Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (891)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • Anoniempjeex

  Week 22 💙

 • Danya24
  hoera 22 weken! deze moet ik even delen met jullie 😍
 • Deborahtjen

  Knap! 😍❤🤰

 • Lang-verwacht

  Mooi zeg!!

 • Lang-verwacht

  22 weken!

 • Staart-meesje

  Gelukkig nieuw baby jaar!!

 • Aamr

  Hii jij ook een gelukkig nieuwjaar 🎉🎉🤗

 • Wendy-j

  Vandaag 22 weken 😍

 • mama-van-J-en-A-en-L

  Hallo week 22 😍

 • ~mammie~

  Daar is week 22 😍 baby’tje groei maar goed ❤️ Wat genieten we als gezin van deze zwangerschap, iedereen is enorm betrokken en kijkt uit naar de komst van dit kleine meisje.

 • Carolienzzz

  Hallo allemaal, ik ben nieuw hier en zwanger van mijn derde kindje. Na de geboorte van mijn tweede kindje (dochter inmiddels 4 jaar) voelde ons gezinnetje compleet en heb ik bijna alle babyspullen verkocht. Toch groeide er bij mij en mijn man een derde kinderwens. Gelukkig was ik snel weer zwanger en weten we inmiddels dat we een gezond jongetje kunnen verwachten. De box heb ik over kunnen nemen van mijn zus, maar inmiddels ben ik nu op zoek naar een kinderwagen. Klinkt gek maar ik vind het idee een wagen van marktplaats te halen een beetje 'vies' omdat je niet weet van wie hij is geweest. Maar nieuwe wagen erg duur voor een waarschijnlijk laatste kindje. Hebben jullie al een wagen gekocht en koop je die dan nieuw of via marktplaats? Ik speel ook nog met het idee om een wagen te kopen samen met een vriendin die ook zwanger is van haar eerste. Zou er dan een korting te regelen zijn? Ik zou zo graag een nieuwe kinderwagen kopen..... hormonen denk ik. Normaal ben ik veel nuchterder.

 • ~mammie~

  Je kunt ook een nieuw matrasje zoeken bij de wagen die je 2e hands koopt? Ook zijn er bedrijven die compleet gereinigde 2e hands wagens verkopen. Ik heb mijn wagen nog (7 jaar na de nu jongste) dat is het enige dat ik nog had. Als ik een andere aan had moeten schaffen had ik zeker géén nieuwe gekocht voor onze 4e en laatste kindje. Er zijn genoeg andere oplossingen.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van vrijdag, 24 mei 2019 tot en met donderdag, 30 mei 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50