Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1445)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • liefdevolleBAM

  Hallo week 31! Wauw nog maar 9 weekjes tot de datum! Alhoewel ik natuurlijk net zo goed nog 11 weken zwanger kan zijn haha, nog 3 weekjes werken en dan met verlof💪🏻 wat gaat het allemaal onwijs snel, ik zie mezelf nog staan met een positieve test en zie nu eens... steeds dichter bij de ontmoeting met mijn prinsesje🥰

  Qua bekkeninstabiliteit word het er echt niet makkelijker op maar ik kom er wel zeker met de nodige hulp van mensen om mij heen,❤ ik ben benieuwd wat deze week mij brengt!

 • Kaatje1984

  Ruim 31 weken, lekker op vakantie in eigen land, helaas niet super super super mooi weer maar we klagen niet! Genieten doen we toch wel! Gelukkig veel vertier voor de twee oudste, dus die vermaken zich grotendeels heel goed zelf! Hierdoor krijg ik ook de tijd om zo nu en dan even te rusten. Of gewoon lekker in m'n relaxe stoel een boek te lezen oid. Heerlijk even genieten van de oudste dat ze zo zelfstandig zijn! Volgend jaar is de baby mee, zal een totaal andere ervaring gaan worden haha!
  Harde buiken komen steeds vaker om de hoek kijken. Moet dan echt even stoppen met wat ik doe, praten stagneert dan ook even maar meestal binnen paar tellen trekt het weg...
  Bewegelijk kind! Ben bont en blauw van binnen volgens mij... M'n buik vliegt soms alle kanten uit! Geloof wel dat beebje met billen naar boven en koppie naar onder ligt, al probeert het soms nog te draaien en dat doet echt wel pijn! Omdat het een geplande keizersnede gaat worden, maakt het niet veel uit hoe het ligt. Indalen hebben m'n andere twee nooit gedaan dus verwacht dat deze dat ook niet gaat doen. Kortademigheid en maagzuur zullen dus tot het einde blijven...
  Nog iets minder als 8 weken voor ons! We kijken er zo naar uit!!!

 • ❤~je0919

  Jeetje Kaatje, ik herken mezelf helemaal in jou woorden.
  Dus ben heel benieuwd straks om 10u20 op controle.

  Ik zei van de week ook volgens mij ben ik vanbinnen bont en blauw langs alle kanten
  En vooral naar m'n ribben toe!
  Dus denk hier ook nog geen gedraaide baby.
  Maagzuur ook zo iets is bijna de klok rond bij mij, word er echt niet lekker van.
  En let ik al expres op wat ik eet en drink om dit zoveel mogelijk te beperken.
  Gelijk bij t opstaan is het daar weer.
  Ook die kortademigheid, even de trap oplopen lijkt alsof ik net rondje ben gaan hardlopen
  Gisteren even met de 4 kids toertje met de hond, nou de 3 jongste wilden zo sloom niet lopen dus die liepen zover voorop dat ze op de duur 10min eerder thuis waren maar ik was niet vooruit te slepen.

  En harde buiken idd, soms echt zo pijnlijk!!!
  Maar nog steeds even en je bent er 😉

  Ik ben benieuwd wat de gyn straks te melden heeft.
  Rusten zit er hier niet echt in.
  Met de verhuis en de kids.
  Laatste 1,5 week van de vakantie ook nog proberen leuke dingen te doen met ze.

  Inpakken zijn we al een heel eind ondertussen.
  Al noemt iedereen me gek en veel te vroeg bezig.
  Maar dan denk ik met nog een 4 dagen voor de sleutel te hebben..... Ben ik toch goed bezig?

 • Kaatje1984

  Hoe was het bij de gyn???

 • ❤~je0919

  Heel goed, ikzelf ben een kilo afgevallen (niet zo erg aangezien ik genoeg reserve heb) 🤣
  En ons beebje weegt geschat al 2,370kg 😬🙈 dat word geen kleintje haha
  Heb ook m'n boostrix vaccin gekregen (tetanus, kinkhoest en...)
  Nu beetje lamme arm
  De 16de mogen we terug en vanaf dan de baby z'n gewicht goed in de gaten houden dat hij niet al te ver op schema gaat lopen.

  Hij wel netjes gedraaid dus ligt nu prima 🤗

 • Kaatje1984

  Super!!!

 • Kaatje1984

  Juist nu al inpakken is alleen maar in je voordeel. Nu heb je nog enigszins ruimte om het "op je gemak" te doen. Ik ben meerdere malen verhuisd en was ook al weken van te voren bezig hoor! Dan had ik de spullen die we die weken toch niet meer nodig hadden, al fijn in dozen zitten met daarop ook precies geschreven wat er in zat of waar het neergezet moest worden. Ideaal en veel minder chaos... De laatste paar dozen waren dan echt van die dozen "gooi alles wat je tegen komt er maar in" maar dat waren er dan maar een paar. De rest was keurig ingepakt en gelabeld. Zorgde bij mij voor rust IPV chaos... Dus ik begrijp heel goed dat je al veel ingepakt hebt hoor!

  Het rusten is ook niet mijn favo onderdeel van de dag. Mijn man stuurt me nu wel echt de tent in nu we op vakantie zijn. Vooral ook omdat ik alweer slecht slaap en hij aan me ziet dat ik enorm op begin te raken... Hij zorgt op zijn manier dus echt wel voor mij haha

  De kwaaltjes zijn verschrikkelijk maar goed, het doel is fantastisch... Nog ff volhouden maar!!!

 • Pioen8

  Vorige week naar gynaecoloog geweest. 1,735 kg op 31 weken en 2 dagen. Volgens gynaecoloog lichtjes onder het gemiddelde. Hij lag nog ik stuit, dus nu moet ie de komende weken wel draaien. Volgende afspraak is pas over 4 weken, op 36 weken. Maar bij m’n 1ste was ik bevallen op 36 weken, dus ik vind het wel spannend… Zelf veel last van kwaaltjes en ontzettend moe de hele tijd. Omdat hij nog in stuit ligt, zijn m’n longen ook wat in verdrukking waardoor ik dus steeds kortademig ben bij de minste inspanning. Verder wel veel activiteit in de buik, dat is altijd wel geruststellend. Nog een paar weken…

 • Kaatje1984

  Hier ook mega veel bewegelijkheid, soms tot het pijnlijke aan toe! Buik vliegt alle kanten op, zoon van 9 vind het best een beetje eng om te zien. M'n man schrikt er soms van wat een krachten die kleine al heeft en heeft met mij te doen als m'n buik zo tekeer gaat!
  Wij gaan 6 sept weer naar de VK en 20 sept naar de gyn. Kindje ligt hier ook hoog dus ook hier de kortademigheid extreem aanwezig... En maagzuur!

  Nog paar weken!!!

 • ❤~je0919

  Oh nog in stuit ja? Misschien draait beebje zich nog wel.
  Hier ook heel veel last van kortademigheid... Ga ik donderdag even achteraan 😣
  Verder wel een heel beweeglijk kleintje volgens mij zie ik aan alle kanten bont en blauw vanbinnen.
  Het idee van de baby is wakker als mama rust, en slaapt als mama beweegt gaat hier niet op.
  Klokje rond word er gekickboxt lijkt t wel

  Nog even 🤗

 • Dibbus

  Hier niet meer in stuit, maar nog steeds wel hoog in mijn buik, dus ik ken de kortademigheid goed! (Ook al zei ze tegelijkertijd dat hij wel al een beetje was ingedaald 🤔)
  Bij mij is hij op 31 weken geschat op 1650gr en dat was helemaal normaal zeiden ze, dus 1735 lijkt me dat dan ook haha.
  Fijn hè die beweging in je buik! Ik vind het ook zo grappig nog steeds om van de buitenkant te zien 🥰

 • ❤~je0919

  Ruim 31 weken...
  Volgende week donderdag hebben we weer controle bij de gyn.
  Kijk er zo erg naar uit, tegelijk ook even aangeven dat het van mij helemaal niet tot aan de eindstreep van 21/10 hoeft te duren.
  Want mijn lichaam is stilaan op.
  Slapen gaat heel slecht, lopen doet pijn maar anderzijds te lang zitten ook.

  En onverwacht hebben we een ander huurhuis.
  Voorbije dagen het contract getekend.
  31ste krijgen we normaal de sleutels.
  Dus volop aan het inpakken geslagen hier. ❤️
  Kijken er heel erg naar uit, veel meer ruimte voor de kids.
  Alleen alles wat er bij komt kijken hé 🙈

  Maar daarna hebben we nog 2x een dagje weg met z'n 2tjes.
  Dus dat is ook nog leuk om ff terug bij te komen voor de bevalling.

  Hopelijk hier ook alles goed met iedereen

 • Kaatje1984

  Oeh herkenbaar hoor, dat van je lichaam... Ik ben er eigenlijk ook al wel klaar mee Maja, hebben niet echt andere keus hè. Alles voor de gezondheid en goede start van de baby...
  Het slecht slapen en de bekkenpijn zijn hier hoor non-stop aanwezig! Put mij volledig uit en komt niet ten goede van m'n humeur...

  Wauw! Wat fijn dat het gelukt is met de andere woning. Wel heel pittig om nu te moeten verhuizen natuurlijk. Hopelijk krijgen jullie genoeg fijne hulp en verloopt de verhuizing soepeltjes!

 • Dibbus

  Ow wat heerlijk dat het gelukt is met het huis! Gefeliciteerd ☺️
  Hier gaat het z'n gangetje. Vrijdag groei echo gehad en alles zat binnen het normale, dus dat is heerlijk om te horen. Hoewel ik vind dat die metingen wel echt natte vinger werk zijn hoor haha. 1mm verschil is zo 20% verschil. Maar goed, er zal wel niks opvallends geweest zijn.
  Verder heeft mijn vriend gister de babykamer behangen, dus die is nu af en zo leuk geworden! Alleen de gordijntjes moeten nog, maar die moet ik nog uitzoeken haha. (ik wilde wachten hoe het behang uitpakte, want is met een patroon erop)

 • ❤~je0919

  Ja zijn echt heel blij!
  Inmiddels al even druk bezig met inpakken hier want er komt natuurlijk weer heel wat werk bij kijken. Maar zijn al een heel eind.
  Vergeet alleen m'n rust af en toe te nemen, wat afgelopen zaterdag in een paniekaanval resulteerde 🤦🏼‍♀️
  Zag ineens in alles problemen opduiken en kon me geen oplossingen bedenken.
  Was even pittig.
  Inmiddels gaat t wel weer en maar paar leuke dingetjes ingepland deze week ook om wat afleiding te hebben (want ik kan niet tegen chaos en wanorde) 🙈
  En laat er daar nu net heel veel van zijn in een verhuis haha

  Ahhh leuk hoor kamertje af ❤️
  Ik begin even opnieuw haha
  Ja die metingen... Ben er ook nooit zo weg mee.
  Het is maar een indicatie eigenlijk want kan nog zoveel afwijken bij de geboorte.
  Als maar alles op z'n plekje zit en er goed uit ziet dat is het voornaamst.
  Wij mogen eindelijk nu donderdag weer! Ben zo benieuwd! 😍😍😍

 • Dibbus

  Heel verstandig om ook een beetje rust en leuke dingen in te plannen! Komt vast allemaal goed, ook als jij je er niet teveel mee bezig kan houden. Ik merk zelf dat ik dat heel lastig vind hoor dingen helemaal uit handen geven: sta ik tijdens het behangen er gewoon naast om toch nog het gevoel te hebben dat ik enige controle heb ofzo 🤣
  Spannend donderdag! Ik ga zo nog een keertje, want ik voelde hem vandaag ineens helemaal niet bewegen, terwijl het normaal bijna de hele dag door is. Ze zei, kom maar gewoon even langs voor de geruststelling, heel fijn. Hoewel ik hem nu, terwijl ik dit schrijf, ineens weer voel trappen, pfffff opluchting!!

 • ❤~je0919

  Beter een keer te veel dan eens te weinig ❤️🤗

 • Dibbus

  Zeker! Werd toch ook meteen naar ziekenhuis gestuurd en aan de banden gelegd. Gelukkig alles in orde 🥰

 • Schildpadje31

  Mijn baby is de ene dag veel drukker dan de andere. Het is mijn eerste kindje, dus ik heb helemaal geen vergelijkingsmateriaal. Vind het soms spannend want wat is opeens veel minder bewegen dan anders? Ik voel wel gewoon trapjes en kleine beweginkjes, maar sommige dagen danst hij de samba in mijn buik en sommige dag is hij super rustig?

 • San-32

  Hier net zo! Geen pijl op te trekken!
  Ik heb al 2 kinderen, en herken dit niet zo.
  Ene dag is ze vrij rustig andere dag non stop in de weer.

 • Saartje224

  Vandaag 31 weken zwanger! Tijd vliegt, deze week was ik weer gestart met werken na vakantie. Nu nog 5 weken en dan hoppa genieten

 • tienus

  Daar zijn we dan. Weer week verder!
  Volgens mij is de baby afgelopen week gedraaid en met zijn hoofd naar beneden gaan liggen. Was even wat gevoelig hele rare buik qua vorm en daarna was de bovenkant van mijn buik een stuk zachter. . .
  Nog lekker op vakantie en veel wandelen en fietsen dus gaat nog prima met mij, zo blij mee.

 • Javian

  Wij vanochtend een echo gehad en mevrouw ligt nog in een stuit, gelukkig heeft ze nog even om te draaien. Dus ik ga zitten wachten om het grote draai moment haha.
  Fijn dat alles nog goed gaat! Ik begin toch wel te merken dat het wat zwaarder wordt allemaal.

  Fijne vakantie!
  Zag trouwens aan je echo's dat je bij dezelfde vk zit als ik bij de middelste was. ;)

 • tienus

  Hopelijk draait ie nog op tijd, zou fijn zijn 😅
  Ik ben erg tevreden over de verloskundigen praktijk. Heb er nog 1 afspraak en dan wordt ik overgedragen aan ziekenhuis ivm fluxus meer dan 2,5 liter bij vorige bevalling. Mag gelukkig wel kort lijntje houden met ze.
  Waarom zit je nu andere praktijk als ik vragen mag?

 • Javian

  Zeker, vorig jaar met mijn 2 miskramen ook nog bij hun geweest. Maar wij zijn in Zeeland gaan wonen dus vandaar. Anders hadden we daar weer gezeten hoor ;).

 • tienus

  Klopt helemaal maar is niet wat je had gehoopt. Heel fijn dat het nu wel is gelukt en ook zo bijzonder dat juist als je zo'n beslissing hebt genomen het dan wel mag lukken. Nog even volhouden de laatste weken 💪💪

 • tienus

  Ah ja dat is wel een heel eind weg hihi.
  Wat naar dat je 2 miskramen hebt meegemaakt ☹

 • Javian

  Tja ach, je doet er weinig aan. Het was wel zo als dit ook fout was gegaan kwam er geen derde meer hadden we besloten. Maar dit meisje heeft er zin in haha.

 • lady27

  Grappig hè dat je dat voelt als de baby draait. Bij mij ligt hij ook met zijn hoofdje beneden.
  Geniet van jullie vakantie. Fijn dat het nog allemaal prima gaat. Hier eigenlijk ook moet ik zeggen. Ik kan nog van alles ondernemen, heel fijn omdat de
  Kids ook vakantie hebben scheelt dat wel.

 • tienus

  Voor'jou ook fijn dat nog goed gaat! Hoor tmag vaak mensen waarbij het dan minder gaat en allerlei klachten verergeren. Ik heb de luxe dat de zomervakantie overgaat in mijn verlof dus kan het rustig aan doen, voor zover dat gaat met een kleine van bijna 2. Maar niet de verplichtingen van werk en quality time met onze dochter voor de baby komt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van donderdag, 16 december 2021 tot en met woensdag, 22 december 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50