Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1456)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Arzu87

  Net controlw gehad. Met de meiden gaat het goed. Ze doen het super. Heb een inleidingsdatum gekregen 17 maart nou dat is percies over een maand ben benieuwd. Einde is nu echt in zicht dus nog even 4 weken doorbijten..

 • Sterremama

  Spannend!! Dat is echt wel heel dichtbij nu! Wel fijn als de er 2 zolang zou mogen dragen

 • Arzu87

  zondag 32 weken ... yeees gehaald zo een zorgen steeds gaat het de meiden lukken om nog rustig in te blijven.Gelukkig maar ben zo gezegend met de tweeling .Zij vermaken zich en laten mij alle hoeken van mij buik nog voelen..

 • Siema84

  32 weken 🙏💙

  Hier een dwarsligger 🙈 ben benieuwd of de baby nog gaat draaien🤷‍♀️

 • Ietje22

  Hoe is t t nu? Hier ook dwars ligger maar willen ze eerst met 36 weken nog draaien
  Waarom zou dat bij jou geen optie zijn?

 • Bigbuik

  Gelukkig nog genoeg tijd om goed te gaan liggen. Maar brengt toch wat onzekerheid met zich mee. Het is fijner als ze gewoon startklaar gaan liggen.

 • Siema84

  Jaa precies ! 20ste gaan ze weer kijken en dan anders keizersnede bespreken, hoe gaat het bij jou?

 • Bigbuik

  Erg moe, veel bekkenpijn, maar probeer te genieten van die kleine. Wordt wel erg nieuwsgierig nu.

 • Eennieuwleven

  32 weken en 4 dagen. Mijn kleine meisje is netjes ingedaald en maakt het uitstekend. Zelf ook nog altijd geen ongemakken kunnen ontdekken aan de zwangerschap. Dus dat is top! Ze schijnt wel erg groot te zijn. P95 lijn, benieuwd hoe groot ze wordt gemeten bij de extra groeiecho over 3 weekjes.
  Hoe voelen jullie je? Is jullie kleintje al ingedaald? Hebben jullie ook enig idee op welke lijn jullie kindje groeit? En wanneer stoppen jullie met werken?. Ik mag nog tot 20 februari, erna verlof i.v.m. carnaval en aansluitend zwangerschapsverlof. Wel zin in hoor! Effe lekker wat bezoekjes bij familie en vriendinnen afleggen, en lekker de tijd om te gaan lunchen in de stad! Fijne dag allemaal! X

 • Lin33

  32 weken alweer. Ik vind dat het allemaal supersnel gaat ineens. Morgen weer op controle bij de gynaecoloog. En info over de keizersnede.

  Weten jullie al welke flesjes jullie gaan geven? Ik wou difrax maar dat lijkt mij zo een gedoe met uit elkaar draaien enzo. Nu twijfel ik over avent. Maar eigenlijk weet ik het dus helemaal niet 🤷‍♀️

 • PZK

  Ja opzich is het best snel gegaan maar vind nu wel zwaar worden... Dan duren die laatste weken wel lang. En met de andere kids liep ik ver over tijd. Dus zal nog wel ff duren hier🙈
  Ik heb flesjes Dr. Brown gekocht. Beviel me wel goed bij onze jongste. Tis toch uitproberen hoe t bevalt , bij elke baby weer verschillend. Dus kzou nooit heel veel van 1 soort halen.

 • Nairobi

  Nog even voor de dames die net als ik geen extra zwangerschapsjas hadden gekocht... red je het? Ik zie dat het volgende week rond de 9 graden is . Ik kan nog steeds af met mijn normale jas met een knoopje open of extra lange sjaal ervoor. Het lijkt ook helemaal niet koud te worden. Hoop niet dat dat halverwege maart wel zo is.als de kindjes er zijn...

 • PowermommyvanJ

  Ik kon echt niet meer, ik heb wel een jas gekocht in de sale gelukkig maar ik werd elke keer verkouden. Na mijn zwangerschap verkoop ik hem wel weer. Had met mijn gewone jas een xs en als ik niet zwanger was paste die perfect om mijn lijf getailleerd. Dus ik was volgens mij 3 maandjes zwanger toen paste ik hem al niet meer🙈

 • Nairobi

  Nou in de sale is ook niet zo erg... Ik heb al wel een jas gekocht maar geen zwangerschapsjas haha . Een mantel in de aanbieding. Dat kon ik dus niet laten.... gaat alles weer een beetje met je?

 • PowermommyvanJ

  Ik heb het echt puur uit nood gekocht even snel. Maakt mij niet uit hoe die eruit zag.
  Helaas nog steeds ziekenhuis in en uit. De weeën blijven continu. Mag niks meer doen moet complete bedrust houden. 8 feb een suikertest en 10 feb weer een echo controle bij de gynaecoloog. Aankomende donderdag gelukkig weer even naar mijn eigen verloskundige voor een normale controle. Is allemaal niet zoals het hoort te gaan helaas☹️
  Ik hoop dat ze sowieso tot 34 weken blijft zitten want dan hebben we geen remmers nodig. Als ze na de 34 weken komt dan laten ze haar gewoon komen dus we gaan het zien. Hoop dat ze zelf tot 37 weken blijft zitten zodat ze wel evt direct mee naar huis mag.
  Hoe gaat het met jou?😁

 • Nairobi

  Ik vind die chatfunctie hier irritant trouwens. Reageer maar even hier want die andere kan ik niet meer op reageren. Ik ben ook een maalox fan 😁 helaas..... Bij mij zijn ze thuis geweest met die glucose test . Was echt mierzoet dat ding. Nou hoop dat het allemaal niks is voor je.

 • PowermommyvanJ

  Ja die chatfunctie is echt erg. Maalox is echt een aanrader bij mij werkt dat zo goed zelfs in het 1e trim met de misselijkheid. Ik wou dat ze hier aan huis kwamen maar helaas moet ik daar heen

 • Nairobi

  Oja die suikertest. Snap echt niet dat je hem zo laat hebt.
  Hadden ze echt wel eerder mee mogen komen. Ik vond ook al dat ik ontzettend laat was. Moet je al wel anders eten? Of wachten ze echt het resultaat af? Nou hier gaat het wel. Kleine is toch gedraaid inmiddels daar ben ik wel blij mee. Geeft me ook iets meer lucht. Helaas wel heel erge maagzuur. Voor de rest uitkijken naar mijn verlof zo langzamerhand. 18 feb komt nu wel snel dichtbij.

 • PowermommyvanJ

  Ja mijn verloskundige vond die datum goed en opeens gister ging de gynaecoloog zeuren dat het toch wat eerder moest. Helaas kan het niet eerder omdat ik ook nog een zoontje heb van 16 maanden die ik niet mee kan nemen daar heen en even 2,5 uur bezig kan houden daar..
  Nee hoef nog niks anders te eten ofzo.
  Vind het zelf ook raar dat ze nu pas met de suikertest komen ook omdat ik volgens de ‘bloeduitslagen’ bij 12 weken 7,7 eruit kwam voor mijn suiker. De andere keren 3,3 en 4,4 dus ik snap er niks van en blijf twijfelen of het wel goed is..
  Gelukkig dat de kleine gedraaid is dat is een zorg minder. Hier is mijn maagzuur ook heel erg echt verschrikkelijk. Slik al vanaf begin van de zwangerschap maalox maagtabletten.
  Wat fijn dat bijna je verlof begint dat is volgens mij echt iets om naar uit te kijken dan.
  Ben zelf huismama dus dat gevoel heb ik niet. Kijk wel onwijs uit naar haar geboorte ben het nu wel zat deze verrotte zwangerschap wil een gezond meisje in mijn armen hebben😊

 • Tesssss

  Ik heb mijn winterjas niet meer aan maar mijn herfstjas pas ik nog wel precies met een dikke sjaal en handschoenen ist warm genoeg gelukkig. En als de baby’s er zijn dan passen we de winterjassen vast ook weer.

 • Nairobi

  Ja dat op zeker. Maar hoop wel dat de lente dan gewoon is begonnen. Dan hebben we geen dikke jassen nodig. Hou jij het nog een beetje uit? Wanneer ga je met verlof?

 • Tesssss

  Ja dat hoop ik okk Maar ergens hoopk nog op een weekje vriezen
  Schijnt wel goed voor alle kleine beestjes en wespen Te zijn,
  Daar Hebk alrijd zo’n hekel aan. Zeker bij kids.

  Hier hekaas toename van bekken pijn. Krijg nu last van mijn lage onderrug. Ik heb volgende week nog en dan benk klaar met werken. Dan gak eens de kastjes vullen en missschien okk al wel kleertjes wassen. Hoelang van te voren doe jij dat?

  Het helpt hier vooral om geregeld in bad te gaan. Minder buikpijn en lekker ontspannen buikje dan.

 • Blije_gup

  Ik kan m'n normale jas niet meer aan. Ik heb een zwangerschapsjas die je als normale jas kan dragen, maar ook kan open ritsen aan de zijkant voor extra buik ruimte.

 • Nairobi

  Ja, als het niet meer gaat... dan is het ook niet fijn. Ik weet dat die jassen er inderdaad zijn. Uiteindelijk moeten we nog twee maandjes door. Voel je je voor de rest goed?

 • Blije_gup

  Ja, voel me goed. Morgen weer controle bij gynaecoloog. Moet zeggen dat t wel spannend begint te worden.. zou de deze wel lang genoeg blijven zitten? Nog een weekje en dan is t record van haar/zijn grote zus verbroken. Hahaha.

  Hoe voel jij je? Al aan t aftellen?

 • Nairobi

  Ja snap dat je het spannend vind. Maar 37 weken is ook prima toch. Mocht je dat halen in elk geval. Dan mis je de laatste zware en misschien ook een beetje saaie loodjes. Ik denk dat ik het best saai vind hoor. Zo thuis die paar weken. Werk normaal behoorlijk wat. Ik begin nou wel af en toe last van mijn stuitje te krijgen trouwens. Heeft volgens mij met mijn bekkenbodem te maken succes bij de gyn. Ik mag 4 feb voor nog een groeiecho.

 • Nicole9006

  Dinsdag 33 weken.. met 29 weken is onze kleine meid al ingedaald, mn buik zit zo laag en ben bang dat ze zich eerder zal gaan melden. Hebben meer moeders dit gehad?

 • PZK

  Onze zit ook ingedaald. Ben nu 32weken. Heeft toch niks mee te maken dat het dan eerder zou kunnen komen? Of ik heb het mis🙂 maar eerder mag van mij wel haha

 • Nicole9006

  Klopt, het zegt nog niks of dat het eerder komt. Maar ze lijkt met de dag te zakken en vind het nu echt nog te vroeg. Ben nu vandaag 33 weken

 • PZK

  Oja. Ik zaterdag 33 WK. Laat nog maar even groeien, veel beter hè. Hier ook aan t zakken en een druk gevoel van onderen. Misschien komt dat daar ook wel door, dat er meer druk op de onderkant komt. Achja. Nog ff volhouden die laatste weken. Als alles maar goed blijft gaan niet dan

 • PZK

  Oja. Ik zaterdag 33 WK. Laat nog maar even groeien, veel beter hè. Hier ook aan t zakken en een druk gevoel van onderen. Misschien komt dat daar ook wel door, dat er meer druk op de onderkant komt. Achja. Nog ff volhouden die laatste weken. Als alles maar goed blijft gaan niet dan

 • Nicole9006

  Ja zeker nog maar even groeien en ze komt vanzelf wanneer ze er klaar voor is. Succes nog met de laatste loodjes

 • PZK

  Jij ook hè 😉 we moeten maar rustig afwachten wanneer de baby komt.

 • Nairobi

  Nee die van mij is deze week pas goed gedraaid... daar was ik al reuze blij om. Dacht trouwens dat ze best 10 weken ingedaald kunnen zitten. Beter aan je vk vragen denk ik


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van zondag, 24 mei 2020 tot en met zaterdag, 30 mei 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50