37 Weken zwanger

Week 37 begint bij zwangerschapsdag 259 en loopt tot dag 266.Het is je 38e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 46,5 centimeter
Gewicht van je baby: 3100 gram< Week 36Week 38 >

Vanaf deze week mag je in Nederland officieel thuis bevallen. Week 37 wordt wel als een mijlpaal gezien.

Je kunt (en mag) nu ieder moment bevallen, maar het kan ook zo zijn dat je zelfs nog (maximaal) 5 weken moet wachten tot de baby echt wordt geboren! De meeste vrouwen bevallen na de uitgerekende datum.

De eerste weeën beginnen met lichte krampjes of steekjes. Als deze langer gaan duren, regelmatiger en pijnlijker worden, zal het niet lang meer duren voordat de baby eraan komt.

Een bevalling kan op verschillende manieren beginnen. Soms kan het beginnen met het breken van de vliezen, maar dat hoeft niet per se. Veel bevallingen beginnen met weeën en veel harde buiken.

De slijmprop

De slijmprop is een dikke prop doorzichtig slijm, die je baarmoedermond afsluit, waardoor de baarmoeder beschermd wordt tegen infecties en gevaar van buitenaf.

Veel vrouwen verliezen enkele dagen of weken voor de bevalling hun slijmprop. Het kan er in één keer uit komen, maar je kunt ook wekenlang steeds stukjes slijm verliezen. Vaak gaat dit gepaard met dunne sliertjes bloed.

Je hoeft de verloskundige er niet voor te bellen. Je kunt het natuurlijk wel even melden bij je volgende controle.

Lang niet iedereen verliest als eerst de slijmprop. Er zijn genoeg vrouwen die er zelfs geen enkel spoor van terug zullen vinden.

Indien je je slijmprop wel verliest, wil dit ook nog niet zeggen dat je bevalling snel begint. Het kan zelfs nog weken duren.

Heb jij ze al? Flessen, flesverwarmers, fopspeentjes, enz. Bij Difrax vind je alles wat je nodig hebt! 
 

< Week 36Week 38 >


Reacties (271)  Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende • Anoniem-Suzan

  Nou 37 weken zwanger. Nog meer mensen die een dwarsligger hebben? Het gaat ligt telkens bij de verloskundige in stuit of overdwars. En als ik dan naar de gynaecoloog ga ligt het altijd weer netjes met het hoofd naar beneden. Ze willen het nog een weekje de tijd geven om goed te gaan liggen met het hoofd ingedaald. Zo niet, dan gaan ze tussen 38 en 39 weken proberen de vliezen te breken en het kindje in m'n bekken te duwen... Ben erg benieuwd. Verder erg last van obstipatie, nog meer mensen last van?

 • Latercera

  Net Vk langsgeweest. Dacht even dat ik wat vruchtwater had verloren. Dan moest ik meteen gaan liggen omdat kindje nog niet is ingedaald. Gelukkig was het löss alarm. Ben nl nog helemaal niet klaar! Was wel goed even met de neus op de feiten gedrukt te worden dat ik wat meer vaart moet zetten achter de voorbereidingen. Ijzergehalte is nog steeds te laag 6.1 na twee weken floradix. Dus nu ijzerpillen gekregen.

 • Dg.

  Ook aangekomen in week 37. Vandaag op controle geweest. Bloeddruk wad weer 120 over 60 dus prima. Ze verloskundige zei dat het saai begon te worden omdat het allemaal elke keer in orde is wat ze natuurlijk liever heeft moest er wel om lachen. Ik ben nu 12 kilo aangekomen dat was netjes zei ze. Baby is wel gekanteld. Ligt wel vast maar de kont lag eerst rechts en nu dus links. Ze zei wel dat ik last kon gaan krijgen van misschien wel een gekneusde rib omdat de baby daar heel dicht in de buurt ligt. Laten we hopen van niet! Verder voel ik me nog prima. Sjouw nog steeds de heledag overal rond en maak nog veel schoon. Wel merk ik dat mn batterij sneller op is. Moet wat vaker gaan zitten en een middagdutje doet me ook vaak goed. Vandaag nog even naar de prenatal geweest. Leuke voetenzak van Jollein gehaald en de laatste slingers zodat ik daar niks meer van hoef te halen. Nu is het echt begonnen het aftellen. Nog 21 nachtjes tot de uitgerekende datum. Zo benieuwd wanneer we ons wondertje in onze armen mogen sluiten. Me nicht staat nu al op scherp! Zei is er bij de bevalling bij om alles vast te leggen en vind het wel fijn ze is zelf een jaartje geleden bevallen dus die kan me erbij steunen ook. Hoe gaat het met jullie dames? Ook al alles af voor de kleine spruitjes?

 • danielleshanthi

  Hallo,
  Ik inmiddels 37,2 weken zwanger helaas is het draaien.mislukt.
  Nu staat ze op.voor een.keizersnede 31/8 dus over 10 dagen. Laatste loodjes dus. Succes allemaal

 • mamavankie

  Spannend dat je een datum hebt nu. Jammer dat het draaien niet gelukt is. Lijkt me wel raar als je van te voren weet wanneer je kindje komt, maar toch ook super bijzonder

 • ikbenmoedergeworden

  Spannend maar wel lekker dat je de datum weet toch? 1ste was ook een stuit bij mij, draaien werkte ook niet dus geplande KS. Tijd vliegt, nog iets meer dan een week voor jou! Geniet nog van het mooie weer:)

 • mamavankie

  Gisteren controle gehad en eigenlijk is alles gewoon super goed! Mijn hb was de vorige keer 6,5 iets aan de lage kant. Daarom direct begonnen met mijn voeding meer aan te passen met voeding dat veel ijzer bevat,zoals rodebietensap en abrikozen. Ook slik ik 2 x per dag een floradix tablet. Nu was mijn waarde gestegen naar 7,0. Dus ik ben best blij omdat ik een risico geval ben met kans op veel bloedverlies tijdens de bevalling. Als dan de hb waarde al aan de lage kant is heb je direct een valse start vond ik, maar die is nu goed.
  Ook mijn bloeddruk is goed, kindje ligt mooi ingedaald en ik ben zowaar iets aangekomen. Ook wel eens fijn.
  Wij zijn er klaar voor!!! Nu maar afwachten wanneer ons kindje zich wil laten zien...

 • rlyblue

  Mooi dat je die waardes omhoog hebt gekregen, dat scheelt toch weer! Succes deze laatste weken

 • mamavankie

  Gisteren controle gehad en eigenlijk is alles gewoon super goed! Mijn heb was de vorige keer 6,5 iets aan de lage kant. Daarom direct begonnen met mijn voeding meer aan te passen met voeding dat veel ijzer bevat,zoals rodebietensap en abrikozen. Ook slik ik 2 x per dag een floradix tablet. Nu was mijn waarde gestegen naar 7,0. Dus ik ben best blij omdat ik een risico geval ben met kans op veel bloedverlies tijdens de bevalling. Als dan de heb waarde al aan de lage kant is heb je direct een valse start vond ik, maar die is nu goed.
  Ook mijn bloeddruk is goed, kindje ligt mooi ingedaald en ik ben zowaar iets aangekomen. Ook wel eens fijn.
  Wij zijn er klaar voor!!! Nu maar afwachten wanneer ons kindje zich wil laten zien...

 • trotsemamaAnnelies

  Heej dames, ik ben vandaag 37,5 dagen en ben vandaag ook gestript wegens veel last in de onderbuik. Ik heb nu 3 cm ontsluiting.

  Als het vanzelf niet zou beginne mocht ik maandag met 38,2 weken bevallen of donderdag met 38,5 weken.
  (Inleiden bedoel ik dan)
  Nu heb ik schrik dat er een kans bestaat dat de longetjes nog niet rojp gaan zijn. Iemand hier ervaring mee? Bij mijn vorige zw was ik pas ingeleid met 39, 5 weken.

  Grts xx

 • salamandertje

  Vanaf 37 weken mag je thuis bevallen omdat je dan een voldragen zwangerschap hebt...

 • trotsemamaAnnelies

  Ja dit gaf ik bij de gyne ook aan maar dan word je niet ingeleid.. dan komt het kindje als het er zelf klaar voor is daarom dat het mij zo onzeker maakt ..

 • FrummelNr3

  Onze eerste inleiding was met 37wk3d omdat ze bang waren dat de baby te groot zou zijn. Nu heb ik goed nieuws gehad: ik mag doorgaan tot en met 38 weken! Ik heb al 2-3 cm ontsluiting, dus ook geen gedoe met pilletjes of ballonnetjes. De datum komt langzaam dichterbij. Wordt nu echt spannend! Ik voel me ook slecht voorbereid. Deze keer geen cursus gedaan...

 • Krummeltje.

  Ik zocht iets over de percentage van bevallen per week. Toen kwam ik dit tegen. Ik vond het zelf leuk om te zien. http://spacefem.com/pregnant/charts/duedate1.php
  Ik gok dat mijn kleine in ieder geval de 40 weken haalt, aangezien mijn vorige bijna bij 42 weken werd geboren, ingeleid. Toch denk ik elke keer misschien komt het morgen wel. Ik kan niet wachten.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende