Volg ons overal!
Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (388)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • mini-us

  Ik ben inmiddels de dagen tot mijn verlof aan het aftellen! Doordat ik nu halve dagen werk en de vrijdag ervan af is gegaan, (en 1e kerstdag en 1 januari vallen op mijn werkdagen) hoef ik nu totaal nog maar 5 dagen te werken!! Dan heb ik mijn laatste dag op 29 december. Zo fijn de laatste loodjes! Ben er echt zo aan toe. En mijn bekken okk.

  Hoelang en hoeveel moeten jullie nog werken?

 • Baby33

  Ik moet nog 5 weken werken tot m'n verlof x 4 dagen. Iets meer dan 5 dagen maar ben toch ook al lekker aan het aftellen .

 • mini-us

  Fijn dat het goed gaat! Ja heerlijk die laatste weekjss aftellen! Werk je dan tot langer als 34 weken door? Of tot 36? Wilde ik eigenlijk ook. Maar helaas ging het niet. Heb je wel erna wat langer

 • Happy-love1

  Ik ben 2 a 3 week terug gestopt in overleg met mn baas Schoonmaakwerkzaamheden werden te zwaar wat ook zichtbaar werd voor mn baas en collegas. 0 uren contract maar in jan krijg ik wel zwangerschapsverlof. Eind april begin mei begin ik weer. Ik mis mn collegas wel maar het ging helaas echt niet meer. Ook mn lage bloeddruk hielp er ook niet echt bij plus dat het gewoon lichamelijk veel te zwaar werd.

 • love-life-3

  Vanmorgen controle bij gyn en gezien mijn blaasontsteking, bijwerkingen vd medicijnen en vermoeidheid per volgende week halve dagen werken ;( had het graag nog even volgehouden maar kies nu toch echt voor de kleine en mijzelf... baas heeft gelukkig begrip voor de situatie en zei mij zelfs te moeten stoppen. Nu wil ik dit nog niet en eerst kijken of ik de komende 2 weken met halve dagen door kan komen....

 • mini-us

  Neem idd goed je rust! Fijn dat je baas zo begrijpend is!

  Ik werk nu ook sinds 2 weken halve dagen. Het is een grote moeilijke stap die je liever niet wilt maar je lichaam geeft aan dat je rust moet pakken.

  Goed gedaan van je!

 • love-life-3

  Lief van je, ben r echt aan toe...

 • Baby33

  Idd heel fijn dat je baas goed begrip heeft voor je situatie. Lekker uitrusten de komende tijd en hopelijk helpt dat snel!

 • love-life-3

  Gaan we doen ;))

 • Happy-love1

  Even een vraagje zijn er meer meiden die sochtends wakker worden en gewoon last hebben vd buik? Na het opstaan binnen een half uurtje is het over hoor maar vroeg het mij af.. net een soort van spierpijn oid...komt misschien omdat mn buik nu vrij groot is en alleen nog op mn zij kan liggen( al een tijdje)

 • Trotsemama14

  Ja niet elke dsg, maar toevallig vanochtend nog! Ik merk dat als ik wakker word met nog netjes kussen tussen de knieën maar niet onder m'n buik dat t dan t ergst is.

 • mini-us

  Nee heb ik niet. Wel overdag af en toe een zware buik alsof je banden rekken en je buik heel gespannen staat. (Goh😂😂) is dat Herbert gevoel wat je bedoelt?

  Misschien idd zorgen dat er een kussen onder je buik ligt zodat je buik ligt ipv hangt?!

 • Happy-love1

  Een kussen wat stom dat ik daar zelf niet aan heb gedacht hihi. Ik heb nog een voedingskussen dus die maar ff uit de kast trekken. Thanks meiden.

 • love-life-3

  Wel last van mijn maag 's ochtends....die billen bonken blijkbaar 's nachts heerlijk tegen mijn middenrif aan ;)

 • Anna-76

  Ik ben straks misschien niet zo vaak op babybytes, want zit er even doorheen. Ben van mezelf vrij nuchter, positief etc. Maar er gebeuren nu toch dingen in ons leven die het allemaal net even te veel maken. Genieten is er deze zwangerschap sowieso niet echt bij. Had zo gehoopt, dat na maanden kwakkelen, de bloeding, de complicaties, verbouwing etc we de laatste periode ons wat meer konden focussen om de mooie kant van het zwanger zijn en met name kunnen focussen op ons nieuwe toekomstig kindje. Maar mijn schoonvader gooit roet in het eten. De beste man zelf kan er echter helemaal niks aan doen.
  Hij is manisch depressief en zit momenteel in een manische periode. Geeft heel veel geld uit. Hij bezorgt het hele dorp waar hij woont overlast. Heeft met meerdere mensen ruzie, ook binnen de familie. Hij houdt straks niemand over😢. En echt het is zo'n n lieve zachte man als hij stabiel is....Hij heeft allerlei wanen en gaat daar mee aan de haal. Het ergste is nog dat hij vanmiddag naar een begrafenis van een kennis gaat. Hij wil daar vanaf de preekstoel een speech houden. Tegen de wil van de betrokkenen. Op moment heeft hij ook allerlei negatieve gedachten over kerkmensen dus we vrezen voor wat hij gaat doen/zeggen. We hopen zo dat hij de dienst niet verstoord. Een oom en tante gaat met hem mee om dat te voorkomen. Maar man man... Hij wil ook naar de burgemeester omdat hij het niet eens is met de Winkeltijdenwet. Heeft al ruzie gemaakt bij winkels. Neemt zijn medicatie niet meer. Schijnt meer alcohol te drinken. Hij heeft de ziekte al jaren, maar sinds het overlijden van mijn schoonmoeder raakt hij steeds meer het spoor bijster. De manie wordt erger en de depressieve periode ook. Nu hebben we bij de behandelaar al aan de bel getrokken, maar ze kunnen niks doen als hij niet wil. En natuurlijk wil hij niks, want hij mankeert niks. Heeft zich nog nóóit zo goed gevoeld. Ben bang dat hij straks zo psychotisch wordt dat het resulteert in een gedwongen opname. Zou dan de eerste keer zijn, maar zal er toch eens van komen...

  Mijn hoofd kan soms niet meer nadenken. Ik probeer afstand te nemen, maar de situatie grijpt me heel erg aan...

 • mini-us

  Jeetje dat klinkt heftig zeg! Snap dat je even andere dingen aan je hoofd hebt dan. Maar probeer ondanks alles wel te genieten van je kleine wonder en neem je rust! Sterkte!!

 • Trotsemama14

  Ach meis, dat is heftig! Wat mini-us al zegt, probeer je rust te pakken en toch de mooie momenten van je zwangerschap te voelen en van te genieten.

  Heel veel sterkte, vergeet niet aan jou en je baby'tje te denken naast 'het zorgen voor n ander'

 • Happy-love1

  Jeetje meid wat een rot situatie! Het 1 volgt het ander op bij jou en snap dat je er doorheen zit en niet kan genieten maar probeer het toch een klein beetje..denk om jezelf en de kleine...en probeer idd er wat afstand van te houden zodat het niet een te grijze wolk wordt wat de zwangerschap helemaal overschaduwd. Ikzelf ben ook een nuchtere fries maar schaam je niet dat het je teveel wordt!! Praat er over... en hoe moeilijk ook...denk aan jezelf de kleine en je gezin. En mocht je van je af willen schrijven..mijn berichtenbox staat voor je open hier.

 • love-life-3

  Jeetje, sterkte meid!!

 • Happy-love1

  Net in de winkel...zo jij bent bijna uitgerekend of niet.....nou nee 12 febr.. zooo je hebt al een dikke buik dan zeg weet je het zeker? dus zei ik ja deze krijgt zwemles voor gevorderden in het diepe.. je 2de? . Ja mijn 2de. Nou toch een flinke buik...zou laten checken of ze niet eerder 12 jan bedoelen... serieus really? Maar Succes er nog mee. Ajuu... ja ajuu.. pfft...

 • Lies26

  Aan mij werd gevraagd of ik al bevallen was 😂 Ik had wel m'n winterjas aan

  Ik ben nu van onze 3de zwanger maar deze x is m'n buik het kleinst

 • mini-us

  Pfff mensen zeggen ook alles he.. hier ook dagelijks wel iemand die zegt jeetje hebben ze zich niet vergist in de telling of weet je zeker dat het er 1 is!?

 • Happy-love1

  Ja verschrikkelijk he....ze denken gewoon niet na over wat ze denken en ze zeggen het gewoon hardop dus. En dan die hormonen erbij.. kon me nog inhouden maar had gewoon zin om zo haar boodschappen door de winkel te gooien

 • Trotsemama14

  Pfff mensen moeten echt eens leren om hun mond te houden!

  Hier ook regelmatig de vraag of ik zeker weet dat t er 1 is als ik vertel dat nog 10 weken moet

 • love-life-3

  Tja, we zijn net bezienswaardigheden hè ;) zeker als ik mijn 2 meiden bij mij heb kijken ze mij wel eens aan vol medelijden ....

 • mini-us

  Hahaha hier ook ja. Loop ik met mijn 2 jongens en strompel ik waggelend erachteraan 😂😂 dan zie je ze kijken en sommige zeggen er ook wat van dan hahaha

 • Trotsemama14

  Hahah alsof een 3e altijd n ongelukje is ofzo... mensen vinden tegenwoordig 2 idd al veel.

  Gelukkig genieten we allemaal lekker van onze kids, en 3 is super leuk!!

 • gwen25

  omg wat kunnen mensen toch lomp zijn, zulke dingen zeg je toch niet!!

 • love-life-3

  Bij mij blijft het bij kijken gelukkig, je ziet ze denken ach arm ding...2 kids en een dikke buik Haha of die vraag : je zal het wel druk krijgen met 3 huh?! Met 2 is het niet druk ....??

 • Happy-love1

  Ook ik ben vandaag bij de vk geweest. Was fijn want mijn favoriete vk was er. Ze zijn allemaal erg lief hoor maar haar ken ik nog van mn vorige zwangerschap en ze is super leuk/lief dus ja dat geeft hoe dan ook een streepje voor haha. Helaas moest ik vandaag een spuit in mn bovenbeen omdat ik rhesus negatief ben en het ventje in mij dus blijkbaar positief. Verder ook even terug gekeken naar mn vorige zwangerschap en bevalling. Volgende week vrijdag een groei echo. En krijg met 36 weken nog een keer een echo. Dit omdat bij mn vorige zwangerschap de bevalling is opgewekt met 39w omdat het vruchtwater op was. En mn bloeddruk opliep. Mn zoontje was toen ook " maar" 2890gram en 46cm. Terwijl hij mooi op schema lag. Ook dropte zijn hartslag erg tijdens de persweeëen. Ze denkt dat mn placenta de laatste weken niet goed meer werkte en hij dus op soort van " rantsoen" kwam. Voor mijn gerust stelling en ook zodat ze het zelf in de gaten kunnen houden met 36 weken dus een extra echo. Heel fijn.
  Zijn hartje klopte mooi en mag over 2 weken weer terug komen. Ohh meiden het gaat snel nu!

 • Trotsemama14

  Fijn dat alles goed is. En fijn gevoel dat t extra in de gaten word gehouden.

  Oh fijn heh die spuit ik.heb m gisteren ook gehad, ik idd negatief en ons meisje positief. Was bij onze 1e dame ook al zo hihi

 • Happy-love1

  Ja bij mn vorige zwangerschap moest ik er ook aan geloven. Bah...ik vind bloedprikken oid niet erg..dat zijn maar " naaldjes" maar deze...pfff groot dik ding..au..gewoon erg vervelend.. wist je trouwens dat we nu een flink vermogen in ons hebben? Ze vertelde mij dat ze eerder 300 euro!! Per spuit kosten..nu ietsje goedkoper...maja dan te bedenken dat we er 2 moeten.. na de bevalling ook nog 1.... kostbaar goedje haha.

 • Trotsemama14

  wow zoveel!! Dat wist ik.niet nee. Heb straks meer geld in m'n lijf dan op.m'n bankrekening met 4 van die spuiten

 • gwen25

  Fijn dat ze je extra in de gaten houden, en mooi nog een paar extra echo's!! die spuit is dan weer minder!!

 • mini-us

  Ik net terug van de vk! Hartje klopte mooi. Bloeddruk mooi laag 110/60. Bloedwaarden ijzer 7.8 en moet minimaal 6 zijn dus ook perfect! (Bij mijn 2e zoon lag ik nu aan een ijzer infuus op deze termijn omdat de waarde toen 2.3 was.. )
  En ze ligt keurig met hoofdje omlaag rug links en voetjes onder mijn rechterribben. Precies zoals Mijn oudste altijd lag!

  Dus helemaal top. Ze groeide volgens het boekje zei de vk dus ik ben blij!

 • love-life-3

  Mooi! Fijn zulk goed nieuws ;)

 • Happy-love1

  Wat fijn dat je ijzerwaarde ook goed is. De mijne was vorige keer ook goed..ook ik had bij mn vorige zwangerschap een te lage ijzerwaarde moest toen aan de tabletjes..pff wat een drama toen met mn stoelgang! Gelukkig nu gespaard gebleven. Wat fijn dat ze zo goed groeit! Hier ligt meneertje ook met hoofd naar beneden.

 • gwen25

  fijn dat alles goed was!! zo dan was je ijzer echt wel laag bij je 2e, fijn dat het deze keer goed is!!

 • Trotsemama14

  Jeej ik nu ook 'officieel' 30 weken!! Kom maar op met die laatste 25% van de zwangerschap hahahah
  Gister groeiecho gehad en kleine ligt mooi op schema

 • love-life-3

  We zijn r bijna, maar nog niet helemaal ;))

 • Anna-76

  Hallo😊. Mag ook weer aanschuiven. Klinkt ineens weer een stuk verder"..week 30..." Wauw!

 • Happy-love1

  Hoe gaat het met jou anna?

 • Anna-76

  Zat toevallig tegelijk een stukje te typen op moment dat jij dit schreef. Zie verhaal bovenaan. Mijn schoonvader sinds 1½ week manisch neemt per dag toe..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van zondag 12 februari 2017 tot en met zaterdag 18 februari 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

8 leden zijn nu online

Chat met andere zwangere vrouwen, reageer op het forum of maak je eigen blog.

 • emalien
 • life123456
 • MAMADEBBY2009
 • kaatjeee86
 • Cici1984
 • ahm_wanders
 • Bieneke1
 • Aleit1985
Lid worden