Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1086)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Vlindertje24

  Tot nu toe heb ik mijn baby maar weinig gevoeld en ook niet echt schopjes. Het voelt als gerommeld in de darmen :(

 • Bam4

  Ligt je placenta misschien voor?

 • Lucailyana1215

  Vandaag 4d echo ik kijk er na uit morgen 23 weken

 • Lucailyana1215

  Vandaag echo gehad een uitgebreiden . Ze hebben hart longen, hersennen , vingers geteld en benen rug enz gecontroleerd alles was heel goed buikje ook mooi gevuld enige was voor aan zicht ,liet ze niet zien dus moet ik donderdag terug gaan om te kijken als geen hazenlipje heeft..
  Ze zat ook niet stil zoals ik al voelden. Was zooo mooi om te zien alle vingers enz
  Kreeg tranen in mijn ogen vn geluk...
  Kijk er na uit om haar te kunnen vast nemen

 • mamavanisaenlucas

  Ik voelde het de afgelopen weken al aankomen. Zie vaak sterretjes en doe al rustig aan. Vanmiddag op controle bij de verloskundige werd het bevestigd. M’n bloeddruk is erg laag, 90/45. Advies: rustig aan doen, goed drinken en zout eten mag best. Bij de andere zwangerschappen had ik het ook al, maar nooit zó laag. Dus ik ga echt een stapje terug doen en minder plannen in de agenda. Voor mijn eigen gezondheid en die van de baby. 🤰🏼 Verder zit ik nu voor het eerst in de plus, +1.6 kilo. Baarmoeder zit bij m’n navel en hartje klonk weer goed.

 • Lucailyana1215

  Yeahhh vandaag week 22 dinsdag hebben we uitgebreiden echo ben benieuwd hoe ons meisje het doet. Zijn er nog die door voor liggende placenta baby vaag voelen ? Zou dit heel zwangerschap zijn?

 • pinkblue

  krijg afentoe een harde trap

 • Lucailyana1215

  Ja hier ook dat ik er van verschiet

 • ProudMomOff2

  Ik heb ook een voor en laag liggende placenta, maar voel de baby al een aantal weken erg duidelijk. Ook is het al aan de buitenkant te zien. De kleine schopt er vast snel door heen 😉

 • Lucailyana1215

  Hier soms voelbaar van buiten ̂maar niet zo vaak

 • Sammiebammie

  vandaag de GlucoseTolerantieTest moeten doen

 • <3-3

  Hoera, week 22! Gisteren echo gehad en alles zag er prima uit! Meneertje verstopte zijn gezicht achter zijn handje Hij ligt helemaal dwars, nu begrijp ik waarom ik vaak tegelijkertijd helemaal links en helemaal rechts in mijn buik beweging voel :D Maar er is nog meer dan tijd genoeg om te draaien. Zo blij dat alles goed gaat met ons mannetje!

 • Mamabear2

  Ook heel goed om te horen! Ga zo door

 • mamavanisaenlucas

  Ik schoot gisternacht om 3 uur wakker van enorme kramp in m’n benen. Voel het nog steeds. Deed zo’n pijn. Meer mensen last van?

 • Mamabear2

  Ja hoor, mijn tip is bananen eten. Daar zit magnesium in en dat helpt mij heel goed. Maar magnesiumtabletten helpen ook. En als je kramp hebt, dan je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dat voelt tegen natuurlijk, maar dan is de kramp het snelst weer over. Succes!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van maandag, 17 februari 2020 tot en met zondag, 23 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50