Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je vijftiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2900)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MyFirstOne
  Hoi allemaal,
  Hoe gaat het met jullie?
  Ik ben eergisteren een pretecho gaan laten maken en zijn nu wel zeker van het geslacht.
  Ziet er nog wat raar uit in 2d/3d maar we zijn zo verliefd op ons keppie 🥰
 • Mimi1988

  Heeeyhoi gister een echo gehad alles was weer goed! We wouden ook graag het geslacht weten maar de kleine lag net verkeerd en ook nog een soort kleermakerszit😂😂😂...maar ik was zo ongeduldig dat ik vandaag ging bellen
  Voor een geslachtbepaling niet bij de verloskundige en konden gelijk terecht ......en het is een meisje🥰🥰🥰 dus kunnen wij morgen onze familie verrassen bij een gender reveal🎉 gaan jullie dat ook doen of houden jullie het voor jezelf?

 • Dabren

  Ohhh wat super, een meisje!! Gefeliciteerd 😘

  Wij weten het volgende week vrijdag!! Ik heb kraskaarten gekocht, en doe die in een enveloppe met roze en blauwe confetti. Die stuur ik dan naar iedereen op.... 🤣 mogen ze het geslacht krassen!

 • Mimi1988

  Aaaaaah wat leuk haha! Wij gingen taart aansnijden maar hadden al gezegd dat we het nog niet wisten maar toch iedereen lieten komen omdat we al hadden afgesproken..Dus sneden stuk en zonder vulling..ja we weten het niet.. en daarna kwam mijn zoon met confetti kanon achter ons

 • Dabren

  Waaauw iedereen heeft echt al mooie buikjes

 • -IMBACK
  Hello week 14❤️!
  Sinds een week voel ik me pas weer menselijk. Heb me zo moe, misselijk gevoeld. En ook overgeven. Verschrikkelijk echt niet kunnen genieten. Nu voelt alles zo anders en ben ik erg blij voel me ook super goed. Zooo bijzonder m’n buik groeit sinds 2 weekjes steeds meer. Dit is ons eerste kindje. Over 1,5 week de geslachtsbepaling 😍
 • Disney18
  Dit is mijn buik nu met 14.4... heb het idee dat het met de dag groeit.... ook al ruim 4 kg aangekomen
 • houvanmijnhartjes

  Maandag moet ik weer bloed laten prikken, maar dan gewoon bij de huisarts. In het ziekenhuis waren ze vergeten om ook mijn ijzer te prikken. Ook vertelde mijn vk dat ik meer moet rusten, omdat ik gedurende dag heel veel pijn heb onder in mijn buik en toch al veel druk op mijn buik heb staan. Met de baby gaat gelukkig alles goed 🤗

 • Pris1988
  Dit is mijn buik dames. 14 weken en 5 dagen😯 vindt hem echt al groot dit had ik echt niet zo snel al bij de vorige 2 haha
 • houvanmijnhartjes

  Heerlijk 🥰 vind die van mij deze keer ook echt al groot voor bijna 15 weken! Vind het ook al een stuk zwaarder, maar wel leuk dat het al zo te zien is!🥰

 • Zuss

  Gister geslachts echo gehad!!!

  Wij krijgen een meisje🌺♥️💞
  Na 3 dochters gewoon heerlijk nog een meid😍 mijn jongste nu is al 7 dus ik vond het zo enorm leuk om nog een keer mee 'te maken. Altijd al een leiden mama geweest.

 • houvanmijnhartjes

  Wat leuk!! Gefeliciteerd!!!💖💖

 • Dabren

  Super!!!! Gefeliciteerd 😀

 • Fleur_

  Wat leuk!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van dinsdag, 14 juli 2020 tot en met maandag, 20 juli 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50