Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1698)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lot83

  Hoera verlof is begonnen! Vanochtend groei echo gehad en deze meid lijkt net zo groot te worden als haar zus (4650gram bij 41+6 en op laatste moment toch keizersnede) dus waarschijnlijk deze keer inleiden bij 39 weken in hoop dat ik nu via de natuurlijke weg kan bevallen.
  Gek idee dat ik dan al ongeveer weet wanneer ze komt, maar kan ergens ook niet wachten.
  Opeens wat meer energie de laatste dagen, misschien omdat ik verlof heb nu of dat het niet zo warm meer is. Maar even gebruik van maken (kasten uitmesten, dingen uitzoeken) want voor je het weet is het weer tropisch buiten en heb ik nergens puf meer voor.
  Hoop met iedereen verder goed hier.

 • Lot83

  Hoera verlof is begonnen! Vanochtend groei echo gehad en deze meid lijkt net zo groot te worden als haar zus (4650gram bij 41+6 en op laatste moment toch keizersnede) dus waarschijnlijk deze keer inleiden bij 39 weken in hoop dat ik nu via de natuurlijke weg kan bevallen.
  Gek idee dat ik dan al ongeveer weet wanneer ze komt, maar kan ergens ook niet wachten.
  Opeens wat meer energie de laatste dagen, misschien omdat ik verlof heb nu of dat het niet zo warm meer is. Maar even gebruik van maken (kasten uitmesten, dingen uitzoeken) want voor je het weet is het weer tropisch buiten en heb ik nergens puf meer voor.
  Hoop met iedereen verder goed hier.

 • nele88

  Hallo, iemand ervaring met een ‘uitwendige kering’ bij een baby die nog in stuit ligt? Voordelen, nadelen? Ze krijgt nog 3 weken om zelf te draaien maar weten niet goed of we dit moeten laten doen of niet... Xx

 • Lot83

  Mijn dochter is destijds bij 37 weken van hoofdligging uit zichzelf in stuit gedraaid. Uiteindelijk hebben ze haar met succes terug kunnen draaien. Ben pas bij ruim 41 weken bevallen, wel met keizersnede omdat het laastste stuk niet lukte maar ben toch blij dat ik het vaginaal kon proberen.
  Je kan ook vaginaal van een kindje in stuit bevallen maar alleen als de beentjes ook goed liggen en het kindje niet al te groot is.
  Ik vond de kering niet erg pijnlijk en als het lukt is het wel heel fijn. Maar hopelijk draait je baby vanzelf nog goed!

 • Zeldawarrior

  In 2009 heb ik een baby in stuit gehad en besloten hem niet te laten keren omdat er 50% kans was dat hij gewoon weer terug zou draaien. Uiteindelijk is hij met een keizersnede geboren.

 • Bossje

  Ladieeees
  Hoe gaat het hier?

  Bij mij word t steeds zwaarder merk ik🙈.
  Hou veel vocht vast waardoor ik vaak tintelende onderbenen en handen heb..
  Misselijkheid en diarree neemt toe.
  En krijg nu ook last van duizeligheid😕

  En vandaag voor t eerst wat geel vocht verlies uit een borst na het douchen.

  Gelukkig beweegt de kleine meid wel veel🥰
  Donderdag hebben we de liggings echo, dan ben ik 35 weken. Kan niet wachten om haar weer te zien 😍

  Deze week de vluchttas maar eens inpakken😃

 • Maudx

  Ik heb ook laatste tijd last van diarree.
  Bij vocht vast houden, veel water drinken en benen omhoog houden. Heeft met warmte te maken.

 • Bossje

  Ja normaal zit ik heerlijk buiten te bakken met dit weer maar nu lig ik alleen maar op de bank, in een koel huis, met de beentjes omhoog🙈

  Ik geniet vd zwangerschap maar ben stiekem ook wel blij als ik straks weer een normaal
  mens ben lichamelijk😅

 • Maudx

  Haha hier het zelfde, ik geniet ervan maar wil me normale kleding dragen.

 • Myla04

  Yeaay week 34! 😍

  Afgelopen week verliep al niet heel soepel meer.
  Aan de monitor en weer verdict platte rust...

  Ooh lieve baby!
  3jaar geleden ben ik op de dag van 34w binnen gegaan en op 34w+1d bevallen.
  Laat me nu nog even genieten van jouw getrappel 🥰

 • baby4-2020

  Oehh spannend zeg! Hopelijk blijft ze nog een paar weekjes zitten! Voel je haar nu wel weer regelmatig bewegen?

 • Myla04

  Ik voel haar terug regelmatig maar niet zoals vorige weken hele dagen door

  Ze ligt met haar hoofdje al klaar voor geboorte. Ze kijkt naar mijn rug.
  Dus waarschijnlijk daardoor ook minder beweging dacht de gyneacoloog van wacht.

  Vrijdag op 35w mag ik terug naar mijn gyneacoloog. Maar bij twijfel komt vroedvrouw aan huis langs ofwel even naar ziekenhuis terug

 • Esther260720

  Ojee! Mag ik vragen waarom je aan de monitor moest en verplicht rust moet nemen?

 • Myla04

  Ik voelde kleintje nog maar amper bewegen en steken in m'n blaas.
  Onderzoek gedaan en enkel verhoogde eiwitten in urine gevonden. Maar geen ontstekingswaardes in bloed dus zwangerschapsvergiftiging en blaasontsteking uit gesloten.
  De harde buiken nemen ook niet toe in sterkte. Maar omdat het er wel al regelmatig zijn zelfs terwijl ik zit te rusten.

  Dus nu platte rust en hopen dat kleintje de 36weken haalt!

 • Esther260720

  Spannend! En hopen dat ze nog even blijft zitten idd 🙂

 • Kayl1988

  Hallo week 34 alweer 🤗😃❤
  Spugen gelukkig iets minder geworden 2 dagen is een keer niet gespuugd.
  Wat ik nu wel last van heb is echt dat mijn hele benen verzuurd voelen en vooral met slapen en als ik wakker ben voel ik die zeur pijn wel erg.
  En mijn liezen voelen beurs .
  Hoe komt dit ?
  Zou hij al ingedaald zijn ?
  ik voel hem dagelijks nog wel wat bewegen onderin de buik kriebelen
  Of boven in dat hij een glij beweging maakt. Vlg week controle bij de verloskundige dan ben ik 35 weken hoop echt zo dat ik wat duidelijkheid krijg over de geplande keizersnede.

 • baby4-2020

  Wat fijn dat het spugen eindelijk wat minder is!! Zou goed kunnen dat je kindje aan het indalen is, volgende week even vragen bij je controle. Hoop ook voor je dat je snel wat duidelijkheid krijgt over de keizersnede, dat niet weten waar je precies aan toe bent lijkt me helemaal niks!

 • Robbin92

  Hopen dat het minder spugen doorzet!
  Bij mij kijken ze met 36 weken of ze ingedaald is. Ik heb af en toe erge steken in mijn vagina waarvan ik denk dat dat het indalen is.. ze ligt al wel weken met haar hoofdje beneden.
  Ik hoop ook dat je duidelijkheid krijgt!!

 • Maudx

  Vanaf morgen op verlof, lijkt mij heerlijk. Ben er echt aan toe. Ik kan niet wachten om de kleine te ontmoeten. Lees steeds rare verhalen over het bevallen in zh ivm corona. Maakt me wel angstig. Ik ben laatste tijd heel erg moe. Me benen en heupen doen enorm pijn.

 • Robbin92

  Heerlijk! Lekker genieten van je verlof!
  Ik heb gelukkig nog niet zulke nare dingen gehoord over bevallen in het ziekenhuis. Alleen dat er in het ziekenhuis maar 1 iemand op bezoek mag komen maar wij willen waarschijnlijk in het ziekenhuis toch geen bezoek..
  Rustig aan doen in je verlof! Hopen dat je benen en heupen dan wat minder pijn doen. En gewoon dutjes doen als je zo moe bent 😉

 • Maudx

  Thanks. Ik heb begrepen dat je op bepaalde zh nog 1 iemand extra mee mag nemen. Dus 2 personen, ik laat mijn partner alleen mee gaan. De rest kan de baby laten zien.

 • Esther260720

  Vervelend dat je benen en heupen pijn doen. Dan is het wel heel fijn dat je nu verlof hebt. Kan je iig rustig aan doen 🙂

 • Maudx

  Ik heb bij mijn vorige zwangerschap, extreme bekkeninstabiliteit gehad. Heb ik ook gehouden deze zwangerschap, waardoor nu ook de pijn naar me benen en heupen gaat. Hopen dat het straks minder is als ik beval.. Hebben jullie vluchtkoffer al klaar staan?

 • baby4-2020

  Heerlijk dat je verlof ook ingaat! Lekker nog even van je rust genieten! Hopelijk word de moeheid en pijn ook wat minder als je rustig aan kan doen!

 • Maudx

  Ja heerlijk genieten, het is allemaal nog afwachten wanneer ze komt. Ik ben zo nieuwsgierig naar haar. Jullie ook nieuwsgierig na de baby?

 • Esther260720

  Heel erg nieuwsgierig 😅🥰


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van vrijdag, 7 augustus 2020 tot en met donderdag, 13 augustus 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50