Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je negende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3695)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • jenny153

  Geen idee hoe ver ik ben weet alleen dat ik heel onregelmatig ben en 24feb laatste x mijn ms heb gehad morgenavond eerste echo maar sinds vanmorgen licht roze afscheiding ben doodsbang want vorig jaar ook al 2 miskramen gehad dit worden lange dagen 😰😰😰

 • Famke86

  Zoo 8 weken alweer vandaag!

 • xCintje
  Echo gehad vanavond! Alles was helemaal goed. Hartje klopte mooi, ook kunnen horen! Beeb was al aan het bewegen ook. Meer dan tevreden verloskundige en blije ouders in spe! Over 2 weken volgende echo.
 • cloo

  Na bloedverlies vandaag terug een echo gehad, 8weken en 4 dagen nu, ons kleintje is al 2cm! :D

 • Mamavanrowena

  Gelukkig

  Heb ook bloedverlies
  Heb 16.10.een echo

 • cloo

  En??

 • xCintje

  Gaat goed! Hier nu 8 weken en 3 dagen, vanavond weer een echo.

 • cloo

  Geniet ervan!

 • xCintje

  Vandaag precies 8 weken! Hoop wel dat de misselijkheid over niet al te lange tijd gaat zakken. Moest vannacht naar de wc en omdat ik zo misselijk werd moest ik overgeven.. Maar het is voor een goed doel! Heb er minder dan een week last van nu.

 • Diaantjeuh

  Hier 11 april echo gehad en kloppend hartje gezien. In begin geen last van misselijkheid en nu wel...zelfs raar gevoel in mn buik van wel overgeven of toch niet. Iemand hier bekend mee??

 • Lizarobyn

  Ja eten is de beste oplossing daarvoor, kleine beetjes per keer

 • Fenna1

  Hoi allemaal.
  Woensdag mijn eerste echo gehad. 8 wk en 2 dagen. Een mooi kloppend hartje gezien zo bijzonder!! Over 2 weken de eerste termijn echo

 • xCintje

  Gefeliciteerd! Kon je er ook echt al een kindje in zien? Ben heel benieuwd, heb zelf dinsdag de volgende echo, ben dan 8+3

 • Fenna1

  Dank je xCintje.
  Nee je ziet nog niet de vorm van een kindje. Meer een apenootje haha. Wel super bijzonder! Het hartje zie je wel heel goed kloppen.
  Heb jij nog kwaaltjes? Ik heb echt nergens last van gelukkig hihi. Succes met je echo!

 • xCintje

  En bewoog het al? Ben heel benieuwd! Ja mijn misselijkheid is uitgebreid van de ochtend naar de hele dag.. En dan niet met vlagen maar echt constant. Ben echt anti-overgeven maar vannacht toen ik even naar de wc ging was ik ook aan de beurt. Nog 4 weekjes hopelijk en dan minder.. Borsten zijn al wel een hele cupmaat gegroeid, waren eerst super pijnlijk maar nu alleen licht gevoelig in vergelijking met normaal. En snel moe! En hoe is dat bij jou?

 • Fenna1

  Dat is vervelend! Hoop voor je dat het snel weg trekt.
  Ik ben alleen erg moe. Maar verder nergens last van. Niet misselijk geen pijnlijke borsten. Denk dat ik gewoon erg veel geluk heb haha. Hoop dat het ook zo blijft bij mij hihi.
  Je ziet op de echo nog niks bewegen. Alleen een kloppend hartje

 • xCintje

  Ja, hoop het ook! Functioneren wordt er niet echt makkelijker door haha. Mazzelaar! Hoop ook voor je dat het zo blijft! In het begin dacht ik ook dat ik gesloft had, maar daar ben ik nu wel op terug gekomen haha. Ja ik heb met 6.3 wkn een echo gehad omdat ik die week ervoor 2 dagen bloedverlies had gehad.. Je zag echt vrij weinig, maar wel een kloppend hartje!

 • Jti-gl

  Vandaag een echo gehad! 8 weken en 1 dag, precies wat ik zelf ook had uitgerekend. Een mooi kloppend hartje, wat fijn om te zien!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van maandag, 26 november 2018 tot en met zondag, 2 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50