Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1884)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • samanthaa1988

 • samanthaa1988

 • Xxnellekexx

  Hoi meiden,
  Ben nu 37.5 zwanger van de 3e en het rommelt enorm! Ben woensdag nacht in t ziekenhuis geweest ivm weeën die om de 3min kwamen dus ik dacht dat het ging beginnnen... helaas valse start dus na 2 uur in t zh zakte het af.
  De ochtend erna slijmprop verloren en een zwaar ongi gevoel onderin mn buik, weer de hele ochtend gedacht dat ik zou gaan bevallen maar helaas!
  Savonds nergens last van en vannacht ook niet. Vanmorgen weer veel slijm verloren maar geen weeën of harde buiken, eigenlijk niks behalve dat ik nu vreselijke hoofdpijn heb!
  Gaat lang duren als je steeds denkt dat het begonnen is!!!
  Hoe begon bij jullie de bevalling? ;)

 • Mommylis

  Woehoee morgen 37 weken het echte aftellen is nu begonnen.

 • No-more-coffee

  Morgen 37 weken pfoehhh spannend!!! Bevallingsbad gister in huis gehaald, hoop dat we t snel kunnen gaan gebruiken haha... Ben er echt een beetje klaar mee , voor mijn gevoel ben ik al een paar jaar zwanger 😂 Vooral nu met die hitte kan echt weinig doen ☹ Hoe gaat t met de andere?

 • Mamac3

  Hoi meiden, inmiddels alweer een week de trotste mama van onze prinses! Hoe gaat het hier met jullie? Andere dames ook al (te) vroeg bevallen? Ik ben vorige week met 36+1 bevallen na een bevalling van 2,5 uur! Ging megasnel maar toch supergoed, ben er aardig ongehavend uitgekomen en onze dochter ook! Het is een plaatje!!
  Meiden, allemaal nog veel succes met de laatste loodjes en veel geluk met jullie prachtige kindjes! Ik heb een leuke tijd gehad hier! Xx

 • me-joyce

  Gefeliciteerd en wat fijn een goede snelle bevalling. Dat hij zich hier ook maar eens gaat aandienen haha. Geniet 😘

 • Dikzak

  Hé!? Toch eerder bevallen. Is het spontaan gebeurd? Goed te horen dat jij en je kleine meid er ongehavend uit zijn gekomen. Je herstel verloopt dan ook vlot? Hoe vinden je andere kids het?
  Vergeet het helemaal, maar van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!!! ♡

 • Mamac3

  Ingeleid vanwege een medische indicatie! ik schijn (net als 80% van alle vrouwen) een streptokokkenbacterie bij mij te dragen en ivm met weeen die begonnen hebben ze besloten mij in te leiden.. en dat was dus binnen 2,5 uur gefixt 😃
  Gaat hartstikke goed met ons popje, ze is zo onwijs tevreden en lief! Het is echt echt genieten met haar!!!

 • Togepi

  Gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Fijn dat ze het zo goed doet 😊. Kleintje zit hier nog lekker in mijn buikje, maar nog een weekje dan word ie gehaald! Ben zo nieuwsgierig! 😁 En ook wel een beetje bang hoor na een zware 2e bevalling. Heb een foto gezien van je meisje, is inderdaad een mooi kindje! Heel veel geluk en liefde daar 😊

 • Anoukx

  37 weken en het begint nu toch wel serieus te worden, al denk ik dat ik nog wel een week of 4 door mag hobbelen. Zijn jullie het zat of nog lekker bezig? Ik ben over het algemeen nog lekker in de weer, maar op een aangepast tempo. En ik voel het gelijk als ik iets teveel doe, niet dat ik me daar echt door tegen laat houden

 • Jeann1


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van zondag, 2 september 2018 tot en met zaterdag, 8 september 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50