Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4438)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama_1985

  Hoi allemaal heb een leuke app gekregen van de verloskundige zwangerhap, daar staat alles in wat je wel en niet mag eten. Haring mag dus niet

 • Mamalouswonder3
  Ik heb deze van het voedings centrum vanaf het begin ook erg fijn
 • babymango

  Volgens mij zijn we inmiddels met best een aantal die rond 3-7 uitgerekend zijn! Ik vroeg mij af of dit jullie eerste is of tweede/derde etc? En hebben jullie er lang over gedaan om zwanger te raken?

  Voor mij is het de tweede. Ik heb al een dochter van 9 uit een eerdere relatie, dus het is alweer 10 jaar geleden dat ik zwanger was. Mijn dochter is heel blij dat ze een broertje of zusje krijgt! Zelf ben ik gestopt met de pil in april, maar zijn vanaf augustus aan het proberen. Was dus bij de 3e keer al raak.

 • Dabren

  Ons 2e kindje, we hebben al een dochtertje van 3,5 (Chloë).

  De 1e was meteen raak!

  De 2e uiteindelijk 1,5 jaar over gedaan. Met ook nogeens een miskraam afgelopen augustus. Gelukkig daarna toch snel weer raak.. nu 10 weken zwanger 🤰

 • Kimbelle

  Hier mijn 3e kindje. Maar ook de eerste van mij en mijn partner. Een echte liefdesbaby❤️ Mijn kinderen van 5 en 3 vinden het ook echt super leuk dat ze een broertje of zusje krijgen. We zijn in de eerste ronde gelijk zwanger geraakt.

 • Kate87

  Dit is mijn 3e. Maar de eerste van mij en mijn vriend samen. Ik heb nog 2 kids uit een vorige relatie. 6 sept spiraal verwijderd en 26 okt een positieve test.

 • Kimmetje_Jason

  Dit is mijn 2e kindje. Ik heb een zoon van 7 waarvan ik door de pil heen zwanger ben geworden.

  Deze keer zwanger geworden omdat ik door omstandigheden moest stoppen met de pil. En dan weet je dat als je verder niks gebruikt...dat 1+1=3 kan zijn. En dat was dus ook meteen🙊Natuurlijk erg blij mee en mijn zoon is door het dolle heen

 • Mamalouswonder3

  Hier vandaag 10 weken, ik ben alleenstaand en 33 ik zorg al bijna 8 jaar voor 90% Alleen voor mijn dochter van bijna 11 en zoon van bijna 9.
  Ik kon niet meer zwanger worden dus na een leuke avond in de kroeg vrijdag 18 okt mee gegaan met iemand naar huis, allebei redelijk te veel gedronken dus geen voorbehoeds middelen gebruikt aangezien ik niet meer zwanger kon worden dacht ik eigenlijk alleen stom je weet niet of iemand een soa of iets heeft me daar op laten testen dat was gelukkig niks maar wel een zwangerschap ik deed 31 okt een test en moest 7 nov. Ongesteld worden maar hij was 31 okt al positief ik was heel erg blij maar toch heeft het tot bijna vorige week geduurd om aan het iedee te wennen niet dat ik het niet leuk vond of bang ben het alleen te doen want vader laat niks van zich horen, maar meer dat ik dus 10 jaar niks qua anticonceptie heb gebruikt want het was niet meer mogelijk, en ook nooit wat gebeurd ook niet in de relatie tussendoor van 2 jaar. En dan 1 avond in de kroeg wel het heeft gewoon echt zo moeten zijn al merk ik juist vooral dat de buiten wereld vooral een menig heeft omdat het niet het "standaard" plaatje is.
  Ik hou al vanaf het begin een babyboek bij die is dus ook op een koppel gericht er bestaan dus gewoon geen baby boeken 9 maanden boeken voor alleenstaande mama's dus de vragen van plak hier een foto van jullie 2 of waarom wil je juist met je partner een baby staan open.

 • Juud6

  Heel leuk! Ik ben zelf 24 en woonachtig in Groningen. Dit is ons eerste kindje en ook niet gepland. We zijn ook nog maar sinds april bij elkaar dus voor ons kwam het wel als een klap. Voor mij ging vrijwel direct de knop om en ik weet dat ik gelukkig ben met mijn vriend en ik een kindje met hem wil. Mijn vriend had wat langer de tijd nodig om te wennen, maar vind het inmiddels ook leuk. We hebben gelukkig nog even om er aan te wennen tot de kleine wurm er is, maar eerlijk? Ik kan niet wachten ❤️

 • Ingmar1991

  Super leuk! Ik ben zelf 28 jaar, woon in Groningen en dit is ons eerste kindje. In maart heb ik mijn spiraal laten verwijderen i.v.m. klachten, sindsdien deden we het met condoom maar dit is dus ergens mis gegaan. We zijn er overigens wel heel erg blij mee gelukkig :) Ik vind zo'n zwangerschap wel heel erg spannend en heel anders dan verwacht. Kan nog niet echt zeggen dat ik mij op een grote roze wolk bevind (heel af en toe wel). Maar ik denk dat dat echt gaat komen op het moment dat ik me wat beter voel. Betekent niet dat ik niet blij ben dat ik zwanger ben want ik ben meega blij en trots dat mijn lichaam dit kan! Hebben meer mensen nog niet echt het ' roze wolk ' gevoel ?

 • Ingmar1991

  Hoe denken jullie over het eten van haring van de viskraam? Heb zoooveel cravings naar haring en ander vlees krijg ik echt niet weg :(

 • Juud6

  Ik heb er ook heel veel zin in.. twijfel wel om het te eten, omdat men er zo panisch over doet.. twijfel!!

 • Augustus2018

  Ik heb het toevallig vd week gevraagd aan m’n visboer. Hij zei dat het wel kon. En zelfs heel gezond is voor t kindje

 • Ingmar1991

  Precies, die van mij dus ook, vooral als hij vers is. Toch zijn de meningen erg verdeeld en voel ik me zo schuldig als ik een gegeten heb. Maar het is het enige waar ik zin in heb ongeveer ...

 • Augustus2018

  Gewoon eten! Ik lust vanaf week 6 geen koffie en vis meer. Gister wezen uiteten omdat ik een aardig goede dag had. Bestel ik vis. Dacht shit neeee dat lust ik helemaal niet meer. Gelukkig was t onbeperkte tapas 😅

 • Ingmar1991

  Oh wauw hah dat jij überhaupt uit eten kan joh! Ik kan de geuren van een restaurant echt niet aan helaas:( laatst kopje koffie met mijn vriend aan het drinken in de 3 gezusters maar na 5 minuten stond ik weer buiten omdat alle geuren zo op me af kwamen . Hopelijk trekt dat weg! Maar je hebt gelijk over de haring, ik ga het denk ik als ik er echt zin in heb gewoon eten!
  Jij nog wel lekker kunnen eten toen je uiteten was?

 • Ingmar1991

  Fijn dat je een goede dag had, hoe voel je je vandaag?
  Even lekker met vriendinnen er uit kan soms ook afleiden inderdaad. Van alleen maar thuis zitten op de bank voel je je vaak ook niet lekkerder

 • Augustus2018

  Hele goede dag. Eigenlijk heb ik mij nog niet zo goed gevoeld in weken. Zou het dan echt spanning zijn geweest. Haast bizar als je jezelf zo psychische wat kan aanpraten.
  Ben nog wel ietsje brak maar bijna niet noemenswaardig 😮

 • Ingmar1991

  Oh wauw hah dat jij überhaupt uit eten kan joh! Ik kan de geuren van een restaurant echt niet aan helaas:( laatst kopje koffie met mijn vriend aan het drinken in de 3 gezusters maar na 5 minuten stond ik weer buiten omdat alle geuren zo op me af kwamen . Hopelijk trekt dat weg! Maar je hebt gelijk over de haring, ik ga het denk ik als ik er echt zin in heb gewoon eten!
  Jij nog wel lekker kunnen eten toen je uiteten was?

 • Augustus2018

  Ik heb trouwens in de vorige zwangerschap zowat elke woensdag een haring met ui gegeten ;)

 • Augustus2018

  Ik had een redelijk goede dag. Ben wel 3 keer naar de wc gevlucht omdat ik begon te kokhalzen 😖. Echt genieten heb ik niet gedaan van het eten. Maar het wat wel fijn om even met mijn vriendinnen eruit te zijn

 • Augustus2018
  Vandaag controle gehad. de datum staat nu op 3-7-2020 4 dagen kado gekregen. Deze kleine frummel is nu 5.2 cm. Een mooi kloppend hartje gezien. En het was heerlijk rustig aan het zwemmen. Hierdoor vergeet ik even hoe enorm misselijk ik ben.
 • Juud6

  Mooi!! Fijn dat je vooruit gezet bent! Lekker genieten.

 • Gertjuh

  Mooi zeg en fijn dat je 4 dagen verder bent gezet! Sterkte met de bijbehorende klachten😘

 • Ingmar1991

  Wauw wat fijn dat je vooruit gezet bent, steeds dichter bij het tweede trimester, ik duim voor je <3 Heb je soms wel eens een 'goede' dag er tussen?

 • Elfje89

  o ik kan niet wachten, dinsdag mag ik weer. zo mooie echo's allemaal

 • Ingmar1991

  Zo leuk en spannend, is dat dan de termijn echo?

 • Elfje89

  ja dan is het termijn idd

 • Kimmetje_Jason

  Wat een mooie echo's allemaal Ik heb maandag de termijnecho. We hebben ook al een geslachtsbepalingsecho gepland staan in januari!

 • Juud6

  Wij 16 januari ook de geslachtsbepalingsecho gepland!! Heeel nieuwsgierig...

 • Ingmar1991

  Zo leuk wij ook 16 januari!!! mijn gevoel zegt een meisje

 • Juud6

  Ah super leuk!!!

 • Ingmar1991

  Ja had het echt vanaf minuut 1. Net als dat ik vanaf minuut 1 het gevoel heb dat 26 juni de bevalling gaat zijn hahah! Vraag me niet waarom!
  Maar jij dus ook een meisje? Super leuk!! Ben ZO benieuwd, zo leuk om dit allemaal te bespreken met jullie. Hoe voelen jullie je vandaag? X

 • Kimmetje_Jason

  Bij mijn zoon had ik ook meteen het gevoel van jongetje. Nu dus een meisje. Gaan jullie het ook bekendmaken aan vrienden en familie??

  Gister was echt zo'n dag dat ik blij was dat ik naar bed kon en dat het weekend is. Helemaal gesloopt en gaar!

 • Juud6

  Haha wat bizar, sterk kan je gevoel zijn he! Ben zo benieuwd. Ja had het vanaf het begin. Mijn vriend heeft niet echt een gevoel wat het is. Laat het maar gauw 16 januari zijn kan ik gaan shoppen haha. Ja leuk he, vind ik ook echt!! Wij waren vandaag al vroeg op en de stad in geweest tot een uurtje of 15.00. Ongeveer 11.000 stappen gelopen en de rest van de dag kapot haha. Zouden vanavond nog wat drinken in de stad, maar zijn op de bank blijven liggen. Verder wel goede dag, begin ook meer te eten nu! :) Lang leve MacDonalds thuisbezorgd in Gro he hahaha.. Hoe voel jij je? xx

 • Kimmetje_Jason

  14 januari hier. Wat zegt jouw eigen gevoel?

 • Juud6

  Mijn gevoel zegt ook een meisje! Zo benieuwd ..

 • babymango

  Wij half januari. Ben zo benieuwd...

 • Ingmar1991
  Vanmorgen de termijn echo gehad! 1 dag terug gezet dus uitgerekende datum nu 4-7-2020. Zo leuk om te zien hoe snel de baby gegroeid is! Armpjes en beentjes bewogen mooi en het hartje zagen we mooi kloppen! Op de onderste foto zie je de beentjes en voetjes! Zo verliefd 🥰
 • ella16

  Haha, die onderste foto is leuk! Ik heb vanavond m'n termijnecho, spannend!

 • Ingmar1991

  Ja cute he, echt heel grappig om te zien!
  Oeh spannend, hoe verloopt jouw zwangerschap tot nu toe?
  x

 • ella16

  Gisteren ook een echo gehad, wat leuk om te zien! Ons kleintje bewoog heel erg!
  Zwangerschapsverschijnselen zijn bij mij al weken aanwezig helaas, extreem moe en misselijk. Ik hoop dat dat niet lang meer duurt. Jij?

 • Ingmar1991

  Ja wat fijn om te zien hè? Zo onwerkelijk! Bij mij gaan de kwaaltjes met ups en downs. Soms 2 dagen zo goed als nergens last van en dan opeens 4 dagen weer heel misselijk.... wel de hele dag door extreme honger (‘s nachts ook) waardoor ik wel 8 keer wakker word. Hoe is dat bij jou?

 • Juud6

  Wauw wat mooi! Fijn dat alles goed was :) Genieten! Hoe voel je je verder?

 • Ingmar1991

  Jaa zo fijn. Hmm het gaat met ups en downs, ben heel gammel en misselijk als ik niet eet... dus ik ben de HELE tijd met eten bezig... vind dat best vervelend. Vermoeidheid gaat eigenlijk wel en darmen gaan ook goed. En bij jou dan?
  Het gaat bij mij op en af, gister had ik een hele goede dag, vandaar weer een beetje mwah...

 • Juud6

  Oh dat is echt heel vervelend, ik heb dat echt alleen van week 6 t/m week 9,5 gehad zoiets. Hoop dat het snel over gaat.. Ik heb nu vakantie t/m 26 dec, ook echt heel erg aan toe merk ik. Drukke weken op het werk gehad en nu tijd voor mezelf en de baby :)
  Zag ik nou op de echo dat je ook uit Groningen komt? :)

 • Ingmar1991

  Wat fijn, dus jij hoeft niet elk uur wat te eten? Ik ben jaloers op je vakantie, merk dat ik daar ook echt aan toe ben... maar helaas. Mijn collega gaat zelf op vakantie dus ik zal het juist drukker krijgen komende weken. Hopelijk voel ik me steeds beter, we komen in ieder geval dichter bij het tweede trimester.
  Ik woon inderdaad in Groningen, jij ook? :) Wij gaan voor de echo's naar het Martini ziekenhuis xx

 • Juud6

  Nou ik had het beter niet te hard kunnen zeggen want nu alweer twee dagen wel vaker beroerd haha. Maar over algemeen echt beter dan aantal weken geleden. Ja beetje bij beetje komt het dichterbij! :) Wat leuk, ik woon ook in Groningen! Wij zitten bij de stadspraktijk in UMCG. Oh wat vervelend dat je het juist drukker krijgt, hopelijk trek je het een beetje! lekker veel uitrusten tussendoor.

 • babymango
  Hier ook vandaag een goede echo. Baby bewoog lekker, armpjes, beentjes, kloppend hartje 💗😍 Heel blij nu mag iedereen het weten!! Uitgerekend op 3 juli.
 • Augustus2018

  Wauww heel mooi. Wij ook 3-7 :)

 • Gertjuh

  Fijn hè, echt een geruststelling vond ik! Al zou ik wel elke dag willen kijken. Mooi dat alles goed is🙂

 • Ingmar1991

  Wauw super!!!

 • Ingmar1991

  Wauw super!!!

 • Juud6

  Wauw gefeliciteerd!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van maandag, 6 juli 2020 tot en met zondag, 12 juli 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50