Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1589)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nies92

  Week 30 alweer! Nog maar ongeveer 10 weekjes te gaan, het aftellen is begonnen! Aankomende vrijdag weer langs de verloskundige voor controle, bespreken we de groeiecho van afgelopen week en bloeduitslag voor mijn ijzer. Nog maar 4 weekjes werken en dan heerlijk met verlof!

 • Melissa_91
 • Melissa_91

  Nog mama s die beetje last hebben van de rug of buik beetje voorweeen ?

 • Michelle-ketting-Jansen

  Voor 4 weken terug hele nacht weeen gehad vooral in de buik. Goed in de gaten gehouden en gelukkig is het niet door gaan zetten! Sinds dien niet meer last gehad

 • CB97

  Hier vooral last van de rug vanaf volgende week kine

 • Anobe

  Ik mag me ook sinds gisteren melden bij de 30 weken. Het gaat zo snel. Ik ben zo bang dat ik niet met alles klaar zal geraken tegen het moment dat ze er is 🤭😍

 • Babyfluit

  30 weken!🥰❤️🌈 Nog ongeveer tien weekjes! Ik vind het zo fijn om al je bewegingen te voelen❤️ Hebben jullie ook zoveel last van nesteldrang or is it just me?🤷🏼‍♀️

 • Anoniem38

  Wat is het stil hier. Hoe voelen jullie je? Merk dat bij mij wel wat oncomfortabel aan het worden is, slapen wat minder.

 • collie_love

  Ik voel me enorm ongeduldig 😁 kan niet wachten de kleine te leren kennen... Het belooft een actief baby'tje te worden 😍 slaap al niet meer goed sinds week 18, meestal maar paar uurtjes... Dat begint wel zwaar te wegen want ik werk nog full-time 😋

 • Anoniem38

  10 weekjes en dan gaan we jou al ontmoeten😍🥰💙


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van zaterdag, 26 juni 2021 tot en met vrijdag, 2 juli 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50