Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1323)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anoniempjeex

  Mijn lieve kleine meid. Kan niet wachten om je te ontmoeten. Je bent zooo actief ❤️❤️ Nog een paar weekjes

 • Anewmiracle

  word echt spannend nu de laatste weekjes🥰

 • bren-86

  31 weken en de kleine is al ingedaald..
  Laatste weken in zicht.. 🤗💙

 • Lisettek

  Laatste weken inderdaad! Bij mij ook al behoorlijk ingedaald! Hoe voel je je?

 • Bren-86

  Helaas nog wat meer bekkenklachten en rugklachten. Verder voel ik me goed en jij?

 • Lisettek

  Veel last van de indalingsweeen.. heb nu een buikband die het trekkende gevoel weghaald! dat scheelt enorm! Verder voel ik me prima 👌🏻

 • Bren-86

  Ow fijn zeg! Dat is fijn!

 • Taartje86

  Ja ja hier zijn we dan de 31 weken gehaald ❤️❤️❤️

 • Jose24

  Morgen 31 week zwanger wel veel pijn in me rug

 • Mommy_T

  Vandaag 31 weken! Het wordt wel wat zwaarder allemaal. Nog 3 weekjes werken en dan lekker verlof en ook vakantie met het gezin 🥰. Hoe gaat het met de andere dames?

 • anmh

  Morgen ook alweer 31 weken!
  Wat lekker dat je bijna vrij bent! Ik 'werk' tot 36 weken (maar doe onderzoek en de boel ligt aardig stil op 't moment), kan niet wachten tot t zover is! Gelukkig nog wel een ruime week vakantie voor die tijd!

  Voel me fysiek echt helemaal prima! Nergens last van, heb eigenlijk het gevoel dat ik gedurende de zwangerschap me alleen maar beter ben gaan voelen! Voordeel van thuis werken is denk ik ook dat ik nog geen 1 harde buik heb gehad (i.t.t. mijn 1e zwangerschap en baan als basisarts in het ziekenhuis, waar ik vanaf 22 weken geregeld harde buiken had...)! Hopelijk blijft dat zo.

  Wel de baby nog in onvolkomen stuit (Billen beneden, hoofd boven) en heb het idee dat zij (of hij) gedurende de zwangerschap nauwelijks grote bewegingen gemaakt heeft! Meer mensen in deze situatie! Hopelijk draait hij/zij nog!!

 • Mama-van-a-m-z-r

  Een van mn kindjes lag ook in stuit, maar draaide zelf nog met 36 weken.
  Kon het goed voelen, hij heeft er lang over gedaan, was duidelijk weinig ruimte om nog te draaien hihi

 • anmh

  ik ben heel benieuwd! vooralsnog wel beweging, maar niets qua draaien ;-) Fingers crossed :)

 • Mommy_T

  Onze baby lag bij de laatste controle in een dwarsligging (nu al 🤣), maar ik krijg een geplande keizersnede dus dan lijkt me dat allemaal niet zo belangrijk! De baby heeft volgens mij ook nog veel ruimte, want hij/zij zwemt erop los! Dus misschien gaat hij/zij nog wel met het hoofdje naar beneden liggen.

  Wow, nog niet één harde buik is wel top! Bij mij nemen ze wel toe. Ik heb wat last van bekkenpijn en maagzuur, maar slaap goed en voel me verder ook goed en blij!

 • anmh

  ohja, dat maakt dan natuurlijk weinig uit; dan is 't 'fijn' dat je sowieso al een geplande keizersnede hebt indien het niet meer draait.. ;-)

 • Mom-wow

  Hoi hoi, hier al even thuis ivm Corona..
  Word lichamelijk idd wel iets zwaarder..
  Slaap ook niet zo goed door zenuw pijn

  Van mij mag die wel komen (gezond en veilig dan.. )

 • Mama(L)Miryana

  Vandaag week 31 aangekomen. Geregeld last van harde buiken. Ene keer kan ik alles en soms moet ik even weg puffen maar gelukkig zet het niet door.

 • Aaltje7

  Hoi, ik ben nu 31 + 3 weken. Bij de 20-weken echo zagen ze een vleesboom bij mijn baarmoedermond en moest gisteren ervoor naar het ziekenhuis. Nu blijkt deze in mijn baarmoederhals te zitten en de kans heel groot is dat ik een keizersnede krijg 😔 Ik krijg vrijdag de definitieve beslissing van de gynaecoloog. Ik had me zo ingesteld op een badbevalling en moet nu weer schakelen 😣


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van woensdag, 18 november 2020 tot en met dinsdag, 24 november 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden