Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4665)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • trotse-moeder-vanaf-2012

  Zijn jullie ook nog zo ontzettend moe? alles kost mij ontzettend veel moeite. deze week weer erger dan vorige week. Het huishouden staat mij ook enorm tegen terwijl ik dat normaal gesproken geen probleem vind. Ik dacht gisteren: ik ga morgen ochtend even naar de prenatal. Gewoon een leuk uitstapje en misschien koop ik dan een rompertje ofzo. maar ik zie het gewoon niet zitten. 😅

 • marleen2020

  Echt bek af. Misselijkheid begint wel wat minder te worden gelukkig. Nu komt vermoeidheid ervoor in de plaats 🤭 ach, Ik geef er maar aan toe als dat kan. Vandaag tijdens het auto rijden werd ik ook ontzettend moe, dat zijn alleen momenten dat ik er niet aan toe moet geven😅

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  nee in de auto niet nee. Als ik rij dan doe ik express de verwarming niet zo hoog en het raampje op een kier. vind het zo gevaarlijk!! vooral als ik met de kinderen rijd. ze mogen ook niet tegen mij praten want dan raak ik de focus een beetje kwijt. haha. ze denken vast dat ik gek aan het worden ben.

 • An20

  Ja behoorlijk, lig al 2 dagen bijna alleen maar op de bank. Je lichaam is hard aan het werk hè en dat is te merken! Slapen jullie goed?

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  zo herkenbaar.. hier ook. mn moeder is met de oudste naar zwemles geweest en hem de rest van de dag meegenomen. mn dochter is heel rustig dus die heeft de hele dag aan tafel gespeeld. en ik? ik lig op de bank. met moeite een wasje erin gedaan maar ophangen zie ik niet zitten. gaat mijn man zo doen. die moest werken. Echt afzien dit! 😅
  ik slaap heel licht en kan moeilijk in slaap komen door de misselijkheid. en minstens 4 keer naar de wc. mn moeders voor moeders kannetje zit na een nacht al half vol. 🙈
  Hoe slapen jullie?

 • An20

  Ja die vermoeidheid is denk ik deze week het ergste. Zelfs even buiten lopen kost al veel energie..
  Ik slaap wel goed in de nacht, heel veel. Dat is wel fijn. Die kleine zal het nodig hebben;).
  Zal vanaf 12 weken wel beter worden denk ik?

 • Aaltje7

  Ja, ik heb ook zo’n last van de vermoeidheid. Er komt niks uit mijn handen en wil alleen maar liggen. Tussen de middag een dutje en om half 9 in de avond vallen mijn ogen alweer dicht 😴😴 Hoop dat dit snel voorbij is samen met de misselijkheid 🙏

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  echt afzien dan he!!
  De laatste nachten heb ik heeel beroerd geslapen van de misselijkheid. Werkt niet echt ten goede.
  Duimen dat dit snel voorbij is!! En we moeten niet het doel vergeten. Een mooi wondertje

 • Suusar

  Hier hetzelfde. Zo futloos en nergens zin in. Alles wat gedaan moet worden blijft liggen. Maarja dat komt door de hormonen over 2 weken worden die hopelijk wat minder.

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  hier ook.. ik had dinsdag beneden gestofd en gezogen. had daarna de stofzuiger boven gezet om na de lunch weer verder te gaan maar hij staat er nog steeds onaangeroerd 🙈 normaal denk je: doe ik even snel.
  nu dus niet 😅 Bezem met zo'n rubberen bezem nu de beneden verdieping omdat ik te lui bent om de stofzuiger van boven te halen. echt erg. haha morgen ga ik echt boven stoffen en zuigen!! 😅

 • Aaltje7
  Hoi, ik ben nu 10-4 weken zwanger. Ik ben op 16 augustus uitgerekend. Gisteren mijn 1e termijnecho gehad. Wat bijzonder om te zien 😍 Zo klein maar al zo compleet!
 • marleen2020

  Mooi hoor :) al flink aan het bewegen zie ik!

 • Suusar

  Hallo week 10.
  Morgen termijnecho wat vind ik dit spannend.

 • Roanstijn1985

  Succes morgen 🍀

 • marleen2020

  Ik heb morgen ook weer een echo. Zo ontzettend benieuwd. Was steeds erg misselijk maar sinds de afgelopen twee dagen is dit nagenoeg weg. Fijn natuurlijk, maar merk ook dat ik er wat gespannen van wordt. "Gaat t dan allemaal wel goed?" Vriendin van mij had twee maanden geleden een missed abortion, merk.toch dat dit onbewust nu in mijn hoofd ronddarteld. Waarschijnlijk zie ik allemaal beren op de weg, maar een klein beetje onrust zit er wel.

 • Roanstijn1985

  Succes morgen 🍀 blijft toch elke keer weer spannend hè. Mijn kwaaltjes verschillen ook per dag, als ik dan een dag minder pijnlijke borsten heb bv, maak ik me ook ongerust. Heel herkenbaar dus.

 • marleen2020

  Misselijkheid is nu weer in volle sterkte terug😅 dus ik moest eigenlijk blij zijn dat ik er even geen last van had.
  10.30 morgen, dus gelukkig in de ochtend:) snel duidelijkheid 🍀

 • Roanstijn1985

  Ja klopt, 10+2 vandaag volgens eigen berekening. Maar die klopte wel met de vorige echo dus denk niet dat ik veel voor of achteruit gezet word. Jammer dat ze deze al als termijnecho hebben gerekend voor jou 😬

 • Roanstijn1985

  Hier verschilt het per dag, vandaag weer heel misselijk steeds. Verder voel ik me prima en begin nu toch echt wel te groeien ook. Volgende week de termijnecho 🥰

 • marleen2020

  Spannend hoor. Jij zit nu dan op 10+1?
  Ze hebben bij mij deze echo als termijnecho gerekend. Dus ik moet nog even geduld hebben voor mijn volgende echo... of ik koop er toch nog 1tje bij over twee weken 😅

 • Roanstijn1985

  Gelukkig was alles goed 😃

 • marleen2020

  Ja! Zo blij mee! Nu mag alleen de misselijkheid nog even weggaan;) Hoe gaat t nu met jou?

 • Suusar

  Ik heb precies het zelfde! Elke keer zo misselijk en nu een stuk minder. Ik zou blij zijn als het morgenochtend was. Ben zo bang dat het vruchtje is gestopt is met groeien ik haal alle scenario's in mijn hooft en alleen maar negatieve. Hoelaat heb jij de echo?

 • marleen2020

  10.30🤞🏻🍀 jij ook veel succes morgen! Ik hoop dat we beiden mooie echo's krijgen te zien :)

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  fijn dat de echo goed was. hele opluchting weer!! 🥰

 • Suusar

  Gelukkig was alles goed! Hier ook alles goed! Hartje mogen horen en de kleine zien bewegen en leuke foto's meegekregen. Ik ben nu 10.3 weken en uitgerekend op 16 augustus. Over 12 dagen volgende echo!

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  Fijn!! weer een opluchting en leuk om naar terug te kijken!! 🥰

  ik moet nog steeds mijn eerste echo krijgen. ik ben zo jaloers op jullie. al gun ik het jullie wel hoor. haha. maar mezelf ook. 🙈

 • marleen2020

  Wat fijn :) ik moet helaas wat langer wachten op een volgende echo. 5 weken 😱 dus moet nog even geduld hebben ;) gelukkig hebben we filmpjes en foto's van deze keer.

 • Roanstijn1985

  Fijn dat alles goed was. 😃

 • Suusar

  Ik 10.50! Heel veel succes 🍀

 • marleen2020

  Hoe ging het bij jou? Bij mij was alles goed. Ben op 9.6 weken gezet. Uitgerekende datum is nu 20.8.2020
  Kleine was al goed aan het bewegen en ook het hartje kunnen horen. Heel bijzonder ♡

 • Amber2020

  Spannend!! Ik moet nog 2 weken wachten voor de termijnecho😱

 • Suusar

  Ik vind het echt heel spannend! 2 weken klinkt zo lang maar zijn zo voorbij. Zelf heb ik elke 2 weken een echo. Maar elke keer is het weer even spannend.

 • Lot83

  Vandaag 10w+1 en gister onze tweede echo gehad De eerste bij 6w+3 vanwege IVF en eerdere miskraam.

  Zo blij dat alles goed is 🎉 nu mag iedereen het weten. Wel veel last van misselijkheid en af en toe overgeven maar niet zo erg als tijdens de zwangerschap van mijn dochter (nu 6 jaar), en dat duurde toen tot week 19 😱. En door de goede echo kan ik het iets beter hebben. Al ben ik blij als weer gewoon kan genieten van eten ..

 • Nijntje94

  10+4 vandaag en a.s. zaterdag onze tweede echo! Ik kijk er zooo naar uit en kan aan niets anders meer denken 🙈 nog meer vrouwen hier last van? Heb vrij weinig kwaaltjes; gevoelige borsten en af en toe een vlaag misselijkheid. Verder niks te klagen! Hoe gaat het bij jullie? Erg stil in deze week..

 • Fleur_

  Veel plezier vandaag! Ben je zenuwachtig of alleen maar zin om de kleine te zien?

 • Nijntje94

  Ik was heel zenuwachtig maar alles was helemaal goed 😍 de kleine was erg beweeglijk en eigenwijs voor de meting haha. Was erg leuk om te zien 💜 hebben 14 februari de geslachtsbepaling!!

 • Samiyah

  Wat fijn dat alles goed is, lekker van genieten!!

 • Nijntje94

  Ja inderdaad 🥰 jij ook!

 • Fleur_

  Zo fijn! Leuk wij hebben die 6 feb ben echt nieuwsgierig.

 • Nijntje94

  Haha hier hetzelfde. Heeel nieuwsgierig!! Wil het wel laten opschrijven zodat ik een klein taartje kan laten maken die ik dan dat weekend samen met mijn man tijdens een leuk momentje kan aansnijden om het toch iets spannender en specialer te maken 🤗 en jullie?

 • Nijntje94

  Spannend!! 😊 willen jullie het meteen weten?

 • Fleur_

  Ja haha ik ben veel te nieuwsgierig. Jullie niet?

 • Samiyah

  Ik heb precies hetzelfde! Ben ook 10+4 vandaag en morgen de 2e echo. Ik kijk er ook naar uit maar ook enorm zenuwachtig, heb ik mei helaas een missed abortion gehad waar we met de termijnecho achterkwamen.. blijft dus spannend maar heb wel een heel goed gevoel over deze zwangerschap

 • Nijntje94

  Oh wat spannend! Succes morgen 😍 duimen dat alles goed gaat met onze peanuts haha. Snap dat je missed abortion in mei het nog zenuwslopender maakt. Bij mij is het mijn eerste zwangerschap en maakt me erg onzeker merk ik 🙈 maar ik heb er ook een goed gevoel over! Houd je me op de hoogte? X

 • Samiyah

  Hee, dankje! Vanmiddag de echo gehad en alles was goed! Volgens de meting zelfs 11+0, ik dacht zelf 10+5. Hartje klopte krachtig en we zagen de kleine zelfs bewegen.
  Jij morgen dus? Alvast heel veel succes en plezier, ik snap dat je onzeker bent! Hopelijk heb jij ook een goede echo :)

 • Nijntje94

  Wat fijn om te horen! 🥰 heb je verder veel last van kwaaltjes?
  Yes morgen idd. Spanneeend!

 • Bossje
  Ons kleine bewegelijke kindje 🥰 weer 2 dagen vooruit gezet en op 11 weken nu.
  Zooooo bijzonder!
  Met 16 weken geslachtsecho en hebben net onze gezinnen voor 15 februari uitgenodigd om het geslacht bekend te maken tijdens een gezellige lunch💙💗
 • Dosha

  Wat gaaf om te zien!! Wat een beweging al 😍

 • catootje79

  Wow! Wat een prachtig beeld!! 💕💕

 • Bossje

  Jaaaaa via een echocentrum hebben we super leuke filmpjes gekregen en zelfs het hartje gehoord 🥰.

  Hoe gaat het nu met jou?😃

 • catootje79

  Echt super! Ziet er zo gaaf uit! Met mij gaat het wel goed eigenlijk. Nauwelijks last van zwangerschapskwaaltjes en ondanks dat ik er weer nuchter in sta slaat de angst af en toe ineens toe. Maar ja, kan niets meer doen dan wachten :-) 5 feb eerste echo, zal dan 8-9 weken zijn denk ik. Nog 3 weken, hoop dat ik rustig kan blijven :-) Je leeft toch een beetje naar die 'veilige' periode toe. Ik ben pas gerust na de 11 weken en de NIPT. Tot die tijd probeer ik er maar niet te veel aan te denken :-) Gelukkig keidruk op het werk en thuis al 2 stuiterballen, dus tijd vliegt wel!

 • Bossje

  Wat fijn dat je nergens last van hebt en de tijd snel gaat!☺️
  Die angst is logisch..zal ook nog wel ff zo blijven. Gaan jullie nog extra echo’s doen?
  Wij hadden met 7-9-12 bij verloskundige en met 11 nog bij n echocentrum..
  Stelt toch wel een hoop gerust hoor na zo’n miskraam😕

 • Nolaa

  Wauw, wat een mooie echo! Ik wist echt niet dat dat kon al zo bewegen! 😁 Ik ga woensdag op exact 12 weken en kan eeeeecht niet wachten! Gefeliciteerd! Hier zou ik heel tevreden mee zijn!

 • Bossje

  Bedankt, ik blijf de filmpjes steeds weer bekijken 🥰 (heb er meerdere)
  Vind t zo bijzonder en ben er zo blij mee!!

  Ik wist ook niet dat ze zo beweeglijk zijn zo jong. Deze was wel erg beweeglijk zeiden ze😅😂

  Volgende week vrijdag heb ik 12.1 weken echo (die van t filmpje was bij een echo centrum omdat ik anders 3 weken moest wachten en dat vond ik te lang na de miskraam).

  Spannend woensdag! Zou het absoluut filmen, dan kan je je ogen er niet meer vanaf houden😍

 • Nolaa

  Oh zou zo graag filmen maar gynaecoloog zou dit niet willen 😕 ze zetten afbeeldingen op een usbstick. Ga toch wel even vragen of een filmpje ook mogelijk is!

 • Bossje

  Dit filmpje komt ook van een usb stick! Die hebben we naar onszelf gemaild en zo op de telefoon gekregen 😉

  Maakt ze alleen foto’s of ook wat filmpjes?

 • Nolaa

  Tot nu toe enkel foto's, maar ook nog maar voor 1 echo geweest dus zal woensdag eens vragen of een filmpje ook mogelijk is!

 • Ryanne-010

  prachtig! heel mooi echt een wonder! Super spannend de geslachtsbepaling aftellen!

 • Bossje

  Jaaaa nog een paar weekjes!🥰

 • Ryanne-010

  ja haha al lijken die weken heel lang te duren hoor haha! Ik moet 29-1 weer naar het ziekenhuis. en jij ook een afspraak weer staan?

 • Kim_1989

  Ohhh wat een leuke echo!! Echt heel beweeglijk idd! Geniet van de beelden! 🥰

 • Mama-minius

  Dames, ik kom even om afscheid te nemen.. vandaag week 10 bereikt en had een echo waar ik te horen heb gekregen dat het hartje is gestopt met kloppen.
  Weet nu even niet wat ik moet doen, en wanneer het los komt..

 • Zeldawarrior

  Wat ontzettend verdrietig! Heel veel sterkte de komende tijd. Wij zijn in mei ook een kindje verloren met 9 weken, het is ongelooflijk moeilijk. 😢

 • Ryanne-010

  wat verschrikkelijk zeg :( Heel veel sterkte en kracht gewenst

 • Bossje

  Ooooh wat verschrikkelijk!!😢
  Heel erg veel sterkte met dit verlies☹️🌹
  Laat je het de natuur z’n gang gaan op ga je het opwekken/curretage doen?

 • Mama-minius

  Ik ga een week wachten, en anders als nog opwekken.

 • Bossje

  Ooooh ik weet precies wat je meemaakt. Ik heb 1 oktober een miskraam gehad. Hartje bleek ook met 8.5 te zijn gestopt met kloppen.

  Je word helemaal geleefd door het verschrikkelijke nieuws, zo verdrietig😢

  Neem de tijd voor het verwerken 😘🌹

 • Esther260720

  Wat vreselijk verdrietig 😢 Heel veel sterkte 🌸

 • Kim_1989

  Oh wat een vreselijk nieuws😔 heel veel kracht en sterkte gewenst in deze moeilijke periode!! 🍀🍀 Wanneer was het hartje gestopt met kloppen?

 • Mama-minius

  Met 8weken en 5 dagen ongeveer.. dus terug gerekend rond jaarwisseling

 • Kim_1989

  Ohh wat vreselijk😔😔 heel veel kracht gewenst! Weet niet zo goed wat te zeggen..😘


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van dinsdag, 18 augustus 2020 tot en met maandag, 24 augustus 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50