41 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

41 Weken zwanger

Week 41 begint bij zwangerschapsdag 287 en loopt tot dag 294.Het is je 42e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 51 centimeter
Gewicht van je baby: 3500 gram

Als je weeën worden opgewekt kan dit gebeuren op een aantal manieren:

1 - de vliezen breken - het doorprikken van de baarmoederzak wat betekent dat het water eruit loopt. Dit leidt meestal tot weeën. Dit proces heet ook wel amniotomy;

2 - Het inbrengen van hormonen in de vagina. De hormonen komen in de baarmoeder en wekken de bevalling op.

3 - Het geven van oxytocine, dit zorgt ervoor dat het hormoon direct opgenomen wordt in je bloed om de weeën op te wekken.

Wanneer weeën opgewekt worden kunnen deze soms snel en intensief komen, en dit maakt het misschien zwaarder.

Een baby die meer dan een week na de officiële bevaldatum wordt geboren, heeft vaak een drogere huid die lijkt te bladderen. Dit komt doordat de olieachtige substantie die de huid bedekt niet meer wordt aangemaakt.


 

De bevalling staat nu echt voor de deur. Het jagen op koopjes kan beginnen!

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `41 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (209)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Beebielo

  Helemaal niemand hier?! Hier 41.1. Hopelijk niet lang meer!

 • Proud Mommy And Daddy
  Gisteren na een bevalling van amper aan een uur is ons prachtige mannetje geboren om 22.00 hij weegt 3710 gram. We hebben een rustige nacht met hem gehad en hij is super zoet! Met mij gaat het ook goed! We zijn zo trots en gaan lekker genieten !!
 • Juul0406

  Gefeliciteerd!! Geniet ervan

 • Melesi

  Proficiat!! En wat een mooi kereltje!! :-)

 • N22

  wouw wat een schatje, gefeliciteerd meid,geniet er van..

 • felicia10

  Gefeliciteerd! En inderdaad zoals dimmetje al zegt was die 3D echo duidelijk goed gelukt. Geniet ervan❤

 • Dimmetje78

  En hij lijkt sprekend op de 3D echo hihi

 • Dimmetje78

  Jaaaa van harte gefeliciteerd meid!! Wat een mooi mannetje zeg!

  Zo te lezen had je een droombevalling? Kon je de weeën goed aan?

  En superleuke naam 💙

 • kari

  Wat een mooie jongen.Een dikke proficiat en nu genieten xxx

 • Proud Mommy And Daddy

  Om jullie even op de hoogte te houden.. Ik ben gebeld door het ziekenhuis met om 09.30.. Ze waren er gelukkig vroeg bij.. Ik mag vanmiddag al komen..
  Ik moet om 13.30 bij het ziekenhuis wezen.. krijg dan een ctg en misschien een echo en er word besproken over waarschijnlijk de inleiding.. Er komt wat Schot in de zaak en hopelijk meer duidelijkheid!! Zodra ik meer weet horen jullie het van me!

 • hanneQe

  Jeej, er is schot in de zaak en al 3 cm! Yes!!! Hopelijk zet bij jou ook alles door met een goede bevalling. Ben heel benieuwd naar je nu, x

  Go supermommy!!

 • Dimmetje78

  Volgens de kinderarts was zn tongriempje goed alleen zijn drinktechniek niet. En door de kloofjes kolfte ik en gaf de fles en dat hielp ook niet mee. Nu voed ik wel weer zelf en het blijft pijnlijk maar gaat beter. Alleen rechts weer een kloofje gekregen auw..

  maar ik wil het echt graag dus zet gewoon door 💪🏻

  Fijn joh dat je duidelijkheid hebt! Ik hoop met je mee dat je mannetje zich vannacht meld 😘

 • Dimmetje78

  Weet je al wat meer? Ik kan nu echt wel weer zeggen dat hoe ontzettend ik uitkeek naar de geboorte zo ontzettend mis ik Mn buik en het getrappel van binnen hihi

  Ben net in het grote bad geweest met hem, zo fijn! Hij ontspande helemaal en viel lekker in slaap..Mn dochter heeft mooie foto's gemaakt 😊

 • Proud Mommy And Daddy

  Ik ben inmiddels thuis maar ze hebben weer gevoeld ik zit op 3 cm ontsluiting alleen ze kon het hoofdje nog wel een beetje opwippen laat maar zeggen! Ze heeft gelijk gestript dus hopelijk met resultaat.. als het er morgen avond nog niet is.. komt de VK nog een keer langs om savonds te voelen hoe de stand van zaken is.. En anders donderdag ochtend 7 uur melden in het ziekenhuis :-) er is eindelijk Schot in de zaak..

  Heerlijk met de kleine in het grote bad daar kijk ik ook wel naar uit m'n jongste vond dat toen ook zo fijn.. weet je al iets meer over z'n tongriempje?

 • kari

  Succes,laat het je goed gaan.

 • Proud Mommy And Daddy

  Hallo week 41 wat baal ik om bij jou aangekomen te zijn!! Had gehoopt dat ik ons manneke al bij ons zou hebben.. maar nee hoor ik loop weer flink over.. heb alweer 2 dagen enorme harde buiken en menstruatie achtige krampen.. Deze ochtend word ik gestript als alles mee zit.. hoop zo dat het daarna doorzet en dat niet alles nog pot dicht zit zoals bij m'n andere kindjes.. ik ben het wachten nu ook wel een beetje zat! Hoe is het met de rest? Of ben ik hier nog als enige? Het is wel stil hier zo te lezen..

 • hanneQe

  Oh Yes it did. Om 12u begonnen de weeën en om 4.33 is Lars geboren. Alles gaat goed :) nu een mannetje slapend op mijn borst. Jij ook binnenkort, x

 • hanneQe

  Wat balen zeg! Kan me heel goed voorstellen, de teleurstelling. Dikke knuffel voor jou!!

  Ik had hetzelfde als jou, (dat dicht zitten) alleen dan afgelopen donderdag. Morgen middag heb ik het consult ipv woensdag. Ik hoop ook zo voor jou dat de kleine gewoon even bedenkt om er voor die tijd uit te komen! Vrijdag duurt dan ook alweer best lang.

  Op dit moment wel af en toe een voorwee, dus duimen.. Het is echt nog maar een enkele, dus ben er bang voor.

  Dikke kus voor jou!!

 • Proud Mommy And Daddy

  Spannend meis hoe is het inmiddels bij jou? Heeft het doorgezet? Hoop het zo voor je! Hier nog steeds niks dus hoop dat het ziekenhuis me spoedig belt vandaag!!

 • hanneQe

  Het strippen is met enige moeite gelukt net :) ben daar al heel blij mee, nu de weeën en bevalling nog.. Hup doorzetten. En bij jou ook gelukt?

  Voor mij wordt er woensdag een consult gepland bij de gyn, het inleiden wilde ik nog niet vastzetten. Eerst kijken wat de gyn ervan zegt.

  Zou mooi zijn he, als alles nog vanzelf gaat.

  Baby-bak14, gefeliciteerd! Wat fijn dat het meteen doorzette, dat geeft hoop :) nu lekker samen genieten

 • Proud Mommy And Daddy

  Ze heeft geprobeerd te strippen maar het is niet gelukt het was daar wel week maar nog niet open laat maar zeggen.. ik baal zo kan wel janken.. morgen word ik door het ziekenhuis gebeld dan krijg ik sowieso eerst een ctg enzo om de conditie van de baby te bekijken.. En evt weer strippen ( heel waarschijnlijk vrijdag inleiden maar dat moet ik met het ziekenhuis bespreken ) eerst maar weer wachten op een telefoontje morgen.. hopen dat het bij jou helpt! Fijn dat het gelukkig is gelukt bij jou..

 • hanneQe

  Ik hoor nog in week 40 ;) heel veel succes vanmorgen. Hopelijk zet het strippen mooi door ( en zit je niet dicht) Die harde buiken en kramp kunnen maar zo voorwerk hebben gedaan.. Duimen!

  Binnenkort heb je je kereltje in je handen. Oh en dat wachten is zo vervelend he. Andere kindjes ook natuurlijk bevallen of inleiden?

 • Proud Mommy And Daddy

  Geeft niet ik hoop dat het wat uithaalt idd het strippen straks. Nu staat het nog wel op gewoon bevallen ( het inleiden bespreken we ook gelijk vandaag ) dus ben benieuwd wat de dag brengt.. ik hoop dat het na het strippen gewoon uit z'n eigen begint :-) en bij jou ook nog alles rustig?

 • Baby-bak14

  Ah had zo gehoopt dat jij je mannetje ook al lekker vast kon houden! Hier is ons meisje geboren.. geheel onverwachts werd ik gestript en kwam gelijk in de weeen.. heel veel sterkte met de laatste loodjes

 • Proud Mommy And Daddy

  Gefeliciteerd ♡ maken jullie het goed?

  ik word vandaag ook gestript ik hoop dat het ook gaat helpen.. ik begin het wachten echt beetje zat te worden namelijk.. word er zo zenuwachtig van..

 • KatjesMM
  Wij zijn 28 februari met 41+5 ouders geworden van zoon Niek! De bevalling is niet gegaan zoals gehoopt, uiteindelijk met keizersnee als gevolg. Maar we maken het beide goed en mogen hopelijk vandaag naar huis :)
 • Pukkie81

  Gefeliciteerd met je zoon, katjes!

  Mooi manneke!

  Wij zijn vanochtend om half 6 bevallen van een prachtige dochter!!

  Het ging razend snel, 6 uur 's avonds eerste wee, 4 uur 's nachts 4 cm ontsluiting, kwart over 5 persdrang en met 4 persweeën was ze er!

  Ik was nogal overdonderd maar nu heel tevreden :)

  Veel geluk voor iedereen die nog wacht!

 • KatjesMM

  Jij ook gefeliciteerd ! Wat een bevalling zeg :) lekker genieten

 • Lenne85

  Kan wel janken, 41+3 en nog steeds geen enkel teken van een naderende bevalling

  En stiekem ben ik bang dat ik het zelf mentaal tegen zit te houden, want zie zo op tegen de pijn en de duur van de bevalling

  Kijk echt uit naar ons kindje en een normaal niet meer zwanger lijf maar wou dat ik die bevalling pas weer mee zou maken vanaf t moment dat ie eruit 'floept'

 • Pukkie81

  Och meis, dapper blijven...

  Hier ook nog geen baby... Dit wordt onze derde en de oudste twee lijken te hebben afgesproken te gaan klieren zodra ik 3 krampjes denk te voelen. Dat hebben ze nou al 2 keer gedaan, vrijdag en maandag.

  Ik ben gisteren gestript en helaas, vannacht toch weer niks. Dit weekend moet het echt gebeurd zijn, anders gaan we op de kunstmatige toer (en dat zou zonde zijn).

  Op zich gaat het zwanger zijn me nogsteeds prima af, maar dat verblijven in niemandsland staat me tegen. De oudste gaat naar school en wil graag met vriendinnetjes afspreken, maar ik weet niet wanneer ik ineens weer moet afzeggen dus dat doen we ff niet maar inmiddels zit ze zich al twee weken thuis te vervelen. Ze gaan uit logeren bij opa en oma wanneer de bevalling begint, maar ja, wanneer zal dat eindelijk zijn. Voor de kinderen vind ik het dus vooral vervelend.

  Naja. Hopelijk vanavond ofzo.

  Veel succes met afwachten!!

 • Toulou

  Niemand bevallen ?

 • KatjesMM

  Nope..

 • pukkie81

  Hier ook nog alles stil...

 • mini-us
  Hallooo allemaal!!
  Sorry dat ik jullie in spanning liet ;)

  Alles is super snel en vlot en goed gegaan!
  Gister 21/2 om 15.54 zijn wij de trotse ouders geworden van onze mooie dochter Mila. Ze woog 3892 gram.

  Sochtends om 9.15 zijn de vliezen gebroken 11.00 kreeg ik weeen die iets pittiger werden en dus is ze met 5 uurtjes geboren. 3 persweeen en zonder scheuren en zonder hechting!

  Ik voel me goed! We mochten savonds lekker naar huis.
 • Pukkie81

  Gefeliciteerd aan iedereen die "al" bevallen is!

  Ik weet niet wie Happy love tot "ons clubje" rekent, iedereen die nu uitgerekend was of alleen de mensen die veel reageerden, maar ik ben nog gezellig zwanger hoor ;)

  Vannacht rommelde het wel maar vandaag niks meer. Ik maak me ook te druk, we hebben al twee kinderen... En die wil ik pas uit logeren doen wanneer het er ook echt naar uitziet dat er wat gaat gebeuren. Maar zo gebeurt er dus niks :D Kleintje heeft het wel goed nogsteeds, net heftig de hik :D

  Rustig volhouden maar gewoon.

  Veel plezier mama's!

 • Happy-love1

  En pukkie...nog steeds rustig daar? Of inmiddels toch stiekem bevallen?

 • mini-us

  Succes nog even!! Je bent er bijna!

 • Anna-76

  Succes pukkie

 • Gwen25

  Wauw daar is ze eindelijk!! Gefeliciteerd! Wat een mooi meisje, en een mooie naam!!

 • Ram2012

  Jeeej! Eindelijk! Gefeliciteerd!!

 • Happy-love1

  Jippie! Gefeliciteerd wat een knapperd is ze toch! Je liet ons wel in spanning zeg is nu iedereen bevallen van ons clubje?

 • mini-us

  Dank jullie wel allemaal!!

  Ja volgens mij is iedereen bevallen nu!

 • onstweedewondertje

  Van harte gefeliciteerd met jullie dochter!

 • Anna-76

  Wat een prachtig meisje, Gefeliciteerd!!

 • Trotsemama14

  Way fiin dat alles zo goed ging nu eindelijk knuffelen met dat heerlijke moppie

 • love-life-3

  Gefeliciteerd met jullie meisje wat een dotje!! Geniet meisje x

 • 20102013

  yeahhhhhhhhh!!!! Bleef maar kijken. Wat een opluchting zeg, fijn dat het zo goed is gegaan. Nu heerlijk genieten van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter

 • 20102013

  En nog niks

 • Happy-love1

  Vind het wel een beetje spannend nu...

 • Anna-76

  Nou.. Idd

 • 20102013

  Ja indd!

 • love-life-3

  Idd!!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 41

De bevaldatum van leden die 41 zwanger zijn is van dinsdag 11 april 2017 tot en met maandag 17 april 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50