Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3507)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Moniq

  Ik ben zelf bevallen met 41 weken uiteindelijk. Werd ingeleid, het voelde zo raar dat ik wist wanneer is zou bevallen. Nu twee maanden later en ik ben zoooo verliefd op me kleine meisje maar ik heb dagelijks zoveel vragen ( first-time mom) im heb een groep net aangemaakt op Facebook om snel vragen ye stellen over babies, mocht het leuk vinden join the club om elkaar te helpen https://www.facebook.com/groups/680885659201971/?ref=share

 • SJNQ

  Yoehoeeeeee, De 40 weken bereikt.

 • My-Precious

  Alle dames al bevallen? Ik ben vrijdagnacht bevallen van een prachtige dochter Lieselotte :)

 • Kleintje2016

  Nog mensen hier in de september groep?

 • My-Precious

  Yess hier ook, worst vandaag gestript :)

 • Kleintje2016

  Succes! Hier vandaag een heel rustig kindje.. ben toch sneller bezorgd deze dagen. Herkenbaar?

 • My-Precious

  Ja herkenbaar, je wilt je kindje niet verliezen. Bang dat er iets gebeurt, te weinig vruchtwater ect. Nog even geduld. Ben jij ook gestript?. Hier nog geen gerommel haha

 • Kleintje2016

  Ik ben nog niet gestript deze keer. Dat doen ze hier pas tegen de 41 weken omdat het vanaf dan effectief schijnt. De andere keren was bij mn eerste en tweede kindje 😊

 • Kleintje2016

  Ik mag dinsdag! De vorige keer bleef ik eerst wat menstruatiepijn houden en verloor de slijmprop. De volgende dag opeens weeën. Jij nog nergens last van?

 • My-Precious

  Ohh spannend! Ben benieuwd. Hier is alles nog rustig wel een druk onderin. Als dit niet werkt as dinsdag weer strippen. Is dit je 2e keer ook dan omdat je begint over de vorige keer? Of was dit bij je andere kleintje?.

 • michele82

  Ja ik ben er ook nog steeds ;-) Heb nog niet veel gepost maar lees wel steeds mee. Nog 2 dagen tot de uitgerekende datum, erg spannend! Jij hebt er al overheen zie ik? Het kan in ieder geval niet lang meer duren!

 • Kleintje2016

  Inderdaad! Nu echt aftellen... dinsdag strippen. Hoe gaat het daar?

 • Naam2

  Vandaag 40+6. Mijn geduld wordt op de proef gesteld. Het rommelt soms wel wat, maar zet niet door. Morgenmiddag weer een afspraak bij de verloskundige. Hopelijk lukt het te strippen.

 • Kleintje2016

  Succes! Op strippen moeten we hier nog een weekje wachten :(

 • My-Precious

  Spannend! Ben je al eerder gestript ?.

 • Naam2

  Sorry voor de late reactie. Uiteindelijk zijn dezelfde avond de weeën begonnen. En is op 22-9 mijn zoontje geboren. De afspraak om te strippen was dus niet meer nodig. Jullie ook al bevallen neem ik aan?

 • Sannnnn

  Vandaag 40 plus 2. Helaas kon er gisteren niet gestript worden, omdat alles nog dicht zit. Kom maar gauw kleintje 🐌🙈

 • anmh
  Gisteren 13 september om 00:46 is onze kleine dame Mira Christine Anna geboren! 😍 3310 gram en 50 centimeter.

  Een fantastische thuisbevalling gehad, deels op een fitness/bevalbal met TENS en later in bad. Heel intiem en een groter contrast met mijn vorige ingeleide bevalling bestaat niet..!

  Lex is als grote broer helemaal verliefd en verbaasd “baby ook neus! Baby ook handen!”, heel leuk om te zien! 🥰
 • Pumpkinious

  Wat een popje 😍 gefeliciteerd!!

 • catootje79

  Van harte! Fijn dat je kan terugkijken op zo'n mooie bevalling. Leuke naam ook! En wat is je eerste kleine baby dan ineens groot hè?

 • Paprikaplantje

  Gefeliciteerd met jullie prachtige dame! En wat ontzettend fijn dat de bevalling zo goed ging. Heel veel geluk samen

 • Marj0lein

  Gefeliciteerd!!!!🥰 wat een mooie meid!!

  Ook wij zijn vandaag bevallen van een meisje🥰 we kunnen gaan genieten!!!!

 • Pumpkinious

  Gefeliciteerd 🥰😍

 • anmh

  Jaaaa wat goed. Gefeliciteerd! Was het inderdaad een grote baby?
  Hoe gaat het nu? Hoe voel je je? Beetje aan het herstellen al?

 • Marj0lein

  Ik vind haar totaal niet groot, maar toch een p97 babytje volgens de lijn! Ze is 50cm en 4270gram. Voor net geen 40 weken was dat toch een suikerbaby.. we hebben eerste 24 uur gevoed op de suiker en nu is dat klaar🥰 hier gaat het suuuuuuper!! Herstel zo snel!!

  En bij jullie?

 • Marj0lein

  Ik vind haar totaal niet groot, maar toch een p97 babytje volgens de lijn! Ze is 50cm en 4270gram. Voor net geen 40 weken was dat toch een suikerbaby.. we hebben eerste 24 uur gevoed op de suiker en nu is dat klaar🥰 hier gaat het suuuuuuper!! Herstel zo snel!!

  En bij jullie?

 • Naam2

  Gefeliciteerd! Fijn dat de bevalling zo goed verliep.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van zaterdag, 24 oktober 2020 tot en met vrijdag, 30 oktober 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50