Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1266)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nbds

  Hallo week 26💙

 • ilona22

  26 weekjes bijna (morgen) en gelukkig gaat het weer wat beter met me! Ik had een zenuwbeknelling in mijn bil waardoor ik dus niks meer kon, niet bukken, niet krom, niet zitten, niet draaien in bed enkel plat liggen en niet bewegen. Na 3 weken 3 keer per week fysio en speciale massages zijn de klachten voor een heel groot deel verminderd en kan ik weer bijna alles👍🏼 Verder heb ik eigenlijk nergens last van op af en toe een steek of krampje na maar dat neem ik voor lief die tel ik niet mee😊

 • MandjeVT

  Aangekomen in week 26, wat ben ik blij en ongeduldig! Wil m'n kleine mannetje zo graag ontmoeten 😍 Daarnaast ook erg kortademig aan het worden, zijn er meer die daar last van hebben??

 • Jacqueline89

  Herkenbaar. De trap even op en af, sta te hijgen als een malle. Probeer wel te blijven sporten zover lukt en geen buikpijn veroorzaakt.

  Ook al lekker met de kinderkamer bezig?🥰

 • MandjeVT

  Heerlijk he dat hijgen 😂 wat goed dat je nog sport! Dat trek ik niet meer hahah. Wat doe je nu nog aan sport? Ik heb de babykamer eigenlijk al bijna klaar, alleen de kleine dingetjes moeten nog 🙈 en daar?

 • Jacqueline89

  Ja vind het wel lastig hoor voel me echt dan zo'n bejaarde. En me vriend zegt dan doe toch eens rustig jo haha.
  Ik probeer ik keer per weel te fitnessen. Alleen door carona lukt het soms niet om een plekje te krijgen😫. Leuk dat je kamertje bijna af is. Heb je alles al een plekje gegeven? En alles ook al in huis? Dit is ook je 1e toch? Wij hebben de commode en kleding kast in elkaar staan. Heb even alle kleding erin gedaan om te zien wat ik heb. Het wassen enzo komt later ga eerst alles inrichten enzo. Heb je zelf ook al alle kleding? Ik kwam er achter heb 13 rompertjes 😂😂. En 8 pakjes maat 56. Vind zo lastig of t warm genoeg is. Maja denk dan direct ach hij ligt de hele dag heerlijk warm in een deken. Vind noppies en prental zo leuk😍.

  Maandag hebben wij 3D echo super spannend.

 • Emmas

  Nog meer meiden die ook zo’n last hebben van harde buiken? Ik heb het echt wel zo’n 20 keer per dag en zelfs op dagen wanneer ik vrij ben en mijn rust pak.. word er een beetje onzeker van en ben bang dat het kwaad kan🤯

 • MandjeVT

  Oh en bij mij is het ook in rust hoor! Altijd eventjes laten checken als je je zorgen maakt, maar zo lang ze geen enorme pijn doen lijkt het mij nu vrij onschuldig.

 • MandjeVT

  Ik heb ook veel harde buiken. Heb je een blaasontsteking al laten checken? Bij mij hoort het bij de zwangerschap helaas, dus 't hoeft niks te betekenen. Je baarmoeder kan ook gewoon erg gevoelig zijn en zodra je ukkie dan beweegt al reageren door een harde buik :)

 • Emmas

  Bedankt voor je reactie! Heb m’n urine laten testen en gelukkig geen blaasontsteking. Ga lekker rustig aan doen en hopen dat het minder wordt ☺️

 • Maria87

  Op en af.. vooral savonds bij het naar bed brengen van de kids en een wasje ophangen.. sterkte. Wanneer het afneemt bij rust nemen hoeft er niets aan de hand te zijn.

 • Maria87

  Op en af.. vooral savonds bij het naar bed brengen van de kids en een wasje ophangen.. sterkte. Wanneer het afneemt bij rust nemen hoeft er niets aan de hand te zijn.

 • MommyR1987

  Nee hier bijna geen last van. Lijkt me wel veel 20 keer per dag. Ik hooguit 1 of 2 keer in de avond.
  Houd het maar in de gaten!

 • Mesties

  Ja,ik heb er ook last van. Ook vele keren per dag en mij boezemd het sommige momenten ook angst in. Zolang het niet pijnlijk wordt is het niet erg. Maar soms voel ik wel pijn en dat zou niet mogen. Wat wel helpt is een warm,ontspannend bad. Daar kalmeerd mijn buik wel van.

 • Mesties

  Vandaag 26 weken!
  We werden zwanger in de lente, de zomer is voorbij en nu zijn we herfst. Deze winter is het zo ver dames-spannend!!!

 • MommyR1987

  Mijn 1ste winterkindje 😀
  Maar vind wel alles spannend vanwege corona enzo

 • Mesties

  Inderdaad spannend met die coronatoestanden!

 • 123K

  Jaa kom maar op met die winter 😅

 • Mesties

  Hahaha-jaaaa!

 • Suusoe

  Hoi week 26 ❤️

  Het gedoe met Corona maakt me wel weer onzeker . De cijfers zijn ineens gestegen en ze hebben t over een 2 de golf 😔.

  Wie is er ook nog meer bang ? Stel je voor we zitten straks in die hoogte punt . 😔

 • Asi06

  Ha ja die corona is lastig maar in de hoop dat het over paar weken weer wat rustiger is en als je thuis kan bevallen zou ik daar nu zeker voor kiezen hier straks verplicht ziekhuis

 • Suusoe

  Ja hoop t ook zo erg 😳.
  Ja hier kan ik wel thuis bevallen als ik dat zou willen . En aangezien ik bij beiden ook geen ruggenprik heb gehad denk ik dat ik t nu ook thuis ga proberen . Heb me kraampakket al besteld 🙊.

 • Asi06

  En als het toch niet gaat ben je ook zo in een ziekenhuis

 • Mesties

  Het houdt me ookwel bezig, maar ik probeer er niet teveel bij stil te staan. Eens in het ziekenhuis met de bevalling ga ik wel op mijn strepen staan. Iedereen mondmasker aan en handen ontsmetten of ze komen de kamer niet binnen. Maar om heel eerlijk te zijn heb ik meer angst voor de bavalling zelf dan voor een coronabesmetting. 😕

 • Suusoe

  Ja hier wou manlief ook dat ik in het ziekenhuis beval is zijn eerste en hij is zo bang. Maar ik heb al een thuis bevalling gehad en ik zou zo weer doen . Dus nu met al die Corona gedoe wil ik ook thuis bevallen en niet in het ziekenhuis lijkt me toch een stuk veiliger met al die bacteriën in het ziekenhuis dus dat is het hem niet . Ben meer bang dat ik straks alleen moet bevallen of dat ze niet komen wanneer men belt omdat ze een test eissen ofzo . T is gewoon raar en t is gewoon anders bevallen met Corona en nu beschermen we onze baby in de buik straks komt t op de wereld wil iedereen baby zien voelen aanraken . Maak me zorgen erom wil dat absoluut niet .

 • Mesties

  Hier in Belgie is het standaard in het ziekenhuis bevallen. Ik hoop dat ze er de coronamaatregelen goed naleven.
  En inderdaad, ik heb ook wel schrik dat iedereen na de bevalling aan mijn kleintje zal willen prutsen.Pfff...

 • Knuffeltjes87

  Om die reden heb ik en al voorgenomen als ik bijvoorbeeld naar de winkel ga met de kleine in de wagen gaat het vliegen net erover. Dan weet ik zeker dat iedereen met zijn vingers eruit blijft.
  En voor thuis vast houden heb ik expres grote hydrofiel doeken gekocht. Men moet handen ontsmetten, masker op en mogen de kleine in de doek vast houden. En ik wil maar beperkt bezoek. Dan komt maar niet iedereen over de vloer.

 • Mesties

  Inderdaad,ik doe ook wat over de buggy heen. En bij mij moet bezoek ook handen ontsmetten en mondmasker op.

 • Jenanes

  Yes! 26 weken, wat een mijlpaal 🥳

 • Eefjuh86

  26+1 wat vliegt de tijd. Nog even geduld hebben. Willen zo graag onze kleine man vasthouden.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van maandag, 1 februari 2021 tot en met zondag, 7 februari 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden