Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (921)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • mickey84

  @mommy dat hoop ik ook met het warme weer.
  Ik hoor dat voetenbadje het heerlijk kan verkoelen..(
  Helaas zit dat er voor mij niet in )

 • Mommy__

  Vandaag 27 weken zwanger van een tweeling. Hoop dat de dagen sneller voorbij gaan, vooral met 30+ graden🥵

 • Mommy-liz

  Goedemorgen, however kilo zijn jullie aangekomen? Ik Ben nu 7 kilo aangekomen en ik mag dinsdag near week 28....

 • Drupje

  Vandaag week 27. En 9 kg aangekomen. Heb een glucosemeter meegekregen omdat ik zelf graag wil uitsluiten dat ik iets heb. Oudste woog 4140 en de jongste 3830. Vk zegt dat ik wel veel vruchtwater heb. Zal dat ook wel de oorzaak zijn vd gewichtstoename.

 • lindake0

  ik ben 7.5 kg aangekomen en ben nu 27+3.

 • djurresmama

  Hier nu 4,5 kilo aangekomen. Donderdag naar 28 weken.

 • Saar1986

  Tot nu toe 6 kg en ben net 27wkn

 • K_D_29

  Morgen 28 w en tot nu tot 4.5 kg er bij sta wel onder diëtiste voor zwangerschap diabetes

 • Saar1986

  27 wkn tijd vliegt baby zen kamer is klaar nu alleen nog de tas voor het ziekenhuis pakken en volgens zus mag hij na der verjaardag komen in juli over twee weken groei echo en pretecho 4d gehad voor mama dag dus ben der super blij mee, en krijg van een kennis een zwangerschap shoot en een new born maar wel in huiselijke kring

 • djurresmama

  Gaat redelijk snel idd. Hier ook een 3/4d echo gehad met 25 weken 6 dagen.
  Gewicht was toen 837 gram geschat.
  Hier verder nog niks klaar, alles moet nog van zolder gehaald worden. Ergens in de komende weken maar even kijken wanneer we dat gaan doen.
  Hier nog iets meer uit wassen ivm wasbare luiers die we gebruiken.

 • Waterbloempie

  Mag over 3 dagen naar week 28.
  Er komt bij mij al een soort vloeistof uit mijn tepels zag ik gisteren.. Is mijn eerste zwangerschap dacht even huh???
  Maar ik ga alvast melk aanmaken haha

 • Momof2kids

  Jaaa dat heb k soms ook hoort erbij ;)

 • Xoboymom83ox

  Gistermorgen opgenomen in het ziekenhuis. Bij het opstaan gistermorgen zo uit het niets bloedverlies, veel bloedverlies. Vk heeft me doorgestuurd. Het blijkt dat mijn placenta aan het bloeden is en ik mag niet eerder naar huis wanneer het bloeden gestopt is.
  Zoals het nu lijkt mag ik niet veel meer tot aan de bevalling. Maar dat heb ik uiteraard over voor mijn kleine meid.

 • mamacarrie

  Hopelijk stopt het bloeden snel en mag je weer naar huis. Doe rustig aan meid.

 • Xoboymom83ox

  Ben gelukkig weer thuis met bed en bankrust

 • Momof2kids

  Och wat schrikken! Heel veel sterkte! Kalm aan... moet je nu plat tot je bevalling.. of gaan ze je inleiden? En kunnen ze je zeggen hoe t kan?

 • Xoboymom83ox

  Ik ben gistermiddag thuis gekomen. Bloed niet meer dus dat is een grote opluchting. De bloeding is veroorzaakt door mijn placenta. Die ligt direct naast de uitgang. Ik mag de komende dagen niets. Huishoudelijke taken is taboe tot aan de bevalling en voor nu bed en bankrust. Donderdag weer heen voor controle. Werken is ook afgelopen en krijg als het goed is een keizersnede. Maar daar hoor ik donderdag meer over

 • Momof2kids

  Jeetje heftig hoor! Kalm aan sterkte!😘

 • Dagwijntjes

  Gister in ene een bloeding, gelukkig niets aan de hand met kleine baby J💙 maar wel erg geschrokken. Vandaag gesprek gehad met de verloskundige en die bevestigde waar ik al bang voor was. Morgen is mijn laatste werkdag en dan verplicht eerder met “verlof”. Donderdag bloed afnemen in het ziekenhuis om mijn resus te checken en de suikertest, is iemand daar bekend mee?

  Xx

 • Xoboymom83ox

  Jeetje dat is even schrikken. Gelukkig is alles goed met je kleine

 • Dagwijntjes

  Gelukkig wel❤️ Wat leuk dat jij al een beetje weet hoe groot de baby is😍 hier willen ze er niks over zeggen nog

 • Xoboymom83ox

  Ja dat doen ze elke keer. Vind ik wel prettig. Ik heb maar 1 toevoer in de navelstreng zitten dus ben blij dat ze ondanks dat nog goed groeit. Hopen dat het zo blijft.
  Succes vandaag in het zh

 • Xoboymom83ox

  27 week💜

  Vanavond weer even mogen spieken naar onze kleine meid. Alles gaat goed. Placenta ligt wel dichtbij de bmm. Ze wordt geschat op 1111gram 🙊. Ook even in 3d gekeken

  Papieren zijn opgestuurd naar het zh, ben benieuwd wanneer ik op gesprek kan komen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van donderdag, 19 september 2019 tot en met woensdag, 25 september 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50