Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1336)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • babelutta
  30 weken vandaag heb ook de diagnose zwangerschap diabetes gekregen. Dit is echt balen. 7 keer op een dag prikken om de suikerwaarde te meten... Maar dit allemaal voor een goed doel! Dat mijn kleine meid gezond en wel ter wereld mag komen.
 • Mamasblog
  vandaag precies 30 weken zwanger!
 • NorthA24
  Hier ook vandaag precies 30 weken :)
 • Mamasblog

  Leuk! Mooie buik ook. Ik heb precies hetzelfde jurkje :D

 • 6de-kindje

  30weken 💕 wat gaat de tijd snel nu .
  Mijn kinderen zijn 5weken thuis nu . In België zijn de scholen gestopt met les geven , mijn kinderen moeten dan al hun lessen thuis krijgen dat valt wel zwaar .
  Het is nu zo en we moeten er het beste van maken , hopelijk krijgen we wat mooier weer en kan ik ook met hun naar het park enzo. Als ze naar school trug gaan is het nog 5weken dat ik wat kan rusten dus cv😊 dan zal ik al alles klaar maken voor de baby. Kijk er naar uit 😍

 • Mamof3

  Tis te hopen dat het na deze 3 weken terug normaal zal verlopen. Maar ik heb het gevoel dat het nog langer zal duren. Aangezien sommige mensen het niet serieus nemen en blijven afspreken om feestjes te bouwen en dergelijke! Het enige wat ik wens is dat ik een normale aangename kraamtijd kan beleven en niet zielig alleen in het ziekenhuis moet vertoeven. Hopelijk in mei alles voorbij!! 🙏❤

 • 6de-kindje

  Ik hoop het ook hoor 😊
  Het is niet leuk om zo dan te moeten bevallen hè .

 • Mamof3

  Week 30 Jihaaa! So happy 🥰 alhoewel ik wel bang ben voor die virus. Wij mogen dit echt niet oplopen! Hoe denken jullie erover?

 • Yune

  Hoi week 30. Vandaag weer naar de gyn voor een groeiecho, dus ben benieuwd.

 • SandraJ

  Alles in orde? Ik heb dinsdag de groeiecho 🥰🥰🥰

 • Yune

  Ja, het buikje zit net boven de curve, en het hoofdje netjes op curve

 • Sterremama

  30 weken vandaag
  Zo fijn te weten dat ik de laatste 1p weken inga
  (ze laten me max lopen tot 39w5). Ovr 4w bereiken we de termijn waarop men vorig kindje is overleden. De komende weken zijn dan, voor mij, ook zenuwslopend.

 • Arzu87

  ik heb een tweeling in me buik.Ze zijn samen zo bezig heel beneden in me buik. Straks 30 wekencontrole ben echt benieuwd wat ze daar beneden aan het frummelen zijn.

 • Sterremama

  Hoe was de contrôle ?

 • Arzu87

  een van de kinderen was toch in de stuitligging.Ik mag tot 36 weken en dan wordt ik ingeleid. dus is echt spannend aan het worden.Ik hoop voor je dat je een gezonde baby in je armen heb over een paar weekjes nog. wist niet dat je eentje zo laat in je zwangerschap had verloren veel sterkte hiermee

 • Sterremama

  Wauw 36wk! Das is plots heel erg dichtbij he!
  Ja helaas wel. Maar er was niets genetisch dus we hebben goede kansen dat deze keer alles goedkomt. We hebben wel al een gezonde dochter van 3.5j dus we weten wel dat het mogelijk is. Al blijft de schrik wel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van vrijdag, 5 juni 2020 tot en met donderdag, 11 juni 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50