Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2085)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Duiveltjes

  Pfff, mijn buik staat heel erg op spanning sinds een uur of 4 vanmiddag. Steeds kleine krampen onderin de buik...
  Heel irritant dit!

 • evelolulyn

  Bah had ik gister en mega chagie 🥺 arme iedereen om me heen. Was ook zo raar bezig kasten van binnen afstoffen alles anders leggen en ik kon er ook niet mee stoppen. Ik zeg tegen man waar is het trouwboekje zijn wel elke x kwijt 😅 Nee echt in de kast bij de papieren neeeeeee heb ik gekeken nou weer alles op de kop lag i bij de foto boeken 🤨maar we hebben hem. Vandaag rustig geen harde buiken wel een slowmotion baby bewegingen zijn rustiger we wachten af. Hoop dat je straks lekker kan slapen.

 • Puk-nr3

  O ik was vandaag erg chagie en vanavond wilde ik speelgoed van de kids opruimen maar paste nier meer in de kast dus alles eruit gehaald en alle speelgoed uitgezocht. Bijna 4 uurtjes mee bezig geweest! 🙈 Wat een zooi en eigenlijk is het ook weer teveel voor me. Harde buiken en pijn in mijn bekken.
  Ik merk dat ik mij irriteer, mijn man ruimt niks op, dan zegt hij doe ik morgen wel maar ja bij mij moet alles gelijk opgeruimd worden 😬

 • Duiveltjes

  Ik ben gelukkig niet snel chagrijnig. Al word het lontje wel wat korter maar daar hou ik rekening mee. Ik heb hele lieve ouders waar mijn meiden graag komen. Dus af en toe zijn ze daar te vinden.

  Mijn dames hebben vandaag studiedag, dus vandaag even met de oudste (10) naar de coolcat voor een kerstjurk. Belofte maakt schuld..

  Gelukkig is het in Apeldoorn niet zo heel ver lopen van de parkeerplaats.. we zullen dus niet zo heel veel winkels af gaan 😂

 • Puk-nr3

  Leuk om met je dochter even de stad in te gaan. Mijn jongens vinden dat niet leuk😬
  Echt lang winkelen lukt mij ook niet goed meer.

 • PatjeNr3

  Waar wonen jullie eigenlijk?? Ik woon in Rheden, Gelderland

 • Kelly2017

  duiven

 • PatjeNr3

  Ik voel beebje veel minder vandaag. Niet dat ik hem helemaal niet voel, maar veel minder dan normaal. Lekker rustig dagje voor hem? Merk wel dat ik er soms een beetje angstig van word. Herkenbaar?

 • Duiveltjes

  Herkenbaar... hier soms ook wat minder, wanneer ik dan zelf wat rust neem dan beginnen de bewegingen meer te komen. Gisteren bij de echo bewoog ze als een malle nadat de koude gel op mijn buik was aangebracht.

  Maar het is ook niet zo gek dat we de kleintjes minder voelen.... ze zijn ondertussen zo groot... de ruimte is er niet meer 🤣

 • sst

  Ja af en toe ook hier een rustig dagje. Als je er zenuwachtig van wordt zou ik even bellen.

 • PatjeNr3

  Hij is net gelukkig wel weer flink actief geweest dus dat is fijn! 😀

 • sst

  Gelukkig!

 • PatjeNr3

  Jazeker!!

 • sst

  Ik heb ineens zo’n bekkenpijn, zou het door het schilderen komen of zou ie zijn ingedaald?

 • PatjeNr3

  Geen idee.. Kan beide zijn. Hier ook al een paar weken flinke pijn in de bekken/heupen. VK zei tegen mij dat het te maken heeft met dat je lichaam zich voorbereidt op de bevalling. Aan het verweken is ofzo daarbeneden 😉

 • sst

  Ja dat is natuurlijk ook nog zo. Schilderen zal niet geholpen hebben ook .

 • PatjeNr3

  Haha ja dat is misschien niet heel handig als je 37 weken zwanger bent hihi 😄

 • sst

  Dom zelfs . Maar hij was ook eindelijk iets in het bekken gezakt dus het zal een combi zijn van beiden!

 • PatjeNr3

  Dat is wel heel fijn dat hij ingedaald is! Nou hopen dat de pijn wat minder wordt!

 • Reismama

  Soms als ik naar bed ga denk ik echt weleens had ik nou maar een katheter. Dan hoefde ik er tenminste niet zo vaak uit snachts.
  Maar ben natuurlijk reuze blij dat ik dat niet heb.
  Alleen die slaap he...

 • Hopesanddreams

  Hier ook wel 8x per nacht soms.. 😵

 • PatjeNr3

  Ik begrijp je... Nog eventjes!!

 • Duiveltjes

  Irritant hè! Hier ook 2x per nacht eruit.

  Hoort allemaal erbij, goed voor de voorbereiding moet je maar denken 🤣

 • sst

  Met ruim 37 weken een kamertje schilderen en plankjes ophangen was geen slim idee

 • evelolulyn

  Owjee bah ik vind de trap naar boven al een hele uitdaging 😅

 • sst

  Haha ja!

 • Puk-nr3

  O jee, te zwaar voor je? Kan ik mij goed voorstellen!

 • sst

  Pff het valt tegen. En mn zoon was om 4:15 al wakker dus ik heb ook te weinig geslapen. En die verf... 1e X dekkend.... my ass!

 • Puk-nr3

  Ik ben toch wel heel benieuwd wanneer de kleine komt. Mijn eerste kwam 3 weken te vroeg, mijn tweede een week te vroeg vanwege te hoge bloeddruk daarom gestript. Ik heb alleen het gevoel dat deze gewoon langer blijft zitten. Ik hoop alleen echt niet dat hij in januari komt. Dat duurt nog lang 😬 ik heb extreem last van nestel drang dus ben al weken bezig met alles opruimen en schoon maken. Ik neem weinig rust, ook omdat er nog 2 kids rond lopen.
  Nog meer mensen die last hebben van de nesteldrang?

 • Reismama

  Nesteldrang is een beetje wisselend. De ene dag meer dan de andere.
  Maar met nog 3 kinderen rondlopen is het overdag toch bijna niet te doen.

 • Puk-nr3

  O 3 kids nog rond hebben lopen is helemaal pittig. 😬
  Het liefst zou ik nog meer willen doen maar soms echt te moe voor! 🙈

 • Duiveltjes

  Ik ben ook benieuwd wanneer de eerste gaan reageren hier dat de kleine geboren is!

  Hier half last van nesteldrang... Ik heb ondertussen het halve huis in de wasmachine gepropt 😂.
  Met 2 honden/2 katten/ 2 kinderen zijn we altijd al regelmatig aan het poetsen. Helaas is de hond nu op dit moment ook nog eens loops geworden... ze accepteert haar broekje wel, maar als we weg zijn dan trekt ze die stuk.

  Ik zelf heb nu ondertussen ontzettend last van de onderkant dat alles uit begint te zetten. En heel vervelend, ontzettende hartkloppingen de laatste dagen en erg onrustig. Ik kan niet lang stil zitten.

  Ik ben toch op een andere manier bezig met de aankomende bevalling en ik merk dat ook aan mijn ouders. Ik ben bij mijn jongste (nu 8jr) bijna overleden na een bloeding van 3,8L. Ik moet dus sowieso in het ziekenhuis bevallen en er zal een OK-team klaar staan. Dat maakt het niet echt rustiger allemaal..

  Maar hopelijk gaat het gewoon allemaal hartstikke goed...

  Beide kids zijn gekomen met 38wk, ik hoop dat dat nu ook het geval is. Mooi voor de kerstdagen nog...

 • Puk-nr3

  Jeetje dat is ook heftig. Krijg je een keizersnede of gaan ze je inleiden of moet je gewoon wachten wanneer het beging en dan naar het ziekenhuis?

 • Duiveltjes

  Ja.. dat was vrij heftig. Heb ook wel even moeite ermee gehad om het een plaats te geven.

  Het moet allemaal vanzelf op gang gaan komen. Ik wil geen keizersnede maar een normale bevalling, bij uiterste nood is het wat anders uiteraard. Mijn jongste kwam ook nog eens met een stuitligging. (Draaipoging wou niet)
  Nu ligt ze er goed voor.. dus die zorg hebben we er nu niet bij gelukkig.
  Maar ik word erg prettig behandeld hier in het ziekenhuis, dat stelt wel enorm gerust!

 • Puk-nr3

  Fijn dat de kleine nu wel goed ligt en dat het prettig in het ziekenhuis is. Ik ben benieuwd wanneer jou kleine zich aankondigd!

 • PatjeNr3

  Gaat het nu goed met de bloeddruk? Is irritant hè het niet weten wanneer de kleine zichzelf gaat aandienen. Ik heb het tijdens de vorige twee zwangerschappen niet gehad, maar ben er ook wel echt klaar mee nu. Het niet slapen vanwege de pijn breekt me op. Al neem ik wel echt m'n rust overdag. Kan niet zonder m'n dutje meer. De nesteldrang heb ik aantal maanden geleden al gehad 😉

 • Puk-nr3

  Ja tot nu toe is hij elke keer goed. Ben benieuwd of dat blijft.
  Mijn nachten worden ook steeds korter. Lig soms uren wakker 😬
  Die nesteldrang zal wel tot de geboorte blijven. Ik denk elke dag alles netjes opruimen want het kan maar zo zijn dat ik ga bevallen 🙈

 • BiekeVdV

  Gisteren controle gehad. Ben kei blij. Volgende week dinsdag moet ik terug op controle. Als mijn bmm niet verstreken is word ik opgenomen en gaan ze een ballonnetje plaatsen. Woensdag word ik dan ingeleid. Volgende week woensdag heb ik mijn 2 baby's in mijn armen ben dan voorbij de 38w. Ben blij dat ik dat heb gehaald.

 • PatjeNr3

  Wat goed zeg dat je het zolang volgehouden hebt! En wat fijn dat je woensdag je kleintjes in je armen mag sluiten nog even een paar dagen geduld! Succes!

 • sst

  Waw dat is super idd dat je het gered hebt! Succes nog even en veel geluk met die twee jongens volgende week!

 • Puk-nr3

  Dat heb je nog lang vol gehouden! Ik snap dat je blij bent als ze er zijn. Ik moet zeggen dat ik het nu al zwaarder vind worden en ik heb er 1 in mijn buik. Succes met de laatste dagen nog!

 • BiekeVdV

  Dank u. Ben ook blij dat ik zover ben geraakt, maar mijn lichaam begint op te geraken. Het is niet meer te doen, dus ga blij zijn als ze eruit zijn. Tis nog maar een paar dagen, tel echt af nu


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van zaterdag, 29 december 2018 tot en met vrijdag, 4 januari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50