Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.

Een pasgeboren baby mag je alleen in een autostoeltje (groep 0) per auto vervoeren, vaak wordt zo’n stoeltje ook Maxi-Cosi genoemd (naar het bekendste merk). Deze heb je al nodig als je na een ziekenhuisbevalling naar huis gaat met de auto.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (700)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mamac3
  Onze dochter (die volgens papa en de echoscopiste verdacht veel op haar moeder lijkt 😍😁) zooo lief 💕🤰🏻🎀👶🏼
 • Dikzak

  Bijzondere foto!! Ik zie meerdere gezichtjes :)

 • Nola82

 • Ess88

  Vandaag alweer 24 weken zwanger van ons meisje, wat gaat de tijd toch snel.. Gister controle gehad bij de verloskundige, alles weer prima in orde.

 • Mamac3

  Bijzondere dag! Vandaag precies 24 weken zwanger en is ons meisje dus levensvatbaar. Met heel veel geluk zou zij het nu redden buiten mijn buik en dat stelt me enigszins een klein beetje gerust.. ze moet nog even blijven zitten natuurlijk maar dit zijn van die dingen dan denk ik yes!! Gehaald!

 • Lorrydana

  zo gelukkig!!!

 • KellyJason
  Mijn kleine jongen doet het zo goed. Al helemaal verliefd op mijn jongen. Bijna Overmorgen 25 weekjes wat gaat het voorruit
 • Kimseerste

  24 weken en 4 dagen! Wat lijkt het ineens hard te gaan! (Net als de kilo's) Voel de kleine meid steeds meer! Maandag testen op glucosetolerantie en ijzer. Hoe gaat het met de rest?!

 • Assiral

  Hier erg veel last van een gestuwde nier aan de rechterkant. Echo gehad van mijn nieren en rechts is flink opgezet. Het vervelende er van is dat ze er niet veel aan kunnen doen.. pijn stilling dmv paracetamol en veel op links liggen. De enige optie die er is is een dubbele J catheter inbrengen maar dit zijn de dokteren als laagste red middel omdat de kans op infecties dan groot is... iemand ervaring/tips?

 • ReneeBabyBoy

  Hoi Larissa..
  Erg vervelend idd want herken het probleem. Ik loop er al mee vanaf mijn 15 weken helaas. Dus ook hier veel liggen op links waardoor ik ondertussen ook daar last van t 1 en ander gekregennheb. Ik doe alles heel rustig aan en ga zitten liggen lopen wanneer ik kan en telkens maar heel even.
  Als ik wat langer weg moet dan pak ik 2 paracetmols maar probeer die niet te vaak te nemen.

  Liefs Renée

 • Assiral

  Heel vervelend... ben bang dat het naarmate ik meer groei nog erger word. Ben je zelf nog wel aan het werk? Ik werk zelf in een winkel en soms als ik met een klant bezig ben en krijg zo’n pijn aanval vind ik het moeilijk om “maar even te doen alsof er niks is” , werk nu wel 3 halve dagen en 1 avond, maar merk dat ik het lastig vind om vol te houden ook ivm bekkenklachten die er nog eens bij komen sinds vorige week! Heb je zelf ook overwogen een J catheter te nemen of laat je het liever zo? Groetjes!

 • ReneeBabyBoy

  Over die catheter hebben ze mij niks verteld. Ik ben sinds november al thuis van mijn werk. Zit nu in de ziektewet en zowel mijn werk als het uwv reageren echt heel fijn op alles. Al wil ik natuurlijk liever werken maar t is helaas momenteel niet anders. Ik werk als medisch fitness begeleidster en geef dus ook lessen en ik mocht al vrij snel niet tillen of overbelasten ook ivm een eerdere miskraam dat jaar. Ik begrijp je dus heel goed dat het werken het enorm lastig maakt want dat heb ik dus ook gehad.

  Liefs


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van donderdag, 9 augustus 2018 tot en met woensdag, 15 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden