Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2850)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MBL84

  Hallo week 10!!! Jeejjj nog even het dan mogen we het van de daken gaan schreeuwen hihi, mits alles natuurlijk goed blijft gaan.... Maar vind week 10 al best goed klinken😁

 • Sandra2018

  Hallo dames. Misschien een rare vraag. Maar kan je je ook beroerd voelen van thee? Ik dronk 2 week geleden elke dag thee.. En was dan ook echt beroerd. Elke dag boven de wc en vooral in de avond. Nu heb ik vorige week haast geen thee gehad. En vandaag 4 kopjes en weer hetzelfde. Ik weet het antwoord misschien zelf wel maar vroeg me af of er nog meer dames waren met dit of met andere drinken of misschien voedsel. Alvast bedankt voor jullie reactie. Groetjes san

 • Babyin2018

  Ik drink ook veel minder thee. Veel smaken bevallen me ineens niet meer en voel(de) me de laatste tijd na thee drinken soms extra misselijk. Drink nu maar meer water

 • Jessje

  Ik ben normaal een groot liefhebber van thee, drink het de hele dag door. Bij mijn eerste zwangerschap stond het me vanaf 6 weken zo tegen, dat ik het verder de hele zwangerschap niet meer heb gedronken. En nu bij de tweede zwangerschap weer hetzelfde. Het is hier ook de hele dag misselijk zijn, ik hoop maar dat het straks wat gaat afnemen, want zo zielig voor mijn zoontje, kan amper iets met hem doen.

 • Moon88

  Hoi,
  Ormaal gespeoken drink ik de hele dag thee, maar tijdens een zwangerschap heb ik er helemaal geen zin in... altijd gek hoe je lichaam reageert.

 • Kruimels

  Ja ik heb het met brood.. Heel irritant maar het valt op de 1 of andere manier niet lekker.

 • Kruimels

  10 weken alweer. Morgen mogen we weer even spieken naar onze frummel. Ik ben nog steeds erg misselijk, vooral na warm eten. En nog erg moe. Maar dit lekkere weer zorgt ervoor dat ik me een stuk beter voel. Hoe voelen jullie je?

 • Ryanne-010

  spannend maar ook leuk weer een echo! ben benieuwd! Wij hebben woensdag de termijnecho, dus ook weer spannend. ik ben ook nog heeeeel erg misselijk en moe. Maar idd de zon doet wel goed!

 • Kruimels

  Spannend! Hopelijk voelen we ons na 12 weken weer wat beter haha. Veel plezier woensdag!

 • Ryanne-010

  daar gaan we voor! had jij je echo vandaag? of morgen? als je hem al gehad hebt ben ik benieuwd hoe hij was en anders voor morgen veel plezier en suc6

 • Kruimels

  Ik kan niet reageren op je laatste berichtje..maar ik heb inderdaad over 2 weken weer een echo. Ik ben benieuwd maar we gaan van het positieve uit.

 • Kruimels
  Ja, ik had hem vandaag. Het bewoog enorm haha. Alles zag er goed uit. Alleen de darmpjes zaten nog buiten het buikje, dat moet er over 2 weken in zitten. Het zou normaal zijn voor dit termijn.. Vind het wel spannend. Ze zei dat ik niet moest gaan zoeken op internet. Nouja ik ga mijn best doen..
 • Ryanne-010

  mooie echo meid! hou je maar vast aan het feit dat verder alles er goed uit zag. en dat de kleine druk aan het bewegen was. En 2 weken is nog eventjes om er voor te zorgen dat de darmpjes ook erin kunnen komen. probeer maar te genieten en te ontspannen. het komt vast goed. heb je over 2 weken weer een echo nu?

 • marrit27

  Hoop dat je misselijkheid snel over gaat! Wat dat betreft niks te klagen, ben alleen zó ontzettend moe:(

 • Kruimels

  Erg is dat he.. Hopelijk gaat het snel beter!

 • Two-blondies

  Vandaag laatste dagje in week 10. Morgen weer een echo. Hoop zo op een kloppend hartje!!!! Daarna gelijk de nipt test. Ben toch wel erg zenuwachtig. Denk dat we t dit weekend toch maar de meisjes moeten gaan vertellen. Buik is echt niet meer te verbergen en ik denk dat ze dit een erg leuk verjaardagscadeau vinden. Succes dames met de zwangerschap

 • Marrit27
  Precies 10 weken vandaag.. Goeie echo gehad😍
 • sSophie91

  10 weken vandaag! Nog wel ontzettend misselijk en erg moe, maar verder voel ik me goed!

 • Es1986

  Hoi hoi, wij hebben 19 maart onze eerste echo gehad. Waren toen 8wk en 4 dgn, een bewegende friemel en actief hartje gezien! 9 april staat de volgende echo weer gepland om de de juiste datum vast te stellen. Zo spannend, wachten duurt zo lang en ik hoop zo dat ik door de 12 welen kom! Dan kunnen we het eindelijk tegen iedereen gaan vertellen! Nog leuke tips om een tweede aan te kondigen bij de familie?

 • Mama-van-alyssia-en-milan

  Bij de oudste wen shirtje aan de voorkant
  Straks ben ik niet meer achterzijde een eendje als afbeelding

 • Swaentje

  Vandaag ook 10 weken... Maandag echo gehad, we zagen een piepklein kindje met lief bewegende armpjes en beentjes. Alles zag er mooi uit. Termijn werd toen vastgesteld op 9wk5dg, 1 dag terug. Maar omdat het bij deze termijn nog net niet goed op te meten is, krijg ik over 3 weken nog een echo voor de definitieve uitgerekende datum. Ik vind het niet erg..😉


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van donderdag, 15 november 2018 tot en met woensdag, 21 november 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden