Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1177)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • liefdevolleBAM

  Wauw hallo week 24!!😊 gister mijn 22 weken prik gehad en gelukkig nergens last van, ja een beetje een pijnlijke arm maar ach als dat het is..

  Mijn laatste 2 werkdagen voor de vakantie dan 3 weekjes lekker voor mezelf, en dan nog een kleine 7 weken werken als ik die weken vol krijg tenminste met mijn bekken....

 • Kaatje1984

  Gister bij v.k. geweest met de kids. Oudste mocht de gel op m'n buik spuiten en de nu nog jongste, mocht helpen het hartje in beeld te brengen om het vervolgens te horen. Zo leuk hoe de kids erbij betrokken werden! Helaas had beebje alweer geen zin om het gezichtje te laten zien en lag het uiteraard op dat moment lekker te slapen ... Verder was m'n bloeddruk prima en m'n baarmoeder alweer aan de grote kant voor de termijn... Maar blijkbaar hoort dat gewoon bij mij want was bij de andere twee ook zo en uiteindelijk waren ze beide niet bepaald groot en/of zwaar bij geboorte...

  Niks om ons zorgen over te maken dus, altijd fijn om te horen.

  De nachten zijn nog altijd redelijk dramatisch maar heb mij er inmiddels bij neergelegd en ga dan dus maar midden in de nacht kopje kamille thee drinken en nog wat lezen in m'n boek om daarna weer nieuwe poging te doen om in slaap te komen... Als kids op school zijn probeer ik nog minimaal een uurtje te slapen... Is even niet anders... 🤷🏽‍♀️

 • Kaatje1984
  Vandaag aangekomen in week 24! Yeah wat een mijlpaal!!! En wat een dag!

  Tot over mijn oren verwend met kadootjes! Ze hebben vanmiddag een babyshower voor mij georganiseerd, beetje vroeg in de zwangerschap maar doordat de mijne niet over rozen gaat en we allemaal met vakanties zaten, kwamen ze op vandaag uit.

  Het was super georganiseerd en heb echt ontzettend gelachen om alles wat we gedaan hebben. De kado's bleven komen, niet normaal! Echt zo fijn om zo'n leuk lieve vriendinnen groep om mij heen te hebben. Een dag om nooit meer te vergeten!

  Nu total-los op de bank aan het nagenieten! Wauw wauw wauw! Super dag dus!
 • Dibbus

  Wat super lief 🥰 Ik denk dat ik ook wel een babyshower zou willen, maar geen idee hoe je dat regelt haha. Moet je gewoon afwachten of iemand dat oppakt of vraag je daar iemand speciaal om om dat te regelen? 😅

 • Kaatje1984

  Het wordt normaalgesproken opgepakt door iemand en dan sluit daar soms iemand bij aan om het verder te organiseren. Hier hebben ze mijn man benaderd voor alle contactgegevens van m'n vriendinnen. Ik heb veel lieve mensen om mij heen maar het zijn allemaal opzichzelfstaande contacten. Geen grote vriendengroep zeg maar ...
  Vriendin van mij vroeg al in begin van zwangerschap of ik al wel eens een babyshower had gehad bij de andere twee. Dus ik gaf toen aan dat er toen niemand initiatief had genomen om iets te regelen... Van daaruit is het idee ontstaan gok ik...

 • ❤~je0919

  Aahhh zo leuk!!

 • Pioen8

  24 weken! Weer een mijlpaal! Gisteren alles ok bij gynaecoloog, ongeveer een 680 gram, goed op schema!

 • Dibbus

  Ja vandaag ook op 24 weken. Jeetje wat voelt dat al ver! Zo gek om inmiddels al mijn verlof te regelen en langzaamaan mijn patiënten over te dragen naar collega's. Nog maar 10 weken en daarvan nog 2 vakantie weken ook 😅
  En wat is het toch leuk om zoveel leven in je buik te voelen 🥰

 • Kaatje1984

  Yeah! Fijn dat alles goed is en dat beebje lekker op schema ligt!

  Ik kom vanaf zaterdag naar deze week toe maar spiek altijd al wat vooruit hihi!

  Tijd vliegt hè? Extra van genieten dus! Voor we het weten moeten we ons wondertje delen met de buitenwereld hihi!

 • Moestuinmaniak

  Wauw, ik kan het niet geloven maar ik ga al richting de 25 weken! Het blijft onwerkelijk dat ik straks moeder ga worden van onze kleine meid. Ik heb af en toe van die vlagen waarin ik denk: ‘ohhh, nog tijd genoeg!’. En de andere dag denk ik: ‘ik wil NU alles af hebben!’. Verder mag ik ontzettend in mijn handjes wrijven want ik heb vrijwel geen kwaaltjes. Hopelijk hebben jullie ook zo’n voorspoedige zwangerschap.

 • Paprikaasje

  Wat goed om te horen! Hier gaat het ook heel voorspoedig. Voel mij prima, kan alles nog. Merk vooral dat het wennen is dat de agenda's zo snel vollopen nu corona afneemt en weer meer mag. Das even wennen! Drukke weken haha! Maar dat staat los van de zwangerschap :)
  Geniet er lekker van. Vind het zo heerlijk als ik onze kleine voel bewegen 😍

 • K-k

  Vandaag alweer 24 weken!🥰 hoe voelt iedereen zich? Hier veel migraine de laatste paar dagen en moet wel even een uurtje liggen s’middags.🥱.
  Ons kleine meisje voel ik goed bewegen en m’n zoon heeft haar ook eindelijk gevoeld wat hij heeeeel graag wilde.😍
  Fijne dag iedereen!🙂

 • Debber

  Hallo! Deze week merk ik voor het eerst dat ik echt moe ben en last heb van die groeiende buik. Maar wel veel vrolijk gespartel, dat blijft speciaal. Mijn vriend kan de kleine voelen, mijn kids hebben het nog niet gevoeld. Zal binnenkort wel komen.

 • Reneexxx

  Hoi hoi , hier ook 24 weken vandaag !! Hier op en neer de ene dag barst ik van de energie en dan de andere dag ben ik al moe als ik opsta 😂 afgelopen nacht werd ik zelfs wakker van het geschop en gestamp in mn buik hahaha toch wel speciaal alleen niet echt het gewenste tijdstip

 • K-k

  Vandaag alweer 24 weken!🥰 hoe voelt iedereen zich? Hier veel migraine de laatste paar dagen en moet wel even een uurtje liggen s’middags.🥱.
  Ons kleine meisje voel ik goed bewegen en m’n zoon heeft haar ook eindelijk gevoeld wat hij heeeeel graag wilde.😍
  Fijne dag iedereen!🙂

 • DWB

  Jaaa, week 24! Toch wel een mijlpaaltje vind ik! 💙


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van zondag, 7 november 2021 tot en met zaterdag, 13 november 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50