Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1299)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • babyfluit

  Week 27!❤️ Wat gaat de tijd ontzettend snel. Nog steeds voelt het zo speciaal en nog onwerkelijk dat wij een tweede kindje verwachten. We zijn zo blij en ik kan niet wachten om mijn zoontje als grote broer te zien🥰 nog 7 weken werken tot het verlof! Ik kijk daar heeeel erg naar uit!

 • Mommaof2

  27+1 ❤️
  Wat vliegt de tijd!!
  Heb ook een hele mooie 3D echo gehad van ons kleine meisje, ze krijgt net zo’n appel wangetjes als haar mama en de wat vollere lipjes van haar papa.
  Heb wel al echt een flinke buik, wat maakt dat het een stuk lastiger is om mijn veters nog te kunnen strikken! Haha. Ook alvast een nieuwe winterjas moeten halen zodat dat bolle buikje er in kan passen.
  Verder veel moe, en moet ik wat meer mijn rust pakken maar dat is niet altijd even gemakkelijk met al 2 andere dochters (4 en 8) in huis.
  Babykamer wordt eindelijk een beginnetje aan gemaakt, de laatste 3 maandjes zijn nu in gegaan, can’t wait to meet her 💖

 • NJoy*

  Yes week 27 😍❤️

 • Chudo

  Over een paar uur week 27.
  Vandaag erg geschrokken. Na 2 uurtjes in d e speeltuin (wat niet meevalt met een peuter die denkt alles te kunnen en mogen dus druk achteraan gaan) kwam ik thuis en krampjes. Toen ik thuis moest plassen zag ik bruin bloed in mn onderbroek en met afvegen ook.
  Hoefde megeen zorgen te maken zei de verloskundige. Pff ben me rot geschrokken. Bloed is nu weg gelukkig!

 • vlinder94

  wat schrikken zeg! nu nog last van gehad?

 • vlinder94

  wat schrikken zeg! nu nog last van gehad?

 • Chudo

  Nu net weer pff

 • vlinder94

  jeetje! heb je een beetje snel weer een controle? heel vervelend dit!

 • Chudo

  Gisteren even langsgeweest
  Baby doet het goed gelukkig🙏 nu geen bleod meer gehad en geen harde buiken

 • Mamachiara

  Yes week 27 wat gaat het zo snel ik kan niet wachten tot om haar te ontmoeten

 • Bby3

  Week 27 🥰
  Gaat wel snel nu..
  Ga mn buikje en het getrappel toch wel missen 😔

 • Lissje31

  Vandaag weer 27 weekjes wat vliegt de tijd 🥰💙

  Genieten van jou getrappel 🥰
  Maandag mogen we je weer bewonderen little boy 💙🥰

 • Aroc90

  Het gaat zo snel, ongelofelijk! Op maagzuur, kuitkrampen in de nacht en bepaalde houdingen gaat het verder goed, langzaam beginnen we ook aan het kamertje


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zaterdag, 22 april 2023 tot en met vrijdag, 28 april 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50