Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1276)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Veroniqueroode

  Gister VK geweest erge pijn, voorweeen!
  Kleine alles goed, thuis alles klaar staan.
  Maar wachten pfff, de dagen duren lang nu!
  Ben er wel een beetje klaar mee stiekem.
  Kan niet wachten om de kleine draak vast te houden!

 • Lang-verwacht

  Oeh nu al klaar mee klinkt wel heel serieus. Straks komt het pas met 41 weken! Ik hoop zelf ook dat het met 38 al komt hoor ;-) maar ben er nog niet klaar mee gelukkig. Dat komt die laatste weken vaak wel!

 • Lang-verwacht

  Vannacht werd ik wakker van buikpijn geen weeën want er zat geen ritme oid in. Maar misschien was het een voor weeë of indalings weeën 🤷‍♀️
  Morgen 35 weken zwanger. Vandaag maar beginnen met mijn vluchtkoffertje pakken.

 • Anoniempjeex

  Moeten we ook hydrofieldoeken meenemen?

 • Lang-verwacht
 • Lang-verwacht

  Voor de baby heb je bijna niets nodig.
  Ik doe wel haar eigen bakerdoek en haar eigen omslagdoek maar zelfs dat heeft het ziekenhuis zelf.

 • Anoniempjeex

  Ja ik ben ook gister ermee begonnen. En dan later gewoon steeds dingen bij in doen. Af en toe heb ik ook wel lichte menstruatie achtige pijn.

 • Lang-verwacht

  Ik ben vandaag begonnen met voor mij, mijn man, mijn dochter (die naar oma gaat) en de baby een lijstje te maken. Heb net al wat dingen gekocht zoals toiletartikelen en oplader is wel zo handig als alles klaar staat en je op het laatst niet nog vanalles hoeft in te pakken. Morgen ws alles van mijn lijstje in de koffer doen. En dan later nog een paar dingetjes kopen zoals wat te eten en drinken ect

 • Deborahtjen

  Het aftrllen gaat plots trager... ik verlang zo hard naar ons kleintje 💙💙💙

 • Noudje89

  Ooo echt hè!! Ik ook! De dagen duren ineens lang enzo. Hopelijk komen de wondertjes snel 👶🏼💗

 • Anoniempjeex

  Week 34 alweer 💙👶🏻

 • Danya24

  morgen 34 weken zwanger! nu al met verlof want ik heb een griepje erbij te pakken... maar goed. dan maar Met de beentjes omhoog!!! lieve dochter is even bij grootouders en ik doe alle was vandaag! genieten van mijn vrije tijd voordat de klein er is. de vorige keer duurde het nu nog maar 4.5 week 🙈 zal ik weer zo vroeg bevallen??? wie heeft ervaring met 2e kindjes die eerder of later komen dan de eerste?

 • Lang-verwacht

  Nou van mij mag het met 37 weken al komen hoor! lijkt me heerlijk!
  Ik neem aan dat jij ook hoopt dat het weer vroeg komt?
  Beterschap trouwens

 • Danya24

  ik hoop niet perse op heel vroeg maar wel voor de 40 weken graag 🤣 mijn man organiseert festivals en zijn hoofdevenement vind plaats op 25 mei. mijn uitgerekende datum.. 🙈 dus daarvoor zou prettig zijn! voel me op zich alweer stukken beter en heb vannacht kunnen slapen.. dus ik hou dit nog wel eventjes vol..

 • Lin2584

  Ik ben ook uitgerekend op 25 mei, mijn eigen verjaardag
  Ik hoop stiekem op ons zoontje die dag maar later zou fijner zijn

 • Lang-verwacht

  Later? Heb jij liever dat de baby NA de uitgerekende datum komt?? Ow jee van mij mag ze er echt zsm (dat het nog wel gezond is voor haar) geboren worden

 • Lang-verwacht

  Ow ja voor die datum zou wel fijn zijn dan idd! Ben erg benieuwd wanneer onze kleintjes er klaar voor zijn om geboren te worden!

 • Lang-verwacht

  Gisteren de laatste keer bij de verloskundige geweest. Vanaf nu lopen de controles via de gynaecoloog. Vandaag komt de kraamzorg langs.

  Alles is zo goed als klaar behalve; de vluchtkoffer (maar een hoop spul heb ik nu nog nodig), een zijltje op het bed voor evt vruchtwater, dochter een tekening voor het geboorte kaartje laten maken, enveloppen schrijven, en de naam voor ons meisje nog even verzinnen 😂😂

  Ow ja papa moet nog even oefenen met de maxicosi in de auto doen.

 • mama-iris89

  34+5 de dag waarop mijn vliezen spontaan zijn gebroken..
  nu maar hopen dat ik deze meneer toch nog ff binnen kan houden

 • Mamavan1knapmeisje

  Ow wauw! Wat spannend. Hopelijk blijft hij inderdaad nog eventjes zitten.
  Hoe gaat het nu? Ben je in het ziekenhuis?

 • mama-iris89

  dat was t zeker! Ik lig inderdaad in het ziekenhuis. Vandaag hebben de weeën doorgezet en is onze prachtige zoon Bodhi met precies 35 weken geboren! Hij doet t allemaal prima op eigen kracht, al zal de kleine frummel (2258 gram) nog minimaal 10 dagen op de couveuseafdeling moeten blijven..

 • Mamavan1knapmeisje

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!
  Wat fijn dat hij het allemaal op eigen kracht doet. Nu even lekker aansterken en dan snel naar huis kleine Bodhi.

 • Mommyofdena

  Week 34 alweer voorbij, heerlijk van me verlof aan het genieten. Alles is klaar voor onze kleine meid 💖


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van maandag, 27 mei 2019 tot en met zondag, 2 juni 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50