Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1468)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • An32

  Oooh dat slapen... zou zo graag eens een nachtje doorslapen. Nu weer klaar wakker. Al weken snachts maagzuur, paar keer moeten plassen en gewoon wakker worden. Meer dames die zoslecht slapen?

 • Isanie

  34 weken en 4 dagen! We streven zo naar die 37 weken zodat je zeker op de kamer mag. Alles staat klaar, je kleertjes zijn gewassen, we kijken zo uit naar je komst little one.

 • Liefdesboom123

  Vrijdag suiker test gedaan en gelijk controle. Toch wel diabetes. Nu maandag weer naar het ziekenhuis dan hoor ik wat ik moet doen. Vrijdag groeiechos en controle. En dan hoor ik veder maar zo het nu staat word ik ingeleid met 38 weken 😨 ben benieuwd. Wat de behandeling is..

  Dankzij wendy38 weet ik toch een beetje wat ik wel mag hebben haha dankje 😋😄

 • Chalice

  Nog 2 dagen zit ik in de 34ste week. Ik maak me eigen beetje zorgen heb zwangerschapsuiker ik eet elkedag 't zelfde behalve avond eten maar 't maakt niet meer uit of ik wat eet de waarde schiet zomaar omhoog hebben miss nog meer mensen ervaring hiermee?

 • Wendy38

  Zelf heb ik ook zwangerschapssuiker, maar Door een strikt dieet te volgen hoef ik geen insuline te spuiten. Onze dochter heeft een gemiddelde groei. Een dieet wil overigens niet altijd helpen. Ligt puur aan de hormonen die de aanmaak van insuline hinderen. Moet je insuline spuiten? Ik persoonlijk krijg stress van het curven. Momenteel mag ik om de dag curven. Nog eventjes dan zijn onze baby's er gelukkig. ❤

 • ManD

  Hier ook de 34 weken aangetikt.
  Mevrouw ligt nog heerlijk in de stuit maar ze beweegt de hele dag door dus ze zal het wel goed vinden zo.
  Lijkt me ook niks met je hoofd naar beneden moeten liggen 😅
  Ze heeft nog tot donderdag dus wie weet.
  Nog wel even 2 weken knallen op het werk maar het aftellen is stiekem al begonnen 👍

 • Yvonne0603

  Vandaag alweer 34 weken.. kan me nog niet indenken dat over 6 weken misschien onze kleine meid en zusje er is,😍😍 weet wel dat ik niet meer kan wachten hihi. Vandaag laatste dagje werken en dan heerlijk verlof 😁 lichamelijk word het wel steeds zwaarder maar we moeten nog even volhouden 🤗🤗

 • mesastamp

  Pff bizarre gedachte he...maar ik word ook mega ongeduldig nu, ik ben zo benieuwd naar haar en hoe grote broer het zal vinden, ook al kan hij ook niet meer wachten.... deze weken gaan het langzaamst van allemaal hihi

 • Yvonne0603

  Jaa echt haha.. ik ben ook zo benieuwd hoe mn zoontje het allemaal gaat vinden. Ook ik word steeds ongeduldiger maar ze mag nog wel even paar weekjes blijven zitten 😊😊

 • Anne__

  Telkens ik op de kalender kijk is het toch even schrikken.. Het is echt niet lang meer! 😯 Mijn voorgevoel zegt ook dat hij niet meer zo lang op zich gaat laten wachten.. Maar we gaan toch minstens voor de 37weken 💪 merk ook dat hij echt groot en sterk al is, mijn buik gaat soms alle kanten op! 😂 Volgende week nog eens controle, ben benieuwd!

  Ik heb ook sinds aan paar dagen last van een zeurig gevoel in m'n onderbuik. Soms voelt het alsof hij zichzelf naar beneden aan het duwen is.. Zijn er nog die hier last van hebben?

 • mesastamp

  Zelfde hier hihi


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van donderdag, 28 november 2019 tot en met woensdag, 4 december 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

8 leden zijn nu online
Aanmelden