Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je dertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1428)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Liza37

  Wauw, al in week 29, wat gaat de tijd snel! Zo blij en dankbaar, voel me nog steeds zo goed, heb geen enkel kwaaltje! Alleen heb nog steeds een hele kleine buik, dus dat is wel een punt waar ik me zorgen over maak. Voel m’n meisje gelukkig wel veel bewegen. Hoe gaat het met andere dames?

 • babyfluit

  29 weken!🥰 Zo fijn met jou in m’n buik, kleine drukte maker ❤️ We zijn bezig met je geboorte kaartje en je naam is bíjna gekozen! Nog 5 weken werken en dan lekker verlof en naar je uit kijken😍

 • Mommaof2

  29 weken vandaag! 💖
  Helaas veel vermoeid (misschien ook wel omdat ik al 2 kinderen rond heb lopen en iets minder mijn rust kan pakken)
  Verder groeit ze goed in mijn buik, een mooie 3D echo gehad, en de vollere lipjes van papa en de bolle wangetjes van mama Hihi. 🥰
  Ze zit iets boven het gemiddelde kwa groei, maar dat vind ik straks alleen maar fijn, scheelt weer wat ‘zorgen’ na de bevalling.
  Over een weekje borstvoedingscursus, ondanks dat ik al 2 meiden heb wordt dit de eerste keer borstvoeding voor mij, kijk er enorm naar uit en vind het tegelijkertijd ook spannend.
  Gekozen voor een bad bevalling, mocht het natuurlijk gaan zoals wij willen dat het gaat.
  Mijn eerdere ervaring is namelijk dat ik heel snel kan bevallen, dus ik hoop het bad überhaupt te halen 😜 (in het ziekenhuis).
  Aankomende week eindelijk beginnen aan de baby kamer en lekker rommelen. En dan afwachten tot ze zich in december gaat melden 💞

 • NJoy*

  29 weken 💙💙💙

 • Momoff3
  Vandaag 29 weekjes zwanger van ons prinsje 💙💙💙
 • Kleine280

  29 alweer 😃😃😃 me handen jeuken om te gaan wassen!!!

 • Mommytobe1994

  Vandaag 29 weken!🎉🥳
  Maar nu komt de stress voor de bevalling én we hebben nog geen naam 😬! #help
  Eind april komen ze de babykamer leveren dus als die klaar staat dan kan ik eindelijk meer het gevoel krijgen dat dit ECHT is, en kan ik wennen aan het kamertje 😊
  Het is ons eerste kindje en verwachten een lief klein zoontje 💙 (uitgerekend eind juni)

 • Dvdt91

  29+6 vandaag morgen schuif ik een weekje op..
  Bekkeninstabiliteit check
  Onrustige benen check
  Pff deze 4e zwangerschap is zoveel zwaarder als de andere 3.. terwijl me kids al stukje ouder zijn dus dat is het probleem niet zo. Ik tel de weken al af..


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van zondag, 16 april 2023 tot en met zaterdag, 22 april 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50