Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1991)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Rvs85

  Vandaag 34 weken! Net tweede groeiecho gehad. Vanwege mijn bescheiden buikje en geringe gewichtstoename (ben afgelopen maand zelfs weer een kilo kwijt geraakt..) dacht de verloskundige gevoelsmatig een kleine baby, maar de metingen zaten allemaal perfect op het gemiddelde, gelukkig! Toch een zorg minder!

 • Anoniem38

  Hallo week 34 💗
  Inmiddels elke nacht klaarwakker om 03.00 uur en niet meer kunnen slapen. Iemand nog tips? Ondertussen maakt de kleine er een gezellig feestje van in mijn buik.
  Erg het gevoel dat je eerder komt. We gaan het zien..

 • Rvs85

  Ik slaap als een roosje, maar heb geen idee hoe, want doe echt veel dingen die niet horen; drink cola naast mijn bed, kijk tot laat tv, slaap zonder zwangersschapskussen en vaak met zowel peuter als kleuter ook er nog bij in bed.... Ben overdag wel super actief met werk, kindjes, s avonds wandelen, wellicht dat ik moe genoeg ben?
  Slapeloosheid hoort er helaas wel bij, training voor straks ;)
  Succes!

 • Lola1993

  Nou, kom ook maar door met tips. Ik kan ook niet meer... Slaap zoooo slecht. 🫡 Overdag net een zombie. Ik ga dit echt niet trekken tot week 40.

 • LongDecember

  Oh, ik heb ook tips nodig! Heb precies hetzelfde...

 • Lola1993

  Week 34 😍

 • Beetjegeluk

  Hallo week 34 🩵

 • Mamasinds2022

  34 weken en 2 dagen❤️ baby weegt 2kg424

 • Babynr2-

  34 weken 🩷

 • MamaRosali

  Vliezen helaas al een paar dagen gebroken, gelukkig nog vruchtwater genoeg. Aangezien het vrij snel is gestopt (baby was heel snel nog iets verder ingedaald), mag ik gewoon thuis afwachten nu. Elke nacht rommelt het erger, maar nog geen weeën. Maat 44 in huis gehaald en we gaan nergens meer naar toe zonder ziekenhuis-tas. Maar ik heb moeite met de onzekerheid. Het kan vannacht zomaar beginnen, maar het kan ook nog 6 weken duren. Blijf nog maar even lekker zitten, lieve baby❤️

 • Liesbethvesch

  Blijf je dan niet steeds beetjes vruchtwater verliezen ?? Spannend allemaal hoop dat de kleine nog even blijft zitten

 • MamaRosali

  De eerste nacht nog een beetje. Maar waarschijnlijk is het een hoge vliesscheur geweest, en dat kan dus blijkbaar weer helemaal genezen. Dus gelukkig niet in mijn geval! Inmiddels 36 weken en hij zit nog. Met een prima geschat gewicht net iets onder het gemiddelde. Dus de rust keert langzaam terug:)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zondag, 26 mei 2024 tot en met zaterdag, 1 juni 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50