Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2971)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Ikkke84

  Gisteren 16-8 om 18.06 bevallen van onze dochter yoena met precies 40 weken.. Ze wou niet zakken, dus met beetje weeenopwekkers is ze gezakt, en is ze na breken vliezen binnen 2 uur op de wereld gekomen❤️

 • Mommy-liz

  Gefeliciteerd! Wauw ook al zo snel heerlijk zeg! Geniet er van!

 • Teddy87

  Hai allemaal,

  Ik ben nu zelf 40+5 en erg ongeduldig.

  Wat doen jullie zoal de laatste dagen?

  Ik had nooit verwacht dat die kleine over de 40 zou gaan....dus erg verbaasd....ik kan mezelf niet meer vermaken en de zwangerschapshormonen lijken nu ineens keihard toe te slaan.
  Ik kijk erg uit naar de bevalling (maar stiekem denk ik wel dat ik hier een beetje naïef in sta en het tegen gaat vallen ;) ) en moet janken bij elke bevallingsfoto die ik zie. (Www.austinbirthphotos.com)

  Woensdag onderzoeken en strippen.
  Ik vind het wel opvallend om bij jullie te lezen dat het strippen weinig effect lijkt te hebben bij zo velen.....

 • Mostwonderfulltimexx

  Ik hoop dat het strippen bij jullie effect heeft! Bij mij wouden ze gisteren ook strippen maar helaas was er bij mij nog geen ontsluiting.. Ik mag waarschijnlijk nog lekker 1,5 week doorlopen en dan wordt ik ingeleid..

 • Mommy-liz

  Hi herkenbaar zeg!
  Ik word maandag gestript als dat geen resultaat op levert hoop ik zo snel mogelijk ingeleid te worden.

  Succes en hou me op de hoogte !

 • Teddy87

  Ik zou inleiden toch wel jammer vinden, wilde graag een badbevalling, en die is natuurlijk direct van de baan als het om inleiden gaat.

 • Mommy-liz

  Ah ja dat is zeker jammer! Ik duim voor je je hebt n oig even!

 • Jayca

  Vrijdag om 2 uur wordt de kleine gehaald

 • Mommy-liz

  O spannend zeg! Fijn vooruitzicht als je een datum hebt ! Succes met de laatste loodjes

 • Jayca

  Ja het blijkt ik heb teveel vruchtwater .ze kan niet indalen .
  En bij jou al tekenen ??

 • Mommy-liz

  Agh dat kan natuurlijk ook nog! Ik voel me nog steeds goed en geen enkel teken helaas!

 • Yesje

  Zijn er al kindjes geboren in deze week? Hier nu 40+5 weken zwanger en kleine man kondigt zich nog niet aan helaas. Straks naar t ziekenhuis om een plan te maken voor een inleiding rond de 41 weken. Pffff duurt lang!!

 • Elsje1982

  Hier 39+5, maar ook nog geen enkel teken dat hij of zij zich aankondigt. We wachten rustig af...

 • Ieriemierie

  Vandaag 40 weken! Helaas nog geen teken dat de baby zin heeft om de wereld te ontdekken.

 • Dagwijntjes

  Gister voor de tweede keer gestript maar ook hier weinig resultaat helaas! Was wel een stuk gevoeliger dan de eerste keer! Donderdag weer op controle en dan de 3e strippoging. Vrijdag naar de gyn om een afspraak te maken voor een eventuele inleiding. Hopelijk dient hij zich toch nog zelf aan😅

 • Yesje

  Hier het zelfde verhaal, alleen is strippen bij mij niet mogelijk. Baarmoedermond niet verweekt, dus ik zit nog potdicht haha. Hoe is het nu daar ivm je 3e strippoging ?

 • Dagwijntjes

  Ah balen zeg! Geen 3e strippoging gehad. Maandag in het ziekenhuis voor een ballon en dinsdagochtend vroeg voor de inleiding.. super spannend! Wat is bij jou de planning nu?

 • Yesje

  Haha hier precies het zelfde. Maandag avond om 20.00 een ballon en dinsdag ochtend vroeg de inleiding 😉 En heel erg spannnend! Zit jij nu ook in de Facebook groep?

 • Dagwijntjes

  Haha ah wat spannend!!!!! Nee, welke groep?🙈 kijk je er naar uit?

 • Yesje

  Oh haha, dat is een besloten groep op Facebook, met mama’s van hier die uitgerekend zijn in augustus en september! 😉 En om eerlijk te zijn kijk ik niet uit naar de bevalling, uiteraard wel naar ons kleine mannetje 💙😍 En jij dan?

 • mamafab84

  Wat spannend allemaal! Hoop voor je dat het snel door gaat zetten zodat je spontaan kunt gaan bevallen. Succes!

 • Yesje

  40 weken 💪🏼🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van maandag, 12 augustus 2019 tot en met zondag, 18 augustus 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50