Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3579)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • My-Pride-and-Joy

  Ook in week 10 aangekomen! Nu 10 weken en een dag en Woensdag de termijn echo.

 • Jera

  Good morning week 10 !

 • Elien2107

  Vandaag in week 10, erg spannend morgen de 2e echo (en laatste bij de verloskundige), vanwege mijn vorige zwangerschap die eindigde in een vroeggeboorte heb ik nu een medische indicatie en 19 februari mijn eerste afspraak bij de gynaecoloog. Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten bij de gynaecoloog, wie heeft er nog meer ervaring mee?

 • Jera

  Hallo, Bij de gyneacoloog vind ik zelf het prettigst je krijgt veel echo's... alleen kan het wel zijn dat je niet altijd naar de zelfde gaat dat is vind ik soms wel jammer. Ik wordt ook weer opgeroepen om naar de gyneacoloog te gaan wegens verkorte baarmoedermond hals

 • Elien2107

  Jera, bedankt voor je berichtje. Veel succes met je zwangerschap!

 • lentespring

  Ik ben al een paar dagen in week 10. Moe moe en nog eens moe. Had gelukkig een mooie echo. Soms ook benauwd. Ik kan nog wel meer kwaaltjes benoemen maar voel me zo`n klager.

 • Lovemykiddie

  Zo, aangekomen in week 10.
  Ben sinds een paar dagen zo futloos, voel me echt brak.
  Nog meer mama's last van?
  Het lijkt ook weer een eeuwigheid te duren voordat we de tweede echo hebben 😁

 • Simonebl

  Ik heb precies het zelfde! En inderdaad wat duurt het lang voor de tweede echo. 5 februari en jij?

 • Lovemykiddie

  Wij hebben 4 februari weer de echo, kan niet wachten

 • Augustus2019

  Vandaag precies 10 weken. Maandag de tweede echo. Spannend allemaal!

 • Saar1986

  Ja blijft spannend ik volgende week donderdag 12 wkn echo

 • Saar1986

  Ja blijft spannend ik volgende week donderdag 12 wkn echo

 • Saar1986
  Hele mooi echo gehad 10.2 naar 10.4 win gezet onze datum is nu 16 augustus super bewegelijke baby alles was goed deed zen hand en voet voor zen gezicht en zwaaide zo leuk om te zien bijna elf wkn wat gaat het opeens hard
 • Bollebuik25

  Al weer 10weekjes zwanger van ons 2de kindje!! Sinds week 5 ontzettend misselijk en moe net zoals bij ons zoontje.
  Toch gaat het sinds 2 dagen wat beter al 2 dagen niet moeten spugen!
  Ik hoop dat het 'ergste' al voorbij is en dat ik nu volop kan genieten! Zeker omdat mijn zoontje van net 1 jaar hier ook nog rondhuppelt

  X


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van donderdag, 12 september 2019 tot en met woensdag, 18 september 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50