Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1819)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Kip92

  Week 34 is al even bezig! Jullie ook de laatste week zo last van indalingsweeen? Voelt als scherpe steken in vagina/baarmoeder.

 • Saaaarh

  Ja! Hier ook last van.. straks weer afspraak bij de verloskundige, zien of hij goed ligt ingedaald

 • Kip92

  Ben benieuwd!

 • Saaaarh

  De afspraak ging niet door.. de dokter was er niet hahah (zo gaat het in het buitenland) moet nu aankomende donderdag!

 • Kip92

  Haha oo serieus! Nou nog eventjes geduld!

 • Schip

  Morgen 34 weken en je ligt eindelijk voor het eerst met je hoofd naar beneden!! Hoop dat je zo blijft liggen en gaat indalen😁.

 • Si2020

  Week 34 alweer. Blijf nog maar even zitten lieverd. Tot snel lieffiej.!

 • Saaaarh

  Woehoeee, de 34 weken in! zo benieuwd naar onze kleine man

 • MandyGMF

  34 weken, de laatste 21 dagen zijn ingegaan. Zo benieuwd naar jou.

 • Sara1989

  Goedemorgen al 34 weken.
  Het zwangerschaps verlof kan beginnen.
  Nog wat laatste dingen en dan is het echt klaar.
  😘

 • Anoniemie1984

  Hoi meiden! Echo gehad op 34.3 weken en zoonlief zou al ongeveer 2,800 kilo wegen en 46cm zijn.. Vind ik toch al aardig groot en dik!!
  Wat is bij jullie op deze periode de schatting ongeveer?
  Eerlijk gezegd maakt het mij toch wat ongerust om van zo een zware baby te moeten bevallen.. Ze komen nu nog een 250 a 300gram per week bij..

 • N2KE

  Ons jongetje afgelopen week met 34.2 2346gr. VK zei: 'nog ong. 1200 gram erbij'. Dus zal die van jou dan zo rond de 4kg. zitten.
  In ieder geval nog een fijne zwangerschap gewenst. Hij komt wanneer hij er klaar voor is en hopelijk alles goed en gezond.:)

 • Sheri26

  Hai,

  Ik ben onlangs bevallen met 38 weken en mijn zoon woog 4000 gram. Was dus ook een flinke baby. Ik ben natuurlijk bevallen en alles is goed gegaan. Heb anderhalf uur geperst dat was we zwaar maar verder liep alles prima.

  Succes met de laatste loodjes

 • alie22r

  Bij mij was de baby met 33 weken 2250 gram(p80) Maar was met 28 weken 1485 gram (p97), dus iets afgebogen in groei. Het is inderdaad wel aan de grote kant. Maar ja het is op deze termijn wel lastiger meten. Is dit jullie eerste kindje? Hebben ze verder niets gezegd? Ik krijg sowieso een keizersnee dus voor de bevalling maakt het niets uit. Maar heb bij de andere 3 nooit echt groeiecho's gehad en waren allemaal 6 a 6,5 pond rond de 38 weken. Dus ik heb ook geen idee wat ik nu moet verwachten. Ik zou je zorg met de verloskundige / gynecoloog bespreken.

 • Anoniemie1984

  Ah ja, bij ons was het gewicht op 31 weken al geschat op 2,100 kilo.
  Dit is ons 2de kindje, eerste was bij de geboorte 48 cm En 3,210 kg dus iets helemaal anders :)

  Wordt het bij jou keizersnede omwille van de ligging?

 • alie22r

  Nee omdat ik 3x een keizersnede heb gehad, dan is het sowieso een keizersnee. Misschien valt het nog mee, bij onze 2e had ik 2 dagen achter elkaar en echo. De ene zei een klein kindje en de dag erna was het een groot kindje. Uiteindelijk 3308 gram bij 38 week een 4 dagen. Het schijnt wel steeds lastiger te meten zijn. Is je eerste over tijd geboren?

 • Anoniemie1984

  Aah zo!
  Ja ergens hoop ik opk dat de schatting niet echt klopt :)
  Dochtertje was er exact op uitgerekende moment. Maar ga idd met gynaecoloog bespreken dat ik het niet zie zitten om overtijd te gaan..


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zaterdag, 3 april 2021 tot en met vrijdag, 9 april 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50