Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1325)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Liefdesboom123

  Week 33 ✔

  Nog 7 weken te gaan, hoop 5/6 haha. Vooral nu ons kleine neefje is geboren, krijg je nog meer kriebels naar je eigen baby

 • JJZg

  Ons mooie kleine meisje Gioia is afgelopen vrijdag geboren met precies 33 weken. Veel te vroeg, maar ze doet het goed. Voor jullie nog een fijne zwangerschap dames!

 • Liefdesboom123

  Gefeliciteerd met de kleine meid. Hopelijk mag ze snel naar huis 💕

 • MayB3

  Gefeliciteerd! En sterkte voor de komende tijd. Ik kan me niet voorstellen hoe jullie leventje nu even op zijn kop staat. Hopelijk gaat alles goed, en mag ze snel naar huis 🍀

 • Miss889

  Vandaag 33 weken zwanger, ondanks het vanacht niet zo goed ging, migraine aanval lage bloeddruk - anderhalf uur lang harde buiken ben ik blij dat ik in week 33 ben, gelukkig voel ik onze babyboy heel veel💙 vandaag ben ik niks waard hoop dat het toch wel snel weer beter gaat want dit is zo geen leuke zwangerschap😔

 • Anne__

  Oh wat vervelend.. 😔 Nog 4 weken en dan mag hij komen! Hopelijk kan je overdag wat uitrusten..

 • Anne__

  33 weken! ❤️ Nog maar 7 weken, maar hij kan er even goed al over 4 weken zijn! Lijkt zo onwerkelijkelijk. Stilaan begint de stress ook toe te nemen.. Zijn alle papieren in orde? Heb ik alles in huis? Genoeg kleertjes? Maar ook de angst voor de bevalling.. 😣 Herkenbaar? ☺️ Geniet er allemaal nog van!

 • Linde-1

  Yess! 33 weken😀
  Mijlpaal🤗
  Vanaf nu is alles nieuw voor mij.
  Vorige zwangerschap de 33 weken niet gehaald.

  Nog steeds op en af last van maagzuur en sinds afgelopen week, steekjes in de lies, krampen en gespannen buik. Ik denk dat het al een beetje voorweeen/indalingsweeen zijn. Ze zijn niet regelmatig, dus heb nog geen reden tot zorgen zoals bij de vorige keer wel her geval was.

  Afgelopen week fotoshoot gehad en zo bliiy mee.. een blijvende herinnering aan mijn groeiende buik♥️

 • Chessy1983

  Wat fijn zeg!
  Jouw klachten herken ik. Ik heb vooral 's avonds last van een zware buik.

 • Visje91

  Sinds gisteren 33 weken! Het kamertje voor ons zoontje is bijna klaar, dus hopelijk kan hij er over zo’n twee weken slapen. Dan kan ik ook de babykamer nog een beetje aanpassen, omdat we nu een meisje verwachten. 😊 over iets meer dan twee weken ook al verlof. Wat gaat het snel nu..!

 • 2de-

  Het is toch een geruststelling als alles klaar staat! Ik heb schrik dat ik niet optijd ga zijn 😂 ja we kunnen echt beginnen uitkijken het duurd niet lang meer en de vraag is hoelang blijven ze zitten kan nog veel korter zijn dan 6 weken of mis wat langer😅

 • wachtend

  Nou inderdaad!!! Wij zitten nog middenin de zolderverbouwing.. 21 september is alles gestuct. Dan moet de scan er nog op, sauzen en de vloer... dus als alles volgens plan verloopt dan is het 2/3 weken voor de uitgerekende datum klaar 😱 kielekiele 🙈 en dan kan dochter naar de zolder..

 • Chan86

  Gewoon bijna alweer 34 weken zwanger.

 • 2de-

  Hoe gaat het met je

 • Chan86

  Gaat wel goed. Nu al met verlof. Wel veel harde buiken en krampen in mijn boven benen. En oh zo moe maar voor de rest wel goed. Met jou


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van zaterdag, 30 november 2019 tot en met vrijdag, 6 december 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50