Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1006)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Miniz3

  Jaa alweer 31 week! Vanochtend weer goedgekeurd bij de gyn. Dinsdag nog even terug komen voor de groeiecho. Vanochtend geboorteplan besproken en ze hebben in het ziekenhuis gewoon een bad dus daar mag ik evt. gebruik van maken bij de bevalling, zo blij mee! Ik heb er zelf nog geen ervaring mee maar lijkt me heerlijk , ook ivm met mijn BI. Wie heeft er ervaring met weeen opvangen in bad? Hoe vond je het?

 • Doortje-

  Gefeliciteerd, gaat nu snel hé... Echt aftellen

 • Miniz3

  Dankje. Jaaa kan bijna niet meer wachten 😍 . De weken gaan echt snel voorbij he. Heb je alles al in huis en babykamer klaar? Hoe voel jij je verder?

 • Doortje-

  Ik heb inmiddels al veel klaar, krijg er nu echt zin in.. Mag nu wel komen, ze is zooo welkom.. En jij? Heb je nog geduld?

 • Cactus-

 • ~mammie~

  🥳 We kijken zo uit naar je komst dat ik hoop op nog max zo’n 6 weken 😂

  Bovenalles hoop ik natuurlijk gewoon dat je komt als je er klaar voor bent ❤️
  Helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend.

 • 2019baby

  31+2 alweer! So far, so good! 😊 Zijn er nog meer die zo ontzettend weinig lucht krijgen en last hebben van kortademigheid?
  Ik zou het liefst de hele dag buiten zijn 🙈
  Mijn eetlust is echt enorm minder geworden, denk mede omdat mijn maag in de verdrukking zit. Ik heb sochtends honger als een paard en kan goed de rest van de dag geen trek meer hebben 😅

 • MarchBaby

  Woehoeeeeeeeewww week 31!! Niet gedacht dat we zo ver zouden komen gezien de afgelopen weken.. nu al een dikke week rustig in mijn buik gelukkig! Beeb groeit goed, voel regelmatig zijn billen tegen mijn ribben aanduwen en zo nu en dan kan ik een voetje “grijpen” 😍 aftellen nu!!

 • Mesties

  🎉🎉🎉

 • xJustMex

  De baby kan niet meer zo druk bewegen als voorheen.... Hmmm kan iemand dit ook even doorgeven aan die kleine stuiterbal die mijn baarmoeder en omliggende organen compleet verbouwd??

 • Mrs2

  Die van mij is precies ook nog niet op de hoogte

 • xJustMex

  Tijd om ze op de hoogte te stellen vind ik zo... Want man man man voel me echt helemaal beurs!

 • kimtwee

  Gister had ik een groeiecho, onze jongen ligt 1,5 week voor op de groei, met een geschat gewicht nu van 2138 gram. Het hoofdje ligt twee weken voor op groei en het buikje zelfs drie weken. Ik ben getest op zwangerschapsdiabetes, dat heb ik niet. Geschat gewicht bij 40 weken is nu 4200 gram 😳. Mijn ander twee kinderen waren bij de geboorte 3600 en 3880 gram. Ik vind dat best een groot verschil. Er zaten ook best grote verschillen in de verhouding van het bovenbeen en de buik. Ik vraag me af wat dat betekent voor de ‘verhouding’ in het postuur van onze baby. Iemand ervaring?

 • Vayenn

  Ik sluit me aan bij Mesties.
  Het is vaak maar een schatting en ze zitten er heel vaak naast.
  Onze 1e dochter zou ook heel groot worden, liep met de metingen ook ruim 2 weken voor.
  Ik liep ook nog eens 2 weken overtijd. Met 42 weken werd onze dochter geboren met een gewicht van 4045 gram(valt opzich nog wel mee), maar ze was wel 56cm lang. En ja ze had een dikke kop haha maar dat is een familietrekje😉.
  Dus probeer je er niet al te druk over te maken meid. Het komt vast goed.

 • Mesties

  Die metingen zijn een schatting. Bij mijn kinderen zaten ze er zelfs tot 300gr naast. Ze wogen telkens lichter dan de gemeten schatting.Ik hoop dat dit je wat gerust stelt. 😘


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van vrijdag, 19 april 2019 tot en met donderdag, 25 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50