Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

De autostoel staat klaar en is al getest in de auto. Maak hem af met een unieke hoes van Koeka

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1040)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Dosas

  Gisteravond had ik een groei en liggingsecho..
  Die kleine man wordt op 2450 gram ongeveer geschat.. tot 40 weken komt er dus nog een kilo bij als de groei zo doorgaat..!! alles prima! Maagje was al bezig met samentrekken, ademhalingsoefeningen ofzo! Dus ook zeer gunstig!! Alles dik in orde!
  Foto mee gekregen en mn dochter was flink aan de babbel tegen ons en tegen 'de mevrouw..😂 super schattig.. 30 april weer heen om de bevalling voor te bespreken.. dan ben ik 37 weken en een dag. nu heb ik geen wensen behalve naar het ziekenhuis.. zijn jullie al bezig met een geboorteplan? Ik heb echt in mn hoofd; Je weet toch niet hoe het loopt dus kan ik wel voorbereiden maar dat gaat geheid anders!!

 • Lolarosa
  34+3 het schiet al lekker op! De kleine is erg actief en schopt lekker hard tegen mijn ribben aan, het einde is gelukkig in zicht wat ben ik blij als ik hen eindelijk in mijn armen heb nog maar maximaal 6 weken. De gynaecoloog wil hem voor juno de uitgerekende datum laten zitten en misschien dat die eerder wordt gehaald maar voor nu willen ze dat niet zeggen. Ik heb mijn suiker gelukkig goed onder controle. Hoor van iedereen dat mijn puf gezicht weg is en ik zeker niks meer ben aangekomen. Wat ik zeker ook heel fijn vind! Het is allemaal wel zo zwaar nu heb enorm veel vruchtwater dus de kleine kan nog heerlijk draaien, hij heeft ruimte zat. Gisteren de kleine nog een keertje mogen zien op de echo en ze waren een nieuw systeem/apparaat aan het testen dus ik mocht hem in 4D zien en wat is hij prachtig. Ik wil hem zo graag in mijn armen hebben.
 • Loving-girl

  Wow mooie foto.. Ja dan snap ik wel dat je gelijk de kleine wil zien... succes nog even met de laatste loodjes zo. Erg fijn dat je suiker onder controle is...

 • Loving-girl

  Sinds gisteren ben ik suiker aan het prikken en wat is het soms goed om te zien wat je lichaam doet met bepaald eten. Waardes zijn prima en niet te hoog. Alleen ben ik sinds vrijdag suikerloos dus het is heel mooi om te zien dat mijn lijf daar goed op reageerd. Wel ga ik aan het einde van de week kijken wat mijn lijf doet met een suikershot als ik wat lekkers eet bij de koffie. Buikje van de baby lag 3 weken voor dus heb een zeer goed doel om de suikers uit te bannen. Wel eet ik gewoon fruit en brood en dat kan ook met de waardes die ik heb. Ook een grote maaltijd gaat goed en blijft ik onder de 7....

 • schuurtje

  Gisteren een onwijs drukke dag gehad.heb gisteren 21.00 uur niet meer gezien...ben vandaag alleen enorm moe....en heb waarschijnlijk nu last van nesteldrang...kan niet ontspannen.heb het gevoel dat ik nog zoveel MOET doen...maar heb er vandaag echt geen energie voor.bah...ben enorm emo.heb nergens zin in vandaag.misschien toch wel teveel van mezelf gevraagd gisteren.

 • Mommy04

  34 weken alweer vriendin van me is 38 weken en die is het zat vandaag gaan ze kijken of ze al wat kunnen zien aan ontsluiting .. ik morgen weer controle en dan wordt er ook een afspraak gemaakt voor liggingsecho in ziekenhuis

 • Loving-girl

  Zo vandaag mijn laatste officiele werkdag en ik heb verlof... kan wel merken dat ik 37 ben en de derde draag want heb veel meer last van kwaaltjes zeg... rug pijn last van mijn heupen snachts meer vermoeid hoofdpijn... laatste loodjes zijn aangebroken. Afgelopen vrijdag was het buikje van de kleine man zo vergroot dat ik toch weer een suiker curve moet prikken. Ben bang dat ik daar nu ook een beetje last van heb.

 • schuurtje

  Goedemorgen.ik mocht me donderdag al melden maar was te druk..gisteren de witte was van de baby gedaan.vandaag gaan we alle gekleurde was doen.kan het mooi in het zonnetje drogen.ik voel me op zich goed alleen slaap ik steeds slechter...merk wel wanneer ik me weer veel te druk heb gemaakt.vanmorgen misselijk wakker geworden.

 • mummyj
  Ik weet niet of ik het mag posten maar ik vind ehm echt zo gaaf geworden

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van maandag, 28 mei 2018 tot en met zondag, 3 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50