Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je achttiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2308)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Stormy90

  Vandaag 17 weken
  Over 3 weken op precies 20 weken de 20 weken echo. Ik hoop zo enorm dat alles goed is. Dan kan ik genieten en gaan shoppen!

 • Beba

  Hallo 17 weken🙃
  Net een pretecho gehad and it is babygirl!!

 • Schip

  17 weken en gister weer een mooi hartje kunnen horen bij de verloskundige.

 • Kip92

  Hee dames. Even een vraag: hoeveel zijn jullie al aangekomen? Ik merk dat ik me er erg druk om kan maken omdat ik volgens mij wel bovengemiddeld ben qua aankomen. Ik zit nu op 5.8 kg en probeer 2-3 keer per week te sporten, elke dag 10000 stappen en niet te veel te snoepen.

 • Kim-1983

  Hier ook al 6 kilo erbij. Het houd mij ook bezig. Ik heb altijd fanatiek gesport en gezond gegeten maar helaas nu door een prenatele depressie met paniekaanvallen kom ik de deur nog nauwelijks uit. Ik eet ook veel ongezonder dan voor heen. Dus opzich zijn bij mij de kilo's wel te verklaren. Ik zou me er als je gewoon gezond eet en beweegt niet al te druk over proberen te maken. (Ik weet het, makkelijker gezegd als gedaan hihi) ieder lichaam is anders. Het zou zomaar kunnem dat je gewicht nu een tijdje stagneert of dat je vocht vast houd. Ik lees over vrouwen die ruime 20 kilo aankwamen en het vrij snel na de bevalling weer allemaal kwijt waren. Dus komt vast goed!

 • Kip92

  O wat naar zeg die prenatale depressie! Dan snap ik zeker dat je minder gezond eet en meer aan huis gekluisterd ben. Wel nu van het zonnetje proberen te genieten hoor, kan echt nog lekker zijn zo uit het windje ;).. Had je je vorige zwangerschappen ook last van depressies? Nou hopelijk knap je snel op! En laten we hopen dat we nu weer even een periode van minder aankomen ingaan haha. En anders na de bevalling weer aan de bak 👌🏻.

 • Kim-1983

  Hi kip92. Ik heb hier bij de vorige zwangerschappen helemaal geen last van gehad. In tegendeel ik heb me nog nooit zo goed gevoelt als tijdens de zwangerachappen van mijn kindjes. Natuurlijk had ik toen ook zwangerschapsklachten maar genoot enorm van het kindje wat in me groeide. Helaas zegt dat blijkbaar niets en kan dit je gewoom overkomen. Gelukkig een heel fijn weekend gehad, fijn om te ervaren dat er ook gewoon echt hele goede dagen tussen zitten! ❤😊

 • Anoniem_1993

  Ik weet helaas niet goed wat mijn begingewicht was. Ik denk 52 of 54 kg. Nu weeg ik 57 kg dus ben dan 5 of 3 kg aangekomen en vreemd genoeg maak ik mij er ook druk over. Dat is ook omdat ik juist niet sport en vaak veel te veel eet met het avondeten.. Ik weet ook niet goed wat 'normaal' is qua aankomen. Misschien maakt het nog verschil uit of bijv. je borsten heel erg gegroeid zijn, dan komen er ook snel kilo's bij :p

 • Kip92

  Haha ja die voorgevel is wel aardig gegroeid! Ik probeer gewoon Max 1 keer per 1-2 weken te wegen. Pest ik mezelf niet zo..

 • nummer3onderwegx

  52 kilo en dan maak je je druk om 3 kilo aangekomen?

 • Anoniem_1993

  Ja dat heb ik inderdaad geschreven --> "vreemd genoeg maak ik mij er ook druk over" Wat wil je precies met jouw reactie bereiken?

 • Si2020

  Week 17!!!

  Morgen mag ik even naar je kijken kleine spruit . 4 november hebben wij de 20 weken echo. zooo spannend.!!! Groei maar goed en gezond door lief klein wondertje van ons.!

 • Flamingootje

  Week 17😍

 • MandyGMF

  Welkom week 17, al bijna op de helft. Helaas wel zwangerschap suiker geconstateerd. Nog 3,5 week de 20 wkn echo. Reuze benieuwd of je helemaal compleet bent

 • Saaaarh

  Goedemorgen week 17. Ik voel je af en toe al lekker rondzwemmen 💙 Helaas daarnaast wel bloedarmoede en last van enorme banden pijn 🥴


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van zaterdag, 3 april 2021 tot en met vrijdag, 9 april 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50