Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1877)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • gewoonmoeders

  Ik ben inmiddels 37.4 weken zwanger! de tijd is voorbij gevlogen. maar van mij mag de baby nu wel komen. ik ben er helemaal klaar voor(/mee?). Ik ben zo ontzettend moe en die buik zit me in de weg. ook is ons kindje al erg groot en heb veel vruchtwater en draag naar voren. waardoor me buik voor me gevoel echt enorm is! ik ben een paar dagen voor de zomervakantie uitgerekend, maar ik hoop echt heel hard dat hij eerder komt.. want ik wil gewoon zo graag de eerste dagen/weken me even vooral op de baby en de borstvoeding kunnen richten. en ik wil graag weer volledig hersteld zijn zodra de zomervakantie begint. zodat ik ook weer de energie heb om met mijn andere twee kids op stap te gaan. want als die hele dagen samen thuis moeten gaan zitten krijgen ze behoorlijke ruzie met elkaar..
  naar verwachting komt de baby weer rond de 40 weken. (eerste 39.5 en 2e 40.2) maar ik hoop gewoon echt heel heel hard dat hij wat eerder gaat komen! dat zou mij zoveel beter uitkomen..

 • NiSi

  Week 37!
  Gister eindelijk begonnen met het wassen van de babyspullen, vandaag maar een begin maken aan de ziekenhuistas 😅
  Voel me gelukkig nog goed, alleen snel moe en meer harde buiken. Wat ik zeker niet ga missen is dat maagzuur....🤢
  Laatste loodjes 💙

 • Kimseerste

  37+2 vandaag! Veel last van vermoeidheid maar hoef gelukkig niet veel te doen! Harde buiken nemen toe! Benieuwd wanneer de kleine zich aandient!! Wij kunnen niet wachten!❤

 • Jaadele

  Gelukkig kunnen we tijdens ons verlof lekker veel rusten. Spannend he! Alles al klaar?

  Succes met je laatste loodjes meid!!🤗

 • kimseerste

  Ja! Vandaag ook weer veel moe en harde buiken! Dus lekker afspraken afgezegd en veel op de bank gelegen :)
  Alles is in principe klaar. Morgen willen we nog een wiegje halen voor op de slaapkamer. Was nu 50% afgeprijst dus gaan we toch maar even halen haha! Verder staat alles klaar! Kunnen niet wachten tot we haar kunnen ontmoeten! Zo nieuwsgierig naar haar! <3
  Bij jullie ook alles klaar?

 • Jaadele

  Ja pff me too ben zo oververmoeid! En harde buiken ook pff, zelfs als ik niks doe. Doe je goed! Dat betekend ook dat je moet rusten.

  Oh wat leuk! Beter dat het is afgeprijsd. Snel halen!
  Leuk he die gezonde spanning!! We zijn ook echt benieuwd naar hoe hij eruit ziet.💙

  Ja hoor alles is ready!!
  Ik moet alleen nog even grote oma onderbroeken en een bevallingsshirt aanschaffen🙈

 • Delindapinda

  Je kunt ook de boxers van je man even lenen! Werken prima! Wel een strak model nemen.

 • Jaadele

  Jaaa ik had oude gekregen en die heb ik ook gepast, maar het zat niet zo lekker.
  Ik heb net bij de Hema boxers besteld.😄

 • kimseerste

  Hahaha! Grote onderbroeken zijn hier al present haha! Ze hebben goedkope en verrassend leuke bij de zeeman!
  Geniet nog van het getrappen en tot week 38 ;)

 • Jaadele

  Ow echt! Hahaha jaaa ik heb ze net gezien en ga ze halen morgen😅😂

  Dank je wel! Jij ook meid geniet ze en tot in week 38🙋🏽‍♀️

 • Jaadele

  Yeahh...mijlpaal 37 Weken is bereikt!! 🎉

  We zijn zoooo benieuwd wanneer onze Babyboy zich gaat aankondigen.
  Hij is zo druk en mijn harde buiken nemen toe. En oververmoeidheid slaat toe...

  Maar we zijn er klaar voor hoor!! 💙

  (Alhoewel ik ook wel 2 weekjes kan wachten hoor hihi🙃)

 • ES-83

  Weer een mijlpaal gehaald! Eindelijk kan en mag hij geboren worden💙. Al is het beter dat hij nog even blijft zitten tot rond de 38 weken zeiden ze. Eerder doen ze ook niks. We kijken er erg naar uit dat hij geboren word. Eindelijk dat lieve kleine hummeltje ontmoeten die zo heerlijk druk is in mijn buik. Ik denk zelf volgende week, maar we zullen het zien. Het komt nu echt dichterbij! Gezonde spanning hier

 • Delindapinda

  Hallo dames in week 37, gaat het goed? Hier genieten van het verlof en zo veel mogelijk de benen omhoog. Ik heb in mijn linkerbeen sinds een week of twee last van spataderen. Niet blij mee! Verder gaat het eigenlijk wel aardig goed. Ik word wel heel dik! Hahaha.

 • Zenda

  Joepieee alweer 37 weken!!
  Dat is weer een mijlpaal

  Hoe voelen jullie je??

 • aniger83

  Ja! Zeker een mijlpaal. Ik voel me erg goed. Ik slaap gelukkig nog heerlijk. Alleen eind van de middag vaak even een dipje. Met 2 kinderen erbij is rusten tussen de middag helaas niet mogelijk. Alles staat klaar voor de thuis/bad bevalling. Zo benieuwd wanneer de kleine zich aandiend 😊

  Voel jij je ook nog goed?

 • Zenda

  Ja ik slaap gelukkig ook goed! Die kleine is overdag lekker druk en paar uurtjes voor ik ga slapen. Maar het lijkt net alsof zij ook gaat slapen als ik ga slapen. Dus dat is erg fijn! 👌🏻😊

  Mijn plan is om in het ziekenhuis te bevallen. Maar voor de rest staat en ligt alles klaar voor de kleine. Moet alleen nog me vluchttas inpakken haha. Maar dat ga ik na t weekend doen! 😅

  Voor de rest voel ik me ook prima hoor. Wel af en toe last van steken onder in me buik/Vagina. Maar die kleine zal wel bezig zijn met indalen. Was woensdag naar de vk en toen was ze al een beetje ingedaald. Dus hoop dat als ik volgende keer moet ze weer verder ingedaald is!

 • Fabiennebvm

  Vandaag 37weken en baby is nu al 3700gram. Reden om me zorgen te maken??


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van woensdag, 4 juli 2018 tot en met dinsdag, 10 juli 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50