Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1010)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Bibsje1982

  Hier een behoorlijke off-day.. Voelde me gister zo goed, amper bekkenpijn (dankzij bad), niet vreselijk moe, helemaal happy..
  En vandaag komt alles 3dubbel terug 😕
  Kan wel de hele dag op bed liggen.. weer veel pijn, vooral in t schaambot en nergens geen zin in.. Zouden eigenlijk vanavond naar de camping gaan maar ik denk dat ik strx maar weer lekker in bad ga en lekkee thuis blijf. Morgen is er weer een dag 😉

 • Vlaflip

  Vandaag ook 32 weken. Net een groeiecho gehad. Baby loopt 3 weken voor en weegt nu ruim 2,5 kilo. Over 3 weken weer controle en dan checken op gbs omdat ik dat tijdens mijn eerste zwangerschap had. Voel me verder weer goed. Wel sneller last van bekkenklachten, maar dat hoort er deze termijn ook wel bij. Nog een paar weken lekker genieten, trots op mijn buik/baby 😍

 • p0ekiej

  Ik maandag 32 wk pas, spannend dat je weer die test moet doen. Hier woensdag voor controle en dan bespreken wat we gaan doen ivm die bacterie. Ben er goed zat van. Vooral de pijn onderin me buik en bij me kruis, lijkt net of ze haar voet of hand eruit komt haha, echt zo'n nare scherpe pijn.

 • Bibsje1982

  Wow! 2,5 kg al! Das een behoorlijke baby al! Mijn oudste is geboren mer 36+4 en woog toen 2580..
  Lekker nog even genieten 🍀

 • p0ekiej

  Ik maandag 32 wk pas, spannend dat je weer die test moet doen. Hier woensdag voor controle en dan bespreken wat we gaan doen ivm die bacterie. Ben er goed zat van. Vooral de pijn onderin me buik en bij me kruis, lijkt net of ze haar voet of hand eruit komt haha, echt zo'n nare scherpe pijn.

 • Bibsje1982

  Heeft die pijn niet met je bekken te maken dan??
  Succes alvast voor woensdag🍀 duim voor je.

 • p0ekiej
  Nee gisteren weer in het ziekenhuis geweest, vochtverlies en de pijn werd echt te. Gelukkig geen vruchtwater, maar wat meer afscheiding ivm de antibiotica en de ontsteking trikkert mijn baarmoeder weer. Waardoor de kleine meid zich rustig gaat houden, want die voel ik nu heel min. Terwijl ze voorheen echt mega druk was.
 • p0ekiej

  Ik maandag 32 wk pas, spannend dat je weer die test moet doen. Hier woensdag voor controle en dan bespreken wat we gaan doen ivm die bacterie. Ben er goed zat van. Vooral de pijn onderin me buik en bij me kruis, lijkt net of ze haar voet of hand eruit komt haha, echt zo'n nare scherpe pijn.

 • Lynn5

  Vandaag weer groeiecho gehad. Vooral het buikje ligt heel erg voor qua groei. En mijn hoeveelheid vruchtwater is ook heel hoog. Ik moet nu door naar het UMCG voor een extra echo. Vergelijkbaar met de 20 weken echo qua checks begreep ik van de VK.
  Daarnaast mag ik nogmaals voor een suikertest gaan.

 • Bibsje1982

  He, kan me voorstellen dat je daar nu niet echt op zit te wachten met de verhuizing...
  Wanneer krijg je die extra echo?
  Duim voor je 🍀

 • Vlaflip

  Jeetje nog een keer die Suikertest? Was het nu al vastgesteld dan dat je zwangerschapssuiker hebt? Mij is toen verzekerd dat ik de test niet nog een 2e keer hoefde te doen.
  Morgen heb ik ook groeiecho in het zh. Hoeveel weegt je kindje nu?

 • Bibsje1982

  Hoppa, hier ook 32 weken!🎉❤😃

 • liley

  32 weekjes... over 5 weekjes mag ze er van mij zijn :) Hoewel, onze geboorte-aankondigingen zijn nog niet klaar

  Kwaaltjes volop aanwezig: trage schildklier, ijzer tekort, serieuze aambeien, darmverzakking en de non-stop vermoeidheid, pijn in de rug en bekken...

  Hoe gaat het bij jullie?

 • A-2012

  Hoi! De tijd vliegt voorbij hè?! Voordat we het weten zijn de kleintjes geboren. Voor mijn gevoel moet ik nog zoveel doen voordat hij er is haha.
  Hier ook klachten aanwezig, bekken/rug klachten, harde buiken (die gelukkig minder geworden zijn nadat ik niet meer werk), moe en erg last van maagzuur. Wordt regelmatig snachts wakker dat ik naar de wc moet rennen omdat het maagzuur niet te houden is. Zo naar!!!!

  Buiten de geboorteaankondiging is bij jullie wel alles al klaar?

 • Liley

  oooh die maagzuur is erg he! gelukkig weinig last van hier, hoewel ik wel moet oppassen met eten want sommige dingen veroorzaken die maagzuur! Goed dat je dan nu niet meer werkt en wat rustiger kan doen! Ik moet nog even een paar weken bikkelen (eigen bedrijf gestart maar er staat nog niks in mijn webshop, hopelijk volgende week, druk aan de productie nu!)

  wat moet jij allemaal nog doen dan?

  Bij ons de geboorte-aankondigingen, die maak ik immers zelf met mijn bedrijf, dient gelijk als promotiemateriaal verder hebben we nog kleertjes nodig, een meerijdplankje aan de kinderwagen voor onze (nu nog) jongste, een verzorgingstas en wat luiers... ik denk dat we dan wel klaar zijn...

  de aankondigingen + traktaties gaat nog het meeste werk in zitten maar is nu half af

 • A-2012

  Ja ben blij eindelijk wat rustiger aan te kunnen doen. Is al druk genoeg met al 2 kindjes om je heen en dan lichamelijk zwaar...

  Met je eigen bedrijf moet je dan inderdaad wel even door, hopelijk kan het dan wel beetje op je eigen tempo. Wel leuk dat je jouw eigen aankondiging als promotie kan gebruiken haha 2 vliegen in 1 klap!!
  Wat voor traktatie ga je doen? Voor de kraamvisite of voor je kinderen om uit te delen als de kleine geboren is?

  Wij moeten alles nog in elkaar zetten maar wacht nog even anders staat het toch te verstoffen en nog wat kleine dingen in het huis. Moet op zich allemaal wel snel te doen zijn.
  Wil het liefst alles ook weer netjes en opgeruimd hebben op de kamers van Mn andere kids maar dat heeft geen prioriteit want een bende maken ze er toch weer van. Maar het opgeruimde idee is wel erg fijn.

  Ben vandaag echt onwijs moe dus denk dat ik weinig doe vandaag...

 • Liley

  oooh ik was helemaal vergeten terug te reageren op je reactie *zwangerschapsdementie*

  Het is zelfs zo dat ik afgelopen zondag ineens wee-activiteit had duurde anderhalf uur en werd almaar heviger... achteraf gezien bleken dat de indalingsweeen te zijn geweest. Buik hangt lager, zwaartepunt is naar mijn onderbuik verschoven, bijbehorend de leuke steken van onder terwijl ik wandel, nu ja... ik waggel voornamelijk en kom maar heeeeeel traag vooruit... Daarbij nog een fikse griep gekregen, dus ik ben er wel even helemaal klaar mee! Ze mag van mij over 3 weekjes komen!

  Heb jij nog veel last van harde buiken gehad?

 • A-2012

  Oeii dat is niet fijn hè!! Herken die steken beneden wel ja, pfff af en toe!! Ook het uitstrekken van de kleine in Mn buik en tegen mijn ribben, auw.
  Heb toevallig afgelopen avonden paar pijnlijke harde buiken gehad. Het wisselt zo. Ene dag voel ik me best ok en andere dag wil ik het liefst de hele dag in bed liggen (wat natuurlijk niet kan met 2 kindjes om me heen haha).

  Griep heerst hè? Hier hoor je veel mensen die niet fit zijn. Allebei mijn kindjes waren deze week ook ziek. Hoop dat ik niks op pak!

  Morgen ben ik alweer 34 weken, gaat echt snel nu! Straks maar weer even verder met dingen in orde maken thuis 😊

 • Liley

  ooh jij hebt ook al twee kindjes, dat had ik nog niet gezien! Ja dat is ook zwaar...

  Qua traktatie is het meer de Belgische (Vlaamse) traditie van suikerbonen. Er wordt aan kraambezoek/familie altijd een zakje/doosje suikerbonen gegeven, maar ik kan dit combineren met mijn nieuwe bedrijf (gepersonaliseerde verzenddoosjes, ook voor particulieren en met nadruk op feestdagen, trouw-uitnodigingen en geboorte-aankondigingen!) daarnaast voor de kindjes om in hun klas uit te delen heb ik papieren uitdeelzakjes, mini-marshmallows en suikerbonen ;) allemaal in eenhoornthema want mijn oudste zoon wou alles in eenhoornthema hebben

  nog wat kunnen rusten dit weekend?

 • A-2012

  Ja heb ook al 2 kindjes rondwandelen haha.

  Wat leuk dat je zo je werk kan gebruiken voor jezelf!!! Lijkt me heerlijk haha. Hier doen we het niet zo uitgebreid...

  Heb gister wel een rustige dag gehad gelukkig en jij? Merk ook als ik een drukke dag heb ik meer pijnlijke harde buiken heb. Anders blijft het vaker bij alleen een opgeblazen harde buik.
  Probeer alles beetje verdeeld te doen maar door die vermoeidheid heb ik weinig energie om überhaupt iets te doen 😳. Nog maar 7weken, de tijd gaat zoo snel!!!!

 • Sandra2018

  Hallo dames.
  Ik had twee vraagjes.
  Vraag 1: heb giga steken onder in(bij de vagina) wat zou dat kunnen zijn?
  Vraag 2: nu heb ik drie Groeiechos gehad. Nu blijkt dat ze te klein is. Hoofd en de rest is goed alleen haar buik groeit niet echt goed. Ze is op moment kleine 1300 gram.
  Zijn er nog meer dames die hetzelfde hebben gehad? En wat kan of hebben ze er aan gedaan? Ben nu op medisch gezet. Maar weet nu niet echt wat de bedoeling is of wat ze gaan doen. Iemand ervaring mee?
  Alvast bedankt.

 • Hornet

  Die steken herken ik ook. Ik heb het gevoel als of er een botje daar beneden uitelkaar wordt gerekt. Misschien is dat ook wel zo, voorbereiding op de bevalling ofzo? Het doet best wel zeer bij sommige bewegingen vooral als ik lig.

 • sst

  Mijn dochter hebben ze met 39.3 eind van de dag 6 keer opnieuw gemeten en steeds kwamen ze tot de conclusie; veel te klein. Ze zou nog geen 2500 gram wegen. De volgende ochtend werd ze geboren en bleek ze 3200 gram. Ze dachten dat de placenta op was/niet goed werkte dus werd ik ingeleid.
  Mijn zoon had met 20 weken echo een te klein hoofd en met 28 weken echo was alles ineens heel gemiddeld. Ik zeg niet dat de metingen van je kindje fout zijn, maar houd er wel rekening mee dat het niet altijd iets hoeft te betekenen. Wel fijn dat ze het even in de gaten houden. Succes! Hopelijk valt alles mee.

 • Wish4

  Steken = blaasontsteking ?

  Groei achterstand geen ervaring mee... kon de vk je vragen niet beantwoorden? Als je ongerust bent zou ik gewoon even contact met ze opnemen.

 • p0ekiej

  Onze jongste is geboren met 2565, echt niet groot. Hij deed het super goed en we mochten gewoon naar huis na de bevalling, inmiddels een mannetje van anderhalf en het is er niet vanaf te zien dat hij zo klein was. Ik rook en drink niet. Soms kun je het het beste gewoon afwachten. Vriendin van me werd ook heel bang gemaakt en uiteindelijk niks aan de hand.

 • Pinklady1990

  Alweer 32 weken, wat gaat de tijd snel. Nu heerlijk weekje relaxen aan het zwembad in Griekenland❤ #babymoon laatste keer met 2tjes weg😍

 • alie22r

  Wat heerlijk, geniet ervan!!

 • Yuul

  Wat heerlijk nog een weekje weg! Veel plezier

 • Marley91

  Suikertest gehad en gelukkig geen zwangerschapsdiabetes.

  Krijg wel nog een groei echo.
  Wel terug gelezen dat mijn oudste dochter met 33+6w ook al 2,3 kilo woog en die is met precies 40w geboren en woog 3736 gram.
  Dus ik maak me niet zo druk.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van zondag, 9 december 2018 tot en met zaterdag, 15 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50