Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je dertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (935)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Firstmomtobe

  29w + 1 dag van een gezonde kleine man 👶🏼💙

 • Cadeautje1992

  Hello week 29! 🥰

 • wish2bmom88

  Week 29, hier zijn we dan! 🥰

 • Siren
  Onze prinses 😍😍
 • Siren

  29 weken😍

 • jenniferri

 • Nox

  Yay 29 weken zwanger ! Nog maar een weekje en ik heb mijn mijlpaal van 30 weken bereikt. Dat voelt gewoon safer dan alles in de +20 weken :D. Dan is het toch al veel minder gevaarlijk mocht mijn ventje eerder geboren worden. Al verwacht ik dat niet, maar ergens is toch telkens die kleine angst. Vorige week 28 weken, ben ik even een controle gaan late doen omdat ik sukkelde met aanhoudende menstruatie krampen en harde buiken bij alles wat ik deed (behalve liggen). Maar alles was nog tiptop ! De baby woog op 28w 1400 gram (weekje voor op zijn gewicht vertelden ze?) en de bm hals was nog 5 cm, langer dan ik ooit kende bij al mijn kids. Nu vandaag de 29w controle die reeds ingepland stond bij mijn eigen gyn. Toch even dat gewichtje navragen want daar missen ze toch vaak in ! En ik krijg mijn lieverd nog een keertje te zien We komen dichter en dichter om elkaar te ontmoeten, nog +- 8 weekjes <3

 • 4e-op-rij

  Vandaag pretecho gehad, zo mooi om z’n koppie te zien. Hij ligt aardig opgevouwen bovenin m’n buik, in stuit. Hij heeft nog wel tijd en ruimte om te draaien gelukkig. Het was echt even een genietmoment

 • LenJ

  Ah zo leuk hé ☺️
  Bij mij lag hij 2x met zijn arm ervoor maar zelfs dat was leuk 😁😍

 • 4e-op-rij

  Hihi, zo schattig 🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van maandag, 1 juli 2019 tot en met zondag, 7 juli 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50