Naar de reacties

21 Weken zwanger

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je tweeentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramWeek 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

21-weken-zwanger-baby

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.
 

Reageer in `21 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1377)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • bren-86

  Vandaag 21 weken.. en mijn vriend en dochtertje hebben het al lichtjes gevoeld.. zo leuk!!!
  Alleen de iets hardere bewegingen konden ze voelen. 🥰
  Hoe gaat het met jullie?
  Mijn bekkenklachten worden helaas erger dus morgen naar de fysio..
  Vorige week de 6 ling buggy geduwd met 5 kids en toen is het helaas verergerd en niet minder geworden nog.. 🙈

 • Noudje89

  6-ling buggy? Vertel!! 😃
  Wat balen dat je last krijgt van je bekken. Hopelijk wordt het niet erger en helpt de fysio.

 • bren-86

  Haha ja voor mijn werk vervoer ik ze in de 5 ling wagen. Ideaal haha behalve nu..
  Nou slecht nieuws gekregen. Ik moet per direct minderen met werk en als het financieel kan zelfs stoppen.. anders heeft fysio geen zin en ben ik straks verder van huis..
  Ook helaas deze week weer 2 harde buiken gehad dus mijn lichaam geeft ook echt wel aan dat ik wat moet veranderen 😌😌😭

 • Ennas80

  Ja vandaag precies 21 weken... En gisteren avond heb ik t voor het eerst gevoeld!! Zo bijzonder en ook n beetje gek.
  We hebben net de 20 weken echo gehad, mijn man wou t niet weten, ik wel... Gelukkig werd ie steeds meer nieuwsgierig....
  We kregen een zoon!!!!!!! Happy 💙

 • Fi2

  Alweer 21 weken zwanger van een mega bewegelijke jongen! 💙🥰

 • Jose24

  Leuk jongen wij krijgen ook jongen ook drukte maker in me buik

 • Fi2

  Aahh leuk!! Geniet! 💙

 • Marj0lein

  Zijn jullie ook van die vreselijke genieters die lekker lopen te pronken met de buik? Ik vind mezelf zo mooi🤣 en elke avond roep ik naar mn man dat hij baby moet komen voelen.. ik loop er erg trots bij🥰🙌🏻 Volgende stapjes:
  -24 weken controle + suikertest ivm grote 2e baby 5100g
  -27 weken 22wekenprik
  -28 weken groeiecho🥰🙌🏻

 • Mommy_T

  Ik vind het na de eerste 3 maanden ook altijd heerlijk om zwanger te zijn! 😁 Dit zijn de fijnste weken hè! Fijn dat je zo geniet! Weten jullie wat het wordt?

 • Marj0lein

  Nee is nog een verrassing🥰 1e keer wisten we het ook niet, 2e keer wel en nu nog geen behoefte aan gehad.. in mn hoofd is t nog een baby😂 ipv jongen of meisje 🥰 jullie??

 • Mommy_T

  Precies hetzelfde! 😁 Grappig! Wij wisten het de eerste keer ook niet, tweede keer wel en nu niet. Het maakt me niet uit en ik vind de verrassing bij de geboorte zo bijzonder! 🥰

 • Marj0lein

  Oooh jaa grappig!! 🥰 jaaa dat vond ik dus ook en wij kunnen vergelijken😉 hihi..

 • Ancl

  Sinds gisteren last van pijn, weet niet goed of het bandenpijn is of niet... komt en gaat heel de dag door. Iemand anders ook last?

 • catootje79

  Rot zeg! Ik heb wel regelmatig last van (pijnlijke) harde buiken, vooral in de nacht, heel raar. Ik heb op advies vd vk 1,5 week geleden urine laten checken en had blaasontsteking. Nu antibioticakuur achter de rug en komende week iTunes weer laten checken. Is bij mij m'n 3e kind, en heb sinds 13 weken al regelmatig last van die harde buiken 🤷
  1e zwangerschap? Kun je morgen je vk niet bellen voor de zekerheid? Ik voel m'n banden weleens maar dat is vooral aan de zijkanten (denk ik). De harde buiken voelen als menstruatiepijn en kan dan soms niet eens bewegen totdat het over is wanneer het in de nacht gebeurt.

 • Liszard
  Vandaag de baby voor het eerst zien bewegen! Zo speciaal!! 😍
  Morgen 22 weken.
  Mijn baby beweegt veeeel! De ene dag iets minder en dan iets meer maar eigenlijk voel ik de kleine sowieso wel dagelijks.
  Ik ben zo benieuwd naar alles wat komen gaat!

  Behalve brandend maagzuur en regelmatig een opgeblazen gevoel voel ik me eigenlijk ook heel goed nu.

  Hoe gaat het bij anderen? Voelen/zien jullie de kleine al? 🥰

 • Pumpkinious

  Jaaa heb hem gisteren ook zien bewegen 🙈 en net wanneer je tegen je partner zegt dat hij moet meekijken, dan stopt de baby met schoppen... herkenbaar?

 • Liszard

  Haha! Dat was met voelen in het begin wel steeds. Maar inmiddels heeft mijn vriend het goed gezien en gevoeld 🥰

  Ik heb gistermorgen en vanmorgen een uur liggen kijken naar alle bewegingen.
  Die kleine is best lang wakker. Hopelijk slaapt hij/zij wel goed wanneer ie er eindelijk is 😂

 • Pumpkinious

  Ik heb niet echt het idee dat de ritme in de buik en uit de buik hetzelfde was (met mijn zoontje). Dus het wordt afwachten 🙈

 • Mom-wow

  Wow, wat gaaf zeg!
  Deze 3e zwangerschap de placenta voor liggen
  Kan dus weinig zien bewegen. Voelen gelukkig wel!

 • Guppi

  Saai is dat he! Hier nu ook...

 • Mom-wow

  Het begint toch langzaam te komen hoor.. hij trapt er nu bovenlangs

 • Liszard

  Ah dat is jammer. Maar komt denk ik vanzelf zodra de kleine groter groeit.

 • Mom-wow

  Dat hoop ik toch!

 • catootje79

  Zo gaaf zeg!! Ik ben morgen 21 weken en voelde vanmorgen toevallig voor het eerst 2 schopjes van buiten, maar niet gekeken of het ook te zien was. Ik vond mijn dochter (1e zw.) al veel bewegen, maar m'n zoontje (2e zw.) bleek pas echt karate kid te zijn. Bij hem golfde m'n buik echt op en neer. Was wel tof maar ook best ongemakkelijk de laatste twee maanden. Toch hoop ik nu weer op karate kid (een meisje) want luid en duidelijk aanwezig dus elke dag bevestiging dat er nog genoeg gebeurt binnen. Waar ik haar vorige week nog nauwelijks voelde is ze nu al lekker bezig dus heb goede hoop haha!

  Heeft je partner het ook kunnen voelen?

 • Liszard

  Ja mijn vriend heeft de kleine ook al gevoeld en gisteren gezien.

  Ik ben ook bang dat het inderdaad op den duur iets minder leuk is als nu. Gezien de baby alleen maar sterker en groter wordt.

  Geinig dat het per baby en zwangerschap ook nog zoveel verschild hé!?

 • N.iekiet

  Hebben jullie je geboorte kaartjes al uitgezocht?
  Ik twijfel ontzettend, bij mij 2 zoons (uit vorige huweljjk) had ik een 3 luiks met foto op parelmoer papier in speciaal letter type. Maar nu vind ik klassiek met kant en geen foto ook mooi, maar ook ergens met foto toch ook nog ik heb geen idee hoe dit te combineren valt.. iemand suggesties? Ik vind tot nu toe nog niks geschikts helaas..

 • catootje79

  Die hebben we bij onze kids pas in week 37 gemaakt geloof ik. Merk bij deze wel meer drang (nesteldrang?) om op te ruimen en alvast het huis overhoop te gooien qua kamers. Mss omdat ons huis nu zo ongelooflijk vol is of gewoon ook omdat we thuis zitten door Corona. Ben nu ook de hele kledingkast aan het omgooien incl stofzuiger, ladder etc. Kan er anders niet bij haha. De hele dag de tijd voor gehad maar net toen de kids naar bed gingen zag ik de kast weer en dacht, nu moet het! 🤷

 • Pumpkinious

  In ons cultuur doen we geen geboortekaartjes. Maar als ik het zou doen, vind ik zonder foto ook mooier. In België werken ze vaak met thema's, wat betreft suikerboontjes. Geen idee of dat in Nederland ook zo is. Maar je kan datzelfde thema aanhouden voor de layout van de buitenkant. Wat ook mooi zou zijn i.p.v. een foto is een hand of voetafdruk langs de binnenzijde (daaronder naam enz...)

 • anmh

  Wij hadden bij de 1e een heel mooi houten kaartje, denk dat we dat nu weer doen. Hebben toen ook getwijfeld over een ‘stempel’ kaart (stempel zelf ontwerpen/laten ontwerpen en op papier drukken...) vind ik ook nog steeds heel mooi :)

 • Mom-wow

  Bij mij precies hetzelfde!
  Ook eerste 2 (eerdere relatie) met foto's gewerkt. Voor nu zeker niet.
  Heb zelf ontworpen via Poobies. En ga nog "in loving memory" labels toevoegen met jutte draad vast gebonden om het kaartje..

 • Mom-wow

  Hallo week 21

  Wat hebben jullie allemaal al gekocht?

  En wat moet je nog hebben?

  Ik ben bijna klaar

 • catootje79

  Haha gaaf! Ik durf pas na week 24 in actie te komen. En dan wordt het eerst pas de kids intern verhuizen en dan langzaam spulletjes verzamelen denk ik. Maar denk dat wij nog heel veel hebben en inmiddels ook weer veel gekregen. Box van zus, kleding van vriendin, positiekleding van collega's, alles rouleert onder mijn vriendinnen en collega's, geweldig haha, love it. Nog wel een kinderwagen, wipstoel, boxkleed etc nodig. Maar ook een stapelbed voor de kids en nog veel andere dingen 🙈 We hebben genoeg kamers maar de kids zie ik echt niet op zolder slapen, daar maak ik wel een speelkamer. Zijn jouw kids ook al aan het meedenken over hoe het huis opnieuw ingericht kan worden? ☺️

 • Mom-wow

  Hey Catootje, bij ons slapen de grote jongens al op "zolder" .. is eigenlijk een 3e verdieping. Helemaal afgetimmerd met 3 slaapkamers. Waarvan 1 waskamer..
  We zijn in juli 2019 komen wonen dus de babykamer was al een beetje gereserveerd. Veilig naast mama's kamer
  Met het inrichten van de kamer en nieuwe spullen zijn ze helemaal enthousiast!

  Heerlijke tijd zo!

  Ik kon het niet laten om eerder alles op orde te hebben.. iets met controle freak?

 • anmh

  Haha oh wow! In heb van mijn schoonmoeder 1 outfitje gekregen maar zelf nog niets gekocht. Gelukkig is ons zoontje bij geboorte 2 en wisten we ook van hem het geslacht niet, dus hij/zij kan vast kleertjes daarvan nog aan. Maar moeten werkelijk alles nog regelen.
  Vb commode (woonden heel klein, geen ruimte. Nu verhuisd) en even de co-sleeper terug halen van mijn zus... ;)
  Nog tijd zat volgens mij ;)

 • Pumpkinious

  Oooh iedereen is druk bezig
  Mijn zoontje zal 15maanden zijn met de komst van de 2e, dus we kunnen bijna alles doorschuiven. Moet dus alleen nog een ledikant, luiers en duo buggy kopen

 • Paprikaplantje

  Wij hebben ook alles eigenlijk al hoor.. maar vooral omdat we alles van de eerste nog hebben. Commode, bed, aankleed kussen, draagzak, luiers (wasbaar)..
  Alleen nog een nieuwe trip trap, nieuwe slangetjes voor de kolf, nieuwe flesjes, extra babyfoon, en een muziekdoosje.......

  Box hebben we trouwens wel al nieuw, bij dochter konden we die lenen maar nu niet meer..

  Moet wel zeggen lekker overzichtelijk allemaal haha, doe iedere dag wel een dingetje afvinken.

 • N.iekiet

  Ik moet nog alles.. we hebben 1 pakje en 1 soort van tuinbroeken. We gaan nog verhuizen (krijgen over 6 weken sleutel) en dan nog verbouwen en dan gaan we pas alles opbouwen daar.. Dus ik verwacht dat ik nog even moet wachten haha... met vlagen ook echt behoefte en zin om te shoppen.. Heb wel een wieg bij mijn moeder van mijn vorige 2 zwangerschappen staan en een kamertje hier op zolder van mijn jongste zoontje nog. Maar we willen deze niet meer gebruiken voor onze dochter dus in feite heb ik niks.. nog niet eens luiers hahah... ik wil pas na de 24 weken ook gaan shoppen.. dat geeft me iets meer rust

 • Beroontje

  Hier alleen nog wat kleertjes, luiers, flesvoeding voor de zekerheid (ik wil heel graag borstvoeding geven) verder hebben we alles

 • Mom-wow

  Ik moet alleen nog een babyfoon, easy base en een stoel in de babykamer..
  Hihi


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 21

De bevaldatum van leden die 21 zwanger zijn is van zondag, 15 november 2020 tot en met zaterdag, 21 november 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50