Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

De wagen is waarschijnlijk al binnen ;) Nu de bijpassende luiertas nog. 
 

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (756)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Bunbun

  Vandaag in week 22 aangekomen. Ben toch stiekem blij als het warme weer wat minder word hoor.
  Nu lekker 2 weken mei vakantie en dan kan het aftellen naar mijn verlof beginnen dan hoef ik in totaal nog 33 dagen te werken(11 weken lang 3 dagen per week) ik kan niet wachten

 • -Marcia

  22 weken +5 dagen & klaaaaar wakker om 03.00 uur 🙈 Knal van de energie & wil 100 dingen doen!

  Vanavond de babykamer geverfd. Zin om het kamertje verder in te richten!

  En de kleine loopt te spartelen...zit soms wat 'in de weg' & leidt me af als ik bijna slaap. Herkent iemand dat?

  Nou...ik ga nog een poging doen. Doei!

 • No-more-coffee

  De kleine besluit bij mij ook te gaan trappelen als ik wil gaan slapen 😜 Ik vind t aan de ene kant fijn om beweging tr voelen natuurlijk maar soms leid t een beetje Af en kan ik minder goed in slaap komen Haha . Ben ook vaak midden in de nacht wakker , en kan dan moeilijk in slaap komen , heeeel vervelend vooral de wekker weer vroeg gaat ivm werk (zoals nu😔)

  Wat leuk dat de kamer vandaag word geverfd kan je idd straks gaan beginnen met inrichten 😊 Wij zitten nog in de fase behang uitkiezen , daar hangt de kleur verf ook van af nog 😅

 • -Marcia

  Ooh die wekker...herkenbaar! Hoeveel werk je & verandert dat straks nog?

  Wel gezellig idd die afleiding en gezelschap. :)

  Behang leuk! Was bij ons geen optie...muur te oneffen. Waar zit je aan te denken? Neutraal behang of geslacht gericht?

 • No-more-coffee

  Ik werk momenteel nog 28-32 uur , ik hoop met 36 weken met verlof tr gaan. Na mijn verlof dan ga ik 24uur werken! zal even wennen worden want ben wel beetje workaholic 😂 En jij hoeveel werk jij nog of is dit niet aan de orde?

  Oh ja snap ik, dan is behang geen optie! Wij gaan wel voor geslacht gericht het word ws lila structuur behang (lange muur) en dan de overige muurtjes nog even een kleurtje verf bedenken... meubels zijn wel stoer zeg maar dus moet wel girly worden derest 😅

 • -Marcia

  Ook werkende. Nu 32-36 uur & wil naar 16-24 uur. Hele verandering! Ben erg benieuwd hoe dat zal zijn! Ik ga ook met 36 weken met verlof...meer weken na de bevalling ;)

  Lila! Leuk! Stoer met een meisjes tint! Wij zijn voor mint groen gegaan. Lekker neutraal & leuk te combineren. Vandaag was er een leegverkoop in een babywinkel...kamertje is ineens wat voller geworden ;) Jij al druk bezig met spullen aanschaffen? Zwanger van je eerste?

 • No-more-coffee

  Oh ja dat is een hele stap terug qua uren , maar ik begrijp t helemaal! Ik heb ook zoiets van als het financieel kan ga ik minder werken (helemaal stoppen gaat dan weer niet) om meer bij de kleine te zijn straks!

  Mint groen hebben wij ook over gedacht , hele leuke kleur ook! Heerlijk om te shoppen in de sale , dan kan je idd aardig wat inslaan 😉 Wij hopen deze week te gaan starten met de kamer! Heb wel wat spulletjes ingeslagen sinds we eindelijk t geslacht weten😊 Het is wel veel wat je moet halen! Pfoeh!

  Het is Idd mijn eerste kindje 😊 Heel
  Spannend en alles is nieuw! Merendeel van de klachten zijn nu ook weg dus kan echt genieten van de zwangerschap 😊 En heb jij al kids of is t ook je eerste?

 • Brietje79

  22.2.... het gaat snel maar toch ook langzaam🙈🙈🙈
  Hier 3 vriendinnen die net of al in verlof zitten. Dan ben ik pas 22 wkn hahaha maar als ik kijk wat er allemaal nog in huis moet gebeuren ben ik al 22wkn 🤣🤣

 • No-more-coffee

  Hallo week 22! Tijd gaat zo hard, en zo ook mijn buik die snel groeit! ❤️ We weten sinds een weekje dat het een meisje is en we kunnen nu de plannen voor de baby kamer concreet maken! Alleen t behang is nog een ding, pfoeh best moeilijk! Hormonen maakt kiezen ook lastig natuurlijk 😬

  Verder voel ik me best goed hoop alleen dat ik wel wat meer energie
  Mag krijgen! Dacht dat dit in deze trimester weer wat terug zou
  Komen! Wie heeft nog meer last van een gebrek aan energie?

 • Brietje79

  Leuk!! Hier ook een meisje.
  Bij de jongens was ik veel moeier.
  Nu contstant benauwd. Das ook een stuk minder 😐

 • No-more-coffee

  Oh dat is ook heel erg vervelend zeg! Ik heb t wel eens maar alleen als ik me heel druk maak of trappen loop . Echt lastig he 😔

  Leuk ook een meisje 😊 Lees dat er veel zijn die in augustus een meisje krijgen!

 • Brietje79

  Een meisjes boom!!! Haha
  Hier na 2 jongens wel erg leuk een meid.

  Ja best irritant. Soms als ik alleen al zit gewoon benauwd. En als ik te snel praat🤣🤣🤣
  Gister sprintje trekken achter mijn bijna 3 jarige. Die rende ineens weg. Nou kon gelijk aan het zuurstof 🙈🙈🙈

 • No-more-coffee

  Hahaha een dino baby... Leukkk hoor mogen ze over hun zusje gaan waken als 2 grote broers 😎

  Dit word mijn eerste kindje dus alles is nog nieuw en wennen🙈 Maak me vaak zorgen of iets wel normaal is of zo, vind daarom 1x per maand afspraak vk echt weinig Haha!

 • Brietje79

  Hahaha ja ik denk dat deze dame niks te kort komt met hun!!🙈

  Ohh spannend eerste kindje! Ja 1x per maand is ook veel te weinig. Ikzelf loop bij de gyn. Alle 3 de zwangerschappen en dan ook áltijd echo's.
  Vind eigenlijk dat dat ook hoort!! Lekker veel baby kijken! Hahaha

  Lekker veel verloskundige bellen als je twijfelt hoor!

 • No-more-coffee

  Hahaa Ow ja een stuk sprinten zit er idd niet meer in🙈🙈

  Oh dat is leuk ja een meid na 2 jongens!! Vinden ze het zelf ook leuk of hadden ze nog Graag een 3e man erbij had 😜

 • Brietje79

  Ja heel leuk!! Oudste zei het al vanaf het begin. Die is 8 dus maakt echt alles bewust mee. Jongste vind de baby heel leuk maar zou net zo goed een dino baby kunnen zijn🤣🤣🤣

  Hoeveelste is dit voor jou?

 • saffaae

  😴😴😴

 • Pooh86

  Woei week 22 alweer. Vanmorgen weer een groei echo gehad omdat baby boy aan de grote kant was tijdens de 20 weken echo. Nu wederom nog steeds groot maar wel volgens zijn eigen curve.
  Suiker nog wel goed maar wordt wel gemonitord ivm vorige zwangerschap zwangerschapssuiker gehad

 • 201020142018

  Hallo! Zijn jullie al veel aangekomen? Ik ben nu 22.5 en ben 11 kilo aangekomen! Het is mn derde zwangerschap maar heb het gevoel dat ik nu harder groei🙈. Bij de andere twee zat ik in totaal rond de 15 kilo ong.

 • Mamac3

  Ja hier ook! 22.1w en 9 kg aangekomen. De minste kilo’s tot zover l. Met m’n 2 andere zwangerschappen was ik al meer dan 17 kg aangekomen. Dus het is nier weinig maar wel minder dan de vorige keer. Toen was ik in totaal 40 kg en 32 kg aangekomen 😅

 • Anoukx

  Dat heb ik ook! 23.3 week en 6 kilo aangekomen. Bij vorige twee zwangerschappen in totaal 8 kilo aangekomen.... ga ik deze keer ruim overheen???

 • Pooh86

  Yup hier ook al behoorlijk als ik mensen ook vertel dat ik pas net over de helft ben schrikken ze haha hier wel nummer drie ook volgens de gynaecoloog niks geks

 • Anoukx

  Whoehoe! Week 22!
  Vandaag heeft Mn vriend de baby voor het eerst gevoeld. En samen met m’n dochter het eerste pakje voor de baby uitgezocht

 • Puk02

  Fijn gevoel is dat . De kids hebben ook al kennis mogen maken met het getrappel van hun broertje. Mijn dochter vondt het wel wat spannend , liever zingen en kusjes geven op de buik.

 • lolly13

  dit weekend voor het eerst ook alle 2 aan de buitekant gevoeld :)

 • Anoukx

  Jij ook voor het eerst? Heerlijk he

 • droomboom

  Jeej! Ook weer in week 22 aanbeland!

 • lolly13

  hier ook!! wel nog steeds niets gevoeld :( placenta ligt vooraan


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van maandag, 20 augustus 2018 tot en met zondag, 26 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50