Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Vergeet de enveloppen niet alvast te bestellen. Je hebt nu nog ruim de tijd om deze alvast te schrijven,

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (905)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • 1982kimmie

  Vandaag het advies gekregen om halve dagen te gaan werken.
  Ben 4 kilo afgevallen en wordt nu tijd om me rust te gaan pakken om weer aan te sterken.

 • Kiro

  Hmmm, nee 4 kilo afvallen lijkt me niet de bedoeling.
  Ik werk ook 50% van mijn oorspronkelijke uren. Dat werkt wel voor mij. Ik hoop voor jou ook.
  Pas op jezelf en je kleintje.

 • Zenda

  Oh 4 kg afvallen is niet best nee!
  Ik ben 10 kg aangekomen juist tot nu toe.
  Hoe lang moet je nog werken tot je verlof?
  Ik nog 3 dagen! En dan heerlijk relaxen

 • 1982kimmie

  Ik hoef nu nog twee halve dagen en dan lekker verlof. Ben er ook echt wel aan toe. Dit weekend vieren we de verjaardag van me zoontje dus wordt ook nog wel even pittig.
  Maar erna rust

 • Zenda

  Heerlijk!!
  Fijne verjaardag en daarna met de beentjes omhoog

 • 1982kimmie

  Ja echt wel

 • Een-Trotse-Mama

  Yeah in week 32 beland over 7.1 weken is onze 2e zoon er💙

 • Koekje86

  Heerlijk hè. We kunnen aftellen

 • Een-Trotse-Mama

  Zeker heerlijk 😊 over 2 dagen alweer in week 33

 • Koekje86

  Jippie. Ik heb weer een mijlpaal gehaald. Onze dochter is met 32+2 geboren. Deze smurf zit al een dag langer gelukkig. Vind het wel erg spannend. Bij elk krampje denk ik "het zal toch niet weer". Slaap er ook slecht van. Hopelijk zakt de spanning de komende dagen wat en slaap ik wat langer

 • NathalieBruens

  in week 32 aangekomen 😍 ik slaap al nachten slecht ppff heel me schaambot doet pijn dat draaien gewoon pijn doen. maagzuur begint steeds meer terug te komen ppff. volgende week woensdag krijgen we onze inleidingsdatum te horen en groei echo ben benieuwd met me diabetes, moet voortaan 4 keer per dag spuiten nog even volhouden dan ben ik er vanaf😍 me mannetje is elke dag wel druk bezig in me buik soms doet het gewoon echt pijn haha

 • Mommy04

  Hier ook last van maagzuur bah!
  Neem van kruidvat eigenmerk HU capsules die mag je 1x per dag en heb nergens meer last van maakt niet uit wat ik eet of drink.
  Verder af en toe last van bandenpijn rechts onder steeds.. bij de andere keren niet gehad Mja nog paar weken te gaann🤗

 • Loving-girl

  Zo zeg 4x spuiten op een dag. Wat zal jij blij zijn als dat straks achter de rug is. En dat maagzuur is vreselijk. Ik slik van mezelf als maagzuurremmers en slik er nu af en toe 1 extra ... slapen doe ik nog wel redelijk. Alleen mijn spieren bovenin mijn buik staan op scheuren lijkt wel. Als ik draai dan voel ik dat enorm.

 • NathalieBruens

  ja ik ben zeker blij als het achter de rug is ben het spuiten helemaal beu ppff. ja het is gelukkig niet iedere dag maagzuur gebruikte eerst antagel ik vermijd rennies als ik dat pak ga ik over me nek🙈 qua me schaambot heb ik het ook veel overdag komt alles is soepel vanwege dat het alnde 3e is.

 • Loving-girl

  Bij mij is het ook de derde 😁 maar toch staat de boel op spanning!
  Wat kan je je onpasselijk voelen he van maagzuur... vreselijk is dat...

 • Schuurtje

  Zo en toen kon je vanaf 5 uur niet meer slapen.wekker gaat om 7 uur dus voordat ik weer heel diep in slaap val dan er nuaar uit.deze week gaan we vluchttas maar eens klaarzetten.voor de rest even de babykamer weer ordenen en wasjes draaien.

 • Mommy04

  12 april komt de kinderwagen en luiertas enz dan maak ik de vluchttas ook klaar

  Laatste par dagen beroerd en hoop maagzuur bah maar nog ff te gaan haha

 • Schuurtje

  Ik ben blij dat ik geen last heb van maagzuur.merk alleen wel dat ik wat moeilijker word met brood eten...kinderwagen hebben wij alweer een paar weekjes maar het blijft leuk om naar iets uit te kunnen kijken...net alsof je weer een kadootje uit mag pakken.😂wij hebben volgende week dinsdag weer een echo.daar kijk ik voor nu naar uit.

 • Mommy04

  Ik ook dinsdag avond benieuwd of die nog groot geschat wordt .

 • Loving-girl

  zo week 32 alweer, sinds de 30 in zicht is gaat het ineens supersnel. Deze week en volgende week nog werken en dan is dat ook weer even klaar tot in september. Wat is dat lekker zeg.... Kijk er zo enorm naar uit. Steeds met OV naar het werk begint nu toch wel zwaar te worden merk ik. Kijken jullie ook zo uit naar het verlof?

 • Maaike~1988

  Dan stop je vroeg met werken. Ligt er natuurlijk aan hoeveel je werkt.
  Ik moet na deze week nog 3 week. 18 april is mijn laatste werkdag.
  Merk wel dat het nu zwaarder word.

 • Loving-girl

  Ja ik stop met 34 weken. Paar weken geleden veel last van vermoeidheid en hoofdpijnen gehad. Leek me beter zo vroeg te stoppen. Nu haar het veel beter eigenlijk hahaha en kijk echt uit naar die verlof weken. Nu moet ik ook nog veel doen voor de baby kan komen dus dat staat in de eerste 2 weken op de planning....

 • Tjana86

  Kunnen jullie duidelijk voelen hoe de baby ligt? Vorige week bij verloskundige vertelde ze me dat ze met haar hoofd naar boven ligt. Nu had ik dat idee al omdat ik regelmatig de hik boven in mijn buik voel. Maar toen voelde ik ook nog dat ze regelmatig aan het draaien was. Ik weet niet of jullie dit gevoel herkennen maar het voelt alsof al mijn ingewanden meedraaien dan. Maar nu zijn we een week verder en heb ik dat draaiende gevoel niet meer gehad en voel ik nog steeds de hik bovenin. Ik hoop zo dat dit geen voorkeurshouding is. Bij mijn vorige 2 kinderen was ik daar helemaal niet mee bezig maar die lagen ook altijd met hun hoofd naar beneden. Ik merk wel dat het me nu ineens heel erg bezig houdt. Over 2 weken liggingsecho dus duimen dat ze dan goed ligt

 • Maminouche

  Ik snap je helemaal! Mijn vorig kindje is tot op het einde in stuit blijven liggen en deze meid is enkele weken geleden gedraaid met haar hoofje naar beneden. Ik probeerde het ook te voelen en werd er gek van, deed allemaal turnoefeningen 😆 Voelen kon ik ook niet goed. Ik vind persoonlijk de hik de beste indicatie.
  Ik hoop voor je dat ze nog draait!!

 • Florien84

  De baby ligt bij mij al een paar weken met haar hoofdje naar beneden, haar ruggetje ligt rechts en dat links haar benen. Vorige week nog op de echo gezien en het is ook duidelijk voelbaar. Omdat ze al zo een paar weken ligt zak ze waarschijnlijk niet meer draaien.

 • Wow!

  Mijn meisje ligt helemaal uitgestrekt in de breedte onder in mijn buik, daarna draait ze even naar boven waarbij ze als een boemerang in mijn bovenbuik ligt en ze vind het ook nog lekker om met het hoofd onder de rechterribben te liggen met de benen linksonder. Kortom nog lang niet ingedaald😂 en ook geen vaste houding. Momenteel benut ze elke hoek van haar appartement🤗 Ze heeft alle ruimte blijkbaar en ik heb nog zo'n 3,5 week voordat ze écht met het koppie naar beneden moet liggen.

 • Tjana86

  Oh oké dus ze hebben nog wel even dan? Ik geloof ook dat de verloskundige zei dat zeker bij een derde ze wat meer ruimte hebben dus nog veel kunnen draaien. Nu had ik gister na een lange dag werken veel harde buiken en zelfs een uur even het idee dat ik weeën had die daarna gelukkig weer stopte dus misschien is ze nu weer gedraaid? Tis gewoon nu al een eigenwijze tante 😂 maar misschien ook een teken dat ik het wat rustiger aan moet gaan doen 🙈

 • Wow!

  Die harde buiken zijn hier ook weer terug. Ik doe dan ook rustig aan. Het draaien in de buik word wel pijnlijker maar dat stopt madam niet haha. Het voelt al wel als de laatste loodjes, alhoewel het nog 4 tot 9 weken kan duren...ga me vandaag even verdiepen in het bezorgen van de boodschappen en ben zo blij dat ik alle babyspullen in huis heb. Kan geen winkel meer door.

 • Sonic6

  Update:
  Aangezien ik zaterdag en zondag weinig beweging voelde, mochten we zondagmiddag langskomen in het ziekenhuis. Heb hier toen ctg en doppler gehad. De resultaten waren hetzelfde als die van de vrijdag ervoor. Het is kritiek maar mannetje ondervind er nog geen last van. Ik ben per direct opgenomen.
  Inmiddels is het nu vrijdag en heb ik elke dag nog een super ctg. Straks heb ik eindelijk weer een doppler meting. Ben benieuwd wat hier nu uit gaat komen. 
  Zondag en maandag heb ik longrijpingspuiten gehad. Dus alles is voorbereid voor zover mogelijk.
  Inmiddels ook alle info kwa keizersnede, neo afdeling etc. Allemaal heel erg indrukwekkend...

 • M2015

  Wat heftig allemaal zeg! Je bent gelukkig in goede handen en je staat onder goede controle/toezicht. Hopelijk kun je het zo nog ff volhouden, iedere gram die hij in je buik groeit is mooi meegenomen. Ik duim ook voor jullie!

 • Maminouche

  Hi Sonic6,
  Goed dat je toch al weet waar je aan toe bent. Hopelijk mag jullie zoontje nog zo lang mogelijk blijven zitten. En als de dag daar is dat hij eruit moet, kan je erop vertrouwen dat hij in goede handen is. Ik duim voor je mee! 🤞🏻🤞🏻

 • Sonic6

  Dankje


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van maandag, 11 juni 2018 tot en met zondag, 17 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50