Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1361)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • johanna-7

  vandaag uit zh ontslagen 5 dagen er in gelegen had nierbekken ontsteking hoop dat ik er nu van alle kwaaltjes eens af ben en nu eens lekker kan genieten

 • Wendydejong87

  Hoe gaat het?ik ben afgelopen vrijdag met spoed opgenomen wegens te korte baarmoeder mond,afgelopen zaterdag met spoed geopereerd en een cerlage gekregen nu weer thuis en bedrust tot bevalling ik ben heel erg geschrokken en super bang !

 • Aroc90

  Jeetje. Veel rust houden nu! Alles komt goed 🍀

 • 6e-wonder

  Meis, wat een schrik!! En nog zo'n tijd te gaan... Ik kan me voorstellen dat je heel bang bent. Hopelijk blijft de kleine nog een flinke poos zitten. Sterkte, ook voor je gezin. Het zal een hele aanpassing zijn voor iedereen nu je bedrust moet houden. Maar alles voor jullie kleintje!😘🍀

 • Wendydejong87

  Ja totaal onverwachts ook,afgelopen vrijdag naar gynaecoloog voor controle bleek me baarmoedermond te kort was hjj gelijk bellen met umcg Groningen en moest me met spoed melden had amper tijd om me gezin gedag te zeggen :( die zaterdag met spoed geopereerd en gelukkig is alles nu goed maar het voelt als een tikkende tijdbom. Me kids en me partner helpen gelukkig super goed 👍 maar wat ben ik me dood geschrokken zeg ! Durf amper te lopen…..en nu ik diabetes patiënt bent moet ik ook nog eens 5 x per dag prikken en veel afspraken in het ziekenhuis nu pff kan geen ziekenhuis meer zien iedere x als k er heen ga lijkt het wel alsof ik met meer shit eruit kom. Gelukkig gaat het met de kleine super goed en is heel bewegelijk🥰

 • AGR_1989

  Jeetje wat heftig allemaal! Heel veel sterkte 🍀 Gelukkig heb je zo’n lieve man en kinderen en gaat met de baby alles goed. Heerlijk als je hem voelt bewegen 🥰 Kun je hopelijk wat kracht uithalen X

 • 6e-wonder

  Dikke knuffel❤😘

 • Aroc90

  Hello week 22🥰

 • Jazmine1312

  Week 22, tot zover gaat alles eigenlijk goed. Wel last van bandenpijn maar dat neem ik maar voor lief. Merk wel dat ik super ongeduldig ben, nog 18 weken te gaan.

 • Babyfox

  hihi ik begin het ook te hebben die ongeduldigdheid....en velen zeggen "ooh nog een hele tijd te gaan", maar ik denk dan...we zijn half augustus. September en oktober nog werken en vanaf november neem ik nog verlofdagen op. Word op 1/12 een geplande keizersnede. naar mijn gevoel gaat dat er heeeeeel snel zijn. Hebben jullie al veel babyspullen in huis?

 • Jazmine1312

  Het begint langzaam vol te raken met babyspullen. Al heel veel kleertjes gekocht, dus dat probeer ik nu echt even af te remmen. ( najaarscollectie komt bijna ) Van het weekend wiegje kopen, kan niet wachten om die mooi op te maken.

 • Babyfox

  Oh wat heerlijk het wordt alsmaar echter eh als het huis vol babyspullen gaat staan. Wil ook al zoveel kleertjes kopen. Maar wacht op de najaarscollectie aangezien het een winter baby wordt. De buggy en grote stukken hebben we al gekozen en gereserveerd. M’n collega is twee weken geleden bevallen. Aaah ik wil zo graag een fast forward en de baby ontmoeten en lekker cocoonen met ons gezinnetje.
  Hebben jullie al kids?

 • Babyfox

  Aangekomen in week 22. Heel actieve baby, zo genieten. Zie ook mijn buik bewegen en man en kids kunnen de baby ook regelmatig voelen.

  Ontzettend veel last van BI en sinds deze week terug aan het werk na 3 weken verlof en jeetje na de werkdag ben ik compleet brak! Een kei harde gespannen buik, harde buiken die opkomen. Heb echt al paar avonden gehuild omdat ik me afvraag hoe ik dit nog al die weken ga moeten volhouden.
  Hebben jullie daar ook zo last van?

 • Kitty-1984

  22+1. Ik ben van 51kg al naar 59kg gegaan so far. Dat is voor mij een flinke gewichtstoename, ik zat aan de ondergrens van ‘normaal gewicht’. En dan ben ik pas net over de helft... Stagneert dat op een gegeven moment? Want als er nog 8kg bij gaat komen, voelt dat wel als heel veel. Het is niet alsof ik nou ontzettend aan het schranzen ben of zo.

 • Pumpkinious

  Ik denk dat elk lichaam anders is. Ik kom tot 30 weken amper bij (ben begonnen op 76kg en woog met 20 weken 74,5kg). Maar in de laatste 10 weken vliegt er wel ineens 7-8kg aan bij mij 😅

 • Mahe

  Hi Dames, ik ben nu 22,3 weken zwanger. Voel me oke, nog maar 1 kilo aangekomen maar waarschijnlijk wegens misselijkheid in het begin kilo's verloren. Ik ben ook te zwaar overigens dus minder erg. Ik ben ambtenaar en het is nu reces, erg prettig want ik werk even 2 weken op halve kracht. Ik ben 22-11 uitgerekend.

 • Mommy31

  Hier 22 + 3.
  Nu heerlijk 3 weken vakantie, aanstaande zondag nog even lekker 4 daagjes weg.
  Kleintje beweegt flink, zag gisteren voor t eerst mn buik ook bewegen. Heel leuk 🥰
  Buikje groeit flink nu. Tot nu toe 4 kilo gegroeid, ben benieuwd, de 27e weer op controle.
  Voel me verder prima, geen bijzonderheden tot nu toe... 🥳

 • 12345678

  Lekker, heb ook vakantie 🎉
  4 kilo is netjes, hier al +9 kg 😅


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van woensdag, 16 februari 2022 tot en met dinsdag, 22 februari 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50