Naar de reacties

26 Weken zwanger

Week 26 begint bij zwangerschapsdag 182 en loopt tot dag 189.Het is je zevenentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 33 centimeter
Gewicht van je baby: 720 gram

Week 26 is weer een mijlpaal! Mocht de baby nu geboren worden, heeft het al overlevingskansen. Een geboorte voor de 28 weken noemen we immatuur. De grens van levensvatbaarheid is vastgesteld op 26 weken. De kans dat het kindje buiten de baarmoeder overleeft in deze week is 81%, maar de risico's bij zo'n vroeggeboorte zijn nog wel erg groot. Het kleintje heeft nog heel weinig weerstand, en is daardoor erg vatbaar voor infecties. Er kunnen ook makkelijk hersenbloedinkjes optreden. De longetjes zijn nog niet rijp genoeg om buiten de baarmoeder op eigen kracht te werken. Met veel geluk redt de baby het met intensieve zorg.
 

De oogleden van de baby zaten sinds de 11e week aan elkaar vast geplakt, maar zullen deze week weer open gaan. Je baby kan nu licht en donker van elkaar onderscheiden en krijgt daardoor steeds meer mee van het leven buiten.

De placenta is bijna net zo groot als de baby zelf.

De bewegingen van je kindje worden steeds sterker. Misschien heb je pijn onder je ribben of in je onderbuik als de baby beweegt. Hoewel het normaal is, kan het wel ongemakkelijk aanvoelen.

Je baarmoeder is een heel stuk gegroeid, en drukt je ingewanden opzij. Waarschijnlijk moet je vaker plassen, omdat de baby tegen je blaas duwt. Je kunt ook last krijgen van je darmen. Een veel voorkomend kwaaltje tijdens de zwangerschap is obstipatie (verstopping) of het tegenovergestelde: diarree. Als je goed eet en drinkt kan het geen kwaad. Het is hooguit wat lastig voor jezelf.

Heb je al last van nesteldrang? Rond de 5e maand van de zwangerschap krijgen veel vrouwen ineens behoefte aan opruimen en schoonmaken. Ook een verbouwing kan niet meer wachten. Het is een natuurlijke reactie op de voorbereiding van je kindje. Als de baby er is wil je immers alles klaar en netjes hebben.

Sporten zou nu wat minder prettig kunnen worden. Je buik is een stuk groter en zal in de weg gaan zitten. De enige sport die goed te doen is tot het einde van de zwangerschap is zwemmen. Je kunt ook speciale zwangerschapszwemlessen nemen. Meestal zwem je dan in warmer water dan normaal, en worden er speciale oefeningen gedaan, die je helpen voor te bereiden op de bevalling.
 

Reageer in `26 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1113)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Yune

  Hoi week 26
  Meneertje is lekker actief, een heerlijk gevoel. Ook hebben we een afspraak voor een 3d/4d echo op zaterdag ^^ dan hebben we ons ventje al sinds week 20 niet meer gezien :)

 • -Annabelle

  Leuk veel plezier! Ik heb donderdag een 3D echo

 • Sterremama

  Daarstraks een echo gehad. Onze jongen doet het prima! Al 1kg150
  Nog 14 weken aftellen voor zijn komst ik heb eigenlijk nog best veel te doen mss toch eens in gang schieten dan.

 • KikiAnnabel

  Fijn dat alles goed was!
  Hier moeten we ook nog veel doen aan de babykamer, oepsss🤣

 • KikiAnnabel

  Hallo week 26

 • Sterremama

  Toch weer een extra geruststelling he. 26weken en dus echt levensvatbaar

 • KikiAnnabel

  Jaaah!! Zo fijn! Elke dag is dr weer 1😊

 • Bigbuik
  Zondag toen ik 26 weken was zijn wij voor een pretecho geweest. Dat hadden wij nog nooit eerder gedaan, maar omdat de kinderen er bij de medische echo's niet bij konden zijn nu samen met de kinderen naar de kleine gekeken. Vooral onze zoon van bijna 8 vond het super leuk. Hij wilde alles zien en wilde thuis ook nog terugkijken. Onze dochter van 5 had het na 5 minuten wel gezien. Ze vond het leuk gezien te hebben, maar meer aandacht hoefde ook weer niet. Ik heb er in ieder geval ook van genoten. Op de 3d foto zie ik echt gelijkenissen met broer en zus. Ik word nu wel heel nieuwsgierig.
  Ik vind deze foto zo leuk, omdat het lijkt alsof de kleine lacht.
 • Siema84

  Aah super leuk!!! En wat een mooie echo, lijkt idd op een glimlach ❤️❤️

 • Siema84

  Week 26❤️

 • PowermommyvanJ

  Gister aan de ctg-scan gelegen omdat de kleine meid 24 uur niet wilde bewegen en ik mij dus een klein beetje zorgen maakte vanwege de stress die ik al heb deze zwangerschap. Gelukkig is ze na alles eindelijk weer actief geworden en is er niks aan de hand dan dat ze even een dag ‘rust’ had. Die ‘rust’ moet ze maar niet meer nemen dat bezorgt mama nog meer stress😂
  Kleine meid is nu al een draakje want ze bleef weg draaien en tegen alle apparaten aanschoppen😍😍

 • Momtini

  Ohh wat een schrik even, gelukkig alles goed met de kleine meid 🤗 Let goed op je zelf hoor!! 😘 (in hoeverre dat kan met datgene waar je mee te maken heb natuurlijk!)

 • PowermommyvanJ

  Komt goed dank je wel😊
  Gaat nu weer een stuk beter en voel haar nu weer regelmatig😘

 • kimberly106

  Jeetje dat is ook schrikken zeg.
  Wat fijn dat je gelijk naar ziekenhuis kon,en dat de baby daarna weer lekker bewoog 😍

 • PowermommyvanJ

  Ja vind het zo jammer dat deze (laatste) zwangerschap zo veel stress en narigheid heeft. Ik kan heel erg genieten van alle schopjes en bewegingen van haar maar wat er allemaal omheen gebeurt baal ik wel echt heel erg van..
  Ben wel blij dat ze nu weer lekker actief is😍

 • Serena-a-a

  Aaah dat was even schrikken. Ik wil der ook elk uur wel even gevoelt hebben hoor... Voel ik der niet ga ik even rustig liggen... Meestal schopt of draait ze dan wel een keer. Anders zou ik ook gelijk bellen voor een echo☺️

 • PowermommyvanJ

  Bij mij schopt ze ook heel vaak als rustig lig. Maar zelfs dat deed ze niet en ook niet toen ik steeds ging duwen op mijn buik. Gelukkig heeft mijn verloskundige mij gelijk doorgestuurd en door al het gerotzooi aan mijn buik in het ziekenhuis is ze weer gaan bewegen😁
  Groot gelijk heb je dat je ook zal bellen

 • Serena-a-a

  Owww nu al een draakje🙈mama voor de gek houden. Nog goed vol te houden? Hier wel last van de rug😩 dacht gister ff kerstmarkt te pakken. Dat was niet zo'n goed idee 🙈

 • PowermommyvanJ

  Word nu wel weer zwaarder, net zoals mijn 1e zwangerschap. Heb inderdaad ook veel last van mijn rug en ben blij dat ik in het centrum woon want heel ver lopen gaat niet meer🙈

 • Blije_gup
  Woehoe! Vandaag weer de kleine mogen zien. Extra controle ivm mogelijk korter worden van baarmoedermond.. is gelukkig gelijk gebleven.

  Kleine gelijk opgemeten en groeit volgens schema. Weegt bijna 900 gram.
  Kleine stuiterbal keek ons tijdens echo recht aan. Hihihi... Zo leuk!

  Over twee weken weer controle.
 • Serena-a-a

  Wauw mooie foto... Leuk buikje hoor🥰mijne js ook zo... Alleen zo wit als een melkpak🙈

 • kimberly106

  mooie buik hoor 👌

 • Blije_gup

  Dank je! Gaat hard nu he?
  Ben ook niet zo bruin hoor, komt door t licht thuis. 😉

 • kimberly106

  😍26 weken en wat ben je druk jeetje op de momenten dat ik wakker ben ben jij dat ook voel de kleine meis wel 90 procent van de dag schoppen etc. ook als ik snachts wakker word is zei dat ook ,Heel gezellig 🤗
  Ze is veel drukker dan onze andere 2 kindjes herkennen jullie dat?

 • Nairobi

  Ja hier ook een druktemaker!!! Heerlijk

 • Serena-a-a

  Jaaaa hier ook een stuiterbal. En ook lekker slapen als mama slaapt

 • PowermommyvanJ

  Hier juist andersom, zij is een stuk rustiger dan haar broer gelukkig. Want mijn zoontje was echt een stuiterbal😂
  We kunnen al zachtjes gaan aftellen😁

 • kimberly106

  jaaa ik ben ook echt aan het aftellen 😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 26

De bevaldatum van leden die 26 zwanger zijn is van maandag, 20 april 2020 tot en met zondag, 26 april 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50