Volg ons overal!
Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je 4e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. Als je vast een zwangerschapstest in huis haalt kan je dit dan direct testen.

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (7728)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Katic.

  Hallo!
  Ik ben Katic. Al jaren lang niet meer actief geweest op deze site.
  Nu denk ik dat ik zwanger en im kon niet laten om me weer aan te melden en het is net thuiskomen :)
  Il begin alle kwaaltjes te krijgen, als ik wel zwanger ben, ben ik uitgerekend op min eigen verjaardag op 4 dec. Dat zou ik eerlijk gezegd echt geweldig vinden.
  Ik ga aanstaande zondag ochtend testen, het kost me echt moeite om me in te houden, maar ik doe het wel 😘
  Ik wens jullie het allerbeste !
  Groetjes

 • Doortje23

  Vanmorgen licht positief getest! Ik ga weer door naar week 4 morgen en hopelijk blijft dit kindje 9 maanden in mijn buik 😍

 • n90

  super ,wat fijn! Gefeliciteerd!!

 • Zon2

  Wat superfijn! Gefeliciteerd!

 • zoe1980

  Wat een fijn nieuws, gefeliciteerd!

 • Tuuter81

  Wat ontzettend fijn voor je! Ik heb erg met je meegeleefd. Hier hopelijk eenzelfde verhaal. Vorige week is er alleen bij mij nog restweefsel weggeschraapt bij mijn bmm. Weet niet of dit nog invloed heeft op mijn cyclus. Hopelijk heb ik snel weer een eisprong en dan weer een positieve test in handen. Ik duim hard met je mee! 🍀

 • xxElxx

  Gefeliciteerd!

 • 4de opkomst

  Komende vrijdag mijn nod, kon gisteren niet laten om al te testen😊 en tot mijn verbazing gaf ie licht positief aan!!! Ook de test van vandaag licht positief...
  Vorig jaar mei eileider verloren na buitenbaarmoederlijke zwangerschap... nu hopen dat deze blijft zitten en vooral op de juiste plek

 • zoe1980

  Wow, wat goed, gefeliciteerd! En wat snel getest.. Wist niet dat dat kon! Ik heb zaterdag (vrijdag op zn vroegst) m'n NOD en dacht dan pas te testen, maar wat duurt dat ineens lang nog.

 • Boes

  Yes! gefeliciteerd!

 • Ales1980

  Wat goed en snel!! Super! Eng he met zo een bbz en eileider kwijt. Blijft toch in je hoofd hangen. Heb het ook gehad. Maar daarna drie gezonde kids gekregen hoor dus geen zorgen

 • 4de opkomst

  We vinden het heel spannend, fijn om te horen dat het ook gewoon goed kan gaan. Advies van gynaecoloog is om rond 5 weken echo te laten maken om te kijken of het in de baarmoeder zit. Dus deze week uitzingen en wachten of het tot dan goed gaat en dan een afspraak maken...
  Wanneer kunnen jullie testen?

 • zoe1980

  Komende zaterdag mijn NOD. Ik had goede hoop, maar sinds gister hevige migraine. Iets wat ik altijd voor mijn menstruatie heb..

 • Zon2

  .. spannend! Hopelijk is het een zwangerschapsverschijnsel..

 • Zoe1980

  Dat wil ik ook graag denken, maar het is beter dat ik mezelf bescherm! Tijdens mn 2 vorige zwangerschappen had ik juist nooit last van migraine, 9 heerlijke maanden lang..

 • Zon2

  Oh wat heerlijk! Ik heb bij mijn eerste bekkeninstabiliteit opgelopen welke nooit meer is weggegaan. Ik heb al 7 jaar dagelijks in meer of mindere mate pijn. Maar tijdens de zwangerschap van mijn zoon was het magischer wijze weg. Heb ik ook zo onwijs van genoten!

 • Bambi84

  Hoi zon ik herken het ik heb het ook. Ik ben toen naar een osteopaat gegaan. En die heeft mij heel goed geholpen het is nog niet weg maar de pijn een stuk minder. Ik heb een beknelling in beide si gewrichten en me onderrug zit vast en daardoor staat me bekken naar voren gekanteld ik zou even een osteopaat proberen. Met je benen over elkaar zitten verergert het ook

 • Zon2

  Ben ik al geweest. Ze was heel duidelijk; ik zit veel te los in elkaar. Ik ben ook superlenig. Ze vertelde dat bijv rechtop staan voor mij al veel vermoeiender is dan voor ander. Met de bekkeninstabiliteit is het zo erg, dat mijn spieren de hele dag max moeten werken om de boel bij elkaar te houden. Dat veroorzaakt veel pijn. 😔 Maar je hebt wel gelijk, ik moet weer eens mensen laten kijken. Mijn man zegt het ook. De rest van mn leven pijn zie ik ook niet zitten..

 • doortje23

  Alweer iets meer dan 3 weken geleden dat ik het vruchtje ben verloren en schoon ben verklaard. 1,5 week later een negatieve test, daarop volgend gauw een eisprong en nu nog 4 a 5 dagen wachten tot mijn NOD. Ik heb al meerdere klachtjes maar ik ben bang dat ik het mij allemaal weer verbeeld omdat ik het zo graag wil en dat het komt doordat straks mijn menstruatie iets heftiger zal zijn. Ben nu best wel wat misselijk en die borsten van mij, oei! Verder weer een gevoelige onderbuik. Zo begon mijn zwangerschap ook, met nachtzweten, maar dit heb ik nog niet echt gehad. Ik ben benieuwd.

 • Sume

  Hoi Allemaal,
  eergisteren Positief getest.
  Ik geloof dat we zijn gezegend met n 2e wonder :)

 • sann-

  Ik ga terug naar week 1. Succes ladies


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50