Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3124)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • NewBaby2018

  37+4. Ben vanmiddag gestript bij de gynaecoloog. Nu rommelt het aan alle kanten. Ben benieuwd, maar verwacht er vrij weinig van met dit termijn.. Hoop natuurlijk wel heel veel ervan 😍💙

 • NewBaby2018

  Week 37! Baby, kom maar snel!
  Ik slaap al weken zooo slecht.. weet niet wat vervelender is, straks met baby veel wakker zijn, of gewoon niet langere slaapcyclussen draaien dan 1,5 uur..
  Had zo graag mezelf even opgeladen de laatste weken.

 • Marj0lein

  Vandaag 37.3 weken en de griep is in ons huis😵 waarom nu!! Beide kids koorts van 38.3, dokter geweest ivm de buikpijn die ze hebben.. buikgriep😭 hopen dat dit mij eventjes voorbij gaat🥴 hele dag al in de weer met de was en chloor en alles om de bacterien het huis uit te krijgen.. wel lekker voor mn nesteldrang😂 en we blijven zo lekker bezig!!

  Ik denk zelf dat ik volgende week nog een normale (wat maar normaal is tegenwoordig) week tegemoet ga en vanaf week 39 toch wat spanning zal krijgen richting de bevalling.. ik geloof niet echt in eerder bevallen🤪 dusssss ga maar uit van die 18 dagen🙌🏻 + een klein beetje meer🥰🥰

  Tot snel lief klein babytje!! Zo benieuwd wie je bent❤️

 • Mama-van-a-m-z-r

  Gisteravond zo pijn in rug gekregen. Nu weer :( denk dat het met mn hernia te maken heeft (cadeautje van mn vorige zwangerschap🤦🏻‍♀️). Voelt echt als zenuwpijn.

  Had er nog geen last van gehad tijdens de zwangerschap.
  Maar tijdens mn vorige bevalling zo erge pijn gehad tijdens de weeën in mn rug. Ben zo bang voor de bevalling deze keer :(

  Vandaag afspraak bij mn gyn, toch maar weer even bespreken

  Zijn er hier toevallig nog meer mamas met dit probleem?

 • anmh

  He wat balen!
  Ik heb alleen last van m’n onderrug als ik teveel doe op t moment; maar verder gelukkig niet!
  Misschien helpt het gebruik van een TENS tijdens je bevalling? Ik vond het bij m’n vorige ook heerlijk om op zo’n fitnessbal te zitten en rondjes te wiegen met m’n heupen. Dat haalde de pijn echt uit m’n rug. Misschien helpt dat nu ook al bij ‘normale’ klachten?

 • Mama-van-a-m-z-r

  Ik zal het onthouden. Mn gyn sprak er inderdaad ook al over, om wat verschillende houdingen en oefeningen te doen tijdens de bevalling. Ipv op een bed zitten/liggen.

  Deze week ging het gelukkig beter met mn rug en ook bekken. Nog eventjes volhouden ...

 • Bloem92

  Oh wat naar! Sterkte.
  Heb zelf gelukkig geen last van mijn rug. Wat zei de gyn ?

 • Bloem92

  Morgen 37 weken
  Ik vind het nu allemaal heel snel gaan, aan de ene kant kan ik niet wachten... Maar kan me ook nog helemaal niet voorstellen dat het volgende week al zover is... eind volgende week krijg ik een geplande keizersnede dus het is nu echt aftellen. Ben er verder klaar voor ook al vind ik het erg spannend. Eerste deze week nog een grote schoonmaak en de laatste dingen klaar maken, verder is alles geregeld.
  Hoe gaat het verder met jullie ?

 • anmh

  Wat spannend! Je weet al precies de datum! En inderdaad, 38+1 is vroeg voor een keizersnede! Ik snap die schoonmaakdrift wel hoor ;). Moet eerlijk zeggen dat ik niet aan heeel veel dingen toe kom en dat alles heel traag gaat (ben vandaag denk ik de hele dag bezig geweest met vlucjtkoffer + was doen/opvouwen en de zolder opruimen Geweest; maar heb daarna ook echt last van m’n rug :(. Heb morgen t schoonmaken op de planning; want vrijdag m’n zoontje weer de hele dag thuis. Echt dingen dóén en m’n zoontje af en aan tillen + hond uitlaten = niet meer haalbaar met die onderrug...

  Ben wel zoo benieuwd wanneer t zich aandient! Morgen 38 weken!

 • Mama-van-a-m-z-r

  Wat snel al voor een ks... spannend!

  Grote schoonmaak? 😳 ik doe helemaal niks meer in huis haha

 • anmh

  Haha ik probeer elke dag 1 ding te doen ;). Meer redt m’n onderrug niet (heb er niet heel veel last van? Behalve dus met teveel lopen/bukken...;) dus dat dwingt tot beperkte keuzes ;))

 • Bloem92

  Ja met 38.1 staat hij gelukkig gepland!

  Haha juist omdat ik niks meer doe is het echt een troep
  Heb het ook echt lang uitgesteld maar omdat mn zoontje (2,5) het toch meteen weer vies maakt dacht ik beter op het laatste moment haha.
  Krijg gelukkig hulp van mn man en schoonmoeder.

 • Hummeltje04
  Yess deze week 37 weken. Slijmprop eerst in deeltjes en vorige week groot stuk verloren.
  Maar voelen jullie baby ook zoveel minder. Ik heb al aantal keren aan de ctg gelegen. Maar ze wordt met de dag rustiger. Kan dr zo vanaf de avond tot pas ochtend na 10 a 11 niet meer voelen. En elke keer is er niks. Maar het maakt me zo onzeker. De bewegingen die ik voel stellen ook niks meer voor. Donderdag gesprek vk bespreken wat we gaan doen. Gezien bij mn 1e dit ook zo ging (maar niemand wat deed toen riep ik al 2 weken ik voel dr bijna niet meer) en als zij een dag later kwam dan was ze er niet meer geweest. Dus ik leef nu vooral in angst 🥺
 • Mama-van-a-m-z-r

  Het is wel normaal dat ze nog maar weinig bewegen in de laatste weekjes. Er is bijna geen ruimte meer...
  Maar ik begrijp je angst wel.

  Mn gyn vindt het ok, zolang ze iedere dag maar wel beweegt. Er mag geen 24 uur voorbij gaan.

 • Bloem92

  Wauw wat een mooie foto!!

  Spannend, ik voel de kleine heel wisselend. Ene dag regelmatig en de andere dag moet ik echt liggen wachten om uit eindelijk haar te voelen. De bewegingen zijn wel anders, voel het nu meer schuiven dan schoppen en bewegen. Volg je gevoel en als je het niet vertrouwd gewoon bellen!

 • anmh

  Prachtige foto!
  Ik voel die kleine wel ‘minder dan anders’ maar de ruimte wordt natuurlijk ook echt wel beperkter.
  Mocht je twijfelen of je onzeker coelen: Zéker met jouw voorgeschiedenis: aan de bel trekken he! Liever een keer teveel dan te weinig! Lijkt me ook een heel goed idee dit donderdag met je VK te bespreken en misschien sowieso niet ‘te lang’ door te lopen? Gewoon duidelijk je grenzen en wensen aangeven?
  Succes!!!

 • Hummeltje04

  Dankjullie wel!

  De vk en zwangerschapspsycholoog en gyn vinden het t beste om te gaan inleiden. Omdat ik er mentaal nu gewoon aan onderdoorga. En de kleine echt urennnnnnn geen move maakt. Ze is er klaar voor ik ben er klaar voor 🥰😍

 • Pumpkinious

  Wat een mooie buik 😍
  Hier op en af qua bewegingen. Maar ik twijfel altijd of ik moet langsgaan voor een ctg... als ik hem voel, dan stellen de bewegingen inderdaad niet veel voor. Alleen de hik voel ik duidelijk. Volgens mij hebben ze echt niet veel plaats meer

 • anmh
  Zo leuk om te zien hoe die buik groeit!
  Gisteren een zwangerschapsshoot gedaan met het zusje van mijn vriend, die heel goed kan fotograferen; ben zo benieuwd naar de foto’s! Nu t warme weer weer voorbij is voel ik me gelukkig weer echt goed! Heb weer energie en ook echt totaal niet het gevoel van ‘er klaar mee zijn’.. wel heel benieuwd wanneer die kleine komt!
  Hoe gaat het met jullie?
 • Mama-van-a-m-z-r

  Wat een bescheiden buikje, lijkt me heerlijk.
  Ik zie er echt belachelijk uit. 🤦🏻‍♀️ Met mn 1.60m en buik die mega voorruit steekt haha
  Iedere keer als ik in mn ondergoed sta schiet mn man in de lach, en het is mn vijfde zwangerschap. Je zou denken dat hij er wel aan gewend zou raken 😂

 • anmh

  Hahahaha nou zo klein voelt m’n buik niet meer hoor! Maar hij groeit wel redelijk ‘in verhouding’; hoewel t laatste dagen voor m’n gevoel wel hard gaat!

  Is het niet ook zo dat het met je 5e zwangerschap nóg harder gaat qua groei? Is dit de grootste buik die je tov andere zwangerschappen gehad hebt?

 • Mama-van-a-m-z-r

  Ja ik heb mn record gebroken deze keer 😅

 • N.iekiet

  Mooie groei van je buik zeg!

 • anmh

  Ahh lief, dank je wel! Vind dat zelf ook echt leuk om te zien!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van donderdag, 8 oktober 2020 tot en met woensdag, 14 oktober 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50