Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (906)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Alaijo

  Ik lees weer even mee. Ik heb ook steken in m’n doos! Echt alleen tussen de benen, alsof het schaambot uit elkaar wordt getrokken.
  Op advies van vk dan toch maar naar bekkenfysio. Met de spiertjes alles in orde en in goede conditie (dacht ik al want sport al m’n hele leven).
  Het blijkt pure verweking te zijn. Down under is klaar om een baby er door te laten gaan 🙈.
  M’n heupen zijn ook al flink breder en verklaard waarom ik altijd snelle bevallingen heb gehad (2 meiden kwamen er binnen 3 persweeen uit en m’n laatste was een sterrenkijker en kwam er zuchtend uit in 10 min).

  Anyway advies na iedere 2 uren ‘op’ (staan/zitten/lopen) een kwartier plat. Want alleen plat liggen ontspant dat gebied.
  Ik doe dat nu en mag van m’n baas zoveel als
  Mogelijk vanuit huis werken. Het helpt me echt! Misschien ook iets voor jullie om uit te proberen?

 • Bibsje1982

  Hier net weer bij de bekkenfysio geweest.. ga al een aantal weken. Vorige week heeft ze het bij het schaambot wat losser gemaakt, wat een opluchting..
  Heb ook een bekkenband gekregen, dat helpt ook fantastisch...
  Klachten blijven maar stukken minder dan als ii dat ding niet zou dragen..
  En dan nog verga ik soms van de pijn.. 😕

 • Lynn5

  He dames,

  Ik check bb wel regelmatig maar doe t me niet aan tijd om van alles te typen.
  Erg druk hier door de verhuizing. Komende donderdag heb ik weer een groeiecho, ben heel benieuwd hoe het dan is.
  Verder snel last van m’n buik en rug. T gevoel dat de baby zichzelf soms al naar buiten probeert te wroeten, naar gevoel hihi.
  Maagzuur is wisselend, wel veel last van m’n darmen, vooral ‘s nachts als ik lig.
  Deze week nog even flink ploeteren, volgend weekend verhuizen en dan hopelijk meer rust en ondertussen alles klaarmaken voor de baby. Hebben nu alle babyspullen bij m’n ouders staan.
  Wel een gek idee dat je nu kunt aftellen maar dat het ook nog zo’n ruime periode is. Worden het 40 weken of langer of korter... aan de ene kant ben ik er soms even klaar mee, maar aan de andere kant ben ik er echt nog lang niet klaar voor hihi.

 • Bibsje1982

  Schiet t al wel een beetje op met de verhuizing dan?? Succes komend weekend, hoop dat je snel over bent.

 • Vlaflip

  Hier geen last van harde buiken (behalve als ik 2 trappen oploop...), maar voelde me erg ellendig. Misselijk, hoofdpijn, duizelig, slappe armen. Maar leek geen griep, dus toch even laten checken bij de vk. Jeetje wat duurde dat lang zeg, wel 3 uur in het zh geweest. Maar ik weet nu gelukkig zeker dat bloeddruk, pols, urine, bloed, alles in orde is. Ze checken ook standaard hartslag baby en harde buiken: die waren ook goed, maar dat wist ik al (voelde de baby goed en had geen last van mijn buik).

  Toch fijn die geruststelling, nu 2 dagen verder en voel me gelukkig al weer wat beter. Nu kan ik tenminste nog iets nuttigs doen in huis. Al merk ik dat ik ook niet weer moet doorslaan, want voel het nu in mijn rug 😉

  Ik kijk uit naar mijn verlof! (Wel nog tot 36 wk doorwerken).

 • Bibsje1982

  Oef, tot 36 weken door jah? Knap hoor 💪
  Fijn dat je weer gerust gesteld bent. 🍀

 • Bibsje1982

  Kennelijk allemaal een beetje dezelfde klachten dus... gister in 2,5 uur tijd 10 harde buiken gehad.. moet ik ook eerlijk zeggen dat als madame druk aan t spartelen is dat het ook snel hard wordt..
  Vandaag dus maar mijn urine laten controleren.. geen blaasontsteking gelukkig...
  Ook vandaag de dktp inenting gehad ivm het artikel van kinkhoest laatst.
  Blij dat ik het heb laten doen. Ik woon in de biblebeld en hier ligt het percentage onder het landelijk gemiddelde, tevens zei mijn vk maandag ook dat kinkhoest hier regelmatig voorkomt...

 • Mama_Ce

  Hier ook regelmatig harde buiken, ook een heel hevig ventje vanbinnen 😆 baarmoeder reageert daar ook op.. + dat hij zich regelmatig eens in men buikwand duwt, en dat voel ik dan ook.. kinkhoest spuit heb ik bij de geboorte van men dochter al gekregen (5j terug), want dit kwam hier in België al terug op. Dus daar ben ik al mee in orde 😊 en manlief ook. Die Boostrix spuitjes zijn 10j goed

 • Vlaflip

  Hoe zit het dan met de baby? Ik dacht dat je juist tussen 28 en 32 weken liet vaccineren zodat de baby beschermd is?

 • Mama_Ce

  Geen idee.. had bij de vroedvrouw een afspraak om het dossier op te maken in het ziekenhuis en toen ik zei dat ik die net na men bevalling kreeg bij men dochter zei ze dat ik daar dus mee in orde ben

 • p0ekiej

  Ik ben maandag pas 31 wk zwanger, maar het is overal zo stil haha en moet echt even klagen haha.
  Ik weet niet of het voorweeen/indalingsweeen zijn, maar donder wat wordt ik er naar van. Heb het nu al bijna een week achter elkaar die pijn. Elke dag wel een aantal uren en soms voelt het daar beneden alsof er ieder moment een handje of voetje uit kan schieten haha. Kennen jullie dat?

 • p0ekiej

  Ik ben maandag pas 31 wk zwanger, maar het is overal zo stil haha en moet echt even klagen haha.
  Ik weet niet of het voorweeen/indalingsweeen zijn, maar donder wat wordt ik er naar van. Heb het nu al bijna een week achter elkaar die pijn. Elke dag wel een aantal uren en soms voelt het daar beneden alsof er ieder moment een handje of voetje uit kan schieten haha. Kennen jullie dat?

 • Vlaflip

  Gelukkig nog geen last van, maar ik herken het wel van mijn vorige zwangerschappen (aan het eind).

 • p0ekiej

  Ik ken het absoluut niet van de vorige 2. Nog even volhouden en dan is ze er. Kan niet wachten haha

 • Bibsje1982

  Hebben jullie t dan over harde buiken???
  Ik heb gisteravond veel harde buiken gehad. Gemiddel om t kwartier.. en de druk naar beneden heb ik al een aantal weken (vandaar mijn inwendige echo laatst, maar gelukkig niets aan de hand)
  Misschien dat ik mijn harde buiken niet met indalingsweeen/voorweeen kan onderscheiden?🤔

 • p0ekiej

  Ben gisteren in het ziekenhuis geweest en ook inwendig gekeken voor ontsluiting dat had ik gelukkig niet. Urine nu op kweek om te kijken of ik onderliggende blaasontsteking heb. Verder heb ik een hele gevoelige baarmoeder dit keer, wat heel snel getrikkerd wordt en dan steeds mega harde buiken krijg en voorweeen. Moet nu iedere week even langs komen.

 • Mama_Ce

  Zijn voorweeën.. dacht ook dat het indalingsweeën waren, maar vroedvrouw zei gisteren dat naargelang wat ik vertelde het eerder voorweeën zijn.. hier ook al een week op en af.. meestal 's avonds last, overdag hier en daar ook keer een paar, maar niet extreem veel ofzo.. de steken in men doos vind ik nog erger eigenlijk 😂🙊

 • p0ekiej

  Ben net thuis uit het ziekenhuis. Zijn idd voorweeen en schijn een hele gevoelige baarmoeder te hebben ( wist niet dat dat bestond ) ze heeft gekeken op ontsluiting en ook dat zag er goed uit. Wel urine moeten afgeven en ze zagen wel wat bacteriën maar niet heel ernstig dus dat staat op kweek en krijg ik dinsdag de uitslag van. Hopen dat het geen onderliggende blaasontsteking is anders is er weer een vergrote kans op vroeggeboorte. Sowieso wordt ze gehaald met keizersnee, dus ben benieuwd hoe het nu gaat lopen

 • Mama_Ce

  Amai. Duurt dat in Nederland zo lang? Als ik hier in België naar de materniteit aan de monitor moet gaan liggen omdat ik bv veel last heb van harde buiken of gelijk wat, wordt de urine ook gecontroleerd, en een uur later ofzo staan ze terug aan je bed met de uitslag. Vorige keer met harde buiken (waren er 6 a 10 op een uur!) was er ook het begin van een blaasontsteking, gewoon zakje antibiotica meegekregen en was er vanaf

 • Vlaflip

  Gewone urine check is zo klaar. Gaat vaak met een stickje. Op kweek duurt altijd langer, het moet dan een x aantal dagen staan.

 • p0ekiej

  Ja geen idee, de ene keer zijn ze heel snel en de andere keer duurt het wat langer. Voor nu maar gewoon rustig aan doen.

 • Tamaravhouten

  Dat daar beneden herken ik hoor zit een hele druk op en zO voelt het ook 🙈 en dat blijft voorlopig wel zo .
  Ik heb dat ook sinds dagen ik merk gewoon dat me buik aan het groeien is en voekt echt soms niet fijn. Benauwd en veel aan het blazen pff geen houding vinden met stil zitten vooral boven in me buik is het bij mij . ook het idee dat komt omdat ik de kleine veel voel en dat geeft ook een druk . sterkte

 • p0ekiej

  Ja je weet geen houding aan te nemen. Vannacht half 4 wakker en niet meer kunnen slapen van de pijn en dat gaat al een tijd zo. Idd zitten voelt ook pijnlijk alsof je buik niet tussen je borsten en schoot past en alles staat zo mega strak

 • Mama_Ce

  31 weken, woohoo, weer een weekje dichter bij 'de finish' 😊😂


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van dinsdag, 11 december 2018 tot en met maandag, 17 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50