Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5307)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • BLUE...

  Hoi allemaal, wil me even voorzichtig melden in week 10
  Ben nu 10 weken zwanger van mijn 3e kindje en vond de eerste weken alles behalve leuk vanwege de vreselijke misselijkheid en vermoeidheid. En een jaar geleden een missed abortion gehad, dus super onzeker. Inmiddels wel 2 goede echo's met een mooi kloppend hartje gehad. Ook heb ik t idee dat de misselijkheid en vermoeidheid heel lichtjes iets verbeteren, dus dat geeft hoop! (Dat was met mijn vorige zwangerschappen ook na zo'n 10 weken)

  Hoe is het met jullie? Zijn er mensen die meelezen momenteel?

 • marS1984

  Gefeliciteerd! Fijn dat je al 2 goede echo's hebt gehad. Ik as donderdag de 2e. Dan 10+6. Ik dacht dat het vorige week iets beter ging maar heb te vroeg gejuicht. Toch al weer 2 dagen misselijk en niet happy. Hopelijk snel voorbij want voor mijn gevoel kan ik niet echt genieten..

 • BLUE...

  Dankje! Vandaag mijn 12 weken echo gehad en nu ben ik 11,4 wk.
  Jij heel veel succes donderdag, hopelijk ook een goede echo met druk beebje
  Voor mij voelt het nu ook pas alsof ik durf en kan genieten! Het gaat sinds 3 dagen nu ook echt beter qua misselijkheid en vermoeidheid. De eerste keer ook iets te vroeg gejuicht.
  Herkenbaar dus hoor, hopelijk gaat het ook snel ietsje beter, veel succes donderdag!

 • Reneexxx

  Hoi hoi , hier nu 9 wkn + 5 .. dus ook bijna in week 10 . Ik ben zwanger van de 4e , en ook hetzelfde de afgelopen weken waren echt geen pretje nu momenteel nog steeds niet 🤪😂 hopelijk wordt die misselijkheid snel minder want dat is geen doen zo 🤢

 • BLUE...

  Ik kwam er nu pas achter hoe ik kon reageren op jouw reactie, vorige keer lukte het niet! Inmiddels wel 11,4 wk nu. Heb vandaag mijn 12 weken echo gehad. Vorige keer had ik helaas ook te vroeg gejuicht qua kwalen. Nu gelukkig wel echt verbetering sinds 3 dagen! Hoe gaat het nu met jou? Vervelend hè die misselijkheid bah....
  Hopelijk gaat het ook al ietsje de goede kant op!

 • Demy

  Hier ook verschrikkelijk moe en niet zo lekker in mn vel... MEGA moe en misselijk... Maar toch ergens een klein glimlachje van heel groot geluk 🍀❤😊

 • Marieke1992

  Hallo! Zometeen 3de echo alweer spannend

 • Tonnetjerond

  Goedenavond dames,

  De tijd vliegt! Volgende week heb ik mijn derde echo. Het blijft spannend. Vorige week een mooie echo gehad met een zeer bewegelijk frummeltje. :)
  Fijne kerst allemaal

 • Prinses32

  Hello week 10! Altijd nog steeds goed beroerd misselijk en dood moe maar ohh zo blij!

 • Zonnebloem84
  Dinsdag 10 weken maar ik kom hier nu al aansluiten 😁 donderdag eerste echo gehad 🥰 hartje klopte goed en beebje was heel actief. 31 december terug echo. Ben dan 12weken, ik vraag mij af zouden ze dan al geslacht kunnen zien? 😅🤷🏻‍♀️ Ga zoizo de nipttest laten doen omdat ik ook al 36 ben
 • Evyda

  Hallo,
  Op 12 weken kunnen ze nog geen geslacht zien. Dat is pas later.
  Maar als je de Niptest laat doen weet je het normaal na 10 dagen (hier in België toch).
  Mijn volgende afspraak ik op 27/12, dan zal ook de nipt gedaan worden.
  Na 3 jongens ben ik toch wel benieuwd wat het nu is maar op de dag van de uitslag wil je maar 1 ding en dat is dat ze zeggen dat het gezond is 😅

 • Swift3

  Mooi!!! Gefeliciteerd.

 • Selina93

  Hallo week 10! Wat is die misselijkheid sochtens toe genomen zeg. Verder ben ik echt heel erg moe. Maar mijn sea belts helpen me overdag goed en dan heb ik geen last van de misselijkheid. Alleen dus als ik uit bed kom 🤢 maandag as termijn echo met 10+6 🥰 na 2 goede echo’s (6+6 &9+1) heb ik er wat meer vertrouwen in ❤️

 • eevaa1983

  Wat zijn sea belts? Ik ben ook erg misselijk, heb medicijnen, maar die helpen helaas niet veel.

 • Selina93

  Dat zijn bandjes tegen reisziekte. 2 voor €5 bij de Hema!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van dinsdag, 10 augustus 2021 tot en met maandag, 16 augustus 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50