Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1622)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • dabren

  Oei zo hier ben ik al lang niet meer geweest! 30+2 vandaag. Hoe gaat het met iedereen? ☺️

  Hier goed! Babyboy groeit top!

 • Lief1988

  Week 30 alweer gaat echt snel nu.
  Met wel weer suiker en ijzer prikken 3de keer. Groeiecho gehad kleine groeit wat te goed 1548 gram buik is ook voor op groei dan de rest, maar dat was bij mijn andere kindje ook zo zware jongens haha, 8 augustus de ligging echo en dan met 35 weken hopelijk de datum voor de geplande keizersnede.
  Grote schoonmaak in huis te veel in een keer natuurlijk wat je dan wilt gaan doen maar komt goed. Verder erg moe moet en nog eens moe.
  Hoe gaat het met de rest van de dames hier, kunnen jullie het een beetje volhouden?

 • Cassandraa

  Hier ook erg vermoeid en wil ook teveel doen... waarom met 35 weken bevallen?

 • Lief1988

  Ik bedoel met 35 bespreken sorry hihi
  Ook nog langs de narcose dokter was vorig jaar ook wegen en zo vragenlijst invullen. Word zwaar twee keizersnede in twee jaar tijd hoop dat het meevalt net zo als vorig jaar stond ik gelukkig de tweede dag al uit bed maar elke keizersnede is natuurlijk anders.

 • ProudMommyDaan

  Ze bedoeld denk ik dat ze met 35 weken hoort wanneer de geplande keizersnede datum is zo lees ik de zin 😅

  Ik ben ook erg moe maar meer met vlagen,
  Nog 4 weken dan is mijn verlof🥳

  Hebben jullie ook van die losse knakkende heupen/bekken?
  Ik merk vooral als ik me draai in bed dat het daar knakt en kraakt😂

  Verder voel ik mezelf wel toppie vandaag 30 weken alweer de rijd vliegt!!!

 • Lief1988

  Ow ja herkenbaar heb met draaien in bed net zo klik geluid in de bekken of knapt het, nu heb ik ook wel erg last van mijn bekken hoor niet fijn. Fijn dat je bijna verlof hebt 😀

 • Cassandraa

  Onee, verschrikkelijke jeuk aan de binnenkant van mijn handen en onderkant voeten 😥 Zwangerschapscholestase? Ook donkere urine en slaap 's nachts niet goed en werd net zelfs wakker van de jeuk 😵 ik ga morgen meteen bellen om mijn bloedwaarden na te kijken. Hebben meerdere dames hier last van? Dit is mijn 2de kindje en met mijn zoontje had ik hier geen last van. Ik lees ook enge dingen op google over dat het gevaarlijk is voor de baby en dat ze dan ook waarschijnlijk eerder de baby moeten halen..

 • Babywens2021

  Nog nooi van gehoord eigenlijk, als je het niet vertrouwd vk of ha bellen voor de zekerheid.

  Sterkte🍀

 • Cassandraa

  Ja ik had er ook nooit eerder van gehoord, maar heb het gegoogled.. ik heb meteen bloed geprikt en moet nog op uitslag wachten. Maar heb eigenlijk geen jeuk meer, dus hopelijk heb ik het niet.

 • Babywens2021
  30 weken, ik voel mij echt een olifant. Hoe gaat het met iedereen?
 • Isadora86

  Welnee je bent mooi zwanger!!

  Hier gaat het goed. De baby drukt alleen soms op mn blaas/organen en dat is niet zo fijn haha.
  Overmorgen alweer 31 weken!

 • Babywens2021

  P.s volgens mij zijn wij steeds de enige zo'n beetje die aan het kletsen zijn hier. Vind het maar stil hoor

 • Brabant2021

  Haha ja heb weinig tijd voor forums... maximaal dozen uitpakken en alles aan t inrichten en klaar maken ( verhuizing) en ook nog gewoon fulltime aan t werk..
  Dus lig 's avonds lang gestrekt op de bank 🤣😂

 • Babywens2021

  Oef dat is zwaar zeg, waarom dan ook nu verhuizen🤣 wel leuk vooruitzicht een nieuwe woning. Nog even dan heb je ook verlof lijkt mij

 • Brabant2021

  Ja soms komt er ineens iets op je pad zullen we maar zeggen hahaha.. kost me wel iets meer energie dan verwacht ja 🤣😂 ben straks wel toe aan verlof.. stop 4 weken van te voren tenminste dat is de planning

 • Isadora86

  Haha ja tis best stil hier he haha! Ik denk dat iedereen lekker aan het nestelen is. Ik merk zelf ook aan mezelf dat ik me meer op mezelf richt en lekker in huis bezig ben. Veel rusten ook.
  Trappen oplopen is soms al zwaar haha

 • Babywens2021

  Ja 1x per week bekkenfysio, maar nu ik verder in de zwangerschap kpm wordt het steeds zwaarder en daarom wordt ik ingeleid met 39 weken. Stiekem hoop ik natuurlijk eerder want ik trek het echt niet meer.

 • Babywens2021

  Och ja ik herken het inderdaad. Ik heb echt gigantische nesteldrang en dat heb ik nooit gehad met de jongens. Opeens moet alles spik en span zijn. Echt zo irritant want ik kan kan amper wat doen door de pijn die ik heb. Geen goede combi dus.

  Nog eventjes en dan hebben we allemaal ons prinsesje🥰

 • Isadora86

  Ja hier ook haha! Ik wil alles netjes hebben en veel poetsen.

  Echt rot dat je zoveel pijn pijn. Ga je ook naar de bekkenfysio?

 • Babywens2021

  Zo voelt het wel haha hier ook bijna 31 weken. En ik wordt sowieso ingeleid met 39 weken dus nog max 8 weken voor mij🥳

 • kimberley-mama-van-4

  30 weekjes zwanger vandaag .
  met 27.4 brak mijn vliezen . er zit een scheur in .
  lig opgenomen in zkh tot 32 weken en mag dan terug na mijn eigen ziekenhuis . mijn eigen zkh werkt met thuismonitoring . dus daar leef ik wel na toe eerlijk gezegd .
  onze meid doet het fantastisch groeit , beweegt en doet alles nog zoals het was .. dus al met al met heb ik echt super veel geluk gehad .
  we gaan duimen dat ze nog wel een aantal weken goed door kan brengen nog zo

 • Fleur38

  Oh wat spannend. Rustig aan en succes de komende weken. Fijn om te horen dat de kleine meid het zo goed doet.

 • Debber

  Hallo allemaal, ik vroeg me even iets af. Zijn er zwangeren onder ons die ook al een uitnodiging voor een Corona vaccinatie hebben gekregen? En zo ja, hoe staan jullie daarin?

 • Rejinda

  Heb gisteren de 1e prik gehad. Echt corona krijgen schijnt risicovol te zijn, zeker later in de zwangerschap. Ik was ook onzeker erover, zeker omdat ik het gevoel had dat de baby al ietsjes was ingedaald, maar verloskundige zei dat het prima kan. Bijwerkingen zijn vaak van korte duur en kunnen geen kwaad. Je kunt misschien altijd even bellen met je eigen verloskundige en overleggen wat voor jou het best is? Ik heb gelukkig nog niet veel bijwerkingen van het vaccin, een beetje lichte hoofdpijn alleen.

 • Jacky05

  Ik wacht nog op de uitnodiging en maak dan direct een afspraak. Heb getwijfeld, maar ga hem zeker nemen.

 • Debber

  Ok, ik twijfel ook nog steeds. Ik heb al een uitnodiging. Blijft een gok....

 • Zonnebloem84

  Gisteren is babyboy ingedaald denk ik.. hevige pijn in onderbuik en onderrug. Nu altijd steken in vagina 😅

 • Rejinda

  Hier hetzelfde, ineens flinke last van mijn rug ook. Alles voelt zwaar. Wel opletten dat het geen blaasontsteking is? Soms heb je het niet door.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van zaterdag, 25 september 2021 tot en met vrijdag, 1 oktober 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50