Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1094)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • kim2106

  Hier is vandaag mijn verlof begonnen. Weer een mijlpaal voor mijn gevoel. Vermoeidheid komt weer een beetje terug, maar nu kunnen de kinderen en ik onze eigen tijden wat makkelijker zonder werkstress indelen. Heerlijk!

 • Abrikoosje

  Jeetje alweer hier beland. Heb er lekker al een week vakantie opzitten tijd gaat best snel wordt toch wel spannender met de dag.

 • JTI-GL

  Week 34 alweer, jeetje wat vliegt de tijd. Ondanks de vele ritjes naar het ziekenhuis, geniet ik nog met volle teugen! Voel me lichamelijk top💪❤ waarschijnlijk met 37 weken word ik ingeleid, dus nog even en het is weer afscheid nemen van een periode. Nr 4 en de laatste! Nu genieten van mn verlof..
  Hoe gaat het met jullie?

 • xCintje

  Ja, hard gaat het nu! En tegelijkertijd ook weer zo langzaam.🙄
  Goed om te lezen dat je je zo goed voelt! Word je ingeleid vanwege de suiker en je bloeddruk? Het inleiden zelf lijkt me vervelend, maar wat fijn dat je dan wel een datum weet! Hier is het wachten of meneer over 2 weken netjes in hoofdligging is gaan liggen, is nu een behoorlijke dwarsligger haha! Kan niet wachten tot hij gaat zakken, ligt nu nog erg hoog en daardoor soms erg kortademig. Maar verder niet veel te klagen! Alleen het wandelen met de hond word erg zwaar, daar baal ik wel een klein beetje van haha. Ben normaal echt een fanatieke wandelaar.

 • JTI-GL

  Ja inderdaad, door de combinatie samen wordt ik sowieso ingeleid. Ben het ook gewend met de andere kinderen, dus vind het ook wel fijn om straks weer een datum te hebben ; ) Ik ben 3x eerder ingeleid en nee geen pretje, haha, maar weet ook niet hoe een 'normale' bevalling voelt.
  Oh hoop dat hij straks goed gaat liggen! Onze baby ligt sinds eergisteren goed. Ik voelde ineens enorme druk op de blaas en dacht toen al volgens mij ligt het hoofdje nu beneden. En dat bleek gisteren ook zo te zijn!
  Heerlijk dat je nog zo lekker wandelen kan, lekker van genieten zolang het nog lukt!

 • Marijke1

  Hey mamas, ik moet even iets kwijt.... vanavond te horen gekregen dat ik over 4 weken een geplande keizersnede zal krijgen... ik kan niet stoppen met huilen, voel mij zo gefaald... zijn er mamas die dit ook al eens gevoeld hebben of ben ik dan echt zo n dramaqueen?

 • JTI-GL

  Ik heb er nog geen ervaring mee, maar ik snap dat het een flinke teleurstelling kan zijn! Betrek het echt niet op jezelf! Je kan er echt niks zelf aan doen, lieve meid! Het loopt soms anders dan je had gehoopt, laat je tranen maar even lekker gaan en probeer daarna nog even te genieten en focus je maar op de kleine die straks komen gaat!😍

 • DEEM16

  34 + 2 zwanger, we tellen af! nog eventjes geduld en de kwaaltjes erbij nemen en dan is ons prinsesje er

 • Marley91

  34 weken ♡

  Gisterenavond nog een groei echo gehad (met 33+6 dus officieel 🤭)

  Kleine dame weegt 2,5 kilo +-
  Mijn oudste dochter woog met 34 weken 2,3 kilo.
  Dus ietsje zwaarder.
  Maar wel binnen de marges.

 • Soppie88

  Hallo allemaal!

  Ik ben zaterdagochtend met 34, 2 weken mn slijmprop verloren, daarna krampen gehad . Vannacht weer felle steken en kramp zijkant buik. Het blijft rommelen! Heb het idee dat ik de 37 weken niet ga halen. Iemand ervaring?

 • MamaKelly4Kids

  Hallo week 34,
  Nog eventjes aftellen en onze Babyboy is er eindelijk... gynecoloog geeft het nog max 4weekjes en dat is echt het uiterste. Hij is al flink ingedaald en heb ook regelmatig al weeen. Hoe gaat het met jullie allemaal??? Xx

 • Ing1985

  Spannend! Ik zit ook net in week 34. Ben wel klaar met zwanger zijn. Veel maagzuur en 100 x plassen snachts. Na vandaag nog 6 werkdagen en dan verlof. Zie er erg naar uit. Khoor vrijdags of de kleine al is ingedaald. Vorige keer lag ze al wel met dr hoofdje naar beneden er goed voor. Succes alle mommys en vooral de werkende mommy..nog even volhouden!

 • MamaKelly4Kids

  Alvast proficiat...
  Hier was onze Babyboy al ingedaald mijn gynecoloog geeft me geen 5weken meer hoor ze schatte het op max 3weken... dus hier staat alles al klaar voor de bevalling☺️

 • Ing1985

  Oke. Nou top! T aftellen is echt begonnen.
  Hier is ze ook al ingedaald. A.s. week nog 1 echo om te checken of de placenta goed ligt en dan hoop ik thuis te kunnen bevallen binnen enkele weekjes!
  Ga je ook thuis bevallen?

 • MamaKelly4Kids

  Hey, nee ik ga in het ziekenhuis bevallen.
  Thuis bevallen als er al 3 kindjes rondlopen is wat moeilijker.
  Ik zit ook met bekkeninstabiliteit dus gyne vond het geengoed idee. Veel succe

 • MamaKelly4Kids

  Hey, nee ik ga in het ziekenhuis bevallen.
  Thuis bevallen als er al 3 kindjes rondlopen is wat moeilijker.
  Ik zit ook met bekkeninstabiliteit dus gyne vond het geengoed idee. Veel succe


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zondag, 25 november 2018 tot en met zaterdag, 1 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50