Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je dertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (865)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Rikje

  29 weekjes alweer nog 1 weekje werken en dan eindelijk me wel verdiende zomervakantie 🎉 heerlijk 3 weekjes rust. 😊

 • Marie86

  Geniet ervan!! Die heb je nu echt wel verdiend!!

 • Duiveltjes

  In week 29 beland en vanmorgen een groeiecho gehad. Kleine meid doet het goed, lag met dr hoofdje naar beneden in mijn bekken, wat ook de pijn verklaarde. Ze weegt nu ongeveer 1.220gr, net iets onder het gemiddelde. Mijn bloeddruk was 125/70 dus dat kon ook niet beter. Vitamine B12 eindelijk op orde (doordat ik iedere vrijdag bij de huisarts laat spuiten). Nou alleen mijn ijzergehalte nog omhoog krijgen. Ik ben een beetje angstig over het nemen van de ijzer tabletten, aangezien dat ook obstipatie veroorzaakt en ik weet uit ervaring dat ik daar snel last van heb...

  Dus nu even mijn best doen door veel groene groenten te eten en volkoren brood en veel water. Hopen dat dat het ijzergehalte omhoog gaat halen!

  Hoe gaat het bij de anderen?

 • BiekeVdV

  In biefstuk zit ook veel ijzer. (Wel goed doorbakken) ook bloemkool en broccoli zijn zeer goede ijzerbronnen. Zo hou ik mijn ijzerpijl onder controle (Heb anders altijd een tekort. Met dit minder)

 • Reismama

  Laatste keer bij de vk was mijn ijzer op het randje, net 0,1 boven minimum.
  Ik probeer nu heel erg op.mijn ijzerinname te letten.
  Roggebrood heeft bv behoorlijk wat ijzer in zich, en dan niet combineren met melk.

  Hier gaat alles best aardig, ik kan precies aangeven waar mn banden zitten. (omdat ik ze goed voel)
  Maagzuur blijft een beetje etteren maar we zetten alles op alles voor de kleine.
  Ben heel relaxed over deze zwangerschap... hebben nog niets klaar staan voor de geboorte maar ben er niet onrustig door. Kan me herinneren dat dat in de voorgaande zwangerschappen toch erger was.

 • BiekeVdV

  Vandaag 29w4d. Heb mijn 30w echo gehad. De kindjes doen het goed. Baby1 is 33cm en 1.370kg en baby2 is 32cm en 1.170kg. Beiden liggen met de hoofdjes omlaag. Ben heel tevreden.

 • PatjeNr3

  Fijn dat de kindjes het zo goed doen! Mooi gewicht ook al! 😀

 • sst

  Waw mooi zeg!

 • Vlaflip

  Toch wat meer in kinkhoest vaccinatie verdiept en besloten deze te doen, zojuist geprikt. Wat ook meespeelt is dat mijn jongste dochter in haar 2e levensweek echt super verkouden was: heel benauwd, kon slecht ademen. Zo naar om mee te maken, vooral de nachten, op en af naar het ziekenhuis. Dan voel je je goed machteloos.

  Morgen 30 weekjes yes! Dan schiet het toch echt goed op. Volgens mij noemen ze je in het ziekenhuis vanaf 32 weken hoogzwanger 😮 Hebben we dan maar toch mooi gehaald 🎉

 • Prutsertju

  Oh je kon snel terecht zeg! Ik heb volgende week pas een afspraak. Ja lijkt me zo eng als zon klein hummeltje iets heeft, en ik heb zelf nogal vatbare longen door astma. Dus wel een fijn idee dat je iets kunt doen/voorkomen alvast.

 • Brusje3

  Zo trots op onze kleine man 😍 hij groeit uitstekend! In 2 weken tijd 500 gram gegroeid. Maar het is en blijft een eigenwijs 😂 nogsteeds in onvolkomen stuit.. Met zijn billen bijna in het bekken gezakt.. De flow is nog goed we zien wel wat vaatweerstand opkomen (dit zag ik vorige keer al) bloeddruk was wat hoger.. 130/95 en de klachten nemen iets toe.. Maar word goed in de gaten gehouden Door mn gynaecoloog! Echt hulde voor die man! Zo veel geduld en aardig.. Als onze kleine man er is, dan krijgt deze gynaecoloog van mij een bos bloemen!

 • Vlaflip

  Fijn dat de baby mooi groeit en dat jullie het getroffen hebben met de gynaecoloog! Hopelijk blijven de klachten binnen de perken...

 • blije-mom85

  Hoi dames, vandaag de 28+3 controle gehad over 3 weken groeiecho (31 weken) en na die afspraak 2 weken later (33/34weken) de liggings echo. Spannend nu wel. Hier ook zal de getrappel absoluut missen. Maar bekkenpijn bandenpijn en alleen bedrust ga ik absoluut niet missen. 3de zwangerschap alweer en heb me nooit bij de vorige kids zo beroerd gevoeld. Maar goed positief blijven ook al is t soms moeilijk. Ik hoorde vandaag het hartje en dacht nou hier doe ik t allemaal voor dat was dan wel weer mooi om te horen en te voelen. Nog veel succes ladys we kunnen het.

 • Vlaflip

  Vervelend zeg! Inderdaad maar extra op de mooie momentjes richten.

  Gelukkig heel weinig kwaaltjes hier. Grootste probleem is energie over de dag verdelen... Ik ben ook echt nog niet klaar met zwanger zijn, juist het tegenovergestelde: kijk zo uit naar mijn verlof om even heel bewust met deze laatste zwangerschap bezig te zijn 😊

 • Lynn5

  Ik vind deze zwangerschap ook zwaarder als de voorgaande. Veel kwaaltjes en minder rust doordat we al 3 kinderen hebben rondlopen natuurlijk.

 • Bibsje1982

  Hier ook onwijs last van bekkenpijn (erger dan bij de vorige 2)... kan amper een half uur staan of ik verga alweer van de pijn in mijn rug. Gelukkig geen verplichte bedrust hier.. wel verplicht rusten na ieder huishoudelijk klusje...
  Heb zelf wel veel baat bij mijn bekkenband, op aanrader van de bekkenfysio...
  Nog eventjes, grootste gedeelte hebben we gehad nu 😉

 • Vlaflip

  Ik heb weinig kwaaltjes, maar moet ook eerlijk zeggen dat zoiets als een half uur staan ik ook gewoon niet meer probeer. Ik plof gauw ergens neer 😊

 • Bibsje1982

  Zou ik ook vaker moeten doen idd 😁

 • Lynn5

  Hebben jullie ook het gevoel dat het kindje al heel laag zit?
  Nu loopt de kleine 2 weken voor qua groei, maar dan nog lijkt het me zo vroeg dat t nu al zo ‘laag’ aanvoelt....

 • Vlaflip

  Ik heb gelukkig nog niet dat lage indaal gevoel, waardoor je denkt dat je baby er al uit hangt 😊 Wel voel ik al heel lang en nog steeds beweging echt super laag, haast in mijn lies lijkt het wel. Maar dat voelt meer als een handje ofzo...

 • Brusje3

  Nee dat niet.. Wel een bezwaard gevoel onder in de buik vanwege Veel vruchtwater.. Maar de kleine man zit hier heel erg hoog met zijn benen iedere keer bij zijn gezicht enz.. Dus de kleine man zal niet zo 1.2.3 indalen ben ikapot angst 😂

 • Bibsje1982

  Dat gevoel heb ik ook idd! Dacht zelf dat dat zou komen omdat het mijn 3e is? Maar goed, ik weet t ook niet haha...
  Wordt nog wat als ze strx ingedaald is 😂

 • Lynn5

  Haha idd. Blij dat ik niet de enige ben. 😬

 • blije-mom85

  Hier voelt de baby ook al zo laag. Soms wel irritant.

 • Prutsertju

  Ik denk dat ik geluk heb want ik heb maar heel soms pijn in m'n rug (altijd na zitten) en verder bijna nergens last van. Alleen rusteloze benen en maagzuur! Super irritant maar volgens mij wel de minst erge kwaaltjes. Afgelopen dagen verkouden geworden en nu heb ik steeds snachts harde buiken, das wel gek misschien maar heb er geen last van verder. Ik heb vorige week bij hogeschool Rotterdam de studenten van de minor echoscopie laten oefenen op m'n buik 😊 kon ik meteen weer even gluren want ik kreeg verder geen echo meer na 20weken.

 • p0ekiej

  Oohhh jaloers haha, ik ben tot 26 wk ziek en misselijk geweest. Hield weinig binnen. Gelukkig is dat weer voorbij, maar nu mag ik bijna niks meer ivm scheurtjes in me banden. Nog even afwachten en dan wordt ze gehaald met 39 wk. Keizersnee

 • Prutsertju

  Ja misselijkheid is wel echt de naaste kwaal hè. Ik heb er soms ineens nog last van maar gelukkig niet dagelijks. Spannend je keizersnede! Lijkt me gek om precies te weten wanneer je moeder word.

 • p0ekiej

  Haha moet ze wel op die dag komen, onze jongste zou 16 febr gehaald worden en kwam uit zichzelf op 1 febr. werd spoedkeizersnee 🙈

 • Prutsertju

  Ohh echt 😮 je kunt nooit helemaal zeker weten wat de plannen van je baby zijn natuurlijk haha wel mooi eigenlijk

 • p0ekiej

  Nee dus we zeggen nu dat ze tussen de 6 en 9 wk geboren wordt haha. Heb al lijstjes gemaakt wat er in de koffers moet. Anders ga ik de helft vergeten.

 • p0ekiej

  Oohhh jaloers haha, ik ben tot 26 wk ziek en misselijk geweest. Hield weinig binnen. Gelukkig is dat weer voorbij, maar nu mag ik bijna niks meer ivm scheurtjes in me banden. Nog even afwachten en dan wordt ze gehaald met 39 wk. Keizersnee

 • p0ekiej

  Oohhh jaloers haha, ik ben tot 26 wk ziek en misselijk geweest. Hield weinig binnen. Gelukkig is dat weer voorbij, maar nu mag ik bijna niks meer ivm scheurtjes in me banden. Nog even afwachten en dan wordt ze gehaald met 39 wk. Keizersnee

 • Bibsje1982

  Hoe gaat t nu met je en je banden? Nog veel pijn?

 • p0ekiej

  Zolang ik me rustig houd gaat het eigenlijk best wel goed. Afgelopen zaterdag heel even wezen winkelen, niet gek gedaan tussendoor gezeten en wat drinken, maar uiteindelijk liep ik krom van de pijn, kon wel janken. Toch iets teveel geweest.

 • Bibsje1982

  Moeilijk he.. grenzen leren kennen 😕.
  Vind t zelf iig erg lastig...
  Gaat t 'herstel' wel goed dan? Of duurt t lang voordat je je weer beter voelt?

 • p0ekiej

  Zodra Ik weer teveel doe, krijg ik er weer last van. Moet het echt uitzitten tot de bevalling. Als ik rust houd doet het wel zeer, maar niet zo heftig als toen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van zondag, 30 december 2018 tot en met zaterdag, 5 januari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50