Naar de reacties

18 Weken zwanger

Week 18 begint bij zwangerschapsdag 126 en loopt tot dag 133.Het is je negentiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Weet jij al welke wagen het wordt? Er is zoveel keus en de hoeveel wil jij er aan uitgeven? Laat je inspireren bij Babypark
 

Reageer in `18 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1114)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kelly889

  Vandaag in week 18 op naar 20 weken echo vanaf vandaag heel veel last van bandenpijn fijne dag allemaal

 • momvan2kids
  groeien jullie ook zo snel me 3e kindje en heb al aardig buikje
 • *kris*

  Ik heb ook al een aardig buikje, vandaag 18 weken zwanger van onze derde.

 • Em1995
  Pfoe het gaat zo snel, gister een echo gehad en uit nieuweschierigheid toch gevraagd of ze naar het geslacht wou kijken... ze dacht zelf een meisje maar wist het niet zeker.

  Wat denken jullie? 😊
 • Mpwv

  18 weken zwanger alweer. De tijd gaat opeens een stuk sneller en we zitten alweer bijna op de helft! Er moet nog zoveel gebeuren! Hebben jullie al iets aangeschaft? Ik voel hem de ene dag beter dan de andere dag. Begreep dat dit normaal is maar maakt je toch onzeker. Het liefst gewoon elke dag een paar duidelijke kriebels dan weet je dat alles weer goed zit.

 • trotstemam89

  hey ik zie dat wel allebei op dezelfde datum uitgerekend zijn! Hier ook behoorlijk druk in de buik zelf mijn man kon de kleine al voelen schoppen 13 april de 20 weken echo zo spannend. Wij zijn langzaam al bezig met de babykamer behang trekken daarna verven sausen en natuurlijk opnieuw behangen. Ik heb ook al kleine dingetjes gekocht kleertjes spuugdoekjes en dat soort dingen heb 4 keer miskraam gehad dus nu wel heel even afwachten of met de 20 weken echo alles goed is en natuurlijk of het een jongen of meisje word :D

 • Mpwv

  Hi! Ja dat is leuk inderdaad! Ben ook benieuwd of het daadwerkelijk 3 september wordt haha! Oh serieus ja? Dat is al wel snel ofniet? Of gaat dat sneller als het niet je eerste is? Wel fijn voor je man lijkt me, lijkt me dan toch weer wat ‘echter’ te worden . Maar indd de 13e, hier zeiden ze ook dat ik vanaf de 13e al terecht kon maar omdat ik als enige werk op vrijdag dacht ik nog oooh ik heb geduld doe het maar de woensdag erna als ik vrij ben. Toch wel lichte spijt nu haha! Iets langer wachten . Ik ben me al wel aan het verdiepen in de babykamer maar merk dat ik toch nog even wil wachten tot de 20weken echo. Hier ook 2 miskramen achter de rug. Dit wordt mn eerste kindje . Apart dat je dan toch de zekerheid zoekt terwijl met geslachtsbepaling alles er hartstikke goed uit zag. Nou ben benieuwd wat jullie er straks van gaan maken!

 • seilram

  Precies zoals je omschrijft. Ik heb ook liever de hardere schopjes. Wanneer heb jij de 20weken echo?

 • Mpwv
  18 april, jij 20 april zag ik. Dan ben je alweer bijna 21 weken. Wat zullen we blij zijn als dat voorbij is.. sinds gister ben ik me een beetje gaan verdiepen in het kamertje van de kleine meneer. Jezus wat een prijzen worden er gevraagd.. overal waar baby voor komt te staan schiet 10 x qua waarde over de kop! nouja heb een ieder geval al een kinderwagen! En jij?
 • seilram

  Mooie wagen ja duur he allemaal. Ik was ook vet veel geld al kwijt bij de babydump. Maar we hebben er 3 jaar op gewacht dus nu ga ik los ook
  En idd 20e dus nog 2 weekjes. Spannend hoor! Wij hebben een quiny wagen nog van onze zoon. De band was alleen zacht geworden verder niks mis mee want die banden opgepompt en nog steeds vol
  Weet je al hoe je de baby kamer wil?

 • Mpwv

  Haha heel begrijpelijk dat je los gaat. En dat mag stiekem ook wel vind ik . Haha nou dat scheelt weer een hoop! Als je nog een goede wagen hebt staan waarom een nieuwe kopen dan he, zonde van het geld kan je weer andere roze spullen voor kopen . Ja ik wil een beetje een stoer kamertje, dus zitten te denken aan een zwarte lockerkast als kledingkast en een commode met leren greepjes en tot zo ver gaat mn inspiratie nog, wil het ook weer niet te volwassen maken. Alle mogelijkheden ook.. keuzestress haha en jij? Al begonnen? En ideetjes?

 • seilram

  Hahaha ja idd zo denk ik ook hoor.
  Leuk idee van de kamer! Wij hadden bij onze zoon ook neutraal en dan met leuke baby spullen los. Dus blauw aankleedhoes en een mandje en wat knuffeltje maakt het dus weer een echte babykamer. Bij de babydump heb je ook leuke ideeën 😊
  Ik ga de kamer met bladerbehang doen op een schuine wand. En dan de rest verven met licht en wat donkerder groen. De kasten zijn wit bedje hout. Dan ga ik los met roze dingen weer los. En mijn zoon krijgt ook een nieuwe kamer wordt nu verbouwd. Dan veel hout en wit en zwart en dan 1 muur iets van leger groen oid

 • Mellery

  Heel bijzonder om zwanger te zijn.. het is helaas niet de eerste poging, maar het is zo fijn om de kleine nu te voelen trappelen... als het met 18 weken al een druktemakertje is, wat voorspelt dat voor straks .. ik snap de 20 weken angst wel heel goed.. dat had ik ook met de vroege echo en de termijn echo.. nu houd ik mij maar vast aan het getrappel/gekietel elke dag

 • seilram

  Ja bijzonder he! Nou idd wie weet is het heel druk.
  Hier ook niet de eerste zwangerschap helaas geeft dat toch zijn lidtekens. Ik schiet dan gewoon ineens in de stress. En mijn man zegt komt allemaal goed. De schat. Meestal heeft hij gelijk! Vandaag babydump geweest lekker veel roze dingen gekocht. En nu maar hopen dat het met de 20weken echo nog steeds een meisje is
  Wanneer heb jij de echo?

 • Mellery

  Hihi mijn 20 weken echo is op 19 april.. nog een anderhalve week in spanning😇..

  Wij hebben besloten dat wij niet willen. Weten wat het gaat worden.. kleding shoppen gaat hier dan ook nog niet zo snel

 • seilram

  Wauw bijzonder hoor. Hadden wij bij onze zoon gedaan. En toen we in de wachtkamer zaten met de echo, zei mijn man zie ik daar een piemel. En idd hij had gelijk. Dus was niet echt een verrassing. Vandaar dat we het nu willen weten. Wij hadden toen neutrale kleding gekocht. En toen het geboren was had mijn familie blauw gehaald. Komt allemaal goed hoor

 • seilram

  Hallo allemaal, sinds gisteren 18weken zwanger. Ben nu steeds meer aan het genieten. Hoewel ik ook wel last heb van 20weken echo angst. Als het nu maar goed zit allemaal. Ik voel het kindje wel vaak erg leuk hoor hoe is het met iedereen?

 • Ruby84

  Hoi Seilram hier ook wel de 20 wk angst.. Vorige week voelde ik de kleine af en toe bewegen..Nu al paar dagen niet. Maak me dan wel wat druk merk ik en voel me al paar dagen goed. Maar zal graag af en toe wat voelen. Jij verder ook geen klachten nu? Wanneer heb jij de 20 wk echo ?

 • seilram

  Nou Toevallig had ik het vandaag bijna niet gevoeld. Maar het is dus heel normaal dat we het niet elke dag voelen. Dat had ik begrepen maar per wanneer je het moet voelen weet ik ook niet eigenlijk. Ik hoop dat je het vandaag nog voelt Ruby84.
  Ik heb genoeg klachten ik heb veel pukkels ik heb maagzuur moet af toe overgeven en last van mij bekken. Oja ook nog hormoonbuien maar ik ben zo blij na 3 jaar proberen dat het nu zwangerschap is die goed gaat.
  Ik heb 20 april de echo en jij?

 • Ruby84

  Hihi.bijna dezelfde klachten als mij.. ben benieuwd hoe de 20 wk echo is.. dat alles goed mag zijn. Daarna ook graag geslacht weten. Hebben 2 jongens maar heb zeker geen voorkeur. Mijn echo staat vrijdag de 13e gepland 😃🤗. Gelukkig af en toe weer wat beweging gevoeld..

 • seilram

  Leuk dat je weer beweging voelt. Ik had ook een aantal harde buiken en soms pijn maar dat is vandaag niet voorgekomen gelukkig. Ik wilde al laten testen op blaasontsteking maar nu ik het niet meer heb. Wacht ik het af misschien een groeispurt.
  Jij nog een weekje wachten voor de echo fijn hoor!

 • seilram

  Leuk dat je weer beweging voelt. Ik had ook een aantal harde buiken en soms pijn maar dat is vandaag niet voorgekomen gelukkig. Ik wilde al laten testen op blaasontsteking maar nu ik het niet meer heb. Wacht ik het af misschien een groeispurt.
  Jij nog een weekje wachten voor de echo fijn hoor!

 • Brietje79

  18.3 vandaag.
  Al meerdere dagen last van mijn liezen en doos. Lijkt wel of het uit elkaar getrokken word🙈🙈😅
  Kon gister alleen een soort van waggelen 🦆🦆🦆 #langleven bandenpijn 🙈🙈

  Meer mama's last van. Zw nr 3

 • Sabine80

  Ja! Heel herkenbaar! Opeens dit weekend en het duurt nu al een paar dagen. Rotgevoel! M'n buik begint opeens ook wel echt te groeien🤰🏼

 • Brietje79

  Nou echt he. Ook niet te snel op staan🙈🙈
  Hier groeit alles gelukkig wat minder nu. Ging heel hard ineens. Krijg nu figuur weer beetje en buik alleen. 3e zwangerschap. Na 2 jongens meid

 • Wondertje2018BabyBoy

  Het is erg rustig hier..
  Voel zo nu en dan eindelijk onze kleine man me vriend ook gister een plopje gevoeld yeahh


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 18

De bevaldatum van leden die 18 zwanger zijn is van donderdag, 20 september 2018 tot en met woensdag, 26 september 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

1 leden zijn nu online
Aanmelden