Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je achttiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2091)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • anmh

  Week 17! Tijd vliegt en tegelijkertijd ook niet! Na de 11 weken controle geen fysieke controle bij de VK meer gehad, en ook nu gaat de 20 weken echo (bij 19 weken) pas het 1e moment worden dat ik die uk ga zien/horen...! gek hoor, zo anders dan bij de 1e...
  Wel echt op t moment moeilijk last van m'n hormonen (of is het de lock down?): chagrijnig, emotioneel, prikkelbaar...

  Én ook het plassen 's nachts is begonnen! Arelaxt! mijn zoontje droeg ik heel hoog, toen hoefde ik pas rond 30-35 weken ;s nachts te plassen, ook niet in het begin toen mn baarmoeder nog zo laag groeide... Meer mensen al 'last' van het 's nachts eruit moeten?

 • Paprikaplantje

  Ja hier ook hoor! Ik had gehoopt dat het na het eerste trimester over zou zijn, maar het is iedere nacht eruit... En dan ook moeilijk in slaap kunnen komen.. grrr

  Ach ja, als alles maar goed gaat met ukje😊

  Wat lang geen controle zeg! Ik zou helemaal gek worden. Hier toevallig met 14 weken nog hartje kunnen luisteren ( geen controle) en de controle van 15 weken hier afgezegd helaas.....

  Hier nu ook wachten op de 20 weken echo met 19.2.
  Ik duim voor ons!! Succes!!!

 • JeLuMi

  Vandaag alweer 17 weken onderweg.
  Volgende week zou ik afspraak bij d VK hebben. Die gaat natuurlijk niet door. Gelukkig de week erop de 20 weken echo. Ik denk de kleine af en toe wel te voelen. Maar een bevestiging of alles goed is daar binnen zou ik wel erg fijn vinden.

 • sabien2020

  Afgelopen donderdag bij de gynaecoloog geweest voor een controle.
  Al sinds vorige week vrijdag bleef ik binnen met de kinderen. Dus ik zat in het ziekenhuis niet heel erg op mijn gemak tussen de andere mensen.
  De echo was wel een lichtpuntje! Even niet denken aan hoe de wereld op zijn kop staat, maar kijkend op het scherm naar een klein mini mensje. En dat kleine mensje blijkt een meisje te zijn. 💗
  Zat ik er even faliekant naast. Ik had echt het gevoel dat het een jongetje zou zijn. Had al een jongensnaam bedacht en zat op internet meer naar babyjongens dingen te kijken.
  Maar hallo klein meisje! Mijn dochter is helemaal blij want die zat al te hopen op een zusje.
  💗
  Verder voel ik mij gelukkig lichamelijk wel goed in dit termijn.(behalve mijn bekken, daar heb ik wel echt last van).
  En hoe vergaat het jullie nu in de zwangerschap??
  🌸💕🌸💕

 • Nyn2020

  Gefeliciteerd wat leuk dat je een meisje krijgt gezellig een zusje voor je dochter 😁. Begrijpelijk dat je liever niet in het ziekenhuis komt maar als je de maatregelen in acht neemt moet dat prima kunnen hoor ☺️. Werk zelf in het ziekenhuis dus kom er iedere dag. Ze hanteren strenge regels zodat er niet teveel mensen komen.

  Zelf kan ik ook niet wachten op mijn 20 weken echo, checken of alles goed is en of we een jongen of een meisje gaan krijgen 🤗, zoo spannend 😄

 • wishforanewbaby

  Hé Dames,
  Herkennen jullie ook een lang aanhoudende ‘zeurende’ pijn heel laag in de buik?
  Vandaag nu een paar keer over gehad....
  ben wel heel blij dat ik ons kleintje nu af en toe voel, maar dit voelt toch weer wat angstig..

 • Jhd

  Ja heb ik vorige week ook een paar keer gehad. Verloskundige gaf toen aan dat mn buikje heel hard gegroeid is en dat dit die pijn kon veroorzaken.. :)

 • wishforanewbaby

  Oke, dankjewel! Dat voelt niet ‘fijn’ hé?!! Vandaag heb ik het ook nog niet weer gehad😊

 • An20

  Hé dames! Hoe gaat het bij jullie? Ik heb echt flinke hoofdpijn.. nog meer daar last van?

 • Babytje02

  Heb ik vorige week 4 dagen last van gehad, echt rot!!

 • An20

  Bah!! Echt van die bonkende hoofdpijn, lijkt wel migraine? Wat kan je er tegen doen?

 • marleen2020

  Nemen jullie extra maatregelen vanwege het Coronavirus?

 • sabien2020

  Ik probeer echt binnen te blijven. Alleen afgelopen donderdag moest ik voor controle toch naar t ziekenhuis naar de gynaecoloog.
  Dan hangt er toch een beetje een ongemakkelijke sfeer.

 • marleen2020

  Snap ik. Ik blijf ook zoveel mogelijk binnen. Ga alleen eruit voor een kleine wandeling of voor een bezoek aan de verloskundige. Verder blijf ik thuis. Tis even niet anders :(

 • wishforanewbaby

  Volgens mij kunnen we niet veel meer, dan voorzichtig zijn, geen mensen uitnodigen, vaak handen wassen en vooral veel thuis blijven.🍀
  Ik heb een eigen salon en heb besloten de zaak voorlopig te sluiten.

 • marleen2020

  Klopt. We zullen moeten afwachten wat het virus gaat doen. Ik hoop echt zo erg dat de zomer het virus zal gaan indammen, maar ik ben bang dat dit niet het geval zal zijn.

 • -kat-

  Als zwangere verpleegkundige gewoon blijven werken. Ze kunnen niemand missen nu en benadrukken dat zwangeren niet tot de risicogroep behoren 😕

 • marleen2020

  Heftig. Terwijl ik toch t idee heb dat t immuunsysteem van zwangeren een stuk zwakker is. Heel veel succes en sterkte de komende tijd. De zorg heeft maar een ongekende taak op dit moment 🍀

 • An20

  Jup!! Ik werk thuis sinds vorige week al.. wel in overleg met de arbo. Verjaardag van mezelf gecanceld.. en jij?

 • marleen2020

  Ik heb 3 eigen bedrijven. 1 zet zich in voor ouderen. We zijn nu onze werkwijze aan het omgooien en proberen de ouderen sociaal te ondersteunen door ze te bellen of brieven en kaartjes te schrijven. Ook ben ik nu met supermarkten in gesprek om te kijken of ze levensmiddelen pakketten kunnen leveren bij ouderen die nog zelfstandig thuis wonen. Maar alles via de mail en tel vanuit mn huis regelen is toch lastig. Maar ik blijf wel thuis, gezondheid gaat voor.
  Mn andere bedrijf richt zich op schoolmaatschappelijk werk, maar dat is voor nu niet mogelijk gezien het sluiten van de scholen.
  T andere bedrijf waarvoor ik als zzper aan de slag ben is afhankelijk van het hoofdkantoor in Italië. Daar ligt alles plat... dus werken gaat lastig.
  Als zzper/ondernemer merk ik de financiële klappen al behoorlijk. Maar goed, het is dan ook een crisissituatie.

  Dus ik en mijn vriend blijven thuis. Ga geen sociale contacten aan en was 10.000x mn handen... Ach Ja. Zolang het maar goed gaat met de kleine. Morgen naar de verloskundige. Mag alleen langskomen voor metingen. Vragen moeten telefonisch gesteld worden. Tis even niet anders.

 • Mamatje7
  Nog meer dames zwanger van een volgend kindje en geen buik???nummer 7 is op komst maar noppes zwangere buik deze keer.. wordt er zo onzeker van ook al groeit de kleine als kool. (Vorige week echo gehad alles was meer dan oké)
 • Dosha

  O wauw!! Nummer 7! Wat super leuk en gezellig!!
  Hier is nummer 4 onderweg, maar qua buik het tegenovergestelde...! Soms weet ik al niet meer waar ik hem kwijt moet of hoe ik lekker kan zitten en liggen haha...
  kan me heel goed je onzekerheid voorstellen! Wat dat betreft ben ik blij dat ik zo mega snel aan het groeien ben. Bij mijn oudste duurde het ook mega lang voordat je IETS zag....
  Komt vanzelf! De echo’s zijn dan wel extra fijn.
  Ik voel onze kleine man ook al flink schoppen. Voel jij al iets? Want dat zou hopelijk ook een hoop onzekerheid weg halen bij jou.

 • Mamatje7

  Oow ja dat wel. Ons kleine rambo'tje zorgt voor leven in de buik. Zelfs men man geeft em al een paar keer mogen voelen stampen. Zijn geen duwtjes meer maar echte stampjes. Op de echo zagen we dat hij enorm lange benen geeft 🤭

 • Dosha

  O wat fijn!! Lekker laten schoppen haha! Hier ook eer zeer lange benen meneer in de buik
  Nu maar hopen dat je snel mag gaan groeien!! Is toch stiekem erg leuk om te kunnen showen dat je zwanger bent!

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  Zaterdag had mijn man ook een foto van mij gemaakt en ik dacht echt: huh waar is mijn buik op de foto? komt vanzelf toch!!

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  Maandag is mijn lievelingsdag.. dan ga ik weer een weekje voorruit in de zwangerschap. Heerlijk!! het mag van mij lekker snel gaan. 😁

 • Amber2020

  Die wisseldagen gaan voor mijn idee iedere keer zo snel🙂 verbaas me daar telkens weer over. Bijna al op de helft😍 Hoeveelste kindje gaat het worden?

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  deze zwangerschap gaat ook wel sneller dan mijn vorige zwangerschappen. dit word ons derde kindje. en voor jou?

 • Amber2020

  Wat leuk!!! Voor ons ook de derde😃 Herken het wel het gaat onwijs hard komt omdat we gewoon een druk leven er om heen hebben hé?😜

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  Ahh wauw extra leuk na 2 jongens een meisje!! ik vond het zo speciaal om een dochter te krijgen en om te hebben nu.

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  Ik vermoed een meisje! maar we horen het met de 20 weken echo!
  En wil jij het weten?

 • Amber2020

  Oo spannend altijd weer dan. Wanneer staat de 20 weken echo gepland? Wij weten het al het gaat een meisje worden😍 En we hebben al twee jongens, ze vinden het geweldig.

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  leuk ook een derde!!
  ja ook en het is minder nieuw dus ben je (ik tenminste) minder gefocust op alleen de baby.

 • Amber2020

  Ja dat is zeker zo. Weet je al wat het gaat worden?

 • Suusar

  Voor mij kan het ook niet snel genoeg gaan! Zo spannend allemaal. Hoe voe je je?

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  opzich wel goed.. wel een stuk lager energie niveau en nog wel 5 dagen per week een hele irritante hoofdpijn. gelukkig niet meer zo extreem als de eerste weken. dat liep elke keer uit op een migraine aanval.

  hoe voel jij je?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van vrijdag, 4 september 2020 tot en met donderdag, 10 september 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50