Naar de reacties

39 Weken zwanger

Week 39 begint bij zwangerschapsdag 273 en loopt tot dag 280.Het is je veertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

De baby is er bijna klaar voor. Nog eventjes en dan zal hij de wijde wereld in willen trekken. De ruimte wordt steeds kleiner. Als hij nu beweegt, voel je het vaak op veel verschillende plaatsen tegelijk. De baby ligt nu klaar voor de baarmoedermond, en kan ieder moment besluiten om geboren te worden.

Je bent waarschijnlijk sneller geïrriteerd, moe en vergeetachtig. Dit hoort er allemaal bij. Je zit immers te wachten tot het eindelijk gaat beginnen en bent er helemaal klaar voor. Veel vrouwen gaan niet ver van huis meer tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Zelfs een boodschap doen kan al vermoeiend zijn. Probeer je rust te pakken nu het nog kan. Bevallen kost veel energie, en ook daarna zul je nog weinig kunnen uitrusten.

Probeer niet te veel zorgen te maken over de bevalling. Iedereen kan bevallen. Het zal toch meestal anders verlopen dan je eerder in gedachten had. Daarom is het verstandig om er zo 'neutraal' mogelijk aan te beginnen. Ontspan je zoveel mogelijk. Zo verloopt de bevalling vaak sneller, kun je de weeën beter opvangen en makkelijker omgaan met de pijn.

Het kindje maakt al ontlasting aan. Dit noemen we 'meconium', de eerste poep. Het is taai en zwart.

Reageer in `39 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4462)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • lovemykiddie

  Morgen officieel pas in week 39.
  Maar oh wat vind ik het weer spannend, ondanks het ons vierde kindje is.
  Het niet onder controle hebben wanneer het gaat gebeuren maakt me zenuwachtig haha
  Het zit al wel een aantal dagen te rommelen, maar zet niet door.
  We wachten rustig af, ben zo nieuwsgierig hoe het ukje eruit ziet 🥰

 • San-32

  De "wanneer" en "hoe" blijft weer zo spannend aan het eind van je zwangerschap, ondanks dat dit mijn 3e kindje is, en er eigelijk ook wel klaar mee ben, vind ik dit ook een leuke en spannende tijd weer... elke avond naar bed met het idee; wie weet vannacht....

 • lovemykiddie

  Nou he, zo gaan wij ook elke avond slapen. En met wakker worden denk ik precies hetzelfde. Elke ochtend ook de vraag, kan ik gaan werken vandaag of denk je dat ie komt? Vergeet me niet te bellen hè 🤣 hij zei vanmorgen dat hij ook zenuwachtig is, vond het best wel schattig haha

 • Dibbus

  Kan me voorstellen dat het spannend blijft! Dit is mijn eerste kindje en helemaal geen idee wat ik kan verwachten, dus bij elk pijntje schrik ik op, maar vooralsnog zet niks door. Ben benieuwd 😁 Veel succes met afwachten!

 • lovemykiddie

  Spannend hoor de eerste! Ik weet nog goed hoe ik me voelde. Mijn twee jongens zijn beide met 39 weken geboren en dochter met 39.3. en voelde het bij geen een echt aankomen. Het blijft een mooie verassing

 • Dibbus

  Ik ben vandaag 39+3, maar idd super spannende tijd! Zo nog naar verjaardag van mijn neefje, hopelijk besluit onze kleine niet daar ineens te komen 😂

 • lovemykiddie

  Ohh haha zulke uitstapjes zijn ineens heel spannend hè 🤣

 • San-32

  39.2 vandaag.
  In afwachting.... kom maar meisje, ben er klaar voor/mee😄
  De altijd nuchtere ik, ziet opeens zo op tegen de bevalling, gewoon geen zin en puf voor😅

 • Dibbus

  Hier precies 39 wkn vandaag en net terug uit het ziekenhuis voor een ctg ivm minder voelen van de baby. Hartslag is gelukkig heel krachtig en echo zag er goed uit, maar toch morgen terug voor nog een ctg omdat hij idd wel heel rustig aan het slapen was. Wel weer gerust voor nu, maar hoop dat het morgen gewoon in orde is en ik niet ineens medisch wordt oid.
  Bij jou al het gevoel dat de baby eraan komt of is het nog rustig in je buik?
  Sterkte met afwachten!

 • San-32

  Hier vd week ook weer ctg gehad ivm minder leven voelen, eerst echo gehad, vruchtwater was 4 cm en zag er keurig uit. Ctg was gelukkig ook goed.
  Vorige week heb ik 2 uur weeen gehad, na het douche niks meer 😅 voelde me echt voor de gek gehouden....
  Sinsdien niks meer, geen tekenen ook verder helaas.. Volgende week word ik gestript. Jij al tekenen dat de baby snel komt?

 • Dibbus

  Nee helemaal niks verder, vorige week indalingsweeen gehad, dacht ook even dat het begonnen was maar nog niks 😁 Het is mijn eerste, dus ik heb ook nog geen idee hoe het 'hoort' te voelen.
  Gelukkig dat bij jou ctg ook goed was!

 • Kaatje1984

  Ow dames wat spannend zeg!!! Hier zitten we alweer op dag 7 💕 sinds we thuis zijn, gaat het allemaal zo veel beter met zowel mij als Quinn!
  Als je nieuwsgierig bent naar het geboorte verhaal dan kan je kijken bij "mijn kinderen" en dan bij Quinn staat m'n verslag....

  Heel veel succes met afwachten tot jullie wondertjes we zijn!
  😘

 • Dibbus

  Wat bijzonder om te lezen jouw bevallingsverhaal. Niet helemaal zonder slag of stoot dus maar wel een prachtig resultaat. Heel erg fijn lijkt me om te zien hoe je partner reageert, daar ben ik bij mij ook zo benieuwd naar!
  Hier alles nog rustig, nog geen slijmprop of vruchtwater verloren, af en toe krampen in de nacht, maar alles trekt weer weg. Ben benieuwd of ik de uitgerekende datum ga bereiken!
  Gister tijdens CTG was hij gelukkig weer heel beweeglijk, kennelijk had hij gewoon even 2/3 luie dagen 😁

 • nxs

  Ik ben bevallen van ons 3e wonder!👶🏻❤️ Wat zijn we verliefd zeg...
  De bevalling heeft 3 uur geduurd, ging zo snel maar daardoor veel pijn gehad! Lekker genieten nu en veel rusten.
  Voor alle dames die nog wachten heel veel succes jullie kunnen het!💖

 • Javian

  Gefeliciteerd!!!
  Dat is dan zeker snel gegaan!
  Geniet ervan, rust lekker uit!

 • nxs

  Ja het ging zo bizar snel, las het al elke keer bij vrouwen die een 3e of 4e hadden gekregen dat het zo snel ging!
  Hopelijk ben jij ook snel aan de beurt en kan je lekker gaan genieten van jullie meisje, ben heel benieuwd spannend😍

 • Valley

  Waaaaauw van harte gefeliciteerd lieverd!! Geniet ervan!! Heel veel liefde en geluk toegewenst coor jou, je man en de kinderen 💓💓💓

 • nxs

  Dankjewel mop! Nu jij nog hahaha, nog even geduld.
  Het was wel heftig ging zo snel allemaal, daardoor wel veel pijn maar natuurlijk nu weer helemaal vergeten!😍👶🏻❤️

 • Valley

  Haha bij mij duurt het nog wel even hopelijk! Geniet lekker van je bubbel, je hebt hard werk verricht en nu lekker genieten met die kleine van jullie!! 💓

 • Javian

  Het wachten, de onzekerheid, de alles voelen, de vermoeidheid, de ongemakkelijkheid... ik ben er klaar mee. Soms denk ik omdat ik er klaar mee ben denkt zij in mijn buik 'mooi, dan blijf ik nog even zitten'.
  Het rommelt al een paar dagen, zelfs dat ik tegen mijn vriend zei houdt je telefoon maar in de buurt maar helaas het blijft bij rommelen.
  Achja, we wachten nog maar verder af.

 • nxs

  Hier precies hetzelfde! Begon gister in de nacht met harde buiken en kramp, gister ochtend de slijmprop verloren en die blijf ik nu maar verliezen.. viezig slijm met oud / roze achtig bloed! Verder heel heel heel veel pijnlijke voorweeën die helemaal door trekken tot aan me rug.. hoop dat het snel over gaat in regelmatige weeën en dan maar snel bevallen want ik vind deze al aardig pijnlijk😐

 • Javian

  Spannend!!! Hopelijk gaat het doorzetten!

  Ik vrees dat ik nog wel even door moet. Controle gehad net en mevrouwtje is dus weer uit mijn bekken gegaan ipv verder ingedaald!! Ze heeft nog veel ruimte om te bewegen ook en daar maakt ze ook gebruik van.
  Advies blijft dus meteen liggen als mijn vruchtwater breekt.

 • nxs

  39 weken vandaag, het word nu echt spannend😍 bij onze dochter begon het op 39,1 dus ben heel benieuwd, elke dag nog last van nesteldrang dus het huis moet elke avond aan kant zijn voor het geval dat.. hahaha! We zijn er helemaal klaar voor maar man wat vind ik het spannend!👶🏻

 • Valley

  💓

 • nxs

  Hee meis, zo dat is lang geleden! Wat zie ik, jullie krijgen een meisje. Wat ontzettend leuk gefeliciteerd!💖👶🏻
  Hier wachten we in spanning af op deze spruit.. vind het zo spannend😭😭

 • Valley

  Haha Ja wij krijgen een meisje! Helaas nog wel even iets langer wachten dan jij 😂 aaawh komt helemaal goed!! Jij kan dit 💓💓 veel last gehad deze zwangerschap?

 • nxs

  Leuk hoor! Meisjes zijn leuk, vooral het shoppen hahaha🙋🏼‍♀️
  Voor je het weer is ze er, hier zijn de 9 maanden voorbij gevlogen ik kan gewoon niet geloven dat het 1 deze dagen gaat gebeuren en we onze kleine gaan ontmoetten. Geniet van elk moment want het gaat zo snel! Heb wel een fijne zwangerschap gehad, nu alleen wat ongemakken voel me nu toch echt een walrus op sommige momenten hoor🙈🙈

 • Valley

  Haha Ja wij hebben al wel wat leuke kleding gekocht ja! Pff nou ik hoop het want de eerste weken gingen echt sloom en waren echt zenuwslopend. 😅 dit forum met alle miskraam verhalen en missed abortion verhalen maakte me helemaal gek joh. Zo erg dat ik de nacht voor de termijn echo gewoon niet heb kunnen slapen door de stress en spanning en omdat ik zo erg had zitten googelen dat het me echt opvrat. Gelukkig al 4 hele mooie echo’s gehad dus moet me geen zorgen meer maken haha. Hopelijk lukt dat als ik de kleine wat voel bewegen! Jaa jullie zijn al bijna zo ver!! Gewoon al 39 weken, ongelofelijk zeg. En ik wist nog wanneer je voor het eerst positief testen hahah. Wat mooi.. en ja dat geloof ik maar je bent ook al bijna op het einde! 🥰 super super spannend zeg!

 • Semeli

  Zo beland al poosje in deze week..
  Maareh de dagen vliegen voorbij en nog steeds geen teken van bevallen.
  Harde buiken maar die zijn pijnloos baby beweegt nog volop.
  Met 40weken weer controle gynecoloog zal ik kiezen voor ballonnetje?
  Ben bang dat als hij te lang blijft zitten ik ook beland met een keizersnede want hij schijnt al flink te zijn.
  Kunnen jullie me adviseren wat te doen?
  Of keizersnede of totale ruptuur daarbeneden.. Of met 40weken om ballonnetje vragen?

 • Lief1988
  10 september geplande keizersnede gehad om 9:56 is onze zoon Bowie geboren, een flinke jongen van bijna 9 pond en 52 cm 💙 sinds gisteren fijn thuis nog wel veel pijn ik had een cyste op mijn eierstokken die ze ook hebben verwijdert en de ruggenprik duurde ook best lang voordat die goed gezet was.
 • Fleur38

  Gefeliciteerd. Geniet samen. Deze tijd is zo bijzonder.

 • Lief1988

  Dankjewel 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 39

De bevaldatum van leden die 39 zwanger zijn is van donderdag, 21 oktober 2021 tot en met woensdag, 27 oktober 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50