Naar de reacties

40 Weken zwanger

Week 40 begint bij zwangerschapsdag 280 en loopt tot dag 287.Het is je eenenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 50 centimeter
Gewicht van je baby: 3400 gram

Eindelijk! DE week is bereikt! Hier heb je al die maanden naartoe geleefd.

40-weken-zwanger-babys

Slechts 5% van de baby's wordt ook echt op de uitgerekende datum geboren. Het is in ieder geval wel zeker dat je kindje binnen nu en 2 weken geboren wordt.

Helaas kun je zelf weinig doen om de bevalling op gang te brengen. Er zit niets anders op dan rustig afwachten tot de baby zich zelf aankondigt.

Geniet nog van de laatste dagen. Veel vrouwen missen hun zwangere buik na de bevalling.

De bevalling is niet alleen voor jou, maar ook voor de baby geen pretje. Zo ligt hij nog lekker te slapen, even later wordt hij uit zijn warme holletje geduwd, de koude wereld in, waar hij snel moet wennen aan alle nieuwe indrukken, harde geluiden en het felle licht.

De vliezen breken, en de baby hoort nu allerlei geluiden. Als hij nog lag te slapen, dan wordt hij nu zéker wakker. Zodra jij weeën hebt, krijgt de baby minder vrijheid.

Tijdens de gehele zwangerschap was je baarmoeder afgesloten door de cervix, de vier centimeter lange baarmoederhals. Door de ontsluitingsweeën zal hij gaan verstrijken, en uiteindelijk wordt hij in de baarmoederwand opgenomen.

Dan gaat de baarmoedermond open. Dit kan uren duren, maar het kan ook erg snel gaan. De gemiddelde snelheid van de ontsluiting duurt een uur per centimeter. Als je je goed kunt ontspannen, zul je merken dat het sneller gaat. De laatste centimeters zijn het pijnlijkst, omdat de weeën dan op z'n sterkst zijn.


Wanneer je 10 centimeter ontsluiting hebt, mag je beginnen met persen. Dit stukje van de bevalling wordt 'de uitdrijving' genoemd. De meeste vrouwen zien dit als een opluchting, omdat ze eindelijk zelf wat kunnen doen.

De persweeën zorgen voor een erge druk op de onderkant, en zijn bijna niet tegen te houden. Gelukkig hoeft dat nu ook niet! Met iedere perswee komt de baby een stukje verder. Tussen de weeën door glijdt het hoofdje weer een klein beetje terug.

Omdat er zich tussen de delen waaruit de schedel van de baby is opgebouwd nog 2 openingen (fontanellen) bevinden, zal het hoofdje zich versmallen tijdens de geboortetocht.

De geboorte van het hoofdje geeft een branderig gevoel aan het perineum, de huid tussen de vulva en anus, maar als dat eenmaal geboren is, heb je het moeilijkste gedeelte van de bevalling achter de rug. Het glibberige lichaampje van de baby floept er daarna in één keer uit.

Gefeliciteerd! Je kindje is geboren!

40-weken-zwanger-baby
 

Reageer in `40 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3213)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • RenaatLily32

  Afgelopen zaterdag na is ons mannetje geboren. Met 40 weken en 5 dagen. Was een snelle en heftige bevalling. 3565 gram woog ie. Geboren om 11.09 en om 14.30 waren we thuis. Wel I geknipt tijdens de bevalling omdat ze hartje naar beneden dook.. Daar veel last van. Hij is vernoemd naar zijn vader Jopie Jr.

 • Claumeissie
  7 februari bevallen van dit mooie meisje Yara. Dag voor de uitgerekende data.
  Na een vlotte bevalling van 4.5 uur.
  Wij genieten. Jullie succes allemaal 🍀💪
 • C35

  Aaahhh wat knapperd 😍 veel geluk!!

 • Bam4

  Moet maandag ook op controle zouden ze al over een einddatum beginnen? ben dan 2 dagen ‘overtijd’. ga het wel aanstippen aangezien 42 weken gebleken is dat dit meer
  complicaties heeft en volgende week is het al week 41🧐

 • Julieee

  Hallo!
  Ik ben exact voor dezelfde datum uitgerekend. Hebben me woensdag gestript maar heeft helaas niets uitgehaald. Maandag ook terug op controle en gaan ze weer strippen, als dit weer niets zou doen spraken ze van donderdag of vrijdag in te leiden (ben wel ban België).

 • Bam4

  bij mij spraken ze van max 10 dagen over datum vandaag... das volgende week dinsdag

 • Julieee

  Bij mij zijn m’n vliezen gebroken de nacht van 8 op 9 februari. Ze is de 9de ‘s middags geboren ! 😍
  Hopelijk is die van u er ook snel!

  Succes !

 • Bam4

  ik hoop het zie momenteel zelf geel... morgenochtend controle ipv morgen middag

 • Mona84

  Ik ben vandaag bevallen van een gezonde zoontje🥰😍

 • Lovely4

  Gefeliciteerd

 • Mona84

  Dankjewel dames🥰

 • Bam4

  gefeliciteerd!

 • Mona84

  Dankjewel Bam4

 • Bam4

  mag me morgen ook hier melden... jammer he? ben zo benieuwd naar de kleine en de broers en zus ook...

 • PeetjeM

  Afgelopen woensdag bevallen van onze prachtige dochter ♡. Ik ben helemaal in de wolken.

 • Mona84

  Vandaag 40.2 weken
  Gisteren heeft de gyn mij gestript deed zo fucking pijn,moest zelf een traantje laten,
  morgen moet ik weer heen als niks geholpen heeft, word denk ik vrijdag ingeleid ze zeiden voor het weekend of na het weekend ik zei graag voor het weekend.
  Ik hou jullie op de hoogte

  Mamavanisaenlucas, ik weet waarover je het hebt hoor doet echt pijn. 😓

 • mamavanisaenlucasenjesse

  Naar he 🙁 ik beslis morgen wat ik doe. Ben het wel echt zat. Constant buikpijn door hoge baarmoeder en rugpijn doordat ik niet meer weet hoe ik moet liggen of zitten. Al paar nachten wakker gelegen door weeën die niet doorzetten en heb er ook al twee rondlopen die ook niet meer kunnen wachten.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 40

De bevaldatum van leden die 40 zwanger zijn is van woensdag, 19 februari 2020 tot en met dinsdag, 25 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50