Naar de reacties

24 Weken zwanger

Week 24 begint bij zwangerschapsdag 168 en loopt tot dag 175.Het is je vijfentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 32 centimeter
Gewicht van je baby: 560 gram

Het einde van het tweede trimester is in zicht. Je hebt bijna twee derde van je zwangerschap achter de rug, en je bent waarschijnlijk al aan het aftellen.

De baby is vanaf de buitenkant een stuk duidelijker te voelen, omdat hij al best groot en sterk is geworden. omdat deze een reactie kan krijgen op zijn stem of als bij het wrijven van de handen over de buik.

Je kindje is bedekt met heel fijne haartjes, lanugo. Zijn kwetsbare huid wordt beschermd door een waslaagje. Dit noemen we 'vernix'. Deze was kan tijdens de geboorte nog aanwezig zijn op het huidje van de baby, maar wordt al snel geabsorbeerd. Meestal is het alleen nog te zien bij kindjes die wat eerder geboren worden. Baby's die ruim na de 40e week worden geboren, zijn vaak al helemaal 'schoon'.

Het gehoor van de baby is volledig ontwikkeld. Je kindje kan reageren op bepaalde gebeurtenissen die in jouw omgeving gebeuren, zoals ruzies of harde geluiden. Het kindje hoeft niet te schrikken van invloeden van buitenaf, maar reageert wel op jouw reacties. Probeer situaties die stress kunnen veroorzaken te vermijden, omdat baby's hier erg onrustig van kunnen worden. Dit kan na de geboorte ook nog merkbaar zijn, omdat je baby dan bijvoorbeeld veel kan huilen.

De baby heeft nu ook een slaap- en waakritme. Dat betekent dat hij op bepaalde tijden slaapt en wakker is. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan jouw eigen ritme. Vaak zul je zien dat het juist andersom is. Als jij druk bezig bent, wordt de baby als het ware in slaap gewiegd. Zit je net lekker rustig op de bank, of lig je in bed, dan zul je zien dat de baby juist tekeer gaat!Het grootste gedeelte van de dag slaapt hij, zo'n 16 tot 20 uur. Dit heeft hij nodig om hard te kunnen groeien. De organen zijn goed ontwikkeld, alleen de longetjes zijn nog niet helemaal klaar. Door het in- en uitademen van vruchtwater zijn de longetjes over een paar weken rijp genoeg om de baby buiten de baarmoeder te kunnen laten overleven.

De ruggengraat van je kindje bestaat uit ongeveer 150 gewrichten en 1000 banden.

De foetus had tot nu toe nog weinig vet en was daarom erg mager. Vanaf deze week begint zich onderhuids vet te vormen. Dit vet heeft je kindje nodig om na de geboorte goed op temperatuur te blijven. Baby's die te vroeg geboren worden, zullen daarom vaak eerst een tijdje in de couveuse verblijven, tot ze een goed gewicht hebben (zo'n 2500 gram) om zelf hun temperatuur te kunnen regelen.
 

Reageer in `24 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1111)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Bambi1989

  De 24 weken alweer aangetikt, ik vind het ontzettend snel gaan! Ons meisje is lekker aanwezig, soms zijn de schopjes al zichtbaar aan de buitenkant 🥰 Wel een voorliggende placenta, dus soms voelt ze ook "ver weg" als ik haar voel.. Ik hoop dat iedereen zich goed voelt, en ook lekker kan genieten!

 • Mom-wow

  Hallo week 24!
  Mijlpaal hoor

  Ik voel me goed op wat hooikoortsklachten/ benauwd zijn na..
  Groeit mooi en ondanks een voorliggende placenta voel ik hem steeds meer.
  Ook heeft papa hem van de week gevoeld!!

 • Pumpkinious

  Wat fijn, al dat goed nieuws!

 • Mom-wow

  Jij ook??

 • Pumpkinious

  Hihi ja hoor
  Begin wel sneller last te krijgen van kwaatjes die ik vorige keer pas na 30 weken had. Komt misschien omdat ik snel terug zwanger ben geworden

 • Mom-wow

  Oh dat had ik bij de 2e ook. Kwam binnen 9 maand na de geboorte van de oudste..
  Goed op jezelf passen en naar je lichaam luisteren!

 • Pumpkinious

  Gelukkig heb ik tijd zat om te rusten in deze periode 🤭

 • N.iekiet

  Ook een voorliggende placenta dus.. hier ook 😂 gisteren voelde ik haar niet echt dus dan maak je je toch meteen weer zorgen maar savonds toen ik rustig lag voelde ik haar direct weer. Je went er zo snel aan dat getrappel 🥰 dit mag wel altijd van mij zo blijven hoor..

  Gisteren papa voor het eerst de kleine gevoeld of al eens eerder ?

 • Mom-wow

  Ja, klopt. Gelukkig voel ik hem inderdaad elke dag wel even.
  Papa heeft hem vrijdag echt voor de eerste keer gevoeld.
  En bij jullie?

 • N.iekiet

  Yesss 24 weken gehaald.. nog nooit zo blij ermee geweest als nu.. hopelijk blijft verder alles goed gaan. Hoe is t met alle andere zwangere dames hier?

 • Mom-wow

  Wat fijn Niekiet!
  Echt een mijlpaal hè
  Geniet er lekker van

 • Pumpkinious

  Oooh dit was echt een belangrijke grens voor jou. Súper blij voor je!! ❤ Hopelijk blijft ze nog lekker 13 weken zitten.

  Hier alles prima. Los van kortademigheid merk ik niet eens dat ik zwanger ben. Verlang wel héél hard naar vakantie, maar dat zal voorlopig niet lukken 😭

 • N.iekiet

  Nee vakantie nog niet nee, ofja ligt eraan hoe je het bedoelt? Op vakantie? Nee dat denk ik ook nog niet, maar lekker thuis genieten is toch wel mogelijk? Zeker met deze temperaturen 🌻 echt heerlijk zo warm!!

 • Pumpkinious

  Ik verlang echt naar het cultuur opsnuiven, aan het strand liggen 🙈
  Misschien had ik dat gevoel minder als we een tuin of balkon hadden...

 • N.iekiet

  Ik kan op je andere berichtje niet reageren dus even zo.. maar ja zeker appartementen zonder tuin of balkon zijn er zeker wel. Maar toch lijkt me dat zo raar om niet even on je eigen privé plekje in de buitenlucht te kunnen zitten..heel bijzonder. Wat zal ik dat gruwelijk missen als ik dat niet heb.. zeker met dit weer...

 • N.iekiet

  Enne aan het strand liggen en vakantie dat zou ik ook wel willen ja.. heerlijk.. lekker niks...eten wat bereid wordt en je zo aan kan schuiven en kan kiezen uit groot assortiment.. heerlijk... maar vooral het niks moeten en doen, en genieten..

 • N.iekiet

  Heb je helemaal geen tuin of balkon? 😱 wat voor soort huis / appartement of iets heb je dan? Ik kan me hier toch niks bij voorstellen en me nieuwsgierigheid is nu wel aangewakkerd hoor 😅

 • Pumpkinious

  Bestaat dat niet in NL? 😂
  Hoe leg ik dat uit? We hebben gewoon ramen rondom. Vooraan zien we de straat en langs achter kijken we uit op andere appartementen

 • sabien2020

  Hehe, volgens mij ging er iets mis bij het inzien van de berichtjes hieronder. Kon alleen maar de oudere berichtjes uit 2019 lezen en nu ik zelf net een reactie achterliet, zie ik ineens alle nieuwere berichtjes er ook weer bij gelukkig! 🙂

 • wishforanewbaby

  Ja, heel vreemd, dat heb ik al een tijdje, dat ik alleen de berichten van 2019 zie..🤔

 • sabien2020

  Whoehoe 24 weekjes vandaag. Hopelijk blijft ze voorlopig nog even zitten, maar bijzonder om te weten dat ze nu levensvatbaar is.
  Verder is ze echt behoorlijk beweeglijk. Al die schopjes en mijn buik die alle kanten op uitplopt steeds. Hebben jullie ook zoveel actie in je buik?

  Met de baby gaat alles goed gelukkig. Alleen mijn bekken. Ooh echt vreselijk. Lopen gaat nu al niet echt gemakkelijk meer en ik lig/zit steeds “vast” op de bank of bed.
  Heb t nog nooit zo erg gehad als tijdens deze zwangerschap. Maar geloof niet dat er veel aan te doen is. 🤷‍♀️ Nog even uitzingen dus.

 • wishforanewbaby

  Ja hoe bijzonder is dat hé, maar net wat je zegt hopelijk blijft, ook hier, ze, nog wel een hele tijd in m’n buik zitten om nog goed te groeien.
  Helaas voel ik niet zo heel veel, omdat de placenta aan de voorkant ligt.
  Vervelend dat je zoveel last hebt! Hopelijk word dit niet veel erger..🍀

 • Bossje

  Ladiieees,

  Hoe gaat het met jullie?
  Zijn de kamer al bijna klaar en voelen jullie de kleine al goed?🤷🏼‍♀️
  En hoe gaat het met de kilo’s?😅

  Ik geniet er volop van dat ik ons kleine meisje sinds 3 weken voel en dat m’n partner haar ook al een keer heeft gevoelt 🥰

  De kamer krijgt steeds meer vorm ookal we voor sommige dingen echt naar de winkel moeten (gordijn, kleed, schommelstoel), dus daar moeten we nog even mee wachten.
  We hebben er zoveel zin in😍!

 • mamazonderbaby

  Hier alles goed! Al heel wat weken niet meer misselijk en niet meer gespuugd 🎉🎉🎉
  Druk bezig met de kamer maar inderdaad lastig om alles te bestellen in deze tijd. Wij moeten alleen de babyfoon nog en dan is alles binnen/besteld 😁 Sinds 2 weken voel ik de tweeling duidelijk, wat een heerlijk gevoel is dat zeg 🥰🥰

 • Kayl1988

  Hoi dames ,
  Aangekomen in week 24
  Kleine voel ik gelukkig goed bewegen.
  Aankomende vrijdag heb ik afspraak in zh dat gaat tot nu toe nog wel door , had even gebeld want ik weet het ook allemaal niet vanwege de corona.
  Waarschijnlijk krijg ik dan te horen wanneer mijn keizersnede gepland staat. De kinkhoest prik heb ik nog niet kunnen halen hoop vlg week .
  Hoop dat alles goed gaat met iedereen en iedereen gezond mag blijven .
  Ik heb het er wel moeilijk mee zo thuis en wat er allemaal te wachten staat beangstigend vind ik . Gelukkig wel deze week de kinderwagen besteld en de babykamer geverft wachten nog op de meubels . Mis mijn ouders ook heel erg we facetimen wel maar toch is het wel anders dan gezellig op visite koffie drinken of samen met mijn moeder te gaan winkelen. Hoop dat alles goedkomt het breekt mij te zien hoeveel mensen er wel niet dood gaan en nog jong ook , hopelijk is deze nachtmerrie gauw voorbij. Voelen jullie de kleintjes ook zo bewegen bij mij is het echt heel erg laag in de buik misschien omdat mijn placenta ook voor ligt maar wat fijn dat het teken van leven er is ❤ die bewegingen in de buik .

 • Esther260720

  Fijn dat je afspraak doorgaat in het ziekenhuis! Ik heb de kinkhoestprik gister gehaald, gelukkig gaan dat soort dingen wel door. Voel je je verder goed? Ik voel de baby af en toe, maar nog niet super vaak. Ik voel het ook onderin mijn buik en ik heb ook een voorliggende placenta.

  Leuk dat jullie de kinderwagen hebben besteld, welke is het geworden?

  Laten we hopen dat we inderdaad snel onze dierbaren weer kunnen bezoeken, ik mis iedereen ook echt erg. Hopelijk is in juli alles weer 'normaal'.

 • Kayl1988

  Ja dat heb ik ook onderin de buik , mijn placenta ligt ook voor overdag is hij nu wat rustiger in de buik, maar snachts pfff haha!
  Wij hebben op mamaloes een kinderwagen besteld eerder zou ik gaan kijken maar ik kan niet wachten en vond deze wel heel mooi kangeroo 3 in 1 grijs met bruin leer, wacht er alleen nu op net zoals ik nog wacht op de meubels en cosleeper en muziek mobiel en de box , allemaal vertraging helaas. Ja tot nu toe heb ik nog geen bericht gehad van het ziekenhuis dat het niet doorgaat, hoop nog stiekem dat ik de kleine nog even kan zien maar dat denk ik niet. Ik voel me verder goed alleen erg last van maagzuur terwijl ik wel oplet met vet eten enzo , heb wel rennie de rode dat mocht van de arts.
  Voel jij je ook verder goed?
  Had gisteren echt even een dip moment dat wel de hormonen en alles werd even te veel echt zo dramatische huilbui haha.

 • mcvr
  Hoe zien jullie buikjes er nu uit? Foto’s? 😃 Ik zit nu op 24w6d. Af en toe steekt hij flink uit als hij op een bepaalde manier ligt. 😄
 • baby4-2020

  Mooie buik😊

 • mcvr

  Dank je 😊 Hoe gaat het met jou? Komen er nu al wel kanshebbers voorbij qua namen? 😉

 • baby4-2020

  Haha ja ik heb wel een mooie naam gevonden, maar m'n man moet er nog even aan wennen😁 hopelijk gaat hij het ook mooi vinden! Verder gaat het wel goed! Druk thuis, en nog steeds wel snel pijn in mn bekken maar het is te doen! En we genieten heerlijk van het mooie weer🌞

 • mcvr

  😄 Dat had mijn man ook in het begin, maar wel om legitieme reden: zijn neef heeft dezelfde naam. Echter: we zien die maar 1 keer per jaar...

  De weken vliegen wel voorbij door de drukte he?! 🙈 Dat mooie weer is wel echt een ‘cadeautje’. 🥰

 • baby4-2020

  Ja de weken vliegen echt voorbij! Vrijdag al weer 25 weken

 • Esther260720

  Mooie buik 🤰🤗

 • mcvr

  Dank je 😊 Hoe ziet jouw buikje eruit? Soms heb ik het gevoel al zoveel verder te zijn, het kan best ‘zwaar’ voelen, vooral na het eten. 🙈


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 24

De bevaldatum van leden die 24 zwanger zijn is van maandag, 21 september 2020 tot en met zondag, 27 september 2020.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50