Volg ons overal!
Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (472)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • mamavantweeprachtigekindjes

  30 weken vandaag!! Nog 9+2 te gaan :) Count down

 • kleintje2010

  🤗🤗🤗30 weken vandaag!! Nog 4 weken werken, en dan verlof! Zo aan toe! Werk al wel minder, maar merk met een heel gezin wat op je wacht, het toch wel wat zwaarder is. Hebben jullie ook weer meer last van kwaaltjes? Maagzuur, bandenpijn? En ik heb een blaasontsteking, ook niet zo fijn, ook continu zwakke weerstand ondanks alle vitaminen en groenten. Wat wel weer heel fijn is, is de kleine die zo lekker schopt, je weet waar je het voor doet:)

 • Samantha0107

  Ik ben sinds gisteren 30 weken. Ik ben ook echt toe aan mijn verlof. Nog maar drie weken werken dus ben echt al wel aan het aftellen😊. Ik heb sinds een paar weekjes al weer wat meer kwaaltjes. Maagzuur en bandenpijn inderdaad, maar ik heb ook al weken steeds meer harde buiken en beginnende bekkeninstabiliteit.Gelukkig blijft de pijn nu redelijk stabiel maar ik moet wel bij alles nadenken hoe ik dat moet doen met mijn bekken en ik moet het steeds rustiger aan gaan doen.

  De bewegingen zijn inderdaad wel fijn alleen merk ik wel dat ze steeds sterker wordt. De schoppen doen nu ook soms pijn. Dat is dan wel weer minder. Ik moet woensdag weer naar de vk en ben benieuwd wat ze dan gaan zeggen. Ik heb het idee namelijk dat ze echt al heel laag ligt. Maarja we wachten het af😉.

 • mamaaimee

  Voor wie het leuk vindt, een superleuke workshop!

 • Alovie

  Ik ben donderdag 30weken. Ik heb bloedgroep A+ moet ik dan ook een spuitje krijgen of niet? Hopelijk is het snel 40weken. Door mijn zwangerschapziekte ben ik terug veel zieker en ik wil niet weer een spoedopname krijgen wegens uitdroging ..

 • Chudo

  Ik kijk zo uit naar de bevalling! Kan niet wachten en ben zo benieuwd wat ik allemaal ga meemaken!
  In week 29 een heel stil kindje in mijn buik. Ik had hem 4 dagen nauwelijks gevoeld en begon mij bijna ongerust te maken, maar toen werd ik daarna wakker sochtends met een veel dikkere buik en druk kindje! Ik denk dat hij die 4 dagen goed gebruikt heeft om te groeien! Hij voelt nu veel groter en steviger aan en is weer druk als vanoudst!

 • Isabelleke1

  Hier ook een paar dagen een heel rustig kind, begon me ook zorgen te maken. Lag in stuit vd week maar volgens mij gisterenavond weer gedraaid en vandaag ineens weer veel beweging. Zolang ze daardoor goed groeien vind ik het prima!! Maar toch ff schrikken

 • Chudo

  Ja is inderdaad niet leuk he! Ik denk echt dat het erbij hoort die stillere daagjes op een of andere manier. Het liefst zou ik gewoon bevestiging willen krijgen zodra ik "nu" roep ofzo😁 Voel jij je verder nog oke?

 • Isabelleke1

  Ja ik voel me nog goed, maar zijn wel spannende weken want Mn waardes schommelen nog weleens. Komende donderdag krijg ik weer groot onderzoek in het zh in Maastricht en daarna alleen nog maar in Breda. Doel blijft de 32 wkn halen, elke week daarna zou super zijn!

 • Chudo

  Wat spannend weer hopelijk is alles goed! Kan het ook gewoon zo zijn dat je de 40 weken gewoon vol maakt of is die kans klein? Is het niet een vreemd gevoel, dat je paar jaar geleden al lang was bevallen van je zoontje en nu nog vol in verwachting? Ik duim voor je donderdag!

 • Isabelleke1

  Nee de 40 wkn ga ik niet volmaken. Ik wordt sowieso met 37 wkn ingeleid want ze willen het risico niet lopen dat ik dan alsnog ziek wordt. Hebben afgelopen besproken dat ik niet meer zo ziek wil worden als vorige keer dus gaan ze eerder ingrijpen.

  Ja een heel gek idee is dat, onvoorstelbaar eigenlijk! Deze zwangerschap duurt voor mij al zoveel langer! En aan de andere kant denk ik... nog max 7 wkn en dan is al weer voorbij.. maar dat we zoveel verder zijn is super en nu weten we dat ons kindje zoveel meer kans maakt!

 • Proudmommy06

  Vandaag de 30 weken gehaald! #Trots nu is het aftellen toch echt begonnen!

 • Isabelleke1

  Ja hier vandaag ook 30 wkn en het komt stiekem wel heel snel dichterbij... vind het toch wel erg spannend!

 • Proudmommy06

  Jaaa is het ook! Haha tzal nu wel snel gaan haha

 • Clover4

  Nou verloskundige is net geweest Ik heb PUPPP. Overal bultjes en een galbult op mijn arm en alles jeukt vreselijk. Toevallig iemand ervaring wat ik kan gebruiken tegen de jeuk? Ik heb voor de galbult al wel een hormoonzalf gemend met wat anders gekregen van de huisarts. Maar ik mag het van de verloskundige niet op mijn hele lichaam smeren..

 • MarieMara

  Het mag niet op je hele lichaam omdat je de huid dan afsluit en we als zwangere al helemaal ook heel veel zuurstof via de huid binnen krijgen.


  Heb ook al vanaf het begin bultjes, bij mij werkt het goed om ze in de open, frisse lucht te houden. Ook in de nacht, de jeuk is overigens vanzelf over gegaan maar de bultjes niet. En bij mij is het een hormoonkwestie, het is verder niet onderzocht ofzo.

 • lydsie

  Pff stuit, geen stuit, bij wisselt het dagelijks. Dan voel ik de hik onderin, dan opzij, dan bovenin.
  Meneer houdt van koppeltje duiken en dat is bepaald niet aangenaam meer. Ik hoop dat hij er binnenkort toch echt mee ophoudt.

 • Clover4

  Haha heeeeel herkenbaar! Mijn dametje lag eerst braaf 3 weken met haar hoofdje naar beneden en sinds afgelopen weekend lijkt het wel of ze elke dag aan het draaien is! En Indd, echt een aangenaam gevoel is het niet. Een soort van harde buik met een gevoel van 'wow' laat je alles heel daarbinnen?

 • mamavane&m

  Vandaag 31 weken alweer! Zie jullie daar


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van maandag 24 april 2017 tot en met zondag 30 april 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50