Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3880)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Fleurietje

  Jeej week 10🥰
  Volgende week maandag de termijnecho. Ben heel benieuwd of mijn eigen berekening nog steeds klopt😃

 • kikkervisje93

  Vandaag echo nummer 2 gehad. Wat een groot verschil al met onze 1ste echo op 12 juni , maar zo mooi om te zien

  Ben voor nu terug gezet naar mijn eigen berekening (oftewel weer 8 dagen vooruit!). 2 juli krijgen we de officiële termijn echo met beter apparatuur (Dit omdat ik niet de slankste ben.) Voor nu zag alles er weer heel goed uit, we hebben hem/haar zelfs zien bewegen.. Smelt moment de gedachten dat we eindelijk een kindje gaan krijgen, begin ik langzaam eindelijk toe te laten in mijn hoofd en hart

 • Dame09

  Vandaag mag ik ook aansluiten in week 10. Termijnecho ook vandaag gehad. Uitgerekende datum 17 januari 2020 🥰

 • Aukje14

  Sinds gisteren ook in week 10. Al moeten we nog even wachten op de termijnecho om het zeker te weten. Voel me de laatste dagen een stuk beter. Minder vermoeid en minder last van mijn banden. Meer vrouwen die dit herkennen? Wordt er ook wel een beetje onzeker van..

 • KimberlyLS

  Ik mag mij morgen aansluiten in week 10!
  Ons derde wondertje en vind het dit keer zo spannend of het allemaal wel goed zit!
  Volgende week vrijdag de termijn echo.. 😍🥰

 • Blauwstaartje92
  Vanmiddag de termijnecho gehad! 1 dagje terug gezet! Was zo'n leuke echo en hebben de baby echt onwijs veel zien bewegen! Helemaal gelukkig
 • Aukje14

  Wat een duidelijke echo! Mooi om te zien. Geniet ervan!

 • Blauwstaartje92

  Ja mooi hè! 😍 komt helemaal goed

 • Rori35

  En toen was het oordeel verplicht thuisblijven door de vermoeidheid. Moeilijk om te accepteren, maar het moet. Ik ben juf en nog 2,5 week tot de vakantie, vandaar dat ik het lastig vind om te accepteren, maar niks is nu zo belangrijk als gewoon overgeven aan de te nemen rust.
  Nog 2 dagen en dan alweer 11 weken. Na onze echo aanstaande zaterdag gaan we het bekend maken aan vrienden en kennissen. Ben benieuwd naar de reacties!

 • NR88

  Spannend! Ik waarschijnlijk zondag 11 weken. Ook zaterdag termijnecho.

 • Aukje14

  Vervelend maar wel het beste idd! Rustig aan..

 • Mileo1987
  Onze kleine uk❤️ 10 weken zwanger

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van donderdag, 16 januari 2020 tot en met woensdag, 22 januari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50