Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1114)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Onemoredream

  Lieve dames we hebben nog een BB groep Januari 2019 nog dames die de laatste loodjes mee willen schrijven? Voeg mij toe als vriend en ik zet je in de groep (deze is namelijk privé)

 • Onemoredream

  33 weken zwanger vandaag en we weten in elk geval dat ze met maximaal iets meer dan 5 uiterlijk 6 weken in onze handen ligt en dat geeft wel rust

 • Mom3kidss

  Hoi dames, ben nieuw hier. Gefeliciteerd allemaal met jullie kleine wondertjes. Heb de laatste tijd last van scherpe messteken onder en menstruatiepijn afgelopen zondag liep dat door naar mn onderrug. Vandaag bij de gynaecoloog geweest blijkt dat mijn baarmoeder hals een stuk is ingekort maar is nog wel dicht. Moest rustig aan doen heb namelijk op 21 dec geplande keizersnede dan ben ik 38+1 weken. Ook zei ze dat de kleine al 2800 gram weegt wat wel te veel is hebben er meer soortgelijke klachten.

 • Onemoredream

  Die messteken waren bij mij een blaasontsteking...
  Menstruatiepijn kan indalen.
  2800gr jeeetje heavy hoor! :-O

 • Mom3kidss

  Haha hoop dat het niet klopt nog 18 dagen te gaan Ben benieuwd hoeveel ze nu weegt heb aanstaande donderdag weer afspraak. Toen ik over die steken begon bij de gynaecoloog ging er gelijk kijken of mijn baarmoederhals is verkort daar kan het ook mee te maken hebben. Blaasontsteking ben ik op gecontroleerd.

 • Onemoredream

  Mazzelaar :-) ..maar hopen dat je je geplande KS haalt :D spannend hoor :D

 • Mom3kidss

  Ja joh hoop het echt geen behoefte aan vroegtijdige gebroken vliezen etc. Heb het met mn eerste gehad toen was het race met de ambulance maar aan de ene kant wil ik haar eruit hebben mn lichaam is total loss hou het met moeite uit. Hoe is jouw zwangerschap als ik vragen mag

 • Onemoredream

  Hier ook het total loss gevoel.
  Daarin merk ik dat ik gewoon ruim 13 jaar ouder ben dan bij de oudste zeg maar.

  Opzich overleef ik de laatste weken gelukkig wel zij het met hangen en stoten. Maar we weten waarvoor we het doen

 • Lizzymeis887

  2800 gram? jeetje hihi ons dametje is juist weer te klein (1670 gram geschat gister) hier tussen week 37 en 38 inlijding omdat ze helaas iets aan haar hartje mankeert daarnaast heeft ze 2 klompvoetjes.
  Ik herken je menstruatiepijn idd wees hier alert op ivm blaasontsteking die anders kan aanvoelen tijdens een zwangerschap. het kan ook indalen betekenen (das bij mij nu het geval ze ligt al helemaal in het bekken zagen ze gister)

 • Mom3kidss

  Hopelijk is het niet heel erg. Wanneer zijn ze erachter gekomen dat er iets met haar hartje is als ik het vragen mag? Ja vond 2800 gr veel ben nu 35+1 weken met mijn 2 andere kindjes nooit klachten gehad of dat ze zwaar waren. Enige waar ik bang voor ben is dat ik 2 weken verder ben dan normaal omdat vanaf begin af aan tijdens elke echo (woon in België krijg je standaard elke maand echo)dat ze 2 weken voor liep en tijdens de 12 weken heeft ze het niet aangepast. Aangezien ik 2x keizersnede heb gehad en de laatste keer niet goed genezen is, is de kans op groot dat in baarmoeder scheurt en ook heb ik nog eens een tweehoorinige baarmoeder dus het is al een wonder dat ik ze zolang kan dragen. Elke klacht die je maar kan bedenken heb ik op dit moment dat ik af en toe denk dat ze er gewoon nu uit moet maar jah. 14 weken zeiden was mijn placenta beetje gescheurd was een hematoom tussen de baarmoederwand en de placenta tijden de 20 weken echo vonden ze 1 cyste in haar hersens wat gelukkig daarna weg is gegaan haha het is een pittige dame die me constant laat schrikken. Sorry voor mijn lange verhaal

 • Lizzymeis887

  ik lees dat je ook een dametje hebt die je steeds weer laat schrikken! hier dus ook! is die cyste inmiddels weg? de placenta houden ze nu wel in de smiezen denk ik? Ik ben inmiddels wel op van de zenuwen ook het is dat ze godzijdank erg veel beweegt wat me wel wat geruster stelt maar elke week weer in dat erasmus te zenuwenlijen en maar afwachten of haar hartje het allemaal nog volhoudt begint me nu echt op te breken vind het allemaal zo eng pffff. we weten ook al dat ze na de geboorte in elk geval op de intensive care word opgenomen of er correctie operaties aan het hart meteen nodig zijn konden ze dus helaas nog niet zeggen dit hangt af van hoe het hart het herpakt na de geboorte en hoe de bloedflows door de vaten eruit zien. Ik baal zo verschrikkelijk van die onzekerheden allemaal tis vreselijk slopend

 • Mom3kidss

  Ja die cyste die verdween toen ik 26 weken ver was. Ja idd met 13 weken kei erg bloeding daardoor kwam die hematoom en ook sinds 12 weken harde buiken 17 weken waren de bloedingen gestopt en toen dus die cyste tijdens de 20 weken echo daarna sinds 28 weken voorweeen en nog afgelopen vrijdag rugweeen en krampen in mijn buik dus al 2 x naar spoed geweest. Het is ook maar dat ik haar heel goed voel bewegen. Maar jou situatie lijkt me moeilijker en idd veel schrik. Komt allemaal wel goed meid dat ze al heel goed beweegt wilt zeggen dat ze een sterke dame is. En wees blij dat we hier in Europa wonen hier heb je goeie artsen met heel veel kennis en moderne apparatuur. Je moet niet te veel stressen is ook niet goed voor de kleine.

 • Lizzymeis887

  na de 20 weken echo werden er 2 klompvoetjes ondekt in eerste instantie hiermee ben ik doorgestuurd naar het erasmus en daar kwamen ze tot de ondekking dat her foramen ovale voortijdig gesloten bleek (een opening tussen de boezems die pas na geboorte hoort te sluiten). Hierdoor staat de rechterkant van het hartje meer onder druk (tis overigens een erg zeldzame aandoening)ze heeft hierdoor een te wijde rechterboezem en kamer en te smalle linkerkant te smalle aorta en smalle pulmonalis(longslagader). ik moet elke week terug ze houden de conditie van het hart zeer nauwlettend in de gaten nu (laatst was het gewoon acceptabel nog geen vocht rondom haar hart) maar zodra ze dit zien word ze met spoed gehaald en blijft het zoals het nu is wordt ik bij 37 weken sowieso ingelijd.

 • Rikje

  Straks prikje voor kinkhoest halen, zijn er nog meer meiden die daar voor gaan?

 • amles

  Ja ik ook. Nu 7 dagen terug en voel de plek in mijn arm nog steeds.

 • Mom3kidss

  Moest die van mijn gynaecoloog tussen de 26 en 30 weken doen. Met 27 weken heb ik die gedaan

 • Marie86

  Ja! Heb hem al gehad!

 • sst

  Ja, al gedaan.

 • Liess91

  Hallo week 33! 😁 Afgelopen vrijdag mijn laatste werkdag gehad, dus nu heerlijk genieten van mijn verlof!!❤️ Lekker in alle rust voorbereid op de komst van de kleine man!

 • Marie86

  Geniet er lekker van! Ik mag nog 1,5 week werken

 • sst

  Me too! Geniet!

 • Liess91

  Dankje! Jij ook!!

 • Shadowtje

  En alweer 33 weken. Deze week een zwangershoot gedaan en instructie gehad mbt bloedglucose prikken als gevolg van een afwijkende bloedsuikerwaarde. Geen koekjes en snoepjes dus....wordt nog lastig met de decembermaand in het vooruitzicht.
  Verder nog lekker bezig met allemaal normale dingen.

 • Rikje

  Vandaag alweer 33 weekjes helaas niet zo fit zere opgezette keel vooral moeilijk met slikken, en weer ontzettend last van pijnelijke borsten 😔 en donkere urine heel raar nog meer meiden last daar van ? Vorige zwangerschap nooit gehad 🤔

 • MKL

  Hoi Rikje, de donkere urine heb ik ook. Ook nooit gehad bij mijn andere 2 zwangerschappen. Laat steeds mijn urine testen maar het is wel goed geven ze aan. Nog maar even uitzitten denk ik zo😉

 • Rikje

  Oké, dat is fijn. Drink toch wel voldoende vindt ik😁 hahah dat zei me man ook al 💪🏻

 • LDYL

  Vandaag 33 weken, en dat is even slikken. Ik ben zo druk bezig met mijn werk (ik werk nog 38 uur), mijn oudste en zijn voetbal (3x per week) en zwemles en allerlei andere dingen dat ik INEENS besef dat over 3 weken de baby al geboren "mag" worden! Wauw! Ik merk dat ik er nog niet helemaal ben in mijn hoofd.

  Bij mijn oudste was ik al weeeeken aan het aftellen en nu denk ik ineens HO! STOP! Maar dat neemt natuurlijk niks weg aan het feit dat deze baby meeeer dan geliefd en welkom is!

  Lichamelijk is alles prima. Hoe ik enkele weken geleden nog dacht het niet meer vol te houden (bekkenklachten, zeer ernstig maagzuur (hulde aan Omeprazol), rugklachten) en vastbesloten was om met 34 weken te stoppen met werken, voel ik me inmiddels prima (met de algemene ongemakken daargelaten) en ga ik gewoon lekker door tot 36 weken! :)

 • Rikje

  💪🏻 Girl pouwer ! Ik vindt de tijd ook erg snel gaan ik werk ook nog ruim full time en moet ook nog best best veel klusjes doen 🙈voor de babykamer enz.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van dinsdag, 29 januari 2019 tot en met maandag, 4 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50