Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (964)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Senik
  24 weken vandaag!! Van onze tweeling 😍😍😍

  Nog steeds voel ik me erg goed! Veel energie, geen last van pijntjes. Alleen kleding is momenteel wel een gedoe. Ik ben super hard gegroeid de laatste 2 weken. Dus pas mijn shirtjes niet meer. 🙈
 • Tjoepie

  Week 24!! Mijn kleine druktemaker laat veel van zich horen, zo gezellig. Ook ik heb de bloedsuikertest, dat is komende maandag. Ik verwacht niets geks.
  Vanavond weer naar ballettraining, en vanaf september gelukkig weer wekelijks tweemaal per week, zolang ik het volhoud.
  Sporten jullie nog?

 • Samley

  Hallo week 24😀

 • Liefdesboom123

  Week 24 ! 🥰.
  Merk nu wel dat het zwaarder word. Contenu steken in de zij en onderbuik. Voor de rest af en toe kramp in de kuiten net als bij mijn andere 2 zwangerschappen.. maar voor de rest alles goed. Alleen de pap uitslag niet! 16de weer naar de gyn, ben benieuwd of we dan duidelijkheid en uitslag krijgen

 • Mamsievan2LM

  Hoe was de uitslag bij de gyn?

 • Liefdesboom123

  Tot nu toe nog niet veel duidelijkheid. Ze kunnen niet veel doen ivm zwangerschap😣,
  Sta wel onder controle. En mag niet thuis bevallen 😅

 • Mamsievan2LM

  Oef wel super eng idee.. wetende dat je zwanger bent maar je ook een slechte PAP uitslag hebt. En dan ook nog eens moet afwachten.

  Is er evt. Kans dat dit nog sneller kan manifesteren zeg maar? Nu het niet behandeld kan en mag worden?

 • Liefdesboom123

  Het is ook zo lastig dat alles zo onduidelijk is. En je zelf totaal geen verstand hebt van wat het is etc😅, ik zoek ook niks op op internet

 • Liefdesboom123

  Het moet als het goed is (of wat hun zeiden) geen kwaad kunnen voor de baby en gevolgen hebben op mijn zwangerschap. En ja het kan zijn dat het straks weer rustig word of erger. Dat gaan ze onderzoeken. Heb gelukkig 6sept mijn eigen gyn weer dus hoop dat wat meer duidelijkheid kwa behandeling en onderzoek. Ze willen natuurlijk ook niet de zwangerschap verstoren.

 • Pacific

  Hier sinds zaterdag ook 24 weken:-) maar van de week ziekenhuis geweest vanwege continu kramp en hebben ze de baarmoederhals opgemeten die was 2.5 dat ze hebben extra testen gedaan(ieamdbeked mee?) maar viel gelukkig allemaal mee mocht gewoon weer na huis, maar moest wel gelijk bellen als t weer zo was. En goed rust nemen, nou dat scheelt heb 2 weken vakantie haha

 • MayB3

  24 weken alweer 🎉. As maandag suikertest, daar ben ik wel erg zenuwachtig voor.. maar eind volgende week hebben we een afspraak voor een 3d/4d echo, en daar heb ik wel veel zin in!!
  Kamertje komt ook volgende week 😍 hoever zijn jullie met het kamertje?

 • Yvonne0603

  Als ik volgende week terug ben van vakantie moet ik ook voor de suikertest, met mijn eerste zwangerschap ook gehad en ohh wat vond ik dat drankje smerig 🤢🤮 volgende week grote broer verhuizen naar een andere kamer dan kunnen we ook met de babykamer beginnen. 😁😁 succes alvast met de suikertest!

 • MayB3

  Jij ook succes alvast.. was de uitslag bij je 1e wel goed? Of had je zwangerschapssuiker?

 • Yvonne0603

  Ik had gelukkig geen suiker 😊😊

 • MayB3

  Gelukkig! Ik hoop ik ook niet.. 🤞🏻

 • Yvonne0603

  Ik bij deze zwangerschap hopelijk ook niet 🤞🤞

 • Liefgrootwensje

  Yess 24 weken🥰
  Ik heb afgelopen dinsdag de suikertest gehad. Vond het drankje echt heeeeeeel vies 🤢 gelukkig wel alles binnen gehouden. Succes alvast!
  Leuk dat jullie een 3d/4d echo gaan laten maken!
  Kamertje bij ons is zo goed als af... Alleen nog beetje aankleding... Kleedje, lampje, ditjedatje. Geniet van alle leuke dingen 😍

 • MayB3

  Ja, zelfs de verloskundige heeft me al verteld dat het echt heel vies is.. 😢 was de uitslag wel goed bij jou? En krijg je die ook meteen te horen?

 • Liefgrootwensje

  Ja, goede uitslag, geen zwangerschapssuiker! Ik had de suikertest in de ochtend van 8.30-10.30uur ongeveer en werd smiddags tussen 14-16uur gebeld met de uitslag. Dat vond ik wel heel fijn dat ik zo snel de uitslag kreeg.
  Maar een vriendin van mij heeft ook de suikertest moeten doen destijds, en zij kreeg de uitslag pas een week later.. Dus geen idee hoe dat zit en waarom dat kan verschillen..

 • MayB3

  Ik hoop dat ik de uitslag ook meteen krijg.. en dan hopelijk goed! 🤞🏻

 • Liefgrootwensje

  Hoop ik ook voor jou!

 • Liefgrootwensje

  Ik merk dat ik het nu lichamelijk zwaarder krijg... Last van mijn rug, buik voelt zwaar.. Weet soms niet hoe ik moet zitten, liggen, opstaan, dingen oppakken.. En ben ook snel buiten adem..Hebben jullie dit ook?! 🤰🏾🤰🤰🏼

 • Anne__

  Ja ik voel me soms echt een oud vrouwtje 😂 pijn in mijn bekken en onderrug.. De baby ligt nu ook verticaal in mijn bekken en is een echte voetballer, wat geen goed doet aan de bekkenpijn😅 gelukkig is het nu toch al minder warm!

 • Liefgrootwensje

  Grandma style it is 😭🧓🏼 vervelend.... Maar idd.. Super blij dat het niet meer zo bloedheet is.

 • Miss889

  Ja vervelend he, ik slaap ook slecht lig gewoon niet lekker, en heb veel bandenpijn volgends vk komt dat omdat ik sterkte buikspieren heb.. vandaag wel zijn voetje gevoeld bij de vk was super mooi

 • Liefgrootwensje

  Bandenpijn lijkt me ook vervelend. Wauw wat leuk dat je zijn voetje gevoeld hebt 💙🥰

 • Italian

  Whoehoe in week 24 beland!

 • Liefgrootwensje

  mooi he!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van zondag, 8 december 2019 tot en met zaterdag, 14 december 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50