Naar de reacties

34 Weken zwanger

Week 34 begint bij zwangerschapsdag 238 en loopt tot dag 245.Het is je vijfendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 42,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2250 gram

Alles werkt al voldoende. De nieren kunnen het op eigen kracht redden, en ook de longetjes zijn zo goed als klaar. De levensvatbaarheid buiten de baarmoeder is erg goed. Zo'n 99% van de baby's die in deze week geboren worden, overleven zonder veel problemen buiten de baarmoeder. Het hangt onder andere van het gewicht af of hij nog eventjes de couveuse in moet om aan te sterken.

De baby kan het verschil tussen licht en donker makkelijk onderscheiden, want de oogjes doen het al perfect.

Kramp en spataderen

Kramp in je kuiten is ook iets wat veel voorkomt bij zwangere vrouwen. Je kunt dan het best je been strekken en je tenen naar je toe trekken. Dit doet wel even pijn, maar dan ben je vaak wel meteen van de kramp af.

Het hormoon progesteron maakt je bloedvaten minder sterk, en daardoor ontstaan spataders, een ander veel voorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Niet iedereen krijgt er last van, maar als je er voor je zwangerschap al eens mee te maken hebt gehad, is de kans groot dat je dat nu weer krijgt. Vermijd het dragen van hoge hakken, en probeer je benen regelmatig te laten rusten door ze omhoog te leggen.

Indalingsweeën

Je kunt misschien wat last krijgen van indalingsweeën. De baby is aan het indalen in je bekken, en dat kan gepaard gaan met harde buiken en trekkende pijn in je onderbuik. Een eerste kindje moet pas bij 37 weken zijn ingedaald, en bij een volgend kindje kan het indalen pas later gebeuren, zelfs tijdens de bevalling nog! Dit komt doordat alles al eens is opgerekt, waardoor hij meer ruimte heeft.

De bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Het is normaal dat je de baby wat minder voelt bewegen. Zo kon hij je eerst flink schoppen, nu zul je vooral eens een hand of voet voorbij voelen schuiven.

Reageer in `34 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1947)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • babyfluit

  34 weken en officieel verlof!!🥰 met de feestdagen voor de deur, zullen het geen rustige weken worden. Nog even maximaal genieten met z’n drieën en dan maximaal genieten met z’n vieren😍😍😍

 • NJoy*

  34+1 alweer ❤️❤️😍

 • Daniëlla85
  Nog maar max 6 weekjes 🥰
  Wat vliegt de tijd toch💝

  Nog even geduld en dan lekker met onze prinses kroelen😊🥰🥳

 • Fmb

  Week 34. 🤗. Nog 6 weken.

 • Yune

  Hoe is 't voor de dames uit de houden met de warmte? Hier op zich gaat goed. Kindje zit wel hoog, maar wel met hoofd naar beneden :)

 • vlinder94

  nog 1 week werken en dan VERLOFFF! fysiek gaat het eigenlijk nog best prima. Kijk er wel mega naar uit om in de tuin te relaxen zeg

 • Chudo

  Hier nu ook eindelijk verlof haha. Nouja van rusten zou het niet komen. Ik mis sosm echt dat je lekker kan rusten en genieten vanje verlof bij een 1e zwangerschap haha.
  Hier gaat het lichamelijk ook wel prima maar ik ben zo druk met de boys, ze zijn zo stout en vervelend, ze vechten continu😂 ze zullen ook de onrust wel voelen dat er iets staat te veranderen

 • vlinder94

  dat kan ik mij heel goed voorstellen zeg! jammer dat je niet helemaal kan ontspannen. Ik neem mij voor om zoveel
  mogelijk dutjes te doen enzo. Ja spannend, ook voor je kleintjes🤗

 • Chudo

  Jaheerlijk meis doe dat vooral, zoveel tijd om te ontspannen komt er nooit meer🙏

 • Bby3

  Vind het wel spannend qwa termijn haha
  hier is eentje al goed bezig... gisteren avond kramp / harde buiken gehad met zo dat aparte menstruatie gevoel heel beneden ..
  dat viel ineens stil (gelukkig)
  Vandaag nu rond kwart negen af en toe zo van die aparte maar o zo irritante rugkrampen..
  Hoop dat ze nie zo door gaat tot 40 weken 😅

 • Mamachiara

  Ooh dat gevoel is heel herkenbaar haha ik hoop ook dat ik niet zo door moet tot de 40 weken ..

 • Bby3

  Krijg jij ook van die rugkrampen? Zo juist alsof je stroomstoten of iets krijgt halverwegen de rug paar seconden dan ineens is da weg .. eerst dacht ik dit lijkt op nierproblemen aangezien het dezelfde hoogte is ongeveer maar dan twijfelde ik of het niet iets met de oefenweeen ofzo te maken heeft.. de laatste weeen die echt gevoelig waren zijn bijna 9 jaar geleden dat herrinner ik me dus niet meer 🙈


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 34

De bevaldatum van leden die 34 zwanger zijn is van zaterdag, 11 maart 2023 tot en met vrijdag, 17 maart 2023.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50