Naar de reacties

21 Weken zwanger

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je tweeentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramWeek 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

21-weken-zwanger-baby

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.
 

Reageer in `21 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1268)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 6de-kindje

  Vandaag ben ik 21.5 weken wat gaat het nu toch vooruit hè. Ik ben naar de controle geweest en de kleine meid is goed gekeurd . Ben wel blij om dit nieuws te ontvangen 😊

 • Anoniempje2020

  Iedereen heeft het erover dat ze zichzelf nu veel beter voelen, wat super fijn is natuurlijk!
  Hier is dat helaas een ander geval, ik voel mezelf zo vreselijk.
  Ik slaap slecht door het brandende maagzuur wat me misselijk maakt, en ik moet er wel 30x uit in de nacht om te plassen.
  Verder heb ik heel de dag door alleen maar buikpijn en rugpijn, en mijn bekken werken daar ook niet heel erg lekker in mee.
  En als ik maar een stap verzet, loop ik al te hijgen alsof ik een marathon heb gerend.
  Mijn energie is 0,0 en mijn Humeur is ook niet echt op zijn best.
  Het zorgen voor twee peuters vraagt het uiterste van me op het moment waardoor het huishouden stil blijft liggen.
  En op de dagen dat ze in de ochtend naar de peuterspeelzaal zijn, ben ik zo moe van het wegbrengen, dat ik even moet gaan liggen!
  Waar blijft die energie bom waar iedereen het over heeft?
  Ik hoop dat ik deze dan mag krijgen in het laatste trimester...🙄

 • beyou

  misschien handig om je ijzergehalte na te laten kijken! die van mij was al laag bij 12 weken ik gebruik dan ook ijzertabletten en dat helpt goed.

 • Anoniempje2020

  Ik slik al jaren ijzer tabletten, herlaas weinig tot geen effect hier.
  Het vermoede en zieke gevoel komt denk ik echt voort vanuit de zwangerschap zelf.

 • Beyou

  Dat is zonde dat ze niet goed werken. Maar mocht je ijzer echt te laag zijn (testen ze in bepaalde week sowieso nog tijdens je zwangerschap) kun je natuurlijk ook een ijzer infuus krijgen. Zonde dat je je zo voelt. Succes! Hopen dat de energie toch nog deels meer terug komt.

 • 6de-kindje

  Veel sterkte gewenst het is niet gemakkelijk als je ziek bent en dan nog kinderen hebt, ik was zelf ook 7weken misselijk en kon echt niets doen maar gelukkig voel ik me wel beter nu. Ik heb wel 5kidsmaar 2die al groot zijn en me wat helpen, maar die moeten ook hun zorgen hebben zoals hobby en bijlessen . Moeder zijn vraagt zijn energie hè. Toch krijgen we er veel voor trug he🥰

 • MDA2016

  Hier ook 0,0 energie. Ben 50% ziek gemeld, omdat ik na 4 uur werken doodmoe ben. Daarnaast heb ik bekkeninstabiliteit en een navelbreuk, een peuter van 18 maanden rond rennen en ook hier ligt het huishouden stil.
  Ik hoef dan niet zo heel vaak eruit per nacht (3-4x), maar kan niet meer goed slapen, omdat ik normaal een buikslaper ben en dit gaat nu echt niet meer. Ik ben bang dat die enegiebom ook niet meer gaat komen, gezien jij 2 peuters en ik 1 heb rond rennen en we maar door moeten gaan. Succes en sterkte!!

 • sammie89

  Je bent niet de enigste die zich niet geweldig voelt. Ik ben gelukkig niet misselijk en heb nog geen kinderen waardoor ik soms een dag echt hele dag bank hang met afwisselend naar bed en wc. Ik ben om de 2.5 uur wakker snachts door rug klachten. Bekkenpijn al sinds week 16 en fysio maakt weinig verschil alleen rust helpt. Na een drukke dag moet ik soms 2 dagen bijkomen. En jij kunt dat niet eens dus blijf je last houden. 't is allemaal niet zo mooi als iedereen zegt en intussen zegt iedereen om je heen ook nog eens dat je moet genieten pfff.... Maar we weten waarvoor we 't doen, toch.

 • sammie89

  Je bent niet de enigste die zich niet geweldig voelt. Ik ben gelukkig niet misselijk en heb nog geen kinderen waardoor ik soms een dag echt hele dag bank hang met afwisselend naar bed en wc. Ik ben om de 2.5 uur wakker snachts door rug klachten. Bekkenpijn al sinds week 16 en fysio maakt weinig verschil alleen rust helpt. Na een drukke dag moet ik soms 2 dagen bijkomen. En jij kunt dat niet eens dus blijf je last houden. 't is allemaal niet zo mooi als iedereen zegt en intussen zegt iedereen om je heen ook nog eens dat je moet genieten pfff.... Maar we weten waarvoor we 't doen, toch.

 • Mamof3

  21 weken, joepie!! Het gaat vooruit 😁❤

 • nerva

 • Yune

  Hoi week 21,

  Deze laatste week wel een aantal keer bloedneuzen gehad, en de baby zijn schopjes worden steeds sterker.

  Voel me goed

 • KikiAnnabel

  Jij ook al zo'n last van bloedneuzen. Bah.

 • KikiAnnabel

  21 weekjes!!

 • DjR

  Hele goede zwangerschap ,niks te klagen tot vorige week, migraine aanvallen, elke dag raak ,volledig uitgeschakeld, nog meer mensen last van zware migraine aanvallen met uitvallen ?😥

 • Arzu87

  nee,maar hetzelfde tot vorige week ging alles goed en nu ben ik gewoon zo zwak . teveel last van maagzuur hele erge hiestbuien waardoor ik moet gaan overgeven. ik wil nu wel dat het snel voorbij is jij ook beterschap mag het ophouden zsm.

 • DjR

  Wat naar hè, nou vriendin van mij ,had opgezocht dat migraine misschien door chocolade zou komen, wat denk je ,heb al dagen geen choco op en voel me toch fit en geen enkele hoofdpijn meer ,zelfs geen druk meer in me hoofd , wel wat jij zegt heeo veel maagzuur waardoor ik dus ok weinig kan eten en als het later op de dag is .verteer ik het niet meer lijkt het en komen de restjes van bijvoorbeeld 15.00 er om 21.00 nog onverteerd uit, gek hé. Ik heb wel antagel van de apotheek gekregen maar werkt ook maar deels ,maagzuur is echt een nare kwaal die heel je zwangerschap in zijn greep houd :(

 • Bigbuik

  Wat naar. Hopelijk voel je je snel weer beter.

 • DjR

  Dat hoop ik ook, bedankt ❤

 • PowermommyvanJ

  Hoi meiden, ben vandaag 21+4 weken maar ik kan totaal niet genieten van mijn zwangerschap..☹️
  Eerst is mijn nichtje te vroeg geboren (27 weken) toen was ik 16 weken zwanger, gelukkig gaat met haar alles goed en ligt ze op de high care in het ziekenhuis. Het is een klein vechtertje😍
  Nu 3 weken geleden te horen gekregen dat mijn vader (52 jaar) 2 tumoren in zijn hoofd heeft en longkanker.. het is niet meer te genezen alleen nog levensverlengend. Iedereen en ook ik ben zo met andere dingen bezig, gelukkig ben ik elke dag met mijn zoontje waardoor ik goede afleiding heb. Maar mijn zwangerschap is gewoon helemaal niks, ik ben er niet echt mee bezig en kan er ook niet van genieten door alle stress. Door de stress ook heel veel harde buiken. Deze periode zoveel ellendige berichten meegemaakt (nog meer dan deze 2) maar dat was buiten ons gezin. Voel mij af en toe zo schuldig naar de kleine meid dat ik niet hier van kan genieten😭
  Heb het gelukkig nu wel een beetje van mij af kunnen schrijven.
  Bedankt voor het lezen😘

 • Nairobi

  Hi meis, heftig zeg...27 weken is spannend maar hoeft niet verkeerd te verkeerd te zijn. Ik zag het ergens staan al maar ze zijn vechtertjes..

  Echt super rot dat het zo slecht met je vader gaat. Heel veel sterkte en knuffels die kant op lieverd. Zal pittig zijn de komende maanden. Hoop dat je tussendoor af en toe een lachje op je gezicht kan toveren wanneer ze trapt!: echt genieten kan pas als ze er is. Nogmaals sterkte in deze periode klaver4

 • PowermommyvanJ

  Dank je wel voor je lieve woorden😘
  Inderdaad als ik mijn kleine meisje voel ben ik weer helemaal verliefd, van mij mag ze op deze moment heel veel schoppen. Helaas ligt mijn placenta aan de voorkant dus voel haar wel minder maar als ik haar voel dan is het genieten😊
  Kan echt niet wachten tot ze er is dan kan ik echt genieten🥰

 • Blije_gup

  Heftig allemaal...
  Wat betreft je nichtje.. preemies zijn idd vechtertjes!

  Probeer ondanks alles goed op jezelf te letten.. hoe lastig t ook is.
  Dikke knuffel en heel veel sterkte!

 • PowermommyvanJ

  Dank je wel voor je lieve woorden, doet mij wel goed😘

 • kimberly106

  Jeetje wat heftig om te lezen zeg.
  En dat alles in een zeer korte tijd verdrieteg hoor, maar wat een sterk nichtje zeg wat goed !
  Heb je mensen in je omgeving die je kunnen helpen zodat je wat rustiger aan kunt doen?

  Heel veel sterkte he, 😚

 • PowermommyvanJ

  Doordeweeks ben ik vooral alleen met mijn zoontje van 1 jaar. Mijn man is pas rond half 5/5 uur thuis en doordat ik veel moe ben lig ik in de avond vanaf 8 uur in bed. Voor de rest is mijn familie veel met mijn nichtje en vader bezig. Soms voel ik mij daar wel heel eenzaam door dat ik alleen mijn man echt heb als er tegenslagen zijn.

  Bedankt voor je lieve woorden😊

 • Serena-a-a

  Jeetje wat verdrietig. Snap dat je dan wat minder met je zwangerschap bezig bent. Dat genieten komt strx echt wel goed als ze er is. En wat een kleine vechter je nichtje. Zijn ze klein dan he😢. Heel veel sterkte met alles en probeer tussendoor te genieten🤗💕

 • PowermommyvanJ

  Dank je wel voor je lieve woorden💝
  Ja ze is zeker een klein vechtertje ben zo trots dat ze het zo goed doet😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 21

De bevaldatum van leden die 21 zwanger zijn is van dinsdag, 2 juni 2020 tot en met maandag, 8 juni 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50