Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1143)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Saar1986

  30 wkn wat gaat het snel me kleine man deelt soms best pijnlijke stoten uit in me blaas en ribben zou blij zijn met meer lucht ook ivm hooikoorts minder lucht maar ben blij als we eigenlijk mogen bevallen

 • 3ewonder2019

  Yesss alweer in week 30 beland.
  Even een pijnstilling vraagje. Zijn er mama's hier die gaan voor een ruggenprik? En zijn er mensen die al eens een ruggenprik hebben gehad bij een bevalling en wil haar ervaring hier delen.
  Ik wil dit keer heel graag gaan voor een ruggenprik, maar lees weinig ervaringen

 • Jo0o0o0

  Jaaa ! Hier!! 2x bevallen met een ruggenprik en deze derde keer moet het wel heeeeeel raar lopen wil ik m niet😂
  De prik zelf kunnen ze bij mij lastig zetten. Kan moeilijk mijn rug bol krijgen waardoor er genoeg ruimte komt tussen de wervels. Dus aardig wat mislukte pogingen. Maar als hij eenmaal zit is het hemels. Op de monitor zie je weeen maar je voelt er biks van. Alleen de persweeen zijn weer wat gevoeliger en je voelt echt pers drang. Het voordeel is ook dat je evt scheuren, knippen en hechten minder heftig voelt. Al is dat nog steeds gruwelijk pijnlijk😬.
  Het “nadeel” wat ik ervaren heb is dus het zetten van de prik en dat je daarna niet meer mobiel bent. Maar je bent wel zo goed als pijn vrij waardoor alles beter ontspant en het sneller kan gaan. Wat voor mij de eerste keer wel een grote verassing was was dat je ook een katheter krijgt.. dat was de eerste keer wel schrikken. Maar die zetten ze na de ruggenprik dus voel je ook niet.
  Nu voor de derde keer weer vanaf 10 weken zware bekkeninstabiliteit; heb ik echt genoeg pijn voor mn kiezen gehad.. en zou ik geen energie hebben voor een bevalling zonder pijnbestrijding.
  Maar goed dit is mijn mening.. voor feiten kun je beter de vk vragen. En de keus is voor iedereen persoonlijk🤗

 • momalies

  Jeeeej vandaag 30 weekjes, lekker aftellen! Kan niet meer wachten zo benieuwd naar me kleine meisje

 • Waterbloempie

  30 weken vandaag.
  Ben erg nerveus voor de bevalling haha maar kan niet wachten tot ik mijn meisje eindelijk kan zien.
  Mijn zwangerschap is niet gelopen zoals ik wilde ivb mijn moeder en mijn vriend.. Erg jammer dat die 2 geen rekening met me houden.
  Ik heb geen idee hoe ik dat straks met mijn kleine moet doen met die 2.
  Zal allemaal erg apart worden maar ik hoop echt dat ze beide bijdraaien naar elkaar..
  Gisteren de kinkhoest vaccin laten zetten.. Erg stijve arm haha

 • Yesje

  Hey meiden, meer hier al last van indalingsweeen/pijnlijke steken in de onderbuik, ter hoogte van het schaambot? Hier wel namelijk. Had 2 dagen terug ook voorweeen die wel pijnlijk waren.. Maar na een paar uur was dit ook weer over en tot nu toe hier geen last meer van gehad.

 • Waterbloempie

  Nee hier nog niet.. Volgende week krijg ik wel een groei echo omdat ze haar groter verwachten als gemiddeld.. Ben benieuwd.

 • Mamachiara

  Heb ik af en toe ook en ook wanneer ik te lang zit en terug rechtsta dan heb ik ook pijn aan mijn onderbuik

 • Essievanvliet

  Wat wel heel erg.lekker is zwemmen dat ontspant zo heerlijk

 • Essievanvliet

  Oja heel erg afentoe krimp ik in elkaar niet normaal

 • Mamachiara

  Gaat zo snel 30 weken zwanger 😍

 • Yesje

  💙😍

 • Mier86

  Goedemorgen, hebben jukkienonlangs nog een groei echo of 3d echo gehad? Ik heb een 3d echo laten maken toen ik 29 weken en 2 dagen zwanger was.. de echoscopiste gaf toen f aan dat de kleine 1400 gram zou wegen en datbdir overeen kwam met een xwangerschapsduur van 29 weken en 1 dag! Maar op deze site en op andere sjtes.. staat dat kindjes van rond de 29 weken minder wegen.. hoeveel wogen jullie kindjes tijdens de laatste echo?

 • Momof2kids

  Mijn kindje woog met 29.6 ong 1700gr

 • Violet1

  Ik heb ook met 29 weken groeiecho gehad maar omdat het hoofdje al helemaal onderin lag kon ze niet meten dus geen betrouwbare schatting van gewicht. Ze laten bij mij geen gewicht zien maar in een grafiek hoe de lijntjes lopen, in mijn geval precies gemiddeld met beentjes en buik en vruchtwater maar gewicht weet ik dus niet

 • JenNmom

  Wij hadden met 30+5 een groeiecho. Toen was ons meisje 1350 gr en dat was volgens de verloskundige beneden gemiddeld (p8). Volgens de cijfers hier zou dat wel gemiddeld zijn, dus ik denk dat ze iets te laag zitten hier...

 • mamacarrie

  Bij ons met 29+6 was ze zo'n 1400 gram

 • Violet1
  Even een vraagje , ik heb een groeiecho gehad en kreeg een foto mee naar huis, toen ik thuis de foto beter ging bekijken vond ik em toch wel vreemd, het is echo van het hoofdje met daarop de beide oortjes, nu lijkt het net of het ene oortje er heel raar aan staat, is dit vertekend door de echobeelden of wat denken jullie
 • mamacarrie

  Het is geen rechte doorsnede. Geen zorgen.

 • Violet1

  Ah oke, gelukkig maar

 • PuppyWaf

  Ik denk dat het gewoon een beetje vertekend :)

  Lekker genieten hoor

 • Violet1

  Die echo foto s leveren soms rare vragen op Maar het zal idd wel meevallen dan.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van donderdag, 29 augustus 2019 tot en met woensdag, 4 september 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50