Naar de reacties

39 Weken zwanger

Week 39 begint bij zwangerschapsdag 273 en loopt tot dag 280.Het is je veertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

De baby is er bijna klaar voor. Nog eventjes en dan zal hij de wijde wereld in willen trekken. De ruimte wordt steeds kleiner. Als hij nu beweegt, voel je het vaak op veel verschillende plaatsen tegelijk. De baby ligt nu klaar voor de baarmoedermond, en kan ieder moment besluiten om geboren te worden.

Je bent waarschijnlijk sneller geïrriteerd, moe en vergeetachtig. Dit hoort er allemaal bij. Je zit immers te wachten tot het eindelijk gaat beginnen en bent er helemaal klaar voor. Veel vrouwen gaan niet ver van huis meer tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Zelfs een boodschap doen kan al vermoeiend zijn. Probeer je rust te pakken nu het nog kan. Bevallen kost veel energie, en ook daarna zul je nog weinig kunnen uitrusten.

Probeer niet te veel zorgen te maken over de bevalling. Iedereen kan bevallen. Het zal toch meestal anders verlopen dan je eerder in gedachten had. Daarom is het verstandig om er zo 'neutraal' mogelijk aan te beginnen. Ontspan je zoveel mogelijk. Zo verloopt de bevalling vaak sneller, kun je de weeën beter opvangen en makkelijker omgaan met de pijn.

Het kindje maakt al ontlasting aan. Dit noemen we 'meconium', de eerste poep. Het is taai en zwart.

Reageer in `39 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3788)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Bigbuik

  Op 1 april is met 39+3 onze dochter geboren. Ze woog 4275gr (p>97). Het gaat erg goed. Een mooie thuisbevalling in bad.

 • Sann

  Gefeliciteerd :)

 • Bigbuik

  Dank je

 • Trotstemam89

  Gisteren middag 16.01 uur is die eindelijk geboren Jax ondanks de afwijking doet die het ontzettend goed straks word er een echo van zijn hartje gemaakt en krijgen we te horen of we eindelijk naar huis heen mogen en naar zijn grote zussen

 • Lin33

  Hoi dames, op exact 39 weken is ons zoontje Elias geboren. Normaal had ik een geplande keizersnede op woensdag maar hij wou niet meer blijven zitten. 💙

 • Marijkemama

  Woehoe proficiat! Mooie naam ook!

  Vlotte bevalling?

 • Lin33

  Ooh dank je!
  Was binnen gegaan met weeën om 12 uur snachts. En om 10 na 2 was hij er met een keizersnede.
  Alles heel goed gegaan. Morgen mogen we naar huis

 • Lin33

  Hoi dames, op exact 39 weken is ons zoontje Elias geboren. Normaal had ik een geplande keizersnede op woensdag maar hij wou niet meer blijven zitten. 💙

 • Trotstemam89

  Nog 1 dag voor de inleiding ben zo zenuwachtig omtrent die corona. Vanmiddag zal ik telefoon krijgen van hoe of wat er gaat gebeuren ben aan de ene kant ook nog eens bang dat het straks niet doorgaat

 • PowermommyvanJ

  Lieve meiden die nog moeten bevallen ik wens jullie heel veel succes, ik hoop dat jullie ondanks deze tijd met het corona virus een goede bevalling kunnen hebben. Ik realiseer mij opeens heel goed dat ik nu wel onwijs geluk heb gehad met het inleiden van mijn bevalling. Mijn bevalling was echt enorm zwaar en hier had ik 3 artsen, mijn man en moeder echt bij nodig. Ik was 19 maart uitgerekend en de veiligheidsvoorschriften om te bevallen zijn nu echt minimaal dat zelfs geen kraamvisite mag. Lieve meiden ik denk aan jullie en hoop hoop hoop zo dat jullie toch een goede bevalling krijgen en de kids gezond en wel op de wereld mogen komen🤞🏼🍀😘

 • Mimi2020

  Helaas moeten wij dit meemaken, ben zelf ook niet lekker denk echt door het denken wat als ik beval en er geen plek of personeel aanwezig is of iemand die besmet is niet is getest omdat ze geen koorts hebben en mijn beebje het krijgt? Heb echt een opgezette keel en keelpijn. Mijn kinderen hoesten en niezen ook, gelukkig geen koorts, maar hoe verder? Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Moet in het ziekenhuis bevallen ivm maagverkleining. Wens iedereen die nog moet bevallen veel succes en hoop dat alles zo snel mogelijk goed komt. Ben blij dat scholen zijn gesloten.. Wel leef en denk ik mee aan mensen die door moeten werken en opvang moeten regelen. Ik dacht ook laat ik paracetamol 60mg bestellen, want het is nergens te vinden. Dacht ik yes via onlinedrogist, helaas gister mail gekregen dat zij het ook niet hebben en het nog even kan duren.

 • PowermommyvanJ

  Het is inderdaad echt drama. En vooral het hamsteren van mensen.. degene die echt medicijnen nodig hebben die grijpen weer mis...
  Het is dat mijn man nog een week extra vrij is na de kraamweek, want ook mijn man moet gewoon doorwerken (brandweer).
  Probeer nu nog even te genieten dat hij nog een week thuis is maar ook ik ben onwijs bang dat er wat met m’n kindjes gebeurd. Allebei zijn ze nog zo jong, vind dit echt helemaal niks.
  Hoop dat je snel mag gaan bevallen en alles goed mag gaan met jou en de baby.🍀

 • kimberly106

  Hoi meiden.
  Afgelopen dinsdag avond bevallen van onze dochter Michelle.💖3300
  Ik zou eigenlijk donderdag keizersnede krijgen maar had heel klein scheurtje in placenta en daardoor wat vruchtwater opgemerkt.
  binnen paar uurtjes gelijk keizersnede ivm langere tijd gebroken vliezen .
  Nu heerlijk genieten 😍
  Hoe gaat het met de andere moppies ?

 • Nairobi

  Gefeliciteerd meid. Leuke naam ook.💕🥰

 • PowermommyvanJ

  Gefeliciteerd meis!!💝
  Hier gaat alles goed, ze ligt nu heerlijk aan de borst te drinken. Ben echt zo blij en gelukkig nu met mijn kindjes. Gister de kraamtranen geweest omdat ik het liedje van Marco en Jada Borsato hoorde. Ik leef lekker op mijn blauwe en roze wolk😁
  Verder alles goed met Michelle?

 • kimberly106

  Hoi hoi
  sorry voor late reactie weet niet of je het nog lees .
  Hier opstart probleem gehad ze was veel afgevallen, en daardoor iets langer in ziekenhuis gelukkig is ze nu iets aangekomen.
  heerlijk meisje 😍😍
  Wel hele gekke tijd nu met raam visite.
  Hoe was jou week ? fijne kraam hulp

 • PowermommyvanJ

  Hoi hoi
  Wat vervelend dat ze veel is afgevallen. Gaat het nu wel weer beter?
  Ja zeker een hele gekke tijd, hier wel ouders en schoonouders op visite geweest maar meer ook niet. Durf het ook niet echt aan ofzo met 2 jonge kindjes.
  Mijn kraamweek was vooral heel rustig. Echt even bijgekomen en rustig aan gedaan. Mijn man was 2 weken vrij dus deze week ook nog met z’n 4e door gebracht. Helaas na dit weekend moet hij weer werken.

 • kimberly106

  hoi hoi en hoe is het gegaan zo dat je man weer aan werk is? hier groeit Michelle nu gelukkig wel goed
  was wel even schrikken ze hield niets binnen.
  En hoe gaat het met jou moppie?

 • PowermommyvanJ

  Hee hee, gaat onwijs goed met 2 kids! Lijkt gewoon alsof ze er altijd al is geweest. Mijn zoontje van 1,5 is echt onwijs lief voor zijn zusje ze krijgt de hele dag kusjes als het aan hem ligt.
  Met mij gaat het ook goed voel mij sowieso beter als tijdens de zwangerschap. Die grote buik is natuurlijk lekker weg dus kan weer makkelijker opstaan en bewegen dus dat is altijd beter.
  Wat fijn dat het nu allemaal goed gaat met Michelle en natuurlijk schrik je daarvan. Jesslyn hielt mijn borstvoeding moeilijker binnen daarom nu overgestapt op flesvoeding met johannes broodpitmeel. Gelukkig 2 weekjes borstvoeding weer mogen geven.
  Hoe gaat het met jou herstel je goed?

 • Emma1985

  Gefeliciteerd!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 39

De bevaldatum van leden die 39 zwanger zijn is van zondag, 5 april 2020 tot en met zaterdag, 11 april 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50