Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1313)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama(L)Miryana

  Vandaag week 31 aangekomen. Geregeld last van harde buiken. Ene keer kan ik alles en soms moet ik even weg puffen maar gelukkig zet het niet door.

 • Aaltje7

  Hoi, ik ben nu 31 + 3 weken. Bij de 20-weken echo zagen ze een vleesboom bij mijn baarmoedermond en moest gisteren ervoor naar het ziekenhuis. Nu blijkt deze in mijn baarmoederhals te zitten en de kans heel groot is dat ik een keizersnede krijg 😔 Ik krijg vrijdag de definitieve beslissing van de gynaecoloog. Ik had me zo ingesteld op een badbevalling en moet nu weer schakelen 😣

 • Wishforanewbaby

  Hoi, kan me voorstellen dat, dat een tegenvaller is... moet je hier ook aan geopereerd worden?
  Vandaag bericht gehad of je een keizersnede krijgt of toch gewoon mag bevallen?

 • Wishforanewbaby

  Hoi, kan me voorstellen dat, dat een tegenvaller is... moet je hier ook aan geopereerd worden?
  Vandaag bericht gehad of je een keizersnede krijgt of toch gewoon mag bevallen?

 • Kayl1988

  Bij een geplande keizersnede,
  Hoeveel dagen mag je man/ vriend dan bij je slapen of niet?
  Bij mijn vorige keizersnede mocht het niet en ik vond het een hell stond er helemaal alleen voor snachts tot smorgens 11 uur . Hoop dat mijn vriend nu wel gewoon bij mij mag zijn om ook voor mij er te zijn aangezien ik toen zoveel pijn had en de eerste 3 dagen niet uit bed kon komen. Wie weet hoe dat gaat met een geplande keizersnede of is het in ieder ziekenhuis weer anders.
  Ik heb het nog niet gevraagd omdat het pas op het allerlaatst besproken word zei de verloskundige en daar baal ik van want ik word daar helemaal zenuwachtig van dat je die antwoorden maar weer moet afwachten.

 • baby4-2020

  Geen idee hoe dat geregeld is! Zou het even navragen bij het ziekenhuis waar je de keizersnede krijg.

 • Kayl1988

  Controle weer gehad mannetje is 1900 gram alles loopt ongv 1.5 week voor met groei ❤ bloeddruk was goed en over de keizersnede wat ik vandaag hoopte te horen word pas op het laatst besproken. Krijg nu ook geen echo's meer alleen controle over 4 weken . Over het spugen niks wijzer op geworden dat hoort er eenmaal bij nog paar weken ze hadden het over de operatie met 39 /40 weken te doen . Ik hoop natuurlijk met 39 weken

 • Bossje

  Waarom krijg je ook alweer een keizersnede?😳
  Fijn dat verder alles goed was!
  Vind wel apart dat Je pas over 4 weken weer een afspraak hebt...dat zou nu toch om de 2 weken moeten zijn?🤷🏼‍♀️

  Misselijkheid schijt normaal te zijn in t laatste trimester, net als in t eerste trimester ☹️ Kan je wel een beetje slapen dan snachts?

 • Kayl1988

  Ik heb helaas een trechter bekken stand dus er kan geen baby doorheen. Ja ze vinden dat de baby het goed doet en zeiden over 4 weken maar weer controle mijn vriend mocht nog steeds niet mee helaas vanwege corona regels. Slapen gaat pas zodra alles eruit is gespuugd 😑 echt naar gewoon zie er elke avond tegenop om naar bed te gaan heb al 3 kussens zodat ik wat hoger lig maar dat helpt helaas niet. Vind het ook niet fijn dat ik een week van te voren krijg te horen wanneer de keizersnede is vind het allemaal wel makkelijk gaan hier in Almelo zgt 😯

 • Bossje

  Wat jammer dat je vriend niet mee mocht zeg, Hopelijk mag dat snel weer!
  Bij ons mag dat gelukkig weer👌.

  Wel shit dat je je zo voelt ☹️. Hoop niet dat dat tot t einde van je zwangerschap zo blijft...
  Kan je niet vragen of ze eerder een datum doorgeven/plannen?🤷🏼‍♀️

 • Kayl1988

  Morgen in week 31 ❤
  Alles wat ik eet komt er savonds weer uit standaard de emmer naast bed, niet misselijk maar het gaat gewoon niet weg zodra ik ga liggen komt half verteerde eten er alweer uit word er wel heel erg moe van 😔
  Morgen controle toch maar vragen hoe dat nou komt want veel eet ik niet .
  Rennie en zulke dingen helpen niks.
  Zit nu savonds aan een beetje vla voor het slapen omdat ik ook erg veel last van maagzuur heb.
  Zijn er meer mama's die dit herkennen.

 • baby4-2020

  Wat vervelend zeg! Zou het door het maagzuur kunnen komen dat je over moet geven? Succes bij de controle vandaag!

 • Esther260720

  Wat vervelend zeg! Ik herken het niet. Fijn dat je morgen een controle hebt. Ik hoop dat ze een antwoord voor je hebben.

 • Kayl1988

  Ja hoop het ook 🙂

 • baby4-2020

  Vanmorgen controle en groeiecho gehad. Buikje was mooi op de middellijn, beenlengte iets boven gemiddelde en hoofdje op het onderste lijntje. Over 2 weken nog een groeiecho om te kijken of het hoofdje niet onder het lijntje komt, maar maak me er geen zorgen over. Onze andere kindjes hadden ook kleine hoofdjes.
  Vergeten te vragen hoe zwaar ze hem nu schatten🤦🏼‍♀️
  Verder moet ik even voor de zekerheid mijn urine inleveren bij de huisarts om een blaasontsteking uit te sluiten omdat ik veel harde buiken heb. Toch wat meer rust proberen te nemen.
  Kindje lag nu met het hoofdje vanonder en had daar ook lekker z'n knuistjes zitten, vandaar steeds dat geploeter daarbeneden😂 en hij stak nog even z'n duim op

 • koelsanne123

  Goed dat je jezelf geen zorgen maakt! Ik hoorde mijn vk laatst zeggen dat de baby nooit geleidelijk groeit. Ik heb om de 4 weken Groei echo’s en het valt me indd ook op! Hopelijk gaat het lukken je rust te nemen!

 • Mommy-G

  Hoi allemaal!
  Ondertussen ben ik 31 weken zwanger, ik bruis van de energie (al vanaf het begin) geen gekke dingen, geen kwaaltjes ik stuiter alleen maar ! veel zeggen dat ik juist gasje terug moet doen... iemand die zichzelf hierin herkend ? Soms twijfel ik of dit wel goed is en heeft het invloed op baby ?

 • Esther260720

  Heerlijk toch!! Ik heb ook geen klachten en geniet daar enorm van 🤗 Ik slaap wel wat meer, maar dat is het wel. Laten we hopen dat we dit tot einde van de zwangerschap volhouden 😉

 • Mommy-G

  Het is inderdaad heerlijk ! Ik slaap zelf ook meer. Bij laatste echo lag de gewicht aan wat lagere kant (1400) kan mij verder niet bedenken wat de oorzaak zou kunnen zijn, ik eet slaap beweeg goed bloed uitslagen zijn verder ook in orde dus ik twijfelde op een gegeven moment aan mijn energie voel me gewoon veelste goed hoop niet dat het daardoor wat gewicht lager zit ? Over twee weken mag ik weer naar de controle dan even zien of de kleintje is aangekomen.

 • Esther260720

  Wanneer heb jij je laatste echo gehad? Mijn laatste was de 20 weken echo op 4 maart 😬 Ik krijg gelukkig 11 juni een groeiecho. Maar ik zou het gewicht of haar lengte echt niet weten.

 • baby4-2020

  Heerlijk die energie😁 ik ben jaloers!! Zo lang jij je goed voelt, de controles zijn goed en je voelt je kindje goed bewegen lijkt het me prima toch! Lekker van genieten!

 • Mommy-G

  Ja, uit controle is het gebleken dat het kleintje iets aan de lagere kant ligt qua gewicht (1400) in plaats van gemiddeld 1500 verder alles prima twijfelde dus aan mijn energiekheid of dat wel gezond is voor de baby

 • Mommy-G

  Ja, uit controle is het gebleken dat het kleintje iets aan de lagere kant ligt qua gewicht (1400) in plaats van gemiddeld 1500 verder alles prima twijfelde dus aan mijn energiekheid of dat wel gezond is voor de baby

 • Mommy-G

  Ja, uit controle is het gebleken dat het kleintje iets aan de lagere kant ligt qua gewicht (1400) in plaats van gemiddeld 1500 verder alles prima twijfelde dus aan mijn energiekheid of dat wel gezond is voor de baby

 • baby4-2020

  Oké snap je twijfels ja! Gewoon even navragen bij de verloskundige bij je volgende controle voor je eigen gerustheid!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van zondag, 30 augustus 2020 tot en met zaterdag, 5 september 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50