Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je negende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4171)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Cactus-

  Ik moet nog 1 week wachten op de eerste echo, jaloers op iedereen die al is geweest! Vandaag 8 weken 3 dagen

 • GelukkigeMoeder

  Hier gisteren echo gehad... Alles zag er super goed uit enige min punt wat ook wel bijzonder was dat ik zwanger was van een tweeling maar helaas 1tje al vroeg er mee gestopt is.. Nu moet het nog los laten maar de andere doet het super !! Nu 5 september weer echo..

 • Mammiiesammiie

  Hoi dames
  Vanmiddag hebben wij de eerste echo gehad en het zag er allemaal goed uit. Wat een opluchting!! Ik dacht dat ik 7.5 Was en volgens de vk 7.6 Dus klopt aardig 😊 4 sept nog een echo. Super leuk!!

 • Mupp

  Wat fijn dat alles goed was! Heb je een foto van je echo? We love echo's haha

 • Mammiiesammiie

  Heb de echo wel maar krijg hem niet op de site.

 • Yvette1982

  Hallo week 8
  Ik voel me nog steeds overwegend goed, soms wat misselijk als ik teveel tijd heb tussen het eten, ook vermoeid maar verder gaat het goed.
  Opgeblazen buik: Jaaaaa enorm, zie er soms uit alsof ik al 17 weken ben.

 • ~maan~

  Pffff lig nu al een uur klaar wakker. Is voor ons een spannende dag vandaag. Krijgen de eerste echo. Vind het wel erg spannend. Zenuwslopend eigenlijk. Want ja klopt er uberhaupt wel een een hartje??? Zo ja Is het er 1 of zijn het er
  2?? Gaat alles wel goed daar binnen. Zoveel vragen waar ik vanmiddag rond 13 uur pas antwoord op zal krijgen.

 • MaaSs

  Oh wat spannend!
  Hoe was het??
  Wij hebben woensdag de 1e echo en ik heb precies hetzelfde als jij 🙄! Zit er echt iets? Klopt het hartje? Is het er 1!
  Pfff ik hoop dat het goed is 👍🏻

 • ~maan~

  Hoi hoi hoop dat bij jullie alles goed was? Bij is was er helaas geen kloppend hartje te zien. Het vruchtje was ook gestopt met groeien bij 6 weken zit nu te wachten dat mijn lichaam hrt afstoot.

 • MaaSs

  Hey, wat verdrietig zeg! Merkte je iets? Mijn BFF en schoonzusje hadden dat ook bij 6 weken! Heel veel sterkte!
  Bij mij was gelukkig alles goed 🙏🏻

 • ~maan~

  Nee merk er tot op de dag van vandaag niks van. Lichamelijk gezien ben ik gewoon nog steeds zwanger, voel me ook nog zwanger omdat ik alle symptomen nog heb. Ja was erg zenuwachtig voor de echo. Maar goed wie is dat niet. We kregen bij de echo pas tr horen dat het niet goed zat. Had ruim 8 wrken moeten zijn en dat was ik niet helaas.

 • Sannemiek

  Hallo week 8... vandaag door huisarts doorverwezen naar gyn. Hopelijk snel een afspraak.

 • Goodtimes

  En al neer duidelijkheid?

 • Sannemiek

  Donderdag as een afspraak met de gyn

 • xxElxx

  Hallo week 8. Deze week lekker goed begonnen met een urineweginfectie. 😫 Lekker veel pijn bij het plassen, steken in mn onderbuik & rugpijn. Hopelijk werkt de antibiotica snel. Ze hebben mn plas nu nog is voor een week op kweek gezet om uit te zoeken om welke infectie het precies gaat. Spannende week weer dus..

 • M.S

  Jaah, zo beland je eerder in week 8 dan verwacht. :) Vandaag 8.3 weken. Mooie echo gehad en een kloppend hartje gehoord en gezien. ❤️

 • Goodtimes

  😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van vrijdag, 22 maart 2019 tot en met donderdag, 28 maart 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50