Naar de reacties

30 Weken zwanger

Week 30 begint bij zwangerschapsdag 210 en loopt tot dag 217.Het is je eenendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 38 centimeter
Gewicht van je baby: 1300 gram

Het kindje is nu bijna helemaal klaar. Hij zal zich echter nog niet zelf warm kunnen houden, mocht hij nu geboren worden. Ook heeft hij nog niet genoeg weerstand.


De donshaartjes op het lichaam van de baby beginnen nu los te laten, en verdwijnen in het vruchtwater. Omdat je kindje regelmatig van het vruchtwater drinkt, komen deze haartjes ook in zijn darmpjes terecht. Dit is niet erg, en zelfs goed, want zo worden die ook meteen getraind.

De kans is vrij groot dat je kindje al met het hoofdje naar beneden ligt. Als dit niet het geval is, maak je er dan niet te druk om. De baby heeft nog minstens 2 weken de ruimte om te draaien.

Meestal wordt er rond deze tijd weer bloed bij je afgenomen door de verloskundige of gynaecoloog. Er wordt dan gecontroleerd of je bloed antistoffen aanmaakt tegen het bloed van de baby. Dit is mogelijk als jij een negatieve resusfactor hebt, en je kindje resus positief is. De baby kan bloedarmoede krijgen als de antistoffen via de navelstreng bij hem terecht komen. Je kunt eventueel een prik krijgen om te voorkomen dat er meer antistoffen worden aangemaakt. Gelukkig komt dit erg weinig voor.

Reageer in `30 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1329)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Yune

  Hoi week 30. Vandaag weer naar de gyn voor een groeiecho, dus ben benieuwd.

 • SandraJ

  Alles in orde? Ik heb dinsdag de groeiecho 🥰🥰🥰

 • Yune

  Ja, het buikje zit net boven de curve, en het hoofdje netjes op curve

 • Sterremama

  30 weken vandaag
  Zo fijn te weten dat ik de laatste 1p weken inga
  (ze laten me max lopen tot 39w5). Ovr 4w bereiken we de termijn waarop men vorig kindje is overleden. De komende weken zijn dan, voor mij, ook zenuwslopend.

 • Arzu87

  ik heb een tweeling in me buik.Ze zijn samen zo bezig heel beneden in me buik. Straks 30 wekencontrole ben echt benieuwd wat ze daar beneden aan het frummelen zijn.

 • Sterremama

  Hoe was de contrôle ?

 • Arzu87

  een van de kinderen was toch in de stuitligging.Ik mag tot 36 weken en dan wordt ik ingeleid. dus is echt spannend aan het worden.Ik hoop voor je dat je een gezonde baby in je armen heb over een paar weekjes nog. wist niet dat je eentje zo laat in je zwangerschap had verloren veel sterkte hiermee

 • Sterremama

  Wauw 36wk! Das is plots heel erg dichtbij he!
  Ja helaas wel. Maar er was niets genetisch dus we hebben goede kansen dat deze keer alles goedkomt. We hebben wel al een gezonde dochter van 3.5j dus we weten wel dat het mogelijk is. Al blijft de schrik wel.

 • Bigbuik

  30 weken vandaag. Ik vind het wel een dingetje. Het gaat hard nu.

 • Siema84

  30 weken 💙💙🙏

 • DjR

  Week 30 ,echt een mijlpaal, nu al zin haar te ontmoeten 😚😚@nogevengeduldhebben🥰

 • MargieC
  30 weken en 2 dagen op zondag (gisteren). Na een sneltrein bevalling binnen 3 uur (van start tot laatste hechting) nu de trotse ouders van 2 super kleine super sterke meiden. Mama moet nog haar gedachte op een rij krijgen, en kan de slaap niet vatten (2 uur maandag s ochtends/ eigenlijk nog nacht), maar super trots op mijn kanjers. Succes nog aan alle moeders-to-be die hopelijk nog een paar weken wachten tot dit wonderlijk moment daar is! Ons nieuwe avontuur begint iets eerder dan verwacht. ♡
 • Arzu87

  wauw ik verwacht ook ern tweeking ben nu 29.3 gisteren met spoed naar het ziekenhuis maar aangekomen had ik al.weinig pijn. had jij eerder al sympoten op vroeggeboorte?? bij mijn liggen ze wel beide nu met hoofd omlaag dus ben benieuwd .. gefeliciteerd met dd tweeling nu ik nog hoop op 2 gezonde meisjes ..

 • MargieC

  Bij mij kwam de eerste wee als donderslag bij heldere hemel. Wel 2 dagen daarvoor in het ziekenhuis geweest omdat ik 1 wat minder voelde, maar toen was alles in orde (ze lag alleen naar binnen gedraaid). Ze lagen bij mij alle 2 met hoofdje naar beneden, en zijn volledig natuurlijk ter wereld gekomen. Gezien de snelheid was de longrijping geen optie, en ook bevalling remmen of pijstilling geen optie. Maar nu 10 dagen verder doen de meiden het heel goed, en we nemen het 1 dag per keer.

 • Arzu87

  goed om te horen. ik heb longrijping vorige week gekregen via een prik. Ik had opeens een verkorte baarmoderhals(cervixslijm) na 2 dagen weer gekeken bleek het wel oke te zijn. Wel goed om te horen dat je meiden het goed doen. Het was echt schrikken voor ons was het nog 27 weken en kans op een vroeggeboorte maar zondag ben ik 30 weken dus ik hoop wel dat ze nog veilig binnen blijven. nog een vraagje met hoeveel kg zijn ze geboren en lengte?? Ik hoop voor jullie dat jullie straks lekker hersteld met de meiden thuis mogen zijn.

 • MargieC

  Hey, ik lees je berichtje net. Hopelijk ben je nog steeds zwanger 😊 onze meiden waren nagenoege gelijk in grootte en gewicht, iets wat bij tweelingen ook wel anders kan zijn. Daarnaast waren (en zijn) onze meiden best flink voor hun termijn. Bij geboorte woog de oudste 1605 en de 2e 1485 gram, en ze waren respectievelijk 40 en 39cm. Inmiddels zijn ze allebei 45cm en wegen 2,4 en 2,2 kg 😊 vandaag zijn ze 34+4 (tot week 40 blijven ze in zwangerschapsweken tellen). Morgen zijn ze 1 maand oud 🎂

 • Arzu87

  ja ik ben nog steeds zwanger . Ik ben nu 32.2 weken. die van mij wegen nu 2000 gram de een en de ander 1800 gram. ik heb een inleidingafspraak gekregen als ze zichzelf niet melden dan wordt ik 17 maart opgenomen met 36.2 weken.

 • Serena-a-a

  Gefeliciteerd... Dat was zeker even schrikken 😱. Fijn dat het goed met ze gaat. Geniet van je mooie meisjes 🥰

 • Eennieuwleven

  Wauw!
  Van harte proficiat met jullie 2 meisjes.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 30

De bevaldatum van leden die 30 zwanger zijn is van woensdag, 29 april 2020 tot en met dinsdag, 5 mei 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50