Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1891)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 12345678

  Week 34 🙌🏻
  Verloopt hier allemaal nog voorspoedig zonder klachten ☺️

 • Kaatje1984

  Pffff doordat ik vannacht ook weer weinig geslapen heb en mij vandaag echt beroerd voel, begin ik me langzaam aan zorgen te maken... Wat als ik midden in de nacht naar zkh moet, wie vangt dan de twee oudste op? Ouders waar we op dat moment op kunnen reken, hebben we beide niet... Vrienden genoeg maar meeste gescheiden en kids dus kunnen ook niet zomaar bijspringen.... Hoe dan?
  Ik hoop maar heel erg dat ik me nooit 's nachts hoef te melden met bepaalde klachten of zo 🤷🏽‍♀️
  Mijn hoofd gaat met mij aan de haal... Zucht

 • Dibbus

  Aiii ja als je slecht slaapt dan kan je hoofd nogal doemscenarios bedenken hè?
  Hoe regelen jullie dat straks als je gaat bevallen? Waar zijn de kids dan? Kunnen ze daar bv ook heen mocht je midden in de nacht naar zkh moeten? Of bij jou denk ik ook aan de bio papa van de kids? Geen idee hoe ver hij bij jullie vandaan woont, maar lijkt me toch dat hij misschien wel de aangewezen persoon is om zijn kinderen midden in de nacht op te vangen?
  Sorry misschien zit je helemaal niet te wachten op oplossingen 😅

 • Kaatje1984

  Geen sorry! Juist super lief dat je mee denkt!
  Als alles goed blijft gaan wordt het een geplande keizersnede dus dan kunnen we het keurig inplannen. Liefste willen dan op een donderdag de keizersnede want dan kunnen ouders van hun papa wellicht inspringen, ze gaan op donderdagavond altijd naar papa en zijn daar dan om de week tot vrijdagavond of zondagavond. Dus dat zou ruimte scheppen.
  Als het anders loopt en ik midden in de nacht klachten krijg, weet ik haast zeker dat hun vader dat niet geregeld gaat krijgen. Die begint vroeg met werken en kan de kids dan niet naar school brengen oid...
  Ik ga even uit van het beste en dat is dat ik mij niet eerder hoef te melden in ziekenhuis en dat dus alles gepland zal verlopen. Mocht er 's nachts wat zijn, dan ga ik vriendinnen uit bed bellen ofzo haha....zien we dan wel wie opneemt en kan inspringen ... 🤷🏽‍♀️

 • Kaatje1984

  En we zitten maar weer eens beneden met een kopje (theeïne vrije) thee.... Kan de draai niet vinden en het draaien wordt steeds moeizamer! M'n bekken doen pijn en m'n buik voelt als lood met het omdraaien.... Kan geen fijne houding meer vinden... Frustratie ten top dus maar even uit de situatie, thee drinken, boek lezen en zo maar weer een nieuwe poging doen!

  Stomme is, morgenochtend nadat de kids verzorg zijn en naar school zijn, duik ik m'n bed in en slaap ik met gemak 2 uur 🤷🏽‍♀️ ik slaap die liever in de nacht ergens.... Haha 😂

 • ❤~je0919

  Valt niet mee hé... Maar we zijn er bijna.
  Hier elke nacht weer 2-3x wakker om te plassen.
  En bij t draaien zo een pijn in heupen en bekken 😣
  Overdag slapen lukt niet hier helaas nog zoveel te doen nu door de verhuis.
  Moet nog aan de geboorte bedankjes beginnen ook.
  En dan de kids naar en van school halen.
  En voetbal en zwemles... Ik mis de vakantie alweer al dat heen en weer gesjok.

 • Dibbus

  Hele domme vraag misschien, maar wat zijn geboortebedankjes? 😅

 • Kaatje1984

  Een kleine attentie wat je als kraamvrouw mee kan geven aan de kraamvisite... Als bedankje voor de komst zeg maar...

 • Kaatje1984

  Een kleine attentie wat je als kraamvrouw mee kan geven aan de kraamvisite... Als bedankje voor de komst zeg maar...

 • Dibbus

  Ah ok, dat ken ik helemaal niet, nooit gekregen ook haha.

 • ❤~je0919

  Vooral ook Belgische denk ik...
  Maar daar noemen ze t doopsuikertjes 🤪
  Geef je idd mee als bedankje aan het visite voor hun bezoek en kadotje 🤗

 • Kaatje1984

  Is typisch Amerikaans.... Geloof ik.... Ik heb het al paar keer gekregen maar uhm, heel eerlijk, het staat een tijdje en vervolgens beland het in de ....

 • Kaatje1984

  Is typisch Amerikaans.... Geloof ik.... Ik heb het al paar keer gekregen maar uhm, heel eerlijk, het staat een tijdje en vervolgens beland het in de ....

 • Kaatje1984

  Poeh ja, dat klinkt heftig!
  Geboorte bedankjes doen wij niet aan dus die stress hebben we niet haha.
  Hier de kids nog geen sport en dergelijke en voor vervoer heb ik taxi geregeld via gemeente ivm m'n bekken klachten. Ik rij al weken geen auto meer en zag dit ver van te voren al aankomen door de vorige zwangerschappen, dus had al vroeg in de zwangerschap bij de gemeente navraag gedaan over leerling vervoer. Hier gaan ze naar de vrije school en das niet op loop/fiets afstand helaas.
  Ben blij dat er een permanente oplossing is nu, heeft mij heel veel rust gegeven!
  Vandaag lukte het ook niet om te slapen. Lig nu nog even plat op de bank om in ieder geval m'n lijf wat rust te geven ...

 • Kaatje1984

  Poeh! Nog (maar) 5 weken max voor ons.... Ben nog altijd enorm blij dat we dit nog 1 x mee mogen maken maar bah wat vind ik het zwaar! Ik voel me gevangen in eigen huis want zelfs daar kan ik eigenlijk niet doen wat ik zou willen doen... Mijn lijf is op, last van m'n bekken, harde buiken, slapeloze nachten, maagzuur, onrustige benen, krampen.... Ben blij als beebje op m'n buik ligt IPV in m'n buik!

  Even ander vraagje, wat doen jullie met knuffeltjes waarvan jullie denken dat het al snel bij beebje komt te liggen? Neem aan dat jullie die ook wassen of???

 • ❤~je0919

  Zo herkenbaar... Zelfs bij de eerste 2 ook altijd gezegd het zwanger zijn is niet voor mij teveel kwaaltjes en pijn.
  En nu helemaal.
  Na dit hummeltje houd t ook op voor mij
  Mijn lijf kan dit niet meer.
  Dus herken het heel goed
  Maar nog even ❤️
  Knuffeltjes die ik denk dat snel vaste knuffel gaan worden idd ook gewassen hier 🤗

 • Kaatje1984

  Ja we herkennen elkaar al vanaf het begin in onszelf hihi.... Zwanger zijn is mijn lijf niet voor gemaakt.... Tis na deze ook klaar ja!

  Ik ga de knuffeltjes wassen waarvan ik denk dat die al snel in de box bij de kleine komen te liggen ☺️

 • Dibbus

  Pffff klinkt zwaar! Mag ik echt niet klagen 😅 mijn verlof is net ingegaan, dus lekker focus op de baby vanaf nu en werk even echt vergeten.
  De knuffeltjes zijn hier ook allemaal in de was gegaan, allemaal op 30 graden en niet te hard centrifugeren. Zijn er top uitgekomen!
  Vraagje: ga jij borstvoeding geven en zo ja, koop je van tevoren toch ook iets van kunstvoeding voor het geval het niet lukt?

 • Kaatje1984

  Trouwens, wees blij dat het je zo goed afgaat allemaal! Ik gun het je van harte want de zwangerschappen van mij, gun ik niemand!
  Geniet lekker van je verlof!!!!

 • Dibbus

  :) dankjewel 🤗

 • Kaatje1984

  Ik ga zeker borstvoeding geven! Ik koop niks van te voren... Is zo gehaald en bovendien lig ik eerste dagen in ziekenhuizen ivm keizersnede.... Daarbij komt dat ik al twee keer bv gegeven heb en dit liep als een tiet hihi ... Heb wel al een kolf één flesje zodat manlief en of kids ook een keer kunnen geven maar da's voor na de kraam periode hoor hihi

 • Dibbus

  Dank! Dit is eigenlijk wat mijn eigenlijk gevoel ook zegt, als het echt niet lukt, dan haalt mijn vriend het binnen een paar minuten bij de drogist om de hoek.
  Ik heb idd wel een kolf en daarbij horend flesje, zodat mijn vriend ook af en toe kan voeden :)
  En nu hopen dat mijn borstvoeding ook lekker op gang komt straks 😁

 • Kaatje1984

  De vorige twee keren ging het voeden echt prima maar kolven lukte voor geen meter... Toch ook nu weer kolf aangeschaft want de druk er mee af halen ging wel en heb stiekem de hoop dat ik nu de rust vind om wel fatsoenlijk te kunnen kolven... De vraag blijft of het gaat lukken.... Maar ga er wel weer op inzetten haha!
  M'n wens is ook dit keer om langer bv te geven... Nu geen druk van een rondlopende dreumes en geen stress van op het werk moeten kolven en dergelijke...

 • Dibbus

  Ja dat scheelt wellicht! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat, hoor zulke verschillende verhalen... Loopt kennelijk nogal uiteen.
  Ik slaap de laatste tijd wel een stuk moeilijker in, mn door dat stomme maagzuur. (Nu dus ook nog half rechtop in bed aan het wachten tot het zakt) Daar ben ik wel echt klaar mee!

 • ❤~je0919

  Hallo week 34!
  Na een week lang verhuizen, hebben we ff dagje /nachtje weg met z'n 2 ingelast.
  Op zich deed dit ons echt heel goed ❤️
  Lekker op hotel, uit eten, privé spa met bubbelbad enz...
  Alleen sinds gisteren avond ineens opgezwollen voeten en enkels, waardoor m'n vel heel trekkerig en tintelend voelt.
  Maak me nu daar weer druk in, omdat een vriendin van me dit ook had rond die koers en dat bleek een zwangerschap vergiftiging te zijn 🤦🏼‍♀️
  Advies van de gyn, voeten omhoog... Zout inname beperken en rusten 🤷🏼‍♀️

  Hopen dat het weg trekt....

 • Pioen8

  Ik had net hetzelfde! Mijn enkels/voeten verdubbeld in omvang! Maar ik denk dat dit, wat mij betreft, met de temperatuur te maken heeft. Gisteren was het erg warm en ben ik ook fysiek gaan werken, dus wel een drukke dag. Toen het enkele weken geleden ook warm was, hield ik ook veel vocht vast.
  Wel veel last van harde buiken.

 • ❤~je0919

  Hier ook al veel harde en pijnlijke buiken met momenten.
  En van m'n ribben blijft niks over 🙈
  A.s donderdag op controle ben benieuwd

 • Dibbus

  Ah vervelend! Hier valt het nog wel mee, alleen af en toe een flinke trap in mijn mild of gekriebel aan mijn blaas (ligt met z'n handjes beneden).
  Hoe is het nu met je opgezette voeten? Hopelijk een beetje weggetrokken!
  Morgen 2e groei echo, heel benieuwd hoe groot hij nu inmiddels is 😁

 • ❤~je0919

  Voeten zijn helaas nog altijd opgezet... Smorgens is het wel redelijk weg getrokken na het slapen omdat ik kussens onder m'n matras heb gestoken denk ik...
  Op de koop toe ook nog even een zware plank op m'n voet gehad dus nu is er 1 nog mooi blauw ook 🤦🏼‍♀️
  Ohhh leuk!!! Weer iets om naar uit te kijken.

  Wij mogen aanstaande donderdag weer.
  Hoop dat ie beetje binnen de normale lijnen blijft qua gewicht enz 🙈😅

 • Pioen8

  Hier donderdag ook naar gynaecoloog. Ik kijk er echt naar uit want het is alweer 4 weken geleden. Benieuwd hoe groot ie is en of ie nog in stuit ligt…

 • Dibbus

  Aiiii dat helpt ook niet echt mee dan 😅
  Ja ik ben ook heel benieuwd!! Succes en veel plezier donderdag

 • Paprikaasje

  Week 34! Mijn verlof is begonnen en ik begin nu pas echt tot rust te komen voor mijn gevoel. Oftewel, alle moeheid komt eruit. Meeennnn hahaha! En zitten wordt steeds oncomfortabeleler met twee voetjes tussen mijn ribben. Herkenbaar? Heb placenta praevia, dus ze kan niet indalen. Iemand ervaring hoe dat over 3 weken aanvoelt? Want de ruimte is nu al zo beperkt. 🙈
  Wel fijn dat je haar dagelijks voelt bewegen. Hele geruststelling telkens. Succes iedereen met de laatste weken!!

 • tienus

  Zo daar zijn we weer, week 34. Aftellen is lekker bezig, ergens gaat het erg snel en toch ook te langzaam.
  Gaat nog steeds goed, merk wel na drukke dagen dat de vermoeidheid meer speelt, maar kan nog gemakkelijk lopen, rennen, vliegen hihi.
  Dinsdag intake ziekenhuis, komt hopelijk meer duidelijkheid over wie gaat helpen met de bevalling of het allemaal vanuit ziekenhuis gaat of toch met eigen verloskundige. . . .
  Maakt me niet veel uit wie als ik maar duidelijkheid krijg 😀

 • lady27

  Ja duidelijkheid is wel fijn id. Hier ook alles nog goed! Genieten van de laatste week vakantie en op dan nog maar 2 weken en dan een keizersnede. Wel spannend, 30/8 horen we meer over hoe en wat.

 • tienus

  Ook erg spannend, mag van mij ook eerder komen hihi, maar moet t gewoon afwachten

 • lady27

  Ja dat afwachten is ook een dingetje hè? Succes zolang we ons nog goed voelen is het wel goed te doen ☺️ Heb je ook nog een pb gestuurd, had je die gelezen?

 • lady27

  Ja dat afwachten is ook een dingetje hè? Succes zolang we ons nog goed voelen is het wel goed te doen ☺️ Heb je ook nog een pb gestuurd, had je die gelezen?

 • tienus

  Niks binnen. . . .
  Wat bij mij wel werkt is dan klikken op conversatie en dan beantwoorden. . . Geen idee waarom maar anders komen mijn berichten niet bij de ander binnen.

 • lady27

  Okay probeer ik dat eens want gisteren heb je nog wat gestuurd maar is niet binnen gekomen 😔

 • tienus

  Ja gelezen en 4 dagen geleden ook al gereageerd. Is dat niet binnen gekomen?

  Afwachten is niet mijn sterkste kant haha

 • lady27

  Daarop had ik weer gereageerd maar dat is denk ik niet helemaal goed gegaan dan denk ik. Ik reageer nog een keertje ☺️


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zondag, 21 november 2021 tot en met zaterdag, 27 november 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50