Volg ons overal!
Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je 23e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

De wagen is waarschijnlijk al binnen ;) Nu de bijpassende luiertas nog. 
 

Wil jij door Caren wekelijks op de hoogte worden gehouden van jouw zwangerschap? Meld je aan! (via Facebook Messenger)


Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (394)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • MiesMike

  Hoi dames! Ik ben nieuw hier en 22 weken zwanger van mijn dochtertje. Ik heb al een zoontje van net 2. (19 maart)

 • Beriotje

  Even een vraagje: zijn hier mama's die al eens een onderwater bevalling hebben gehad? Ik word nu voor de 3de keer mama en de 1ste 2 keren ben ik gewoon in het ziekenhuis bevallen, maar voor deze 3de keer wilde ik en misschien is dit ook de laatste keer mijn kindje ter wereld brengen in een bad. Ik heb wel bij mijn bevallingen om de weeën te doorstaan even in bad geweest en ik voelde me daar meer op mijn gemak, dan op mijn rug op de verlostafel. Dus als iemand goeie raad of info heeft is dat zeer welkom.

  En volgens mij zit er bij mij een voetballertje , telkens als ik hem voel stampt hij heel laag of links tegen mijn buik.
  @Laurien: Hier is ook nog niks geregeld, buiten de créche dan. Ik heb wel al een ideetje voor de traktatie bij de geboorte nl. een soort schatkistjes gevuld met badzout of -parels op een piratenboot. Babyspulletjes heb ik nog van de 2 grote ventjes dus dat spaar ook weer wat kopzorgen, maar de naam blijft het moeilijkste punt zeker omdat we graag terug een Russische jongensnaam hadden gehad.

 • Laurien

  Joepie! 22 weken al! Ik heb precies nog niks geregeld: geen naam, kaartje, suikerbonen, spulletjes... jullie al wel? Dit is wel ons derde kindje, misschien daarom dat we wat rustiger zijn?
  Ik kan wel genieten van ons druk beebje. 1 en al beweging

 • lieve-andries

  Joepi, 22 weken. Voel de baby heel veel. Wel last van bekken instabiliteit. En gestart met Trandate pilletjes voor de hoge bloeddruk. Heel veel hoofdpijn. Maar voor mijn baby boy hebben we alles over

 • mamavansamenbaby

  Worden jullie ook zo hard geschopt dat het echt oncomfortabel Is? Ik moet regelmatig anders gaan zitten om ruimte te maken :S

 • luna05

  Geen last van gelukkig. Wel is de kleine superdruk in mijn buik en gebruikt hij mijn blaas regelmatig als trampoline 🙈

 • Misschelle1984

  Jippie, 22 weken!! Drukke baby in mn buik, heerlijk!

 • Mama_Beer

  Hier ook!!! Hij is zo aanwezig... net zoals zijn grote broer 😅

 • Meykie

  Bijzonder dat het hier opnieuw zo benoemd wordt dat je niet mag afvallen.
  Heb nog geen enkele arts ontmoet die het als een groot probleem ziet dat ik 7kg ben afgevallen tot nu toe in de zwangerschap.
  Iedereen zegt: het kindje neemt wel wat hij nodig heeft en die groeit ook keurig en loopt iets voor zelfs.
  Ook de vorige keer was dit hetzelfde verhaal.

 • mamavsam

  Dit kindje schijnt heel druk te zijn volgens echo en als ze het hartje willen luisteren. Maar ik voel het alleen als ik er echt voor ga liggen. Placenta ligt aan de voorkant. Voel de baby dan ook meestal alleen als het draait of onderin me buik. Dinsdag naar vk, ben veel aangekomen hoop maar niet dat ze daar weer over gaan beginnen...

 • nursie22

  Momenteel ruim 22 weken zwanger van ons 2e ventje. Ik kan hem echt al heel goed voelen maar merk wel dat hij eigenlijk altijd onderin zit te schoppen ipv bovenin. Hebben meerdere dit? Nu weet ik dat ze nog alle ruimte hebben om te draaien maar het is duidelijk een voorkeur...

 • edlosi

  Bij mij voel ik de baby ook vooral onderaan!

 • nursie22

  grappig is dat eigenlijk he.... dat ze al zo'n voorkeur hebben. Maar wat 5e kindje ook zegt, als we ze maar goed voelen :D

 • 5de kindje

  Ik ook hoor ik denk dat het wel normaal is als we het maar voelen das ook belangerijkste he


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van zaterdag 22 juli 2017 tot en met vrijdag 28 juli 2017.Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Top 50