Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.

De Stokke My Carrier is een 3 in 1 draagzak met zeer veel comfort voor ouder en kind! Je kan het kindje op je buik dragen als hij naar je toekijkt, op je buik als hij naar voren kijkt en op je rug.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (729)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Vvndt

  Dit weekend ook beland in de 26 weken😍.. gaat echt hard nu. 2 mei hebben we eindelijk onze 3d/4d echo kan niet wachten ons prinsje weer te kunnen zien.. 8 weken duurt lang!!!
  Heeft iemand hier ook last van bobbel in haar borst? Ik heb bij mn linkerborst een bobbel aan de linkerkant. Weet toevallig iemand wat het kan zijn? Ik maak me toch wel een beetje zorgen
  Ik hoor het graaag

 • Mama Beer

  Gisteren is mijn kraampakket bezorgd. Erg leuke knuffel en een opbergpoef zat erbij. Morgen weer een controle bij de vk en dan vrijdag de stad in voor zomerschoenen en nog wat extraatjes voor de baby en de kamer kopen bij de action. Ik merk wel dat ik best moe word van het lopen. Tis ook best pijnlijk in mijn liezen.. Mijn buik is inmens gegroeid gewoon. Ik kom nu al niet meer bij mijn voeten om mijn sokken aan te doen haha De weegschaal zegt + 4 dus ziet er netjes uit lijkt mij. Alleen wel vreselijk irri elke keer dat moeten wegen bij de vk

  Voor de rest is het thuis al erg merkbaar dat er een baby komt.. De box en kinderwagen staan beneden al klaar, badje staat al in de douche. Moet alleen de commode nog inrichten en de kast voor babykleding.

  Ik vind het toch eigenlijk best wel spannend. Heb altijd al overgewicht gehad en bij de vorige vk werd ik daarom 'Medisch' en moest ik in het ziekenhuis bevallen.. Deze vk vond dat het nogal overdreven is en dat ik nu lekker thuis mag bevallen mits alles goed gaat. .. Maarja hoe gaat zo'n thuisbevalling dan denk ik alleen nog maar aan.. hoop zo dat het goed mag blijven gaan en dat ik nu wel een normale thuisbevalling mag krijgen. Nog 13 weken te gaan en ik tel alweer af !

 • NewBaby2018

  26 weken nu! Nog steeds gaat alles voorspoedig. Voel me goed en relaxed. De bewegingen voel ik nu heel goed, kan echt merken dat de baby meer kracht heeft, want die placenta die aan de buikwand ligt dat is niet meer te merken. Zo gezellig vind ik dat die stiekeme trapjes als ik bijvoorbeeld lekker op m’n werk ben. Heerlijke zwangerschap

 • Morticia

  Meiden, even een vraagje..
  Ik heb zo wat pijn tussen 2 schouderbladen..
  bloeddruk is goed
  Zou ik me zorgen moeten maken?

 • ReneeBabyBoy

  Persoonlijk zou ik denken van niet maar wat let je om morgen even de vk te bellen dan weet je het zeker:).
  Het kan miss komen door evt je houding??

  Liefs

 • ReneeBabyBoy
  Yeah alweer 26 weekjes!
  Na mijn opname in het zkh met 24.4weken omdat ze bang zijn voor vroeggeboorte tellen wij elke week af omdat het steeds meer levensvatbaar kan zijn.
  Een feestje dus dat hij nog lekker blijft zitten!
  Afgelopen weekend wel weer bij t zkh geweest ivm bloedverlies en wordt nu onder controle gehouden omdat t een terugkerend probleem is.
  Maar op de echos blijkt ons mannetje het nog prima naar zijn zin te hebben💙
 • ES-83

  Wauw week 26 alweer. Waar ik mij vorige week een beetje zorgen maakte omdat hij zo rustig was en ik ook veel pijn had voel ik hem nu weer volop bewegen💙. Vanmiddag afspraak bij de verloskundige en dan gaat ook mijn dochter van 14 mee die graag naar haar broertje wil kijken😍. Komende maandag eindelijk de langverwachte 3d/4d echo. We kijken er erg naar uit! En morgen gezellig naar de 9 maandenbeurs in Leeuwarden inspiratie opdoen. Ik hoop dat ik het volhoud. Heb erg pijn door mijn bekkeninstabiliteit. Voor de tijd goed rusten en daar maar extra pauzes houden dan. Bijna laatste termijn.

 • gewoonmoeders

  Een baby is toch vanaf 24 weken al levensvatbaar?

 • ES-83

  Ja vanaf 24 weken dan heeft het wel een kans. Maar dan is het nog zo prematuur dat er vaak wel problemen achterweg komen en dat de kans dat het dan alsnog fout gaat ook nog wel groot is. De doktoren doen wel wat ze kunnen vanaf 24 weken. Het is wel een mijlpaal 24 weken. Maar ja het liefste natuurlijk zo lang mogelijk in je baarmoeder voor de beste start.

 • life1234567

  hallo week 26!!

 • Zenda

  Hallo!!
  Ik ook aangekomen in week 26
  Maandag 3D echo

 • life1234567

  zo leuk!! Ben erg benieuwd naar je foto's maandag

 • Zenda

  Ik heb een foto in m'n album gezet. Kleine meid was lekker eigenwijs, ze lag met haar handjes en armen voor haar gezichtje. Ze was ook super bewegelijk. Maar dat wist ik al want dat voel ik ook hahaha
  ik mag over 3 weekjes weer terug komen om te kijken of ze goed ligt. Dus ben benieuwd. Maar evengoed even naar de groei gekeken en alles gaat nog perfect. Ze wordt nu op 895 gram geschat.

 • life1234567

  ahhhh wat lief!!! Wat een mooi meisje, heb net bij je foto's gespiekt , zo schattig! haha ja ik heb zo'n idee dat als ik een 3d echo zou laten doen dat mijn meisje ook haar handjes en armpjes voor haar gezichtje zou houden want dat deed ze steeds bij de andere echo's ook (of helemaal wegstoppen richting mijn rug ;-)) Krijg je over drie weken dan weer een 3d echo? Of is die gewoon 2d? Leuk ook om te horen hoeveel gram ze nu ongeveer is!!! Denk dat mijn baby dan ongeveer net zo is

 • Zenda

  dankje!
  wel grappig want als ik slaap dan liggen me handen ook voor me gezicht dus moest wel lachen. Ik mag 26 maart weer bij deze terug komen om nog eens te kijken
  En als het dan niet lukt dan helaas.. maaar dan heb ik 31 maart nog een kans bij mijn eigen vk haha
  Beide zijn 3D. Maar we hebben vandaag wel veel via 2D bekeken want dan kan je de hersenen en organen etc goed zien!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van donderdag, 26 juli 2018 tot en met woensdag, 1 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden