Naar de reacties

32 Weken zwanger

Week 32 begint bij zwangerschapsdag 224 en loopt tot dag 231.Het is je drieendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 40 centimeter
Gewicht van je baby: 1800 gram

Deze week zal er in de luchtzakken van longen van de baby een vetachtige vochtige stof vrijkomen. Dit zorgt ervoor dat de longblaasjes open blijven, waardoor de longen niet inklappen als de baby begint te ademen na de geboorte.

Het zachte dons waarmee de huid was bedekt, zal nu bijna verdwenen zijn.

Je kindje kan nu al een bos met haar hebben, maar dat hoeft niet per se. Het is ook geen garantie voor hoe het haar er in de toekomst uit zal zien. Overigens hebben kinderen met heel fijn haar vaak ook dunner haar op latere leeftijd.

Inmiddels is je baarmoeder zo groot, dat de bovenkant tot halverwege je borstbeen reikt. De vermoeidheid neemt nu waarschijnlijk toe.

Het kan zijn dat je vocht vasthoudt. Dit is dan vooral aan je enkels en voeten te zien. Het is goed om voldoende rust te nemen. Neem eens een koud voetenbadje en leg je benen omhoog. Helpt dit allemaal niet, bespreek het dan met de verloskundige of gynaecoloog. Deze kan kijken of het misschien ligt aan een te hoge bloeddruk.

Je zal vanaf nu iedere 2 weken op controle bij de verloskundige komen.

Reageer in `32 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (919)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • bella2

  Wie van jullie kindjes ligt al goed ?
  Ben nu 32w en 4dgn en kleine lig in stuit en ook nog over dwars... ze zeggen dat het nog kan draaien maar ik betwijfel het..

 • Brietje79

  De eerste lag met 32 wkn ingedaald en goed. 2e is bewegelijk gebleven en pas ingedaald bij de bevalling.
  3e nu 31.5 en draait ook nog alle kanten op. Kan dus nog zeker!

 • bella2

  Wie van jullie kindjes ligt al goed ?
  Ben nu 32w en 4dgn en kleine lig in stuit en ook nog over dwars... ze zeggen dat het nog kan draaien maar ik betwijfel het..

 • Yasnain

  Ik heb er genoeg v van zwanger zijn. Ben moe uitgeput, bekjeninstabileit,ijzertekort, reumapijn, z wangerschapsdiabetes 😢😢😢

 • bella2

  Haha hier ook .. pff bleu heb het wel weer gezien...
  En dan krijg je ook van die leuke opmerkingen... dat het niet lang duurt.. wat je zelf ook wel weet.. maar het lijkt nog een eeuwigheid😭😭

 • Brietje79

  Snap je gevoel! Hier vanaf week 25 verplichte rust ivm zwangerschapvergiftigingsklachten. Ben er ook echt klaar mee!! Maar nog ff!
  Powervrouw💪💪💪💪💪 jij kan dit!

 • Ess88

  Inmiddels 32,1 weken zwanger , alles gaat goed gelukkig .
  Maar als ik denk aan wat ik allemaal nog wil/moet doen voordat de kleine meid komt , dan krijg ik het spaansbenauwd .
  Lang leve nesteldrang denk ik, hormonen nemen een loopje met me

 • Pooh86

  Week 32 alweer vandaag controle gehad. Alles was goed controle gehad voor blaasontsteking ivm veel plassen en druk en rommelig down there gelukkig alles goed maar moet het wel in de gaten houden onze eerste dochter is met 34 geboren dus liever te vaak bellen dan te weinig. Morgen laatste werkdag en dan heerlijk gaan genieten van ons zomerverlof

 • Puk02

  Gister Controle vk en (om mij gerust te stellen) echo voor de groei van de kleine man. Alles mooi gemiddeld .
  Vanaf deze week in de rust, vroeg toch wat te veel van mezelf met werk en dan nog de twee kids thuis. Voel me na een weekje nietsen al een stuk beter!
  Komende week in kleine stapjes de to-do lijst maar eens gaan afwerken en dan de babykamer in orde maken.
  Hoe gaat het met jullie?

 • >Roos<

  jeej week 32 alweer. De babykleertjes liggen al gewassen en gestreken in de kast en het beddengoed ook.. Over paar weken bedje in onze kamer zetten en opmaken en de eerste kleertjes erin leggen en een kruik vast. De plek waar ik ga bevallen weet ik ook niet.. Geboortecentrum of alsnog thuis.. Volgende week vk en dan zal ik meer weten. Hoop toch wel op thuis. Bij beide bevallen in 4 uurtjes en ze verwachtte dat deze sneller komt. Gisteren de ramen gewassen. Nesteldrang zit er al goed in.

 • NewBaby2018

  Vandaag 32 weken.. nu komt het verlof lekker dichtbij, kan niet wachten, ben er wel aantoe.
  Vandaag papieren meegekregen voor bevalplan.. Nadenken dus over wat we willen met de bevalling. Ik heb geen idee, we zien het wel.. thuis of in het ziekenhuis? Het ligt allemaal aan de start van de bevalling. Vorige keer werd ik ingeleid. Genoeg dus om over na te denken, maar een plan blijft een plan..
  Voor de rest alvast bezig met kleine voorbereidingen.. etiketten met adressen geschreven voor de geboortekaartjes, en dan komende weken maar eens de babykamer afmaken, dat schiet nog niet zo op 😅


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 32

De bevaldatum van leden die 32 zwanger zijn is van zaterdag, 11 augustus 2018 tot en met vrijdag, 17 augustus 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50