Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je negentiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik ook te zien met kleding aan.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2129)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nies92

  Weer 18 weken en 1 dag zwanger! Voel nu steeds regelmatiger plopjes op een dag😊.
  Iemand nog tips voor (online) zwangerschapcursussen? Vind het nu erg lastig met de maatregelingen wat ik het beste kan doen. Zou liefst gaan zwemmen, maar dat gaat helaas nu niet.

 • Mosterd
  Even een vraagje bij de echo zeiden ze meisje want ze zagen schaamlippen maar ik snap nog steeds niet zo goed hoe ik dat precies kan doen ziet iemand ook de schaamlippen ?
 • Mijzelf33

  Het is inderdaad niet zo’n duidelijke foto maar onder dat witte uitsteeksel zie je drie streepjes onder elkaar dus denk zeker ook een meisje, bij ons zoontje zag het er echt anders uit ( dan zie je ook echt balletjes)

 • Shalu

  Hallo week 18. Nog meer dames hier?

 • San744

  Ik zit ook in week 18! Volgende week woensdag heb ik de 20 weken echo. Hopelijk dat alles goed is, helaas ook gelijk de laatste keer dat er een echo gepland mag worden. Voelt toch gek als ik hem tot aan de bevalling niet meer kan zien. Gelukkig doet hij al lekker trappelen en hebben we op deze manier ook contact.

 • mommytobe2014

  Hoi hoi... tis erg stil in onze week elke keer... hihi
  Bijna ip de helft.. volgende eeek 20 weken echo... en jullie?
  Ik voel mn kleintje al lekker schoppen jullienook?

 • lelietjuh

  Ja, ik mag sinds vandaag ook hier aansluiten.
  Hoe voel jij je?

 • Melissa_91

  Wie voelt hun baby al goed? Ik wel k voel de stampjes zeer goed

 • SiAnka

  Helaas nog niet. Soms voel ik wel iets maar kan nog niet met zekerheid zeggen dat het de baby is :( heb je een ritme in wanneer je de baby voelt? Bepaalde tijdstippen? Mijn vriendin weet precies welke tijdstippen haar baby actief is en kan er echt voor liggen, ze is dan wel al tegen de 30 weken.

 • CB97

  Week 18 al 😲 en sinds vandaag is het buikje ineens heel erg aanwezig, nu valt er niet meer te ontkennen dat men meisje aan het groeien 😍

 • Joliebelly

  Ja hier ook al een buikje🤰

 • CB97

  Oh zo leuk !! Dan begint het zo echt te voelen als dat buikje er is ! Denk dat ik ook sinds drie dagen haar voel maar aangezien het de eerste is weet ik het niet zeker maar het zijn brubbeltjes die ik nog nooit gevoeld heb 🥰🥰

 • Lautjje1993

  18 weken alweer wat gaat het snel zeg!! De eerste weken gingen zo langzaam ivm angst op miskraam. En door slechte nipt bijna stil gestaan tussen de 13 weken tot 16. Maar nu we weten dat alles goed zit gaat de tijd zo hard. Heerlijk genieten van ons kleine bewegelijke meisje.
  Volgende week 20 weken echo maar we verwachten niks meer aangezien ze met de vruchtwaterpunctie al helemaal binnenstebuiten is gekeerd 😂

 • Dunja87

  Wat fijn dat alles goed was uiteindelijk! Wat moet dat spannend geweest zijn!

  Wij hebben de 23e de echo. Super spannend!

  Ik voel baby als sinds 14 weken... en nu kan ik m echt al zien bewegen en aan de buitenkant voelen. Super cool!

 • Sara-2020

  Ohhh wat ontzettend fijn om te lezen zeg!
  En een meisje!! Dat hoopte je stiekem toch?
  Sinds wanneer voel jij de baby bewegen?
  Ik zelf vanaf 15+6
  Ben nu 18+1

 • Lautjje1993

  Ja dat was mijn stiekeme voorkeur 🥰
  Zo dat is vroeg zeg!! Ik rond 17+4 geloof ik. Maar blijft zo licht dat ik soms twijfel haha. Vandaag wel paar duidelijke stompen gevoelt haha

 • Sara-2020

  Ja de placenta ligt aan de achterkant! Heb ook al best wel een buikje!
  Leuk hè, word steeds duidelijker!
  Fijn dat jij nu ook echt kan genieten!

 • Dunja87

  Morgen 18 weken dansje. Baby danst ook al een hele tijd mee wat ik zelfs al aan de buitenkant kan voelen. Het genieten kan nu echt beginnen!

 • KellvVliet

  Ik reageer even via dit berichtje, want op die andere kan ik niet reageren🙁

  Jij ook alweer 18 weken wat fijn dat je de kleine ookal aan de buitenkant voelt en dat hij/zij lekker aan het dansen is haha!

  De 20 weken echo was helemaal goed! Alles zag er goed uit en hij groeit heel goed, dus dat was wel een opluchting..

  Wanneer hebben jullie de 20 weken echo?

 • Dunja87

  Ah wat fijn zeg!!! Laat het echte genieten maar beginnen dan!

  Wij hebben hem de 23e! Super spannend!

 • KellvVliet

  Ja eindelijk echt genieten.. Merk wel dat ik nu een stuk relaxter ben! Ik had voor de 20 weken echo nog wel eens de gedachten; stel nou dat er echt iets mis is, wat dan... En nu weet ik dat hij het goed doet..

  Oh dat is ookal bijna, zeker spannend, komt vast goed! En daarna kan jij ook echt gaan genieten..

 • Dunja87

  Snap ik.
  Ik heb dat nu met het bewegen van baby. De ene dag dan schud ie de tent uit en de andere dag voel ik m amper... word er belabberd onzeker van hahah
  Na die echo zal ik vast geruster zijn


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van woensdag, 23 juni 2021 tot en met dinsdag, 29 juni 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50