Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2910)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nox

  Hier loop ik ook nog steeds rond jammer genoeg :(. Afgelopen nacht niet geslapen door de pijn in rug en ichias+ligamenten. Ik ben er wel klaar mee en hoop dat het doorzet 1 van de daagjes. Anders vrijdag de gyn bellen en dan wordt er bekeken wat we gaan doen. succes dames

 • Chudo

  Maandag 17-06 bevallen van onze zoon! Het ging zo vlot en voorspoedig dat ik toch thuis ben bevallen. Een vrijwel pijnloze bevalling!

 • Lornah

  Gefeliciteerd!!!!

 • Eli3

  Dinsdag 18-6-19 om 11.23 is Emely geboren 😍
  Het ging allemaal best wel heel snel ze doet het verder heel erg goed
  Borstvoeding is al goed op gang
  Nu lekker genieten van mijn mooie meisje
  Haar 2 grote zussen zijn ook helemaal verliefd haha

 • 4e-op-rij

  Ow wat mooi! Gefeliciteerd!

 • Eli3

  Dank je wel

 • Candle90

  Van harte gefeliciteerd! 💕

 • Eli3

  Week 40!!
  Dit had ik niet verwacht...
  Wacht wel weer een week rustig af
  Maar ben er wel een beetje klaar mee Het ziet er naar uit dat dit nog wel even gaat duren verloskundige doet niks voor de 41ste week...

  Update: vliezen zijn gebroken het duurt nu vast niet lang meer 😊😍

 • 4e-op-rij

  En?

 • Eli3

  Ze is er 😍😊
  Ging allemaal zo snel
  Heerlijk thuis bevallen dat had ik nog niet eerder mee gemaakt

 • zwangervannr5

  Spannend! Succes

 • Lornah

  Vrijdagnacht om 00:36 is mijn dochter Elise geboren! Het was heftig en heel snel. Maar het gaat super met ons! Gelukkig, want ik had veel bloedverlies na de bevalling. Met 40.6 bevallen en kwam toch vanzelf op gang. Na 2 dagen voorweeën.

 • Ezra

  Gefeliciteerd! X

 • Lornah

  Dank je wel! Jij ook gefeliciteerd! Je zoon ook geboren met mooi donker haar, net als mijn zoon en mijn dochter.

 • Chudo

  Vanmorgen 2cm na 2 dagen veel harde buiken. Woensdag had ik nog niks!
  Ben gestript rond half 12 en hopelijk zet er iets door!

 • Ezra
  Na een heftige bevalling (sterrenkijker en geen persweeen) is onze zoon Morris gister geboren!
 • Chudo

  Gefeliciteerd wat een prachtig mannetje! Wt een bos met donker haar


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van donderdag, 20 juni 2019 tot en met woensdag, 26 juni 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50