Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1074)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 12345678

  26 weken!! 😍

 • Tat86

  Gister aan de monitor gelegen. Voorweeen te zien. Net als de vorige 2 zwangerschappen. Had zo gehoopt dat het nu niet zo zou zijn.
  Mocht gelukkig wel naar huis. Maar mag niks meer. En op strenge controle. 😫

 • Flove

  Owjee dat is vroegjes ja 😫 goed rustig aan doen dan maar als het moet, hopelijk blijft ze lekker zitten nog aantal weken

 • Tat86

  Ja dat is wel te hopen. Moet nu elke 2 weken mijn baarmoedermond laten meten. En mag helemaal niks meer doen.

 • Petra27

  Oh wat vervelend!! Had je het bij je andere zwangerschappen ookal bij 26 weken? Succes.

 • Tat86

  Nee bij de ene met 30 weken en de andere met 32 weken. Maar na weeenremmers zijn ze gelukkig blijven zitten

 • Petra27

  Oké gelukkig maar! Hopelijk is dat nu weer het geval!! 🍀

 • Petra27

  Hallo week 26

  Slapeloze nacht hier. Meer van jullie last van?

 • Serena-a-a

  Hoe was je 4d echo? Liet ze zich goed zien?

 • Petra27

  Heb een foto bij mn foto’s toegevoegd

 • Petra27

  Int begin had ze steeds der handjes bij der gezichtje. Maarrrr ze heeft ze weg gedaan 😁😁was heel duidelijk, wat bijzonder heb nu echt een beeld bij der zo apart!

 • Flove

  26 weken alweer 🥰. Vinden jullie het ook zo snel gaan? Over 2 weken krijg ik toch een groei echo ben benieuwd 🙌🏼 Voor nu groeit hij goed volgens metingen.

 • Petra27

  Ja vind het super snel gaan. Weken vliegen echt voorbij!!
  Is zo’n groei echo standaard?
  Ik ga as woensdag een 3D pretecho laten maken. Ben zo benieuwd hoe de kleine meid eruit ziet. Dus hopelijk laat ze zichzelf goed zien.

 • Flove

  Pret echo lijkt me ook super leuk 🥰. Nee De groeiecho is volgens mij niet standaard.
  Ik word in het ziekenhuis behandeld dus denk daarom.

 • Petra27

  Ohhh vandaar ..zou goed kunnen dat het daardoor is inderdaad.
  Ik vanavond die pretecho en dan gaan ze der ook meten als het lukt. Ben zo benieuwd. Eigenlyk stom dat je na de 20 weken echo verder eigenlijk helemaal geen echo meer krijgt.

 • Flove

  Hoe was de pretecho🤗?
  Ja dat vind ik ook hoor dat er een standaard groeiecho bij moet rond 27/28 weken.

 • Petra27

  Dat was heel bijzonder. Hebben de kleine meid goed kunnen zien ..nu echt een beeld van haar 😍 foto ga ik nu zo toevoegen bij mn foto’s. Morgen ben ik 27 weken en moet ik weer op controle bij de vk dan ga ik even vragen of ik ook zo’n groei echo krijg

 • Karla-Conscious-Mothercoach

  Dag dames. Ik ben zelf moeder van 2 kinderen en heb nogal wat struggles gehad (mentaal) met borstvoeding. Ik ben daarom een coachingstraject aan het opzetten voor zwangere vrouwen die borstvoeding willen gaan geven. Ik ga graag in gesprek met je om te zien hoe je je mentaal kan voorbereiden of misschien al voorbereid bent. En om te kijken hoe je je nog beter kunt voorbereiden op de komende tijd zodat je er volop van kan genieten en vertrouwen voelt. Dit is helemaal gratis! Stuur me een bericht en dan plannen we een gesprek. Of facebook-instagram Karla conscious mothercoach.

 • Renatelily

  Van de week bij vk geweest. En nu voelde mijn baarmoeder lager dan wat hij hoort te zijn. Dus over 2 weken een groei echo. Ondanks dat ik dit met mijn dochter ook gehad vind ik het wel weer spannend. Hij liep namelijk steeds voor aan buik omtrek etc te zien. Benieuwd wat er de 28ste uitkomt.

 • Serena-a-a

  Ok hoe ging dat met je dochter? Waar zou je baarmoeder nu zitten?

 • Renatelily

  Hij hoort 4 vingers boven de navel te zitten bij is dit 2 en een mini beetje.. Bij mijn dochter dacht ik hetzelfde is alleen al 8 jaar geleden kreeg wel meer echo's. Uiteindelijk is mijn dochter geboren met een gewicht van 3366 gram dat is netjes.

 • Serena-a-a

  Ok dus misschien groeit 't gewoon zo bij jou ☺️ idd netjes gewicht. Ook op tijd geboren?

 • Renatelily

  Ja dat kan idd. Ja zelfs 3 dagen later. Ben toen ingeleid dus als dat niet was gebeurt zal ze nog later geboren zijn denk ik. Wacht het nu gewoon af.

 • Bam4

  Bezig met suikertest en dadelijk ijzerinfuus

 • Bam4

  Ben al weken extreem moe en duizelig... slik al staaltabletten, foliumzuur en b12 injecties... ben erg blij met de gynaecoloog, mag donderdag een ijzerinfuus, dat zou sneller werken...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van dinsdag, 10 maart 2020 tot en met maandag, 16 maart 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50