Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1361)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Snowman

  Vandaag 26 weken. Nesteldrang is begonnen. 🤗 Bij jullie?

 • Liza37

  26 weken en in Zuid Afrika! Wat is ze lekker actief in m’n buik. Voel me nog steeds zo goed, dankbaar dat ik met 6 maanden nog gewoon alles kan doen: safari’s, klimmen over rotsen en lange wandelingen. Hopelijk blijft dit zo goed gaan 🙏

 • babyfluit

  Week 26🥰 Wat ben je lekker druk lief meisje. Nog ongeveer 14 weken. Bizar hoe snel dat zal gaan! Blijf nog maar even in mama’s buik groeien. We kunnen niet wachten om je over 14 weken te ontmoeten ❤️

 • Mommaof2

  Yesss belandt in week 26.
  Wat voel ik de kleine meid lekker veel, ik kan daar zo van genieten
  Aanstaande maandag hebben we de 3D/4D echo, spannend en zo veel zin in!
  Nog minder dan 100 dagen en dan hebben we haar in onze armen, wat gaat het stiekem toch eigenlijk snel.

 • Daniëlla85

  Week 26..🥰

 • Shrimp

  Zo ik ben wel heel gemiddeld blijkbaar ( heeft de zolder als project aangepakt 🤣… de zolder ook echt , lekker belangrijk..)

 • Lopoost

  Al weer over de 26 weken, het gaat zo snel nu. Ons meisje is zo lekker druk en actief- dat zal wat worden. 💖

 • Yune

  Nog minder dan 100 dagen voordat de kleine man er is... spannend!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van zaterdag, 29 april 2023 tot en met vrijdag, 5 mei 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50