Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1222)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • ~mammie~

  34 🥳

  And counting down!

  Ik vind t zwaar, zwaar omdat ik niets mag door al veel te vroege voorweeen.
  Zwaar omdat iedere beweging van dit kindje pijnlijk is in mijn buik. Ze is zo druk ook! Hoe dan? 3 zwangerschappen geen last van pijn gehad en nu wel? En ik ben zo blij met het wondertje in mijn buik. Wat zal ik
  Blij zijn als ze straks veilig op mijn borst ligt. Nog eventjes onze tijd samen “uitzitten”.

 • Yeyla

  Hier ook, helaas. Ik ben de dagen aan het aftellen tot 37 weken. Terwijl ik ook best op zie tegen de bevalling en de hormonen na de tijd.

 • ~mammie~

  Heftig he? Heb je ook veel voorweeen?
  Ik tel ook af tot 37 wk (ook al 2 keer met 36.6 en 37.0 bevallen en 1x 39.3) ik hoop dat ze over 3 wk klaar is en komt. Ze ligt voor nu ook nog iedere controle in stuit of dwars.... door mijn slapeloze nachten ivm voorweeen en buikpijn is de gyn bang dat ik straks een bevalling niet meer trek....

  Ik had het mij zo anders voorgesteld deze 4e en laatste zwangerschap.

  Succes nog even!

 • Yeyla

  Ik probeer zoveel mogelijk te zitten of te liggen, want als ik ook maar iets doe, heb ik gelijk een (licht pijnlijke) harde buik.
  Gelukkig ligt ze goed, maar wil graag thuis bevallen.

  Jij ook succes, doe het rustig aan en probeer (als het kan) overdag wat bij te slapen

 • ~mammie~

  Afgelopen nacht met weeen in het Z-H gelegen. Ze waren er van overtuigt dat ze zal komen. Gelukkig nam het uiteindelijk af wel met eindstand bmm volledig verstreken en begin gemaakt met ontsluiten. Mocht naar huis onder strikte voorwaarden. Nu hopen dat ze toch nog even 2,5 week blijft zitten!

 • Yeyla

  Bah. Nog even volhouden, kleintje! Blijf mooi nog even bij je mama zitten.
  Succes!!

 • Mesties

  Gisteren(maandag), ging ik naar de gynae om mijn cerclage te verwijderen. De dr stak die eendenbek erin en begon te zoeken.Zegt hij: "De draad is niet meer te vinden.Jouw cerclage is er al uit.Jouw baarmoedermond staat 2cm open. Dus het is weg. Heb je niks blauws gezien/gevonden?" Stomverbaasd antwoord ik: "Nee,niks gezien!" Ik kon de laatste 3-4 weken niet meer zitten. Enkel nog liggen,staan en beperkt wandelen. Telkens ik ging zitten,voelde ik iets snijden en kreeg er weeën door.Ik wilde zelfs naar spoed van de pijn,maar heb volgehouden omdat ik dacht dat dat erbij hoorde. Niet dus! Nu weet ik van wat dat kwam! Die cerclage (een soort van syntetische nylondraad)heeft me gesneden tot die eruit was. Pfff...

 • Mrs2

  wow! Moet je vaker op controle gaan nu die eruit is?

 • Mesties

  Nee, ik heb geen extra afspraken gekregen. Volgens de gynae is mijn baarmoederhals nog lang genoeg en heeft de cerclage tot voor kort toch zijn werk gedaan. Ik kreeg de raad om het nu zo rustig mogelijk te houden om op die manier de baby nog zo lang mogelijk in mijn buik te houden. Heb wel nog een controleafspraak op 13 februari. Morgen ben ik 35 weken en de baby werd gisteren geschat op 2.100-2.200kg. Niet erg groot dus.

 • MarchBaby

  34 WEKEN!!! WHAAAAAAAAAAAAA 😱😬🤗

 • Mesties

  Joehoehoe!🎉

 • 2019baby

  Hallo week 34! Het begint al op te schieten 😁
  Vraagje..
  Ik slaap sinds deze week echt enorm slecht, veel wakker, draaien, drukke baby en natuurlijk de nachtelijke toiletbezoekjes.. Meer die hier last van hebben?
  Ook val ik af qua gewicht terwijl ik het idee heb dat ik meer dan voldoende eet🤷‍♀️ Herkenbaar voor iemand?
  Ik heb het idee dat er niet meer bij past, dus nog meer eten lijkt me echt een opgave 😅 Tot nu toe ben ik 11 kilo aangekomen, dus in die zin loop ik prima op schema..

 • Mesties

  Ik slaap al weken slecht (ongeveer sinds 2de trimester) en word ook elke nacht wakker tussen 3-5u om erna moeilijk terug in slaap te geraken. Bij al mijn vorige zwangerschappen was dat ook zo. Probeer naar jouw lichaam te luisteren, als je overdag moe wordt,slaap dan een beetje bij. Ik probeer dat ook,alleen lukt dat niet altijd door de drukte

 • Andie3

  Ik slaap ook sinds een week veel onrustiger. Ben ik moe maar als ik naar bed ga kan ik maar niet in slaap komen. En ik word standaard elke nacht rond 5uur wakker omdat ik moet plassen en ik kan daarna maar moeilijk weer in slaap komen. Afvallen niet, nu 12 kg aangekomen.

 • 2019baby

  Ja heel herkenbaar! Terwijl ik het idee heb dat ik mijn slaap nu juist harder nodig heb dan ooit haha!

 • Mesties

  Onze eerste spulletjes hebben we nu eindelijk aangeschaft!
  Een bedje hadden we nog staan van onze vorige kindjes. De eerste pampertjes,vochtige doekjes en kleertjes hebben we deze week aangekocht en zullen deze week allemaal gewassen worden. Vandaag hebben we dan een buggy met maxi-cosi gekocht. Borstkolf is bestelt en die zou ik vrijdag mogen afhalen. En daarna zal ik stilletjesaan eens aan mijn vluchtkoffertje beginnen!😊

 • Mrs2

  Leuk hè al die spulletjes... hier ook in volle voorbereiding. Kamer wordt vandaag behangen en dan in het weekend geschilderd

 • Mrs2

  Leuk hè al die spulletjes... hier ook in volle voorbereiding. Kamer wordt vandaag behangen en dan in het weekend geschilderd

 • Mesties

  Succes alvast met behangen en schilderen!😄

 • Mesties

  🎉🎉Aangekomen in week 34!🎉🎉

 • Mrs2

  Dag week 34, nog een grote 4 weken en dan mogen wij ons baby’tje in onze armen sluiten 😍

 • kimtwee

  Laatste werkweek voor mijn verlof! Nog drie dagen werken en dan hopelijk uitrusten en alles klaar maken voor de komst van de baby. Over een paar weken mag hij al komen en we hebben nog niets klaargezet... dat maakt me nu wel een beetje zenuwachtig. Deze ze week ook nog een herhaling van de glucosetolerantietest en een groeiecho omdat mijn baby voorligt op groei. Drukke week, maar daarna kan ik iig mijn werk loslaten. Al meer danes met verlof?

 • Vayenn

  Ik heb sinds deze week ook lekker verlof.
  Heerlijk! Al voelde het gisteren wel vreemd om niet te werken. Had steeds het idee dat het al dinsdag was😅.
  De babykamer hebben wij zo goed als af, enkel nog 2 haakjes aan de muur. Maar wij waren daar ook heel laat mee hoor. Wij zijn daar pas voor 1,5 week terug mee begonnen.
  Ik neem aan dat je alles voor de babykamer al in huis hebt toch? Dan is het vaak enkel op zn plek zetten en aankleden, dat heb je zo gedaan 😉.
  Succes met je glucosetest deze week🍀

 • Doperwtje

  Het is hier ook aftellen. Over 2 weken mag de baby komen. Nu zo lang mogelijk blijven zitten.
  Ik zit thuis sinds half november maar officieel sinds 4 december op werkverwijdering. Wij moeten dan sowieso stoppen 3 maanden voor de uitgerekende datum.
  Blij dat ik niet meer aan het werk ben. Ik kan het lichamelijk niet meer aan.
  Maar ik wil een dikke pluim geven aan alle werkende zwangere vrouwen! Jij verdiend ook een bloemetje


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van donderdag, 28 maart 2019 tot en met woensdag, 3 april 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50