Naar de reacties

39 Weken zwanger

Week 39 begint bij zwangerschapsdag 273 en loopt tot dag 280.Het is je veertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

De baby is er bijna klaar voor. Nog eventjes en dan zal hij de wijde wereld in willen trekken. De ruimte wordt steeds kleiner. Als hij nu beweegt, voel je het vaak op veel verschillende plaatsen tegelijk. De baby ligt nu klaar voor de baarmoedermond, en kan ieder moment besluiten om geboren te worden.

Je bent waarschijnlijk sneller geïrriteerd, moe en vergeetachtig. Dit hoort er allemaal bij. Je zit immers te wachten tot het eindelijk gaat beginnen en bent er helemaal klaar voor. Veel vrouwen gaan niet ver van huis meer tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Zelfs een boodschap doen kan al vermoeiend zijn. Probeer je rust te pakken nu het nog kan. Bevallen kost veel energie, en ook daarna zul je nog weinig kunnen uitrusten.

Probeer niet te veel zorgen te maken over de bevalling. Iedereen kan bevallen. Het zal toch meestal anders verlopen dan je eerder in gedachten had. Daarom is het verstandig om er zo 'neutraal' mogelijk aan te beginnen. Ontspan je zoveel mogelijk. Zo verloopt de bevalling vaak sneller, kun je de weeën beter opvangen en makkelijker omgaan met de pijn.

Het kindje maakt al ontlasting aan. Dit noemen we 'meconium', de eerste poep. Het is taai en zwart.

Reageer in `39 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2843)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • No-more-coffee

  39 weken vandaag! Ohh spannend spannend, mijn geduld raakt aardig op inmiddels!! Harde buiken lijken wat toe te nemen , zo ook af en toe krampjes maar ja zegt nog helemaal niks ws 😣 Heb wel sinds 2 dagen een enorme schoonmaak woede, waar vooral mijn man heel blij mee is haha! Hoe gaat t met de andere dames? Succes weer deze week! 💪😊

 • Little-Heaven

  Ik had laatste dagen ook ineens enorm veel energie en begon als een zot te poetsen en van alles te doen, dus dacht dat het misschien een voorteken was. Ondertussen 1 dag voor Bday en nog steeds geen baby... maar wel een proper huis. 😁 succes!

 • No-more-coffee

  Zo frustrerend he!! De laatste loodjes wegen echt t zwaarst.... Succes nog eventjes! 🍀

 • me-joyce

  Gister ctg en echo gehad ivm minder leven.. Ik wist niet of ik die 8-10x per dag haalde.. Maak me eigen nooit zo gauw zorgen maar het bleef maar in me hoofd spoken en moest toch op controle bij de vk.
  Maar alles was goed gelukkig.
  Pff wachten duurt ook lang, me dochter was er al een week 😏

 • Little-Heaven

  Gelukkig was alles goed!
  Beter een keer te vaak dan een keer te weinig op controle.
  Ik ben het wachten al zo beu als iets! Begin deze week veel voorweeen gehad en had al bijna 3 cm ontsluiting, dag erna slijmprop verloren. En daarna viel alles stil... 😑 nog 1 dag te gaan officieel.. vrees dat het er dus meer zullen zijn..
  Nog geen voortekenen bij jou?

 • me-joyce

  Ik heb al 3 weken zeer pijnlijke liezen, harde buiken en gerommel maar helaas nog niks in zicht.. Ontsluiting heb Ik niet laten checken 😉 wachten duurt echt lang...

 • No-more-coffee

  Ah das even schrikken! Gelukkig.alles goed!! 😊 Succes weer deze week, hopelijk is t snel zo ver!!

 • me-joyce

  Ja gelukkig wel! Jij ook succes!

 • me-joyce
  Morgen 39 weken.. Nog 1dag afzien in de hitte en dan eindelijk verkoeling!
  Mn dochter was er met 38,3 dus ik wacht eigenlijk al een paar dagen 😏
  Mja we zullen zien, ik sta iniedergeval op ploffen haha
 • Little-Heaven

  Ik ben 39w1d en kan ook niet wachten tot de kleine eruit komt! Maar ik ben nog meer gelukkig dat de warmte weg is na vandaag. Zag het al niet zitten om in zo'n hitte te bevallen. Succes met de laatste dagen!

 • me-joyce

  Ja ben blij dat die hitte klaar is.. Plan is om thuis te bevallen dus blij toe 😅 jij ook succes!!

 • Tet88

  Eindelijk even wat minder warm. Het weekend was letterlijk overleven!
  Ik had op vandaag ingezet om te bevallen haha , maar alles is rustig hier! Ook wel erg voorbarig, 6 dagen eerder 😂
  Mijn oudste morgen nog 1 dag naar school en dan vakantie... Hoe hebben we dit kunnen plannen 🙈 maar heb de kids wel lekker bij me!
  Iedereen succes met de laatste loodjes! Dat er maar geen hittegolf aan gaat komen 🤞

 • lanuanja!

  Hier in hetzelfde schuitje. Heb uit voorzorg een airco besteld. Denk dat het nog wel even kan duren. Krijg soms ineens een pijnlijke harde buik maar daarna wordt t meteen weer rustig...

 • Ch89

  Airco is zeker een uitkomst inderdaad! Hier blijft het ook nog redelijk rustig. Hopelijk snel een mooi kindje in onze armen

 • Jeann1

  Hier 39+3 en al twee weken last van het weer. Wij wonen in Londen en het is hier al 2 weken 30 graden en volgens de voorspellingen duurt het nog 2 weken mn handen en voeten zwellen telkens op door de hitte en wil eigenlijk gewoon plat liggen en niet bewegen, maar heb 3 jonge kinderen hier rondlopen dus dat is er helaas niet bij. Maar gelukkig is het einde in zicht en kan het nu écht niet lang meer duren. Benieuwd naar hoe het bij jullie zal verlopen en wie de eerste is die gaat bevallen haha. Succes!

 • lanuanja!

  Gefeliciteerd met je zoon! Is de bevalling vlot verlopen? Ik waggel nog steeds rond hoor. Over 2 dagen 40 welen en heb t gevoel dat ik die ook gewoon ga halen. Geniet van je kleintje!!!

 • Ch89

  Oh dat is ook geen pretje nee! Met 3 jonge kinderen is het zeker lastig om even rustig aan te doen, ik heb er eentje rondlopen gelukkig doet ze nog een middagtukkie. Haha ja we gaan het zien wie het eerst mag. Jij ook succes!

 • lanuanja!

  Hier ook 3 kids rondlopen dus ik kan me helemaal aansluiten! Ik weet dat het ook druk wordt als de baby er is dus we zien wel wanneer ze wil komen. Heb nog nooit zoveel geduld gehad als deze zwangerschap!

 • jeann1

  Zijn jullie al bevallen? Ik ben afgelopen woensdag bevallen van een kerngezonde zoon hopelijk zijn jullie kleintjes er ook al

 • Ch89

  Morgen alweer 39 weken. Hopelijk komt ons meisje snel. Volgende week geven ze een hittegolf op. Hoe gaat het bij jullie?

 • Billie2018

  Ons dochtertje is geboren aan 39 weken. Alles goed verlopen,maar helaas druk geweest.
  3160 kg en 48 cm.
  Haar naam is Oona.

  Foto krijg ik er precies niet bij..🤔

 • NewBaby2018

  Gefeliciteerd! Was al erg benieuwd hoe het verlopen was!
  Fijn dat alles goed is verlopen! Ik wens je een fijne kraamtijd en natuurlijk ook daarna 😉

 • MDA2016

  Gefeliciteerd! Lekker genieten

 • Brenda1982

  Vandaag precies 39 weken! Nu wordt het spannend, ik kan bijna niet meer wachten...
  Ben zo benieuwd wanneer ons meisje komt. Hopelijk ga ik niet overtijd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 39

De bevaldatum van leden die 39 zwanger zijn is van zondag, 19 augustus 2018 tot en met zaterdag, 25 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50