Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1014)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lse-vH

  Vandaag ijzerinfuus toegediend gekregen. Helaas altijd al last gehad van laag hb gehalte, maar nu ondanks medicatie etc extreem laag😓 hopen dat het infuus zijn werk gedaan heeft, anders deze nare ervaring voor niks doorgemaakt en voor niks een halve paniekaanval gehad.

  Op naar betere tijden🤗

 • PZK

  Helpt het al wat? Ik zit aan de Ferro tabletten. IVm lage ijzervooraad. (ferritine ofzo). Soms dan ineens zo extreem moe dat ik echt moet gaan liggen en ogen dicht doen. Maar soms lastig met een heel gezin😅

 • Lse-vH

  Helaas heb ik op dit moment (na 3dagen) nog niet echt een ander gevoel... moet pas eind van de maand opnieuw de waardes testen dus dan weet ik daar meer over. Maar voel me niet anders/energieker helaas oid.

  Een collega van mij heeft het ook gehad tijdje geleden, zij voelde wel een uur na het infuus verschil... mag ik vragen hoe laag jouw waardes zijn?? Mijne begon 5.8 en daalde in 3 maanden naar 5.0 (moet zo rond de 7 zitten begreep ik) ondanks de ferro tabletten (soms nam ik zelf dubbele dosis in de hoop dat dat zou werken)

 • PZK

  Ik weet m'n waarde zo niet. M'n HB is wel goed. Alleen de ferritine gehalte (ijzervooraad) was te laag.... Ik moet nog weekje wachten voordat ze weer gaan prikken en de waardes bepalen. Want Ferro helpt nog niet genoeg. Slik twee x dgs. Wel erg vervelend doe vermoeidheid hè. Als ik een kleine boodschap doe ben ik al helemaal op. Ken ik niet zo erg van m'n andere zwangerschappen.

  Sterkte jij ook!!

 • kimberly106

  Hier ook 24 weken wat een mijlpaal 😍
  Momenteel werk ik niet meer ivm veel harde buiken .Onze kleine meid is wel erg druk heerlijk 🤩

 • PowermommyvanJ

  Morgen 24 weken alweer!
  Wat een mijlpaal onze kleine meid is levensvatbaar😍
  Hier zijn we heerlijk druk bezig met de kamers van de kids en daar geniet ik zo erg van!
  Dit jaar onze echte eerste sinterklaas vieren (vorig jaar ook wel maar was ons zoontje 2 maandjes oud) en we verwennen hem toch zo erg😂
  Kan niet wachten tot onze kleine meid er ook is, kunnen we haar ook lekker verwennen met allemaal speelgoed💝

 • Nairobi

  Yes ,hier morgen ook 24 weken vind dit echt een mijlpaal. Vanaf nu zullen ze er alles aan doen om je kleine te redden. Ik kan niet wachten tot maart . Lekker knuffelen met de kleine

 • PowermommyvanJ

  Ja gelukkig moet er niet aan denken dat ze niks zouden doen😱
  Maar we hebben het gered😁
  Nu moeten ze lekker door groeien en kunnen we in maar genieten😍😍

 • Momtini

  Yee 24 weken vandaag! Voel me goed, bloeddruk was laag maar is nu weer wat beter aan het worden en dat voel ik wel! Het word fysiek wel zwaarder (astma patiënt op de trap puffffpuffff) en sneller moe, lang staan of veel lopen ga ik wel merken in mijn rug. Verder voel ik me prima en ben ik echt al aan het aftellen haha, maar goed ik moet nog wel even 😄

  Hoe gaat het met jullie? Ook al aftellen?

 • Blije_gup

  Hier ook nu 24 weken!

  Heb eigenlijk het zelfde als jou.. snel buiten adem(ook astma) en sneller last van m'n rug.
  Merk dat ik laatste dagen ook lichter slaap en vaak wakker wordt..

  Wel leuk om te voelen dat de kleine lekker actief is en reageert op aanraking. 🥰

  Morgen weer controle bij gynaecoloog en baarmoedermond meting.

 • Nairobi

  Succes bij de gyn morgen. Hoe vaak moet je er nu naar toe?

 • Momtini

  Ja dat slapen is ook zo'n dingetje pff, irritant he!

  Heb echt enorm veel kriebels om alles schoon te maken en op te ruimen, pfff kan echt niet wachten tot de kleine er is, duurt nog zo lang 😅🤦‍♀️

  Succes morgen bij je controle! 🍀

 • Nairobi

  Ha jij ook nog met dat slapen. Verschrikkelijk. Ik ben ook al aan het aftellen al duurt het nog even.

 • Momtini

  Ja echt vervelend! Gelukkig niet vroeg wakker maar wel snachts vaak wakker , veel moeten plassen en die dromen... pfoeh word soms helemaal naar wakker 🤦‍♀️

 • Nairobi

  Nou vrijdag was het toppunt.... kwart over 4 snachts wakker en kon niet meer slapen. Ben uiteindelijk op mijn werk helemaal flauw geworden en eerder naar huis gegaan... toen maar even een uur geslapen.

 • GraceF

  Hoera, 24 weken! Ik slaap al de hele zwangerschap slecht, maar verder voel ik me goed. Heerlijk om sinds een paar weken het kindje te voelen bewegen en schoppen. Wat een bijzondere ervaring is zwanger-zijn!

 • NP89

  Hebben jullie rond deze periode ook zo last van nare/vreemde dromen? 😊

 • Shrimp

  Ik werd achterna gezeten door een Belgisch trekpaard... die bewaakte zn stal als een hond.. is dat vreemd genoeg 🤣

 • Flove

  😂😂 en of. Ik was een brand aan het blussen met olie🤨😅

 • Shrimp

  👍🏻 Goed idee 🤣

 • Flove

  ✋🏼 Jepp. en vooral vreemde dromen 🤔 las net nog dat het normaal zou zijn met deze weken.

 • Veer1701

  Hebben jullie ook zo'n last van jullie onderrug? Ineens groeit mijn buik hard, waggel en ben heel snel buiten adem😅 maar goed heb het er allemaal voor over hoor nog 15 weken en 5 dagen🥰

 • C35

  Ik ook snel buiten adem!!! Lijk wel een wijkagent als ik de trap op ga hahaha

 • 12345678

  Hahahaha wijkagent 😆😆😂

 • Veer1701

  Hahaha herkenbaar🙈

 • Renatelily

  Week 24 alweer. Toch een enorme mijlpaal. Ons mannetje is super druk en heb echt afentoe al een voetje wat je ziet trappen vanaf de buiten kant. Ben zelf niet dik en heb een dunnen huid. Dus daar kunnen we al een tijdje van genieten word nu alleen krachtiger doet zelfs zeer soms. Maar vind het genieten! Me buik groeit echt per week enorm maar van de achter kant heb ik nog steeds maatje 36.
  Nig een paar weekjes en dan mag hij lekker komen. Zo zin weer in een kleintje. En hem lekker vast te kunnen houden.

 • C35

  Hier inmiddels ook aan de buitenkant te zien als ze wakker is. Ik ben wel een maatje groter al... maar ik lust nu dus echt nog meer chocola dan normaal


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van dinsdag, 24 maart 2020 tot en met maandag, 30 maart 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50