Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1260)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Beebje2023

  24 weken...hier lijkt het alsof de tijd stil staat...het leven gaat ook zo hard verder. Moet bewust proberen te genieten van deze laatste zwangerschap.

 • Liza37

  Wauw, 24 weken! Wat gaat het hard! Meer dames die nog niet echt een buik hebben? Bij mij zie je het nog nauwelijks met kleren aan. Heb sowieso ook nergens last van al vanaf het begin, dit weekend weer 2 avonden op stap geweest tot 3 uur s nachts. zou ik meer rust moeten nemen? Blijft wel beetje onwerkelijk zo. Voel m’n meisje wel lekker veel bewegen. Zo blij 😍

 • Beebje2023

  Als je geen last hebt is dat nu een goed teken geloof ik. Zeker als je de kleine verder goed voelt. Ik heb al een flinke buik en ook veel harde buiken, maar ja...bij de 4e is het allemaal te flexibel.

 • babyfluit

  24 weken bereikt!💖🥹😍 Dit voelt toch altijd als een enorme mijlpaal. Waar mijn zoontje altijd relaxed en rustig in de buik was, is dit meisje ontzettend druk. Wel fijn om tot nu toe niet steeds zorgen te maken om de bewegingen. Hopelijk blijft ze zo lekker druk 🥰 Nog ongeveer 16 weken en de nesteldrang begint langzaamaan toe te slaan. Nog zoveel op de to-do list, dus maar snel aan de slag 🙈

 • Jana001

  Heerlijk he 🥰 toch wel een opluchting iedere keer idd!
  Ik geniet ook zo van de schopjes. Ze heeft echt nog een zwembad en draait nog alle kanten op. 😅
  Heb je al veel roze geshopt? Hier ben ik eerder dan anders kleertjes aant uitsorteren enz. Wassen zal ik nog maar even laten 😅
  Die countdown naar kerst zie ik nu graag verschijnen 🥰🥰🥰
  Heeft je zoontje al het besef dat er een baby komt?

 • babyfluit

  Ja zo fijn!! ☺️ Ik ben zelf 1.61 en de baarmoeder zit al vrij hoog, ik ben zo aan het genieten! Op vakantie in Amerika heb ik heeeeel veel jurkjes en roze gekocht in de outlets, maar thuis heb ik amper nog iets gehaald 🙈 dit weekend willen we bezig met de kinderkamers! Mijn zoontje gaat naar de andere kamer toe en de baby komt in zijn oude kamer, dus daar hoef ik alleen wat accessoires te gebruiken ☺️ Mijn zoontje heeft nog werkelijk geen idee dat er een baby komt.. ik ben zo benieuwd hoe hij het gaat vinden 🤭 Voel jij je nog goed?❤️

 • NJoy*

  Yes 24 weken! 😍 nog 16 te gaan, aan de ene kant gaat het super snel, aan de andere kant kan het me niet snel genoeg gaan 🤭

 • Maaistro

  24 weken! Dat gaat snel ☺️ hoe gaat het met jullie?? Al bezig met de kinderkamer en kleertjes?

 • Sandra-D

  ja de tijd vliegt! ik heb al een zoontje van bijna 2, dus veel kleertjes zijn er al en de babykamer blijft ook onveranderd, ik kon natuurlijk niet laten om toch wat nieuwe dingen te kopen en we gaan in onze vakantie druk bezig met de nieuwe komen voor de grote broer. daar zijn we al wel met de voorbereidingen begonnen en alles uitgezocht moet alleen nog in elkaar en geverfd worden.

  ik vind het lichamelijik ietsje zawwrder dan de eerder, maar ben dit keer ook heel misselijk geweest. opzich mag ik nog niet echt klagen en gaat het prima... en bij jou?

 • Maaistro

  Een beetje hetzelfde als jou 😉 Ik heb ook een zoon, hij is 4 jaar. En we zijn bezig met twee kamertjes, daar komen beide boefjes te liggen. T is bijna af gelukkig, kan ik eindelijk de boel gaan inrichten 😄

  Ik heb niet veel klachten, maar vind deze zwangerschap wel iets zwaarder. Nu natuurlijk ook de zorg voor z'n broer en ik werk nog 4 dagen, toentertijd studeerde ik en kon ik tussendoor veel uitrusten 🤭

 • Tat86

  24 weken. Nog maar 16 te gaan. Vind het best snel gaan.

 • Melissa_91

  Zijn er mama s die voorweeen hebben ?

 • Fmb

  Week 24 😍😍. Tijd gaat snell.
  Waarom is het zoo rustig hier 🤔


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van zaterdag, 21 januari 2023 tot en met vrijdag, 27 januari 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50