Naar de reacties

16 Weken zwanger

Week 16 begint bij zwangerschapsdag 112 en loopt tot dag 119.Het is je zeventiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 15 centimeter
Gewicht van je baby: 120 gram

Vanaf nu kan de baby licht en donker van elkaar onderscheiden. De ogen zijn nog wel dicht, maar net als wij, ziet hij door de oogleden het verschil tussen dag en nacht.

Je baarmoeder is nu boven je schaambeen uit gegroeid, waardoor er meer ruimte is voor je blaas, en je dus minder vaak hoeft te plassen. Als je op je rug gaat liggen, kun je misschien je baarmoeder wel voelen. Het voelt aan als een harde, maar soepele bal.

Blaasontsteking

Tijdens je zwangerschap heb je meer kans op blaasontsteking. Je groeiende baarmoeder drukt je blaas opzij. Daardoor moet je vaker plassen. Er blijven nu makkelijk restjes urine in je blaas zitten, wat voor ontstekingen kan zorgen. Gedurende de zwangerschap zitten er meer voedingsstoffen in je urine. Ook dit is een extra bron voor het ontstaan van ontstekingen. Lees meer in het infoforum: Blaasonsteking

Progesteron vervangt hCG

Vanaf deze week wordt het hCG hormoon vervangen door progesteron. Progesteron maakt je lichaam week. Onder andere je darmen worden slapper. Hierdoor kun je soms hardere ontlasting krijgen dan voorheen, omdat het vaak langer wordt opgehoopt. Blijf goed en gezond eten, en voorkom zo ook aambeien.

Reageer in `16 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2544)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Geertje84

  Hoera week 16🥰🥰 bijna op de helft 💙💙

 • Lucailyana1215

  Zit momenteel met maag en darm infectie al van maandag lijk water na grote wc.nu medicatie gekregen en moet veel drinken en rusten

 • Lucailyana1215

  Jeetje ik voel mijn kleine zo fel bewegen en ze zit zo laag da ik haar vaak voel bewegen maar dit is niet zonder pijn.is mijn rde zwangerschap.laat ze ma sbel groeien dat ik niet zo op schaambeen voel .nog iemand last van?

 • Sammiebammie

  Ik voel hem ook al heel goed, vriendlief voelde het zelf ook, dat wordt wat over paar weken

 • Lucailyana1215

  Ja denk ik ook wel

 • Framboosje90

  Aangekomen in week 16.... en hoewel de moeheid de vorige weken iets minder leek te worden heb ik nu dagen dat ik van de moeheid mijn ogen niet eens open kan houden. Ik probeer zoveel mogelijk in beweging te blijven maar jeetje wat ben ik extreem moe in heel mijn lijf. Ook is er sinds 3 dagen hele doffe zeurende hoofdpijn bij gekomen.... hopelijk verdwijnt dit snel weer!!! 😭

 • mamavanisaenlucas

  Ik ben vanavond bij de verloskundige geweest, had wat bloedverlies maar gelukkig alles goed met de baby. Waarschijnlijk bloedvaatje geknapt door het poepen. 😳 Heb nu iets voorgeschreven gekregen om dat makkelijker te maken. Ze wilde eerst morgen terugbellen maar belde na een kwartier en zei dat ze toch een echo wilde maken. Die zag er goed uit, zagen direct het hartje kloppen en mondje ging open en dicht. Van diverse kanten goed bekeken. Fijn om even te zien en dat ze toch wilden checken.

 • Lucailyana1215

  Hier ook gehad door bettekking te hebben.maar alles dik oke met.de baby

 • Sammiebammie

  Ik heb ook al een paar x bloedverlies gehad afgelopen week, schijnt ook bij termijn te horen zeiden ze ivm de baarmoeder die groeit.. wel vervelend he..

 • mamavanisaenlucas

  Ja schrok behoorlijk! Was in het Nijntje museum met de kinderen dus pas ‘s avonds vk gebeld voor advies.

 • pinkblue

  hallo week 16 . vandaag gyn controle gehad en ben weer goed gekeurd . nu over 5 en half week terug ( 16 sept uitgebreide 20 weken echo in ander zh) .

 • Snoeszy♡♡
  It's a girl! 💖💖 Kunnen jullie het ook goed zien?
 • Sammiebammie

  Gisteren de 16 weken aangetikt ❤️ Hier helaas nog steeds misselijk.. hopelijk trekt dat snel weg

 • sammy3

  Balen 😕


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 16

De bevaldatum van leden die 16 zwanger zijn is van zondag, 2 februari 2020 tot en met zaterdag, 8 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50