Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je achttiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1777)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mamsievan2LM

  week 17! Morgen weer een echo. Ben zo benieuwd

 • Ltv

  Week 17 vandaag! Ik ben nog steeds heel misselijk heel de dag door, ontzettend vervelend. Maargoed, tis voor een mooi doel! Ik ben 5 kilo kwijt sinds dat ik zwanger ben. Maar daar maak ik me nog geen zorgen over.

 • Mamsievan2LM

  Ik ben al 6 kilo aangekomen hahahahah dat is wel een ding.

 • Ltv

  Maar jij hebt ook al een mooie buik toch? Ik heb nog helemaal geen zwangere buik, terwijl het mn 3e is🙈 best jammer haha..

 • Mamsievan2LM

  Ja klopt. Ben al goed zichtbaar zwanger Laten we het er maar op houden dat het door mn buik en mn (.)(.) komt. Dat streelt de ego nog wat Heb laatst nog broek aan gehad (maat 38 😭 long time no see) maaaar hij paste me nog wel bij de benen gelukkig....
  Dat was ook t enige whaha.

 • Mayadebij1989

  Wat vliegen de weken ineens voorbij, vandaag alweer 17 weken👣

 • sweethearts

  Nu alweer 17 weken zwanger, en wat gaat de tijd ineens snel als je de eerste 13 weken voorbij bent!
  Ik heb helaas sinds dit weekend WEER kennis mogen maken met bekkeninstabiliteit. Pijn aan het schaambeen en mijn onderrug. Vooral bij opstaan, draaien en lang staan. Ik weet uit ervaring ook al dat het niet beter zal worden. Ik heb gister echt gejankt omdat ik niet meer omhoog kwam. Gelukkig zijn mijn twee dochters al wat ouder en kunnen ze nagenoeg alles zelf, maar ik moet dus weer op mijn werk gaan vertellen dat ik niet meer alles kan en eigenlijk ook niet meer mag. En daar baal ik enorm van, want toch had ik de hoop de dans te ontspringen. Helaas.......

 • Carmen045

  Hier begon de bekkeninstabiliteit al met 6 weken. Vorige zwangerschap rond de 9 weken. En liep ik met 20 weken op krukken ter ondersteuning. Nu begin ik weer te merken dat het erger word. Me dochtertje is wel heel behulpzaam moet ik zeggen. ❤️

 • Juud1989

  Week 17+1! Voel me heel goed, maar sinds een paar dagen (denk ik) kennis gemaakt met bandenpijn. Een strak gevoel links en rechts net boven het schaambeen. Misschien toch door het sporten? Of omdat mn buik begint te groeien?
  Hoe gaat het sporten bij jullie? Tennis, hardlopen, krachttraining? Nog tips?

 • Tjoepie

  Yep, bekend gevoel al kunnen het ook de buikspieren zijn. Bandenpijn zit meer aan de binnenkant en zelf heb ik er met name last van als ik moe ben, moet plassen of een rare beweging maak.
  Ik sport weer (ballet) en merk dat mijn buikspieren sneller zeer doen. en mijn balans is anders, natuurlijk. ^^
  Gewoon goed naar je lijf luisteren. En baby, die van mij was heel druk na twee uur ballet. En o ja zwemmen is heerlijk!

 • Veronakje

  Hallo,

  Vandaag 17 weken en 2 dagen zwanger.
  Over iets minder dan 2 weken de 20 weken echo ook i.v.m. schildklier.
  Ik vind het allemaal erg spannend en heb nog niet het gevoel dat ik de baby voel.
  Wel heb ik al veel last van mijn rug helaas.
  Het is onze eerste zwangerschap.

 • Stesi

  Week 17! Bijna op de helft... Wij zijn er vorige week achter gekomen dat we een jongetje verwachten! :)
  De grootste uitdaging waar ik tegenaan loop is mijn fulltime werk.. ik voel me, waarschijnlijk door de combinatie met fibromyalgie, zo slap en futloos dat alles kracht kost. Me concentreren op werk is eigenlijk niet te doen. Ik ben al teruggegaan van 36u naar 32, maar vind dat eigenlijk nog steeds te veel en vind het lastig hier een goede keuze in te maken! Verantwoordelijkheid moet nog even verschuiven van werk naar baby :).
  Hoe voelen jullie je?

 • Mommy01
  Hoi allemaal!

  Ik heb deze echo gemaakt met 16 weken en 1 dag. Inmiddels ben ik 17 weken zwanger.

  Zouden jullie aan de hand van deze echo foto het geslacht kunnen bepalen en voor mij bevestigen? En hoe kan ik dat dan precies zien?

  Alvast bedankt!
 • Tati3

  Jongen!! :)

 • Samley

  Ik zou zeggen een jongen😀

 • sweethearts

  Ik vind dit duidelijk een jongen, ik heb namelijk al 2 meisjes en een derde meid op komst en dat zag er totaal anders uit. De echoscopiste heeft ook uitgelegd wat je moet zien als het een jongen zou zijn en toen liet ze mij een plaatje zien wat op deze echo lijkt!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van dinsdag, 17 december 2019 tot en met maandag, 23 december 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50