Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je negende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (7177)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MommySS
  Vandaag 8+2 dagen en weer een echo met een kloppend hartje gezien🥰 de volgende wordt de termijnecho over ongeveer 3 weekjes!
 • Verrassingspakketje

  Wauw wat een duidelijke echo! Mooi zeg!! Was dit in of uitwendig? Als ik mag vragen...

 • MommySS

  Dit was gewoon via de buik!

 • babyfluit

  Gisteravond voor het slapen gaan verloor ik ineens veel helderrood bloed. Ontroostbaar. Vandaag besloten contact op te nemen met het ziekenhuis (ik ben medisch). Gelukkig mocht ik langs komen en was op de echo een gezond kindje met kloppend hartje te zien die 8w1d is (precies zoals het moest zijn)❤️. Ik ben nog steeds bang, maar de verloskundige zei dat de kans dat het mis gaat na 8 weken met een kloppend hartje maar 0,5% is. Mochten jullie bovenstaande meemaken, weet dan dat de kans dat het goed afloopt heel groot is!❤️

 • Karik

  Gefeliciteerd!
  Ik ben vandaag 8 weken zwanger en morgen de tweede echo.In de week 5 en 6 heb ik last van de bruine afscheiding gehad en gelukkig nu is het voorbij. Bij de eerste echo zei de vk dat er niks aan de hand was, dus ben super blij.
  Ik wens je succes met je zwangerschap.

 • babyfluit

  Dankjewel, lief van je!!❤️ Wat spannend! Ik hoop dat je een prachtige echo zult hebben!🥰

 • Karik

  Graag gedaan.Was wel een prachtige echo.Ben super blij.de volgende is pas op 14 okt.

 • HappyMommyMe

  Heel fijn dat het bloedverlies niks temaken had met de gezondheid van je kleintje.. haarvaatje gesprongen misschien?
  Kloppend hartje is super!! Probeer je niet te druk te maken.. 🍀

 • babyfluit

  Jaa ik ben gelukkig iets gerust gesteld en het enige wat ik nu kan doen is hopen dat alles goed blijft gaan☺️ Ik had me die avond wel wat verrekt op de bank, de verloskundige denkt dat dat misschien de oorzaak is geweest, ze kon in de baarmoeder nergens terug vinden dat er daar een bloeding geweest is. We moeten positief blijven! ❤️🤞🏼🍀

 • HappyMommyMe

  Die verrekte bank ook 😆
  Ik heb zelf 2 echo's gehad en bij beiden was er vocht (bloed) te zien naast de vruchtzak.. ik kan het nog gaan verliezen zegt ze. Ik maak me niet zo druk gelukkig maar als ik me eenmaal druk maak dan blijf ik googelen en onrustig enzo.. vreselijk! Maar het zit goed zeggen onze vk dus gaan we daar van uit 💖
  Gewoon onze vitamientjes nemen en rusten wanneer we voelen dat het nodig is 🤗

 • babyfluit

  Hahaha ja echt hè!! 🤣 Het komt allemaal goed! We blijven positief denken ❤️🙏🏼

 • Mama2babyloves

  Hoi wil je niet ongerust maken. Maar bij de kleine van mij was ook een kloppend hartje te zien. Geen bloed verlies. Ging op controle met 10 weken en het hartje is gestopt met 9 weken. Ik zou wel vragen of je vaker een echo mag hebben.

 • babyfluit

  Hoi, wat vreselijk dat dit jou is overkomen! Vooral als je ook geen tekenen hebt dat er iets mis zou kunnen zijn. Helaas is er altijd een 0,5% risico dat het mis kan gaan en is er nooit een ‘safe point’ in een zwangerschap. Ik wil je veel sterkte wensen X

 • babyfluit

  Vandaag precies 8 weken zwanger! 🌈🥰 tot nu toe gaat alles goed! We hebben een prachtige echo en een kloppend hartje gezien. Volgende echo is met 10w3d, dus ik moet nog even geduld hebben 🥰

 • SCXX
  Vandaag 8+2 weken😍❤️
 • Lois1

  Gefeliciteerd!

 • SCXX

  Dankjewel😘!

 • MissMo

  Hallo week 8 en hallo onzekerheid. Vorige keer met precies 8w mk gehad. Wat nu dus ook precies 8w geleden is. Dus de spanning zit er even goed in. Alle symptomen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Morgen intake verloskundige en dan mijn zorgen ook even uiten.

  Kleintje gaat het goed daar binnen?

 • HappyMommyMe

  Hoe ging het bij de vk? Hopelijk hebben ze wat van je zorgen weg kunnen nemen😊
  Ik heb ook 'goede dagen' dat ik minder merk van de kwaaltjes.. ze zeggen dat kwaaltjes hebben niet een garantie is dat het goed gaat dus ik denk dat je je niet druk hoeft te maken..
  Ik hoop dat mijn kwaaltjes minder worden🙈 vandaag weer horizontaal doorgebracht😅

 • MissMo

  Zeker heeft de VK me gerust weten te stellen en mocht vandaag voor een extra echo komen. En die was helemaal goed! Dus ja ik ben echt helemaal gerust :)

 • HappyMommyMe

  🥰 super fijn!
  Een bevestiging dat alles goed zit.. 👏 hopelijk voor je blijven de kwaaltjes ook weg☺ !! Binnenkort weer een nieuwe echo en dan is het helemaal leuk want dan is het echt een mini mensje die wiebelt enzo.. met 10 of 11 weken dus weer even aftellen tot die echo

 • Connieg
  Vandaag 8.5 week zwanger van de 3e! Spannend weer!
  Net een echo gehad, mooi kloppend hartje! Helaas ook een nevenbevinding op de echo. Herkennen jullie dit beeld? Mijn gevoel zegt een cyste. Maandag naar de gyn... bah, wel even een domper!
 • mamavan4kidss

  morgen gaan we al weer naar de 9weken vind best snel gaan de echo was goed🥰 over 3 weken weer een echo dan zijn we 12 weken vind best snel gaan


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van vrijdag, 30 april 2021 tot en met donderdag, 6 mei 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50