Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1487)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mamabear2

  34 weken!! Weer een mijlpaal Zo blij dat we ook deze weer gehaald hebben! Komende week nog een groeiecho, dus ben benieuwd. Nog 1 weekje en dan hebben de kinderen kerstvakantie, heerlijk. Maar wat gaat het snel.. Ik heb het gevoel nog alle tijd te hebben, maar er zullen toch zo langzamerhand wel dingen afgerond en geregeld moeten worden.. nesteldrang begint wel te komen hoor

 • Chachaa

  Yeah 💙 34 weken, en al lekker ingedaald. Voorzichtig al aan het aftellen. 🥰

 • Kreeftje1983

  34 weken 😍💙

 • Inverwachtingvanbaby2

  34 weken 💙👶🏼🍀

 • Gfnc

  Nog 6 weken 😍😍😍

 • LillyLola

  Jippie!! Baby is nog op tijd gedraaid uit de stuit en ingedaald Nu aftellen 🤗

 • MiracleNo1

  Hallo dames,

  Volgens de groei echo van vorige week lopen we in kwa datum, nu is het natuurlijk nooit zeker wanneer je gaat bevallen maar ik vond het wel een leuk idee dat ze misschien eerder komt dan verwacht.
  Ik heb ontzettend last van mijn ribben en onder mijn borst/rug, zijn er meer dames die hier last van hebben?
  Ik heb van de ellende al 2 avonden geen avondeten naar binnen kunnen krijgen dus heb toch de verloskundige maar even om haar mening gevraagd, in afwachting van dus nu.
  Door de harde buiken en de pijn in me ribben ben ik nu ook halve dagen gaan werken in overleg met de verloskundige en heb ik volgende week donderdag mijn laatste werkdag.
  Verder voel ik de kleine meid goed bewegen en zit ze gelukkig goed in het groei schema. Ik ben zo benieuwd naar die kleine dus het aftellen is inderdaad nu echt begonnen!

 • sarah8890

  Heyy, mijn meisje staat ook een week voor volgens de groei echo, maar van eerder bevallen is er niets gezegd geweest. denk ook niet dat dat er iets mee te maken heeft...
  Pijn aan men ribben heb ik ook, aan 1 kant dan wel. harde buiken heb ik tot nu toe nog niet gehad.
  vandaag nog 4km gaan wandelen en dat deed zooooo goed. nog eens goed bewegen. misschien helpt jou dat ook...

 • MiracleNo1

  Hoi!
  Ja het maakt het in ieder geval niet beter als je de hele dag zit inderdaad!
  Donderdag gaat mijn verlof in en kijk hier wel erg naar uit want alles wordt toch beetje bij beetje zwaarder en dan vooral de slapeloze nachten ( alvast aan het oefenen haha)
  Spannend allemaal! Als ze maar gezond zijn dat is het enige wat telt. :)

 • sarah8890

  mijn baby lag perfect met het hoofdje naar beneden tot week33. de dokter zei dat ze zo waarschijnlijk zou blijven liggen. gisteren echo's laten maken en opeens ligt ze in stuit. Over 2 weken weer een afspraak, hopelijk is ze dan vanzelf weer gedraaid


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van dinsdag, 21 januari 2020 tot en met maandag, 27 januari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50