Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1412)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • PowermommyvanJ

  Week 32 beginnen we vanuit het ziekenhuis..
  Nog even volhouden want ze mag pas vanaf 37 weken komen (van mij)
  Baarmoedermond is al iets verkort en wat weker wat dus niet mag voor dit termijn.
  De weeën die ik nu heb zorgen gelukkig niet verder voor ontsluiting en loop ik net zoals bij mijn zoontje vanaf nu al met 1 cm. Hopelijk worden het er niet meer per week (was bij mijn zoontje wel elke week een cm)
  Het is nu afwachten wat ze verder gaan doen en hoelang ik hier nog moet blijven.
  Gelukkig beweegt de kleine meid goed dus dat is al een zorg minder☺️

 • Serena-a-a

  Oeh minder. Gelukkig wordt je goed in de gate gehouden. Krijg je nu weeën remmers of dat niet.? Met hoeveel weken is je zoontje uiteindelijk geboren? Rustig aan daar

 • PowermommyvanJ

  Ben gelukkig nu weer thuis.
  Ze wilde wel remmers geven en rijpers maar de ene arts vond het wel nodig en de andere niet. Dus dan liever niet als het niet nodig is.
  M’n zoontje is met 39+5 geboren. Toen vanaf 30 weken ook al regelmatig harde buiken en voorweeën.
  Nu zijn het harde buiken, voorweeën en echte weeën maar zorgen niet voor ontsluiting gelukkig.
  Alles houd nog wel aan dus moet volledige bedrust houden dit weekend. Als er iets veranderd moet ik direct bellen en weer langskomen. We gaan het zien en nu maar lekker in bed liggen☺️

 • Momtini

  Ohh wat spannend zeg.. Ze moet idd nog eventjes volhouden! Moet je complete bedrust houden? Veel succes hoor met de laatste loodjes 😘

 • PowermommyvanJ

  Ja ze moet zeker nog even blijven zitten.
  Ik moet inderdaad rustiger aan doen. Nog geen complete bedrust, gaat ook niet zo met een zoontje van 15 maanden.
  Jij ook succes met de laatste loodjes😘

 • Momtini

  Nee gaat zeker niet maar ja als t echt had gemoeten☹ Gelukkig hoeft het niet! Bedankt hoor, we hoeven echt niet meer zo lang 😊

 • PowermommyvanJ

  Heb toch complete bedrust gekregen voor dit weekend. Gelukkig ben ik nu een uurtje weer thuis.
  Heb gelukkig geen remmers en long rijpers gekregen wilde ze eerst wel doen. Maar als het niet nodig is dan liever niet.
  Gelukkig zijn we er bijna inderdaad😁

 • kimberly106

  wat rot nu in ziekenhuis, je meisje moet nog echt even blijven zitten.Gelukkig word je wel goed in de gaten gehouden. en ze beweegt gelukkig ook lekker🤗
  Rustig aan hè 🙏

 • PowermommyvanJ

  Ben vandaag inderdaad goed in de gaten gehouden.
  Ben gelukkig nu weer lekker thuis.
  Helaas nog steeds weeën maar m’n baarmoedermond hebben ze 5x gecheckt en die is gelukkig nog normaal dus de weeën hebben daar nu geen invloed op😊

 • Petra27

  Vandaag alweer 32 weken zwanger 😁😁wat gaat het toch snel allemaal! Vanmorgen controle gehad bij de gynaecoloog en ben weer goed gekeurd. Volgende week groei echo ivm zwangerschaps diabetes. Ben heel benieuwd. De vorige x met de groei echo was ze rond de gemiddelde lijn , dus hopelijk nu nog steeds! Ivm de zwangerschapsdiabetes kan het wel zijn dat ze me eerder gaan inleiden rond 38 weken maar hangt ook van de diabetes af en de grootte van de baby. Hoe gaat het met jullie?

 • Flove

  Mooi ☺️ Goedkeuring altijd prettig toch.
  Hoe gaat met voeding en prikjs? Hoeveel zit je na avond eten bv? Groeiechos zijn ongeveer geschat he dus ben benieuwd hoe verre het klopt.

  Ik heb geen zwangrschaps diabetes. Maar de vorige groeiecho zat hij Ver boven het gemiddelde en Nu zit hij er iets onder 🤷🏻‍♀️ Krijg over 2 weken weer een groeiecho

 • Petra27

  Huh vreemd is dat hè. Dat het zo kan verschillen per keer. Maar idd wat je zegt het is een schatting. Ben ook benieuwd in hoeverre het klopt. Ik volgende week donderdag weer groei echo.

  Na avond eten gaat het nu opzich wel goed. Met insuline zit ik steeds rond de 7
  Nu ist vooral aant schommelen rond de lunch. En snachts zakt die heel erg. Dan ist nuchter steeds rond de 4
  Maar morgen weer een afspraak met de diabetes verpleegkundige en die gaat dan kijken wat er aangepast kan worden weer voor een weekje om het goed te houden / krijgen.

 • Serena-a-a

  Dus 't duurt nog maar 6 weken voor jou😍
  Wel stil hier he😞of is iedereen druk met z'n nesteldrang☺️
  Doe geen oog meer dicht. Lig gewoon om 2 uur snachts naar het plafond te staren... Klaar wakker😩 heb al vanalles geprobeerd. Laat naar bed... Vroeg naar bed....niks helpt.
  Hoop dat ik nog een keer een nachtje kan doorslapen voordat het zover is 🙈

 • Petra27

  Jaaa als ze me dan gaan inleiden wel..maar ik probeer niet teveel af te tellen tot aan dan haha straks laten ze me wel langer doorlopen en worden het hele lange dagen hahaha

  Ja dat slapen is hier ook echt een dingetje. 😐heel vermoeiend maarja blijkbaar hoort het er echt bij 🤷🏼‍♀️

  Ik vandaag mn zwangerschaps shoot gehad. Ben zo benieuwd hoe de foto’s worden.

 • Serena-a-a

  Ow gaaf zwangerschap shoot😍 leuk hoor.
  Hier vandaag weer goed gekeurd... Ze word al op 2100 gram geschat. Als ze blijft zitten tot 't eind wordt 't wel een kleine dikkerd ☺️😍

 • Petra27

  Lekker toch een kleine dikkerd😍😍fijn dat jullie weer goed gekeurd zijn! ik moet donderdag weer voor groei echo ben echt benieuwd.

 • liefkleinbaby

  Dames, ik ben met 32 weken bevallen van een lief jongetje. Geheel onverwachts met een spoed keizersnede werd hij opgehaald na een normale controle aan de ctg scan. Ze vermoeden een infectie aan mijn placenta waardoor hij gelijk geboren moest worden. We zijn aan het bijkomen van de schrik. We hadden niet verwacht dat de baby opgehaald zou worden. De baby doet het na omstandigheden goed. Succes met de laatste loodjes allemaal.

 • Petra27

  Wauw , dat verwacht je zeker niet! Als eerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje💙 gelukkig doet die het na omstandigheden goed!

 • Flove

  O wauw 😯had je ergens last van dat je voor controle moest? Gefeliciteerd met de kleine 💙

 • Serena-a-a

  Ow jeetje dat is heftig. Komt veel op je af nu. Hoop dat je in een ziekenhuis ligt waar je lekker bij em kan blijven. Mijn zoontje is ook met 32 weken geboren. Hijs nu 6 en de grootste van zijn klas☺️ heel veel sterkte en probeer te genieten

 • 12345678

  Jeeetje zeg dat verwacht je niet!! Wel van harte gefeliciteerd met jullie zoon 💙

 • Flove

  🙌🏼 32 weken🙌🏼 Bewegingen worden wat minder heftig van de kleine man 😄 hoe is het bij jullie? Merk dat het krapjes wordt

 • Petra27

  Minder heftig? Ik heb juist het gevoel dat het heftiger wordt. Of dat ze krachtiger word

 • Flove

  ja krachtig dat wel denk dat ik aan de rechterkant bont en blauw ben van binnen 😶. Het leek rustiger te worden. Met name
  Snachts hele actieve boy 😅.

  Ben erg benieuwd of hij al hoofdje beneden ligt. Weet jij dat al?

  *Dinsdag laatste groeiecho💙

 • Petra27

  haha hopen dat dat niet z’n ritme word voor straks ..
  spannend dinsdag laatste groei echo! Altijd leuk weer om even te gluren.
  Ja hier ligt de kleine meid met der hoofdje beneden en al best laag ook maar ze ligt nog niet vast. Dit vertelden ze me afgelopen maandag. Zo ligt ze eigenlyk al weken.

 • Lucailyana1215
  Onze wandelwagen
 • Bam4

  Ook allemaal aan de voorbereidingen... geboortekaartjes besteld (iig de enveloppen en na geboorte definitieve tekst), adressenlijst bijgewerkt, extra plank in kast ivm baby spul... bedklossen gereserveerd, telefoonlijsten bijgewerkt met de belangrijke nummers en vluchttas al ingepakt... beetje vroeg misschien maar liever te vroeg dan... te laat

 • Vlindermoeder

  Vandaag 32 weken 🎉🎉 Voelt als een enorme mijlpaal. Nu mag ik in ieder geval hier in de buurt in het ziekenhuis bevallen.

  Enveloppen bestellen we denk ik tegelijk met de kaarten. Heb wel een lijstje met mensen die een kaartje zullen krijgen. 24 december komen de bedklossen, ondersteek en rugsteun binnen. Dan kunnen mijn vader en mijn man mooi het bed omhoog zetten met de kerst. Vrijwel alle babywas is gewassen en gestreken. De commode en de linnenkast zijn schoon en ingeruimd. Ik heb wel alvast de vluchttas + koffertje voor mijn man naar beneden gehaald, maar nog niet ingepakt. Bezig met de grote schoonmaak, geboortebord etc. Vind het best spannend allemaal. Dit is mijn 2e zwangerschap, ons 3e kindje, maar de 1e voor wie we mogen gaan zorgen (onze tweeling is overleden). Het is nog heel onwerkelijk allemaal.

 • Lucailyana1215

  Hier ook alles aant voorbereiden. Is ook niet lang meer hé. Spannend

 • Lucailyana1215

  Hier de enveloppen geschreven voor de geboortekaartjes het kan maar klaar zijn he. Om 16u na voedvrouw ben benieuwd


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van zaterdag, 14 maart 2020 tot en met vrijdag, 20 maart 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

6 leden zijn nu online
Aanmelden