Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1114)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Dastoch3

  Yess!! Week 24! Voelt toch als een mijlpaal. De kleine is erg druk. Grote zus en broer voelen en zien de baby nu ook bewegen, zo grappig. Grote zus leest bijna elke avond voor en broer zingt veel. Zo lief! Babybuik is nog maar heel klein, best jammer maar ook een voordeel dat ik niet zoveel mee hoef te sjouwen! Doe mij nog maar 13 weken erbij, zo kan ik het wel aan!

 • Suikermuizen
  Hier 24 wk en 02 dagen kleine erom sterk zo trots ps wens jullie allemaal goede zwangerschap toe lady's
 • Taartje86

  Whoepwhoep weer een mijlpaal bereikt

 • Bambi1989

  De 24 weken alweer aangetikt, ik vind het ontzettend snel gaan! Ons meisje is lekker aanwezig, soms zijn de schopjes al zichtbaar aan de buitenkant 🥰 Wel een voorliggende placenta, dus soms voelt ze ook "ver weg" als ik haar voel.. Ik hoop dat iedereen zich goed voelt, en ook lekker kan genieten!

 • Mom-wow

  Hallo week 24!
  Mijlpaal hoor

  Ik voel me goed op wat hooikoortsklachten/ benauwd zijn na..
  Groeit mooi en ondanks een voorliggende placenta voel ik hem steeds meer.
  Ook heeft papa hem van de week gevoeld!!

 • Pumpkinious

  Wat fijn, al dat goed nieuws!

 • Mom-wow

  Jij ook??

 • Pumpkinious

  Hihi ja hoor
  Begin wel sneller last te krijgen van kwaatjes die ik vorige keer pas na 30 weken had. Komt misschien omdat ik snel terug zwanger ben geworden

 • Mom-wow

  Oh dat had ik bij de 2e ook. Kwam binnen 9 maand na de geboorte van de oudste..
  Goed op jezelf passen en naar je lichaam luisteren!

 • Pumpkinious

  Gelukkig heb ik tijd zat om te rusten in deze periode 🤭

 • N.iekiet

  Ook een voorliggende placenta dus.. hier ook 😂 gisteren voelde ik haar niet echt dus dan maak je je toch meteen weer zorgen maar savonds toen ik rustig lag voelde ik haar direct weer. Je went er zo snel aan dat getrappel 🥰 dit mag wel altijd van mij zo blijven hoor..

  Gisteren papa voor het eerst de kleine gevoeld of al eens eerder ?

 • Mom-wow

  Ja, klopt. Gelukkig voel ik hem inderdaad elke dag wel even.
  Papa heeft hem vrijdag echt voor de eerste keer gevoeld.
  En bij jullie?

 • N.iekiet

  Yesss 24 weken gehaald.. nog nooit zo blij ermee geweest als nu.. hopelijk blijft verder alles goed gaan. Hoe is t met alle andere zwangere dames hier?

 • Mom-wow

  Wat fijn Niekiet!
  Echt een mijlpaal hè
  Geniet er lekker van

 • Pumpkinious

  Oooh dit was echt een belangrijke grens voor jou. Súper blij voor je!! ❤ Hopelijk blijft ze nog lekker 13 weken zitten.

  Hier alles prima. Los van kortademigheid merk ik niet eens dat ik zwanger ben. Verlang wel héél hard naar vakantie, maar dat zal voorlopig niet lukken 😭

 • N.iekiet

  Nee vakantie nog niet nee, ofja ligt eraan hoe je het bedoelt? Op vakantie? Nee dat denk ik ook nog niet, maar lekker thuis genieten is toch wel mogelijk? Zeker met deze temperaturen 🌻 echt heerlijk zo warm!!

 • Pumpkinious

  Ik verlang echt naar het cultuur opsnuiven, aan het strand liggen 🙈
  Misschien had ik dat gevoel minder als we een tuin of balkon hadden...

 • N.iekiet

  Ik kan op je andere berichtje niet reageren dus even zo.. maar ja zeker appartementen zonder tuin of balkon zijn er zeker wel. Maar toch lijkt me dat zo raar om niet even on je eigen privé plekje in de buitenlucht te kunnen zitten..heel bijzonder. Wat zal ik dat gruwelijk missen als ik dat niet heb.. zeker met dit weer...

 • N.iekiet

  Enne aan het strand liggen en vakantie dat zou ik ook wel willen ja.. heerlijk.. lekker niks...eten wat bereid wordt en je zo aan kan schuiven en kan kiezen uit groot assortiment.. heerlijk... maar vooral het niks moeten en doen, en genieten..

 • N.iekiet

  Heb je helemaal geen tuin of balkon? 😱 wat voor soort huis / appartement of iets heb je dan? Ik kan me hier toch niks bij voorstellen en me nieuwsgierigheid is nu wel aangewakkerd hoor 😅

 • Pumpkinious

  Bestaat dat niet in NL? 😂
  Hoe leg ik dat uit? We hebben gewoon ramen rondom. Vooraan zien we de straat en langs achter kijken we uit op andere appartementen

 • sabien2020

  Hehe, volgens mij ging er iets mis bij het inzien van de berichtjes hieronder. Kon alleen maar de oudere berichtjes uit 2019 lezen en nu ik zelf net een reactie achterliet, zie ik ineens alle nieuwere berichtjes er ook weer bij gelukkig! 🙂

 • wishforanewbaby

  Ja, heel vreemd, dat heb ik al een tijdje, dat ik alleen de berichten van 2019 zie..🤔

 • sabien2020

  Whoehoe 24 weekjes vandaag. Hopelijk blijft ze voorlopig nog even zitten, maar bijzonder om te weten dat ze nu levensvatbaar is.
  Verder is ze echt behoorlijk beweeglijk. Al die schopjes en mijn buik die alle kanten op uitplopt steeds. Hebben jullie ook zoveel actie in je buik?

  Met de baby gaat alles goed gelukkig. Alleen mijn bekken. Ooh echt vreselijk. Lopen gaat nu al niet echt gemakkelijk meer en ik lig/zit steeds “vast” op de bank of bed.
  Heb t nog nooit zo erg gehad als tijdens deze zwangerschap. Maar geloof niet dat er veel aan te doen is. 🤷‍♀️ Nog even uitzingen dus.

 • wishforanewbaby

  Ja hoe bijzonder is dat hé, maar net wat je zegt hopelijk blijft, ook hier, ze, nog wel een hele tijd in m’n buik zitten om nog goed te groeien.
  Helaas voel ik niet zo heel veel, omdat de placenta aan de voorkant ligt.
  Vervelend dat je zoveel last hebt! Hopelijk word dit niet veel erger..🍀


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van donderdag, 29 oktober 2020 tot en met woensdag, 4 november 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50