Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2910)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Cheyenne25

  40 weken vandaag, hopen dat de kleine snel komt😍🥰

 • Maridg

  Toch 40 weken gehaald, en lekker aan het wachten nu... ik ben zenuwachtig voor de bevalling, maar wil ook graag dat het deze week begint... lekker tegenstrijdig :).
  Woensdag word ik gestript als dat kan, ben benieuwd. Hoe gaat het met jullie? Ook nog in de wacht?

 • Staart-meesje

  Succes vandaag! Missch wel vanavond een baby op je buik

 • Maridg

  Baby Koen is om 17 uur geboren 💗

 • Staart-meesje

  Wat fijn! Gefeliciteerd💙Genieten nu

 • JT86
  Onze zoon Jonas is geboren. 12 april 00:25 uur.
 • Aamr

  Gefeliciteerd 🤗 wat een schatje 😍

 • Mirle

  Gefeliciteerd ☘️☘️

 • Maridg

  Gefeliciteerd 💗

 • Mirle

  Vandaag mijn uitgerekende datum! Nooit verwacht dat ik deze zou halen ( iets met een sterk gevoel voor vroeggeboorte ) dat was dus niet zo..We wachten nog steeds af in heel veel spanning..!

 • JT86

  Net gestript bij de verloskundige en maar hopen dat het begint vandaag. Mijn moeder is jarig en het zou een mooi cadeau zijn. Het rommelt al een paar dagen en door het strippen komt er van alles uit incl bloed. Duimen🤞

 • Mirle

  Wat spannend! Veel succes ☘️

 • MamaItalia

  Spannend!! Hier nog helemaal niets helaas en als het kan,word ik maandag pas gestript. Succes hopelijk zet het door en heb je vandaag nog je baby in je armen!

 • JT86

  Helaas nog steeds niks.

 • Maridg

  Spannend!! Succes

 • Baby_2

  Vorige week dinsdag bevallen van een gezonde zoon genaamd Mayson, bij zwangerschapsduur van 40+3.😍

 • Flamingobaby

  Zondag 31 maart is ze dan eindelijk geboren! Na Een lange aanloop, maar een vlotte uitdrijving, is onze dochter Lexi volkomen gezond geboren. Wat een genot is het om haar zo voldaan te zien liggen.
  Haar maken, is het meest perfecte wat ik ooit gedaan heb.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van maandag, 15 april 2019 tot en met zondag, 21 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50