Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1350)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Juud1989

  Week 32+1. Wat gaat de tijd toch snel .
  Overmorgen weer een check en een week later de afspraak met de kraamhulp. De meubeltjes kunnen nu in elkaar gezet worden. Hopelijk volgend weekend dan eindelijk een babykamer die af is! :) Kijk ik zooo naar uit!

 • Stesi

  Week 32! En de zoveelste slapeloze nacht.. Buik zit steeds meer in de weg en veel last van m'n ribben en schouders en al de hele zwangerschap 0 energie. Ben wel klaar met alle kwaaltjes! Gelukkig nog maar 1 week werken. Daarnaast wel iedere dag nog nieuwsgieriger naar m'n babyboy 🥰

 • Tjoepie

  Hoi week 32! Morgen naar de gynaecoloog, benieuwd wat hij te zeggen heeft. Wat mij betreft als er een aanzienlijk risico/ kans is: plan ks maar in.

 • Samley

  Hallo week 32😀
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het echt zwaar heb. Ik kan echt niet meer lang lopen. Me buik voelt zo zwaar en me rug doet echt pijn. Maagzuur is ook veel aanwezig nu. Slaap heel slecht. Pfff wat een geklaag🙈 nog 2 weekjes werk en dan eindelijk verlof.

 • Taat*

  32 en halve week. Ik begin het soms echt zat te worden. Nachten vol met plassen en maagzuur (ondanks de Rennies). Ik moet nog 1,5 week werken maar welke werkdag voelt erg zwaar en lig ik na het eten al op bed, omdat mijn lichaam niet meer kan.

  Ook wil ik nog heel erg genieten van deze zwangerschap, omdat het waarschijnlijk de laatste is. (ik weet het wel zeker haha)

  Nog even doorzetten... ik verwacht het kindje met een week of 38-39, dus nog 5-6 weken. en dat is zo voorbij :)

  Succes dames!

 • Liefdesboom123

  Gister oom em tante geworden van een prachtige jonge!! 😍
  Nu kan ik helemaal niet meer wachten op ons meisje!!

 • Afiesie

  Hier gisteren een gewicht van 2148g en een lengte van 45 cm.
  Baby zit daarmee ietsje boven gemiddelde, maar niet veel.
  Lijkt me al zo groot, en nog een kleine twee maand om verder te groeien....


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van maandag, 9 december 2019 tot en met zondag, 15 december 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50