Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (895)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nas

  Hoi, hoi wij zijn net terug van een heerlijke vakantie. Nog voor dat de kleintje kwam, zijn we even er tussen uit geweest. Was heerlijk, 3 uurtjes in het vliegtuig viel ook goed mee. Ik begin nu wel en beetje vocht vast te houden. Mijn enkels en benen zwellen een beetje, kwa gewicht ben ik 3 kg bijgekomen. Hebben jullie ook last van gezwollen voeten??
  ?

 • Waterbloempie

  24bweken vandaag, het gaat best snel.
  Ik voel haar regelmatig, echt bijzonder

 • mamacarrie

  Week 24! Gisteren weer echo gehad en de kleine dame groeit nu goed.

 • jennitje

  Yeaah week 24 alweer. ... Wat vliegt de tijd 🙈 vanaf nu zal het nog sneller gaan ben ik bang komen drukke tijden aan 😍.. heerlijk de bewegingen en hopelijk blijf ik me oké voelen zoals nu. De vermoeidheid begint te wennen en ik kan er mee omgaan. Veder groei ik heerlijk. Hoest bij jullie? 💙😘

 • Xoboymom83ox

  💜 24 weken 💜

 • Essievanvliet

  Vandaag alweer 24 weken heerlijk ons drukke mannetje .vanmorgen de suikertest gedaan wat een ranzig drankje zeg 🤢🤢🤢🤢 Volgende week de uitslag

 • Troetelbeertje9

  Yes week 24 bereikt en wat voel ik de kleine toch lekker bewegen. Ik kan er geen genoeg van krijgen, geniet daar zo van.

 • M.E.

  Hallo week 24! Toch een kleine mijlpaal hoor.. Helaas weer verkouden aan het worden. Maar buiten dat en vermoeidheid gaat het goed. En met jullie?

 • PuppyWaf

  Ja voelt nu echt een beetje als een mijlpaal he!
  Hier gaat alles best goed. Mag niet klagen :)

  Hihi nog 4 weken + 1 dag wachten tot de 4d. Lijkt nog een eeuwigheid te duren haha.

 • CoCo29

  spannend he dat wachten .. wij hebben volgende week een pret echo .. heerlijk om weer even naar binnen te gluren ! en rond 30/32 weken krijg ik weer een echo ivm placenta ligging. maar ik loop dalijk vanaf de 30 weken weer in t ziekenhuis en daar krijg je standaard iedere afspraak een korte echo. duurt maar 2 min steeds maar toch altijd een fijn moment. over 2 weken krijg ik weer een verwijzing voor de suikertest . (wat ik overigens nog nooit heb gehad) heb wel aangegeven dat ik voor een dagcurve ga en absoluut geen drankje. verder gaat de tijd behoorlijk rap. morgen al 25 weken..

 • PuppyWaf

  Ja bij de vorige 2 zwangerschappen liep ik aan het eind ook tijdelijk bij de gyn. Daar kreeg je idd extra echo's.
  Ik ga er nu maar vanuit dat ik bij de verloskundige blijf... dus geen echo's meet voor zo ver bekend.

  Ik grapte vorige keer al tegen mijn vriend van dat wij beter bij de gyn konden lopen... kunnen we tenminste nog eens kijken.

  25 weken alweer... Ja je bent altijd zo snel weg hihi

 • M.E.

  Ohh leuk! Dat is dan een pretecho neem ik aan?
  Ja, de tijd gaat aan de ene kant snel, maar soms ook weer zo langzaam haha

 • PuppyWaf

  Ja een pretecho. Zo ver nu bekend krijg ik verder ook geen echo's meer. Helaas 😢

  Hihi ja ik weet het. Gelukkig zijn dit wel de leukste weken om zwanger te zijn. Echt genieten!

 • M.E.

  Ook geen liggingsecho tegen het einde?

 • PuppyWaf

  Zo ver bekend nog niet.
  Ik weet in iedergval nog niks.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van maandag, 5 augustus 2019 tot en met zondag, 11 augustus 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50