Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3115)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Juud1989

  Hallo week 40! Het is nog steeds rustig (behalve de baby zelf dan). Ik ben zo benieuwd naar de bevalling en ons kleine minimensje!

 • Kiaradevries

  Aangekomen in week 40. Maandag een strippoging gehad maar heeft geen succes gehad. Nu maar lekker aan de vrouwenmantelthee 😝

  Kom nou kleintje! Wat duurt het toch lang op het laatst...

 • krista100

  Oma ligt in amc
  Zoontje en schoonvader zijn beiden overleden. Zie nieuwsberichten ongeluk laserdreef lelystad

 • Toulou

  Oooo, veeel sterkte ! Juist kranten artikel gelezen ! Geen woorden voor ! Ergste wat een mens kan tegen komen . Een dikke knuffel !

 • krista100

  Vol trots zwanger. Broer en zus kan niet wachten wanneer broertje aankondigd.
  Bevallen met 40 weken en 3 dagen. Vol vreugde en gezin was compleet.
  7 dagen later is mijn 4 jarig zoontje aangereden voor ons huis samen met mijn schoonvader. Schoonmoeder ligt in amc ongeluk in lelystad.

 • Toulou

  Oei ,hopelijk niet te erg met alledrie ! Beste en dat vlug beter komt !

 • Wendy38
  Afgelopen zaterdag 30 november is uiteindelijk na een zwangerschap van 40 +3 onze dochter Valerie thuis geboren. Ze weegt 3060 en is 48 cm lang. De bevalling heeft totaal ongeveer 8 uur geduurd. Uiteindelijk om 0643 uur bevallen op handen en voeten. Twee keer hoeven persen en gelukkig geen hechtingen. Wel veel bloed verloren. Wij zijn ontzettend verliefd❤❤❤
 • Liefdesboom123

  Gefeliciteerd meid. Lekker genieten van het mooie popje 🥰

 • Tjoepie

  Ach wat een schatje. Gefeliciteerd!!

 • Stesi

  Van harte gefeliciteerd! Geniet van elkaar! 🥰

 • Samley

  Wauw! Gefeliciteerd met je wondertje❤ geniet ervan!😘

 • Elena1517

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat ze er is! Die vingertjes😍, wat een liefie!

 • An32

  Aaah wat super zeg! Gefeliciteerd!!!! Wat een popje🥰😍😍😍 geniet ervan!

 • Wendy38

  Hoop zo, dat jouw kleintje ook snel komt. Frustrerend dat wachten. 😘 dankjewel ❤

 • An32

  Net weer gestript. Bm mond nu wel helemaal verweekt maar nog steeds maar 1 cm ontsluiting!

 • Wendy38

  Hoop zo voor je dat het op gang komt❤

 • An32

  Helaas niks... wel heel de nacht harde buiken om de 6 min. Maar niet doorgezet

 • Wendy38

  Vermoeiend zeg!! Wordt je chagrijnig, boos en verdrietig van. Afgelopen vrijdag was ik heel de dag door de exorcist. Zodra de kleine er eindelijk was.. ondanks het nachtwerk en uitputting waren al die vervelende emoties verdwenen. ❤

 • An32
  2 dagen over tijd. En een mega drukke baby in mn buik. Ik weet dat het niet lang meer duurd nu maar ik begin nu wel ongeduldig te worden. Ik zei vanaf het begin dat dit kindje eerder zou komen. Nou mooi niet dus!
 • Yvonne0603

  Hopelijk meld de kleine meid zich snel.. Succes nog even!! ❤❤


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van maandag, 9 december 2019 tot en met zondag, 15 december 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50