Volg ons overal!
Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (694)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • ziggie

  Hoi, net terug van de gyn. Alles loopt perfect op schema voor onze kleine man. Hij weegt al 1kg622.
  spijtig dat de 3D niet goed gelukt is. Hij hield de hele tijd zijn handje voor't gezicht.

  Kamertje is ook al klaar. Geboortelijst, doopsuiker, en kaartjes ook. Kan voorlopig met een gerust hart beginnen aftellen naar december

 • Sjoemie

  Hier ook 30 weken en 3 dagen. Mijn 4e kindje en tevens ook de laatste. Wij wilden heel graag samen nog 1 kindje, de andere 3 komen uit mijn eerste huwelijk. Oudste is al 18 dan 1 van 15 en jongste wordt 14 jaar. Zal wel weer even wennen zijn als de baby er is. Alle kinderen reuze benieuwd en vinden het spannend.

  Wel voelt deze zwangerschap een stuk zwaarder aan. Manlief is ook op uitzending (Defensie) en komt pas 7-12-2017 weer thuis. Het niet kunnen leunen op je partner valt me soms zwaar. Is er nog iemand die dit herkend of heeft meegemaakt?

 • MaMa_2014!

  Oooh 30 weken alweer. Wat gaat het toch razend snel!! Merk dat ik veel meer wil doen dan dat ik kan en echt moe ben!

  Donderdag een liggings placenta echo en hoor ik waarschijnlijk de uitslag van mijn bloed onderzoek resus. Deze week waarschijnlijk de kast plaatsen en de stickers op de muur en dan is het zo goed als klaar.... zo leuk allemaal

  Hoe gaat het met jullie?
  Moeten jullie nog veel doen of is het al klaar???

 • Xkelly

  Week 30
  Wow gewoon 10 weekjes. Gaat heel vlug maar het word ook steed zwaarder. Veel last van maagzuur. Gelukkig ligt de kleine meid niet meer dwars. Hopelijk blijft dat ook zo!

 • MaMa_2014!

  Fijn dat ze al gedraaid is en hopelijk blijft dat zo. Ik heb ook weer een dwarsligger... en verwacht pas dat ze last minute gaat draaien net als de eerste.

 • Xkelly

  hopelijk draait ze zich dan! Ja meisjes altijd toch een beetje dwars doen haha. Ben benieuwd

 • MaMa_2014!

  Hahah de eerste is nu 3 en nog steeds dwars. Houd je lekker bezig! Hahah! Ja komt wel goed ze zal wel draaien heb daar alle vertrouwen in hebben nog wel wat weken de tijd! Eerste ook met 37 weken gedraaid net voordat de vk het zou gaan proberen!

 • Ziggie

  Moeilijk te geloven, week 30 al, nog maar 10 te gaan. Het aftellen kan beginnen. Maandag heb ik echo, hopelijk krijg ik hem ook in 3D te zien.

 • Maresa

  Hoi dames, week 31 alweer, het vliegt om!
  Ik ben gister bij de vk geweest en het was duidelijk dat mn kleine meisje al netjes met dr hoofdje naar beneden ligt, en al flink is ingedaald, nu heeft dit verder geen effect of ze eerder zou komen maar ik heb gewoon heel erg het gevoel dat ze toch iets eerder komt.. Wanneer zetten jullie de vluchtkoffer klaar?! Ik wil niet overdreven vroeg zijn maar iets spookt er altijd in mn hoofd rond dat ik beter alvast wat spulletjes bij elkaar kan pakken.. manlief gaat ook einde deze maand de box op zn plek zetten (kunnen de hondjes er ook vast aan wennen)
  Groetjess

 • pinkelotje86
  Vandaag een groeiecho gehad. Kleine meid ligt heel netjes op schema. Ze wordt nu geschat op 1545 gr
 • Kimsche

  Oh netjes! Ons manneke werd vandaag ook geschat op 1600gr! En wat een leuke foto!

 • bree

  Mooie echo foto

 • bree

  Jeetje week 30!! Ik hou de kleine man al bijna 3 weken binnen met gebroken vliezen. Het hartfilmpje was vanmorgen niet helemaal goed. Veel dipjes dus weet niet hoelang het nog goed gaat maar dat wachten we af.

 • pinkelotje86

  Hi Bree, hoe gaat het nu met je?

 • bree

  Hoi het mannetje zit er nog. Ctg van vanavond was goed. Heel misschien kan ik naar huis in de thuismonitoring maar dat kan alleen als ik geen bloed meer verlies. En dat is nog steeds het geval.

 • pinkelotje86

  Wat fijn dat het mannetje het zo goed doet!

 • Kimsche

  Oh thuis zou wel fijn zijn! Ik duim voor je dat bloedverlies snel stopt!

 • bree

  Helaas is het bloedverlies nu weer toegenomen. Dus ik word nu goed in de gaten gehouden. Buik is ook wat onrustig.

 • ingingie

  O, wat balen . Hoopte ook zo voor jou dat je naar huis mocht. Hou je taai, sterkte

 • Mommy_T

  Jeetje wat spannend voor je allemaal. En wat vervelend dat je al die tijd in het ziekenhuis ligt. Sterkte en iedere dag is er een!!

 • tweede83

  Hopen dat de kleine nog wat langer wil blijven zitten! Fijn dat het tot zover wel gelukt is. Al gaat het best moeizaam. Elke dag en elke week is er dan weer 1 en daar moeten we dan maar dankbaar voor zijn. Denk aan je en hou je taai..

 • pinkelotje86

  Hou je het zelf ook nog een beetje vol? Genoeg afleiding enzo?
  Lijken me wel lange dagen voor jou!

 • bree

  Het is verschrikkelijk en de dagen duren lang maar het ergste is het wachten op het moment dat het misgaat.

 • pinkelotje86

  Helemaal als die ctg niet goed is.. hoelang willen ze dan nog wachten? Sterkte meis! En goed naar je gevoel luisteren hoor! 30 weken is miss vroeg, maar moet prima kunnen toch?

 • bree

  Gisteren was de ctg niet goed. Heb er uiteindelijk 2.5 uur aangelegen en toen was hij goed. Anders grijpen ze snel in hoor. Alles is al geregeld voor de keizersnede. Ik heb dus ook een placenta previa. Hij ligt voor de uitgang en is lastiger los te krijgen. Ik krijg dus heel waarschijnlijk na de keizersnede een bloedtransfusie. Er is dmv een MRI scan gezien dat de baarmoeder er gelukkig niet uit hoeft.

 • pinkelotje86

  Pff.. heftig. Je hebt wat te verduren zeg! Sterkte nog!

 • Kimsche

  Oh wat fijn om te horen dat hij er nog niet is! Iedere dag langer is er een he? Zal duimen dat hij toch nog eventjes kan blijven zitten.. dikke knuffel!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van woensdag 20 december 2017 tot en met dinsdag 26 december 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen