Naar de reacties

21 Weken zwanger

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je tweeentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramWeek 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

21-weken-zwanger-baby

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.
 

Reageer in `21 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1413)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anoniemie1984

  Hallo Dames, hier bijna 22 weken ver😍
  Toch al heel nieuwsgierig naar hoe hij er zal uitzien ☺️
  Zijn jullie al veel in gewicht aangekomen? Il zit nu aan 7 kilo, en vrees dat er nog heel wat kilos zullen bijkomen 🙈

 • Julia1989

  Ja, ben heel benieuwd ook! Ik ben nu omgeveer 5 kilo aangekomen, heb veel honger steeds, haha. Buik groeit nu ook wel hard.

 • KikiAnnabel

  Week 21. Vrijdag extra echo en dan weer over 2 weken om de kleine goed in de gaten te houden!

 • mama-van-Leona-en-Alexander-en-Faye
  Dit is mijn buikje nu valt goed mee vindt ik soms wel last van mijn rug
 • Mama2babyloves
 • Hopefull2020

  21 weken, het lijkt wel gisteren dat ik de positieve test in handen had.. Toen was het heel lang wachten op de eerste echo, de onzekerheid, de bloeding,.. Nu begint het te korten, aftellen, want ze zal er sneller zijn dan we denken 💕

 • Nbds

  Hallo week 21💙

 • KCAMAB

  Hoe is het bij jullie met de schopjes? Zaterdag de gehele ochtend flink getrappel van 8 tot 12 niet normaal. Had er gewoon last van 🤭
  En sindsdien maar weer heel af en toe een paar minuutjes. Word er helemaal onrustig van. Waarom was ze die zaterdag zo druk?! En nu niet meer..

 • Hopefull2020

  Misschien had je iets gegeten of gedronken? Ik dronk deze week een gewone tropical thee van lipton en daar reageerde ze echt op, meer dan 2u zitten rondtrappelen.

 • KCAMAB

  Merkte wel dat ze schrok toen ik hard moest niezen. Toen even een enorm wilde beweging. En daarna gingen de bewegingen de hele ochtend door.
  Vandaag zit er weer regelmaat in en t wordt steeds sterker. Heel dof voel ik de schopjes nu ook aan de buitenkant.

 • Jacqueline89

  Welkom week 21💙


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 21

De bevaldatum van leden die 21 zwanger zijn is van zaterdag, 6 maart 2021 tot en met vrijdag, 12 maart 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50