Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3226)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Saaaarh

  Aaaaaah week 37... wat is dit spannend!

 • Sara1989

  Vandaag 37 weken.
  Vanavond mag ik mij melden in het ziekenhuis en word er een ballonnetje geplaatst. En hopelijk dan morgen de inleiding. Nog even geduld. Het kan niet lang meer duren!
  😘

 • Vicja

  Ohh pff wat spannend zeg.. ben mn vorige ook ingeleid, had toen al wat ontsluiting waardoor ballonnetje niet meer nodig was, mss bij jou ook al wel het geval? Anyway zet hem op!

 • RosalindaMaria

  Vandaag 37 wk😁 Ons meisje is officieel voldragen. Vorige week liggingsecho, ze ligt niet meer dwars maar met haar hoofd in mijn heup. Hier doen ze nu niets aan. Als de bevalling daar is zullen ze haar een zetje geven richting de uitgang...... 😯 Ik weet niet goed wat ik me hier bij moet voorstellen, maar goed. Misschien iemand ervaring hiermee?
  Ik kan niet wachten tot ze er is😍😍 Spannend🥰

 • Vicja

  Geen idee wat ze bedoelen! Maar door de kracht van de weeen wordt ze straks misschien vanzelf wel in de juiste positie geduwd. Ik kan ook niet wachten tot ie er is 😍 en het zonnetje geeft me helemaal vlinders in mn buik, zie mezelf al achter de kinderwagen wandelen 😍🙈

 • RosalindaMaria

  Heerlijk hè het zonnetje. Ik heb al lekker in de tuin gespeeld met mijn dreumes😍😍 twee grote lekker buiten spelen met vriendjes. Heerlijk!! 😁 Dinsdag moet ik weer voor controle en gaan we inleiden bespreken. Super spannend🤗🤗 Ik kan niet wachten. 🥰

  Vannacht is het bijna volle maan (morgen helemaal volle maan), wie weet bevallen er vannacht en morgen nacht wel een hoop dames, wat mij betreft ben ik er daar graag één van🥰🥰 Hoe verlopen jou laatste loodjes?

 • Vicja

  Ohh spannend, vanwaar het inleiden? Ik heb maandag weer een controle maar hier wachten we gewoon af tot ie vanzelf komt.

  Ja ik dacht ook aan de volle maan maar even gegoogled en het blijkt onzin haha. Ik dacht misschien is het wel iets wetenschappelijks, maar helaas anders had het voor mij ook wel mogen kloppen. Laatste loodjes zijn bij vlagen echt heel zwaar.. het rommelt nu al wel de hele avond met harde buiken en kramp dus wie weet!!

 • Queen1

  Het wordt nu toch allemaal wel heel spannend hè... ze kunnen nu gewoon komen.

  Ons kindje wordt vrijdag gehaald waarschijnlijk. Ik vind het onwijs spannend, ondanks dat er al 3 rondlopen.. Maar inleiden is gewoon gepland bevallen en voelt heel anders aan.

  Anyway: hopelijk zien we snel allemaal mooie foto's van jullie kindjes voorbij komen.. 😍

 • Vicja

  Spannend! Waarom wordt je ingeleid? Succes!

 • Queen1

  Ivm uitputting.

  Ik heb vanaf wk6 veel gebraakt, wat overging in bekkeninstabiliteit, gecombineerd met veel voorweeën.

  Aangezien het nummer 4 is, thuis ook genoeg te doen. Dus gaan ze me inleiden.

  De ballon zit inmiddels, morgen hopelijk genoeg cm's om te kunnen bevallen... spannend!

 • Vicja

  Nou inderdaad dan heb je een pittige zwangerschap gehad, fijn dat ze naar je luisteren daarmee. Echt wel spannend, hopelijk gaat het vlot! Laat je het weten als de kleine er is? 🥰

 • Queen1
  Beter laat dan nooit: ze is er ;-)

  Geboren op 21 februari.
 • Vicja

  Ahhh mooi poppetje! Gefeliciteerd 😍

 • Laidie

  Hallo week 37! Super blij dat we hier zijn..
  voelt weer als een mijlpaal.
  Wat verlang ik zo om ons meisje te ontmoeten.
  Vorige week test gehad voor streptokokkken b.
  Volgende week de laatste echo... spannend!! 🤗🤗 het is echt niet meer lang, we worden allemaal ongeduldig! 😍

 • Julia1989

  Hij is voldragen! Vandaag ook daadwerkelijk alles klaargemaakt. De vluchttas staat klaar en maxi cosi in de auto. Controle gehad bij de vk, alles was goed. Hij is nog niet ingedaald, dus daar moet ik rekening mee houden mochten mn vliezen breken. Vind het wel spannend met de sneeuw die ze komend weekend voorspellen, maar alles wijst erop dat hij nog lang genoeg blijft zitten.

 • Snuitje88

  Bijzonder he, voldragen. Kan gewoon komen tussen nu en 3-4weken. De nieuwsgierigheid is groot, maar al zal het nu komen zal in mijn hoofd soort van niet kloppen. Lekker dat alles klaar is. Ik heb me nog even gestort op een fotoboek van zoonlief van eerste jaar. Daar was ik nog niet mee verder gegaan.

 • KikiAnnabel

  Ondertussen alweer 37 weken en de kleine meid mag officieel komen. Al heb ik zo'n vermoeden dat ze nog wel eventjes blijft zitten, ze heeft nog ruimte zat in mijn buik. Ben benieuwd!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van maandag, 22 maart 2021 tot en met zondag, 28 maart 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50