Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je dertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Deze voedingsbh heeft weinig poespas, maar zit wel heel comfortabel! Gemaakt van soepele en zachte materialen is deze voorgevormde bh een echte musthave tijdens en na je zwangerschap. 

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (743)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mamavansuuzmexfien4

  Hier ook week 29, deze week aan de babykamer beginnen. Merk wel dat niet alles meer even snel en soepel gaat, maar verder mag ik niet klagen! De tijd gaat veel te snel voor mijn gevoel! Nog 2 weken en dan lekker even een weekje nog met z’n 5en naar Frankrijk!

 • CurlyJay

  Hello week 29! Wat gaat het toch snel. Nog 11 weken🤗
  Zijn jullie ook zo moe? Lijkt erger te worden en de pijn aan mijn rug en vermoeide benen pff. Oh en die lekkere trek in de avonduren hihi.

  Voor de rest mag ik niet klagen. Onze BabyBoy is heel de dag door lekker actief💙

 • Kimseerste

  Heel herkenbaar hahaha vooral die lekkere trek in de avond en weer veel moe! Hahaha

 • CurlyJay

  Hahahaa erg he!!
  Ben erg benieuwd hoe het zal zijn als we verder zijn😭😁

 • kimseerste

  Vandaag 29 weken! Waar het een paar weken zo snel ging lijken de weken nu voorbij te kruipen haha! (helemaal niet ongeduldig ;) )
  Hoe voelt iedereen zich??

 • Woezelenpipje
  Hallo week 29!Nog 11 weken te gaan😍
 • an3

  Klinkt goed nog 11 weken doorspoelen wat mij betreft

 • Een-Trotse-Mama

  Yeah alweer in week 29
  Nog 10 weken dan is de kleine man er💙

 • Loving-girl

  Nou zo gek, sinds dinsdag krijg ik extra magnesium voor mijn darmen ivm die ijzertabletten, maar ik krijg daar zoveel energie van, ik lijk wel hyperactief. Waarschijnlijk toch meer last van een magnesium te kort dan ijzer te kort hahahaha. Nu las ik dat een magnesium te kort ook hoofdpijn en enorme vermoeidheid kunnen veroorzaken. ZO apart wat een tekort aan een mineraal kan betekenen voor je lijf he...

 • Koekje86

  Geniet maar lekker van de terugkomst van je energie. Best gek dat 1 stofje in je lichaam zo'n invloed op je gehele gestel heeft

 • Kaatje1806

  Ik mag weer een weekje verder...see you there!

 • Mommy04

  waar trapt de baby bij jullie voooral?
  Mijne rechts in me zij .. ligt denk ik ook nog dwars als ik in me buik duw voel ik onder en boven niks namelijk haha

 • Loving-girl

  uuuhhmm boven schuiven beneden trappen (hij ligt nog in stuit) en aan de zijkanten wat duwen. Maar vooralsnog nog steeds in de weken delen. Wel bang voor als e straks geen ruimte meer is hahaha

 • NathalieBruens

  bij mij ene moment rechts ander moment links dacht ook altijd dat tie dwars lag maar is niet zo dat is dan of de billen die je voelt of voeten


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van maandag, 2 juli 2018 tot en met zondag, 8 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50