Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (845)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Biancaaaaa

  Het is altijd zo rustig in 'mijn' week, dat vind ik wel jammer. Ik geniet volop van de zwangerschap. Zeker omdat dit normaal gezien de laatste keer is. Het wordt mijn derde kindje. En soms ben ik ineens zo ongeduldig en kan ik echt niet wachten tot het 17 mei is. Hoe gaat het met de anderen van week 27?

 • Mommyofdena

  Vandaag 27 weken zwanger 😍😍 wat gaat het hard! 💖

 • Mamavan1knapmeisje

  Ik ben vandaag ook 27 weken😍. Het gaat inderdaad heel hard! Nog maar 13 weken tot de uitgerekende datum. Kan niet wachten om onze zoon te mogen ontmoeten maar ik geniet aan de andere kant ook echt nog wel even van het zwanger zijn❤️

 • mama-van-J-en-A-en-L

  Morgen weer even spieken naar de kleine meid en daarna afspraak gyn 😍

  Hoe gaat het met iedereen verder hier wel goed alleen erg moe elke keer.

 • mama-van-J-en-A-en-L

  Hallo week 27 😍

 • ~mammie~

  Week 27 gaaaaat NU in 🥰
  De tijd vliegt aan mij voorbij.

  na De vakantie gaan we maar eens bezig met alles aanschaffen voor onze kleine uk, ik voel totaal geen haast eigenlijk 💁🏼‍♀️

  Mijn buik omg ik weet niet hoe t kan maar op 2 weken tijd draag ik ineens een grote voetbal bij me ❤️

 • DoubleVee

  Nog dames die last hebben van een heel erg benauwd gevoel? Ik heb de hele dag het gevoel dat ik te weinig adem krijg en dat ik ga flauwvallen. Bloed is getest, neem ijzer bij, maar verder was alles in orde...

 • MarchBaby

  Helloooooo week 27! Jezus man wat gaat dit SNEL. Zo kom je erachter dat je zwanger bent, en nu dus al in de 28e week.... Kleine knul trapt ook steeds harder en groeit super! Buikje ook trouwens... Iets met groeispurt 😅👌

 • kimtwee

  Vandaag heb ik de intake bij de ggz gehad, vanwege het vermoeden van een prepartum depressie. Het was ongelooflijk intensief, maar ik hoop zo dat ik in het komende behandeltraject wat handvatten krijg om deze zwangerschap zo goed mogelijk door te komen.

 • Mesties

  Ocharme! Ik hoop dat je er gauw mentaal sterker door wordt!🌸

 • kimtwee

  Dank je!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van vrijdag, 17 mei 2019 tot en met donderdag, 23 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden