Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je dertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1320)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • DWB

  Week 29 alweer, de tijd vliegt ook voorbij en ik vind het zwanger zijn helemaal geweldig! (Op de rugpijn, moeheid & het vele plassen na 😆) Ons kleine mannetje is lekker beweeglijk, en ik geniet echt van! 💙💙

 • Nies92

  Week 29! Nog maar 11 weken te gaan, maar stiekem zegt me gevoel dat je al eerder komt. Je groeit zo hard, vandaar dat we vandaag een extra groeiecho hebben. Kijk er na uit weer je even te kunnen zien en oma komt gezellig mee kijken 💙

 • Unicorn12

  Hebben jullie een fijn echo gehad? En hoe was de groei?

 • Nies92

  Ja hebben een fijne echo gehad. Ze dachten voor de echo dat hij misschien iets te groot zou zijn, maar dat viel gelukkig wel mee en was gewoon gemiddeld. Hij was ong. Al 2.5 a 3 pond qua gewicht wat is ingeschat en zag er allemaal goed uit. 😊 heb je zelf ook nog een groeiecho? Hoe gaat het bij jou verder?

 • Unicorn12

  Hier afgelopen maandag een pretecho laten maken, omdat ik waarschijnlijk geen echo’s meer krijg. Ze roepen wel elke keer je baarmoeder ligt voor op groei enz. Maar ze doen niks. Dus zelf maar een echo laten maken. Onze dame werd op 1400 gram geschat, dus ook wel aardig aan de maat. Hoofdomtrek en benen precies gemiddeld, buikje nog net binnen de curve. Dus daar zit het gewicht van onze dame. Er is even in 3D gekeken, maar mevrouw ligt met haar neus in de placenta. Wel een klein stukje van haar gezicht kunnen zien.
  Ik merk dat het lichamelijk wat zwaarder begint te worden. En bij jou?

 • Nies92

  Fijn dat je zelf nog een pretecho hebt laten maken. Die van ons was eerst boven de curve vandaar extra echo, maar tijdens de groeiecho was het weer zoals gemiddeld. Maar mijn baarmoeder zat wel weer erg hoog voor het aantal weken dat hij is. Vruchtwater was iedergeval ook gemiddeld. Leuk dat ze nog een stukje in 3d hebben laten zien en je het gezichtje ook beetje kon zien. Ik heb de hele zwangerschap van geen tot weinig klachten gehad en merk nu pas dat het in 3de trimester wat zwaarder gaat worden, doordat je nu minder goed slaapt met een dikke buik en alles meer energie kost. Gelukkig ga ik over 4.5 week al lekker met verlof daar kijk ik erg na uit.

 • Lautjje1993
  29 weken alweer en je kamertje is af!! Nu alleen nog wachten op de meubeltjes enz kan niet wachten om in te richten en de roze accente er in te gooien
 • Verrassingspakketje

  Mooi zeg!! Ons behang staat al 5 weken voor de douane in Engeland :-( we hadden het bij een normale behang winkel besteld, maar helaas bestellen hun dus via Engeland. Over 2 weken krijgen we een nieuw raam in de babykamer. De meubels is mijn man aan het verven dus er gebeurt gelukkig wel "iets" maar voorlopig is het nog lang niet af

 • Babyfluit

  29 weken!🥰 Zo blij met jou! Blijf maar lekker verder ontwikkelen en dan zien we je over ongeveer 10 weken al!😱😍

 • hjdv

  29 weken alweer ♥️ de tijd vliegt! Eindelijk vandaag met de eerste die dingetjes kunnen beginnen voor de baby. Nu de kids weer naar school gaan eindelijk weer wat tijd en energie over 🙈

 • Anoniem38

  Yessss, hallo week 29 💙

 • 5-kindjes

  Joepie gisteren echo gehad ons frummeltje weegt 1 kg 700 😂 rond en gezond maar nog steeds dwars ligger

 • Si2020

  Hallow week 29 ♥️💙💖 Morgen mag ik weer even naar je kijken. Groei maar goed door lieve schat , papa en mama zien jou over een paar weken


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van zaterdag, 3 juli 2021 tot en met vrijdag, 9 juli 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50