Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1298)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Chudo

  Over een paar uur week 27.
  Vandaag erg geschrokken. Na 2 uurtjes in d e speeltuin (wat niet meevalt met een peuter die denkt alles te kunnen en mogen dus druk achteraan gaan) kwam ik thuis en krampjes. Toen ik thuis moest plassen zag ik bruin bloed in mn onderbroek en met afvegen ook.
  Hoefde megeen zorgen te maken zei de verloskundige. Pff ben me rot geschrokken. Bloed is nu weg gelukkig!

 • vlinder94

  wat schrikken zeg! nu nog last van gehad?

 • vlinder94

  wat schrikken zeg! nu nog last van gehad?

 • Chudo

  Nu net weer pff

 • vlinder94

  jeetje! heb je een beetje snel weer een controle? heel vervelend dit!

 • Chudo

  Gisteren even langsgeweest
  Baby doet het goed gelukkig🙏 nu geen bleod meer gehad en geen harde buiken

 • Mamachiara

  Yes week 27 wat gaat het zo snel ik kan niet wachten tot om haar te ontmoeten

 • Bby3

  Week 27 🥰
  Gaat wel snel nu..
  Ga mn buikje en het getrappel toch wel missen 😔

 • Lissje30

  Vandaag weer 27 weekjes wat vliegt de tijd 🥰💙

  Genieten van jou getrappel 🥰
  Maandag mogen we je weer bewonderen little boy 💙🥰

 • Aroc90

  Het gaat zo snel, ongelofelijk! Op maagzuur, kuitkrampen in de nacht en bepaalde houdingen gaat het verder goed, langzaam beginnen we ook aan het kamertje

 • AGR_1989

  Wij hebben donderdag de 3D echo 😍 Kan echt niet wachten om naar het gezichtje van onze kleine man te kijken! Is dan alweer 8 weken geleden dat ik een echo heb gehad dus kijk er enorm naar uit! Jullie nog iets leuks gepland staan? X

 • 6e-wonder

  Wat leuk! Geniet er van vandaag!💙

 • 6e-wonder

  Vandaag 27 weken! Langzamerhand raakt alles van de uitzetlijst afgevinkt. Gister een ikea kruidenrekje opgehangen boven de commode. Leuk gedecoreerd, staat zo gezellig! Heerlijk om weg te dromen bij al die spulletjes Onwerkelijk dat we de laatste drie maanden ingaan. Hoe tergend langzaam de tijd eerst ging, zo snel vliegt het nu voorbij!

 • AGR_1989

  Heerlijk hè dat afvinken! Ben ook druk bezig met de decoratie van de kinderkamer. Ongelofelijk dat we zo al ons laatste trimester ingaan. Kan niet wachten om ons wondertje te ontmoeten 😍 Onwerkelijk dat er binnen zo korte tijd zo’n heerlijk klein frummeltje in het ledikantje ligt. Hoe voel je je? X

 • 6e-wonder

  Ik voel me prima! Eindelijk de energie om lekker dingen aan te pakken😊 Het enige minpunt is brandend maagzuur, maar gelukkig bestaan er rennies😉 En jij?

 • AGR_1989

  Gelukkig geen last van brandend maagzuur! Begin wel echt super stijf te worden als ik even op de bank heb gezeten of gelegen 🙈 En kan s’avonds soms ook echt mijn benen niet stilhouden als ik moe begin te worden. Maar voor de rest gaat het goed! De 3D echo was zooo mooi 😍 Vind het nu al zo’n lief knap kereltje

 • FrutselRietje

  27+6!

  Ik blijk een rhesuspositieve baby te dragen en ben zelf negatief dus met 30 weken en na de bevalling krijg ik een prikje.

  Ik ben redelijk opgeknapt na een week vakantie en ga proberen om iig weer 32 uur te werken deze week. Ik merk wel dat mijn hoofd vaak vol watjes zit🙈

  De baby beweegt elke dag flink, super fijn ter geruststelling maar sommige moment ook echt minder prettig (vooral voor het slapen gaan haha) 🙈

  Zaterdag de 3D/4D echo en we kijken er echt naar uit!

  Ook onverwachts een babyshower gehad en overladen met kados. En op 20 november staat er nog een gepland vanuit mijn vriendinnen. De baby wordt erg verwend 🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zondag, 21 augustus 2022 tot en met zaterdag, 27 augustus 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50