Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1513)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • DionneSharona

  Aangekomen in week 33 🥰 ben super blij dat m'n twee meisjes er nog zitten!! Ook al is het nu wel echt zwaar en raak ik het echt zat. M'n meisjes doen het zo prima en ben super blij en trots ❤️❤️

 • Myla04

  Weer een weekje verder! 🥰
  Ooh kleine schat wat hoop ik deze week snel voorbij te zijn!
  Je doet het op jouw manier goed daarbinnen,
  je bent kleiner en smaller dan je grote zus!
  Maar die kan haast al niet wachten op je komst!

  Dagen duren lang als je platte rust moet houden!
  Suikerboontjes zijn wel volledig klaar enkel nog je naam erop! ❤️

 • baby4-2020

  Spannend hoor! Hopelijk blijft je kindje nog even lekker in je buik! Maar kan me goed voorstellen dat de dagen voorbij kruipen op deze manier! Nog even volhouden

 • Myla04

  Het is echt leven van dag tot dag!
  En bij grote zus op 34w1d bevallen dus ik ga zo blij zijn als ik deze zwangerschap wat langer mag dragen! 🥰

 • Kayl1988

  Hallo week 33 🤗
  Deze laatste weken gaan traag haha wil zo graag de kleine in mijn armen .
  De echo was verder goed met 31 weken gehad was hij rond de 1900 gram hij zit wat boven de curves.
  Ben benieuwd of ik ook een babyshower krijg 😄 heeft iemand die al gehad of ook nog niet. Tot nu toe echt een behoorlijke buik baby ligt ook met de billen onder mijn ribben te drukken gelukkig niet pijnlijk maar raar gevoel.
  Overgeven moet ik bijna mijn hele zwangerschap echt veel heb daar maar gevraagd maar helaas kunnen ze daar niks aan doen vervelend is het wel want je krijgt er een zere keel van maar nog even volhouden.
  Hoop 24 juni meer te horen over de geplande keizersnede tot nu toe werd mij gezegt dat dat op het allerlaatst besproken word en ik vind dat zo niet fijn want daar kan ik dus absoluut niet tegen ik ben zo persoon wat zich dan even moet voorbereiden op de angst en de ruggenprik ben echt bang gewoon nachtmerries ervan .

 • baby4-2020

  Haha ja die laatste weken hè 🙈 tot nu toe vind ik de tijd echt omvliegen! Fijn dat de echo goed was!
  Ik heb geen babyshower gehad nog maar verwacht er eigenlijk ook geen😅
  Dat spugen lijkt me echt zo vervelend iedere avond weer! Misschien dat als hij I daalt dat het dan minder word? Hoop het voor je!!
  En hopelijk krijg je de 24e meer duidelijkheid!

 • Bossje

  Hoop ook voor je dat je 24 juni meer duidelijkheid krijgt, en anders gewoon zelf duidelijk aangeven dat deze onzekerheid je teveel stress geeft. Want dat is niet goed.
  Je moet nu juist lekker kunnen ontspannen en genieten (op de kwaaltjes na😅).

  Is t spugen al iets minder?

 • Kayl1988

  Precies stress en spanning is ook helemaal niet goed.
  Spugen nog steeds een ellende elke avond weer emmer staat naast bed 😂 baby beweegt ook erg veel en voor mij gevoel ook echt met de billen boven in mijn buik misschien dat daarom mijn maag in bedrukking ligt en niet alles verteerd kan worden. Ga ook wel zeggen de 24e dat ik wel wil weten van hoe of wat. Vind ze hier in ziekenhuis zo makkelijk over alles praten . Hoe gaat het met jou nu ?

 • Esther260720

  Vandaag heb ik een groeiecho gehad met 33+4. Ze is een klein baby’tje zoals ook al werd gemeten tijdens de 20-weken echo. Alle metingen iets onder de curve. Maar helemaal in verhouding 🙂 Ze wordt nu geschat op 2040 gram. Ze had de hik tijdens de echo 🥰 En zoals op elke echo was ze op haar duimpje aan het zuigen 😅 Ik kan echt niet wachten tot ze er is! 🎀 Hoe zijn jullie echo’s gegaan?

 • baby4-2020

  Fijn dat je echo goed was! Een klein meisje dus😍 Ahh zo lief he dat duim sabbelen! Wij hadden gisteren ook een groeiecho en hij lag ook weer op zijn duim te sabbelen En hij had ook de hik😅 zo bijzonder weer om te zien! Verder waren de metingen ook goed, buikje en beentje iets boven het gemiddelde, hoofdje is klein maar groeit wel mee dus prima! Het geschatte gewicht was ongeveer 2400gram.

 • Esther260720

  Aahw wat leuk dat jullie baby’tje ook op z’n duimpje aan het zuigen was 🥰 Zo lief! Fijn dat alles goed was. Nu aftellen! 🤗

 • Bossje

  Ooooh super schattig dat ze nu al op haar duimpje zuigt 😍
  Wanneer mag je weer?

  Ik mag 25 juni weer, de liggingsecho, kijk er nu al
  naar uit om haar weer te zien!🥰 ben benieuwd hoeveel ze dan weegt..
  Met 30 weken woog ze 1670 gram...
  vorige week was ze al flink ingedaald zei de verloskundige (ze heeft t 4x gecontroleerd omdat ze verbaasd was dat ze al zo diep lag😅).
  Ben nu echt aan t aftellen!

 • Esther260720

  25 juni is ook alweer bijna! Ik krijg nu geen echo’s meer. Dus de eerste keer dat ik haar weer zie is bij de geboorte 😅 Het begint nu op te schieten hè! Je baby’tje is vroeg ingedaald idd! Bij mij is ze nog niet ingedaald. Maar dat komt vanzelf 🙂 Ze ligt wel met haar hoofdje naar beneden.

 • Maudx

  Vinden ze 2040 klein?
  Ik heb vandaag ook controle gehad. Baby werd geschat rond 1863 gram. De verloskundige vindt dit klein en moet over 3 weken weer groei echo krijgen.
  Ik kan ook niet wachten tot ze er is. Kan ze haar kleertjes dragen.

 • Esther260720

  Ja blijkbaar 😅 Alle metingen onder de curve, maar 2040 gram lijkt me wel gemiddeld als ik dat zo lees. Wel fijn dat ze het goed in de gaten houden en dat je over drie weken weer een groeiecho mag 🙂

 • Mommy-G

  Hee allemaal,

  Hoe gaat het bij jullie?
  Bijna 34 weken, vorige week controle gehad blijkt dat het kindje aan de lichte kant valt qua gewicht rond de (1700) volgens de Gyn is het verder niet zorgelijk, en ligt nog steeds onvolkomen stuit.. verder voel ik me super goed heb nergens last van. Mijn buik is ook niet al TE belemmerend groot. Iemand die zich hierin herkend ? ergens maak ik me zorgen om gewicht en afvraag of het kindje nog zal draaien

 • baby4-2020

  Hier ook geen hele grote buik! Ik weet niet hoe zwaar ze het nu schatten, morgen weer een groeiecho dus dan zal ik het eens vragen.
  Maar als de gyn zich er geen zorgen over maakt zou ik dat ook niet doen jò! Het is vaak ook maar een schatting hé, en kan nog goed groeien komende weken! Krijg je nu nog een extra groeiecho? En wat zei de gyn van de onvolkomen stuit? Dacht ze dat het nog wel uit zichzelf kan draaien?
  Spannend hé! Wel fijn dat je je zo goed voelt!

 • Mommy-G

  Hee,

  Moet om de 2 weken naar de Gyn ter controle, tot week 36 moet het normaal gesproken al gedraaid zijn, weet verder ook niet veel. Ik geloof dat ik bij de volgende controle meer over te horen zal krijgen hoe het verder zal verlopen. Hopen dat het kleintje ondertussen ook meer aankomt.

  Al naar de controle geweest ?

 • baby4-2020

  Oké, Hopelijk is het inderdaad gedraaid dan! Vervelend dat je dan nog niet precies weet hoe of wat he!
  Ben net geweest, echo was goed. Hoofdje is klein maar groeit wel gewoon mee, dus prima! Buikje loopt iets voor op groei, ze schatte het op ongeveer 2400gram.
  En hij lag weer lekker op z'n duimpje te sabbelen

 • baby4-2020

  Vandaag 33+3 weken zwanger! En gisteren mijn laatste ochtendje gewerkt. Lekker verlof nu! Ik voel me eigenlijk best goed! Nog steeds pijn in m'n bekken maar het is te doen. Ik slaap weer wat beter en merk dat ik weer meer energie heb! Heel fijn want wil nog heel wat doen😅 De kids zijn weer lekker naar school, ook wel fijn, lekker stil in huis en dan doe je toch veel meer op een dag!
  Donderdag weer een groeiecho, ben benieuwd!
  Hoe gaat het met jullie allemaal?

 • Esther260720

  Wat fijn dat je je goed voelt en dat je verlof is ingegaan! Hopelijk hou je de energie nog even vast! Ik werk nog 2,5 week door tot vier weken voor de uitgerekende datum. Gelukkig voel ik me ook prima. Ondertussen wel al ‘nesteldrang’ hoor 😅 Kleertjes gewassen en kamertje helemaal in orde. Ik kan eigenlijk niet meer wachten 🥰

 • baby4-2020

  Oh wat goed zeg dat je zo lang door werkt! Wel fijn dat je daarna dan extra lang hebt he! Fijn dat je je goed voelt! Heerlijk hé om alles helemaal klaar te maken voor onze kindjes Ik kijk er ook steeds meer naar uit! Maar waar ik het bij de andere 3 echt al zat was en de weken aan het aftellen was, geniet ik nu echt nog van het zwanger zijn!

 • mcvr

  Súper zeg, dat het wat beter gaat!! 💪
  Hier ook op en af; vorige week veel last gehad van mijn kuiten waardoor sporten erbij in schoot. Fietsen op de hometrainer nog wel gedaan. Ook mentaal werd het zwaarder door slecht slapen. 😬 Ik ben een heel eind opgeschoten afgelopen dagen: kleertjes gewassen, speelgoed gewassen enz. Gaat dus echt de goede kant op nu. 😇 Het kaartje komen we niet helemaal uit; zal ik eens een nieuw topic over openen in deze dagen. Ben benieuwd hoe anderen ernaar kijken. 😇

  Wat staat er nog op jouw takenlijst?

 • baby4-2020

  Ja heel fijn inderdaad!
  Au je kuiten, had je veel kramp? Ik vind het echt super knap dat je het zo lang vol houd om te sporten! Ik moet er niet aan denken🙈
  Dat herken ik inderdaad wel ja, dat je als je slecht slaapt het mentaal ook minder gaat! Gaat het slapen nu weer wat beter of niet?
  Heerlijk zeg, kun je lekker afstrepen op je todo-lijstje! Kaartje is ook wel een dingetje hé, wij hebben dat gelukkig klaar!
  Verder heb ik nog heel veel schoonmaakklussen op mijn lijstje staan, kamertje nog wat gezelliger maken, ik wil nog een ledikantdeken en waskussenhoes naaien en eigenlijk ook nog wat kleertjes. Ik heb nog een kastje wat nog geschilderd moet worden, wil ik eigenlijk ook nog doen maar goed dat kan ook erna😂
  Maar ik zie wel hoor, eerst alles schoonmaken en dan kijk ik wel waar ik nog aan toe kom!

 • mcvr

  Haha, het ergste met die schoonmaaktaken is; je verzint er steeds meer bij en bent nooit klaar! Want; als je eenmaal de taken hebt afgestreept, kan je weer van voren af aan beginnen omdat het opnieuw (in ‘nesteldrang-ogen’) vies is! 🤣
  Gelukkig gaat het slapen weer beter, de spanning in de kuiten is nu beter onder controle. 😇 Meteen de tenen naar me toe trekken en niet uit willen rekken ‘s ochtends, helpt goed. Plus dat ik nog weer meer ben gaan letten op: genoeg drinken, genoeg eiwitten eten/drinken en braaf mijn Davitamon pilletje innemen.

  Dat sporten; ik vind het ook vreselijk... Het ‘leed’ wordt iets verzacht door ondertussen te netflixen en dergelijke. Maar: het trauma van niets meer kunnen in de vorige zwangerschap, blijft mij genoeg motiveren om door te zetten. Ik hoop ook onder de +20 kg te blijven, ik zit echter nu al op +17, dus dat wordt spannend. Heel netjes eten (niet toegeven aan mega snack-momenten) lukt mij niet zo goed. Het sporten en fietsen op de hometrainer compenseren dit dan weer een beetje. 😊

  Dat kaartje; echt he... ik ben nogal perfectionistisch, best lastig met dit soort dingen. Ik vind eigen foto’s in kaartjes heel belangrijk. 🤷‍♀️😆

 • baby4-2020

  Inderdaad, je bent nooit uitgepoetst😂
  Fijn dat het slapen weer wat beter gaat!

 • mcvr

  🙈😆

 • mcvr

  Súper zeg, dat het wat beter gaat!! 💪
  Hier ook op en af; vorige week veel last gehad van mijn kuiten waardoor sporten erbij in schoot. Fietsen op de hometrainer nog wel gedaan. Ook mentaal werd het zwaarder door slecht slapen. 😬 Ik ben een heel eind opgeschoten afgelopen dagen: kleertjes gewassen, speelgoed gewassen enz. Gaat dus echt de goede kant op nu. 😇 Het kaartje komen we niet helemaal uit; zal ik eens een nieuw topic over openen in deze dagen. Ben benieuwd hoe anderen ernaar kijken. 😇

  Wat staat er nog op jouw takenlijst?

 • Alisya

  Wow echt knap dat je nog sport!! Ik hoop na de bevalling weer te kunnen sporten. 💪Ben nu echt een couch potato!

 • mcvr
  Ja... ik kan het zelf ook nauwelijks geloven dat het allemaal nog lukt! 🤷‍♀️😆 Mijn doel was ook wel een beetje om er mooi op te staan bij de fotoshoot. Is helemaal gelukt...! 60 prachtige foto’s kwamen eruit 😄
 • Alisya

  Super mooie foto! Prachtige buik heb je. 🥰

 • mcvr

  Dank je 😄

 • Maudx

  Wanneer ben je uitgerekend? Ik ben 29 juli uitgerekend en ga 6 weken van te voren op verlof. Volgens mijn werkgever is dat 24 juni. Klopt dat, want ik tel 1 week eerder?
  Donderdag ook een echo gepland, heel erg moe laatste tijd en last van harde buiken hier.

 • Robbin92

  Ik ben 28 juli uitgerekend en mijn verlof begint 17 juni! Heb 6 weken voor uitgerekende datum verlof.
  Dus dan zou het bij jou 18 juni zijn

 • Maudx

  Het klopt idd. Ik heb mijn werkgever gesproken, het is gewijzigd naar 18 juni. Mag vanaf volgende week op verlof. Heel fijn natuurlijk. Ik vind het allemaal heel zwaar worden omdat ik ook een kleine thuis heb zitten lopen.

 • Robbin92

  Fijn! Ik kijk er ook echt al naar uit! Nog een weekje 😄

 • Maudx

  Ik kijk er ook naar uit haha.

 • baby4-2020

  Ik ben 24 juli uitgerekend, en mijn eerste verlofdag is officieel zaterdag 13 juni. Jou eerste verlofdag zou volgens mij 18 juni moeten zijn hoor! Dat is 6 weken voor je uitgerekende datum!
  Vervelend hé die moeheid. Merk je verschil op de dagen dat je vrij ben?
  Of misschien je Hb even laten controleren? Misschien is dat aan de lage kant daar kun je jezelf ook echt moe door voelen!
  De harde buiken zijn wel herkenbaar. Toch een teken dat je wat rustiger aan moet doen maar dat lukt hier ook gewoon niet altijd😏

 • Maudx

  Het is gelukkig gewijzigd. Ik mag vanaf volgende week donderdag op verlof. Ik heb ook last van maagzuur, het wordt steeds erger. En af en toe kramp in me buik beneden. Nee ik heb mijn hb niet laten controleren. Donderdag mag ik op controle gaan. Hebben jullie zwangerschap plan al af?

 • baby4-2020

  Oei proberen heel veel rust te nemen dan! Hopelijk kan je kindje dan lekker groeien!
  Heb je bij vorige keer wat aan je plan gehad? Dan zou ik het gewoon maken als ik jou was!
  Ik neem voor het maagzuur wel eens een rennie, probeer het eerst met gele vla maar dat werkt niet altijd.

 • baby4-2020

  Fijn zeg! Kun je ook af gaan tellen! Zo vervelend hé dat maagzuur! Ik probeer nu de dingen waarvan het erger word te vermijden maar heb er ook nog best veel last van. Hopelijk word de moeheid wat kinder als je met verlof bent, als je wat meer rust kan nemen! Nee ik heb nog geen plan, maar had ik bij de andere 3 ook niet. Ik zie wel hoe het komt☺️

 • Maudx

  Ik heb vanochtend controle gehad. Verloskundige vond mijn buik aan de kleine kant. Ze wou voor de zekerheid de baby meten. Gewicht was 1863 gram. Ze liet een grafiek zien en de lijn van de baby was gezakt richting de rode lijn. Ze maakte zich zorgen. Over 3 weken weer groei controle. Ik moest nu meer rust nemen en minder doen.

  Ik had bij de vorige zwangerschap plan. Nu twijfel ik haha. Neem je iets tegen maagzuur?

 • houvanmijnhartjes

  Vandaag controle gehad. Alles was goed. Aangegeven dat ik heel veel harde buiken heb en ontzettend veel pijn in mijn liezen. Meneer blijkt ingedaald te zijn. Dat verklaard ook het gevoel dat ik soms denk dat hij eruit valt als ik te lang sta of loop😂. Overal 3 weken controle en gaan we het hebben over de bevalling. Komt echt dichtbij nu🤗

 • Alisya

  Heel herkenbaar! Heb je ook moeite om langere stukken te lopen en staan?

 • Wideawake

  Hier had ik dat gevoel ook; bolletje lekker naar beneden. Echter kort na de vorige echo veranderde het gevoel en de plaats van het getrappel. Ik ben bang dat hij verkeerd gedraaid is 🙄

 • houvanmijnhartjes

  Ooh echt?! Pff hopelijk voelt het alleen zo en ligt hij gewoon goed! En anders, hopelijk draait hij weer goed, is nog tijd!!
  Hier ligt meneer al goed laag met z’n koppie, vind het zo vreemd aanvoelen😅. Mijn andere 2 zijn pas tijdens en vlak voor de bevalling ingedaald, dus niet echt iets van gemerkt. Maar hij is ook erg groot, dus echt ruimte boven heb ik ook niet helaas. Iedereen zei, oh als ze ingedaald zijn gaat je maagzuur weg.. nou hier niet dus😂

 • c1992

  Fijn dat alles goed was! Hier ook veel last, baby is idd ook ingedaald. Iniedergeval mooi op tijd


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van dinsdag, 25 augustus 2020 tot en met maandag, 31 augustus 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50