Naar de reacties

41 Weken zwanger

Week 41 begint bij zwangerschapsdag 287 en loopt tot dag 294.Het is je tweeenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 51 centimeter
Gewicht van je baby: 3500 gram

Als je weeën worden opgewekt kan dit gebeuren op een aantal manieren:

1 - de vliezen breken - het doorprikken van de baarmoederzak wat betekent dat het water eruit loopt. Dit leidt meestal tot weeën. Dit proces heet ook wel amniotomy;

2 - Het inbrengen van hormonen in de vagina. De hormonen komen in de baarmoeder en wekken de bevalling op.

3 - Het geven van oxytocine, dit zorgt ervoor dat het hormoon direct opgenomen wordt in je bloed om de weeën op te wekken.

Wanneer weeën opgewekt worden kunnen deze soms snel en intensief komen, en dit maakt het misschien zwaarder.

Een baby die meer dan een week na de officiële bevaldatum wordt geboren, heeft vaak een drogere huid die lijkt te bladderen. Dit komt doordat de olieachtige substantie die de huid bedekt niet meer wordt aangemaakt.


 

Reageer in `41 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (971)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • hannahm

  41 weken alweer.
  Zo naar het ziekenhuis voor een ballonnetje en dan hopelijk morgen vroeg mn vliezen kunnen laten breken🍀 zodat we je heel snel vast kunnen houden!

 • Schip

  Nina is geboren💖💝
  6 april
  13:37
  51cm
  3676gram

 • schip

  week 41 en vanmorgen gemeld voor een inleiding vanwege langdurig gebroken vliezen. baal er zo erg van!! wilde zo natuurlijk mogelijk.

 • Joopie86

  Hallo week 41. We wachten rustig af

 • Julia1989

  Met 41+4 bevallen van onze zoon. Ik zag het echt niet meer gebeuren, maar het kwam dus gewoon spontaan op gang! Om 2 uur braken de vliezen vandaag. Al gauw wat gerommel dat langzaam doorzette tot heftige weeën. In 1.5 uur van 2 naar 6 cm. En die laatste paar cm in 1 uur. Ik vond de weeën superheftig en het persen ook goed pijnlijk. Maar uiteindelijk een vlotte thuisbevalling, om 9.13 is hij geboren met 4100 gram.

 • Snuitje88

  Eindelijk is hij daar, flinke knul! Gefeliciteerd, geniet van elkaar.

 • Babyontheway-_

  Met precies 41 weken is mijn kleine meid Fay geboren op 24 februari 💗! De avond voordat ze een strip poging zouden doen bij de Verloskunde, begonnen de weeën!

 • Julia1989

  De 41 weken weer gehaald, weer een lang-zitter (met de oudste ingeleid met 41.6, bevallen met 42.1). Nu een paar rustige, goeie nachten gehad, dus ik voel me wel wat lekkerder in mn vel, maar heb het gevoel dat hij toch echt een extra zetje nodig heeft om te komen. Ben ik alleen over van mijn eind-februari groepje of zijn er meer die nog wachten en 41+ zijn?

 • Snuitje88

  Elke dag gluur ik of er al nieuws is. Maar meneer heeft het goed bij zijn mama daar binnen. Hoop dat je snel hem mag ontmoeten!

 • Julia1989

  Dankje! Wat leuk om te horen. Hij lijkt graag te blijven zitten idd ;)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 41

De bevaldatum van leden die 41 zwanger zijn is van zaterdag, 10 april 2021 tot en met vrijdag, 16 april 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50