Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1349)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Yaj

  En wederom voor de zoveelste nacht lig ik klaar wakker. Kan mijn draai niet meer vinden in bed mijn heupen doen zo'n zeer van mijn bekken gok ik. Kussen onder de buik, benen maar het helpt allemaal niet meer. Minimaal 2x per nacht wakker worden om naar de wc te gaan.
  Ik was vandaag overdag de hele dag zo duizelig van de vermoeidheid. Ook vaker in de avond voorweeen. Herkennen meer mensen zich hierin?

 • Mama-12

  Hier ook al zo'n feest. En als ik dan slaap is de jongste weer aan het spoken 😅. Maagzuur harde buiken plassen bloed heet genoeg redenen om s nachts niet te slapen haha. Ben ook zoo moe mn lijf alles doet zeer veel harde buiken die ik af en toe echt zit weg te puffen. Van onderen alles beurs gevoel van het indalen en druk van het hoofdje... Van mij mogen de komende weken voorbij vliegen ik ben er klaar voor 😎

 • Sbruggen

  Oh man, dat plassen's nachts🙈 en kussen onder m'n buik helpt niet want daar begint kind direct keihard tegen te trappen, slapen is een uitdaging aan het worden, heel herkenbaar. Gelukkig bijna verlof💪🏻

 • Dame09

  Balen dat je niet lekker meer kunt slapen... En voorweeën zijn vast ook geen pretje! Ik herken het niet, maar wil je wel veel succes wensen met deze kwaaltjes!

 • Yaj

  Dank je. 😊 hopelijk kan ik snel weer goed slapen haha

 • Chachaa

  Morgen alweer 34 weken, net terug van de VK. Kleine ligt al ingedaald en weegt nu z'n 2450 gram 🙈 word weer z'n grote jongen met 40 weken. 💙 met 39 weken gaat de Vk kijken of ik al gestript kan worden.. zodat deze niet over de 40 weken gaat. Spannend. Komt heel dichtbij nu 💙

 • Tati28

  Donderdag terug controle + echo 🥰
  Benieuwd of hij al ingedaald is
  Heb wel af en toe steken gehad en krampen in mijn onderbuik...
  hij ligd sws al met zijn hoofdje flink beneden , maar was 2w geleden nog niet gedaald.., verder voel ik hem nog flink bewegen maar vooral boven mijn navel met zijn voetjes en beentjes die ik zie passeren 😂 ❤️❤️❤️ Ben alvast begonnen aan de wasjes 😁 parkbekleding wacht ik mee tot die tchuis is ivm stof 🙈

 • Kreeftje1983

  Vandaag 33 weken ❤️
  Veel last van men rug en lies door bekkeninstabiliteit.. Veel harde buiken..
  En ik moet snachts wel elke uur naar de wc 😅..
  Maar voor de rest mag ik niet klagen!
  Ik begin wel ongeduldig te worden maar nog even geduld 😍

 • Inverwachtingvanbaby2

  33 weken 👶🏼💙
  maar pff zo zwaar.. buikgriep & zo afzien 😔 bovenop mijn maagverkleining een kleintje dat continu tegen mn maag ligt te trappelen.. niet echt de beste combo 😬 hopelijk snel terug beter want ben lichamelijk helemaal op 😢😔🍀🙏🏼

 • LeslieK84

  vandaag ook al 33 weken.. het word spannend naar het einde toe.. ik heb soms al wat last van angst voor de bevalling, gaat alles goed gaan, gaat de baby in orde zijn, gaan we de 40 weken halen of gaan we sneller bevallen? nog iemand hier last van?

 • Tati28

  Vooral bezig met het ,hoe zal het zich aankondigen..en WANNEER 😂 bij mijn2 kindjes die ik al heb was dit totaal verschillend ! Nu samen met mijn nieuwe vriend dus zal ook heel anders zijn .. ex is namelijk van tunesie en mijn vriend nu een belg hehe

 • LeslieK84

  hier ook, de twee jongens zijn ingeleid, mijn meisje is zes dagen overtijd gekomen en ons sterretje dan nog 10 januari 2019 op 17 weekjes... die bevalling viel wel mee maar de emotionele pijn toen en nu nog die blijft.. zoveel angst dat we gehad hebben met deze zwangerschap, gaat alles goed zijn gaan we haar ook moeten afgeven pfff, gek worden op sommige momenten.. ondertussen 34 weken stilletjes aan naar de 35 maar met meer rust want voorweeen zijn goed aanwezig de laatste week..

 • Gfnc

  Vandaag 33 weken ♡
  Dagelijks weer spugen helaas.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van vrijdag, 17 januari 2020 tot en met donderdag, 23 januari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50