Naar de reacties

2 Weken zwanger

Week 2 begint bij zwangerschapsdag 14 en loopt tot dag 21.Het is je derde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Met deze derde zwangerschapsweek begint je `echte` zwangerschap. Het vrijkomen van je eitje rekenen we namelijk als dag 14 van je zwangerschap. De bevruchting vindt nog diezelfde dag, of anders op dag 15 en 16 plaats.
 

Zaadcellen

Meisjes hebben bij hun geboorte genoeg eicellen voor hun hele leven. Bij de man daarentegen worden er in de zaadballen dagelijks miljoenen zaadcellen aangemaakt. Zaadcellen doen er ongeveer 61 dagen over om te rijpen. Een rijpe zaadcel heeft een rond kopje, een middenstuk en een lange start waarmee hij zich voortbeweegt. De kop bevat het erfelijk deel van de man. Een zaadcel leeft 48 uur, en kan een snelheid bereiken van 4 millimeter per minuut.
 

De ovulatie en bevruchting


De baarmoedermond wordt zachter en de opening wijder. Het slijm wordt minder dik en wat elastischer. Ook wordt het minder zuur, waardoor de zaadjes er makkelijk doorheen kunnen. Bij de zaadlozing komen zo'n tweehonderd miljoen zaadcellen vrij. Ze worden als het ware de baarmoeder 'ingeschoten'. Ze haasten zich naar boven, en vanuit de baarmoeder komen ze terecht in de eileiders. Daar wachten ze op de eisprong.

2-weken-zwanger-bevruchting

De follikel is nu rijp en ongeveer zo groot als een kers, en de eisprong vindt plaats. Er zijn vrouwen die zeggen dat ze de ovulatie aan voelen komen. Dan voelen ze een soort pijn links of rechts onderin de buik. Dat wordt ovulatiepijn of middenpijn genoemd. Ook kun je deze week wat meer vaginale afscheiding hebben dan normaal.

Eicellen kunnen niet uit zichzelf bewegen. Aan de binnenkant van de eileiders zitten een soort haartjes (ciliae). Deze trilhaartjes maken golfbewegingen in de richting van de baarmoeder. De eicellen worden zo precies in de goede richting geduwd. Omdat er slechts aan 1 kant een eitje is gesprongen, zijn er een heleboel zwemmers de verkeerde kant op gegaan. Onderweg zijn de meeste zaadjes al gestorven. Ze hebben afwijkingen of zijn niet sterk of snel genoeg. Slechts een paar honderd halen de finish. Ze proberen met hun kop door de wand van de eicel te komen. Slechts 1 is de gelukkige en dringt zich er doorheen. Hij hecht zich met zijn kopje in de eicel, en zijn staart breekt af. De eicel wordt meteen afgesloten en er kan geen ander zaadje meer bij komen. De erfelijke eigenschappen worden vermengd en het geslacht is bepaald.

Als de zaadcel het X-chromosoom bevat dan wordt je baby een meisje. En als het een Y-chromosoom bevat groeit er de komende weken een jongen in je buik.
Misschien is het ook leuk om te weten dat de zaadcellen met het Y-chromosoom (de jongens) het snelst zwemmen, maar dat de zaadjes met het X-chromosoom (de meisjes) wat groter zijn en het langst leven.
Heb je 3 of meer dagen voor de ovulatie seks, dan is de kans groter dat je een meisje krijgt. Dit komt omdat de vrouwelijke zaadcellen langer leven, en zo wat langer kunnen wachten op de eisprong. Het veel zwakkere Y-chromosoom overleeft niet zo lang.
Heb je rondom de ovulatie seks, dan is de kans op een jongen groter, omdat de zaadcellen veel sneller zijn en op tijd het eitje kunnen bereiken, zelfs na de eisprong.
 

In het geval van een tweeling wordt er ook 1 eicel bevrucht door 1 zaadcel, maar dan splitst het nog jonge embryo zich in tweeën. Beide delen ontwikkelen zich dan verder tot 2 baby's. We spreken dan van een eeneiige tweeling. Dit ontstaat door puur toeval en is niet erfelijk. Er kunnen ook 2 eicellen springen. Als allebei de eitjes worden bevrucht, is er sprake van een twee-eiige tweeling. Een twee-eiige tweeling kan wel erfelijk zijn. Bij een eeneiige tweeling hebben beide kinderen altijd hetzelfde geslacht. Bij een twee-eiige tweeling hoeft dit niet zo te zijn. Vaak lijken deze kinderen ook niet meer op elkaar dan andere broertjes of zusjes. Dat komt omdat ze beiden gemaakt zijn van een ander eitje en ander zaadje.

Met een ovulatietest stel je jouw meest vruchtbare dagen vast en kan je de kans om snel zwanger te worden vergroten.

Reageer in `2 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3036)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • firstlove2016
  1 april curretage gehad
  Nu denk ik me ei gevonden:
  Onderste is nog ff test dat hcg wel uit me lijf is. Woensdag 17e zat het er nog wel in. Maar nu dus eruit en gelijk me ei denk ik...
 • Mamavanj100510

  Hallo dag 14. Afgelopen week aantal keer geklutst. Hoop dat het raak is 🙏🍀. Wat doen jullie met Pasen? Oh en wat doen jullie als er wat sperma uit loopt? Sorry voor de rare vraag. Blijven jullie eerst ook een tijdje liggen?

 • Lily-anne

  Ik probeer te blijven ligge effe.. en erna duw ik het er zowiso uit.. vind het irritand anders dat het er erna uitloopt tijdens ik wandel 😂

 • krulletje92

  Hey dames ,
  Ik heb een vraagje uhm naja ik en mijn vriend willen graag gaan voor een kindje samen.
  Na allemaal rare acties van stoppen met prikpil naar gewone wil waar ik uiteindelijk met veel.kwalen op reageerde mee gestopt
  maar ik weet nog steeds niet wat mijn cyclus is? 1.5 maanden nu ongeveer gestopt.
  Uhm.ja 19.maart ongesteld geworden en naja 29 maart heb ik 2 dagen in het ziekenhuis gelegen vanwege kattenbeet met infectie en bloed vergifting operatie en dus narcose maar 2 april ff 2 dagen beetje bloed gehad. ( zou kunnen van van slag na narcose)
  Maar 13/14 april denk ik innestelings pijn gehad.
  Zou ik even goed zwanger kunnen zijn ondanks die tussen doorze bloeding??
  ( we zijn verder heel erg actief eigelijk bijna iedere dag wel..
  )

  Heb bij me andere 2 kinderen geen bloedingen gehad bij innesteling wel die krampen die ik dus 13/14 april had.

  Bedankt voor jullie reactie alvast ^^!

 • Anouska89

  Als je 2 april hebt gebloed, dan denk ik dat je je eisprong hebt gevoel rond de 13/14e..

 • Kellebell*

  24 ste nod. Maar nu al het gevoel dat ik de rode duivels ga krijgen.
  Buik voelt beurs en gevoelig. Dikke puist op mijn voorhoofd.

 • Hoihoi1

  Hoi allemaal, heeft er iemand ervaring met tarwekiemolie van a vogel capsules? Is het indd zo wat ik op internet erover lees dat het bevoorderd voor je innesteling?

 • Suusoe

  Hoi hoi ik drink het sinds deze maand vanaf me eisprong 28 april is me nod spannend had ook zoveel goede gesprekken over gelezen op t internet . Dus spannend !!!

 • Hoihoi1

  We gaan ervoor 😘

 • Suusoe

  Echt he

 • Hoihoi1

  Ik hoop ook echt dat t voor ons raak is 😊 hele fijne pasen alvast

 • Hoihoi1

  Ik heb over 2 weken me nod😋 was vorige week dinsdag voor t laatst ongesteld haha

 • Suusoe

  Hahhahahah oké spannend ik hoop dat het raak is

 • Hoihoi1

  Isgoed, ik heb die capsules ik moet gewoon 2x per dag 1 capsule innemen en dan doe ik met water , ik had teunisbloemolie tijdje geleden genomen die holpen ook goed ik laat je ook even weten hoe het bij mij uitgepakt heeft hoop voor ons beide goed mijne is 438mg

 • Suusoe

  Spannend !!! Ja hoop t ook zo erg !!! Wanneer is je nod ? Ik heb vanaf de eisprong de capsules genomen .

 • Hoihoi1

  Alleen lees op internet ook dat tarwekiemolie je cyclus in de war schopt is dat ook zo nee toch hoop het niet

 • Suusoe
 • Suusoe

  Ik gebruik deze hihi hoeveel Mg is de jouwe dan ?? En drink je er 1 of 2 ik drink 1 per dag .

 • Suusoe

  Jawel deze zijn de goeie nooit van gehoord ik heb juist gelezen dat het helpt bij innestelen en verdikking van baarmoederslijm. En dan heb je die andere die heet teunisbloem die drinken vrouwen juist om een regelmatige cyclus te krijgen !!! Ik drink t sinds deze maand ben benieuwd !!! Laat het je zoiezo weten hoe t is gegaan en of t iets met me cyclus heeft gedaan .

 • Hoihoi1
  Ik heb deze dit zijn ook de goeie toch?
 • Hoihoi1

  Ik hoop echt dat die tarwekiemolie capsules van a vogel werken ik ga ze zo ophalen bij de postnl locatie

 • Suusoe

  Ja hoop t ook 🙈🙈

  Spannend ik heb ze van de tuinen

 • Ciaobellar
  Kom snel hoor pff
 • Suusoe

  😂😂😂😂 ga stuk om je je denkt ik roep hem dan komt hij wahahahha .

 • Ciaobellar

  Hahahahah🤣🤣. Misschien helpt dat je weet maar nooit 😏🤣

 • Suusoe

  oké roep met je mee

 • Ciaobellar

  Hahahahahahaha gekkie

 • Lily-anne
  Gevonden op dag 19 :) nu op het wachtbankje.. nod 30 april :)
 • Suusoe

  Jeeeeeeeejjjj klussen 😍😍😍 eindelijk hihi !!! klussen klussen klussen !!!

 • Lily-anne
  Is nu nog donkerder 🙈😂
 • Suusoe

  Klussen klussen klussen wat doe je hier 😂😂😂 ga klussen 😂😂😂😂

 • Lily-anne

  Deze ochtend was hij nog donkerder.. bijna zwart 😂 maar gisteravond heel veel buikpijn en vanmorge beetje bloed dus denk vannacht eisprong gehad :)

 • Suusoe

  Omg zoooo spannend ik hoop zo erg dat je straks zwanger bent !!

 • Lily-anne

  Ja ik hen hier spook van 13 maand rondlopen.. haha zal zijn voor als hij in bed ligt 😂😂


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50