Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3396)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Esy

  Hallo 10 weken mama’s.
  Hoe gaat het met jullie?

  Ik ben vandaag 10+1, op de vermoeidheid na heb ik geen kwaaltjes. Dat maakt me best wel onzeker! Al heb ik bij de andere 3 ook geen kwaaltjes gehad.

 • Doortje23

  Vandaag 10+1!🎉 afgelopen woensdag mooie echo gehad met een bewegend kindje en over 7 dagen termijnecho ❤. Ik merk dat ik echt 10 weken zwanger ben, ik heb nu extra veel last van alle kwaaltjes en moet constant kokhalzen. Groei maar lekker door kleintje!

 • annemiek77
  Afgelopen vrijdag 2e echo gehad van mijn derde wondertje ❤ ze was al druk aan het bewegen! 31 december heb ik ook weer een echo en laat ik de NIPT test doen. En daarna, als alles goed is, mag iedereen het weten 😊
 • Kimmetjuh90

  Jeeey vandaag 10 weken zwanger!
  21 december ga ik bij een echobureau een echo laten maken, zodat we t met kerst aan mn dochter kunnen vertellen (eindelijk!!) Voor Facebook enzo blijft t nog geheim tot de termijn echo die hebben we 2 januari :)

 • Oemmm

  Ik gun iedereen een goede en gezonde zwangerschap

 • Mamachiara

  Ooh wat lief ❤️❤️

 • Oemmm

  Nu 10 weken en 1 dag. Opeens weer kotsmisselijk en heel moe.. terwijl het af nam. Volgende week dinsdag termijnecho 2e echo.. moge Allaah het kindje beschermen, gezond houden , beschermen tegen boze ogen en sihr en mij geen miskraam krijgen ❤️

 • Annelijn

  Herkenbaar hoor! Bij mij nemen de kwaaltjes echt behoorlijk af, maar dan soms ineens heel misselijk of ineens migraine. Maar als dat dan weer voorbij is is het weer langere tijd rustig! Ik gun jou ook een goede en gezonde zwangerschap 😘

 • I-surrender

  Bijna10 weken zwanger.. Ik wil het iniddels wel tegen iedereen zeggen maar dooreen miskraam in september durf ik het nog steeds niet... Terwijl we wel een goede echo hebben gehad vorige week.... Wanneer hangen jullie het aan de grote klok? Onze familie weet het wel hoor en een enkele in de vriendenkring

 • Zomerkindje4

  Ik vertel het als het toevallig zo uit komt in een gesprek. Ook als het weer een miskraam wordt vind ik het prettig dat er mensen zijn die dit met mij kunnen verwerken/relativeren. Alleen de kinderen vertellen we het pas na de termijnecho. Dan heb ik als het goed is twee mooie echo’s gehad en is de ons op gekke dingen al een stuk minder groot en hoeven we hen niet teleur te stellen.

 • Nikki82

  Ondanks mijn mk in september zijn er toch al aardig wat mensen die het weten. Vind het zelf wel prettig.
  3 weken terug goede echo gehad en morgen weer een echo. Als die morgen ook goed is dan maak ik er tegenover de rest geen geheim meer van

 • I-surrender

  Ik heb met 8w2d een goed echo gehad en de 21 e de termijn echo. Een aantal mensen buiten de familie weten het en aan de ene kant wil ik het bekend maken... Asn de andere kan liever nog 1,5 week afwachten.....

  We hadden het nog niet tegen mn man zn oma certeld en door gespitste oren op het schoolplein bij mn schoonzus (die het net wist) had iemand opgevangen dat ik zwanger ben en had dit tegen zn oma gezegd... Zi van " joh gefeliciteerd he, weer ene kleintje bij die en die" ik kan me daar echt pissig om maken.... We hebben gelijk zn oma maar gebeld en gaan nu zaterdag langs maar dan denk ik F* it laat heel de wereld het dan maar weten.... En het meest irritante aan degene die het heeft doorgeluld... Ik ken heel het mens niet en mn man ook niet echt...

 • Annelijn

  Oh wat jammer dat jullie het niet zelf aan haar hebben kunnen vertellen zeg! Ik snap ook dat je vanwege de miskraam iets voorzichtiger bent met vertellen. Bij ons weet bijna iedereen het al. Ik vind het idee zo heerlijk na zo lang wachten, ik kan het echt niet voor me houden haha! Maar ik ben sowieso een open boek dus zou het ook graag willen delen als het wel mis zou gaan. Maar is voor iedereen gewoon anders denk ik. In ieder geval veel plezier met vertellen, zodra je dat gaat doen! 😍

 • Nikki82

  Mensen kunnen tegenwoordig hun mond niet meer dichthouden. Wel erg lullig dat dan je oma het weet zonder dat het van je zelf af kwam.

 • Kells88

  Ik was zo ontzettend ziek, dat ik pilletjes heb gekregen. Ik voel me een enorme zeikerd, maar sinds het misselijk zijn is weggevallen voel ik niks meer. Wat me zo ontzettend onzeker maakt! Herkent iemand dit? Ik voel me niet echt zwanger, hoewel ik echt wel een klein bolletje op zie komen boven m'n schaambot. Zie ik dat of wil ik dat zien? Moe van mezelf

 • Zomerkindje4

  Even een dagje geen pilletjes slikken 😉. Ik merk dat ik af en toe vergeet om een pilletje te slikken en dan komt er weer misselijkheid te voorschijn. Aan de andere kant kun je ook al door de misselijkheid heem zijn.

 • liefje04

  je moet maar zo denken.. je hebt die pilletjes niet voor niks gekregen!
  ik herken het wel hoor.. bij mn eerste 3 kids bijna dagelijks spugen en nu nog maar 1x tot nu toe.. ben er aan de ene kant blij om! maar word er ook onzeker van.. voel me desondanks wel de hele dag door misselijk.. en vreselijk futloos dus dat zegt denk ik genoeg..
  donderdag weer echo, kan niet wachten!

 • Kells88

  Hier donderdag ook echo. De dagen duren me te lang haha. Kan niet wachten om weer even "binnen" te kijken

 • Annelijn

  Herkenbaar hoor, maak me ook zorgen als ik niks voel! Maar zie inderdaad ook een bolling verschijnen boven mn schaambeen en probeer elke keer maar tegen mezelf te zeggen dat als er geen echt reden is voor zorg (rood bloed en krampen) dan hebben die zorgen geen enkele zin en kan ik beter genieten! Hopelijk lukt jou dat ook. Ik heb ook don de echo dames, leuk!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van dinsdag, 9 juli 2019 tot en met maandag, 15 juli 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50