Volg ons overal!
Naar de reacties

3 Weken zwanger

Week 3 begint bij zwangerschapsdag 21 en loopt tot dag 28.Het is je 4e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 0,1 millimeter
Gewicht van je baby: 0 gram

Een spannende week, aan het eind van deze vierde week zou je namelijk al een zwangerschapstest kunnen doen. De eerste positieve tests kan op zijn vroegst 2 dagen voor de volgende periode begint verschijnen. Bedenk wel dat dit nog erg vroeg is om een zwangerschapstest te doen. Je lichaam moet eerst voldoende van het hCG hormoon aanmaken om een zwangerschap te kunnen meten. Volgende week zullen de resultaten beter zijn.

De eicel en de zaadcel zijn samengesmolten en wordt vanaf nu 'zygote' genoemd, een ander woord voor bevruchte eicel. Deze zygote bevat de erfelijke kenmerken van beide ouders. Na de bevruchting gebeurt er 24 uur even niets, maar daarna begint de bevruchte eicel zich te delen.Na vier dagen zijn dit er meer dan honderd. Het eitje wordt na al die delingen 'blastocyst' genoemd en lijkt op een klein besje.

Dit trosje wordt door de 'haartjes' in de eileider naar de baarmoeder geduwd. Hoewel het slechts om enkele centimeters gaat, doet de bevruchte eicel zo'n vijf tot zeven dagen over de reis. Het klompje cellen is zo'n 0,1 - 0,2 mm groot wanneer het zich in de baarmoederwand vasthecht. Aan de buitenkant van de eicel zitten hechtvlokken, die later zullen uitgroeien tot de placenta. Het vruchtje verdwijnt helemaal in de baarmoederwand, die nu dik en goed doorbloed is door het progesteron. De celdeling blijft ondertussen doorgaan tot de baby uiteindelijk uit miljarden cellen zal bestaan. Vanaf de innesteling wordt het vruchtje een embryo genoemd.

3-weken-zwanger-embryo

In deze week gaat je lichaam aan de slag om diverse hormonen aan te maken. Deze hormonen en eiwitten zorgen ervoor dat je lichaam het embryo niet als een indringer ziet, maar het juist beschermt. Het progesteron zorgt ervoor dat je baarmoedermond niet meer doordringbaar is.

De samenstelling van de slijmprop in je baarmoeder verandert weer. De poort gaat weer dicht gaat en het vruchtje wordt goed beschermd. Omdat de baarmoeder nu zo goed doorbloed is, kan er tijdens de innesteling een klein bloedvaatje scheuren, waardoor je wat bloedverlies kunt hebben.

Dit noemen we de innestelingsbloeding. Het is niet ernstig en het komt bij 1 op de 3 vrouwen voor. Als de bloeding niet gepaard gaat met zware kramp, en het bloeden niet te hevig is, hoef je je er geen zorgen over te maken.

Over 2 weken is een zwangerschapstest betrouwbaar en kan je met zekerheid zeggen of je wel of niet zwanger bent. Als je vast een zwangerschapstest in huis haalt kan je dit dan direct testen.

Reageer in `3 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (4537)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Maminouche

  Ik denk dat ik zwanger ben. Zondag pas is mijn NOD, dus ik moet me nog even inhouden met testen. Leuk om hier dan wat reacties te lezen van anderen die in hetzelfde schuitje zitten. 😆

 • Ta89

  Wij hebben een 'early' predictor gedaan. Kan ik aanraden! Is leuk om alvast te weten. Maar goed om realistisch te blijven dat het wel vroeg is om te testen! De normale tests van de kruidvat zijn ook heel goed, vond ik! :-) Spannend, ik ga voor je duimen!

 • Ta89

  Wij hebben een 'early' predictor gedaan. Kan ik aanraden! Is leuk om alvast te weten. Maar goed om realistisch te blijven dat het wel vroeg is om te testen! De normale tests van de kruidvat zijn ook heel goed, vond ik! :-) Spannend, ik ga voor je duimen!

 • ~lolita~
  Zien jullie nu ook een licht streepje?? Stond er onmiddelijk. Zit nu 3 dagen voor NOD en ik kon mij echt niet meer inhouden om te testen.. oh ik hoop zo dat het deze keer de goede kant opgaat. Duimen jullie mee voor mij? Voor jullie ook veel succes dames
 • Maminouche

  Spannend! Moeilijk te zien op de foto, maar ik duim alvast voor je mee 🤞🏻

 • Ready

  Ik zie ook een licht streepje. Dus duimen maar

 • Ta89

  Hallo allemaal, leuk om jullie verhalen te lezen (sommige minder leuke berichten natuurlijk!) Ik weet sinds drie dagen dat ik zwanger ben. Symptomen waren: opeens ALLEMAAL kleine puistjes op mijn gezicht.. heb ik normaal niet. En misselijkheid na het eten of als ik moe ben. En pas een week geleden gespannen borsten. Heel spannend allemaal. Kennen jullie de App. Pregnancy + al? Superleuk!

 • Tessie25

  Hoi Ta89,
  Misschien vreemde vraag, maar wanneer kreeg jij last van je borsten? Had je dit al ? Of kwam dit pas later.

 • Maminouche

  Proficiat!!

 • Tessie25

  Oke.... nu ben in totaal in de war, en een positieve ovulatietest, EN ongesteld? 😂 Dacht eerst een innestelingsbloeding ( erg weinig... maar wel al bijna 5 dagen?) leek me erg lang. Snap er nu niks meer van. Gisteren negatieve zwangerschapstest......
  Iemand ervaring?

 • Maminouche

  Als je op het einde van je cyclus zit (en als die regelmatig is) heeft een ovulatietest nu weinig zin.
  Zou er van uit gaan dat het helaas misgegaan is ☹️ en probeer volgende week opnieuw. Succes!

 • Tessie25

  Ik zit er middenin haha.... zou pas 25ste ongesteld moeten worden. Had alleen maar een lichte bloeding , maar wel meerdere dagen. Begon 15e ineens. Heel vreemd!

 • Lis88

  Heb ik ook.. 8ste ovulatie en 17e bloeding van bijna 3 dagen. Moet ook rond de 25ste ongesteld worden pff je leest toch veel verschillende dingen die de bloeding kunnen veroorzaken dus extra spannend. Durf nog geen test doen dus nog 4 dagen tanden bijten en hopen dat het toch positief is!

 • maminouche

  Da's idd vreemd. Weer ik ook geen antwoord op, helaas.

 • Tessie25

  Hmm nee ik ook niet... wacht maar gewoon af wat er allemaal gebeurt :-)

 • jose24
  Help net test gedaan was positief aleen overdatum 6/2017 kan ik er nu van uit gaan dat ik zwanger ben of niet ben wel overtijd
 • alie22r

  Vast wel, meestal zit er wel een marge in de houdbaarheid. Voor de zekerheid morgen nog een doen

 • Maminouche

  Ik denk dat je zwanger bent hoor. Moest de test echt niet meer werken zou het eerder een negatief resultaat tonen. Heb je al opnieuw getest?

 • CPB

  Nu 9 dagen na mijn eisprong , die ik zeker goed heb gevoelt heb ik het idee.
  Nu had ik op dag 7 na ei een licht positieve test in handen en op dag 8 negatief .. meer die dit herkennen en hoe liep dit af ?
  Heb wel sterk het gevoel dat het raak is en buitenkant van de borsten zijn ook erg gevoelig , voelt als (ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen) een dikke klont op de hoogte van de melkklieren ?

 • Tessie25

  Oke pff.... hoopte zo op innesteling. 1-4 aug flinke menstruatie. Weet niet precies wanneer mijn eisprong was, maar sinds 15e aug Savonds begonnen met beetje bloedverlies.. steeds wat licht bloedverlies, elke dag lang geen inlegkruisje vol... lijkt ook niet echt op mijn "normale" menstruatie, en ook een weekje te vroeg? Vind het alleen lang duren voor een innesteling... vreemd allemaal... af en toe ook raar gevoel in m'n buik. Vanmorgen een test gedaan, kv 2 v 5, negatief... Hmm! iemand hier ervaring zo? Soort gelijke situatie? Twijfel heel erg...

 • Despina

  Misschien een domme vraag, maar heb je altijd een innestelings bloeding? Jaren geleden een BBZ gehad toen had ik dat niet uiteraard, nu weer het gevoel dat het raak is (nog veelste vroeg om te testen). probeer uit te vinden wat normaal is en wat niet

 • Tessie25

  Nee niet iedere vrouw heeft een innestelings bloeding! Verschilt. Ik had het bij mijn vorige zwangerschap wel (dochter is nu 1,5 jaar). Stond bij aanrecht dacht dat ik in me bloem plaste Haha, liep ineens wat langs m'n been..... ineens veel bloed, uurtje aangehouden en toen over. Weekje later positieve zwangerschap test!

 • tessepes

  Spannend zeg! Herken het zelf niet maar zou misschien innesteling kunnen zijn? Gebruik je daarom bewust een inlegkruisje ipv tampon? Kan die laatste kwaad bij een innesteling?

 • Tessie25

  Volgens mij maakt het niet uit of je een tampon of Inlegkruisje gebruikt bij een innesteling. Ik gebruikte een inlegkruisje omdat het bloed echt minimaal is, en ik zelf dan een duidelijker beeld heb van hoeveel ik verlies; wel/geen menstruatie. Ik west dus niet wat het is... denk bijna menstruatie want zolang bloeden lijkt me zo onwaarschijnlijk

 • Mama bi

  Ik heb deze week mijn ovalttie week dus vruchtbaar de hele week een test gedaan maar geen 2 streepjes idd je lichaam kan je goed voor de gek houden


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen

8 leden zijn nu online
Lid worden