Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1679)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Zonnebloem84

  Hey, jullie tijdens de zwangerschap ook al last gehad van schimmelinfectie? Welke zalf gebruiken jullie dan? 🙈

 • eevaa1983

  Je kunt Canesten gyno gebruiken of even naar de huisarts voor een zalfje.

 • DWB

  32 weken vandaag, en maandag weer een groei echo! Ben heeel benieuwd 💙

  Fijne Moederdag, mama’s in spé!

 • Babsie1992

  32 weken. We hebben de groeiecho gehad en de baby is helemaal gemiddeld. Hij weegt nu ongeveer 1,9 kg en zat op p52. Hij ligt al in de goede houding en met zn hoofd al best laag. Dit merk ik al met lopen en veel moeten plassen.

  Volgende week lekker een weekje vrij genomen. Dan wil ik alle kleertjes gaan wassen, want nesteldrang begint nu wel echt te komen. En dan nog 2 weken werken.

 • Unicorn12

  Wat fijn!! Lekker genieten.

 • Nies92

  Alweer 32 weken! Merk dat de moeheid nu wel echt is toegeslagen en mijn lichaam vraagt om tussendoor meer rust te nemen. Gelukkig nog maar 2 weken werken en dan vakantie van 2 weken en daar achteraan mijn verlof vanaf 31 mei. Hele zwanger schap weinig klachten gehad, maar nu merk ik sneller last van me rug, maagzuur en de nesteldrang begint nu aardig op te spelen.

 • Babsie1992

  Heerlijk nog maar 2 weken! Ik merk ook dat ik moeier ben (Heb ook ijzer tekort) en heb nu een beetje spijt dat ik niet gewoon mn dagen opgemaakt heb. Ik moet nog tot en met 28 mei werken en ben 30 juni uitgerekend. Volgende week wel een weekje vrij genomen dan wil ik alvast gaan wassen, want wordt nu ook wel wat onrustiger het moet allemaal af🙈

 • Nies92

  Ja echt heerlijk! Gelukkig was mijn ijzer wel goed alleen door drukke werkdagen wat sneller moe nu, dus probeer na werk altijd even mijn rust te nemen. Ja je merkt dat het wel heel fijn is als je wat extra dagen hebt om bij te komen. Gelukkig dat je nog wel een weekje vrij hebt volgende week. Dan kan je idd beetje tot rust komen en even weer wat laatste dingetjes regelen voor de baby. Lees ook hierboven dat je groeiecho goed was en baby gemiddeld is dat is iedergeval een fijn idee en dat de baby al goed na beneden ligt. Onze zoon ligt ook al na beneden en heb het gevoel dat hij ook al aardig aan het indalen is doordat ik ook meer moet plassen en last heb van meer kramp en bandenpijn onderin. Heb 14 mei weer controle bij verloskundige en dan bespreking van het bevalplan.

 • Babsie1992

  Ik heb de laatste tijd ook af en toe een soort menstruatiekramp in mn buik. Herken jij dit ook? Het is niet super heftig ofzo, maar wel een beetje vervelend. Dat plassen he..gek word ik ervan.

  Wij hebben al een videobelgesprek gehad waarin het bevalplan besproken is. Vond het wel fijn om dit te doen het hoefde niet van de vk, maar ik heb de gbs bacterie en ervoor gekozen te bevallen met een ab infuus. Dus zodra ik naar het ziekenhuis ga voor de bevalling zal deze onder leiding van een gynaecoloog zijn.

  Heb in ieder geval geregeld dat ik volgende week alles was en mn schoonmoeder gaat voor mij strijken. Dat scheelt weer enorm 😊

 • Nies92

  Ja ik heb precies hetzelfde, beetje menstruatie achtige krampen, niet echt pijnlijk maar meer beetje zeurend en irritant idd. En ja idd het vele moeten plassen🙈 wordt steeds erger. Zal denk wel met de indeling te maken hebben.

  Ja wel fijn dat je het bevalplan via videobellen al hebt gehad. Wij hebben gesprek op verloskundigepraktijk om het door te nemen dus ben benieuwd hoe en wat. Ja begrijpelijk dat je het zekere voor het onzekere neemt om te kiezen voor bevalling in ziekenhuis met ab infuus. Ik heb zelf gekozen voor bevalling in het geboortehuis in het LUMC bij Leiden, dit is vlak bij ons huis, wel fijn datvhet bij het ziekenhuis is mocht er iets gebeuren, ik mocht eventueel wel thuis bevallen maar niet zo prettig idee.

  Wat fijn dat je schoonmoeder je wilt gaan helpen met wassen/strijken. Dat schilt zeker. Mijn moeder gaat mij ook volgende week of de week erop helpen met wassen en strijken zodat alles zo maar alvast klaar ligt. 🙈 voor de rest aardige nesteldrang en zin om alles te organiseren en uit te zoeken ook qua kasten en spullen 😂

 • Melissa_91

  Op controle geweest alles was goed met de baby alleen da hij in stuit lig
  Iemand ervaring kan hij nog draaien ?

 • Joliebelly
  Gelukkig alles ok met babytje
  En hij heeft nog tijd om te draaien maar hier geen ervaring met stuitligging.
 • Melissa_91

  Laat ons hopen dat hij draait want 28ste april heb ik terug controle en als hij niet goed lig gaan ze em zelf proberen draaien dit ga wel pijnlijk zijn denk ik wel spannend

 • Melissa_91

  32weken en 4 dagen maar k begin beetje last te krijgen last aan men bekken steken en menstruatie gevoel nog iemand deze gevoel ?

 • Joliebelly

  Hier geen menstruatiegevoel maar soms last van mijn bekken als ik te ijverig ben geweest zoals een 6-pak waterflessen zeulen. Als ik rust verdwijnt het weer.

 • Melissa_91

  1 april controle terug ben echt benieuwd

 • Joliebelly

  Hier op 8 april, en ook heel benieuwd 🥰😍

 • Babyfluit

  32 weken!!🥰❤️ Zo blij! Over twee weken weer een groeiecho en bevalplanbespreking!


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van zaterdag, 11 september 2021 tot en met vrijdag, 17 september 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50