Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (966)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • sunnymiran

  Ik ben vannacht met loeiende sirenes naar Zwolle gebracht want mijn vliezen zijn gebroken... Ik heb al lichte weeen en hen daar nu wee remmers voor plus longrijping gehad hopelijk blijft mn kleintje nog even Zitten kleine is al volledig ingedaald..

 • Bapao

  Schiet lekker op! Voel me weer wat positiever dan vorige week! Ik begin nu echt druk te voelen om het huis baby-klaar te maken. Laatste dingetjes van de babykamer en ik moet beneden nog schilderen en mijn eigen slaapkamer omgooien. Als ik er aan denk word ik al moe 😂 zijn jullie al klaar met de voorbereidingen?

 • StefJuuh01

  Hier nog laatste rommeltjes in de babykamer op ruimen en baby wasjes doen.
  Voor de rest wil ik nog wat kleine klusjes doen in huis.

  En ja.. ik wil wel in het ziekenhuis bevallen. Ziekenhuis voelt voor mij veillig. Ik heb er de afgelopen zes jaar ook al 32u per week doorgebracht. Dus het is niet vreemd of eng voor mij.

 • Bapao

  Tuurlijk, ieder zijn ding. Het gaat er om dat je je veilig voelt tijdens bevallen toch.

 • Bapao

  Tuurlijk, ieder zijn ding. Het gaat er om dat je je veilig voelt tijdens bevallen toch.

 • StefJuuh01

  Als meneer niet draait heb ik ook totaal geen keuze.. 😂

 • wherelifebegins

  Hier is alles klaar 😊, alleen nog de 'vluchttas', ik wil graag thuis bevallen maar als we naar het ziekenhuis moeten wil ik de tas klaar hebben.

 • Bapao

  Ik beval ook thuis. Ben jij ook de enige in je omgeving die dat prefereert? Iedereen verklaard me voor gek, maar ik vind thuis bevallen veel fijner dan in het zh. (Allebei een keer gedaan) het verbaast me dat er zo weinig vrouwen thuis willen bevallen..

 • MoederSaskia

  Hier gaan we van het weekend het kamertje af schilderen, blij als alles af is ook. Hier ook de 2de en toen in het ziekenhuis bevallen.. vond het zelf ook een ramp met weeen in die auto en met een oorlogs muts voor terug in die auto verschrikkelijk! 😂 nu gaan wij ook dit keer heeeeeerlijk thuis en het lijkt me zo fijn! Me man heeft liever het ziekenhuis maar aangezien ik het moet doen heeft die pech haha! Het lijkt me niks fijners dan te puffen in je eigen huisje🥰 hebben jullie het ook wat zwaarder al? Ik wel moet nog 8 dagen werken maar ben er helemaal klaar mee! Pff! Hoop dat als ik straks gestopt ben met werken dat het beter gaat. ☺️

 • Bapao

  Dit is de eerste voor mijn vriend, dus die was ook wat huiverig. Maar idd, hij hoeft het niet te doen 😆 mijn ex vertelde hem ook dat thuis een fijnere ervaring achter zou laten. En hij was er bij de tweede niet eens bij, dus moet je nagaan wat een trauma het was in het zh. Bevallen gaat ook een stuk sneller thuis, omdat je beter ontspant in je eigen omgeving.

 • wherelifebegins

  Ja, iedereen zegt 'ga toch naar het ziekenhuis is toch veel makkelijker'.. Ik vraag me af wat daar makkelijker aan is, die auto rit naar het ziekenhuis etc.. Maar of ik mag thuis bevallen is nog de vraag, want ik woon in een drive-in woning en mijn slaapkamer is op de 3e verdieping... En in de woonkamer past niet nog een bed.. En ook moet ik de groeiecho afwachten want bij de eerste was ik medisch.

 • Bapao

  Ik heb ook een woning probleem.. nr2 kwam toen ik nog in een flat woonde, dus dat was simpel. Nu een vooroorlogs huisje met badkamer en toilet beneden. Douchen tot persweeën zit er dus niet in :( gelukkig hebben we boven wel een wastafel, anders zou ik in de woonkamer moeten bevallen. Ik krijg ook een toiletstoel boven🤦

 • sunnymiran

  Ik moet sowieso in het ziekenhuis bevallen moest met de eerste ook had toen 1480ml bloed verloren dus medisch is met elke bevalling in mijn geval.. Ik vind het een fijn idee heb ik ook al die zooi niet thuis.

 • wherelifebegins

  Ik moet dit nog allemaal bespreken met de VK, want de kraamhulp zei dat ik dan maar moest bevallen op de eettafel...

 • sunnymiran

  Gister avond zijn we naar een informatie avond geweest over borstvoeding.. manlief en ik houden beide niet zo van dit soort avonden maar ik had hem zo ver om mee te gaan.. het duurde ruim ander half uur en heb ik wat aan de info gehad?? Nee totaal niet niks nieuws voor mij.. 1malige actie dus... vandaag mag ik weer voor controle naar de vk ben benieuwd..

  Verder gaat het hier wel goed opzich. Zolang ik niet te veel doe gaat het goed..

  Wel hebben we behoorlijk ellende met de babykamer gehad en heb ik er mega stress van en gehad. 2 weken geleden is het kamertje geschilderd en wilde manlief de kamer in elkaar zetten. Nadat hij de commode in elkaar heeft gezet riep hij mij van Miran horen die witte vlekken erop te zitten?? Uhh ik zo uhu nee echt niet uiteindelijk alle dozen uitgepakt en echt alle meubels zijn beschadigd ik kon wel janken..dus contact opgenomen met Baby park maar ze probeerde me af te schepen met 1 of andere lulkoek verhaal het kwam erop neer dat ze ons niet tegemoet wilde komen en we konden een andere kamer bestellen maar de levertijd was minimaal 4 a 6 weken.. veel te laat dus ze konden op geen enkele manier iets doen. Dus heb ik ze vriendelijk verzocht het hele zooitje op te halen en mn geld terug te storten. Gister kwamen ze de kamer ophalen. En hebben we last minute een nieuwe kamer uitgezocht bij van Asten en hun leveren Woensdag.. Ik heb vorige week alles gewassen en gestreken dus kan het zo hup de kast in... maar Baby park zien mij niet meer....
  Nou ja dat dus

 • Bapao

  Wat jammer zeg! Ik had een soort gelijk verhaal bij nummer 2. Je zit er ook gewoon niet op te wachten alles nog een keer te regelen met de tijdsdruk. Gelukkig kunnen jullie woensdag verder.

 • StefJuuh01

  31 weken!

  Ongelofelijk dat de kleine man over 6 weken gewoon al mag komen.
  Tot op heden ligt zijn koppie nog steeds naar boven. Ik probeer hem nu naar beneden te lokken met een muziek knuffeltje... 😂

 • Oschafan

  Het mag van mij nog sneller gaan!! Bah al die stomme klachten. Is t ene probleem verholpen begint t andere probleem😫

  Hier ligt ze wel al met hoof naar beneden nog niet helemaal ingedaald wel iets schijnbaar. Maar ze kan vanuit deze positie nog draaien.
  Al heb ik t gevoel dat ze tzelfde doet als mijn zoon en dat is al vrij vroeg zelfde houding aanhouden en af en toe een uitstapje voor een dag maar dag erna weer terug op vertrouwde plekje😋

 • sunnymiran

  bizar he hoe snel het gaat

 • StefJuuh01

  Heel snel! Ergens ook wel fijn. Straks weer een beetje mij normaal gaan voelen.

 • sunnymiran
  Gister onwijs verrast door mn lieve mama met een foto shoot... in totaal 165 foto's geschoten hier 1 van de beautys.
 • Bapao

  Mooi!

 • Oschafan

  Mooi!!

 • StefJuuh01

  Wow super mooi!

 • wherelifebegins

  Prachtige foto!

 • MFK.

  Het gaat veel te snel!!!wel heel benieuwd naar de kleine meid, maar zwanger zijn ook zo fijn!

 • wherelifebegins

  31 weken,
  Gisteren een spannende dag gehad. Het begon met krampen in de buik en steken in de rug.. Na een uurtje puffen en klagen zei manlief 'ga nu maar eens bellen want dit is niet goed'.. Urine ingeleverd bij de huisartsenpost die was goed. Toen naar de VK, VK vertrouwde het niet en toucheerde mij, ze zei ik stuur je toch door naar de gynaecoloog voor uitgebreid onderzoek, ze had het over eventuele weeenremmers etc, door de schrik kreeg ik niet veel meer mee. Uiteindelijk CTG gehad en ze zagen dat ik toch harde buiken kreeg. Na een uur mocht ik naar huis en ze zeiden, 'als het aanhoud of terug komt moet je weer komen en dan houden we je hier'. Ik moet vanaf nu veel rust hebben!

 • StefJuuh01

  Jeetje dat is echt een spannende dag geweest! Goed aan jezelf en de kleine denken. Het is nog even te vroeg om nu al de buitenwereld te gaan verkennen.

  Hier vandaag ziek gemeld. Zo een last van mijn rug en mijn stuit.
  Zaterdag pas weer werken. Moet nog 5 ochtenden. Blij als het de 21ste is.

 • sunnymiran

  Dat is behoorlijk schrikken zeg.. En neem ook goed je rust... Ik ben vanaf afgelopen donderdag ook op advies van de vk gestopt met werken.. pijn in heb hele dagen veel last van harde buiken..
  Onze kleintjes moeten toch nog echt even blijven zitten..

 • wherelifebegins

  Dat sws laat ze maar zeker nog een week of 6 zitten!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van zaterdag, 9 februari 2019 tot en met vrijdag, 15 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50