Naar de reacties

29 Weken zwanger

Week 29 begint bij zwangerschapsdag 203 en loopt tot dag 210.Het is je dertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 36,5 centimeter
Gewicht van je baby: 1100 gramDe huid van de baby wordt steeds gladder door de opslag van onderhuids vet. De huidskleur wordt daardoor nu steeds rozer.

De hersenen van je kindje ontwikkelen zich snel in deze periode. De meeste baby's zullen vanaf de 29e week op geluid reageren.

 

In dit derde en laatste trimester heeft de baby de grootste behoefte aan voeding. Eet daarom zo gezond mogelijk, en zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Vooral eiwitten, vitamine C, ijzer, calcium en foliumzuur zijn belangrijk. Er is nog best wat ruimte voor de baby om goed te bewegen, maar dat wordt iedere week krapper. Waarschijnlijk voel je de baby nu goed bewegen, en kan het er af en toe erg wild aan toe gaan. Er zit nu wel meer een ritme in de bewegingen. Op bepaalde tijden zal hij erg druk zijn, maar hij kan ook makkelijk urenlang rustig zijn en lekker liggen te slapen.

Veel vrouwen krijgen last van pijn in de rug en/of het schaambeen. Dit is meestal bandenpijn of gewone rugpijn. Die pijn ontstaat vaak door een verkeerde houding.

Misschien passen je schoenen niet meer. Dit is goed mogelijk, want het is heel normaal als je last begint te krijgen van dikke voeten. Je lichaam houdt namelijk steeds meer vocht vast. Probeer losse kleding te dragen die niet knelt. Door lang achter elkaar te staan kun je gezwollen voeten krijgen, maar ook is het zwaar voor je rug en heb je meer kans op spataderen. Afwisselend zitten en staan is daarom ook erg belangrijk.

Reageer in `29 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1427)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Momoff3
  Vandaag 29 weekjes zwanger van ons prinsje 💙💙💙
 • Kleine280

  29 alweer 😃😃😃 me handen jeuken om te gaan wassen!!!

 • Mommytobe1994

  Vandaag 29 weken!🎉🥳
  Maar nu komt de stress voor de bevalling én we hebben nog geen naam 😬! #help
  Eind april komen ze de babykamer leveren dus als die klaar staat dan kan ik eindelijk meer het gevoel krijgen dat dit ECHT is, en kan ik wennen aan het kamertje 😊
  Het is ons eerste kindje en verwachten een lief klein zoontje 💙 (uitgerekend eind juni)

 • Dvdt91

  29+6 vandaag morgen schuif ik een weekje op..
  Bekkeninstabiliteit check
  Onrustige benen check
  Pff deze 4e zwangerschap is zoveel zwaarder als de andere 3.. terwijl me kids al stukje ouder zijn dus dat is het probleem niet zo. Ik tel de weken al af..

 • Chudo

  29 weken en zaterdag eerste pakje uitgekozen en gekocht!
  Hebbem jullie aleen eerste pakje uitgekozen?

 • vlinder94

  Ja wij hebben een lekker boxpakje!🥰

 • Dvdt91

  1e pakje had ik al gekocht met 8 weken ofzo 🤣🙈

 • vlinder94

  Ja wij hebben een lekker boxpakje!🥰

 • Mamachiara

  Hey dames hier is de baby geschat op 1670kg en 41 cm . Hoe is het bij jullie met 30 weken ?

 • Denelientjes

  Ow wat gaaf dat ze 3d doen.
  Ik heb morgen een groeiecho bij de gyn dan kan ik het je vertellen 😁
  Wat 's je uk al groot zeg met 41 cm! En gewicht lijkt mij ook goed!

 • Mamachiara

  Ja gaaf e ik heb al kunnen spieken of ze op mij lijkt haha , ja vond het ook groot maar de gynaecoloog zei me dat ze perfect op schema ligt niet te groot of te zwaar haha. Want mijn jongst woog 4500 kg was heftig om hem eruit te duwen haha …. Laat morgen maar iets weten 😃

 • Mamachiara

  Straks om 17.40 naar de gynaecoloog wat spannend 😃 kijk er zo naar uit om haar weer te mogen bewonderen 🥰 hier doet de gynaecoloog standaard even een 3D echo

 • Mamachiara

  Straks om 17.40 naar de gynaecoloog wat spannend 😃 kijk er zo naar uit om haar weer te mogen bewonderen 🥰 hier doet de gynaecoloog standaard even een 3D echo


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 29

De bevaldatum van leden die 29 zwanger zijn is van zaterdag, 10 december 2022 tot en met vrijdag, 16 december 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50