Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (915)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MamaJL

  Ik voel me echt voortdurend zó boos. Snap niets van mezelf.

 • Cherlean

  Kinderwagen is sinds 2 dagen binnen oh zo leuk ! Het kriebelt aan alle kanten, kan niet wachten 🤗 haha

 • MamaJL

  Leuk, wij poetsen de oude op en gaan kijken hoe we hem mee kunnen nemen in de auto. 😔

 • Mamave

  Leuk! Wij hebben hem ook besteld nu. Wordt in augustus geleverd.

 • Valerie85

  Jaaaaa 24 Weken zwanger! Het gaat allemaal best hard. En voel de kleine al steeds vaker schoppen. Vinden jullie het ook zo spannend worden?

 • MamaJL

  Spannend vind ik het niet zo, denk er niet teveel bij na. Wordt ik alleen maar tureluurs van alles wat nog moet gebeuren.

 • Cherlean

  Super spannend 🥴 en zo fijn dat wij allen bijna in het laatste trimester zitten 🎉

 • Valerie85

  Ja, dat zeker.

 • Jamie93

  Yes 24 weken, toch wel weer een mijlpaal !🥳
  Wat zijn jullie al snel met spullen !! Dinsdag komt onze babykamer binnen en dan moet alles daarom heen nog worden gehaald 😝 misschien omdat net ook de 3de is.. bij de 1ste had ik volgens mij met week 20 ook alles al staan 🤣

 • Wondertje-num-5

  Yay week 24 kan niet wachten om ze in de armen te sluiten😍 hier ook alles al zo ver klaar 😊

 • Mamave

  Wat zijn jullie vlot met de kleertjes! Ik heb al wel iets gekocht maar nog lang niet compleet. Ik wilde nog even wachten op de echte wintercollecties. Hoeveel kleertjes hebben jullie en welke maten?

 • MamaJL

  Ik heb alles nog van de oudste drie dus zoals je al kunt raden heb ik veel te veel.

  Uiteindelijk heb je met drie outfits in iedere maat echt genoeg. Als alles op is pak je uit nood gewoon een maatje groter.

  De eerste dagen komen er echt zoveel pakjes bij als kraamcadeutjes. Vaak is dat maat 56 of 62.

 • Cherlean

  Hoeveel kleertjes weet ik niet precies maar van ieder maat minimaal 3 variërend van maat 50 tot maat 62/68 Ook had ik nog wat liggen van mijn 1e zwangerschap, dus dat scheelt

 • Wondertje-num-5

  Heb hier kwa kleertjes maatje 50 tot met 62 in de kast liggen al🙈 weet nie hoeveel het er is hihi

 • Babybelly26

  24 weken alweer! Wat gaat het tich snel!
  Waar ik vorige week nog aan het klagen was over erge rugpijn, is het nu zo goed als over. Het bleek nierbekkenontsteking te zijn en ben 3 dagen opgenomen in het ziekenhuis. Nog anderhalve dag antibiotica slikken en gelukkig helemaal pijnvrij!

  Vandaag en morgen ga ik me bezig houden met en het wassen en strijken van alle kleertjes! Wat hebben we weer veel gekocht kom ik nu achter haha, maar wat een heerlijk gevoel krijg ik van al die mini kleertjes ♡

  Hoe is het met de andere (aanstaande) moeders?

 • Mamave

  Oh joh dat is vervelend! Gelukkig ben je weer aan het opknappen! Beterschap nog

 • Cherlean

  Morgen alweer 24 weken 🎉 !! Hier hartstikke prima, heb amper klachten tot zover dus daar geniet ik ook van.

  Fijn dat jou rugpijn eindelijk voorbij is, is een behoorlijke belasting als je ook zwanger bent.

  Ja leuk he al die innie minnie kleertjes.
  Ik had gisteren nog de laatste paar gewassen en maar dromen hoe schattig het haar zou staan.

  Deze week de kinderwagen bestellen 😁 verder heb ik bijna alles al (bed, commode, etc.) op een paar kleine spulletjes na...

 • MamaJL

  Kleertjes was ik pas over een week of tien hoor.

 • Mamave

  24 weken vandaag!! Mooie mijlpaal!

 • Cherlean

  Ja zeker, deze mijlpaal stelt mij ook iets meer gerust


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van donderdag, 10 oktober 2019 tot en met woensdag, 16 oktober 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50