Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je vijftiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2375)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • LittlePea

  Jaa 14 weekjes!!! Zo fijn! Die enge weken zijn nu geweest. Gaat voor mn gevoel nu ook sneller! Met 17 weken hebben wij de geslachtsbepalingsecho. Ben zo benieuwd!!!

 • 2019baby-

  Week 14 al 😍🥰

 • LittlePea

  Jaaa eindelijk!! Schiet nu op he... vervelende weekjes wat voorbij, gaat voor mn gevoel nu sneller!

 • Natasch

  Hoj
  Er waren een paar moeders die een geslachts echo hadden. En??? Zijn jullie al iets te weten gekomen. Bij mij kon ik niets zien de baby zat rechtop. Ik heb 29 april een nieuwe afspraak dan ben ik 16 weken en krijg dan het resultaat van de nipt test. Oke ben benieuwd. Groetjes

 • 2019baby-

  Op 12 weken wist ik het geslacht met de nipt de nipt wel een 2 de keer moeten. Doen op 13 weken omdat ze niet alles hadden kunnen testen na 5 dagen de uitslagen

 • Chan86

  Hallo dames,
  vandaag ook weer in week 14 beland. Gisteren weer ons eigenwijsje mogen bewonderen. Volgende week zondag gaan we spieken wat het dit keer word. Ik ben benieuwd.

 • Oktobermommy93

  Vandaag 14w1d zwanger, en nog steeds geen kwaaltjes #luckyme. Volgende week controle met 15 weken, maken ze dan ook een echo? Geslachtsbepaling werd helaas bij ons afgeraden, omdat het teveel beweegt en we het dan toch niet zien. Stiekem hoop ik dus dat ik met 15 weken een echo heb, en het gewoon te zien is!

 • Natasch

  Nu 14 weken en 3 dagen. Gister ook de Nipt test gedaan. Ze zeggen dat de uitslag na een week bekend is. Over 2 weken weer een echo hoop dat ik dan wel te weten kom wat het geslacht is van schatje num 5. Nu zat de baby rechtop en kon niets zien. Succes allemaal. Groetjes.

 • Mamma86

  Vandaag 14 weken zwanger van onze kruimel ❤ vanavond hebben wij de geslachtsecho

 • Cmm

  Vandaag onze echo gehad. Alles was goed morgen 14.4 weken en gaan we kijken of we de geslachtsbepaling al kunnen doen


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van maandag, 14 oktober 2019 tot en met zondag, 20 oktober 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50