Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1022)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • eerstevanadele

  24 weken gehaald, mooie mijlpaal. Ik voel de baby 1 of 2 keer per dag en heel vluchtig, daar maak ik me wat zorgen over aangezien ik veel lees over actieve baby's. Verder gelukkig geen lichamelijke klachten.
  Tijdens de kerstvakantie de hele babyuitzet gekocht, ik heb bijzonder genoten van het kopen van kleertjes en beddengoed. De kinderwagen en autostoel worden volgend week bezorgd, dan zal de kamer ook klaar zijn. Zijn jullie ook bezig met inkopen of wachten jullie af?

 • Yune

  Hallo Week 24 ^^

  Beebje is lekker bezig met schoppen en draaien, heerlijk gevoel wanneer hij zo actief is, binnenkort een 4d echo inplannen

 • Sterremama

  Hopla❤️ 24weken. Deze weken gaan door de feesten vlot op 26wk mogen we nog eens ons mannetje zien

 • KikiAnnabel

  Yess! Wij mogen ook over 2 weken weer kijken!

 • Sterremama

  Altijd fijn he! Ik zie dat je 2 sterrenkindje hebt. Onze vorige zoon is ook een sterrenkindje (34wk). Hopelijk is ons deze keer wél gegund!

 • KikiAnnabel

  Ja klopt! We zitten een beetje in t zelfde schuitje, Stella* is nml geboren na 31 wk. Idd hoop ik dat we over een paar maandjes gezonde kindjes op de wereld zetten!

 • Siema84

  Vandaag 24 weken 💃 gaat wel snel nu voor mijn gevoel

 • DjR

  Week 24 🎉🎉

 • Lse-vH

  Vandaag ijzerinfuus toegediend gekregen. Helaas altijd al last gehad van laag hb gehalte, maar nu ondanks medicatie etc extreem laag😓 hopen dat het infuus zijn werk gedaan heeft, anders deze nare ervaring voor niks doorgemaakt en voor niks een halve paniekaanval gehad.

  Op naar betere tijden🤗

 • PZK

  Helpt het al wat? Ik zit aan de Ferro tabletten. IVm lage ijzervooraad. (ferritine ofzo). Soms dan ineens zo extreem moe dat ik echt moet gaan liggen en ogen dicht doen. Maar soms lastig met een heel gezin😅

 • Lse-vH

  Helaas heb ik op dit moment (na 3dagen) nog niet echt een ander gevoel... moet pas eind van de maand opnieuw de waardes testen dus dan weet ik daar meer over. Maar voel me niet anders/energieker helaas oid.

  Een collega van mij heeft het ook gehad tijdje geleden, zij voelde wel een uur na het infuus verschil... mag ik vragen hoe laag jouw waardes zijn?? Mijne begon 5.8 en daalde in 3 maanden naar 5.0 (moet zo rond de 7 zitten begreep ik) ondanks de ferro tabletten (soms nam ik zelf dubbele dosis in de hoop dat dat zou werken)

 • PZK

  Ik weet m'n waarde zo niet. M'n HB is wel goed. Alleen de ferritine gehalte (ijzervooraad) was te laag.... Ik moet nog weekje wachten voordat ze weer gaan prikken en de waardes bepalen. Want Ferro helpt nog niet genoeg. Slik twee x dgs. Wel erg vervelend doe vermoeidheid hè. Als ik een kleine boodschap doe ben ik al helemaal op. Ken ik niet zo erg van m'n andere zwangerschappen.

  Sterkte jij ook!!

 • kimberly106

  Hier ook 24 weken wat een mijlpaal 😍
  Momenteel werk ik niet meer ivm veel harde buiken .Onze kleine meid is wel erg druk heerlijk 🤩

 • PowermommyvanJ

  Morgen 24 weken alweer!
  Wat een mijlpaal onze kleine meid is levensvatbaar😍
  Hier zijn we heerlijk druk bezig met de kamers van de kids en daar geniet ik zo erg van!
  Dit jaar onze echte eerste sinterklaas vieren (vorig jaar ook wel maar was ons zoontje 2 maandjes oud) en we verwennen hem toch zo erg😂
  Kan niet wachten tot onze kleine meid er ook is, kunnen we haar ook lekker verwennen met allemaal speelgoed💝

 • Nairobi

  Yes ,hier morgen ook 24 weken vind dit echt een mijlpaal. Vanaf nu zullen ze er alles aan doen om je kleine te redden. Ik kan niet wachten tot maart . Lekker knuffelen met de kleine

 • PowermommyvanJ

  Ja gelukkig moet er niet aan denken dat ze niks zouden doen😱
  Maar we hebben het gered😁
  Nu moeten ze lekker door groeien en kunnen we in maar genieten😍😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van maandag, 4 mei 2020 tot en met zondag, 10 mei 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50