Naar de reacties

17 Weken zwanger

Week 17 begint bij zwangerschapsdag 119 en loopt tot dag 126.Het is je achttiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 18 centimeter
Gewicht van je baby: 150 gram

Omdat het hCG vorige week is vervangen door progesteron, zijn de meeste bekende kwaaltjes (bijvoorbeeld misselijkheid) voorbij. Echter kunnen daar weer andere dingen voor in de plaats komen, zoals bekkeninstabiliteit.

De ergste bezorgdheid verdwijnt ook vaak rond deze tijd. Dit komt doordat veel vrouwen rond deze tijd leven in hun buik beginnen te voelen.Je baby kan geluiden van buiten opvangen, zij het erg dof. Luide geluiden kunnen sommige baby's irriteren.

Zo halverwege de zwangerschap zien veel vrouwen er stralend uit, het haar en de huid kunnen zichtbaar mooier en in betere conditie zijn.

Je baby is nu in staat om hoofd, mond, lippen, armen, vuisten, handen, benen, voeten en tenen te bewegen.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `17 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1703)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • MilaL

  Vanaf morgen mag ik mij ook 17 weken zwanger noemen! Ben nu al trots op mijn kleine 🌸

 • LieveMara

  💗Goedemorgen week 17 😍 net met een schopje wakker geworden. Als ik 't een schopje kan noemen 😂 tis meer dat ik me omdraai en kleine even protesteerd of omrolt.. Fijne week allemaal🤗

 • Anne-Sofie
  Hoera! Er komt een jongetje bij. Helemaal in de wolken
 • Yvonne888

  Gefeliciteerd schat

 • littlefreckle

  Gefeli!! :)

 • ZoSpannend

  Hallo mama's!!!
  Week 17 alweer, gaat best snel he?
  Of ben ik daarin de enige? ;)
  Afgelopen zaterdag zijn wij er via een gender feestje achter gekomen dat wij er een zoon bij krijgen!! Mega trots! En ik dacht dat het genieten na al die misselijkheid nu wel kon beginnen.
  Helaas!! Ik heb elke week wel een bloeding. Niet veel, maar wel vaak dus.
  Zo vervelend! Hier (bijna) mama's die dit herkennen? Ik had dit niet bij de vorige 2 zwangerschappen.
  Ik krijg waarschijnlijk een afspraak bij de gyn.(donderdag gesprek met de vk daar over) Maar ben benieuwd of het bij iemand van jullie bekend is en wat het was. Zonder mij bang te laten praten natuurlijk 😜😜

 • Anne-Sofie

  Ik heb bij alle 3 m'n zwangerschappen in het eerste trimester bloedingen gehad. Deze keer zo'n 6 weken lang. Het had iets te maken met het groeien van de placenta tegen de baarmoederwand of zoiets?? Onschuldig iig. Hoop dat het bij jou ook onschuldig is

 • ZoSpannend

  Ok, bedankt voor je antwoord.
  Bij de echo van mn 1e bloeding in het ziekenhuis (omdat eigen vk druk was) zei ze me dat het misschien kon komen door laagliggende placenta.
  Vk en echoscopiste van de geslachts bepaling zeiden beiden dat ie aan de voorkant lag. Ik wil in elk geval daar over nu zekerheid hebben.
  Vk denkt aan een bloedvaatje.
  Maar knapt dat zo vaak dan?
  Heb echt geen idee.
  Bij mn 2e heb ik ook 6 weken bloed verloren. Dat begon met een vloedgolf van bloed en daarna niet veel meer. Die reden was toen een hematoom. Die heb ik nu niet dus is het niet te vergelijken. Ben echt benieuwd of er nog iets uit gaat komen.

 • MamavanDouniia

  Hellooo week 17 alweer 😍😍

 • Shirley30

  Ik ben nu zwanger van de 2e. Mijn zoontje voelde ik bij 17 weken. En nu mijn 2e zwangerschap al vanaf 15 weken al.. omdat het bekend gevoel is en je herkent de schopjes

 • Denisegaatvoorde2e

  Hebben hier meer dames een compleet andere zwangerschap dan hun eerdere zwangerschap(pen) nu 17 weken en voel me meisje echt amper. Dagelijks maar een enkele keer waar ik bij mijn zoon echt al wel voeten kon voelen. Heb een vermoeden dat de placenta nu aan de voorkant ligt.

 • mijn~meisje

  qua gevoel is het niet heel anders, mijn 2e voelde ik ook met 13 weken en deze ook. Ik voel nu vaak dagelijks echt al beweging, geen vinders etc maar echt schopjes. Wel voel ik mij lichamelijk weer heel anders als de andere keren.

 • Denisegaatvoorde2e

  Vanaf vandaag voel ik haar ineens veel meer. Ik kreeg afgelopen maandag bij toeval een extra echo. Toen was ze erg beweeglijk maar voelde er echt niks van haha. Kan niet wachten tot haar papa haar ook kan voelen.

 • mijn~meisje

  ooo ik ben eigenlijk behoorlijk benieuwd naar het geslacht. Ik heb geen idee en we moeten nog bijna 3 weken wachten voor we er achter komen. Andere ook zo nieuwsgierig~?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 17

De bevaldatum van leden die 17 zwanger zijn is van maandag, 23 september 2019 tot en met zondag, 29 september 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50