Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je vijftiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3756)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lolu

  Vandaag 14 weken! Begin eindelijk iets meer energie te krijgen en de misselijk begint minder te worden.

 • 4kiddies

  Vandaag alweer 14 weken!! ♥️♥️ Hoe ik dit eerst ver vond klinken, denk ik nu valt wel mee haha maarja wel al 3.5 mnd zwanger. Over 2 w alweer 4 mnd zwanger, hoop dat dan de misselijkheid over is . Dit is de pittigste zwangerschap van allemaal. Bij eerste dochter ook erg beroerd geweest maar niet zoals nu. Ben ook heel erg moe en kan niet veel.

 • Lolu

  Herkenbaar! Al begint het nu beter te worden. Ik heb mijn eerste zwangerschap nergens last van gehad maar deze keer valt het me ook zwaar. Veel moe en misselijk helaas. Hopelijk voel je je snel beter met meer energie

 • Si2020

  Vandaag 14 weken zwanger . Nog wachtende op de nipt uitslag en maandag eindelijk( op de laatste mogelijke dag ) de 13 weken echo . Hopelijk is alles goed kleintje 🥰☺️

 • Lolu

  Succes maandag! Hoop dat alles goed is! Vond dat er al zoveel te zien was op de 13 weken echo! Zo speciaal!

 • Moedervan4injuli

  Vandaag 14 weken zwanger van ons 4e kindje. Helaas nog steeds erg ziek ( vooral Savonds )
  Vandaag de geslachtsbepaling echo gehad en we krijgen een meisje 💖
  Heb 2 zoons van 12 en 10 en een dochter van 7.
  💖💖💖

 • 4kiddies

  Wij vrijdag echo gehad en ook krijgen wij een meisje zo leuk♥️

 • 4kiddies

  Vervelend zeg, hier 12 w en ook nog misselijk bah, ,al vanaf 6 w in ziektewet.. leuk dat je weer meisje krijgt, ik hoor t volgende week

 • Moedervan4injuli

  Vreselijk hè ? Het is ook echt niet te doen. Ik ook aantal weken in ziektewet gezeten. Nu weer aan het werk, overdag gaat het redelijk.. avonden zijn hel. Heb dit nooit gehad met mijn 3 andere kids en jij? Oh spannend, heb je een idee ?💖💙

 • 4kiddies

  Ja echt niet leuk, verveel me nu zo rot, verwacht dat over week of 2 over is. Heb dit ook nooit zo erg en zo lang gehad. Heb 4 kids en was alleen bij eerste tot week 12 misselijk en bij vierde alleen ochtend . Heb nu heel soms betere dag, vandaag alleen middag ff misselijk maar gister was ik echt ziek.. ja heb voorgevoel jongen.. rest denkt meisje..

 • Rapunzel92

  Fijne kerst allemaal!

  De dag begon goed maar naarmate de avond vorderde werd ik weer zo beroerd

  Hopen op morgen een betere dag

 • Suzi98

  En door naar week 14 ❤️ Het kan niet snel genoeg gaan nu. Heb de goede nipt, goede 13 weken echo, weet t geslacht. Nu wil ik t kindje voelen 😂

 • Pumpkinious

  Wanneer is je gender reveal? 😁 ik wacht in spanning af sinds vorige week haha

 • Suzi98

  Hahaha die was gisteren! Wij krijgen een meisje :)

 • Pumpkinious

  Oooh wat leuk! Gefeliciteerd 🥰❤️

 • Suzi98

  Ben ook zoooo happy, na een jongen super leuk! Iedereen is ook door t dolle haha

 • Mamalon

  Wij horen het geslacht de 29e. Daar wilde ze met de 13 weken echo nog niks over kwijt. Nipt hebben we niet laten doen. Fijn hè, als je het kindje kan voelen. Ik heb de placenta (weer) aan de voorkant. Vorige zwangerschappen voelde ik ze pas met 25 weken.

 • Suzi98

  Schoonmoeder is echoscopiste dus ze had na de 13w echo meteen gekeken. Vandaar haha.
  Ik had vorige keer placenta voor en voelde hem met 19w… lijk nu soms haar al te voelen (placenta achter) maar niet zeker van

 • Suzi98

  Schoonmoeder is echoscopiste dus ze had na de 13w echo meteen gekeken. Vandaar haha.
  Ik had vorige keer placenta voor en voelde hem met 19w… lijk nu soms haar al te voelen (placenta achter) maar niet zeker van

 • Phiietje

  14 Weken jeej. Nip test was ok, we krijgen een meisje.
  Helaas al 5 dagen thuis aan afzien van Covid en zwangerschapsmisselijkheid heb het er enorm moeilijk mee dat ik op het werk precies geen begrip krijg.
  Vorige keer dat ik 5 dagen thuis was omdat ik gwn door overgeven en lage bloeddruk amper op men benen kon staan heb ik prreek gekregen dat ik met men werk klanten niet inzit ... Ook word er verwacht vroeger te beginnen 7 uur fzo maar dan kan je nog steeds niet voor 17 uur naar huis :(. Ik zie het laatste dagen allemaal soms niet meer zitten. We hebben meerdere leningen dus ik kan moeilijk niks meer verdienen maar nu denk ik soms foert hoe krijg ik het allemaal bolgewerkt ooit ?

 • 4kiddies

  Jeetj zeg ziek is ziek..ik ben vanaf 6 dec al ziek thuis. Ga echt niet misselijk op t werk zitten . Gelukkig wel begrip.

 • Estherelle88

  Hallo week 14! Woensdag de geslachtsbepaling... ben zo benieuwd

 • Babylief2

  Zo spannend ☺️ Ik heb hem ook morgen maar de gender reveal is pas zondag. Moet nog even geduld hebben 😊

 • Estherelle88

  Mijn reveal is ook zondag.. spannenddd


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van zaterdag, 22 juli 2023 tot en met vrijdag, 28 juli 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50