Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (888)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Esy

  Vanmorgen de intake van de kraamzorg gehad. Dat is ook weer afgestreept.
  Ik zeg kom maar op met die bevalling & baby

 • Esy

  Hallo 27 weken! 👋🏻

 • Oemmm

  Week 27👏🏻

 • Kimmetjuh90

  Jeeey week 27!!!! Helaas wsl last van mn stuitje en onderrug, maar van mn onderrug wist ik dat die op zou gaan spelen als de zwangerschap vorderde. Nog even volhouden :)

 • wish2bmom88
  Groeiecho gehad gisteren. Het gaat supergoed met de kleine. Hij kan wel baantjes trekken in mijn buik, want ik heb heel veel vruchtwater. Hij volgt precies het lijntje van zijn grote broer en weegt 1100 gram inmiddels. Trots!
  Wel adviseert de verloskundige me een buikband te dragen. Dit ivm de behoorlijk
  zware buik die ik recht voor me draag. Vandaag daarvoor maar eens op pad. Hopelijk verlicht dat mijn klachten.
 • Mimzzy
  In love.. hij lag helaas met zn rug naar ons toe.. komende zaterdag poging 2!
 • Annelijn

  Aah wat schattig inderdaad!! Ik ga ook morgen voor een 3d, ben heel benieuwd!

 • Beertje1985

  Wel een hele duidelijke schattige echo,maar snap dat t voor jou leuker is om t gezichtje te kunnen zien😍

 • Mimzzy

  27 weekjes zwanger, op bekkeninstabiliteit na voel ik mij goed.. vandaag om 11.30 een 3/4Dpretecho , en daarna door om te shoppen bij baby superstore van Asten.. zin in!

 • Nox

  27 wekeeeeen <3 In vergelijking met mijn vorige zwangerschap 10 mnd geleden is deze wel milder, voel me vele beter. Enkel wel last van mijn altijd aanwezig rugpijn die erger wordt bij een zwangerschap. En ook wat groeipijnen in de baarmoeder en last van harde buiken. Maar ik voel me eigenlijk best ok ! Ik wil snel bij de 30 weken zijn, dat is zo een mijlpaal die ik graag bereik, weg uit de 20+ weken zone en toch een veiliger gevoel. Nog 3 weken voor die mijlpaal. En ik verwacht nog 10w tot de bevalling (als het is zoals bij de dochter :) )


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van maandag, 15 juli 2019 tot en met zondag, 21 juli 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50