Volg ons overal!
Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je 4e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. Als je vast een zwangerschapstest in huis haalt kan je dit dan direct testen.

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (5697)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Peetje1987

  Nog meer die de NOD ongeveer rond 24 oktober hebben? Op 24 september helaas een miskraam gekregen. Deze datum heb ik gebruikt en als het goed is moet ik dan 24 oktober ongeveer weer mijn Nod hebben. Dus het is bij mij sowieso afwachten of mijn cyclus zich weer netjes oppakt :-(. Ik hoop stiekem dat ik snel een positieve test in handen mag hebben en geen menstruatie :-(. Probeer er niet veel mee bezig te zijn en probeer ervan uit te gaan dat het nog even gaat duren, gelukkig lukt dat aardig... Maar af en toe kijk ik er zo naar uit om wat symptomen weer te mogen voelen en geen teleurstelling.... Herkent iemand dit? Iemand misschien in een soortgelijke situatie?

 • Blue--eyes91

  Hier de 26e nod, en ook vorige maand 2 dagen voor nod positieve test in haden gehad. Maar helaas.
  Ik heb me 8 maanden lang gefocust op symptomen. meestal de 3e week kan ik het nog redelijk goed van me afzetten maar in de week van NOD wordt ik gek.

 • Peetje1987

  Wat heftig! Dan lopen we dus een beetje gelijk... Pfff wat spannend he!? Met hoeveel weken heb jij een miskraam gekregen? Bij mij was het met 9 weken... Met 7 weken de eerste echo, waar niets op te zien was, behalve een verdikte baarmoederwand en de week erop wel een vruchtje... Week later heb ik het verloren.

 • Blue--eyes91

  Vrij snel weer helaas.
  Vreselijk zoiets he :(

  Ik hoop voor je dat het heel snel raak mag zijn!!
  ik vind het indd iedere maand weer heel erg spannend. Dames die zeggen, ik ben er niet mee bezig en ik zie het wel. geloof ik niet meer, althans niet als je al langer dan 8 mnd bezig bent.
  Ik kan het gewoon niet naast me neer leggen. En wat ik al zei, tot week 3 gaat het eigenlijk wel goed tot redelijk goed, maar nu het weekend dan begint de ellende.

  Hoe voel je je? :)

 • Nesjel

  Wij proberen voor ons 1ste kleintje. 11 sept. de spiraal laten verwijderen. Nog niet echt een menstruatie gehad maar op zat. 07/10 had ik mijn ovulatiepiek. Ongeveer 2 dagen later meteen gevoelige borsten en nu al een kleine week lichte krampen. Vandaag even licht misselijk geweest. Geen idee of dit gelegen is aan mijn hormonen die terug op punt dienen te komen, of aan het feit dat het meteen al bingo zou zijn. Wellicht de hormonen maar ik begrijp dat een mens zich gek kan laten maken door zijn eigen lichaam. Aan allen hier in elk geval heel veel succes gewenst!

 • uckie

  ja kan ik mij helemaal voorstellen. zou mooi zijn als het meteen raak is! kan indd ook komen door het ontpillen van het spiraal. hoop voor je dat het zo mag zijn :) wanneer mag je testen?

 • Nesjel

  Ik hoop het ook maar ik blijf realistisch. Het testen is een beetje gokken. Gezien mijn spiraal heb ik in 3,5 jaar slechts zelden gemenstrueerd. Vroeger had ik wel een regelmatige cyclus maar ik kan daar denk ik nu niet meteen van uitgaan. Ik ben van plan om dit weekend wel al een testje te doen (tenzij mijn menstruatie er intussen doorkomt natuurlijk)... De krampen en steekjes die ik heb, wijzen er wel steeds op dat ik die op elk moment kan krijgen maar er komt nog steeds niets door. Dat is het meest frustrerende... Zit je zelf ook in week 3 nu?

 • uckie

  ja indd haha volgende week dinsdag nod. maar ga waarschijnlijk dit weekend een tesje proberen. jij ook succes, je weet maar nooit. bij mijn eerste twee dochters ben ik ook gelijk na de pil zwanger geworden dus het kan wel ;)

 • uckie

  vandaag naar week 3. spannend zeg, succes met testen iedereen deze week. volgens mij vannacht ook een veegje bloed verloren.

 • Nesjel

  Je zit dus ook in week 3. Ik had er even over gekeken! Heel veel succes! Ik duim mee.

 • Lisannn

  Helaas... het heeft doorgezet.. :( wij gaan door naar de volgende ronde

 • Yasmina1609

  Jammer!

 • Liefs100

  Wat een teleurstelling elke maand he 🙁 Succes volgende ronde!

 • uckie

  och... ik hoop voor je dat het snel zo mag zijn

 • Lisannn

  Dankjewel lieve meiden!! Jullie nog succes hopelijk positief nieuws!!

 • Lisannn

  Dankjewel lieve meiden!! Jullie nog succes hopelijk positief nieuws!!

 • Heelevenzo

  Hier nog 7 dagen tot mijn NOD. 1e zwangerschap 4 dagen voor nod positief getest 2e zwangerschap (miskraam) 3 dagen voor nod positief getest. Beide keren was het meteen 1e ronde raak. Nu weer afwachten maar mijn borsten doen zo ontzettend veel pijn en dat is zo herkenbaar. En ook pijn in mijn onderrug.. spannend zeg! Ik ga denk ik toch stiekem testen over een paar dagen..

 • uckie

  bij mij was het bij de eerste twee ook gelijk de 1e onde raak. ben ook heel benieuwd, hier ook heel veel pijn in de onder rug. mag volgende week dinsdag testen, maar denk dat ik iets eerder ga testen

 • Heelevenzo

  Ik heb getest en positief! Ik ben zwanger

 • Littlesunny

  Wauw dat is vroeg! Gefeliciteerd!

 • Heelevenzo

  Ja 6 dagen voor nod

 • uckie

  wauw! super goed zeg. 6 dagen voor nod? das snel ;) van harte gefeliciteerd, mag ik vragen welke test je hebt gebruikt?

 • Heelevenzo

  Hoi ja dank je predictor test die je 6 dagen eerder mag doen gaf meteen een lichte 2e streep. Voor mijn gevoel had ik zelfs geen test nodig ik raak heel snel zwanger en ik voelde het direct aan mijn lichaam

 • Nesjel

  Proficiat!

 • Lisannn

  Vanmiddag beetje bruin/roze verlies... hopelijk gaat het niet door zetten :( ik zit nu 12 DPO maar is wel mijn NOD gezien korte LF. Zou dit nog een innestelingsbloeding kunnen zijn?

 • Liefs100

  Ooh ik heb hetzelfde, as donderdag NOD. Zaterdag avond ineens helderrood bloed, heel minimaal. Dus ik snapte er niks van. Maar daarna helemaal niks meer. Vanochtend heel oud bloed (bah dat vind ik altijd vies haha) en daarna ook niks meer. Was eigenlijk van plan donderdag te testen. In de hoop dat die dag een beetje positief nieuws is (uitgerekende datum van miskraam met 14 weken begin dit jaar) maar ik weet niet of ik het volhoud tot donderdag te wachten 🙈

 • Lisannn

  Jaa bij mij is vandaag mijn nod vanwege korte LF, dus toen ik bloed zag was gelijk even een baalmoment.. maar het kan inderdaad een late innestelingsbloeding zijn dus ik hoop het zo! Ik hoop voor jou ook goed nieuws, welk merk test gebruik jij? Ik ben ook ongeduldig geweest en had op 10 dpo getest met een sensitest vroege test die kan 4 dagen voor nod. Donderdag positief nieuws zou voor jou heeel mooi zijn! Ik duim voor je mee.

 • Liefs100

  Ik duik voor je mee dat je geen bloed meer ziet! Ik heb nog niet getest, heb de kruitvat 2 voor 5 in huis en die early van kruitvat.

 • Lisannn

  Dankjewel! Ik zal het morgen even laten weten! Spannend! Hou je ons op de hoogte hoe t bij jou loopt? Ben benieuwd

 • Liefs100

  Doe ik, heel veel succes morgen!

 • uckie

  zeker kan dat. is bij iedereen verschillend.

 • Lisannn

  Bedankt voor je berichtje! Ik baalde zo ontzettend... maar het gebeurde rond 11.00 uur en moet zeggen dat ik vanaf dat moment tot nu helemaal niks heb!! Dat geeft me weer een klein beetje hoop...

 • uckie

  zeker zolang het niet doorbreekt kan het heel normaal zijn. maar als het een innesteling is zou ik over 4 a 5 daagjes een test doen. hcg moet opbouwen. heb het zelf ook meegemaakt hoor. dan schrik je wel. heb je er ook krampen bij?

 • Lisannn

  Fijn om te horen! Weer een stukje herkenning haha voor mij is natuurlijk alles helemaal nieuw dus alles ook extra spannend. Ik heb wel wat buikkrampjes, moet zeggen dat ik dat al wel heb vanaf 7dpo.. bedankt voor je berichtjes!

 • Littlesunny

  Geduld is moeilijk Haha, vanmorgen getest maar negatief is ook wel 4dagen voor NOD..

 • Yasmina1609

  Ik wil ook testen 😂 maar nog ff wachten

 • Littlesunny

  Oh balen! Hier ook weinig positieve hoop na de witte test... al voel ik mijn borsten wel wat maar dat had ik vorige maand ook...

 • Littlesunny

  Haha moeilijk he. Wil nu echt pas vrijdag testen... aftellen

 • Yasmina1609

  Ja ik ook gewoon even wachten.. ik ben of heel erg zwanger of ik wordt heel erg ongesteld

 • Littlesunny

  Ik ook, ben nogal snel geprikkeld en moe. Maar ook verjaardag van de jongste dus drukte en gedoe.

 • Yasmina1609

  Hij was wit helaas maat zit nog voor nod maar verwacht niet veel meer

 • Yasmina1609

  Ja ik dus ook Maarja heb vaker dit soort klachten gehad maar we blijven positief denk dat ik tovh een test ga wagen vandaag of morgen 😱


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen