Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2783)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Sterremama

  Gisteren echo gehad. Baby is al sinds het begin groot geschat. En zou nu 4kg200 wegen. Hij lag met zijn hoofdje nog schuin tegen het bekken. Volgende week terug... Als hij dan wel goed ligt, gaat ze inleiden 🤞

 • Mommmy

  Hoi,
  Een gezonde Hollands-glorie dus👍..
  Ik hoop dat je volgende week je baby in je armen mag hebben 🥰

 • eerstevanadele

  Wow, dat klinkt inderdaad als een flinke baby (maat 50 kun je overslaan 😉). Succes volgend week, hoop voor de dat die dan goed is ingedaald!

 • Mommmy

  Jeetje, wat een onzekerheid over alles in Nederland 🥺..
  Ik merk dat ik me erg onrustig voel door alles wat nu speelt met het corona-virus.
  De bevalling komt steeds dichterbij en ik weet dat ik in de crisis moet bevallen, alleen hoe, waar, onder welke condities en is de zorg voor mijn baby nog wel zo 'vanzelfsprekend' , als mijn man maar niet verkouden wordt want dan mag hij niet bij de bevalling zijn, dat zijn allemaal vragen waar ik me zorgen om maak..

  Kraamzorg, en nazorg staat onder druk..
  Met nog twee andere kids thuis kom ik nu al niet toe aan rustiger aandoen en dat wordt met een baby'tje erbij straks al helemaal niet natuurlijk, hoe zal alles verlopen, hopelijk herstel ik snel en komt het op z'n pootjes terecht....

  Hoe gaan jullie om met deze situatie?

 • Sann

  Ik ben nu 37,5 wkn zwanger dus ook binnenkort bevallen. Ik ga gewoon thuus bevallen dus qua partner minder zorgen. Ik heb wel 3 kids thuis nu waarvan ik voor 2 nu de juf ben. Het is totaal niet de tijd die ik mij erbij voor had gesteld. Ik wilde graag rust, bijkomen, voorbereiden.

  Vorige week moest ik echt schakelen. Echt even gebaald. Maar nu hebben we een beetje onze draai gevonden. Ik bekijk het gewoon met de dag. Soms gaat het goed en soms minder. En als de baby er is kijken we weer verder. We kunnen geen onmogelijke dingen. Dus ik hou het zo simpel mogelijk en ik geniet waar mogelijk :)

 • Cin89

  Hebben jullie ook zoveel harde buiken? Ruim 37 weken zwanger van 3e kleine en elke avond en nacht is het raak...

 • Lin33

  Bijna 38 weken. We zijn volop aan het aftellen naar 18 maart voor de geplande keizersnede. Hopelijk blijft hij tot dan zitten 🙊😃.
  Gisteren op controle geweest. Hij weegt nu 3 kg.

  Nu is het toch wel echt zwaar. Rugpijn, pijn in de benen, buik die zo zwaar is. Slapen is een ramp.

  Dus ik kijk er zo naar uit om hem vast te kunnen houden 💙

 • Trotstemam89

  Ohh de laatste loodjes zijn begonnen gisteren bij de vk geweest kleine was vorige week een stukje in gedaald en nu uit de bekken de hele nacht wakker gelegen van krampen voorweeën oefenweeen of iets in die geest. 17 maart word ik ingeleid dus hoop dat de kleine man nog wel even volhoud aangezien die oefenweeen en krampen nog niet echt stoppen. Opeens ook heel erg duizelig ik ga ervanuit dat het bij de laatste loodjes horen nog 1.5 weekje hebben we eindelijk onze kleine mannetje in onze armen

 • Marijkemama

  Heyhey dames,

  Partner heeft zware griep.. ligt al 4 dagen knock out op bed.
  Zelf vind ik het nogal vervelend. Er is nog zoveel te doen, voel me behoorlijk "alleen". Had zo graag onze laatste periode met zijn tweetjes anders doorgebracht dan dit. Nu vooral in de zorgrol terwijl ik zelf nood heb aan zorg.
  Gelukkig komt mijn mama morgen helpen schoonmaken. Zij gaat vanavond ook mee naar de Partner les bij de yoga omdat vriendlief niet kan.
  Ben zeer benieuwd of de kleine nog blijft zitten.. voorlopig is alles dik in orde.
  Hoe gaat het met jullie?

 • Emma1985

  Dat komt dan net heel vervelend uit idd 😕
  Hopelijk knapt hij snel op en blijft de baby nog even zitten zodat jullie de laatste weken nog samen hebben om de laatste klusjes te doen en met zn tweeën te genieten.
  Wel heel fijn dat je je moeder in de buurt hebt om te helpen!

 • kimberly106

  Vandaag controle gehad, en helaas hoge bloedruk.
  Nu donderdag weer controle hopen dat niet hoger word 12 maart is keizersnede.
  Wel spannend dat het toch eerder eventueel word gehaald.
  Voor jullie is het echt heeel dichtbij he 😍alvast heel veel su6 en straks heerlijk genieten van jullie kleine 🤗

 • Nairobi

  Spannend meis.. heel veel succes ook de 12e of eerder. Wanneer weet je of het misschien eerder komt?

 • kimberly106

  dankjewel meis vandaag bloedruk controle en is gelukkig weer wat gedaald planning blijft 12 maart .
  Hoe is bij jou?,


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van maandag, 20 april 2020 tot en met zondag, 26 april 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50