Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1174)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • K-k

  Vandaag alweer 24 weken!🥰 hoe voelt iedereen zich? Hier veel migraine de laatste paar dagen en moet wel even een uurtje liggen s’middags.🥱.
  Ons kleine meisje voel ik goed bewegen en m’n zoon heeft haar ook eindelijk gevoeld wat hij heeeeel graag wilde.😍
  Fijne dag iedereen!🙂

 • Debber

  Hallo! Deze week merk ik voor het eerst dat ik echt moe ben en last heb van die groeiende buik. Maar wel veel vrolijk gespartel, dat blijft speciaal. Mijn vriend kan de kleine voelen, mijn kids hebben het nog niet gevoeld. Zal binnenkort wel komen.

 • Reneexxx

  Hoi hoi , hier ook 24 weken vandaag !! Hier op en neer de ene dag barst ik van de energie en dan de andere dag ben ik al moe als ik opsta 😂 afgelopen nacht werd ik zelfs wakker van het geschop en gestamp in mn buik hahaha toch wel speciaal alleen niet echt het gewenste tijdstip

 • K-k

  Vandaag alweer 24 weken!🥰 hoe voelt iedereen zich? Hier veel migraine de laatste paar dagen en moet wel even een uurtje liggen s’middags.🥱.
  Ons kleine meisje voel ik goed bewegen en m’n zoon heeft haar ook eindelijk gevoeld wat hij heeeeel graag wilde.😍
  Fijne dag iedereen!🙂

 • DWB

  Jaaa, week 24! Toch wel een mijlpaaltje vind ik! 💙

 • Melissa_91
  Zijn er mama s die da nemen ? Of kennen ?
 • Kimdt

  Ik heb dit ook moeten nemen rond 12 weken voor een dag of 5. Ondertussen ben ik daar al lang vanaf en morgen 24 weken zwanger. Kleine doet alles goed :). Succes..

 • Joliebelly

  Is een antibioticakuur.
  Mag blijkbaar tijdens zwangerschap gebruikt worden om bacteriële infecties te bestrijden.

 • Melissa_91

  Durf em eerlijk gezegd niet nemen

 • Joliebelly

  Snap ik wel, het blijft medicatie.
  Maar als ik de bijsluiter lees online mag het gebruikt worden tijdens de zwangerschap, en is al lang op de markt het medicijn.
  Ik denk dat de gynaecoloog dit alleen voorschrijft als het echt nodig is.

 • Melissa_91

  Ja kweet hehe maar eerlijk gezegd k heb geen last.. hoe is het met jou ondertussen al een buikje hier is mini buikje

 • Joliebelly

  Hier is alles ok met babytje en mij😁
  En buikje groeit lekker verder🤰🏼

 • Melissa_91
  24 weken en ik ben 26cm en ik weeg 661g alles is goed met ons baby boy hoeveel wegen jullie wondertje en hoe groot ? Spannend
 • Eeuwigetwijfelaar

  Laatste echo op 23w gehad en was toen 30cm en 514 gram 🥰 dit was de uitgebreide echo... die snel snel moest gaan want meneer was meer dan 30min te laat 😶 bij mijn vaste gyn werd de baby altijd groter geschat dan die zou moeten zijn en volgende de man van de uitgebreide echo zou die klein zijn 🤨 toen ik zei van oei anders wordt die altijd 2weken groter geschat, antwoorde die hoe kan dat nu, het is nu niet dat jullie zo een grote mensen zijn he 🤷‍♀️ ik ben zelf 1,74m en mijn partner is 1,87 dus klein is dit toch ook niet 😅 ik wacht maar weer tot volgende maand 🙂

 • CB97

  Heel mooi 😍 ik moet nog tot 28 weken wachten voor de volgende echo 🥲

 • Melissa_91

  Dankjewel hehe binnen 4 weken mag ik terug op controle

 • Joliebelly

  Mooie echo!😍
  Ik heb op 22 weken echo gehad en werd ons zoontje op 560gr geschat en zou overeenkomen met 23weken. Ik ben zelf niet klein en ik denk dat hij nu zo'n +30cm lang is😊
  Ik moet wel zeggen dat mijn baby's altijd zwaarder geschat werden dan wanneer ze werkelijk geboren waren.😅 mijn laatste bevalling was idem toen werd er geschat dat mijn dochter bijna 4kg woog!😅 en ze was uiteindelijk 3.220kg.

 • babyfluit

  24 weken! 🥰 Zo dankbaar voor dit wonder! Blijf nog maar lekker groeien baby 👶🏼

 • Anoniem38

  Joehhh 24 weken😍🥰

 • mamavan4kidss

  hallo week 24😍 we kunnen aftellen langzaam aan hier word de kleine gehaald in week 37 zo spannend allemaal weer


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van zaterdag, 7 augustus 2021 tot en met vrijdag, 13 augustus 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50