Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3979)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nairobi

  Aangekomen in week 10! Ben minder misselijk.... Heel erg blij ermee. Nog twee weken voor mijn termijn echo.

 • Momtini

  Spannend hè die to echo 🤗 maaarrr kunnen we wel weer even spieken! 👶

 • Roadtoafamily.92

  Morgen 10 weken dus meld me alvast hier ! Hoe gaat met jullie kwaaltjes ? Ben benieuwd !

 • -mama-van-3-

  Hier veel te moe, ik kan s'morgens niet opstaan ik werk deeltijds en slaap middags nog 3 uurtjes en tegen 20 u ban ik weer dood op.
  In de avond ook misselijk en in de dag met vlagen maar als ik dan een snoepje en druivensuiker eet is het even beter.
  Ook nog steeds last van mijn lage bloeddruk. Bijna 3 weken geleden een week en half er door thuis geweest.

 • Momtini

  Hier vandaag 10 weken! Het gaat best oké met de kwaaltjes, alleen in de ochtend wat misselijk en standaard gaat het ontbijt er weer uit maar daarna gaat t wel. Stemmingswisselingen houden wel aan, heel vervelend... Verder lijkt de moeheid af te nemen en heb ik eigenlijk weinig te klagen 😊

  Hoe gaat t met jou?

 • Nairobi

  Ja hier ook afname van mijn moeheid op vanmiddag na. Toch ff een half uur slaap gepakt. Ik slaap snachts slecht helaas... Jij ook?

 • Momtini

  Ah dat is vervelend!! Hier wisselend, ik word wel af en toe wakker en droom heel veel en soms ook vervelend

 • Blije_gup

  Gaat op het moment wel redelijk. Nog wel heel erg moe en in de avond wat misselijk.
  Hoe gaat t met jou zelf?

 • MaryBerry

  Zolang ik door blijf eten blijft de misselijkheid redelijk weg xD verder wel moe maar ga gewoon om 8u met mn zoontje naar bed en dan is het goed te doen. Hoe gaat het bij jou?

 • Blije_gup

  Woehoe! 10 weken vandaag. 😁

 • Nairobi

  Een dagje eerder 😊. Ik vandaag 10 weken... Nog twee weken zijn we door de lastigste periode.

 • Blije_gup

  Ja, blijft spannend hè.
  Volgende week krijgen we de termijn echo. Ben benieuwd... 🤞

 • Mae-Lin

  Wat leuk om allemaal te lezen, ik ben net aangemeld en 10 weken en drie dagen zwanger. Eerder al echo gehad met kloppend hartje! Over 1,5 week de volgende echo, en dr uitslagen van de Nipt test. Erg spannend allemaal, zo’n zwangerschap, durf nog niet helemaal blij te zijn.. Hebben andere dat ook?

 • Snoepzakje

  Hier ook, nog heel heel voorzichtig met blij zijn.. ik vind,je leest ook veel meer negatieve verhalen dan positief.. Dit bedoel ik dan over het ganze internet (ik weet het, is niet oké dingen op te zoeken omdat je jezelf alleen maar gekker maakt, en je weet dit voor je gaat lezen al, maar toch doen we het.. hihi)
  Maar ook in real life veel negatieve dingen gehoord laatste maanden, kindjes verloren, miskramen,...
  Dus ik begrijp je gevoel volledig.. maar proberen positief te blijven is de spirit zeker?

  Proficiat en probeer er toch van te genieten

 • Erwtje1

  Proficiat met je zwangerschap! Ik vind het ook allemaal reuze spannend. Dat niet helemaal blij durven zijn, herken ik. Ik heb er mij bij neergelegd en vermoed gewoon dat het genieten en blij zijn in stijgende lijn zullen gaan vanaf een goede termijnecho

 • Snoepzakje

  10w en 2 dagen, nog 2 weken en dan weer echo.. weer spannend.. ik zie hier al mooie buikjes verschijnen, hier helemaal nog niets te zien, buiten af en toe opgezette buik door opstopping.. nog dames waar nog heel weinig bij te zien is? Dit is men 2de zwangerschap, wel heel anders dan bij de eerste..
  En af en toe heel onzekere momenten..

  Succes allen.

 • Flookie

  Bij mij zie je ook bijna niks, alleen wat meer vet rond mn navel😅 volgende week woensdag tweede echo 🙏🏻

 • Snoepzakje

  Succes alvast met de echo, komt vast goed

 • Erwtje1

  Bij mij ook enkel een buikje tegen het einde van de dag hoor, en zeker niet van de baby zelf maar door de spijsvertering die van slag is. Is wel m'n eerste kindje.

 • -mama-van-3-
  Hallo week 10.

  Vandaag een hele nare droom gehad dat ik ineens een miskraam kreeg waar ik nu super onzeker over geworden ben..
  Bij men vorige had ik ook Drôme dat het mis ging en het gebeurde dus hopelijk is dit gewoon een droom dat niet uitkomt!
  Over 2 weken pas een echo wat duurt het lang...

  Voor de rest voel ik me toppie, enkel enorm moe, enorm veel zin in vis en al een mooie buik 😜.

  Hoe gaat het met de dames hier?
 • Erwtje1

  Mooi buikje! Ik heb ook veel nachtmerries, normaal onthoud ik mijn dromen zelden, maar nu helaas wel :s. Denk op zich dat ze geen voorspellende waarde hebben hoor, eerder dat je mss inderdaad angstig bent voor een miskraam en dit verwerkt in je dromen.

 • -mama-van-3-

  Heb die bij men 3 andere kinderen nooit gehad ook niet de onzekerheid vorige zwanger had ik van het begin de onzekerheid en dan kwamen de dromen. Nu ben ik ook wel een beetje onzeker omdat ik buiten moe zijn en lagere broeddruk niets van symptomen heb. Wat bij de andere wel was.. Nog 2 weekjes geduld en dan zullen we meer weten...

 • Erwtje1

  Je onzekerheid is zeer begrijpelijk . Maar het zijn maar dromen die op zich niets willen zeggen, al begrijp ik gezien je vorige zwangerschap dat je er een ander gevoel bij hebt. Je mooie buik lijkt me ook een symptoom dat het waarschijnlijk allemaal wel goed zit! Succes met wachten, wat duren 2 weken dan lang he...

 • -mama-van-3-

  Dat van die buik klopt wel maar spijtig genoeg geeft dat geen zekerheid voor me vorige keer groeide men buikje ook mooi

 • 12345678

  Hello week 10, eindelijk in de dubbele getallen 🤗
  We zitten alweer op 25%!!

 • KGH
  Donderdag de termijn echo gehad en 4 dagen terug gezet, nu dus 10w en 3 dagen, was in 3weken tijd super goed gegroeid 🥰 over 2 weken weer een echo😍
 • Petra27

  Wat fijn!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van zondag, 15 maart 2020 tot en met zaterdag, 21 maart 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50