Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1558)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Bridgey

  Week 33.. eindelijk. Nog 3 dagen werken deze week.. tijd lijkt voorbij te kruipen.. vooral als je je elke dag zo beroerd voelt. Fijn dat het voor de buitenwereld een stuk sneller lijkt te gaan. Dat zeggen ze namelijk elke keer.. gaat snel hè?? Pff. Mannetje is lekker druk heeft ruimte genoeg in elk geval. En heb vandaag ineens zin om de kerstboom op te zetten.... Leuk die hormonen🤣🤣🤣

 • Camelia22

  Week 33 🥰❤

 • Meliss292020

  33 weken alweer🤰🏼🥳🥰 begint eindelijk een beetje op te schieten!🤣💗

 • Keet1983

  33.1 week. Maandag eindelijk weer een (groei)echo. De laatste was met 19 weken. Hopelijk gaat alles goed maar heb er een goed gevoel bij. Ze is lekker beweeglijk en ik voel mij ook prima!!

 • Prinsesje2020

  Blij en trots. Welkom week 33

  Blijf nog even zitten meisje en groei goed!! We kijken wel naar je uit.

 • Moeshke

  Week 33 de vermoeidheid begint precies terug te komen. Ook heb ik sinds een aantal dagen echt last van pijnlijke steken of trekkerig gevoel onderaan. Het voelt soms ook alsof het daar beneden gans blauw ziet en opgezwollen is, als ik dan in de spiegel kijk is er niets aan de hand nog dames die dit herkennen? Ik vermoed dat dit te maken heeft met het indalen van de baby....

 • Keet1983

  Huh ja hiero een warzone daar beneden. Spataderen en flink wat vocht vasthouden. Pijnlijk en lelijk. Volgens VK wel normaal ...

 • Elien_

  Ik heb dit ook, denk ook dat het met indalen te maken heeft.
  Helaas als ik in de spiegel kijk is er toch een verschil zichtbaar tegenover voor de zwangerschap 🙈🙈🙈

 • Mama.van.c
  Mijn kleine dikkiedik 🥰🥰🥰 voor t eerst in 33 weken zijn gezicht gezien kleine eigenwijs

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van maandag, 14 december 2020 tot en met zondag, 20 december 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden