Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1658)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 12345678

  33+4
  Eerste wasje is gedraaid, de babykamer is af en ben bezig eerste spulletjes voor de vluchttas klaar te leggen. Ook de proeftekst van het kaartje al van de drukker gehad en sinds vandaag de enveloppen in huis dus kan alvast adressen gaan schrijven. Verder: versiering gekocht, kraampakket staat klaar, kraamzorg is besproken en op mijn werk gaan de laatste dagen in tot mijn verlof.
  Op mijn to do list; geboortezegels kopen, de gewassen lakentjes strijken, de box klaarmaken (die staat wel maar moet nog omhoog) en heb ook nog geen boxkleed of boxmobiel. Maxicosi weer in orde maken (alle kussentjes er weer in). Oja en niet heel onbelangrijk; de zwangerschapsmassage inplannen die ik pas gekocht heb 🤩 zo zin in!

  Hoe gaat het bij iedereen? Vind het leuk om te lezen waar iedereen mee bezig is ☺️

 • Kaatje1984

  Ow wauw wat wordt het met de dag zwaarder nu zeg... Vermoeidheid slaat weer enorm toe. Slapen ging redelijk maar vanavond weer voor geen meter. M'n benen zijn zo onwijs onrustig, ik "moet" continu bewegen/wiebelen anders wordt ik gek.... Verder kan ik amper iets doen zonder harde buik of pijn in m'n bekken... Beebje is een echte wervelwind in m'n buik. Ribben aan 1 kant voelen alweer helemaal gekneusd aan. Het duwt steeds de kont onder m'n ribben en trapt vervolgens m'n hele buik bont en blauw... Ook downunder zit het zo nu en dan enorm te wroeten, niet fijn!

  Maandag groei echo en controle gehad bij de verloskundige. Buikje ligt best wat voor qua groei maar hoofdje en beentje vallen dan wel weer mee. Gynaecoloog is erg onduidelijk in wat ze nu willen.... Ik zou geen suikertest hebben laten doen maar die heb ik wel laten doen en zag er eigenlijk prima uit ... Nu maar afwachten wanneer en of ik wat hoor van het ziekenhuis en anders m'n verloskundige nog maar eens mailen.... Geen zin in gedoe na de geboorte van ons kleintje...
  Verder adviseerde m'n verloskundige mij om 20 sept bij de gyn m'n klachten op tafel te gooien en daarbij niet de "altijd vrolijke en opgewekte" persoon te zijn. M'n verloskundige kent me van de twee andere zwangerschappen en prikt daar doorheen bij mij maar ze zegt dat de gyn dat niet doet. Met al m'n kwaaltjes en lijf dat zo op raakt, denkt ze namelijk dat het beter gaat zijn als beebje met 38 weken gehaald zou worden... Ik ben het nu al zo beu dat ik dat ook wel echt zie zitten, mits het geen grote gevolgen heeft voor ons kindje natuurlijk! Dus de 20ste maar eens duidelijk maken waar ik allemaal last van heb en dan hopelijk een datum prikken voor de geplande keizersnede...

 • ❤~je0919
  Even opnieuw 🤗
  Baby buik 33+ weken 💙
  Inmiddels de sleutels van ons nieuwe huis.
  En volop bezig druk druk druk...
  Was heel optimistisch begonnen maar helaas gaat niet alles vlekkeloos.
  Gaat voor mij ook allemaal alsmaar moeizamer kan bijna niet meer lopen, echt letterlijk en figuurlijk 😣 zoveel pijn in m'n heupen, liezen en heel t gebied bij t lopen
  Een gans/eend is er niks bij als je mij ziet aankomen waggelen...

  Maar zoals ze zeggen alles komt altijd weer goed 💙
 • Kaatje1984
  Mijn buik(je), zit nog onder de 10 kilo wat ik knap vind van mezelf want bij m'n andere twee was dat wel ff anders! 👌🏼🤪
 • ❤~je0919

  Mooie buik! Ja was bij mijn andere 2 ook niet zo haha... Daarom had ik al een hoger gewicht voor ik aan deze zwanger begon. 🙈

 • Dibbus
 • Dibbus

  Netjes hoor!! Ziet er strak uit 😎

 • Pioen8

  Mooie buiken allemaal. Ik ben al wel 10 kg aangekomen. Mijn buik is ook enorm. M’n zwangerschapskleren van m’n vorige zwangerschappen beginnen zelfs te spannen 😩 (maar bij m’n 1e heb ik eigenlijk haast geen zwangerschapskleren gedragen, gewoon wat lossere broeken en jurkjes). Nu begint het me ook stilaan te vervelen dat ik toch wel dagelijks de opmerking krijg: ‘wanneer is het zover?’ En ‘het duurt niet lang meer zeker?’ 🙈. En dan moet ik telkens zeggen ‘tja, toch nog een week of 6-7…” 😬

 • ❤~je0919

  Hier ook enkel jurken... Ben zo wie zo geen broeken mens. Kan dat om de 1 of andere reden niet verdragen 🤣.
  Maar wat je zegt nu als maar hoelang moet je nog, hoeveel weken ben je nu, of nog zolang? Enz enz... Was het van de week zo beu dat ik gewoon om de mensen te pesten wou zeggen zwanger? Ik ben gewoon dik 🤣🤣🤣

 • Pioen8

  🤣
  Als ik je buik op de foto zie, vrees ik dat niet veel mensen zullen geloven dat je niet zwanger bent 🙈😀

 • ❤~je0919

  Hahaha nee
  Kreeg van de week van een dame die ik niet kende. oohh proficiat hoelang nog?
  Ja normaal durf ik t niet zomaar zeggen maar bij jou valt t echt wel op dat van zwangerschap is 🤣

 • Dibbus

  Mooie buik hoor! Lijkt allemaal heel netjes op je buik te zitten, klopt dat? Hoeveel ben je tot nu toe aangekomen? Ik zit nu op 7kg, maar vond mezelf ook 3kg te zwaar toen ik zwanger werd, dus zou mooi zijn als ik onder de 10kg kan blijven, maar we zien het wel.
  Ontzettend balen dat je zo'n last hebt! Kan je wel nog een beetje lekker liggen/zitten of is dat er ook niet meer bij?
  Wat loopt er niet vlekkeloos bij de verhuizing? Helaas mijn ervaring bij bijna elke verhuizing dat er wel iets niet loopt zoals je gewild had 😟 hopelijk te overzien!

 • ❤~je0919

  Dank je wel 🤗
  Ik zat op 93kg voor de zwangerschap... Veel te veel zo wie zo.
  Zit nu op 99kg.
  Dus straks moet er wel redelijk wat af.
  Ook borsten zijn redelijk toegenomen en billen haha 🤣
  Als ik heb gezeten of gelegen... Dan is het alsof mijn lichaam ff terug moet opstarten... Zit dan precies vast geroest.
  Dus denk dat m'n lijf het stilaan weer wel gehad heeft.

  De verhuizing starte al 2dgn later dan we gewild hadden.
  Inmiddels hebben we van dinsdag de sleutels maar moet er nog redelijk wat overgebracht worden... Wat allemaal tussen en rondom het werk van m'n vriend moet.
  Dan nog een over ijverige huisbaas die al de hele week in de tuin aan het klussen is 😵🙄 pfff smorgens om 8u staat ie al aan de deur.
  En meestal is ie pas echt weg rond 19u savonds
  Dus ff lekker in de tuin rusten zat er ook niet in.
  Maar goed als hij strakjes klaar is met z'n werkzaamheden hoop ik hem niet meer te zien tenzij nodig 🤣
  Maar je hebt gelijk meestal met verhuizen gaat t nooit helemaal vlekkeloos. 🙈

 • Dibbus

  Nou maar super netjes toch pas 6kg aangekomen ☺️ komt wel goed dan na de zwangerschap!
  Je ziet er prachtig uit, ik zou je echt niet veel te zwaar hebben geschat.
  Bij mij beginnen mijn voeten te protesteren, met name onder mijn hielen. Ik denk dat het komt combi van zwangerschap en teveel op blote voeten/sandalen lopen, dus nu maar weer elke dag schoenen aan, ook als ik thuiswerk. Nog een paar weekjes volhouden!!
  Nog 1 week dan heb ik verlof, heerlijk dan zijn ook alle zaken die ik voor werk nog moet regelen lekker uit mijn hoofd.

  Aiii dat is wel heel erg irritant zeg, zo'n huisbaas. Jullie betalen nu nog huur toch, kan je dan niet iets meer eisen stellen in wanneer hij komt en gaat? Of is het je het niet meer waard?
  Sterkte, hopelijk zijn jullie snel helemaal over.

 • ❤~je0919
  Baby buik 33+ weken 💙
  Inmiddels de sleutels van ons nieuwe huis.
  En volop bezig druk druk druk...
  Was heel optimistisch begonnen maar helaas gaat niet alles vlekkeloos.

  Maar zoals ze zeggen alles komt altijd weer goed 💙
 • Kaatje1984

  ☹️ kan de foto niet zien, zie alleen een zwart vlak onder je tekst.
  Balen dat het niet helemaal vlekkeloos gaat allemaal maar keep up the good vibes! Zeker komt alles goed 💪🏼 succes met alles!!!

 • Pioen8

  33 weken alweer! En van zwangerschapsdementie kan ik volop meespreken 🙈. M’n geheugen lijkt wel een zeef… en vorig weekend ben ik er in geslaagd om m’n hele gezin buiten te sluiten en de sleutels binnen op het slot te laten zitten, toen we net uit vakantie terugkwamen… gelukkig had oma nog een reservesleutel en zijn we alsnog binnen geraakt, mits wat vertraging en wat gepruts 🙃. Maar ik vertrouw m’n eigen verstrooidheid niet meer… 😬

 • tienus

  Weer week verder, gaat nog steeds goed gelukkig. Binnenkort overdracht naar ziekenhuis ivm medische bevalling.

 • lady27

  Is de overdracht inmiddels geweest? Heb gereageerd op je pb.👍🏻☺️

 • lady27

  Is de overdracht inmiddels geweest? Heb gereageerd op je pb.👍🏻☺️

 • Mommyof1

  Het mag nu echt vooruit gaan hoor…
  Dag 5 in het ziekenhuis, alles inorde maar vrees dat ze me houden tot ik zal bevallen 😩


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van donderdag, 2 december 2021 tot en met woensdag, 8 december 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50