Naar de reacties

41 Weken zwanger

Week 41 begint bij zwangerschapsdag 287 en loopt tot dag 294.Het is je tweeenveertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 51 centimeter
Gewicht van je baby: 3500 gram

Als je weeën worden opgewekt kan dit gebeuren op een aantal manieren:

1 - de vliezen breken - het doorprikken van de baarmoederzak wat betekent dat het water eruit loopt. Dit leidt meestal tot weeën. Dit proces heet ook wel amniotomy;

2 - Het inbrengen van hormonen in de vagina. De hormonen komen in de baarmoeder en wekken de bevalling op.

3 - Het geven van oxytocine, dit zorgt ervoor dat het hormoon direct opgenomen wordt in je bloed om de weeën op te wekken.

Wanneer weeën opgewekt worden kunnen deze soms snel en intensief komen, en dit maakt het misschien zwaarder.

Een baby die meer dan een week na de officiële bevaldatum wordt geboren, heeft vaak een drogere huid die lijkt te bladderen. Dit komt doordat de olieachtige substantie die de huid bedekt niet meer wordt aangemaakt.


 

Reageer in `41 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (695)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Hornet

  Nooit gedacht dat ik de 41 weken zou halen bevallen voor de 40 weken is het fijnst denk ik toch. Angst voor inleiding neemt met de dag toe ..

 • Mamatobetje

  Hier ook helaas :( strippen is niet gelukt. Had zo een erge pijn dat de verlaokundige ermee gestopt is... vandaag precies 41 weken zwanger. Echo vandaag gehad en nog maar net voldoende vruchtwater 🤧 dus morgen naar het ziekenhuis. Inleiden zal wss toch moeten nu...

 • Hornet

  Word je morgen al ingeleid? Mijn vk zou voor morgen een afspraak maken maad zijn ze vergeten denk ik morgen zelf maar even bellen.
  Ik heb sinds vandaag wel echte weeen alleen zit er nog geen regelmaat in. Propje al wel verloren. We wachten af ..

 • Mamatobetje

  Ik hoop voor je dat het doorzet! ❤️ Zou fijn zijn als de natuur zijn werk zou doen he?!

  Waarschijnlijk wel.. moet me morgenochtend melden.. als het niet druk is dan gaat het inleiden indd beginnen..

 • Hornet

  Spannend! Veel succes morgen laat je het hier ook weten als de kleine er is? 😊

 • seilram

  Vandaag 41weken zwanger ik ben gewoon erg down. Ook al weet ik dat het straks echt heel druk is. Maar ik kan het zwanger zijn gewoon niet meer. Ik kan zo weinig en alles doet zeer ik kan niet slapen en als ik slaap wordt ik wakker van pijn. Ik wil al weken dat het onkruid gewiet wordt maar niemand schijnt het belangrijk te vinden. Alles moet ik vragen omdat ik bijna kan. En dan wordt het misschien gedaan en opstaan vind ik ook echt verschrikkelijk dan denk ik weer niks weer geen baby. Ik ben echt zolang zo blij en dankbaar geweest dat ik eindelijk zwanger was en nam alles voor lief. Maar ik kan het nu niet meer opbrengen. Ik mag dinsdag bevallen met inleiden maar daar wordt ik ook boos over ik wil gewoon dat het zelf komt. Hebben meer aankomende moeders dit?

 • Coffee-Cup

  Heel herkenbaar, dit heb ik ook gehad. Ben echt depri geweest en zo verdrietig elke ochtend als er weer niks was gebeurd!!! Ik hoop dat je toch spontaan mag bevallen en nog eventjes kan volhouden. Je kan t , en nog even en je kan alles achter je laten en je kleintje in je armen houden! Ben je toevallig al gestript?

 • Mellery

  Heej, ik herken wel veel van wat je zegt hoor. :
  Gelukkig doet mijn partner veel waardoor mijn frustraties met name liggen op het gebied van slecht slapen, bijna niets meer zelf kunnen en de teneergeslagenheid van elke ochtend weer geen baby. Afgelopen week vond ik heftig. Straks weer een afspraak met de vk. We hopen dat er deze week een afspraak kan komen om in te leiden ipv dat ze ons nog een week laten rondlopen. Ik ben er om zo klaar mee met zwanger zijn. 40 weken is 40 weken:

 • seilram

  Gisteren ochtend voelde ik me zo hoos en depri maar heb even flink gehuild en ben ook gewoon bezorgd om mijn vader die ziek is. Met mijn zussen even heen gegaan gisteren en daar ben ik wel van opgeknapt gelukkig. Vannacht wat gerommel en straks naar zh voor check op ontsluiting min 2cm is genoeg en dan morgen naar zh voor inleiden als er plek is. Natuurlijk hoop ik nog steeds te bevallen voor morgen🤭 hopelijk mag jij ook worden ingeleid. Of mooier komt de baby spontaan!

 • eveline1983

  Hallo, ben je al bevallen? Groetjes

 • seilram
  Ja ja ik was even ofline maar ik ben bevallen van een dochter op 11sep het is een heerlijk kind en een mooie bevalling!
 • Mellery

  De site werkt niet helemaal lekker mee en auto correct ook niet maar ik ben na 41+5 bevallen van onze zoon Jurjen. Hij is kerngezond en doet het goed. De bevalling was zwaar, lang en heftig en niet wat ik mij has voorgesteld. Maar de beloning is daardoor zeer groot! Wij zijn helemaal verliefd

 • Mellery

  Gefeliciteerd! Wat fijn om te horen! Alle liefs, geluk en goeds voor julloe

 • eveline1983

  Gefeliciteerd. Ik ben 13 september bevallen op 38 weken 2 dagen met keizersnede . Liam 2,704 kilo

 • Mpwv

  Wat fijn om te lezen dat alles goed is gegaan! Heb wel aan je moeten denken 😉. Wat een klein droppie! En dat pakje ook te leuk! .

  Heel veel geluk en lekker genieten van de kraamweek.

 • Francisca28
  Op 31-08-2018 is onze dochter Cathalena om 11:14 geboren 😍
 • Coffee-Cup

  Jaaa daar is ze! Van harte!! Prachtig meisje 🤗 Is het alsnog een spontane bevalling geweest?

 • Francisca28

  Hoi hoi, ja is uiteindelijk toch spontaan gekomen. Bevalling is goed gegaan. Ze had alleen gepoept in het vruchtwater en ik kreeg wee opwekkers omdat er teveel pauze zat tussen mijn persweeen. Verder alles op eigen kracht gedaan en zonder pijnstilling . Maar dat neemt niet weg dat ik het bevallen zelf een hel vond! Wat een pijn doet dat! Je verwacht zeker dat het pijn gaat doen maar hier kun je je niet op voorbereiden. Om 23.00 s'nachts braken met vliezen gelijktijdig met de 1e wee. En de dag erna om 11.14 was ze geboren. Voor een 1e kindje is dat netjes. Alleen jammer dat de ontsluiting van 9 naar 10cm niet wou komen , anders kon ik veel eerder met persen beginnen. Maar ik heb niet te klagen gehad . En heb nu een heel lief klein poppetje in huis

 • Coffee-Cup

  Goed gedaan 🤗💪 Ja haha bevallen is zeker geen pretje nee , en vooral als er onvoldoende pers weeën zijn... Had ik ook, en moest ook merendeel op eigen kracht persen , dat is idd wel pittig!! 😣We hebben er gelukkig wat moois voor terug gekregen , en je vergeet (tenminste , vond ik wel!) De pijn als je de kleine in je armen heb 😍 Moest je nog gehecht worden of niet?

  Lekker genieten en een goed en vlot herstel gewenst!! 😘

 • Coffee-Cup

  Afgelopen nacht bevallen met 41+4 dagen van onze prachtige dochter Hadassah! Ze is 51cm en 3840 gram.

  Succes aan de andere die nog eventjes moeten wachten! Hou vol!🍀🤗

 • Brietje79

  Jaaaa ze is er! Gefeliciteerd! Lekker genieten nu!

 • Coffee-Cup

  Bedankt, komt helemaal goed 😊🤗

 • Francisca28

  Aahhh.. toch nog vanzelf gekomen! Van harte proficiat! Geniet ervan!

 • Coffee-Cup

  Ja echt zo blij! Bedankt!😊

 • Francisca28

  Aahhh.. toch nog vanzelf gekomen! Van harte proficiat! Geniet ervan!

 • Coffee-Cup

  Ja echt een totale verassing, bevalling van 6 uurtjes! Gister avond braken mijn vliezen ineens nadat ik erge rugpijn kreeg en had gelijk goede weeën. Op t einde even pittig omdat er te weinig weeën meer waren maar het is toch gelukt! 😊💪

  Bij jou al wat aanwijzingen? 🍀 Succes nog eventjes!🤗

 • Francisca28

  Wow.. 6 uurtjes, dat is snel! Ik heb vandaag de slijmprop verloren en heb soms wat krampjes. Maar meer niet. Ik hoop dat het gaat doorzetten.

 • Coffee-Cup

  Spannend!! Hopelijk zet t snel door! 🍀👍

  Ja echt heel snel, kan nog steeds niet helemaal bevatten dat ze er al is 😊

 • Coffee-Cup

  Vanmiddag overtijdscontrole gehad in t ziekenhuis, alles was goed! Woensdag weer terug, en word er dan sowieso voor vrijdag een afspraak gemaakt om in te leiden. Ben vanmorgen ook weer gestript, 3e x, heb wel wat krampen zoals de vorige keren maaja de vk zei dat t niet echt een goede poging was omdat er niet veel meer was om los te halen... Fingers crossed dat de kleine meid toch nog besluit te komen voor vrijdag!!

 • Francisca28

  Succes! Ik wacht ook nog steeds in spanning. Ik wordt wel 3 tot 4x per dag gevraagd door familie en vrienden of er al wat gebeurd. Hahah.. ik zou wel willen!

 • Coffee-Cup

  Spannend hè... oh die berichtjes, het is goed bedoeld maar word er horendol van 😂 ik ga er maar van uit dat.ze niet meer uit haar zelf komt en het zal komen tot een inleiding. Zie daar best wel tegen op, maar ja het is helaas niet anders!

  Jij ook veel succes , hopelijk gebeurd t snel en hoef jij je niet te melden voor een overtijdscontrole 😉🍀

 • Coffee-Cup

  Morgen al weer 41weken!!! Afgelopen week 2x gestript, helaas op voorweeen en 2/3cm ontsluiting geen resultaat. De vk zei gister na het strippen dat ze wel t.idee had dat het echt niet lang meer zou duren, maar ik betwijfel het haha! Afgesproken dat we tot as maandag nog afwachten, en dat we dan even gaan kijken voor inleiden. Ik ben er goed klaar mee, maar hecht veel waarde er aan om thuis te kunnen bevallen, dus nog eventjes doorbijten..

  Wie nog meer in t zelfde schuitje? 🤗

 • Francisca28

  Ik ben nu 40+1. En ik wil het liefste dat ze vanzelf komt. Dus ik wacht nog af. Na 41 weken wordt ik ook onder controle bij het ziekenhuis gehouden. Ik hoop zo erg dat ze toch vanzelf komt.

 • Coffee-Cup

  Spannend!! Als t lichaam t vanzelf kan doen is toch t fijnst he.. Nog even volhouden, hopelijk gebeurd t bij jou ook vlug!🍀👍

 • Ess88

  Alweer 41 weken vandaag, sinds gister rommelt het wat.. hopelijk kont er wat op gang , as maandag nogmaals een poging tot strippen .. anders afspraak maken om in te leiden ..


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 41

De bevaldatum van leden die 41 zwanger zijn is van zondag, 2 december 2018 tot en met zaterdag, 8 december 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50