Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (761)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • kat-

  Vandaag 26 weken. Bij vk geweest alles was goed, lage bloed druk maar niks om me zorgen over temaken. Gaat wel lekker snel nu.

 • Jusme

  Vandaag 26 weken en 3 dagen zwanger van ons prinsje... en wat een drukte maker is het😍... nog even wachten tot eind oktober ❤

 • ElsaTdV

  En toen waren wij alweer 26 weken, vorige week suikertest gehad (armen zijn er nog altijd blauw van) maar gelukkig was alles goed en is mijn ijzer ook in orde.

  Ben op vakantie flink gebeten door teken dus vandaag een eenmalige pil gekregen hiervoor. Hopelijk geen gekke Lyme ziekte voor mij en de kleine. Verder moet ik echt extreem veel plassen. Hebben jullie daar ook last van? Mag van mij wel weer een beetje zakken haha 😃

 • Risheen

  Vandaag 26 weken
  😍😍💙💙

 • Sleeperson

  Het drinken van het suikerdrankje verliep prima. K'voel me niet slecht. Ze heeft 3 tubes bloed afgenomen om vanalles te testen. Waaronder toxoplasmose, aangezien ik niet immuun ben even controleren of ik niets heb opgelopen. Ondertussen heeft ze ook m'n kinkhoest vaccin gezet.

 • 3love

  Slim, ik ga deze ook halen...ergens in de loop van volgende week denk, wordt deze vergoed eigenlijk?

 • Sleeperson

  kinkhoest vaccin wordt in België vergoed voor de beide ouders, Nl weet ik niet.

 • 1ekindjeopkomst

  Dag mama’s allemaal. Vandaag ben ik te weten gekomen dat ik zwangerschapsdiabetes heb. Het is mijn eerste kindje en ben dus super ongerust. Is er nog iemand onder jullie die dit heeft? Of al heeft meegemaakt?

 • 2bmom2

  26 weken zwanger van de 2de en al sinds week 16 suiker. Bij de eerste vanaf week 24. Is goed te doen je merkt vanzelf wat wel en niet kan. Alleen jammer op alle dingen die al niet mogen ook het snoepen komt. Eerste zwangerschap net geen 10 kilo aangekomen en bij deze tot nu toe nog geen 4. Dat is dan wel weer een voordeel

 • Babysept

  Ik heb me vandaag ook moeten testen op zwangerschapsdiabetes. Helaas hield ik het drankje niet binnen omdat mijn lichaam na een half uur niet goed werd en het eruit wilde gooien. Ze zeggen dat dat niet een heel goed teken is omdat je lichaam die hoeveelheid suikers aan moet kunnen. Weet dus nog niet of ik het heb, volgende week hele dag in ziekenhuis om bloed te prikken paar keer per dag.
  Hoe voelde jij je na het innemen van dat drankje? Of heb je dat niet hoeven doen? Maak me ook beetje zorgen...

 • 1ekindjeopkomst

  Ik heb dat drankje idd ook moeten drinken. Het ging vlot binnen maar daarna voelde ik me ook helemaal niet goed. Denk door op een nuchtere maag zo een bom suikers in te nemen. Heb wel niet moeten overgeven. Wel heel erg zweten, misselijk, net of ik ging flauwvallen. Er zat nog een vrouw naast me in de wachtzaal en die is wel even moeten gaan liggen omdat ze zich ook niet goed voelde. Sewes een afspraak in het diabetescentrum die zullen me wel meer kunnen vertellen. Laat jij ook alvast maar weten of alles goed was of niet.

 • Sleeperson

  Ik moet maandag het drankje drinken, ik zie er al tegen op als ik het zo lees. Ik moet het om 8u45 drinken en om 9u45 binnen bij de dokter. K'zal grote honger hebben xD En flauw zijn zo lang nuchter blijven.

 • 1ekindjeopkomst

  Ik heb de uitgebreide test moeten doen. Om 8u30 in het ziekenhuis zijn (12u nuchter), bloed prikken, suikerdrankje drinken, 1uur wachten, bloed prikken, weer 1 uur wachten en opnieuw bloedprikken.

 • Sleeperson

  Amai das lang nuchter blijven.

 • Sleeperson

  Vandaag aangekomen in week 26. Deze ochtend op controle bij de vroedvrouw. Beide meisjes waren heel actief. Ze lagen beide met hun hoofdje naar beneden. Deze namiddag dan mijn rug laten masseren bij de kinesist. 😊

 • 3love

  Yes hier ook geland in week 26, wat zie ik op tegen de warmte ‘zucht’ gelukkig komt mijn poets vandaag dus ff boodschapjes doen en mijzelf trakteren op een nieuwe handtas dan met de benen omhoog, binnen, deuren dicht ;))

 • Sleeperson

  De warmte is ook niet m'n beste vriend .Groot gelijk dat je jezelf eens trakteert. Bij mij staat de pot spaghetti saus te pruttelen en dan heel de nm rusten in de zetel. 😊

 • Kelly889

  Liggen we dan in het ziekenhuis aan de weeën enremmers en prikken om je longetjes te laten rijpen veel te vroeg heb ik al vruchtwater verloren tot op heden stabiel zal veel bed rust worden als ik thuis komt mits die alsnog geboren

 • 3love

  Hoe is het nu met je/jullie?

 • 3love

  Oef, sterkte!

 • Babysept

  Oei hopelijk kan je kindje nog even lekker doorgroeien in je buik! Veel rust nemen en succes!

 • Sleeperson

  Oei. Hopelijk blijft je kindje nog eventjes zitten. En bed rust zal inderdaad geen overbodige luxe zijn eens je thuis bent.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van maandag, 19 november 2018 tot en met zondag, 25 november 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden