Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (886)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • E.-J

  Vandaag 30 weekjes en 1 dag! .. Zo spannend het lijkt zo dichtbij te komen nu👶

 • No-more-coffee

  30 weken vandaag! Nog 6 weken tot mijn verlof , zie er wel naar uit! Merk dat ik me slechter kan concentreren en minder gefocusd ben, dus het word wel eens tijd voor verlof 😏

  Over 3 weken groei echo, ben benieuwd! Vorige week tijdens controle zei de vk dat de kleine al wat leek ingedaald , verbaasd me zo gezien ze bij elke controle en echo heel ongunstig heeft gelegen 😅

  Hoe gaat t verder met jullie?

 • MommyLis

  Hier ook 30 weken vandaag 😊 voel me goed! alleen wat je zegt concentratie op het werk is ver te zoeken! 19 juli ga ik met verlof ook nog 6 weekje dus. Onze kleine uk ligt al ver ingedaald maar ze heeft nog genoeg draai en bewegingsruimte.

 • No-more-coffee

  Ik ga ook de 19e met verlof 😏 Zie er echt naar uit!

  Ah ook al ingedaald , dat is fijn!

 • Brietje79

  Lekker af tellen!!! Je lijkt wel steeds meer in je cocon te gaan ofzo. Althans hier!

  Ik zou officeel nu ook over 6 wkn gaan. Maar door de zw over 4 wkn al.
  Fijn dat ze al naar beneden lag!!
  Hier vorige week met de groei echo in stuit en benen in dr snuit! Haha.
  Maar ze is mini dus heeft nog ff.
  1e lag met 32wkn klaar, 2 ook mini en pas met de geboorte. Moet over 1.5 week nog een groei echo dus ben benieuwd hahaha

 • No-more-coffee

  Oh ze heb nog even ja😁 Duimen dat ze op tijd goed zal draaien! 🍀 Jaa dat van die cocon herken ik wel, moet ook veel vragen of mensen wat willen herhalen als ze iets zeggen Haha t land 9 vd 10x echt niet 😂

 • Brietje79

  Hahaha ja dat dus. Of dingen totaal vergeten!

  Hier lag madam maandag met dr hoofdje naar beneden. Had vanaf vrijdag best wel pijn in mijn buik en voelde haar minder. Het zouden dus indalingweeen geweest kunnen zijn. CTG was goed en ze is weer mega druk!!

 • No-more-coffee

  Ah zij is ook dus al op d'r plekkie 😉 Fijn dat de ctg
  Goed was!!

 • Brietje79

  Nee geen plekkie🙈
  Vrijdag weer zh geweest. Buikpijn niet te houden en geen gevoel. Gelukkig was CTG, echo en binnenwaarts goed. Van de week uitslag bloed en urine. Ze lag weer lekker met dr hoofdje in mijn ribben 🙈🙈🙈

 • me-joyce

  We zijn begonnen met afbouwen op het werk, heerlijk! Officieel nog 4weekjes maar gister de laatste hele dag gedraaid. Het wordt teveel.
  Vandaag vk.. Nog steeds lage bloeddruk maar dat weten we inmiddels wel en samen met de groei, schattingen en echo's wordt ook deze keer ons baby'tje een echt baby'tje.. Dochter was 2830 en deze zal waarschijnlijk niet ver boven de 3000 uitkomen. Heel fijn Haha

 • Billie2018

  Net terug van de gynaecoloog,ons meisje doet het supergoed!
  Vandaag 30w5d en wordt geschat op 1kg678.

 • >Roos<

  Hoofdje van de baby is te klein bleek uit de groeiecho. Nu moet ik tussen nu en 2 weken naar de gynaecoloog voor een echo. Hopelijk is het dan beter. Ook weeg ik 5 kilo zwaarder dan toegestaan is volgens de arbowet van ambulance dus moet of beneden bevallen op de keukentafel of geboortecentrum. Anders op risico alsnog boven.. maarja ik weet ook niet van te voren hoe het gaat lopen.. Baal er best van. Net nu alles zo goed geregeld was en ik een plan had gaat het hele plan niet door.

 • >Roos<

  pff nachtmerries Vannacht droomde ik dat mijn zoontje gilde en uit het raam viel.. Ik kon hem nog opvangen.. gekke is dat het bij mijn moeders huis waren, waar we dus nooit komen. (geen contact).. Afgelopen woensdag droomde ik dat mijn man naaktfoto's maakte op zijn werk ( hij werkt niet eens wegens ziekte) van een slank iemand. ( ik ben zelf namelijk mollig zeg maar gerust dik.) En ik ging er zo in mee op met die droom dat ik hem er gelijk naar vroeg toen ik wakker werd .. Die dromen lijken ook echt net alsof het ook echt gebeurt is... gelukkig voor mij dat het maar dromen zijn en ik las dat dromen te maken heeft met verwerken van je angsten etc.. Laten we dat maar hopen Dromen zijn bedrog..
  Mijn man heeft soms best medelijden.. ik word bezweet wakker en ik zeg gelijk alles tegen hem wat ik gedroomd hebt... Sommige zijn grappig en gaan echt nergens over ,maar de andere kant zijn de nachtmerries.. die net lijken of ze echt gebeurt zijn en je dag bepalen.. En als je dan eenmaal weer terug bent in je ritme is het al weer avond en wacht de volgende droom op je.

  Nu maar hopen op leuke dromen Jullie ook last van dromen / nachtmerries??

  Ik word wel erg blij van dit mooie weer. Maandag de echo en vrijdag voorjaarsmarkt en tussendoor nog lekker blijven zonnen met mijn mooie bolle buik..

 • NewBaby2018

  Ja hoor, herkenbaar. Ik droomde laatst dat de baby in mijn buik niet van mij was 😅🤔 bijzonder toch?! Slapen is sowieso erg slecht de laatste week.. hoop zo dat dat nog weer een beetje hersteld.. afgelopen nacht wel 5x eruit geweest en van 2.30 tot 3.30 uur klaarwakker. 🙄

 • >Roos<

  Hihi Zou apart wezen als de baby niet van jou is he. Gek al die rare dromen. Ik was afgelopen nacht om 1.30 wakker en kon al niet meer slapen. Laten we hopen dat het idd nog even beter gaat worden.

 • >Roos<

  Vandaag 30 weken en de nachten beginnen zwaarder te worden.. Moet 2x of soms wel vaker naar de wc s'nachts. En na de 2de keer..bijna altijd rond een uur of 4 kan ik niet meer slapen... Overdag lukt het me ook niet om te slapen aangezien ik dan hoofdpijn krijg als ik weer wakker word...

  Maandag kunnen we weer kijken naar de baby. Dan staat de groeiecho gepland. Het geslacht weten we ook nog niet helemaal 100% dus eigenlijk nog een verrassing, maar wat is het moeilijk om voor unisex kleding te kijken... De roze en blauwe hoeken inde winkel vind ik toch leuker..

  Ik ga nog even verder met soppen en dan lekker genieten van het zonnetje.. wens iedereen een goed weekend!

 • NewBaby2018

  30 WEKEN!
  Wat voel ik mij sinds een week slecht worden.. Vage klachten: niet misselijk, niet duizelig, geen buikpijn... maar allemaal net er tegenaan. Slapen gaat slechter, voel me met de dag aftakelen. Harde buiken in ruststand.. Ben niet extreem druk geweest, de baby daarentegen wel. Misschien een flinke groeispurt. Vandaag m’n Rhesusprik ophalen, zal er eens naar vragen bij de verloskundige. Maar al met al schieten we alweer lekker op! Kan niet wachten 💛


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van woensdag, 22 augustus 2018 tot en met dinsdag, 28 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden