30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je 31e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram< Week 29Week 31 >

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Als je zwanger bent, is tillen niet altijd verstandig. Je boodschappen bestellen op ah.nl kan een uitkomst bieden. Alles wordt bezorgd tot in de keuken, dan hoef jij niet te sjouwen. Dat is handig!

< Week 29Week 31 >


Reacties (252)  Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende • Nadia36

  In week 30 aangekomen! :) Vind ik toch weer een mijlpaal. De bevalling komt nu snel dichterbij dus nu echt aan de gang om alles op tijd klaar te krijgen. Het klinkt veel 10 weken maar weet uit ervaring dat die heel snel gaan ;)

 • Krullenbol86

  Hallo week 30! Wat vliegt de tijd zeg! Nog 2 weekjes werken en dan begint mijn verlof. Kan niet wachten. Ben er wel erg aan toe want met een bijna 4 jarige rondlopen is het toch wel redelijk zwaar!!

 • Waldpiek

  Yessss! Dertig weken, het schiet lekker op Vanavond hout halen en beginnen de babykamer te isoleren.

 • Meid85

  Hier gaat goed! Lkker actief in de buik, beter als amper voelen..
  Zijn ff thuus van vakantie.. Te koud whaha geen zin om kou te vatten en nat te worden dus maar ff 2nachten thuis, direct ff wassen ;)
  Nu toch echt hopen op mooi weer.. Tot aan bevalling!

 • anpenewi

  Hier was t afgelopen nacht 3 grad dat noemen we zomer ;-) zijn jullie dicht bij huis op vakantie? Hoop voor jullie dat t nog ff mooi weer wordt :-)

 • -Ano-

  Denk dat de baby is ingedaald of aan het indalen is. Heb zo'n beurs gevoel vanonder alsof alles bont en blauw staat. Is ook echt onaangenaam en soms pijnlijk om rond te lopen. Ik herken het niet van mijn vorige zwangerschappen, bij mijn zoon had ik volledige bedrust, dus misschien daarmee en mijn dochter lag in stuit, dus die kon niet indalen. Begin deze week lag de baby al met hoofdje naar beneden, maar nog niet ingedaald zei de gyn. Niet dat het voor mij veel uitmaakt, want wordt helaas toch een 3e keizersnede.

 • anpenewi

  Ik voel me ook bont en blauw van onder.. kN soms bijna niet lopen.. maar bij mij nog echt hoog.. ik hoop hij zakt snel een beetje.. dan kan ik eindelijk weer es normaal ademen en bewegen..

 • -Ano-

  Ik kan nog steeds normaal ademen, dus daar kan ik niet naar kijken. Gelukkig voelt het deze morgen al iets minder pijnlijk.

 • anpenewi

  Jaaaaa vandaag alweer 30week... wat gaat de tijd snel zeg.. en we hebben nog steeds niet DE naam voor onze kleine man.. en ik wordt er al aardig geirriteerd van ;-) hoe gaat het met de rest hier in week 30??

 • -Ano-

  De tijd gaat supersnel vind ik. Over minder dan 10wkn hebben wij ons kleintje al in onze armen (krijg 3e geplande keizersnede, dus gyn laat me niet overtijd gaan). Bij ons liggen de namen voor zowel een jongen als een meisje al vast aangezien we niet weten wat het geslacht is. We zijn eindelijk aan de eerste voorbereidingen begonnen. Wij zijn deze week begonnen met de kamer van onze dochter te veranderen. Ze slaapt nu een week in het grote bed (gaat supergoed trouwens) en dan kunnen we het kleine bed voor de baby op onze kamer zetten. Haar kast is helemaal uitgeruimd en al de bedbekleding, boxbekleding, doekjes, lakentjes,... voor de baby zijn we nu bezig aan het wassen (lag nog allemaal in haar kast). Volgend weekend hoop ik onze kamer te kunnen opruimen (staat vol dozen door onze verbouwingen, dus die moeten een andere plaats krijgen) en dan kan het babybedje in onze kamer gezet worden. En we hebben deze week de eerste pampers gekocht, was aanbieding in de Colruyt. Onze eerste aankoop voor de baby (met al 2 kinderen in huis, hebben we alles al). We proberen ieder weekend iets te doen voor de baby, want aangezien ik rust moet houden, moet dat in kleine stukjes gebeuren samen met mijn man.

 • anpenewi

  Ik heb de babykamer al klaar.. heb namelijk mn dochter beloofd haar kamer ook te verfen dus daar ben ik nu lekker bezig.. en wil in augustus daarmee klaar zijn zodat ik dan lekker kan gaan kopen en wassen ;-) ik heb 1 dochter en nu zwanger van een zoon dus ik mag lekker veel nieuw kopen :-)

 • -Ano-

  Bij onze dochter wisten we pas bij de geboorte met zekerheid dat het een meisje. Dus dan pas meisjeskleren kunnen kopen, want we hadden al een zoon. Nu hebben we beide al, dus we hebben nu ook alles al in huis. Al zal er na de geboorte af en toe ook wel iets nieuws gekocht worden.

 • 2debeebje

  Het gaat snel. Sinds zaterdag alweer 30weken. Nooit gedacht da we het toch nog zo zouden halen.. Kleine man werd vandaag geschat op 1k240... da maagzuur e!!

 • s1988

  En daar lig je dan in de ziekenhuis al aantal dagen last van de buik en bij het naar bed gaan ineens bloed hup opa en oma bellen en opweg naar de ziekenhuis ... klein klein meisje blijf maar mooi zitten

 • irenedee

  Jee dat was wel schrikken. Hoe is het nu? Nog bloedverlies? We hopen natuurlijk allemaal dat ze langer in goede gezondheid mag blijven zitten xxx

 • Merel_84

  Jemig, dat is schrikken!! Hopelijk alles goed na controle en blijft ze nog even zitten, sterkte!

 • s1988

  woow kan het niet geloven alweer 30 weken nog maar 8 weekjes te gaan gaat nu wel heel hard allemaal ... begint nu toch wel zwaarder te worden de zwangerschap...en ben inmens groot aan het worden ben veel moe en lopen gaat ook steeds moeilijker en behoorlijk snel buiten adem ... nog even volhouden


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende