Volg ons overal!
Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je 7e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Heel cliche maar super leuk! Een zwangerschapsdagboek is echt een aanrader om later nog eens terug te kunnen kijken op deze bijzondere periode

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (4998)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Anonymous_

  6+4 weken.. ik ben zooo misselijk met name 's avonds. De geur van warm (avond)eten kan ik iedere avond weer niet verdragen pff. Komt daarbij de zware vermoeidheid en pijlnlijke/zware borsten. Ik hoop dat het snel overgaat.. volgende week donderdag eindelijk de 1e echo.. hopelijk is het de misselijkheid, buikpijn en vermoeidheid allemaal waard ughh

 • Miss_ka

  Ik ben de ochtenden en avonden het ergst misselijk maar overdag op het werk ook echt wel wat momenten 😖 Hopen dat de misselijkheid gauw over is. Ik wil de verloskundige pas bellen als ik 9 weken ben ivm eerdere miskraam. En dan hoop ik bij de termijnecho goed nieuws te krijgen. Dus ik heb nog wel even te wachten 🤞🤞

 • Anonymous_

  Ohh dat duurt nog wel even ja. Spannend! Op mijn werk heb ik er ook last van.. de dagen op kantoor duren nu eindeloos! Lig liever de hele dag in mijn bed haha

 • Miss_ka

  Ja dat heb ik ook 😩 Ik werk in de kinderopvang dus ik word extra misselijk van alle poepluiers en de etensgeuren 🤢

 • Proudmommyof2boys

  Goedenmorgen dames ,
  Eerste keer dat ik hier reageer , wil zo graag mijn geluk met iemand delen , met nadruk op mijn , mijn man moet nog heel erg wennen aan het idee dat er een derde opkomst is , ook al was het geen (ongelukje)maar goed ik ben er heel blij mee en straks de eerste echo wat ik weer super spannend vind , en als alles goed is mag ik morgen alweer naar week 7 😊

 • Mama bi

  Heyy wat leuk ik heb ook zo mijn eerst echo ik herken je heel goed in jou verhaal mijn vriend is net is moet er ook er aan wenen. Ondanks bewust zwanger zijn geworden en nu het iddd dat je er alleen voor sta het is voor mijn ook 3 kindje en ons samen eerst kindje mijn vriend heb ook al een zoontje dus hij weet hoe het is succce zo bij je eerst echo hoop op een mooie kloppen hartje

 • aniger83

  Wij hebben een beetje dezelfde situatie denk ik. Mijn man moet ook erg wennen aan het feit dat het nu toch echt zo is. Veel gesproken met elkaar over maken van de keuze om voor een derde te gaan. Ik ben nu 6wk+3 en vind het weer super spannend. Echo pas 10 november dus nog even geduld ;)

 • Mama bi

  Heyy wat leuk ik heb ook zo mijn eerst echo ik herken je heel goed in jou verhaal mijn vriend is net is moet er ook er aan wenen. Ondanks bewust zwanger zijn geworden en nu het iddd dat je er alleen voor sta het is voor mijn ook 3 kindje en ons samen eerst kindje mijn vriend heb ook al een zoontje dus hij weet hoe het is succce zo bij je eerst echo hoop op een mooie kloppen hartje

 • Proudmommyof2boys

  Ahhh ja dat is indd wel leuk om een lotgenootje te hebben (niet de situatie)voor jou ook een mooie echo gewenst met een mooie sterke hartslag 😘

 • life123456

  6 weken en 1 dag!! Hoe voelen jullie je? Ik ben wel erg moe, soms misselijk (maar het valt mee tot nu toe) en een beetje een zeurderige pijn in mijn buik, oh en veel hoofdpijn!! Maar het is het natuurlijk allemaal waard, hoop zo dat alles goed gaat!!

 • Zenda

  Hey!
  Ik ben ook heel erg moe en in de ochtend af en toe ook misselijk. De ene dag gaat t beter dan de andere... en me borsten zijn heel erg gevoelig.

 • life123456

  mijn borsten doen geen pijn gelukkig maar opeens ben ik vandaag veel misselijker en ik heb heel de tijd honger haha

 • Paars85

  Hey hallo ook ik mag me melden in week 6! Allemaal enorm spannend! Donderdag hebben wij de eerste echo! Hopelijk krijgen wij ook een mooi, stevig kloppend hartje te zien!

 • Birdyy
  Bij wie is Chinese geslachtskalender kloppende geweest? Bij mijn eerste kind klopte deze wel. Ik was 27 jr en kind in dec verwekt. Het is een jongen geworden zoals het te zien is op t kalender. Ik ben zo benieuwd of het bij mijn 2e ook zou kloppen. Het zou een meisje moeten worden 😀
  Het geslacht wordt bepaald aan de hand van de maand waarin je baby is verwekt en de leeftijd van de mama op het moment van conceptie.
 • Ezeltje86

  Nee klopt niet. Ik was 25 en conceptie was oktober. Had dan een jongen moeten zijn maar heb een dochter

 • Birdyy

  Vandaag 6 weken!! Vooral sinds vorige week erg veel last van misselijkheid bij alles wat ik doe. Wordt er soms moedeloos van!! Wel heb ik gemerkt dat wanneer ik kleine hapjes eet gedurende dag en mezelf de kans niet geef om honger gevoel te hebben dat de misselijkheid wat afneemt. Hebben jullie tips tegen extreme misselijkheid? Dit is zo anders dan bij mijn 1e zwangerschap!

 • Luna7

  Suc6 in week 6 .Ik ben naar week 7 🍀🍼

 • Ezeltje86

  Goedemorgen dames!
  Ik heb een groep aangemaakt op fb voor de mama's (to be) die uitgerekend zijn in Juni 2018. Kom je er ook gezellig bij? Babybytes mama's (to be) uitgerekend juni 2018 💖 https://www.facebook.com/groups/1364995516944339/

 • letta21

  Leuk idee! Ik ben nu 6+3 maar wacht ook even de eerste echo af ivm eerdere miskraam. Heb de echo al mooi op tijd (24-10) dus hopelijk tot snel!

 • Ezeltje86

  Ik duim voor je! Ik heb 31-10 1e echo.
  Als je toegevoegd wilt worden op de groep kun je mij je fb naam doorgeven en dan krijg je een uitnodiging.

 • Birdyy

  Anderen krijgen toch op je fb pagina te zien dat je bent aangesloten bij die groep? Zoals je op je pagina kan zien als je met iemand bevriend bent? Of krijg je dat alleen te zijn als je dat hebt ingesteld?

 • Ezeltje86

  Niemand kan het zien. De groep heb ik ingesteld op geheim. Als je toegevoegd wilt worden kun je mij je naam doorgeven op fb en stuur ik je een uitnodiging.

 • Ree83

  Ik meld me pas aan na een goede echo. Heb de laatste half jaar 2 mk gehad met 6 en 8 weken. Ik zal me later melden bij je als alles goed gaat.

 • Ezeltje86

  Helemaal prima! Wanneer heb je je 1e echo? Al snel denk ik?

 • Ree83

  Weet Ik nog niet als ik bel kan ik meestal de volgende dag terecht. Denk dat ik volgende week een keer bel.

 • Miss_ka

  Ik wil gaag lid worden maar kunnen vrienden zien dat je lid geworden bent? Ik wil het namelijk nog geheim houden 🙈

 • Ezeltje86

  Nee dat kunnen ze niet zien. Ze kunnen het alleen zien dat jij lid bent als ze echt gaan zoeken naar de groep en dan zien wie er lid zijn.
  Kan de groep ook op geheim zetten maar dan kun je er ook niet naar zoeken. Dan kun je je bij mij melden met je fb naam en krijg je van mij een uitnodiging.
  Denk dat dat anders de beste optie is. Er zijn er meer die dit afvragen 😉

 • Liv1

  Dat vraag ik me ook af 😊


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van woensdag 6 juni 2018 tot en met dinsdag 12 juni 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen