Naar de reacties

31 Weken zwanger

Week 31 begint bij zwangerschapsdag 217 en loopt tot dag 224.Het is je tweeendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 39 centimeter
Gewicht van je baby: 1500 gram

De baby kan niet meer zo druk bewegen en draaien als voorheen, want de ruimte wordt steeds kleiner. Je zal wel nog regelmatig een stootje of duwtje voelen. Hou de kindsbewegingen in de gaten. Voel je de baby ineens een heel stuk minder, neem dan meteen contact op met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen zien of het kindje het goed maakt.

31-weken-zwanger-baby


Rond deze tijd zal hij zijn definitieve positie innemen, als hij dit nog niet had gedaan. Maar zelfs daarna zou de baby nog kunnen draaien. Pas als hij is ingedaald, zal het kindje niet meer keren.

Na het indalen kun je weer makkelijker ademhalen, omdat de baby dieper in je bekken zit.
De beste positie om geboren te worden is de hoofdligging. Dit betekent dat het hoofdje naar beneden ligt en als eerst naar buiten komt. Ongeveer 96% van de baby's wordt zo geboren.


De overige 4% ligt in een stuitligging. Je hebt verschillende vormen van stuitligging. Bij een dwarsligging zal de baby sowieso door middel van een keizersnede geboren moeten worden. Voor een (on)volkomen stuitligging zul je eerst overleggen met de gynaecoloog wat de beste manier is.

De placenta heeft zijn maximale grootte bereikt, en weegt nu ongeveer 500 gram.

Reageer in `31 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1495)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • babyfluit

  Week 31! Sinds een tijdje steeds een kramperig gevoel. Ik ben benieuwd of dit indalingsweeen zijn, bij m’n eerste nooit in deze hevigheid gehad 🤭

 • Jana001

  Hier ook veel krampen. Hopelijk blijft ze toch nog wat zitten

 • babyfluit

  Jaa in ieder geval nog een paar weken!☺️

 • Xxl
  Meisje of jongen? Wat denken jullie?
 • Staart-meesje

  Geen idee waar ik naar kijk nu eigenlijk

 • Maaistro
  Afgelopen weekend een leuke zwangerschapsshoot gehad ❤️ gisteren 31 weken zwanger, gaat mij niet snel genoeg... Nog 3,5 week werken, ik tel de weken af! Werken jullie nog?
 • Staart-meesje

  14 okt voor het laatst. Kijk er erg naar uit!!

 • CB97
  31 weken. Continu harde buiken en slaaploze nachten 😅 laat oktober maar komen ! Tweede zwnagerschap is toch een stuk zwaarder dan de eerste
 • Sandra-D

  prachtig! hier ook de 2de zwangerschap en net weer begonnen met werken na 4 weken vakantie. valt toch wel tegen inderdaad. ivm zwangerschapdiabetes en de verwachting dat de kleine groot groeit word ik waarschijnlijk eerder ingeleid. heeft ook zijn voor en nadelen haha, wilde het liefst natuurlijk en thuis bevallen, maar het is inderdaad wel zwaar en mijn lijf is denk ik blij als het 2 weken minder hoeft.

 • Happyk

  Gefeliciteerd yune,.....spannend! Ik ook nog 9 weken

 • Yune

  Week 31, daar zijn we nu. Dinsdag weer verloskundige bezoek en op de 30ste placenta lokalisatie, spannend. Ook vandaag mijn verjaardag

 • Chudo

  Zo gek idee mn laatste zwangerschap😞 ik probeer te genieten maar tijd gaat zo snel!!
  Ik mis het weleens dat toen met de 1e zwangerschap. Bewust genieten, de hele dag kunnen rusten wanneer je wilt, zitten netflixen en hele dag dromen en fantaseren en stomme tlc zwangerschapsprogrammas kijken haha.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 31

De bevaldatum van leden die 31 zwanger zijn is van zondag, 2 april 2023 tot en met zaterdag, 8 april 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50