Volg ons overal!
Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (778)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Laurine

  Zojuist bij vk geweest voor controle en groeiecho. Ben nu 30+5. Baby opgemeten en blijkt al 2200gr te Zijn! Behoorlijk groot dus voor deze termijn. Nu over 2 weken weer een echo. Mijn 1e was bij geboorte 6.5 pond, de 2e 7.5 pond en de 3e bijna 9 pond.. schrok hier best van want bij de laatste vond ik de geboorte zelf best pittig gezien zijn gewicht.. hopelijk is het even een groeispurt en valt het over 2 weken reuzemee.. want loop nu qua groei 3 weken voor.

 • droppie 2010

  morgen naar week 31. zien jullie daar. !!

 • Kate45

  Weer 30 eindelijk, helaas niet zo fiune nieuws gehad, blijkt dus dat ik te hoge bliedsuikerwaardes heb :( dus volgende week na een groeiecho naar de ziekenhuis - interne en diabetesverpleegkundige. Hopelijk kunnen we het met een dieet omlaag krijgen, zodat mijn kleine princesje goed blijft groeien en gezind wordt geboren.
  Maar toch maak ik me zorgen nu :( vind het vreselijk :(

 • Shur

  Hoi Kate. Idd geen goed nieuws. Ik had dat ook tehoren gekregen. Moet nu 3 dagen bloedsuiker prikken. Had ook afspraak bij de diëtiste. Als het goed is komt iemand bij je langs om het een en ander uit te leggen. Meestal met een aanpassing van je diëet komt het wel goed. Sterkte.

 • Kate45

  Het is zo raar. Mijn moeder is suikerpatiente...had me spullen geleend voir de komende dagen. Ieder ochtend voor het eten en 1,5-2 uur na het eten prik ik om te kijken en alles is prima, kom niet onder de 5 en boven de 6. Alles netjes 5.2, 5.4 of 5,7 was max ....kon het eenmalig zijn?

 • Shur

  Hey Kate,
  Ik zal gwn afwachten wat ze tegen je komen zeggen. Ik had 3 dagen achter elkaar moeten prikken. Heb vandaag de resultaten gemaild. Ik wacht het gwn rustig af.

 • Lovely4c

  Dat is schrikken! Hopelijk gaat het omlaag of wordt stabiel met een dieet. Sterkte.

 • Shur

  Vandaag weer controle gehad. Mevrouwtje ligt wel met haar hoofd naar beneden maar nog niet ingedaald. Verder groeit ze goed. Weegt nu ongeveer 1500 gram.

 • Lovely4c

  Vandaag controle vk gehad.
  Mannetje ligt met hoofd boven, dus geen sprake van indaling of zo....haha.
  Verder 5de zwangerschap dat ik anti-D spuit nodig had....even een brandend pijn.

  over 11 dagen weer groeiecho.

 • 3blessings

  Vandaag voelt het alsof ik een harde schop in mn kruis heb gekregen. Lopen, auto rijden en zelfs zitten doet pijn. Au!!!
  Ik denk dat dit indalingspijnen zijn. Ben ik nu vroeg of ligt de kleine ook al ingedaald bij jullie?

 • shur

  Klinkt bekend. Ik weet alleen niet zeker of het indalingspijn is of bekkeninstabiliteit. Bij mij ligt ze nog niet ingedaald. Morgen weer naar controle. Twee weken geleden lag ze normaal met haar hoofd boven dus mevrouwtje was niet eens omgedraaid (beter gezegd, ze was teruggedraaid. Vorige controle lag ze wel met haar hoofd naar beneden).

 • 3blessings

  Jeetje, ze is nog lekker aan het verhuizen. Eigenlijk hebben ze nog de tijd om in te dalen dus daar maakt ze goed gebruik van.
  Deze pijnen zijn echt indalingspijnen geloof ik. Ik heb tot nu toe nooit echt last gehad van bekkeninstabiliteit gelukkig en ik hoop dat dat zo blijft.
  Vandaag is het wat minder, maar er is nog steeds een zeurende pijn.
  Aan de andere kant mag ik niet klagen en moet ik hier gewoon maar ff doorheen bijten denk ik dan weer

 • Lovely4c

  Jeejtje niet fijn....ik voel ook steken diep onder.

 • 3blessings

  Lastig heh?! Ik kon er gisteren en vandaag bijna niet van lopen. Het begint nu ook te voelen alsof ik een hoofd tussen mn benen heb zitten. Daar ga je ook zo lekker charmant van lopen (als een waggelende eend) haha

 • Lovely4c

  Haha ja soms waggel ik als een pinguin rond. Soms sleep ik met 1 been omdat het zoveel pijn doet.

 • Shur

  Lig ik klaar wakker om 3 uur 's Nachts. Mevrouwtje laat weten dat zij er is. Wat doe je dan? Boterhammetje maken en rondsurfen op web.

 • 3blessings

  Slapeloze nachten beginnen nu al dus

 • shur

  Ja, 's Nachts is ze het meest actief.

 • Lovely4c

  He he eindelijk hier aangekomen.
  Drukke dag gehad met manlief helpen met behangen van kamer van de kinderen. Vanaf morgen lekker shoppen.

 • Shur

  Gezellig. Ik vind dat het leukste van al de zwangerschap#shoppen. Welke vrouw houdt er daar niet van??! Veel plezier. Ik ga volgende week.

 • Lovely4c

  Ik heb online shoppen geprobeerd maar kon moeilijk beslissen. Toch maar in de winkel....dat ziet er toch anders uit en kan je stof voelen....
  Hou het niet lang vol vanwege bekkenpijn.

 • Shur

  Ik vind online shoppen ook niks. Ik kijk wel wat ik ongeveer wil hebben maar ga altijd naar de winkel. In de winkel heb je idd beter zicht op wat je echt wil. Als ik naar buiten moet gaan trek ik altijd een bekkenband aan. Geeft enorm steun en kan ik het langer volhouden. Had het van mijn vorige zwangerschap bij de fysio gehaald. Hoor ik Curacao en Aruba?...gezellig. Ik ben van Curacao. Daar zijn de spullen idd duur. Ik haal ook veel in de zeeman, niks mis mee. Ik vind prenatal gewoon te duur ( je betaald voor de naam) maar ieder zijn keus.

 • 3blessings

  Doe ik ook het liefste. Soms zijn de producten die er online mooi uitzien heel anders in realiteit. En zelf shoppen en rondneuzen in de winkels is natuurlijk ook heel leuk.
  Ik woon inderdaad op Aruba. Shoppen is hier een grotere uitdaging dan in Nederland. Die kleintjes dragen alles toch maar zo kort, dus die koopjes zijn dan ideaal

 • 3blessings

  Shoppen is ook het leukste... als je er nog de energie voor hebt. Ik vind het soms al een uitdaging om uit bed te komen. Jammer genoeg is shoppen op Aruba erg duur. In Nederland kan je die leuke koopjes wat makkelijker meepikken en is er veeeeeel meer keuze!

 • Lovely4c

  Inderdaad ja. Ik vind curacao ook duur. Gelukkig woon ik daar niet.
  Hey is Aruba hele jaar door warm?

  Ik ga ook weleens langs zeeman, zie ik toch wat leuks voor een prikkie.

 • 3blessings

  Soms heb ik wel een beetje heimwee. Vooral met kerst en de kou die daarbij hoort voor mn gevoel. Ik begin nu na een paar jaar te wennen aan het vieren van een andere kerst en oud en nieuw.
  Heel veel dingen heb ik inderdaad niet nodig, zoals een kruik. En je hoeft de kleertjes eigenlijk alleen af te stemmen op warm weer, dus dat is wel makkelijk.
  Heerlijk om nog die kleren in huis te hebben! Scheelt weer en zeker in deze dure maanden. Ik had alles al weggedaan met het idee dat we klaar waren met baby’s... gelukkig heb ik een grote tas met hele leuke kleertjes van een collega gekregen

 • Lovely4c

  Ja dat geloof ik. Ik heb in mijn hoofd kerst=kou. Je raakt inderdaad gewend aan aan het weer na een tijdje.

 • 3blessings

  Aruba is net als Curacao het hele jaar warm. De eilanden liggen vlak bij elkaar namelijk.

  Ik mis dat heel erg! H&m, hema, zeeman.... misschien is het ook wel goed voor de portemonnee anders was ik helemaal gek geworden van al die leuke kleertjes nu is het wat makkelijker te beheersen haha

 • Lovely4c

  Ah oke! Mis je soms koud weer? En Moet je dan wel een kruik aanschaffen?

  Je hebt gelijk, hoe goedkoper hoe meer we kopen.

  Ik heb nog heel veel ongebruikt babykleding op de zolder....haal ze over 5 weken van de zolder om te wassen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van zaterdag 17 februari 2018 tot en met vrijdag 23 februari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

5 leden zijn nu online
Lid worden