Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1034)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Loedie26

  Joeeeee hele dag zware druk en harde buiken. Zal ze dan al indalen? Liever nog niet eigenlijk.... ookal weet ik dat dit niks hoeft te bepalen over bevallingsmoment..

 • Bapao

  Zou best kunnen, indalen kan behoorlijk oncomfortabel zijn.

 • Bapao

  Ff heel erg klagen hoor, sorry!
  Ik zie het even niet meer zitten.
  Heb vorige week na een goeie tijd een fijne terugval gehad in depressie. Baal van het feit dat mijn vriend nog elke week op stap gaat en ik dan (voor mijn gevoel) maar zit te wachten tot hij thuiskomt. Het ergste daaraan vind ik dat ik niet meer mee kan doen. Heb zo'n zin in een lekker glaasje wodka en gezellig meedoen met de rest. Ik baal dat ik me niet meer mooi en sexy kan voelen door de buik, fietsen en lopen gaat niet meer want dan krijg ik verschrikkelijke steken in mijn buik en ik baal er van dat ik mijn wasmachine niet zelf kan repareren zonder een man die de droger en wasmachine van de muur moet schuiven omdat ik dat niet meer voor elkaar krijg. Ek ben door de hormonen heel erg jaloers en bezitterig, herken mezelf nergens in terug. Kortom: alles is even kut. En ik weet dat ik me volgende week weer prima voel en ik weer blij ben met alles maar Nu. Even. Niet.

 • Havikje84

  Vandaag 30 weekjes zwanger🤗 merk wel al dat het steeds wat zwaarder word. Loop nu ook bij de fisio omdat ik zo'n verschrikkelijke pijn heb aan mijn bekken. Hopelijk werkt het een beetje want de zwangerschap duurt nog wel ff.. meer meiden die het best zwaar hebben?

 • Bapao

  Yup. Ik merk dat ik geen 20 meer ben. Word veel sneller moe en de slapeloosheid werkt daar ook niet aan mee. Bekkeninstabiliteit zorgt voor veel irritatie en om heel eerlijk te zijn heb ik heel erg behoefte aan een avondje goed stappen.

 • Oschafan

  Yup ik ga van ene probleem naar t andere helaas😫

  Begon na 12 weken met extreme moeheid, heel veel slapen. Dat ging over naar extreme energieloosheid. Mijn benen voelden loodzwaar kon amper lopen en hart ging tekeer als ik een klein stukje liep. Nu medicatie(vit D en ijzer) en gaat dat beter(Vanaf week 27). Echter door t weinige bewegen wat ik heb gedaan doet nu alles om mijn bekken pijn en loop ik bij fysio hiervoor. Ohja ook nog last van obstipatie heb hier ook medicatie voor😏

 • StefJuuh01

  Hier gister een mooie groei echo gehad. Alleen de beentjes iets ondet gemiddeld, maar ze zei al als ik naar jullie zoon kijk en naar jullie maak ik mij daar geen zorgen over. Wij zijn allemaal niet zo heel groot.

  Wel ligt meneer nu in een onvolkomen stuit. Dus de komende weken moet hij wel gaan draaien.
  Ik dacht steeds een voet of elleboog te voelen boven in de buik. Blijkt dus zijn koppie te zijn.

 • Bapao

  Fijn dat alles goed is
  Onze mini haar hoofd zit ietsies onder het gemiddelde. Lange benen, net als ik. Ze draaide een dag voor de echo ineens om en is behoorlijk aan het indalen geweest de afgelopen dagen dus dat is geruststellend. Nr2 lag in stuit tot een week of twee voor de bevalling. Je hebt nog tijd zat 😘

 • StefJuuh01

  Ja en als het niet zo is en het wordt een keizersnede vind ik het net zo prima. Ben daar heel nuchter over. Kan er toch niks aan veranderen.

 • Bapao

  Nee, precies dat! Mijn vriendin hamert bijvoorbeeld op borstvoeding geven, vet irritant. Tuurlijk wil ik dat doen, maar als het niet lukt, lukt het niet. Bevallingsplan? Niet hier. Gaat toch niet volgens planning, of je plan voelt bij nader inzien toch niet goed. Hahaha ik sta op de *we-zien-wel-hoe-het-loopt modus 😁

 • Bapao

  Nou, toch ff overleg met VK gehad. Was idd slijmprop, die hersteld wel weer in een paar dagen. Niks aan de hand zolang er geen weeën komen of vruchtwater gaat lopen. Mini is gister omgedraaid want voel voetjes boven. Jeej!

 • wherelifebegins

  Gelukkig was het niets ergs x

 • Bapao

  😂 heb net vriendlief de stuipen op het lijf gejaagd door hem op zijn werk te bellen dat mijn vliezen zijn gebroken en hij nu naar huis moet komen.. ik ben een heel slecht mens 😂😂 dat ga ik de komende 10 weken heel vaak doen om het leuk te houden

 • Oschafan

  Wahahhahahahahahaa😂 is hij ook gekomen?😉

 • Bapao

  Haha neej, heb m (nadat hij bijna van zijn graat ging) meteen gezegd dat ik hem in de maling nam. 😋

 • StefJuuh01

  Stouterd! Haha

 • wherelifebegins

  Foeiii! 🙈

 • sunnymiran

  30 weekjes

 • Deblok

  Whoop whoop vandaag 30 weken ❤️

 • Bapao

  Hoihoi, morgen 30 weken.
  Zijn er mama's hier die me iets kunnen vertellen over slijmprop? Ben net een enorme blubber tegengekomen en vraag me af of het de slijmprop was, of dat ik de ha moet bellen over een schimmeltje.
  Sorry dames, vieze vraag 😅

 • sunnymiran

  Bij mn eerste zwangerschal had ik ook een heel groot smerig glibberig ding..

 • StefJuuh01

  Mijn slijmprop kwam in stukjes en met wat oud bloed.

  Afgelopen dagen seks gehad? Restje van manlief?
  Ik merk wel dat ik nu dagen heb met meer afscheiding.

 • Bapao

  Hihi restje van manlief 😆 nee gatsie zou niet gezond zijn

 • sunnymiran

  Afscheiding heb ik hier ook mega veel last van moet soms gewoon een inlegkruisje gebruiken...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van zaterdag, 16 februari 2019 tot en met vrijdag, 22 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50