Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1234)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Veer1701
  Vandaag de 30 weken gehaald🎉 zo dankbaar dat ik na afgelopen donderdag even niet meer verwacht... 🙈 Donderdagavond opgenomen in het ziekenhuis met harde buiken en bloedverlies... Gelukkig sinds vrijdagmiddag weer thuis maar mag dus letterlijk niks meer doen tot aan de geboorte.. Moest wel rekening houden met een vroeggeboorte want mijn baarmoeder was er al helemaal klaar voor kon ze voelen en zien via inwendige echo😑
 • C35

  Oei! Sterkte!!

 • Veer1701

  Vanmiddag afspraak bij de gynaecoloog gehad, en de bloedingkjes worden vermoedelijk veroorzaakt door een bacteriële infectie... Dus nu antibiotica mee gekregen en dan zouden de bloedingkjes moeten stoppen... Loop nu wel de rest van mijn zwangerschap uit bij de gynaecoloog

 • Yaantje182
  30w vandaag! 38cm en 1,637kg was de meting afgelopen vrijdag. Ik mag dinsdag een uitgebreide suikertest gaan laten doen in het ziekenhuis, joepie wat kijk ik er naar uit 😅. Alhoewel de eerste keer de suikerwaarden goed waren moet ik toch nog de grotere doen omdat meneertje zo stevig groeit en bijkomt.
 • Vlindermoeder

  30 weken vandaag! Poeh, ik ga het nu wel erg spannend vinden. Nog 2 weken en dan hebben we weer een mijlpaal bereikt. Laatst een groeiecho gehad en mevrouwtje dikbil woog al 1468 gram! Iets bovengemiddeld, maar geen reden tot zorg. Lichamelijk vind ik het nu echt wel pittig. Madam ligt hoog en regelmatig tegen mijn ribben aan. Na het verlies van onze zoons ben ik extra dankbaar voor deze zwangerschap, maar ik ben stiekem wel aan het aftellen. Gisteren te druk geweest en dat voel ik vandaag 😅

 • Bam4

  Morgen 30 weken, vandaag echo gehad. Kindje word geschat op ruim 1600 gram en lag nog dwars, maar kon nog draaien

 • MissFey

  Spannend de dag vliegen ❤ wel last van harde buik na het eten. Veel bij gekomen... Ik heb sessies bij de diëtist om mijn gewicht op peil te houden.

 • Lucailyana1215

  Hier 5 kilo nu bijgekomen op heel de zwangerschap. Gelukkig niet teveel bij ander 2 was 15 en 10 kilo

 • Mona84

  26 November 30weken echo gehad,
  ❤❤ onze kleine weegt1621 gram.

  27 december hebben we nog 1 groei echo dan word het aftellen 😘😂

 • mamavanisaenlucas

  Vingerprikje gehad bij vk en ijzer iets te laag dus moet weer ijzerpillen slikken. Bloeddruk ietsje omhoog gegaan. Verder prima 👍🏻 over drie weken weer.

 • Lucailyana1215

  30 weken yess nog 10 weken te gaan. Maar zal minder zijn aangezien ik zwangefschapsdiabetisch heb en moet spuiten laten ze mij nooit lopen tot 40weken spannend 17sep terug na gynecoloog dan zal ik meer weten he


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van maandag, 17 februari 2020 tot en met zondag, 23 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50