Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1038)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Padme

  Deze week naar de gynaecoloog geweest voor een half uur durende echo (alles tot in de puntjes bekeken) en ook de suikertest gehad. Suikertest was wat gestoord 137 ipv 130. Maar we kregen te horen dat ons zoontje wel een heel grote baby is 🙈 Hij ligt enorm voor op zijn curve bijna op alle punten scoort hij het eind van zijn curve. Momenteel weegt hij al 890gram is dit echt zo extreem of valt dit mee? Anders voor de rest was alles ok met ons zoontje.

 • Marmelinos

  Fijn dat alles goed is. Maar wel een flink gewicht. Geen idee wat ons mupke zou wegen.

 • Padme

  Probeer me nu toch wat te 'beperken' qua snoepen. Zo snoep ik van bijna niet meer let in op de voeding die ik koop (minder suiker) Gewoon zo gezond mogelijk eten maar je verschiet er wel van waar er allemaal suiker inzit en de hoeveelheid 😬

 • Marmelinos

  Ik hou zooooo van snoepen! De dropjes vliegen hier gewoon de snoepkast uit. 😂. Ik heb donderdag weer een afspraak bij de vk. De kids gaan dan ook allemaal mee😊. Ik zal eraan proberen te denken om het geschatte gewicht te vragen.

 • babelutta

  wiiii 24 weken zwanger! volgende week maandag een nieuwe echo. Kijk er naar uit!

 • bunintheoven

  De magische grens behaald! Reden voor een feestje 🥳 hopelijk blijft ze nog veel langer zitten, maar dat we 24 weken gehaald hebben is al een wonder ❤️

 • Nono34

 • MDA2016
  Hallo week 24!
  Wat gaat het snel allemaal..
  Ik krijg van veel mensen te horen dat ik een erg dikke buik heb. Ik vind het zelf wel meevallen? Hoe zien jullie buikjes eruit met 24 weken? Tot nu toe 5/6 kg bijgekomen, maar met name in mijn borsten, cup G/H 🤦‍♀️
 • Hopesanddreams
  Bij mij begint het nu een ietsiepietsie. Tweede zwangerschap, 8 kilo bijgekomen tot zover..
 • Lony

  Prima buikje hoor! Ook voor 24 weken. Mooi

 • Mamof3

  Ik vind je buik er normaal uitzien hoor! Mooi 😉👍

 • Mamof3
 • MDA2016

  Ook een mooi buikje! 😊

 • Mamof3

  Dank je 😉

 • anoniempje2020
  Mooie buik hoor!
  Hij is denk Ik net ietsje groter dan die van mij, maar veel zal het niet schelen.
  Ik krijg inderdaad ook veel te horen dat mijn buik al erg groot is (3e zwangerschap).
 • Mamof3

  👍👏😁

 • MDA2016

  Mooi😊👍🏻

 • Serena-a-a

  Mooi buikje hoor. Mensen vinden overal altijd wat van... Alsof er een bepaald gemiddelde is🙈🤷‍♀️

 • eerstevanadele

  24 weken gehaald, mooie mijlpaal. Ik voel de baby 1 of 2 keer per dag en heel vluchtig, daar maak ik me wat zorgen over aangezien ik veel lees over actieve baby's. Verder gelukkig geen lichamelijke klachten.
  Tijdens de kerstvakantie de hele babyuitzet gekocht, ik heb bijzonder genoten van het kopen van kleertjes en beddengoed. De kinderwagen en autostoel worden volgend week bezorgd, dan zal de kamer ook klaar zijn. Zijn jullie ook bezig met inkopen of wachten jullie af?

 • Yune

  Hallo Week 24 ^^

  Beebje is lekker bezig met schoppen en draaien, heerlijk gevoel wanneer hij zo actief is, binnenkort een 4d echo inplannen

 • Sterremama

  Hopla❤️ 24weken. Deze weken gaan door de feesten vlot op 26wk mogen we nog eens ons mannetje zien

 • KikiAnnabel

  Yess! Wij mogen ook over 2 weken weer kijken!

 • Sterremama

  Altijd fijn he! Ik zie dat je 2 sterrenkindje hebt. Onze vorige zoon is ook een sterrenkindje (34wk). Hopelijk is ons deze keer wél gegund!

 • KikiAnnabel

  Ja klopt! We zitten een beetje in t zelfde schuitje, Stella* is nml geboren na 31 wk. Idd hoop ik dat we over een paar maandjes gezonde kindjes op de wereld zetten!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van donderdag, 11 juni 2020 tot en met woensdag, 17 juni 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50