Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3566)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • San-32

  En dan ben je opeens 40 weken zwanger. Zo naartoe geleefd.. nog even en dan mogen we jou gaan ontmoeten.. 💕

 • Rejinda

  Tip voor als je s'nachts last heb van je maag: stop een (redelijk groot) kussen onder je matras/topper zodat je bovenlichaam iets hoger ligt. Bij mij werkt het super..veel minder last. Wie weet helpt dit andere dames! Nu 40+6....en nog niks aan de hand Merk toch dat je stiekem wel wacht en buik wordt ook wel erg zwaar..pff

 • mimi1986

  Vandaag 40+2, we zijn er meer dan klaar voor om je te ontmoeten kleine jongen!

 • K-k

  Vandaag 40 weken zwanger! Wauw! Zo vaak dat ik elke week ging bekijken en hoopte dat ik daar ook mocht komen en nu ben ik aan het wachten tot ons meisje zich meld! We kunnen niet wachten! 🤍💖

 • Joliebelly

  Voor de 4de maal 40 weekjes gehaald! Wat kijken wij uit wanneer je eraan komt 🥰, tot binnen enkele dagen of uren om je eerste kusje te krijgen van ons! 😘🥰🤱🏼

 • Sasaam

  40+5 zwanger,vannacht hele nacht tot smidags wakker geleden van ontzettende buikpijn dacht eerst dat het weeën waren maar herkende ze niet van mn vorige bevalling. Dit leek eerder op heftige menstruatiepijn. Iemand dit ook gehad kunnen dit voorweeen zijn?

 • hannahm

  De 40 weken gehaald, nooit gedacht toen ik met 34 week een aantal dagen ziekenhuis van binnen heb gezien vanwege bloedverlies. Nu mag je ook wel komen kleintje!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van donderdag, 14 oktober 2021 tot en met woensdag, 20 oktober 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50