Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je negende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5977)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • NorthA24
  Alles was goed vandaag op de eerste echo, een mooi kloppend hartje! weet niet wie er harder moest huilen daardoor ik of mijn man. Wat zijn we opgelucht en blij, onze kleine apie ❤️
 • 3blessings

  Mensen mensen mensen wat ben ik toch moe! Het komt absoluut niet goed uit, want ik heb belangrijke deadlines op werk de aankomende weken. Ik moet nu gewoon even heel hard doorbijten en suck it up! Wat zal ik blij zijn als die heftige vermoeidheid weggaat. Met de misselijkheid valt het tot nu toe nog mee gelukkig.

 • Duurtlang2201
  Vandaag eindelijk bevestigd dat alles goed gaat 8w5d klopte met mijn berekening. Dit is ons 2e shrimpy 🍤🥰
  Dit keer wel echt duizelig en minder puf, wacht geduldig tot de 12 weken voorbij zijn. Mijn broeken zitten echt niet lekker meer dus morgen over op de zwangerschapsbroeken 😬
  Vorige zwangerschap kwam ik ook best wat aan (22kg) maar opzich vreten die kleintjes veel energie (met en zonder borstvoeding) dus was het voor mij er ook weer snel af zonder mijzelf uit te hoeven hongeren ofzo. Altijd lief blijven voor je lijf en vertrouwen dat je goed hersteld 😘
 • 6de-kindje

  Hallo iedereen ,
  Ik ben 8w5d zwanger en heel blij mee.
  Maar ik ben oh zo ziek ik kan niets doen dan op de zetel liggen en moet heel de tijd braken (niet echt overgeven) niet gemakkelijk maar ik heb het bij al mijn kinderen gehad dus even geduld 😊
  Ik heb mijn echo gehad toen 2weken geleden en alles was oke❤️
  Mijn volgende afspraak is binnen 4weken (vind ik wel lang wachten pfff)
  Fijne zwangerschap iedereen .

 • Ellie1997

  Over 4 uur zijn we 8 weken zwanger en hebben we morgenochtend om 10 uur de 1e echo zo spannend!!

 • Ndn

  Spannend!!! Hoe is het gegaan?

 • Ellie1997

  Super goed! Ik wordt geschat op 8+2 als de beeb 2 mm groter was was ik 8+5. Dus langer dan ik zelf had geschat maar m'n gevoel/lichaam zei idd al dat ik verder was.
  5 nov terug voor de 11 weken echo! Hartke was al perfect 160 slagen p. Minuut en je zag het voetje al komen en lekker aan het bewegen :)

 • Ndn

  Zo leuk!! Zo bijzonder om te zien hè!🥳

 • Duurtlang2201

  Heel toevallig iemand die via de dopler al een hartje heeft gehoord met 8 weken?

 • Bassie1979

  De kans dat je deze op dit termijn vindt is heel erg klein. Vaak pas vanaf 12 weken te vinden en als je geluk hebt van 10 weken.

 • Ndn

  Vorige week echo gehad, zou toen 6 weken en 5 dagen zijn. Maar gister opnieuw en echo gehad en toen weer terug gezet naar 8 weken en 3 dagen, gelijk met mijn eigen berekening (joepie) alles zag er weer zo goed uit en ons wurmpje was al lekker met de heupjes aan het schudden💃🏼 Was tot vorige week eigenlijk alleen misselijk maar kont nu ook steeds vaker voor dat ik ‘s morgens moet overgeven. Herkennen jullie het gevoel van nergens trek in hebben maar constant honger?! Ik probeer maar gezonde dingen te eten maar niks smaakt me eigenlijk... Het is voor een goed doel en hopelijk na 12 weken zakt t weer weg🥰

 • Lenavano
  Onze Gummybeer, geschat op 8,6 wkn! 😍
 • Duurtlang2201

  Gefeliciteerd 😍
  Ik denk dat ik op 8,2 weken zit, donderdag echo 🥰

 • Lenavano

  Spannend! Nog even wachten maar het is het wachten weer meer dan waard!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van zondag, 24 mei 2020 tot en met zaterdag, 30 mei 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden