Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1621)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Eefjuh86

  Hallo week 32. Nog 4 weekjes werken en dan verlof 🥰

 • Kimmie91
  Yeey week 32 🥰
  Gelukkig geen zwangerschapssuiker vandaag test gehad.
  Kan nu weer lekker genieten ❤
  Maandag controle bij verloskundige en 30e groeiecho spannend 🥰
 • Bridgey

  Yep weer een mijlpaal... morgen gesprek met diabetesvp moet waarschijnlijk binnen kort aan de insuline😖 dat in combo met een grote baby... Ben benieuwd wat de gyn erover te zeggen heeft. Wil wel zeggen dat ik waarschijnlijk niet tot de 40ste week hoef te lopen. Dus max nog 8 weken. Kinderkamer is bijna klaar. Hebben jullie een dekbed of een extra deken? Ik twijfel nog. Klossen zijn besteld en ben bezig met de checklist voor Mn vluchtkoffer. Spannend. Voel me verder wel e cvht beroerd. Maar ja. Nog 12 dagen werken!

 • Druif89

  Hier hetzelfde. Sinds half september diagnose zwangerschapsdiabetes en vanavond ga ik starten met insuline. Baby loopt 2,5 week voor op groei... Vind dat toch wel spannend hoor.

 • Bridgey

  Diabetes verpleegkundige en internist zijn beide niet onder de indruk van de prik resultaten. Toen ik de laatste keer zei dat het 7.8 was zei de internist nog: ik vind het wel meevallen.. Heb volgende week gesprek bij de vk en dan zal ik alles even goed doorgesproken over wat slim is om te doen..

 • Druif89

  Bijzonder zeg, bij mij zeiden ze juist dat 7,8 de max was... Raar dat de normen overal dan anders zijn. Zeker met je VK bespreken als je je zorgen maakt!

 • Bridgey

  Ga ik zeker doen. Vandaag weer 5.4 nuchter en na ontbijt 7.9. Vorige week na de lunch 9.6... lijkt me niet helemaal normaal. Vooral niet als ik niet boven de 7.0 mag. Da is de richtlijn hier 😅

 • Druif89

  Oh bijzonder, hier is nuchter max 5,3 en na eten max 7,8 🤷🏻‍♀️

 • Bridgey

  Ik heb de laatste week t idee dat ik niet serieus word genomen. Had van de week 4 uur na Mn lunch een veel te hoge suiker. Na 4 uur pas geprikt was 9.6. Gister gesprek gehad en t enige wat iedereen zegt is tja ik zou dat niet meer eten. Of als ie hoog is zeggen ze ach je weet waar t van komt. Na de eerste groei echo moest ik meteen naar de gyn. Die zei als ie zo doorgroeit kom je hier. Bij de 2de echo afgelopen week zeggen ze ja hij groeit hard door. Gyn belde en zei ach ja ik zie geen probleem... Heb langzaam t idee dat t te druk is door de corona dus dat ze zoiets hebben van laat maar. Ze spreken zichzelf enorm tegen vergeleken met 3 weken geleden.. zit niet te wachten om te beginnen met insuline maar nou snap ik helemaal niet meer waar ik aan toe ben

 • Druif89

  Vervelend zeg! Hoe veel loopt je kindje voor op groei? Die van mij inmiddels bijna 3 weken en het stijgt steeds. In het begin deden ze er ook nog niet moeilijk over. Bij mij is het telkens de nuchtere waarde die te hoog is en daar kun je niks aan doen, daarom nu insuline. Na het eten is ook wel ns wat te hoog geweest maar daar maakte ze inderdaad geen issue van.

 • Bridgey

  Ze hebben de eerste keer gezegd 2,5 week dat ie voor liep. Op de grafiek liep hij boven de bovenste lijn. Ze zeiden de laatste keer hij blijft zn eigen lijn volgen en groeit lekker door... maar verder zeiden ze niks. Vandaag was bij mij de nuchtere waarde ook iets te hoog, en na t ontbijt zeker... Ik zal zelf wel aan de bel moeten trekken als dit blijft

 • Druif89

  Heb je contact met een diabetes verpleegkundige? Ik heb met hun overlegd over m'n waardes en de groei en daarin besloten te starten met insuline. De gynaecoloog heeft daar verder eigenlijk niks mee van doen gehad.

 • TDL

  Dekbed wordt pas aangeraden bij kinderen vanaf ongeveer 2 jaar... Je kunt beter kiezen voor een slaap zak met een gehaakt/gebreid/katoenen lakentje...

  Let bij een slaap zak op dat het hoofd niet door het hoofd gat kan wegzakken (te grote maat)

 • Bridgey

  Oh ja slaapzak😅 was me even helemaal ontgaan

 • Wuul

  Week 32 alweer!
  Wat gaat het ineens snel.

 • Meliss292020

  Hoi allemaal even een gekke vraag tussendoor🤓. Wie eet er zalm? Ik wil
  Zo graag even wat anders eten... dus morgen wilde ik ovenschotel zalm maken. Heb diepvries zalm gekocht in de winkel.. wat zeggen jullie ervan? Eten of niet😩?

 • MJ20

  Goed doorbakken zalm is geen probleem! Zie ook de app, zwangerhap

 • Meliss292020

  Ja klopt😋 dus ga er voor vanavond👍🏻 Zijn toch kleine stukjes zalm is snel gaar en gaat zeker halfuurtjr de oven in op 180 graden.

 • Evnh1990

  32+2 weken alweer, de tijd is zo snel gegaan !
  Ik geniet echt van elke dag. Over 2 weken lekker met verlof, genieten van de laatste weekjes dat ik onze kleine man gewoon 24/7 bij me kan dragen
  Afgelopen weekend echt een super babyshower gehad en goed verwend. Nog wat laatste dingetjes aanschaffen en dan zijn we er echt helemaal klaar voor

 • Camelia22

  Week 32 hoera! Begint wel een beetje angstig te zijn voor de bevalling 😅🤫🤭


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van vrijdag, 18 december 2020 tot en met donderdag, 24 december 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50