Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (827)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Onemoredream

  Afgelopen vrijdag week 26 bereikt, de tijd vliegt heel cliché. Woensdag weer eens langs de verloskundige en 31 oktober wederom echo en gynaecoloog.
  Ohja en 23 oktober nog een pretecho :D

 • Happyfamily!

  Wauw, de magische grens van 26 wk bereikt!

 • Mamavanfma
  Zo leuk elke controle een echo😍
  26.5 weekjes alweer wat gaat t snel!!!!
  Helaas wel veel te laat ijzer en een te lage bloeddruk...
 • Rikje

  Hebben jullie al namen? Ik vindt het zo lastig 🙈

 • sst

  Yep wij zijn er al een tijdje uit!

 • Prismirthe

  He hallo,

  Ja wij hebben al namen, vooral voor een meisje die we met 17 weken ook zouden krijgen🙈
  Maar met 20 weken bleek het toch echt een kleine jongen te zijn💙😂

  Was we weer even omschakelen maar hebben ondertussen ook al een naam voor onze boy💙

 • Rikje

  O echt joh!!!! Dat is zeker ff omschakelen,
  Pffff.... wij komen er niet uit. Lastig hoor
  Maar we hebben de tijd nog ff.

 • Linx

  Ook ik vandaag in 26 weken aangekomen, wat gaat t toch snel!
  Behang krabben begonnen en snel maar eens opzoek naar wat het moet gaan worden ☺️
  Ik voel het kindje zo veel! In tegenstelling tot Mn zoon 6 jaar terug.

 • Rikje

  26 weekjes!!!!! Lekker beginnen aan het kamertje ❤️

 • Marie86

  Veel plezier!!

 • Rikje

  Dank je wel

 • Liess91

  Leuk!! Veel plezier! 😊

 • Rikje

  Dank
  Je wel

 • LDYL

  Vandaag alweer week 26. Het gaat zo snel voor mijn gevoel! Maar dat zeg ik elke week.

  Ik heb inmiddels wel erg vervelende rugklachten, wat mij erg belemmert op mijn werk. Thuis kan ik nog in een aangename houding gaan zitten/liggen maar op mijn werk is het haast niet uit te houden. Ik heb gelukkig volgende week een afspraak bij een Fysiotherapeute gespecialiseerd in zwangerschapsklachten, ik hoop dat dat helpt! Ik moet namelijk nog 10 weken!!!

  Soms als ik tv lig te kijken zie ik in mijn ooghoek mijn buik bewegen, dat blijft gewoon bijzonder haha! Verder lekker bezig met het kamertje.

  Wat ik ook heb, misschien herkennen jullie dat wel, als iemand het over de feestdagen heeft dan krijg ik echt een kriebel in mijn buik! Dat is echt de bevestiging dat het allemaal niet meer zo lang gaat duren!

 • Duiveltjes

  Sterkte met je rugklachten. Ik moet het afkloppen maar ik ga tot nu toe fluitend overal doorheen. Bij de vorige 2 was dat wel anders, daar was ik met 16 weken al de ziektewet in door bekkeninstabiliteit.

  Mijn 2 dochters zijn 8 en Bijna 10 en die maken alles heel bewust mee, dat maakt het erg bijzonder. Zij leggen dan ook de handen op mijn buik en praten tegen hun zusje en daar word al op gereageerd.. dan is mijn buik net een kermisattractie. En de meisjes vinden het helemaal geweldig!

  Ik werk op mijn eigen uren en tempo (voordeel van eigen baas zijn) en pas mijn dagen op de werkvloer aan en werk veel vanuit huis. Niet iederee heeft die mogelijkheid. Ik ben nog steeds ongeveer 60upw werkzaam. Waardoor de dagen ook hier voorbij vliegen.

  Maar doe wat goed bij jou voelt, je moet naar jouw eigen lichaam luisteren je hebt er maar 1 van ;)

 • LDYL

  Bij mij is het andersom, bij de eerste nergens last van gehad, maar dat is nu wel anders haha. Succes met zoveel werkuren! Het gaat allemaal zo snel!

 • sst

  Ik heb het ook best zwaar op mijn werk. Ik ben aan het kijken of ik nog genoeg verlofdagen heb om een vakantie voor mijn verlof te plakken. Ik denk dat ik 3 weken heb, maar ik moet het nog checken bij p&o.

  Zo grappig die bewegende buik! Ik vraag me altijd af wat ie aan het uitspoken is daarbinnen. Soms voel ik echt zo'n voet of knie ofzo voorbij schuiven. Maakt me zo nieuwsgierig!

  Ja dat worden bijzondere feestdagen voor ons allen; laatste loodjes, baby of bevalling!

 • LDYL

  Ik ga dat denk ik na mijn verlof doen. Des te langer ik weg mag blijven, hoe beter haha! Nog even, over tien weken mogen ze officieel al geboren worden, spannend!

 • sst

  Ja na mijn verlof neem ik ook nog 2 weken. Dan heb ik weer nieuwe dagen. Ik hoop 1 april ong weer te beginnen, dan hoef ik maar even tot de zomervakantie met lekker veel vrije dagen in die periode. De zomer ben ik weer 5 weken vrij (werk op een school)

 • BiekeVdV

  Hier begint het ook echt zwaar te worden. Veel rugpijn, en veel andere klachten. Gisteren spoed geweest omdat ik wat bloed verloor en krampen had. Gelukkig was alles in orde met de 2 jongens. Ik ga blij zijn als het december is. Is echt zwaar, veel zwaarder dan bij de zwangerschap van mijn eerste zoon.

 • sst

  Ik vind 1 jochie al best pittig, kan me geen voorstelling maken hoe het is met 2! Succes!

 • PatjeNr3

  Poeh ja ik kan me er iets bij voorstellen.. Of eigenlijk ook weer niet heb nooit een tweeling gedragen. Sterkte! Fijn dat de jongens het goed doen. Was vast even schrikken het bloedverlies.

 • BiekeVdV

  Ja was idd schrikken, maar alles is in orde en dat is wat telt. Tweeling dragen is anders dan 1. Merk een groot verschil. Veel zwaarder en meer klachten. Letterlijk dubbel zo veel last, maar krijg er gelukkig wel 2 kinderen voor in de plaats.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van dinsdag, 15 januari 2019 tot en met maandag, 21 januari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50