Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (4763)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9  • Hannibal25

    Hoi allemaal, ben nu 10+5 weken zwanger. Na drie miskramen vind ik het wel heel erg spannend. Heb wel een zoontje die in juni 5 wordt. Drie dagen geleden goede echo gehad maar nu moet ik 3 weken wachten op de volgende. Heel lastig. Alle pretechos gaan niet door, anders had ik daar nog 1 van tussendoor gedaan. Ik lees ook wel dat andere dames ook miskramen hebben gehad en gespannen zijn: zet hem op ladies! Liefs!

  • johanna-7

    hoi allemaal dinsdag ben ik 11 weken en woensdag de nipt test doen jullie dat ook

  • Hannibal25

    Doe ik wel ivm leeftijd, bij mijn zoontje ook gedaan. Heb het vrijdag.

  • johanna-7

  • Hannibal25

    Doe ik wel ivm leeftijd, bij mijn zoontje ook gedaan. Heb het vrijdag.

  • Sannnnn

    Ik heb wel gekozen voor de nipt test en dat komt, omdat ik hier al een peuter van bijna 3 heb rondlopen. Down ben ik niet zo bang voor, maar die andere 2 syndromen wel. Geen afwijkingen gevonden gelukkig en ondertussen 16 weken zwanger. Het is iedereen zijn eigen keuze en volg vooral je gevoel ☺️

  • johanna-7

    fijn dat alles goed is

  • Lies26

    Vrijdag echo gehad alles zag er goed uit.
    Wij doen ook geen nipt test heb ik van onze andere kinderen ook niet gedaan.

  • Nummer3isindemaak

    Hoi, ik ben dinsdag ook 11 weken zwanger! Wij gaan niet voor de nipt test. Evt afwijkingen of niet, het kindje is welkom.

  • johanna-7

    tuurlijk is het welkom maar als er wat mis kan je eigen er op voorbereiden zo denken wij er over

  • Rxn3

    Hallo dames,
    Ook ik mag me vandaag melden in week 10! 😍
    Donderdag heb ik de termijnecho en vind het heel spannend, maar heb er natuurlijk ook super veel zin in. 🥰

  • Lies26

    Hoi iedereen
    Ik ben 10 weekjes en een paar dagen
    Morgen heb ik m’n echo dan weet ik precies hoe ver ik ben.
    Ik heb een onregelmatige cyclus vandaar.
    Voor ons is het ons 4 de kindje
    We hebben een dochter van 10 een zoon van 9 en een dochtertje van 3.
    In het begin voelde ik me flink beroerd maar ik heb nu nergens meer last van
    Vandaar dat ik het best spannend vind morgen.

  • MG26

    Vandaag een goede termijnecho gehad, superblij! Nu wordt het toch wat echter 😁 nu weer 6 weken wachten tot de volgende echo..

  • johanna-7

    hallo week 10

  • Nummer3isindemaak

    Week 10, eindelijk!

    Sinds vandaag wel wat lage buikpijn die mij héél onzeker maakt.. Wel nog misselijk en moe, zere borsten. Maar die buikpijn zit me niet zo lekker, ivm meerdere miskramen. Moet nog tot vrijdag wachten voor de 2e echo, ZO spannend!
    Ik check zo'n beetje elk uur m'n onderbroek of er wat in m'n inlegkruisje zit. T is de derde, maar de kids zijn 11 en 7 dus het voelt als de eerste keer. Ik zou ZO graag even daar binnen willen spieken om te kijken of alles nog goed zit. Nog 3 nachtjes slapen..!!

  • Jose24

    Wat voor buikpijn heb je. Je kan last van je banden hebben of last dat je baarmoeder hebben dat grote word.
    Ben zelf ook zwanger van 3e kindje en ook last van buikpijn dat zijn me bandenpijn

  • Nummer3isindemaak

    Hoi Jose,

    Het voelt als menstruatiepijn. Ik word er vanochtend ook weer mee wakker. Zit vlak boven en naast m'n schaambot. Verloskundige dacht ook aan bandenpijn maar daar heb ik nooit last van gehad, dus ik weet niet hoe dat voelt. Heb ook erg last van rommelende darmen, of diarree of obstipatie. Dus dat kan ook een oorzaak zijn. Maar dat ik het niet kan plaatsen zorgt voor de onzekerheid. Nog 1 nachtje slapen en dan mag ik weer komen voor een echo gelukkig.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van vrijdag, 23 oktober 2020 tot en met donderdag, 29 oktober 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50