Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3464)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • babyfluit

  37 weken en ontzettend ziek! Leuk, die ziektes van de opvang meekrijgen 🥲 Eerst mijn zoontje en nu ik en mijn man. Een of ander super besmettelijk oogvirus/ adenovirus. Ons oogwit is vuurrood en we voelen ons totaal niet fit. Hopelijk zijn we helemaal hersteld als de baby zich aandient 🙈

 • Liza37

  Wat vervelend zeg! Hopelijk inmiddels wat beter? Hoe is het verder? Weet je al meer over je bevalling? Las je vorige stukjes bij de weken. Ik morgen 37 weken, maar zit hier vast te spieken. Vind t wel spannend worden nu! Ben zelf met 37 weken geboren dus heb zelf ook die termijn steeds in m’n hoofd gehad. Voel me wel nog goed, al heb ik laatste dagen wel wat krampen af en toe. Vanavond nog wat mensen uitgenodigd die ook blijven slapen dus hoop niet dat ze zich vanavond aandient ;) beterschap en fijne jaarwisseling!

 • babyfluit

  Oeh wat spannend zeg!! Heb je een leuk uiteinde gehad? Wij hadden ook vrienden over de vloer, super gezellig ☺️

  Met de gynaecoloog hebben we een plan gemaakt dat ze morgen (dinsdag) ontsluiting gaan checken. Als ik iets van ontsluiting heb, dan willen ze eind deze week inleiden (vliezen breken en lage stand weeenopwekkers). Ze willen geen ballonnetje doen, omdat het weer meer risico geeft. Als het morgen niet gunstig lijkt, dan staat voor volgende week maandag een keizersnede gepland! Ik vind het zooooo spannend!! Nog even en dan is ons meisje hier 🥰 Ik hoop dat jij ook niet te lang hoeft te wachten ❤️

 • Liza37

  Ooo wat spannend! Komt echt dichtbij nu hè! Leuk! Hier verwacht ik ook niet dat t nog lang duurt, ze ligt al heel diep met haar hoofdje en voelde haar gisteren steeds drukken alsof ze er al uit kwam haha 😆 lopen gaat daardoor ook lastiger. Maar goed, volgens VK zegt t niet alles en kan t alsnog ff duren. Ik hoop dat t nog even duurt want moet nog wel wat dingen doen, zoals vluchtkoffer pakken. ❤️❤️❤️

 • mommaof2

  Inmiddels 37 weken, zo benieuwd wanneer ze zich gaat melden! 😊 Ik hoop snel. Zwangerschap begint echt zwaar te worden, met al 2 rondlopende kindjes, een dikke buik en veel maagzuur ook weinig kunnen slapen.. aftellen is begonnen. 🍀

 • kim.92
  Hoera daar is die dan. Dustin Jaxon Plooij. Geboren om 13:22 met een gewicht van 3636gram. We maken het allebij goed. Straks mogen we al lekker naar huis toe.
 • mommaof2

  Gefeliciteerd! En wat een leuke naam ook!
  Geniet van je kraamtijd en laat je maar lekker inpamperen. 💙

 • Happypregnantmom

  Woehoe! 37 weken zwanger! Hopelijk komt ze snel. 🥰

 • NJoy*

  37+3 alweer 😍

 • Daniëlla85

  Nog even geduld 🥰

 • Yune

  controle vk was goed. Nu aftellen!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van zondag, 19 februari 2023 tot en met zaterdag, 25 februari 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50