Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (932)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Abrikoosje

  Jeetje aftellen wat gaat de tijd toch snel. Nog 3 weken werken en dan vakantie en zo door verlof in. Kan niet wachten. Tot nu toe loopt zwangerschap voorspoedig.

 • Jay26

  Ik heb een vraagje, is het normaal als je vagina stinkt tijdens je zwangerschap? Mijn urine en vagina stinken heel erg, ik heb vaak onderzoek gedaan en mijn urine werd 2 keer gekweekt en er is helemaal niks aan de hand. Ik snap gewoon niet waarom het stinkt? Mijn man heeft dat ook aan mij verteld dat ik van onder stinkt. Ik douche en was mijn vagina heel goed, maar het helpt niet. Voor zwangerschap had ik dit niet. Wat kan ik eraan doen?

 • Liley

  was het in elk geval niet met zeep maar met veel water! zeep verstoord alles daar vanonder waardoor het juist erger kan worden

 • Hornet

  Ik heb daar ook last van het is niet zo heel erg maar wel vervelend, hoort er bij denk ik? Mijn urine was verder ook goed. Ik moet wel zeggen dat het nu minder aan het worden is bij mij een maand geleden was het wel erg.

 • Frugivore

  Sinds ik in men 3e trim ben belandt, kruipt de tijd opeens weer erg traag! En met die epilepsie van me moet ik rust echt wel serieus nemen. Ook right on schedule de kwaaltjes zoals maagzuur en pijnlijke benen. Van het minste huishoudelijke taken ben ik doodop.
  Mijn man wordt ook al oververmoeid door vanalles over te nemen, ook uit pure nood met die epilepsie.
  Ik ben zo zwaar aant aftellen naar de bevalling gewoon om men lichaam terug voor mezelf te hebben en tegelijkertijd wil ik dat ze zo lang mogelijk blijft zitten zodat men man zeker al verlof heeft en ze niets tekort komt.
  Hopelijk vliegt de tijd binnenkort weer zoals in de 2e trim!

 • Charliekiaragill
 • Marley91
  Wij mochten vrijdag terug komen voor een 3d echo, omdat ons meisje zich vorige week niet graag wilde laten zien.
  Deze echo met 30+2 ♡
 • -ons3ekindje-

  net groeiecho gehad voor de 2de keer. onze beeb groeit goed op haar lijn. wel net boven de onderste lijn maar zolang ze dat blijft doen is het goed. dus vooralsnog niet een hele grote baby. ze weegt nu ongeveer 1400 gr.

 • MamaKelly4Kids

  Vandaag exact 30weekjes zwanger van onze Babyboy en vandaag ook afspraakje gehad met de gynaecoloog. Ons beebje is ong 40cm en 1kg620... MeSoHappy🤩

 • Sleeperson

  Wat een mooie gewicht 😁

 • Mar-82

  Fijn :) :) Ik mag vrijdag weer voor controle!

 • MamaKelly4Kids

  Ben benieuwd naar je controle vandaag☺️ Jij bent uitgerekend voor 7oktober ik voor de 8ste😂

 • Mar-82

  Was gelukkig allemaal goed! De 17e wordt onze uk helemaal opgemeten e.d., Spannend! De eerste berichten zijn is dat het een groot kindje wordt, mja, we zijn beide groot, en onze oudste is ook groot Hihihi! Wat leuk dat je een dag later dan mij bent! Vandaag dus 31 weken!! Ik gisteren.. Gaat alles goed?

 • MamaKelly4Kids

  Hallo hier gaat alles heel goed met de zwangerschap vandaag al 33weekjrs en 1dag ☺️ Stilletjes aftellen naar de bevalling.

 • Mar-82

  Jeej, inmiddals 30 weken en 1 dag! Tijd vliegt! Ik reageer niet zo vaak, maar lees wel lekker mee :) Nog 3,5 week werken, 2 weken vrij en dan mijn verlof! Whoeiii :D

 • NNC

  Heerlijk vooruit zicht! Het aftellen is begonnen!

 • Mar-82

  Echt wel :D Kan haast niet wachten! Ben zo benieuwd naar de kleine ook.. Pfff :D


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van zondag, 25 november 2018 tot en met zaterdag, 1 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden