Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2553)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • LittlePea

  Wauw dames, het schiet nu op!!! Einde is in zicht.
  Hoe gaat t met de moeders in spé en de beebjes??

 • 2de-
  Hier leek de griep over te zijn ma toch lijkt het weer Feller te worden 😒 en De verhuis is bijna rond nog wachten op de slaapkamers en dan is het klaar deze weekend ook maar eens de vluchtkoffer maken 😅
 • wachtend

  Oh my.... Vervelend zeg!!! Hopelijk wel over voordat de kleine zich meldt..

 • 2de-

  Ja was vrijdag terug na de dokter en een goeie bronchitis maar nu met antibiotica gaat het al een stuk beter. Vandaag ook controle gehad zit al op 4cm opening en ze heeft me gestript 😊 zo spannend

 • Wachtend

  Ah gut!! Wat naar voor je dochter. Dat moet wel een enorme impact op haar hebben gehad. Wat jammer dat ze dit heeft mee moeten maken. Die angst kun je denk ik ook maar moeilijk wegnemen, ze moet het gaan ervaren. Mijn dochter was 4,5 toen haar broertje kwam en heeft echt wel een jaar nodig gehad om te ervaren dat wij van allebei evenveel houden. Ze bleef maar vragen of wij haar ook nog lief vonden, wie we liever vonden, om wie we moesten lachen als we naar beide keken. Daarbij vroeg ze ook wel vaak op een negatieve manier om aandacht. Gelukkig hebben we haar het gevoel kunnen geven dat ze ons allemaal even lief zijn en is het helemaal goed gekomen. Nu vindt ze het vooral spannend of ik niet naar het ziekenhuis moet of dat ik niet te veel pijn ga hebben en is ze voortdurend bang dat ik haar niet op kom halen van school of zonder haar weg ga als we ergens op visite zijn ofzo. Zo sneu.

 • wachtend

  Het gaat ook zo snel allemaal!!! Hoe vind je dochter het nu? Mijn dochter is 6. Afgelopen weekend zijn we nog even samen weggeweest. We hebben een musical gezien en lekker gegeten. Ze krijgt nu wel wat last van spanning en durft niet meer bij me weg te gaan. Ze is er heel erg mee bezig.
  Waarom heeft ze je eigenlijk gestript? Daar hebben ze het hier nooit over. Ja, misschien na de 40w

 • 2de-

  Ik vind ook dat mijn dochter net als een magneet achter mij is 😅 ze zegt wel dat het al te snel is en het mag nog een jaar duren volgens haar 👀 ze heeft ook wel schrik dat ze aan de kant gaat geschoven worden ik zei tegen haar mama heeft genoeg liefde voor jullie 2 en ik ga zeker niet minder van je houden als de baby er is en toen zei ze tegen mij beloof me dat mama was zo zielig brak echt mijn hart.. ze werd bij de papa anders behandeld dan haar zusjes en ze denkt dat het hetzelfde gaat zijn nu komt ze al een tijd niet meer bij de papa door hoe ze daar behandeld werd maar toch zie je dat het haar toch getekend heeft..
  De gynaecoloog ging me gewoon onderzoeken en zei opeens zal ik je ook strippen en ik zei gewoon ja oké doe maar haha 😅

 • wachtend

  Dat heeft dus nog niet doorgezet.. maar misschien al wel iets in gang gezet... gaan ze nog een poging doen? Of wacht je af?
  Hier is het nog rustig en ik vind het ook nog wel prima zo. Ik voel me goed en vermaak me ook heel goed thuis. Onze dochter kwam met 39,6w en onze zoon met 39w. Ik ben nu wel heel benieuwd of ik dit keer wat eerder zal zijn..

 • 2de-

  Nee maar ik vind het ook niet zo erg want had het al helemaal niet verwacht dat ze ging strippen ben alleen zo nieuwsgierig na de kleine meid nu 😊 denk wel dat de gynea weer gaat strippen maar moet pas volgende week donderdag gaan 😏ik kan ook niet klagen en heb nog genoeg om me bezig te houden ook probeer ik echt te genieten elke moment met mijn dochter want ze is ook al 9 jaar alleen met mij geweest. Gek na zolang dat we niet meer alleen zijn 😏. Mijn eerste is met 39 w4 dagen gekomen. Het lijkt nog maar gisteren dat we onze positieve test in handen hadden he

 • wachtend

  O spannend!!!!!! Het gaat nu echt dichterbij komen!! Merk je al iets van het strippen? En wat fijn dat de kuur aanslaat..

 • 2de-

  Nee de dag zelf alleen pijnlijke harde buiken en licht roze verlies en paar dagen al slierten slijm verloren maar alles rustig 😅 bij u?

 • LittlePea

  Oh meen je niet... Ik moet er niet aan denken om nu nog griep er bovenop te krijgen ... Lijkt me vreselijk!! En jullie dan ook nog s midden in een verhuizing! Heel veel beterschap en succes met de laatste dingetjes van de verhuizing en laatste loodjes hé .. gauw die tas klaar maken hoor! Hihi

 • wachtend

  Still going strong!!! Het gaat heel goed... misschien wel te goed! Ik barst van de energie en kan ook niet stoppen met de nesteldrang. Huishouding, grote opruiming in huis en de schuren, de tuin, schilderen etc. Ik heb me voorgenomen dat ik tot het weekend nog een paar dingen mag doen en dan verplichte rust, want anders ben ik nooit uitgerust voor de bevalling..
  Afgelopen vrijdag is ons kindje uitwendig geholpen met draaien van dwarsligging naar normale hoofdligging. Donderdag heb ik een echo staan om te kijken of dit nog steeds zo is.
  Ik geniet elke dag van het zwanger zijn en ben nog niet klaar voor de bevalling.. dat mag echt nog wel even duren.
  Proefdrukken voor de kaartjes zijn besteld.. Verder is alles klaar..

 • LittlePea

  Wauw....droomzwangerschap!!! Ben zowaar jaloers haha.
  Jij kan er oprecht van genieten zoals ze dat zo vaak zeggen volgens mij.

 • wachtend

  Ja, zo ervaar ik het ook helemaal.. ook deze 3e keer 🤗 ik ben op mijn best als ik zwanger ben...

 • LittlePea

  Wat heerlijk zeg!! Ik juist niet haha. Is dan ook echt wel m'n laatste keer 😆

 • Visje91

  Hee, ja spannend hè! Hier gaat het nog goed. Merk wel dat ik fysiek minder kan. Net als vandaag aan het stofzuigen geweest en schoonmaken en had net erg last van mn buik. Soort steken/spierpijn.. dus doe alles maar in etappes. Verder kan ik wel echt genieten van mn verlof hoewel ik wel steeds benieuwder wordt. We wachten alleen nog op één meubel voor op de kamer van ons zoontje zodat we m gewoon daar kunnen verschonen en dat niet in de babykamer hoeft. Maar is op zich ook niet heel erg mocht de baby al komen. Wat alleen echt nog moet is het bed op klossen. Hoe gaat het met jou?

 • LittlePea

  Ik lig vooral op bed in de woonkamer. Thanks God dat m'n moeder hier nu voor de tweede week is komen helpen in de huishouding want dat kon echt niet meer zo. Ik kan amper tot niet lopen, was draaien gaat ook niet meer. Verloskundige heeft vandaag gezegd eigenlijk int kort dat t jammer is voor me, dat ze voor de 40 weken niks doen. Dus ik moet t uitzingen... M'n man is nu bezig met t bevallingsbad opzetten, even proberen of dat lukt....

 • visje91

  Ah wat vervelend, gelukkig dat je moeder kan helpen! Ik hoop dat hij/zij dan toch wat eerder komt en dat je je niet slechter gaat voelen.

 • LittlePea

  Nu ik gewoon kan slapen wanneer t mij uitkomt en verder niks hoeft gaat t redelijk... Alleen t opstaan haha, ellende.

 • Chan86

  Hier ook al 3 dagen over de 37 weken heen. Ik merk dat ik alles behoorlijk zat ben. Kinderen maken misbruik van hoe ik me voel, manlief denkt dat ik nog alles kan terwijl ik echt op me tandvlees loop. Ik kan echt niet meer. Hoe gaat het met jullie dames.

 • LittlePea

  Oh jakkes meis, das niet leuk!! Hier nog altijd veel harde buiken wat nu sinds een half uur eigenlijk overgaat in menstruatie krampen, erg pijnlijk!!! Ik.moet zeggen dat ik zwaar hoop dat t door gaat zetten eindelijk, ben er lichamelijk en geestelijk zo klaar mee....

 • 2de-

  Mijn dochtertje is 9 en doet nu zo goed alles zelf , ze is ook heel lief voor mij daar heb ik totaal geen last van , wel het opstaan voor haar naar school te doen is me echt vermoeiend omdat ik al zoveel wakker word in de nacht 😕 vriend beseft ook niet altijd wat die zwangerschap met je doet en ziet ook niet altijd in hoeveel ik nog wel niet zelf doe ' , zo goed als alles nog eigenlijk.. maar hij zit ook met de verhuis stress en de spanning het is zijn eerste kindje ..
  Ik heb hier sinds vrijdag nog een goeie griep te pakken alles doet pijn.. geen energie geen kracht en zo moe en straks krijgen we de sleutel kan de verhuis beginnen 🤯 toch blij als alles achter de rug is en ik gewoon kan uitkijken naar de komst van ons dochtertje. We zijn er bijna begrijp echt je gevoel !

 • Visje91

  Ah lijkt me pittig met meerdere kinderen als je je zo voelt. Ik heb er hier één van twee rondlopen en vind het heerlijk dat hij nog 1,5 dag naar het kdv gaat. Ik voel me op zich nog prima, merk wel dat we richting de uitgerekende datum gaan. Fysiek wordt het wat zwaarder, maar mag verder niet klagen. Kan ook nog wel van mn verlof genieten. Met welk termijn ben je bij de andere kinderen bevallen?

 • Chan86

  Helaas pas 39.5 dagen bij mij Word de draagtijd steeds langer. Mijn jongste heeft er tot 41.1 weken er in gezeten. Ik hoop dat deze knul snel komt.

 • visje91

  ah hopelijk is het deze keer toch anders!

 • Chan86

  Dat hoop ik inderdaad ook.

 • Visje91

  37 weken, toch wel echt een mijlpaal! Zo benieuwd wanneer ze komt.. denk dat ik nog wel drie weekjes geduld moet hebben 😊

 • 2de-

  Ja vind het soms nog zo onwerkelijk! Week 37 al ! Lees nog vaak terug dan denk het leek nog maar net tot we op de eerste echo aan wachten waren en nu wachten wij op ons kindje 🥰!

 • visje91

  ja he, ik ook! zo'n gek idee dat ze er in principe gewoon deze week al kan zijn.. hoewel ik het niet verwacht hoor. Zo spannend! Vind vooral dat de laatste weken/maanden snel zijn gegaan. Benieuwd naar alle kindjes!

 • MamaJL

  En ja hoor, heb een blauwe plek op mijn buik van het trappen

 • Jamie93
  Dit hoort ook bij de voorbereidingen toch !?
 • vlinder79

  hhahhh vast voorproeven 😁

 • Natasch

  Ik ook in de 37 weken. Veel pijn in mijn buik door harde buiken maar ook door teveel geschop. Ik wil wel dat ze komt maar ik heb nog niets gevoeld van zwangerschapverlof. Druk druk. Dus ben er mentaal nog niet klaar voor. Maand controle. 2 weken geleden was zij al 3000gr. En zij was in 3 weken 1200g aangekomen. Dus dat was veel. Als ze nu boven 3600g is denk ik dat ik dan wordt ingeleid. Ze hoeft echt geen 4000 g te zijn hoor. Pfff

 • MamaJL

  4000 valt ook wel mee hoor

 • Jamie93

  Nog lekker genieten van je verlof en toch proberen je rust te pakken! Zo belangrijk!
  Heb je nog een groei echo binnenkort !?

 • Joopie86

  Jeeeej 37 weken!!!! 💃💞


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van maandag, 4 november 2019 tot en met zondag, 10 november 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50