22 Weken zwanger
Volg ons overal!
Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je 23e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

De wagen is waarschijnlijk al binnen ;) Nu de bijpassende luiertas nog. 
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (437)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • lies5

  Wanneer beginnen jullie eigenlijk aan de babykamer?
  En evt. andere kids nieuwe kamer geven?

 • Nienkedeg

  Wij zijn nog niet begonnen. Met de eerste hadden we de babykamer al in week 18 klaar, nu hebben we er nog niet eens over nagedacht.. Onze dochter blijft gewoon in haar eigen kamer (ze is 1,5). We willen niet dat zij denkt dat de baby haar veilige plekje in neemt. We beginnen nu rustig een beetje rond te kijken voor spullen voor de baby. Jij dus ook nog niet begonnen?

 • Mamavanji

  Wij zijn al bezig met de nieuwe kamer van onze dochter, stond nog vol met dozen van sinds we hier zijn komen wonen. Veel uitzoekwerk dus. Maar we hoeven niet te klussen ofzo, alleen haar spullen overbrengen. Dan de spijlen weer op het ledikant en spullen voor de baby inruimen. We willen haar rond haar verjaardag over laten gaan, als soort cadeau. Dan kan ze twee maanden wennen aan haar nieuwe kamer. Heb nog twee maanden om het klaar te maken.

 • Samm06

  Wij zijn na de 12 weken langzaam aan begonnen met de babykamer & inmiddels is die bijna af! Op wat decoratie en dergelijke na.

 • lies5

  Vandaag 22 weken zwanger van ons schatje! Voel me goed en kan niet wachten...

  Lees al vanaf week 5 mee.... Maar wat is het hier rustig...

 • Samm06

  Fijn dat je je goed voelt!! En het is hier inderdaad heel rustig.. Komt denk ik ook omdat er heel veel geheime Facebook pagina's zijn aangemaakt waar je lid van kunt zijn & daar berichten op plaatst. Heb je veel meer actie dan hier op babybytes. ( vind ik zelf dan haha) .

 • lies5

  En hoe kom ik achter een leuke Facebook groep? Kijk dagelijk op babybytes in de hoop gezellige verhalen of kwalen te lezen..
  Want denk dat het hier zo rustig gaat blijven...

 • Samm06

  Als je interesse hebt kun je mij gerust een privé berichtje sturen! Kan ik je via Facebook toevoegen aan onze geheime groep!

 • mamavanji

  Is er nog een groep waar ik bij kan? Vind het hier ook erg rustig, zo jammer! Wil graag kletsen met mensen die even ver zijn.

 • Samm06

  Als je interesse hebt kun je mik gerust een privé berichtje sturen! Kan ik je via Facebook toevoegen aan onze geheime groep.

 • E-mama

  Ja! Lijkt mij ook leuk!

 • Mamavanji

  Ja zijn er maar weinig die typen, jammer.

 • lies5

  Ja heel jammer!

 • proudmommydj

  Hoi dames 02.37 snachts nu en veel last van pijnlijke harde buiken diarree en misselijk meer vrouwen die dit herkennen. ..?

 • spruitnummer3

  Hoe is het nu?
  Pijnlijke harde buiken had ik niet van de week toen ik last had van prikkelbare darm krampen. Maar wel buikpijn. Bij mij verlichtte een douche en daarna 2 elektrische kruiken.1 in mijn zij waar de darm helemaal bol stond en 1 in onderrug waar pijn naar toe trok.
  Het is goed mogelijk dat door je darmen je harde buiken kreeg, maar doordat ze ook pijn deden, zou ik wel even contact opnemen met je vk of gyn. Beter 1x teveel gebeld en overleggen dan doorlopen dat het wel kwaad kan.

 • proudmommydj

  He meid... jaa vandaag gaat stukken beter ik had gisteren zowiezo controle bij de verloskundige... heb erge harde buiken gehad ... ook aan houdende maar niet met regelmaat godzijdank... heel veel rusten... zodra het kan.. en dat is niet altijd even makkelijk met 2 kids van 6&8... maar doe me best...♡ dankjewel voor je reactie..♡

 • Melmoessie

  Kunnen jullie partners het al voelen?
  Mijn vriend probeerd het al weken maar hij voelt nog steeds niets.
  Bij de 20 weken echo voelde die vrouw het wel bewegen en binnen 10 minuten. Mij vriend vond dat niet zo grappig. Mij kon je wegdragen hahaha 😂maar we zijn nu alweer 2 weken verder en hij voelt het nog steeds niet.

 • Sal03

  Zelfs m'n dochter heeft haar zusje al voelen schoppen! Zo lief, ze kreeg direct ook heel veel kusjes 😍

 • Melmoessie

  Ah super schattig!! 😍

  Ik voelde het wel gister avond van binnen en buiten dus ik denk dat ik een eigenwijs kindje heb die het nu al leuk vind om papa te pesten hihi. Nee ik weet niet wat hij verkeerd doet hoor 😂

 • Turksekaas

  Hahaha, hier voelt hij sinds 2 weken wel iets bewegen/verschuiven 😜
  Hij vindt het ook knap vervelend dat hij heel weing voelt haha. Komt vanzelf!

 • Mamavanji

  Hij is steeds net te laat, haha.

 • Sal03

  Pff, ben een beetje jaloers op de dames die zich kiplekker voelen! Ik wacht nog op het moment dat ik meer energie krijg, maar ondertussen beginnen allerlei andere kwaaltjes te spelen. Heb vooral bij het opstaan last van m'n liezen, begin te waggelen als een eendje en als ik even lekker bezig ben in huis krijg ik harde buiken. Savonds kan ik me niet omdraaien in bed omdat m'n bilspier behoorlijk pijnlijk is en m'n maaginhoud komt omhoog als ik me buk of plat op m'n rug ga liggen .. 😱
  Sorry, even een klaagmoment.. verder voel ik me heel gelukkig. Ons meisje zag er bij de echo perfect uit en ze laat iedere dag van zich horen 😍💝! Heerlijk om haar straks in onze armen te sluiten 🤗

 • Melmoessie

  Ik voel me ook niet top hoor. Echt overal last van vooral mijn rug. Spier net naast mijn schouderblad doet echt al een hele week zeer en dan die vervelende maagzuur constant.

  Dat waggelen herken ik hahah. Ik werk in de zorg en ik ga altijd als het kan een rondje wandelen van bijna een uur met een bewoner. Vandaag was ik na 10 minuten al gesloopt, banden pijn niet normaal. Nu hebben wij ookal een tijdje niet meer samen gewandeld maar toch. Ik wandel elke dag met de hond maar nooit een uur dus ik had het nog niet eerder gemerkt

 • Ikgewoonik

  Haha lekker klagen mag hoor. Dat lijkt me idd vervelend die bandenpijn. Ik heb t zo nu en dan als ik een te snelle beweging maak. Ik ben nog zo fit als een hoentje. Sta te kijken van mezelf. Heb werkelijk nergens last van. Zo raar joh. Alle vier eerdere zwangerschappen altijd lang moe geweest. Nu jelemaal niks! Had van de week wel bloed geprikt bij de vk, hb was wel gezakt van 7,7 naar 6,3. Alleen m'n ferritine gehalte was 35 dus nog geen nood aan de man. Aangezien ik me kip lekker voel. Slik ik wel m'n strip ijzer tabletten die ik nog heb liggen van de huisarts toch maar. Om m ff omhoog te krikken want het daalt natuurlijk alsmaar meer. Voor de rest wachten we t maar af. Buikje groeit wel behoorlijk hoor. Vooral na t eten pffff. Nou beterschap en succes meid xx

 • Sal03

  Thanx!! Wat fijn dat je lekker energie hebt! Helemaal omdat je eerdere ervaringen anders zijn!! Balen van je Hb! Hopelijk komt het een beetje op pijl voor de bevalling!!
  Kan me voorstellen dat je buik al lekker rond is bij een vijfde zwangerschap. Ik merk ook duidelijk verschil in buikomvang nu bij de derde!

 • Ikgewoonik

  Het is alsof de duivel er mee speelt. Gister aan t eind van de middag kreeg ik oppeens met het rustig opstaan liespijn! En ik weet nu al dat het m'n banden zijn of bekken. Ik mocht nog wel zeggen, heb nergens last van :-/ alsof ik 20 x de split heb gedaan. Lekker irritant gevoel zeg. Nu maar hopen dat t wat afzakt en niet doorzet. Want draaien vannacht in bed deed ook een beetje zeer. Gek he :-) je bent dus niet de enigste schat haha

 • Sal03

  Ach nee, dat meen je niet! Hopelijk gaat het vandaag weer wat beter!! 🍀

 • visje91

  Yes.. week 22! Vandaag wel weer wat meer moe, maar voel me verder goed. En wat een bijzonder gevoel om de kleine te voelen :)

 • nensie555

  Eindelijk weten we nu ook wat het gaat worden want eerder was het steeds niet te zien op de echo's en lag de navelstreng tussen de beentjes. We krijgen weer een meisje dus dadelijk trotse mama van 3 meiden Ik voel me prima en nergens last van, alleen wat meer en sneller moe 's avonds dus mag niet klagen!

 • Femmy3

  Yes week 22 ☺

 • -Mango

  Vandaag bij vk geweest en zit tegen een ijzertekort aan..
  Balen, lette al extra op voeding groente, fruit enz..
  ga nu floradix erbij gebruiken, hoop dat dat helpt en me snel wat energieker voel.
  Voor de rest was alles goed, gelukkig!

  Met kleertjes ben ik vanalles in aan het kopen lange mouw, korte mouw en wat vestjes, broekjes en rokjes en eventueel leggings voor eronder.
  Dan kan je alle kanten op als het te warm word kan je altijd iets uit trekken.
  Kan echt niet ophouden met kopen

 • mijn~meisje

  oo balen zeg!! Hopelijk is het snel beter!
  Ik raad je aan koop niet te veel! Uit eindelijk is het zo zonde als ze binnen 1 maand uit maatje 56 groeien en ze alles maar max 2 of 3 keer aan gehad hebben. Maar ook maatje 62 gaat vaak erg snel. Bij me dochter had me schoonmoeder heel veel tweedehands kunnen kopen. Dus ik had super kleding. Eigenlijk alles had ze maar 1 max 2 keer aan gehad. Gelukkkig was het niet duur. Verder leuke kleding blijf je zien, al heb je 100 dingen gekocht, je ind altijd wel meer

 • Nienkedeg

  Nou, dat uitgroeien geldt ook niet voor elk kind.. Mijn dochtertje van 20 maanden zit nog steeds in maat 74. Is echt een ukkie, maar doet dus lekker lang met kleren :-)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van dinsdag 22 augustus 2017 tot en met maandag 28 augustus 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50