Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1126)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • T***

  Een vraagje aan jullie allemaal,,, wat en hoe kijken jullie mannen tegen de kraamzorg/week aan?

 • Saar1986

  Die van mij heeft ze liever niet hij houd niet van vreemde in zen 🏠

 • Saar1986

  31.1 vandaag veel harde buiken
  Kleine man beweegt veel wat echt pijn doet soms, en ligt nog in stuit hoop dat de prednison kuur eindelijk eens gaat werken maar tot heden nog geen resultaten dat de kuur aanslaat en de pijn. Af zou nemen want al die medicatie is ook niet goed voor hem

 • T***

  Alweer 31.3 weken zwanger... aftellen is begonnen. Kindje ligt nog in de stuitligging, hopelijk draait het binnenkort. Heel veel beweging in mijn buik en wel 4 a 5 keer per dag de hik, hebben jullie kindjes dat ook zoveel?

 • Rubiyaarend

  Ik moet de laatste week weer heel veel overgeven sochtends alsof ik weer in de eerste paar weken zit.. nog meer dames die last hebben van misselijkheid en braken?

 • Waterbloempie
  Vandaag de groei echo gehad, alles zag er mooi uit, bij 36weken nog een echo. aftellen tot mijn meisje eindelijk lekker in mijn armen ligt.
 • Essievanvliet

  Pffffffff hoop niet dat het de hele zomer zo blijft ik lijk wel een waggelende michelennpoppetje haha

 • DJx

  Goedenmorgen, vandaag 31 weken.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van donderdag, 15 augustus 2019 tot en met woensdag, 21 augustus 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50