Naar de reacties

10 Weken zwanger

Week 10 begint bij zwangerschapsdag 70 en loopt tot dag 77.Het is je elfde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 4,5 centimeter
Gewicht van je baby: 5 gram

Het staartje verdwijnt deze week helemaal, waardoor de baby nu echt op een mini-mensje lijkt! De organen zullen verder rijpen en de kaken ontstaan. Er komen zelfs al melktandjes! Ook wordt de bovenlip gevormd. De baby's oogjes staan helemaal open. Vanaf volgende week zullen ze gesloten zijn tot ongeveer de 25e week.

Het hoofdje van je baby is vergeleken met de rest van het lichaam nog steeds erg groot. Van binnen zijn de oortjes klaar. Nu begint ook de oorschelp te groeien, hoewel het kindje nog lang niks zal kunnen horen. De vingertjes zijn nu los van elkaar. De urinewegen worden aangelegd.

10-weken-zwanger-baby

Aan het eind van deze week ontstaat de placenta. Via de navelstreng wordt de baby gevoed. Deze is nu ook gemaakt, en betaat uit 3 bloedvaten die verbonden zijn met de placenta. Een ander woord voor placenta is moederkoek. De bloedvaten worden goed beschermd door een gelei-achtig laagje dat er omheen zit.

Als je foliumzuur slikt, kan je daar in principe nu mee stoppen. De hersentjes en het ruggenmerg zijn namelijk al aangelegd. Het kan echter geen kwaad om het gewoon de gehele zwangerschap te blijven gebruiken!

In week 10 is het hCG-hormoon op zijn hoogst. Veel vrouwen hebben dan het meest last van de zwangerschapskwaaltjes. Vaak neemt het na deze week weer langzaam af.

Blijf goed op je voeding letten. Het is absoluut niet nodig om voor 2 te eten, wat vaak wel wordt beweerd. Het beste is om gezond en gevarieerd te eten. Eet ook genoeg groenten en fruit. Dit is normaal al erg belangrijk, maar tijdens je zwangerschap des te meer!
 

Reageer in `10 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (5084)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MissSoraya

  10+1 zwanger gister echo gehad en alles zag er goed uit hartje gehoord en wat blijft het bijzonder.. me dochter van bijna 4 jaar vind het geweldig en vraagt hele Tijd of de baby er uit mag komen Haha wachten duurt ook zolang maar eerst lekker goed groeien

 • KCAMAB

  Nu 10+2 zwanger van de 2e en de vermoeidheid komt weer lekker opzetten. Dit keer met hoofdpijn erbij en dan af en toe uit het niets ineens een aanval van misselijk zijn. Gelukkig helpt t als ik dan snel iets eet. Merk nu al met een gekke beweging of niezen dat er wat trekt. Dus beetje rustig aan doen maar dan.
  Vanmorgen zat ik op de bank en ik zou zweren dat ik al wat voelde. Zo vroeg al? Zijn er meer die dit ervaren? K weet bijna zeker dat het niet mn darmen waren.
  Aanstaande maandag de termijn echo 🥰 kan haast niet wachten!!

 • ilona22

  Ik heb regelmatig last van hoofdpijn en migraine aanvallen, ik weet dat sommige medicijnen verantwoord zijn maar toch ben ik er op tegen nu ik zwanger ben om van alle rotzooi naar binnen te werken. Heeft er iemand andere ideeen of oplossingen om hoofdpijn te verdragen/verminderen?

 • KCAMAB

  Wat vervelend zeg. Enige wat voor mij werkt bij hoofdpijn is genoeg rust en voldoende drinken. Zelf geen ervaring met migraine. Maar ik weet van mensen met migraine dat ze toch gebaat zijn bij betablokkers. Collega van mij had aan t einde van haar zwangerschap ook erge aanvallen, ze heeft toen toch medicatie gebruikt. Wat precies weet ik niet.
  Zou gewoon even overleggen met je verloskundige of huisarts.

 • ilona22

  Ja ik moet zo naar mijn vk toe heb echt extreem veel last op dit moment wil het liefst me haar uit mn hoofd trekken van de pijn. Paracetemol zou ik eventueel mogen maar daar heb ik geen baat bij dus hoop de vk me zo kan helpen.

 • Babywensje
  Hier wat minder goed nieuws.. Een verdikte nekplooi op de 10 weken echo. Ze willen er nog geen conclusies aan verbinden omdat het pas vanaf 11+3 gemeten mag worden, maar ik heb er een hard hoofd in
 • Hoopdoetleven

  Oh wat een spanning.. maar kan dit niet nog wegtrekken? Ga je nipt LAten doen?

 • Babywensje

  Ja het kan nog wegtrekken, dus daar hopen we heel erg op.. We gaan de NIPT nu zeker laten doen ja.. Als het goed is kan dat volgende week..

 • hoopdoetleven

  OK nou ik hoop heel erg met je mee !! Spannend die NIPT.. heel veel succes met alles..

 • Babywensje

  Dankjewel. Ergens heb ik het gevoel dat het gewoon helemaal goed komt dus daar hou ik me aan vast ❤️

 • hoopdoetleven

  Hou dat gevoel vooral vast !! <3

 • Jacqueline89

  Welkom week 10
  Gisteren bij de intake mooi ❤ gehoord.🥰. A.s dinsdag termijn echo.. zo spannend.. is nog steeds niet te geloven dat het toch echt zo is..

 • Hoopdoetleven

  En nu lekker gaan genieten he !!!

 • Jacqueline89

  Ja zeker probeer dat echt te doen. Vind alleen zo grr vervelend soms. Dat je zo onzeker kan zijn als je je weer beter voelt dat je dan bang bent dat het niet goed zit. Maar denk dat iedereen dat zo heeft. De vk zei het klopt goed en je zit echt al tegen het einde van de spannende periode het komt goed..LAnge leven DE hormonen🤣🤣.

  Hoe gaat het met jou?

 • hoopdoetleven

  De onzekerheid gaat denk ik nooit meer weg.. moet je ook maar beetje vrede mee hebben. Hier inmiddels 15 weken. Had vanochtend geslachtsecho maar hadden enorm eigenwijze baby haha.. benen de hele tijd tegen elkaar aan en voeten ervoor dus niks gezien. Mag straks om half 5 even terugkomen. Ben zoo benieuwd of het dan wel zichtbaar is..

 • Lien94

  Het ging zo goed de laatste week. Grip op de misselijkheid en langzaam at ik weer normale porties. Vandaag in week 10 aangekomen maar de misselijkheid is volledig terug! 🥴 Dit wordt een lange week zo..

 • Jacqueline89

  Herkenbaar het komt en het gaat. Gelukkig vliegt de tijd wel snel voorbij🙏.

 • Jacqueline89

  Herkenbaar het komt en het gaat. Gelukkig vliegt de tijd wel snel voorbij🙏.

 • NashirahD

  Straks mijn termijnecho 🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 10

De bevaldatum van leden die 10 zwanger zijn is van zondag, 31 januari 2021 tot en met zaterdag, 6 februari 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50