Naar de reacties

14 Weken zwanger

Week 14 begint bij zwangerschapsdag 98 en loopt tot dag 105.Het is je vijftiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 8,5 centimeter
Gewicht van je baby: 60 gram

De haartjes van de baby beginnen al wat te groeien. De stembanden zijn klaar. De baby kan echter nog geen geluid maken met zijn stem, want daar is lucht voor nodig.


Het kindje wordt iedere dag actiever en kan zelfs al zijn armpjes en beentjes bewegen. (Zie ook het filmpje bij infoforum: echo) De piepkleine hersentjes kunnen de spieren al aansturen.

Er ontstaan heel fijne donshaartjes over het hele lichaampje van de baby. Deze donshaartjes maken talg aan, wat het kindje tegen het vruchtwater zal beschermen. Rond de 37e week zullen die haartjes verdwijnen.

Op dit moment is je baarmoeder ongeveer zo groot als een kleine meloen. Je kunt misschien al een bolletje zien als je op je rug ligt.


 

Je huid en haar kunnen er tijdens je zwangerschap onder invloed van de hormonen anders uit gaan zien. Veel vrouwen verliezen nu veel minder of zelfs geen haren, en krijgen daardoor een mooie bos haar. Het haar kan gaan glanzen, maar het kan ook dof worden.

Je gezicht kan mooi glad en vol worden, maar misschien ben jij helaas wel één van de ongelukkigen die pukkels en vlekken krijgt, en een vette huid. Alles is mogelijk.

Het kan zijn dat er een donkere verticale streep over je buik verschijnt, de bekende zwangerschapsstreep. Die loopt dan van je navel tot aan je schaambeen. Ook dit heeft te maken met hormonen. Of je het nu wel of niet zal krijgen, alles is even normaal, en je hoeft je geen zorgen te maken als je er wel één hebt of juist niet.
 

Reageer in `14 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1959)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Jt86
  Vandaag echo gehad en we krijgen een jongen. Mijn dochter was het er helemaal niet mee eens😂
 • Mamainhetbuitenland
  Alweer bijna 15 weken zwanger! Schiet lekker op zo! Geniet van de zwangerschap en hoe mijn 2 oudste meisjes erop reageren. Woensdag naar de gynaecoloog, hopelijk een echo met geslachtsbepaling. Zal het deze keer een jongetje zijn? Spannend! Ik voel me wel anders dan de eerste twee dus wie weet! En nu ook eindelijk een klein buikje zichtbaar! ❤
 • MamaItalia

  Mooi buikje! Ik ben ook 10 april uitgerekend van mijn derde. 27 of 30 oktober naar de gyn en dan weten we wat het wordt

 • MariDg

  Spannend hoor, ze zouden het al moeten kunnen zien toch vanaf 15 weken! Mooi klein buikje al!
  Ik ga 2 nov voor een pretecho, ben net 14 weken

 • Draak14
  14 weken, ergste misselijkheid is over. Wel nog erg moe en mega hoofdpijn. Helaas opgenomen geweest deze week ivm nierbekkenonsteking. Met de baby was alles goed gelukkig. Blij dat ik weer thuis ben bij mijn dochter en vriend kamer is al bijna helemaal af haha. Ik heb marfan syndroom en zal snel weinig meer kunnen lichamelijk dus vandaar lekker optijd begonnen. 23e volgende echo en dan weten we als het goed is ook wat onze kleine is! Cant wait
 • Loveofmylive
  Al 14, 2weken zwanger,
  Wel al 2 dagen last van enorme hoofdpijn, hoe is het daar met Julie?
  Ik vind het zalig vanmorgen onze babyboy gehoord met z'n angel sound prachtig gewoon
 • Miniz3

  Ahh mooi buikje al!

 • Doortje-

  Mooi buikje al hoor!
  Vervelend van die hoofdpijn, voor mij niet herkenbaar! Ik heb ook thuis een angelsound te leen, zo heerlijk om zo nu en dan te luisteren he

 • Loveofmylive

  Ja echt zalig, dit geeft zo'n een leuk gevoel ni te beschrijven, had ik echt niet verwacht x

 • Miniz3

  Goedemorgen week 14. Afgelopen week is voor mijn gevoel heel snel gegaan. Gisteren weer bij de gyn geweest en ook weer even mogen spieken. Zo fijn om het hartje te horen en de kleine te zien bewegen. Lag daar met armpjes bij het gezicht en opgetrokken beentjes😍 konden helaas niet een beetje tussen de beentjes kijken. Wij zijn nog wel van plan om een pretecho/geslachtsecho in te plannen..dan mogen de kids ook mee kijken 😊

 • doortje-

  spannend he, die geslachtsbepaling, ik heb een pretecho in de planning voor 19 oktober, dan mogen mijn schoonzusjes mee..

 • Miniz3

  We kunnen aankomende vrijdag al voor de echo,spannend!! Ik droom al een paar dagen over het geslacht, en elke keer word er dan een geslacht genoemd en aan het eind is het dan toch niet zeker..en word ik weer wakker met een nieuwschierig gevoel.. Hopelijk werkt de kleine wel mee dan vrijdag en gaan we daar niet alsnog nieuwschierig weg 😂

 • Doortje-

  Oeh spannend, laat je weten hoe het ging?

 • doortje-

  hoi mede-zwangeren,
  vinden jullie de periode tussen termijnecho en 20 wekenecho ook zo lang duren? Ik heb behoefte aan opnieuw een kijkje in mijn buik ergens daartussenin..

 • BabyyMii

  Hellooo week 14 😍😍

 • BabyyMii

  Hellooo week 14 😍😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 14

De bevaldatum van leden die 14 zwanger zijn is van dinsdag, 9 april 2019 tot en met maandag, 15 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50