Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je dertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1305)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Si2020

  Hallow week 29 ♥️💙💖 Morgen mag ik weer even naar je kijken. Groei maar goed door lieve schat , papa en mama zien jou over een paar weken

 • Saaaarh

  De 30 weken zijn inzicht! Voelt nu al een beetje als aftellen.. Maart komt steeds dichterbij.

 • MandyGMF

  De weken gaan steeds sneller, aftellend naar 37/38 weken dan mogen we je ontmoeten

 • Sleen

  Happy New year en happy New week!! Kleine man was tijdens het "feestje" flink aan het spartelen door de muziek.. zo fijn om hem nu zo goed te voelen al doet het soms wel zeer!

 • Sara1989

  Goedemorgen al 29 weken zwanger.
  Nog even en dan kan ik je dan echt ontmoeten!
  😘

 • Hopefull2020

  Bijna 30 weken, het einde is in zicht. We hebben een prachtige naam gevonden, nadat schoonmoeder de 1ste al tegen iedereen had verteld.. Zal ze wel even grote ogen trekken na de geboorte haha. Verder heb ik echt énorme honger, zou gewoon de hele dag door willen eten. Nog een 8 weekjes en dan ben je er 💜

 • Airmyk

  Mag ik vragen hoevaak jullie nu op controle moeten bij de verloskundige? Elke 4 weken of eerder?

 • Cati

  Ik elke 3 weken nu

 • mama-van-Leona-en-Alexander-en-Faye

  10 december en dan 31 december en dan 17 januari en dan denk ik dat het alles is tot de becalling trnzij ze nog dwars of in stuit ligt 😅😅😅

 • mama-van-Leona-en-Alexander-en-Faye

  10 december en dan 31 december en dan 17 januari en dan denk ik dat het alles is tot de becalling trnzij ze nog dwars of in stuit ligt 😅😅😅

 • tiara1

  ik ga hier om de 2weken. maar ik ben onder gyneacoloog

 • Pinq83

  Vandaag weer echo gehad en weer gerust gesteld. De laatste tijd voel ik mijn zoon bijna niet maar nu blijkt dat hij naar mijn rug toe zit en dus voel ik m blijkbaar veel minder. Zit nog in stuitpositie maar ze zeggen dat ie nog tijd zat heeft om te draaien. Alles prima, ook hoeveelheid vocht enz. dus kan er weer een maand tegenaan.
  Lees dat velen last hebben van maagzuur, heb ik ook enorm en slik natuurlijke pillen daarvoor en koude melk drinken helpt goed. Heb al lange tijd last van maagzuur, nu zeggen ze dat het dan een behaarde baby wordt 😆.
  Ook heb ik last van aambeien maar vandaag werd me verteld dat dat meer dan normaal is en zal het ermee moeten doen.
  Hoe voelen jullie je? Tot wanneer blijven jullie werken?

 • Mama4zouhet

  Ik heb ook aambeien, al sinds mijn eerste zwangerschap en krijg er ook wel steeds bij. 4e zwangerschap, lekker gezellig daar 🙄 ook gigantisch het zuur... En al 3 keer baby's met behoorlijk wat haar, maar of het ene ook met het andere te maken heeft?! Aangezien ik verplicht thuis moet werken, hoop ik zo lang mogelijk kan blijven werken... Maar ik heb geen idee of het effectief zal lukken, mijn andere 3 zijn nog klein en vragen heel veel verzorging... Eentje van 6, van 4 en een van 2... Mijn man is zelfstandig en maakt lange dagen...

 • mama-van-Leona-en-Alexander-en-Faye

  Ik ben al van werk verwijderd sinds 10 november ivm lawaai op werk en zwaar tilwerk moet pas terug gaan werken 14 weken na geboorte van mijn meisje

 • Nbds

  Oh wat spannend zeg maar gelukkig is alles goed! Hier ook maagzuur idd al vanaf het begin zou wel leuk zijn als hij dan idd een bos haar krijgt haha. Zelf blijf ik toch 34 weken werken, dit is de eerste zwangerschap en werk als kapster en merk dat het nu wel echt een stuk zwaarder word op het werk en meer spanning op de buik. Dus lekker met de kerst eruit, en jij?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van dinsdag, 30 maart 2021 tot en met maandag, 5 april 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50