Naar de reacties

37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je achtendertigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.
 

Reageer in `37 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (1924)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Nina-K
  20 september om 08:13 trotse mama geworden van een super mooi meisje met 37 w + 3 dagen 💕💕
 • Ing1985

  Prachtig!! Gefeliciteerd 😍

 • Yuul

  Gefeliciteerd! Wat een lief mooi meisje 💕

 • MamaKelly4Kids

  37weekjes en 2daagjes ver...
  Onze Babyboy mag stilletjes gaan komen hoor😍 nog mama’s die ongeduldig worden?😋

 • Nurcantje

  Dag iedereen! 37+5 inmiddels. Wat een spanning! Kan niet wachten tot ik mn baby eindelijk kan zien en voelen buiten mijn lichaam. Heb al dagenlang van een menstruatieachtig gevoel wat uitstraalt tot in mijn benen/voeten. En veel laat van mijn onderrug. Vooral wanneer ik zit/lig. Het is mijn eerste zwangerschap dus ook erg zoeken wat het precies is (de pijn). Gisteren dacht ik even dat ik echte weeen had. Helaas niet het geval:D.. onder de douche ging de pijn over. Hoe gaat het bij jullie?

 • anmh

  Haha dit is precies wat ik ook de hele tijd ervaar! Alleen straalt t niet uit naar mn benen maar echt met name lage onderrug en onderbuik.. maakt het nog spannender hè? Alsof het letterlijk elk moment kan gebeuren!
  Hoe gaat het verder?

 • Nurcantje

  Haha heel vervelend dit! :D
  Net even gebeld omdat het toch wel de hele dag al duurt. Ze dacht aan voorweeen.. heel vervelend dat ik niet weet of ik darmkrampen heb of het mijn baarmoeder is..
  verder last van opvliegers opeens! Hoe gaat het met jou?

 • anmh

  Vandaag controle bij Vk: in principe alles goed :). Nog steeds geen groot kind (huidg geschat gewicht ergens rond 2600 gram; bij 40 weken dan rond 2800-2900 gram) maar groei lijkt de eigen lijn te volgen dus ook nog geen zorgen voor een ‘écht te klein kind’ gelukkig :).
  Begin nu ineens vocht vast te houden, maar bloeddruk was nog goed. Ben zoo benieuwd wanneer het komt!!

 • -ons3ekindje-

  hier ook precies hetzelfde gewicht,
  zolang ze maar op de eigen lijn groeien. Ben benieuwd als ze geboren word of ze ook daadwerkelijk op dat gewicht zit.

  succes met de laatste loodjes

 • anmh

  :) het lijkt inderdaad precies op de eigen lijn te groeien, ik ben heel benieuwd waar het op uitkomt én wanneer het komt! Dat nare menstruatie-achtige gevoel houdt wel redelijk aan, maar begreep dat dat weken kan duren ;).

 • -ons3ekindje-

  ja de menstruatie gevoel heb ik vooral savonds en wat lichte krampjes. Onze dame is ook erg actief de laatste dagen, dus hoop dat ze nog even blijft zitten

 • anmh

  Ah :) ik had t vandaag de hele dag en ook steeds vaker s nachts :) van mij mag t wel komen hoor :) voldragen én ik ben heel benieuwd (+ verder een lege agenda, dus niets houdt ons verder nog tegen ;))

 • Ing1985

  Hai mommys!

  Hier ook op de 37 wkn. Vandaag t bad halen voor de thuisbad-bevalling! Heerlijk gevoel dat ik thuis kan blijven! Leuk om te lezen dat jullie die kleine ook zo veel voelen en ik ben ook reuze benieuwd hoe ze eruit ziet. Ook lees ik heel vaak dat ze qua gewicht enz er zo vaak naast zitten qua inschatting. Mijn vk zegt ook niks over gewichtsinschatting o.i d. Ik vermoed dat t enigsinds overeenkomt met mijn oudste 2 kinderen. Succes deze periode dames. Wie weet bevalt iemand al! Ben benieuwd.

  Xxx

 • anmh

  Leuk hè, al die mensen die nu kunnen gaan bevallen!
  Wat goed dat je een bevalbad hebt geregeld! Gehuurd? Ik wil wel heel graag in bad bevallen, maar liever niet thuis; hoop dus dat er plek is zodra het gebeurd!
  Ben je bij de vorige 2 kinderen ook in bad bevallen?

 • Ing1985

  Hai anmh, nee vorige 2 op bed. Die laatste keer voelde ik echt dat me rug pijn deed toen dat hoofdje erdoor kwam. Deze zwangerachap ook vrel rugklachten. Dus vandaar mijn badkeuze. Ik huur t bad via de verloskundige. Wel een hoes erbij gekocht voor de hygiene. Pomp enz zit bij de huur in.
  Khoorde vandaag dat er ook ziekenhuizen baden hebben voor de bevallingen.
  Wat is jouw planning qua bevalling?

 • anmh

  Vandaag controle bij Vk: in principe alles goed :). Nog steeds geen groot kind (huidg geschat gewicht ergens rond 2600 gram; bij 40 weken dan rond 2800-2900 gram) maar groei lijkt de eigen lijn te volgen dus ook nog geen zorgen voor een ‘écht te klein kind’ gelukkig :).
  Begin nu ineens vocht vast te houden, maar bloeddruk was nog goed. Ben zoo benieuwd wanneer het komt!!

 • Marketa

  Wat fijn dat alles goed is met de baby en goed groeit. Mijn baby wordt ook geschat op 2900 gram bij 40 weken! Groetjes

 • 3love

  O meis heerlijk toch? Beter dan dat je een 8/9 ponder verwacht ;) Hier wordt een baby verwacht van tussen de 3000-3200 gram mooi gewicht ;) balen vh vocht vasthouden, ik ervaar het als super irritant, krijg mijn vingers bijna niet gebogen en kan alleen slippers aan (dikke voeten) maar he alles voor de baby ;)
  Fijn dat je bloeddruk netjes blijft, hier ook gelukkig... nog ff volhouden we zijn r bijna!

 • 1ekindjeopkomst

  Hey! Ik herken je verhaal. Bij ons zeiden ze ook elke controle dat we een klein kindje zouden hebben. Zat in het begin tussen de p5 en de p10. Wel onze prinses is op 31 augustus geboren (5 weken te vroeg) en woog 2,490kg en was 47,5cm. Helemaal niet zo klein denk ik? Groetjes!

 • anmh

  Gaat het goed met jullie dame? Hoe bevalt het met zijn 3en? Al enigzins veryrouwd met elkaar?

 • 1ekindjeopkomst

  Ons meisje is sinds vandaag pas thuis. Ze had de nacht nadat ze geboren was een klaplong gehad. Dus het heeft een hele tijd geduurd voor ze mee naar huis kon maar vandaag is het eindelijk zover! Dus eigenlijk kunnen we nu pas aan elkaar beginnen wennen.

 • anmh

  Oh ik maak me ook helemaal geen zorgen hoor :) zolang hij/zijn maar boven die p10 blijft hangen ben in tevreden :) met de laatste groeiecho zat het op p13, dus dat is voldoende :) En het klopt inderdaad dat die schattingen er heel vaak naast zitten; ik ben vooral heel benieuwd!

 • Marketa

  Vandaag 37 weken en 5 dagen zwanger! Afgelopen dagen helaas de griep gehad, maar vandaag weer bijna gezond! De kleine meid beweegt goed en reageert als ik tegen haar praat. Ik ben helemaal in mommymode... Eindelijk na een zware zwangerschap begin ik er nu van te genieten en me enorm te verheugen! Ik droom al zovaak over dat ze geboren is :) ben zo nieuwsgierig hoe ze er zal uitzien. Een gezegende dag aan iedereen toegewenst!

 • anmh

  Wat fijn dat je met zon positief gevoel de zwangerschap mag ‘eindigen’! Lekker vasthouden dit gevoel, dat is je gegund!
  Nog lekker genieten van het wonderlijke gevoel van n kleintje in je buik, van alle bewegingen en draaien. Van het wel weten dat het er is maar nog niet weten hoe het klinkt en het eruit ziet!
  Nog eventjes! Laatste loodjes, genieten!

 • Marketa

  Thank u. Ik zal er zeker van genieten. Jij ook nog succes met de laatste loodjes van de zwangerschap

 • 3love

  Wat fijn dat je je goed voelt, geniet van je laatste loodjes ;)

 • Marketa

  Dankje. Wat leuk! ik zie dat je op dezelfde datum bent uitgerekend als ik! Jij ook, geniet van de laatste dagen/weken van de zwangerschap

 • anmh

  37 weken! Mijlpaal!😍 voldragen :) laat maar komen ;) (hoewel het nog geen haast lijkt te hebben;))

 • 3love

  Hoe is het met je? Kan je je draai vinden ;)

 • anmh

  Ja! Zit helemaal in mn ‘ritme’! Elke dag 1 ding op de planning (van appeltaart bakken, boodschappen doen tot kapper;)) en heb altijd nog een alternatief maar daar kom in dan op 1 of andere manier ‘niet echt aan toe’?;) volgens mij heb ik mn draai gevonden!;)
  Hoe gaat het met jou??

 • 3love

  Haha, goed zo! Ik plan ook max 1 ‘thing to do’ per dag. Vandaag de fotoboeken vd kids bijgeplakt, was nodig ;)
  Grappig he in feite kom je nog tijd tekort ;)
  Hier alles goed, ben wel ontzettend moe, slaap wederom slecht dus probeer overdag echt ff een uur slaap te pakken maar wordt dan wakker met een soort ‘kater’ grrrr.... laatste loodjes wegen echt t zwaarst. Vanavond film-avond met manlief ben benieuwd hoe lang ik wakker blijf.....;)

 • anmh

  En? gelukt om wakker te blijven?;)
  Ja, je komt inderdaad ineens zó tijd tekort! Terwijl kk vorige week echt tegen alle muren aanliep..! Maarja, de overgang van 60u/wk werken naar helemaal niet was misschien ook íets intens ;).
  Oh jij slaapt ook zo slecht? Wakker liggen of dromen?
  Ik lig telkens als ik 1 nacht door heb geslapen de nacht erna een paar uur klaaarwakker middenin de nacht. Zó frustrerend! Allang blij dat je nu overdag dan weer even naar bed kan!:)

 • 3love

  Noop helaas.... tegen 22.00 gaat mijn kaarsje uit ;) snap ik idd als je zoveel uur onder de pannen bent en nu ‘gewoon’ thuis bent dan is dat ff wennen ;) oef die nachten die hakken er wel in! Ik val in slaap en droom idd heel levendig, wordt wakker om te plassen gem 3x en heb pijn in mijn heupen grrrr...idd fijn om ff bij te slapen overdag he ;)


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 37

De bevaldatum van leden die 37 zwanger zijn is van maandag, 8 oktober 2018 tot en met zondag, 14 oktober 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden