Volg ons overal!
Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je 7e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Heel cliche maar super leuk! Een zwangerschapsdagboek is echt een aanrader om later nog eens terug te kunnen kijken op deze bijzondere periode

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (3197)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Mama Hobers

  Vandaag weer een echo gehad en een prachtig, krachtig hartje zien kloppen ♡ Super blij!

 • Meijtje

  Ik mag me hier melden 6 weken zwanger<3.
  Ik heb geen kwaaltjes, geen bijzonderheden. Savonds een beetje een darmenbuikje, maar dat had ik ma de laatste bevalling toch wel een beetje.

  Ik voel me goed en ondanks 13e zwangerschap heb ik over deze een goed gevoel. Hopelijk heeft m'n gevoel weer gelijk en komt het 3e wondertje.
  Donderdag echo.... Spannend

 • Tweedebabytje~

  Gek he dat je het zelf aan kan voelen of het goed zit of niet.. spannende tijd.. en jeetje 13e zwangerschap, waarvan zoveel mis gegaan zijn. Knap dat je er zo positief in staat!!!

 • Meijtje

  Dank je wel. Ja het voelt anders. Bij de vorige zwangerschappen voelde ik dat er wat niet klopte. 1x zag het er toch helemaal goed uit, begon ik er ook in te geloven en het ging uiteindelijk ook mis. De eerste keer dat het mis ging had ik ook een gevoel, maar ik kon het niet plaatsen. De eerste en middelste gingen goed, voelde ook goed.

  Maar je hebt altijd nog gevalletje pech dat om de hoek kan komen kijken.


  We wachten af, nog een paar dagen, dan weet ik meer. Ml kan jammer genoeg niet mee, evt volgende echo ook niet. Is voor het eerst in al die 13 zwangerschappen dat hij niet mee kan. We moeten ook om de termijn en 20 weken echo heen breien, want dan is hij ook op oefening en deze kan hij niet overslaan. Dus veel eerder of veel later

 • Meijtje

  Dank je wel. Ja het voelt anders. Bij de vorige zwangerschappen voelde ik dat er wat niet klopte. 1x zag het er toch helemaal goed uit, begon ik er ook in te geloven en het ging uiteindelijk ook mis. De eerste keer dat het mis ging had ik ook een gevoel, maar ik kon het niet plaatsen. De eerste en middelste gingen goed, voelde ook goed.

  Maar je hebt altijd nog gevalletje pech dat om de hoek kan komen kijken.


  We wachten af, nog een paar dagen, dan weet ik meer. Ml kan jammer genoeg niet mee, evt volgende echo ook niet. Is voor het eerst in al die 13 zwangerschappen dat hij niet mee kan. We moeten ook om de termijn en 20 weken echo heen breien, want dan is hij ook op oefening en deze kan hij niet overslaan. Dus veel eerder of veel later

 • _yasmine_

  Hoi dames ik ben zo in de war met mezelf. Ik ben ondanks mijn mini-pil zwanger geworden. Ik heb 2 kids de oudste is bijna 3 en de jongste bijna 1. Na het verwerken van deze nieuws ben ik dus vanochtend langs de gynecoloog geweest...

  Nu blijk ik een tweeling te hebben dus niet 1 maar 2 kids...
  ik zit met gemengde gevoelens en angst.
  Is dit normaal of ben ik verkeerd bezig 😟

 • tweedebabytje~

  Wow heftig! helemaal als je er totaal niet mee bezig bent en het onverwacht komt.. ik snap heel goed dat je je zo voelt! Geef het de tijd, je moet nog ff wennen aan het idee denk ik. En met genoeg hulp en steun van naasten om je heen gaat het vast en zeker goed komen!!!

 • _yasmine_

  Bedankt, vandaag ben ik met een raar gevoel opgestaan alsof dat dit allemaal niet klopt...

  Ik heb een andere afspraak gemaakt 10 februarie ik hoop dat alles in orde is met de baby's.

 • Ikgewoonik

  Tuurlijk is het even slikken schat. Maar het komt vast en zeker goed. Laat het even bezinken. Binnenkort zal je aan het idee gewend zijn. Koelchi el maktab schat ;-)

 • September-mama

  Je bent zeker niet verkeerd bezig. Jullie gezin is compleet en dan blijk je toch zwanger te zijn. E dan nig wel van een 2.ling. bekijk t via de andere kant... de kindjes zijn echt een wonder als ze.ondanks de pil toch verwekt zijn.. dan hoort het zo te zijn!

 • _yasmine_

  Jullie hebben gelijk .. ik heb vandaag terug een echo gehad en heb 2 hartjes mogen horen. Stiekem had ik wel de kriebels ... succes dames met jullie zwangerschap 💋💋💋❤

 • September-mama

  Hoe ver ben je nu? Denk dat je er vanzelf aan gewend raakt... ik had een collega. Gesterreliseerd... daarna gingen ze verhuizen en weet ze haar "klachten" aan de stress van verbouwen en verhuizen. Toen ze tot rust kwam en de klachten bkeven aanhouden bleek ze al 13 weken zwanger te zijn. Die heeft ook moeten omschakelen maar na de echo waren ze ee ook dolblij.mee ondanks dat hin gezin eigenlijk al compleet was

 • _yasmine_

  Ik ben 7 weken ver nu alhoewel ze niet percies konden vertellen omdat het nog zo pril is maar ik wordt geschat tussen 6 of 7 weken...

 • Chris90

  Weer terug op BB na een jaartje weg geweest te zijn. Een moeilijk jaar was het voor mij wel. In december 2015 gestart met het proberen zwanger te worden. De eerste paar rondes zonder succes.

  Daarna was het raak, maar helaas kreeg ik rond de 6 weken een miskraam.
  Dit is 3x zo gebeurt in 5 maanden tijd. Emotioneel trok ik dit niet meer en hadden mijn partner en ik besloten dat het voor nu even genoeg was en ik eerst maar de onderzoeken bij de gyn af zou wachten.

  Nu bijna een jaar later ben ik zwanger en er compleet door verrast. Een mooier kerstcadeau kon ik me niet wensen.

  Hoe lang? Dat is nog onduidelijk. Afgaand op mijn laatste menstruatie zou ik nu 11 weken zwanger zijn. Vanwege de miskramen en licht bloedverlies heb ik al vroeg een echo gehad. De eerste echo (nu 3 weken geleden) liet nog weinig zien, een vochtholte in de baarmoeder. De tweede echo (een week geleden) laat een perfect mooi ontwikkeld vruchtzakje zien. Maar het meest belangrijke ontbreekt, een wormpje met kloppend hartje. Ookal was ik voorbereid op slecht nieuws, deze klap komt hard aan.

  Volgens de verloskundige is een miskraam onvermijdelijk en kan het nog 3 (inmiddels 2) weken duren voodat mijn lichaam het afstoot. Wat een ellende, al die hormonen die gewoon zijn werk doen. Misselijk, pijn in mijn borsten en ontzettend moe. Ik ben zwanger, maar niet meer voor lang.

  Theoretisch is het mogelijk dat het vloeien rond kerst een innestelingsbloeding is geweest. Dan zou ik bij de 2de echo pas 4.5 a 5 weken zwanger zijn geweest. Ik weet dat het dan wel vaker voorkomt dat er nog geen vruchtje zichtbaar is en dat bij een latere echo alles in orde is. Dan is de echo die ik vorige week gehad heb gewoon nog te vroeg geweest. Theoretisch is het mogelijk, dat heeft de verloskundige ook bevestigd.

  Maar op 22 december heb ik een positieve zwangerschapstest in handen gehad. Als ik in het meest gunstige geval een innestelingsbloeding heb gehad rond kerst, dan is het onmogelijk dat een zwangerschapstest positief aangeeft. Of de zwangerschapstest moet vals positief zijn geweest. Maar zoals de verloskundige ook zegt: Zwangerschapstesten zijn de meest betrouwbare testen in de hele wereld.

  Dan krijg je de keuzes aangereikt voor het vervolg. Afwachten en de natuur zijn werk laten doen, medicatie om het af te breken of curretage.
  Na de miskramen die ik heb gehad voelt het niet goed om iets zelf kapot te maken, ookal is een miskraam onvermijdelijk. Het klinkt misschien stom, maar ik wil daar geen verantwoordelijkheid aan hebben.

  Dus ik koos voor de moeilijke weg. De weg van het zwanger zijn, het mij zwanger voelen en weten dat het nog weken kan duren voordat de zwangerschap natuurlijk afgebroken wordt.
  Ik sta nog steeds achter mijn keus, maar jeetje, wat heb ik het met momenten moeilijk. Juist op de dagen dat ik misselijk naar bed ga en misselijk weer op sta. De eerste week viel redelijk mee, maar de misselijkheid en de klachten nemen toe.

  En toch, toch kan ik het gevoel niet los laten dat we gewoon te vroeg waren. Dat het wormpje zich nog niet wilde laten zien omdat we te vroeg waren. Waarom ik dat gevoel heb? Geen idee, ik kan het niet verklaren.
  Gelukkig heb ik een ontzettend lieve verloskundige die tegemoet komt in mijn gevoel. Volgende week krijg ik een bevestigende echo. Gebasseerd op mijn gevoel en die 1% kans dat de zwangerschapstesrlt van 22 december het fout had, volgt er een echo waarop ik hoe dan ook minimaal 7/8 weken zwanger zou moeten zijn. Dan zou er ook hartactie zichtbaar moeten zijn.

  In mijn hoofd weet ik dat deze echo zinloos is en puur een bevestiging gaat zijn voor wat we al weten.
  Maar in mijn hart voel ik dat ik het zo lang mogelijk bij me wil houden en het liefst geen afscheid wil nemen.

  Ik heb lang getwijfeld of ik mijn verhaal hier zou delen. Maar ik haal zo veel troost uit de verhalen van anderen. De begrijpbare spanning die we met zijn allen voelen de eerste weken, het verdriet bij verlies, maar ook het intense geluk van het zwanger mogen zijn.

  De komende week zal ik dan ook nog veel de afleiding zoeken in het lezen van jullie verhalen, afwachtend op hoe mijn verhaal gaat aflopen.

 • Love-1985

  Jeejtje, heftig! Sterkte gewenst! Kan het niet ook zo zijn dat je de 22e een miskraam hebt gehad maar direct weer zwanger bent geworden en nu dus 5 a 6 weken bent?

  Ik snap je gevoel van onzekerheid. Ik heb voor mijn dochtertje een missed abortion gehad. Nu voel ik me weer net als toen, totaal niet zwanger. Daarnaast heeft mijn zoontje afgelopen week de 5e ziekte gehad en ik 2 weken daarvoor ook alle verschijnselen. Bloed geprikt. Morgenmiddag of maandag krijg ik de uitslag. Morgenvroeg heb ik een echo. Ik ben 7 weken en paar dagen zwanger. Ik vind het ook zo spannend en heb zo'n naar gevoel.

 • Chris90

  Nee rond de 22ste is geen miskraam geweest. Het vloeien was nooit meer dan een veeg en 0,0 krampen gehad. Plus een week later was op de echo een ingenesteld vochtblaasje te zien.


  Wat moet jij blij zijn als het morgenochtend is! Wat kan het dan lang duren tot de echo. Ik hoop zo voor je dat je een mooi kloppend hartje te zien gaat krijgen.

 • Mamsie2kids

  Heftig! Hoop dat het op een of andere manier toch goed zit! Hier nu ook 6 weken zwanger en bloednerveus hopend dat het niet wéér een miskraam wordt. Dat was ook de reden dat ik ontzettend op zag tegen een zwangerschap en het eigenlijk niet zie zitten. Als het fout gaat duurt het maanden voor ik er psychisch bovenop ben. Nu maar hopen dat het goed gaat en we allemaal mooi kloppende hartjes zien!

 • Meijtje

  Dikke knuffel, morgen ben ik 6 weken van mijn 13e zwangerschap. Ik ben meerdere keren gecurreteerd, meerdere keren kwamen ze spontaan.

  Ook na 2/3 goede echo's.


  Ik hoop dat jij in die 1% valt. Ik snap dat je bevestiging zoekt. Het uitsluiten van alle opties.

  Ik weet hoe belangrijk de bevestiging is, ergens moet je het afsluiten maar dan is het zo definitief.

  Tussen hoop en vrees.... De schaduwkant van zwanger zijn. Een achtbaan van emoties en onzekerheid.


  Ik wil je een hele dikke knuffel geven. Je bent niet alleen en je mag me altijd schrijven, al is het om van je af te schrijven. Ik snap hoe het is en hoe het voelt :'(

 • Tweedebabytje~

  Hallo week 6!!!!

 • EMV

  Hoi meiden,

  Wij zijn nog opzoek naar een paar zwangere mama's die in september zijn uitgerekend.
  We hebben samen een geheime facebookgroep https://www.facebook.com/groups/ nameless0917/
  Zin om met ons mee te kletsen? Je kunt via de link lid worden.

  Bij 100 leden wordt de groep gesloten en kun je ons niet meer vinden op facebook.

 • Jufk

  Ik kan de link niet aanklikken......

 • September-mama

  En selecteren en dan kopieren en plakken in je browser balk

 • EMV

  Inderdaad, even selecteren en kopiëren :)

 • MamaVnChoukriiDouniia

  Leukk hoe kan k lid worden?

 • babybytessa

  Wij mogen vandaag ook naar week 6. Morgen de eerste echo. Ben super zenuwachtig!!

 • Chris90

  Hoe was de echo?

 • (Fransisca)

  Afgelopen dinsdag vervroegde echo gehad net 6w 1d ivm bloedverlies en onzekerheid. Gelukkig een heel mooi hartje mogen zien kloppen.... ❤

 • Linda040

  Ohh fijn!!! Stukje onzekerheid weg!! Geniet van je zwangerschap!

 • Nana81

  Mooi! Fijn zeg, gefeliciteerd

 • Lovemijnkindje2

  Hoi dames,
  Bijna 7 weken zwanger en paar dagen bruinverlies toen 5 januari echo gehad en alles bleek goed te zijn.
  Nu sinds kwartiertje heb ik helderrood bloedverlies bij het afvegen,
  Net nog een keer gekeken en het is ng steeds rood met afvegen gepaard met bruinverlies..
  Heb de verloskundige gebeld en er staat voor morgenavond een echo gepland ...
  Ik wordt hier zo onzeker van ..
  Heb verder geen krampen ofzo.

  Iemand die zich hierin herkent? Moet ik mij zorgen maken?

 • Linda040

  Volgens mij hoef je je geen zorgen te maken hoor, zolang je geen krampen hebt.. Iemand die ik ken heeft zo tot week 14 gelopen en heeft een gezond kind op de wereld gezet... Fijn dat je morgen terecht kan, neemt gelijk een stukje onzekerheid bij je weg! Sterkte en succes morgen groetjes

 • Lovemijnkindje2

  Dankjewel! :)

 • (Fransisca)

  Ik heb vorige week helderrood bloedverlies gehad en darna bijna een week lang last gehad van roze (alleen met afvegen)... zolang je geen krampen krijgt zou ik me niet zo snel zorgen maken. Ik heb bij mijn vorige 2 zwangerschappen ook bloedverlies gehad en ook toen was het onschuldig... succes.

 • Lo1990

  Hoe is het nu?

 • Lovemijnkindje2

  Geen bloedverlies meer ook heel weinig bruinverlies.

  Vanavond om 20.15 uur eindelijk weer een echo, dan van deze onzekerheid af en zien we hopelijk een gezond ukje!

 • Lovemijnkindje2

  Echo gehad en alles is gelukkig gewoon goed met ons ukje!

 • Linda040

  Fijn dat de echo goed was!! Hoop dat je nu een beetje kan genieten!

 • Lo1990

  Gelukkig maar😁


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van woensdag 13 september 2017 tot en met dinsdag 19 september 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

4 leden zijn nu online
Lid worden