Naar de reacties

21 Weken zwanger

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je tweeentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramWeek 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

21-weken-zwanger-baby

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.
 

Reageer in `21 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1331)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Jessica121

  Hi Dames,
  Hoe is het hier met jullie.?
  Wat is het stil ineens..
  Hier bijna 22 weken onderweg, we voelen de kleine man op en af..😍💙 de ene dag heel veel de andere dag wat minder!
  Vindt dit best spannend, zeker in deze tijden maar goed we proberen het allemaal zoveel mogelijk los te laten en lekker te genieten.
  Ondanks dat we nu thuis zitten hebben we al mooi het kamertje zo goed als klaar qua schilderwerk.

 • mcvr

  Hallo dames, hoe is het met jullie nu in deze Corona-crisis? Ik ben zo blij dat ik nu nog niet hoef te bevallen... 😇 Mijn werk gaat niet meer door nu (ik werk als klassieke zangeres, zangdocent en koordirigent) en nu kan ik me dus alleen maar bezighouden met onze peuter van bijna 3, het huishouden en uitzoeken van alle babyspullen van zolder. 🤷‍♀️ Ergens ook wel een rustig idee, ik ben alleen bang dat de muren op me af gaan komen. Ik dacht; speelafspraakjes buiten (bos met loopfiets/speeltuinen) moeten wel kunnen... Maar nu lees ik op diverse plekken dat dat ook niet de bedoeling is. 😟 Hoe brengen jullie de dagen door?

 • baby4-2020

  Nou hé daar ben ik ook echt blij om! Hopelijk is het in juli allemaal weer een voorbij!
  Ik ben niet bang om me te gaan vervelen komende weken, eerder hoe ik alles ga doen😅 de 3 kids thuis van school, dus momenteel speel ik ook een beetje voor juf. Gelukkig hebben ze gisteren heerlijk buiten gespeeld smiddags. Maar ik merk wel dat ik niet echt toe kom aan het huishouden, terwijl alles wel veel rommeliger en sneller vies is nu ze hele dagen thuis zijn!
  Onze dagen gaan er denk ik zo een beetje uitzien:
  ochtend schoolwerk, afgewisseld met even gezellig koffie drinken en even buiten in de tuin.
  Middag kids lekker buiten in de tuin of binnen spelen, en eventueel nog een uurtje schoolwerk. Ik ga dan maar proberen smiddags wat huishoudelijks te doen en het eten voorbereiden. Na het avondeten nog een spelletje aan tafel/voorlezen, douchen en kids naar bed. Dan nog opruimen, stofzuigen en dan plof ik ook op de bank denk ik!
  Ik vind het ook wel moeilijk inderdaad om te beslissen wat wel en niet kan. In onze buurt zag ik gisteren de kinderen gewoon lekker samen buiten spelen, mijn zoontje is toen ook maar gegaan. Mijn gevoel zegt blijf allemaal thuis, speel in de tuin, geen (speel) afspraakjes, maar anderen in mijn omgeving vinden dit weer heel overdreven, en dan ga ik toch ook weer twijfelen🤦‍♀️

 • trotse-moeder-vanaf-2012

  mijn dag ziet er dus precies hetzelfde uit nu als de jouwe. haha
  bij ons in de speeltuintjes hangen aviertjes van de gemeente met nieuwe regels. je mag als kind in de speeltuin spelen. maar geen tikkertje bijvoorbeeld doen. ouders ook op afstand blijven enzovoort.
  ik ga er zelf met de jongste niet meer naar toe maar de oudste speelt er nog elke middag.

 • threeisacharm

  Voelen jullie de kleine al goed? Hier is het al zo druk dat zelfs papa en de verloskundige gister de kleine al hebben voelen bewegen 😍 Ik kan niet wachten tot mn kids het ook kunnen voelen, lijkt me zo leuk!

 • mamazonderbaby

  Ik voel mijn tweeling helaas nog helemaal niet😭

 • DionneSharona

  Ik voel mijn tweeling ook nog niet 😭. Duurt echt veel te lang!!

 • mamazonderbaby

  Oh ben ik gelukkig niet de enige!! Ja duurt veel te lang, had verwacht allang wat te voelen 🙈

 • DionneSharona

  Ik heb 't gisteren gevoeld voor 't eerst duidelijk!! En m'n vriend voelde 't ook!! EINDELIJK 😍. M'n placenta ligt aan de voorkant dus ze zeiden in 't ziekenhuis al dat 't langer kon duren dan het gemiddelde, maar als je er zo naar verlangt kan 't niet snel genoeg gebeuren en dan duurt wachten lang 😂

 • threeisacharm

  Is niet raar toch?! Je hebt nog ff ;) Maar wat leuk een tweeling, gefeliciteerd!!

 • mcvr

  Ja.. zijn behoorlijk harde trapjes en de buik bolt soms helemaal op doordat hij beweegt. 😄 Ons zoontje (wordt over 1.5 maand 3 jaar) vraagt er nu steeds om: “mag ik mijn broertje voelen? “ toen ik hem daarstraks vertelde dat zijn broertje hem nu ook kan horen, ging hij ermee praten: “hallo baby... hallo broertje... ik vind jou heel lief!!” Hij gaf hem ook kusjes, echt té schattig allemaal! 🥰

 • threeisacharm

  Ah super cute! Hier krijgt mn buik wel al kusjes en knuffels ja, zo schattig 😍

 • mcvr

  Beste gevoel ooit...! Maar als de baby straks geboren is en dan échte kusjes krijgt, is dit vast de overtreffende trap. 😄🥰

 • threeisacharm

  Ja dat sowieso! 🥰

 • Marijke4

  Hier ook beweeglijk meisje in mijn buik. Partner heeft het 2 weken geleden voor t eerst gevoeld. Nu nog wachteb tot de kids t voelen

 • threeisacharm

  Ow dat is helemaal vroeg. Maar wel echt leuk!

 • koelsanne123

  Hi mama’s. Weet je wat me opvalt. Dat wij een erg leuke weekgroep hebben. We blijven aanwezig.... zie bijv week 22, laatste reactie 14-02. Fijn dat we zoveel aan elkaar hebben. Dank daarvoor.

 • Alisya

  Nou echt he! Heel fijn! Ik denk dat een deel over is op Facebook en daardoor hier niet meer schrijft.

 • Dabren

  Haha grappig! Dat viel me ook al op, heel leuk.. 👌🏽 Toppers!

 • houvanmijnhartjes

  Was mij inderdaad ook opgevallen 😬 ik check regelmatig even of iemand iets nieuws heeft geplaatst🙈

 • Merel3

  Ja dat viel mij ook op inderdaad! Heel fijn om in deze week te zitten!
  Liefs aan iedereen en tot in week 22!

 • houvanmijnhartjes

  Ooh ik ben al een tijd aan het kijken voor boxpakjes voor de zomer, van die lekkere dunne met fijn stof. Kwam ik net bij de action en zag een paar, wel zonder voetjes (wat ik bij de andere 2 vervelend vond). Toch eentje gepakt en hij is zo fijn en stretch! Ga de andere 2 patronen denk ik ook nog halen!
  Mijn man is de box aan het verven.🤗. Stond al 3 jaar in de garage en had een flinke opknapbeurt nodig Haha! Hij was zwart en wordt nu wit, ben benieuwd hoe het gaat worden🥰. Vanmorgen ook boxmatras besteld en blauw boxkleed. Begin nu wel die drang te krijgen voor dingen klaar te maken en te kopen🥰💙

 • Kate87

  Wat leuk! Komt een leuke tijd aan nu
  Ik ben ook flink bezig geweest. Had in het begin helemaal geen behoefte. Na de 20 weken echo begonnen met inslaan. Ben nu 23 weken en kom er achter dat ik echt al bijna alles heb in 3 weken tijd.

 • houvanmijnhartjes

  Ja ik had die behoefde ook echt niet. Was wel aan het kijken soms maar niet dat ik dacht, ik moet het nu hebben ofzo. Denk ook dat ik zo langzaam ben omdat ik bij de eerste 2 heel snel klaar was met alles en dat vond ik persoonlijk ook veel minder leuk dan😅. Maar merk dat nu we met de box bezig zijn dat de rest ook begint te kriebelen, volgende maand kijken voor de babykamer en dan kan die ingericht worden🥰

 • Pris1988

  Hebben jullie weleens een onderzoek moeten doen om suiker te testen? Hoe gaat dat precies in zn werk? Moet dat binnekort doen..

 • koelsanne123

  Ik ben bang dat ik dit binnenkort ook moet. Bij 20.6 woog de man 485gr. Wij zijn allebei lang en moest me dus niet druk maken. Zijn bank omtrek was iets groter dan gemiddeld. Hierdoor kan het dat ze dat gaan doen. Waarom doen ze dat bij jou? Ik maak me er zo druk om pff.

 • Alisya

  Ik zou aan je vk vragen of ze je ipv door te verwijzen voor dat drankje, 3 keer mag laten prikken bij je huisarts. Is echt veel fijner. En geen flauwtes.

 • houvanmijnhartjes

  Ik moest het om die reden inderdaad ook bij de 2e! Maar wij maken blijkbaar gewoon grote flinke kinderen🤷🏽‍♀️🙈. Dochter geboren met 35+4 was daar al 48 cm en bijna 3 kilo. Terwijl ze 3 dagen ervoor nog zeiden in het ziekenhuis dat ze met 40wkn nog geen 46 cm zou zijn😂😂. Onze zoon met 37wkn en was daar al 51cm en bijna 3,5 kilo. Ikzelf ben maar 1,60m en weeg misschien 54 als ik niet zwanger ben, maar mijn man is 1,86 dus die zware grote kinderen komen door hem😂. Bij mijn zoon zeiden ze ook dat ze me niet langer zouden laten lopen dan 38, dus ben benieuwd wat ze nu willen doen aangezien deze al een week vooruit liep met 20 weken echo.

 • Pris1988

  Bij de 20 weken echo was zn buikje iets boven het gemiddelde. Ja ik maak me ook wel druk maar meer om andere redenen. Ik heb veel klachten qua flauwvallen. En ik hoorde dat alles nuchter moest. Dus dan zie ik de bui al hangen pff

 • koelsanne123

  Ah ja dan testen ze waarschijnlijk om dezelfde reden bij ons. Wat vernevelend van het flauwvallen. Rustig aan ❤️

 • Dabren

  Ik moet dat binnenkort ook, maar heb geen idee wat ze dan gaan doen. Ben ook wel benieuwd!

 • Alisya

  Ik moest om 8 uur nuchter prikken, dan om 11 uur, en dan om 14 uur nog een keer.
  Ze willen dan zien hoe de piek in je suikerspiegel is. Het is in orde als de waarde onder de 7 blijft.
  Ik moest dit met 16 weken doen en met 24 weken nog een keer.

 • Pris1988

  Moest je dan in totaal 6 uur in het ziekenhuis blijven? Heel de tijd zonder eten en drinken? Denk dat ik dan van mn stokje ga😑

 • Alisya

  Nee hoor ik mocht dit bij de ha doen..kreeg een vingerprikje en ging dus elke keer naar huis. Om 8 uur nuchter en daarna thuis lekker ontbijten en dan om 11 weer terug.. en was elke keer binnen 5 min klaar. Moet jij dat drankje nemen?

 • Pris1988

  Ja ze hadden het wel over dat drankje ja. En moet wel in het ziekenhuis zijn.

 • Alisya

  Ah oké dat drankje heb ik bij mijn tweede gehad. Vond het vreselijk vies en werd er misselijk van. Kan me niet meer herinneren hoe lang ik er moest blijven.

 • houvanmijnhartjes

  Ik moest dat bij de 2e doen. Bij mij werd op een dag 2x bloedgeprikt ( moest 1,5 uur tussen zitten ). Eerst nuchter, toen moest ik eten en drinken (liefst ontbijt wat zoet is) en toen weer prikken. Maar ken ook genoeg die moesten prikken, toen een glucose drankje (wat vies blijkt te zijn?) en toen weer prikken.

 • Dabren

  Ik moet dat binnenkort ook, maar heb geen idee wat ze dan gaan doen. Ben ook wel benieuwd!

 • koelsanne123

  Hebben ze jullie het gewicht van de baby vermeld tijdens de 20 weken echo? Zoja, hoeveel was dat?

 • Billie2018

  389 bij 20.3

 • mcvr

  Op 19.6w: 364 gram, wel weer zwaar dus, net als ons eerste kereltje.

 • koelsanne123

  Lekker toch! Hoeveel woog de eerst bij jullie uiteindelijk?

 • mcvr

  Lucas woog 4570 gram en was 53 cm lang. 🙈 Mijn oma baarde ook een paar kinderen van 5 kg, dus het zit wel in de familie. Lucas is altijd de hoogste lijn blijven volgen; draagt qua breedte een kledingmaat groter dan zijn lengte en zit qua lengte op het gemiddelde van zo’n 6-12 maanden oudere kindjes. 🤷‍♀️

 • DoBa

  363 gram bij 20.6w

 • koelsanne123

  Die van ons weegt gewoon 130 gram weer. Nu zijn wij beide wel heel lang. Maar het lijkt me echt bizar veel. Ze zeiden dat ik me er niet druk om moet maken... maar vind t nog al wat.

 • Alisya

  Bedoel je dat je het te weinig vindt? Hier hebben ze er niks over gemeld.

 • koelsanne123

  Weinig? Ik bedoelde 130 gram meer. Dus 495 bij 20.6 haha. Mij lijkt dat echt heel veel

 • Alisya

  Ohhhh wow ja lekker hoor, flinke baby dus! Ik dacht dat je bedoelde dat hij 130 gram woog dus begreep het niet. 🤣

 • houvanmijnhartjes

  325 bij 19 weken

 • Mammabear

  365. Bij 20.1

 • Laut

  320 geloof ik

 • Disney18
  Hier ook al een beste buik... wel 5e zwangerschap
 • Alisya

  Mooi!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 21

De bevaldatum van leden die 21 zwanger zijn is van vrijdag, 7 augustus 2020 tot en met donderdag, 13 augustus 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50