Volg ons overal!

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (285)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • liezzle

  Vandaag 30 weken zwanger! Vind het nu wel spannend worden... de vorige 2 zijn allebei te vroeg geboren en merk nu dat ik bij enige drukke of gestreste dagen snel en veel harde buiken heb..,
  Hopelijk blijft hij nog 7 weken zitten, zou heel graag deze x thuis bevallen

 • BrenRi

  Ook ik ben aangekomen in week 30. Wat een heerlijk gevoel! De kleine man is aan de kleine kant (p40) dus moet meer rust gaan nemen en over 2 weken een nieuwe groeiecho in het ziekenhuis. Daar gaan ze ook naar de locatie van de placenta kijken, want deze lag met 20wkn over de uitgang heen. Mijn eigen VK durft niet met zekerheid te zeggen of de uitgang nu volledig vrij is. Nog even spannend dus!

 • krullie29

  Is dat heel klein dan p40? Ik heb er namelijk geen verstand van haha... Ik heb ook een baby die wat aan de kleine kant is maar hier wordt niks mee gedaan aangezien wij beide niet groot zijn.

  Maar helpt meer rust daar dan tegen??

  Spannend dus nog even afwachten, hoop voor je dat de uitgang vrij is!

 • BrenRi

  Omdat de baby bij 21weken precies netjes op de gemiddelde lijn liep (p50) en 7weken weken later ineens van deze lijn afweek. Minder snel gegroeid dan verwacht. Dat is iets wat ze in de gaten willen houden. Mijn zoontje bleek al vanaf begin zwangerschap klein te zijn dus daar was de p40 lijn gewoon goed bij :). Rust helpt vooral tegen mijn gespannen buiken. En volgens VK ook bij het groeiproces van de baby.

 • BrenRi

  Omdat de baby bij 21weken precies netjes op de gemiddelde lijn liep (p50) en 7weken weken later ineens van deze lijn afweek. Minder snel gegroeid dan verwacht. Dat is iets wat ze in de gaten willen houden. Mijn zoontje bleek al vanaf begin zwangerschap klein te zijn dus daar was de p40 lijn gewoon goed bij :). Rust helpt vooral tegen mijn gespannen buiken. En volgens VK ook bij het groeiproces van de baby.

 • Evasophie

  Hopelijk maakt de kleine de komende weekjes nog even een groeispurtje!Neem lekker je rust en broed maar op dat ventje!hopelijk ligt de placenta gunstig kan je gewoon bevallen...bij mij vorige zws was de placenta keurig mee naar boven gegroeid...hou je goed

 • Nishua

  Hoi dames,

  Ik ben ook 30 weken zwanger en het gaat tot nu toe allemaal goed. Dit is.mijn tweede zwangerschap. Bij de eerste zwangerschap.waren met 30.weken al mijn vliezen gebroken en kwam mijn zoontje erg vroeg. Gelukkig maakt hij het goed. Ik heb er alle.vertrouwen in dat mijn tweede kindje rond de uitgerekende datum zal komen. Het blijft hoe dan ook erg spannend.

 • Evasophie

  Ja dat lijkt mij best spannend.Als je vorige bevalling zich zo vroeg aandiende.Hopelijk blijft deze beeb nog 7/8 weekjes zitten :)...

 • Nishua

  Ja is inderdaad spannend. Gelukkig gaat het goed. Ik neem veel meer mijn rust. Dus tot nu toe helpt dat.

 • Melliejade

  Hoi dames ! Vandaag aangekomen in week 30 ! Nu gaat het snel , vandaag controle gehad bij de vk en een groei echo ! Hij doet het super ! Zijn gewicht was 1750.gram ! Ik moet alleen met 35 weken weer een echo omdat ze het wel snel vond gaan met het gewicht ! De baby was ook al flink ingedaald maar nog niet vast ! Ik kan niet wachten om mijn kleine jonge te ontmoeten ♡ ik was ook al vorige week wat verloren van de slijmprop nog meer dames dit gehad ?

 • Evasophie

  Nee de slijmprop niet verloren,haha!Maar dan gaat idd hard.Die vab mij ligt wel keurig met t koppie naar beneden maar nog hoog en kam dus alle kanten op.Van mij mag ze wel indalen,krijg eindelijk meer lucht hihi!Meis hou je goed en lekker aftellen

 • Melliejade

  Oo ja ik snapje dat je een stap zet en voelt alsof je de marathon gelopen hebt haha ! Gelukkig heb ik daar niet zoveel last meer van ! Hoop ook snel dat je meisje indaalt ! Ja we zullen het zien ben wel benieuwd haha ! Thnks meid jij ook ! En wat een mooie pretecho foto zeg !

 • Evasophie

  Zo aangekomen in week 30.Wat gaat het ontzettend hard.Nog zo n 8 weken en dan wordt ze gehaald met een sectio.Vandaag maar is gaan kijken voor een geboortekaartje.Wat n ellende zeg.We hebben ook nog steeds geen naam.Daarbij begint over 1,5 week de verbouwing en staat me hoofd eigenlijk alleen maar daar naar.Hopelijk verloopt alles vlot en volgens schema en zijn de bouwvakkers op tijd klaar.Verder doet de baby het erg goed.Gister enorm
  Genoten van de 3D echo's.

 • krullie29

  Wauwieee wat een mooie echo foto! Ik heb er ook echt van genoten die echo. Wel fijn dat je al weet wanneer de kleine meid gaat komen. Kun je daar naar toe gaan leven. En opzich niet gek dat je met de verbouwing bezig bent en niet al die andere dingen. Komt zeker goed!

 • monkey77

  Wat een mooie foto. Brengt mij weer aan het twijfelen of ik het toch ook niet had moeten doen. Wat een drukte nog de komende tijd. Hopelijk loopt alles verder goed en valt het mee zodat je nog wel lekker kunt genieten.

 • Nishua

  Pffff zo te horen heb je het de komende weken erg druk. Ik hoop dat je ondanks de drukte toch nog je rust kan pakken. En ja laat je niet gek maken. Namen bedenken is inderdaad niet makkelijk. Wie weet kun je hier wat inspiratie opdoen door een topic te starten hierover. Nou succes verder.

 • djonesie

  Belang bij jongenskleertjes waaronder deze boxpakjes? Maat 50-56 tot en met maat 74. Heb ook dekens voor ledikant en wieg.

 • catwomen2

  aftellen hallo week 30

 • Zwanger van vierde dotje

  Hallo geweldige week 30!
  Voor mij betekent dit al ruim 10 weken plat liggen waarvan 3 weken ziekenhuis, reële kans op vroeggeboorte, spanning en afwachten.. Nu kan ik eindelijk een beetje gaan genieten! 30 weken is natuurlijk nog vroeg maar aangezien met 25 weken de bevalling dreigde door te zetten is 30 weken natuurlijk ontzettend fijn en geeft een soort van rust!
  Ik ben mama van 2 prematuurtjes en daar hoop ik het dan ook bij te houden! 1 voldragen zwangerschap, ik hoop dat het me nu weer lukt!
  We aan voor de eindstreep

 • Jera

  You go girl!! Heel fijn dat je al weer bij de 30 weken zit!! Nog even vol houden is moeilijk en spannend we zitten in het zelfde schuitje maar ben trots op je! We kunnen het!

 • Zwanger van vierde dotje

  We gaan ervoor

 • Jera

  Zeker weten!

 • sammy-jo

  Wat zal dit een opluchting voor je zijn. Hopelijk nog zeker 6 of 7 weekjes genieten van de kleine in de buik. Moet je nog opgenomrn zijn of ben je weer thuis? Veel succes!

 • Zwanger van vierde dotje

  Ik ben weer thuis.. Normaal gesproken meten vrouwen met mijn cervix lengte echt wel blijven maar omdat ik dit iedere zwangerschap heb en nu stabiel blijf mocht ik naar huis. Ook omdat ik maar 500 meter van het ziekenhuis woon.

 • mix

  Doe rustig aan en geniet er vooral van! Wij duimen voor jou mee, dat je deze zwangerschap uitdraagt. Dus toi , toi, toi.

 • Zwanger van vierde dotje

  Dankje

 • mom2be1988

  ons prachtige meisje alles goed, maar een erg klein meisje, dus wat extra echo's vanaf nu om alles in de gaten te houden. 30 weken alweer! aftellen kan beginnen!

 • mix

  wauw wat een plaatje! Geniet er maar fijn van, en extra controles zijn nooit weg. Nu we de 30 weken zijn gepasseerd, begint het echt spannend te worden. Jullie al alles klaar voor jullie nieuwe wondertje?

 • mom2be1988

  Mwa... minder haast dan bij de eerste hihi. kamertje is af op een plankje ophangen na, ook alles moet nog gewassen worden. kinderwagen moet nog komen en de box staat nog niet. Maar verder is alles in huis haha. En bij jullie?

 • mix

  oke, dan lig ik ook op schema Hier staat de box ook nog niet, voor de rest wel alles in huis. Babykamer klaar en nu toevallig vanavond eerste wasje gewassen. Het begint nu wel bij mij te kriebelen dat ik alles af en gereed wil hebben.

 • mom2be1988

  Is het jullie eerste kindje? of heb je er al meer? Dat wil ook nog wel eens schelen haha bij de eerste stond alles klaar met 19 weken, 2 weken nadat ik wist dat we een zoon kregen haha. nu maar wat relaxter allemaal, ga vant weekend ook lekker wassen en de kinderwagen komt eind van de maand over een week of 3 de box denk ik neerzetten

 • mix

  bij ons inderdaad 1e kindje


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van zondag 4 december 2016 tot en met zaterdag 10 december 2016.


Populaire topics
Populaire blogs

Bevaldatum berekenen

Bereken je bevaldatum, hoeveel weken zwanger je bent en volg de ontwikkeling per week


Tip: Bereken je alternatieve bevaldatum

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

29 leden zijn nu online

Chat met andere zwangere vrouwen, reageer op het forum of maak je eigen blog.

 • mumpie
 • loverbaby8
 • Ram2012
 • hannanasje
 • Anitje
 • mijn~meisje
 • MarciaJ
 • Waterlelie1
 • Channtie
 • Jet-89
 • Name it
 • R1982
 • Zwanger van vierde dotje
 • Mama-van-Esmee-en-Mila
 • MamvanA
 • Liesjje
Lid worden