Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1048)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • mama-van-J-en-A-en-L

  Hallo week 30 😍

 • Irene00
  Yes! Vandaag 30 weken! Wat een mijlpaal 😁
 • Stef27
  30 weekjes vandaag!
  Lekker babywasjes draaien, en aftellen
 • Jt86
  30 weken yes. Het wordt wel behoorlijk zwaar nu. Gelukkig zei de verloskundige al dat ik niet langer hoef te lopen dan 40 weken. Ze wil me dan gaan strippen. Gelukkig maar want ik wil niet weer tot 42 weken lopen. Ben trouwens tot nu toe maar 5 kilo bijgekomen.
 • MamaItalia

  Wow dat is een flinke buik al! Wordt de baby groot geschat? Hier 2 keer ver na de 40 weken gelopen dus ik denk dat deze baby ook lang blijft zitten

 • Jt86

  Tot nu toe is hij niet te groot. Ben dus wel benieuwd hoe groot hij is als hij geboren wordt.

 • Doortje-
  Zo leuk
 • Doortje-

  Yes... 30 weken! Nog 7 - 12 te gaan

 • ~mammie~

  Joehoe!! 30 weken 😍

  Alles is zo goed als klaar nu! Allemaal afgelopen week geregeld.
  Heerlijk geshopt we hadden ook niks meer dus mocht helemaal opnieuw beginnen. Dat heeft zijn voor en na delen natuurlijk 😉
  Vanavond nog even naar een rotan wieg kijken (IPv box) voor de eerste periode beneden. En dan is t klaar 😍 en hoop ik stiekem dat ons meisje zich over 7 weken laat zien 🙈

 • DoubleVee

  Aha, daarnet controle gehad.
  Ikzelf ben weer teveel bijgekomen (al 16 kg in totaal), ons kleintje doet het gelukkig heel goed. Beweegt veel en wordt op 1800 gram geschat momenteel. Zit op p60 dus niet te ver van het gemiddelde...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van vrijdag, 26 april 2019 tot en met donderdag, 2 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden