Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5746)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nonie23

  10 weken sinds mijn laatste menstruatie, al had de verloskundige me de laatste keer een paar dagen terug gezet. Maar ze vond het wel erg lastig te meten. Komende woensdag termijn echo, dan meer zekerheid 😍 Kan niet wachten, de termijnecho is altijd zo speciaal! ✨ Misselijkheid begint sinds een paar dagen gelukkig af te nemen, moeheid nog niet 😴 en dat is soms best pittig met een dreumes in huis! Maar we weten waar we het voor doen 🥰 Nog meer dames deze week hun termijnecho?

 • Lovely

  22-11-22 dat klinkt gewoon al magisch 🪄

 • Nonie23

  Wauw! Prachtige uitgerekende datum! ✨

 • Staart-meesje

  10 weken en 2 dagen.
  Sinds een week niet meer misselijk. Afgelopen vrijdag t frummeltje nog even gezien. En as vrijdag termijn echo. Ben helemaal ontspannen. Gaat vast goed komen 🥰

 • Lovely

  Ik heb ook vrijdag de termijn echo 🍀
  Succes!

 • Staart-meesje

  Hoe was t gegaan?
  Ik heb een officiële datum v 19 nov gekregen.

 • Lovely

  Ik 22-11-22
  Ging goed bij jou ook?
  Nu heb ik er 1 van oktober en ook 1 van november.
  Magisch mooi was de echo

 • Staart-meesje

  Altijd schitterend hè. Zeker ging goed. We zijn weer een ronde verder.

 • MellieZinnemers

  Vandaag 10 weken 2 dagen zwanger.

  En al een paar weken ontzettend last van kwaaltjes.

  * Vanaf begin kots en kots misselijk. Gelukkig is dit afgezwakt.
  * Moe heel veel moe vooral na het avondeten kak ik helemaal in
  * Onzettende pijnlijke tepels en borsten.
  * Sinds 2 weken ontzettend last van pijn bij het plassen. Dus urine ingeleverd bij de huisarts. Nope geen blaasontsteking...

  Hmmm alles begint te jeuken ook. Schimmelinfectie dan ?

  Nee ook niet.

  Uiteindelijk was dat over...

  En ja hoor waar hebben we nu last van !?

  OBSTIPATIE 🥴🥴🥴

  Laxeermiddel gekregen vanuit de huisarts.

  Ohja en me bekkenbodem werkt niet mee 🥱

  Maar mijn god ben er nu al klaar mee met de zwangerschap 🤣🤣🤣

  Nog meer dames last van kwaaltjes !?

 • Loviemoon

  Week 10 🥳 Vitaliteitecho met 8 weken was goed! Ben benieuwd naar de termijn echo maar daar nog even op wachten. Kwaaltjes helaas nog hetzelfde 😑 S nachts intens dromen is erbij gekomen. Hoe gaat het met de rest hier?

 • Maaistro

  Ook hele intense dromen snachts 🤭 achterna gezeten worden door een haai. Vechten met zombies 😂😂

 • Maaistro

  Week 10... Nog steeds geen echo gehad 🙈. En ben zo nieuwsgierig! Pfff.. momenteel wel vaak misselijk, ben dan niet zo heel fit. Vooral trek in vette en zoute dingen. Wie heeft dit nog meer?

 • Loviemoon

  Wanneer mag je?? Hier de mazzel dat de Vk zelf echo's maakt dus bij de intake doet ze meteen een echo gewoon voor je eigen geruststelling. Hier ook de hele dag misselijk en eet het liefst alles door elkaar en veel en de hele dag door. Irritant want wil eigenlijk niet zoveel aankomen deze zwangerschap, maar moet nu echt de hele dag eten en tomaatjes etc helpen niet.. vooral koolhydraten 🙈

 • Maaistro

  Haha enorm herkenbaar allemaal. Ik zoek de hele dag naar vet en zout eten, iets met kcal... Wortel of n appel helpt niet tegen t hongergevoel. Is ook n beetje om m'n misselijkheid voor te zijn dat ik steeds opzoek ben naar eten.

  Ik ben maandag aan de beurt, dan hebben we de termijnecho. Jij dan?

 • Rayna86

  Hey Maaistro, vandaag dan eindelijk die echo waar je zo lang op hebt moeten wachten! Kan me voorstellen dat het zo allemaal wel erg lang wachten is. Ik vond die paar weken wachten nadat we de positieve test hadden al veel te lang. :D Benieuwd hoe het is gegaan.

  We hebben de vialiteitsecho gehad met wat we dachten 8 weken, bleek 7.4 te zijn. Gelukkig alles goed. Woensdag avond de termijn echo. Reuze beniewd naar alles natuurlijk, maar ook wel of die 7.4 bleek te kloppen of toch niet. Dan zou de echo woensdag avond 10.6 gaan uitwijzen en dan moet ik hier de uitgerekende datum ook maar eens veranderen naar 3 november :D

 • Maaistro

  Ja! Eindelijk de bevestiging. Heel fijn. We zijn iets terug gezet, nu 10+4. Het zou wel heel bijzonder zijn als we op dezelfde dag uitgerekend zijn! 3 november is de dag 😉 hartje luisteren was ook zo fijn. Baarmoeder ligt ver naar achteren gekanteld, daardoor helaas niet een hele mooie echo foto. Maar ach! Andere is allemaal veel belangrijker!!! Het is echt waar, in verwachting ❤️

 • Loviemoon

  Wat fijn dat alles goed was! Ik ben 2 dagen vooruit gezet. Dus nu is de datum 31 oktober :D

 • Rayna86

  3 November wordt het, zojuist nogmaals bevestiging gekregen . Meting was lastig te doen, kleine wilde niet stil blijven liggen. Ze zei nog, hij is wel erg beweeglijk . Hartslag ook duidelijk zichtbaar. Hartje luisteren komt volgende keer pas.

 • Rayna86

  Oh wat fijn dat alles goed is en je het kindje dan nu toch hebt kunnen zien!

  Eerst beide op 31 oktober en dan beide terug gezet zijn naar 3 november, dat is inderdaad toch wel bijzonder te noemen

 • Ano-

  Fijn! Eindelijke de bevestiging en het kunnen spieken. 🥰

 • Lonnie
  Mijn frutsels. 3 cm groot en al heel erg bewegelijk 🥰

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van maandag, 19 december 2022 tot en met zondag, 25 december 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50