Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je zevende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (9371)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Vegaju

  Ik lig alweer wakker. Ik kan al 2 uur niet slapen. Dit is mijn derde zwangerschap, maar dit is nieuw voor mij. Herkenbaar voor iemand?

 • Sann

  Yup, elke ochtend wakker tussen 4 en 5 en dan kom ik niet meer in slaap. Voor mij wel herkenbaar van eerdere zwangerschappen :)

 • Ellebel88

  6+2 hier! Vorige week een spoedecho wegens buikpijn, maar alles was perfect en het hartje klopte! Zo opgelucht! Ik heb wel een beetje een awkward vraagje....

  Hebben meer dames in deze periode last van ‘steekjes’ in de vagina/anus regio? Sinds zaterdag heb ik dit echt bijna elke paar minuten wel een keer.. niet echt pijnlijk, maar wel voelbaar steekje ‘daar onder’. Maak me er toch wat zorgen om..

 • Vegaju

  Als je het echt vanbinnen voelt kan het ook je baarmoedermond zijn. Dat is normaal, door de veranderingen in de baarmoeder.

 • Pirate

  Oh geweldig, een kloppend hartje! Ik heb ook zulke kleine steekjes, op de plaats van mijn schaambot precies, dus ik herken het wel. Ik ben nu 6 weken + iets

 • Ellebel88

  Oh fijn dat je het herkent! Dat lucht op! Ja precies zo het schaambot idd, zo er tussenin. Er zitten daar natuurlijk ook flink wat spieren te rekken dus wellicht logisch! Jaaa het hartje zien is magisch😍

 • Siem84

  Wat fijn dat je echo goed is gegaan! Nee geen steken dit keer wel kan ik me herinneren dat ik het heb gehad bij Mn vorige zwangerschap, wellicht bandenpijn?

 • Ellebel88

  Fijn he? En aanstaande woensdag mag ik weer, voor de 8 weken echo (al denk ik dan 7,5 te zijn maargoed). Benieuwd! Zo spannend!

 • Mamajai

  Gisteren een spoed echo gehad en mijn angst is werkelijkheid geworden, ik heb een miskraam gehad😔.
  Na een weekend onzekerheid weten we nu wel waar we aan toe zijn. En kunnen we het een plaatsje gaan geven.
  We gaan het stilletjes aan weer proberen als we daaraan toe zijn.

  Voor alle zwangeren geniet ervan😘

 • Pirate

  Heel veel sterkte gewenst

 • Siem84

  Sterkte!!

 • Ellebel88

  Afschuwelijk.. ik wens jullie veel sterkte😘

 • Mama1517

  Wat naar voor jullie. Veel sterkte!

 • Siem84

  Yes vandaag 6 weken en 2 dagen volgens berekening! Voel me met vlagen misselijk maar is nog te doen. Ben alleen nog op vakantie, besloten om toch eerder terug te komen. Zit in Afrika en ben opeens heel erg vies van alles en iedereen, extreem slecht gegeten afgelopen dagen soms maar 2 kleine schaaltjes fruit open dag.. Gewoon geen trek helaas denk ook door de warmte en duizeligheid. Eerste wat ik ga kopen in Nederland is een pot augurken en karnemelk 🤷‍♀️

 • Jansse

  Jaa ik mag mij ook hier melden!! Volgende week eerste echo, spannend!!

 • Samara13

  Hallo allemaal, na bijna een jaar proberen zijn wij nu toch echt zwanger. 22ste eerste afspraak bij verloskundige. Vanaf vandaag plots heel veel last van zeer pijnlijke darmkrampen...iemand ervaring mee?

 • Kite

  Hier ook, darmen totaaaallll hotel de botel.

 • Ellebel88

  Yes hier ook! Darmen totaal van slag!

 • Arzu87

  kan is geen probleem. ik heb last van opgezette darmen kan moeilijk naar wc en de andere keer gaat het juist heel goed.. gefeliciteerd met je zwangerschap

 • Romana1st

  Ja, hier hetzelfde. Zag ook dat ik in een week en kilo gewicht kwijt ben, terwijl ik wel een tikkie meer eet.

 • Mamajai

  Ik ben vandaag 6 weken zwanger. Maar ik heb nu sinds zondag bruine afscheiding. Zaterdag heb ik geslachtsgemeenschap gehad, dus dacht heeft daarmee te maken waarschijnlijk.
  Alleen het blijft nu al een week aanhouden, al 2x de verloskundige gebeld en die geeft aan dat er zolang er geen helder rood bloed is en geen hevige krampen zijn ik me geen zorgen hoef te maken.
  Toch maak ik me zorgen. Ik heb overigens geen hevige krampen, soms een klein beetje maar heel goed dragelijk eerder beetje zeurend.
  Nog meer mensen die hier last van hebben of hebben gehad? Heb de 21e pas mijn eerst echo.

 • Cin89

  Bloeden al gestopt?

 • Mamajai

  Vrijdag heb ik een flinke donker rode bloedprop verloren en ben Daarna tot Vrijdag avond flink aan het bloeden geweest. Ga morgen de verloskundige weer bellen, omdat ik denk dat ik een miskraam heb gehad.
  Wat ik alleen raar vind is dat ik maar een halve dag bloedverlies heb gehad en nu niks meer verlies. Ook helemaal geen last van krampen gehad tot op heden. Mijn gevoelige borsten beginnen wel weg te gaan, dus denk echt dat het foute boel is😭

 • Cin89

  Bij mijn miskraam had ik ook alleen die avond flink bloeden , toen vruchtje eruit was stopte het bloeden ook gelijk... Maar hoop dat het toch goed gaat en dat je morgen mag langskomen

 • Jeannet86

  Bij mijn vorige zwangerschap heb ik ook weken licht bloedverlies gehad. Ik maakte me ook erge zorgen toen. Inmiddels loopt er een mannetje van 1 rond.
  Hopen dat het goed blijft gaan.

 • bo1988

  Hier precies hetzelfde alleen wat minder lang , ongeveer 2 dagen. En bij mij geeft de verloskundige precies hetzelfde aan. Ik heb de 18e mijn echo. Redelijk vroeg. ivm mijn vorige miskraam (dat was echt helder rood bloed toen!!)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van maandag, 6 april 2020 tot en met zondag, 12 april 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50