Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (945)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • littlefreckle

  Alweer 26 weken! 🥰
  Alleen behoorlijk last van maagzuur.
  Maar verder gaat het goed :-)

 • Mommy__

  Hello week 26🤰🏻💓💓

 • Denisegaatvoorde2e
  Wowie vandaag alweer 26 weken zwanger van mn meisje. Vandaag gelijk begonnen met het zelf maken van allerlei leuke spulletjes voor in de babykamer. Voorheen alles op bestelling maar nu het voor mijn eigen kleintje is, is het nog leuker in de knutselkamer. Lekker hobbyen.
 • M-

  Wat super leuk dat je zo handig bent! Leuke stofjes zeg :)

 • Denisegaatvoorde2e

  Jaa. Nooit gedacht dat ik dat kon hoor haha. Inmiddels maak ik bijna complete babyuitzet spullen. Super leuk. Vooral omdat ik nu alles voor mezelf kan maken

 • djurresmama
  Heerlijk genieten van de kleine man. Echo van vanmorgen.
  Gewicht is op 837 geschat nu
 • Saar1986

  26 wkn wow wat zijn we ver waar je eerst zo onzeker over voelde is er nu vol vertrouwen in onze kleine man die het zo goed doet.

  Meneertje heeft veel vruchtwater en groeit als kool al me BM zit al hoger dan normaal zei de gynaecoloog, ik begin het langzaamaan zwaarder te vinden met twee kinderen en bekkeninstabiliteit en me ziekte die ook niet helemaal rustig is maar verder gaat het goed hier over 3 wkn weer een groei echo en pretecho 4d krijg ik van man lief voor moederdag zo lief

 • Nas

  26w+4 dagen vandaag het begint zwaar te worden, vooral als je nog werkt. Ik wil nog blijven werken tot 4 weken voor mijn uitgerekende datum. Ik heb last van lage bloeddruk, voel me terug wat vermoeider hebben jullie daar ook last van?

 • tienus

  Daar zijn we dan, week 26 wat een mijlpaal weer, aftellen is echt bezig en voor mijn gevoel gaat het ook hard!

 • mamafab84

  Nog meer die last hebben van maag/darmkrampen? De eerste 2 dagen had ik er ook diarree bij maar dat is over gegaan. Alleen heb ik een paar keer per dag nog darmkrampen. Het is een week geleden begonnen. Erg vervelend.... of zou het een voedselvergiftiging geweest kunnen zijn?


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van donderdag, 19 september 2019 tot en met woensdag, 25 september 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50