Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je negentiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik ook te zien met kleding aan.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2156)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lief1988

  Ik voel de baby zo super schattig 💙
  Plopjes zo af en toe nu weet ik wel zeker dat het de baby is omdat ik het gevoel herken zo bijzonder 😍

 • Fancca

  18 weken zwanger van mijn prinsesje wat een groot geluk en wat kijk ik naar de 20 weken echo uit. Deze is 28 april gewoon om haar even te zien en het belangrijkste natuurlijk of ons wondertje gezond is.... tiktaktiktak

 • Tigerke

  WoW zeg, 18 weken al, wat vliegen de weken vooruit. Smorgens en savonds voel ik Frummeltje het meeste. Zalig gevoel is dit 🥰 ik ben ook nog steeds heel vaak moe maar dan probeer ik toch wat op bed te gaan liggen. Hoe zit het bij jullie en de kwaaltjes? Hebben jullie andere of speciale eetgewoonten? Ik eet vaak cocktailworstjes en qua frisdrank is dat agrumes. Iets waar ik normaal echt nooit voor zou gaan 🤫 bij mijn eerste zwangerschap was dit komkommer en spagetti. Verder geen rare dingen gegeten 🤭

 • Cassandraa

  Inmiddels weer 18 weken zwanger. Ik kan niet wachten om mijn kleine meisje te mogen ontmoeten. Ik voel mijn meisje nu meerdere keren op een dag en het is een heerlijk gevoel. Hoe voelen jullie je?

 • Isadora86

  @Babywens2021: ik kan niet meer op antwoorden klikken bij jouw reactie dus dan maar zo.

  Ja het was echt verschrikkelijk, traumatisch gewoon. Ze was echt perfect. Gewoon al helemaal af. Met wenkbrauwhaartjes en nageltjes. Het voelde zo slecht haar het leven te ontnemen. Ik heb het daar nog steeds moeilijk mee.
  Ze had gewoon geen kans op overleven. Ze zou de geboorte niet overleven en als ze dat wel deed zou ze erna stikken omdat haar longen niet konden rijpen wegens heel weinig (of geen) vruchtwater.
  Als ik daar aan denk breekt mijn hart helemaal. We hebben haar laten gaan uit liefde en ik hoop zo dat ze dat weet 💖

  Hoe oud ben je dan?
  Waren al je andere echo's goed?
  Erg he die onzekerheid.

 • Babywens2021

  Vreselijk lijkt mij dat. Schrik er echt van. Wat een verdriet moeten julie hebben.

  Ik ben bijna 35 en manlief bijna 41😅

 • Isadora86

  De pijn en het verdriet zal er altijd zijn. Je komt altijd een kindje tekort..

  Ik ben ook bijna 35 hoor 🙈🙈
  Mijn man is 31.

 • Babywens2021

  Dat geloof ik direct. Een kind verliezen hoe klein ook is vreselijk toch. Het ergste wat je kunt overkomen als ouders zijnde.

  Oh echt haha wanneer wordt je 35? Ik 5 juli is ook gelijk mijn trouwdag 😅

 • Isadora86

  Dat is dubbel feest dan! Ik ben 22 april jarig dus ik ben eerder bejaard dan jij

 • Babywens2021

  Hahaha ja we worden oud🤣

 • Isadora86

  Ik denk dat ik de baby al voel. Ik heb een paar keer een veegje van binnenuit gevoeld en dat gevoel herken ik nog van mijn zoontje 7 jaar geleden.
  Maar ik voel soms ook kleine plopjes als ik zit. Maar dan ook alleen als ik zit.

  Kan dat? Dat je de baby dan in een bepaalde houding alleen voelt? Of zijn het gewoon darmen haha

 • Babywens2021

  Jazeker kan dat, als ik zit voel ik mijn dochter ook altijd of als ik helemaal plat lig. Ik zie zelf al mijn buik bewegen zo gek om te zien🤣

 • Isadora86

  Oh zie je dat nu al! Wat bijzonder!

  Gelukkig voel jij haar ook in bepaalde houdingen 😊 ik weet niet meer zo goed hoe dat bij mijn zoontje ging.
  Chloë* voelde ik 2 jaar geleden nog niet. Haar zwangerschap ging maar tot 17 weken 😔

 • Babywens2021

  Ohhhhh jeetje dat is heftig. Wat is er met haar gebeurd?

 • Isadora86

  Chloë bleek geen nieren te hebben en zou niet kunnen leven buiten de baarmoeder, het vruchtwater nam af en toen hebben we besloten om de zwangerschap af te breken 😔

 • Babywens2021

  Wat een nachtmerrie zeg. Lijkt mij echt vreselijk arm klein meisje. Hopelijk krijg je nu een goede 20weken echo, wij nog 1 week wachten en ben ook bang dat ons meisje iets mankeer gezien mijn leeftijd. Nog 1 week in spanning zitten pfff

 • Rejinda

  Begin nu toch een buikje te krijgen zeg... Maar erg leuk! Voel nog niets helaas, maar zal vast nog komen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van zaterdag, 18 september 2021 tot en met vrijdag, 24 september 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50