Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je zevende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (13442)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • babyfluit

  De 6 weken aangetikt! Vandaag weet ik ook precies 3 weken dat ik zwanger ben 🥰 nog twee weken wachten en dan mijn echo❤️

 • Nog1x
  Gisteren positief getest bij mij duurt het wat langer dan normaal met testen.
 • Maror

  Hai,

  Hier vandaag precies 6 weken.
  Tot mijn grote schrik had ik vanmorgen bij het plassen een druppel licht roze afscheiding. Verloskundige gaf aan dat ik mij hier geen zorgen over hoefde te maken. Maar ben helemaal in de stress. Volgende week heb ik pas mijn eerste echo, vervroegde echo was niet nodig.

 • Mommaof2

  Dit had ik ook en bleef gelukkig bij die ene druppel. Ik had toen ook de Vk gebeld maar helaas kunnen ze er niet echt veel mee. Zolang het niet een flinke hoeveelheid bloed is en er geen krampen bij komen is het niets om zorgen over te maken (althans zo is het mij verteld) een klein beetje bloedverlies (in jou geval een druppel/roze afscheiding) kan normaal zijn, het kan nog wat innestelingsbloeding zijn, of bijvoorbeeld door obstipatie of eventueel vrijen. Ik zou voor nu vertrouwen op je lichaam als het bij die ene druppel is gebleven! Gefeliciteerd

 • Maror

  Hai,

  Hier vandaag precies 6 weken.
  Tot mijn grote schrik had ik vanmorgen bij het plassen een druppel licht roze afscheiding. Verloskundige gaf aan dat ik mij hier geen zorgen over hoefde te maken. Maar ben helemaal in de stress. Volgende week heb ik pas mijn eerste echo, vervroegde echo was niet nodig.

 • Mommaof2

  Ik beland weer terug in deze week. Volgens mijn berekening zou ik nu op 7 weken zitten maar heb gisteren mijn eerste vroege echo gehad en ben een weekje terug gezet (had onregelmatige cyclus)
  Er was nog niet heel veel te zien op de echo, maar wel een kloppend hartje! Dus dat was al een fijne geruststelling. Hopelijk is het een plakkertje. Blijft spannend die eerste 12 weken.
  Voor iedereen die een vroege echo krijgt, succes deze week!

 • Mvds88

  Vandaag tik ik de 6 weken aan spannend! Vrijdag intake bij de verloskundige.

 • kim.92

  Heb je je echo gehad gister?

 • Mvds88

  Helaas ben ik gaan bloeden gisterochtend voor de afspraak. Ze hebben gekeken en het is inderdaad niet goed.😢

 • kim.92

  Ow dat meen je niet. 🥲 wat rot zeg. Sterkte.

 • Mvds88

  Dank je😘

 • kim.92

  Hallo week 6, dit is de week waarin het in december niet is goed gegaan en in januari de miskraam is gaan doorzetten. Hopelijk dit x geen bloedverlies. 6 mei eerste echo.

 • Mvds88

  Spannend! Ik hoop dat alles goed gaat.

 • kim.92

  Ja ik ook. Kwa symptomen zit het wel goed.

 • Mvds88

  Heb je veel last van symptomen? Ik vooral last van mijn darmen en enorm gevoelige borsten en die vermoeidheid pff

 • kim.92

  Ben al vanaf week 5 enorm misselijk en heel erg pijn in mijn borsten passen niet eens meer in mijn bh 🙈 heb ook veel hoofdpijn, en heel erg last van mijn humeur snel geïrriteerd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van zondag, 15 januari 2023 tot en met zaterdag, 21 januari 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50