Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1687)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Xxl
  Wat denken jullie, jongen of meisje?
 • Happyk

  Wij ook gister 30 weken

 • Yune

  Hallo week 30!

 • Chudo

  Dinsdag weer een groeiecho! Laatste keer p20, hopelijk groeit ze goed in haar lijntje door.
  Mn buik iswel stuk kleiner dan bij de jongens op dit termijn

 • vlinder94

  en is ze goed gegroeid?

 • Chudo

  Ik zie dat mn berichtje weg is!
  Ik kreeg toch geen groeiecho, deze blijken nu niet meer vergoed te worden met covid als indicatie omdat het gebleken is geen nut te hebben en het nauwelijks voorkomteen groeiachterstand na corona.
  Over 2 weken de placentalokalisering en dan kijkt ze ook even naar de groei nog

 • vlinder94

  ja ik dacht al, kreeg wel een melding maar zag niets! oh jammer, maar snap dat het soms ook spanningn mrt zich meebrengt! laatste loodjes meiden… ik kan niet wachten tot we onze minis in onze armen hebben! ik moet na vandaag nog 4 weekjes werken, dan heerlijk verlof

 • vlinder94

  ja ik dacht al, kreeg wel een melding maar zag niets! oh jammer, maar snap dat het soms ook spanningn mrt zich meebrengt! laatste loodjes meiden… ik kan niet wachten tot we onze minis in onze armen hebben! ik moet na vandaag nog 4 weekjes werken, dan heerlijk verlof

 • Chudo

  Het is zo spannend he!!
  Ik heb er ook zo zin in maar kanhet ook haast niet geloven.

 • Dvdt91

  Joehoee week 30, zondag hebben we fotoshoot gepland staan samen met alle kinderen
  Verder donderdag controle, meneer ligt nog steeds in stuit dus denk dat er liggingsecho gepland gaat worden en eventuele draaipoging besproken. We wachten het allemaal rustig af. Ondanks de bekkeninstabiliteit voel ik me verder wel goed gelukkig.

 • Chudo

  Hier draait ze steeds van stuit naar hoofd en weer terug. Ik hoop dat ze eens blijft liggen!
  Hoe was je fotoshoot?

 • vlinder94

  Hoe was je fotoshoot?

 • Dvdt91

  Ja was super leuk, moet de foto's nog krijgen maar volgens mij zijn ze super leuk/mooi geworden 🥰

 • vlinder94

  super fijn zeg!

 • Jesuisfemmes

  Morgen ben ik 30 weken! 🤯 zo bizar hoe snel het gegaan is. 16 maart de volgende afspraak bij de gynaecoloog en hoop dan toch wat meer informatie te krijgen over de bevalling etc. Ik woon net twee jaar in België en vind toch wel dat ze hier vrij weinig uitleg geven, of t kan aan mij liggen natuurlijk 😂 in NL krijg je namelijk standaar via de zorgverzekering een kraampakket, daar word hier niet over gesproken dus ik heb geen idee of ik er zelf eentje aan moet schaffen of dat ik dit in het ziekenhuis krijg.

  Zijn er mede Belgen die me daar iets meer over kunnen vertellen? 🙈

 • DoBa

  Na mijn quarantaine mocht ik nog eens op controle. Deze extra controle was ingepland omdat hij bij de vorige meting nogal klein uitviel. Maar momenteel zit hij terug gemiddeld rond 1750 gram. Verder heel beweeglijk en ligt hij momenteel goed (vorige keer in stuit, dus hopelijk blijft hij zo goed liggen en kan ik alsnog normaal bevallen). Ook even mijn baarmoederhals gemeten gezien ik veel last heb van harde buiken, maar deze was ook nog lang genoeg. Alles ziet er dus nog goed uit. Over 2w mogen we terug en mag mijn man ook nog eens mee op consultatie 😊

 • Bby3

  Oh dat zal goed gedaan hebben!
  Ik mag de 28e op controle maar mijn vriend mag er niet bij zijn dan hebben ze me al gezegd.. hoop van wel mja zullen zien. De 7e ook controle en dan hopelijk mag hem er wel bij zijn 😁


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van zaterdag, 3 december 2022 tot en met vrijdag, 9 december 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50