Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3576)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Maria87

  40 weken zwanger vandaag! Sowieso weer volledig voldragen. Ik ben zo benieuwd wanneer de kleine man zich aan zal dienen. Zelf hoop ik eigenlijk nog dit weekend, maar als ik naar mijn vorige zwangerschappen kijk, dan weet ik dat het nog langer zou kunnen duren. Ik vind het nu best spannend worden.
  Voor iedereen die nog in deze groep komt, succes met de laatste loodjes van je zwangerschap 💙.

 • Lily0502

  Hoe gaat het nog met je?
  Ons zoontje, Loïc, is vorige week maandag op zijn uitgerekende datum gekomen. 🥰💙

 • Maria87

  Wat fijn! Van harte gefeliciteerd! Wauw bijzonder. Helemaal op tijd 😉💙. Is het goed gegaan?
  Waar komt de aan Loic vandaan? Nooit eerder gehoord.

  Als het goed is wordt ik morgenavond ingeleid. Ondertussen 41.2 alweer 😉

 • Lily0502

  Bedankt! Ja heel bijzonder inderdaad. Nooit verwacht dat ik op de uitgerekende datum zou bevallen 😊 Alles is heel goed gegaan. Heb er weer een mooie bevalling op zitten. 🥰 Het is een Franstalige naam. In België hoor je hem wel vaker. Er is ook een Belgische zanger (heeft meegedaan aan Eurovisie songfestival) die zo noemt. Wij wonen ook in het Franstalig gedeelte van België en vinden het dus belangrijk dat de naam goed kan worden uitgesproken in beide talen. 😊

  Oh zo spannend! Ik duim mee voor een vlotte bevalling. Veel succes! 😘

 • Maria87

  Spreek je het uit als Lo-wic?
  Fijn dat het goed is gegaan en nu heerlijk genieten van elkaar. 💙

 • Lily0502

  Bedankt! Ja heel bijzonder inderdaad. Nooit verwacht dat ik op de uitgerekende datum zou bevallen 😊 Alles is heel goed gegaan. Heb er weer een mooie bevalling op zitten. 🥰 Het is een Franstalige naam. In België hoor je hem wel vaker. Er is ook een Belgische zanger (heeft meegedaan aan Eurovisie songfestival) die zo noemt. Wij wonen ook in het Franstalig gedeelte van België en vinden het dus belangrijk dat de naam goed kan worden uitgesproken in beide talen. 😊

  Oh zo spannend! Ik duim mee voor een vlotte bevalling. Veel succes! 😘

 • MissSD

  Nou nooit verwacht maar de 40 weken is behaald!

  Al bedoeld iedereen het goed wat wordt ik moe van alle appjes en belletjes van familie en vrienden.
  Ik vindt het super lief dat ze meeleven maar pfff nee sorry jongens er gebeurd nog helemaal niks!
  Zodra er iets gebeurd worden de hulptroepen opgeroepen!

  Ik zeg nu tegen iedereen 25 februari dan ben ik 42 weken, elke dag daarvoor is mooi meegenomen maar deze dame is net zo koppig als haar moeder, ik kwam ook 17 dagen na de uitgerekende datum.

  Donderdag weer controle, hopelijk willen ze dan strippen 🤞🏻

 • Maria87

  Is het strippen gelukt? Succes!

 • MissSD

  Nee, ze kon zelfs niet in de buurt van m'n baarmoedermond komen. Morgen een nieuwe poging.
  Merk echt dat mijn lichaam op aan het raken is, alles begint pijn te doen, slapen is een hel.
  Het enige positieve uitzicht het duurt nog maar max 1 week

 • Maria87

  Pfff zwaar is het dan op het einde. Hopelijk dat het morgen lukt en dat je je kleine snel kunt knuffelen 🤗

 • Jacqueline89

  Heel veel suc6. Hoop dat ze binnen enkele dagen komt. Het lijkt me ook niks zolang te moeten doorlopen. Je bent er ook gewoon klaar mee en klaar voor de ontmoeting met de baby❤

 • Mippiemoep

  Nooit gedacht de 40 weken te halen! En wat ben ik het zat😭 hoe doen jullie dat meiden?

 • kayhjj

  Nou, ik merk wel dat de dagen echt voorbij strompelen op dit moment. Maar we blijven in beweging, daarbij moet ik ook mijn zoontje lesgeven. Maar leuk is anders 😭 hier gaan ze woensdag kijken of er wat gedaan kan worden. Het is pittig, maar we zijn er bijna!

 • kayhjj

  40 weken vandaag. Zucht. Ik wil m’n baby 😍

 • Afwachten0

  Ikke vandaag 41 weken. Ik wil ook mijn baby

 • SabrinaVW

  Ohh liefjes toch, bij mij kwam ze er vorige week donderdag ook niet doorheen, daarom gister wel kunnen strippen door de ontsluiting, heb nu alleen wat zeurderige krampen rug en buik maar was vanmiddag ook weer afgezwakt. Morgen staat de afspraak om 16:00uur om nog een x te strippen.(hopelijk nu ook minder slijm ;)) voor vrijdag staat ook al de afspraak bij de gynaecoloog, mocht de baby nog lekker zitten... Echt bizar het.. ik mag niet klagen maar ben t wel beu nu al dat wachten en hoop dat ik alsnog thuis kan bevallen 1 dezer dagen... Hoe gaat t nu met jullie???

 • SabrinaVW

  Gister kwam ze er meteen doorheen maar nog veel slijm. Verder had ik 1,5-2cm ontsluiting. Baby is beetje wild vanochtend en lig met buikkrampen nu op bed. Maarrrr hij zit nog lekker in mijn buik hoor. Hopelijk zet t vandaag nog door anders morgen weer strippen. Als het nog niet voldoende is, staat de afspraak vrijdag bij gynaecoloog.. spannend hoorder hihi. Ben benieuwd hoe t bij jullie is gegaannnn xxxx

 • Suusoe

  Ik zou als ik jou was lekker gaan lopen mega spannend . Maar lopen zorgt er ook voor dat de weeen zeg maar sterker gaan worden . Hier komt de vk in de namiddag hoop dat ik straks ook kan schrijven dat ik gestript ben alhoewel ik wel tegen de pijn zie .

 • Afwachten0

  Oh wat spannend. Je geduld wordt echt op de proef gesteld zo. Ik hoop dat het vandaag doorzet. Ik duim voor je.
  Ik kom ook net van de verloskundige. Ze kon niet eens strippen. Alles zit pot dicht daar beneden. Erg stug zei ze. Dus nu afgesproken dat ik vrijdag naar het ziekenhuis ga om het ballonnetje te zetten. En dan zaterdag inleiden. Ik wil niet meer dat het lang duurt. Ik kan niet meer.

 • Suusoe

  O mega spannend 😍.
  Ik hoop zo dat je alsnog voor vrijdag zelf bevallen bent . Wel minder dat alles zo pot dicht zit nog hellaas 🥺. Hier komt ze vandaag in de namiddag ben benieuwd of t bij mij ook gaat lukken of dat t niet gaat lukken spannend .

 • Afwachten0

  Fijn dat ze bij jou thuis komen. Ik hoop dat het strippen bij jou lukt. Spannend. Ik duim voor je. Succes.

 • Suusoe

  Ja klopt hahahha onze verhalen lijken heel erg op elkaar ik hoop dat we straks elkaar kunnen berichten tegelijk over dat we onze baby in onze armen hebben . Spannend ik hou je op de hoogte .

 • Suusoe

  Nee ook hier lukte t niet hellaas . Hier moet ik donderdag ochtend weer bellen . Ze kon t hoofdje van de baby wel voelen maar niet strippen . Ze geeft aan dat ik moet bellen donderdag en dan weer strippen en hoe en wat en anders vrijdag een ballon erin laten doen maar zou dan alsnog mogen bevallen thuis .

 • Afwachten0

  Oh nee hè. Wat jammer. Onze verhalen lijken bijna op elkaar. Vandaag niet gestript kunnen worden en vrijdag een ballonnetje. Omg haha. We zijn power vrouwen. We moeten sterk blijven. We kunnen het💪😄 Wat spannend zeg. Wel fijn dat ze het hoofd kon voelen. Ik zou denken dat ze dan wel kunnen strippen. Jeejtje. Ik snap er niet veel van. Maar het is wel balen voor jou. Jij sterkte met deze laatste loodjes. We zijn er bijna💪 Straks liggen die kleine schatjes in onze armen❤️

 • SabrinaVW

  Hoiiii, hoeist hier met de lady’s ? Omg mijn geduld wordt met de dag op de proef gesteld.. vandaag 40weken +4 dagen. Nog steeds zit de baby in mijn buik te wiebelen. Hadden hem eerder verwacht, gezien de eerste met 38 weken kwam.. zo zie je maar... hebben t niet voor t zeggen ;) als hij morgenochtend nog niet is geboren dan staat er voor smiddags een afspraak bij verloskundige om te kijken of ze kan strippen. Afgelopen donderdag was alles al wel goed zacht daar beneden maar kon ze er nog niet doorheen om te strippen.
  Zoooo spannenddd.. ik lees graag van jullie.
  Dikke kus en succes allennnn

 • Suusoe

  Hier vandaag ook 40 weken en 3 dagen en ook mijn geduld word op de proef gezet . 😪
  Ik had ook echt verwacht dat de baby er zou zijn maar deze is ook lekker aan t spelen en springen in me buik helllaas. Ik word morgen gestript als ik vandaag niet beval morgen bellen en dan komt ze aan huis .
  Mega spannend dus .
  Bij mij kon ze er ook niet echt bij ze kon alleen met der vingertopje erbij en dit was donderdag dus ben benieuwd of t wel kan nu . Mega spannend dat gestrip laat je even weten of je gestript kon worden ? Ik wil zo graag op de bank hangen en knuffelen met me baby lekker knus onder een dekentje en de bevalling achter me hebben liggen 🥺

 • Afwachten0

  Oh wat spannend. Ik hoop dat ze gauw komt. Of dat het strippen gelijk alles op gang brengt. Hier nu 40,3 weken en dinsdag word ik gestript. Ik hoop dat hij echt gauw komt want anders wil ik deze week echt ingeleid wordt. Ik hou het niet meer vol. Ik heb last van PUPPP. Dat is branderige jeuk op het hele lichaam. Vooral bij de striemen. Ik kan nu daardoor niet slecht. Ben nu sinds 1:30u wakker en het is nu 5uur. Ik word er gek van. Als ik dit niet had dan wou ik wel langer wachten.

  Jij ook succes en laat maar weten hoe het gaat. Spannend 🤗

 • Suusoe

  Ik hoop zo voor je dat de kleine er snel is dat is echt niet fijn zo te horen 🥺. Ben benieuwd morgen word ik ook gestript zullen we elkaar even bericht sturen of t gelukt is met strippen ? Tenminste als we niet al eerder bevallen zijn wat ik hoop . Ik moet morgen andere half 10 bellen en dan komt ze me strippen . Mega spannend . 🥺


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van woensdag, 20 januari 2021 tot en met dinsdag, 26 januari 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50