30 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (550)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • jongensmamaLK

  goedemorgen dames..
  vandaag 30+1 weken zwanger
  hoe gaat het met jullie?
  xxx

 • 5de kindje

  30weken vandaag.. soms last van harde buiken ik moet het rustiger aandoen maar ik heb nog zoveel werk... mijn huis word midden april helemaal geverfd en dat zal wat worden...maar ja das dan ook achter de rug.. ik heb alles al staan voor de baby moet het gewoon nog in elkaar zetten en klaar zetten maar dat kan pas na de verfwerken. Ik hoop maar dat alles op tijd af is

 • Freddie83

  Same here! Komende weken de schilder en dan moet de jongste nog verhuizen naar de kamer van haar broer. Kan daarna pas de babykamer gaan inrichten... denk dat ik het wiegje maar eens alvast ga opzetten op mijn eigen kamer, dat is tenminste iets...

 • 5de kindje

  Dat is waar maar bij mij is het echt heel mijn huis.. als ze klaar zijn met de boven ga ik direct daar alles klaar zetten en zo tot beneden .. op zich duurt dat maar een dag om alles in orde te krijgen maar het houd me zo bezig.. ga ik wel niet teveel pijn hebben, ga ik ni te moe zijn, beval ik niet te vroeg enzo.. maar ja komt wel goed

 • Lusenda

  Vandaag laatste dagje in week 30, morgen verhuis ik naar de 31 weken. Het komt steeds dichterbij. Vandaag vluchttas klaar gezet, kinderwagen in mekaar gezet. Nog een paar kleine dingetjes die ik moet doen, dan is alles af. Hoe is het bij jullie?

 • Angelmom1

  Hoi dames.. Ik zit met een dubbel gevoel. Ben vandaag bij de gynaecoloog geweest. Onze zoon doet het super goed. weegt 1k715g al eeen behoorlijk dikkertje hihi.. nu heb ik zo bepaalde wensen ivm mijn andere zoon van 5 jaar. Omdat mijn partner niet voor thuisbevallingen is ga ik toch maar naar het moederhuis. Ik heb toch graag mijn zoontje bij me en zelf heeft hij van in begin al laten horen dat hij erbij wil zijn. Dus we vragen dat aan de gynaecoloog en ja hoor het is geen probleem. Hij mag erbij zijn tot mijn grote verbazing 😯 niet verwacht! Ik ben blij maar aan de andere kant krijg ik zo een negatieve reacties van de familie dat ik hem erbij wil en dat het nog mag ook. Nu voel ik me zo dubbel. Wat denken jullie hiervan? Ik kan natuurlijk bevallen en bevallen volgens posities die ik wil.. dus zoals wanneer je thuis bevalt. ( dat gevoel zou ik graag hebben ) ik weet het niet meer. :(

 • Supermammie79

  Tja, ik snap dat dat lastig is zo'n keuze.....de dochter van een vriendin van mij was 12 toen haar zusje geboren werd........ bevalling ging helaas niet helemaal lekker zeg maar........ hoofd was eruit en toen zat alles vast en kwam de baby niet verder...... paniek dus, ook bij de vk........ was thuis op zolder.
  Dochter stond ergens in een hoek te kijken, maar het was heel heftig..... ik weet niet of ze dit achteraf nog een keer gedaan zouden hebben.
  Als je het doet... als...... zorg dan dat er iemand speciaal voor je zoon bij is, dus niet de papa, want die is er voor jou en zal tot het einde blijven.
  Misschien je moeder erbij? Goede vriendin?
  Als het dan onverhoopt anders gaat dan je wil, kan die persoon rustig met je kind weggaan.
  Bedenk ook dat een bevalling meestal erg lang duurt.... niet zoals in een tv-programma, daar wordt alles mooi en spannend gemonteerd.
  Misschien dan handig als je zoon pas komt bij 10 cm. ontsluiting??
  Maar ja, dan kan je zoon enorm schrikken van de sfeer en zijn moeder die zo "raar" doet... snap je? Je hebt dan echt geen tijd om iets aan hem uit te leggen......
  Persoonlijk zou ik het niet doen, maar ieder haar keuze... succes!

 • Lusenda

  Ik snap je familie wel, ik zou mijn kinderen er niet bij willen. Ik denk dat ze er teveel van gaan overhouden. Een bevalling is niet oke ziekenhuis baby komt eruit. We weten allemaal dat er pijn bloed tranen en wie weet wat erbij komtrent. Hoe mijn bevallingen zijn gegaan zou ik niet willen dat mijn kinderen erbij waren. Alleen als ik soms huil zitten ze ermee vragen ze al mama wat is er gaat het zie je hun zorgen. Met de bevalling gaan ze echt huilen en bang worden. Je zoontje is pas 5 jaar is echt een te heftige situatie voor hem hoor dat is mijn mening. Ik was 16 toen ik mijn moeders bevalling had meegemaakt en ik zeg je eerlijk ik wist nooit dat het zo ging. Ik was ook bang, ik had mijn moeder in een positie gezien wat ik nooit eerder had gezien. Op het moment dat de baby kwam wat ik zag ik rende de kamer uit wou het echt niet zien. Ik ging ook pas terug toen ze de baby aan het aankleden enzo waren en me moeder weer bedekt. En tot de dag van vandaag ben ik 30 zie ik die dag steeds terug. Ieder z'n eigen keuze hoor, maar je zoontje is echt nog veels te jong.

 • Angelmom1

  Al ben ik van mening dat kinderen met zaken als geboorte en dood kunnen omgaan op hun eigen niveau en op hun eigen manier. Als je er als volwassene een big deal van maakt, dan wordt het dat vaak ook voor een kind, maar wanneer je er normaal over doet, dan is het voor een kind ook normaal. :)

 • Lusenda

  Zulke meningen ga je krijgen je vraagt er zelf om. Als je het wilt doen moet je het doen dan moet het niet uitmaken wat mensen zeggen. Ik geef mijn mening dat ik het niet zou doen. Heb het met meerdere mensen hierover gehad en allemaal zeggen dat ze het niet zouden doen. Ik wens je veel succes met je besluit.

 • Angelmom1

  Absoluut. De ene zegt van wel en de ander beter van niet. daarom overweeg ik er zelf ook over na te denken.. bedankt!

 • Angelmom1

  Ja ik was ook 16 toen ik bij de bevalling van mijn moeder was.. Ik vond dat heel interessant en mooi om te zien. Ik ken nog een aantal mensen die het gedaan hebben met hun jonger kinderen ( vooral vroedvrouwen ) zij geven wel tips dat je ze moet voorbereiden net zoals de gynaecoloog. Ach ik weet dat het mag en kan er nog over nadenken. Heb nog tijd!!

 • Lusenda

  Hoi dames,

  Vandaag geen fijn dagje voor mij, ik dacht had last van me gebit, maar sinds gisteravond merkte ik dat het kiespijn was omdat het erger en erger werd. Heb vannacht slecht geslapen van de pijn. Vanmorgen wakker met nog ergere pijn. Tandarts gebeld, zeiden ze morgen. Nou de uren gingen voorbij en ik dacht ik ga dood van de pijn weer gebeld voor de 3e keer mocht ik met spoed langsgaan. Bleek dat de vulling jaren geleden te diep was gezet en dus me zenuwen hebben aangetast. Ik kreeg een zenuwbehandeling waar hij de zenuwen uit me kies gehaald heeft. Ik had een verdovingen nodig pff. En nu is de verdoving dus helemaal uitgewerkt en ik zeg jullie de pijn is 100 keer erger dan voorheen. Ik mag natuurlijk alleen paracetamol maar dat helpt echt helemaaalll niet. Ik lig gewoon steeds te huilen van de pijn, me hele rechterkant van me gezicht doet pijnme lijkt of iemand me kaak eraf wilt trekken en met een hamer tegen me kies aanslaat. Ik weet echt niet hoe ik het ga overleven.

 • 5de kindje

  Hey gaat het nu al beter met u tand? Heb jij echt al zo een buik? Ik niet hoor ben mij is het nog te doen.. gewoon stappen is moeilijk door mijn bekken ik voel dan zo een erge druk onderin en dan moet ik echt zitten kan ik nietmeer.. ook wel vermoeid maar da nog effe he

 • 5de kindje

  Hey, oh Neen das wel echt jammer nu je dacht van de pijn af te zijn! Ik begrijp hoe jij u voelt ik heb dat altijd na dat ik bevallen ben een ontsteking op 1tand ik zo liggen wfnfn op de grond van de pijn het is zo erg he tandpijn nu ook met de zwangerschap en al u kinderen oh Neen ik hoop voor u dat je snel beter word! En anders vraag of je antibiotica mag dat duurt ook lang tegen dat het echt werkt maar eens het werkt is het gedaan hoor want er ken ook een ontsteking op zitten he.. normaal geven ze eerst antibiotica en dan de behandeling want als je een ontstoken tand hebt is da ni veel nut.. informeer eens ...

 • Lusenda

  Ja ben al naar de tandarts geweest, het komt doordat vroeger ik een vulling heb gehad en die hadden ze te diep geplaatst. Die hebben me zenuwen in me kies beschadigd. Dus gister heeft de tandarts de zenuwen eruit gehaald en behandeld ook met chloor gespoeld. Heb nu een tijdelijke vulling over 2 weken moet ik terug gaat ie verder met de behandeling. En je weet hoe pijnlijk het is als je last heb van je zenuwen. Ik dacht echt dit overleef ik niet ben zelfs vroeg in slaap gevallen zodat ik de pijn niet hoefde te voelen. Vanmorgen opgestaan meteen heel veel pijn weer. De tandarts zei dat het 2 a 3 dagen kan duren dan word de pijn minder nou ik hoor het maar hoor. Paracetamol helpt echt geen pfff, ik kan echt iets tegen antibiotica dus wil het liever niet dan ben ik helemaal suf en misselijk en overgeven. Gister de kindjes gezegd ik ben naar de tandarts geweest ik heb heel veel pijn ik ga niet veel praten. Douchen en naar bed, de 2 jongste had ik al gedouche. 2 oudste luisterden niet echt heb ze gewoon geen aandacht gegeven aan het niet luisteren. Ze zijn toen gaan douchen want ze spraken met me en gaf geen antwoord had echt teveel pijn kon en kan nog steeds me kaken nieteens goed openen. Vanmorgen zelfde ik ga niet veel praten en waarschuwen. 1 heeft vandaag vrij studiedag ook al gezegd ik ga niet veel praten en waarschuwen. Ik word gewoon gek pijn trekt tot me hoofd joh

 • 1eBibi

  Hey Lusenda,wat naar om te horen dat t minder met je gaat:(
  Ik hoop dat je je snel weer beter zal voelen doe het vooral rustig aan.
  Veel sterkte en beterschap

 • Lusenda

  Oh ja die is ook mooi. Ja ik ben ook al een paar dagen weer zo misselijk. Hormonen gaan weer stijgen he pff. Geef al een paar dagen in de ochtend over pff. Ik denk dat ik de 40 weken niet haal hoor. Mijn buik is zo laag nu en heb deze dagen ook veel harde buiken. Heb net meteen me vluchttas ingepakt ook voor die baby ingepakt. We moeten nog even volhouden

 • Lusenda

  Dankje ben er superblij mee net in mekaar gezet. Het gaat iets beter ja nog gevoelig bij me kies kan er ook nog niet op kauwen. Neem nog paracetamol ervoor. Hoe is het met jou?

 • 1eBibi

  Geniet ervan ik heb de qute q motion in het grijs ook in elkaar gezet en kan niet wachten om m te gebruiken.
  Hoop dat je je snel weer goed voelt.
  Met mij gaat t wel heb steeds een misselijk vol opgeblazrn gevoel na het eten al is het maar een banaantje

 • Lusenda
  Deze heb ik gekocht
 • 1eBibi

  Oh das een mooie wagen,veel plezier ermee.
  Gaat het vandaag wat beter met je?

 • Lusenda

  Ik zeg je eerlijk hoor hoe leuk het ook is (soms) wil ik echt dat het klaar is en me dochter vasthouden. Ik kan niet zoveel meer, lopen en staan is zo zwaar heb echt knikkende knieën en zwakke benen door het gewicht. En nu daalt ze in me buik hangt nu dan ook echt naar voren en zakt dat voelt zo zwaar aan. Ik heb vandaag ook me kinderwagen binnen dus alles wacht nu op haar

 • 1eBibi

  Jaa en hoe,fijn dat je kinderwagen binnen is welke heb je gekocht als k vragen mag?

 • Lusenda

  Dankje wel, de pijn word wel al iets minder. Hoop ook dat het snel overgaat, het geeft me ook constant harde buiken omdat ik me dan ook inspan door de pijn pff ik gun echt niemand dit hoor zeker geen zwangere vrouw

 • 1eBibi

  Gelukkig maar,
  Ben jij ook een beetje klaar met het zwanger zijn,ik word zo ongeduldig wil mn zoontjr gewoon kunnen vasthouden en van deze buik af zijn. Terwijl aan de andere kant denk ik dat ik het ook heel erg ga missen

 • San1988

  Nog 6 dagen werken! Per 1 april met vakantie/verlof!.
  Tijdens het verlof kan ik alle spullen uitpakken, wassen en opruimen voor het kindje!

 • Lusenda

  Ja vandaag heb ik ook echt een beroerd suf dagje hoor heb alleen maar gegeten wc bezoekjes en liggen op de bank. Hopelijk voel ik me morgen beter hoor want dit gevoel word er gek van. Dan kun je beter nu slapen als je vannacht toch weer wakker ligt heb je in ieder geval nu wel wat geslapen. Hier zijn de kinderen druk steeds mama mama dus doe ik nieteens de moeite om in slaap te vallen.

 • Lusenda

  Ja ik drink constant koop nu flesjes water, ik word wel misselijk van veel water dus doener siroop in zet het dan in de vriezer soms lekker ijs eten hihi. Ik heb ergere zwangerschappen gehad deze zwangerschap heb ik meer griep dat me zo beroerd laat voelen. Ik ben ook een beetje bang voor de bevalling hoor meer om de pijn. Ik weet ook niet of het dit keer ook spontaan zal beginnen of weer inleiden. Ik hoop in ieder geval niet op een keizersnee dan ben ik helemaal uitgeschakeld.

 • 1eBibi

  Oke das mooi,geniet vn de ijsjes haha!
  Jaa k ben ook heel benieuwd naar hoe mn bevalling gaat beginnen en naar mn herstel.
  Ben vandaag zo moe ineens ik wil steeds slapen maar geef er niet aan toe omdat k vannacht niet wakker wil blijven

 • Lusenda

  1ebibi echt balen dat je ook niet kon slapen, ik heb vandaag ook niet de leukste dag. Ben wakker geworden moest overgeven op een lege maag voel me de hele dag al zo beroerd nu en dan die griep erbij. Geen smaak in me mond lusteloos constant honger pff word er gek van. Ik wil slapen voel me zo vervelend kan niet slapen kindjes zijn ook thuis die hebben ook aandacht nodig.

  Je bent inderdaad licht gewicht hihi, ik weet niet hoeveel ik ben aangekomen maar ik gok op veel. Ik ben sowieso een volle dame dus met me zwangerschap zet alles extra uit en nu met constant honger ben ik bang teveel aan te komen. Ik eet ook gezond ik vermijd lekkere dingen. Als ik in de supermarkt ben lust ik toch niks weet vaak nieteens wat ik kopen moet. Ik wil echt dat die 10 weken snel voorbij vliegen hoe leuk het ook is baby in me buikje wil ik der vasthouden nu hihi

 • 1eBibi

  Als k me niet goed voel kijk ik naar de mensen die het erger hebben en zo hey meid veel beterschap toegewenst ik hoop dat je je snel weer goed voelt,zorg er wel voor dat je veel water drinkt anders droog je uit en doe t lekker rustig aan. Ja wat mij betreft mogen deze weken idd snel voorbij vliegen kan ook niet wachten tot k mn kleine in mn armen heb hoewel ik bang ben voor de bevalling


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van dinsdag 4 juli 2017 tot en met maandag 10 juli 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

3 leden zijn nu online
Lid worden