Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (875)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anoniempjeex

  Week 26. Donderdag komen de meubels en kinderwagen binnen 💙 zo leukk

 • Noudje89

  Super leuk!! Bij mij komt woensdag het kamertje binnen en zaterdag de kinderwagen. 💕 Zin in!!

 • Anoniempjeex

  Ja leuk he. Nu wordt het echt 😍

 • Anoniempjeex

  Week 26. Donderdag komen de meubels en kinderwagen binnen 💙 zo leukk

 • mama-van-J-en-A-en-L

  Hallo week 26 😍

 • Mamainhetbuitenland

  Yay alweer 26 weken!! De tijd gaat snel. We moeten begin april wel ons huis uit en hebben nog niks anders! Dat brengt wel spanning en veel harde buiken met zich mee. Gelukkig niet meer pijnlijk... Maar ik geloof dat er wel een nieuw huis voor ons mooie gezin komt! :)
  Nesteldrang is erg aanwezig... heel lastig als je nog niet weet waar de baby slaapt haha. Wie heeft er ook 'lasť van?

 • MamaItalia

  Oh spannend een nieuw huis! Hier zijn we gister naar Ikea geweest. De kamer voor onze meiden is besteld (tot nu toe had onze dochter oude meubels in haar kamer). Dochter zal met haar zusje slapen (al houden we haar de eerste 1 of 2 jaartjes bij ons op de kamer) en grote broer houdt zijn kamer. Ik heb vandaag de hele dag de speelhoek zitten opruimen. En een heleboel weggegooid. Dus ja nesteldrang is sterk aanwezig

 • Mmarit

  Aah jeetje meen je, dat is wel heftig zeg. Hoop dat jullie snel weer een ander fijn plekje vinden.
  Hier ook enorme nesteldrang, alleen zijn wij net verhuisd en druk aan het verbouwen etc. De babykamer moet nog gemaakt worden. De zwangerschap kwam totaal onverwachts, dus moesten boven alles anders indelen. Hardstikke leuk, hebben we straks 3 roze kamers😍

 • Mamainhetbuitenland

  Wat heerlijk! Lekker je eigen plekje gaan inrichten. En 3 roze kamers... hier straks ook! 😍 Of nou ja, met een beetje geluk 2. De meeste huisjes hebben hier in CZ niet meer dan 3 slaapkamers. haha dus de twee oudste samen op een kamertje.

 • Mmarit

  Wat toevallig😁😁 ook 3 meiden straks!! Superleuk!!
  Nou ben die bende hier wel echt zat hoor, liever gister klaar dan morgen haha

 • Miniz3

  Wat jammer dat het zo rustig is hier.. Hoe gaat het met jullie? Ik mis zonlicht! Voel me echt depri met dit weer :( . Verder gaat het wel weer goed, ben flink ziek geweest met ziekenhuis opname.. baby doet het goed en ligt volgens mij in een stuit want de hardste trappen krijg ik onderin.. auw. Iemand nog een 3d echo in de planning? Lijkt mij wel leuk maar vind het zo prijzig...

 • Beau86

  Het weer doet idd geen goed. Had er een paar weken geleden ook behoorlijk last van. Ik heb een 9 maanden dagboek en alles van me afschrijven hielp mij. Wat ik verder graag doe is de baby uitzet controle en shoppen wat ik nog nodig heb. Ik werk helaas niet meer dus de dagen duren lang, maar ik ben druk met de voorbereidingen van onze verhuizing over 7 weken. Wij hebben een onbeperkt pret echo pakket, dus kunnen zo vaak we willen (3D) echo's laten maken. Ik vind het echt heel bijzonder om zo al een glimp van je kleine te zien. Wordt je de gelukkigste vrouw op aarde van ☺️

 • ~mammie~

  26! 🥳🥰

 • Venijntje

  26weken bereikt.

  En alles is dus al klaar. Suikerbonen de kaartjes zijn besteld.
  Over 3 weken de laatste spullen kopen.
  Ze weegt 900 gram nu.
  Echt genieten en aftellen

 • MarchBaby

  Jeeeej week 26!! Het gaat zo snel nu opeens... Gelukkig maar hihi


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van vrijdag, 24 mei 2019 tot en met donderdag, 30 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50