Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1705)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • babyfluit

  33 weken! Vandaag verrast door mijn lieve vriendinnetjes met een babyshower 🥰❤️ De kleine is nog steeds ontzettend druk aan het trappelen en doen. Wat kan ik hier van genieten zeg! Over twee dagen bevalplanbespreking. Ik moet alvast twee bevalplannen maken; eentje mocht ik vaginaal bevallen en eentje voor een geplande keizersnede. Ik mag wel snel beginnen 🤭🙈

 • Wasbeertje7

  Alweer 33 weken en 2 dagen! Overmorgen de groeiecho!

 • NJoy*

  Week 33 🥰😍

 • Tamara-jeroen

 • Kleine280

  33ste week alweer.....kan niet geloven eigelijk dat het alweer zo dicht tegen het einde is 🥰🥰🥰

 • Dvdt91

  Bah ik ben vandaag opgestaan met naar gevoel in de buik en misselijk.. Verder niet overgeven ofzo gelukkig. Kleine man beweegt ook gewoon goed. Hoop dat snel overgaat..

 • Chudo

  Gaat het een beetje met je nu meis?

 • Dvdt91

  Lees je berichtje nu pas sorry! Nee gaat niet zo lekker veel misselijk, slaap bijna niet.. Hoop dat die laatste 5 weken heel snel gaan ben er klaar mee..

 • Chudo

  Misschien over 2 a 3 weken al lieverd!!

 • Dvdt91

  Nog 48 daagjes tot de uitgerekende datum

 • Chudo

  Voor we het weet vervalangen we terug aan deze tijd en dachten we hadden we maar meer genoten haha.
  Ik heb amper tijd om echt tegenieten, ben druk met de kids en dat is soms jammer haha
  Ben echt moe deze week blehh

 • Dvdt91

  Hahaa herkenbaar, maar deze zwangerschap kan me niet gauw genoeg gaan. Komt ook omdat het me 4e zwangerschap is denk ik ben wel klaar met het zwanger zijn. Heb liever de kleine man in me armen


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van zondag, 19 maart 2023 tot en met zaterdag, 25 maart 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50