Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (771)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Onemoredream

  En daar is week 24, bizar hoe snel dit alles gaat.
  Ik ben langzaam alles aan het ordenen.
  Maar wat een drukte in mijn hoofd zeg haha.

 • dorruske

  Week 24💙 wat gaat het snel... nog 10 weekjes werken en dan lekker verlof.

 • Shadowtje

  Hallo 24 weken. Vanaf nu is de kleine smurf in mijn buik voor de wet ook een mens. Dit voelt wel als een mijlpaal.
  Over iets minder dan 3 weken even lekker op vakantie en voor die tijd nog even een 'prikdag' vanwege rhesus-c en diabetes in de familie.
  Onze kleine man doet het prima en ik ook. Life is good.

 • LDYL

  24 weken alweer! Ik heb net even geteld, ik hoef nog maar 60 dagen te werken haha! Kijk er nu al naar uit!

 • sst

  Ik 33!

 • LDYL

  Can't wait haha!

 • sst

  Me too. Vind het best pittig worden!

 • BiekeVdV

  Op hoeveel weken hebben jullie de suikertest gedaan? Op 24w heb ik controle gehad en hij vond het te vroeg. Moest rond de 28w gaan.

 • Rikje

  Echt ik ben 24w vandaag heb hem net vanmorgen gedaan.

 • Vlaflip

  De uitslag van mijn suikertest was goed 🎉 Dus ‘gewoon’ een grote baby, net zoals bij de vorige zwangerschapppen. Blijkbaar hoort dat bij ons.
  Nu wil ik me niet meer gek laten maken door de gynaecoloog en eigenlijk ook niet verderop in de zwangerschap weer zo’n test doen. Eens kijken of ik dat voor elkaar krijg 😊

 • Boebelie

  Fijn!

 • bibsje1982

  😀💪🎉

 • bibsje1982

  Lady's, hoe zitten jullie met benauwdheid?? Soms vliegt me ineens aan.. Benauwd en wat licht in mijn hoofd.. Is even en dan gaat t wel over.. Heb dit nooit eerder gehad, vind het soms wel wat beangstigend..

 • Brusje3

  Heel af en toe.. Maar heb ook bloedarmoede... Dus daar zou het ook mee te maken kunnen hebben..

 • bibsje1982

  Lage bloeddruk en bloedarmoede heb ik niet. Denk dat ik gewoon een beetje verkeerd ademhaal nu. Ik adem altijd via mijn buik en jah.. Die zit een beetje vol he hahaha

 • Boebelie

  Geen last van benauwdheid. Heel soms wel licht in mijn hoofd, maar dat komt door lage bloeddruk.

 • Vlaflip

  Geen last van... Vervelend hoor. Op tijd gaan zitten dan.

 • Brusje3

  Jaa week 24! 💙

  Weer een hele mijlpaal bereikt
  Gisteren alleen wat last gehad van harde buiken.. Maar verder gaat het nog goed met mij & de kleine man er binnen 💙

 • bibsje1982

  Welkom!!! 😀
  Kalm aan doen met je harde buiken he😉


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van dinsdag, 29 januari 2019 tot en met maandag, 4 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50