Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je zevende zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (7147)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • PAJ2

  Vandaag weer opnieuw bloedverlies... voor het eerst nu met wat stolsels erin. Gelijk de verloskundige gebeld, maar ze dacht dat het onschuldig zou zijn, omdat maandag alles er goed uitzag. Waarschijnlijk bloedt mijn baarmoedermond gewoon bij het minste of geringste... 😥

 • Jipp

  Wat naar steeds, het zou mij heel onrustig maken. Hopelijk is 2 okt alles goed.

 • Staart-meesje

  Wanneer heb je weer een echo afspraak? Ik snap dat t allemaal onzeker is. Wacht nog ff hoe t loopt. Mocht t doorzetten bel je maandag gewoon?

 • PAJ2

  Dinsdag 2 oktober mag ik weer. En ik mag inderdaad bellen als t heftiger wordt of kramp bij komt.

  Gelukkig is het weer gestopt en heb ik geen kramp. Vandaag ben ik 7 weken... een nieuwe mijlpaal! Ik hoop jullie allemaal daar weer te zien! Liefs, Annelies

 • Denise34

  Goedemorgen Dames, ik ben Denise 33 jaar. Al een zoon van bijna 8! 5 jaar geleden PCOS geconstateerd en na een lang traject, nu eindelijk zwanger van ons 2e kindje, gister onze eerste echo gehad, volgens mijn berekening had ik al 6w5d moeten zijn maar nog geen hartactiviteit te zien, dus volgende week opnieuw een echo en duimen dat het goed zit! De Gyn zei dat het zou kunnen dat mijn eisprong laat was dus daar hoop ik maar op😇.Verder geen buikpijn of bloedverlies dus probeer positief te blijven maar dat is moeilijk.

 • PAJ2

  Spannend! Was het vruchtje wel goed te zien?

 • Denise34

  Heel spannend! We hebben het gezien maar, ze moest erg goed kijken. Dus gewoon even afwachten ☺️

 • Biancaaaaa

  Hey, morgen ben ik 6 weken zwanger. Nu hadden ze vorige week in mijn bloed een positief test gezien op rubella. De dokter zei dat het een vals positief resultaat kon zijn, en er is een bijkomende test gedaan waarvan ik het resultaat nog niet heb. Iemand die dit al heeft voorgehad of gehoord bij iemand anders? Als ik echt Rubella zou hebben, zou de zwangerschap moeten afgebroken worden

 • PAJ2

  Hier eindelijk een betere dag... ik heb normaal mijn werk kunnen doen en gekookt... na het spugen van vanmorgen is de misselijkheid ook langzaam minder geworden. Zo fijn! Even een ‘positieve’ dag tussendoor geeft me moed.

  En morgen nog 1 dagje werken en dan een week vakantie en er even tussenuit :-)

 • Jipp

  Fijn een positieve dag, hopelijk volgen er meer!

  Lekker vooruit zicht een weekje vakantie.

 • PAJ2

  Vroeg naar bed en een nachtmerrie: ik droomde dat het een miskraam werd. Ik zag en voelde zo alles uit me stromen... 😥 bah wat naar!

  Niets aan de hand verder, (gelijk naar de wc gerend om te kijken), maar mijn hart klopt nog als een gek en opnieuw inslapen ho maar!

 • nikitajanssens
  We zijn zo ontzettend blij. Kindje is gegroeid en het hartje klopte goed. Wel was er een bloedstolsel te zien van 2 cm dus moet wel wat rustig aan blijven doen. Over 1,5 week een nieuwe echo in het ziekenhuis. Voor nu even genieten
 • PAJ2

  Yeah yeah yeah!!! Wat een fijn nieuws!!! 🎉

 • Jipp

  Wat gaaf.. en fijn ook.
  Nu nog even rustig aan doen

 • Staart-meesje

  Goedzo! Heel fijn. Wat houdt dat stolsel in? Hoe komt dat?

 • nikitajanssens

  Dat kan door van alles komen. Tijdens het vormen in de baarmoeder kan er een bloedvat beschadigd zijn geraakt maar het kan ook een andere reden hebben. Dus voor nu rustig aan en wachten wat het stolsel gaat doen

 • Ava84

  Ik heb ook een hematoom zoals ze dat noemen. Een week lang veel bloed verloren en zelfs in het ziekenhuis gelegen. Maar het kindje groeit goed en trekt zich er weinig van aan. Hier in België adviseren ze volledige rust... niet tillen en geen sex. Ik ga me daar zeker aan houden want vorige week was een nachtmerrie. Het komt best vaak voor, in mijn geval doordat de placenta een stukje losliet. Doe het zeker rustig aan! En geniet van je prachtige echo! X

 • nikitajanssens

  Wat heftig zeg. Ja hier ook volledig rust. Helaas niet sporten, tillen of sex. Ik heb een zittend beroep met een bureau waarbij ik eventueel ook kan staan dus dat mkcht ik wel oppakken en als het njet gaat dan gaat het niet. Maar ga het wel weer proberen

 • Jipp

  Hoi Dames,

  Hoe gaat het met iedereen?
  Hier gaat het goed, nog nauwelijks zwangerschap kwaaltjes.
  Bij jullie?

 • Afiesie

  Hier ook nauwelijks kwaaltjes. Af en toe een licht krampje, maar dat is het dan ook.
  Hopelijk volgende week een vruchtje met kloppend hartje te zien op echo!

 • Jipp

  Ja dat zou mooi zijn een kloppend hartje.
  Wij moeten nog wachten tot en met 3 okt. Een dinsdag dacht ik dat is snel 3 okt maar nu denk ik jemig dat duurt nog lang.

 • PAJ2

  6.4 vandaag en voor het eerst echt overgegeven... gelukkig ben ik vrij vandaag en kan ik 🤢 op de bank...

  Nou ja... dan weet mijn lichaam tenminste wel dat het zwanger is, zullen we maar zeggen!

 • Nous1

  Fijn dat je vandaag lekker op de bank kan en sterkte met

 • Jipp

  Overgeven is nooit leuk.
  Maar wel een bevestiging. Sterkte!

 • Afiesie

  Gisteren een heel klein beetje lichtroze bloed verloren. Dan meteen naar gynaecoloog geweest. Geen bloeding te zien in baarmoeder. Mooi vruchtzakje van10mm. Het vruchtzakje is echter momenteel nog leeg... Volgende week nieuwe echo: dan zou er echt een kloppend hartje moeten te zien zijn. Nog veel 'werk' voor een week tijd dus... Hopelijk komt het goed.
  Gyne zegt dat het nog alle kanten op kan.

 • PAJ2

  Oei spannend! Kan het zijn dat je minder lang zwanger bent dan je dacht? Of weet je precies wanneer de ovulatie was, omdat je al bij de gyn loopt?

 • Afiesie

  Is met IUI, en die was 21 augustus. Dus vrij zeker ja :-)
  Heb eigenlijk ook geen symptomen. Had heel pijnlijke borsten, maar de laatste twee dagen is ook dat symptoom verdwenen...
  Lastigste is dat je niets kan doen dan afwachten hé...
  Heb wel Utrogestan gekregen voor de zekerheid: baat het niet dan schaadt het niet, zei de gyne

 • PAJ2

  Elke dag is er weer 1... verder vooruit kijken kunnen we toch niet...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van maandag, 13 mei 2019 tot en met zondag, 19 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

2 leden zijn nu online
Aanmelden