Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je vierde zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. 

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (8976)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Baby_2

  Tijdje niet online geweest. Pff, ik weet het niet hoor. Ik ben deze keer wat langer ongesteld geweest dan normaal (vroeger vaker gehad ivm vleesboom). Maar nu weet ik totaal niet hoe ik mijn cyclus moet berekenen. Als ik gewoon door tel zoals elke maand mijn cyclus is, dan zou mijn NOD over 3 dagen zijn.. Het is dus dit keer maar afwachten.

 • Ggdds
  Vandaag getest, 3 dagen voor NOd!! Ongelooflijk!!!
 • Anoniemmmm11
  Zien jullie het tweede hele lichte streepje? Ik moet zelf heel goed kijken
 • mama-van-danique

  Herkent iemand innestelingskrampen? Rond de dag dat de innesteling zou moeten plaatsvinden beetje ongi zeurend gevoel🤔

 • Heelanoniem

  Nog 4 dagen tot Nod. En knal al mijn eten eruit. Van de week de mac. Gisteren na half bordje eten vol. Vanmorgen mijn koffie en appelsap 🙈 gisteren echt pijnlijke boobs. Maar durf ook niet meer te testen door afgelopen maand. 🙈

 • Anoniemmmm11

  Ik hoop dat je een mooie test in handen krijgt maar zo te horen wel

 • Heelanoniem

  Thnx, maar ga er nog maar even niet van uit! Mijn lichaam heeft mij vaker voor de gek gehouden 🙈 maar dit voelt indd wel zo. Wacht nog even rustig af 😊

 • Jt86

  Na een cyclus van 41 dagen zit ik nu op 2 na NOD. Nog steeds geen menstruatie. Ik had op NOD negatief getest. Eisprong was 2 juni

 • Kunzie
  Deze was van vanmorgen 🤗🤗🤗 morgen NOD spannend
 • mama-van-danique

  Mooie streep 🎉


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50