Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (991)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lovely4

  Hoi dames,

  Vraagje zijn jullie ook snel moe en dan emotioneel.
  Het is me vierde zwangerschap maar kan me het echt niet heugen van de vorige keren dat ik zo labiel was.

 • Lucailyana1215

  Hier 3de zwangerschap en ook hier meer moe emotioneel enz dut had ik bij mijn andee 2 niet oke oudste us 10 en dochter is 7 dus zit wat tussen nu ik zelf ben nu 35 en merk het verschil heel erg. Heb ook wel fybro wat ook een rol speelt

 • pinkblue

  suikertest was niet goed . dinsdag naar spreekuur voor zwangerschapsuiker

 • Lovely4

  Oei dat is vervelend, maar waarom kreeg je een suiker test?

 • Lovely4

  Hallo week 24

 • Lucailyana1215

  Woensdag mijn suikertest ben benieuwd bij de ander 2 was dit oke

 • Lovely4

  Hoe was je suiker test? En waarom kreeg je een suiker test?

 • Lucailyana1215

  Ik moet vandaag bellen voor uitslag, hier in belgie wordt dit standaard gedaan rond 24w

 • mamavanisaenlucas

  Ik slaap ‘s nachts steeds slechter en was al zo moe overdag. Probeer ‘s middags te slapen als m’n zoon slaapt. Deze week is nog behoorlijk druk maar vanaf volgende week wordt het gelukkig rustiger. Ga dan ook vaker nee zeggen.

 • Lovely4

  Helemaal herkenbaar, hier ook erg moe

 • Lucailyana1215

  Hier veel last van het zuur de laatste dagen en mijn rug ooh jee zo pijnlijk

 • Lucailyana1215

  Vandaag 24 weken 😍

 • pinkblue

  Jaaa weer een mijlpaal ❤.
  op naar de volgende ( voor mij zijn dat de 28/32/36 weken)

  vanaf wanneer werden bij jullie de trappen echt hard hard

 • Lovely4

  Bij me vorige zwangerschappen was dat eerder, denk rond de 26/28 weken.
  Nu ligt placenta voor dus voel ik alles minder.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van zaterdag, 1 februari 2020 tot en met vrijdag, 7 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50