Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je zevende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (8781)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Miranda3e

  hoi meiden, ik ben nieuw!
  op 3 april positieve testen, super blij na 8 maanden oefenen :-)
  Alleen op 7 april verloor ik bloed, en heeft tot donderdag middag 11 april geduurd
  niet veel , met name met plassen en afvegen , wel inlegkruisje in gedaan en zat soms wat in.
  Wij krijgen woensdag 23 april de echo en ben zo onzeker, al bijna 2 weken zitten we nu in onzekerheid,en dat sloopt ontzettend.
  verloskundige heb ik meerdere malen gesproken en stelde me steeds wel gerust , want ik heb geen buikpijn gehad en bloed verlies was vele male minder dan een mentruatie!
  Maar toch.... symptonen zijn er wel nog steeds en al een behoorlijk opgezetten buik, dit omdat het mijn derde kindje is ( van mijn vriend zijn eerste ) ik heb al 2 kanjers uit mijn vorige relatie.

  Leuk hier alle verhalen te lezen :-)

 • Samley

  Ahw super vervelend ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb ook ruim een week beetjes bloed. Vooral bruine afscheiding gehad. Bij mij waren ook nog eens alle kwaaltjes weg en had soms krampjes. Voelde me vreselijk. Vooral die onzekerheid. Maar gister met 6 weken en 4 dagen een super goede echo gehad. 😀 mooi en goed kloppend hartje en termijn klopte precies. Zo blij!! Dus het kan allemaal gewoon goed gaan hoor. En als je je echt heel veel zorgen maakt zou je dus ook misschien eerder een echo kunnen vragen.

 • Miranda3e

  Ik zag net inderdaad jou prachtige echo gefeliciteerd !
  Ik hoop hetzelfde as woensdag te zien..

 • Samley
  Al hier een paar dagen niet actief geweest omdat ik dacht dat het echt niet goed zou gaan. Al ruim een week bruine afscheiding en geen gevoelige borsten meer. Al was ik afgelopen 2 dagen wel misselijk. Dacht dat het door de stress kwam en de zenuwen voor de echo die ik vandaag had. Maarrrrrr vandaag een mooie echo gehad met een goed kloppend hartje❤ en termijn klopte precies 6weken en 4 dagen. Wow wat ben ik blij en opgelucht zeg. Ga nu proberen te genieten🥰
 • Tjoepie

  Oooo gelukkig! Heb aan je gedacht. Wat heerlijk!! Gefeliciteerd xx

 • Samley

  Ah lief! Dank je😊

 • Juffie83

  Ohhh wat super fijn voor je!
  Gefeliciteerd 🎉

 • Samley

  Dank je!😊

 • Spartaan

  Hoi dames,
  Twee weken geleden kwamen we erachter dat ik zwanger ben, 2-3 weken. De eerste poging en gelijk raak! Bizar en eng hoor.

  Gister ineens spontaan bloedverlies, verder geen klachten.
  Omdat het mn eerste zwangerschap is, toch even langs de huisarts gegaan. Na lang wachten in het ziekenhuis een echo gekregen en die liet zien dat alles goed was. Alleen nog geen hartje.
  De gynaecoloog zei letterlijk, het is nog erg pril dus het is afwachten. Ze zei dat ze ook niet verder kon inzoomen

  Toch wel extra spannend zo. De 8 weken echo staat gepland op 3 mei.
  Voor iemand herkenbaar?

  Groetjes

  Moeders voor moeders komt morgen langs dus dan krijg ik in iig weer even een zekerheid, en moet ik een test doen

 • Tjoepie

  Hoi hoi, bij mij ook de eerste en meteen raak. Wel krampjes maar heb ook last van mijn darmen. Maar toch heel spannend. Ik ga ook de NIPT doen. Kan nog niet genieten :( Gister mvm op bezoek gehad, weer een hartstikke duidelijke positieve test. Is leuk hoor, als ze langskomen :)

 • Spartaan

  Oh ik ben zo benieuwd! Maar ja toch vooral ook al met zorgen aan mijn hoofd over onze embryo.
  Ik ben gelukkig niet de enige! We moeten er maar gewoon van genieten!

 • Tjoepie

  Hoe was het bezoek van MvM? :)

 • Spartaan

  Goed! Ook zij heeft mij gerustgesteld en nageteld zou ik pas op 5 weken zijn. Dit weekend zal het hartje pas gaan kloppen!! De bloeding was innestelingsbloeding.
  Gelukkig ook de echo kunnen vervroegen naar 30 april.
  Hoe gaat het bij jouw?

 • DeveneyGL

  Net mijn eerste echo gehad en ik ben terug gezet naar 4/5 weken. Dit weet ze nog niet precies. Ze kan al wel een mooi rondje zien, maar verder nog niks. 25 april nieuwe echo. Zo spannend dit.

 • Spartaan

  Zeker spannend! Wel nog heeeel jong, maar de basis is er lijkt mij

 • DeveneyGL

  Hoi allen,
  Ik merk dat ik met de dagen meer last begin te krijgen van mijn darmen/stoelgang en een soort obstipatie/vol gevoel heb. Herkennen jullie dit en hebben jullie nog tips voor mij?

  Groetjes,
  😊

 • lelytje

  Hier ook, had het vanaf dag 1, nu ben ik 16 weken zwanger.
  Ik heb roosvicee laxo gekocht, en goed vezels eten. Het helpt ietsje.
  Sterkte ermee!

 • Derde-keer-zwanger

  Hier ook 6 weken en 2 dagen zwanger.. maar wat heb ik een last van maagzuur....al sinds de ochtend en niet echt verklaarbaar... vorige 2 zwangerschappen had ik dit pas in het laatste trimester maar nu al zo vroeg? Herkenbaar?

 • Mommy2be95

  Alweer op 6+4 als mijn eigen berekening klopt. Pfff wat duurt het lang tot die eerste echo (23 april). Maak me ondertussen toch wel druk. Niet heel veel last van kwaaltjes. Vooral misselijk af en toe, moe, moodswings en een paar keer per dag krampjes in mijn onderbuik. Zijn er meer mensen die last hebben van die krampjes hebben? Maak me er zo druk om en durf daardoor ook niet voor een 3e keer te testen.. misschien maar goed ook, want die testen waren overduidelijk.. maar na de vorige miskraam vind ik die krampjes toch wel eng.. 😣 Vorige keer was ik wel veel zieker van mijn zwangerschap en had ik ook meer pijn enzo, dus misschien is dit nu wel een goed teken.. maar pffff. Af en toe word ik echt gek 😅

 • DeveneyGL

  Ik heb ook heel erg veel last gehad van buikkrampen. Ik heb toen mijn vk gebeld en zij heeft me gerustgesteld. Het is hartstikke normaal, het is je baarmoeder die aan het groeien is en ruimte maakt voor je baby.

 • Mommy2be95

  Oh gelukkig! Maakte me er wel druk om maar durf dan ook niet zo goed te bellen Hihi. Toch maar even geduldig afwachten tot de eerste echo. Wel goed om te weten dat je lichaam dan toch hard aan het werk is voor de kleine!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van maandag, 9 december 2019 tot en met zondag, 15 december 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50