Volg ons overal!
Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je 23e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

De wagen is waarschijnlijk al binnen ;) Nu de bijpassende luiertas nog. 
 

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (644)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Leintje80

  Joehoee Ladies! Ook voor mij is week 22 een feit. Alles gaat voorspoedig, weinig kwaaltjes behalve vocht in benen en enkels jeej het lijken wel boomstammen inmiddels! Maar dat komt ook door de 10+ kilo die er al aan is gekomen. 😕 Wat zie je er gezond uit krijg ik te horen pff. Veel beweging in de buik! Het wordt een actief jongetje, een leuke naam verzinnen waar we allebei blij mee zijn is echt een lastige klus merken we. Partner roept vooral wat 'ie niet leuk vindt! Ja, zo gaat het lang duren. Struikelblok als zwangere..een nieuwe baan zoeken en vinden lijkt onmogelijk op dit moment wat me wel zorgen baart. Een baantje via een uitzendbureau maakte me diep ongelukkig en heb ik een maand volgehouden aii .. Zuinig moeten doen in deze fase is helemaal niet zo leuk, en hoe moet dat straks met verlof/ inkomen vroeg ik me af? Ik vul mijn dagen nu met een zzp ontwerp opdrachtje, lekker freubelen aan de babykamer etc. Ik heb geen recht meer op WW en ik kom straks ook niet in aanmerking voor zwangerschapsverlof via bijstand (ik ben "partime freelancer" + partner met inkomen + eigen huis) Iemand een tip? ps. Ik heb de minimale uren in eigen onderneming (1225 uur) afgelopen jaar niet gehaald. Na ja.. niet teveel zorgen maken, tot nu toe redden we het allemaal nog prima.

 • mamavanmijnlief

  He vervelend die fin onzekerheid. Heb helaas geen tips voor je. Dat vocht vasthouden ken ik vooral v het einde van m'n zwangerschappen. Is gelukkig gewicht dat je zo weer kwijt bent, maar voor nu is het vervelend natuurlijk...

 • Lady-s
  Ja week 22 is morgen aan gebroken 😄 de baby voel ik nu echt dagelijks schoppen heerlijk gevoel! We gaan alweer richting het derde trimester.
  Ik ga vanaf volgende week wel minder werken omdat ik nog steeds zo slecht slaap trek ik het niet 32 uur werken, baal er wel van. Dat betekend dat ik ook 6weken van te voren met verlof moet.
 • mamavanmijnlief

  Mooi buikje
  Beetje k*t dat je minder moet gaan werken terwijl je dat zelf echt niet ziet zitten. Is voor het goede doel. Missch kun je nog wat ouderschapsverlof opnemen na je bevallingsverlof? Zodat je wat langer bij de baby kunt zijn?

 • Loyce

  Oooo maar jij hebt echt al n mooi buikje hoor!
  Goed dat je minder gaat werken meis.. balen maar je rust is wel belangrijk. En t klinkt cliché.. maar neem je rust nu t nog kan hahaha

 • Lady-s

  Haha ja dat had ik ook al bedacht inderdaad. En uitgerust aan mijn verlof beginnen straks is ook wel lekker.

 • Loyce
  Haha vergat de foto erbij te zetten
 • mamavanmijnlief

  Mooie ronde buik heb je! Het is geen kleintje idd, maar wat wil je, is je vierde toch? ik vind m heel mooi!

 • Loyce

  5e zelfs hihi.. maar heb bij allemaal n hele grote buik gehad hoor.. mn vorige was ik in omtrek 1m83.. hahaha..

 • Loyce

  Begin van deze week foto van mn buik gemaakt.. krijg steeds mensen die me vragen of ik al bijna ga bevallen.. en dan zeg ik.. ja ik hoef nog maar 18 weken ongeveer hahaha

 • Lady-s

  Oh vreselijk die opmerkingen of vindt je het niet erg? Hij is prachtig je buik! Bij mij vroeg vandaag nog iemand heel voorzichtig of ik zwanger was. Terwijl ik toch m'n buik ook al best groot vindt 😅

 • Loyce

  Haha ik kan er eigenlijk wel om lachen. Vooral door die erg verbaasde blikken wanneer ze horen hoe lang ik nog moet.. en eerlijk is eerlijk.. mn buik is groot!
  Ik vind t altijd irritanter wanneer ze vragen of ik al weet wat t wordt.. gezien t niets wordt, maar al is.. maar goed... met die enorme buik zeg ik altijd... nou aan de grootte van mn buik te zien denk ik een olifantje.. of iets in die trant..

  Hahaha ja dat is ook leuk ja.. mensen zien t dan vaak wel maar durven t toch niet zo goed te vragen.. stel dat je gewoon opgeblazen bent door ongesteldheid of medicijnen ofzo.. haha

 • Lady-s

  Haha nou gelukkig maar dat je er inokan lachen😅 en een gevatte opmerking terug geven is dan inderdaad nog het beste denk. Heb je niet veel last van je rug trouwens?

 • mamavanmijnlief

  @Romy72, vind dat je heel mooi op tijd met het kamertje begint hoor! Onze logeerkamer wordt de babykamer, en wij krijgen met oud&nieuw nog logees. Daarna aan de slag met de babykamer. Vind dat zelf eerlijk gezegd iets aan de late kant, maar ik weet dat het in orde komt.

  @derdekeermam, das wel even schakelen zeg!! Typisch ook, dat het met 16 weken met zoveel zekerheid werd gezegd. Ik heb met de 20 weken, ook nadat we een 16 weken echo hadden gehad, ook nog gedacht: het zal toch niet... Maar het piemeltje was er niet af gevallen. Het is nog steeds een jongen

  Afgelopen vrijdag had ik echt een baaldag. Ik vond het zoooo jammer dat ik de baby nauwelijks voelde. Dat was bij onze twee meiden wel anders. Maar het was alsof ie t hoorde. Sinds vrijdagavond voel ik veel meer. Het is nog steeds geen disco daarbinnen, maar ik voel steeds meer, de bewegingen worden krachtiger en hij reageert ook op aanraking van de buik. Heerlijk

 • Derdekeermam

  Met 16 weken pretecho gehad, met onze twee kids erbij: heel duidelijk een meisje! Leuk leuk! Met 21 weken de 20-weken echo gehad...duidelijk een jongen! Even schakelen dus.... met name moeite met een jongensnaam.... Gelukkig hebben we nog even. Volop beweging in mijn buik, gezellig en fijne bevestiging!

 • Loyce

  Ooo dat is idd even een omschakeling dan.. ik dacht met de gewone echo rond de 17 weken te zien dat t n meisje is.. maar heb voor de zekerheid gewacht tot de 20 weken echo (ook met 21 weken haha).. ik dacht voor ik allemaal meisjesdingen haal en t toch n jongen blijkt.. hahah..
  We zijn sinds n paar dagen uit de naam. Mn man wilt niet dat zijn familie en vrienden weten wat t geslacht van de baby is dus ik moet behalve hier de hele tijd letten op dat ik t niet verklap haha..
  Heerlijk he die bewegingen

 • Romy72

  Ja wat een verschil met de reacties op de site dan 7 jaar geleden! En toen kon ik het alleen nog via de pc zien haha maar tegenwoordig ziet iedereen in een privé Facebook geloof ik..
  ik heb ook zo zin in de wintermaanden en idd ook het gevoel dat ik al lang zwanger ben en nog heel lang ‘moet’
  Ik geniet wel onwijs van alle bewegingen en begin me eindelijk wat beter te voelen!
  Volgende week gaan we aan het kamertje beginnen, bij de vorige had ik het al bijna klaar rond deze tijd

 • Loyce

  Ja klopt.. heb ook zoiets gehoord over die facebookgroepen.. maar ik vind t juist zo leuk dat t apart is van facebook.. gewoon lekker dat baby/zwangergebeuren leuk hier op de site.. echt jammer.

  Schandalig, maar wij moeten nog steeds de kamer van onze dochter afmaken.. die is 2,5 jaar.. deze komt rond haar 3e verjaardag.. mn man zou de kamer af hebben voor ze geboren werd en ik ben er n tijdje terug zelf aan begonnen maar steeds is er weer iets dat er tussen komt haha.. maar ik ga er nu voor dat we eindelijk klaar zijn voor deze komt..

 • mamavanmijnlief

  Hoi allemaal! Echt jammer dat er zo weinig moeders reageren he? Dat was mijn vorige zwangerschappen wel anders
  Nu zwanger vd derde en heel eerlijk gezegd vind ik de tijd helemaal niet zo snel gaan. Voor m'n gevoel ben ik al heeeeel lang in verwachting (Tuurlijk, er zijn al heel wat weekjes voorbij, maar het voelt nóg langer). Herkenbaar of vliegt de tijd bij jullie?
  Heb wel weer zin in de wintermaanden met de feestdagen. Dingen als sinterklaas en 11 nov zijn weer helemaal leuk als je kleine kids hebt, vind ik 😄

 • Loyce

  Hoii.. ja valt mij ook op.. vooral bij de zs van mn 1 na jongste (die wordt deze maand 5) was t echt gezellig kletsen hier..soms amper bij te houden. Best jammer dat t nu zo weinig is.
  Jaaa hier ook t gevoel dat de tijd kruipt.. deze week bijv.. heb t gevoel dat er al zo veel tijd voorbij is dat we naar week 23 moeten maar duurt nog 3 dagen.. hahaha..
  Ja heerlijk he die wintermaanden (op de kou na).. wij vieren kinderdag op 5dec ipv sinterklaas.. en dan kerst en oud en nieuw.. heerlijk genieten met t gezin en vooral.. lekker eten... hihi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van woensdag 21 maart 2018 tot en met dinsdag 27 maart 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen