Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1081)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kimmetje_jason
  Gister was het me een dagje wel. Naar de gyn voor groeiecho,suikerwaardes bespreken en mijn vitamines.

  Madame ligt met koppie boven. Wilde niet op foto. Had dr handen/armen kruislings over dr gezicht. Ze weegt nu 1130 gram en dat was gemiddeld/iets erboven.

  Mijn suiker was perfect. Mijn ijzer was te laag en mijn b12 was ook wat gezakt. Heb nu ijzertabletten en b12 word extra in de gaten gehouden. Toen mijn bloeddruk. Die was dus NIET goed. 150/95. Moest acuut bloedprikken,urine inleveren,werd aan de ctg gelegd en mijn bloeddruk werd voor een half uur om de paar minuten gecheckt. Na dat half uur was hij weer goed. Dus wat dat geweest was? Ik weet het niet. Want normaal is mijn bloeddruk goed of te laag.

  Hierdoor moet ik wel om de 2 weken mijn bloeddruk laten checken ipv de gebruikelijk 3/4 weken. Met 32 weken heb ik nog een medische echo voor de niertjes en met 34 weken weer een groeiecho. Ben flink geschrokken,maar we hobbelen rustig door.
 • Elfje89

  heey al in week 27, durf de vraag eigenlijk niet te stellen ( schaamte) maar heb erg veel jeuk rond de tepels weet dat dit me 3de is maar kan het me echt niet herinneren, is dit normaal? sorry voor de hele rare vraag

 • Mamalouswonder3

  Daar hoef je je toch niet voor te schamen, zwanger zijn betekend de bekende maar ook onbekende zwangerschaps kwaaltjes, ik laat hele vieze scheten al vanaf week 20 gelukkig geen partner maar mijn kinderen zeggen zelfs mama echt voor ik zo ja komt door de baby😁 en jeuk rondom de tepel is er daar ook 1 van je tepels bereiden zich voor op borstvoeding en veranderen waardoor ze droger kunnen worden ik was ze niet met zeep nu of groeien dat kan jeuk veroorzaken als het heel erg jeuk kan het een schimmel infectie zijn of als je er echt hinder van hebt even naar de huisarts maar iig niks om je voor te schamen 😊

 • Elfje89

  ah oke, ja begint wel stil aan te druppen als ik het aanraak dus zal het wel aan het voorbereiden zijn.

 • Mamalouswonder3

  Morgen week 27, en namen stress hahaha ik ben bang dat ze naamloos te wereld komt🙈 bij elke naam heb ik wel een associatie en ik praat ook nog eens twents dus niet elke naam komt er heel sierlijk uit hahha

 • Loola

  Hier ook nog niks concreets samen.. Ik heb al wat langer wel mooie naam maar vriendlief denkt daar helaas anders over. Het lijkt ook wel of ik niks anders kan verzinnen.
  Mijn vriend kont wel met leuke namen maar tot nu toe niet leuk genoeg... kan lastig zijn zo met zn 2en

 • Elfje89

  komt wel goed je hebt nog ff pas volgende week trimester 3. denk gewoon eens rustig na je komt er wel. hier ligt de naam al vast zit zelfs een papiertje in me boekje met haar naam erop zodat het voor me man makkelijker is.

 • Mamalouswonder3

  Haha ja ik heb nog even ik denk dat ik het misschien pas weer als ik haar zie, ik vond de naam madèe ook heel erg leuk, maar moet er maar eens rustig over na denken bij mijn dochter had ik het met 28 weken ineens en mijn zoontje iets eerder haha

 • Elfje89

  ja ons eerste dochter wisten we al voor dat ik zwanger was dat was ons wens een dochter met de naam Luna, en dan ons zoon me man wilde een berichtje typen over ons dochter en typte per ongelijk Luca ik zo wie is dat? onze zoon ofzo, opzicht mooie naam en past er goed bij en zo zijn we bij zijn naam gekomen en nu de 3de wilde we in die stijl houden dus moeilijk was het niet de L opschrijven en combinaties maken.

 • Kimmetje_jason

  Baby X...hihi. Je hebt nog even💋 komt vanzelf. Wij hebben de naam eigenlijk al vanaf week 15

 • Marmelinos
  We beginnen week 27 met heerlijk in de tuin werken!
 • Mamof3
  Mijn knappe vent ❤
 • Liefdedatbenjij
  Jeej 27 weken, zo blij als we bij de 30 weken zijn!
 • Mamof3

  Mooi buikje 🥰

 • Mamof3
 • yune

  Hoi week 27,

  Baby groeit goed, en zit net iets boven het gemiddelde, maar een paar daagjes.
  Heb vorige week de suikertest gehad, en werd vandaag toch door de verloskundige gebeld dat ik een verhoogd resultaat had daarna ( nuchter was wel goed ) dus ik mag morgen naar de gyn/dietist om te kijken wat ik kan aanpassen zodat ik mn suiker onder controle kan krijgen qua dieet.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zaterdag, 4 juli 2020 tot en met vrijdag, 10 juli 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50