Naar de reacties

15 Weken zwanger

Week 15 begint bij zwangerschapsdag 105 en loopt tot dag 112.Het is je zestiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 11 centimeter
Gewicht van je baby: 90 gram

15-weken-zwanger-baby
Het hoofdje van de baby is bijna even groot als een knikker, en zijn handjes net zo klein als erwtjes. De spieren worden steeds sterker door het gespartel in het vruchtwater.
 

Af en toe krijgt de baby de hik, als zijn maagje vol zit met vruchtwater dat hij heeft ingeslikt. Zo begint het oefenen van de ademhaling, maar ook van het zogen. Het slikken en bewegen van zijn bovenlip is het begin van de latere zuigreflex.

Jij bent gemiddeld al 2 tot 4,5 kilo aangekomen, maar de foetus weegt nog geen 100 gram en is zo'n 11 centimeter. Als je al eerder zwanger bent geweest, is er een kleine kans dat je af en toe al wat beweging kan voelen, maar meestal duurt het nog wel een aantal weken

Reageer in `15 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2601)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • kusjemarijnx

  Ik ben nu 15 weken en 1 dag zwanger. Gelukkig nog maar heel minimaal misselijk en kan weer lekker eten! Volgende week donderdag laten wij een geslachtsecho uitvoeren bij een pretecho bureau. Als het maar gezond is is voor ons het belangrijkste, maar het blijft toch spannend! Helaas ben ik afgelopen week wel wat neerslachtig, ik gooi het maar op de leuke hormoontjes en kom er wel door :)

 • Wondertje-num-5

  Hier vandaag 15 weekjes en 2 dagen al weer. Wij weten nog niet wat het gaat worden dat weten we pas bij de 20 weken echo 🤗

 • Scorpio1978

  Dag dames, ik ben nieuw hier. Althans, als lid. Ik heb twee prachtige kinderen (uiteraard 😊). Begin februari kwamen we er achter dat ik ongepland zwanger van nummer drie ben.
  Een heel moeilijke periode volgde. Manlief wilde het niet en ik kon het niet laten afbreken. Hoewel ik alle overige moeilijkheden ook wel zag. Dus hulp gezocht en onderzoeken laten uitvoeren. (Ik ben immers al wat belegen aan het worden; 40 jaar)
  Nu gaat het stapje voor stapje steeds beter. We wennen eraan en we hebben ook al wat mensen op de hoogte gesteld.
  Net weer bij VK geweest en alles zag er goed uit.
  We krijgen een jongetje. En ik kan wel janken van blijdschap. Al hadden we net zo blij met een meisje geweest hoor!
  Jullie kunnen hier helemaal niets mee, maar ik vind het fijn om het verhaal in de anonimiteit te kunnen delen.
  Wens jullie allemaal een hele fijne tijd. Geniet er vooral van; alle clichés zijn waar.

 • eerstebabbie

  Ik vind het heel knap dat je het deelt. Klinkt inderdaad als een zoektocht waar je niet vanzelfsprekend beide het zelfde in staat en mee omgaat. Ik hoop dat jullie de komende maanden kunnen wennen aan het idee en er naar uit gaan kijken samen! Succes!!!

 • Cherlean

  Vandaag al weer 15 weken !! Vorige week een pretecho gehad en ik krijg een meisje...prachtig om nu beide te ervaren..
  Heb al een zoon van 8jr en die is super blij met zijn zusje.. praat al tegen mijn buik “hallo zusje” heel schattig...
  Mijn meisje voel ik ook sinds vorige week fladderen in mijn buik zo mooi om dat te voelen..

 • Jamie93

  Meiden, kan wel janken. Morgen dan officieel 15 weken, maar ben dus al bijna 4 kilo gegroeid :(
  Zijn jullie ook al veel aangekomen !??

 • Cherlean

  Ik schat in een kilo of 2 a 3...Gelukkig kan ik mij deze zwangerschap niet druk om maken. Ik let wel op wat ik eet en hoeveel ik eet en eet niet teveel overbodige snacks en lekkers..

 • Rockmum

  Ik ook! Maakt me niks uit gelukkig 😂

 • Jamie93

  Hah dat doe je heel goeeeed !

 • Mamave

  Ja knap inderdaad! Ik kon het de vorige 2 keer ook helemaal van me afzetten. Maar nu ben ik net 15 kg afgevallen en het kost me toch meer moeite dan gedacht om de kilootjes er weer bij aan te zien komen

 • Rockmum

  Mêh daar denk heel veel mensne vast anders over maar dat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Ben gewoon veelste blij dat ik zwanger ben om me hierover druk te maken.

 • Mamave

  Ja hier ook! Ik vind het heel erg! Ik ben sinds gister begonnen met heel goed op mijn eten te letten. Niet echt een dieet maar wel heel bewuste keuzes maken. Ik hoop dat het wat helpt. En ik ben weer begonnen met sporten

 • Jamie93

  Ja dat is nu ook mijn bedoeling. Niet diëten inderdaad, maar toch even wat beter er op te gaan letten. Ik weet ook dat ik dit er gewoon zelf heb aangegetn, maar toch baal ik 🤦🏼‍♀️

 • Mamave

  Vandaag 15 weken!! Vanmorgen pretecho gehad en wij verwachten ons derde meisje!! Mijn dochters zijn dolblij dat ze een zusje krijgen! Ze zijn mee geweest en vonden het een beetje gek met dat apparaat maar wel heel leuk. Nu kunnen we mooi met Pasen de familie vertellen dat het een meisje is.
  Ik ben nog steeds wel erg moe. Ik kan helaas niet elke avond vroeg naar bed en dat begint me wel op te breken. Maar verder klaag ik niet ☺️

 • Cherlean

  Gefeliciteerd !! Mijn zoon had ik ook mee bij de pretecho..was leuk om zo zijn reactie te zien

 • Jamie93

  Leuuk!! Gefeliciteerd 💕

 • Jessica38

  Ik voel de kleine meid nu elke beter zondag 16 weken 17e april weer een ego 🤰🏼🤰🏼🤰🏼🤰🏼

 • Mama07-10-2019

  Ik heb woensdag een geslachtsecho laten maken en wij krijgen een zoontje 💙💙💙


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 15

De bevaldatum van leden die 15 zwanger zijn is van maandag, 7 oktober 2019 tot en met zondag, 13 oktober 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50