Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1829)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • CB97

  34 weken echo gehad. Ons meisje zit in de perfecte houding voor de bevalling. ze loopt nu op schema met 45,5 cm en 2.6 kg! Jammer genoeg verstopte ze haar gezichtje weer achter haar handjes zodat we haar niet konden zien dat was op de vorige echo ook al haha het is een koppig meisje ( zal ze van mama hebben ) . Nu weer 4 weekjes wachten op de volgende echo want met 38 mag ik terug gaan en dan is het monitoren !! wat komt alles zo dichtbij. Ik kan niet wachten je te ontmoeten kleine meid

 • Joliebelly

  Wordt alleen maar spannender die naderende bevallingsdatum!
  Hier is er ook eentje die steeds zijn gezichtje wegsteekt😂 hij duwt zijn gezicht steeds in de placenta, die ligt bij mij redelijk laag en vooraan. Zal voor hem een zacht kussentje zijn🥰

 • CB97

  Enorm spannend !! Haha geweldig lekker zacht kussentje om te slapen 😂

 • Lautjje1993

  34 weken 🥳🥳 al 2 weken volledig ingedaald!! Donderdag laatste echo om te kijken hoe ze groeit. Blijft spannend

 • hjdv

  34+6 vandaag. Kleine werd met de groeiecho op 2785 gram geschat. Ik ben benieuwd hoeveel het bij de geboorte zal wegen.

 • Babyfluit

  34 weken! 🥰 Eindelijk verlof! Nog maar een paar weken tot we je mogen ontmoeten 😍❤️

 • Anoniem38

  Zijn we dan, week 34💙. Nog 2 weekjes werken.

 • Connieg

  Hallo week 34! Je ligt eindelijk met je bolletje naar beneden. Alleen enorm hoog, en dat is te voelen!
  Met traplopen lijk ik net een bejaarde! Dalen schatje!

 • MaMa*van*2

  Wat fijn. Hier ligt ze heel mooi horizontaal. Maar heb veel vruchtwater dus ze heeft ruimte zat en draait ook regelmatig. Over 2 weken een liggingsecho.

 • nicky87

  Fijn dat de baby met zijn bolletje naar beneden ligt. Hier is hij 2 weken geleden goed gaan liggen.. oh dat gevoel ken ik, hier ook nog niet ingedaald..

 • Kip92

  Week 34 is al even bezig! Jullie ook de laatste week zo last van indalingsweeen? Voelt als scherpe steken in vagina/baarmoeder.

 • Saaaarh

  Ja! Hier ook last van.. straks weer afspraak bij de verloskundige, zien of hij goed ligt ingedaald

 • Kip92

  Ben benieuwd!

 • Saaaarh

  De afspraak ging niet door.. de dokter was er niet hahah (zo gaat het in het buitenland) moet nu aankomende donderdag!

 • Kip92

  Haha oo serieus! Nou nog eventjes geduld!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zaterdag, 19 juni 2021 tot en met vrijdag, 25 juni 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50