Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je negentiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik ook te zien met kleding aan.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2203)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Denelientjes

  18 weken, ik vind de tijd voorbij vliegen.
  Nog steeds ben ik aan het spugen maar het is wel wat afgezwakt gelukkig.
  De baby voel ik nog niet op wat kleine kriebels na. Bij de eerste voelde we het met 17 weken zelfs aan de buitenkant.
  Volgende week de 20 wk echo in het zkh. Ik vind dat toch wel spannend een soort van mijlpaal. En ga daarna kijken om wat dingen te kopen voor de baby. Ik heb nu 1 setje kleertjes gekocht en een wiegje. Zijn jullie al aan het "inslaan"?!

 • Grace84

  Woehoe, 18 weken alweer!
  En wat is het fijn om ukkie steeds meer en beter te voelen bewegen 💚

 • Valley

  Heerlijk is dat he! 💓

 • Annabel21

  Bijna in week 19... zou woensdag eigenlijk 20 weken echo hebben, maar heb corona gehad en klachten zijn nog niet helemaal weg bij manlief ... dus afspraak staat over 2 weken.. vind het wel heel erg spannend worden nu.. ben al weken niet naar de vk geweest.
  Denk dat ik de baby wel gevoeld heb maar twijfel een beetje, al met al heeeel erg spannend

 • Valley

  Dat is heel spannend inderdaad. Wanneer heb je de echo nu? Ik heb hem 13 oktober maar voel haar af en toe wel echt voelbaar trappen en het is zelfs als aan de buitenkant te zien. Kleine karate kid is het 😅 maar ik snap je spanning. Ik ben blij dat ik dit nu als bevestiging heb want anders pfff

 • Annabel21

  Ben vandaag voor controle geweest.. en kreeg een uitgebreide echo, ik vroeg of ze wilde kijken waar de placenta lag, en kreeg gelijk uitgebreid onze baby te zien..

  Over 2 weken de 20 weken echo

 • Valley

  Dat moet al een hele opluchting zijn geweest!!

 • Valley

  week 18 en wat voel ik je goed bewegen zeg. Had verwacht dat het nog wel even zou duren omdat het de eerste zwangerschap is maar je bent lekker actief! Het is zelfs al aan de buitenkant te zien en te voelen. Heerlijk 💓 groei nog maar lekker door moppie, over 10 daagjes de 20 weken echo!

 • Lissje30

  Vandaag de 18 weken aangetikt 🙏🥰🍀

  Gaat zo snel nu allemaal
  Kinderkamer staat op spulletjes aan kopen.. vandaag gaan we voor kinderwagen kijken 🥰 gisteren al rond gekeken..uitgeprobeerd alleen de lever tijden is gigantisch lang op dit moment kan tot volgend jaar februari duren zijden ze in de winkels.. vanwegen C 🙈 ben eens benieuwd... 11 oktober de 20 weken Echo dan kunnen we eindelijk onze kleine jonge weer bewonderen 🥰🍀🙏

  Groei maar goed kleine jonge 💙
  Wij houden van jou

 • Manon3

  Wow, dat zijn zeker lange wachttijden. Goed dat jullie op tijd begonnen zijn.
  En heel veel succes bij de 20 weken echo!
  Ik heb hem gisteren gehad en het was echt bijzonder om te zien wat ze allemaal kunnen bekijken bij zo een echo. Hoe het bloed stroomt op sommige plekken enzo. Echt leuk.

 • aroC90

  Week 18 alweer♥️

 • 6e-wonder

 • Marloes91

  Hallo week 18!
  Ondertussen alweer 18+5 weken.. de dagen gaan in 1 keer zo snel.
  Maandag nog bij de dokter geweest. Vermoeden RS-virus. Ze willen nog geen antibiotica geven. Dus nu een ontstekingsremmende neusspray. Het lijkt wat te doen.
  Helaas vandaag mijn 1e harde buiken gehad. En voel ik mijn kleine meisje flink rommelen in mijn buik.
  Maandag de 20 weken echo. Ik ben dan 19+2 dagen. Eens zien of je nog steeds een meisje bent..😍


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van donderdag, 17 maart 2022 tot en met woensdag, 23 maart 2022.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50