Meisjesnamen

Ben je op zoek naar de perfecte meisjesnaam? Hier vind je genoeg inspiratie! Bekijk de duizenden meisjesnamen met betekenis, populariteit en herkomst. Op deze pagina kun je via de zoekfunctie de perfecte meisjesnaam vinden. Weet je het geslacht nog niet of wil je het liever neutraal houden, bekijk ook de pagina met jongensnamen, uniseksnamen of de pagina met alle babynamen.

Hoe vind je een leuke meisjesnaam

Er gaat bij het verzinnen van een mooie meisjesnaam een heel proces aan vooraf. Heb je al een leuke meisjesnaam in gedachten? Vul deze onderaan op deze pagina in en kom erachter wat de betekenis van de meisjesnaam is, wat de herkomst is en hoe populair de naam is. Kies je ervoor om het geslacht van je baby niet te willen weten, bekijk de pagina met pagina met jongensnamen, uniseksnamen of de pagina met alle babynamen om een lijstje te maken met jouw favoriete namen. Om je op weg te helpen bij jouw keuze voor de mooiste voornaam voor jouw kindje hebben wij nog meer tips voor het kiezen van de perfecte voornaam op een rijtje gezet.

Inspiratie voor meisjesnamen

Kun je inspiratie gebruiken voor een mooie meisjesnaam. Gebruik de zoekfunctie onderaan deze pagina. Hiermee kun je zoeken tussen duizenden meisjesnamen, unieke meisjesnamen, hippe meisjesnamen, korte meisjesnamen, maar ook tussen uniseksnamen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op beginletter, herkomst, populariteit, betekenis of waarop de naam moet eindigen.

Unieke meisjesnamen

Ben je op zoek naar een unieke meisjesnaam die niet in de top 20 van de populairste namen staat? Laat je verrassen door de zoekfunctie onderaan deze pagina.

Korte meisjesnamen

Ga je voor een lange meisjesnaam of een korte meisjesnaam? Er zijn talloze hippe, stoere, mooie jongensnamen die uit een of twee lettergrepen bestaan.

Uniseksnamen

Uniseksnamen worden de laatste jaren steeds populairder. Er zijn genoeg namen die zowel voor een jongen als een meisje geschikt zijn.

Buitenlandse jongensnamen

Niet alleen Nederlandse meisjesnamen zijn populair, maar ook buitenlandse namen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan een prachtige Franse meisjesnaam, Arabische meisjesnaam of Italiaanse meisjesnaam?...en bestel een gratis proefdruk!

Babynamen zoeken

Babynamen top 10 (NL)

Jongensnamen

 1. Noah 871 x
 2. Liam 666 x
 3. Luca 664 x
 4. Lucas 652 x
 5. Mees 621 x
 6. Finn 596 x
 7. James 594 x
 8. Milan 591 x
 9. Levi 585 x
 10. Sem 582 x

Meisjesnamen

 1. Emma 677 x
 2. Julia 655 x
 3. Mila 624 x
 4. Sophie 620 x
 5. Olivia 591 x
 6. Yara 559 x
 7. Saar 532 x
 8. Nora 524 x
 9. Tess 509 x
 10. Noor 501 x