Volg ons overal!
Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je 7e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Heel cliche maar super leuk! Een zwangerschapsdagboek is echt een aanrader om later nog eens terug te kunnen kijken op deze bijzondere periode

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (4305)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • heivlindertje

  Gefeliciteerd allemaal:)

  Ook hier 6 weken! Heel spannend allemaal, vooral alles wat je voelt! Ook hier gaat t slapen moeilijker en moet er gemiddeld 3 a 4 keer per nacht uit voor het toilet. Verder naar mijn idee weinig last van kwaaltjes, naast wat licht gevoelige borsten en vermoeidheid. Wel sinds gisteren wat lichte buikkramp, is dat normaal? Maandag de 28ste intake en echo, spannend!!

 • Mamvanmeisjes

  Vandaag een vroege echo laten maken. Het hartje klopte en het zag er, voor zover, goed uit. Fijn om te horen. Nu lekker 3 weken op vakantie. Hopelijk vliegen de weken dan voorbij en kunnen we snel weer een echo plannen!

 • Donne

  Goed nieuws fijn hoor. Geniet van je vakantie.

 • SvB88

  Hoi,
  Gefeliciteerd iedereen!
  Jippie Ik mag ook mee schrijven op dit forum ik ben nu ongeveer 6.3 weken.
  Ik kan het nog zo moeilijk bevatten, het lijkt ook eeuwen te duren voor het 4september is dan hebben wij ons eerste gesprek en echo!
  Zijn er nog meer dames met dat gevoel als mij , je voelt je zwanger maar het geloof zit nog in je achterhoofd, het is ook ons 1e kindje! Super spannend!
  Ik heb nu vooral last dat ik om half10 savonds misselijk/weeig word in me maag blughh!!

 • Mama van bijna 3 kids

  Hallo..
  ik ben as zaterdag 6 weken zwanger van mijn derde verleden jaar helaas een miskraam gehad met 7 weken dus vind t best een beetje eng.. mijn kinderen zijn 9 en 10 jaar oud..
  jullie zullen wel lachen maar geloven jullie als ik zeg dat mijn man mijn kwalen heeft die arme vent is al anderhalf week aant spugen snachts en heeft t erg zuur en stemmings wisselingen.. en t is me toch wat na wat gegoogeld te hebben schijnt t vaker voor te komen bij mannen die erg betrokken zijn en vaak ook als de vrouw veel bezig is met de zwangerschap nou ik had t nooit eerder gehoord.. ik heb zelf namelijk alleen maar last van zere borsten.. is er iemand die hier ook bekend mee is?
  Groetjes

 • Wonderful-life

  Vanavond moeders voor moeders over de vloer gehad. Voor de zesde keer doe ik mee!
  Tegenwoordig halen ze sowieso bij je thuis op, dat scheelt alweer stiekeme ritjes naar de wegbreng-container. Doen er nog meer dames mee om andere moeders (in spe) te helpen bij wie het niet vanzelf gaat? Kleine moeite en je krijgt er nog een leuke wikkeldoek voor de baby bij!
  Gelukkig ben ik nu niet zo misselijk als bij mijn vorige zwangerschappen, want die geur van de bewaarpotten is nog steeds niet om over naar huis te schrijven...

 • Official.mamaesz

  Nu al?! Ik had me ook aangemeld en kreeg te horen: "Het is nog veel te vroeg om mee te doen.." ze komen nu dinsdag.

 • Wonderful-life

  Wat gek....je mag namelijk meedoen vanaf de zesde week tm de zestiende week...

 • Wonderful-life

  Poeh, schrikken zeg. Rustig aan doen en fijn dat alles nu goed is met jou en de kleine!

 • Lily-anne
  Hier liggen we dan.. had mn zwangerschap wel anders in gedachten.. heb er nog geen seconde van kunnen genieten.. alles wat ik eet of drink komt er direct weer uit.. dus opname.. nuja redding is nabij zeker.. hoop dat ze gepaste medicatie vinden en ik rap naar huis mag :(
 • vimame1988

  beterschap!

 • Mamavannylaenvienn

  Nogmaals beterschap lieverd!

 • Lily-anne

  Dankje 😊

 • Official.mamaesz

  Vandaag gevallen met de fiets, ow god wat was ik geschrokken! Huilen als een klein kind... gelukkig 3 lieve mensen die me hielpen en meteen vriendlief gebeld. Mocht om 15:00 bij de huisarts komen voor een echo, ennnnnnn.... HET HARTJE KLOPT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! godzijdank niks aan de hand!!

 • Mamavannylaenvienn

  Kindje zit ook goed beschermd bij je, zeker zo vroeg nog in de zwangerschap. Fijn dat alles goed is.

 • Official.mamaesz

  Gelukkig wel, hihi. Was me echt lam geschrokken.. beetje spierpijn hier en daar, elleboog en knie kapot en pijn aan me heup maar gelukkig is dat alles. was even een mooi momentje om het hartje te zien.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van woensdag 11 april 2018 tot en met dinsdag 17 april 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen