Naar de reacties

39 Weken zwanger

Week 39 begint bij zwangerschapsdag 273 en loopt tot dag 280.Het is je veertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 49 centimeter
Gewicht van je baby: 3300 gram

De baby is er bijna klaar voor. Nog eventjes en dan zal hij de wijde wereld in willen trekken. De ruimte wordt steeds kleiner. Als hij nu beweegt, voel je het vaak op veel verschillende plaatsen tegelijk. De baby ligt nu klaar voor de baarmoedermond, en kan ieder moment besluiten om geboren te worden.

Je bent waarschijnlijk sneller geïrriteerd, moe en vergeetachtig. Dit hoort er allemaal bij. Je zit immers te wachten tot het eindelijk gaat beginnen en bent er helemaal klaar voor. Veel vrouwen gaan niet ver van huis meer tijdens de laatste weken van de zwangerschap. Zelfs een boodschap doen kan al vermoeiend zijn. Probeer je rust te pakken nu het nog kan. Bevallen kost veel energie, en ook daarna zul je nog weinig kunnen uitrusten.

Probeer niet te veel zorgen te maken over de bevalling. Iedereen kan bevallen. Het zal toch meestal anders verlopen dan je eerder in gedachten had. Daarom is het verstandig om er zo 'neutraal' mogelijk aan te beginnen. Ontspan je zoveel mogelijk. Zo verloopt de bevalling vaak sneller, kun je de weeën beter opvangen en makkelijker omgaan met de pijn.

Het kindje maakt al ontlasting aan. Dit noemen we 'meconium', de eerste poep. Het is taai en zwart.

Reageer in `39 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3239)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • mama-van-J-en-A-en-L

  Hallo week 39 🥰😍🥰

 • Doom

  En daar zijn we dan.... 39 weken en nog geen baby 😭

 • Maridg

  En weer een week verder! Mijn dochter werd met 39.4 geboren, dus ik heb wel de hoop dat deze beeb zich ook gaat melden deze week :)
  Nu maar nog zo veel mogelijk van de zon en rust genieten!

 • Mirle

  Hier nu 39 week en 4 dagen. Ben het helemaal zat dat zwanger zijn.. De kleine man is zo meer dan welkom.. pff dat wachten duurt lang he :)

 • Annja

  Hier het zelfde. Ben er ook helemaal klaar mee. Heb jij ook zo last van misselijkheid.

 • Mirle

  Ja s’ochtends weer een beetje.. vervelend he pff..

 • Annja

  Ik heb het als ik wil gaan slapen.
  Nu maar hopen dat onze vliezen snel breken.

 • Mamainhetbuitenland

  Week 39 gehaald! Morgen mijn mam ophalen van Praag airport. Daarna mag de kleine meid wel komen. Lichamelijk ben ik er behoorlijk klaar mee en voor! Veel last van pijn in mijn bekken en rug. Verder veel druk van onder en daardoor spataderen op een heel vervelend plekje Meer vrouwen hier last van?
  Mijn twee dochters (3 en 2) kunnen trouwens niet meer wachten. Elke dag wordt mij even gevraagd of de baby dan nu eindelijk vandaag komt....

 • Maridg

  Fijn dat je moeder er nu is! Geeft rust hopelijk :)
  Ik heb ook sinds een week last van de “spat aders” grrr. Mijn verloskundige adviseerde me curanol zalf en tabletten. Dat werkt wel goed op zich, misschien hebben ze zoiets ook in het buitenland.

 • Baby_2

  De hele zwangerschap heb ik sterk het gevoel de 40 weken niet te halen, maar deze zaterdag is het al zo ver! Ik had zo al verwacht dat hij er zou zijn, zeker omdat ik al vanaf 34 weken met voorweeen loop!
  Zal mij niks verbazen als deze kleine stinkerd expres op de 1e komt om mij te pesten.😂😂

 • Flamingobaby

  39 weken en 2 dagen en ben het zo spuugzat. Geen bijzonderheden, maar het huilen staat me nader dan het lachen de hele dag. Die onzekerheid wanneer ze nou gaat komen is het ergst denk ik. Maak mezelf ook gek door bij elk pijntje te denken “oooh ja ik hoop dat het doorzet”.
  De dagen duren lang, de nachten misschien wel langer..
  Sorry voor Mn geklaag beste mensen!

  Lieve, lieve baby, kom er nu maar snel uit!

 • Doortje-

  Oh ik weet hoe je je voelt, hier hetzelfde..

 • Flamingobaby

  Ja tis niet niks! Maar meer dan hopen en bemoedigend praten tegen de baby kunnen we niet echt doen he!
  Succes nog even!

 • Mammiiesammiie

  Hoi dames. Vandaag zou ik 39.4 weken zwanger zijn maar ik mag al bijna een week genieten van onze prachtige dochter Lana. Zaterdag 16 maart is ze geboren en ze doet het ontzettend goed. Voor jullie allemaal nog een fijne zwangerschap en goede bevalling gewenst!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 39

De bevaldatum van leden die 39 zwanger zijn is van maandag, 22 april 2019 tot en met zondag, 28 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50