Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
38

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 38 begint bij dag 266 en loopt tot dag 273.
Het is je 39e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 48 centimeter
Gewicht van je baby: 3200 gram

Je baby kan er deze week genoeg van hebben, en besluit misschien om geboren te worden. De meeste baby's worden tussen de 38e en 42e week geboren. Het kindje is voldragen en groeit niet veel meer. Alles wat er nu nog bijkomt (zo'n 20 tot 30 gram per dag) is een reservevoorraadje voor kort na de bevalling.

Baby's vallen na de geboorte altijd wat af, dus het is goed om nog wat aan te komen. Ze moeten immers wennen aan hun nieuwe omgeving, en aan borst- of flesvoeding. Na gemiddeld 2 weken zit de baby weer op het geboortegewicht.

Jij bent nu echt bezig met de laatste loodjes. Veel vrouwen krijgen zo tegen het einde van de zwangerschap last van hun rug. Omdat je buik zo groot en zwaar wordt, leun je meer achterover, en dat is te voelen in je rug! Probeer daarom nog zo weinig mogelijk te tillen.

Gewichtstoename

Gemiddeld komt een vrouw tijdens haar zwangerschap zo'n 12 kilo aan. Maak je geen zorgen als jij maar 5 of misschien wel 25 kilo aankomt, bijna alles is normaal.
Hier zie je een overzichtje van waar die kilo's nu vandaan komen:
 • Baby: 3200 tot 3500 gram
 • Extra vocht: 2000 gram
 • Extra vet: 2000 gram
 • Extra bloed: 1500 gram
 • Baarmoeder: 1000 gram
 • Vruchtwater: 800 gram
 • Placenta en vliezen: 750 gram
 • Je borsten: 400 gram zwaarder dan voor de zwangerschap


Ben je niet meer zwanger en wil je dit aankondigen op de site? Klik dan hier: Ik ben bevallen!
Tip: een proefdruk van je geboortekaartje maak je al voor 1 euro. (Babybytes geboortekaartjes)

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Evelien 84 (20 minuten geleden)
@brino - “@Evelien 84 - “Dinsdag de fi...„
Bij was het mijn 3e keizersnede.... Tis wat lastiger om te herstellen, maar dat zal persoonlijk zijn denk ik.... Ik ben al sinds gisteren weer op de been heb me al 2 keer een douche genomen en doe alles nu zelf met de baby... Maar er ligt hier in het zh. Nog een mama die dinsdag ks heeft gehad en die was gisteren nog niet uit haar bed geweest...... Veel hangt af van je pijngrens denk ik... Je weet het zal pijn doen... Maar echt waar: hoe meer en hoe vlugger je uit bed komt, hoe sneller je herstelt! Van in bed te liggen word je zo stijf..... Succes ermee en ik wens je een wolk van een baby!Evelien 84 (23 minuten geleden)
@belly278 - “@Evelien 84 - “Dinsdag de fi...„
Derde keizersnede, dus had geen keuze, de eerste 2 ook zware baby`s 4.600kg en 4 kg duscrooijen (26 minuten geleden)
@bibi433 - “@crooijen - “@bibi433 - “@...„
en voor het kindje minder leuk om in de schoolvakantie jarig te zijn maar wel altijd buiten feestjes! Mijn vriend wordt de 8e 40, 3 dagen voor de uitreken datum. Wie weet krijgt hij een dochter op zijn 40e verjaardagbibi433 (36 minuten geleden)
@crooijen - “@bibi433 - “@crooijen - “1...„
Grappig ben benieuwd of t klikt of botst ga me er later nog eens in verdiepen zag dat nog iemand tweede leeuw krijgt leuk hoor wel een drukke verjaardags maand ook tante en een nichtje jarig en dan voor ons zelf twee kids straks denk al aan de visite en tracktatie op scholen en t kinderfeestje pff maar wel gezellig en meestal mooi weer in augustus dus mijn man en ik zijn allebei in de winter jarig dus ik vind t erg leuk twee zomer kinderen

crooijen (1 uur geleden)
@bibi433 - “@crooijen - “1 augustus, voo...„
oh leuk!hier is papa een leeuwsab01 (2 uur geleden)
@crooijen - “1 augustus, voor degene die no...„
Hier de tweede leeuw onderweg ben benieuwdsab01 (2 uur geleden)
@Vikki2328 - “Gistermiddag weeën begonnen w...„
Heel spannend!!!!! Succesbibi433 (2.2 uur geleden)
@Vikki2328 - “Gistermiddag weeën begonnen w...„
Woe spannend hè ja soms kan je wel met 3 keer naar ziekenhuis gaan met loos alarm maar t is een keer raakbirgit87 (2.2 uur geleden)
@Evelien 84 - “Dinsdag de fiere mama geworden...„
Gefeliciteerd, geniet ervan!bibi433 (2.2 uur geleden)
@crooijen - “1 augustus, voor degene die no...„
Ha ha ha mijn dochtertje is ook een leeuw dus ik heb er straks 2 ben benieuwd hoe dat samen gaat wat zeker zo is in jou lijstje actief aanhankelijk veel eisend vrolijk maar niet bazig of agressief dat klopt niet hoor maar wel een leeuwen hart dus wat er in t koppie zit wil er niet uit toen ze net geboren was 4 daagjes oud schoot met bv even de tepel weg wat denk je ze gromde tegen mij ha ha ha bizar hè zal t nooit vergeten op naar de volgende leeuwVikki2328 (2.4 uur geleden)
Gistermiddag weeën begonnen we mochten naar het ziekenhuis toe. Ctg helemaal goed alleen de weeën zwakten af. Werd getoucheerd en wat bleek nou...al 3 cm ontsluiting! Huh dat echt niet verwacht ik dacht dat zit nog potdicht. Advied was om ff te gaan wandelen en s` avonds weer terugkomen. Weer aan de ctg en weer geen weeën te bekennen....ontsluiting bleef op 3 cm. Heerlijk kunnen slapen in mijn eigen bed en nu afwachten totdat de weeën weer zullen komen of evt mijn vliezen gaan breken. Zo spannend nu!


loving-girl (2.7 uur geleden)
Straks wordt ik gebeld door het ziekenhuis voor mijn bloeddruk. Hopelijk hoef ik niet naar het ziekenhuis, maar ik ben er wel een beetje bang voor aangezien mijn bloeddruk nog steeds hoog is ondanks de verhoging van mijn medicatie.. Even afwachten dus.


brino (2.9 uur geleden)
@bibi433 - “@brino - “@Evelien 84 - “D...„
Mijn vorige bevalling was `normaal` maar door veel bloedverlies heb ik toen lang in het ziekenhuis gelegen en duurde het herstel ook lang. Dus ben nu benieuwd hoe het met de keizersnede gaat. Hopelijk komt ze niet eerder want dan word het een spoed. Maarja bij de gewone bevalling heb ik toen een ruggeprik gekregen en toen heb ik ook niet veel gevoeldcrooijen (3 uur geleden)
1 augustus, voor degene die nog zwanger zijn....we krijgen een augustus kindje en een leeuw of leeuwin!!
Dit zijn de eigenschappen, nou ben benieuwd
- zonnig
- vrolijk
- agressief
- bazig
- actief
- speels
- aanhankelijk
- veeleisend
- opschepperig


crooijen (3 uur geleden)
@bibi433 - “@crooijen - “@bibi433 - “@...„
haha....precies komt goed, waarschijnlijk zorgen we te goed voor onze kleintjes, ze blijven lekker zitten....grrrrrrcrooijen (3.1 uur geleden)
@kim1404 - “Ik kan met grote trots delen d...„
Wow!! super...van harte gefeliciteerd, leuke naam...en 38 weken is niet te vroeg toch...vanaf week 37 is voldragen. Geniet nu lekker!!bibi433 (3.1 uur geleden)
@crooijen - “@bibi433 - “@crooijen - “I...„
Ik weet t is verschrikkelijk je heb er zelf geen controle over net alsof je in een achtbaan zit ik scheet toen ook allekleuren hoor en veel janken maar komt goedbibi433 (3.1 uur geleden)
Vanmiddag weer naar t ziekenhuis controle blijft altijd spannend ga nu vragen of ze kunnen kijken hoe t zit van onder zo veel pijn kan er niet op zitten en als ik loop schieten de tranen in m`n ogen heb hier nu al 6 weken last van maar word steeds erger ben t zat leg vandaag m`n koffer ook alvast in de auto en de maxicosi je weet maar nooit bij m`n dochtertje werd ik met spoed opgenomen en moest m`n man weer heen en weer rijden voel me ook net zo`n tikkende tijd bom al 3 keer moeten blijven deze zw maar toch savonds weer naar huis gestuurd nou van mij mag ie t weekend komen lekker een broodje file eten hi hi


crooijen (3.1 uur geleden)
@bibi433 - “@crooijen - “Ik lees al vana...„
ik probeer me er ook bij neer te leggen, maar dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan....we gaan ons best weer doen :)bibi433 (3.2 uur geleden)
Nou hier ook al ruim een week jeuk met witte plekjes vooral einde van de dag overal jeuk om gek van te worden ik zie t als zwangerschaps jeuk heb t speelgoed zandbak harkje van m`n dochtertje toegeëigend hi hi erg hè moet toch wat


bibi433 (3.3 uur geleden)
@brino - “@Evelien 84 - “Dinsdag de fi...„
Hoi ik heb 3 jaar terug kz gehad ik denk dat t de meest snelle manier van bevallen is ruggesprik voel je niks van en baby word binnen 15 min geboren dus gaat heel snel wel kom je in de ok met hoop mensen t is net zo een koel cel dus gebeurd een hoop ikzelf moest een spoed kz ivm complicaties dus ik vond t traumatisch en wat t meeste tegen viel is t na herstellen duurt erg lang maar dat is voor iedereen verschillend heb ik gehoord t belangrijkste is voorruit kijken uiteindelijk komt alles weer goed deze ronde ga ik voor een normale bevalling dat vind ik spannend en beetje eng ivm scheuren baarmoeder na kz dus ben blij als t voorbij is ik denk dat iedere bevalling risico`s heeft dus is altijd spannend en eng go whit the flow succesbibi433 (3.4 uur geleden)
@Evelien 84 - “Dinsdag de fiere mama geworden...„
Gefeliciteerd met jullie zoon geniet ervanloving-girl (3.8 uur geleden)
@Evelien 84 - “Dinsdag de fiere mama geworden...„
Gefeliciteerd!! Fijn dat hij er nu is en zo stevig al ook zo vroeg. Dan ben jij wel blij dat hij er nu al uit is denk ik...loving-girl (3.8 uur geleden)
@Esl2012 - “@loving-girl - “@Esl2012 - ?...„
Als ze je vliezen breken dan zouden de weeën vanzelf op gang moeten komen. Gebeurd dit niet dan krijg je wee-opwekkers. Succes hoor morgen, het komt echt goed!Esl2012 (5.1 uur geleden)
@nathalie1989 - “@Esl2012 - “Pfff jahoor. Ik ...„
Nee de uitslag komt volgende week pas. Daar willen ze niet op wachten dus over 24 uur zit ik in de auto naar t ziekenhuis . Kan echt niet slapen ervan haha. Ik heb helemaal geen bultjes niks, je ziet er helemaal niks van behalve wat ik zelf kapot heb gekrabd. Dat schijnt na de bevalling gelukkig snel weg te zijn. Ik zei al tegen m`n man, het is net of we weer gaan trouwen haha. Gek om de datum te weten, geeft me rust! Heb wel zenuwen maar geen zenuwen meer of m`n man wel op tijd is en of de oppas wel op tijd is en of ik dan weeen moet wegsuffen met het schoonloeder erbij enzo lol.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 38:

 1. A1986 - een jongen! - 09 Aug 2014
 2. danielle86 - 09 Aug 2014
 3. Felicia A - 09 Aug 2014
 4. happy as a hi... - een jongen! - 09 Aug 2014
 5. Kisha - een jongen! - 09 Aug 2014
 6. mardycha - een meisje! - 09 Aug 2014
 7. Peggy073 - Dat is nog een verrassing! - 09 Aug 2014
 8. stefanie73 - Dat is nog een verrassing! - 09 Aug 2014
 9. Vikki2328 - een meisje! - 09 Aug 2014
 10. Nu online -lieve- - 10 Aug 2014
 11. anjo - een meisje! - 10 Aug 2014
 12. berendina - 10 Aug 2014
 13. Bibi433 - een jongen! - 10 Aug 2014
 14. Gulsun - 10 Aug 2014
 15. Janne007 - een jongen! - 10 Aug 2014
 16. ldrmarina - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 10 Aug 2014
 17. Lientje2010 - Dat is nog een verrassing! - 10 Aug 2014
 18. linnepin04 - 10 Aug 2014
 19. stvero - 10 Aug 2014
 20. sylvanamilan2 - een jongen! - 10 Aug 2014
 21. UKmama - 10 Aug 2014
 22. Yaki - een jongen! - 10 Aug 2014
 23. crooijen - een meisje! - 11 Aug 2014
 24. denk - 11 Aug 2014
 25. Dotte - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 11 Aug 2014
 26. Ilovemyboyz - een meisje! - 11 Aug 2014
 27. isa27 - een jongen! - 11 Aug 2014
 28. jenny12 - 11 Aug 2014
 29. kleinwondertj... - 11 Aug 2014
 30. lee1985 - Dat is nog een verrassing! - 11 Aug 2014
 31. liek83 - een meisje! - 11 Aug 2014
 32. Lore - 11 Aug 2014
 33. Loving-girl - een meisje! - 11 Aug 2014
 34. Maje - Dat is nog een verrassing! - 11 Aug 2014
 35. MammaLovesS~. - 11 Aug 2014
 36. Nu online Mar1008 - een jongen! - 11 Aug 2014
 37. Meta - 11 Aug 2014
 38. Mleen88 - Dat is nog een verrassing! - 11 Aug 2014
 39. onze droom - een meisje! - 11 Aug 2014
 40. Tachake - 11 Aug 2014
 41. ukkiepuk - een jongen! - 11 Aug 2014
 42. XoXo85 - Dat is nog een verrassing! - 11 Aug 2014
 43. brina86 - een jongen! - 12 Aug 2014
 44. cb89 - 12 Aug 2014
 45. Dianaa25 - een meisje! - 12 Aug 2014
 46. Esl2012 - Dat is nog een verrassing! - 12 Aug 2014
 47. Iloonie - een jongen! - 12 Aug 2014
 48. JLP - een jongen! - 12 Aug 2014
 49. Karoben - een meisje! - 12 Aug 2014
 50. mar010 - 12 Aug 2014
 51. MTB29 - 12 Aug 2014
 52. PianoRose - een jongen! - 12 Aug 2014
 53. proud2be - Dat is nog een verrassing! - 12 Aug 2014
 54. Sab01 - een meisje! - 12 Aug 2014
 55. Dot1984 - 13 Aug 2014
 56. Fienn - 13 Aug 2014
 57. Kimberleyyy - een meisje! - 13 Aug 2014
 58. Mimi~ - een jongen! - 13 Aug 2014
 59. nvanriet - 13 Aug 2014
 60. pink_chantal - 13 Aug 2014
 61. Anneliefje - Dat is nog een verrassing! - 14 Aug 2014
 62. Annette112 - Dat is nog een verrassing! - 14 Aug 2014
 63. birgit87 - een jongen! - 14 Aug 2014
 64. Caya - Dat is nog een verrassing! - 14 Aug 2014
 65. dmv1980 - 14 Aug 2014
 66. EBD - 14 Aug 2014
 67. ikenik - een tweeling!een tweeling! - 14 Aug 2014
 68. Lindsay25 - een meisje! - 14 Aug 2014
 69. Lisanne1985 - 14 Aug 2014
 70. lynvg - 14 Aug 2014
 71. Mama.Do - 14 Aug 2014
 72. mamavan2jochi... - Dat is nog een verrassing! - 14 Aug 2014
 73. Piekie6 - 14 Aug 2014
 74. Rianne-1987 - een meisje! - 14 Aug 2014
 75. semra84 - een meisje! - 14 Aug 2014
 76. baby-bak14 - 15 Aug 2014
 77. babyloveL - een meisje! - 15 Aug 2014
 78. macbaby - 15 Aug 2014
 79. MammieMar - Dat is nog een verrassing! - 15 Aug 2014
 80. myranda30 - een jongen! - 15 Aug 2014
 81. nathalie1989 - een meisje! - 15 Aug 2014
 82. okkekee - 15 Aug 2014
 83. wishfull - een jongen! - 15 Aug 2014

De bevaldatum van leden in week 38 is van zaterdag 9 augustus 2014 tot en met vrijdag 15 augustus 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014