Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2869)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anoniem880

  Vandaag 40+3.. begin het wachten nu stiekem wel een beetje zat te worden

 • MarJ1987

  Net op controle geweest bij de verloskundige. Nog geen enkel signaal dat baby zich gaat melden. Ze hadden dit ook wel verwacht dus de doorverwijzing voor de gynaecoloog lag al klaar. A.s maandag daar op controle en dan waarschijnlijk die derde inleiding bespreken!

 • MoederSaskia

  Spannend!! Suc6

 • Onemoredream

  De 40 weken gewoon gehaalt. De eerste keer trouwens.
  Al is er een kleine twee uur geleden wel gestart met pijn..en sinds een half uurtje ook krampen....we gaan zien waar het ons brengt.

 • Vanessie1983

  Gefeliciteerd met jullie prachtige wondertjes! Hier nog steeds aan het wachten op zoon nr. 3

 • Newyork2009

  Ik ben vandaag bevallen van een gezonde zoon dames! Hoop dat het voor jullie ook snel begint veel succes als het zover is! 😘

 • Marie86

  Gefeliciteerd!! Ik ben ook bevallen van een gezonde zoon op zondag, we zijn nog in het ziekenhuis, maar we zijn zo verliefd 😍

 • Newyork2009

  Gefeliciteerd!! 💙 Wat leuk ook op de 13e dus hihi. Wij moesten ook 1 nachtje blijven, vandaag lekker naar huis :) geniet van je kraamtijd! X

 • Marie86

  Geniet ervan! Wij zitten waarschijnlijk nog even in het ziekenhuis, niks ernstigs maar meer monitoring van de kleine, heeft een moeilijke start. Wat een schatje ik ben zo verliefd !!

 • Newyork2009

  Hallo week 40.. vandaag de uitgerekende datum! Alles nog rustig.. wanneer kom je nou kleintjeee!

 • Vanessie1983

  Hier ook veel pijntjes maar nog niks:( Ik dacht dat het vanmorgen begon, VK is langs geweest maar alles nog dicht:(

 • Newyork2009

  Ahh bij jou ook, frustrerend he! Ik had controle bij de VK vandaag heeft ze ook even gevoeld ook alles dicht :( pas volgende week strippen als het dan kan. We moeten nog even geduld hebben hihi.. veel succes als het zover is!

 • Marie86

  ik hoop snel voor je! Succes!!

 • Newyork2009

  Dank je wel voor jou ook! X

 • An_Katinka

  Vandaag voor de eerste x gestript had 1 cm ontsluiting. Nog 9 te gaan ghehe.
  Morgen alweer 41 week als ze dit weekend niet komt wordt ik maandag weer gestript en dan door naar de gynaecoloog. Laat haar maar komen

 • Marie86

  We lopen echt gelijk he! Zelfs met ontsluiting 😵 hoe bizar!! Hoop dat het snel gaat gebeuren bij ons! Ik heb hetzelfde verhaal gehoord, maandag/ dinsdag door naar de gyn, eerst ctg, afhankelijk van de uitslag zal dan inleiding al dan niet plaats vinden.. anders einde volgende week altijd 😃 kunnen we die eigenwijze in de buik eindelijk knuffelen 🤱🏼😍

 • An_Katinka

  Ja apart hé. Heb vanacht ook alleen wat menstruatiepijn gehad meer niet. Ze maken er een spelletje van

 • Marie86

  Ja! En ondertussen er nog even een feestje van bouwen in de buik🤪


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van donderdag, 14 februari 2019 tot en met woensdag, 20 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50