Naar de reacties

16 Weken zwanger

Week 16 begint bij zwangerschapsdag 112 en loopt tot dag 119.Het is je zeventiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 15 centimeter
Gewicht van je baby: 120 gram

Vanaf nu kan de baby licht en donker van elkaar onderscheiden. De ogen zijn nog wel dicht, maar net als wij, ziet hij door de oogleden het verschil tussen dag en nacht.

Je baarmoeder is nu boven je schaambeen uit gegroeid, waardoor er meer ruimte is voor je blaas, en je dus minder vaak hoeft te plassen. Als je op je rug gaat liggen, kun je misschien je baarmoeder wel voelen. Het voelt aan als een harde, maar soepele bal.

Blaasontsteking

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op blaasontsteking. Je groeiende baarmoeder drukt je blaas opzij. Daardoor moet je vaker plassen. Er blijven nu makkelijk restjes urine in je blaas zitten, wat voor ontstekingen kan zorgen. Gedurende de zwangerschap zitten er meer voedingsstoffen in je urine. Ook dit is een extra bron voor het ontstaan van ontstekingen. Lees meer in het infoforum: Blaasonsteking

Progesteron vervangt hCG

Vanaf deze week wordt het hCG hormoon vervangen door progesteron. Progesteron maakt je lichaam week. Onder andere je darmen worden slapper. Hierdoor kun je soms hardere ontlasting krijgen dan voorheen, omdat het vaak langer wordt opgehoopt. Blijf goed en gezond eten, en voorkom zo ook aambeien.

Reageer in `16 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2923)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • srke
  16weken echo gehad 🎀
  onze meid werd geschat op 17cm
  en 150 gram. Placenta zat wel vooraan waardoor ik haar minder goed zal voelen, voel haar af en toe al wel 😌
  al de rest was ook tip top in orde weer heel bewegelijk en daardoor moeilijk in beeld/foto te krijgen maar het is de gyn gelukt in 3D 😌🤣
 • Marj0lein

  Wauw leuk om te lezen hoe groot een 16 weken kindje ongeveer moet zijn🥰 hier de baby ook nog niet te voelen.. andere kindjes voelde ik wel al dus ben ook bang voor de placenta aan de voorkant🥴 we gaan t zien!

 • Mommy_T

  Hier hetzelfde! De andere kindjes voelde ik bij 16 weken en nu nog helemaal niets.

 • Mommy_T

  Wat fijn dat alles goed was! Ik ben nu 17w3d en voel ons kindje ook nog niet. Ik had gisteren controle bij de gynaecoloog en dan is het wel fijn om het hartje weer even te horen kloppen! 😁

 • Bloem92

  Haii, ik heb me net aangemeld dus ben nog even aan het uitzoeken hoe alles werkt:). Morgen ben ik 16 weken en hebben we de geslachtsbepalende echo, ben zo benieuwd. Dit is mijn 3e zwangerschap en ben helaas weer erg beroerd, hopelijk de laatste weekjes en daarna weer wat beter :)

 • anmh

  Wat fijn dat deze toch doorgaat! Bij mijn verloskundige zijn alle 'niet medisch noodzakelijke afspraken/handelingen' afgezegd!

 • Bloem92

  Bij mijn verloskundige ook inderdaad. Dit is een pretecho ergens anders en daar zijn ze nog maar 1 dag per week geopend en mag maar 1 iemand meenemen maar dat is voor ons prima, de 20 weken moet ik alleen naartoe dus ben blij dat het zo kan.

 • Mommy_T

  Vandaag 17 weekjes, maar ik klets even hier mee, want er is opeens leven in deze week! 😃
  Over 3 weekjes de 20-wekenecho in het ziekenhuis. Deze week nog wel een snelle controle bij de verloskundige. Ik voel me goed. Ik voel de baby helaas nog niet bewegen.

 • Marj0lein

  Spannend die 20 weken echo🥰 hier vandaag ook gepland.. ben zo benieuwd hoe dat is om alleen te doen🤔 mja mocht beeldbellen (ook al lijkt me dat onhandig🤪) en het laten opnemen.. dan doen we dat maar🥰

 • anmh

  Hahaha quarantaine-tijd ;-). Spannend he, gaat allemaal ineens ook alweer zo snel! Voor je het weet is het alweer zover... Hoewel de weken wel redelijk traag gaan hier in huis ;-)

 • Marj0lein
  16 weekjes 🥰 deze week 1 controle vk (snel hartje en bloeddruk en wegwezen) en afspraak maken 20 weken echo🥰 deze zal alleen moeten🥴 mja usbtje mee en op een stickje zetten🥰
 • anmh

  Oh wayw, wat een mooie ronde buik al! leuk om te zien, al die verschillende buikjes bij dezelfde termijn!

 • srke
 • Marj0lein

  Leuk die groeiende buikjes 🥰

 • anmh

  Ook zo mooi! En lekker zomers fotootje! Wat leuk, die echo-fotootjes in een lijstje! bij mij blijven die (zowel van mijn zoontje als nu) toch telkens in de mapjes liggen waar ze in 1e instantie ni terecht zijn gekomen!

 • Marj0lein

  Leuk die groeiende buikjes 🥰

 • srke

  16 weken zwanger vandaag en straks mijn echo om 12:00 ben blij dat deze door mag gaan! 😊😍🎀 benieuwd hoe onze kleine meid het doet volgens mij wel goed ze beweegt namelijk al heel goed en veel 🤰🏼

 • Sannnnn

  Vandaag 16 weken en 1 dag zwanger. 20 april de 20 weken echo, maar ik ben bang dat deze echo ook zonder mijn partner is.

 • catootje79

  Wat heb jij m vroeg. Vandaag 16 weken en heb m 24 april met 19 weken. Was zo gepland door een weekje weg erna. Toevallig sprak ik de vk vandaag om mn afspraak af te zeggen (die mocht doorgaan maar doordat ik hoest enzo heb ik afgezegd, balen!). Maar ik noemde toen ook de 20- wekenecho maar meer met de vraag of ik het dan mag filmen omdat dat normaal gesproken echt niet mag. Bij deze praktijk mag het gelukkig en ze zei ook dat ze verwacht dat er tegen die tijd weinig veranderd zal zijn. Mss kun je iig ook op voorhand vragen wat wel je opties zijn: videobellen, filmen etc.

 • Sannnnn

  Ik sta onder controle bij de verloskundige en niet in het ziekenhuis. Vandaag controle afspraak gehad en we zouden alleen hartje luisteren en bloeddruk meten, maar werd verrast met een extra echo ☺️

 • catootje79

  Oh wat superfijn! Zomaar? Tof zeg, dat is wel een heel leuke verrassing 🤗

 • Sannnnn

  Ik ben dan 19 weken en een dag. Bij de vorige zwangerschap kreeg ik de 20 weken echo pas met 21 weken. Bij het ziekenhuis waar ik de echo heb wilden ze de echo nu met 19 weken doen. Ik laat het wel op mij afkomen. Ik hoop dat het leven snel weer normaal wordt en het virus weg is ☺️

 • catootje79

  Oh beter! Ik dacht ook nu mijn vakantieweek hoooogswaarschijnlijk niet doorgaat om m dan alsnog naar 20 weken te zetten maar de vk zei: hoeft niet. Als er iets mis zou zijn kun je het maar zo vroeg mogelijk weten. Dat zeiden ze. Lopen jouw controles in het ziekenhuis wel door?

 • anmh

  Ohh uit ervaring kan ik helaas zeggen: hoe eerder je hem hebt hoe beter! Wij hadden vorige zwangerscjap een afwijkende 20-weken echo (uiteindelijk helemaal goed gekomen) maar als je aanvullend onderzoek moet/wil doen dan is de tijd daarna extreem kort. Wij hebben m nu ook op 19+0 (16 April) gepland staan!

 • catootje79

  Oh wow dat is heftig! Wat een onzekere tijd hebben jullie gehad dan zeg 🙈 gelukkig was alles uiteindelijk goed! Oh jij mag ook al bijna. Tijd vliegt vind je niet? Wel jammer dat je nu dan alleen moet naar de echo. Ga je filmen of videobellen?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 16

De bevaldatum van leden die 16 zwanger zijn is van zondag, 13 september 2020 tot en met zaterdag, 19 september 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50