Naar de reacties

21 Weken zwanger

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je tweeentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramWeek 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

21-weken-zwanger-baby

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.
 

Reageer in `21 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1577)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anoniem38

  Net weer controle gehad. Alles weer helemaal prima. Bloeddruk ook helemaal top. Blij mee, bij vorige zwangerschap pre-eclampsie gehad en nu extra in de gaten gehouden.
  Ik voel haar nu zo goed. Elke dag wel een paar keer en smorgens bij wakker worden houd ze geloof ik een klein feestje in mijn buik. We krijgen gewoon echt nog een kindje. Soms kunnen we het nog steeds niet geloven. Onze zoontje was al zo'n wonder na een lang traject en nu gewoon nogmaals gelukt. Nooit kunnen dromen. Nog zo'n 19 weekjes en is ons gezinnetje helemaal compleet.💗💙🥰❤

 • RVS85

  Oef, pre-eclampsie is wel behoorlijk vervelend! Mooi dat ze dat nu goed in de gaten houden en dat vooralsnog je bloeddruk top is!

  Ik begin de kleine ook steeds meer te voelen. Dat maakt het allemaal wel wat echter hè! Voor mij was het eerst ook echt nog zó onwerkelijk. Als het lang heeft geduurd kun je het bijna niet geloven; zeker als je verder ook niets merkt, ziet of voelt. Dus dan zijn die schopjes extra fijn 🥰. Wij hebben er meer dan 2,5 jaar op moeten wachten, wel zonder traject. Hoe lang heeft het bij jullie geduurd?

 • Anoniem38

  Oei 2,5 jaar is lang zeg!! Wat fijn dat het nu dan zo mag zijn he?! En ja die bewegingen maken het wel allemaal wat echter en dat is zeker fijn !
  Bij mijn zoontje bijna 4 jaar geduurd, nu bijna 2 jaar voor deze zwangerschap. Deze zwangerschap was niet zozeer lastig omdat het lang duurde , maar meer omdat dit ons laatste kans was. En precies toen tijdens een laatste poging lukte het. Wij waren het al aan het afsluiten en een plekje aan het geven en hoppa zwanger. Het blijft een wonder🍀

 • Anoniem38

  Week 21 💗

 • Beetjegeluk

  Dames, wat is het rustig in onze groep!
  We zullen er eens een vraag tegenaan gooien. Ben benieuwd....

  Wat is jullie top 3 qua jongensnamen?

  Ik zelf heb namelijk nog geen enkel idee, dus alle input is welkom🤗🩵
  Alvast bedankt👍

 • Anoniem38

  Hier een dochter nu, maar voor een jongen hadden wij twee namen Maeson en Matz.

 • Beetjegeluk

  Thx voor je reactie

 • LongDecember

  Oh, ik zit ook zo in m'n maag met een 3e jongensnaam😅

  Ik zit een beetje op Olle, Ole, Kobe, Kalle...

 • Beetjegeluk

  Thx voor je reactie😘

 • RVS85

  Leuke vraag!

  vind jongensnamen echt zoveel moeilijker dan meisjesnamen... Maar inmiddels heb ik al een aardig lijstje. Nu nog afstemmen met mijn man...

  Top 3 heb ik nog niet, maar een kleine greep uit mijn lijstje:
  Evan, Morris, Silvan, Aiden, Alvar, Orin, Tristan, Aldric, Ewald, Devon

  Ik houd wel wat van de iets minder voorkomende, apartere namen, haha.
  Welke 'stijl' richting zit jij te denken?

 • Beetjegeluk

  Thx voor je reactie! Ik heb werkelijk nog geen idee wat ik mooi vind qua namen....dus kan nog alle kanten op🙈

 • Lola1993

  Ik merk dat het eigenlijk in alle groepen rustig is. 🤭 Mijn top 3 is; Finn, Mees en Sem.

 • Beetjegeluk

  Thx voor je reactie. Lekker stoere korte namen😊

 • Beetjegeluk

  Hallo week 21 🩵

 • Lola1993

  Hoi week 21. 🥰

 • hannahm
  21 weken🥳
  Vandaag de 1e extra echo gehad in t ziekenhuis en de placenta ligt er nog steeds mooi beroerd voor. Placenta praevia en dan de totaal versie, ze verwachten niet dat hij in de 6 a 7 weken nog zover verplaatst (nog geen stukje in een week namelijk) dat ik natuurlijk kan bevallen, dus dat wordt een keizersnede tussen 36 en 39 weken tenzij t eerder gevaarlijk wordt ivm bloedingen of Placenta loslating. Ze hebben nog even gekeken naar de navelstreng hoe deze vast zat maar die zat ook weer aan de zijkant, hierdoor is bij ons eerste kindje bij de bevalling de navelstreng afgeknapt en moest ik alsnog naar de ok en was ik heeeel veel bloed verloren en transfusie gehad enz. Dus al mocht ik natuurlijk bevallen beland ik waarschijnlijk alsnog weer op de ok. Dus misschien maar beter zo. Heb nu wel iets meer rust. En vind het wel fijn dat ik nu niet weer 42 weken hoef rond te waggelen🙈
 • Lennieke

  De 20 weken echo vervroegd naar morgen, ik kijk er zo hard naar uit! Jullie de 20w echo al gedaan?

 • MamaMandy90

  Hoe is het gegaan ?

 • MamaMandy90

  Wij hebben hem 13 Mei al gehad, voor jullie veel succes!

 • MamaMandy90

  21 weken 🥰

 • Lennieke

  Gaat vlug he 😍

 • MamaMandy90

  Ja gaat inderdaad erg snel, nu druk bezig met de babykamer en het verlof komt toch ook echt langzaam al in zicht.. Ik heb er mijn zomervakantie aanvast geplakt.

 • Ccctje

  Ik vind het lang duren ik ben woensdag 15 weken maar vind niet snel gaan zie ook nog geen buikje groeien pfoe, gelukkig was de 13 weken echo goed hopelijk ook de 20 weken echo volgende maand


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 21

De bevaldatum van leden die 21 zwanger zijn is van woensdag, 10 april 2024 tot en met dinsdag, 16 april 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50