Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1648)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Sara1989

  Goedemorgen al 32 weken.
  Het aftellen is begonnen.

 • Vicja

  32 weken!
  Wat is het stil hier.. meer die rond dit termijn zijn?
  En hoe zit het bij jullie met wat hierboven staat ‘Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.’?
  Tussen de afgelopen afspraak en de komende zit 3.5 week, maakt mij soms toch onzeker merk ik.

 • RosalindaMaria

  Hier ook 32 weken!
  Gisteren controle gehad, ze ligt volledig dwars!! Mijn jongste zoon was een stuit kindje twee versies gehad..... Ik ben bang dat deze dame ook niet zal draaien. Kan weinig informatie vinden over een dwarsligging.
  Vanaf nu wel iedere twee weken controle, spannend! Het einde komt nu echt dichterbij

 • Vicja

  Ow! Zou je over een paar weken wel weer een versie proberen als ze nog dwars ligt? En ben je van je zoontje wel natuurlijk bevallen? Ja aftellen he, fijn!! Zit al maanden in mn bubbel wil echt niet het risico op corona lopen😓

 • RosalindaMaria

  Nou, ik heb aangegeven 1 versie te willen als ze dan ook direct inleiden. Vorige keer draaide hij ook terug en ik zit 45 minuten van het ziekenhuis. Dan voel ik me niet op mijn gemak. Vorige keer uiteindelijk wel natuurlijk kunnen bevallen. Ik zit ook helemaal in mijn bubbel, ik kom nergens!! Ben lekker druk met mijn drie boys en thuisonderwijs. Heerlijk zo iedereen lekker dichtbij onder mijn vleugels🤗🤗

 • Vicja

  Snap het ja, hopelijk draait de kleine nog voor die tijd! Wel fijn dat je de vorige bevalling natuurlijk hebt kunnen doen zeg, geeft mss toch vertrouwen het te kunnen.
  Oh met 3 kids zal dat pittig zijn haha maar geloof dat het heerlijk is iedereen zo thuis!
  Al had ik er graag nog ff uitgegaan voor een eerste pakje en wat schattige dingetjes, maarja is niet anders! Succes met de laatste weken😊

 • Cati

  Week 32 ❤
  Woensdag eindelijk weer kijken naar ons meisje. Dan wordt ook gekeken of de placenta hoger is komen te liggen. Die lag met de 20 weken echo nog te dicht bij de uitgang. Ook wordt ze dan eindelijk gemeten 🥰

 • tiara1

  helloo week 32. 🎀❤ Nu voor de 4de keer zwanger en voor de eerste keer geen zwangerschapdiabetes dus wordt ik niet ingeleid. Benieuwd hoe het verder zal gaan. Of ik het toch volhoudt tot 40weken met nog 3 kids in huis.

 • Mama2babyloves

  Groei echo gehad en ze krijgt een 10. Ze doet het super

 • Mama2babyloves
  Hello week 32 💕💕

  Ook al heb ik al wat opgezwollen enkeltjes. Maar geniet zo erg van deze zwangerschap. Niet veel klachten. Enige wat ik veel heb is dat mijn hoofdpijn niet weg gaat, en dat ik snel buiten adem ben. Met 32.6 weer een fotoshoot. Maar eerst met 32.5 een gipsbuik print maken ☺️💕💕
 • Nbds

  Hier ook vocht in de voeten🙈 maar wat vaker met de voetjes omhoog!
  Oh wat leuk, ik ga ook een gipsbuik maken

 • Mama2babyloves

  Ja is nu de 2e keer dat ik een gipsbuik laat maken, bij mijn dochter helaas geen gips buik

 • Nbds

  32 weken💙


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van maandag, 15 maart 2021 tot en met zondag, 21 maart 2021.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50