Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5265)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • baby32021
  Ik heb dus s avonds echt al zo’n buik. Bijna 11 weken!
 • Verrassingspakketje

  Mooi hoor! Die deken had ik vroeger ook ;-)

 • Hope67

  Je bent niet de enige! Ik verschiet er ook van hoe opgeblazen ik ben! :)

 • Dunja87

  Vandaag week 10!!!
  Wat duurt het lang tot we weer voor een echo mogen zeg... volgende week vrijdag hoop ik! Mits niemand in mijn huishouden ziek word, en ik die aansteek met mijn Corona! Gelukkig heb ik helemaal nergens last van, houden zo. En hopen dat we volgende week vrijdag een mooie termijn echo heb

 • KellvVliet

  Oh jeetje, gelukkig heb je nergens last van en hopelijk blijft dat ook zo! Wij hebben morgen (ja echt, op een zondag) de termijnecho, ben benieuwd hoe het met de kleine gaat! Wij hebben dan net geen twee weken hoeven wachten tussen twee echo’s, maar zelfs dat vond ik al lang...

 • Dunja87

  Oh vet spannend!! Laat je even weten? Succes
  Ik heb straks 3 weken gewacht.... pfffff
  Ik denk ook echt om een pret echo te doen tussen de 11 en de 20 weken. Dat is echt te lang

 • KellvVliet

  Zover ze kon zien zag het er allemaal super goed uit! De kleine is al 4,17 cm en we hebben het hartje horen kloppen, zo bijzonder! 3 weken is best wel lang ja! Wij hebben 22 november de geslachtsbepalende echo gepland staan

 • KellvVliet

  Zover ze kon zien zag het er allemaal super goed uit! De kleine is al 4,17 cm en we hebben het hartje horen kloppen, zo bijzonder! 3 weken is best wel lang ja! Wij hebben 22 november de geslachtsbepalende echo gepland staan

 • baby32021

  Hoe is het met jullie moeheid/ misselijkheid dames? Ik heb er nog best veel
  Last van. Ik merk dat ik er wel wat somber van wordt van dat bankhangen. Normaal erg actief maar nu lukt het gewoon allemaal niet. Herkennen jullie dat?

 • KellvVliet

  Ik herken het zeker. De ene dag heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kan en de andere dag kom ik de bank amper af en heb ik echt totaal geen energie!

 • Dunja87

  Ach ja.... het liefst slaap ik de hele dag. Bar misselijk waardoor ik weer flauw word. Echt een naar gevoel. En dat met nog een peuter van bijna 3.... dat is echt een uitdaging.
  “Gelukkig” is mijn man nu ook thuis omdat we in quarantaine zitten omdat ik positief getest ben op Corona. (Gelukkig helemaal nergens last van wat op Corona lijkt, meer last van het zwanger zijn)
  Sterkte! Als het goed is word het nu langzaam minder (week 10 zou de hcg piek zijn die nu langzaam afzwakt)
  Bij mijn vorige zwangerschap was het met week 16 ineens helemaal over.

 • Verrassingspakketje

  Jaa heel herkenbaar! Je bent niet de enige die kapot op de bank ligt! Ik voelde me gisteravond zoooo beroerd dat het leek alsof ik flink dronken was. Soms denk ik wat voor erge ziekte heb ik joh! 😂 maar ja t schijnt erbij te horen

 • Rietjeriet

  Gister gecurreteerd met 10+6 😭💔
  Ik haat me leven op dit moment. Weer naar week 1. Kleintje wilde niet doorgroeien. Kutzooi. Ben super verslagen!!!

 • KellvVliet

  Wat een vreselijk nieuws, heel veel sterkte!

 • KellvVliet

  Wat een vreselijk nieuws, heel veel sterkte!

 • Dunja87

  Ah wat vreselijk.... heel veel sterkte

 • Honey24

  Heel veel sterkte 😢

 • babyfluit

  Oh jeetje wat een vreselijk nieuws!! Ik wil je veel sterkte wensen!❤️

 • Fi2

  Vreselijk! Sterkte 😘🍀

 • babyfluit
  Vandaag een prachtige echo gehad!🥰 Kindje was zeer beweeglijk en een beetje dwars, omdat ze niet in een zijprofiel wou gaan liggen 😋 een dag vooruit gezet; vandaag dus officieel 10w4d! Volgende echo is met 14w5d! Mijn God, voor mijn gevoel moet ik nog zo lang wachten😱 Voor nu zijn we hartstikke blij en gezegend met dit kindje🥰 Ik kan niet wachten tot april 2021💕❤️
 • babyfluit

  Yes! Vandaag alweer 10 weken zwanger! 🥰 sinds week 9 is de misselijkheid iets afgenomen (ik hoef in ieder geval niet meer over te geven) en heb ik minder last van steekjes onderin mijn buik, ik hoop dat het nog allemaal goed gaat😅. Maandag heb ik de termijnecho, ik merk dat ik dit echt super spannend vind! Gefeliciteerd met jullie prachtige echo’s! 🥰

 • Bloem2016
  De termijnecho was helemaal goed! 22 april uitgerekend. Ze/hij was zelfs al aan het zwaaien. Super grappig en hartslag ook gehoord. Nou al verliefd op dit kleintje.
 • Maaka1994

  Hier zelfde uitgerekende datum. Vandaag termijnecho gehad, guppie was een mooie stuiterbal. Wat leuk!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van donderdag, 13 mei 2021 tot en met woensdag, 19 mei 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50