Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (923)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • PuppyWaf

  Jaaa week 26.
  Weer een mijlpaaltje behaald

 • M.E.

  😍

 • Veertje19

  Aangekomen in week 26! Hebben jullie ook info over de kinkhoest vaccinatie tijdens de zwangerschap gekregen? Wat zijn jullie meningen hierover? Gaan jullie het doen of niet? Ik weet niet zo goed wat verstandig is..

 • siemmie

  Ja hier ook de info gehad. 5e zwangerschap maar eerste keer dat ik er van hoor.
  Ik ga het zeker doen want ik woon in een gemeente waar de vaccinatie graad maar op 69% ligt
  En het voordeel vind ik ook dat de baby die vaccinatie van 2 maanden kan overslaan..

 • Jo0o0o0

  Heb het er toevallig net met mijn man over. Het kan geen kwaad lijkt me. Maar is het nodig? Hoeveel kans is er dat de kleine het krijgt. Al onze kids zijn ingeënt. Familieleden zijn ingeënt. En vanaf de leeftijd van 2 maanden wordt de kleine zelf ingeënt. Ik twijfel ook..
  Het zal niet nadelig zijn, maar heeft het werkelijk zoveel voordelen?

 • Esy

  Goeie morgen!

  Vandaag alweer de laatste dag in 26 weken, ook deze week is weer voorbij gevlogen
  Nog maar een weekje, dan zitten we alweer in het 3e trimester! Het komt al dichterbij dat we onze kleintjes gaan ontmoeten

 • GeDe1209

  Week 26! Ben zooo ongeduldig haha...

 • Esy

  Vanmorgen bij de verloskundige geweest. Moet echt rustig aan gaan doen. Bloeddruk is voor mijn doen behoorlijk gestegen. Was vorige keer 105/50 en nu 120/65. Hou ook heel veel vocht vast dus bij twijfel moet ik bellen. Ze zijn bang dat het hellp syndroom gaat worden (zwangerschap vergiftiging).

  Ze zit ook nog steeds op der kont. Het is geen dikkerdje dus er is nog wel ruimte om te draaien. Ze zit met der kont op me bekken, voetjes ik me blaas en hoofd in me middenrif.

  Ben nu 26+3 dus nog zo’n 12 weekjes tot de inleiding.

 • CoCo29

  wat vervelend zo een hoge bloeddruk.. hier gelukkig nog geen last van. vorige zwangerschappen steeds op t eind en dan zo hoog. vd week ook weer bij de vk geweest .. kreeg een stagiaire erbij ze kon t hartje niet goed vinden maar gelukkig omdat ik mijn ukkie voelde schoppen kon ik haar aanwijzen waar ze t beste kon meten met de dopler. en tada meteen t hartje morgen even spieken bij de pret echo leuk leuk leuk zin in hoop zo dat ze er ook gunstig voor ligt en dat we niet weer kiekeboe krijgen haha.
  nou als je zo leest nog 12 weekjes tot je inleiding is zo voorbij .. t gaat enorm snel he! ik denk ook gewoon dat als je al kindjes heb rondlopen dat t daarom zo snel gaat! bij mijn eerste duurde die 9 maanden zooooo lang en 2e ging t al sneller maar nu .. hou op hoor haha

 • Esy

  Het gaat wel snel he! Maar ik weet niet of het nog steeds zo snel gaat als ik zo rustig aan moet doen. Dan gaan de dagen wel heel lang duren 🙈

 • CoCo29

  komt vast wel goed hoor.. ik moet vanwege al die harde buiken ook even pas op de plaats maken. gewoon iets vaker even 5 min zitten of liggen en niets doen. en al t til werk even beperken tot zo ver t gaat. moet zeggen dat ik deze week ook eigenwijs ben geweest en veel heb verplaatst en getild enz enz en nu ben ik zo moe . gelukkig weekend! ff geen race op de klok hihi.

 • Esy

  Herkenbaar. Ik doe ook standaard te veel. Waardoor ik elke avond op een kruk onder de douche zit met harde buiken 🙈

  Die hormonen helpen ook zo lekker. Loop continu met Dettol sopje, stofzuiger, dweil, rol vuilnis zakken enz rond. 🙄🙈

 • Peye3

  Dat is vervelend zeg😔 hier ook last van hoge bloeddruk met behulp van medicatie onder controle nu gelukkig 140/85 ben benieuwd hoe hoog het straks zal zijn, want naarmate je de bevalling nadert hoe hoger de bloeddruk wordt. Doe maar rustig aan 😘

 • Esy

  Oh jeetje, dat is ook vervelend! Heb je dat de andere zwangerschappen ook gehad?

  Dit is compleet nieuw voor mij. Ik heb de andere 3 keer tot de laatste dag lage bloeddruk gehad en daardoor ook duizelig en niet lekker voelen.

 • Peye3

  Ja helaas met de vorige zwangerschappen ook hoge bloeddruk en ook ingeleid dus ik verwacht bij deze ook dat ik ingeleid word, vind ik totaal niet erg😅. Lage bloeddruk is ook niet fijn hoor!!bij hoge bloeddruk voel je eigenlijk zelf niet veel maar is schadelijk voor de baby. Sterkte dames

 • Oemmm

  Kraamzorg intake gesprek gehad en morgen weer een controle bij de vk. Hebben jullie dat ook al gehad de intake?

 • Peye3

  Nee nog niets van ze vernomen, waarschijnlijk nemen ze binnenkort contact op en ben benieuwd of ze langs komen of telefonische wordt geregeld, bij de andere 2 had ik een andere kraamzorg maar nu heb ik een nieuwe dus we zullen zien🤔

 • Esy

  Ik word dinsdag gebeld voor de intake. Omdat het de 4e is doen ze het via de telefoon.

 • I-surrender

  Ik heb 1 mei de intake van nr4 maar ze kkmen thuis langs, de mevrouw vroeg wat ik wilde, wellicht omdat het dan precies vakantie is en de kinderen dan alle drie thuis zijn... om dan te telefoneren..kan best een uitdaging zijn

 • Esy

  Daarom heb ik ook aangegeven de 2 weken van de mei vakantie liever niet te doen 🙈
  De kans dat het een grote uitdaging word met 3 rond rennende gillende kinderen die elkaar proberen af te slachten is groter dan dat het soepel verloopt 🤣🤣😅

 • I-surrender

  Haha had ook gekund, over het algemeen gaat dat hier prima.

 • Esy

  26 weken! ❤️

 • Oemmm

  Week 26 mijlpaaltje❤️


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van maandag, 22 juli 2019 tot en met zondag, 28 juli 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50