Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (964)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Channa83

  Goedemorgen! Yeeehhhh week 30! Nog 10 te gaan.. komt nu wel dicht bij zo. Gisteren bij de vk geweest.. nu over 3 wk weer. Wel hele lage bloeddruk en voor b12 gisteren ook weer gekregen. Moet heel rustig aan doen. Ivm hoofdpijn lage bloeddruk en veel harde buiken.

  En voor mijn idee doe ik al zo rustig.. wil juist lekker op pad en lekker bezig zijn. Maar ja daar speelt parten......

  Dames geniet nog even van het 🌞 weekend.

 • p0ekiej

  Hier ook verplicht rust houden, wordt gek van het stilzitten. Ben er nu ook wel klaar mee, ze moet nog even blijven zitten maar ben blij als ze er is.

 • Vlaflip

  Jeetje ik ben weer misselijk zeg. Moet me heel rustig houden om niet boven de toiletpot te eindigen... Ik herken dit niet als derde trimester kwaal vanuit mijn vorige zwangerschappen. Meer dames hier last van? Heb ook wel wat last van maagzuur, hangt hier misschien mee samen?

 • p0ekiej

  Misselijkheid is bij mij eindelijk weg, tot week 27 niks anders gedaan dan overgeven en beroerd zijn. Herken dit ook totaal niet van de jongens. Nu wordt ik gek van de harde buiken en weeën achtig gevoel. Doet af en toe zo'n pijn.

 • Bibsje1982

  Net weer terug van de VK. Onze dame wordt op 1700 gram geschat ❤
  Volgens mijn vk mooi op schema, paar daagjes voor.
  Alleen mijn ijzer is aan de lage kant, moet dus op mijn voeding letten...
  En dat terwijl ik ijzertabletten slik en best veel fruit... iemand nog meer tips???
  Ik heb toxoplasmose gehad en mag dus rood vlees.. maar weet niet zo snel wat ik nog meer kan doen...

 • sst

  peulvruchten, volkorenproducten, noten, gedroogd fruit.

 • LN85

  Wat is aan de lage kant? Je hoeft natuurlijk niet perse wat (meer) te doen. Zoals je aangeeft heb je al wat maatregelen genomen en als je verder geen last (lijkt) te hebben van duizeligheid of erge vermoeidheid kan het op zich geen kwaad.

  Ik had zelf 6.5 vorige week, wat laag is. Maar dat is natuurlijk ook relatief, ik weet toevallig dat ik normaal net iets boven 7 heb en dan is t verschil eigenlijk niet zo groot.

 • Bibsje1982

  Ik had in het eerste trimester 7.7 en nu was het 6.3
  Ik doe sowieso al niet veel meer ivm de bekken en rugpijn...
  Duizeligheid geen last van, moe zijn, tja ik ga sowieso in de middag al naar bed dus kan t aardig handelen. Maar ben wel regelmatig kortademig... Dat is wel erg vervelend..

 • LN85

  7.7 is ook niet heel hoog. Denk dat je niet meer dan je best kunt doen, en dat doe je zo te lezen al. Zal wel goed komen dan denk ik. Heeft kortademig zijn daar ook mee te maken? Ik heb dat ook, maar de baby zit nu soms ook gewoon heel hoog en als je dan ook nog moet eten bijv worden je longen wel een beetje verdrukt natuurlijk. Voelt idd niet prettig!

 • Bibsje1982

  Heb gelezen dat kortademigheid daar ook van kan komen. Nu dacht ik zelf ook altijd dat beeb dan hoog lag.. Wellicht combi van beiden?
  We zullen het zien. Ik ga idd door met wat ik nu doe, zal vast goedkopen. Thnx.

 • n90

  Jep hier ook 30 weken! Kereltje wordt geschat op 1787 gram ook een flinke.. vandaag ook weer cholestase geconstateerd.. dus hier ngo een weekje of 7 te gaan ☺️

 • Prutsertju

  Hoe word het gewicht van jullie baby's geschat? Mijn verloskundige heeft daar nooit uitspraken over gedaan, die meet de fundus hoogte en luistert naar het hartje. Of baseren ze dat op jullie aangekomen gewicht? Dat zou verklaren waarom ze er geen uitspraak over doet want ik ben de eerste 3 maanden 10 kg aangekomen vanwege stoppen met roken en medicatie...

 • Channa83

  Bij mij werd het gewicht geschat via een groeiecho. Buikomvang, hoofdomvang en bot van bovenbeen werd gemeten. Bij de vk hebben ze nog geen uitspraak gedaan wbt gewicht. Daar wordt iid fundusstand en hartje geluisterd.

 • Prutsertju

  Ah dat is dus voor mensen die bij een gynaecoloog lopen. Ik heb geen complicaties en zit niet in een risico groep en heb alleen een basisverzekering, dus dan krijg je na de 20 weken echo nix meer... Best onzeker over of ze wel lekker dik word maar komt vast goed 😅

 • LN85

  Bij mijn vlk deden ze dat 2 jaar geleden ook nog niet, maar nu krijg ik wel een groeiecho. Doen ze bij mij met 33 weken.

 • Bibsje1982

  Morgen moet ik weer naar de vk en krijg ik een groei echo. Mijn vk doet dat dus wel. 🤔
  Bij de pretecho (25+6 wk en mijn vk doet dat ook zelf) werd ze al op 1 kg geschat..
  Ben erg benieuwd morgen. Zal jullie op de hoogte houden..

 • Prutsertju

  Ohh mijn vriendin in Duitsland kreeg ook gewoon bij elke controle een echo... Ik ga toch maar eens informeren wat er mogelijk is volgende keer...

 • Bibsje1982

  Wauw, mnr heeft het goed bij mama 😉
  Lekker hoor, dat je nog 7 weken hoeft..
  Kan mij nu niet snel genoeg gaan.. ben t wel een beetje zat aan t worden. Zitten is niet fijn, liggen is niet fijn.. Hele dag door pijn in mijn rug en schaambot..Bah..
  Zo, weer even genoeg geklaagd 😉

 • Bibsje1982

  Hier ook 30 weken 🎉😊
  Nog 10 te gaan... hopelijk iets minder..😁

 • Mama_Ce

  Morgen 30 weken.. gisteren naar de gynaecoloog geweest, ons 'klein' manneke werd geschat op 1,911kg 🙊 vermoedelijk geboortegewicht 4,3kg 😯 er zit dus een reusje in de buik. Zal dus hoogstwaarschijnlijk geen 40 weken hoeven rond te lopen 😊

 • Lynn5

  Gaan ze je dan eerder inleiden?
  Ik heb 2 keer tot ruim 41 weken gelopen met de meiden. 4110 en 4160 gram.
  Nu ligt deze kleine 2 weken voor qua groei, dus verwacht dat ze me nu ook niet zo lang zullen laten lopen.

 • Mama_Ce

  Heb van m'n dochter 5j terug een keizersnee gehad, dus ik vrees dat ik niet ingeleid mag worden (voor de druk op het litteken). Dus zal meneer vanzelf moeten komen of mss dat er andere mogelijkheden zijn om een bevalling in gang te steken 🤔

 • Vlaflip

  Het is meestal ook nog wat jezelf wilt, hier ook grote babies en ze wilden al met 38 weken inleiden. Als het medisch verantwoord is, geloof ik heel erg in wachten tot de baby er klaar voor is. Heb daarom altijd gezegd niet voor 40 weken inleiden, 3x iets voor of op die datum geboren 😊

 • Lynn5

  Hier om die reden ook altijd doorgelopen tot de kleintjes zichzelf gingen melden.
  40.1, 41.3 en 41.4 weken.
  Volgende week weer een groeiecho, ben benieuwd!

 • Kjenta1991

  Hallo ik ben hier nieuw het is me 5de zwangerschap ben woensdag naar de gyne geweest en ik was toen 30wekeb en 2 dagen en heb al 3cm opening binnen en buiten en kleine is al ingedaald

 • Prutsertju

  Oeh da's al vroeg die ontsluiting! Mag je nog werken of moet je rust houden nu?

 • Prutsertju

  Oeh da's al vroeg die ontsluiting! Mag je nog werken of moet je rust houden nu?

 • Abrikoosje

  Jeetje aftellen wat gaat de tijd toch snel. Nog 3 weken werken en dan vakantie en zo door verlof in. Kan niet wachten. Tot nu toe loopt zwangerschap voorspoedig.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van dinsdag, 18 december 2018 tot en met maandag, 24 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50