Naar de reacties

27 Weken zwanger

Week 27 begint bij zwangerschapsdag 189 en loopt tot dag 196.Het is je achtentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramMet week 27 ben je in de  laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.

De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reageer in `27 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (842)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MarchBaby

  Helloooooo week 27! Jezus man wat gaat dit SNEL. Zo kom je erachter dat je zwanger bent, en nu dus al in de 28e week.... Kleine knul trapt ook steeds harder en groeit super! Buikje ook trouwens... Iets met groeispurt 😅👌

 • kimtwee

  Vandaag heb ik de intake bij de ggz gehad, vanwege het vermoeden van een prepartum depressie. Het was ongelooflijk intensief, maar ik hoop zo dat ik in het komende behandeltraject wat handvatten krijg om deze zwangerschap zo goed mogelijk door te komen.

 • Mesties

  Ocharme! Ik hoop dat je er gauw mentaal sterker door wordt!🌸

 • kimtwee

  Dank je!

 • Mesties

  Vandaag 27 weken!
  Nog niks voor elkaar voor de komst van de baby.
  Wel examenstress hier thuis. Mijn oudste zoon begint morgen met zijn eerste examen van dit schooljaar. Spannend!

 • kimtwee

  Spannend zeg! Succes voor jullie allebei!

 • Mesties

  Danku!😘

 • Doperwtje

  Dan is het nu even tijd om voor jouw oudste zoon te zorgen. Veel succes met die examens

 • Mesties

  Danku!😘

 • Doperwtje
  Nog 10 weken en hij mag komen ❤️
 • MAMA2B!

  Als je het zo zegt, klinkt het nog dichterbij .... gaat zo snel!!!

 • kimtwee

  Week 27. Morgen toch maar de glucosetolerantietest doen. Ik ben heel benieuwd hoe dat zal zijn. Mijn derde zwangerschap, maar bij de eerste twee hoefde ik het niet te doen. Toch nog iets nieuws deze zwangerschap 😄

 • Comingsoon2019

  ❤👶 nog 13 weekjes aftellen

 • Littlegirlie

  Week 27, We kunnen niet wachten haar te ontmoeten.. 💕✨

 • Bapao

  Heey hoi, druk druk druk hierzo.. afgelopen week de babykamer helemaal leeg getrokken. Wat een werk! Geschilderd en vloer laten leggen. Vandaag gaan de meubels er in. Kunnen we eindelijk de spulletjes opruimen en dan is het echt een kamertje aan het worden 😁 we hebben op een klein lijstje na alle spullen in huis, kraampakket is er al een maand, we krijgen bedje, badje en wagen kado van mijn ouders, zo lief! Misschien dan toch nog een nieuwe bank in januari haha!
  Wel sinds deze week veel harde buiken, lijken wel weeën af en toe, jullie ook last van? En ik ben heel erg benieuwd wanneer we weer een echo krijgen.. lijkt alweer een eeuwigheid geleden.
  donderdag bloed prikken. Brrr!

 • Oschafan

  Hier was de kamer in principe al klaar nog van de vorige (hadden neutrale kamer). Manlief heeft pas ledikant en wieg in elkaar gezet. Box staat nog uit elkaar tegen de muur die gaat naar beneden als de kerstboom weg is:)

  Ik heb met enige regelmaat een harde buik vooral als ik iets teveel doe😅 heb t gevoel dat de kleine nog steeds erg laag ligt. Weet niet of al ingedaald is, maar iig laag want soms voel ik echt veel druk aan de onderkant vooraan van mijn buik.

  Volgende echo is volgens mij een ligging echo ergen bij de 30+ dacht ik..

 • sunnymiran

  Bij ons komt volgende week de schilder om de muren te doen. De meubels staan al ffetjes in de dozen te wachten zodra de muren goed zijn en de verflucht er uit is gaan de meubels in elkaar gezet worden ( ik kan niet wachten)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 27

De bevaldatum van leden die 27 zwanger zijn is van zaterdag, 9 maart 2019 tot en met vrijdag, 15 maart 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50