Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (976)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • >Roos<

  33 weken afgelopen woensdag naar vk geweest en alles is goed. Volgens haar zit het hoofdje ook al vast in mijn bekken.

 • NewBaby2018

  Pfff... week 33. Waar ik eerder de tijd voorbij zag vliegen, gaat het nu super traag.
  Merk dat ik wel een beetje klaar ben met zwanger zijn. Heb een voorbeeldige zwangerschap, met uitzondering van de extreme maagzuur, maar het duurt me gewoon echt te lang. Dit had ik ook tijdens de eerste zwangerschap rond dit termijn.
  Maarja.. je doet er zo weinig aan he 😅 Nog een week werken en dan verlof, daar kan ik wel naar uitkijken!

 • Billie2018

  Hier ook even een dipje gehad! Maagzuur begint ook terug te komen. 🙁

 • NewBaby2018

  Stomme dipjes! Gelukkig kunnen we langzaam aftellen 😅

 • Kimseerste

  Hallo week 33! Vandaag 33.2 en voel de kleine meid elke dag flink bewegen! Duidelijk minder plek over 😋 nog 8 diensten werken en dan verlof! Kijk er echt naar uit om t rustiger aan te mogen doen! Hoe gaat het met de rest??!!

 • ReneeBabyBoy

  Oh ook lekker aan t aftellen!

  Hier nu 33.5 dus ook aan het aftellen. Heerlijk.

  Ook ik voel mijn kleine man zo vaak en lekker druk haha dat gaan we nog missen denk ik hahah.

  Liefs

 • 1982kimmie
  Morgen nog half dagje werken en dan begint me verlof.
  Heerlijk.
  Afgelopen dinsdag al verwend door me collega's met mooi kraammand.
 • Zenda

  Leuk!!
  Ik vandaag mijn laatste dag, joepieeeee lang naar uitgekeken!!

 • Zenda

  33 weken vandaag!! 👶🏼🎀
  Baby is heel druk de afgelopen dagen, zoals ze ruimte aan het maken is door zo druk te doen. Gisteravond zelfs 2 filmpjes ervan kunnen maken toen ze flink tekeer ging!
  Jullie ook drukke babies rond deze periode?
  Gister had ik ook dat ze heel erg met haar rug tegen me buikwand aanduwde en dat ik dus een hele harde bult in me buik had, dit was niet prettig want het hield best wel lang aan, jullie ervaring mee? Las dat je ook soms harde buiken kan krijgen als de baby dus een 'groeispurt' maakt. Hopen dat het dat is 😇

  Geniet van het mooie weer!!

 • life1234567

  ja mijn meisje is ook heel druk!! Ik voel de hele tijd haar billetjes en beentjes En vanmiddag had ik ook een harde bult rechts en een harde bult links en ik denk dat ze haar beentjes helemaal uitgestrekt had haha!! Harde buiken voelt bij mij dat heel je buik een harde bal wordt en dat het dan weer afzakt, kan idd best pijnlijk zijn soms!!!

 • Zenda

  Deze meid is nu echt op haar toppunt van bewegelijkheid en sterkte in verhouding met de ruimte die ze nu heeft. Was net uiteten met vriendinnen en iedereen heeft de baby gewoon gevoeld omdat ze de hele tijd aan het bewegen was. Haha gekke meid

 • Loving-girl

  Zo vanmorgen weer een uitgebreide echo gehad. Het gaat goed alleen het buikje loopt 3 weken voor op schema... deze week weer 2 dagen suiker curve prikken want dat is wel een indicatie voor suiker. Hoofdje, beentje waren zeer gemiddeld en ook vruchtwater was niet teveel. Baby wordt nu 2500 gram geschat dus dat is vrij hoog 😱

 • Mommy04

  Dienvan mij 2330 geschat afgelopen dinsdag Mja blijft een schatting hier buikje week voor op groei en benen lang

 • NathalieBruens

  gisteren te horen gekregen wanneer ik ingeleid word😍 nog een maandje te gaan me man en ik kunnen niet meer wachten en broer en zus ook niet❤ me insuline blijven ze helaas omhoog gooien maar moet nu nog even 4 weekjes doorbijten. welke mama's hebben ook al regelmatig last van harde buiken? ik krijg ze steeds vaker en soms pijnlijk ppff

 • Loving-girl

  Dat is Ik lekker in te weten zeg, einde is in zicht nu...
  Ja die harde buiken komen ook steeds vaker bij mij. Maar ben nu klaar met werken dus misschien dat het nog wat af neemt straks...

 • AnneQuirina

  Yes, hier ook bijna constant harde buiken. De ergste voel ik helaas ook aankomen in mijn rug en benen dus dat is vast een voorteken voor rug- en beenweeen bij de bevalling 😅. Spannend dat je al weet wanneer je je kleintje in je armen mag sluiten! Succes nog even de komende 4 weekjes!

 • NathalieBruens

  gisteren avond had ik een heftige harde buik dat ik het zelfs in me onderrug voelde🙈 rest van de harde buiken doen gewoon pijn in me buik pppff dat had ik dus niet gemist bij me anderw zwangerschappen haha de echos en de trapjes wel😍 nog even laatste dingentjes doen de laatste 4 weekjes met ook lekker veel rusten haha

 • schuurtje

  Heeft jullie baby vaak de hik?afgelopen week heeft de kleine bijna elke dag de hik gehad in mn buik.heel fijn wanneer je moet plassen😂

 • Loving-girl

  Jaaa die van mij heeft het ineens heel vaak. Mijn zoon had dat ook terwijl ik dat bij mijn dochter niet zo vaak had. Nu weer een jongen en weer vaak de hik... zo grappig

 • schuurtje

  Ja raar is dat...wel een grappig gevoel.de andere 2 zwangerschappen is voor mij alweer zolang geleden dat ik het me niet meer kan herinneren.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van woensdag, 1 augustus 2018 tot en met dinsdag, 7 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden