Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1301)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Valerie85

  Hoera alweer 33 weken zwanger

 • MamaJL

  Ja, 't schiet al op.

 • Cherlean

  Alweer week 33 😅 gaat lekker hard nu !
  Van de week mijn 2e groei echo gehad en alles zag er goed uit.
  Babygirl 🎀 ligt al met het hoofdje naar beneden en is al aan het indalen.
  Buik zit behoorlijk in de weg nu

  Hier ook alles gewassen en klaar gezet...ben lekker op schema gelukkig.
  Over 2 weken mijn vluchtkoffer nalopen en verder inpakken.

  Klachten waar ik nu mee te maken heb, super vergeetachtig 🙈, veel plassen en moe in de middag.

 • MamaJL

  Indalen had van mij ook wel gemogen. Baby blijft maar op mijn schaambeen drukken. Oh my, echt steken!

 • Wondertje-num-5

  Hallo week 33 nog 6.6 weekjes te gaan💪 heel langzaam dood op ant raken van het slechte slapen

 • MamaJL

  Mis de middagdutjes van mijn eerste zwangerschap zo.

 • Babybelly26

  Goedemorgen!
  Hoe is het met alle zwangeren? Lekker aan het groeien?
  De laatste weken gaat het wel heel hard, zo hard dat er nu striemen zichtbaar worden. Hoe is dat bij jullie?
  Hebben jullie al alles klaar? Ik heb afgelopen zondag een babyshower gehad, dus de kleertjes die ik daar gekregen heb, hoef ik alleen nog maar te wassen. Verder alles af en klaar voor de komst van onze kleine prinses.

  Mijn klachten op dit moment: heeeeel veel plassen, om gek van te worden!
  En verder voel ik me eigenlijk nog steeds top! Nog 3,5 week werken en dan lekker genieten van mijn verlof.

  Ik ben benieuwd hoe jullie de zwangerschap ervaren. :-)

 • xmjfvx

  Week 33💙

  Afgelopen vrijdag te horen gekregen na de gtt dat ik zwangerschap diabetes heb (8.6 na test) en mocht vandaag gelijk naar de diabetes verpleegkundige. De baby loopt 3 weken voor met buik in groei.

  Nu vandaag daar geprikt, was het 6.3 2 uur na lunch en net voor avond eten 5.3. Ik twijfel een beetje aan de gtt😑 maar goed is nog maar 1 dag aan t meten dus even de week afwachten. Dan met 34.5 weken weer een groei echo en dan afspraak met Gyneacoloog betreffende de bevalling.. spannend allemaal!

 • LieveMara

  Hello week 33! Inderdaad dement aan het worden. Voor de zoveelste keer m'n pinpas thuis vergeten, en daar kom ik uiteraard pas in de rij van de supermarkt achter 🤦‍♀️

 • Mommy__

  Hallo week 33🙋🏻‍♀️ Superblij dat ik zo ver ben met tweelingzwangerschap. Nou heb ik sinds vorige week hoge bloeddruk. Moet wel vaker naar controle. Hoop dat ik week 34 kan behalen, dan zijn de longen van mijn prinsesjes rijp. Ik kan niet wachten💓💓

 • mickey84

  Succes met de laatste weken, ik duim ook voor je mee.
  Hier helaas ook een te hoge bloeddruk nu aan de medicatie.( en onder controle Zh om de 3 dagen )
  Elke week die we verder komen is er weer 1.

 • Mommy__

  Jaa dat had ik vorige week ook maar dan om de 2 dagen. Gisteren had ik weer afspraak. Had hoge bloeddruk + eiwitten in urine. De arts zei “maak je koffer alvast klaar je hebt vrijdag weer afspraak hoogstwaarschijnlijk wordt je opgenomen” denk dat ik zwangerschapsvergiftiging ga oplopen. Baby 1 is ingedaald, dat zegt natuurlijk niks. Maar eiwitten in urine en hoge bloeddruk......... denk dat ik binnen een week ga bevallen.

 • ilsekuh

  Hoe gaat het met jou?
  Ik heb ook sinds afgelopen week verhoogde bloeddruk en eiwitten in urine. Tegen mij zeiden ze afgelopen woensdag zorg maar dat je je koffertje bij je hebt morgen.
  Ik mocht op het randje naar huis. Vrijdag weer gecheckt en weer op het randje. Vanmiddag moet ik weer terug met mijn tas in de achterbak. Hopelijk blijven onze kindjes nog even zitten.
  Ik heb bij de eerste zwangerschap Hellp gehad. Lag met 32 weken in het ziekenhuis en ben precies met 35 weken bevallen (ingeleid) Was een flinke weg. Ik hoop dat me dat bespaard blijft. De laatste dagen waren een hel en het herstel ook. En een prematuurkindje is ook lastig vond ik kwa verwerking. Lege buik, leeg huis :(

 • Mommy__

  Hoiihoii ja ik lig nog steeds in het ziekenhuis sinds vrijdag.

  Vandaag ben ik 34 weken. Bloeduitslag was stabiel als die van 2 weken terug alleen bloeddruk niet. Vannacht was het 150/100, vanmorgen 140/100.

  Ik heb zo groeimeting echo. Ze willen dat ik nog volhoud. Binnen paar dagen is mijn gezond achteruit gegaan. Ik zie sterretjes, opgezwollen voeten, hoofdpijn, band gevoel bovenbuik, weinig plassen, baby’s minder (bijna niet) voelen. Heb ook aangegeven dat ik er aan toe ben. De arts zei elke dag is een dag. Hoe langer de baby’s in mijn buik groeien hoe beter het is.

  Als ze geen afwijking zien met groei echo dan moet ik nog paar nachtjes blijven. Anders acute keizersnede. Wil liever ingeleid worden. We zien het allemaal wel.

  Ik heb wel het gevoel dat ik deze week ga bevallen. Bij tweeling is 34/37 weken ideaal.

  Bij mij schommelde vorige week ook of ik opgenomen moest worden of niet. Uiteindelijk lig ik in Sofia kinderziekenhuis. Ben wel in goede handen. Eerste keer in me leven opgenomen. 6 uur wakker worden voor bloeddruk meten en medicijn innemen. Tjah daarna kan ik niet meer slapen. Tot ontbijt 08.00 uur sta ik naar buiten te kijken. Lijkt bejaardenhuis wel🤦🏻‍♀️😅

 • ilsekuh

  Ja vreselijk is dat. Mij hebben ze ook zo lang mogelijk laten liggen echt niet leuk. Bij mij kwamen ze al om 5 uur bloeddruk meting en medicijnen. En lag dan ook wakker tot 8.00 uur tot het ontbijt kwam en dat duurde dan een eeuwigheid. Ik vond zuwiezo 2x boterhammen en 1x avond eten weinig voor een zwangere haha. Dus heb mijn man gevraagd nog een brood en hagelslag mee te nemen en wat fruit en lekkere dingen.
  Sterkte en succes. Ik hoop dat ik nog een paar daagjes uit het ziekenhuis kan blijven. Ik moet donderdag weer op controle.

 • mickey84

  @mommy Succes met de onderzoeken.
  En sterkte de komende tijd.
  Zeker geen pretje op deze manier.

 • mickey84

  Jeetje wat heftig, hopen dat de baby’s nog even blijven zitten.
  Heel veel sterkte.
  Dan valt het bij mij nog reuze mee en ben blij dat week 34 is behaald.
  Ik hoop het nog 18 dagen vol te houden, dan is me vriend ook thuis.

 • mickey84

  Dat is niet leuk.
  Heel veel sterkte.
  Doe rustig aan.

  Voor mij is zaterdag weer controle.
  Hoop weer op een mooie bloeddruk, de medicatie slaat gelukkig aan, maar de keerzijde zijn de bijwerkingen.
  Mijn leverwaardes gaan helaas omhoog en ben alleen maar moe.

 • miraclemama

  hopelijk valt het je allemaal nog eventjes mee.
  Ik duim voor je dat alles goed gaat!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van zondag, 6 oktober 2019 tot en met zaterdag, 12 oktober 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50