Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2181)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • DoubleVee

  Joepie!! Ik word op 11 maart ingeleid op precies 39 weken. Gezien het om mijn 4de bevalling gaat, vermoeden ze dat het allemaal redelijk snel zal gaan, en in het beste geval heb ik rond de middag mijn baby in mijn armen dan. Nog 21 keer slapen. Laat het aftellen officieel beginnen!!

 • Mesties

  Ik voel het al enkele dagen rommelen in mijn buik. Vooral s'avonds heb ik last van voorweeën en menstruatieachtige pijnen.

 • Mesties

  Eindelijk heb ik de suikerboontjes voor het kraambezoek af! Dat was het laatste dat ik nog moest doen voor ik ga bevallen.Ik ben er nu helemaal klaar voor! Ik hoop dat het kleintje er nog een weekje in blijft,aangezien die nogal aan de kleine kant is. Maar ik loop sinds enkele daagjes met voorweeën die soms al wel pijn kunnen doen.

 • Doperwtje

  Ik ben mijn slijmprop verloren voor het slapen gaan, en deze ochtend nog een stuk gevonde.
  Maar ik heb nog steeds dezelfde kwaaltjes, zou zo graag hebben dat het nu gaat doorzetten.

 • JenNmom

  Bij mij was dat beide keren wel voorloper van de bevalling... bij nr 1 begon de bevalling de dag erna, bij nummer 2 na een uur of 8...

 • Doperwtje

  Ik voel al sinds deze ochtend veel gerommel in mijn buik. Benieuwd of het doorzet.
  Ik ben deze ochtend al boodschappen gaan doen en heb net boven gepoetst. Maar ben nu wel op.
  Hopelijk komt die er nu door

 • Inlovewithmybb

  Hier nu 37.3 zo klaar mee.. wie spreekt me moed in... wil bevallen 😀😀😀

 • Doperwtje

  Ik herken het helemaal, ben er ook zo klaar mee.
  Och, we moeten het nemen hoe het komt. Ondertussen zit die baby lekker warm. Probeer nog wat extra te kroelen met je partner.

 • Inlovewithmybb

  💪💪 we kunnen het

 • Andie3

  Hier ook 37 weken ❤️
  Gister een versie gehad, omdat de kleine in stuit lag, helaas niet gelukt. Nu ligt ie dwars🙈 Morgenochtend wordt er weer een poging gedaan. Hopen dat het lukt!

 • Mesties

  En is de 2de poging in de ochtend gelukt?

 • Andie3

  Jaaa! Viel niet mee maar uiteindelijk is hij gedraaid. Ligt nog niet vast in bekken, dus kan nog terug. Dinsdag weer controle om te kijken of hij goed ligt en misschien al iets verder bekken in is gedaald.

 • Mesties

  Duimen dan maar dat het dinsdag goed nieuws mag zijn!

 • Sugar-mama

  Hier ook een onvolkomen stuit.
  Versie ook niet gelukt nu staat er bij mij een keizersnede gepland op de 27e spannend..Suc6

 • Mesties

  Succes alvast! Hopelijk lukt het!

 • Mesties

  Ik heb 37 weken gehaald! Woehoehoe! 🎉🎉

 • Ggdds

  37.4 vandaag.....Al 3 weken nu last van voorweeën...en.harde buiken....maar nu sinds 4 dagen vooral Snachts krampen die echt erg pijn doen!!! Die starten als.kramp en dan word de hele buik hard met een drukkend gevoel naar beneden....pffff. Slapeloze nachten en sinds vanmorgen ook de hele dag gigantische krampen en van die hevige voorweeën die nu ook.in me.rug en bovenbenen zitten....ben op.....vandaag ook slijmprop verloren.....ik hoop zo dat het gaat doorzetten.....dit is zo gigantisch vermoeiend :(
  Morgen vk afspraak....

 • Vayenn

  Klinkt alsof het echt niet lang meer gaat duren bij jou. Die laatste loodjes zijn echt heel zwaar.
  Ik merk sinds dit weekend ook echt verschil. Veel minder energie, en slechter slapen. Maar voorweeën enzo dat heb ik nog niet gehad.
  Dus ik mag niet mopperen vind ik.
  Ik wens jou heel veel sterkte en ik hoop dst jouw baby snel mag komen.

 • Ggdds

  Dankje....hoop het voor jou ook!
  Vandaag bij de vk geweest.... Aangegeven dat ik er echt doorheen zit.....ze ging kijken of ik toevallig ontsluiting heb, bleek dus 2 cm ontsluiting te hebben en ze voelde het hoofdje ook....dus al die voorweeën doen zijn werk. Als het heftig word maar volgende week woensdag niet ben bevallen dan gaan ze me vliezen breken.....ik hoop dat het gauw zelf doorzet......ze is nu wel wat Ingedaald en ze ligt in de goede positie... Dus dat is mooi nieuws! Wie weet een valentijn kado hahaha....dat zou.helemaal mooi zijn!!

 • Vayenn

  Kijk dat zijn berichten! 2cm ontsluiting al, wauw! Ik hoop het echt voor je dat je kleintje snel komt. En ja, wie weet morgen een mooi Valentijnscadeau😉🥰

 • Mrs2

  Ik duim voor je dat het nu mag doorzetten!

 • Kelly2017

  Ik ben 37 weken en heb sinds gisteravond erg last van mn onderrug en zeurend gevoel in mijn onderbuik lopen is dan ook echt niet fijn telkens met dat drukkend gevoel! hopelijk voor jou en natuurlijk voor mezelf mag het niet lang meer duren! veel succes morgen


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van vrijdag, 8 maart 2019 tot en met donderdag, 14 maart 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50