6 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

6 Weken zwanger

Week 6 begint bij zwangerschapsdag 42 en loopt tot dag 49.Het is je 7e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 5 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Week 6 is weer een drukke week voor de baby. Aan het eind van de week is het kindje 5 mm van hoofd tot stuit. Het hoofdje, nek, ogen en oren van de baby worden deze week gevormd. Zijn oogjes staan nog ver uit elkaar. De placenta wordt dikker, maar zal pas rond de 12e week de productie van hormonen overnemen.

6-weken-zwanger-baby

Het hartje klopt al wat steviger en hij heeft nu ook een primitieve bloedsomloop. Dat wil nog niet zeggen dat het hartje van de baby nu ook het bloed rondpompt in zijn lijfje. Daar is het nog te vroeg voor. De basis van de bloedsomloop wordt nu aangelegd en zal zich in de komende weken verder gaan ontwikkelen. Hoewel het hartje klopt zal het zich nog veel verder moeten ontwikkelen voordat hij in staat is te kunnen overleven buiten de buik.

Wist je dat je kindje zijn eigen bloed aanmaakt en zelfs een andere bloedgroep kan hebben?

De bobbeltjes die vorige week zijn ontstaan, groeien deze week tot iets grotere uitstulpinkjes. Daar zullen de armpjes en beentjes van het kindje beginnen te groeien. Ook is er al een begin gemaakt in de ontwikkeling van de organen (nieren, lever en maagdarmsysteem). De hersentjes zijn ook weer iets verder ontwikkeld.

Zijn mondje wordt gevormd en in allebei de kaken kun je al knopjes voor de melktandjes terugvinden.

Kijk ook eens bij de interactieve animatie van de ontwikkeling van de foetus

Heel cliche maar super leuk! Een zwangerschapsdagboek is echt een aanrader om later nog eens terug te kunnen kijken op deze bijzondere periode

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `6 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (3526)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Wachtend

  Hallo dames,

  Ik kom alvast om de hoek kijken. Morgen zit ik als het goed is op 6 weken en tot nu toe gaat het lichamelijk goed. Een beetje ongi pijntjes en hele zware en gevoelige borsten. Verder voel ik mij niet anders dan anders. Ik ga de vk volgende week bellen en mijn ouders vertel ik het zodra we een goede echo hebben gehad en de rest na 12 weken. Ik ben het met jullie eens dat onze naasten ons kunnen steunen mocht het misgaan, maar na 6x een mk doet dit ook iets met het verdriet van de opa's en oma's. Ik wil ze niet eerst blij maken en dan weer met slecht nieuws komen. De 1e echo doen ze hier met 8 weken, dus in de week van 15 mei..

 • Printientje

  Toi toi toi
  We tellen met jou mee af tot jouw echo.
  Ik begrijp je dat je hun dit wil besparen.
  Ik wens jullie het allerbeste toe.
  Ik heb het bij mijn vorige zwangerschappen altijd direct gezegd. Maar deze met die bloeding verzwijg ik nog even. Ik wil hun dit gevoel besparen.

 • Tweety24

  Pfff heftig zeg. Kan me voorstellen dat je het dan voor je houd. Voor jullie dus wel heel spannend. Misschien een vervelende vraag maar met hoeveel weken heb je een mk gehad.

 • Wachtend

  Vragen staat vrij 😄 En natuurlijk vind ik dat niet vervelend. Het is wat het is! Bij alle mk is het vruchtje gestopt rond de 5/6 weken.. 3x begon de mk voor de 1e echo zelf en 3x kwam ik er tijdens de echo achter dat het niet goed zat. Die echo is voor ons echt D-day. 😬 Hoe gaat het bij jou? Al bijna een echo?

 • Printientje

  Hey ladies,
  Ik schuif door naar 7 weken.
  Donderdag mijn echo op hopelijk een hartje te zien. Ik zie jullie over een paar dagen bij me in week 7

 • Tweety24

  Tot over een paar dagen in week 7. Hopelijk donderdag een goede echo voor je. Nog steeds bloedverlies ?

 • Printientje

  Ik kijk er naar uit...
  Ja ik heb nog steeds bloedverlies.
  Donderdag onze echo die hopelijk een kloppend hartje laat zien. Maar we zien wel...
  Ik heb nu 16 dagen continue bloedverlies en dat maakt me afwachtend in blijdschap ivm het zwanger zijn. Mijn man is er vqn overtuigd dat het kindje het haalt. Ik wil ook niet te negatief zijn naar hem toe. We hebben al 2 positieve echo's gehad tijdens die bloeding. You never know...

 • Lauren_D

  Vandaag 6 weken en 4 dagen zwanger! Op de echo een kloppend hartje te zien en gemeten op 8,3 mm. Wanneer vertellen jullie het aan familie? Mijn vriend kan niet wachten om het zijn ouders te vertellen maar ik wil nog ff wachten.

 • Tweety24

  Gefeliciteerd met de goede echo. Wij hebben een paar mensen verteld maar bij mijn vorige 2 zwangerschappen de familie gelijk. Als het mis gaat kunnen ze je ook steunen.

 • Chummie

  Dat verschilt per persoon de een verteld het gelijk de ander wacht de eerste 3 maanden af je moet doen wat je zelf wilt. Ik heb het wel al verteld want in onze familie steunen we elkaar dus hoe het ook af loopt ze zullen er voor me zijn maar nogmaals ieder bepaald voor zichzelf waneer hij wat verteld succes ermee

 • Gekkie86

  Hier precies hetzelfde.

 • Chummie
  Vandaag een hele mooie echo mogen zien het hartje klopte als en alles zag er prima uit ben helemaal in de wolken
 • carmensophia

  Gefeliciteerd !!! ik mag 4 mei nog even wachten

 • Tweety24

  Oh wat fijn zeg. Van harte gefeliciteerd. Geniet ervan

 • Chummie

  Dankjewel hopelijk wordt jij ook snel verlost van je spanning en mag je ook een kloppend hartje zien

 • Tweety24

  Dat duurt nog even pas 8 mei.

 • Chummie

  Ik duim voor je 🤗

 • Tweety24

  Dank je

 • Printientje


 • Chummie

  Helemaal happy

 • Xkellyy

  Vanaf vandaag week 6
  Pff zoveel last van mijn hormonen ene keer heel positief en de andere keer heel negatief met de onzekerheid van een miskraam etc. Het genieten nu ervan is soms erg lastig.

 • (M)aartje

  I know the feeling... ik ben zo bang dat het fout is.. na eerdere miskraam ben ik contand op zoek naar sypmtomen.. en mn borsten voelen weer bijna helemaal normaal.. nog wel misselijk.. najah meer tussen misselijk en honger in.. wordt er zo onzeker van.. ik moet nog een week wachten tot de 1e echo..

  Wanneer heb jij je 1e echo?

 • Xkellyy

  Ja die onzekerheid is rot. Zo heb je overal last van en zo niks. Qua emotie voelt dat soms echt een achtbaan. Ik heb 8 mei de eerste echo en jij?

 • Nigella

  Hallo lieve zwangeren, morgen mag ik naar week 7. Maandag 1e vroege echo. Ik heb t ook zoals jullie en dacht dat ik gek werd van spanning en hormonen. Maar dag of 6 geleden heeft mijn man echt doordringend gevraagd meer te geloven in de kans van de baby dan dat ik eerst deed. Door de miskraam in januari had ik echt zon 50/50 gevoel. Dat was niet te doen meer, ik bestierf t van angst. Nu probeer ik dat het misging echt te zien als hoorde bij die "foute"zwangerschap en dat dit weer op zichzelf staat en dat ik een kans heb van 80/20%. Is natuurlijk maar lukraak zo bedacht maar het helpt me enorm. Ik voel me in de 6e week mentaal een stuk sterker dan in de 4e en 5e week. Maar komend weekend word wel laaaang tot de eerste echo maandag. Ook degenen die schrijven nog niet echt te kunnen genieten begrijp ik heel goed. Ik voelde me ook zo schuldig over dat niet kunnen genieten dat ik me daar dan weer rot door voelde. En door de hormonen zit ik zo snel op de kast, jankbuien. Helpt ook niet natuurlijk. Dus tja maar accepteren dat het niet fantastisch en genieten en leuk is elke dag. Maar gewoon een vreselijk zenuwslopende tijd en als die spanning er af en toe een uurtje niet is, dat ook opmerken. Dat helpt wel. Veel afleiding zoeken.Succes iedereeen

 • (M)aartje

  Hey! Ik heb precies het zelfde.. ba mn miskraam vorig jaar ben ik er nu bijna 100% zeker van dat het weer fout is.. ik denk dat het een soort zelfbescherming is.. een soory 'voorbereiden op het ergste' zeg maar.. dan kan het altijd mee vallen ofzo.. maar merk dat ik daardoor gewoon niet geniet van mn zwangerschap.. en mn man vind het ook heel moeilijk.. hij vind het heel vervelend dat ik negatief ben en probeert me altijd op te vrolijken.. als ik zeg dat ik misselijk ben s hij helemaal enthousiast en zegt ie 'dat is goed toch!'

  Ik heb volgende week zaterdag de 1e echo.. dus nog een week wachten..

 • Xkellyy

  Dit is heel herkenbaar! Zeker met alle hormonen is het soms qua emotie een achtbaan. Ik wens je een hele fijne zwangerschap

 • Kaiki-JJ

  Bedankt Nigella, goed dat je zo positief kan blijven!!!!

 • (M)aartje

  Pfff.. ik ben zoo onzeker! Ik heb hiervoor een miskraam gehad waarbij met 8,5 week alle symptomen ineens weg waren.. 2 weken later kreeg ik dan ook de bevestiging dat ons kindje al 2 weken niet meer leefde..

  Nu ben ik dus constamd opzoek naar symptomen.. en deze ochtend voelen mn borsten een stuk minder gevoelig.. minder zwaar.. ik ben zoo bang dat het weer mis gaat.. ik heb volgende week zaterdag vroege echo.. ben zooo bang :'(

 • Printientje

  Hier is dat ook.
  De ene moment voel ik niks van kwaaltjes en denk ik negatief.
  Maar zoals gisteravond hele pijnlijke zware borsten. En in de avond komt de misselijkheid met oprispingen. Tijdens het koken krijg ik al geen zin meer in eten.

 • (M)aartje

  Jah ik gisteravond op de bank dus ook misselijk.. wilde eigelijk liggen maar was bang dat het er uit zou komen

 • Tweety24

  Bij mijn allereerste zwangerschap ook een miskraam gehad en toen ik weer zwanger was was ik zo onzeker.

  Nu ik zo onverwachts en onbedoeld zwanger ben geraakt heb ik helemaal geen last van onzekerheid heel raar. Net alsof dit anders is.

 • Kaiki-JJ

  Erg he die onzekerheid? :( Ik zit ook continue in de gaten te houden of mijn borsten nog wel pijn doen en gevoelig zijn etc. Gek wordt je van die onzekerheid.... Ik mag morgen naar week 7, wil toch wel heel snel door naar de veilige weken :( Succes!

 • (M)aartje

  Jah echt he.. voel nu bijvoorbeeld helemaal nix meer.. niet misselijk.. geen zere borsten.. wordt gek!!

 • Kaiki-JJ

  Aww ik weet wat je doormaakt lieverd, even volhouden nog. X

 • saravdr

  Ik heb het gevoel dat bij mij de ene dag de symptomen wat meer aanwezig zijn als de andere dag. Probeer je niet te druk te maken, al snap ik je wel hoor, ben zelf namelijk ook heel de tijd ongerust!

 • (M)aartje

  Het is echt heel moeilijk om niet ongerust te worden.. zal echt nog even moeten wachten tot uitsluitsel..

 • Chummie

  Hallo dames ook ik ben aangeschoven bij week zes

 • Printientje

  Yeah!

 • Gekkie86

  Jippie week 6 gehaald! Nog steeds met weinig kwaaltjes maar ik ben er :)

 • Printientje

  :


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 6

De bevaldatum van leden die 6 zwanger zijn is van dinsdag 19 december 2017 tot en met maandag 25 december 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50

3 leden zijn nu online
Lid worden