Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3500)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Pannekoekje

  Ik heb ontzettende steken naar beneden als ik loop, soms ook niet.. en het drukt erg naar beneden.. Vk zegt dat ze is ingedaald.. maar dan zouden de steken toch verdwenen moeten zijn? Iemand het zelfde?

 • Pannekoekje

  37 weken alweer! Ben benieuwd wanneer je komt kleine meid❤️❤️

 • Anoniem38

  Week 37 en binnen nu en 14 dagen gaan we je al ontmoeten💗. De datum voor de keizersnede staat vast, maar ik denk dat je eerder gaat komen. We gaan het zien.
  Op dit moment al bijna een week goed ziek. Maakt het nog wat pittiger die laatste loodjes. Iedereen nog fijne feestdagen en binnenkort al allemaal onze kleine in de armen❤️

 • Beetjegeluk

  Alvast veel.succes gewenst. Maar vooral ook beterschap 🍀 de meeste kindjes komen niet als je ziek bent, dus snel beter worden en dan op naar de bevalling..... veel succes, je kunt het en vooral genieten!

 • Beetjegeluk

  Fijne feestdagen allemaal 🎄🎄🎄

 • Beetjegeluk

  Hallo week 37 🩵
  Grote baby! word misschien ingeleid..in het nieuwe jaar vervolg afspraak, ben benieuwd. Hopelijk meld hij zichzelf... 🍀
  Hij mag van mij komen na 2 januari🤞🥰🩵

 • LongDecember

  Ik krijg ook een grote baby, maar kies bewust niet voor inleiden. Mijn vorige was ook ruim 9 pond en dat was een prima bevalling! En ik hoop ook erg dat ie na de feestdagen komt😅 Komt waarschijnlijk wel goed, want mijn vorige 2 kwamen na de uitgerekende datum! Bij jou is het de eerste, geloof ik he?

 • Beetjegeluk

  Oke. Nee is voor mij de 2e 🩵
  Heb alleen al een horror bevalling gehad bij de 1e met inleiden 😰 dus hoop dat onze 2e zichzelf meld🤞🍀

 • Lola1993

  37 weken. 💙

 • Babynr2-

  37 weken 🩷 vandaag voor het eerst aan de monitor en word er ook een datum geprikt om in week 39 in te leiden omdat ze niet willen dat ik weer overtijd ga. Wel super spannend! Ik hoop toch dat ze ervoor nog vanzelf beslist te komen 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van zondag, 5 mei 2024 tot en met zaterdag, 11 mei 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50