Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1316)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Bigbuik

  30 weken vandaag. Ik vind het wel een dingetje. Het gaat hard nu.

 • Siema84

  30 weken 💙💙🙏

 • DjR

  Week 30 ,echt een mijlpaal, nu al zin haar te ontmoeten 😚😚@nogevengeduldhebben🥰

 • MargieC
  30 weken en 2 dagen op zondag (gisteren). Na een sneltrein bevalling binnen 3 uur (van start tot laatste hechting) nu de trotse ouders van 2 super kleine super sterke meiden. Mama moet nog haar gedachte op een rij krijgen, en kan de slaap niet vatten (2 uur maandag s ochtends/ eigenlijk nog nacht), maar super trots op mijn kanjers. Succes nog aan alle moeders-to-be die hopelijk nog een paar weken wachten tot dit wonderlijk moment daar is! Ons nieuwe avontuur begint iets eerder dan verwacht. ♡
 • Serena-a-a

  Gefeliciteerd... Dat was zeker even schrikken 😱. Fijn dat het goed met ze gaat. Geniet van je mooie meisjes 🥰

 • Eennieuwleven

  Wauw!
  Van harte proficiat met jullie 2 meisjes.

 • jeannet86

  Poeh wat wordt het zwaar. Zwanger van 2 meisjes. Maar heb nog 2 jongens van bijna 2 en 5 rondlopen.
  Gelukkig alle controles steeds in orde.

 • PZK

  Oja dat geloof ik! Kvind 1 nu al zwaar worden🙈 heb er drie rond lopen van 3-6-8
  Sterkte hoor.

 • Tesssss

  Vraagje: hebben jullie in rust wel eens een harde buik met zo’n weeïg gevoel onderin?
  Mijn buik deed afgelopen week pijn in de omliggende spieren boven en banden zijkant. Dus gister een middag kids weg naar opvang en 4 uur op bed gelegen en mn buik werd helemaal soepel Heel fijn. En in bad s avonds en dan is mn buik het meest soepel.
  En ik was verrast doordat ik na een uur een gevoel van onderin mn buik kreeg dat voelde als een wee Wel de lichte variant en mn buik werd hard. Een soort oefen wee denkik. Dit gebeurde later nog een keer. Ik las daf het in derde trimester kan door oxytocine (kan door ontspannen in bad) dus klinkt normaal. Ben niet verrast door de harde buik maar vooral dat gevoel erbij.
  Vorige twee hadk ook wel 2-4 weken oefenden maar dat wat over mn hele buik te voelen als een harde buik, en trekkend maar pas vanaf 36 weken. Niet zo’n weeïg gevoel onderin.
  Naja blabla beetje uitgebreid maar ben vooro benieuwd of iemand dat kent Misschien Omdst het een derde keer is voor mij nu? Maar kan dat ook betekenen dat de baby eerder komt
  Als dit vaker gebeurd.... dat schoot ineens door mn hoofd dak misschein nog even wat meer moet opschieten en alles mer 34 weken echt klaar moet hebben Van ziekenhuis tas tot schone maxicosi etc

 • PZK

  Hier ook in rust paar keer harde buik gehad. Werd er even benauwd bij en m'n ademhaling gaat sneller. Echt zo n lichte wee. Dan voel je ff weer hoe de weeën voelen( alleen dan hele lichte mate) , ik denk dat t de voorbereiding is, of dat je ff rustig aan moet doen, of de groei of ligging anders word. Geen idee.
  Dus wel bekend hier.

 • Tesssss

  Ja nou echt een lichte wee Was echt een herkenning Apart hoor Andere kant ook niet erg om beetje voor te bereiden op wat komt. Klinkt alsof het dus normaal is. Als het stiekum okk voor wat eerdere/snellere ontsluiting zorgt 😝

 • PZK

  Ja zei ik ook al, wie weet doet het alvast wat van onderen haha. Ik blijf altijd potdicht zitten tot ver over tijd. Dus verwacht nu wel weer met de 4e.

 • Tesssss

  Als je wilt vertellen Benk benieuwd naar of je bevallingen okk verschillend waren qua start en lengte.
  Ik had de eerste start met gebroken vliezen, duurde lang kwam niet goed op gang en traumatisch door buik been (vooral dat laatste) weeen. En ik mocht niet meer uit bed na een mislukte ruggenprij omdat ie wel een uur gewerkt had. En tweede keer veel in bad gelegen en uiteindelijk heftigste Wat ik als echt tel dat duurde 4 uur en heb staand bevallen en zou het zo weer willen doen. Maar ze zeggen dat nu ook langer kan lijken omdak eerder herken nu. Hoop zelf weer een vlotte bevalling

 • PZK

  1e, proberen inleiden IVm zwamgerschapsjeuk. Twee dagen ballonkatheter/1dagbhormoonveter. Daarna vliezen breken en aan infuus. Smorgens ingeleid en s'avonds half tien geboren. Dus al met al best lang.
  2e, 9 dagen over tijd , strippen en met veel moeite de vliezen prikken. Toen met weeën na ziekenhuis einde vd middag en tien uur geboren. Dus best snel.
  3e 11 dagen over tijd, ook met heel veel moeite vliezen prikken en met weeën na ziekenhuis s'avonds na t eten en is 12uur geboren s'avonds.
  Eerste cm gaan langzaam maar eenmaal bij 5/6 gaat het ineens supervlug en heftig. En dan is t ook zover. Paar x persen en ze zijn er.

  We moeten maar afwachten. Ben inmiddels bij 31 weken beland😅

 • Nairobi

  Nee meis geen ervaring mee. Ik heb alleen soms een beetje een strakke band onder in mijn buik. Denk dat dat vergelijkbaar is. Waarschijnlijk hebben we allemaal al wel iets zo af en toe al helaas.

 • Blije_gup
  It`s an alien! 👽😆
  Elke avond rond 22:30 is er een feestje in m'n buik. 🎉🥰
  Op het filmpje valt het nog mee, vaak is het veel heftiger. 😱
 • Tesssss

  Wat een gaaf filmpje 🥰 je lichaam wordt overgenomen 🙃lijkt het soms als je buik zo in beweging is

 • Momtini

  Haha! Apart he maar bijzonder dat je dan zo wezenlijk waarneemt dat je kindje van binnen zit 😙 Hier gaat t soms ook zo, maar wat meer de light variant 😅

 • Blije_gup

  Blijft vreemd idd. Wel leuk voor de oudere kids om te zien.
  Heb placenta achter liggen, misschien daarom zo duidelijk?

 • Nairobi

  Gaaf zeg!!! Leuk om te zien..

 • PZK

  Leuk. Hier ook heel erg afgelopen dagen. En dan slaap je op de zij, en dat gestoot in beide zijden. Ppff. Werd er vannacht wel beetje raar van. Bijna geen moment rustig haha.

 • Blije_gup

  Op m'n linker zij, rechter zij of rug... Maakt geen verschil.
  Soms is t oncomfortabel. Kan me voorstellen dat je er naar van wordt.

 • Petra27

  Hahah wauw.
  Leuk is dat om te zien he 😍😍 hier gaat het vaak ook zo

 • Blije_gup

  Ja helemaal geweldig. Al voelt t soms alsof ik beurs word getrapt. Hahaha

 • kimberly106

  gaaf hoor🤗zo heerlijk!!! hier ook echt een heeeel druk meisje!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van dinsdag, 31 maart 2020 tot en met maandag, 6 april 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50