Naar de reacties

8 Weken zwanger

Week 8 begint bij zwangerschapsdag 56 en loopt tot dag 63.Het is je negende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 2 centimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

De baby is aan het eind van deze week al bijna 2 centimeter! De achterzijde van de hersenen is goed zichtbaar. Deze week worden de geslachtsorganen gevormd. Bij een jongen ontstaan de testikels, bij een meisjes de eierstokken. Vanaf het moment dat het zaadje zijn kop door de wand van de eicel steekt, is er al bekend of hij zal uitgroeien tot een jongen of meisje. Nu pas wordt het verschil ook zichtbaar gemaakt.
 

In deze week wordt er ook hard gewerkt aan de beenderen en gewrichten. Pas over een paar weken ontstaat er echt bot, nu bestaat het nog alleen uit kraakbeen, maar het begin van het skelet is gemaakt! Piepkleine vingerkootjes, nog even en je kunt de vingertjes al tellen! Ze zijn nu nog niet los van elkaar, er zit een vlies tussen (soort zwemvliesjes). Het hartje klopt nu al snel, en ook de hersentjes beginnen echt te werken. De baby heeft al oogjes, maar nog geen iris. Ook heeft hij nog geen oogleden, dus tot nu toe heeft hij zijn ogen de hele tijd open, alleen ziet hij nog niets. Het kindje kan nu al flink bewegen. Dit kan je helaas nog lang niet voelen.

8-weken-zwanger-baby

Je kunt nu zelfs al wat dikker worden. Niet door de baarmoeder, maar door de zwangerschapshormonen zetten je darmen namelijk wat op.

Waarschijnlijk zul je binnenkort al voor het eerst naar de verloskundige gaan. Dat gebeurt meestal zo tussen de 10e en 12e week van de zwangerschap. Het is misschien wel handig om alvast wat voor te bereiden voor deze eerste afspraak. De verloskundige zal veel vragen stellen over je gezondheid en erfelijke aandoeningen in de familie. Verder zal je bloeddruk worden gemeten en zal er bloed worden afgenomen. Meestal moet je je ook wegen. Zo wordt alles in de gaten gehouden de gehele zwangerschap. In verband met eventuele verdovingen is het ook slim om je tandarts te vertellen dat je zwanger bent. Ook kun je nu beter geen röntgenfoto's laten maken.

Deze gratis Zwanger- en Babybox zijn online aan te vragen als je zwanger bent. Je krijgt onder andere drie tijdschriften, kortingsbonnen en verschillende producten voor aanstaande moeders en pasgeboren baby’s.

Reageer in `8 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (7612)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Sarita92
  Eindelijk! Gehuild van ontlading, opluchting en blijdschap. Twee dagen verder zwanger dan ik zelf dacht. 🥰 Frummel had een stevige hartslag. Due 6 maart 2022! ❤️
 • Valley

  Wat super fijn!! 💓

 • Valley

  En de 8 weken bereikt! 😍 tot nu toe nog steeds geen heftige symptomen. Wel last van gevoelige borsten en af en toe wat moe maar geen misselijkheid of iets. Hopelijk kan ik deze week ook zo gemakkelijk doorkomen. 🤞🏻 Merk wel dat ondanks ik het gevoel heb dat alles goed zit ik wel blij ben als ik weer een week verder ben omdat ik best onzeker kan worden van alle verhalen van miskramen hier.. ben ik de enige die dat heeft? 😅

 • Sarita92

  Ik lees bij jou precies de symptomen van toen ik de eerste keer zwanger was, van onze zoon. 😄 Ik snap wel dat je daar onzeker van kan worden, maar een vlot eerste trimester hoeft geen slecht teken te zijn. Hier dit keer totaal andere symptomen: bij mijn zoon pijnlijke borsten vanaf 6 weken en enkel met 12 weken een beetje misselijk. Nu van baby nr. 2 als sinds week 6 aan het overgeven en iedere dag misselijk, maar pas sinds gisteren een beetje gevoelige borsten. Gek hé, de signalen kunnen zo anders zijn. 😂

 • Valley

  Dat is een hele geruststelling! Misschien krijg ik dan wel een zoontje en jij een dochtertje 🙈

 • Sarita92

  Wie weet. Als de bakerpraatjes kloppen. 🤷🏻‍♀️😂
  Veel succes en geniet ervan! 🍀

 • Feline3

  Ik ook hoor . Dinsdag de echo gehad maar ben nu al weer bang dat ze niet doorgroeien 🤷‍♀️ ben minder misselijk als vóór de echo en dat voelt dan echt onrustig, maarja niks aan te doen

 • Valley

  Dat heb ik dus ook! Dinsdag pas de echo gehad en alles was mooi maar duurt me dan toch weer te lang tot de volgende echo..

 • Flora90

  Nee hoor, ik herken je verhaal helemaal! Als je het hier zo leest geeft het echt het gevoel alsof miskraam meer de standaard dan de uitzondering is, terwijl het toch echt andersom is. Ik heb ook al 2x met de verloskundige aan de lijn gehangen omdat ik ook heel weinig symptomen heb. Wel iets meer moe dan normaal (maar slaap ook onrustig) en idd ook wel gevoelige borsten, maar that's it eigenlijk. Gezien iedereen in een whatsappgroepje de helft van de dag boven de wc lijkt te hangen, begin ik daar dan toch over te stressen. Maar de VK was héél duidelijk gisteren: Het wel of niet hebben van symptomen heeft op geen enkele manier iets te maken met de vitaliteit van de baby. En dat ik er maar gauw van moest gaan genieten ;) Dus wij hebben gewoon heel veel geluk!

 • Valley

  Ja dat dus.. maakt me dan toch echt wel bang en onzeker dus je woorden doen we wel echt even goed! Dan gaan we vanaf nu lekker genieten! Hopelijk kan ik ook snel dat groepje in, ik heb wel gebericht maar wilde even wachten tot mijn eerste echo haha

 • Sarita92

  We zitten weer aan 8 weken! 🍀😍 Nog twee dagen en dan eindelijk eerste echo. Spannend! Al twee weken kotsmisselijk, helemaal anders dan bij onze zoon, dus ik denk vermoed dat het wel goed is. 😂

 • Annabel21

  Spannend!! Hier ook sinds een week kotsmisselijk 🤮 ben er achter gekomen dat blijven eten helpt, allen de weegschaal vliegt ook gelijk omhoog😏

 • Sarita92

  Haha, ja idd. Het is een vizieuze cirkel. Je wil niet eten door de misselijkheid, maar tegelijkertijd is dat het enige dat helpt. 😂

 • Lissje30
  Vandaag mochten wij voor een Echo
  Wat was het weer spannend 🥰

  Je groeit goed je hartje klopt mooi
  Zij de verloskundigen 🥰🙏🍀 vandaag
  Precies 8 weken dus je licht goed op schema
  Hoe de verloskundigen ziet 🥰
  Echo foto staat in mijn album 🍀

  11 augustus termijn echo dan mogen we je weer
  Bewonderen 🥰
 • Annabel21

  Ah.. fijn!! Hier ook al een echo gehad met 7+2 dgn en ook een hartje zien kloppen 😍.. altijd weer spannend moment hé als je moet gaan liggen voor de echo?

 • Lissje30

  Ja spannend blijft het elke keer opnieuw de eerste echo hadden we met 6 weken en 1 dag 🥰 en gisteren met 8 weken het blijft zo speciaal moment ieders keer 🥰

 • Assi81

  Hallo week 8..
  Zit al bijna twee weken in de ziektewet door mijn extreme moeheid en misselijkheid.
  Zit er eigenlijk best doorheen want het voelt als een eeuwigheid.
  Soms, en laatste dagen steeds vaker het gevoel niet meer zwanger te willen zijn zodat ik weer normaal kan leven :(
  Die roze wolk is erg ver weg.

  Elke dag is een gevecht en daarnaast voel ik me waardeloos tegenover mijn werkgever....

  Sorry voor het geklaag, maar kan het nergens anders kwijt.
  Hoop snel op betere dagen.

  Voor iedereen die zich ook zo voelt: veel sterkte, het is zeer pittig.

 • Moof88

  Welkom in week 8! 😁
  Hier laatste dagje in week 8.

  Ben afgelopen 1,5 week ook echt niet lekker geweest. De dag doorkomen met werken zag ik al tegenop (werk thuis).
  Nu had ik dinsdagavond oud bloed verloren (toevallig opgevangen omdat ik plas voor moeders voor moeders) en een klein uurtje roze afscheiding gehad. (Vk had het al gezien op de echo en gewaarschuwd dat ik dit kon gaan verliezen, dus was ietwat gerust daarover) En vanaf gisteren voel ik me ineens stukken beter 😳🙏🏻 Wat een verademing inderdaad (nog steeds wel misselijk hoor, maar lijk me iets meer de oude te voelen).

  Dus ik snap je ellende!! Is echt niet leuk om je zo te voelen! Geen zorgen over je werkgever, het is wat het is en jouw gezondheid gaat voor!
  Ik hoop dat je je snel wat beter gaat voelen!🍀

 • Assi81

  Hè, dat was vast schrikken als je dan ineens bloed ziet, ook al is het oud bloed. Gelukkig was de verloskundige attent en wist je dus al wat eventueel kon gebeuren.

  Ja, ik las al dat de misselijkheid ook bij jou was toegeslagen! Kun je nog goed eten en drinken?

  Normaal werk ik ook grotendeels vanuit huis, maar zelfs dat lukt me écht niet. Het voelt alsof ik in een soort waas leef. Alsof ik er niet echt ben, ofzo.
  Slaap nog steeds uren overdag wanneer ik in de ochtend op moet voor de kids die naar school gaan.
  Zombie 2.0

  Eten en drinken gaat ook beroerd en daar maak ik me wel eens druk om. Krijg weinig goed eten binnen. Drinken doe ik sowieso te weinig. De huid aan de binnenkant van mij handen begint zelfs los te laten alsof ik aan het vervellen ben.

  Nou ja, ik probeer me niet druk te maken om mijn werkgever. Probeer belangrijke taken over te dragen.

  Heb een collega die elke keer probeert te vissen wat ik nou heb... kreeg zelfs via FB berichtjes wat er nou is.
  Die denken natuurlijk ook al.........
  eerste brief van het UWV al binnen aangezien ik dus in de ziektewet zit en het zwangerschapsgerelateerd is. Scheelt voor de werkgever, krijgen alles vergoed.

  Wat fijn dat je je zo snel weer beter voelt!
  Hopelijk blijft het aanhouden, zeg. Geeft me wel hoop!!!

  Hoe gaat het met je buik?
  Pas je je kleding nog?
  Merk dat ik echt twee jogging broeken heb die ik aan trek en that’s it. Not Bert charming, maar lig toch alleen maar thuis.
  Maargoed, bij warmer weer heb ik echt niks meer om aan te trekken. Even binnenkort online jurkjes proberen te scoren.

 • Moof88

  En jeetje dat je collega’s hebt die zelfs via FB vragen wat er aan de hand is.. beetje respectloos en wanhopig lijkt het wel. Je bent gewoon ziek, wat er verder is horen ze wel wanneer de tijd daarvoor is. Mensen zijn soms echt té nieuwsgierig zeg 😲 snap wel dat je je afvraagt wat er met iemand is, maar om dan via FB te gaan vragen.. 🧐

 • Moof88

  Eten en drinken gaat nog goed wel. Alhoewel ik er soms niet aan moet denken doe ik het toch maar.

  Zo vervelend hoe je je dan voelt. Maar kan zo ineens een stuk minder zijn van de een op andere dag. Ik hoop dat dat ook echt voor jou het geval is binnenkort!
  Ik was dinsdag echt nog hondsberoerd en woensdag ineens stuk beter 🤷🏼‍♀️ Snap het niet, of m’n lichaam was keihard aan het werk om de boel schoon te krijgen van binnen ofzo. Ja was trouwens wel even schrikken. Eerst wel opgelucht dat het eruit was, maar daarna zag het eruit precies hoe m’n ongesteldheid altijd begint dus dat was echt ff spannend (dikke tranen ook even toen m’n man thuiskwam 🙈)

  Dan houd je bijna niks binnen als je handen zo worden ☹️ Ook geen limonade, thee met suiker, ik snap dat je water echt beu bent op een gegeven moment.

  Met m’n buik gaat het wel goed. Blijft redelijk stabiel nu lijkt het.. maar m’n borsten zijn ook flink gegroeid, dus misschien lijkt het alleen maar of m’n buik stabiel is hahaha!
  Ik heb al zwangerschapskleding 🙈 2 broeken en wat truitjes, en legging en jurkje, dat is erg fijn moet ik zeggen. Daarnaast heb ik zelf wel wat ruimere kleren die ik wel pas. Maar broeken was echt een probleem idd dus die maar vast aangeschaft.

 • Gelukineenkleinrompertje

  Owh boy, de misselijkheid is een klein weekje weg geweest. Nu weer terug en erger dan ooit. Randje spugen, de hele dag niks kunnen. Iemand tips?😣

 • johanna-7

  ben er nu een dag of 3 van af voel me eigen wel erg moe

 • Moof88

  Neeee 🤢🥵 geen tips
  Hier ook! Helemaal gesloopt ook vandaag, lijkt ook wel of het weg eten haast geen zin meer heeft want wordt daar misselijk van ook.

  1 mini mini tip misschien, water met schijfje citroen (gember, komkommer) en vorige week hielp pepermunt kauwgom ook wel een beetje. Maar weet niet of dat nog zo is 🙈

 • Gelukineenkleinrompertje

  Oh vreselijk hè!! En het ging de afgelopen week zo goed!! Was het bijna vergeten en nu🤢

  Oh kan ik wel proberen, zonder de gember dan.. dat vind ik echt zo smerig😅 dan ga ik waarschijnlijk zo spugen!!🤣

 • Gelukineenkleinrompertje

  Owh boy, de misselijkheid is een klein weekje weg geweest. Nu weer terug en erger dan ooit. Randje spugen, de hele dag niks kunnen. Iemand tips?😣


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 8

De bevaldatum van leden die 8 zwanger zijn is van zaterdag, 5 maart 2022 tot en met vrijdag, 11 maart 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50