Naar de reacties

16 Weken zwanger

Week 16 begint bij zwangerschapsdag 112 en loopt tot dag 119.Het is je zeventiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 15 centimeter
Gewicht van je baby: 120 gram

Vanaf nu kan de baby licht en donker van elkaar onderscheiden. De ogen zijn nog wel dicht, maar net als wij, ziet hij door de oogleden het verschil tussen dag en nacht.

Je baarmoeder is nu boven je schaambeen uit gegroeid, waardoor er meer ruimte is voor je blaas, en je dus minder vaak hoeft te plassen. Als je op je rug gaat liggen, kun je misschien je baarmoeder wel voelen. Het voelt aan als een harde, maar soepele bal.

Blaasontsteking

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op blaasontsteking. Je groeiende baarmoeder drukt je blaas opzij. Daardoor moet je vaker plassen. Er blijven nu makkelijk restjes urine in je blaas zitten, wat voor ontstekingen kan zorgen. Gedurende de zwangerschap zitten er meer voedingsstoffen in je urine. Ook dit is een extra bron voor het ontstaan van ontstekingen. Lees meer in het infoforum: Blaasonsteking

Progesteron vervangt hCG

Vanaf deze week wordt het hCG hormoon vervangen door progesteron. Progesteron maakt je lichaam week. Onder andere je darmen worden slapper. Hierdoor kun je soms hardere ontlasting krijgen dan voorheen, omdat het vaak langer wordt opgehoopt. Blijf goed en gezond eten, en voorkom zo ook aambeien.

Reageer in `16 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2720)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • houvanmijnhartjes

  16 weken zwanger! Wauw vind het nu toch echt snel gaan, we zitten al bijna op de helft! Volgende week vrijdag weten we of wij nog een dochter of zoon erbij krijgen💖💙.
  Deze week niet veel op de planning gelukkig, de kinderen hoeven deze week maar 3 dagen naar school, dus dat wordt hopelijk wat meer uitslapen!

 • Dabren

  Yessss hallo week 16... En we krijgen een 2e meisje... zo ontzettend blij!!!! 💗

 • Yonne

  Vandaag in week 16 aangekomen en aankomende donderdag ein-de-lijk de geslachtsbepalende echo! Ben zo ontzettend benieuwd of ons dochtertje een broertje of zusje krijgt!
  Hoe gaat het verder met iedereen?

 • Ma3

  Vandaag 16 weken zwanger van ons 3 e kindje. Woensdag duidelijk gezien dat het een jongetje is! Terwijl ik overtuigd was dat het een meisje zou zijn hahah. Dus grote verrassing.
  Hier al een flinke buik maar nog niets aangekomen. Hoe zit dat bij jullie?

 • Yonne

  Oooh wat leuk een jongen💙! Wel heel grappig dat je een meisje dacht haha! Grote verassing! Hier ook vandaag 16 weken zwanger en donderdag horen wij het geslacht😍! Ben zoooooo benieuwd! Bij m’n dochtertje had ik sterk een meisjes gevoel, nu geen flauw idee echt! Ben heel benieuwd! Wel ook al echt een buikje zichtbaar, ook veel sneller dan bij m’n dochtertje maar wel een paar kilo ook aangekomen. Niet zoveel nog

 • Ma3

  Vandaag 16 weken zwanger van ons 3 e kindje. Woensdag duidelijk gezien dat het een jongetje is! Terwijl ik overtuigd was dat het een meisje zou zijn hahah. Dus grote verrassing.
  Hier al een flinke buik maar nog niets aangekomen. Hoe zit dat bij jullie?

 • Ma3

  Vandaag 16 weken zwanger van ons 3 e kindje. Woensdag duidelijk gezien dat het een jongetje is! Terwijl ik overtuigd was dat het een meisje zou zijn hahah. Dus grote verrassing.
  Hier al een flinke buik maar nog niets aangekomen. Hoe zit dat bij jullie?

 • Loola

  Hier ook in week 16 vandaag.
  Begint wat te worden ;)
  Hier ook al in zwangerschapsbroeken , buik in al best flink maar is ook al mijn 3e . Ik voel de baby sinds een dag of 3 nu dagelijks wel een paar keer, dit was eerst maar 1x om de paar dagen.
  Mamalous gefeliciteerd met een meisje! Precies wat je al zei :) Wij denken er nog steeds aaN om het niet te gaan willen weten en te wachten tot na de bevalling. Verder alles wel in orde alleen hier ook moeilijk slapen ... dat zou nu wel mogen gaan verbeteren.. begint inderdaad vermoeiend te worden. Verder niet veel op de planning, lekker cocooning met me gezinnetje . Woensdag samen met mijn vriend uit eten , Griekse tapas.. Ik kan niet wachten! Wel al om half 5 zodat ik weer lekker vroeg naar huis en bedje kan ;)
  Mamalous hoe is het met jou? Nog gefeliciteerd met je zoontje en is het beetje rustig nu om je heen? (Buiten de verjaardag om natuurlijk)Hoop het wel voor je

 • Mamalouswonder3

  Lief dat je het vraagt, jhaaa een meisje zo gelukkig💝 tja de situatie pfff nog heel moeilijk.
  Maar ik ben vorige week zaterdag naar zijn broer gegaan en gezegd dat ik 15 weken zwanger was van zijn broertje, aangezien zijn broer bijna naast me woont en hij nog steeds niks had gezegd over de baby en hij heeft zijn ouders ingelicht dus nu weet de fam het en heb 1 van zijn vrienden via Messenger een bericht gestuurd en daarna heeft hij het zijn vrienden ook verteld hij was niet boos maar opgelucht dat het er uit is, maarja ben je 34?? En kreeg gisteren een berichtje van zijn moeder🤨 dat ze graag in gesprek ging met mij maar dat heb ik afgewezen laat je (volwassen) zoon van 34 dit zelf maar oplossen ipv via mammie
  Dus het is nog steeds stormachtig maarja als hij deze week nog niet heeft gereageerd op de appjes dan gaat hij geblokkeerd worden want hij liegt ook alles bij elkaar daar heb ik nu al niks aan dus straks ook niet

 • Elfje89

  hier nu ook de 3de de 1ste hadden we geheim gehouden maar ja was ook niet niets. me zus was ook zwanger toen en had het wel verteld iedereen gaf alles aan me zus omdat ze zei een meisje te krijgen en wij kregen niets aangeboden omdat we het niet wilde vertellen bij de 2de hebben we zo iets gedacht boeiend en u helemaal de oudste wilt en zou graag een zusje dus de 20w echo even afwacht op de 100 % en dan vertellen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 16

De bevaldatum van leden die 16 zwanger zijn is van dinsdag, 7 juli 2020 tot en met maandag, 13 juli 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50