Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3206)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • nikitajanssens
  Vandaag onze termijn echo gehad en alles is goed met de kleine uk. We zijn zo blij na alle complicaties van de afgelopen weten. Niertjes, blaas, 2 hersenhelften konden ze al zien. Kleine bewoog goed en het hartje klopte heel mooi. Vandaag gelijk bloed geprikt voor de combinatie test en over 1,5 week deel 2 van de combinatie test. Enige probleempje is dat de placenta voor de uitgang ligt en als deze niet verschuift het een keizersnede wordt. Wat ik absoluut niet hoop. Dus duimen dat deze nog verplaatst.

  We zijn in de wolken
 • Alyenna
  Vandaag de termijnecho gehad en alles was goed! De baby is precies volgens termijn gegroeid sinds de vorige echo en beweegt al veel. Ikzelf voel me nog steeds lamlendig maar ben gister voor het eerst weer eens op de fiets geweest. Heerlijk! Heb het idee dat ik af en toe een momentje heb dat ik me niet misselijk voel dus hopelijk voel ik me snel weer beter en kunnen we lekker gaan genieten!
 • PAJ2

  Nog steeds thuis en het gevecht tegen uitdroging heb ik gewonnen. Kantje-boord dat wel... slap als een vaatdoek lag ik op de bank. Jasper heeft me om de paar minuten water aangeboden uit een glas met een rietje... het duurde in totaal 5 uur voor ik op die manier een half glas weg kreeg. Maar langzaam aan ging het beter en nu kan ik weer gewoon slokjes drinken zonder te spugen! De diarree is vannacht ook gestopt... nu alleen nog aansterken... ik ben nu 8 kilo afgevallen in totaal en dat is toch wel veel!

 • Staart-meesje

  Sterkte

 • Bloemkool-991

  Wat spannend meid, hopelijk gaat het nu alleen nog maar de goede kant op, ik ben sinds gister (tot nu toe) gestopt met spuggen. Nog wel misselijk maar nog niet overgegeven. Blijven duimen.

  Succes hopelijk trekt t bij jou ook snel weg!

 • PAJ2

  Gisteren ook iets minder heftig misselijk ... en vanmorgen zelfs iets kunnen eten!!! Niet veel, maar andere dagen was t helemaal niets... dus ik hoop dat t ergste voorbij is!

 • PAJ2

  Vandaag heb ik ook week 10 gehaald! Helaas heb ik een buikgriep opgelopen en ben ik al de hele nacht aan de diarree en het spugen... dus nu nog moe in bed...

  Ik hoop dat ik ondanks de gewone misselijkheid die ik al weken heb... nu geen tripje naar de huisartsenpost hoef te gaan maken vandaag... ik probeer te drinken... maar dat valt niet mee.

  Wel 2 mandarijnen weg gekregen en nu de emesafene ingenomen... dus keep on trying and fingers crossed!

 • Bloemkool-991

  Wauw wat is dit ongelooflijk bijzonder. Zojuist een hele mooie bewegende echo gezien van ons babytje met 2 beentjes en 2 armpjes en een mooi kloppend hartje ❤

  Twee dagen terug gezet dus nu 10+2 ipv 10+4 maar helemaal gelukkig!

  Volgende week de nipt test dus nog even spannend tot we het kunnen vertellen maar voor nu even lekker samen genieten. 😊

 • Aidi

  Ik ga ook de nipt test doen, maar bij mij werd aangeraden om het te doen na de 12 weken echo. Om dan eerst te kijken of alles nog goed is.
  Vind de test echt spannend

 • Bloemkool-991

  Dat was de termijn echo enkel kan die tussen de 10 en 12 weken gedaan worden, wij hadden ookal een echo gehad na 7 weken.

  Morgen eerst een afspraak bij de verloskundige en vervolgens het bloedprikken voor de nipt. Ik vindt t ook spannend maar onze besluiten staan wel vast. En heb afgesproken met m'n vriend dat hij gebeld gaat worden want wat er ook uitkomt ik vindt t spannend. Hihi.

  Dus fingers crost! 🤞

 • Aidi

  Aaawh oke dus die had je al gehad. Slim idee!! Dat ga ik ook doen haha zal me veel stress schelen. Goed bedacht.
  Inderdaad fingers crossed haha

 • PAJ2

  Wat fijn! 💕

 • Lorrán

  Hallo week 10! Vandaag de 2e echo gehad, alles gaat goed! Ik vond het weer net zo spannend als de 1e. Als het al 3x fout is gegaan vrees je standaard voor het ergste! Maar ons kindje was volop aan het bewegen en was al veeeeeeeeeel groter dan bij de 1e echo! We zijn er nu al verliefd op! ♥️♥️

 • Staart-meesje

  Zeker spannend. Fijn dat t nu goed gaat❤️ Geniet ervan

 • Lorrán

  Dankjewel!! ♥️

 • serrie
  Super mooie echo gehad en wat een bewegelijk kindje al en nu al eigenwijs en zo'n mooi hartje gehoord
 • Bloemkool-991

  Wauw wat mooi! Gefeliciteerd!!

  Ik heb vrijdag weer een echo hoop ook op zulk mooi nieuws!!

  Geniet er lekker van! ❤

 • Staart-meesje

  Top! Zeiden ze nog wat over je termijn?
  Wij zijn morgenochtend aan de beurt. Heel spannend❤️

 • Tinne86

  hoe was het?

 • serrie

  Ik bleef op 10.5 week staan...ben weer helemaal gerust gesteld...ook direct maar paar kleertjes gaan shoppen en kinderwagens kijken....en cadeautje voor de opa's en oma's voor als we het gaan vertellen haha ben zo benieuwd laat je het morgen weten hoe het ging???

 • Staart-meesje

  Helemaal goed tot nu toe. Mooi bewegend wezentje gezien. Mijn schoonouders daarna gelijk bezocht, vrijdag zal ik t mijn ouders vertellen

 • serrie

  Ohhh super wij gaan het zaterdag aan onze ouders en onze dochter vertellen ben zo benieuwd naar hun reacties... we gaan het vertellen door middel van chocolade letters in het woord zwanger

 • serrie

  Om half 10 voor de 2e echo...ben zo nerveus pffff....

 • Staart-meesje

  Spannend!! Succes💪


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van zondag, 12 mei 2019 tot en met zaterdag, 18 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50