Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je drieentwintigste zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

reacties (868)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 • veroniquee

  hey, lijkt het iemand leuk om een groepsapp te starten? Ik ben 22 jaar. En ik ben zwanger van mijn eerste kindje. Ben nu 22 weken en 3 dagen zwanger. Misschien is het leuk als we elkaar een beetje op de hoogte houden?! Stuur me een prive berichtje met je nummer erbij!

 • Loedie26

  22 en 1dag.. jippie..
  Gister de commode en bedje opgezet. We hebben de kleine zeker het eerste jaar bij ons op de kamer, dus onze kamer is nu ingericht tot meisjeskamer. Wel even lekker gezellig. Later gaan we een kamertje voor haar klaarmaken.

  Maar we hebben nog genoeg tijd! Hoever zijn jullie?

 • SabrinaC
  Wij hebben het kamertje al klaar. Het is nog even wachten op de gordijnen. Wiegje komt de eerste maanden snacht bij ons op de kamer.
 • SabrinaC

  Hier vrijdagmorgen weer maar het umcg geweest. En onze dochter haar linkerkamer ligt achter opgroei dan de rechte. De aorta is wat aan de smalle kant. Maar de bloedsomloop is gelukkig goed. Met 32 weken weer komen. En dan hopen dat de linkerkant ook mee blijft groeien. 🙏

 • sunnymiran

  Hier vanmorgen een ontzettend goede echo gehad.. Heb genoeg vruchtwater nu zo veel als het hoort te zijn ook geen gaatje meer te zien.. wel houden we daar nog een slag mee om de arm en hoef ik niet volgende week maar de week erna terug en krijg ik over 6 weken weer een nieuwe Guo en dan word het definitief vast gesteld of er wel of geen sprake is van een VSD hoe het er nu voor staat niet... maar Dammn wat een rollercoaster afgelopen weken en vooral erg onzeker...
  nu mag ik op advies van de gyn vanaf maandag weer halve dagen werken... super fijn dus... lang leve rust en 3 liter water drinken per dag

  . Het komt me de neusgaten uit maar alles voor de kleine uk

 • SabrinaC

  Super nieuws. 😁

 • Oschafan

  Maar wat een goed nieuws zo!!😊 succes met oppakken van je werk!

 • Wherelifebegins

  Het kwam gisteren wel even dicht bij, over precies 4 maanden uitgerekend 😳😍. Spannend, ik vind deze zwangerschap wel sneller voorbij gaan dan de eerste.

 • Oschafan

  Het gaat veel te langzaam 😩😩😩 maarja dat krijg je als je je enorm rot voelt vanaf 12 weken 🙄 ging op de hometrainer zitten om eens te zien horen lang ik dat vol kan houden(ik hoef niet staand te sporten dat scheelt;)).. nou helaas na 5 min ging mijn hart tekeer ging mijn buik niet lekker aanvoelen en voelde me ik in geheel naar worden 😏
  Helaas sporten bij de mamagroep zit er voorlopig, en misschien wel helemaal, niet in.....

  En ja zo duren de dagen lang 😴

 • Bapao

  Hier lijkt de tijd ook voorbij te vliegen!

 • Wherelifebegins

  😍

 • sunnymiran

  De tijd vliegt enorm....

 • SabrinaC

  Hier even update van gisteren.

  De aorta oogt aan de smalle kant en de rechte kamer ook. De bloed toevoer is wel goed dus das positief. En de kamers lopen ook mooi door.Vrijdag moeten we weer komen. Dan kijkt de kindercardioloog ook mee. Als die dat ook vind dan met 32 weken weer komen. Is er dan niets veranderd dan wordt het bevallen in umcg... tussen schotten van hart waren allemaal wel dicht. Tis puur een smalle aorta.

  Na de geboorte sluit de ductus en komt er meer druk op de aorta te staan.

 • Bapao

  Het lijkt dus wel allemaal goed te werken! Fijn dat je zo "streng" onder controle staat

 • SabrinaC

  Dat wel. Maar smalle aorta geeft wel problemen na de geboorte. Omdat dan de ductus sluit. Maar vrijdag horen we meer. Hoop dat het mee valt. En dat het allemaal nog vergroeid

 • sunnymiran

  Laten we op het positieve hopen.. Ik moet morgen weer naar Zwolle...

 • SabrinaC

  Dat doe ik ook wel. Jij ook succes

 • Oschafan

  Beiden succes met de ontwikkelingen🤞🏻

 • sunnymiran

  @ Sabrina heel veel succes vandaag
  !!

 • SabrinaC

  Dankje update is geplaats

 • StefJuuh01

  Ook bij de 22 weken aangekomen!

  Hier nu waarschijnlijk een peuter met waterpokken.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van maandag, 18 februari 2019 tot en met zondag, 24 februari 2019.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50