Naar de reacties

39 Weken zwanger

Week 39 begint bij zwangerschapsdag 273 en loopt tot dag 280.Het is je veertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

De baby is er bijna klaar voor. Nog eventjes en dan zal hij de wijde wereld in willen trekken. De ruimte wordt steeds kleiner. Als hij nu beweegt, voel je het vaak op veel verschillende plaatsen tegelijk. De baby ligt nu klaar voor de baarmoedermond, en kan ieder moment besluiten om geboren te worden.

Je bent waarschijnlijk sneller geïrriteerd, moe en vergeetachtig. Dit hoort er allemaal bij. Je zit immers te wachten tot het eindelijk gaat beginnen en bent er helemaal klaar voor. Veel vrouwen gaan niet ver van huis meer tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Zelfs een boodschap doen kan al vermoeiend zijn. Probeer je rust te pakken nu het nog kan. Bevallen kost veel energie, en ook daarna zul je nog weinig kunnen uitrusten.

Probeer niet te veel zorgen te maken over de bevalling. Iedereen kan bevallen. Het zal toch meestal anders verlopen dan je eerder in gedachten had. Daarom is het verstandig om er zo 'neutraal' mogelijk aan te beginnen. Ontspan je zoveel mogelijk. Zo verloopt de bevalling vaak sneller, kun je de weeën beter opvangen en makkelijker omgaan met de pijn.

Het kindje maakt al ontlasting aan. Dit noemen we 'meconium', de eerste poep. Het is taai en zwart.

Reageer in `39 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3030)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Tamaravhouten

  Hoi allemaal .
  14 -12-2018 is onze dochter Fenna geboren .
  Ik zou met precies 39 weken ingeleid worden omdat mevrouwtje iets groter was . om 8 uur gemeld in het ziekenhuis bleek dat ik al 4 cm had niks van gemerkt . had wel soms harde buik . maar dacht de kleine drukt lekker .
  O danks mijn Afspraak hebben ze mij toch naar huis gestuurd om te wachten of ik s middags terug kon komen . het was die ochtend al heel druk . half 3 werd ik gebeld dat we hun kant op konden komen . ik had door dat voelen van hun wel wat menstruatie krampen maar niks bijzonders . om half 4 bijna 5 cm en hebben ze mijn vliezen gebroken .
  Om half 6 zei ik dat ik wat druk voelde en had 6 cm . ze ging wel alles klaar zetten en zei dat niet lang meer zou gaan duren . om 6 uur zei ik nou ik ga echt persen hoor , want zo voelt het . ze ging kijken had ik 9 cm de laatste had ze mee geholpen en zei begin maar met persen na 1x persen zei ze even stoppen anders gaat het te snel voor de kleine . en toen voelde ik dat dat niet meer lukt en persde gewoon mee . 18.15 is ze geboren na 3x persen 😚 . ik was goed uit gerust en had ook veel kracht .
  Het gaat super met ons beide en ik was zo bang en nerveus de laatste maanden . maar wat een mooie bevalling .
  Ben helemaal verliefd .
  Ze woog 3962 gram 🙈 moesten wel 1 nachtje blijven door haar gewicht der suiker zakte steeds maar de dag erna was alles goed en ze doet het super .

 • blije-mom85

  Klinkt als muziek in de oren zo een bevalling😍. Van harte gefeliciteerd en geniet lekker van je babymeisje. Hier rommelt al heel lang en harde buiken en de hele mikmak maar geen vorderingen hahahaha. Snelle herstel voor jou.

 • Tamaravhouten

  Dankje wel !
  Hopelijk zet het snel door voor je .
  Succes .
  Hopelijk heb je al ontsluiting terwijl je het niet weet . ik stond er van te kijken.
  Ik hou de site in de gaten .

 • blije-mom85

  Week 39 hier ook weer binnen🙈... Allemaal voorweeen, continu harde buiken aam t weg puffen, menstruatiepijn en dan is alles weer weg. Okayyy.. Word hier een beetje depri van. Maar als ik dan weer lees dat ik niet de enige ben en jullie verhalen dan is alles weer ok je bent niet de enige nog ff doorzetten. Het kan niet lang meer duren. Er zijn ook al veel vrouwen bevallen hier in de groep, dus wij zijn de volgende whahaha.. Dat liggen en slapen en lopen is echt slopend...Nog ff dames dan zijn we er😘

 • Bibsje1982

  Nee je bent zeker niet de enige haha...
  Naja haha, om te lachen is t natuulijk ook niet😒

 • Lynn5

  Toch fijn he om hier te lezen dat we allemaal in t zelfde schuitje zitten. 😬
  Maar idd de laatste loodjes nu. Het kan nooit lang meer duren! En dan mogen we heerlijk genieten van onze nieuwe wondertjes! 🍀😘

 • blije-mom85

  Ja dat is zeker fijn! Het voelt soms te zwaar, maar dan lees je mee met de andere dames hier op de pagina en dan je bij jezelf ik ben niet alleen. Nog even indd dan zijn we af van de zwangerschapspijntjes! En houden we ons wondertjes vast.😘❤

 • Boebelie

  Vandaag 39.4 weken, maar nog steeds geen enkele indicatie dat er een bevalling aan zit te komen. Geen harde buiken, voorweeën, lekkende tepels, nada! Volgens de verloskundige hoeft dat niks te zeggen, maar ik heb een donkerblauw vermoeden dat de kleine man bepaald geen haast heeft. En ik sta er zelf een beetje dubbel in, aan de ene voel ik me nog steeds redelijk goed en vind ik het ook nog wel even lekker om te genieten van de stilte voor de storm. Aan de andere kant ben ik het zwanger zijn ook wel een beetje zat, wil ik de bevalling graag achter de rug hebben en ben ik vooral heel erg benieuwd naar de kleine man!
  En ik zou uit praktisch oogpunt wel graag ruim voor de kerstdagen bevallen.
  De verloskundige gaf aan dat strippen vanaf volgende week een optie is. Wat doen jullie, wachten jullie geduldig af?

 • Bibsje1982

  Ik denk dat je ergens wel blij mag zijn dat je nog nergens last van hebt. Hier al ruim 3 weken met voorweeen, harde buiken vanaf week 13 en geloof me, het is geen pretje. Die lekkende borsten vind ik alleen maar weer grappig😁.
  Ook ik wil graag voor de kerstdagen bevallen, zal idd wel heel erg praktisch zijn.
  Wellicht kun je volgende week, als je dan gestript word, ook aangeven dat als t niet helpt graag een afspraaj wil maken over inleiden?
  Morgen ben ik 40+1 en als t goed is word ik morgen gestript. Maar ik ga wel direct f navraag doen over inleiden.
  Succes nog even en probeer echt te genieten van je rust. 🍀 Ik zou maar al te graag willen ruilen 😉

 • Vlaflip

  Ik denk afwachten ja, de baby komt als ze er klaar voor is. Misschien wel met 41 weken proberen te strippen, maar dat komt ook omdat verwacht wordt dat de baby erg groot zal zijn. Ze hadden al aangeboden dat ik met 38 weken een inleiding kon krijgen, maar aangezien mijn andere kinderen ook groot waren bij de geboorte en er toch uitkwamen wacht ik nog geduldig af 😊

 • Prutsertju
  Vanmorgen na een lange dag en een nog veel langere nacht bevallen van Puk! Ze is een beetje klein dus blijven we nog een nachtje in het ziekenhuis. Verder is ze perfect 😍 ze huilde al voordat haar lichaampje geboren was.
 • Bibsje1982

  Oooh toch bevallen!?😀
  Gefeliciteerd! 🎉
  Wat een plaatje!!
  Geniet van elkaar en een goed herstel gewenst! ❤🍀

 • Prutsertju

  Ja de verloskundige zei als je nu in the zone komt en je niet meer laat afleiden dan kan het naar de bevalling leiden... Aangezien de weeën toch al te erg waren om te slapen dacht ik nou vooruit dan met de geit 😂

 • Bibsje1982

  Mmm... heb ik dat al die tijd verkeerd gedaan?? 😉

 • Prutsertju

  Haha nou dat zal bij jullie anders zijn maar ik heb ADHD en ze zag dat ik teveel bezig was en hyper reageerde op de mensen om me heen dus daarom zei ze eerst het zijn voorweeën anders zou je niet zo reageren, en het was wel echt zo, zodra ik me in mezelf terug trok werd alles heftiger en pijnlijker en was het wel echt begonnen volgens haar. Ik sta nu ook helemaal stijf van de stress door alle mensen over de vloer en de bemoeienis van m'n moeder en de kraamzorg. M'n baby is n droom en het zorgen voor haar kost me geen enkele moeite maar tot rust komen lukt niet echt..... Ook omdat ze dysmatuur is en ik minimaal kraamzorg heb ivm financiën en ik elke drie uur een lijstje taken moet afwerken die ongeveer anderhalf uur duren...

 • Bibsje1982

  Ooh prutsertju, das toch ook niet de bedoeling? Wellicht dat je t bij de kraamzorg aan kan geven dat je de bemoeienis van je moeder als stress ervaart? Misschien kan zij er wat aan doen, dan is iig 1 prikkel weg.
  Ik hoop dat je je daarin snel beter voelt 🍀😘
  Hier ondertussen ook bevallen 😀❤
  Zie week 40😉

 • Lynn5

  Wauw dat heb je dan toch nog snel gedaan, aangezien de VK t over voorweeën had.
  Je hebt t maar weer gehad meis. Nu op naar een spoedig herstel en lekker genieten van je kleine meid! 😘

 • Vlaflip

  Hoera gefeliciteerd! 🎉 Wat een tevreden meisje Gebruik dat nachtje in het zh ook maar lekker om nog even goed bij te komen na zo’n slopende bevalling. En dan morgen lekker samen naar huis en genieten!

 • Boebelie

  Gister was je de kerstboom nog aan het opzetten en nu is Puk er, fijn! Gefeliciteerd!! Hoop dat ze snel naar huis mag. Hoe gaat het met jou?

 • Prutsertju

  Nou ik kon niet zitten of liggen van de pijn, dus ben staand bevallen en heb heel de nacht rondgekropen 😅 verder bleek ik bij de persweeën sterkere buikspieren te hebben dan verwacht en ze heeft echt vloekend dat koppie tegen zitten houden om te voorkomen dat ik mezelf volledige zou slopen van onder... Dus ja nu een dosis spierpijn en een zooitje hechtingen later... maar goed ik ging dit toch al maar 1 x doen 😇

 • blije-mom85

  Wat een knapperd!! Van harte gefeliciteerd met je meid!! Op een goed herstel!! Geniet er lekker van

 • Brusje3

  Vandaag bevallen met 39.2 weken van onze zoon

  Hij weet 4240 gram en is 50 cm lang.

  Ikzelf verga van de pijn in mn buik maar het is het allemaal waard😍

 • Prutsertju

  De naweeën bedoel je? Die kunnen best pittig zijn hè? Of hebben ze hardhandig gedaan met de bevalling of de placenta uitdrijven?

 • Tamaravhouten

  Van harte gefeliciteerd !!
  Wat een flinkerd he , pijn in je buik ? Na weeen of echt van de bevalling .
  Ooh ik met me vragen .
  Geniet ervan. Liefs

 • Brusje3

  Vandaag bevallen met 39.2 weken van onze zoon

  Hij weet 4240 gram en is 50 cm lang.

  Ikzelf verga van de pijn in mn buik maar het is het allemaal waard😍

 • Lynn5

  Gefeliciteerd!
  Hoop dat je snel minder pijn hebt en jullie kleine mannetje minder misselijk is en goed zal drinken.
  Laat je lekker verwennen! 🍀😘

 • Boebelie

  Gefeliciteerd!! Hopelijk voelen jullie je allebei snel wat beter!

 • blije-mom85

  Van harte gefeliciteerd!! Op naar snelle genezing! Geniet er lekker van.❤❤💋💋

 • Vlaflip

  Gefeliciteerd met jullie zoon! Dat is een mooie flinkerd. Nu maar rustig herstellen en van elkaar genieten 😍

 • Bibsje1982

  Jaaa!! Gefeliciteerd!! 🎉❤
  Hoop dat alles goed met jullie gaat?
  Geniet van elkaar! 🍀

 • Brusje3

  Het gaat redelijk.. kleine is veel misselijk van het vruchtwater en geeft ook vwel over waardoor hij nu niet wil drinken.. 😦 en met mij gaat het.. ik ben gesloopt, ze hebben de ruggenprik wel 5 keer over moeten prikken voordat hij goed zat en dat deed erg veel zeer.. en ja het trekkende gevoel aan de wond is vreselijk maar goed

 • Bibsje1982

  Ik net de praktijk gebeld van de VK. Vrijdag heb ik weer controle en ben dan 40+1. Ik wil wel heel graag gestript worden. Was gister zo ontzettend moe. Vandaag gaat t wel weer een beetje maar ik merk wel dat de koek op is...
  Assistente gaat overleggen, als ik niets hoor mag ik er vanuit gaan dat dat doorgaat... fingers crossed 🤞

 • Prutsertju

  Ik duim met je mee

 • Bibsje1982

  Nou, niet teruggebeld.. dus ik ga dr vanuit!
  Wel een prettig vooruitzicht. Nu hopen dat het dan ook zijn werk doet.

 • Lynn5

  Spannend hoor!
  Hoop voor je dat t doorgaat en dat t effect zal hebben.
  Rustig aan meis! 😘

 • Prutsertju

  Ja ik heb dus ook de kerstboom opgezet! Ik woon alleen dus doe normaal niet zoveel aan versiering maar ik had er echt zin in. Gisteren opgetuigd pff was er moe van. Ik doe ook alles nog op de fiets hoor. Het is verbazend hoeveel je kunt als je geen keuze hebt 😉 nu in bed met verdachte buikkrampjes.... Doet ze ochtend gymnastiek? Zit er n scheet dwars? We zullen zien... Gisteren bij de verloskundige m'n bloeddruk helemaal goed! Ook m'n bloedwaardes waren prima dus juist gisteren heel opgelucht iedereen lopen appen dat we geen haast hoeven te maken met de bevalling... Zal je zien dat ze nu komt 😂

 • Bibsje1982

  Hoe gaat ie nu?

 • Prutsertju

  Nou de verloskundige is even gekomen en zei dat dit gewoon voorweeën zijn! 🙈 Dus ik mag bij de club haha. Maar vond het best pijnlijk al en vanmiddag kwamen ze echt snel achter elkaar ook dus ik dacht echt dat het begonnen was! Snap niet hoe ik kan slapen vannacht zo maar ik begrijp jullie frustratie wel goed nu!

 • Lynn5

  Ooohhh 🙈
  Balen zeg!
  T is wel wat met al die beebjes van ons. Straks allemaal kerstkindjes 😅

 • Bibsje1982

  Haha, welkom bij de club! 🎉🤣
  Veradelijk zijn ze he, die voorweeen... en vermoeiend ook. Bij mij gaven ze aan dat ik best 2 para's mocht nemen en dan kun je tenminste een beetje rust pakken.
  Succes aankomende nacht. En wie weet, misschien zet t wel door.. you never know.

 • Prutsertju

  Ik heb alleen paracetamol 500 mg in huis, mag je er daar ook twee van? Echt zo stom zodra ik had gebeld werd het minder en toen de verloskundige de deur uit liep werd het weer erger! 😓

 • Bibsje1982

  😳 heb ik niet eens nagevraagd.. maar neem aan van wel, ik had ook alleen maar 500 in huis.
  Ja stom is dat he.. maar ja, is dat ook niet zo als je naar de huisarts gaat met keelpijn? Dan zit je in de wachtkamer en dan heb je nergens meer last van 😂
  Bij mij is t nu weer aan t rommelen 😒 Ga zo weer lekker in bad, wordt t meestal wel rustiger van..

 • Bibsje1982

  Ooh spannend!!!
  Zul je altijd zien, net op t moment dat je er geen rekening mee houd.. 😉
  VK al gesproken?
  Ik hou BB in de gaten iig!!

  Hier nog steeds kleine stukjes slijmprop aan t verliezen, maar verder niets...

 • Prutsertju

  Ja VK gaat er natuurlijk vanuit dat het nog wel ff duurt, dit is m'n eerste zwangerschap. Ik moet maar bellen als de weeën om de 3 minuten komen ongeveer. Ik vind de pijn heel erg meevallen dus heb zelf ook niet het idee dat dit echte ontsluitingsweeen zijn.

 • Bibsje1982

  Oja tuurlijk, is ook zo..
  Ik vond de eerste 5 cm ook altijd wel meevallen.
  Hoop echt voor je dat t het echte werk is en niet voorweeen.. en zo wel, welkom bij de club!🤣

 • Vlaflip

  Fijn dat alles goed was. 12-12-2018 is wel een mooie geboortedatum 😊

 • Prutsertju

  Ja hè dat dacht ik ook! En het lijkt er echt op dat het gaat beginnen, heb sinds 9 uur om de 5 minuten ongeveer flinke kramp wat op ongesteldheid pijn lijkt... Haha op een of andere manier vind ik het echt komisch


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 39

De bevaldatum van leden die 39 zwanger zijn is van dinsdag, 18 december 2018 tot en met maandag, 24 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50