Naar de reacties

16 Weken zwanger

Week 16 begint bij zwangerschapsdag 112 en loopt tot dag 119.Het is je zeventiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 15 centimeter
Gewicht van je baby: 120 gram

Vanaf nu kan de baby licht en donker van elkaar onderscheiden. De ogen zijn nog wel dicht, maar net als wij, ziet hij door de oogleden het verschil tussen dag en nacht.

Je baarmoeder is nu boven je schaambeen uit gegroeid, waardoor er meer ruimte is voor je blaas, en je dus minder vaak hoeft te plassen. Als je op je rug gaat liggen, kun je misschien je baarmoeder wel voelen. Het voelt aan als een harde, maar soepele bal.

Blaasontsteking

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op blaasontsteking. Je groeiende baarmoeder drukt je blaas opzij. Daardoor moet je vaker plassen. Er blijven nu makkelijk restjes urine in je blaas zitten, wat voor ontstekingen kan zorgen. Gedurende de zwangerschap zitten er meer voedingsstoffen in je urine. Ook dit is een extra bron voor het ontstaan van ontstekingen. Lees meer in het infoforum: Blaasonsteking

Progesteron vervangt hCG

Vanaf deze week wordt het hCG hormoon vervangen door progesteron. Progesteron maakt je lichaam week. Onder andere je darmen worden slapper. Hierdoor kun je soms hardere ontlasting krijgen dan voorheen, omdat het vaak langer wordt opgehoopt. Blijf goed en gezond eten, en voorkom zo ook aambeien.

Dekentjes, lakentjes, kussentjes. Verkrijgbaar in de mooiste kleuren en stoffen. Ga lekker shoppen voor jouw kleintje.

Reageer in `16 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1634)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 3love

  Meer dames snotverkouden? Tips iemand? Gebruik wel xylometazoline omdat ik anders echt niet slaap. Wel eens gehoord van kamille thee, helpt dat?
  Voelen jullie je kleintje al? Ondanks dat dit mijn 4e is voel ik nog vrij weinig....af en toe een plopje ;)

 • marrit27

  Ook ontzettend verkouden geweest. Smeren met Luv en Po-Ho druppels op je kussensloop doet wonderen;)

 • 3love

  Dank voor de tips!

 • Sleeperson

  Ik voel nog niets. Ik weet ook niet goed wat te voelen.

 • Sleeperson

  Net in week 16 aangekomen. Gisteren onze meisjes mooi kunnen zien tijdens de pretecho. Zaterdag zat er eentje beetje verstopt achter de placenta van haar zusje. Nu lagen ze mooi naast elkaar in beeld. <3

 • Me.

  Woehoeee in week 16 aangekomen. 😎

 • Mama_esjuh

  Hoi dames ik ben nu ook 16 weken zwanger ik weet inmiddels dat wij een meid verwachten super geweldig nu dat ik inkopen aan het doen bent vraag ik me af aangezien van mijn andere kinderen bv een totale ramp is geweest dat ik flesvoeding gaat geven maar je ziet heel veel.verschillende merken wat voor merk.zouden jullie pakken ? En ook kwa luiers ik heb gezien er zijn tegemwoordig zwitsal.luiers zijn deze net zo goed als pampers graag jullie reacties.en misschien eerdere ervaring groetjes esjuh

 • mama-van-bijna3

  Ik heb mn 2 kids na 2 wk borstvoeding kruidvat flesvoeding gegeven. En gebruikte bij hun etos eigenmerk pampers voordelig en net zo fijn/soepel als de echte pampers. Alle andere merken vond ik stug. Leuk bijkomstig voordeel is dat er woezel en pip op staan. Voor nr 3 gaan we het precies zo doen. Het enige andere is dat ik direct met flesvoed start vanaf de bevalling. Gebruikte bij de 2e dr brown flessen en vond deze erg fijn met krampen.

 • Nana1

  Ik gebruikte bij mijn eerste ook dr brown owv de krampjes (wat was ik blij dat ik die fles ontdekte!), nu vroeg ik me af of ik daarmee al zou beginnen van in het begin bij de tweede of eerst een gewone (difrax ofzo) zou proberen (mss heeft dit kindje minder last?) Ik ga deze keer ook vanaf het begin met flesjes starten. Pampers denk ik ook kruidvat te nemen deze keer, bij mijn eerste op het einde ook deze pampers getest en goed bevonden (wel al 8j geleden dus mss nog verbeterd ondertss ;) )

 • *kris*

  Zelf ga ik eerst weer flesjes van avent gebruiken, nadat de borstvoeding goed loopt. Bij mijn eerste 2 ging dat goed, ga ervan uit dat het nu weer gaat lukken qua borstvoeding, dan komt uit de fles drinken later wel. Zou eerst gewoon een fles merk nemen waarvan je denkt dat die goed is. Onze jongste zit nog in de luiers, gebruik nu kruidvat eigen merk. Maar de eerste maanden pampers. Geen ervaring met Zwitsal luiers.

 • Uckie

  Na twee parchtige dochters krijgen wij....... weer een prachtige meid!❤❤❤❤❤❤❤ zo blij en gelukkig en zoo verliefd!

 • *kris*

  Wauw 3 dochters! Super leuk! Ik heb 2 zusjes en dat was vroeger altijd erg gezellig (nu nog steeds, hihi). Wij weten het geslacht pas bij de geboorte!

 • Uckie

  Spannend zeg!

 • veroon

  Hey allemaal voelen jullie het kindje al?

 • Blondii1988

  Nog niet. Maar het is mijn 1e kindje, dus dat zou even wat langer duren naar horen zeggen

 • Mpwv

  Wij krijgen een jongetje, wennen maar al helemaal verliefd! 💙👶🏼

 • seilram

  Gefeliciteerd! Ja dat had ik ook bij mijn zoon hoor. Maar ik kan je vertellen het is het mooiste wat ons is overkomen! Maar vrouwen willen vaak liever meisjes en mannen liever jongens😊 en ben je blij dat je weer even hebt kunnen kijken. Ik vond het zo bijzonder! Echt een heel mini mensje😍
  Ik was je niet vergeten hoor gister, ik was druk werk, ziek kind en ook nog een lezing s' avonds tot 22uur.

 • Mpwv

  Jeetje wat een drukke dag had je. En geen probleem hoor 😊👍🏻. Ja ik was heel blij om hem weer te zien. Hij bewoog er ook flink op los en de echoscopist gaf ook aan dat zijn maagje en nieren goed gevuld waren dus dat hij eet/drinkt en plast. Had hij niet hoeven te vertellen maar wel fijn om te horen. Het is wel typisch ik heb 2 schoonzusjes 1tje is net bevallen van een jongetje in februari, andere schoonzus ook zwanger en die is in juni uitgerekend ook een jongetje en nu wij in september ook een jongetje. (Mijn man afkomstig uit gezien van 3 broers) dus die zijn helemaal door het dolle heen haha!

 • seilram

  Wat super leuk joh! Dat ze medische dingen ook opnoemde. En ik moet zeggen het is wel echt heel leuk hoor allemaal jongens. Want ze zijn allemaal het zelfde en kunnen leuk spelen samen.
  Voel jij de baby al? Ik wel is steeds als ik stil zit. En vaak op de zelfde plek. Mijn placenta zit denk ik achter omdat ik het al voel.

 • Mpwv

  Hoe voelt het? 👣 ik denk dat ik hem sinds 2 dagen voel, het is mijn eerste kindje dus helemaal zeker weten doe ik het niet haha. Maar het is heeeel af en toe vooral als ik er inderdaad rustig voor lig of zit. Het lijkt een soort kriebeltje of een belletje dat kapot knapt aan de binnenkant en dan is het ook weer snel voorbij. Wat denk jij? 🤔 en heb je al een buikje ? 😁 morgen mag je alweer week 17 aantikken!

 • seilram

  Ja zoals jij het omschrijft voelt het ik voel het ook meerdere keren op 1 plek. Ene keer links en andere keer rechts. Voelt wel goed want dat heeft toch vertrouwen. Ja morgen 17wk zie ik je daar ook? Ik ben echt al dik hoor. Bij de eerste was ik veel minder dik

 • Linda0702

  Meiden die het leuk vinden om lid te worden van de groep september oktober baby’s 2018.. stuur me een pb!!
  De groep is helemaal geheim!! 💪👍


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 16

De bevaldatum van leden die 16 zwanger zijn is van maandag, 1 oktober 2018 tot en met zondag, 7 oktober 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50