Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je negende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (6154)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Babyjuli2020

  Vanavond weer mijn boontje gezien 😁 wat fijn dat het weer bevestigd wordt een kloppend hartje en dat alles er goed uit ziet. 8.1

 • c1992

  Wat fijn! :)

 • Pris1988

  Hoi hoi mag ik vragen waarom sommige al meerdere echo's hebben gehad? Ik heb er pas 1 gehad met 7 weken. En volgende week pas voor de eerste keer naar de verloskundige. Vroeg het me even af ik zou dat ook wel willen namelijk haha

 • Mammabear

  Hier met 7 weken intake bij de vk plus echo. De 23e een praten met 10 weken en dan met 13 weken weer.. dan met 16 of 17 weken geslachtsbepaling. Dan de 20 weken echo en dan doen wij nog 2 keer een pretecho dan is het wel mooi verdeeld vind ik zelf..

 • Mamalouswonder3

  Snap ik heel goed dat je dat vraagt hoor,😊 ik hoorde dat je in België standaard een nip test krijgt en omdat het DNA van jou bloed en dus ook de baby word onderzocht wat en hun ook al wat het word met 11 weken hier is dat wettelijk niet toegestaan 😊 maar goed even over de echo's hier een echo met 5+3 omdat ze dachten aan buitenbaarmoederlijke zwangerschap met 6+1 mocht ik bij de vk komen omdat er in Apeldoorn een aantal praktijken standaard een vroege echo vergoeden ik heb dus niet gekozen voor de praktijk dichterbij want daar pas met 8 weken en 12 weken.
  Toen met 7 weken mocht ik extra terug komen voor mijn eigen gemoeds rust dit was dinsdag bij de gyn vanwege de 5 weken echo of het vruchtje goed was uitgegroeid en diezelfde week donderdag bij de vk omdat hun het zelf ook graag wilde weten(Ik kon eigenlijk niet meer zwanger worden dus vk vind het zelf ook bijzonder) met 8 weken pretecho zelf betaald toen bleek ik iets verder en as. Dinsdag zou ik 9 weken en 1 dag zijn maar nu dan 9+3 intake plus echo in de ochtend in het zh vanwege de medische toestand en diezelfde dag de middag bij de vk omdat hun mij ook graag nog zien en niet alleen hey zh. Wel werd gezegd dat ik dan misschien nog die week erop terug moest komen omdat voor termijn echo misschien nog te vroeg was dus dus dan met 10 weken en 3 dagen weer terug hahah dus ja dan wel elke week en soms zelfs vaker per week😅🙈

 • Disney18

  Waar heb jij die pretecho gedaan ? Wil ik ook doen met dit termijn gewoon voor geruststelling. We komen uit dezelfde plaats namelijk haha

 • Mamalouswonder3

  In vaassen pret echo vaassen kost 25 euro tot 12 weken extra echo noemt Silvia het andere prijzen staan op de site

 • c1992

  Ik heb gister een intake+echo gehad (8 weken) en mag terugkomen bij 12 weken. Wanneer je eerder een miskraam hebt gehad of ivm andere medische redenen, moet je vaker langskomen. Sommigen moeten dan elke week langskomen geloof ik.

 • Yonne

  Hoi hoi!
  Bij mij is het vanwege mijn geschiedenis. Miskraam gehad en via ziekenhuis behandelingen zwanger geworden, dus vandaar tot 12 weken in iedergeval elke week😊.

 • Yonne

  Yeeeeey goede echo gehad vanmorgen! Nu volgende week vrijdag weer❤️

 • c1992

  Wat fijn!! :) Leuk is dat hè. Ik mag pas 27 december weer, zou het liefst elke dag gaan om even te kijken :)

 • c1992

  Vandaag was onze eerste afspraak! Het ging helemaal goed en alles is perfect. :)

 • Yonne

  Ooh wat fijn om te lezen❤️

 • C1992

  Ja was echt een geruststelling. Voelt nog wel onwerkelijk vind ik. Maar dat komt wel :)

 • Dabren

  Vandaag weer echo gehad, zag er mooi uit. Hartje klopt weer top! Zo fijn om te horen.. 😍

  18 dec mag ik weer!

 • C1992

  Wat fijn :)

 • Yonne

  Oooh zo fijn❤️

 • Mamalouswonder3

  Super❤ zo mooi en bijzonder

 • Fems84

  Toch maar even de huisarts gebeld voor iets tegen die eeuwig aanhoudende vreselijke misselijkheid dag en nacht 😅 hopelijk werkt het snel 🙏 ken dit helemaal niet van mn eerste zwangerschap, gek he dat ze allemaal zo anders zijn

 • Zuss

  Ha meis ik heb ook pilletjes gekregen die werken super! Nergens meer last van. Ik hoop dat het bij jou ook snel werkt! Sterkte

 • Fems84

  Helpen super goed! Voel me eindelijk weer een beetje mens!

 • Littlepanda

  Mag ik vragen welke pilletjes je hebt. Ik spuug ook de hele dag

 • Zuss

  Ik idd ook die emesafene.

 • Fems84

  Ook emesafene, en werkt top. Neem er smorgens en savonds eentje.

 • koelsanne123

  Ik heb emesafene 2 x per dag en daarnaast slik ik 3 x per dag gember capsules speciaal voor zwangerschap. Hierdoor heb ik weer een leven haha. Ik kon niet eens uit bed komen zo ziek was ik. Nu spuug ik 1 á 2 x per dag. Maar het is zoveel verminderd!

 • C1992

  Ik hoop voor je dat het snel werkt! Wat eet/drink je verder om het een beetje tegen te gaan?

 • Mamalouswonder3

  Je haar verven blijft ook zo'n eeuwige wellis nietes gebeuren, nou ik doe dat gewoon wel nu kan het nog als de baby er is zit dat er voorlopig niet in. Ik wacht wel even het eerste trimester af maar dat komt mij zelf ook beter uit iedereen wil voor kerst zijn haar mooi ik doe vaak weer hight lights in jan. De verf van tegenwoordig zit zo'n laag gehaalte ammoniak in vroeger was dat schadelijk en ze zetten hight lights ook niet op de hoofdhuid maar dan nog,
  Zelfde als huis schilderen doe ik ook gewoon is bijna allemaal op waterbasis en goed ventileren

 • babymango

  Ik doe dat ook gewoon hoor. Bij mijn vorige zwangerschap ook gewoon gedaan. Heb nu toevallig over 3 weken een afspraak staan, dus ben dan net het eerste trimester voorbij.

 • Dabren

  Och....waar ik dus onzeker over ben is of ik wel koffie “mag” drinken. Ik ben geen koffieleut, maar meestal drink ik 1 kopje sochtens om op te starten (haha dat doe ik sinds is de eerste heb, daarvoor vond ik koffie maar vies).

  Drinken jullie wel koffie? 🤰

 • C1992

  Je mag best wel eens koffie, maar gewoon niet te veel geloof ik.

  Ik dronk normaal echt heeel veel koffie. Sinds de positieve test helemaal gestopt met koffie.
  Nu alleen nog 1x in de week op dinsdag bij een mede-koffieleut een klein kopje. Heb laatst al aangegeven dat ik even geen koffie hoefde, maar toen werd ik heel raar aangekeken en werd er van alles gevraagd. Dus dan maar een klein kopje koffie en geen vragen ;)

 • babymango

  Ik drink op werk altijd 's ochtends 1 cappuccino en dat doe ik nog steeds. 1 kopje per dag kan echt wel hoor. Wel drink ik normaal altijd heel veel cola light, maar dat vind ik tijdens mijn zwangerschap niet zo lekker. Bij mijn vorige zwangerschap had ik echt vanaf 6 weken dat ik het niet meer lustte en helemaal niet meer gedronken heb. En nu ben ik 9 weken en begin ik het ook niet lekker meer te vinden. Drink het nog wel soms, maar niet meer zoals voor mijn zwangerschap. Jammer dat ik dat niet vol kan houden nadat ik bevallen ben.

 • Alisya

  Ik dronk normaal altijd elke ochtend 1 of 2 koffie, zonder was voor mij de dag niet begonnen. Sinds mijn zwangerschap heb ik niet een trek in koffie. Hooguit 1 keer in de week nu. Als ik het straks weer lust dan zou ik het houden op 1 koffie per dag. Dacht dat het ook te maken had met hoge bloeddruk maar weet het niet precies.

 • Mamalouswonder3

  Maar je mag gewoon koffie alleen zeggen ze pas op met cafeïne maximaal 1 a 2 kopjes per dag,maar ik dronk zelf in het begin heel veel cola zero alleen ineens lust ik ook niks meer met koolzuur 😅

 • Mamalouswonder3

  Ik was werkelijkwaar koffie verslaafd echt zeker 6 koppen per dag en omdat dit een niet geplande zwangerschap was mezelf getrakteerd op een nieuw koffiezetapparaat en vanaf 31 okt eigenlijk al een paar dagen voor de positieve test net na de innesteling moet ik absoluut geen koffie meer hebben mijn nieuwe apparaat staat dus nieuw en ongebruikt op het aanrecht mijn ouders drinken cafeïne vrije koffie dus laatst 2 slokken geproeft maar vind het echt niet lekker thee is nu mijn nieuwe koffie eerste kocht ik ook cafeïne vrije thee maar inmiddels drink ik alle thee, ik ben ook niet te streng met eten ik heb al een gluten allergie waardoor ik zo veel niet mag dat er niks overblijft ik las iets verder in de forums dat er veel zwangere vrouwen sushi eten dat zou ik niet doen ivm besmettings gevaar van rauwe vis of vlees maar ik eet gewoon brie en geitenkaas enz. Maar in Nederland is dat wel veilig in Frankrijk zou ik dat niet zomaar doen.
  En vlees bak ik goed door laatst uit eten geweest hadden ze een glutenvrije en zwangere kaart was wel duur 🙈maar ik kon van die kaart alles veilig eten zo fijn


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van dinsdag, 14 juli 2020 tot en met maandag, 20 juli 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50