Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je negende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (6600)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Geertje84

  Hallo allemaal hier gister een positieve test in handen. Wel super spannend allemaal weer want heb een zoontje van 22 weken die 15 weken geleden e vroeg was tevoren. Heb ook nog 3 zoontjes van 2 4 en 5 jaar en een dochter van 18.. dus lekker druk. Hoop zo dat alles goed is maar pas eind van de maand een echo dus ga heel hard duimen. Succes allemaal lieve mama's

 • So79

  Hi hi!! Ik ben een nieuw lid en 8 weken en 3 dagen zwanger! Met 7 weken al een echo gehad bij onze kliniek ivm een ICSI behandeling en het was nog ff spannend of het er 1 of 2 zouden zijn. Ik heb namelijk 2 bevruchte eitjes terug laten plaatsen. Hartje klopte flink en 20 april hebben wij de eerste termijnecho en helaas ook zonder mijn partner 😞. Dit was ff een korte intro en leuk om op deze manier met lotgenoten te kunnen kletsen!

 • Ennas80

  Hi gefeliciteerd met je zwangerschap.
  Zelf heb ik gisteren mijn eerste echo gehad, ik ben 8+6 weken zwanger. Mijn man mocht ook niet mee, maar we konden wel videobellen, waardoor hij het wel met me mee kon maken.
  Kon dat bij jou ook niet?
  De corona gooit veel om, maar ik ben toch blij met de technologie van nu.
  Probeer toch te genieten! Fijne dag 👋🏻

 • So79

  Dankjewel! De 7 weken echo hadden wij bij onze fertiliteitskliniek en mijn partner mocht gelukkig wel mee! Het is ook zijn eerste kindje en hij baalt wel dat hij de 20e niet mee kan. Ook omdat wij natuurlijk een lange en zware weg hebben gewandeld alvorens zwanger te worden. Maarjah het zijt zo en idd met de techniek van tegenwoordig mogen wij ook niet klagen hoor! Wij kijken er iig heel erg na uit en zullen zekers gaan genieten!

 • Asil321

  Hoi,
  Hebben hier nog veel dames last van erge misselijkheid de ganse dag door? Ik zal nog blij zijn dat ik van thuis uit kan werken want anders had ik mij al lang ziek moeten melden vrees ik.
  Hopelijk is het na het eerste trimester achter de rug!
  Groetjes

 • So79

  Jaaa hier ook erg veel last van misselijkheid! Is voor mij ook de 3e week dat ik thuis werk en dat is in dit geval heel gunstig. Gelukkig zijn mijn collega’s op de hoogte en ben ik niet altijd met de dagelijkse call aanwezig😂. Ik zoveel tips geprobeerd, maar t helpt niets!

 • Asil321

  Dankje! Jij ook proficiat :-D.
  In deze tijd is thuiswerken inderdaad gunstig :-). Hier ook al heel wat zaken uitgeprobeerd, maar tot nu toe geen oplossing gevonden. Ik eet nu echt lichtverteerbare dingen. Hopelijk wordt het minder als ons Hcg niet meer piekt.

  Heel veel goeie moed (en toch ook wat plezier) gewenst! Groetjes

 • So79

  So far so good vandaag! Maarjah ik heb er in de avond ook vaak last van... hahaha. Durf ook amper zware dingen te eten.... bang dat ik het toch weer uitspuig. We moeten nog ff volhouden en hopen dat het na de 1e trimester ophoudt

 • Fruityfly

  Hallo week 8! Vrijdag eindelijk de eerste echo!

 • JoLyEn

  Hallo lieve meiden!
  Ik ben 8 weken en 6 dagen zwanger.
  Misschien is het een leuk idee als ik een WhatsApp groepsapp opricht voor iedereen die rond oktober / november is uitgeteld?
  Vooral nu we veel thuis zijn in deze onzekere tijden vanwege het Coronavirus.
  Een groepsapp om je hart te luchten, ervaringen uit te wisselen, elkaar te steunen? En misschien ook handig voor leuke tips en aanbiedingen voor babyspulletjes bijvoorbeeld.
  Als je interesse hebt stuur je nummer dan even privé naar mij.
  Lijkt me gezellig! 🍀

 • Muissz

  Leuk ik stuur ook een berichtje!
  Zeker in deze tijden is het gezellig om te kletsen 😁

 • CenS

  Leuk! Ik stuur je een berichtje

 • Robinn

  Misschien een beetje dom, maar hoe stuur ik iets privé naar jou? Ik kan het nergens vinden.

 • CenS

  Dan moet je naar haar pagina gaan en naar berichten. En dan selecteren dat je iets privé wil sturen.. zo heb ik het iig gedaan. Hopen dat t aankomt

 • Robinn

  Dankjewel, ik heb het ook gedaan.

 • Robinn

  Leuk idee, ik stuur je een bericht.

 • Liess91

  Hoi allemaal! Ik ben 8 weken en 5 dagen. Afgelopen vrijdag de eerste echo gehad en een goed kloppend hartje gezien 😍 Helaas mocht mijn vriend niet mee, wat heel erg jammer vonden. De 23e de termijnecho, ik kijk er naar uit!
  Gelukkig weinig last van kwaaltjes, wel heel erg moe.
  Hoe doen jullie het met werken nu ivm het coronavirus? Ik werk ambulant bij cliënten, maar vind het toch wel een beetje eng. Hebben meer mensen hier last van?

 • JoLyEn

  Ik hoef voorlopig niet buitenshuis te werken en ben daar echt blij om, ik vind het zelfs al eng om momenteel naar de supermarkt te gaan. Dus ik begrijp je angst echt heel goed! Valt er iets te regelen met je werkgever? Weten ze al dat je zwanger bent? Take care 🍀

 • Liess91

  Dank je wel! We mogen sinds afgelopen weer zo veel mogelijk vanuit huis doen, maar je ontkomt er niet aan om toch naar cliënten te moeten gaan. Ze weten nog niet dat ik zwanger ben, wil eigenlijk wachten tot de 11-weken echo. Ik kan altijd nog beslissen om het eerder te vertellen, maar weet het nog niet zo goed!

 • Robinn

  Fijn dat je een goed kloppend hartje hebt gezien! Inderdaad jammer dat je vriend niet mee mocht, het zijn rare tijden.

  Ik werk in de ouderenzorg. Ben niet direct in contact met cliënten, maar wel veel met mensen die dat wel zijn. Vind het ook niet heel prettig. Gelukkig maken we per week een verdeling wie thuis kan werken en wie aanwezig is.

 • Liess91

  Fijn dat het zo geregeld is op je werk!

 • Muissz

  Week 8 !

  Als het goed is heb ik 1 april de echo. De kwaaltjes wisselen een beetje. Vanaf het begin heb ik al gevoelige borsten. Vanaf week 5 ben ik echt intens moe en vanaf week 6 kwam de misselijkheid om de hoek kijken. Tot nu toe 2x moeten overgeven valt voor mij nog mee want bij de eerste was ik vanaf week 7 kei misselijk en veel overgeven. Vind het dus wel spannend deze keer of alles goed zit. Heb trouwens in de middag/avond wel echt last van mn maag alsof er een steen in zit. Wie nog meer?

  Hoe is het met jullie kwaaltjes?
  Xx Muis

 • SuusJ

  Ik herken zo wat je zegt met een lege maag, doet gewoon echt zeer.
  Ik heb zwanger van mijn 2de kindje. Bij de eerste(dochter) had ik bijna geen kwaaltjes.
  Nu lijkt het weer meevallen alleen echt extreem moe en dan die lege maag. Maar ik ben zo aan genieten om weer zwanger te zijn. Ivm Zwangerschapstrajact een echo gehad met 6w3d en een heel mooi stevig kloppend hartje gezien! Nu wachten tot 15 april tot de echo bij gewoon de verloskundige. Kan echt niet wachten. Dan alweer bijna 11 weken!

 • JoLyEn

  Hier ook een groot verschil met de eerste zwangerschap, toen meerdere keren per dag (en nacht) overgeven, nu nog geen enkele keer! Wel soms misselijk, pijnlijke borsten (had ik bij de eerste niet), humeurig, ontzettend moe (was ik bij de eerste niet zo erg) en wat ook nieuw is, is constant het gevoel van een lege maag hebben. Echt pijnlijk soms. Ik slaap ook echt slecht.
  Toch vind ik het allemaal meevallen omdat ik niet hoef over te geven.
  Lekker genieten van het kleine wondertje!

 • Muissz

  Jaa dat gevoel van die maag herken ik ook! Vreselijk. Doet echt zeer soms. Alsof er een steen in zit.
  En ik ben idd ook echt heel moe en ik slaap gelukkig wel heel goed kan zo 10 uur achter elkaar slapen..

  Echo gaat trouwens niet door. Had de vk berichtje gestuurd en die zei huh wat raar dat je niks heb gehoord want die dag is er idd uitgehaald door echo centrum. BALEN! Dus nu maandag maar bellen voor een nieuwe afspraak.

 • JoLyEn

  Ohh jammer dat die niet doorgaat!
  Wachten duurt zo vreselijk lang.
  Ik heb maandag de intake met de verloskundige per telefoon.
  En als het goed is op 16 april de tweede echo. Maar het is zo onzeker allemaal nu.

  Wauw 10 uur slapen is echt lang! Ik word om de paar uur wakker om te plassen, of omdat ik te veel last heb van m'n maag. In de ochtend kom ik totaal mijn bed niet uit en de hele dag door voel ik me duf. Het huishouden staat ook op een laag pitje nu.
  Maar het komt wel goed allemaal 🍀

 • Robinn

  Hier ook week 8. Ik heb pas 16 april de echo, 8 april 1e afspraak verloskundige.
  Ik vind het echt lang wachten. Kwaaltjes vallen hier alles mee, buiten ontzettend moe zijn en gevoelige borsten. Daarom soms ook wat onzeker of het allemaal wel goed is.

 • Muissz

  Ja bij mij wisselen ze dus ook. Ene dag heel misselijk andere dag voel ik me wel gewoon oke. Best spannend dus. Ik heb tot nu toe nog geen afbericht gehad vd echo dus laten we hopen dat ie doorgaat! Zou het wel balen vinden als ze pas maandag ofzo afbellen...
  x

 • Elizabeth_Kay

  humeurswisselingen, lichte misselijkheid die alleen weg lijkt te gaan als ik eet (dus ongeveer de hele dag aan het eten) en om de een of andere reden word ik elke dag enkele minuten rond 7u wakker. Nu kan ik uitslapen en lukt het niet... Erg frustrerend.
  Bij mijn eerste zwangersschap nergens last van gehad tot tegen het einde. Bij mijn tweede zwangerschap de eerste drie maanden kotsmisselijk geweest, kreeg bijna geen hap door m'n keel. En nu weer maar minieme kwaaltjes.
  Hopelijk gaat jouw echo ook gewoon door.

 • JoLyEn

  Zou het dan toch kloppen dat je bij een meisje veel moet overgeven en bij een jongen niet? Ik hoor dat zo vaak.
  Bij mijn eerste zwangerschap (dochter) moest ik zo veel overgeven en nu nog geen enkele keer, wat een cadeautje.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van zondag, 8 november 2020 tot en met zaterdag, 14 november 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50