Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1226)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • DWB

  27 weken zwanger! 🥰💙 Volgende week een groei echo! Ben heel benieuwd 😃

 • Nies92

  Hello week 27! Hele zwangerschap nog niet echt maagzuur gehad, maar merk dit nu steeds vaker te krijgen. Dit doordat baby steeds meer naar boven drukt. Ook af en toe last van harde buiken vooral einde van de dag. Probeer tussendoor steeds wat meer rust te nemen. Aankomende vrijdag weer langs de verloskundige voor controle.

 • SiAnka

  Vanochtend de glucose tolerantie test gedaan. Ik baal als een stekker! Een half uur voor de laatste bloedprik kwam alles eruit. Had ik meteen na het drankje overgegeven dan had ik het niet zo erg gevonden denk ik. Nu een ander dag alles overdoen door dat stomme laatste half uurtje wat ik niet heb kunnen volhouden

 • babyfluit

  27 weken! 🥰✨ Wat gaat de tijd nu snel zeg! Nog ongeveer 13 weken totdat we je mogen ontmoeten. We kunnen niet wachten! ❤️

 • Anoniem38

  27 weken erge bandenpijn en maagzuur. Belangrijkste, alles gaat goed met de kleine😍🥰

 • Mama*van*2

  Vandaag een suikertest omdat dit in de familie zit. 2u wachten in een harde stoel met bekkenpijn 😥 en dan ook nog nuchter met een mondkap op. Bah, is voor een goed doel 💪🏼. Vrijdag nog een groeiecho en dan is het weer even klaar

 • collie_love

  En ken je het resultaat al? Heb ook een uitgebreide suikertest moeten doen maar bij mij was het (gelukkig) vals alarm...

 • MaMa*van*2

  Nee geen idee. Hoor ik volgende week bij de vk. Gok dat het bij mij niks is. Moet hem doen vanwege 2 doodgeboren kindjes bij mijn moeder. Vorige 2 zwangerschappen ook niks gehad. Is puur controle 🤷🏼‍♀️ Fijn dat het niks was. Blijft toch spannend.

 • Kelly1997

  Meer aanstaande mamas met een na verwachting grote stevige baby? 🥰. Ik heb vandaag een groeiecho gehad en ons meisje is met 27W en 3D al 1355 gram en 39CM. Ze loopt dus voor op groei, even afwachten wat de volgende echo over 4 weekjes zegt!

 • Si2020

  27 weken♥️♥️♥️


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zaterdag, 17 juli 2021 tot en met vrijdag, 23 juli 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50