Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1069)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Sterremama

  Over 12dagen opnieuw een groei echo ❤️ ik ben zo benieuwd naar hem. Over 10weken kan het al zover zijn. Of zal hij wachten, zoals mijn dochter, tot 39 weken ? Tussen nu en 3 maand een kindje rijker

 • Mommmy

  Spannend hè, ik maandag weer een groei echo. Afgelopen woensdag ctg en bloeddrukmeter gehad en maandag weer opnieuw meten en echo... Ben ook echt benieuwd 💜

 • Arzu87

  moest bijna bevallen had opeens kans op een vroeggeboorte. Mijn baarmoederhals werdt gemeten en dit kwam op 17 mm normaal gesproken moest het minimaal 20 mm zijn en het liefst 25 mm.
  Heb 2 dagen voor de longrijping van de baby's medicatie gekregen jn het zkh. Vandaag opgemeten en wonder op wonder was het 22 mm . Ze zijn nog zo klein was even schrikken dat er opeens een verhoogde kans op vroeggeboorte was . Als ze maar min 34 weken hLen ben ik al blij. nou dames veel succes met de zwangerschap nog

 • Sterremama

  Amai dit is heel erg schrikken! Gelukkig nog geen bevalling. Lijkt me erg vroeg. Ze kunne al veel maar toch liever nog 10wk blijven zitten.

 • Arzu87

  ja zkr weten ik ga waarschijnlijk bevalllen met 36 weken dus moet nog 8,5 weekjes te gaan ik rust veel uit en past veel op me houdingen. ik heb veel controles staan komende weken hopelijk krijgen we allemaal goed nieuws.. veel succes met je zwangerschap

 • Arzu87

  ja zkr weten ik ga waarschijnlijk bevalllen met 36 weken dus moet nog 8,5 weekjes te gaan ik rust veel uit en past veel op me houdingen. ik heb veel controles staan komende weken hopelijk krijgen we allemaal goed nieuws.. veel succes met je zwangerschap

 • Mommmy

  Jeetje, dat is schrikken zeg!!!!
  En moet je nu rust houden of is het risico nu voorbij??
  Succes 🤗

 • Arzu87

  ik moet meer rusten mag niet meer werken en wanneer ik merk dat ik klachten heb gelijk naar de zkh . maar risico is wel wat minder gelukkig nu.

 • Siema84

  Week 27❤️

 • Roadtoafamily.92
  Maandag al 28 weken!
  Gaat wel ineens heel snel...
 • kimberly106

  27weken 😍 weer een mijlpaal! vandaag groei echo gehad kindje is fijntjes, klein hoofdje maar alles netjes binnen de curve.
  Ze lag in stuit haha voel ook veel schopjes(schoppen ) tegen me blaas 😅

 • PZK

  Fijn dat t goed was! Hier voel ik soms ook flink trappen tegen m'n blaas.... Niet heel fijn😅 kheb 8 januari pas de 30wk echo. even geduld nog.
  Veel last/pijn van m'n bekken. Deze week na bekkenfysiotherapeut. Hopelijk geeft het wat verlichting. Nog meer mensen last van??

 • Nairobi

  Ik heb 6 januari de groeiecho. Ben ook wel erg benieuwd. Geen last van mijn bekken. Heb je last met lopen of standaard?

 • PZK

  Standaard. Vooral bij zitten/liggen...

 • -mama-van-3-
  Hoe gaat het met de buiken?
  Overmorgen mag ik weer men kleine meid gaan bewonderen en klijg ik de uitslag van de suiker test.
  Eigelijk nergens last van enkel dat de baby heel. Laag steeds te voelen is dus denk dat ze nog steeds stuit ligt maar men buik staat nog mooi hoog dus maak ik me. Niet te veel zorgen.
 • Momtini

  Ik voel de kleine ook zo laag elke keer!! Sinds dit weekend (had toen best wat kramp) voel ik haar meer halverwege gelukkig maar ik denk ook dat ze in een stuit graag ligt 🤦‍♀️ ik.maak me er wel beetje druk om haha , hoop dat jou kindje ook gewoon goed mag liggen!!

 • -mama-van-3-

  Sins gisteren voel ik ze ook vanboven en wat blijft uit de echo vandaag dat ze gedraaid is dus weet ik hoe het kwam dat ik zoveel harde buiken kreeg 😂😂😂 ze ligt al mooi klaar om geboren te worden hoofdje naar beneden en met het gezichtje naar mijn rug. Ik voel haar nog steeds laag maar minder lastig. Ze lag al redelijk laag maar nog niet ingedaald. Men vorig kindje lag nu al ingedaald dat was een hel 😂

 • Serena-a-a

  Wauw mooi buikje hoor🥰 navelpiercing gaat nog of heb je zo'n extra lang staafje? Ik heb een ringetje. Bij mijn zoon heb ik em pas op 't laatst eruit moeten halen🙈

 • -mama-van-3-

  Ik heb van het begin van de zwangerschap direct mijn zwangerschaps persing ingedaan is een plastiek buigzaam staafje dat extra lang is dus zeker lang genoeg om tot het einde van zwangerschap te dragen en het buigt mee met de buik dus ook geen trekkend gevoel 😉

 • Serena-a-a

  Ow slim... Ook maar even 1 scoren. Nog nooit van gehoord ☺️

 • -mama-van-3-

  Gewoon persing shop binnen gaan en vragen achter een zwangerschaps piersing

 • 12345678

  Alweer 27 weken! Gaat hier zn gangetje, wel veel last van maagzuurbranden, vooral ‘s avonds, maar verder mag ik niet klagen. Kleintje is lekker druk, de hele dag door, dan wiebelt mn buik al heen en weer. 🥰 Kan niet wachten om te zien hoe deze eruit ziet, nog even geduld hebben..

 • Momtini

  Nog 2 dagen en dan 27 weken 😊 vandaag beetje rot dag, gister avond begon ik last te krijgen van zeurende menstruatie pijn en lage rugpijn, de hittepit doet wonderen maar vandaag opnieuw die zeurende pijn, pff zo begon ook mijn indalingsween bij mijn eerste dochter maar toen was ik 30 weken. Ben benieuwd, voel haar wel veel laag bewegen, moet veel plassen maar voel haar ook vaak ergens rechts of links onder. Hoop dat ze niet in stuit aan het indalen is, hoop op opnieuw een thuis bevalling!

  Hoe gaat t met de andere dames?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zondag, 12 april 2020 tot en met zaterdag, 18 april 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50