Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je zevende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (13144)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Liemasa

  Ha meiden,

  Ik schrijf nog niet zo veel mee want durf nog niet zo goed te geloven in deze zwangerschap. Na 2 x een miskraam te hebben gehad ( wel 3 gezonde dochters ertussen gekregen) waarin ik geen kwaaltjes meer voelde en het dus een soort van aan voelde komen, ben ik nu weer zo onzeker. Ben nu ruim 6 weken en heb weer nergens last van. Pfff wat is dat spannend. Gelukkig mag ik volgende week woensdag al voor de echo komen IPV pas de week erna! Hoop zo dat het wel goed zit! Al waren de andere 2 miskramen ook pas na de 9 weken.... Zo zijn de eerste weken echt niet zo leuk

 • Bby3

  Ik ook in week 6 😍
  Heb vooral last van moeheid en de pijnlijke borsten, ze waren maar klein dus op dat opzicht ben ik wel blij haha

 • a-rwendeparwen!

  Hahaha hier ook...en na alle 3 mn bevallingen hoopte ik dat ze bleven maar helaas....XD. Ik geniet er nu maar extra van...maar zijn wel superpijnlijk!

 • Nummer2

  Even update.
  Helaas nog steeds bloedverlies. HA verwacht een miskraam, maar kan verder niks doen.
  Heb over 2 wkn echo gepland staan.

  Het gekke is, ik dacht dit weekend echt dat het mis ging en nu denk ik ook dat het miss toch goed is. Ondanks het bloedverlies?!?

  Voel namelijk een soort van bubbels/ borrelen in mijn buik en deze voelt weer wat meer opgezet.

  Dus afwachten......

  Iemand hier ervaring mee?

 • Binneke

  Ik heb al een week licht bruin bloedverlies bij het afvegen, ondanks dat zijn mijn hcg waarde wel gestegen. Ik snap dat je onzeker bent maar mijn dokter zei dat ik me niet direct zorgen moest maken. Kan liggen bij mij aan nog restanten van de innesteling of een gevoelige baarmoederhals waar af en toe eens een adertje springt. Ik weet straks wanneer ik eerst echo krijg en kijk daar echt wel naar uit want enkel dan weet je pas of alles oké is, dus ik begrijp je onzekerheid! De moed erin houden

 • Nummer2

  Beste Bieneke,
  Bedankt voor je berichtje.
  Helaas is het bloeden nog niet gestopt. We wachten af...

 • Binneke

  🤞🏼🤞🏼🤞🏼

 • Nummer2

  Heb zojuist nog een test gedaan.
  Vorige week knal rode streep, nu nog slechts een vaag streepje

  Ik heb daarom ook besloten om de groep te verlaten.

  Hopelijk is een nieuwe zwangerschap mij snel weer gegund

 • Binneke

  Heel veel sterkte en hopelijk is het snel raak! 😘

 • Linde-1

  Sterkte ♥️

 • a-rwendeparwen!

  Kapot moe...echt man man...normaal bruis ik van de energie. Echt even terugschakelen naar standje slak.

 • Valley

  Vervelend hè.. had er tot nu toe ook niet zo veel last van maar vanmorgen voelde ik het ook heel erg. Ging naar de sportschool want dacht he, kom op. Nou bij aankomst gelijk lopen overgeven in de wc 😅

 • a-rwendeparwen!

  Ooeeeffff balen...dus je ging in een rechte lijn weer terug naar huis?

 • Valley

  Nee ik ben wel nog gebleven maar was wel blij dat ik thuis was 😅

 • Binneke

  Hallo week 6, wat gaat de tijd traag voorbij. Vandaag wel leuk nieuws mogen ontvangen. Mijn hcg waarden zijn op 10 dagen van 43 naar 2200 gegaan 🙈

 • Nummer2

  Dat klinkt goed!

 • Linde-1

  Ja, ook in week 6😊
  Mooi dat je waarden zo zijn gestegen😃

  En heel herkenbaar dat de tijd zo traag gaat die eerste weken. Ik heb nu vakantie, dus aan de ene kant fijn dat de dagen iets langer lijken te duren haha 🙈

 • Binneke

  Ik heb deze week ook vakantie en het heeft zijn voor en nadelen. Ik heb nu ook veel tijd om na te denken 🙄😅

 • a-rwendeparwen!

  Tijd kruipt he? Ben blij dat ik vakantie krijg na afspraak met de vk...anders zou het allemaal nog veel trager gaan.

 • Valley

  Dat is heel mooi nieuws! En ik vind het inderdaad ook echt traag gaan haha! Zit de dagen echt af te tellen tot de eerste echo.

 • Binneke

  Donderdag krijg ik een afspraak voor 1e echo ben benieuwd wanneer ik mag gaan, hoop toch wel rond 8 weken. Wanneer is jou eerste echo?

 • Valley

  Wat voor echo heb je donderdag dan? Mijn eerst echo is dinsdag de 27stw!

 • Binneke

  Nene ik heb nog geen echo donderdag, maar krijg wel een afspraak voor de eerste echo donderdag. Moet hiervoor even langs de verpleegkundige van de huisarts. Oh spannend, is niet super lang meer 😍

 • Valley

  ooh ben benieuwd wanneer je de eerste hebt! hopelijk inderdaad rond de 8 weken!

 • a-rwendeparwen!

  Hoiii week 6 Nog meer mama's die wellicht al geen blad voor de mond namen maar met alle hormonen echt alles zeggen? Waar is het filter gebleven?

 • Grace84

  Nu nog niet gemerkt, maar tijdens mijn vorige zwangerschap was ik ook veel assertiever dan anders. In mijn geval was dat positief en mensen (vooral werkgerelateerd) reageerden vaak blij-verrast.

 • Valley

  Haha Ja Ik 😂 was vorige week echt heel boos geworden op een klant zelfs dat mijn collega echt dacht wow tijger, waar heb jij last van ?! Oops…

 • a-rwendeparwen!

  Wahaha...oepssss!

 • Valley

  Haha Ja had wel netjes mijn excuses nog aangeboden. Wist zelf niet wat me bezielde 😅

 • Valley

  Nou volgens mij hebben mijn ouders het door. 🙈 vind het echt heel rot want ik wilde het zo graag geheim houden tot de 12 weken maar we gingen op visite en daar lunchen. Heeft ze serieus carpaccio gemaakt.. normaal eten we daar gewoon boterhammen en weet ik het wat maar nee.. dus ik een smoes bedenken dat ik liever wat anders wil en ik er geen trek in heb. Beide ouders keken elkaar gelijk aan.. baal er echt als een stekker van want wil het liever geheim houden. Niemand weet het tot nu toe..

 • Grace84

  Ah, wat jammer dat je denkt dat ze het al weten terwijl jij het nog niet wilt vertellen. Denk je dat die carpacio een ‘testje’ van je ouders was? Of gewoon toeval?

  Ik ben gisteren bij mijn ouders langs geweest en heb ze zelf verteld dat ik weer zwanger ben, dat het nog heel pril is en dat ik het nieuws met mijn broers&schoonzussen wil delen na de eerste echo. Ze reageerden heel blij en lief ❤️

  Vanmiddag kwamen onze buren langs, ze dronken een wijntje en toen ik in plaats daarvan water nam vroeg de buurvrouw meteen of ik zwanger ben. Ik heb eerlijk geantwoord, dus ook zij weten het nu. Bij mijn vorige zwangerschap gingen we rond dezelfde termijn met dezelfde buren uit eten en kwamen ze er op dezelfde manier achter, als allereersten 🤣.

 • Valley

  Nee ik denk dat het echt heel toevallig was, helaas.. baal er nog steeds van terwijl het vanmiddag is gebeurd 😅 had ook expres gezegd dat we savonds niet mee aten maar dan s middags wel: dacht wat kan er fout gaan.. nou dat dus.

  Aaah wat super lief!! En wat fijn ook dat je er nu geen geheimen meer voor hebt! Moet als een fijne opluchting zijn!

  Hahahah dat is wel heel toevallig 😂 ja ik drink geen alcohol, expres al heel weinig koffie dus dat valt allemaal niet op maar ja carpaccio ga ik nu echt niet eten. Mijn vriend appte ook al op dat moment; nou je ouders hebben het wel door hoor.” Ja joh 😅

 • Feline3

  Oh jammer dat ze het dan al door hebben als je het nog niet wilt vertellen 🤷‍♀️ wil je het niet vertellen omdat je ze dan die onzekere weken juist kan besparen tot 12 weken? Of zou je een miskraam ook liever niet willen delen?

 • Valley

  Ik wil voor mezelf de onzekere weken afwachten. 🙈 heb het ook nog geen vriendinnen verteld haha. Ook al was ik wel bij hun de eerste die het wist. Ik wil gewoon eerst zien dat echt het hartje klopt en dan vertel ik het mijn vriendinnen en na de termijn echo pas mijn ouders. Ik zou ze waarschijnlijk wel vertellen als ik een miskraam heb gehad maar voor mij zijn deze weken ook nog zo onzeker dat ik het even liever voor mezelf hou!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van zondag, 13 maart 2022 tot en met zaterdag, 19 maart 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50