Naar de reacties

41 Weken zwanger

Week 41 begint bij zwangerschapsdag 287 en loopt tot dag 294.Het is je tweeenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 51 centimeter
Gewicht van je baby: 3500 gram

Als je weeën worden opgewekt kan dit gebeuren op een aantal manieren:

1 - de vliezen breken - het doorprikken van de baarmoederzak wat betekent dat het water eruit loopt. Dit leidt meestal tot weeën. Dit proces heet ook wel amniotomy;

2 - Het inbrengen van hormonen in de vagina. De hormonen komen in de baarmoeder en wekken de bevalling op.

3 - Het geven van oxytocine, dit zorgt ervoor dat het hormoon direct opgenomen wordt in je bloed om de weeën op te wekken.

Wanneer weeën opgewekt worden kunnen deze soms snel en intensief komen, en dit maakt het misschien zwaarder.

Een baby die meer dan een week na de officiële bevaldatum wordt geboren, heeft vaak een drogere huid die lijkt te bladderen. Dit komt doordat de olieachtige substantie die de huid bedekt niet meer wordt aangemaakt.


 

Reageer in `41 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (697)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • seilram

  Vandaag 41weken zwanger ik ben gewoon erg down. Ook al weet ik dat het straks echt heel druk is. Maar ik kan het zwanger zijn gewoon niet meer. Ik kan zo weinig en alles doet zeer ik kan niet slapen en als ik slaap wordt ik wakker van pijn. Ik wil al weken dat het onkruid gewiet wordt maar niemand schijnt het belangrijk te vinden. Alles moet ik vragen omdat ik bijna kan. En dan wordt het misschien gedaan en opstaan vind ik ook echt verschrikkelijk dan denk ik weer niks weer geen baby. Ik ben echt zolang zo blij en dankbaar geweest dat ik eindelijk zwanger was en nam alles voor lief. Maar ik kan het nu niet meer opbrengen. Ik mag dinsdag bevallen met inleiden maar daar wordt ik ook boos over ik wil gewoon dat het zelf komt. Hebben meer aankomende moeders dit?

 • Coffee-Cup

  Heel herkenbaar, dit heb ik ook gehad. Ben echt depri geweest en zo verdrietig elke ochtend als er weer niks was gebeurd!!! Ik hoop dat je toch spontaan mag bevallen en nog eventjes kan volhouden. Je kan t , en nog even en je kan alles achter je laten en je kleintje in je armen houden! Ben je toevallig al gestript?

 • Mellery

  Heej, ik herken wel veel van wat je zegt hoor. :
  Gelukkig doet mijn partner veel waardoor mijn frustraties met name liggen op het gebied van slecht slapen, bijna niets meer zelf kunnen en de teneergeslagenheid van elke ochtend weer geen baby. Afgelopen week vond ik heftig. Straks weer een afspraak met de vk. We hopen dat er deze week een afspraak kan komen om in te leiden ipv dat ze ons nog een week laten rondlopen. Ik ben er om zo klaar mee met zwanger zijn. 40 weken is 40 weken:

 • seilram

  Gisteren ochtend voelde ik me zo hoos en depri maar heb even flink gehuild en ben ook gewoon bezorgd om mijn vader die ziek is. Met mijn zussen even heen gegaan gisteren en daar ben ik wel van opgeknapt gelukkig. Vannacht wat gerommel en straks naar zh voor check op ontsluiting min 2cm is genoeg en dan morgen naar zh voor inleiden als er plek is. Natuurlijk hoop ik nog steeds te bevallen voor morgen🤭 hopelijk mag jij ook worden ingeleid. Of mooier komt de baby spontaan!

 • eveline1983

  Hallo, ben je al bevallen? Groetjes

 • seilram
  Ja ja ik was even ofline maar ik ben bevallen van een dochter op 11sep het is een heerlijk kind en een mooie bevalling!
 • Mellery

  De site werkt niet helemaal lekker mee en auto correct ook niet maar ik ben na 41+5 bevallen van onze zoon Jurjen. Hij is kerngezond en doet het goed. De bevalling was zwaar, lang en heftig en niet wat ik mij has voorgesteld. Maar de beloning is daardoor zeer groot! Wij zijn helemaal verliefd

 • Mellery

  Gefeliciteerd! Wat fijn om te horen! Alle liefs, geluk en goeds voor julloe

 • eveline1983

  Gefeliciteerd. Ik ben 13 september bevallen op 38 weken 2 dagen met keizersnede . Liam 2,704 kilo

 • Mpwv

  Wat fijn om te lezen dat alles goed is gegaan! Heb wel aan je moeten denken 😉. Wat een klein droppie! En dat pakje ook te leuk! .

  Heel veel geluk en lekker genieten van de kraamweek.

 • Francisca28
  Op 31-08-2018 is onze dochter Cathalena om 11:14 geboren 😍
 • Dees084

  Nog van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!! 🎉🎉
  Heel veel geluk samen!!🍀

 • Francisca28

  Dank je wel! Wij genieten nu ook vollop van haar!

 • Coffee-Cup

  Jaaa daar is ze! Van harte!! Prachtig meisje 🤗 Is het alsnog een spontane bevalling geweest?

 • Francisca28

  Hoi hoi, ja is uiteindelijk toch spontaan gekomen. Bevalling is goed gegaan. Ze had alleen gepoept in het vruchtwater en ik kreeg wee opwekkers omdat er teveel pauze zat tussen mijn persweeen. Verder alles op eigen kracht gedaan en zonder pijnstilling . Maar dat neemt niet weg dat ik het bevallen zelf een hel vond! Wat een pijn doet dat! Je verwacht zeker dat het pijn gaat doen maar hier kun je je niet op voorbereiden. Om 23.00 s'nachts braken met vliezen gelijktijdig met de 1e wee. En de dag erna om 11.14 was ze geboren. Voor een 1e kindje is dat netjes. Alleen jammer dat de ontsluiting van 9 naar 10cm niet wou komen , anders kon ik veel eerder met persen beginnen. Maar ik heb niet te klagen gehad . En heb nu een heel lief klein poppetje in huis

 • Coffee-Cup

  Goed gedaan 🤗💪 Ja haha bevallen is zeker geen pretje nee , en vooral als er onvoldoende pers weeën zijn... Had ik ook, en moest ook merendeel op eigen kracht persen , dat is idd wel pittig!! 😣We hebben er gelukkig wat moois voor terug gekregen , en je vergeet (tenminste , vond ik wel!) De pijn als je de kleine in je armen heb 😍 Moest je nog gehecht worden of niet?

  Lekker genieten en een goed en vlot herstel gewenst!! 😘

 • Coffee-Cup

  Afgelopen nacht bevallen met 41+4 dagen van onze prachtige dochter Hadassah! Ze is 51cm en 3840 gram.

  Succes aan de andere die nog eventjes moeten wachten! Hou vol!🍀🤗

 • Brietje79

  Jaaaa ze is er! Gefeliciteerd! Lekker genieten nu!

 • Coffee-Cup

  Bedankt, komt helemaal goed 😊🤗

 • Francisca28

  Aahhh.. toch nog vanzelf gekomen! Van harte proficiat! Geniet ervan!

 • Coffee-Cup

  Ja echt zo blij! Bedankt!😊

 • Dees084

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter!!🎊🎉🍼👶

  Wat ben ik ontzettend blij voor je. Fijn dat ze uit zich zelf is gekomen.
  Nu lekker genieten van je dochter en van je kraam week. Laat je lekker verwennen!!
  Een heel veel geluk samen!!🍀💖😘

 • Coffee-Cup

  Dank je wel!!! 😘🤗Genieten doen we zeker!

 • Francisca28

  Aahhh.. toch nog vanzelf gekomen! Van harte proficiat! Geniet ervan!

 • Coffee-Cup

  Ja echt een totale verassing, bevalling van 6 uurtjes! Gister avond braken mijn vliezen ineens nadat ik erge rugpijn kreeg en had gelijk goede weeën. Op t einde even pittig omdat er te weinig weeën meer waren maar het is toch gelukt! 😊💪

  Bij jou al wat aanwijzingen? 🍀 Succes nog eventjes!🤗

 • Francisca28

  Wow.. 6 uurtjes, dat is snel! Ik heb vandaag de slijmprop verloren en heb soms wat krampjes. Maar meer niet. Ik hoop dat het gaat doorzetten.

 • Coffee-Cup

  Spannend!! Hopelijk zet t snel door! 🍀👍

  Ja echt heel snel, kan nog steeds niet helemaal bevatten dat ze er al is 😊

 • Coffee-Cup

  Vanmiddag overtijdscontrole gehad in t ziekenhuis, alles was goed! Woensdag weer terug, en word er dan sowieso voor vrijdag een afspraak gemaakt om in te leiden. Ben vanmorgen ook weer gestript, 3e x, heb wel wat krampen zoals de vorige keren maaja de vk zei dat t niet echt een goede poging was omdat er niet veel meer was om los te halen... Fingers crossed dat de kleine meid toch nog besluit te komen voor vrijdag!!

 • Francisca28

  Succes! Ik wacht ook nog steeds in spanning. Ik wordt wel 3 tot 4x per dag gevraagd door familie en vrienden of er al wat gebeurd. Hahah.. ik zou wel willen!

 • Coffee-Cup

  Spannend hè... oh die berichtjes, het is goed bedoeld maar word er horendol van 😂 ik ga er maar van uit dat.ze niet meer uit haar zelf komt en het zal komen tot een inleiding. Zie daar best wel tegen op, maar ja het is helaas niet anders!

  Jij ook veel succes , hopelijk gebeurd t snel en hoef jij je niet te melden voor een overtijdscontrole 😉🍀

 • Dees084

  Gisteravond om 21.28 is one dochter Anne geboren. Niet te geloven na lang wachten mag ik je eindelijk ontmoeten en vasthouden. Kan het nog steeds niet bevatten.
  Bevalling is voorspoedig verlopen.
  Ze weegt 3370 gram en is 52 cm lang. De eerste nacht heeft goed verlopen. Wakker moeten maken met voedingen. Nu hopen dat het zo blijft!!
  No-more-coffee, Hoe gaat het met jou? Ik heb tijdens de bevalling nog aan je gedacht.
  Hopelijk komen van de andere ouders die nu nog zitten te wachten snel jullie wondertje!!

 • Francisca28

  Gefelicireerd!! Geniet ervan!!

 • Dees084

  Dankjewel!!

 • Coffee-Cup

  Wat fijn voor je en van harte gefeliciteerd!!!!! 😊🤗 Eindelijk de kleine in je armen kunnen houden!!

  Wat lief dat je aan me.denkt, ik zit helaas nog met een dikke buik 🙈 Het rommelt soms wat maar zo licht en zet niet door. Vandaag maar weer naar de vk, ik laat me voor een 3e x strippen en afspraak.maken voor een ctg enzovoort om te kijken of ik door kan lopen tot de 42weken. Het is helaas niet anders , hopelijk helpt t strippen vandaag!

  Veel geluk toegewenst met dr kleine, lekker genieten! 😘

 • Dees084

  1 ding is zeker. Vrijdag of heb je dochter in je armen. Ik hoop echt voor je dat het helpt en dat het nu doorzet. Ik duim voor je!!
  Ze moeten er zelf klaar voor zijn.
  Fijn dat de kleine het goed heeft in jou buik en dat daar alles mee goed gaat!! Het rommel heeft bij goed gegaan. In de ochtend nog gedweild en in de avond in had ik haar in mijn armen.

  Fingers crossed voor jou nu!!

  Dat doen we zeker!!😘

 • Coffee-Cup

  Morgen al weer 41weken!!! Afgelopen week 2x gestript, helaas op voorweeen en 2/3cm ontsluiting geen resultaat. De vk zei gister na het strippen dat ze wel t.idee had dat het echt niet lang meer zou duren, maar ik betwijfel het haha! Afgesproken dat we tot as maandag nog afwachten, en dat we dan even gaan kijken voor inleiden. Ik ben er goed klaar mee, maar hecht veel waarde er aan om thuis te kunnen bevallen, dus nog eventjes doorbijten..

  Wie nog meer in t zelfde schuitje? 🤗

 • Francisca28

  Ik ben nu 40+1. En ik wil het liefste dat ze vanzelf komt. Dus ik wacht nog af. Na 41 weken wordt ik ook onder controle bij het ziekenhuis gehouden. Ik hoop zo erg dat ze toch vanzelf komt.

 • Coffee-Cup

  Spannend!! Als t lichaam t vanzelf kan doen is toch t fijnst he.. Nog even volhouden, hopelijk gebeurd t bij jou ook vlug!🍀👍

 • Dees084

  Hier, nog 1.😃 Vandaag 41 weken. Afgelopen vrijdag geprobeerd om te strippen, maar helaas niet gelukt.😢 Vandaag controle in het ziekenhuis. CTG en echo. Hopelijk kunnen we daarna weer naar huis. Ik zou ook graag thuis willen bevallen. Vandaag ook weer contact met de verloskundige om morgen of maandag weer een poging te doen voor te strippen. Ligt eraan of iemand anders aan het bevallen is, dan moet ik wachten😃🙈. Controle ziekenhuis is nu om de dag. Heb jij dat ook?
  Ik hoop voor je dat het niet meer lang duurt voor jou!! 🍀
  Voor nu zullen we nog even geduld moeten hebben! 😂

 • Coffee-Cup

  Ah nog iemand!! Ook dus nog geen positieve effecten van t strippen.. Hopelijk de 2e x meer geluk!! 👍 succes met de controles, hopelijk kan je idd weer naar huis en komt t lekker dit weekend op gang! Is er wel al ontsluiting en verstreken baarmoederhals?

  Ik heb nog geen controle in t ziekenhuis gehad, ben wel 2x bij de vk geweest deze week. Ik heb as maandag weer even een Afspraak en aan de hand van opnieuw inwendig onderzoek en hoe ik me voel gaan we kijken wat t beste is. Ze had t er wel. over dat mocht ik kiezen om tot de 42weken te lopen er wel even een hartfilmpje etc gemaakt moet worden, even kijken hoe t met dr baby gaat! Voel haar tot nu toe elke dag nog.goed, dus ze vond t niet noodzakelijk dat eerder te doen.

  Ik wacht met spanning dit weekend af , hoop heel erg dat t ze eindelijk gaat komen!! Tot nu toe weinig voortekenen, enkel wat meer slijmverlies en soms wat lichte rugpijn, maar goed dat zet ook.allemaal niet door ☹

  Jij ook succes dit weekend en.lees t wel weer als er wat verandering is 😊👍🍀

 • Dees084

  Nee dat strippen en het onderzoeken van ontsluiting lukt bij mij niet. De baarmoedermond lag te ver naar achteren. 😏 Ze kon wel voelen dat baarmoederhals verweekt was.😊
  Controle ziekenhuis was verder goed. Alleen bloeddruk was aan de hoge kant. Urine en bloed worden nu onderzocht, ik mag nu naar huis en krijg vanmiddag de uitslag. Dit kon een teken zijn dat de bevalling aan het beginnen is. We hopen het zo!!🤞

  Hier is het standaard vanaf 41 weken om de dag controle ziekenhuis. Voor CTG en echo ivm vruchtwater. We mogen maandag weer als er niets gebeurt😔
  Ik mag zelf aangeven of ik nu de bevalling wil inleiden. Dit mag jezelf hier aangeven vanaf 41 weken. Hier vanaf gezien. Dat mijn lichaam dat zelf maar doet, hoop ik!!😉😋 zo zie je maar weer dat het overal maar weer anders is😄😁.

  Ik hoop voor jou dat je snel je dochter in je armen kunt sluiten. De symptomen die jij omschrijft heb ik ook. Het stopt steeds maar weer😢. Maar het komt goed met ons. Ik hoop dat jij niet meer lang hoef te wachten!! 🍀👶🍼dat je eerder mag bevallen als mij!!

  We houden elkaar op de hoogte. Succes!! Hou vol!! 🍀🍀🍀

 • Coffee-Cup

  Ah das balen , wel goed teken dat t verweekt al is!! Wellicht de verhoogde bloeddruk ook een teken, ben benieuwd hoor! Werkt.idd overal weer anders, toch wel apart dat ze niet overal beetje zelfde lijn aan houden he!

  Ja ik t zelfde, wil.ook dat t lichaam t zelf doet ipv inleiden en alles... Ook hier maandag dus weer even contact over! Maar ondanks dat ik t echt zooo zat ben, en mits de ctg enzo goed zullen zijn volgende week neig ik wel naar wachten tot de 42 weken. Daarna is t echt.klaar haha en dan moet ik wel 🙈

  Bedankt voor je lieve woorden en ik wens jou t zelfde toe!!! Good luck en hopelijk snel de baby kunnen knuffelen! 🤗🍀👍

 • Ess88

  Alweer 41 weken vandaag, sinds gister rommelt het wat.. hopelijk kont er wat op gang , as maandag nogmaals een poging tot strippen .. anders afspraak maken om in te leiden ..


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 41

De bevaldatum van leden die 41 zwanger zijn is van zondag, 7 oktober 2018 tot en met zaterdag, 13 oktober 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50