Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5971)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nalasaja84

  Hey meiden!
  Na 13 jaar weer terug hier .
  10e 5d vandaag :-)
  Leuk om andere aanstaande mama’s rondom Amsterdam te volgen die ong even ver zijn!

 • Jamiee

  Vandaag mijn termijnecho gehad. Was helemaal goed en mooi. Ipv 10+6 vandaag 11+4.

 • Liemasa

  Super fijn zeg!

 • XooXooX
  Dolgelukkig!
  13 april is de uitgerekende datum.

  We zagen een heel bewegelijk kindje. Zo bijzonder. En zo'n verschil met de vorige echo.

  En kijk die teentjes dan!!!
  10+2
 • Minibeeb83

  Heerlijk!

 • XooXooX

  Ja zeker! Hoe is het met jou?

 • Minibeeb83

  Die teentjes zijn echt cool :)

  Hier bekaf maar verder goed. Opeens weer beetje onzeker. Binnenkort weer echo dus dat is fijn! Zou fijn zijn om de baby gewoon te gaan voelen.

 • XooXooX

  Op je onderste berichtjes kan ik niet reageren. Maar wow!!! Fijn dat je wat vooruit gezet bent. Wat is jouw uitgerekende datum?
  Nipt heb ik vorige week donderdag laten prikken en de 13 weken echo heb ik op 10 oktober. Spannend!!!

 • XooXooX

  Ohhhh ja ik ben ook zo moe steeds. Vorige week woensdagmiddag ben ik op de bank in slaap gevallen nog voor ik mijn dochter lunch had gegeven. Ik heb nog iets geroepen dat ze een krentenbol mocht pakken. Ze heeft tot half 3 heerlijk zitten tekenen. Ik voelde me wel heel slecht daarna haha, maar de vermoeidheid won en mn dochter heeft goed voor zichzelf gezorgd haha. Oh

  Die onzekerheid herken ik ook. Ik hoop dat we inderdaad snel bewegingen mogen gaan voelen. Wanneer heb je weer een echo?

 • Minibeeb83

  Nou ik mag zo de 12 weken in. De termijnecho viel een beetje laat haha .. zoals altijd flink naar voren gezet dus nu al ruim 12 weken. Gelijk maar bellen voor de nipt en 13 weken echo :s

 • Minibeeb83

  Haha is wel fijn hè als je kids hebt die al iets ouder zijn. Hoef je je echt niet schuldig om te voelen hoor. Zo leren ze ook zelfstandig te zijn. Hier wel grappig normaal als ik vraag te helpen is het mopper mopper vooral van de jongste 2. En nu ‘O ja hoor.’
  Heb maandag weer een echo .. rond de 12 weken dan denk ik.

 • Minibeeb83

  We gaan hier alweer bijna naar week 11. De misselijkheid wordt heel veel minder! Zo fijn. Alleen de energie blijft nog achter maar ach. Zo is zwanger zijn prima te doen :) in onze omgeving is bijna iedereen die voor ons heel belangrijk is op de hoogte. Zulke leuke reacties!

 • XooXooX

  Oh zo leuk om met dierbaren uit te kijken naar de komst van de baby!

 • LittleBigFamily

  Wat mooi dat je zo'n lieve reacties hebt gehad🤗. Ik durf het nog niet echt te zeggen , wij hebben een groot gezin waar ik me heel gezegend mee voel, maar ik merk wel dat de reacties dan wat negatiever worden🤭. Terwijl wij ontzettend gelukkig en dankbaar zijn. Hier ook minder misselijk maar nog super moe.

 • XooXooX

  Je mag trots zijn op elk nieuw kindje! Gewoon gelukkig en dankbaar zijn en het vol trots aan iedereen vertellen.
  Dit mag toch gewoon gevierd worden?! Al is het nummer 12. Jullie keuze.

  Fijn dat je minder misselijk bent. Dat gaat bij mij ook beter nu. Vermoeidheid is hardnekkiger he haha.

 • Minibeeb83

  Wat jammer als mensen dan zo kunnen reageren .. misschien gaat het meevallen .. hoe groot is jullie gezin nu? Ik denk altijd als er genoeg liefde is en brood op tafel moet het toch goedkomen. Wie ben ik dan om te oordelen of dat 2, 4, 6 of misschien wel 8 of 10 kids mogen zijn?

  Hier hebben we nog een nakomertje. De 4e terwijl de andere 3 al 8+ zijn. Nog geen negatieve reactie bespeurd alleen maar ‘oh wat gunnen we jullie dit’. Zelfs nog niet de vraag gehad of het wel gepland was haha!

 • XooXooX

  Ik was gisteren 10 weken zwanger. Ik heb morgenavond de termijnecho. Ik ben weer zo nerveus.

 • LittleBigFamily

  Succes vandaag bij de echo... ik duim met je mee😁🤞🏻

 • XooXooX

  Dankjewel! Ik zie er tegenop en ik kan niet wachten tegelijk.

 • Minibeeb83

  Succes morgen! Gaat vast goedkomen. Met 10 weken is superleuk dan is het al een heel mensje die beweegt etc :)

 • XooXooX

  Dankjewel!!! Oh dat zou zo leuk zijn om te zien. Ik ben zo nerveus.
  Ik probeer mezelf maar gerust te stellen met het feit dat alles er met de vorige echo echt goed uit zag.

 • Ciaobellar

  Helloo week 10 😍🤞🏽🍀

 • Maasbaby

  Vandaag 10 weken en 4 dagen zwanger. Pfff ben zo moe en hoop dat dit weg trekt. Ben helaas wel 4 dagen achteruit gezet. Maar de kleine bonbon doet het gelukkig goed


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van dinsdag, 25 juni 2024 tot en met maandag, 1 juli 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50