Naar de reacties

15 Weken zwanger

Week 15 begint bij zwangerschapsdag 105 en loopt tot dag 112.Het is je zestiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 11 centimeter
Gewicht van je baby: 90 gram

15-weken-zwanger-baby
Het hoofdje van de baby is bijna even groot als een knikker, en zijn handjes net zo klein als erwtjes. De spieren worden steeds sterker door het gespartel in het vruchtwater.
 

Af en toe krijgt de baby de hik, als zijn maagje vol zit met vruchtwater dat hij heeft ingeslikt. Zo begint het oefenen van de ademhaling, maar ook van het zogen. Het slikken en bewegen van zijn bovenlip is het begin van de latere zuigreflex.

Jij bent gemiddeld al 2 tot 4,5 kilo aangekomen, maar de foetus weegt nog geen 100 gram en is zo'n 11 centimeter. Als je al eerder zwanger bent geweest, is er een kleine kans dat je af en toe al wat beweging kan voelen, maar meestal duurt het nog wel een aantal weken

Reageer in `15 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2944)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Sd1123

  Wij hebben te horen gekregen dat wij een prachtig meisje mogen krijgen

 • Lie1988

  And it is a girl op een grote roze wolk💖

 • Lie1988

  Aangekomen in week 15 zaterdag weten wij dan eindelijk wat het word zooo spannend😍 heb er gewoon zenuwen van dat ik nu al wakker lig en maar aan het surfen ben op babybytes🤣

 • Ndn

  Vandaag de echo gehad en ja hoor.. Geen twijfel over mogelijk; wij verwachten een klein mannetje💙💙

 • 6de-kindje

  Wat leuk nieuws nu kan je lekker gaan baby shoppen 😊 geniet ervan

 • Dodo8

  Sinds deze week krijg ik wel eens een harde buik , voel dan echt een harde bal onderin me buik zitten (wel handig om te weten waar het precies zit.) Herken het gevoel ook van mijn vorige 2 zwangerschappen, maar voor mijn idee was dit pas later dan 15 weken . Hebben jullie dit ook al?

 • skylerr

  Hoe voelt een harde buik?

 • anoniempje2018

  Ik heb dit ook, en ervaar er veel ongemak aan vooral tijdens de seks.
  Voorheen bij de andere twee kinderen nooit gehad, zij groeide vrij hoog en deze keer zit het kindje heel laag voor mijn gevoel!

 • anoniempje2018

  Vorige week dacht ik dat ik de baby voelde, uiteindelijk was dit niet zo en waren het waarschijnlijk mijn darmen.
  Maar sinds gisteravond voel ik de baby echt heel duidelijk trappelen, vooral als ik druk bezig ben geweest en vervolgens rustig ga zitten of liggen.
  Voelen jullie je kleintje al, en is het een duidelijk gevoel of meer plopjes? Bij mij voel ik duidelijk al getrappel, ik ben nu bijna 16 weken.

 • Ndn

  Precies dat heb ik ook gehad! Dacht vorige week een plopje te voelsn maar of dat echt de baby was.... Maar gisteravond ook duidelijk trapjes gevoeld voor het eerst, ik schrok er gewoon van (is mn eerste) hahaha. Ik ben vrijdag 16 weken!

 • 6de-kindje

  Ik voel men baby nog niet maar dat komt omdat mijn placenta vooraan ligt dus nog even geduld denk ik. Wel leuk de eerste schepjes van de baby waarnemen hè 😍geniet ervan .

 • Dessa

  Ik heb precies hetzelfde! Ik dacht eerder ook al wat te voelen, maar vandaag voelde ik heel duidelijk beweging. Zo fijn! Ik ben nu overigens 15 weken en 6 dagen (ook bijna 16 weken dus). :)

 • 6de-kindje

  Hey iedereen,
  Ik wil toch even iets met jullie delen.
  Ik was opeens zo ongerust over mijn baby en het was nog 3weken voor ik naar de dokter mocht ik dacht waarom geen kleine echo apparaat kopen zodat ik het hartje van de baby kan horen maar ik dacht nee niet doen . Het gevoel bleef me achtervolgen ook omdat ik op deze site dan zo verhalen lees over baby’tjes die dan op 16weken ofzo sterven in de buik .. ik was bang en heb me voorgenomen om dit niet meer te lezen. Ik heb zelf bij mijn 2de zwangerschap een dochter gehad dat geboren is met 26w en 4d ze was 885 gram maar oooooh wat is ze goed nu🥰ben ik dankbaar voor maar de tijd was erg moeilijk als ze baby was ze zat tussen leven en dood. Ik heb erna nog 3kinderen voldragen gekregen . Het is altijd mogelijk dat het goed kan gaan en je moet er ook in geloven .
  Ik heb dan gistre toch het toesteltje gekocht en oooooh wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan
  Al mijn kinderen konden mee luisteren en mijn man heeft ook geluisterd. Deze morgen hoorde ik de baby letterlijk zwemmen zoooo mooi. Het geeft u ook een beter contact met u kindje vind ik. Echt een aanrader . Niet alleen omdat je bezorgd zou zijn ofzo maar gewoon omdat je zo een beetje een beeld hebt van wat u kindje doet in u buik. Ik heb die van mij besteld bij bol.com en was 40 euro ik vind het echt een goed toesteltje . X

 • anoniempje2018

  Wat naar die angst, zeker als je al ooit een te vroeg geboren baby’tje hebt gekregen, heftig hoor met 26 weken, fijn dat alles nu goed is met haar.
  Zelf is mijn tweede kindje ernstig ziek geboren en werd ze ook nog eens te vroeg geboren, dus op dat vlak voel ik ook veel angst.

  Gelukkig maak ik mezelf geen zorgen of alles wel goed gaat van binnen, aangezien ik mijn baby nu al duidelijk voel.

  Wel maak ik me zorgen of de baby gezond zal zijn, gelukkig hebben we 2 januari onze guo en krijgen we eindelijk duidelijkheid.

 • 6de-kindje

  Dat begrijp u ook bij jou. Wel tis omdat ik mijn baby nog ni voel dat het zo ver lijkt voor mijn controle 20/12 . Ik zal dan ook blij zijn mijn baby echt te voelen bewegen hoor dan heb je ook een soort van contact met u kindje hè. En geeft een goed gevoel . Ik hoop dat onze kindjes gezond geboren mogen worden 🙂

 • anoniempje2018
  Gisteren al de eerste spulletjes voor de baby gekocht, na de 20 weken echo gaan we nog de muurcommode en het bednest aanschaffen en dan ben ik ongeveer klaar.
  Nog een aantal geboorte pakjes en dan hebben we het al compleet geloof ik.
  Deze week ga ik nog even nieuwe Medela melk flesjes kopen.
  Waneer beginnen jullie aan de babykamer, hebben jullie al leuke ideeën hoe je het wil hebben?
  Wij hebben 1 kamer te kort, dus de baby komt voor nu bij ons op de kamer.
  Ik wil ergens deze week de muur gaan schilderen in de kleur die je op de foto ziet.

 • Ndn

  Zo leuk babyshoppen! Wij hebben vrijdag een mooie joolz day3 kinderwagen en een ultra moderne babyfoon van mijn ouders gekregen. Heb zaterdag alvast een box besteld en ledikant en commode krijgen we van mijn schoonzus. De babykamer weet ik al hoe ik wil alleen hangt er nog even vanaf een jongen/meisje maar dat weten we woensdag eindelijk! Ik ben 22/5 uitgerekend en wil wel echt in februari de kamer af hebben😊 Succes met verven en nog veel shop plezier!

 • 6de-kindje

  Zeer toffe kleuren! Bij mij is het mijn 6de kind dus ja ik moet echt schuiven en kamertjes niet genoeg . Dus de baby meid gaat dan later bij haar zussen op de kamer . Mijn dochter van 2,5 jaar gaat nu al bij grote zus op de kamer. Ik heb net al een stapelbed voor 3 besteld . Dan gaat de kleine baby wel nog zeker tot haar 2jaar bij mij op de kamer en het bedje heb ik nog nieuw van mijn andere dochter . Ik heb ook al een luiertas gekocht en een paar roze dingen van koeka ik heb daar bijna alles van 🥰 vind dat zo een mooie dingen. Verder nog klruippakjes gekregen van mijn zus en ook nog zelf 2pakjes gekocht . Ik moet ook niet echt veel kopen . Nog een box wel en een nieuwe maxi cosi ... en jah er komen altijd wel extraatjes bij hè 🥰 ik hou van baby shoppen haha


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 15

De bevaldatum van leden die 15 zwanger zijn is van dinsdag, 26 mei 2020 tot en met maandag, 1 juni 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50