Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1123)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Chan86

  Daar is week 31. Hoe gaat het met jullie. Hier ontzettende last van nesteldrang ongelofelijk zoveel wat ik wil schoon maken

 • 2de-

  Jaa niet meer lang 🥰Dat heb ik ook kan niks zien liggen 😅

 • Valerie85

  Ik ben ook vandaag 31 weken zwanger.
  Meeste klachten, is veel warm hebben(zweten), maagzuur en af en toe last van mijn banden en liezen. Kindje is al ingedaald.

 • MamaJL

  Kan ook echt last hebben van mijn darmen. Doen dan echt pijn. En hoofdje kan behoorlijk drukken tegen mijn schaambeen. Maar het is allemaal nog wel vol te houden.

 • Valerie85

  Gelukkig maar😀

 • Mamave

  Ruim 31 weken. Veel harde buiken en maagzuur. Kwaaltjes beginnen weer te komen. Groeiecho gehad, ze groeit op p10 lijn, dus iets kleiner dan gemiddeld. Verder alle controles ook goed.

 • MamaJL

  Ja, echt hè? Je lichaam geeft behoorlijk aan wanneer 't teveel is.

 • MamaJL

  Ik voel me zo beurs van onder, herkent iemand dit?

 • Mamave

  Ja heb ik ook. Lijkt allemaal heel erg opgezet van onderen

 • Shirley30

  Miracle mama ik geniet van de schopjes haha. Mijn energie is minder 😋ik probeer veel rust momenten te pakken dat is fijn. Ik ben nu 31 weken en 3 dagen. En wat zwangerschap ongemakken die horen erbij. Het komt wel heel dichterbij de bevalling! Nog 9 weken of eerder zelfs. Ben heel nieuwsgierig naar ons mannetje 😆 wat krijg jij?? Zoon of dochter??

 • miraclemama

  Wij krijgen ook een zoontje! Best spannend na twee meiden

 • Shirley30

  Miraclemama idd mega mega heet. Denk zoveel mogelijk zon vermijden. Haha ijsjes eten en eten.. hoeveel weken ben je??? Ik 31 en 3 dagen.

 • Miraclemama

  Ik ben 31 weken, ik vind dit wel een leuke periode. Voel de kleine man veel bewegen en heb meestal ook nog wel wat energie. Hoe voel jij je?

 • miraclemama

  Volgende week temperaturen van 34 tot 39 graden voorspeld...
  Kans groot op het breken van het hitterecord in Limburg.
  Joepie!!! Ideaal zwangerschapsweer --- NOT!
  Oh mijn god, hoe ga ik dit overleven met twee meiden die ook niet goed tegen de hitte kunnen..
  Misschien investeren in een last minute Alaska of misschien een bezoekje plannen bij familie met airco?
  Voor jullie allemaal, veel sterkte, verfrissing, ijsjes, ventilatoren,...
  Zij die gaan zweten, groeten u!

 • LieveMara

  Was alvast een weekje verder aant spieken 🙈 en lees je reactie 😊 ik knijp 'm ook voor as week. Appartement 4 hoog met plat dak. 34 graden betekend hier binnen 39 graden.. Niet te doen. Airkoeler is fijn, iets goedkoper dan airco. En idd alles met ijsjes, ijsklontjes en ice packs of toch vluchten naar een strandje of iemand met airco.. Igg sterkte ook 🤗


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van vrijdag, 18 oktober 2019 tot en met donderdag, 24 oktober 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50