Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1061)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Brietje79

  Gister verlof begonnen en controle gehad. Madam ligt nog in een stuit. As maandag echo, CTG en bloeddruk controleren. Als ze nog steeds in stuit ligt versie poging plannen. Krijg ik ook weeënremmers ivm eventuele vroeg geboorte. Mocht de versie niet lukken dan ks plannen. Spannende week volgende week.

 • No-more-coffee

  Spannend!!!🍀 Veel succes en een heeele boel beweging toegewenst zodat de kleine een salto maakt de goede kant op 😁😁

 • Brietje79

  Jaaaa!! Even turn sessie moet ze doen!😂 Tis een drukte maker. Draait veel maar dan van links naar rechts!!

 • No-more-coffee

  Nog 2 weekjes!!! En dan heerlijk genieten van mijn verlof. Zie er enorm naar uit , soms wat spijt dat ik niet nou al met verlof ben gegaan maar goed😅 Vandaag weer een controle gehad , alles nog in orde!! Ze ligt ingedaald , hoofdje vast tussen de bekken en zit met de billen en beentjes behoorlijk te peuren in mijn ribben 😩 🙈

  Laatste loodjes tellen idd t Zwaarst, ook wat betreft het wachten; mijn geduld is al aardig op, wil haar zo graag zien!! 😍 Ieder succes met de laatste loodjes we can do this 💪🏼

 • Brietje79

  Heerlijk!!
  Nog even knallen die 2 wkn en dan heerlijk genieten van dat gepeur in je ribben 😂 succes nog ff

 • No-more-coffee

  Hahaa thanksssss jij ook succes nog even!

 • me-joyce
  Inmiddels een aantal dagen met verlof. Kan de warmte prima hebben gelukkig, nog geen opgezette lichaamsdelen ook haha.
  De babykamer is eindelijk helemaal klaar! Begonnen met de babywas en morgen een fotoshoot. Zo naderen we langzaam het einde ( ik ben heeel blij als ik me eigen lijf weer terug heb maar aangezien dit ons laatste kindje is wil ik nog even heel lang zwanger blijven
 • Babynr4indemaak

  Mooi kamertje!!!

 • me-joyce

  Dankje 😘

 • Wensvoor3e

  Leuke kamer zeg!!! En veel plezier met de shoot!

 • me-joyce

  Dankje! Shoot was erg leuk 😄

 • NewBaby2018

  Verlof! Heerlijk 😄
  Ben er ook echt aan toe, want mede door de warmte slaap ik slecht.
  Komende weken maar eens wat afronden, babykamer, vluchtkoffer, bezig met de fotoalbums van mijn zoon.. genoeg wat ik nog wil doen!
  Straks naar de verloskundige voor extra echo, groei van buikomvang was iets gestagneert, ik maak me er geen zorgen om, dus zo lekker extra gluren naar mijn baby 😍

 • mesan

  Oh lekker, geniet ervan. Ik moet nog een weekje werken, heb bij 36 weken verlof genomen. Maar ik heb een makkelijke baan, zit veel achter de computer, dus kan makkelijk wat rustiger aan doen.

 • NewBaby2018

  Dank je! Jij nog even succes!
  Ik heb met de eerste zwangerschap tot 36 weken doorgewerkt, was veel te zwaar, plus daarbij kwam dat onze zoon een week te vroeg was, dus had maar 3 weken. Dat vond ik te kort achteraf gezien 😅 en nu al helemaal met een rondrennende tweejarige 😂
  Fijn dat je wat rustiger aan kan doen op je werk, zo kom je de week wel door!

  Oh en ik zie dat jij er meer rond hebt rennen! Respect hoor!!

 • mesan

  Ik heb soms het idee dat ik het rustiger heb op mijn werk dan een dagje thuis 😀

 • NewBaby2018

  Haha ja idd, zo kan dat best voelen ja 😂

 • Kleinejjm

  Hier ook lekker aan het bijkomen tijdens mn verlof! Babykamer is klaar. Deze week de vluchttas inpakken. Heb alles al gewassen wat ik mee wil. Nu aftellen..

 • NiSi

  Hello week 34!
  Verlof, YES!
  Dikke voeten zijn een feit, gelukkig 'moet' nu niks meer, dus beentjes omhoog. (tussen het nestelen door 😄)

 • Dosas

  Gisteravond had ik een groei en liggingsecho..
  Die kleine man wordt op 2450 gram ongeveer geschat.. tot 40 weken komt er dus nog een kilo bij als de groei zo doorgaat..!! alles prima! Maagje was al bezig met samentrekken, ademhalingsoefeningen ofzo! Dus ook zeer gunstig!! Alles dik in orde!
  Foto mee gekregen en mn dochter was flink aan de babbel tegen ons en tegen 'de mevrouw..😂 super schattig.. 30 april weer heen om de bevalling voor te bespreken.. dan ben ik 37 weken en een dag. nu heb ik geen wensen behalve naar het ziekenhuis.. zijn jullie al bezig met een geboorteplan? Ik heb echt in mn hoofd; Je weet toch niet hoe het loopt dus kan ik wel voorbereiden maar dat gaat geheid anders!!

 • Lolarosa
  34+3 het schiet al lekker op! De kleine is erg actief en schopt lekker hard tegen mijn ribben aan, het einde is gelukkig in zicht wat ben ik blij als ik hen eindelijk in mijn armen heb nog maar maximaal 6 weken. De gynaecoloog wil hem voor juno de uitgerekende datum laten zitten en misschien dat die eerder wordt gehaald maar voor nu willen ze dat niet zeggen. Ik heb mijn suiker gelukkig goed onder controle. Hoor van iedereen dat mijn puf gezicht weg is en ik zeker niks meer ben aangekomen. Wat ik zeker ook heel fijn vind! Het is allemaal wel zo zwaar nu heb enorm veel vruchtwater dus de kleine kan nog heerlijk draaien, hij heeft ruimte zat. Gisteren de kleine nog een keertje mogen zien op de echo en ze waren een nieuw systeem/apparaat aan het testen dus ik mocht hem in 4D zien en wat is hij prachtig. Ik wil hem zo graag in mijn armen hebben.
 • Loving-girl

  Wow mooie foto.. Ja dan snap ik wel dat je gelijk de kleine wil zien... succes nog even met de laatste loodjes zo. Erg fijn dat je suiker onder controle is...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van vrijdag, 21 september 2018 tot en met donderdag, 27 september 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50