Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
38

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 38 begint bij dag 266 en loopt tot dag 273.
Het is je 39e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 48 centimeter
Gewicht van je baby: 3200 gram

Je baby kan er deze week genoeg van hebben, en besluit misschien om geboren te worden. De meeste baby's worden tussen de 38e en 42e week geboren. Het kindje is voldragen en groeit niet veel meer. Alles wat er nu nog bijkomt (zo'n 20 tot 30 gram per dag) is een reservevoorraadje voor kort na de bevalling.

Baby's vallen na de geboorte altijd wat af, dus het is goed om nog wat aan te komen. Ze moeten immers wennen aan hun nieuwe omgeving, en aan borst- of flesvoeding. Na gemiddeld 2 weken zit de baby weer op het geboortegewicht.

Jij bent nu echt bezig met de laatste loodjes. Veel vrouwen krijgen zo tegen het einde van de zwangerschap last van hun rug. Omdat je buik zo groot en zwaar wordt, leun je meer achterover, en dat is te voelen in je rug! Probeer daarom nog zo weinig mogelijk te tillen.

Gewichtstoename

Gemiddeld komt een vrouw tijdens haar zwangerschap zo'n 12 kilo aan. Maak je geen zorgen als jij maar 5 of misschien wel 25 kilo aankomt, bijna alles is normaal.
Hier zie je een overzichtje van waar die kilo's nu vandaan komen:
 • Baby: 3200 tot 3500 gram
 • Extra vocht: 2000 gram
 • Extra vet: 2000 gram
 • Extra bloed: 1500 gram
 • Baarmoeder: 1000 gram
 • Vruchtwater: 800 gram
 • Placenta en vliezen: 750 gram
 • Je borsten: 400 gram zwaarder dan voor de zwangerschap


Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

miep33 (21 minuten geleden)
@johalie - “wat een horror-verhalen, mijn ...„
zo dan heb je geluk. ik geen horror verhaal hoor, maar duurde wel lang..

Voor de kruinligging geldt hetzelfde als de voorhoofdsligging: het is niet de makkelijkste houding om geboren te worden. De buikbaby ligt niet met het achterhoofdje, maar met zijn kruin naar beneden. Vaak wordt er bij deze ligging besloten tot een keizersnede.johalie (33 minuten geleden)
wat een horror-verhalen, mijn andere 2 kindjes waren in 3 weeën geboren, zal nu anders zijn geloof ik, we gaan er maar vanuit dat ze nog goed komt te liggen zeker. @veen: wat is kruin-ligging?miep33 (4.1 uur geleden)
@wurmpje82 - “Zo zo zo onwijs slecht geslape...„
geniet vandaag nog even en succes voor morgen... :)wurmpje82 (4.2 uur geleden)
Zo zo zo onwijs slecht geslapen. Ik ben zoooo zenuwachtig. Gelukkig komt mn moeder zo en wil ik nog een dutje doen, naar de fysio, lekker eten koken en vanavond is Elementry op tv... Op naar morgen... Als het goed is heb ik morgen om deze tijd mn 3de kindje in mn armen!
wurmpje82 (4.3 uur geleden)
@johalie - “nog iets, iemand ervaring met ...„
Bij mij kwamen ze er na 2 uur persen achter dat mn zoon een sterrekijker was, werd spoedks. Geef het nog ff de tijd, tijdens persen kunnen babys nog goed of verkeerd draaieBij mij kwamen ze er na 2 uur persen achter dat mn zoon een sterrekijker was, werd spoedks. Geef het nog ff de tijd, tijdens persen kunnen babys nog goed of verkeerd draaienVeen (4.4 uur geleden)
@johalie - “nog iets, iemand ervaring met ...„
Onzetweede dochter is ook geboren als sterrenkijker. Tevens kruinligging, ze is met de vacuümpomp gehaald. Ik zou thuis bevallen dat was geen pretje. Eenmaal in het ziekenhuis was ze er zo. Ziekenhuis is me reuze mee gevallen. Als je de juiste begeleiding maar krijgt.-YildiZ- (4.6 uur geleden)
@johalie - “@-YildiZ- - “Hello ladies va...„
Whouhahahah. Zeker weten hamsteren. De komene dagen dat ik nog in ziekenhuis lig zal me schoonmoeder voor mn kinderen zorgen en voor mn man dus ik ben relax op dat punt. Joehoeeejohalie (5 uur geleden)
nog iets, iemand ervaring met een sterre-kijkertje?
ik moet op mijn linker kant slapen omdat ze zich nog zou draaien, anders een moeilijke bevalling omdat de hartslag dan sterk daalt door druk op de oogjes zei hij, omdat de uitgang daar niet op voorzien is als het kindje naar boven kijkt, dan gaat het misschien allemaal heel vlug moeten gaan, met ofwel zuignap of spoed-keizersnede. pfff, liever niet als je mij vraagt. iemand nog tips of zo?


johalie (5.1 uur geleden)
@-YildiZ- - “Hello ladies vandaag mn laatst...„
hihi, ze zal er nog niet direct uitvallen zeker? ik doe ook nog veel boodschappen, hamsteren voor mijn man, dat hij beetje eten in huis heeft als ik weg ben, ik voel mij ook nog heel goed om weg te gaan.-YildiZ- (5.7 uur geleden)
Hello ladies vandaag mn laatste boodschap gedaan pijama gekocht met rits en pantoffels voedingsbeha. Me moeder zegt dat ik nog durf boodschappen te doen met 2 cm ontsluiting ???????? ach ja. Verder alleen nog me strijk afmaken en dan is het klaar. Bog twee dagen voor inleiding ik word een beetje zenuwachtig.


aimee0 (6.2 uur geleden)
@-YildiZ- - “@johalie - “@-YildiZ- - “I...„
Ik heb ook volgens de vk weinig vruchtwater.. In ieder geval aan de krappe kant. Maar het is niet iets waar ik me zorgen over hoef te maken. Ben zelf 9 kilo aangekomen. Gister op controle geweest en als ik doorloop tot week 40 willen ze voor de zekerheid nog een echo doen en als daaruit blijkt dat het steeds krapper wordt misschien toch een inleiding.wurmpje82 (16.4 uur geleden)
Bah, kan niet slapen, zenuwen nemen nu toch echt toe


mamavanhaileyy (17.9 uur geleden)
Hier veel harde buiken maar niets dat doorzet Pff wanneer zal het toch zover zijn spannend allemaal


-YildiZ- (21.1 uur geleden)
@johalie - “@-YildiZ- - “Ik ben heel erg...„
Volgens echo heb ik weinig vruchtwater. Ik ben maar 13 kilo aangekomen dat door beetje vocht in lichaam. Ik duim ook voor jou zoals ik voormezelf ook zal duimen. Bij mij hebben ze nog niets geschat maar ze zeiden dat mn dochter aan kleine kant ligt.wurmpje82 (22.2 uur geleden)
@efie - “@wurmpje82 - “@miep33 - “@...„
Ja rust haha, laatste dingen in orde brengen.... Mn moeder komt en dan s avonds de kids vertellen dat ze nog 1 nachtje moeten slapen. Heb er zin in!johalie (1 dagen geleden)
@-YildiZ- - “Ik ben heel erg moe zaterdag w...„
oei, klinkt niet leuk.

ik ben deze voormiddag op controle geweest, 1.5 cm opening, niet veel verandert dus. ik kan mijn tijd nog uitdoen zei hij. nu geschat op 3.060 kg, wel héél veel vruchtwater, als het zal breken, zal het zeker de moeite zijn, vertelde hij. ben nog maar 8 kg bijgekomen, dus zal ik ze misschien allemaal kwijt zijn na de geboorte, hij vertelde dat je na 5 dagen 7 kg kwijt bent, dus met wat meer vruchtwater, zal het in orde komen met mijn gewicht, kzal niet veel zwangerschaps-kilootjes over hebben. leuk!efie (1.1 dagen geleden)
@wurmpje82 - “@miep33 - “@wurmpje82 - “@...„
Oh spannend! Morgen laatste dagje `rust`, wel lekker dat je dat al weet-YildiZ- (1.1 dagen geleden)
Ik ben heel erg moe zaterdag word ik ingeleid. Me lichaam is zo moe ik weet niet of ik de bevalling aan kan vooral met weeën wegpuffen en kind eruit persen. Wat ben ik moe en straks na bevalling dan? Opstaan en voeden ik hoop tot zaterdag me energy ten kunnen sparen en op te laden want als iemand enig idee heeft hoor ik graag tips ladies. En ik hoop dat de voelen gisteren me ontsluiting heeft gevorderd want ik wil geen gerommel in mn poesje dat tablet stoppen gedoe. Auwww. Ow wat doet mn lichaam zoo pijn. Hele botten en spieren in mn lichaam. Auw


wurmpje82 (1.2 dagen geleden)
@miep33 - “@wurmpje82 - “@efie - “@wu...„
Is gek, maar geeft ook rust.miep33 (1.2 dagen geleden)
@wurmpje82 - “@efie - “@wurmpje82 - “Na ...„
oh spannend zeg... lijkt me wel gek als je het van te voren weet... maar succes vrijdag..wurmpje82 (1.3 dagen geleden)
@efie - “@wurmpje82 - “Na een gezelli...„
Ja vrijdag de geplande ks. Over 48 uur lig ik nu op de ok!efie (1.3 dagen geleden)
@wurmpje82 - “Na een gezellige knuffelpartij...„
Ohh heerlijk zon nacht!! Mag ook niet klagen, wel vaak te plassen maar slaap meteen weer door.
Las dat hè aftelde naar vrijdag? Inleiding?wurmpje82 (1.3 dagen geleden)
Na een gezellige knuffelpartij met huspuppy, heerlijk geslapen. Van 11 tot half 10 met maar 3x plassen. Oh wat fijn een nacht slaap


efie (1.3 dagen geleden)
@liefkleinbabytje - “Vanaf 1 uur wakker geworden do...„
Oh wat een nacht! Spannend hoor...liefkleinbabytje (1.4 dagen geleden)
Vanaf 1 uur wakker geworden door de weeën om de 5 minuten soms sneller. Dacht nu Begint t. Maar even lekker onder de douche om 3 uur. Half 4 lag ik weer in bed en weeën waren gestopt......Wat een nacht! t zal nu vast niet lang meer duren hoop ik. T was pijnlijker dan de voorweeen die ik eerder had. Mn zoontje maar wel naar de oppas gedaan en vriend naar t werk gestuurd. En maar weer afwachten
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 38:

 1. 1timemom - een meisje! - 31 Okt 2014
 2. anoniemx74 - een jongen! - 31 Okt 2014
 3. BizzzyBee - een meisje! - 31 Okt 2014
 4. Domenica37 - 31 Okt 2014
 5. KimWv - Dat is nog een verrassing! - 31 Okt 2014
 6. Marij1791 - 31 Okt 2014
 7. sandra1990 - 31 Okt 2014
 8. SHM - 31 Okt 2014
 9. wijsamenvoora... - Dat is nog een verrassing! - 31 Okt 2014
 10. wurmpje82 - Dat is nog een verrassing! - 31 Okt 2014
 11. yasemin80 - Dat is nog een verrassing! - 31 Okt 2014
 12. YLJ - een jongen! - 31 Okt 2014
 13. -prettymom- - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Nov 2014
 14. BrigittaB - een meisje! - 01 Nov 2014
 15. Cartje - een meisje! - 01 Nov 2014
 16. Kreeft82 - een meisje! - 01 Nov 2014
 17. mam23j - een jongen! - 01 Nov 2014
 18. Melisjee - een meisje! - 01 Nov 2014
 19. 2november - 02 Nov 2014
 20. bersen - een jongen! - 02 Nov 2014
 21. Dreamster - een jongen! - 02 Nov 2014
 22. Droomy - een jongen! - 02 Nov 2014
 23. elkebie - een jongen! - 02 Nov 2014
 24. johalie - een meisje! - 02 Nov 2014
 25. Judylee - 02 Nov 2014
 26. novemberbeeb - 02 Nov 2014
 27. sterre23 - 02 Nov 2014
 28. Zwanger van d... - een jongen! - 02 Nov 2014
 29. Aimee0 - een meisje! - 03 Nov 2014
 30. Belinda92 - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 31. Bubbly - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 32. Delo - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 33. Denise0507 - een jongen! - 03 Nov 2014
 34. Efie - 03 Nov 2014
 35. L.evy - 03 Nov 2014
 36. lowies - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 37. prinsesy08 - Dat is nog een verrassing! - 03 Nov 2014
 38. vanini - een jongen! - 03 Nov 2014
 39. wenn - een meisje! - 03 Nov 2014
 40. -YildiZ- - een meisje! - 04 Nov 2014
 41. AngeliqueHeav... - 04 Nov 2014
 42. DSL - een jongen! - 04 Nov 2014
 43. Duc-girl - een meisje! - 04 Nov 2014
 44. Mamavanhailey... - een jongen! - 04 Nov 2014
 45. Mamke132 - 04 Nov 2014
 46. mammetje - 04 Nov 2014
 47. mevi - 04 Nov 2014
 48. Oesjepoesje - Dat is nog een verrassing! - 04 Nov 2014
 49. rijkie - een jongen! - 04 Nov 2014
 50. savaneijk - een meisje! - 04 Nov 2014
 51. Nu online kizba - een meisje! - 05 Nov 2014
 52. Nu online mamavannick - een jongen! - 05 Nov 2014
 53. miep33 - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2014
 54. Rebeccalam100 - 05 Nov 2014
 55. sheima - 05 Nov 2014
 56. TanjaR - 05 Nov 2014
 57. Vlinder-29 - Dat is nog een verrassing! - 05 Nov 2014
 58. Nu online KimberleyHayl... - een jongen! - 06 Nov 2014
 59. mama van HJS - een jongen! - 06 Nov 2014
 60. Mama.as - een meisje! - 06 Nov 2014
 61. marielle2014 - een jongen! - 06 Nov 2014
 62. Newel - 06 Nov 2014
 63. Onsmeidenhuis... - een meisje! - 06 Nov 2014
 64. Raadsel - Dat is nog een verrassing! - 06 Nov 2014
 65. Selisje - Dat is nog een verrassing! - 06 Nov 2014
 66. Valerie14 - een meisje! - 06 Nov 2014
 67. Zanne86 - 06 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 38 is van vrijdag 31 oktober 2014 tot en met donderdag 6 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014