Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1498)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Flove

  Hi week 34 🙋🏻‍♀️

  28ste laatste groei echo ☺️
  Vorige week zat hij op 2014gr. Iets onder de gemiddelde. Hopelijk groei je nu weer goed op 1 lijn💙.

  Kan niet meer wachten🙈🙊

 • Yaantje182

  34w5d , maandag weer een echo van onze spruit , hopelijk dan meer te weten komen of ik een inleiding krijg want zo ziet het er naar uit aangezien de laatste controle op 32weken was en hij al 45,5cm en 2,500kg geschat werd . Alles komt echt wel dichtbij nu , wetende over paar weken ons klein mannetje in ons armen te kunnen houden. Wat zal ik blij zijn 😅

 • Veer1701

  Yes week 34 gehaald! Wie had dat gedacht 4 weken geleden toen ik nog in het ziekenhuis lag😍 zo blij nu lekker gaan genieten van mijn verlof

 • Smurfje23

  Jeeej, gefeliciteerd. Gaat alles verder goed?

 • Veer1701

  Op de extreme vermoeidheid en het wakker liggen 's nachts na gaat het gelukkig verder helemaal goed mag niet klagen hoe gaat het met jou?

 • Mona84

  Jaaaa hier ook 34 weken vandaag , 27 december hebben we nog een groeiecho en dan aftellen 🥰☺️

 • Lucailyana1215

  Morgen zitten we al in week 34, wordt ingeleid op 38w5d dus kort op

 • pinkblue

  Jaaa 34 weken nog 5 tot 6 weken en dan heb ik uk in de handen whahaa. ( krijg geplande kz)

 • inge-31

  Hier ook 34 weken vandaag 😀

 • mamavanisaenlucas

  Aah 34 weken!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van woensdag, 26 februari 2020 tot en met dinsdag, 3 maart 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50