Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1600)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Laidie

  33weken! Wat gaat het snel...
  net een groei echo gehad.
  Ons meisje doet het goed! ❤️
  Ze weegt nu 2,119kg. Bolle wangetjes😍
  Haar voetje kon je goed zien, die is ook al 7,5cm .. grote voeten al 😱😅 maar dat heeft ze mee van mij.
  Aftellen is echt begonnen! We zijn er bijna 😍😍😍

 • Julia1989

  Mijn buik groeit opeens megahard. Daarbij is onze peuter duidelijk twee en heel erg dwars. Dus dat geeft soms wel strijd, huilbuien (ook bij mij) en harde buiken. Het voelt soms onwerkelijk hoe we het straks allemaal gaan doen met opstandige peuter en aandachtvragende baby. We hebben wel uiteindelijk de naam uitgekozen!

 • alie22r

  Ah heel herkenbaar. Ook veel buikpijn, maar de baby draait ook nog nog hele buik door. Hier met 3 kinderen, 2 met thuisonderwijs en een peuter maakt het wel pittig. Maar nog even volhouden 💪🏻.

 • Julia1989

  Ai, nog een graadje pittiger inderdaad! Hopelijk stopt de lock-down wel voor we bij de echte laatste loodjes zijn.

 • Appel_sien

  Ik word al gedurende de hele week wakker om 5h 's morgens :)) Ik kan niet wachten tot ze er is

 • MarieMara

  Week 33 ! Hellooo , komende dinsdag weer een groei echo ... ik ben benieuwd hoe het ervoor staat met de baby. Zelf voel ik me nog prima in orde , kan me er alleen niet toe zetten een vlucht koffer klaar te maken 🙈 en jullie ?

 • tiara1

  hoi dames hier ook 33wkn vandaag fijne kerstdagen alvast...🎊🎉🎊🎉

 • Nbds

  Ik zal niet meer per week gaan volgen🙈 totaal onverwachts ben ik dit weekend met 33+1 bevallen! Alles gaat gelukkig goed en we blijven nog in het ziekenhuis. Succes iedereen de komende weken ik ga lekker genieten van ons zoontje💙

 • Cati

  Wauw gefeliciteerd!! 💙🎉 Gelukkig gaat alles goed. Zal wel even schrikken geweest zijn dat de baby zich zo vroeg aankondigde! Ga lekker genieten van elkaar 😊

 • Nbds

  Jaa dat was het zeker! Maar we genieten elke dag van hem en hij doet het geweldig 🤩💙

 • Cati

  Fijn!! Hoe was de bevalling? 😊

 • Nbds

  Jaa het was heftig omdat ik het niet verwachte, maar het ging ook heel snel zonder pijnstilling en scheuren eruit gekomen😁

 • Mama2babyloves
  Vandaag 33 weken 💕💕💕. Het aftellen kan beginnen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van woensdag, 3 maart 2021 tot en met dinsdag, 9 maart 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50