Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1201)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Marijkemama

  De tijd vliegt!

  We hebben op 29 weken een echo gehad.. daar was de kleine al 38cm en 1.850kg. Ligt het aan mij of is hij erg groot? :D

  Het gaat fantastisch hier. Voel hem vaak bewegen.. reageert ook echt op me. Hij ligt ook al klaar. Word wel spannend nu.
  Zwangerschapsyoga begonnen om naar de bevalling toe te werken. Fijn om ook nog samen te doen... ik merk dat ik echt enorm geniet van het zwanger zijn.
  Voel wel een enorme nesteldrang... alles moet nu echt klaargemaakt worden. Gelukkig is alles bijna klaar.. doopsuiker ook bijna. Nu het doopkaartje nog. En pas over 3 weken mag het bedje en park gezet worden van vriendlief... alles staat klaar om klaar te zetten! :)
  Wij gaan ook thuis bevallen , in bad hopelijk!

  Woensdag een fotoshoot van ons tweetjes en de babybuik.
  Waauw waauw wauw. Ik voel me zo vol liefde!

  Lichamelijk wel zwaar.. ben al 15 kilo erbij en heb een enorme bolle buik. Staartbeentje doet zeer.. bekken beginnen pijn te doen. Veel maagzuur.. vaak naar het toilet. Maar in niks vervelend of ondragelijk! :)
  Wilde ik even delen :)

 • Lse-vH

  Vandaag echo gehad van ons kleine mannetje. Helaas loopt zijn groei wat achter. Hij is nu 1500 gram wat volgens de vk overeenkomt met 30w zwangerschap. Dat terwijl ik nu 31.5w ben. Ook is hij in de curve van boven gemiddeld naar onder gemiddeld gegaan. Volgens de artsen niks om me zorgen om te maken, maar doe dit onbewust toch.

  Volgende week moet ik terugkomen om de doorbloeding van de navelstreng etc nogmaals te controleren (deze zag er nu goed uit) en over 2 weken een vervroegde groeiecho (had deze eerst pas over 3 weken)

  Pff en dat na alle andere stress en problemen... dit kan er ook nog wel bij😔 ben nu echt aan het twijfelen of ik toch niet met 34 weken al verlof neem ipv met 36w

 • PowermommyvanJ

  31 weken maar ik hoop zo dat aankomende 6 weken snel voorbij gaan. Ben zo bang dat ze te vroeg geboren gaat worden.
  Zelf heb ik allemaal onderzoeken met groeiecho omdat ze denken dat ik suiker heb.
  Gister weer slecht nieuws te horen gekregen van mijn vader dat de therapie die hij heeft voor de k*nk*r in zijn linker long niet geholpen heeft, deze zelfs groter is geworden en uitgezaaid naar zijn rechter long (dat binnen 3 maanden tijd)
  Hij heeft het nu op 5 plekken zitten: linker en rechter hersen, linker en rechter long en in zijn lymfeklieren😭
  Ik maak mij zo druk om mijn vader omdat alles wat ze bij hem doen kwa behandelingen alleen maar levensverlengend is. Zal hij (zijn lichaam) het volhouden 6 tot misschien wel 11 weken(42weken)? Ik wil zo graag dat hij onze dochter kan zien na de geboorte. Ik weet dat de kleine meid heel sterk is maar mama heeft zoveel stress in haar lichaam dat ik mij zo enorm afvraag of het wel goed is/gaat daarbinnen voor haar.
  Hoop in iedergeval dat ze pas minimaal over 6 weekjes komt en ze helemaal gezond is en niks van mama heeft meegekregen😔

 • kimberly106

  Jeetje meis wat een heftig nieuws 😞
  en Spannende tijd voor je.
  Mogen de trapjes van je dochter toch nog kleine bijzondere momentjes geven.
  Veel sterkte en duim voor jullie 🙏🙏

 • PowermommyvanJ

  Dank je wel😊
  Ze beweegt gelukkig heel goed, maar zo jammer dat ik van deze (laatste) zwangerschap zo weinig heb kunnen genieten.☹️

 • kimberly106

  31 weken 😍Pretecho gehad afgelopen weekend super leuk! mag over paar weken weer komen🤗 ivm navelstreng voor haar gezichtje zat .
  Hier wel sinds 30 weken zwanger weer misselijk opeens, tot 20 weken ook gehad en nu weer terug gekomen.Meerdere van jullie last van?

 • Lse-vH

  Sinds week 31 last van terug kerende misselijkheid inderdaad. Heel vervelend😓

 • 12345678

  Helemaal gesloopt gisteravond, op sommige dagen kan de vermoeidheid heftig toeslaan ‘s avonds. Lekker gaan douchen en naar bed rond 21:30 om nog wat te lezen, toen bijna in slaap gevallen maar nog eruit moeten om (weer) te plassen rond 23, en ook nog rond 01u, vervolgens heel lang wakker gelegen met maagzuur..
  4:30 peuter wakker, super. Topcombinatie. Inmiddels slaapt ze weer, maar wie is er wakker? ✋🏻
  Het is nu 5 uur.. Goedemorgen, gaat een hele lange dag worden... hoe ga ik dit weer volhouden 😞

 • Nairobi

  Nou lekker geschrokken vandaag van de trap gevallen. Zit onder de schaafwonden, maar niet naar voren geduikelt dus de schade zit meer aan mijn kant. Maar wat was dat een schrik.. Ik mocht naar het ziekenhuis voor check up als ik wilde. Heb alleen geen wee-achtig gevoel gehad en niet gaan vloeien dus ben maar lekker aan het bankhangen geweest en de hele dag gecheckt of er niets veranderde

 • Petra27

  Wat zou je geschrokken zijn!
  Gelukkig niet op je buik gevallen! Hoe gaat het nu? Doe maar lekker rustig aan!

 • Nairobi

  Vandaag is het weer redelijk.heb toch echt even uitgerust. Mijn armen zijn niet meer zo gevoelig. Dat scheelt. Was echt geluk bij een ongeluk 😁

 • 12345678

  Oei oei wat vervelend! En hoe gaat het nu?

 • Nairobi

  Nou overal spierpijn, rugpijn en natuurlijk weer wakker. Armen zijn geschaafd dat voel je wel ff. Beebje beweegt gewoon normaal. Denk dat dat het voornaamste is.

 • Serena-a-a

  Oeh dat was schrikken. Pijnlijk. Ik doe tegenwoordig ook heeeeeeul voorzichtig op de trap.. Je leest 't hier toch vaak. Schijnt ook dat je evenwicht minder is als je zwanger bent... Lekker handig 😒🙈

 • Nairobi

  Ow misschien is dat het. Ik snapte er al niks van. Nou zal nu inderdaad nog wat voorzichtiger zijn. dit was echt super vervelend en voelde me een paar uur erg rot.

 • kimberly106

  jeetje wat zal je geschrokken zijn zeg! gelukkig gaat verder alles goed en ben je niet op je buik gevallen

 • Nairobi

  Reageer maar even hier. Het gaat wel weer. Voornamelijk blauwe plekken. Maar wel lekker rustig ge-chilt de afgelopen dagen dus dat was heerlijk. Geen last meer van mijn rug en stuitje.

 • Nairobi

  Yes en nu ff een dagje thuis in elk geval want kan me niet zo goed bewegen van de spierpijn pfff

 • kimberly106

  hoe gaat het nu met je Nairobi?

 • 12345678

  Kleintje weer goedgekeurd met mooie hartslag. Hoofdje ligt omlaag, ruggetje (voor mij) links en dan voetjes naar de rechterkant.
  Stukken lopen wordt steeds zwaarder merk ik. Nu nog precies een maandje werken 🙂 nog even volhouden

 • Nairobi

  Ja inderdaad volhouden..... die van mij ligt helaas anders nog. Is toch een fijn gevoel als je kindje er al goed ligt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van woensdag, 25 maart 2020 tot en met dinsdag, 31 maart 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden