Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1388)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Lucailyana1215
  Onze wandelwagen
 • Bam4

  Ook allemaal aan de voorbereidingen... geboortekaartjes besteld (iig de enveloppen en na geboorte definitieve tekst), adressenlijst bijgewerkt, extra plank in kast ivm baby spul... bedklossen gereserveerd, telefoonlijsten bijgewerkt met de belangrijke nummers en vluchttas al ingepakt... beetje vroeg misschien maar liever te vroeg dan... te laat

 • Vlindermoeder

  Vandaag 32 weken 🎉🎉 Voelt als een enorme mijlpaal. Nu mag ik in ieder geval hier in de buurt in het ziekenhuis bevallen.

  Enveloppen bestellen we denk ik tegelijk met de kaarten. Heb wel een lijstje met mensen die een kaartje zullen krijgen. 24 december komen de bedklossen, ondersteek en rugsteun binnen. Dan kunnen mijn vader en mijn man mooi het bed omhoog zetten met de kerst. Vrijwel alle babywas is gewassen en gestreken. De commode en de linnenkast zijn schoon en ingeruimd. Ik heb wel alvast de vluchttas + koffertje voor mijn man naar beneden gehaald, maar nog niet ingepakt. Bezig met de grote schoonmaak, geboortebord etc. Vind het best spannend allemaal. Dit is mijn 2e zwangerschap, ons 3e kindje, maar de 1e voor wie we mogen gaan zorgen (onze tweeling is overleden). Het is nog heel onwerkelijk allemaal.

 • Lucailyana1215

  Hier ook alles aant voorbereiden. Is ook niet lang meer hé. Spannend

 • Lucailyana1215

  Hier de enveloppen geschreven voor de geboortekaartjes het kan maar klaar zijn he. Om 16u na voedvrouw ben benieuwd

 • mamavanisaenlucas

  Extra thermometer aangeschaft en begonnen met de grondverf van het geboortebord voor in de tuin. Gisteren de kruiken gecheckt en heel veel uitgewassen voor de baby. To do list wordt steeds korter. 👍🏻

 • Lovely4

  Hallo week 32

 • mamavanisaenlucas

  Zoooo ik ben druk geweest in huis vandaag! Heel veel was gedaan (ook babywas 🥰), babykamer schoongemaakt, kinderwagenbak van zolder gehaald, kerstspullen van zolder gehaald en de boel versierd, hele huis gestofzuigd, hoop zooi in de container gegooid, echt druk geweest. Had eindelijk weer eens goed geslapen en heb dan zoveel wat ik wil doen. Heb nu nog drie manden was staan om te vouwen, dat doe ik lekker op de bank en daarna doe ik niks meer.

 • mamavanisaenlucas

  Ik heb al een hekel aan vingerprikjes en bloedprikken enzo, maar de kinkhoestprik is meegevallen gelukkig. Nu maar hopen op niet te veel bijwerkingen.

 • Mamabear2

  Ik heb hem 2 weken geleden gehad en echt een goede week een rode plek en harde gevoelige schijf onder de plek van prikken gehad. Wel te doen hoor, maar het was wel even zo'n besef van dat onze baby's dat ook (kunnen) hebben na vaccinaties. Gaf toch wel een fijn gevoel dat ze er nu eentje minder hoeven

 • <3-3

  Hier ook flink vervelende rode plek gehad! Maar alles voor onze baby's he :)
  Griepvaccin was een pak minder vervelend.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van dinsdag, 4 februari 2020 tot en met maandag, 10 februari 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50