Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1044)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mar-82

  Hoi week 26

  Ik heb het meeste ook alwel bij elkaar.. Alleen nog het geboortepakje Dat is wel een voordeel dat het de derde is

 • kikkervisje93

  Ik heb vrijwel alles bij elkaar

 • Fleurietje

  Hi meiden, zijn jullie al flink wezen shoppen? En hebben jullie bijvoorbeeld al een kinderwagen etc?? Ik koop zo nu en dan wat maar een kinderwagen heb ik nog niet..... jullie?

 • Dame09

  Alle grote zaken hebben we ondertussen in huis. Wij moeten vooral nog dingen als kleertjes, hydrofiele doeken en alle verzorgingsproducten enzovoorts.. Meubels, kinderwagen, box, kinderstoel allemaal via Marktplaats aangeschaft. Erg blij mee :)

 • Esther-1975

  "De enige sport die goed te doen is tot het eind is zwemmen"
  Misschien een wat generaliserende opmerking. Twee keer per week stevig fitnessen gaat hier nog prima en ik verwacht dat nog best een tijd vol te kunnen houden. 't Is maar net wat je gewend bent.

 • NR88

  Ook aangekomen in week 26. in week 23-24 voelde ik de baby elke avond heel duidelijk bewegen. Zag ook echt mijn buik flink heen en weer gaan. De laatste week voel ik het veel minder. Af en toe wat 'plopjes' in mijn buik. Herkent iemand dit?

 • Paula14

  De baby heeft wel wat minder ruimte. Misschien voelen de bewegingen daardoor anders? Anders even contact met je verloskundige?

 • Tati28
  2de poging 3D 😁 al een iets beter resultaat dan vorige week 🥰😍
 • Marley91

  Hallo week 26!

  Typ ik terwijl de baby tegen mijn arm schopt. 💙
  Gisteren de uitslag van de suikertest gekregen en deze was (bijzonder) goed.
  4,3 bij aanvang en twee uur na het drankje 3,2!

  Ik voel me wel een beetje onzeker deze week. Heb in mijn Facebook groep een verhaal gelezen van een vrouw die haar kindje niet meer voelde bewegen én ook het hartje niet meer kon vinden met de doppler.
  Helaas is het kinde overleden. Oorzaak: waarschijnlijk loslatende placenta.
  Dit verhaal grijpt me zo erg aan.

 • Tati28

  Oh wat erg voor die vrouw 😩 zo triest he en zeker als je zelf zwanger bent en zo een dingen leezd 😕

 • Tati28

  26 weekjes , nog 14? Te gaan 🥰🥰🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van zaterdag, 18 januari 2020 tot en met vrijdag, 24 januari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50