Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
38

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 38 begint bij dag 266 en loopt tot dag 273.
Het is je 39e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 48 centimeter
Gewicht van je baby: 3200 gram

Je baby kan er deze week genoeg van hebben, en besluit misschien om geboren te worden. De meeste baby's worden tussen de 38e en 42e week geboren. Het kindje is voldragen en groeit niet veel meer. Alles wat er nu nog bijkomt (zo'n 20 tot 30 gram per dag) is een reservevoorraadje voor kort na de bevalling.

Baby's vallen na de geboorte altijd wat af, dus het is goed om nog wat aan te komen. Ze moeten immers wennen aan hun nieuwe omgeving, en aan borst- of flesvoeding. Na gemiddeld 2 weken zit de baby weer op het geboortegewicht.

Jij bent nu echt bezig met de laatste loodjes. Veel vrouwen krijgen zo tegen het einde van de zwangerschap last van hun rug. Omdat je buik zo groot en zwaar wordt, leun je meer achterover, en dat is te voelen in je rug! Probeer daarom nog zo weinig mogelijk te tillen.

Gewichtstoename

Gemiddeld komt een vrouw tijdens haar zwangerschap zo'n 12 kilo aan. Maak je geen zorgen als jij maar 5 of misschien wel 25 kilo aankomt, bijna alles is normaal.
Hier zie je een overzichtje van waar die kilo's nu vandaan komen:
 • Baby: 3200 tot 3500 gram
 • Extra vocht: 2000 gram
 • Extra vet: 2000 gram
 • Extra bloed: 1500 gram
 • Baarmoeder: 1000 gram
 • Vruchtwater: 800 gram
 • Placenta en vliezen: 750 gram
 • Je borsten: 400 gram zwaarder dan voor de zwangerschap


Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mamamarley (20.8 uur geleden)
goh dat bevalen houdt e toch meer bezig dan me lief is.Merk bv vannacht dat ik er half dromend ook erg mee bezig ben, terwijl ik dacht redelijk geduldig te zijn.Ben gewoon erg bang dat ik weer tot 42 weken moet doorlopen gevolgd door een inleiding. Wil zooooo graag dat het uit zichzelf begint. vertrouwen is kennelijk lastig!


nies013 (1.3 dagen geleden)
Al een paar dagen last van krampen en veel plassen en poepen vandaag kan ik vrij weinig door de krampen. Baby is wel levendig. Ik hoop dat ze blijft zitten tot dinsdag. Dan is mijn keizersnee gepland. Ik weet helaas niet wanneer het begint. Ik en voorweeen gewend en persdrang. Daar tussenin is grijs gebied voor mij.


nummer-2 (1.7 dagen geleden)
@weegschaaltje - “@nummer-2 - “Rare dag vandaa...„
Ben bang deze baby ook... deze mama is er wel klaar mee!weegschaaltje (1.9 dagen geleden)
@nummer-2 - “Rare dag vandaag, maar dat lag...„
Vervelend is dat he als je voorgevoel je klaarblijkelijk in de steek laat . Ik ben nu 38+ 6 en had ook niet verwacht dat deze beebs richting de 40 weken zou gaan. Behoorlijke lastige en stressvolle zwangerscgap gehad maar sinds mijn verlof ben ik zen, medisch weer gezond en vermoed dat de baby dit heerlijk vind

nummer-2 (2.3 dagen geleden)
Rare dag vandaag, maar dat lag meer aan mezelf. Zeg de hele zwangerschap al hij komt op tweede pinksterdag. Nou die is over 2 uur toch echt voorbij. Dus balen terwijl ik nog maar 38+4 dagen ben.

Chiel heeft de hele dag (net zoals de rest van het weekend) heerlijk buiten gespeeld met alle buurkindjes. Ik maar kalm aan, paar wandelingetjes gemaakt. Stukje fietsen, en slapen. Haha. Boekje lezen. Heel kalm aan. En maar de hele dag alles geserveerd krijgen. Vriendlief ligt dus ook al voor pampus en ik ben nog wakker hahahaha


nummer-2 (2.3 dagen geleden)
@xaya - “@mamamarley - “@xaya - “Ja...„
Ik denk niet dat iemand daar een mening over zou moeten hebben. Het is voor iedereen anders en daar hoor je alleen maar respect voor te hebben. Het is toch prachtig dat je daar je troost En geborgenheid in vind.
Zelf heb ik dat niet, maar vind het alleenaar mooi als iemand anders het wel heeft!3ewenskindje (2.4 dagen geleden)
@xaya - “@3ewenskindje - “Kan wel jan...„
Ja! Ganzenbord en hij had gewonnen haha de schat vond dat het spelletje niet goed was gegaan omdat hij mij niet uit de gevangenis kreeg!

S middags naar de speelboerderij met mijn moeder erbij en toen thuis nog een paar spelletjes. Gelukkig de dag zonder moppers verder doorgekomen (op die ochtend na dan)

Voornemen om er echt beter op te letten die laatste dagen zo!klerkje1 (2.4 dagen geleden)
@xaya - “@mamamarley - “@xaya - “Ja...„
Baby`s zijn net zo gelukkig als ze in ern kartonnen doosje slapen, als ze maar lekker liggen en hun natje en droogje krijgen en vooral heeeeeel veeeeel liefde. En dat komt wel goed bij jullie...klerkje1 (2.4 dagen geleden)
Overigens is zoonlief nu 3 weken en ik vloei nog licht. Lijkt telkens weg, maar als ik me dan inspan gaat de wond weer open ofzo :-/ (bijvoorbeeld na fietstochtje gisteren)

Seksen begin ik pas aan als ik niet meer vloei. En als ik er ooit tijd voor vind, nu leven we half langs elkaar af met die nachtvoedingen)


klerkje1 (2.4 dagen geleden)
Blij dat die feestdagen weer achter de rug zijn. Morgen eindelijk weer beginnen aan get ipbouwen van een normaal ritme, dochter weg en man weer aan het werk. Lekker rustig dingen doen terwijl baby ligt te knorren...

Nog even doorzetten, zwangere dames! Las net nog dst hoe meer je kind richting a terme datum grborrn is, hoe minder kans ze hebben op achterstand in de ontwikkeling. Dus daar doen jullie het voor!


xaya (2.4 dagen geleden)
@3ewenskindje - “Kan wel janken.Heb toch al e...„
en, was t spelletje leuk? Die leuke energieke moeder komt wel weer terug... Maar t is wel even pittig voor jezelf en de kids. Hier vanmiddag was peuter ook zo deuk aan t worden, toch maar even met hem buiten gelopen en naar de speeltuin geweest. Koste me heel wat energie, maar het was t waard! Merk ook echt dat ie z`n mama mist...xaya (2.4 dagen geleden)
@mamamarley - “@xaya - “Ja al die vragen! E...„
Je hebt gelijk! Klinkt mij niet te zweverig.in alle onzekerheden is t voor mij God die me rust geeft. Soms vliegt t me even aan en is zo`n forum een fijne uitlaatklep. Maar uiteindelijk is bidden en het daarin overgeven veel beter. Maar ik weet dat niet iedereen dat hier zo ziet dus heb ik het daar op een anoniem forum amper over...Zaina3 (2.4 dagen geleden)
wat een bagger dag..straks naar week 39...het lijkt allemaal zo lang te duren...of ben ik gewoon ongeduldig...


Roos86 (2.4 dagen geleden)
@weegschaaltje - “Ik ben ook al zo erg de hoofdp...„
Ooo jaa, morgen...hier ook kids op school en manlief aan het werk....heerlijk! Rust! Hahaweegschaaltje (2.6 dagen geleden)
Ik ben ook al zo erg de hoofdpijn en bekken/ rugpijn maakt mij vandaag niet weg vrolijk! Manlief is druk met van alles en denkt dat het leuk is mij overal bij te betrekken grrr.. Lief bedoeld maar nee heb geen zin in meubelboulevards, boodschappen doen of andere ongein. Daarnaast zijn de kids erg hyper en uk kan vandaag erg slecht tegen die hoge opgewonden stemmetjes en het ravotten om me heen! Pfffttt tot overmAat van ramp vind papa dit wel leuk en doet vrolijk mee. Ben ik heel slecht als ik uitkijk naar morgen? Manlief naar het werk en kids op school


mupskes (2.8 dagen geleden)
@nummer-2 - “@3ewenskindje - “Kan wel jan...„
Ik begrijp jullie volkomen. Toch is t nog niet zo ver dat ik daadwerkelijk ook veel mopper maar dat zal over een weekje wel komen haha. Die laatste weken lijken zo`n eeuwigheid te duren. Ik probeer nu nog wel zoveel mogelijk te doen buitenshuis om maar wat afleiding te hebben. Maar ik heb dan ook niet zo`n enorme buik als sommige anderen hier waardoor dat echt onmogelijk wordt. Dat geeft me wel weer het gevoel dat het nog wel eens lang zou kunnen duren... Hoop voor allemaal dat we snel onze kleintjes mogen knuffelen!!nummer-2 (2.8 dagen geleden)
@3ewenskindje - “Kan wel janken.Heb toch al e...„
Hier net zo`n vreselijke moeder. Gelukkig is mijn vriend thuis en lost die heel veel op. Hormoonbomnummer-2 (2.8 dagen geleden)
@Roos86 - “Tsja, en hier ook een rotnacht...„
Hier ook hoofdpijn, volgens vk idd door hormonen. Maar vind het allemaal ook maar niks.3ewenskindje (2.8 dagen geleden)
Kan wel janken.

Heb toch al een erg kort lontje.... en nu luisteren de kinderen ook alleen nog maar als ik (voor mijn gevoel) helemaal uit mijn plaat ga. Moet laten zien dat ik echt boos ben wil het doordringen. Maar ze weten gewoon dak de energie en puf niet heb om ze de hele dag op de gang te zetten, want daar solliciteren ze naar.
En dan word ik boos en kijken ze geschrokken... en voel ik me weer een vreselijke moeder.

Ik zou zo graag weer een leuke mama voor ze zijn!!

Dat gezegd hebbende ga ik nu een spelletje uit de kast halen en samen met ze spelen en vanmiddag komt mijn moeder en gaan we naar een speelboerderij.


mamamarley (2.8 dagen geleden)
ik slaap trouwens ook zo belabberd, dat ken ik niet van de vorige keer. Toen heb ik echt super super lekker geslapen de hele zwangerschap door.at is mischien nog wel de hoofdreden waarom ik nu graag wil bevallen; denk dat ik meer rust krijg met baby; en dat zegt wel wat.Nu had de vk mij 2 slapppilletjes gegeven en die heb ik donderdag en vannacht genomen, en hoewel mijn zoontje me 3 keer heeft wakker gemaakt, hielp het toch heel goed. Maar als ik die dingen google (temazepam) wordt je er ook niet vrolijk van. Ok om eenmalig bij te tanken, maar niet voor elke dag, zeker niet vlak voor een bevalling. Maar zij verzekerde me dat het niet schadelijk is voor de baby.


mamamarley (2.9 dagen geleden)
@nummer-2 - “Hier ook al wakker wat een rot...„
zou wel even bellen, al merkte ik dat toen ik minder bewegingen voelde, de drempel om te bellen en naar het ziekenhuis te gaan, toch best hoog was. Dacht dat ik me misschien aanstelde. Maar was zo opgelucht toen ik zag dat alles goed was!mamamarley (2.9 dagen geleden)
@xaya - “Ja al die vragen! En dan t com...„
xaja, het komt ook echt goed. ik twijfel om dit hier neer te schrijven, omdat het ws erg zweverig overkomt, maar ik doe het toch:Mij helpt het altijd om mijn vraag over te dragen, dus voelen waar ik behoefte aan heb (voor jou denk ik veilige, fijne, rustige plek om te bevallen en te kramen, met een plek voor je man en dochtertje)en het dan ` over te dragen` aan de werled of energie om je heen (of God als dat je aanspreekt, het universum, wat dan ook). Het helpt mij om het op die manier wat beter los te kunnen laten, zodat ik uit een pieker modus kom. Hoe dan ook, het komt goed. Je kind is super welkom en jullie staan met open armen klaar voor hem. Wat wil hij nog meer?Leoootje87 (2.9 dagen geleden)
@Roos86 - “Begin me nu echt een ouwe zeur...„
Ach daarom is forum toch ook.... Zodat we lekker kunnen klagen tegen elkaar....
Maar snap totaal wat je bedoeld... Nog even volhoudenLeoootje87 (2.9 dagen geleden)
@xaya - “Ja al die vragen! En dan t com...„
Wel spannende tijden zo... Stress en piekeren zijn niet het beste medicijn nu...
Wel slim dat als deze opties niet lukken dat je je voor bereid op bevalling schoonouders... Anders heb je nooit rust..
Maar duim mee dat 1 van de opties ideaal isLeoootje87 (2.9 dagen geleden)
@weegschaaltje - “@Leoootje87 - “@weegschaaltj...„
Ja echt he....
Weet niet of ik de buik ga missen... de verdere klachten in ieder geval niet....
Waarschijnlijk zijn wij zelf net zo erg als we niet zwanger zijn

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 38:

 1. DebbieR - een meisje! - 05 Jun 2015
 2. Hannah39 - een meisje! - 05 Jun 2015
 3. hhl-85 - een jongen! - 05 Jun 2015
 4. Intissar - 05 Jun 2015
 5. Loveisallyoun... - een jongen! - 05 Jun 2015
 6. Misscommunica... - Dat is nog een verrassing! - 05 Jun 2015
 7. OurMix - een jongen! - 05 Jun 2015
 8. Renateee - 05 Jun 2015
 9. Eleonoora - een jongen! - 06 Jun 2015
 10. Esmeetjuh00 - 06 Jun 2015
 11. Knuffolskoap - een meisje! - 06 Jun 2015
 12. Mamamarley - 06 Jun 2015
 13. Mamavanluuk1 - een jongen! - 06 Jun 2015
 14. Wensel - 06 Jun 2015
 15. AS234 - een jongen! - 07 Jun 2015
 16. boontje91 - een jongen! - 07 Jun 2015
 17. Elines30 - 07 Jun 2015
 18. mar 1990 - 07 Jun 2015
 19. Ninasonadora - Weet het wel maar zeg het niet! - 07 Jun 2015
 20. Rose88 - 07 Jun 2015
 21. bloempie29 - een jongen! - 08 Jun 2015
 22. Drie-Jongetje... - een jongen! - 08 Jun 2015
 23. jo1990 - 08 Jun 2015
 24. lauramaas - een meisje! - 08 Jun 2015
 25. mamavaniris - Dat is nog een verrassing! - 08 Jun 2015
 26. Nies013 - een meisje! - 08 Jun 2015
 27. Tanjavdg - een meisje! - 08 Jun 2015
 28. trots zwanger... - 08 Jun 2015
 29. VeraB3479 - Dat is nog een verrassing! - 08 Jun 2015
 30. 2dewonder2015 - een jongen! - 09 Jun 2015
 31. BeauFleur - een meisje! - 09 Jun 2015
 32. Larisa - 09 Jun 2015
 33. mama van 3 wo... - 09 Jun 2015
 34. marleentje - een meisje! - 09 Jun 2015
 35. Miracle80 - Dat is nog een verrassing! - 09 Jun 2015
 36. mupskes - een meisje! - 09 Jun 2015
 37. romi.dd - een jongen! - 09 Jun 2015
 38. Sharsi - 09 Jun 2015
 39. shiir - een meisje! - 09 Jun 2015
 40. TiaTrish - een jongen! - 09 Jun 2015
 41. angie85 - een meisje! - 10 Jun 2015
 42. Aniquee - 10 Jun 2015
 43. jes-dan-babyb... - een jongen! - 10 Jun 2015
 44. josie88 - een jongen! - 10 Jun 2015
 45. Katja123 - Dat is nog een verrassing! - 10 Jun 2015
 46. Mama.R. - Weet het wel maar zeg het niet! - 10 Jun 2015
 47. MIertje1983 - 10 Jun 2015
 48. mijnmooiekind... - een meisje! - 10 Jun 2015
 49. SJG - een jongen! - 10 Jun 2015
 50. 4nn4 - een jongen! - 11 Jun 2015
 51. Clarcha - een meisje! - 11 Jun 2015
 52. Lilou87 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 11 Jun 2015
 53. mama v j - een meisje! - 11 Jun 2015
 54. Marjoleinnn - 11 Jun 2015
 55. Piekje78 - een meisje! - 11 Jun 2015
 56. TamaraaW - Dat is nog een verrassing! - 11 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 38 is van vrijdag 5 juni 2015 tot en met donderdag 11 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014