Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3740)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Ccctje

  40 weken💙💙🥰 vandaag uitgerekende datum! Zometeen een poging tot strippen spannend! Hopelijk zien we je gauw kleine man🥰

 • Justine1997

  Is de strippoging gelukt? Bij mij hebben ze dit deze ochtend geprobeerd 40+1 nu en was heel pijnlijk, hij kon ook niet bij de vliezen komen omdat alles nog potdicht zit.

 • Ccctje

  Heehee, nee was niet echt gelukt , ze heeft wel me baarmoedermond gemasseerd maar ze kon bij mij ook niet bij vliezen bij het hoofdje om te strippen , en ook inderdaad bij mij heel pijnlijk die dag ook last gehad van bruinverlies en de dag erna ook nog, maandag wil ze nog een poging doen , en woensdag heb ik met 41 weken precies de inleiding

 • Liesbethvesch

  40+2 weken
  Voor mij heel dubbel
  Mijn dochtertje van 1 opgenomen in Maastricht zh .. ik ben daar ook bij haar zodra ik hier beval moet ik haar achterlaten bij papa tot de kraamtijd thuis klaar aangezien ze 24/7 bij me is wordt dat heel lastig 😵‍💫 nu maar wachten tot de weeen beginnen

 • MamaRosali

  Vandaag gestript! 1 cm ontsluiting, maar m'n baarmoederhals was nog niet helemaal verstreken. Dus het was lastig (en pijnlijk :O) Maar de verloskundige zei dat ze wel iets kon doen, dus wie weet.. gaat het wat doen. Behalve dat alles nog gevoeliger is geworden, maarja na al dat gerommel afgelopen weken maakt dat ook niet meer uit.

 • liefde2023

  Bevallen met 40+2 weken! Rond 16.00 uur krijg ik (opeens) onregelmatige voorweeën. Heel goed te doen. Heb een was opgehangen en begonnen met koken. Om 17.15 uur de tweede wee die toch wel pijn doet. Man gebeld op werk, hij komt gelijk naar huis en is er om 17.50 uur. De verloskundige arriveert om 18.00 uur. Ik blijk al 5 centimeter ontsluiting te hebben en ga in bad om te ontspannen. Om 19.40 uur krijg ik persdrang, en om 20.01 uur is onze zoon thuis geboren!

 • Xwantje

  Blijf het zo gek vinden dat de weeën ineens overdag zo kunnen komen opzetten.
  Hier al 3x ‘s nachts begonnen en wakker geworden vd pijn, dus kan het me overdag haast niet inbeelden

 • Lolu

  40 weken! Zit echt te wachten, had niet gedacht in deze week aan te komen aangezien mijn zoontje vrij vroeg was. Als ze er volgende week niet is dan gaan ze inleiden. Fijn dat er een einddatum is, maar hoop dat ze in de tussentijd zelf besluit te komen. Gister zat alles nog potdicht en ze is ook niet ingedaald dus dat was wat minder leuk nieuws, maar we houden hoop.

 • 5kiddies

  Spannend he!!! Ben zo benieuwd wnr ze komt. Hou je het nog een beetje vol? 🥰

 • Lolu

  Vandaag op de ochtend dat ik zou worden ingeleid, begonnen mijn weeen. Om 08.15 waren we in het ziekenhuis en om 09.30 is onze prachtige dochter in een sneltreinvaart geboren. Ze begon al te huilen voor ze eruit was (4 min persen) en had een topstart! We mochten meteen naar huis en we zijn helemaal verliefd op haar.

 • 5kiddies

  Oh wow bijzonder he! Snel gegaan dan ineens.. fijn dat ze er is! Nu lekker genieten🥰

 • Pumpkinious

  40+3
  Gisteren mijn laatste echo + checkup gehad bij de gynaecoloog. Had 2cm ontsluiting, waar ik heel blij om was! Ze heeft me ineens gestript. Ik had vandaag wat bloederig slijm, veronderstel stukjes van de slijmprop. Verder heb ik kleine krampjes, maar niks meer of minder dan de voorbije 3 weken. Dus geen idee of er iets zal gebeuren.
  Vrijdag 23 juni is de inleiding alvast ingepland. Ik begin wel moedeloos te worden... hopelijk kom je nog vanzelf, kleine vriend 🩵

 • Rapunzel92

  Spannend!!!

 • Pumpkinious

  Hoe gaat het met jullie en de roze wolk? 🥰

 • Rapunzel92

  Het herstel valt erg zwaar! Iedere dag gaat een stapje beter, vandaag heb ik een klein rondje buiten gelopen met de wagen dus dat was een mijlpaaltje! Delilah doet het super goed, hele tevreden baby en zooooo lief!

  Rommelt het al wat meer bij je of nog niet?

 • Pumpkinious

  Oh wat spijtig 😬 voel je je al wat beter ondertussen? En heb je hulp met huishouden en je ander dochtertje?
  Gelukkig doet Delilah het goed ❤️

  Ik ben donderdag ochtend opgestaan met gebroken vliezen en weeën die al snel op gang kwamen. Rond 11u30 werden ze heel pittig maar ik bleef hangen op 7cm. Ik vroeg in het ziekenhuis om het bad alvast te vullen, maar dat werd spijtig genoeg telkens uitgesteld, door stomme uitvluchten. Tot ik persdrang kreeg en ze het bad nog snel hebben gevuld zodat ik tenminste mijn badbevalling nog kon hebben 😅
  Met 3 persweeën is ons 4e zoontje Daniël geboren, met 4190g en 51cm 🥰 we zijn helemaal verliefd 🩵

 • Mamalon

  Ahhhh gefeliciteerd. Eindelijk kan ook jij je zoontje in je armen sluiten 🩵. Lekker genieten van jullie schatje.

  Hier gaat alles heel goed. Rijn is een hele lieve rustige schat. Samen hebben we nog 3 andere kids en die vinden het ook geweldig. Ik voel me heel goed. Ik kwam er ook zonder scheurtjes of wondjes van af. Ik merk wel dat ik daardoor af en toe wat te veel heb gedaan in de kraamweek. Soms ben ik gewoon KO.

  Hopelijk voel jij je ook snel weer goed.

 • suzi98

  Ahhh gefeliciteerd!

 • Rapunzel92

  Gefeliciteerd!!! Wat fijn dat je toch nog in bad kon bevallen! Inmiddels weer lekker thuis?

  Hier gaat alles goed, de kraam verzorgster is gister voor het laatst geweest en vandaag hebben we voor het eerst dat we met z’n 4e zijn. Iedere dag gaat een stukje beter, ik moet het wandelen iedere dag een beetje uitbouwen, vandaag zijn we naar mijn ouders gelopen om daar te lunchen en dat ging goed!

  Lekker genieten!

 • Star91

  40.3 weken… kom maar kleine meid!

 • MamavanLente

  Hoe is het met je? Gister was de verloskundige er toch? Heb je al een afspraak voor de inleiding?

 • Star91

  Gisteren zijn we in het ziekenhuis geweest en hebben ze me kunnen strippen, ik had 2-3 cm ontsluiting. Gisteren de hele dag weeen gehad waar zelfs wat regelmaat in kwam maar na een nachtje slapen is het weer rustig.
  Morgen komt de vk langs om nog een X te strippen en eventueel vliezen breken mochten we dit willen en mocht onze kleine meid diep genoeg liggen, ze wipt nu nog makkelijk omhoog. Werkt dit allemaal niet dan maandag 8 uur in het ziekenhuis en doorpakken.

  Hoe gaat het bij jou? Doet de kleine Yara het goed?? Zijn jullie een beetje bijgekomen??

 • Mamavanlente

  O joh. Je moet dus echt even doorbijten. Maar goed je hebt iig al een deel gehad, dat is fijn om te weten. Nog maar 7 te gaan😊😊 hopelijk kan je morgen gestript worden en zet het dan wel door.

  Hier gaat het heel goed alhoewel ik nu wel in de modus kom dat ik even richting kraamtranen ga. Kan ik het wel, en dat ik het allemaal heel erg veel vindt, maar komt vast weer goed straks😊😊

 • Star91

  Ik ben idd gestript waarbij per ongeluk m’n vliezen braken, nou toen kwam alles in een snel vaart trein terecht en na weer een hele heftige bevalling is onze Loa 11 juni om 20.21 geboren!

 • Mamavanlente

  O wat heftig maar wat fijn dat je eraf bent! Wat naar dat je een heftige bevalling gehad hebt maar wat fijn dat ze er is. Gefeliciteerd! Kan me voorstellen dat het naar is als je dan heel snel bevalt als je het ook niet verwacht.

  Lekker bijkomen nu in je kraamweek❤️

 • Star91

  Ja dat klopt Meis! Haha ben erg benieuwd of ik meer ontsluiting heb.

  Oh die gedachtes.. ja dat snap ik wel.. die heb ik nu ook soms en ze is er nog niet… het komt allemaal goed en je kunt het! 🙌🏼

 • MamavanLente

  En hoe is het geweest? Ben je nogmaals gestript?

  O lief, dankje. Ik hAaaat kraamtranen maar het hoort er allemaal bij☺️


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van dinsdag, 28 november 2023 tot en met maandag, 4 december 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50