Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1144)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Esther1991

  24 weken! Weer een mijlpaal. Vanavond weer naar de verloskundige om o.a. naar het hartje te luisteren 🥰🥰

 • Mama2babyloves

  Laatste dagje in week 24. Zaterdag pretecho 3/4 d😀💖. Eindelijk na 6 weken kunnen we haar weer zien. 🥰

 • Hopefull2020

  Deze middag weer mogen kijken naar ons prinsesje. Ze is geschat op 640g, ze groeit dus goed! Ze lag met haar hoofdje naar beneden, zoals ik al vermoede, want ik voel sinds 2 dagen gekriebel onderaan en gepor aan mijn ribben van de voetjes. Wat gaat het snel..

 • Nbds

  Zojuist heb ik je nog weer even mogen zien🥰 wat groei je goed kleine babyboy en wat beweeg je al veel💙

 • Mama2babyloves
  Alweer een mijl paal bereikt. Vanaf nu kleine kans om te overleven Buiten de buik. Maar blijf maar nog 13 weken zitten kleine prinses. 💖
 • Cati

  Wat ben je mooi 😍

 • Mama2babyloves

  Lief... Dankje wel 😘😘

 • Annamam

  Vandaag ook 24 week zwanger. Zo blij dat ik toch nog zwanger mocht worden van ons eerste kindje samen. ❤

 • NashirahD

  Vandaag 24 weken zwanger. Weer een mijlpaal behaald. Nu op naar januari ❤️

 • Cb1988

  Hier ook vandaag 😁

 • NashirahD

 • Mesties

  Aangekomen in 24 weken! ☺


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van maandag, 15 februari 2021 tot en met zondag, 21 februari 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden