Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1538)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mamavan5kidss

  Oohh verschrikkelijk! Zijn bijna 32 weken zwanger maar die pijn in me rug en bekken is laatste tijd niet te doen. Ik kan hele dag wel in de douche zitten, krijg al tramadol maar zelf daar ga ik nu langzaam doorheen. Gelukkig doet de baby het wel goed en hebben we maandag een groei echo om te zien of ze netjes blijft door groeien 🥰

 • Anoniem38

  Net controle gehad en helaas loopt de groei terug. Morgen extra groeiecho. Hopen dat alles nog goed gaat met de kleine. Van de week ook al aan ctg ivm minder bewegingen. Gelukkig bleek dat allemaal in orde.Toch weer spannend allemaal.

 • Lola1993

  Spannend! Hoe was de groei echo vandaag?

 • Anoniem38

  Ik krijg maandag een uitgebreide echo en aantal metingen in het ziekenhuis.
  Vind het toch weer spannend, we wisten dat ze aan de kleine kant was, maar nu lijkt ze ook niet op haar lijn te groeien sinds de laatste groeiecho en toch wel af te buigen.
  En om nog maar even verder te zeuren, ik heb ineens bekkenklachten pfff. Helemaal niet zien aankomen. Nooit last van gehad, bij vorige zwangerschap ook niet, maar tjonge jonge wat doet dat pijn.
  Hoe is het met de rest van jullie? Kijken jullie ook zo uit naar de kleine?

 • RVS85

  Mooi dat ze het in de gaten houden. Bij mijn eerste werd ook afbuigende groei geconstateerd. Vind het altijd lastig om te bepalen wat je nou met zulke informatie moet. Je gaat je enorm zorgen maken, maar tegelijkertijd is er eigenlijk ook niet iets wat je er aan kunt doen en blijft het toch het beste voor de baby om zo lang mogelijk de kans te krijgen om te groeien in je buik.
  Daarnaast hoor ik hier op babybytes ook zo veel verhalen waarbij de metingen er uiteindelijk toch best wel ver naast zaten.
  Hoop voor je dat het allemaal meevalt en je kleine meisje gewoon lekker door kan groeien!

 • Anoniem38

  Ja hier ook afbuigende groei bij mijn eerste. Hier klopte het wel achteraf.Maar je hebt helemaal gelijk, je maakt je zorgen, maar je kan er niks mee. En lees ik ook vaak hoor. Vaak zitten ze er flink naast.
  Gisteren is hier toch wel weer gebleken dat de groei echt niet goed loopt. Zal daarom nu vaker langs moeten in het ziekenhuis voor metingen en echo's. Alleen maar prima, maarja zorgen wel weer ja.

 • Lola1993

  Spannend! Vervelend hé die bekkenklachten, ik ervaar veel pijn in m'n onderrug en schaambot. Verschrikkelijk! Vooral als ik 'snachts moet draaien in bed. Echt waardeloos. Hier gaat het opzich wel. Ben 't alleen soort van beu. Ik kijk er zo naar uit, wil 'm vasthouden en knuffelen. 💙

 • Anoniem38

  Ja echt vervelend inderdaad! Jaaa knuffelen en vasthouden😍🥰. Fijn dat dat nu heel dichtbij aan het komen is!

 • Beetjegeluk

  Hoi hoi!
  Groeit jullie buik ook zo hard nu?
  Ik vind mijn buik behoorlijk flink.
  Suiker/glucose test was prima. Volgende week weer op controle & echo.
  Heb het gevoel dat mijn kleintje eerder komt dan 40 weken.....ben benieuwd

 • RVS85
  Nope, heel bescheiden buikje hier nog steeds...
  Ben ook wel benieuwd naar jullie buikjes!
 • Beetjegeluk

  Mooi buikje!
  Ik lijk wel 38- 40 weken. Zo groot is mijn buik

 • Lola1993

  Ja hier ook, flinke buik. Savonds zo'n akelig gevoel soms. Mijn suiker was ook goed. Maar heb toch flink wat vruchtwater en een kindje met een rond buikje en lange benen hihi. Ik hoop eerlijk gezegd dat ons kleintje eerder gaat komen dan 40 weken. Vind echt best pittig.

 • Beetjegeluk

  Ja, he 🍀 heb ook veel vruchtwater, maar dat was prima zei de gyn. ( zat nog binnen de lijntjes) en onze heeft korte beentjes🤗 maar wij zelf zijn beide niet groot....dus verklaarbaar. Ben benieuwd volgende week controle/ echo.

 • Anoniem38

  Hallo week 31💗

 • Beetjegeluk

  Hallo week 31 🩵

 • Lola1993

  Week 31. 💙 Zó slecht slapen 'snachts. Ben ge-bro-ken.

 • Anoniem38

  Om het uur wakker🙈

 • LongDecember

  Helaas, ook herkenbaar 😭

 • Beetjegeluk

  Herkenbaar!

 • Babynr2-

  31 weken 🩷


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van zondag, 16 juni 2024 tot en met zaterdag, 22 juni 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50