Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2702)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lucailyana1215

  Op 18januar ben ik bevallen van een flinke dochter linaya 4kg.090 en 53cm bevalling was pittig vn 1 ste weeen heeft het 6u30 geduurd .op 30 min van 5 na 10 cm .maar ze doet het super

 • <3-3

  Gefeliciteerd!

 • Claumeissie

  37 weken aangetikt. Hier nog steeds weinig kwaaltjes, kleine meid ook nog niet ingedaald. Vind t nog prima in mama s buik 😂🙋‍♀️
  Hopelijk ga je over 3 weken wel melden haha.

 • Lucailyana1215

  Mijn water is gebroken om.14u30 op 17januari nu 4u en nog steeds geen weeën dat wordt een lange weg en dat voor nr 3 duim.voor me dames dat tegen de ochtend begint. Want slapen zit er ook nie in 🙄

 • MarieSophie

  Succes! Hier drie dagen wee loos gebleven na het breken van de vliezen, uiteindelijk ingeleid, prima bevalling!

 • <3-3

  Veel succes! 🤞🤞

 • mamavanisaenlucas

  Hier duurde het bij de eerste ruim 12 uur voor de weeën begonnen nadat de vliezen braken. En dat waren nog niet echt goeie. De echt goeie begonnen pas na 24 uur. Succes vandaag!

 • Lucailyana1215

  Vandaag na gynecoloog geweest had 2cm opening was rendabel om te bevallen, ze heeft gestript en vliezen zouden heel dun zijn dus kan dat binnen nu en 24u aan de gang zou gaan van zich zelf. Nu slijmprop met bloed verloren soms lichte buikpijn hopelijk zet het door en anders is het volgende vrijdag 24 januari inleiden. Omdat ik zwangerschaps diabetisch heb met insuline spuiten

 • ProudMomOff2

  Spannend! Hoop dat het lekker door zet vandaag. Is toch altijd fijner dan inleiden. Succes💪

 • mamavanisaenlucas

  Het is 5.30 en ik heb ‘al’ drie uur geslapen sinds 11 uur, twee Rennies gehad want maagzuur, veel gedraaid, pcm gehad want hoofdpijn, kind pcm gegeven, buikpijn van hele drukke baby, twee keer naar de wc geweest en nog anderhalf uur tot de wekker. 😭

 • <3-3

  Hopelijk kan je vandaag nog een dutje doen om wat bij te slapen 😘

 • mamavanisaenlucas

  Vanmiddag een dutje kunnen doen en er kwam een vriendin om de keuken schoon te maken en te koken. Super lief! Morgen 38 weken en weer controle bij vk. Ga het slechte slapen wel even aangeven.

 • mamavanisaenlucas

  Beroerde nacht nummer twee. Beetje was vouwen, op en neer naar school, voor de kinderen en eten zorgen, veel verder kom ik vandaag niet denk ik.

 • mamavanisaenlucas

  Slecht geslapen. Baby was gisteravond toen ik net in bed lag zo ontzettend druk. Nog niet eerder gehad met dit kindje. Uur lang heel veel en hard bewegen. Daarna alleen maar liggen draaien in bed en nu een zere rug. Heb het het liefst maar achter de rug allemaal, maar deze week moet ie eigenlijk nog blijven zitten. M’n man heeft de drukste week van het jaar deze week op z’n werk.

 • Sammy3

  Hier ook slecht geslapen. 3 30u wakker en pas tegen 7u weer in slaap gevallen voor een uurtje ofzo.... gelukkig kon manlief vandaag de kinderen naar school brengen! Rest van de week heeft hij nachtdienst, dus moet ik zelf weer aan de bak!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van dinsdag, 4 februari 2020 tot en met maandag, 10 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50