Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1583)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Si2020

  30 weekjes zwanger.!

 • Saaaarh

  30 weken en poehhh, je hield me weer goed wakker vannacht..

 • MandyGMF

  Nog maar Max 8 weken. Vandaag geboorteplan bespreken met gynaecoloog. Partner zal net als de 3e helpen met de geboorte. Hij vind dat een super ervaring. En als verpleegkundige was zijn stage een geboorte meemaken. Nu mag hij 2e keer zijn eigen dochter helpen met geboorte. Spannend allemaal de laatste weken

 • Sara1989

  Nog maar 10 weken.
  Can't wait!
  😘

 • Vicja

  30 weken 💕

 • MarieMara
  Hallo allemaal ... vandaag een herhaling van de 3D echo gehad. De vorige keer niet de beste beelden al vond ik ze zelf al mooi genoeg 😅. Maar vandaag lag de kleine nog steeds het beeld te dwarsbomen , dus geen betere foto’s dan de vorige keer.

  Ze had 3 weken geleden gemeten dat de buik 2 weken achter liep (helemaal verkeerd 😑) en de gyn op het ziekenhuis zei dat het wel goed liep. Vandaag nog eens gemeten en de baby loopt dus precies goed op groei in de middelste curve. Weegt nu 1450 g ongeveer ... happy me ... een foto van mijn buik er bij , trots 🥰
 • KikiAnnabel

  Aahw super fijn dat het gewoon goed is! Al een mooie buik heb je!!

 • MarieMara

  Bedankt voor je reactie 😘. Echt wel ... een hele opluchting ❤️🙏🏻 Ik zag laatst een foto van de eerste zwangerschap ook bij 30 weken , toen had ik pas een dikke buik 😄 eet nu al de hele zwangerschap koolhydraatarm en dat scheelt zo’n 20 kilo extra aankomen ... toen 33 en nu vooralsnog rond de 12 kg aangekomen.

 • Cati

  Alweer 30.1 🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van dinsdag, 23 maart 2021 tot en met maandag, 29 maart 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50