Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1414)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Isadora86

  Voelen jullie je soms ook zo enorm futloos/moe? Heeft er iemand een gouden tip? Ik vind het echt heel vervelend haha. Een dutje doen helpt eigenlijk niet.

 • PoePSie18

  Ja heel herkenbaar, neem al trouw mijn vitamine pilletjes, en af en toe wat extra ijzer😬 maar ik probeer d'r wel aan toe te geven door even te gaan liggen, maar kan niet altijd met 2 Kids van 4 en 5

 • Cassandraa

  Ja hier ook met momenten. Ik ga dan ook gewoon even op de bank liggen.

 • Isadora86

  Ja ik ook. Alleen het is daarna niet echt over.
  Laatst had ik bloed moeten prikken en mijn ijzer is niet te laag ofzo.
  Het zal er verder ook wel bij horen haha.

 • Babybabe

  Hai dames
  Een vraagje..
  Ik krijg helaas geen groeiecho op mijn praktijk, omdat ze vinden dat het niet nodig is.
  Nu ben ik ergens anders langsgeweest voor een 4d echo en tegelijk keek ze ook naar de groei.
  Ze zei dat de kleintje 2en een half week achter loopt qua haar kilo.
  Ik voel haar gelukkig wel elke dag bewegen.
  Is er nog iemand die zoiets heeft meegemaakt? Zo ja, wat heeft de vk toen gezegd? Ben erg benieuwd en bezorgd..

 • Gwendovk

  Sowieso even contact opnemen met je verloskundige!

 • DWB

  Nog +- 9 weekjes te gaan, jeeetje de tijd vliegt! Meneer groeit iets té goed, dus worden goed in de gaten gehouden 💙

 • Nies92

  Gaat opschieten zo he! Ik had ook dat mijn zoontje iets te goed groeide met 20 weken maar nu is hij gelukkig weer beetje op gemiddelde groei uitgekomen dus kan nog veranderen. Maar goed dat ze het in de gaten houden. Heb je nog een groeiecho ingepland staan?

 • DWB

  O wat fijn dat jullie zoontje weer lekker op het gemiddelde zit! Ik denk stiekem dat het bij mij ligt aan de bloedverdunners die ik moet gebruiken ivm de hoge bloeddruk haha! Aanstaande maandag met 32 weken hebben we weer een groei echo! Dus ben heeel benieuwd 💙🙌🏽

 • Nies92

  Oké ja dat zou ook nog kunnen haha. Maar goed dat ze het in de gaten houden. Ja spannend idd de groeiecho! Wel weer leuk om naar je zoontje te kijken 💙😊

 • Babsie1992

  Week 31!💙 Ben nu een paar dagen bezig met ijzertabletjes, omdat mn ijzer wat aan de lage kant was en merkte dat ook aan de vermoeidheid. Nog een maandje werken en dan lekker verlof! Nog een paar dingen kopen en regelen, maar veel is ook al gedaan. Vanavond hebben we een bel afspraak over de bevalling.

 • Nies92

  Werken de ijzertabletjes al een beetje qua vermoeidheid? Lekker dat je ook bijna met verlof gaat, dan lekker de laatste dingen regelen en even tot rust komen. Was de bel afspraak over de bevalling goed gegaan?

 • Babsie1992

  Merk nog niet heel veel verschil, maar moet zeggen dat onze oudste ook niet geweldig slaapt die heeft ook 2 weken vakantie, volgende week 3 dagen school en in juni ook nog een week vrij. En ben nog aan het werk natuurlijk, dus vermoeidheid blijft.

  De afspraak ging goed hoor ik heb alles nog eens kunnen bespreken. Heb de gbs bacterie en zelf gekozen om te willen bevallen met een infuus van ab kuur. Hierdoor ga ik onder leiding van een gynaecoloog vallen vanaf het moment dat de bevalling begint.

 • Nies92

  Oké balen dat je nog niet veel verschil merkt. Ja dat werkt ook niet mee als je oudste niet goed slaapt dan kom je zo ook niet goed aan je rust toe. Hopen dat het gauw wat beter voor je gaat worden.

  Fijn dat de afspraak goed is gegaan. Ja is wel fijn uit voorzorg voor het infuus te kiezen voor alle zekerheid, goed dat je dan ook onder leiding valt dan van de gynaecoloog. Die kunnen het dan goed in de gaten houden.

 • Nies92

  Hello week 31! Nog maar ong. 9 weken te gaan. Aftellen is echt begonnen! Nog maar 3 weken werken en dan heerlijk met verlof. Ben ik echt aan toe, maar nog 3 drukke weken voor de boeg om alles af te ronden. Merk na een hele soepele zwangerschap dat het nu toch echt wat zwaarder gaat worden en sneller moe ben.

 • Babsie1992

  Heerlijk dat je bijna verlof hebt! Ik heb deze week maar 1,5 werkdag en dan nog 3 weekjes. Dus totaal nog maar 10,5 dag werken😊Tussendoor 1 week vrij met Hemelvaart en dan wil ik kleertjes wassen. Mn verlof begint op 28 mei. 💙 hier ook na een drukke dag of als ik veel heb gedaan moet ik echt liggen savonds. Maar verder gaat het nog wel oké.

 • SiAnka

  Vandaag een groeiecho gehad, onze kleine man is geschat op 1600 gram. Vraag me nu af of dit wel gemiddeld is omdat ik een aantal reacties lees met baby’s over de 2000 gram.

  De babykamer is ingericht, wil er bijna zelf in gaan slapen zo schattig en mooi heb vandaag ook 20 minuten mogen shoppen bij de Hema voor beddengoed, hydrofiele doekjes en spuugdoekjes (en wat kleertjes wat te schattig was om te laten liggen). Ik snap niet zo goed wat voor dekentje ik moet hebben. Tot 2 jaar geen dekbed heb ik begrepen. Welke dekentje hebben jullie? Het ziet er allemaal zo dun en koud uit. Verder nog wat rompertjes, een luiertas en de kraamtas klaarzetten en dan zijn we er eigenlijk helemaal klaar voor.

  De bevalling komt nu echt dichtbij en tegelijkertijd voelt het ook nog zo ver weg. Ik merk wel dat ik nu veel minder kan doen. Snel moe en buiten adem. Ik heb (nog) geen mega buik maar zo voelt het wel. Heb ook het idee dat hij erg hoog zit tussen mijn ribben net onder mijn borsten. Voel daar een enorme druk waardoor ik maar geen fijne zit of lighouding weet te vinden. Moet door die druk ook vaak even diep ademhalen en uitblazen om rustig verder te kunnen ademen (ik duw dan zelfs mijn borsten even omhoog) terwijl hij op de echo toch echt met zijn hoofdje diep beneden lag.

  Hoe gaat het met jullie dames?

 • Mi-mus

  Met dekentjes er om denken dat ze van katoen zijn en niet synthetische ivm de warmte regulatie.

 • Joliebelly

  Hier alles ok! Maar ook sneller moe, dikke buik waardoor bepaalde bewegingen moeilijker of onaangenamer aanvoelen. En soms voel ik voetjes t.h.v. mijn maag schoppen.
  Het gewicht van je zoontje lijkt mij een mooi gemiddelde hoor. Anders had je het wel gehoord tijdens de controle😊
  Ik mag over een goeie 2 weken op controle en ben ook heel benieuwd naar zijn ontwikkeling! Ik voel dat hij goed groeit!😄
  Wat die dekentjes betreft, worden idd dekbedden afgeraden en alle andere dekentjes zouden ok zijn. Mijn tweede zoon heb ik de eerste weken in een super zachte handdoeken gewikkeld omdat hij dan tot rust kwam, was een tip van de vroedvrouw. En deed zijn werk prima. Nu heb ik een fleece dekentje in mijn kraamkoffer gestopt en een katoenen swaddle doek.
  Mijn koffer staat klaar sinds deze week en andere spulletjes zoals wiegje, kinderwagen,... zijn ook allemaal aanwezig.
  Nu nog de nieuwe katoenen luiers enkele malen wassen om de absorptie te verbeteren, nieuwe batterij voor mijn tens-apparaat aanschaffen en nog eens mijn check-lijsten afgaan en dan ben ik er klaar voor😅
  Het begint idd dichterbij te komen, echt spannend! Nog 2 maandjes, ik ga er toch nog zoveel mogelijk van genieten ondanks sommige kwaaltjes😅🥰🤰🏼

 • SiAnka

  Heb even opgezocht wat een tens-apparaat is, zegt me helemaal niets namelijk. Iets met elektrische stroompjes om pijn te verminderen lees ik. Gebruik je dat omdat je nu last van je rug of iets hebt? Of is het bedoeld voor tijdens de weeën? Fijn dat verder alles oké is! En spannend zometeen met de echo. Ik heb er echt naar uitgekeken omdat mijn vorige echo ruim 11 weken geleden was. Tijdens de echo had hij de hik, was zo bijzonder om het lichaampje heen en weer te zien gaan. Ook nog kunnen genieten van zijn drink techniek (beide handjes naar zijn mondje toe en dan slikken). Om weg te smelten gewoon. De kwaaltjes inderdaad voor lief nemen en zoveel mogelijk proberen te genieten!

 • Joliebelly

  11 weken wachten is wel heel lang zeg! Maar je babytje heeft het wachten wel de moeite waard gemaakt met zijn hik en drink techniek😍
  Heb ik zelf nog niet kunnen bewonderen.
  Bij mijn derde zwangerschap heb ik een Tens-apparaat aangeschaft en mag je vanaf de 37e week zwangerschap gebruiken om weeën op te vangen. Hielpt bij mij wel vond ik zelf, maar zou niet bij iedereen de verwachte resultaten halen. Nu zou ik het graag opnieuw gebruiken. Ik had er over gelezen en wou het zelf ook proberen en met succes. In België is het niet zo bekend maar in Nederland wel, ik heb de info vooral van Nederlandse websites gehaald en ook op een Nederlandse website gekocht.
  Op 8 april zal ik ook weten op hoeveel mijn zoontje geschat wordt, spannend!😍

 • JJ888
  Hallo 31 weken.. De tijd gaat best snel. Ik kan niet wachten tot ik je kan ontmoeten klein lief meisje 🥰 Groei nog maar even een paar weekjes door..
 • KellvVliet

  Wat een gave foto!😍

  In mijn beleving vliegen de weken voorbij! Hier vandaag 31 weken, heb zelfs het idee dat ik tijd te kort kom😅😅

 • JJ888

  Dank je wel!! 😊😊

  Ja he.. Ben ik gelukkig niet de enige. De eerste 8 weken gingen erg langzaam maar nu. Voel je je goed verder?

 • KellvVliet

  Ik vond het tot week 12 ongeveer echt heel langzaam gaan.. En nu is het zo van ‘jeeetje nu al 31 weken, voordat ik het weet ligt hier een klein jongetje in zijn wieg’

  Ik voel mij echt goed! Fysiek wordt het wat zwaarder, maar daar speel ik goed op in en voor de rest nergens last van! En jij, voel jij je verder goed?

 • JJ888

  Ja je hebt gelijk, ik ook tot 12 weken.. Dat was toch De echo en tot de 'cruciale' periode.. Daarna toch meer het gevoel dat het wel goed zat (zeker weten doe je dat uiteraard natuurlijk nooit).
  Oh een jongetje dus.. 😊 Leuk! Je eerste?

  Wat heerlijk dat je jezelf zo goed voelt! Houden zo 😁 Ik voel me ook prima. Naast kleine normale kwaaltjes zoals slechter slapen/liggen etc. helemaal nergens last van.. Dus maar hopen dat het zo blijft voor ons 😊🤞🏻

 • KellvVliet

  Ja precies! Ik moet wel zeggen dat ik redelijk nuchter ben in de zwangerschap, ik had vanaf het begin heel sterk het idee ‘ als het fout gaat, heeft mijn kindje geen kans van leven gehad’ dus dat was dan ‘goed’ geweest...

  Maar gelukkig ben ik alweer bijna 32 weken zwanger van een heel levendig jongetje.. Het is inderdaad mijn eerste kindje💙

  Ik mag echt niet klagen en inderdaad zoals je zegt, hier en daar wel wat dingetjes, maar dat hoort er gewoon bij....

  Hoop het wel, we hoeven nog maar eventjes!😍

 • Verrassingspakketje

  Heel tof die foto!

 • JJ888

  Dank je wel! 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van zaterdag, 25 september 2021 tot en met vrijdag, 1 oktober 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50