Volg ons overal!
Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (638)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • thirza1982

  Ik ben ook steeds weer terug vermoeider. Wanneer ik een dag gewerkt heb ben ik helemaal kapot. Na de middag zou ik zo in slaap vallen.

 • Sparkle123

  Zijn er nog meer waarbij de energie echt ver te zoeken is? Zou na t ontbijt zo mn bed weer in kunnen duiken...

 • Meijtje

  Ik werk al vanaf 13 weken voor 50% ziektewet, ze krijgen jouw uren die je ziek bent betaald van het uwv om een ander in te huren. Kindje en gezondheid gaat voor. Ik kan nu tot einde zwangerschap doorlopen. Anders was ik al met 18 weken uitgevallen met bekken klachten.

  Niets mis met minder werken. Ik werk nu 12 ipv 24 dus een zeur ben je heus niet.
  Werken kan je altijd en je bent een relatief korte periode van jouw leven zwanger, daar moet je leuk op terug kijken, niet alleen met bezwaren en had ik maar.

  Heb het erover en je krijgt vast begrip. Heel veel sterkte :)

 • Mila10

  Ja heel herkenbaar! Maar ons zoontje slaapt momenteel ook even niet geweldig en zelf moet ik minimaal elke 2u plassen snachts 😓
  Ben ergens dus wel blij inmiddels dat ik al thuis zit...

 • MamaVanJR

  Ik ook heel erg.. werken valt mij ook zwaar (gehandicaptenzorg) . Hoe doen jullie dat allemaal ? Ik zit namelijk echt wel een beetje aan t eind van mijn latijn... en t huilen staat me de laaste tijd nader dan het lachen. Bah..

 • Hetiseenbaby

  Ik heb precies hetzelfde als de andere dames.. ook in werk in de gehandicaptenzorg en ben sinds 2 weken halve dagen gaan werken. Na de lunch stort ik gewoon keihard in. 's avonds krijg ik weer iets energie. Je kunt gewoon aangeven dat het werken niet meer gaat, je zwangerschap is belangrijker hoor! De baas kan een passende oplossing zoeken. Sterkte!!

 • MamaVanJR

  Jaa ik voel me dan alleen zo'n zeikerd.. ik werk nu 20 uur, hoeveel werk jij ?

 • Hetiseenbaby

  Zeikerd? Een zwangerschap is voor sommige een eitje, maar voor vele hard werken! En als dat voor jou geldt dan mag je best voor jezelf zorgen. Ik ben wat dat betreft een ezel hoor, nu pas bij de 3e zwangerschap doe ik dat, eerder voelde ik me ook te bezwaard. Terwijl ik met de eerste een torenhoge bloeddruk had.. ik werk normaal 21 uur, nu 3 ochtenden tot 13 uur. Ben voor 35% ziek gemeld. Ben heel blij met deze keuze!! De stap zetten met aangeven is even lastig, maar het levert je zoveel op!
  Ik zou het echt doen hoor! Anders kom je jezelf misschien nog tegen na de bevalling...

  Succes!

 • Mila10

  Zou het even overleggende je werkgever of een arbo arts want klinkt inderdaad erg zwaar.

 • Sparkle123

  Is er geen optie om minder te gaan werken/vervroegd met verlof te gaan?

 • Tweedebabytje~

  Bij mij begint het smiddags dat ik echt nergens energie voor heb.. als ik wat wil doen op een dag moet het smorgens zijn 😂

 • Sara2016

  Hier ook enorm last van en ik ben echt extreem moe tot de namiddag dan krijg ik een beetje energie.

 • Sparkle123

  Wel fijn om herkenning te zien...ik krijg ook vaak aan t einde vd middag juist weer een beetje puf. Kan me niet echt herinneren dat ik dit bij mn andere zwangerschappen zo erg had. Ik heb wel de luxe dat ik thuis ben (met mn drie kids) dus dat geeft vaak wel ruimte voor n middag dutje. Maar vind het dan vaak ook wel lastig om daarna weer aan de slag te gaan. Hoeveel uur werken jullie dan nog?

 • Sara2016

  Ik ben zelf een fulltime mama van een tweeling van 3. Dus ik kan ook als k wil (en hun ook) een middagdutje doen.

 • Tweedebabytje~

  Morgen nog een dag in week 30 en dan alwerr door naar 31! Het gaat zo snel! Kan niet wachten tot we eindelijk ons kleine meisje vast kunnen houden

 • Meijtje

  Heerlijk! Nog heel eventjes. Nu is het aftellen echt begonnen 😍

 • Sparkle123

  Ja he! Gaat echt hard...heb sinds deze week ook ineens helemaal de kriebels en ben echt benieuwd naar ons kindje!

 • Meijtje
  30 weken buikje op gran canaria, nog 2 buikjes hier te gaan en dan moeten we helaas weer terug.
 • Sparkle123

  Ziet er goed uit meid! Geniet nog even lekker van de rust!

 • Meijtje

  Het is nog hard rennen achter de kinderen aan, maar het is wel heerlijk 😋 vandaag lekker naar het strand :)

 • Sparkle123

  O haha...ja als moeder op vakantie kan je nog steeds niet lang stil zitten he? Merk ook dat ik t bijna niet meer kan 😉

 • Mila10

  Wauw wat een prachtig buikje ben jaloers ☺️

 • Meijtje

  Dank je wel 😊

 • Anak

  Wow wat een mooi buikje :)
  Heerlijk gran Canaria!
  Heb je nog vliegtickets voor mij?
  Wij vliegen vlgde week nml naar Turkije voor 2 weken all inclusive :)

 • Meijtje

  Heerlijk! Ja hier 4 weken gran canaria, we zijn nu op de helft van de vakantie 😍 dus nog 2 weekjes voorzichtig bruinen

 • _MJ_
  Lekker hoor! Wij zijn alweer terug uit Lanzarote. Ik was blij dat ik een zwangerschapsverklaring bij me had overigens; mocht bijna niet mee terug leek het wel.. :s Ze stonden daar in het Spaans te overleggen hoeveel 'semana' ik uiterlijk mocht zijn. Raar dat ze dat niet goed wisten op de luchthaven, maar goed.
  Hierbij mijn bruine buik. Geen strepen (nog) gelukkig, wel krijg ik een lichte (linea negra) streep van boven naar beneden. Overmorgen alweer 31 wk, gaat zo snel he! Gisteren echo gehad en kleine wordt geschat op 1650 gram. Ligt nu nog dwars dus ben benieuwd wanneer ze gaat draaien.
  Geniet nog lekker op Gran Canaria!!
 • Meijtje

  Ryanair net zo tm 32 weken met een meerling en tm 36 weken met 1. Het is een eigen fit tijd fly van Ryanair die ingevuld moest worden, dus die braaf ingevuld. Hier ook geen stempel, alleen handtekening en wat kruisjes in wat hokjes. Hopelijk is het genoeg 😂, en anders ga ik zwemmen. Kinderen op m'n buik..... Hebben ze hun eigen eiland 😂

  Morgen kom ik naar 31 weken :)

 • Meijtje

  Ow heerlijk! Hier nog 1,5 week te gaan, wat ben je lekker bruin! En wat een mooi buikje!
  Hier kleur ik door de kinderen minder snel. Als ik denk te gaan liggen dan.verzinnen ze wel weer iets waardoor het niet lukt.

  Ben benieuwd of ik nog terug mag straks haha, heb wel die van Ryanair zelf fit to fly bij me daar staat op met hoeveel weken/maanden ik nog mag vliegen. 😂 gaat wat worden als ze me niet meer terug laten 😂

 • _MJ_

  Haha moest wel lachen om 'ze verzinnen wel weer iets'.
  Ik moet wel zeggen dat het echt een verklaring van niks was. Geen stempels of logo's van het bureau van de vk of zoiets. Ik had het zelf wel kunnen maken met Word en een nephandtekening. Gelukkig was dat niet het probleem, maar ze zaten meer met het aantal weken wat onduidelijk was. Die vrouw dacht dat het tot 28 weken was, ook al mag je bij Transavia tot 36 weken zelfs vliegen! Tja en als je niet meer mee mag, zit je daar op zo'n eiland! 😜 Dat wordt met de boot, of zwemmen 🤣

  Kleine was overigens inmiddels keurig gedraaid toen we woensdag op controle gingen. Die voeten gaan ook niet meer bij mijn ribben vandaan. Doet (nog) geen pijn gelukkig. Nu 31.1 dus ben naar volgende week opgeschoven, daar is het nog stil!

  Geniet van het weer trouwens, hier heeft het vooral geregend afgelopen dagen.

 • Sparkle123

  30 weken alweer!! T komt al hard dichterbij....! Kunnen nu af gaan tellen!
  Heerlijk zomerweer en lekker zwemmen, helpen wel om lekker te relaxen, even niet zoveel in t huishouden en tot rust komen.

 • _MJ_

  30 weken!!

 • Samm06

  Zo leuk die slaapproblemen tijdens je zwangerschap! #not weer klaarwakker in bed na een uurtje te hebben geslapen, hoogst waarschijnlijk dat ik nu helemaal niet meer slaap tot ik me bed uit moet voor een lange dag werken. Daarna snel doorvliegen naar de verloskundige want vanavond hebben we de groeiecho staan van onze kleine man en de placenta lokalisatie. Spannend!

 • cbakx

  Oh die nachten beginnen mij ook echt op te breken! vooral als je inderdaad daarna moet gaan werken pffffffff .. tijd voor ons verlof! haha

 • samm06

  haha echt hoog tijd voor verlof!

 • Frederiek83

  Afgelopen week lekker vrij geweest dus van alles in huis kunnen doen. Had eigenlijk wel eerder moeten beginnen want merk dat m'n lichaam niet alles meer aan kan. Vaak harde buiken en snel vermoeid. Maar gelukkig is het meeste nu gedaan. Kamer van Carlijn en Rens hebben we ook beetje opgeknapt dus die zijn ook weer blij. Nu nog ledikant en box in elkaar zetten, alle kleertjes wassen en de kinderwagen uitsoppen. Dat kan mooi tijdens m'n verlof. Dan ook maar even bekijken wat er nog gekocht moet worden. Jullie allemaal al klaar? Nog 5 weken werken en dan verlof! Kijk er erg naar uit.

 • Sparkle123

  Ben ook nog niet echt begonnen, ben een keer door de doos met babykleertjes gegaan en jongens/meisjes apart gedaan. Mn dochtertje is naar haar nieuwe kamer verhuisd, maar de babykamer zelf nog niet veel aan gedaan. Wordt er bij iedere baby iets makkelijker in merk ik ;-)

 • Frederiek83

  Ik ben inmiddels ruim 34 weken en ben nog geen steek opgeschoten

 • Sparkle123

  Oepsie... Nouja als de baby maar een plekje heeft...na de bevalling maak ik me lang zo druk niet meer 😉

 • Sal03

  Heb eindelijk de kamer helemaal geverfd! Nu alles inrichten en checken of alles compleet is. T is meisje 3, dus het meeste heb ik in huis.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van woensdag 25 oktober 2017 tot en met dinsdag 31 oktober 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen