Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1837)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • melanie1

  Dames die gelijk zwanger met mijn waren, ik log uit. Zijn tot 23,3 gekomen (maar wsl was ik 27wk toen). Wij gaan terug naar ronde 1 weer. Xxx en succes en fijne bevalling gewenst!

 • K-k

  Sterkte en heel veel succes!!!🥰🥰

 • DWB

  Week 34, en meneer maakt het spannend! Mijn baarmoedermond is namelijk al enorm verkort, en heb dagelijks harde buiken! Nog even geduld, want je gaat nu wel snel! Haha 💙

 • Unicorn12

  Jeetje wat vliegt de tijd. Onze zolderkamer is eindelijk af, dus onze oudste dochter is verhuisd. Het is maar goed dat ik zoveel energie heb. Vandaag begonnen met verven op de babykamer, eindelijk!!! Hopelijk over een paar dagen klaar, dan kunnen de meubels in elkaar. Langzaam komen we er wel. Donderdag heb ik een echo ingepland met 35 weken. Ben heel benieuwd naar de groei, en even een laatste keer spieken. Vanuit onze eigen praktijk helaas geen echo’s meer na de 20 weken.

 • Eersteliefde

  Week 34! 💙 Vanaf nu ook met verlof!! Heerlijk genieten van de laatste weekjes in mijn buik.

 • Nies92

  Week 34! Vandaag een groeiecho gehad en onze jongen groeit lekker goed door. Geschat op 43-45 cm en 2340 gr. Je kon op de echo goed zijn gezichtje zien en zag je lekker van die bollen wangetjes en zag je dat hij aardig bos haartjes heeft. Ook een lekker bol buikje was goed te zien en lag meneer al heel goed en laag naar beneden met ze hoofd. Kan niet wachten tot hij er is!

 • CB97

  34 weken echo gehad. Ons meisje zit in de perfecte houding voor de bevalling. ze loopt nu op schema met 45,5 cm en 2.6 kg! Jammer genoeg verstopte ze haar gezichtje weer achter haar handjes zodat we haar niet konden zien dat was op de vorige echo ook al haha het is een koppig meisje ( zal ze van mama hebben ) . Nu weer 4 weekjes wachten op de volgende echo want met 38 mag ik terug gaan en dan is het monitoren !! wat komt alles zo dichtbij. Ik kan niet wachten je te ontmoeten kleine meid

 • Joliebelly

  Wordt alleen maar spannender die naderende bevallingsdatum!
  Hier is er ook eentje die steeds zijn gezichtje wegsteekt😂 hij duwt zijn gezicht steeds in de placenta, die ligt bij mij redelijk laag en vooraan. Zal voor hem een zacht kussentje zijn🥰

 • CB97

  Enorm spannend !! Haha geweldig lekker zacht kussentje om te slapen 😂

 • Lautjje1993

  34 weken 🥳🥳 al 2 weken volledig ingedaald!! Donderdag laatste echo om te kijken hoe ze groeit. Blijft spannend


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zaterdag, 4 september 2021 tot en met vrijdag, 10 september 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50