie je dan een wit vlekje(met knipperlichten)?

 • MC*19

  Sorry zie de reactie nu pas. Ja inderdaad een wit wormpje en als je stil ligt zie je een knipperlichtje. Was net beginnen kloppen volgens gynaecoloog :)

 • FeeJo

  O wat ben ik blij voor je !! Geniet ervan meid

 • MC*19

  Dank je!😍

 • Babyfox

  goedemorgen allemaal, ik mag me aansluiten bij week 6. Eind februari een miskraam gehad op 8w en meteen weer zwanger geworden zonder menstruatie. enkele clearblue digitale testen gedaan en die lopen mooi mee op met mijn berekening. Dinsdag 20/04 de eerste echo...hoop gewoon dat er iets te zien is (vorige keer een leeg vruchtzakje en was dus een missed abortion). Toen voelde ik me niet echt zwanger, deze keer wel. Ontzettend moe, pijnlijke volle borsten en tepels, vlagen misselijkheid.

  Hoe voelen jullie je dames?

 • FeeJo

  Gefeliciteerd !! Ik hoop voor je dat het deze keer anders is

  Hier ook extreem moe, misselijkheid komt met vlagen ( eergisteren en gister niet maar vandaag weer extreem pfffff), pijnlijke en gevoelige borsten elke dag wel. Dus ik denk dus redelijk hetzelfde als hoe jij je voelt haha!
  Ik heb de 19e m’n eerste echo, zo spannend! Heb januari ook een vroege miskraam gehad, dus ben vrij bang( begon toen met bloeden 1 dag na NOD en had daarvoor ook continu veel krampen en dit keer niet..maar goed die angst blijft )

 • Babyfox

  Dat is heel begrijpelijk die angst. Dat is echt iets dat je niet zomaar vergeet of achter je laat he? Positief blijven en aftellen naar de eerste echo en hopen op een mooi kloppend hartje

  Heb jij dat ook dat doordat je je nu soms zo beroerd voelt, je denkt "ik ga echt niet klagen hoor, laat die hormonen maar goed hun werk doen, zodat dat wondertje goed blijft groeien"? :-D

 • FeeJo

  Nee precies! En ondanks dat het de vorige keer al heel snel misging is die angst toch hetzelfde. Bij m’n dochter ( nu 5.5) hield ik me helemaal niet bezig met wat er mis kon gaan en ik verlang echt naar die tijd stiekem haha. Ik hoop maandag inderdaad een mooie echo te hebben gehad en hopelijk dan genieten !!

  Nou inderdaad haha ik realiseer me heel goed dat t volgens mij een goed teken is die misselijkheid maar werken en m’n dagelijkse ding doen wordt wel extreem lastig dus kan niet zeggen dat ik niet stiekem soms klaag
  Maar ben blij met dit soort zw symptomen ! Stond eergisteren ochtend onder de douche en had het vermoeden dat m’n borsten opeens geen pijn meer deden dus beetje in paniek en nu krijg ik de volle laag weer terug haha dus komt ook echt in vlagen bij mij!!

  Komt het bij jou ook in vlagen ?

 • Babyfox

  Haha ja als het zo beroerd gevoel is dan heb je liefst dat het zo snel mogelijk over gaat.
  Bij mij komt het ook met
  Vlagen. Merk wel in de ochtend dat het opkomt en naar de avond toe ook. En die borsten jeetje....

  Heb wel sinds deze avond een wat zeurderig gevoel in mijn onderbuik. Afscheiding ook en telkens bang dat het bruin of rozig gaat zijn. Ik ben op dit moment zo zo bang 😢

 • MissSoraya

  Na vorig jaar met 23+4 bevallen te zijn van mijn dochtertje.. ben ik sins bijna een week achter gekomen dat ik zwanger ben heb het gevoel dat het een droom is ik kan het nog niet echt bevatten terwijl gister een echo heb gehad bij de verloskundige ik ben nu 6+2 word weer een spannende tijd


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van zaterdag, 11 december 2021 tot en met vrijdag, 17 december 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50