Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (715)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Linda-pinda

  Ben me vandaag rot geschrokken... lig bij de tandarts in de stoel om een gaatje te vullen.... nu merkte ik al dat ik mezelf niet lekker begon te voelen en vroeg of ze mw rechtop wouden zetten... eenmaal rechtop ging het lichtje even uit!! Was even helemaal van de wereld... de kleine lag waarschijnlijk op de hoofdslagader en zorgde daardoor dus voor een tekort aan bloedstroom... al vrij vlot kwam ik weer bij en heeft ze het gaatje provisorisch dicht gemaakt ik druf niet meer op de rug te liggen... meer meiden last van gehad?

 • seilram

  Jeetje zeg wat naar. Ik had dar tijdens de bevalling maar mijn bloeddruk ging dus omlaag. Ik lig nog wel op mijn rug merk er nu nog niks van.

 • Bumblebeebje

  Yep! Ik krijg ook een heel vervelend gevoel als ik op mijn rug lig. Mijn hartslag gaat dan heel langzaam kloppen in mijn hoofd en het is dan net of ik ondersteboven hang😕Heel naar dit. Draai dan altijd weer snel op mijn zij😊

 • Chariisa

  Bijna 27 weken!!!!

 • MommyLis

  Hier ook 27 weken :) word net wakker met een flink trappelend meisje in de buik. Langzaam aan kunnen we aftellen! Voel me verder super, hoe gaat het met jullie? Zijn er hier nog meer uit Eindhoven en in Augustus uitgerekend??

 • carlijntje

  Ik kom uit eindhoven, 1 september uitgerekend....

 • MommyLis

  Wat leuk!! Ik ben 20 augustus uitgerekend van de eerste. En jij ook zwanger van de 1e?

 • carlijntje

  Nee, bij mij is het de 3de

 • Brietje79

  Yeah 27 wkn!!!
  Sinds afgelopen week ziek thuis en verplicht rust. Maar we gaan bijna aftellen! In het kortste geval nog 10 wkn🎉

  Hoe voelen jullie je?

 • MommyLis

  Ik vandaag 27 weekjes. Voel me tot nu toe super, het is mijn eerste zwangerschap moet nog even wennen al die veranderingen aan mijn lichaam.

 • Brietje79

  Leuk 1e kindje!! Super dat je je top voelt! Heerlijk genieten! ❤

 • MommyLis

  Vind het wel heel spannend allemaal! Hoe voel jij je nu?

 • Brietje79

  Is ook heel spannend. En het gevoel als je meisje er straks is onbeschrijfelijk! Alles ondertussen klaar?

  Hier nog steeds mwa mwa. Baal er echt van. Vooral omdat ik bij de jongens 'nergens' last van had.

  Maar ja vandaag al weer 28 wkn! 12 to go!

 • MommyLis

  Ja dat geloof ik gelijk kan eigenlijk niet meer wachten tot 20-08! Wij hebben alles zo goed als klaar nog wat kleine dingetjes hier en daar. Jij?

  Hopelijk voel je je snel weer wat beter! Jaa ik morgen 28 weken woehoe nog 12 weekjes:)

 • Yasnain

  Oei hoe komt het verplicht rust?

 • Brietje79

  Hoge bloeddruk normaal al maar met deze zwangerschap veel last. Allerlei klachten van zwangerschapsvergiftiging maar gelukkig urine en bloed nog steeds goed. Ook babygirl gaat nog goed. Komende week weer controle en volgende week extra groei echo

 • No-more-coffee

  Ah dat is wel balen! door vermoeidheid de klachten of? Maar gelukkig is idd het einde in zicht 😊

  Voel me redelijk, wel snel vermoeid en ben snel aan t janken 😂 Ben met werken ook wat aan t minderen, mag met avonddiensten wat eerder naar huis.

  Mijn buik groeit ook best hard nu, en desondanks ik er trots op ben, voel ik me wel al een zeekoe 🙈

 • Brietje79

  Hahaha ja dat zeekoe gevoel ken ik🙈
  Dat moe en janken ook. Hahaha
  Fijn dat je met avond diensten op tijd naar huis mag. Word toch allemaal wat zwaarder.

  Ik heb normaal al hoge bloeddruk maar met deze zwangerschap..... heb klachten die wijzen op zwangerschapsvergiftiging maar gelukkig zijn alle testen nog negatief. Deze week weer controle en volgende week extra groei echo. Babygirl kan minder of stoppen met groeien. Voor nu ziet alles er goed uit en heb ik er eigenlijk alleen last van.

 • No-more-coffee

  Ohh dat is wel even onzeker Hoe en wat, heel fijn dat er een extra groei echo word gedaan! Wel vervelend dat je last heb van extra kwaaltjes, maar gelukkig wijzen de testen geen gekke dingen uit; zwangerschaps vergiftiging moet je ook niet aan denken! Gelukkig Gaat t met de kleine allemaal goed😊

  Nog over t zeekoe gevoel 😂 Ik verbaas me overigens elke x weer dat iedereen zich geroepen voelt van alles over je buik te roepen, en met name hoe dik de buik word 🙈 Er groeit een baby in, wees blij dat t dikker word!! 🙈 (Vooral schoonmoeder kan er wat van Pff ze scant bij elk bezoek het formaat van mijn buik om vervolgens te roepen dat het super dik word ) Het zeekoe gehalte gaat dan wel omhoog 😂

 • Brietje79

  Ja is echt naar. Kan zo niet op en top genieten. Hoofdpijn, duizelig, vocht, hartkloppingen? Gejaagd voelen, misselijk, band gevoel bleh! Ja blij toe dat ze goed controleren. Je maakt je toch zorgen. Gelukkig is het een druk meisje en voel ik dr goed. Ze moet namelijk echt nog even blijven zitten!

  Haha ja echt he!! Ohh wauw wat ben je dik. Ohhj echt maar 1. Jeetje zeg je figuur. Ohhh je armen zijn ook zo dik geworden! Thnx mensen. Wilde ik juist horen 🤣🤣
  Hier juist een moeder die het zegt off all people! Ben 5 jaar geleden 32 kg afgevallen en had het bij mijn 2e zw best moeilijk dat aankomen daarna. Dus heel fijn dat alle mensen een mening hebben.
  Heb mezelf voor genomen om iets terug te zeggen over uiterlijk🤣🤣🤣

 • No-more-coffee

  Bleh wat een vreselijk vervelende klachten zeg... Goed dat je extra in de gaten word gehouden maar neemt natuurlijk niet de klachten weg. Hoop dat je toch mag genieten van de kleine!

  Nou idd dat snap ik dat t extra rot over komt als je voorheen al zo veel kilo ben afgevallen! Die opmerking over d'r armen herken ik ook 😔 Of van, nou je gezicht is ook dikker zeg , je kan er nu niet meer omheen dat je zwanger ben 🤔 Thanks a lot 🤓 Pff ik wil gewoon horen dat ik mooi zwanger ben meer niet😂👍🏻

 • No-more-coffee

  Vandaag 27 weken 👏🏻Lekker druk bezig met de baby kamer , en inslaan van alle benodigde spulletjes... Begint nou wel een beetje te kriebelen om alles af te gaan maken nu en klaar te hebben!

  Hoe gaat t met derest? 👶🏼

 • Brietje79

  Heerlijk dat kamertje en inkopen doen!
  Hier ook komende week laatste puntjes op de i!
  Gaat nu hard!

 • No-more-coffee

  Leuk😊👏🏻 Ja gaat zeker hard, pfff wel spannend hoor!

 • Pooh86

  Hormonen had een hele planning voor vandaag gemaakt om s ochtends lekker te shoppen met manlief voordat hij moet werken. Helemaal vergeten dat het Hemelvaartsdag is... helemaal boos en huilen.... gelukkig kan ik er nu om lachen maar leek wel een klein kind hahahaha

 • >Roos<

  Goedemorgen!! Zoo fijn die nuchtere maag . Eerst kids naar school en dan op naar het ziekenhuis voor de suikertest. Als het drankje maar meevalt Genoeg te eten mee voor daarna. Maar zo moeilijk om niet ff snel iets te pakken haha

 • NewBaby2018

  Overleefd? Heb je al iets van uitslagen gekregen ofzo? Of moet je lang wachten?

 • >Roos<

  Ja ik heb het overleefd.. was mega druk dus moest in een halletje zitten waar veel mensen heen en weer liepen. De ene met nog meer parfum als de andere Het drankje was echt mierzoet. De uitslag krijg ik volgende week bij de verloskundige. Dus hopen dat het allemaal in orde is.

  Hoe is het met jou verder?

 • NewBaby2018

  Pff.. niks aan dus, maar je hebt t weer gehad. Hopelijk is de uitslag goed en kan je zorgeloos verder.

  Met mij alles goed. Behalve maagzuur hobbelen we lekker door. Ik heb vandaag een extra echo gehad. Viel erg tegen, baby lag in de meest onmogelijke houding, dus eigenlijk niet goed in beeld te krijgen. Nouja, de metingen waren goed, dus dat is een fijn idee. Donderdag alweer 28 weken.. gaat echt super snel!

 • >Roos<

  Ik vrijdag 28 weken. En ook behoorlijke maagzuur vooral s'avonds. Als hij of zij maar gezond ter wereld komt dan is het goed.. Blijft altijd spannend. Op echo's zien ze veel maar niet alles. Ben pas gerust als het geboren is en ik de baby echt kan zien en voelen etc.

 • >Roos<

  Afgelopen vrijdag 27 weken ..aankomende vrijdag intake via telefoon met de kraamzorg en morgen dan de glucose test zie er zo tegenop bah. Hoop dat ik het binnenhoud en dat ik het overleef haha. Voor de rest ben ik erg moe aan het worden weer en soms lijkt het al of ik al last heb van voorweeen


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van woensdag, 12 september 2018 tot en met dinsdag, 18 september 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden