Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1933)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MylanBoaz

  Vandaag alweer 37+4
  Al een aantal dagen klodders slijmprop aan het verliezen
  Vanmiddag weer naar het ziekenhuis voor controle

 • alie22r

  Nog maximaal 8 dagen hier, dan staat de keizersnee gepland... bloeddruk aan de hoge kant dus hoop dat ik het nog een week red...wel spannend komt nu echt dichtbij!!

 • alie22r

  Nog maximaal 8 dagen hier, dan staat de keizersnee gepland... bloeddruk aan de hoge kant dus hoop dat ik het nog een week red...wel spannend komt nu echt dichtbij!!

 • Missstarlight

  Mag je wel natuurlijk bevallen als het voor die tijd op gang komt??

 • alie22r

  Nee, heb 2x een keizersnee gehad, dus mocht ik weeën krijgen dan doen ze direct de keizersnee. Bij de eerste met 37 weken en de tweede met 38 weken. Ze hebben geprobeerd in te leiden omdat ik toen ook eind vd zwangerschap hoge bloeddruk had. Dat is toen mislukt en in keizersnee uitgelopen. Dus kan wel maand verschil komen tussen onze babies, als jij tot 42 weken loopt😇🙊

 • Missstarlight

  Jeetje, spannend hor! Wordt echt aftellen voor jou! Wel iets om naartoe te leven. Hier blijft het nog even afwachten! Wil deze keer niet tot 42 weken lopen, heb nu veel meer last van bekken enz nu ik achter onze kleuter aan mag hobbelen en daarbij was de 1e 5050 gram bij geboorte dus dat wil ik nu wel voor zijn
  Volgende week inwendig onderzoek om te kijken of er al iets gebeurd

 • alie22r

  Ja die groei echo's kun je niet echt van op aan. Heb vorige zwangerschap 2 dagen achter een een echo gehad. De eerste was een kleintje, en de volgende dag een grote baby. Was redelijk gemiddeld met 3300 met 38+4. Maar hopen dat het meevalt, of spontaan begint.

  Ja krijg een gentle sectio. Daar ben ik wel blij mee, is zo'n andere ervaring als een spoedkeizersnee. Vanmorgen controle gehad, bloeddruk wel iets hoog, maar stabiel en geen eiwit in de urine. Dus baby blijft tot woensdag zitten...komt nu gauw dichterbij😊

 • alie22r

  Ah dat kan ik me voorstellen. Gaan ze het dan ook eerder inleiden? Heb je ook groei echo's gehad? Hopen dat het spontaan eerder komt😊

 • Missstarlight

  Ja als er met 40 weken nog niks is wil ik ingeleid worden. Heb ook groeiechos gehad inderdaad en die gaven wel dat het weer een flinke is maar precies weet je het toch nooit. Bij de 1e hadden 2 dagen voor hij geboren werd een echo gehad en toen zeiden ze een flinke 8 ponder en vervolgens kwam er een flinke 10 ponder
  Ik las dat steeds meer ziekenhuizen een gental sectio doen, bij jou ook?

 • Missstarlight

  Wat is het rustig hier! Vandaag mag ik me ook aansluiten bij de 37 weken club, mijn buik is wat van vorm veranderd dus verwacht dat de kleine ingedaald is maar dat zal ik vanmiddag bij de verlos horen. Verder alles rustig maar gevoelsmatig kan het elk moment starten hor! Bij de 1e liep ik tot 42 weken dus ben benieuwd! Hoe is het met iedereen??

 • MamaKelly4Kids

  37weekjes en 2daagjes ver...
  Onze Babyboy mag stilletjes gaan komen hoor😍 nog mama’s die ongeduldig worden?😋

 • Nurcantje

  Dag iedereen! 37+5 inmiddels. Wat een spanning! Kan niet wachten tot ik mn baby eindelijk kan zien en voelen buiten mijn lichaam. Heb al dagenlang van een menstruatieachtig gevoel wat uitstraalt tot in mijn benen/voeten. En veel laat van mijn onderrug. Vooral wanneer ik zit/lig. Het is mijn eerste zwangerschap dus ook erg zoeken wat het precies is (de pijn). Gisteren dacht ik even dat ik echte weeen had. Helaas niet het geval:D.. onder de douche ging de pijn over. Hoe gaat het bij jullie?

 • anmh

  Haha dit is precies wat ik ook de hele tijd ervaar! Alleen straalt t niet uit naar mn benen maar echt met name lage onderrug en onderbuik.. maakt het nog spannender hè? Alsof het letterlijk elk moment kan gebeuren!
  Hoe gaat het verder?

 • Nurcantje

  Haha heel vervelend dit! :D
  Net even gebeld omdat het toch wel de hele dag al duurt. Ze dacht aan voorweeen.. heel vervelend dat ik niet weet of ik darmkrampen heb of het mijn baarmoeder is..
  verder last van opvliegers opeens! Hoe gaat het met jou?

 • anmh

  Vandaag controle bij Vk: in principe alles goed :). Nog steeds geen groot kind (huidg geschat gewicht ergens rond 2600 gram; bij 40 weken dan rond 2800-2900 gram) maar groei lijkt de eigen lijn te volgen dus ook nog geen zorgen voor een ‘écht te klein kind’ gelukkig :).
  Begin nu ineens vocht vast te houden, maar bloeddruk was nog goed. Ben zoo benieuwd wanneer het komt!!

 • -ons3ekindje-

  hier ook precies hetzelfde gewicht,
  zolang ze maar op de eigen lijn groeien. Ben benieuwd als ze geboren word of ze ook daadwerkelijk op dat gewicht zit.

  succes met de laatste loodjes

 • anmh

  :) het lijkt inderdaad precies op de eigen lijn te groeien, ik ben heel benieuwd waar het op uitkomt én wanneer het komt! Dat nare menstruatie-achtige gevoel houdt wel redelijk aan, maar begreep dat dat weken kan duren ;).

 • -ons3ekindje-

  ja de menstruatie gevoel heb ik vooral savonds en wat lichte krampjes. Onze dame is ook erg actief de laatste dagen, dus hoop dat ze nog even blijft zitten

 • anmh

  Ah :) ik had t vandaag de hele dag en ook steeds vaker s nachts :) van mij mag t wel komen hoor :) voldragen én ik ben heel benieuwd (+ verder een lege agenda, dus niets houdt ons verder nog tegen ;))

 • Ing1985

  Hai mommys!

  Hier ook op de 37 wkn. Vandaag t bad halen voor de thuisbad-bevalling! Heerlijk gevoel dat ik thuis kan blijven! Leuk om te lezen dat jullie die kleine ook zo veel voelen en ik ben ook reuze benieuwd hoe ze eruit ziet. Ook lees ik heel vaak dat ze qua gewicht enz er zo vaak naast zitten qua inschatting. Mijn vk zegt ook niks over gewichtsinschatting o.i d. Ik vermoed dat t enigsinds overeenkomt met mijn oudste 2 kinderen. Succes deze periode dames. Wie weet bevalt iemand al! Ben benieuwd.

  Xxx

 • anmh

  Leuk hè, al die mensen die nu kunnen gaan bevallen!
  Wat goed dat je een bevalbad hebt geregeld! Gehuurd? Ik wil wel heel graag in bad bevallen, maar liever niet thuis; hoop dus dat er plek is zodra het gebeurd!
  Ben je bij de vorige 2 kinderen ook in bad bevallen?

 • Ing1985

  Hai anmh, nee vorige 2 op bed. Die laatste keer voelde ik echt dat me rug pijn deed toen dat hoofdje erdoor kwam. Deze zwangerachap ook vrel rugklachten. Dus vandaar mijn badkeuze. Ik huur t bad via de verloskundige. Wel een hoes erbij gekocht voor de hygiene. Pomp enz zit bij de huur in.
  Khoorde vandaag dat er ook ziekenhuizen baden hebben voor de bevallingen.
  Wat is jouw planning qua bevalling?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van dinsdag, 30 oktober 2018 tot en met maandag, 5 november 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50