Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (788)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Marley91

  22+1 ♡

  Als ik druk aan het werk ben, dan voel ik haar nauwelijks bewegen.
  Maar thuis, op de bank, laat ze wel merken dat ze er is.
  Mijn man vind dit ook helemaal geweldig. 😍
  Hij kan de schopjes nu ook echt goed voelen.

 • Yuul

  Wat leuk dat je man nu ook de schopjes kan voelen! Ik heb ook wel het idee dat de schopjes sterker worden dus hoop dat mijn man ook binnenkort kan meegenieten. Ik heb soms nog wel dag dat ik het veel minder voel, misschien ook wel door afleiding van het werk.

 • PatriciaOV

  Vandaag 22 weken, yeah!

  Ik ben even wat minder actief hier op BB. Dus mochten jullie me missen.
  Mega druk op het werk, spiek normaal wel 3 tot 4 x even tijdens werktijd, maar vanwege ziekte van mijn collega heb ik het even mega-druk (al sinds begin mei).
  Thuis druk met grote interne verhuizing. Onze dochter moet bij mijn jongste dochter op de kamer. Speelgoed naar voorzolder en hier leuk speelhoekje creëren. Kamer van de oudste omtoveren naar babykamer etc. Dus privé ook mega druk, maar wil zo snel mogelijk alles geregeld hebben. Bekken beginnen alweer aardig op te spelen en uit ervaring weet ik dat het niet minder gaat worden. En nu ik nog een hoop zelf kan, houd ik graag nog even de touwtjes in handen. Wil eigenlijk met 5 weken klaar zijn met de verhuizing. Dan hebben we vakantie en in onze eerste week wil ik dan de babykamer verven etc. Nu lichtroze met lichtgrijs, maar nu we een knul verwachten, mag er wel wat blauw in huis ;)

 • Yuul

  Ik heb je gemist hoor! Vervelend dat je zo druk bent. Hoe was je 20 weken echo? Wel leuk toch om met de babykamer aan de gang te gaan of heb je het zo druk dat het plezier wat in de schaduw staat. Ik hoop dat je collega snel weer terug is zodat je wat gas kan terug nemen.

 • PatriciaOV

  Aah, dat vind ik lief!
  Ja, qua werk is het inderdaad wel vervelend. Maar moet zeggen dat ik die collega mis als kiespijn. Ik heb het wel druk door haar, maar ook een beetje de schuld van mijn baas. Ik moest alles voor haar opsparen en het hoognodige alleen verwerken toen zijn vakantie had. Alleen na haar vakantie is ze niet teruggekomen en moest ik ineens al haar werk naast mijn eigen werk erbij doen. Toen kwam ook nog het pinksterweekend en was ik een dag extra vrij ivm een studiedag bij mijn dochter op school. Al met al niet heel erg handig.
  Als het goed is begint ze maandag weer. Hoop dat ze weinig zegt. Ze had zo'n zooi van haar werk gemaakt, dat ik eerst moest puinruimen. Maar ja, daar zal ik je verder niet mee vervelen. Het is in ieder geval geen prettige collega en ook geen prettig mens.

  De babykamer is wel leuk om mee bezig te zijn, maar daarvoor moeten we eerst verder dingen verschuiven in huis. Dat is wat minder. Ik hoop dat we over 2 tot 3 weken mijn dochter kunnen verhuizen en dan kunnen we echt aan de babykamer beginnen. Verven en inrichten weer (al heb ik de inrichting nog van mijn andere dochters. Maar nu mag ik blauw en andere kleurtjes uitzoeken :)

  Mijn 20 weken echo was super! Alles erop en eraan. En dit keer liet hij duidelijk zijn wat hij tussen zijn benen heeft. Duidelijk een man, haha! Hoe was jou 20 weken echo? Wat krijgen jullie?

 • Yuul

  Nou dat herken ik wel, wij hebben een collega die per 1 juli weggaat en ik heb nog net niet de vlag uitgehangen. Echt heel naar zo'n collega die er niks van bakt, heb je alleen maar last van.

  Heel leuk om aan de slag te gaan met de babykamer, wij gaan na onze vakantie beginnen echt heel veel zin in.

  Onze 20 weken echo ging ook goed! We krijgen een meisje 😊 Dus mijn man is extra gelukkig haha. Ik heb inmiddels wel pijn in mijn lies rug en bovenbeen, hoop niet dat het mijn bekken zijn. Daar baal ik van want ik ben juist lekker aan het sporten zonder de misselijkheid. Morgen gaan we naar de vk dus kan ik het navragen.

 • Risheen

  Vandaag ook in week 22 aan gekomen. Buikje word steeds boller en het schoppen is al lekker duidelijk. Je bent als je zusje heel erg beweeglijk. Gaat het met iedereen in de warmte?? :)

 • PatriciaOV

  Oei, die warmte vind ik echt helemaal niets. Kan jij er wel goed tegen?

 • Nurcantje

  Hoii iedereen!

  Hoeveel kilo zijn jullie aangekomen? Ik ben inmiddels 22+ 2 en nog steeds geen gram aangekomen. Ik lijn niet ofso en eet gewoon waar ik zin in heb..

 • -ons3ekindje-

  ben 22.2 weken zwanger en net 3 kilo aangekomen

 • anmh

  Hola!
  Oh dat lijkt me heerlijk, stiekem best jaloers..! Ik ben nu 22+4 en was bij 22 wk 5.7 kg aangekomen. Veel buik + borst maar toch ook wel een beetje benen en billen (sporten was al snel geen succes meer omdat ik er telkens bij moest overgeven, nu sinds deze week weer begonnen...)

 • jesje_84

  Ik ben vandaag 22 weken en 4,5 kg aangekomen. Overal zit een beetje voor mijn gevoel en een mooi rond buikje

 • Sleeperson

  + 11 kg, wel zwanger van een tweeling. Mijn borsten verdubbeld. Buiten mijn buik en borsten ziet de rest er nog hetzelfde uit, dus k'maak me geen zorgen :)

 • Buuf1989

  Hier een kilo of 8 met maar 1 kindje 😉 sta gewoon niet meer op de weegschaal. Het is maar een getal. En dik wordt ik toch wel🤣

 • Sleeperson

  Haha ik sta enkel op de weegschaal als de vroedvrouw of dokter mijn gewicht wil weten. 🙈😂 Tegen dat het zo ver is zal er wel in de 20 kg bij zijn.

 • Sleeperson

  Hoe gaat het met iedereen? Goed de warme dagen aan het doorkomen?

 • MEHH

  Morgen alweer 22+4 weken zwanger van ons eerste kindje, een meisje!! Helemaal in de wolken. Op één ding na.. Ik heb al een poosje last van mijn onderrug/onderbuik maar sinds vorige week heftige pijn bij mijn schaambot..? Herkent iemand dit? En wat doe je hiermee? Pijn is soms echt ondragelijk.. Ik werk in de zorg en moet zeggen dat mij dat ook wel een beetje tegenvalt. Snel vermoeid en het is voor mijn lichaam een hele belasting.

 • 3love

  Zou eens een bekkenfysio raadplegen, sterkte!

 • Sannnnie

  22 weken en 1 dag zwanger 😊😊 15 juni pas weer controle bij verloskundige 😊😊😊 ik begin de baby steeds meer te voelen en gister een schopje gezien dat was echt super bijzonder 😍😍

 • eveline1983

  Week 22 al straks terug controle bij de gynaecoloog!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van zaterdag, 20 oktober 2018 tot en met vrijdag, 26 oktober 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50