Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (740)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Hornet

  Hoi 24 weken 🎉

  Volgende week de kleine weer zien. Vanaf dan om de 3 weken dacht ik.

  Hebben jullie een lijst gekregen van de vk over wat jullie moeten kopen?
  Ik niet en weet ook niet wat ik allemaal moet kopen. Kamer en baby wagen hebben we al. Kleding shoppen wil ik tot de einde bewaren dat lijkt me het leukst en om mijn laatste dagen door te komen.

 • Liley

  kleding shoppen kun je best ook nu niet doen... er is nergens winterkleding te vinden tot mijn grote frustratie

  Qua lijstje, goh
  Meubels: bedje/wiegje, verzorgingstafel/commode, box en eventueel kledingkast, wipstoeltje en eetstoel
  Beddegoed, veel tetradoeken (voor het inwikkelen van de baby, als morsdoekje, spuugdoekje en voor in bed/kinderwagen dat het 'schoon' blijft)
  gemiddeld 5 setjes kleding in maat 50 en 56 incl rompers lange mouwen vanwege winterperiode (je weet immers niet hoe groot je kleine zal zijn)
  luiers maat 1 en 2, maar niet teveel (om dezelfde reden als kleding)
  wasspulletjes: baby(bad)olie, haarborsteltje, thermometer, zachte handdoeken

  Dat is denk ik ongeveer de basis flesjes zijn afhankelijk van of je gaat kolven/kunstvoeding geven, flessenwarmers etc vinden wij overbodige luxe, kun je ook in de magnetron zetten.

  Ohja, voor jezelf: pads voor in je bh niet vergeten. Zelfs als je niet gaat borstvoeden, kunnen je borsten in het begin erg lekken

 • Hornet

  Dankjewell voor je reactie.

  Heb net even een lijstje gemaakt

 • Abrikoosje

  Jee 24 weken weer een mijlpaal. Hoe gaat het met de warmte dames.
  Liefs

 • LilliV

  Ik vroeg me af of jullie al veel babyvoorbereidingen hebben gedaan? Hebben jullie al een bedje? Kleertjes?

 • MBL84

  Hier wel al veel spullen bewaard van mn dochtertje. Kleertjes uitgezocht en een schattig pakje nieuw gekocht maar echt de babykamer gereedmaken doe ik in mn verlof. Ze gaat namelijk bij dr zus op de kamer, eerste maanden wel in de wieg bij ons. We hoeven niet zoveel te doen omdat het onze derde is en we weten dat het nu nog wel kan wachten😊😉

 • zohal

  Hallo,
  Nee eigenlijk niet. Met me eerste kindje was ik rond deze tijd met alles klaar en nu ben ik veel kalmer. Ik heb trouwens alle kleertjes, veel van me eerste kindje en bedje nog niet

 • Missstarlight

  Hoera!week 24! Wordt al soort van aftellen weer
  Wordt wel al gek van alle opmerkingen over mn buik, zeker 2/3 mensen op een dag die er wel een mening over hebben dat ik 'al lekker uitdij' . Bloedirritant maar dat zullen ook wel de hormonen zijn

 • Jusme

  Ja of de wel bekende; zeker een tweeling! Idd super irri

 • Missstarlight

  Oh ja! Die is ook zo erg!

 • alie22r

  Haha ja die opmerkingen hoor ik ook wel veel. Niks van aantrekken😉. Sowieso als je zwanger bent mag iedereen zijn mening vertellen denken ze. Eigenlijk raar...🤔

 • Sleeperson

  Hoe gaat het met jullie hormonen? Mijn man werkt soms in het weekend in de horeca. Gisteren avond belde ik half in paniek naar hem omdat ik er van overtuigd was dat hij al minimum 30 minuten moest thuis zijn. Ik was al bang dat er iets gebeurd was. Hij nam dan de eerste keer niet op. 2de keer wel. Na hem gehoord te hebben hebk dan huilend in slaap gevallen. Deels nog door de angst en deels omdat alles gewoon ok was. (Meestal slaap ik al tegen hij thuiskomt dus ik ben niet 100% van zijn aankomst uur.) Nu probeer ik mezelf duidelijk te maken indien er iets zou gebeuren met hem de hulpdiensten me wel zouden verwittigen. Dus hopelijk geen paniek momentjes meer.

 • 3love

  Ach toch, jij hebt r echt last van! Die terror hormonen! Hier gelukkig wat minder, droom wel ontzettend veel, vraag regelmatig aan ml of hij mij nog wel leuk en mooi vindt en heb een iets korter lontje dan normaal maar dat is het gelukkig wel ;))

 • Sleeperson

  In het begin van de zwangerschap had ik veel seksdromen 🤣 Maar die fase is nu voorbij. Hehe toch altijd fijn als onze man nog eens bevestigd dat we er nog altijd mooi uitzien. 😊

 • 3love

  Kijk die zou ik ook wel willen hebben ;) ik heb alleen nacht merries.....ml had ook een sexdroom afgelopen week, vertelde hij ook in geuren en kleuren waarop ik natuurlijk vroeg....toch wel met mij?? Ja tuurlijk, strak in je velletje en .... daar stak die onzekerheid gelijk weer de kop op....deze opgeblazen zeekoe hoopt dat het allemaal weer goed komt ;(
  Maar, hij vindt mij mooi, altijd!

 • Sleeperson

  Seksdromen zijn inderdaad beter dan nachtmerries. Wij voelen ons een zeekoe maar anderen zien het precies niet. O je buikje valt nog mee. Ik ben 13 kg aangekomen. Weet er dan niemand meer hoe slank ik er voor deze zwangerschap uitzag?😂🤣

 • anmh

  Hahahaha och arme! En jezelf dan ook niet rustig krijgen 😚
  Ik ben vooral iets gevoeliger en prikkelbaarder dan normaal... verder heb ik er niet zo heel veel last van volgens mij :).

 • Sleeperson

  Oo en in de bioscoop hebk zo hard geweend tijdens Deadpool 2 🤣😁

 • 1ekindjeopkomst

  Dag mama’s allemaal. Vandaag 24+1 en nog eens op controle geweest. Ons kindje weegt nu 611g en is ongeveer 29,2 cm groot. Omdat we aan 19 weken te horen kregen dat ons kindje echt klein was en hierdoor dus extra controles krijgen wou ik graag eens weten hoeveel jullie kindjes nj al wegen en hoe groot ze zijn. Dan kan ik eens vergelijken of ze echt aan de kleine kant is.

 • anmh

  Wij hebben bij 28 wk weer een GUO, tot die tijd exht geen idee hoegroot en hoe zwaar die kleine is... bij 20 weken zat het op P20 qua groei en gewicht begreep ik; toen woog ie bij 20+0 ca 300 gram maar de lengte van toen weten we zelf niet...

 • Sleeperson

  Wat is een GUO? En heb je dan voor 28 weken geen echo meer?

 • anmh

  GUO is geavanceerd ultrasound onderzoek (geavanceerde echo), omdat er witte darmen gezien zijn bij de 20 weken echo. Hebben de rest van de mogelijke oorzaken zover mogelijk is laten onderzoeken en nu is het enige wat we kunnen doen met echo’s vervolgen om te zien hoe het gaat.
  En nee, tot 28 weken dus geen echo (de 20 weken echo bij 19+6 gehad en de 1e GUO bij 20+0 in de academie) sinds de 20 weken echo..

 • Sleeperson

  Eng zeg. En balen dat er 8 weken tussen zitten. Zo lang wachten. Hopelijk gaat de tijd vlug vooruit voor je.

 • anmh

  Oh de tijd vliegt! De eerste weken na de 20 weken echo waren even pittig, maar vanaf 22 weken hadden we alle uitslagen voorzover mogelijk binnen en nu vliegt t weer om ;) en zaterdag lekker voor 2 weken op vakantie!😍🙌

 • Sleeperson

  Bij de 3D echo schat ze m'n meisjes op 30 en 31 cm. Zij doet geen schatting van gewicht. Dat zal ik woensdag bij de gynaecoloog horen.

 • 3love

  Vandaag controle gehad, 30 weken echo is vervroegd, baby lijkt toch wat klein, met een extra echo wil de gyn toch de groei monitoren.... alles voor de baby ;)

 • anmh

  Wel meer mogelijkheid even te gluren!😍 maak je je zorgen?

 • 3love

  Niet direct, onze dochter is ook niet groot en geboren 46 cm 3088 gram dus deze zal ook wel bij groeien ;) maar.... blijft toch wel spannend en de kans bestaat dat ik restricties krijg opgelegd: meer controles minder werken enz. Daar zie ik wel tegenop! Dus ik hoop dat ze over 4 weken gewoon goed gegroeid is ;)

 • Sleeperson

  Extra controles kunnen nooit kwaad. 😊

 • 3love

  Idd ;)

 • Sleeperson

  Vandaag onze tweelingbuggy gaan ophalen 😍 Hopelijk kan mijn man binnenkort de baby kamer verder af werken zodat we ons huisje verder kunnen inrichten in functie van de beepjes. 😁

 • anmh

  Ha nice! Lijkt me leuk om echt te kunnen inrichten!
  Wij gaan volgend weekend 2 weken op vakantie en daarna echt ons (piepkleine) huis enigzins babyklaar proberen te maken... hoewel we relatief weinig hoeven want - geen extra babykamer - niet écht ruimte voor commode dus dachten dat voorlopig maar op bed/keuken te doen; eerste maanden zetten we nog geen box neer ;).
  Dan wordt t rijtje al kleiner Haha!

 • 3love

  Je zou ook een plankje kunnen kopen met een aankleed kussen die je op t ledikant kan leggen, je krijgt t serieus in je rug als je op bed verschoont ;)
  Leuk, op vakantie waar naar toe? Wij gaan over 4,5 week weg naar Oostenrijk...

 • Sleeperson

  Zo leuk dat je nog 2 weken op vakantie gaat 😁 Wij gaan volgende week onze eerste huwelijksverjaardag vieren op restaurant. Voor de rest hebben we niets gepland. Mijn man spaart zijn verlof op om achteraf langer thuis te blijven bij mij en de tweeling. K'vind het een geruststelling dat'k niet meteen alleen ga zijn met 2 kleine baby's
  Onze beneden is redelijk ruim. Als de babykamer niet op tijd af is kunnen ze nog beneden slapen. En slapen wij wel in de zetel. Voor alles een oplossing 😁

 • 3love

  Fijn dat je man langer thuis blijft, die hulp kan je goed gebruiken ;)

 • Sleeperson

  Ja k'ben blij. Dan kunnen samen onze weg zoeken. En als hij terug moet gaan werken heb ik de kraamhulp. Hier heb'k recht op 30u kraamhulp/kind ( in mijn geval dus 60u) op te nemen in de eerste 12 weken.

 • 3love

  Wat is dat handig bij julllie dat je kraamhulp flexibel kunt opnemen! Zou ik ook wel ;)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van maandag, 3 december 2018 tot en met zondag, 9 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden