Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1621)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Joliebelly

  Vandaag bij de gynaecoloog op controle geweest en alles is ok met babytje, hij wordt nu geschat op 1800gr. En inwendige echo gehad om te controleren of de placenta mooi is opgeschoven en zo is het ook😊 een vaginale bevalling kan gewoon doorgaan, gelukkig!
  Nog een kleine 7 weken te gaan 🤰🏼❤🍀

 • SiAnka

  Gelukkig! Toch weer even een zorg minder. Nu op naar de laatste weekjes en dan hopelijk een voorspoedige bevalling 💪

 • CB97
  33 weken weeral 😲 vrolijk Pasen allemaal !! Nog mama’s zoveel last van de rug en de kleine blaas 😅 een dagje wandelen zonder 20 keer een toilet zoeken zat er niet in vorige week! Wat ga ik blij zijn om je volgende week nog eens terug te zien na weer bijna twee maanden 😁
 • Joliebelly

  Mooi buikje!🤰🏼
  Hier ook veel last van kleine blaas😅
  Maar gelukkig niet te veel last van de rug, wel rap van mijn bekken bij gewicht dragen zoals boodschappentassen enz...
  Dan zie je deze week je babytje nog eens? geniet ervan❤

 • CB97

  Ook best vervelend ☹️ Ik laat het dragen van de boodschapjes over aan mijn vriend 😂 dinsdag mag ik ze nog eens zien !! Dus nog eventjes 😍

 • Lautjje1993

  33 weken en 3 dagen 🥳🥳 word nu wel spannend. Deze week het hele huis af maken.
  Veel harde buiken en krampen. De kleine was met de laatste echo al helemaal ingedaald en zat al klem 😅 hopelijk houd ze het binnen nog vol tot 37 weken.
  Wel ben ik echt ontzettend moe de afgelopen week. Hebben meer mensen hier last van??

 • Verrassingspakketje

  33 weken 🎉 nog zo'n 6 te gaan. Dinsdag horen we de officiële datum.
  We zijn eindelijk begonnen met behangen. Als alles mee zit is het kamertje eind volgende week "klaar". Op een gordijn en verwarmingombouw na. Dan kan in eindelijk gaan kijken wat we nog nodig hebben aan spulletjes/kleertjes ect. Shoppen!! 🎉

  Nu maar hopen dat man lief wat extra energie krijgt om het af te maken. (Hij is niet zo lekker dit weekend)

 • Babyfluit

  33 weken!🥰 Het is het allemaal zo waard! Ik kan niet wachten om mijn lieve kleine baby te ontmoeten!❤️

 • HappyMommyMe

  Zo leuk hè.. nu gaat het langzaamaan spannend worden! Nog een paar weekjes en dan is je baby er sowieso 🥰 ik ben al een beetje begonnen met aftellen.. ze mag nog wel even blijven zitten nog! 😁

 • Babyfluit

  Jaaa heel spannend! Ben zo benieuwd 🥰😍 Heb jij alles al klaar staan of moet je nog veel doen?

 • HappyMommyMe

  Nog niet alles klaar nee 🙈 dat begint een beetje spannend tw worden zelfs.. we hebben alle meubeltjes enzo. Ze staan al in elkaar alleen moet mn zoontje verhuizen naar zolder en dan gauw zijn kamer verven en behangen en dan kunnen alle spulletjes daar in.. 😅 ik probeer het maat lis te laten.. vriend heeft het zo druk en werkt er echt wel aan als hij vrij heeft maar het komt nu zo dichtbij!!
  En jij? Alles al klaar? 😘

 • Babyfluit

  Oh Jaa wat spannend zeg!! Snap heel goed dat het soms niet altijd gaat zoals je gepland hebt, uiteindelijk komt het wel goed! 🥰 Wij verhuizen 2 / 3 maand na de geboorte, dus hier is het ook een kleine chaos haha, ik heb alleen een co-sleeper in de slaapkamer en gebruik een dressoir als commode. In het nieuwe huis laat ik de rest van de kinderkamer komen 🤗 Ik heb nu wel alles gewassen en gestreken, moet alleen de vluchttas nog inpakken en dan ben ik er ‘klaar’ voor! De laatste loodjes 🤗

 • HappyMommyMe

  Komt vast wel goed met onze chaosjes haha ik lig nu in bad en mn vriend maar beunen in dat kamertje om alles af te krijgen. 😆
  Lekker dat jullie pas verhuizen als de baby er is.. wel pittig met klussen omdat jij je handen vol hebt straks😅 hopelijk valt alles mee!

 • Babyfluit

  33 weken!🥰 Het is het allemaal zo waard! Ik kan niet wachten om mijn lieve kleine baby te ontmoeten!❤️

 • Anoniem38

  33 weken 🥰💙


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van vrijdag, 4 juni 2021 tot en met donderdag, 10 juni 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50