Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (820)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Brusje3

  22w2d.. klachten worden erger.. Een bloeddruk die omhoog schiet.. zometeen naar de gynaecoloog en dan bespreken hoe en wat we nu gaan doen..

 • p0ekiej

  Ook op 17 dec uitgerekend 😊 succes bij de gyn.

 • bibsje1982

  Succes bij de Gyn!! Denk aan je 🍀

 • p0ekiej

  Week 22 alweer wat gaat het snel. Nog 17 wk te gaan 😊 ivm geplande keizersnee komt ze net zoals haar broers een weekje eerder. Nog steeds misselijk en overgeven met vlagen. Soms zit ik mezelf in de weg en slapen is echt drama. Tussen 4 en 5 wel wakker en dan niet meer kunnen slapen. Kennen jullie dat?

 • Prutsertju

  Hey bibsje is dat niet reden genoeg om naar de gynaecoloog doorverwezen te worden? Lijkt me toch een medische indicatie.
  Bij mij is het getrappel en gewurm nu inmiddels soms ook aan de buitenkant te voelen maar heb helaas niemand om dit mee te delen. Afgelopen maand heb ik me prima gevoeld maar ineens sinds vorige week ben ik weer heel misselijk en moet ik veel huilen... Weer een nieuwe dosis hormonen ofzo?

 • Vlaflip

  Hier ook snel emotioneel...werd vandaag toch een beetje teveel: mijn bloedwaarden waren nog verder gedaald, heb er een blaasontsteking bij en ik moest de kinderen vertellen dat we voorlopig niet kunnen kamperen (alles was al gepakt, we zouden eigenlijk afgelopen weekend gaan...), mijn zoon is er helemaal van slag van 😢

 • bibsje1982

  O nee!! Aah das wel sneu idd. 😔
  Kan hij het een beetje begrijpen dan? 🍀

 • bibsje1982

  Hoi! Nee in principe niet. Met de behandeling die ik gehad heb kun je gewoon in principe bij de VK blijven. Tenzij dat die harde buiken dus opkomen...
  Nieuw portie hormonen zou goed kunnen! Ik huil ook weer een stuk sneller 😒.. Misselijk gelukkig niet..
  Niemand om je getrappel mee te delen? Alleenstaande moeder dus? Respect hoor. 🍀

 • bibsje1982

  Puf, hijg, steun kreun... Bijna klaar met de verbouwingen.. Nu bezig met de laatste kamer (babykamer).. Het behang zit er bijna op.. 💪
  Daarna nog veel opruimen en afwerken..

 • Vlaflip

  Dan ben je verder dan ons, hier nog helemaal niets gedaan 😚 Leuk dat je zo het kamertje kunt in lopen 😃

 • bibsje1982

  Vandaag weer veel gedaan. Behang is klaar, het bedje en de commode staat ook!! 😀...
  Wij zitten vanaf 1 sept op de camping (naseizoen) en ik wil dan ook echt gaan genieten en dan niet meer stressen om t klussen... 😊
  Maar goed, vandaag weer behoorlijk opgeschoten dus.. 😀🎉

 • Vlaflip

  Ziet er naar uit dat ik toch naar de gynaecoloog over moet. Mijn bloedplaatjes zijn flink aan het dalen (waarschijnlijk relatie met eerdere auto imuunziekte), ook verscherpte controle bij hematoloog. Probeer me er niet te veel van aan te trekken, ben daar in goede handen en moest toch al extra echo’s ivm grote baby... Maar toch jammer dat het nu zo’n ziekenhuis ding wordt...bovendien brengt het toch wat stress met zich mee (al probeer ik mijn stressknop uit te zetten). Volgende week behandelplan in het zh bespreken, ben benieuwd.

  Meer dames onder behandeling vd gynaecoloog? Hoe bevalt dat?

 • bibsje1982

  He dames, wat vervelend allemaal nu! 😔 Leef echt met jullie mee..
  Hoop dat alles gewoon goed blijft gaan met jullie en de beeb, das het allerbelangrijkste 🍀
  En dat je dan naar de gyn moet, probeer dat voor lief te nemen. 😘
  Heel stiekem wou ik juist liever bij de gyn lopen. Niet dat ik weinig vertrouwen heb in onze VK, integendeel...
  Maar ben behandeld aan voorstadium voor baarmoederhalskanker waardoor mijn baarmoedermond goed in de gaten gehouden moet worden...
  Moet erg allert zijn op pijnlijke harde buiken.. En laat mij daar nu elke zwangerschap last van hebben gehad.. 😁.. Met elk pijntje, steekje, krampje schiet ik al in de stress... Alleen maar omdat er geen inwendige echo is gemaakt bij de 20 weken.. 😒

 • Vlaflip

  Ik kan me voorstellen dat je daar erg onrustig van wordt. Waarom geen inwendige echo? Kon je daar niet om vragen? Lijkt me dat de Vk ook stress bij je wil verminderen en met je mee zou denken...

 • bibsje1982

  In eerste instantie zou er 1 gemaakt worden.. Maar ze hadden later overleg gehad en kennelijk was t niet nodig zolang ik mijn harde buiken maar in de gaten hield.. Toen ik dat hoorde vond ik dat prima.. Maar later toch gaan malen... Vandaag nog naar VK geweest en eigenlijk ook niet besproken 🤔..

 • Brusje3

  Ik sta sowieso al onder behandeling van de gynaecoloog.. Heb twee keer een spoedkeizersnede gehad & twee keer eerder pre eclampsie en hellp gehad.. Nu zijn er weer eiwitten gevonden en het loopt weer op.. Heb enorm veel klachten en hou gigantisch veel vocht vast momenteel... Maar dit zag ik al wel aankomen...

  Zei het al aan het begin van de zwangerschap ik kom niet heel ver in de zwangerschap.. Mag blij wezen als ik de 28e week ga halen..

  Bij mn andere kinderen begon het met 33 weken & 25 weken.. Nu begon het al met 20 wekeniet wat te broeien..

 • Vlaflip

  Jeetje wat heftig! Kunnen ze daar niets aan doen, of het verminderen? Hopelijk blijft je baby nog eventjes zitten, is veelste vroeg 😬 Zijn je andere kindjes goed hersteld van de vroeggeboorte?

  Sterkte met alle klachten, lijkt me super naar.

 • Brusje3

  Tot nu toe alleen strak onder controle en eventueel dosering omhoog gooien.. mocht het Veel erger worden dan zullen ze me weer gaan opnemen in het ziekenhuis voor zo veel mogelijk rust (en natuurlijk voor het in de gaten te houden..) ik heb woensdag sowieso een controle en zal ook vragen hoe we nu verder moeten...

 • bibsje1982

  Hier ook 22! Nog 18 te gaan 😉
  Vandaag weer terug gekomen van een nachtje Scheveningen, manlief en ik waren gister 10 jaar getrouwd...
  Heerlijk genoten aan t strand (eindelijk afgekoeld 😉) en van de Lion King. De ogen van onze kids hoe fantastisch ze het vonden was werkelijk onbetaalbaar 🍀 Ons meisje zat mooi mee te trappelen tijdens de liedjes❤️

 • Vlaflip

  Gefeliciteerd nog, klinkt als een mooi feestje 😊👍🏻

 • n90

  Ja week 22 :-) voel de kleine al goed bewegen, Zo leuk!

 • Vlaflip

  Ja ik voel het ook heel goed en vaak 😍 Nu nog wachten tot mijn man en kids het van buiten kunnen voelen, dan wordt het voor hen ook echter.

 • Kathy20

  Hello week 22 🎊🎉🎊🎉🎊🎊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van vrijdag, 14 december 2018 tot en met donderdag, 20 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50