Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2486)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Maz

  Wie zit er nog meer met smacht te wachten op een baby. Kan natuurlijk elk moment maar zit al beetje in mijn hoofd met oh nee ze zal toch wel spontaan komen he?

 • ElsaTdV

  Jaa precies dit.. mijn due date was gisteren.. zo gehoopt dat die er zou zijn, maar helaas denkt de kleine man er anders over.. wil graag thuis bevallen, maar dan moet die toch echt wel eens gaan komen

 • Maz

  Of in ieder geval iets van gerommel wat dat mag zijn. Aankondiging van oke ik ben ik de buurt. 2 keer eerder begon met gebroken vliezen, heel duidelijk dus.
  Intussen krijg je al informatie van de VK doorgestuurd waarvan ik denk ja daag kindje kom nu maar gewoon zelf. Eerste was zh bevalling ivm te vroeg, dus geen keuze. Tweede thuis, man dat was relaxt. Voor zover dat kan met bevallen.
  Klinkt gek maar ik zit gewoon te wachten tot er pijn komt want dan zou het wel eens kunnen beginnen?

 • ElsaTdV

  Ja bij mij rommelt het wel elke avond, maar het zet niet door. Denk nu echt van laat die weeen maar komen!

  Jaa die informatie over hoe verder wil je dan niet horen.. je wilt gewoon dat je kindje uit zichzelf zich meld en jij hem lekker in je armen kan nemen. Hopelijk komen ze snel!

 • Ing1985

  Yess 13 okt bevallen! In bad en zonder medische toestanden! Alles ging voorspoeding en wij maken t goed qua gezondheid.

 • NNC

  Gefeliciteerd! Fijn dat alles zo goed verlopen is! Geniet ervan! 😍

 • 3love

  Gefeliciteerd! Fijn zon voorspoedige bevalling ;)

 • NNC

  Gisteren met 40+2 zijn wij de trotse ouders geworden van een prachtige dochter😍 na een super snelle bevalling van 2 uur! Zo ontzettend trots op dit kleine meisje💕 voor de zwangeren nog heel veel succes, jullie kunnen het! 🍀

 • 3love

  Turbo bevalling, van harte!!

 • Ing1985

  Gefeliciteerd!! Enjoy!

 • ReneeBabyBoy

  Gefeliciteerd!!! Wow 2uur! Mijn persen duurde al 2uur en 3 kwartier omg.

  Geniet er van meid❤

 • NNC

  Dankje! Was indd erg snel! Bij de eerste dochter ook 2 uur geperst!

 • Ing1985

  40 weken...en nog niks...
  Hopelijk is ze niet zo laat als dr broer..met 42 weken kwam ie pas na t doorknippen van mn vliezen! Nog meer ongeduldige mamas hier in week 40?!
  Succes allemaal met de laatste (zware) loodjes!

 • NNC

  Ja hier nog een mama die zo ongeduldig is🙈 Word er zelfs een beetje chagrijnig van. Haha klinkt echt klagerig hé, maar goed ik zit al van 32 weken thuis en heb het ermee gehad. Zo hee 42 weken🙄 We hebben nog even dan hé. Onze eerste dochter is precies met 40 weken geboren! Vandaag naar de Vk toe, ben eens benieuwd wat zij zegt. Jij ook succes! 🍀🍀🍀

 • Jea9___

  Hallo zwangeren!! Vandaag 40+6 gisteren gestript ... Half want ik vond t helemaal niks!! Wel last van wat na bloedingen .... Zonet op de wc had ik een hele klodder bruine afscheiding zou denken dat dit een slijmprop was! Wat denken jullie ik had eigenlijk een foto van moeten maken maar van schrik heb ik het maar weggespoeld ... Ben benieuwd of iemand hier ook ervaring mee heeft. Ik word na het weekend ingeleid als er niks bijzonders gebeurd dus het is nu echt wachten wachten ben nog eens wachten

 • *kris*

  Hopen dat het strippen helpt. Ik zit vandaag op mijn uitgerekende datum, wordt bij 40+6 gestript (hopelijk niet nodig) succes met de allerlaatste loodjes!

 • Mpwv

  40+6 vanmorgen om 09:24 is onze zoon Memphis Lewis geboren 😍😍💙. Bevallingsverhaal volgt!

 • Rito

  Yes super!!! Gefeliciteerd 💙

 • Mpwv

  Hihi eindelijk!!! Dankjewel 🤗💙

 • Mellery

  Gefeliciteerd!

 • Mpwv

  Dankjewel 🤗💙 jij al nieuws??

 • Mellery

  Nee nog steeds geen baby hier.. morgen afspraak in t ziekenhuis om eea over inleiden te bespreken

 • Mpwv

  Zucht, nog steeds geen baby. Net gestript door de vk, lukte niet heel goed want de baby trok zijn hoofd steeds een beetje weg ipv dat hij tegendruk gaf. Maargoed 3 cm ontsluiting en baarmoedermond was 3/4 verstreken. Hopelijk heeft het effect anders maandag terug komen voor poging 2. Zijn er al mama’s bevallen?

 • seilram

  Ow balen zeg. Nou hier vanmorgen 1cm ontsluiting en een strippoging gehad. Nu wel veel harde buiken dus ik hoop dat dit omslaat in weeën. Anders maandag naar het ziekenhuis voor check op ontsluiting en dan dinsdag ochtend bellen om 6u of ik mag komen voor een inleiding. Ik wil liever niet ingeleid worden maar ja als ze niet komt is dat natuurlijk het mooiste. Maar baal al dagen ben morgen 41wk.
  Maar hoop voor jullie dat het vandaag doorzet en voor mezelf ook

 • Mpwv

  Hier is hij er eindelijk! 😍 hoe gaat het met jou? Inmiddels druk aan het bevallen?

 • seilram

  Van harte gefeliciteerd 😍 hoe is alles gegaan? Veel liefde geluk en gezondheid. Hier wel wat gerommel straks naar zh voor check en morgen ws ingeleid

 • Mpwv

  Ja naar omstandigheden gaat alles goed met ons. Het is echt super snel gegaan! Maar zal binnenkort het verhaal eens uittikken 😊. Voor het geval de kleine meid er nog niet is. Wil ik je in ieder geval heeel veeel succes wensen vandaag. 🍀🍀🍀🍀

 • Mellery

  Nope hier alles nog steeds rustig... mijn kleine is nog steeds niet ingedaald en ook de slijmprop heb ik volgens mij nog niet verloren.. maandag weer naar de vk. Ben nieuwsgierig of ik überhaupt iets van ontsluiting heb

 • Mpwv

  Nog steeds rustig daar? Ben heel benieuwd! Morgen zouden ze je ook eventueel kunnen strippen als je dat wilt. Vaak doen ze dat wel bij 41 weken. Hier is de kleine spruit inmiddels geboren 😍😍

 • Mellery

  Yes hier nog alles rustig. Vandaag weer naar de vk. Stiekem ben ik niet zo voor strippen. Mijn lichaam zou het toch zelf moeten kunnen.. maar goed.. inmiddels bijna wel zo gefrustreerd dat het lonkt.. ik wil die kleine zo graag in mijn armen sluiten


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van zondag, 14 oktober 2018 tot en met zaterdag, 20 oktober 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50