Naar de reacties

15 Weken zwanger

Week 15 begint bij zwangerschapsdag 105 en loopt tot dag 112.Het is je zestiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 11 centimeter
Gewicht van je baby: 90 gram

15-weken-zwanger-baby
Het hoofdje van de baby is bijna even groot als een knikker, en zijn handjes net zo klein als erwtjes. De spieren worden steeds sterker door het gespartel in het vruchtwater.
 

Af en toe krijgt de baby de hik, als zijn maagje vol zit met vruchtwater dat hij heeft ingeslikt. Zo begint het oefenen van de ademhaling, maar ook van het zogen. Het slikken en bewegen van zijn bovenlip is het begin van de latere zuigreflex.

Jij bent gemiddeld al 2 tot 4,5 kilo aangekomen, maar de foetus weegt nog geen 100 gram en is zo'n 11 centimeter. Als je al eerder zwanger bent geweest, is er een kleine kans dat je af en toe al wat beweging kan voelen, maar meestal duurt het nog wel een aantal weken

Reageer in `15 Weken zwanger: alle informatie die je nodig hebt | Babybytes`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (3976)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • XooXooX

  Vandaag ben ik 15 weken zwanger.
  Afgelopen week hebben wij een pretecho gehad. We krijgen een zoontje!

  🩵💙🩵💙🩵
  Dolgelukkig en zo dankbaar voor dit kindje.
  Ik voel de baby nog niet. De placenta ligt aan de voorkant.

 • JJ2601

  Ohhh super leuk!!! Gefeliciteerd!
  Wij hebben gisteren een gender Reveal gehad en wij krijgen ook een zoontje.

  Ik voel de baby al wel enkele weken, de placenta ligt aan de achterzijde. Zelfs mijn man voelt het als hij zijn hand op de buik legt 💙

  We kunnen nou heerlijk genieten toch!?
  Moet wel zeggen dat we in de weken zitten waar vrijwel niks gezegd wordt 😂

 • XooXooX

  Ja het is een beetje stil inderdaad. Ik vind het wel leuk om wat ervaringen te delen en te lezen van anderen.

  Super leuk, ook een jongen! Gefeliciteerd!
  🩵💙🩵
  Hoe was de gender reveal? Ballon doorgeprikt? Taart?
  Onze dochter wilde graag een ballon. Die hebben we na de echo met zn drietjes doorgeprikt.

  Wat fijn dat je de baby al voelt. Ik voel heeeel soms wel iets onverklaarbaar in mijn buik, maar nog niet super duidelijk 'de baby'. Ik kan echt niet wachten tot ik hem goed ga voelen. Wat bijzonder dat je man het zelfs al kan voelen!!

 • JJ2601

  Mee eens! Ik ga nog wel eens spieken bij een weekje terug of later maar dat maakt weinig verschil. Vind het ook leuk om van anderen om hun ervaring te lezen en misschien iets om over mee te praten. Maar goed, we moeten het blijkbaar met z’n tweeen doen 😂

  Gender Reveal was heel leuk. Een vriendin van me had het geregeld dus zij wist als enige wat het werd. Onze 4 kids kregen allemaal een powder popper, die dachten dat ze het gingen onthullen. Maar het waren 2 blauwe en 2 roze. Toen dachten er mensen dat het een tweeling was😂 daarna hebben we nog een grote ballon geprikt met blauwe confetti. Terwijl ik toch wel de heel zwangerschap denk dat het een meid is. Een dag voor de gender Reveal zag ik voor mijn gevoel echt overduidelijk een pillie op het beeldscherm en mijn man zei hetzelfde. Mijn intuïtie heeft me toch wel in de steek gelaten.

  Wat vindt je dochter ervan? Hoe oud is ze?

 • XooXooX

  Onderaan je laatste bericht staat geen reageerknopje meer dus Ik reageer maar even hier. Eigenlijk moeten we 2 (bijna 3) weken opschuiven ;-)

  Wat leuk, zo'n groot samengesteld gezin. Dit kleintje gaat straks heerlijk vertroeteld worden met al die grote broers en zussen.
  Ik snap dat je kinderen het lang vinden duren allemaal. Heeft mijn dochter ook wel. Ze zou eigenlijk afgelopen oktober al grote zus worden maar dat is misgegaan. Dus nu is het grote zus worden 'opgeschoven' naar april. Ik vind het zelf ook lang duren hoor. Misschien wel goed want we hebben nog niets gedaan qua aanschaf van de grotere spullen en het leegruimen van het toekomstige babykamertje. Jullie al begonnen?

  Namen vind ik ook lastig voor jongens. En laat mijn dochter een 'jongensnaam' (ik vind m unisex) hebben. Jammer dat we die al gebruikt hebben anders waren we nu sneller klaar geweest haha..

 • XooXooX

  Nou van mij ook een late reactie. Ziek geweest. Weinig energie gehad. Mijn dochter wordt eind deze maand 6 en maakt alles dus heel bewust mee. Ze wilde heel graag een zusje, maar heeft ook lief gereageerd toen ze de blauwe confetti zag. Een paar dagen later ging ze wel alle namen opnoemen van "vervelende" jongens uit haar kleuterklas. Die namen mogen we niet gebruiken haha. Waren we al niet van plan ;-).
  Grappig om jouw verhaal te lezen..wat een zenuwslopende gender reveal joh. Haha. Wel leuk bedacht. En ook wel gek als je een sterk voorgevoel hebt en het blijkt niet te kloppen. Bij mij ging het heen en weer qua gevoel. Ik had geen duidelijk voorgevoel, maar ik was oprecht verbaasd toen ik de blauwe confetti zag. Wel super blij mee, maar echt verbaasd. Misschien dacht ik toch meer aan een meisje ook, geen idee.

  Hoe oud zijn je kinderen? En hoe ervaren zij het allemaal?

 • JJ2601

  Vervelend dat je zo ziek bent geweest. Aaaah wel lief dat ze toch leuk reageerde op de blauwe confetti. Als ze een voorkeur hebben is het wel lastig omschakelen voor de kids. En idd dat met die namen klinkt bekend😂 dat is hier ook een dingetje. Valt me wel op dat er een hoop namen afvallen want er zijn wel een hele boel ‘niet’ leuke kinderen hahaha.
  Wij zijn een samen gesteld gezin van 14,13,10 en 9 jaar.
  Twee maken het wat meer mee, die wonen bij ons en twee wonen bij hun moeder en zijn met regelmaat bij ons. Vooral mijn twee kids krijgen veel mee en zijn wat meegaander en nieuwsgieriger. Hebben er heel veel zin in maar vinden April heel lang duren!

 • Vlindertje19

  15 weken!! Zo fijn om daar te zijn. Dinsdag de geslachtsbepaling, zo benieuwd!

 • Ciaobellar

  Hello week 15 🙏🏼🤍!

  Wat is het rustig hier zegt hahaha, symptomen zijn nu nog alleen beetje misselijk iedere dag pffoee !

  15 aug pas weer een echo en 28 aug 20 weken echo zooo spannend! Weten nog niet wat het wordt hopelijk komen we het snel te weten 🥹🤍😍

 • RVS85

  Vervelend dat je nog steeds een beetje misselijk bent! Heb je ook nog steeds bedrust, of alweer op de been?

  Duurt altijd lang hè, die volgende afspraak... mijn eerst volgende keer is pas 31 aug met de 20w echo...

  Heb je al een voorgevoel qua geslacht?

 • Ciaobellar

  Ja zeker heb nog steeds bedrust, maar gelukkig mag ik wel af en toe lopen. Oh jeetje dan pas pff

  Ja ik denk wordt jonge 🥹

 • Ciaobellar

  Ja zeker heb nog steeds bedrust, maar gelukkig mag ik wel af en toe lopen. Oh jeetje dan pas pff

  Ja ik denk wordt jonge 🥹

 • Rvs85

  Vandaag controle gehad, hartje perfect, bloeddruk lekker laag. Wonderlijk hoe zorgeloos deze zwangerschap weer is, wat een geluk!
  Volgende keer bij de verloskundige is alweer de 20w echo.

 • Anoniem38

  Heerlijk!

 • Beetjegeluk

  Fijn 🤗

 • LongDecember

  Fijn!!!

 • Anoniem38

  Iemand al beweging gevoeld? Ik denk dat ik iets gevoeld heb, weet het eigenlijk wel zeker. Herken het van mijn eerste zwangerschap 💗

 • LongDecember

  Ik dacht 2 weken geleden een paar x echt dat ik wat voelde. Nu alweer twee weken niks, dus denk dat het toch mn darmen waren ofzoiets😅

 • Rvs85

  Nee helaas... Zag vandaag op de januari Facebook groep een filmpje van iemand die met 15w al een zichtbaar bewegende buik had 😯

 • Beetjegeluk

  Vandaag op controle & echo. Alles weer goed❤️🍀 op naar de 20 wkn echo

 • Rvs85

  Wanneer hebben jullie de 20w echo? Ik 31 aug.

 • Ciaobellar

  28 aug

 • Ciaobellar

  28 aug

 • Anoniem38

  25 augustus

 • Beetjegeluk

  29 aug.

 • Anoniem38

  Wat fijn weer! Schiet nu op ineens die 20 weken echo zo dichtbij🍀

 • Anoniem38

  Week 15 💗


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 15

De bevaldatum van leden die 15 zwanger zijn is van zondag, 18 augustus 2024 tot en met zaterdag, 24 augustus 2024.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50