Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1050)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Hornet

  Hoeveel weegt jullie baby deze week?

 • Abrikoosje

  Vorige week zat die op 1988gr.

 • Hornet

  Oh dat is super goed!

 • Charliekiaragill

  Babykamer inorde vluchtkoffers klaar en slapeloze nachten want de baby heeft snachts altijd de hik

 • Happy-liesje

  Ppfff, hier begint het toch wat lastiger te worden. Ver stappen en lang staan lukt niet meer zo goed. Komend weekend gaan we nog even met ons 3 naar Center Parcs maar ik denk erna toch de valies van mezelf en baby. Suikerbonen zijn klaar, kamertje zo goed als klaar, de lijst ligt, kaartje is besproken... Vaak last van voorweeen hier.

 • Djessie20

  Gister in week 33 aangekomen en zo happy hopelijk houden we het zo vol

 • Missstarlight

  Vandaag precies 33 weken! Sinds vorige week vrijdag ook al verlof doordat ik er wat vakantie aan vast geplakt heb. Werkte al wel aangepaste diensten en zat meer op kantoor dan dat ik aan de tillift hing
  Bemerk nu dat er toch nog een hoop vermoeidheid uitkomt hor nu ik alles mag laten varen! Herkennen meer dames dit? En hoe gaat het slapen bij iedereen?

 • Yuul

  Ik ben morgen 33 weken en ben ook moe. Slapen gaat ook niet zo goed. Heb veel last van maagzuur, dus ik hoop dat ze snel een beetje gaat zakken.
  Lekker genieten van je verlof!

 • alie22r

  Ik ben vandaag ook exact 33 weken. Moet nog 3 weken werken. Merk ook dat het zwaarder wordt. Weet niet of het komt doordat het de derde is, of omdat we vakantie tussen door hebben gehad. Slapen gaat hier goed, alleen houd veel vocht vast, waardoor ik soms wakker wordt van de pijn in mijn handen. Lekker van je verlof genieten!!

 • Enjoyingourfirst<3

  33 weken en 4 dagen nu, maandag controle gehad. De baby ligt al ingedaald en vast met zijn hoofdje. Volgende week weer een groei echo, omdat hij 2 weken voor op schema loopt als sinds de 20 weken. Ben zo benieuwd!
  Heb inmiddels verlof sinds deze maandag ook tot 2 januari heeeeerlijk🍀😍 lekker bezig met de laatste dingetjes.. kleertjes wassen, vluchtkoffertje inpakken etc 😊

 • MamaKelly4Kids

  Yeah, vandaag 33 weekjes en 1 dag. Donderdag weer bezoekje aan de gyne met echo... hopelijk doet ons ventje het nog steeds heel goed... volgens de gune zou hij ons grootste beebje worden van onze 4 kindjes😍 achja zolang hij maar gezond is met 10vingertjes en 10teentjes een neusje een mondje 2 oogjes en 2oortjes😂 kan al niet meer wachten😍😍😍

 • Mar-82

  Ik ook niet :D Ik word al zooo nieuwsgierig!!

 • Mar-82

  33+1 vandaag! Owyeah Tijd gaat zo snel nu, dit is mijn laatste werkweek!!
  Dan 2 weekjes vrij en dan begint officieel mijn verlof

 • NNC

  Heerlijk! Echt iets om naar uit te kijken hé!

 • Mar-82

  Ja, vind ik wel!! Wanneer heb jij verlof?

 • NNC

  Ik heb sinds vorige week woensdag verlof! Ik had nog overuren die ik nu heb opgenomen en mijn vakantie neem ik op na de bevalling, dus ik hoef pas weer in Januari te gaan werken

 • Mar-82

  Nice!! Ik ook! 2 januari weer beschikbaar klinkt nog lekker zover weg!

 • NNC

  Indd 2 januari weer beginnen! Klinkt gek hé, gewoon in 2019 pas weer gaan werken


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van zondag, 2 december 2018 tot en met zaterdag, 8 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50