Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je negentiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik ook te zien met kleding aan.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1774)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mama112

  18 wk vandaag en 🤒 gelukkig beweegt de kleine goed en helpt paracetamol maar wat schrok ik vanmorgen vroeg met de hoge koorts. Lekker rusten en veel slapen oprijd paracetamol volgens de gyn moet het dan goed komen. Niet leuk om de week zo te beginnen maar helaas... 🍀

 • -Annabelle

  Wat jammer dat het zo rustig is!
  26 november de 20 weken echo. Spannendddd

 • Yune

  Ik ook op de 26ste

 • -Annabelle

  Succes !

 • Yune

  Jij ook

 • eerstevanadele

  Ook hier spannend, wij de 30ste.

 • -Annabelle

  Spannend ja! Ben echt benieuwd

 • Yune

  Hoi week 18

  De week begint weer met stevigere ontlasting, wat betekend dat ik meer moet drinken, en nog meer vezels moet nemen.

  Heb totaal geen zin om mijn huishouden te doen, maar moet toch zo af en toe wat gedaan krijgen, anders loopt mn koppie over.

  Eergister mocht mijn ma weer naar huis na 4 dagen ziekenhuis, dus dat is gelukkig een kleine zorg minder, dus haar gister geholpen met douchen, wat bukken dat lukt haar niet ivm druk op t hoofd.

  Zelf gaat t op zich goed, buikje is al best aan de groei, al lijkt het niet zo, een dag of 2-3 geleden nog hartje gehoord via angelsound. Moet nog 8 dagen wachten tot de 20w echo, die krijgen we de 26ste november. Op de buik slapen lukt nu echt niet meer, zijwaarts schuin dan wel dus half buik half zij.

  Af en toe bespeur ik al wat beweging, met angelsound hoor je het ook.

 • eerstevanadele

  Wat goed dat je beweging voelt, ik wacht er met smart op, het is mijn eerste. Huishouden heeft mijn man grotendeels overgenomen (ik zei dat ik last had van mijn rug), nu ik enkel hoef te koken en de was scheiden (dat kan ik absoluut niet aan hem overlaten) is het voor mij thuis heel relaxt.
  Succes met het drinken, het lukt mij niet om genoeg te drinken ondanks dat ik er iedere dag aan denk en altijd een glas water voor me heb.
  Spannend de echo, voor ons is het de 30ste, hoop dat bij jullie ook alles goed zal zijn.

 • Sterremama

  Nog eens een echo gehad vandaag ons mannetje is volledig goedgekeurd, 293 gram én nog steeds een mannetje

 • KikiAnnabel

  Ik ook gisteren een echo gehad. Alles goed met de baby's! Voorlopig willen we het geslacht nog niet weten.
  Fijn dat hij volledig was goedgekeurd!

 • thea26

  Dat is goed nieuws! Hier afgelopen maandag echo gehad en ook nogsteeds een mannetje en dat liet ie maar al te graag zien

 • Sterremama

  Haha typisch mannen denk ik !
  Bij mijn dochter duurde het tof 23wk tot we 90%zeker waren van een meisje. Deze showt het maar al te graag

 • Mikaa2020

  Goeiemiddag ladies,

  Weer een nieuweling hier. Ik lees dit forum al sinds ik weet dat ik zwanger ben en dacht Vandaag laat me ook eens een profiel aanmaken hihi.. Ziet er wel gezellig uit tussen al deze gezellige mommy's.

  Ook ik ben vandaag 18.1w zwanger en ik vind het opeens zo snel gaan allemaal, wauw! Volgende week m'n 20w echo.. Echt super spannend allemaal.. Ben erg benieuwd!

  Grtjs. x Mikaa

 • KikiAnnabel

  18 weekjes! Op de helft!

 • Djeria

  18 weken..

 • Bigbuik

  Vandaag 18 weken. Het voelt alsof elke week ietsje sneller gaat. 20 november de 20 weken echo. Ik ben zenuwachtig of daar wat uit gaat komen, maar ik hoop dat alles goed is en ik gewoon even kan spieken naar de kleine.

 • Siem84

  Hier de 14de de 20 weken echo, blijft een spannend moment ! Zo fijn dat ik de baby nu kan voelen. Zorgt toch ervoor dat het moment naar je volgende echo/controle minder lang aanvoelt

 • Bigbuik

  Ja, dat bewegen is heel fijn. Het is ook zo gezellig. Ik lig in het weekend ook wat langer in mijn bed, om even dat getrappel te voelen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van dinsdag, 12 mei 2020 tot en met maandag, 18 mei 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50