30 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!
Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (604)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Samm06

  Zo leuk die slaapproblemen tijdens je zwangerschap! #not weer klaarwakker in bed na een uurtje te hebben geslapen, hoogst waarschijnlijk dat ik nu helemaal niet meer slaap tot ik me bed uit moet voor een lange dag werken. Daarna snel doorvliegen naar de verloskundige want vanavond hebben we de groeiecho staan van onze kleine man en de placenta lokalisatie. Spannend!

 • cbakx

  Oh die nachten beginnen mij ook echt op te breken! vooral als je inderdaad daarna moet gaan werken pffffffff .. tijd voor ons verlof! haha

 • samm06

  haha echt hoog tijd voor verlof!

 • Frederiek83

  Afgelopen week lekker vrij geweest dus van alles in huis kunnen doen. Had eigenlijk wel eerder moeten beginnen want merk dat m'n lichaam niet alles meer aan kan. Vaak harde buiken en snel vermoeid. Maar gelukkig is het meeste nu gedaan. Kamer van Carlijn en Rens hebben we ook beetje opgeknapt dus die zijn ook weer blij. Nu nog ledikant en box in elkaar zetten, alle kleertjes wassen en de kinderwagen uitsoppen. Dat kan mooi tijdens m'n verlof. Dan ook maar even bekijken wat er nog gekocht moet worden. Jullie allemaal al klaar? Nog 5 weken werken en dan verlof! Kijk er erg naar uit.

 • Sal03

  Heb eindelijk de kamer helemaal geverfd! Nu alles inrichten en checken of alles compleet is. T is meisje 3, dus het meeste heb ik in huis.

 • spruitnummer3

  Hier ook nog niet klaar! Bij de eerste en tweede had ik alles al in huis en stond alles klaar.
  Vandaag de 30 weken aangetikt en bedacht me ineens wat als deze besluit ineens met 37 weken te komen? Lichtelijk paniek. Doordat ik al lang veel pijn in mijn bekken heb kom ik eigenlijk helemaal niet meer in de stad. Heb vandaag dus nog maar gauw kleine dingen online besteld die ik nog nodig had. Een extra verschoonkussen met 2 hoezen, een extra flesje, fopspenen etc. Moet nog wel wat verzorgingsproducten bedenk ik me nu. Een eigen tube bepanthen, sudocreme etc. Morgen maar even een lijstje maken wat er nog gekocht moet worden.

  Ledikantje had ik al rond 14 weken in huis samen met het matrasje. Morgen gaat onze slaapkamer op de schop om het anders in te richten. Het ledikantje staat wel al in elkaar. Box en kinderwagen en badje met standaard hebben we allemaal nog.

  Ons zoontje is over een paar dagen 18 maanden en de commode gebruiken we nog voor hem en ook de box zit hij nog weleens in als ik hem niet in de gaten kan houden. Hij heeft vandaag een nieuwe kledingkast gekregen en die ga ik morgen inrichten. Alles begint zo langzamerhand dus wel vorm te krijgen.

  Ondanks de pijn in mijn bekken mag ze van mij wel tot 40 weken blijven zitten. Ben er mentaal nog helemaal niet klaar voor. Dit had ik bij mijn tweede ook en dat kan zo ineens omslaan. Vind deze zwangerschap vanaf 14 weken gewoon zo ontzettend hard gaan. Waarschijnlijk omdat ik er al 2 heb rondlopen en nog niet alles gereed heb.

 • xwantje

  Vandaag bij de gynaecoloog geweest.
  Ons kleintje deed het weer super goed! En woog inmiddels 1900 gram!

  Heb ook bloed laten trekken ivm jeuk, kan woensdag bellen voor de uitslag, spannend!

 • xwantje

  Even een gekke vraag; zijn hier nog dames die wel ergens op hun lichaam jeuk hebben?
  En dan bedoel ik niet zo heel even en weg.
  Hier gaat het van het ene plekje dat jeukt over naar het andere, krab mezelf haast kapot!
  Benen, armen, handen, borsten, buik, bijna alles ...

  Enig idee door wat het komt?

 • Sal03

  Kan idd door de druk van de beeb op je galwegen zijn.. of er wat aan te doen is weet ik niet.. succes!!

 • Jacky31

  Morgen meteen even je verloskundige bellen . Ik had het ook , en kan zwangerschaps cholestase zijn .

 • xwantje

  Ik moet morgen zowizo naar de gynaecoloog en zal er dan eens achter horen.
  Word er echt gek van! Vooral 's avonds is het niet te houden!

 • Jacky31

  Ja het is echt verschrikkelijk , ik zit te krabben met een dop van de vitamine water pfff. Maar wel zeggen straks hoor bij de gyn , dan kun ne even bloed prikken . Belangrijk . X

 • Turksekaas

  Net GTT gehad.. deze was 8.1. Iemand enig idee of dit goed is of niet?

 • Sal03

  Hiermee ga je wel onder controle helaas. Ik had ook 8.1. De eerste weken controle (4× per dag prikken) waren goed. Daarna liepen mn suikers helaas op en Ben ik toch met insuline gestart.
  Balen! Succes! 🍀

 • MelMoessie

  Glucose spiegel moet tussen de 4 en 7 zijn. Daarboven is dus wat verhoogd.
  Bij jou is hij iets verhoogd maar niet schrikbarend. Een paar extra glazen water drinken of een stukje gaan wandelen wil nog wel eens helpen.

 • Turksekaas

  Hmm, ik doe m'n best. Vanmiddag bespreking met de gyn.
  Ik schuif op naar week 31. Moet zeggen dat ik "ons" groepje nog het meest spraakzame vind.
  Als ik zo naar andere weken kijk, reageren er amper mensen.

 • MelMoessie

  Haha ja ik vind dit ook een leuk en gezellig groepje!
  Nog 2 dagen dan schuif ik weer met je mee 😁

 • Fatmaa

  Is ietjes te hoog. Mag maximaal 7,8. Ik had 8 rn moet nu 4x me zelf prikken ok me suiker te controleren. Goed opletten wat je eet en drinkt.

 • Fatmaa

  Is ietjes te hoog. Mag maximaal 7,8. Ik had 8 rn moet nu 4x me zelf prikken ok me suiker te controleren. Goed opletten wat je eet en drinkt.

 • kcadriana

  Snoepen jullie ook rennies alsof het snoepjes zijn??
  Ik vind vooral de suikervrije echt heerlijk raak ervoor wat verslaafd aan begin ik te merken.
  Verder heb ik nog steeds mijn tandpasta verslaving ( ja ik spuug het wel uit hoor Haha ) maar ik poets gewoon heel veel me tanden en ga zitte kauwen op de tandpasta Hahah.
  Ook smintjes eet ik heel de dag door ik weet het echt niet goed maar kan het niet stoppen.

 • MelMoessie

  Gatverdamme!! Hahah 😂😂 ik heb echt een hekel aan mint!
  Maar rennies eet ik echt uit nood als ik echt gek word van de maagzuur😭 Maar liefst zo weinig mogelijk omdat het gewoon goor is

 • kcadriana

  Hahaha gek he dat het bij iedereen zo anders kan zijn..
  Ik had het me man laten proeven omdat ik het zo overdreven lekker vond en hij gong haast over ze nek van de droge vieze smaak zij die.
  En ik vind het echt heerlijk

 • Ikgewoonik

  Pas op voor je nieren!! Teveel is nie goed. Beetje onverantwoord tijdens de zwangerschap medicatie eten alsof t snoepjes zijn

 • MelMoessie

  Net hartje weer geluisterd. Toch altijd een fijne bevestiging ondanks dat ik hem bijna de hele dag voel bewegen💙 Verloskundige vind (ook) dat ik een bescheiden buikje heb. Toch ben ik al 11.5 kilo aangekomen...

 • Turksekaas

  Ben ik een van de weinigen die al dat getrappel en geschuif en bijzondere hoge flying kicks in mijn buik maar helemaal niet meer leuk vind?!
  Ik kan me soms geen houding meer aannemen, niet op de bank, niet op bed niet als ik sta.. en maar zuchten en puffen omdat het allemaal te krap is zeg maar 😫

 • Sal03

  Het is niet dat ik het getrappel zat ben, maar ben lichamelijk kapot. Wil mn lijf weer terug!! Met een beetje geluk nog 8 weken..

 • MelMoessie

  "Bijzondere hoge flying kicks" hahahaha 😂😂
  Ik begin het juist nu pas een beetje te accepteren. Ik vond het vreselijk en super irritant. Ja nu doet het wel meer pijn vooral lekker schoppen tegen mijn blaas vindt hij het aller leukst. Ik besef nu dat het nog maar 10 weekjes is en misschien dat ik het daarom wat meer ben gaan waarderen. ( ik heb mijn hele leven al gezegd dat ik maar 1 kindje wil dus ik besef nu dat ik dit misschien nooit meer mee ga maken. Maar misschien vind ik het zo leuk een baby dat ik over deze gedachtes heen stap😂)

 • Turksekaas

  Dit wordt ook mijn laatste zwangerschap.. al hoewel ik een derde wil, maar ben bang dat ik dan niet meer te redden val mentaal en fysiek gezien.
  Ik probeer het ook maar te accepteren, maar dat is zoooo moeilijk 😫😫

 • kcadriana

  Nee je bent echt niet de enige!
  Ik ben het vanaf nu ook helemaal beuhhh!
  Vandaag de hele nacht geen oog dicht gedaan omdat de kleine zo hard blijft trappen dat ik er leterlijk buikpijn van heb.
  Ik ben nu ook gewoon heel erg moe maar moet wel voor mijn zoontje van 9 maanden zorgen.
  Hopelijk kan ik straks nog even een dutje doen en kan ik we oppas vinden voor een paar uurtjes anders word ik echt gek denk ik......!

 • Turksekaas

  Same here! Gelukkig helpt manlief met veel dingen, en kan ik nadat ik mijn zoon naar school heb gebracht een dutje doen. Anders red ik het ook niet 😔 Nog 9 weekjes te gaan. Ga volgende week bespreken of ik met max 39 weken gestript mag worden, want ik ben mentaal helemaal naar de tering..

 • Sal03

  Ik ben zo verschrikkelijk vergeetachtig aan het worden en zeg vaak verkeerde worden zoals magnetron ipv wasdroger.. Herkennen jullie dat?

 • MelMoessie

  Ik zit nog op school en ik merk wel dat ik weinig opsla 😂 Ik vergeet een hoop dingen in mijn verslagen uit te werken, krijg ik weer commentaar van mijn werkbegeleidster😂 Moest van de week zo hard lachen.. ik werk op een verslavingsafdeling en ik vergeet gewoon het hele drugs verhaal. ( waar het allemaal om draait haha zo slecht🙈)
  Verder heb ik wel vage acties.. een blikje tonijn wilde ik uit lekken en ik dit deed dit in de vuilnisbak i.pv. de gootsteen en het ook niet doorhebben dat het de vuilnisbak was 😂

 • Turksekaas

  Wahaha, achteraf grappig 😂
  Ik wil mijn schoenen in de schoenenkast zetten en wat doe ik? Sta ik voor de koelkast met een heleboel schoenen en me afvragen waarom de "schoenenkast" zo koud is 🙄😂😂

 • Sal03

  Ben dus zeker niet de enige met onhandige acties! Niet leuk voor jullie, maar voor mij goed om te horen! 😊

 • Ikgewoonik

  Joh ik speel hier ook dagelijks voor vergiet 😂😜. Ik ben de laatste tijd ook traag van begrip. sommige ingewikkelde verhalen moet ik twee keer horen/lezen. Erg is dat. Ik ben ook weer vreselijk moe. Had m'n ijzer laten controleren. Die was 6.3 en m'n ijzervoorraad (ferritine) was 19. Volgens de verloskundige niks aan t handje. Maar ik vroeg toch mooi om een ijzer kuurtje zodat ik hem ff omhoog kan krikken. Want het lijkt wel alsof ik in de eerste 6 weken zwangerschap ben beland pfffff vreselijk joh

 • Ikgewoonik

  Joh ik speel hier ook dagelijks voor vergiet 😂😜. Ik ben de laatste tijd ook traag van begrip. sommige ingewikkelde verhalen moet ik twee keer horen/lezen. Erg is dat. Ik ben ook weer vreselijk moe. Had m'n ijzer laten controleren. Die was 6.3 en m'n ijzervoorraad (ferritine) was 19. Volgens de verloskundige niks aan t handje. Maar ik vroeg toch mooi om een ijzer kuurtje zodat ik hem ff omhoog kan krikken. Want het lijkt wel alsof ik in de eerste 6 weken zwangerschap ben beland pfffff vreselijk joh


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van maandag 28 augustus 2017 tot en met zondag 3 september 2017.


 
Populaire topics

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50