Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3035)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Chan86
  Hoi dames,
  ik ben 18 oktober bevallen van onze zoon Jaimy. Jaimy is om 16.09 geboren na een behoorlijke pittige bevalling. De eerste dagen was het lastig omdat Jaimy vruchtwater had binnen gekregen en hierdoor erg misselijk was. Nu een aantal dagen verder gaat het stukken beter met ons. Hoe gaat het met jullie?
 • Lucky-4

  40 weken, dit had ik niet verwacht. Morgen wordt ik ingeleid. Gister veel weeën gehad, had zo gehoopt dat het had doorgezet. Heb al zeker 4cm ontsluiting, verweekte en verstreken baarmoederhals. Maar toch zet het niet door... wat kan een lichaam je toch voor de gek houden😅

 • wachtend

  Same here!!! 🙋🏻‍♀️ Met de andere twee de 40 weken niet volgemaakt, dus loop voor mijn gevoel al over en nu dus 40 weken.. zucht!! Bij de andere was ik er nog niet klaar voor en nu al lang.. helemaal niet handig zo. Het is herfstvakantie dus allemaal extra drukte in en om huis, zaterdag mag mijn dochter afzwemmen en de kans dat ik er niet bij ben wordt steeds groter. En dat terwijl het al anderhalve week dreigt te beginnen. Dit had ik ook totaal niet verwacht!! Goed, er zit niks anders op dan accepteren en in het moment blijven. Kan ik in ieder geval nog wel langer genieten van mijn laatste zwangerschap. Positive thinking 🤞🏻
  Hoe sta jij er in? Nog vol te houden?

 • wachtend

  Om gek van te worden!!! Nu al ruim een week voorweeën, gerommel, kraampjes, zeurende onderbuik, maar het wil maar niet doorzetten. Afgelopen donderdag leek het erop en was ik er eigenlijk van overtuigt dat het serieus was, maar helaas. Ook afgelopen nacht was het weer raak. Vanaf 23:30 weeën die om de 4/5 minuten kwamen en in kracht toenamen. Iedere wee duurde 60/90 seconden. Om 02:30 heb ik de spullen voor de thuisbevalling nog eens gecontroleerd en ik was er helemaal klaar voor.. Als de weeën nog ietsjes sterker zouden worden zou ik mijn man wakker maken en de vk bellen. Daar zat ik niet ver van af.. en om 04:00........ niks meer!! Noppes nada niks.. geen wee meer te bekennen. Ja, wat gerommel nog en wat lichte ongi pijntjes, maar dat was het.. het zwanger zijn nog lang niet zat, maar wel erg vermoeid door iedere valse start.. 😴

  Zal ik dit keer dan toch de 40w volmaken?

 • Chan86

  Hoi dames, vandaag ook de 40 weken bereikt. Vandaag in het ziekenhuis geweest voor Controle. Ik heb al 2cm ontsluiting en ze heeft me gestript maar of het gaat doorzetten geen idee aangezien ze mij vertelde dat het voor de 41 weken weinig effect kan hebben, maar er is een kans. De kleine man probeerde wel de vinger van de verloskundige te pakken tijdens het strippen vertelde ze. Zo schattig nu al een kleine eigenwijs

 • wachtend

  Je weet maar nooit!!! Hahaha, ik zie het zo voor me.. hoe is het nu? Heeft het strippen iets opgeleverd?

 • Oktobermommy93

  Gister de 40 weken bereikt, inmiddels ook al 2 keer gestript maar meneer wilt helaaa nog niet komen. Ik ben zo moe, slaap amper... en lopen? Hou op, schei uit.... vrijdag heb ik met de verloskundige een gesprek over inleiden....

 • Visje91

  Ah vervelend joh dat je je zo voelt. Hier doen ze voor de 41 weken sowieso niet aan strippen (of er moet echt een goede reden zijn). Verloskundige gaf aan dat het daarvoor vaak geen nut heeft, dat je soms wel weeën krijgt maar dat die niet zo veel doen. Hopelijk besluit de kleine snel dat hij er klaar voor is. Succes met de laatste loodjes! Ik tik zondag de 40 weken aan, dus van mij mag ze ook wel komen 😊

 • Oktobermommy93

  Oh voor jou ook spannend!!! Duimen dat ze snel komen dan. Ik heb zware bekkeninstabiliteit, slapeloze nachten etc waardoor ze dat geprobeerd hebben.... pas na de 2e keer strippen vertelde ze me dat voor de 40 weken geen zin had, echt een logica van niks dus haha...

 • vlinder79

  Vannacht om 1:17 bevallen van een prachtige zoon Rayan binnen 4 uur is hij geboren.. x

 • Chan86

  Gefeliciteerd nu lekker genieten van jullie zoon..

 • Joopie86

  Jeeeeeej gefeliciteerd! Eindelijk genieten x

 • MamaJL

  Gefeliciteerd! Wat fijn. Nu lekker herstellen en genieten

 • Visje91

  Ah wat fijn! Gefeliciteerd! Hopelijk gaat alles goed en kunnen jullie lekker gaan genieten!

 • vlinder79

  Vannacht zijn mijn vliezen gebroken maar weeen zetten nog niet door. Maar huis gestuurd van zkh. Nu afwachten

 • Joopie86

  Spannend!!!! Succes xx

 • Mamave

  Oei wat spannend! Dan kan het niet lang meer duren!! Zet hem op!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van woensdag, 16 oktober 2019 tot en met dinsdag, 22 oktober 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50