Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2618)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Tati28

  Yes ! En we zijn aangekomen in weekje 37!!
  Nu ben je voldragen kleine jongen 💙🥰
  Mama & papa verlangen naar je maar tergelijk is mijn laatste zwangerschap bijna afgelopen ! Dubbel gevoel dus ..
  ik hoop dat alles goed blijft gaan en dat we jou binnen de max. 3 weekjes in ons armen mogen sluiten , jou grote broer en grote zussen wachten ook spannend af ! 😍

 • ~luna

  Morgen 37 weken, het duurt nu niet lang meer.💙 Tenminste.. ik ga ervan uit det hij gewoon over 3 weken ongeveer geboren is, want z’n zus kwam met 39+5 en ergens is dat mijn ‘indicatie’ gewoon voor mijn gevoel.😁 Sinds gisteren af en toe voorweeën, maar dat had ik bij dochter ook elke dag vanaf 37+4 en ik las dat dit bij een 2e vaak al eerder begint. Hopelijk vanaf nu niet 3 weken lang elke dag.

 • Tati28

  Hihihi vandaag ben ik in week 37 beland
  Vind het zo spannend ! Hier ook al voorweeen , iets wat ik niet had bij mijn 2 Kinderen !, ik denk ook dat het hier rond week 39 zal beginnen 🍀 lets hope 🤞🏻🤞🏻😂

 • ~luna

  Spannend! Benieuwd wie van ons als eerste een kindje in de armen heeft! Bij dochter bond ik het vansf dit punt spannend en hoopte ik elke dag, nu zou ik worden overvallen als hij opeens voor kerst zou komen. Ik heb hem ingefluisterd dat hij tussen 27 dec en 6 januari welkom is. 😂

 • LillyLola

  Oooh, wat vind ik het spannend nu! Slapen gaat slecht... bij jullie ook? Er rommelt vanalles en soms een voorwee, maar goed, het kan ook nog een paar weken duren... 🙄👶🥰

 • Tati28

  Slapen kan ik niet van klagen ( nog niet 😄 ) maar wel van die voorweeen 😫

 • Inverwachtingvanbaby2

  37 weken vandaag 😍🥰🍀
  over een 10tal uurtjes krijgen we onze geplande keizersnee & hopelijk doet hij het goed! heb 2 longrijping spuitjes gehad.. Hij wordt geschat op 2,220 kilo dus ben heeel benieuwd 🥰❤️

 • Yvonne0603

  De kleine man zal er nu ondertussen wel wezen en hopelijk gaat alles goed.. onze kleine meid was 2,230 kilo ook al zo'n ieniemini ❤

 • Tati28

  Ohh spannend! Je hebt je kleintje nu wss al in je armen ? 🥰🥰🥰

 • Serena-a-a

  Oeh spannend, succes zo💪

 • Gfnc

  Vandaag 37 weken en het aftellen is nu echt begonnen ♡
  Sinds 3 dagen aparte buik alsof ik ongesteld wordt met harde buiken erbij .
  We wachten rustig af op onze kleine man ♡

 • Mamsievanbijna3

  Gister bij de gynaecoloog geweest en wat onderzoekjes gedaan. Volgende week donderdag weer een afspraak om bevalplan te bespreken.

  Gister al wel een einddatum ingepland mocht ze niet spontaan geboren worden. Dit duurt niet heel lang meer. Ook heeft ze even gevoeld of er ontsluiting is ivm hoe de inleiding dan zal gaan en ik heb al 2 cm dit betekend dat ze enkel de vliezen hoeven te breken tzt. Hele dag wat beurs geweest van onder en vanochtend om 05:45 mijn slijmprop verloren. Nu hopen dat er toch wat gebeuren gaat spontaan..

 • Ltv

  Week 37 al weer! Zondag word ik opgenomen en krijg ik een ballonnetje mocht ik nog niet genoeg ontsluiting hebben..en dan worden maandag de vliezen gebroken en word ik ingeleid. Misschien heb ik over een week nu dus al m’n meisje in mijn armen🥰 spannend!! Echt aftellen nu...

 • Mamsievanbijna3

  Waarom word jij zo vroeg ingeleid als ik vragen mag??


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van dinsdag, 31 december 2019 tot en met maandag, 6 januari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50