Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1013)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 1ekindjeopkomst
  Vandaag aangekomen in week 33 en weer eens mogen spieken naar ons kleintje. Alles was perfect in orde. Het had grote voetjes en al veel haar zei de vroedvrouw. Volgens de schattingen zou het nu 45,8cm groot zijn en 2061g wegen. Ze zei ook dat het zeker tot 37 weken zou blijven zitten. Wij zijn benieuwd! Ook 4D echo gehad maar ze verstopte steeds haar hoofdje met ofwel haar handjes of haar voetjes.
 • 3love

  wow, blijft mooi!

 • Babysept

  Vandaag controleafspraak gehad bij de verloskundigen. Morgen alweer 34 weken! Nu ging de verloskundigen voelen hoe de baby lag, en daarbij zei ze eerst hier links ligt het ruggetje maar terwijl ze voelde zei ze Ohnee denk toch hier rechts maar dan diep onderin. Best gek dat de verloskundigen het niet meteen goed voelde toch? Aangezien ik vaak de vraag krijg heb je een tweeling in de buik vanwege de grootte ga ik nu bijna twijfelen. Ik weet dat die fout nooit meer word gemaakt eigenlijk en dat ze het altijd bij de echo’s optijd zien maar vond vandaag wel gek🙈
  Heb nu wel meer de vraag van hoe kan het dat ze zo twijfelde...

 • Sleeperson

  Ik zou me ook wel wat onzeker voelen als ze het eerst zo zegt en dan anders. Had je een nieuwe verloskundige of dezelfde persoon als bij je andere controles?

 • Babysept

  Nee gewoon dezelfde, zelfs dezelfde als bij mijn eerste kind.
  Best gek toch? Toch twijfel ik niet maar vind het meer raar...

 • Sleeperson

  Woohoo 33 weken vandaag. Ik voel me de laatste dagen beter dan vorige week. Het is nu al bijna een week geleden dat ik nog pijnlijke harde buiken heb gehad. 😁 Jeej. Elke week voel ik m'n tempo wat achteruit gaan en merk ik dat een dutje van een uur in de namiddag wel deugd doet. Mijn buik voelt hard maar zolang ie geen pijn doet hoor je me niet klagen 😊 Vrijdag heb ik opnieuw een echo. K'ben super benieuwd 😁

 • 3love

  Joepie hier ook geland in week 33! Fijn dat het goed met jullie gaat de meiden en jij ;)
  Hier gaat het ook goed, heerlijke temperaturen buiten dat scheelt een hoop kwaaltjes ;) nog 2 weken werken kan niet wachten

 • anmh

  Kan je het indalen als ‘zwaarder’ ervaren? Dat is 1 ding wat ik momenteel zeker weet namelijk;) dat die kleine dat aan t doen is... de verloskundige voelde t een week of 2 geleden al een beetje, nu ook n beetje dat menstruatieachtige gevoel soms, drukkend, soms inééns acuut moeten plassen, en t gevoel alsof er echt iets lager in mn bekken zit... dus dat zal wel indalen zijn?
  Die buik vind ik idd ook wel zwaarder worden. Maar sowieso, 50-60 u/wk werken/leren (stages dus) valt me echt zwaarder. Geheugen van niets, vermoeid... nog steeds (gelukkig) geen fysieke klachten en kwaaltjes (behalve dus die vermoeidheid Haha) en vind dat ‘stiekem kroelen’ onder mn doktersjas terwijl ik gewoon zit te werken súperleuk :)

 • 3love

  T indalen kan vooral als vervelend aan voelen maar daarna als een ‘zwaar’ gevoel aan voelen omdat het hoofd dan echt in je bekken ‘hangt’ ik kreeg daarna wel last van mijn lage rug, bekken en zelfs wat last van zenuwpijn in mijn benen doordat die kleine ook op die diepe zenuwen lag.... het is gelukkig bij iedereen anders ;) voordeel is wel dat je weer wat lucht krijgt en je maag weer wat ruimte ;) 50-60 uur is echt heel veel joh.... pittig!
  Hier ook wel beginnende dementie haha super vervelend! Blijft gaaf he dat buikgevoel, nu is je kleintje nog alleen van jou, straks moet je gaan delen ;)

 • anmh

  Ohh hier ook nog 2 weken werken/coschap! Kan niet wachten tot het zover is! 🙌🙌

 • 3love

  Nou he, pittig hoor die laatste werk-weken ;) we zijn r bijna meiden ;)

 • anmh

  Valt me op dat t sinds deze week écht zwaarder lijkt dan hiervoor... alsof er iets wezenlijks veranderd is (terwijl dat volgens mij niet echt zo is ;))

  Wel lekker volgende week maar 4 dagen werken, week erna 3... dus het is nog overzichtelijk ;)

 • Nurcantje

  Ja he! Ik heb er ook echt last van! Vooral dat ik het gevoel heb dat ik loodzwaar ben, geen conditie heb en daarbij kortademig ben. Waar heb jij precies last van?

 • 3love

  Kan hoor, buik wordt (nog) groter en zwaarder en wellicht daalt je kleine al wat in... plus de vermoeidheid die weer terug komt.... de laatste loodjes wegen echt t zwaarst....

 • Sleeperson

  Oo aftellen en dan zalig thuis genieten.

 • anmh

  Spannend vrijdag! Ben heel benieuwd naar je echo en of alles goed is!:)
  Maar je klinkt goed! Lekker rustig aan doen, wéér een week verder!

 • eveline1983

  Maandag terug controle bij de gynaecoloog. Hopelijk ligt de baby niet meer dwars! S

 • mpwv

  Vandaag weer reguliere controle bij de vk gehad. Meneertje groeit goed, hartje klonk goed. Maar het allerbeste nieuws is hij is omgedraaid en ligt met zijn hoofd vast in mijn bekken! . Geen stuit meer gelukkig. Dat hij vast ligt in mijn bekken dat idee had ik ook al wel.. benen dicht of gekruist zitten voelt niet heel comfortabel meer.. nu twee weekjes wachten en dan een liggingsecho (nouja voor de fun ).

  Btw hebben jullie ook snachts zo veel last van de hitte? Weet soms geen houding meer aan te nemen of waar ik het moet zoeken van benauwdheid.

 • Mamv4

  Hee wat fijn dat je mannentje gedraaid is. Ik ben 32 weken maar zag jou verhaal voorbij komen. De mijne ligt ook al een tijdje in stuit. Heb jij gevoeld dat hij draaide?
  Ik heb trouwens ook bar last van de hitte. Maar meer overdag dan s'nachts moet ik zegge

 • Mpwv

  Nee eigenlijk niet gevoeld. Wel heeft hij zeker wel eens per dag de hik en merkte dat ik deze opeens onderin voelde. Ja de hitte lijkt ook niet beter te worden aankomende week . Wat mij betreft mag het wel even flink plensen hoor en fris windje erbij. Heb je last van vocht vasthouden?

 • Mamv4

  O oke, nou ik wacht nog maar even af dan. Hopen dat de mijne ook nog gaat draaien. Ben bang van niet want hij ligt al weken in dezelfde houding.
  Nou zeg dat...dat zou heerlijk zijn. Beetje verfrissing.
  Nee ik heb geen last van vocht vast houden. Jij wel?

 • mpwv

  Ik duim met je mee dat hij/zij op tijd draait . Heb je al wat huis tuin en keuken trucjes geprobeerd? Het schijnt als je met je bekken hoger gaat liggen dan de buik dat hij/zij dan meer ruimte heeft om te draaien. Maar dat hij al vast ligt is ook niet geheel een pretje hoor. (ik zorg in ieder geval dat ik niet ga waggelen) maar als je staat/loopt dan krijg je toch gemene steken en lijkt of er een steen ligt. Nee wonder boven wonder heb ik er ook geen last van vocht vasthouden. Wanneer ben je uitgerekend?

 • Mamv4

  Thanks, hopen dat het helpt. Het voelt ook niet zo fijn een hoofdje tegen mn ribben
  O dat trucje ga ik is proberen. Wie weet werkt het. Nee als het al vast ligt krijg je echt zo'n naar gevoel van onderen en die steken zijn ook behoorlijk heftig. Ik heb eerder een stuitbevalling gehad. Ging als een trein maar had in mn hoofd om lekker thuis te bevallen.
  Fijn dat je ook geen last heb van vochtvasthouden.
  Ik ben 9september uitgerekend. Jij?

 • Mommylis

  Morgen 33 weekjes nog 3 weekjes werken en dan lekker met verlof!!! Voel me nog steeds super, de hele zs geen klachten gehad. Hoe voelen jullie je?😊

 • No-more-coffee

  Wauw wat een geluk hele zs geen klachten!!! Echt helemaal niks?

  Hier gaat t ook wel redelijk maar alles word wel zwaarder en ben snel moe, bukken en alles geeft wel een harde buik gelijk. (Dus als iets valt op de grond bestaat t ook niet meer voor mij😅) laatste dagen ook wel een emotioneel wrak aan t worden , arme manlief 😏 Nog 2 weken werken, zie er tegen op die laatste loodjes , heb op een of andere manier met diverse collega's ineens woordenwisselingen 😂 Achja nog eventjes......

 • Mommylis

  Nee eig zo goed als klachten vrij, paar keer wat maagzuur maar dan eet ik vanille vla en dan is het weg. Haha herken het wel hoor..woordenwisseling over werk of andere dingen? Wanneer ga jij precies met verlof?

 • No-more-coffee

  Nou geniet er van Haha lijkt me heerlijk!! Ja weet niet collega's lijken me steeds verkeerd te begrijpen vinden me enorm bijdehand maar naar mijn idee valt dat echt reuze mee 😂😂 word tijd dat ik met verlof ga Haha! Mijn laatste werkdag is 19 juli dus nog ffies 😊

 • Mommylis

  dat is vroeggg🙊😢 nog even volhouden, het klopt wel wat ze zeggen dé laatste loodjes wegen het zwaarste! we tellen samen af!

 • No-more-coffee

  Ja zeker weten maar we kunnen t!!! 💪🏼💪🏼

 • Mommylis

  Zeker weten het lijkt nog zo langgg🙄 moet jij ook nog 4 x 4 dagen?

 • No-more-coffee

  Ik heb nog 6 diensten voor de boeg , waarvan 4 achter elkaar om 7u😩

 • Mommylis

  haha heel herkenbaar maar goed zometeen lekker los laten!!! Ik tel samen met je af, ik heb 19 juli ook de laatste zo'n zin in🙊

 • No-more-coffee

  Ja toch heeerrrlijk straks alles achter laten zie er heel erg naar uit 😁 Idd aftellen tot de 19e, we kunnen het!! 🍀💪🏼

 • No-more-coffee

  De tijd gaat zooo langzaam 🙈🙈 Ben zo ontzettend benieuwd hoe de kleine meid eruit ziet!!!

  Nog 3 weken werken en dan mag ik ook met verlof.. Zie er erg naar uit , merk dat veel dingen langs me heen gaan en het me allemaal al niet meer zo veel boeit 😅

 • Brietje79

  Jaaaa 33wkn! Kortste geval nog 4 te gaan!

  Hoe doen jullie het in de warmte? Normaal hou ik er echt van maar kom nu al opgeblazen mijn bed uit!!

 • No-more-coffee

  Fingers crossed idd voor de 37 weken 😅👍🏻

  Irritant he met die warmte! Ik hou er ook van maar nou is t best even lastig!! Ik zit veel met mijn voeten omhoog (als t kan) , niet te actief echt heel rustig aan en veel water drinken! Meer kan je ook niet echt doen lijkt mij😅

 • Brietje79

  Hahaha nee meer kan je niet! Heb wel gewoon natuurlijk botox lippen🤣🤣🤣

 • No-more-coffee

  Hahaha 👄👄👄 die heb ik dan weer niet, wil je ruilen met mijn olifant voeten?😂

 • Brietje79

  Whahah zijn die van jou minder erg dan de mijne dan mag het🤣🤣🤣

 • No-more-coffee

  Oh oh oh wat hebben we t zwaar als opgeblazen olifantjes 😂


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van zondag, 30 september 2018 tot en met zaterdag, 6 oktober 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50