Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
38

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 38 begint bij dag 266 en loopt tot dag 273.
Het is je 39e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 48 centimeter
Gewicht van je baby: 3200 gram

Je baby kan er deze week genoeg van hebben, en besluit misschien om geboren te worden. De meeste baby's worden tussen de 38e en 42e week geboren. Het kindje is voldragen en groeit niet veel meer. Alles wat er nu nog bijkomt (zo'n 20 tot 30 gram per dag) is een reservevoorraadje voor kort na de bevalling.

Baby's vallen na de geboorte altijd wat af, dus het is goed om nog wat aan te komen. Ze moeten immers wennen aan hun nieuwe omgeving, en aan borst- of flesvoeding. Na gemiddeld 2 weken zit de baby weer op het geboortegewicht.

Jij bent nu echt bezig met de laatste loodjes. Veel vrouwen krijgen zo tegen het einde van de zwangerschap last van hun rug. Omdat je buik zo groot en zwaar wordt, leun je meer achterover, en dat is te voelen in je rug! Probeer daarom nog zo weinig mogelijk te tillen.

Gewichtstoename

Gemiddeld komt een vrouw tijdens haar zwangerschap zo'n 12 kilo aan. Maak je geen zorgen als jij maar 5 of misschien wel 25 kilo aankomt, bijna alles is normaal.
Hier zie je een overzichtje van waar die kilo's nu vandaan komen:
 • Baby: 3200 tot 3500 gram
 • Extra vocht: 2000 gram
 • Extra vet: 2000 gram
 • Extra bloed: 1500 gram
 • Baarmoeder: 1000 gram
 • Vruchtwater: 800 gram
 • Placenta en vliezen: 750 gram
 • Je borsten: 400 gram zwaarder dan voor de zwangerschap


Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Babydee (16.8 uur geleden)
38 weken vandaag! En ook hier sinds vrijdag wat rommeltjes. Voel me anders...huil veel en ben onrustig. Heb ook veel druk vanonder en af en toe een zwaar gevoel. Ook veel en snel harde buiken. Echt voorweeën of echt krampge pijn nog niet gevoeld . Wel spannend deze weken hoor. Het kan nu gebeuren maar ook pas over 3 weken!!! Heb verder alles aan kant en doe alleen nog de was en wat licht huishouderlijk onderhoud.


lilitjed (1.1 dagen geleden)
Hier is het ook flink aan het rommelen geweest. vrijdag op zaterdag nacht krampen in mijn buik en rugpijn. maar het werd niet regelmatig en ook niet erger. de hele zaterdag zo een rot gevoel in mijn rug gehad. 2 keer een douche genomen om te verlichten. maar vandaag leek er niks meer aan de hand. heb het halve huis maar gepoetst. misschien toch wel beter dat het niet doorzette morgen super mooi weer kan ik nog effe met mijn 22 maanden oude dochter op stap. Ik ga denk ik naar het strand. moet met de trein dus hoop niet dat op het strand de weeen beginnen en er dan ineens geen treinen meer rijden. hoewel er in de buurt van zandvoort vast ook wel een ziekenhuis is....


sunshine007 (1.2 dagen geleden)
gister vanaf 17 uur rugweeen, begonnen om de 10 minuten uiteindelijk om uur of 21 om de 4-5 minuten. uiteindelijk om 23 uur vk gebeld en die kwam langs. resultaat ...... 1cm!!!! en dat bij een 3e zwangerschap!!! uiteindelijk vanmorgen vroeg was alles weggezakt en had ik nergens geen last meer van :,(


Hydro (1.2 dagen geleden)
@cvrtje - “Nu 38+2 en behoorlijke indalin...„
Ik zit er absoluut klaar voor, maar waarschijnlijk ga ik weer overtijd; zit in de familie.. Ik doe nog alles; veel gesjouw met mijn zoontje van bijna twee. Bukken om op te ruimen is echt killing, maar ik ontkom er niet aan helaas. Ik ga ook nog zelf weg met de auto, alleen niet te ver; ik blijf hier in het dorp. En morgen met de hitte kan ik mijn zoontje de hele dag naar opa en oma brengen; waarschijnlijk ga ik dan achterstallig huishouden doen haha, maar vooral proberen te relaxen! Mijn peutertje is trouwens heel lief; niet wakker voor 9 uur en in de middag nog twee uurtjes op bed; scheelt heel veel!

cvrtje (1.2 dagen geleden)
@inge25 @mamavandraakje
Ja in principe doe ik ook alles nog maar dan drie keer zo langzaam haha. Vandaag ook alle ramen gezeemd, alles afgestoft, was bijgewerkt etc. Alleen ergens heen gaan zoals de stad in doe ik niet meer. Auto rijden ook niet te ver weg inderdaad. Wel behoorlijk last van mn rug en moet om de zoveel meter echt zitten. Misschien moet ik er ook minder op gaan Letten anders gaat de tijd wel erg langzaam :-)Enna84 (1.2 dagen geleden)
@hydro - “@Enna84 - “Hoi allemaal mome...„
Ja af en toe herkende ik de voorweeen ook. Maar het is nu al wat langer wat zich afspeelt en zo lang het ik nooit bij de eerste gehad. ..Enna84 (1.2 dagen geleden)
@Inge25 - “@Enna84 - “Hoi allemaal mome...„
Dank voor je reactie... het is niet fijn om deze klachten te hebben. Erg spannend wel. Wanneer zal het echt doorzetten...Al een week moet ik elke dag flink naar toilet. Volgens mij kan ik nu eten wat ik wil, het slaat nu weinig extra`s op.... ;-) voor jou niet fijn om zo ziek te zijn. Sterkte.. We wachten verder af!Inge25 (1.2 dagen geleden)
@cvrtje - “Nu 38+2 en behoorlijke indalin...„
Afgelopen week moest ik verplicht met m`n voet hoog, was ontstoken.. Ik vond het vreselijk.. Je kunt beter bezig blijven. Kan me herinneren dat m`n lijf de vorige x enorm zwaar aanvoelde en ik gewoon niet meer vooruit kon en ook weinig deed. Het herstel duurde daarna ook lang.. Nu heb ik een peuter en moet ik wel doorgaan, merk dat ik veel soepeler ben. Ren gewoon achter hem aan als het nodig is..
Ik rijd nog auto, doe boodschappen, stofzuig, verzorg m`n kereltje, was, strijk, kook.. M`n man lost me hierin af! Hij doet de kleine `s avonds vaak in bad/ douche ed.. Als hij thuis is, dan neemt hij het over.
Als je enigszins kunt zou ik je adviseren om gewoon zoveel mogelijk te blijven doen, is voor je herstel straks ook beter.Inge25 (1.2 dagen geleden)
@Enna84 - “Hoi allemaal momenteel 38wk en...„
Heb ik ook.. Veel druk, menstruatie-achtige krampen, soms icm harde buiken.. Ik heb veel oefenweeen op het moment, is telkens weer afwachten of het doorzet. Tot nu toe telkens weer weggegaan..
Afgelopen weekend heeft m`n lichaam zichzelf opgeruimd, als jullie begrijpen wat ik bedoel vandaag voelde ik me er echt niet lekker door. De rest van het gezin heeft het niet, dus is echt iets van mijn lijf.. Was voor vorige bevalling ook, maarja zegt helemaal niks...Mamavandraakje (1.3 dagen geleden)
@cvrtje - “Nu 38+2 en behoorlijke indalin...„
Ik doe nog gewoon alles hoor, kan eigenlijk nog 3 weken duren hé. Rij nog auto, maar niet te ver meer en liefst niet alleen. Fiets zelfs nog... Zolang gyn niet zegt van dit of dat mag niet meer of zolang ik niet het gevoel heb dat ik het echt niet meer aan kan doe ik gewoon door, kleine komt als zij dat wil, niet omdat ik iets wel of niet doe (denk ik dan).cvrtje (1.3 dagen geleden)
Nu 38+2 en behoorlijke indalingsweeen gehad. Zitten jullie er ook zo op te wachten of doen jullie wel de alledaagse dingetjes? En
rijden jullie nog auto?


hydro (1.3 dagen geleden)
@Enna84 - “Hoi allemaal momenteel 38wk en...„
Ja heb ik ook hoor; veel druk vanonder en een zwaar gevoel / steken, menstruatie achtige pijn en toch ook wel voorweeën gehad vandaag; ik dacht in ieder geval: `ohja zo voelden weeën aan inderdaad, niet fijn` nu alles weer rustig dus het zegt allemaal nog niets...Enna84 (1.4 dagen geleden)
Hoi allemaal momenteel 38wk en 4 dagen. Vannacht wakker van een zeurende onderbuik. Zo`n ongesteldheids gevoel wat continu aanwezig is. Nu is dit gevoel zeer licht aanwezig. Wat kan dit zijn? Begin bevalling? Hebben er nog meer mensen ook dezelfde klac hen?


maris1988 (2.4 dagen geleden)
@rotik - “Hallo allemaal, afgelopen dond...„
Gefeliciteerd wat een mooie naam! Geniet er van wij hebben aankomende week de geplande keizersnee... AftellenHydro (2.4 dagen geleden)
@rotik - “Hallo allemaal, afgelopen dond...„
Proficiat met de grote kleine!Inge25 (2.4 dagen geleden)
@rotik - “Hallo allemaal, afgelopen dond...„
Gefeliciteerd een flinke kerel!!Evelien2 (2.6 dagen geleden)
@rotik - “Hallo allemaal, afgelopen dond...„
Gefeliciteerd! Wat een grote jongen al zeg! Sterkte en succes xrotik (2.7 dagen geleden)
Hallo allemaal, afgelopen donderdag is onze kleine jongen met den keizersnee (gepland) geboren. Ik was toen 38,2 weken zwanger. Meneer woog al 3990! Hij heet Milo Joël. Succes voor alle moeders die nog zitten te wachten!


Dee (3.7 dagen geleden)
@puk02 - “Vorige week maandag is me klei...„
Gefeliciteerd! Jeetje ja kan me voorstellen dat een uur wachten dan erg lang duurt:( geniet van jullie meisje!Dee (3.7 dagen geleden)
@Evelien2 - “Hier gister van 17.00-3.00 eno...„
Ja ben ook heel benieuwd! Nee staat als een tent in zo`n zak in de berging:) zodra het zo ver is kunnen we hem oppompen en vullen. Volgens mijn vriend is dat zo klaar;) ik zeg succes haha. Ja hoop het ook, gelukkig kunnen ze naar mijn schoonouders zodra het begint... Zo spannend allemaal! Bij ieder pijntje denk je jaaaahhh dit is het, en dan nee. Hoop dat je vannacht beter geslapen hebt en de gauw van zich laat horen!Inge25 (4.1 dagen geleden)
@puk02 - “Vorige week maandag is me klei...„
Gefeliciteerd en lekker genieten samenpuk02 (6.5 dagen geleden)
Vorige week maandag is me kleine meisje geboren met 37.2. Ivm diabetes en cholestase ingeleid met ballonnetje. Na een nachtje slapen geen ontsluiting waarna gekozen is voor een sectio. Kleine meid had na 6 min wat moeite met ademhaling en haar suikers waren niet goed, hierdoor 3 daagjes op de couveuse gelegen. Door het lange wachten waren ook mijn suikers ontregeld. Na een uur (wat duurd in zo`n situatie een uur lang) mocht ik mijn meisje knuffelen en bewonderen. helemaal verliefd op me meisje. Nu een paar daagjes thuis en de kraamzorg goed afgesloten. Borstvoeding gaat super, me meisje doet het super en ik kan alleen maar genieten

De dames die ook al bevallen zijn, gefeliciteerd. De meiden die nog moeten succes, geniet nog even van het getrappel in je buik (buik is nml wel erg leeg na de bevalling!)


Evelien2 (8.5 dagen geleden)
Hier gister van 17.00-3.00 enorme buik en rugpijn. Kruik en parasetamol hielp niks. Dus ik hoop op geluk... Maar nee 3.00 alles voorbij en kon gewoon gaan slapen. Hopelijk heeft het toch iets geholpen hihi


Evelien2 (8.5 dagen geleden)
@Dee - “Dag dames, ik lees wel altijd ...„
O ja lijkt me wel erg druk de kindjes erbij.. Hopelijk vinden ze de baby leuk en vermaken ze zich een beetje zelf. Hier geen bad denk als ik in het ziekenhuis beland dat ik wel wil... Maar hoop dat ik thuis kan bevallen... Ben wel erg benieuwd wat je er achter af van vind. Staat hij dan nu al klaar? En beneden of boven? Succes met je rugpijn. XDee (8.6 dagen geleden)
Dag dames, ik lees wel altijd mee maar post niet zoveel. Iedereen veel succes en gefeliciteerd voor iedereen die al zover is:). Rugpijn is hier niet leuk meer... Volgend weekend zijn de kinderen van mijn vriend hier 2 weken...ben hartstikke gek op ze maar zie eerlijk gezegd wel op tegen de drukte. Tot rust komen en samen wennen aan de nieuwe situatie is er niet bij zo. Zijn hier nog meer dames die voor een badbevalling kiezen?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 38:

 1. beebies - Dat is nog een verrassing! - 12 Aug 2015
 2. Enna84 - een jongen! - 12 Aug 2015
 3. NatasStefVall - een meisje! - 12 Aug 2015
 4. nikitalevi - een jongen! - 12 Aug 2015
 5. Charlotte76 - 13 Aug 2015
 6. Hydro - 13 Aug 2015
 7. IlonaSH - 13 Aug 2015
 8. lilitjed - een meisje! - 13 Aug 2015
 9. MamaVanDraakj... - een meisje! - 13 Aug 2015
 10. mmeyer2483 - een meisje! - 13 Aug 2015
 11. EileenR - 14 Aug 2015
 12. Miracle 86 - 14 Aug 2015
 13. Esther1984 - een meisje! - 15 Aug 2015
 14. Inge25 - een meisje! - 15 Aug 2015
 15. Mystique004 - een meisje! - 15 Aug 2015
 16. shivainy - Dat is nog een verrassing! - 15 Aug 2015
 17. Wan2 - 15 Aug 2015
 18. yassebas - een jongen! - 15 Aug 2015
 19. Charl0tte. - 16 Aug 2015
 20. Danielle vB - 16 Aug 2015
 21. Eleonor - 16 Aug 2015
 22. Iriz - Dat is nog een verrassing! - 16 Aug 2015
 23. javl - 16 Aug 2015
 24. Mamaff - 16 Aug 2015
 25. MamaJx - 16 Aug 2015
 26. mamavanRAF - een jongen! - 16 Aug 2015
 27. melody27 - 16 Aug 2015
 28. muslimah93 - een meisje! - 16 Aug 2015
 29. smg1 - een jongen! - 16 Aug 2015
 30. Babydee - een meisje! - 17 Aug 2015
 31. cvrtje - 17 Aug 2015
 32. mamaItalia - een meisje! - 17 Aug 2015
 33. maris1988 - een meisje! - 17 Aug 2015
 34. marjo1982 - een tweeling!een tweeling! - 17 Aug 2015
 35. virginia - een meisje! - 17 Aug 2015
 36. 3ekindje2015 - een jongen! - 18 Aug 2015
 37. deltamika - een meisje! - 18 Aug 2015
 38. Famke1979 - 18 Aug 2015
 39. Kimmie1990 - 18 Aug 2015
 40. mama-van-meis... - Dat is nog een verrassing! - 18 Aug 2015
 41. MamaNouks - een meisje! - 18 Aug 2015
 42. ManonD - een meisje! - 18 Aug 2015
 43. marjo89 - 18 Aug 2015
 44. Name it - een jongen! - 18 Aug 2015
 45. Ottedotje - een meisje! - 18 Aug 2015
 46. Pluk17 - 18 Aug 2015
 47. stefke2609 - een meisje! - 18 Aug 2015
 48. umm saimaim - een meisje! - 18 Aug 2015
 49. wendy54 - 18 Aug 2015

De bevaldatum van leden in week 38 is van woensdag 12 augustus 2015 tot en met dinsdag 18 augustus 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014