Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je negende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (7436)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Moestuinmaniak

  Twee weken geleden een echo gehad waarbij ik zelf dacht 6w te zijn. Volgens de gyn kwam dat niet overeen met de echo - haar schatting was 4-5 weken.

  Vandaag terug geweest op de poli en er was in 2 weken gewoon een volledig baby’tje gegroeid <3 armpjes, beentjes, goed kloppend hartje! Zo opgelucht en blij! Volgens de meting ben ik nu 8w2d en dat komt precies overeen met mijn eigen berekening!

 • Lady27

  Super fijn!

 • Javian

  Wat fijn zeg!!

 • Javian

  Hoe is het met iedereen hier?
  Ik merk gewoon al dat mijn broeken straks beginnen zitten 🙈, darmen natuurlijk maar toch. Benieuwd hoe lang het nog gaat duren voordat ze echt niet meer lekker zitten. Met vlaggen misselijk dus altijd king of kauwgum mee hahaha

 • Lady27

  Aan het einde van de dag trek ik graag mijn joggingpak aan dat zit net wat minder strak.☺️
  Verder ben ik echt misselijk vooral in de ochtend! hoef gelukkig niet te spugen maar hang er tegen aan...

 • Javian

  Ja lekker he, zodra je thuis kan tenminste alles open of uit haha.
  Nee ik heb ook gelukkig nog niet hoeven overgeven maar merk dat regelmatig iets kleins eten ook wel helpt. Nu nog 2 lange weken wachten tot de volgende echo!

 • Lady27

  Hahaha ja heerlijk!
  Hier ook nog 2 weken wachten op de termijnecho. De verloskundige dat het misschien net te vroeg zou zijn en ik dan nog een keer terug moet komen maar dat vind ik natuurlijk niet erg want dan heb ik 2
  Keer een echo ☺️
  Kleine beetjes eten helpt mij ook, maar sommige dingen vallen echt verkeerd 😬

 • Javian

  Nee, zou niet erg zijn een extra echo is altijd fijn! Maar die spanning ondanks alles. De afgelopen 2x niet verder gekomen dan de 8weken. Moet wel zeggen dat ik mij nu anders voel dus ga er maar vanuit dat dat positief is.

 • Lady27

  Ik vind het ook erg spannend, want tot 12 weken zelfs erna kan er van alles zijn.
  Maar het begin is iig goed en dat is al fijn. ☺️
  We moeten positief zijn dat helpt onszelf en de baby.
  Ik krijg as dinsdag een extra bloeddruk controle omdat hij nu al hoger was dan ze zouden willen 140-90. Ook spannend maar probeer ook er niet te veel aan te denken.
  Wanneer is precies je volgende echo?

 • 6e-wonder

  Vandaag de eerste echo en helaas... het is niet goed gegaan. Er was nog wel wat te zien, maar het is al een paar weken geleden mis gegaan. Mijn lichaam voelt zich echter helemaal zwanger en baarmoeder groeit ook nog door. Heeft een grootte van 8 weken. Eerst alles maar eens laten bezinken en afgesproken dat de vk over een week contact opneemt.

 • Lady27

  Wat verdrietig sterkte ermee!

 • Javian

  Ohh wat ontzettend balen zeg!! Heel veel sterkte!

 • 6e-wonder

  Dank je❤

 • Esther3485

  Oh meid, wat vreselijk dat dit je overkomt.
  Heb het zelf twee keer meegemaakt en weet hoe verdrietig het is.
  Veel sterkte!

 • 6e-wonder

  Dankjewel ❤

 • Bianca1985

  Vandaag 8 wkn, dat betekent over 4 dagen mn 1e echo. Het wachten is bíjna voorbij hihi...

  Erg misselijk de hele dag, tot kokhalzen toe. Gelukkig nog niet echt overgegeven al lijkt het mij soms wel fijn om het ff kwijt te zijn. Verder erg moe en opgezette buik. Pijnlijke borsten lijken wat minder te worden.

 • Esther3485

  Jeetje! Wie is er ook zo extreem moe?
  Kan me dit niet herinneren van de andere zwangerschappen... of ik heb het weggestopt. Ik heb gewoon het gevoel dat ik de dag niet doorkom....

 • momx3

  Ik heb precies hetzelfde, lig nu al in bed haha. Ga meestal niet al gelijk zo vroeg slapen want dan heb ik sochtends gelijk hoofdpijn. Maar echt extreem moe ben ik ook, het vraagt ook allemaal veel van onze lichamen natuurlijk. En de kinderen die er al rond lopen.
  Nog even volhouden🙈

 • Waterbloempie

  Hier morgen week 13.. nog steeds erg moe en knallende koppijn 😂 de misselijkheid is wel minder gelukkig. Hopelijk word de lockdown niet verlengd dan 7 maart de pretecho van geslachtsbepaling 🙂
  Heb jij je echo al gehad en voel je je een beetje goed? Of nog erg klachten van misselijkheid etc

 • momx3

  Ja het gaat hard zat, ik ga alweer naar week 9 bijna. Ja ik heb een hele mooie echo gehad met 7 weken, mooi kloppend hartje etc! Met 10 weken mogen we weer spieken.
  Ik ben bang dat de lockdown inderdaad verlengd gaat worden echt zo jammer.. word wachten tot de 20 weken echo!
  Ik voel me echt beroerd, al vanaf week 6 steeds onwijs misselijk en spugen en enorme hoofdpijn en dood moe.
  Hoop toch echt dat het bij mij wel in week 12/13 minder word😂

 • Waterbloempie

  Leuk, ben blij voor je dat het goed zit! De misselijkheid hier sinds vorige week weggetrokken maar nu barst ik toch van de hoofdpijn.. helaas denk ik dat die lockdown toch wel verlengd word want zie nog weinig positiefs.. het vaccin schijnt ook niet oke te zijn, er zijn zelfs doden bij gevallen en mensen die nog zieker zijn geworden. Er is niet bewezen of het goed of slecht is voor de ongeboren baby daarom krijgen zwangeren hem pas na de bevalling aangeboden maar hoor er zulke enge dingen over..
  Toch hoop ik het natuurlijk wel want anders moet ik ook tot april wachten tot de 20weken echo pfff.

 • Esther3485

  Oh gelukkig dat jij het ook ervaart. Ging me bijna zorgen maken dat het te moe was 😅
  Inderdaad, even doorzetten deze weken. 🥰

 • Dmama19

  Vandaag 8 weken! Over drie dagen echo!!

 • Mommyof1

  Ik die nog zei : mijn misselijkheid is over🤣 niet dus...
  Nog mama’s die misselijk zijn? Hoe gaan jullie hier mee om?

 • Siema84

  Hier valt misselijkheid gelukkig mee, wel erg moe. Het huishouden ligt op een laag pitje, liefst lig ik de hele dag in bed

 • Mommyof1

  Oh dat is goed, ik geef minimum 2 x per dag over...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van zaterdag, 2 oktober 2021 tot en met vrijdag, 8 oktober 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50