Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1420)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9



 • mamacharlotte

  Wauw, we zijn alweer 34 weken ver. Worden jullie ook zo binnenste buiten geschopt door die kleine? Hij lijkt mij wel heel de dag aan te vallen... denk dat hij er graag uit wil nog even wachten kleintje...

 • Lindaaaa1

  Ja heeel herkenbaar! Ik zei net nog tegen mn vriend volgens mij slaapt ze gewoon bijna niet want ik voel haar echt continue 😂

 • mamacharlotte

  Nuja, beweeglijke baby's zijn gelukkige baby's zeggen ze altijd :)

 • LieveMara

  Hi week 34 💕 gisteren op gesprek bij m'n bevallingscoach (doula) ze vond de baby erg bewegelijk en denkt dat ze eerder komt ☺️ fine with me, nu nog niet maar uitgerekende datum zou prima zijn. Genoeg kwalen.. 😏 Vooral de bekkenpijn is drama, en 't geduw op m'n vagina wat pijnlijk is.. Zou dat 't indalen zijn? ❤️ Goed weekend allemaal

 • littlefreckle

  Dat geduw op m'n vagina heb ik ook, pijnlijk is dat. Bij mij is ze al wel ingedaald.

 • LieveMara

  Zeker pijnlijk 😣 ik vermoed 't hier ook. Lijkt echt alsof ik 't hoofdje tegen m'n schaambot voel. Maar heb pas week 36 weer controlle, dus blijft even afwachten. Hou jij 't nog een beetje vol? 🤗

 • littlefreckle

  Ja precies, hier ook! Verder gaat het goed en weinig te klagen. Behalve erg moe steeds 😅 maar dat nemen we voor lief. Verder erg benieuwd naar de kleine #aftellen

 • mickey84

  Gelukkig de laatste weken zijn in gegaan.
  Nog even 3 weken en paar dagen volhouden.
  Tot die tijd 2 x per week naar het zienhuis.
  We zijn er bijna.

 • miraclemama

  oei, dat klinkt alsof je laatste loodjes heel zwaar wegen.
  Ik wens je heel veel succes en veel lieve mensen rondom je die je helpen om toch te genieten van je laatste weken.

 • mickey84

  dank je wel.
  Ik vind het persoonlijk behoorlijk zwaar. Hoge bloeddruk, de medicatie slaat wel aan.
  Me leverwaardes zijn ook te hoog.
  Helaas heb ik zeer weinig energie.
  Er is rust geadviseerd.
  Gelukkig veel hulp om me heen.
  Ik probeer ondanks alles nog wel te genieten van de kleine in de buik!
  Hoe was jou kinder en grote mensenfeest?

 • miraclemama

  En hallo week 34,
  een tijdje terug had ik het gevoel dat de tijd omvloog, maar de afgelopen week leek hij wel te kruipen.
  Dat zal deze week wel anders zijn. Morgen hebben we thuis een kinderfeest en volgende week de 'grotemensenverjaardag'. Verder heeft mijn man dan eindelijk verlof. Ik hoop dat ik me goed genoeg voel om er af en toe eens op uit te trekken. Ik merk dat mijn lichaam af en toe protesteert. Ik wil wel veel, maar mijn lijf kiest soms voor totale anarchie helaas. Mijn bekken doet ongelooflijk veel pijn en slapen is een ramp. Toch besef ik dat ik een grote geluksvogel ben... Mijn dochters, man, ouders en schoonouders , allemaal staan ze klaar om te helpen als ik het vraag. Hoe slecht ik me fysiek soms dan ook voel, mentaal voel ik me gezegend met zoveel lieve mensen om me heen.

 • LieveMara

  😣Bekkenpijn is ook echt vreselijk. Maar fijn dat je veel steun hebt ❤️🤗 nog maar een paar weken 🍀🍀

 • Denisegaatvoorde2e

  Vandaag ben ik 34 weken zwanger. Ik ben blij dat de hitte voor even voorbij is, al hebben we er ook van genoten. Voel me goed, geen vocht meer in mijn benen. Wel meer moe dan maar ook dat is normaal. Hoe gaat het met jullie allemaal? Alles nog rustig en goede controles?

 • M-

  Die warmte was inderdaad dubbel. Lekker, maar miste wel dat het 's avonds wat afkoelde om beetje bij te komen.
  Hier gaat alles voorspoedig en heb ik nog steeds goede controles. Volgende week de liggingsecho, heel benieuwd om weer de kleine te zien!

 • Saar1986

  Vandaag trug geweest ivm hoge bloeddruk eerst was hij 137/95 na de ctg nog een keer gemeten toen was die 117/88 maar ik moet nu elke week trug komen ook al zijn de uitslagen goed nu maar ze vinden dit wel vaak al 3x in 1.5 week

 • embarazadaa

  Zo, lekker met verlof al. Nu lekker aftellen. Erger me nog steeds aan de nachtelijke wc-bezoekjes..minstens 4 keer.

 • lentespring

  Sinds eergisteren 34 weken zwanger maar ben ook weer misselijk sinds 2 dagen. Iemand hier ook last van? Pfff.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zondag, 29 september 2019 tot en met zaterdag, 5 oktober 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50