Volg ons overal!
Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je 4e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. Als je vast een zwangerschapstest in huis haalt kan je dit dan direct testen.

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (6589)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Truly

  Ik ddnk dat ik weer terug moet naar week 1! Bloeden is toch begonnen!

 • Lumi

  ik test inmiddels positief, maar donderdag pas bloedprikken, zit dan twee weken naar een cryo terugplaatsing. zit dus nog ruim voor nod

 • Truly

  Ik ddnk dat ik weer terug moet naar week 1! Bloeden is toch begonnen!

 • Lumi

  Spijtig meis. Succes in je nieuwe ronde

 • Sofia13
  Ik ging even de was doen boven en toen viel me oog op de test van vanmorgen met de test van vannacht ernaast zijn dit indroog lijntjes of strepen
 • Lumi

  Lijntjes zijn vaak beter te zien als de testen droog zijn. Bij mij begon het ook met een mega licht streepje. Nu al wat donkerder. Hoop morgen donkerder anders zal het wss wederom foute boel zijn.

  Duimen draaien voor je meis

 • Sofia13

  Hoop het en anders volgende ronde gewoon weer opnieuw proberen spannend voor jullie hoeveel dagen voor nod zit je

 • Lumi

  Donderdag, dus ik moet echt nog even. Lijntje wordt niet lichter, maar zeker ook niet donkerder helaas

 • wonder-in-mijn-buik

  Ik heb eens de tip gehad om een paar druppels water op de test te doen, een indrooglijn verdwijnt dan schijnbaar en een hcg lijn niet

 • Sofia13

  Ze blijven er gewoon opstaan

 • Sofia13

  Ga het is proberen

 • Ruby84

  Kan het niet zo goed zien al hoop ik het natuurlijk heel erg voor je! Wachten is zo lastig die paar dagen voor NOD. Duimen maar weer!

 • Sofia13

  Zijn denk indroog lijnen ga geen nieuwe meer halen tot morgen anders blijf ik aan de gang haha

 • Uckie

  Ik zou een test na 10 min niet meer vertrouwen. Ik zou morgenochtend weer een doen

 • Sofia13

  Ja moet morgen toch ff na kruidvat maar vind t apart want de test van gister ochtend is helemaal wit en denk dat het een te enthousiaste reactie was kan toch niks anders doen als wachten en eerlijk gezegt denk ik dat het niks is

 • Uckie

  Je weet maar nooit! Spannend zeg!

 • Sofia13

  Whaaaa afgelopen nacht werd ik wakker om 10 over 4 dus ik denk oke ga 1 test doen en hij was licht positief toen ik net wakker werd zag ik het streepje best duidelijk dus ik half vrolijk en ren na de wc om 1 nieuwe te doen dat was kwart over 7 en dat rot ding is gewoon negatief gooi me weg hoor mja 4 dagen voor nod hopen dat die toch nog oploopt

 • wonder-in-mijn-buik

  Voorzichtig gefeliciteerd!
  Op zich logisch dat de tweede negatief is, toch? Die urine is niet echt geconcentreerd.

 • Sofia13

  Zou kunnen wat je zegt alleen in mijn geval kan ik er beter vanuit gaan dat die negatief is want mijn natuurlijke kans is zo klein mja de wonderen zijn de wereld nog niet uit woensdag is me menstruatie ging net even een tampon in brengen en daar zie ik al heel vaag licht roze bloed dus denk dat het gewoon indrooglijnen zijn geweest helaas

 • wonder-in-mijn-buik

  Hier ook spannend :) 2 dec vermoedelijk eisprong gehad en ik heb sterk het gevoel zwanger te zijn, maar test (kruidvat) was woensdagochtend negatief. Ik ben er nu veel meer mee bezig dan bij mijn andere twee zwangerschappen merk ik, toen testte ik ook pas veel later (3 weken na eisprong en 2,5 week na eisprong). Was beide direct positief.
  Ik probeer het testen nu nog maar even uit te stellen denk ik.
  Heb ook een onwijs onregelmatige cyclus dus hopelijk heb ik het ei goed gevoeld

 • Sugarbaby

  En? Zijn er nog meiden die getest hebben?
  Ik zelf nog niet.

  Heb wel borsten die branden, maar niet continu. En soms ook het gevoel van onderen alsof ik een blaasontsteking heb...
  Dat laatste had ik ook bij mijn onverwachtse zwangerschap begin dit jaar.

  Ik zit op 2 dagen voor NOD. We wachten het af!!

 • Truly

  Spannend! Knap dat je kunt wachten!
  Ik zit vandaag op NOD. Gisteren klein beetje roze afscheiding, vandaag een paar druppels bruin. Maar verder geen tekenen dat t gaat doorzetten. Heb een heel vaag streepje op de test gezien, maar heb er na vandaag niet veel vertrouwen in eigenlijk!

  Normaal heb ik voorafgaand de menstruatie krampen, dat heb ik nu niet. Alleen zeurend gevoel rechtsonder de buik en lies.....
  We zullen moeten afwachten!

  Spannende tijden :)

 • Sugarbaby

  Truly, wat spannend zeg!!
  Dus je had wel een positieve test in handen? Hoop dat het bloed in ieder geval wegblijft. Heb je tussendoor niet opnieuw getest?

 • Truly

  Ja heel spannend! Ik ga morgen of zondag nog een test doen. Ondertussen afwachten wat het bloedverlies gaat doen! Tot nu toe is het nog erg gering!

 • Truly

  Ja heel spannend! Ik ga morgen of zondag nog een test doen. Ondertussen afwachten wat het bloedverlies gaat doen! Tot nu toe is het nog erg gering!

 • wonder-in-mijn-buik

  Spannend zeg! Ik duim voor je!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

2 leden zijn nu online
Lid worden