Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1347)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kitty-1984

  22+1. Ik ben van 51kg al naar 59kg gegaan so far. Dat is voor mij een flinke gewichtstoename, ik zat aan de ondergrens van ‘normaal gewicht’. En dan ben ik pas net over de helft... Stagneert dat op een gegeven moment? Want als er nog 8kg bij gaat komen, voelt dat wel als heel veel. Het is niet alsof ik nou ontzettend aan het schranzen ben of zo.

 • Mahe

  Hi Dames, ik ben nu 22,3 weken zwanger. Voel me oke, nog maar 1 kilo aangekomen maar waarschijnlijk wegens misselijkheid in het begin kilo's verloren. Ik ben ook te zwaar overigens dus minder erg. Ik ben ambtenaar en het is nu reces, erg prettig want ik werk even 2 weken op halve kracht. Ik ben 22-11 uitgerekend.

 • Mommy31

  Hier 22 + 3.
  Nu heerlijk 3 weken vakantie, aanstaande zondag nog even lekker 4 daagjes weg.
  Kleintje beweegt flink, zag gisteren voor t eerst mn buik ook bewegen. Heel leuk 🥰
  Buikje groeit flink nu. Tot nu toe 4 kilo gegroeid, ben benieuwd, de 27e weer op controle.
  Voel me verder prima, geen bijzonderheden tot nu toe... 🥳

 • 12345678

  Lekker, heb ook vakantie 🎉
  4 kilo is netjes, hier al +9 kg 😅

 • liefdevolleBAM

  Vandaag aangekomen in de 22 weken 😊 volgende week woensdag weer op controle bij de verloskundige,

 • Aoeth

  Vandaag aangekomen in week 22
  Ooh wat kijk ik uit naar volgende week de 15e.
  Dan hebben we EINDELIJK onze 20 weken groeiecho en kunnen we nog eens piepen naar ons beebje

 • Ploontje

  Hoi Dames,

  Morgen ben ik alweer 23 wkn zwanger! Zo nu en dan log ik in om te lezen hoe het met andere meiden gaat die net zo ver zijn in hun zwangerschap, en meestal is dat als ik mn zwangerschap ineens wat pittiger vindt worden wat nu wel een beetje het geval is.
  Sinds vorige week een zenuwbeknelling onderrug, gelukkig heeft de chiropracyor mij van de week goede oefeningen aangeleerd en ik heb het gevoel dat dit wel helpt.
  Maar ik heb dus ook echt al veel gespannen buiken oftewel harde buiken. En dat is toch wel een teken dat ik rustiger aan moet doen, wat ik wel moeilijk vindt... zeker met 3 kindjes en een groot huis wat ik graag netjes houd. Dus dat wordt echt rust inplannen en huishoudelijke taken goed verdelen over de week en natuurlijk wat meer delegeren...maar dat is niet mijn sterkste kant.
  Nou ik ben het lekker even kwijt...heerlijk een beetje klagen bij vrouwen die dat maar altegoee begrijpen.
  Heel veel succes komende weken en weet je staat er niet alleen voor! 💪😉

 • Kaatje1984

  Gisteravond weer even op controle geweest bij de verloskundige. Ook weer even naar binnen mogen gluren maar ons beebje werkt nog altijd niet mee om goed in beeld te komen haha... Nu al camera schuw? Het ligt steeds meer het gezicht in de placenta.... Maar alles was in orde en dat is het belangrijkste. Opname van het geluid van het hartje mee gekregen, had ik gevraagd voor m'n kids en die vinden het prachtig om te horen! Gelukkig mogen ze de volgende keer met ons mee naar de verloskundige zodat ze ook eens zien hoe zo'n echo nou eigenlijk gemaakt wordt enzo. Verheugen ons er enorm op om ze mee te nemen.

  Bloeddruk was keurig, groei van baarmoeder en buik ook netjes! Bij de andere twee was dit nu al aan de grote kant waardoor verloskundige zich toch wat zorgen begon te maken.... Nu dus totaal niet en dat voelt echt wel heel erg goed! Ben ook echt veel bewuster van m'n voeding en levensstijl, dit heeft blijkbaar het gewenste effect hihi!

  Wel moet ik rustig aan blijven doen vanwege m'n bekken maar ook vanwege de zwakke plek in de baarmoeder... Gelukkig kan en mag dit ook gewoon! Ben ook niet heel erg fit dus die extra rust neem ik maar al te graag. Ik blijf ontzettend slecht slapen waardoor ik enorm moe blijf. Gelukkig is dit de laatste zwangerschap... Dat klinkt misschien hard maar ik weet gewoon dat zwanger zijn niet voor mijn lijf is weggelegd...

  Rond 30 weken op controle bij gynaecoloog maar mag tussen de afspraken bij de gynaecoloog door, ook gewoon nog op controle komen bij de verloskundige. Echt zo fijne dames daar! Was bij m'n vorige twee ook bij hun en ook toen ben ik bij hun langs blijven gaan terwijl ik eigenlijk al medisch was.

  Zo, kids naar school en ik nog uurtje terug m'n bed in, in de hoop dat ik nog even in slaap val.

  Fijne dag allemaal!

 • Dibbus

  Wat fijn dat alles weer goed was! Lijkt me leuk om weer even binnen te kijken. Was er een reden voor dat je nog meer echo's krijgt na de 20 weken? Volgens mij krijg ik niks meer en zal ik met kijken dus moeten wachten tot na de bevalling 😅

 • Kaatje1984

  De dames bij deze verloskundige praktijk, maken bij iedere afspraak een echo. Zelfs bij de meest simpele controle, altijd een echo. 6 juli mogen we weer en dan 27 juli weer ❤️ Dat is het fijne van deze verloskundige, echo's in overvloed. Sommige printen ze uit en de rest krijgen we op USB stick mee 🥰

 • ❤~je0919

  Hoi allemaal,
  Morgen starten we week 23 hier.
  Eindelijk voel ik geregeld getrappel, zo een enorm blij, want was zo onzeker en bang na de miskraam.
  Nu vrijdag mogen we op controle, dan krijgen we een uitgebreide echo van een specialist uit gent
  Dus ben heel benieuwd.
  Morgen op baby visite bij m'n vriendinnetje die 2weekjes geleden bevallen is van een kleine meid.😍

  Buikje is hier al flink gegroeid! Helaas wil m'n lijf niet altijd mee dus af en toe is wat extra rust nodig.
  Terwijl blijven we twijfelen over een jongens naam... We raken er echt maar niet uit.

 • Dibbus

  Fijn dat je de beweging binnen nu ook vaak voelt. Ik vind het zo grappig dat ik het nu ook aan de buitenkant kan zien!

  Een jongensnaam zijn wij ook nog steeds niet uit... Misschien dat we er eind juli op onze vakantie maar eens goed over moeten nadenken. Nu is het steeds tussen werk/studie en klussen door, dat is eigenlijk niet zo handig.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van zaterdag, 27 november 2021 tot en met vrijdag, 3 december 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50