Naar de reacties

21 Weken zwanger

Week 21 begint bij zwangerschapsdag 147 en loopt tot dag 154.Het is je tweeentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 27 centimeter
Gewicht van je baby: 380 gramWeek 21: Ten opzichte van vorige week zijn er weinig veranderingen. De baby is vooral bezig met zwaarder worden.

Hoewel het kindje qua lengte al over de helft is, zal hij nog bijna 10 keer zo zwaar moeten worden! Vanaf nu komt hij iedere week zo'n 60 gram aan. Jij komt nu gemiddeld 500 gram per week aan. Dit is heel normaal.

Je baarmoeder reikt nu tot je navel, en groeit al flink. Het lijkt wel of je buik iedere dag groter wordt.

21-weken-zwanger-baby

Doordat je baarmoeder nu zo snel groeit, kun je wat last krijgen van bandenpijn. Dit kan aanvoelen als een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Vaak kan je er last van krijgen als je druk bezig bent geweest. Het enige wat kan helpen is rustig gaan liggen.

De huid van de baby is niet meer doorzichtig. Witte bloedlichaampjes worden gevormd, die belangrijk zijn voor de afweer tegen ziektes en infecties. De tong en het evenwichtsorgaan in het binnenoor zijn ontwikkeld. De baby trekt verschillende gezichten om de gezichtsspieren te oefenen.

De inwendige geslachtsorganen bij een meisje zijn nu geheel gevormd. Ze heeft nu miljoenen eicellen in haar eierstokken. Dit aantal neemt af tot de geboorte, dan heeft ze er nog 500.000.
 

Reageer in `21 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (850)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Jusme

  21 weken en 2 dagen alweer... drukte in men buik van jewelste ❤... Naast dat we bezig zijn met verhuizen en daarmee dus moeten klussen en inpakken ben ik voor het laatste ingezet... bah wat een werk zeg!

  Maandag 18 juni naar de verloskundige😍... maar is het raar dat ik door hun nog nooit ben gewogen? Alles is altijd goed maar zij wegen mij niet, dus dat doe ik zelf thuis. Ben nu 5 kilo in totaal gegroeit.

 • Elfje-Mama

  Nee ben ook nog nooit gewogen en ik ga altijd naar de gynaecoloog. Gek eigenlijk he?

 • alie22r

  Verschilt denk ik per praktijk. Ik ben bij de eerste 2 eigenlijk ook nooit gewogen. Inmiddels verhuisd, en min huisarts is ook verloskundige. Daar moet ik wel iedere keer op de weegschaal.

 • Missstarlight

  Hallo dames, ook ik zit vanaf in week 21. Ik leea al veel leuke verhalen over trappelende babys en soms ook verhalen over spannende echo's en extra echo's, wat blijft het mooi en tegelijkertijd onzeker! Hier hebben we 3 juni de 20 weken echo gehad en we krijgen weer een zoontje! Al snel werd duidelijk dat dit ook weer een groot mannetje wordt ( 1e was 5050 gram) en deze woog nu alweer bijna 400 gram. Was dus even schrikken, zeker omdat ik na de 1e 22 kilo ben afgevallen met gezond eten en sporten, ik heb gewoon samen met mijn zeer gezonde genen! De schrik zat er even goed in want allea van de 1e bevalling kwam terug maar na gesprek gister met de verlos ben ik weer meer gerust gelukkig! Moet nu op papier gaan zetten want mn angsten en wensen zijn en daarbij met 28 weken weer een groeiecho dus dat is wel weer leuk!

 • Elfje-Mama

  Toch zegt het nog niet heel veel hoor, sommige kindjes groeien in het begin heel hard en lijken daarna weer wat minder snel te groeien.. en ook is het heeeel afhankelijk van de ligging want elke mm op de echo kan zo een paar gram schelen! Fijne zwangerschap (met lekkere extra echo) en niet te druk proberen te maken. We can do this!

 • Jenanes

  Dat lijkt me heel spannend voor je en dubbel... heel fijn dat kindjes zo goed groeien, maar holy moly... 10 pond 🙈

 • DoortjeB

  Vandaag 21 weken ❤️
  Gister 20 weken echo gehad en alles is gelukkig goed! Toch altijd weer een opluchting...

 • ElsaTdV

  Alweer 21 weken zwanger, wat vliegt de tijd 😍 20 weken echo hebben wij alweer een poosje achter de rug, wij hebben een gezonde babyboy en sinds vorig weekend voel ik hem ook trappen. Al was hij afgelopen week wel gelijk wat rustiger (ik geef de warmte de schuld) gisteren begon het weekend en gelijk voelde ik hem weer trappen, waarbij ik ook gelijk ontdekte dat meneer een nieuw plekje heeft gevonden om te liggen. Dicht op mijn schaambeen, gaf gisteren niet zo’n fijn gevoel bij het lopen, maar deze ochtend lijkt het al alsof hij weer iets naar boven is verplaatst. 😊

  Zijn jullie al flink aan het shoppen geslagen? Bij ons is het de eerste dus moeten best wel wat dingetjes aanschaffen, maar de hoeveelheden vind ik best lastig inschatten.

 • DoortjeB

  Al wel wat dingetjes gekocht ja, zaterdag kinderwagen (via MP) en al eerder best wel wat kleertjes... 😊
  Moet ook best veel nieuw, veel van de oudste is nu toch wel versleten.

 • ElsaTdV

  Aah leuk, wat voor wagen heb je gekocht? Wij hebben een mutsy igo besteld, komt in augustus. En laatste weken echt verzot op kleertjes kopen haha. (Onze eerste) box gaan we lenen van vrienden, was al een twijfel geval of ik die überhaupt wilde neerzetten.

 • DoortjeB

  Mutsy EVO, wel blij mee!
  De box en baby kamer hebben we al, is de 3e 😉 Maar box veel gebruikt bij oudste 2...

 • Marley91

  Joe week 21!
  Meerdere keren per dag vrolijk getrappel, ondanks dat mijn placenta voor ligt.
  Heerlijk genieten ♡

 • jesje_84
  En mijn buikje is ook mooi aan het groeien 🤗
 • 3love

  Mooi hoor!!

 • jesje_84

  Dankjewel ☺️

 • Sleeperson

 • jesje_84

  💝

 • jesje_84

  Ik heb ook een goede 20 weken echo gehad, weer een mijlpaal! Althans, met de baby is alles goed. Er is echter iets afwijkends met mijn placenta. Gynaecoloog heeft zoiets in 30 jaar nooit gezien. Ze denken niet direct aan iets zorgwekkends, maar om het uit te sluiten moet het verder onderzocht worden. Moet nu as donderdag naar het Radboud UMC. Toch wel een beetje spannend!

 • 3love

  Heb het gegoogled (nav een ander bericht van jou) klinkt heel spannend! Gelukkig las ik ook dat het niet direct zorgwekkend is, desalniettemin wel fijn dat je vervolg onderzoeken krijgt, fijn dat je kindje ok is

 • jesje_84

  Ik maak me vooralsnog geen zorgen. Ik denk dat het vooral iets is wat ze willen monitoren. Dus waarschijnlijk wat vaker een echo en dat vind ik stiekem wel fijn ☺️ 21 weken komt ook steeds dichter bij een de termijn dat een kindje levensvatbaar is, dus hopelijk gaat dat gewoon allemaal lukken en dan is de rest van latere zorg. Heeft er iemand nog een pretecho gepland de komende tijd? Ik met 28 weken nog eentje 😊

 • Sleeperson

  Ik heb 11 juni een pret echo :D

 • jesje_84

  Leuk!! 🤗

 • Sleeperson

  brr zo eng, hopelijk weet je dan meteen resultaat.

 • jesje_84

  Ja wel een beetje spannend idd. Ze hebben in Nijmegen de echo al beoordeeld en op basis daarvan konden ze er weinig over zeggen. Dus denk daardoor niet dat ze donderdag een kant een klaar antwoord hebben. Waarschijnlijk gaan ze de ontwikkeling in de gaten houden.

 • Sleeperson

  Duimen, en hopelijk krijg je dan extra echo's ^^

 • Sisi1986

  Ik klets hier veels te weinig mee, sorry! Hier ook weer de 21 weken ruim bereikt, de 20 weken echo was goed en we krijgen een knulletje <3 Zo leuk na onze dochter!! Het is wel een lekker actief kindje!

 • Sleeperson

  Wat fijn dat je zo'n actief kindje hebt


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 21

De bevaldatum van leden die 21 zwanger zijn is van woensdag, 24 oktober 2018 tot en met dinsdag, 30 oktober 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden