Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1198)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Jacqueline89

  Week 27 💙
  Afgelopen week super leuke 3/4d echo gehad. Getrappel en gespartel begint echt duidelijk te worden. Kan niet wachten tot je er bent

 • Maria87


  27 weken alweer!

 • MommyR1987

  27 weekjes zwanger!
  Heerlijk dat getrappel in me buik! Met de dag wordt je sterker ❤

  Slapen gaat goed, al droom ik heel levendig.
  Beetje rugpijn, beetje bekkenpijn.. nog even volhouden samen! 😘😘

 • Maria87

  Ah lief 🥰

 • Zara94

  Nog meer dames last van bekkenpijn? Eerste zwangerschap geen last van gehad. Nu constant en dan vooral als ik even gelopen heb of mn dochtertje heb gedragen. Probeer rustig aan te doen maar gaat moeilijk met een rondrennende dreumes 😖 fysio helpt me ook niet.. wie herkent dit

 • Asi06

  Hier ook al last van pijn fisyo helpt hier ook nog niet echt ze zegt dat kan nog lang duren maar om veel erger te voorkomen toch maar trouwen naar de fisyo

 • Mesties

  27 weken vandaag! Het gaat echt snel!

 • 123K

  Brrrr hebben jullie ook last van je rug en ribben? Ik heb het al weken lang maar t wordt nu wel pijnlijker. Een soort snijdende/stekende pijn en als het meevalt is het een soort gekneusd gevoel😥 wordt er gek van

 • Suusoe

  27 weken 🥰🥰.

 • MamaP86

  Yes 27 weken! 💕🎉
  Sinds gisteren staat het bedje. De kast volgt deze week. De geboortelijst wordt deze week ook aangemaakt. Joepie, eindelijk vooruitgang! Ik kan niet wachten. Blijf nog maar even zitten kleine schat! X


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van vrijdag, 22 januari 2021 tot en met donderdag, 28 januari 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50