Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1327)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama-93

  Ik mag vandaag hier ook gezellig melden.
  Me vaccinatie voor de 22 weken prik staat ook al gepland!

 • Nies92

  Wat fijn! Ik heb me ook aangemeld voor een 22 wekenprik. Moet nog bericht ontvangen om een afspraak te maken.

 • Mama-93

  Ow! Ik kreeg de brief mee van de verloskundige al in week 18. En kon zelf een afspraak maken bij het consultatiebureau.

 • Unicorn12

  Hallo dames, wat voor jas gaan jullie dragen in het voorjaar? Ik weet het even niet meer zo goed, en geen zin om er heel veel geld aan te besteden.. Groeien jullie buikjes ook zo snel?

 • Mama-93

  Ik draag vaak een over sized vest met sjaal bijvoorbeeld. Of gewoon de jas open.

 • Nies92

  Ik heb nog een voorjaarsjas van toen ik een stuk zwaarder was die ik voor nu nog pas en krijg van een vriendin nog een grotere jas die ze niet meer draagt en dan kan ik hopelijk eventjes vooruit. Ik kan straks ook mijn korte jasjes open dragen en dan met sjaal of poncho erover. De buik gaat steeds harder groeien en mijn winterjas gaat nog net aan met moeite dicht 😂

 • SiAnka

  22 weken alweer! Afgelopen week van niks naar ineens een zichtbare zwangerschapsbuik, wat ben ik er rots op! Heel vaagjes ook al een linea nigra te zien. Met de placenta voor voel ik helaas de schopjes nog niet heel duidelijk maar er is zeker wel iets van beweging/gerommel te voelen in mijn buik. Tot nu toe 5,5 kilo aangekomen en dat zal wel rap veel meer kilo's gaan worden denk ik omdat mijn misselijkheid eindelijk minder is geworden en ik weer wat normaler kan eten. Nog niks aangeschaft voor de babykamer en enorm aan het twijfelen of we nu moeten gaan bestellen of toch nog moeten afwachten in de hoop dat de winkels over een paar weken open gaan. Zijn jullie al begonnen met de babykamer?

 • Joliebelly

  Leuk hé dat zichtbare buikje en de schopjes, ook al is het nog wat vaag door de voorliggende placenta het is er wel😍
  Ik heb al verschillende spulletjes aangeschaft de afgelopen maanden wanneer ze in de korting stonden maar het is natuurlijk veel leuker om in de winkel uit te zoeken, bekijken en voelen. In werkelijkheid lijken sommige spullen minder mooi of vallen kleiner uit dan op het scherm/website.
  Ik hoop dat die coronamaatregelen snel voorbij zijn in alle landen en dat de niet-essentiële winkels weer open gaan in Nederland. Dan kan je lekker shoppen!😍
  De slaapkamer zal ik pas over een dikke maand in orde maken.

 • SiAnka

  Oehh spannend! Heb je een thema in gedachte voor de slaapkamer? Hier een best wel grote babykamer. Ik wil een scandinavische set kopen en van daaruit verder opvullen (nog geen thema of kleur in gedachten). Zit er ook aan te denken om de kledingkast van de babykamerset weg te laten en meteen een grote 4 deurs paxkast te nemen zodat zometeen alle speelgoed en meuk daarin kan en ik niet over 2 jaar al hoef uit te breiden. Maarja, wil ook niet dat het meteen op een tiener of puberkamer gaat lijken. Niet dat de baby zich daardoor minder baby gaat voelen maargoed. Je ziet het, de hormonen maken het erg makkelijk om een keuze te maken

 • Joliebelly

  Nee hier ook nog geen idee hoe ik de kamer doe. Nog eerst wat inspiratie opdoen. Een grote kast is wel super handig om de vele spulletjes in op te bergen. Echt een super logische en praktische redenatie ivm die kast!
  Maar die hormonen hé😂, ik moet ook dikwijls opletten dat ik mij niet laat vangen door die zwangerschapshormonen🤣

 • Joliebelly

  Vandaag terug echo gehad, alles is ok met ons zoontje💙😍 is al geschat op 560gram volgens de metingen en komt overeen met 23 weken.
  De placenta ligt vooraan maar aan de lage kant, op 30 weken zal er extra gekeken worden of de placenta naar boven meegegroeid is met de baarmoeder. Anders misschien een keizersnede 😬, liefst niet!
  Belangrijkste nu is dat alles goed gaat met babytje

 • SiAnka

  Heb wel gelezen dat de placenta vaak met de baarmoeder mee naar boven groeit, hopelijk bij jou ook! Had je nu de 20 weken echo dan? Ik had 2 weken geleden de 20 weken echo en de volgende echo is pas met 31 weken heb nog voor de zekerheid gevraagd of dat wel klopt dat er 11 weken tussen zit maar dat klopte volgens de gynaecoloog. Vind het wel erruuuug lang

 • Joliebelly

  Ik heb mijn 20 weken echo al achter de rug. Hier in België krijgen we veel meer echo's, ongeveer om de 4 a 6 weken en de laatste maanden volgen ze nog sneller op elkaar.
  De placenta groeid idd meestal mee met de baarmoeder, ik hoop dat dit bij mij ook het geval is.
  Ben opgelucht dat alles ok was bij de laatste echo.
  Ja 11 weken is idd erg lang, dan ben je bijna verplicht om een pretecho te doen. Echt niet leuk dat lange wachten. Gelukkig kan je bij soms wat verstrooiing en steun vinden😊 Hier mag je ook eens lekker klagen! 😁
  Toch een dikke knuf om het lange wachten wat te verlichten

 • SiAnka

  Jaa er werd uitgelegd dat als alles goed was met de 20 weken echo, dus alle organen goed ontwikkeld en de groei van de baby goed, dat er voor hun niks meer te checken valt. Ik heb wel om de 2 weken een afspraak voor bloeddruk en dan luisteren we ook naar het hartje maar dus geen echo tot de 30/31 weken meer. Precies wat je zegt, bijna verplicht om een pretecho te nemen maar dat kan nu ook niet door de corona maatregelen. Anders had ik het zeker gedaan.

 • Verrassingspakketje

  22 weken, alle meiden spullen uitgezocht en staan start klaar om weg te doen. Kamertje bijna leeg geruimd. Helaas kunnen we niet optijd meer een nieuw raam bestellen. Dus komt dat later. Balen dat de bouwmarkten dicht zijn ivb met inspiratie voor het kamertje

 • JJ888

  Vandaag alweer 22 weken 🥰❤ Gaat toch best wel snel. Binnenkort maar even goed bezig om de rommelkamer om te toveren tot babykamer.. Haar naam is gelukkig een feit 😍 Ik heb HET geboorte kaartje ook al gevonden alleen moet mijn vriend hem nog goed keuren 😅 Hij vind hem ook mooi maar gaat binnenkort eerst zelf nog zoeken of hij nog wat moois/mooiers tegenkomt. Spannende tijd allemaal 😊 Voel ons meisje elke dag al bewegen. Wat een heerlijk en bijzonder gevoel..

 • babyfluit

  22 weken!!❤️

 • babyfluit

  22 weken!!🥰❤️😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van zondag, 27 juni 2021 tot en met zaterdag, 3 juli 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50