Naar de reacties

33 Weken zwanger

Week 33 begint bij zwangerschapsdag 231 en loopt tot dag 238.Het is je vierendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 41 centimeter
Gewicht van je baby: 2000 gram

De baby is al behoorlijk sterk nu. Hij maakt zo'n 500 bewegingen per dag, en dit kan best pijnlijk zijn. Er zijn zelfs vrouwen die blauwe plekken of gekneusde ribben krijgen door al die harde schoppen.

33-weken-zwanger-baby

Je kindje komt gemiddeld 230 gram per week aan, en maakt nu dus weer een groeispurt qua gewicht. In lengte zal hij niet veel meer groeien, slechts nog enkele centimeters.

Als de baby nu wordt geboren, heeft dat geen grote gevolgen. Het kindje zal echter nog wel in het ziekenhuis geboren moeten worden.

Probeer stress te voorkomen. Het is belangrijk om het rustig aan te doen, en niet teveel aan je hoofd te hebben. Stress zorgt voor vernauwde bloedvaten, wat weer kan zorgen voor een verminderde werking van de placenta.

Zwangerschapsdementie

Bewust, maar ook onbewust bereid je je voor op de komst van je kindje. Dit kan ervoor zorgen dat je andere dingen vergeet: Zwangerschapsdementie. Als mensen tegen je praten kan het voorkomen dat je er niks van meekrijgt. Je bent er niet echt bij met je gedachten. Ook gebeurt het geregeld dat je na het boodschappen doen, er thuis achter komt dat je de helft vergeten bent. Hoewel onderzoeken hebben echter aangetoond dat zwangere vrouwen niet minder slim zijn dan niet zwangeren, blijken wel veel vrouwen 'last' te hebben van vergeetachtigheid!

33-weken-zwanger-dementie

Reageer in `33 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1142)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Jt86

  Morgen ben ik 33 weken en ik heb veel pijn van onder aan mijn schaambeen. Het is een pijnlijke stekende druk van onder. Ik heb begrepen dat dat komt door het indalen. Ik vind het wel een beetje vroeg daarvoor. Iemand nu ook al last daarvan?

 • Miniz3

  Kan ook bekkenpijn zijn.. en als het wel door het indalen komt is dat volgens mij niet vroeg hoor met dit termijn :) Ik had dat gevoel al vroeg en bij mij komt het door mn bekken..

 • Baby_2

  Vandaag 33+4. Al een paar dagen vervelense krampgevoel in de buik met harde buiken. Vanmorgen is de vk langs geweest om te luisteren naar het hartje. Om 13.30 mag ik mij melden in het ziekenhuis voor ctg en echo, ivm minder beweging voelen.

  Hoe voelen jullie je?

 • Miniz3

  Hoe gaat het nu en hoe was het in het ziekenhuis? Ik heb sinds eergisteren last. Begon met menstruatiepijn in mijn rug,daarna krampgevoel in mijn buik en pijnlijke harde buiken. Die nacht redelijk geslapen vergeleken met afgelopen nacht. Gisteren veel last gehad maar vannacht dus helemaal niet kunnen slapen van de pijn. Douche, paracetamol hielp allemaal niks. Ik dacht echt eventjes dat het begonnen was :s toen uiteindelijk om half 6 in slaap gevallen en nu is het weer rustig.. weet niet of ik de gyn nu moet bellen of pas als het weer begint...

 • Baby_2

  Alles zag er goed uit. Vandaag ook controle afspraak bij de verloskundige, die weer lekker uitloopt.. En vanmiddag nogmaals naar ziekenhuis voor een ctg controle.
  Ik heb nog steeds harde buiken, rugpijn en menstruatie achtige pijn.

  Ik zou als ik jouw was wel even de vk bellen en uitleggen hoe en wat..

 • Miniz3

  Fijn dat alles goed was. Hopelijk na vanmiddag ook. In ieder geval niet prettig die pijn he. Hopelijk zakt het gauw wat af.

  Ik heb uiteindelijk toch gebeld en moest gelijk komen. Op de ctg waren flink wat harde buiken te zien maar de baby deed het verder goed. Ik heb alleen al wel een vingertop ontsluiting.. Urine word voor de zekerheid ook nog gecontroeerd. Nu rustig aan doen en als het weer zo erg is als vannacht weer bellen. Ik hoop dat het hier voorlopig bij blijft..

 • Baby_2

  Fijn dat ze ook even een ctg hebben gedaan! Hier nog verder niet gevoeld, wel uitslag gekregen van urine. Blaasontsteking... nog nooit gehad🤔
  In ieder weet ik nu wel waar de buikpijn vandaan komt en was de ctg ook weer goed vandaag.

 • Miranda035

  33.6 vandaag 🤣
  Ons kleintje ligt mooi met haar hoofdje naar beneden en begint al iets in te dalen. Volgende week de groeiecho.
  Tot nu toe een goede zwangerschap. Over een weekje of 4-5 mag ze van mij wel komen 😍 Het wordt lichamelijk zwaar nu aangezien die buik flink in de weg zit 😅

 • Flamingobaby

  33 weken🎉 twee dagen geleden groeiecho gehad en ze weegt nu zo’n twee kilo. Gaat verder helemaal goed met haar, ligt al met haar hoofdje beneden en begint al iets in te dalen zei ze.
  Net als vier weken geleden ligt ze met haar handjes én voeten voor haar gezicht. Ik voel haar ook zelden boven Mn navel bewegen, maar dat ik dus logisch. Wel fijn dat ik dus ook geen last heb van beurze ribben etc hahah.
  Nog maximaal 9 weken, al mag ze van mij wel iets eerder komen🥰

 • ~mammie~

  Yes! Ook gehaald! Wees welkom week 33! 🥳

 • Yeyla

  Jeej, 33 weken. Februari nog 'even' door en dan mogen onze kleintjes komen. Mijn lichaam is het nu al zat, maar het zal nog wel zwaarder worden.
  Mijn gevoel zegt dat ze rond 38 tot 39 weken komt, dat gevoel had ik bij de andere twee ook en dat klopte. Hebben jullie ook zo'n gevoel?

 • ~mammie~

  Yep 3 keer had mijn gevoel het goed, be benieuwd hoe het deze 4e keer gaat. Mijn gevoel zegt “vroeg bevallen”. Of is de wens nu de vader van de gedachte? 🙈

  Mijn lijf is er ook klaar mee! Veel
  Voorweeen en moeilijk kunnen lopen😓

 • BabyBoyMarch2019

  Whoehoe, week 33 alweer sinds gisteren

 • MarchBaby

  Week 33! We made itttt 🎈💪🏼😬


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 33

De bevaldatum van leden die 33 zwanger zijn is van donderdag, 4 april 2019 tot en met woensdag, 10 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50