Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1295)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 3ewonder2019
  Houden jullie ook veel vocht vast 🤣
  Mijn broek staat me helemaal in mijn benen gedrukt.
 • T***

  Met dit warme weer zijn mijn enkels ook dik... vorige week nog niks aan de hand, maar nu... Elke dag wel even met mijn benen in een koud bad.

 • tienus

  Zaterdag de grens weer gepasseerd! Voel me nog goed, nog 3 dagen werken en dan begint mijn verlof! Ben benieuwd wat de hitte gaat doen, hoe ik daar op reageer. Spannend om af te tellen komt steeds dichterbij!

 • momalies

  33 weken! Gaat snel nu😊 hoe is het met de rest? Wat is het stil hier

 • Waterbloempie

  33 weken vandaag.. Nog eventjes

 • Essievanvliet

  Nog 4 weekjes en dan wordt ik ingeleid ivm zwangerschaps suiker en ik moet sinds paar dagen insuline spuiten gelukkig is het maar voor paar weekjes

 • Troetelbeertje9

  En week 33 is aangebroken! Wat gaat de tijd toch hard. Aftellen is begonnen. Sinds deze week volledig thuis, ook wel heel gek!

 • Mier86

  Ben even nieuwsgierig, is jullie kindje al ingedaald?

 • xProud-Mommyx

  Bij mij niet, ik krijg een kleine druktemaker voel en zie ik elke dag (gelukkig) heel veel bewegen en draaien hopelijk gaat die binnenkort wel goed liggen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van donderdag, 8 augustus 2019 tot en met woensdag, 14 augustus 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50