Volg ons overal!
Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je 7e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Heel cliche maar super leuk! Een zwangerschapsdagboek is echt een aanrader om later nog eens terug te kunnen kijken op deze bijzondere periode

Ben je zwanger?

Ontvang dan de gratis nieuwsbrief met een wekelijkse update van je zwangerschap!
Je e-mailadres

Je BevaldatumReageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (3276)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Conki

  Zwangee van de 2e. Dacht 8 wkn te zijn. Vandaag echo gehad en terug gezet naar 6wkn. Hartje klopte gelukkig wel goed. Nu over 4 weken weer om een echo en dan ook de bevaldatum berekenen

 • Ivaj

  Zijn er hier meer waar je nu al een buikje ziet? Mijn broeken zitten al te strak met name 's avonds gaat de knoop meteen los haha. Heb ook al 'de vraag' gehad... Tuurlijk zijn het de darmen en een beetje opgeblazen maar je ziet wel verschil tussen een 'vet'buik en een zwangerbuik.. Dat wordt niet lang geheim kunnen houden...Verder voel ik mij op wat misselijkheid en vieze smaak in mn mond prima. Stoppen met roken gaat gelukkig ook makkelijker dan gedacht (bij de eerste had ik meer moeite).

 • Prisje10

  Ik heb ook al een buikje

 • Mama van Lizzy4

  Vandaag 6 weken en 1 dag
  Last van de gebruikelijke misselijkheid en moe. De 27ste hebben we de eerste echo spannend hoor dit wordt ons 2de kindje

 • Guusje82

  Vandaag heb ook ik een account aangemaakt om mee te kunnen kletsen. Toch leuk en fijn om alle verhalen van iedereen te horen, herkenbare dingen.
  Een dikke pluim voor Cicik voor het niet roken! Beloon jezelf maar door elke week van je rookgeld iets voor de baby te kopen. Deed ik bij mijn eerste, toen was ik ook van de een op de andere dag gestopt.

  Nog 1 week wachten tot de echo, toch spannend of er wel een hartje klopt!
  Hier niet misselijk gelukkig, wel zere tieten. Maar daar valt prima mee te leven.

 • Cicik

  @guusje82: ben jij sindsdien ook helemaal rookvrij? Ik heb er gek genoeg geen behoefte aan en hoop dat het ook zo blijft na de bevalling, want ik wil er nooit meer aan beginnen


  Ik heb helemaal geen last van de zwangerschapssymptomen behalve iets pijnlijke borsten. Ik voel me ook niet anders dan normaal, behalve dan de 2 dikke strepen op de tests die het toch echt hebben bevestigd

 • Bumblebeebje

  Haha.. ik denk dat daar de meesten wel last van zullen hebben

 • Cicik

  Vandaag 6 weken! Over 2 weken de eerste echo! Ik was een roker maar toen ik erachter kwam dat ik zwanger was ben ik gestopt en geen een sigaret meer aangeraakt. Ik heb nu wel mede dankzij het stoppen met roken en onder invloed van al die hormonen erg last van obstipatie en hierdoor een enorm opgezwollen buik..pff

 • Bumblebeebje

  Wat goed van je dat je zo ineens bent gestopt met roken

  Dat wordt dan veel vezelrijke voeding eten

 • Cicik

  @bumblebeebje: inderdaad veel volkoren en aan de lijnzaad de komende periode

 • Dani1990

  Voor het eerst zwanger na een half jaar proberen. Drie weken geleden wist ik het al, maar nu durf ik voor het eerst iets op dit forum te plaatsen. Jeetje wat een spannende periode zeg. A.s. donderdag ga ik voor het eerst naar de verloskundige. Ik ben vandaag 6 weken en 5 dagen zwanger, is het dan normaal om een flinke buik te hebben? Er zitten geen tweelingen in de familie maar mijn broek past al niet meer dicht! Hebben jullie daar ook ervaring mee? *Stiekem vind ik het wel erg leuk hoor, om een zwangerbuikje te hebben, maar we willen het graag nog even geheimhouden.

 • julica

  Gefeliciteerd Dani! Je darmen zijn nu waarschijnlijk nogal opgezet door de hormonen die nu allemaal in je lijf rondspoken. Je baarmoeder zit nu nog helemaal onderin verstopt, dus dat kan het nu nog niet zijn. Genoeg vezels eten en veel drinken, misschien kalmeren je darmen daar wat van.

  Ik merk het zelf ook hoor, vooral aan het einde van de dag! Iets wijdere shirtjes de komende weken, totdat je het wilt vertellen. Hopelijk kan je het daarmee een beetje verdoezelen....

 • Dani1990

  Dankjewel Julica! Ja denk ook dat het mijn darmen zijn en draag nu dus maar wijdere shirtjes! Wanneer ga jij naar de verloskundige?

 • julica

  Ik moet nog even wachten tot de echo, die is pas de 13e helaas. Tot die tijd de dagen doorkomen met moe zijn en misselijkheid, bah. Ben jij al sneller aan de beurt?

 • Mamavansummer

  Vandaag 6 weken!
  hopelijk is dit een blijvertje!

 • Chantjazzley

  Misselijkheid weg... Help!!!!
  Toch niet weer een miskraam hé

 • tweede83

  Het hoeft niet altijd te betekenen dat als de symptomen weg zijn, het direct niet goed is. Ik voel ook niet elke dag iets hoor! En ik ben ook niet misselijk geweest. Ik twijfel soms ook, doordat je geen symptomen hebt of eerst wel en dan later niet. Wanneer heb je een echo? Anders misschien voor je geruststelling bellen met een verloskundige. Ik hoop voor je dat het goed is!!!

 • Chantjazzley

  Nee dat weet ik ook wel! Maar ik was echt 2 weken non stop beroerd. Voel me nog niet helemaal lekker hoor maar ik ben meer fit. Het is ook gewoon angst. Ik heb op valentijnsdag een echo! Dus ik ga mijn best doen om die 5 dagen uit te zitten! Thnx voor je reactie!

 • Trotse mama van Michel

  Is er animo voor een facebook groep? (geheime groep die andere dus niet kunnen zien) voor diegene die ik oktober 2017 zijn uitgerekend.
  stuur mij ( Denise Beverloo ) dan op facebook een vriendschapsverzoek waarbij ik je dan toevoeg in de groep.

 • Klaasje33

  Ik heb geen facebook, dus blijf hier lekker mee praten en lezen!

 • Vonne81

  Ja gezellig, ik heb je een berichtje gestuurd 😊

 • moontje123

  Ja leuk! Ik begin met dmr;)

 • Eliseline

  Ik heb wel ibtresse


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van woensdag 11 oktober 2017 tot en met dinsdag 17 oktober 2017.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50