Naar de reacties

15 Weken zwanger

Week 15 begint bij zwangerschapsdag 105 en loopt tot dag 112.Het is je zestiende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 11 centimeter
Gewicht van je baby: 90 gram

15-weken-zwanger-baby
Het hoofdje van de baby is bijna even groot als een knikker, en zijn handjes net zo klein als erwtjes. De spieren worden steeds sterker door het gespartel in het vruchtwater.
 

Af en toe krijgt de baby de hik, als zijn maagje vol zit met vruchtwater dat hij heeft ingeslikt. Zo begint het oefenen van de ademhaling, maar ook van het zogen. Het slikken en bewegen van zijn bovenlip is het begin van de latere zuigreflex.

Jij bent gemiddeld al 2 tot 4,5 kilo aangekomen, maar de foetus weegt nog geen 100 gram en is zo'n 11 centimeter. Als je al eerder zwanger bent geweest, is er een kleine kans dat je af en toe al wat beweging kan voelen, maar meestal duurt het nog wel een aantal weken

Reageer in `15 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (2683)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Mayke1984

  Zijn er hier die nog steeds last van misselijkheid hebben ?

 • Demenojo

  Jazeker, al is het wel een stuk minder geworden. Het valt mij op dat de misselijkheid en het overgeven erg met vermoeidheid te maken hebben.
  Ben ik later naar bed gegaan of heb ik slecht geslapen, maar ook bij een drukke dag. Hier ben ik dan echt misselijk van....

 • Mayke1984

  Oké ja ik heb het vanaf de 8e week, en het is al minder geworden, en 1,5 week geleden was ik er zelfs paar dagen vanaf... maar sinds vorige week maandag ineens was het weer raak met spugen (3 dagen) en misselijk... en het lijkt nu wel
  Of het inspannings misselijkheid is. Doe ik niks gaat het oké, loop ik bijv alleen al de trap op dan is het misselijk en kokhalzen... Zit al 7 weken thuis door dit alles en ben er best klaar mee soms... wil gewoon weer dingen kunnen doen...

 • sweethearts

  Het was een week over, maar vandaag met het warme weer na het eten kwam het weer naar boven. Ik ben ook bekend met lage bloeddruk tijdens zwangerschap en dat werkt ook niet mee tegen de misselijkheid.

 • Ik1234

  Vanmorgen echo gehad en na 2 meiden verwachten we nu een jongetje! 💙

 • Taat*

  Wat leuk!! Gefeliciteerd! 💙💙💙💙

 • MelissaQ

  Gefeliciteerd!💙

 • Samley

  Hallo week 15. Gister bloed laten prikken voor de Nipt test. Eerst wouden we het niet. Maar omdat ik al vanaf week 5 elke dag bloedverlies heb en ze de oorzaak niet kunnen vinden toch in overleg met de gynaecoloog besloten de test te doen. Nu dus 2 weken afwachten op de uitslag. Vreselijk zo lang wachten en tot die tijd kan ik ook nog steeds niet genieten en blij zijn helaas😔 ookal zegt me gevoel dat het wel goed komt.
  Ik zag hier trouwens veel dames die via de Nipt het geslacht wisten. Bij ons doen ze dat niet. Het kon wel maar dan moest ik ipv 175,- 600,- betalen😱 dus toen zei ik nee laat maar zitten dan.

 • La-vie-en-rose

  Wow is dat zo’n prijs verschil bij de nipt. Zelf woon ik in België en krijg ik de test op €8 na volledig vergoed. Er wordt dan geen onderscheid gemaakt of je het geslacht wel of niet wil weten. Ik heb gelukkig niet de volledige 2 weken moeten wachten. De uitslag was er na 10 dagen (waaronder het hemelvaartweekend viel) ik hoop dat de uitslag goed is!!

 • Samley

  Zo dat scheelt een hoop. Hier in NL word het niet vergoed en kost het dus 175,- en mogen ze het geslacht dus niet vermelden. Dacht al dat de gene die het wel via de Nipt wisten van Belgie kwamen.

 • BabyWonder2019

  Soms een steek onder de navel bij een bepaalde beweging dat ik doe.
  Precies of ons babytje zich uitstrekt ofzo ik weet het niet maar ik verschiet er wel van.
  Heeft iemand dat ook al gevoeld?

 • Tjoepie

  Ja, heb het ook, is volgens mij bandenpijn. Voel het als ik me omdraai in bed of even een snelle draai maak ofzo. Auw

 • Samley

  Dat gevoel herken ik ook. Alleen ik heb het meer links onder in me buik. Als ik dan met de doppler luister hoor ik daar ook de baby bewegen. En toch kan ik me niet voorstellen dat ik dat nu al kan voelen haha

 • aischaroy
  Morgen geslachtsbepaling van ons eerste wondertje. Heb zelf al vanaf het begin het vermoeden dat we een jongen krijgen maar gaan het zien! Buikje groeit enorm elke week zien we verschil. Hierbij een foto van afgelopen 2 weken
 • Lisette28
  Mooi buikje al! Hier ook al een behoorlijk buikje. In deze strakke jurk zie je hem nog duidelijker haha 😀Ben nu bijna 16 weken zwanger van ons derde kindje.
 • Pizzalove

  Wat een prachtige jurk (en buikje) Mooi park ook waar je bent, herken de hekken haha

 • Lisette28

  Dank je wel voor de complimenten! Grappig dat je de hekken van het park herkent!

 • BabyWonder2019

  Je hebt al een mooi buikje al! spannend de geslachtsbepaling.
  Ik weet al van op 13 weken dat het een dochtertje wordt dank zij de Nip test die ik heb laten doen.
  Veel succes morgen x

 • Liefdesboom123

  Hopelijk morgen de doppler binnen 😅🥰na 3 weken vertraging!!

 • MelissaQ

  Week 15 😁 volgende week maandag pret echo. Zoooo benieuwd wat het word 😁🥰

 • BabyWonder2019

  Hey dames, dit is men de zwangerschap en soms voel ik ons babytje bewegen. Wie voelt dit ook al?

 • Lisette28

  Ik voel de baby ook al bewegen. Het is mijn derde zwangerschap. Ik had een vermoeden dat ik het ook al eerder voelde, vooral omdat ik de bewegingen en het gevoel herken van mijn vorige zwangerschappen

 • BabyWonder2019

  Ik voelde ons dochtertje ook al bewegen maar niet veel gisteren helemaal niet vandaag ook niet echt en dan begin ik precies beetje te panikeren.
  Mijn man gaat dan eens luisteren en hoort wel een onderwaterwereld en onze zoon van 9 luistert maar herkent niet veel.
  Dat het maar snel volgende week woensdag is dat we een nieuwe echo hebben.

 • Lisette28

  Nergens voor nodig om je zorgen te maken hoor! Ze slapen ook heel veel dus je voelt het sowieso nog niet zoveel bewegen. Ons aankomende dochtertje is ook soms heel rustig en dan voel ik weer wat meer maar heb er alle vertrouwen in. Als het goed zit, zit het goed. Vertrouwen hebben in je lichaam :-)

 • Wendy38

  Ja al vanaf een week of 12. De placenta ligt aan mijn rugzijde dus ik voel hem (weet donderdag of het een hij is, vermoed van wel)extreem veel en sinds gisteren zien we zijn lijfjes liggen en vd ene naar de andere kant zwemmen. Mijn man heeft de kleine ook al gevoeld. Ligt puur aan de placenta ligging. Ligt deze aan de buikzijde dan voel je zo'n kleine iets minder snel. Aan de rugzijde zullen uiteindelijk handjes en voetjes zichtbaar worden. Zo geweldig en prachtig 😍. Lekker van genieten.

 • Liefdesboom123

  Jups al met 12 weken. Verloskundige zei dat het kwam omdat het mijn 3de is.
  Ik vind her super schattig haha alleen het is soms dagen rustig dat wel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 15

De bevaldatum van leden die 15 zwanger zijn is van donderdag, 5 december 2019 tot en met woensdag, 11 december 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50