Volg ons overal!
Naar de reacties

22 Weken zwanger

Week 22 begint bij zwangerschapsdag 154 en loopt tot dag 161.Het is je 23e zwangerschapsweek.


Lengte van je baby: 28,5 centimeter
Gewicht van je baby: 440 gram


De oren beginnen in week 22 hun uiteindelijke vorm aan te nemen. Het gehoor is al redelijk ontwikkeld, en de baby neemt geluiden van buiten de baarmoeder waar. Een liedje dat je kindje nu regelmatig hoort, zal het waarschijnlijk na de geboorte herkennen, en kan hem zelfs rustig maken.


22-weken-zwanger-baby
 

Je baby krijgt een dikkere vetlaag, en lijkt daardoor steeds meer op een pasgeborene. De huid is echter nog wat gerimpeld, maar dit wordt iedere week minder.

Het vruchtwater neemt toe. Aan het eind van de zwangerschap zit er wel een liter vruchtwater in de baarmoeder!

Regelmatig knijpt de baby in de navelstreng. Dit kan geen kwaad, want de 3 bloedvaten in de navelstreng worden goed beschermd. Na de geboorte zul je merken dat het best wat kracht kost om de streng door te knippen. Tegen de tijd dat de baby geboren wordt, is de navelstreng ongeveer even lang als het kindje zelf.

Het grootste gedeelte van de dag slaapt je kindje. Na de geboorte zul je zien dat de baby al een favoriete houding heeft gevonden om in te slapen. Dit ontwikkelt hij nu al!

Lijnen tijdens de zwangerschap is heel onverstandig!

Tijdens het afbreken van de vetcellen komen schadelijke stoffen vrij, en die komen via je bloed bij de baby terecht. Het beste kun je zo gezond mogelijk eten, en vooral niet snoepen. Het is goed om veel water te drinken en groenten en fruit te eten. Na de bevalling ben je het grootste gewicht al meteen kwijt. De overige kilo's verdwijnen vaak ook vanzelf binnen enkele maanden na de geboorte.

De wagen is waarschijnlijk al binnen ;) Nu de bijpassende luiertas nog. 
 

Reageer in `22 Weken zwanger`

Meld je aan bij Babybytes en schrijf mee met je vaste `week tot week` groepje van dames die net zo ver zijn als jij. Veel nieuwe vriendschappen zijn hier al begonnen!

Reacties (618)   Verversen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 • Joanna82xxx

  Coucou;) we zijn hier ook geraakt;) meisjes doen het prima (350g en 390g), flink aan het bewegen...met mama gaat het wat minder goed ;) ijzer te kort is blijkbaar normaal bij een tweeling... Rugpijn na elke lange wandeling met grote broer en zus (3 en 1,5j)...

 • Kate45

  Heerlijk, week 22 al, de baby groeit en schopt, hopelijk wordt ze na de bevalling wat rustiger als ze zich nu in mamas buikje uitleeft hahaha :D
  Wel nog vermoeid, af en toe last van onderrug en vooral last van bandenpijn :/ maar verder gaat het goed hoor :)
  Alleen wat gaan die weken zo langzaam vind ik hehehe of ben ik niet de enigste :)

 • droppie 2010

  morgen weer een week verder, zien jullie daar :)

 • Lovely4c

  Tot zondag droppie

 • droppie 2010

  klinkt dat appart die naam van mij in een zin. alsof je me een droppie vind haha in positiefe zin hoor. haha

  maar tot zondag

 • Lovely4c

  Haha inderdaad!

 • Prinnie

  Lieve mede zwangeren 🤰🎉

  Hoe gaat het met jullie???
  Va morgen ik ook 22wk, maar zat vast te spieken..🤗😉
  Hoe verloopt jullie zwangerschap??
  Kwaaltjes??veel aangekomen al??
  Ik zit een beetje in spanning..zie wat buiken foto's voorbij komen.. en heb een verleden met een te kleine beeb..die nu helemaal goed gaat hoor..
  Maar ergens toch weer de angst terug dat het nu weer zo is😓😓🤔
  Moet het los laten..maar hoor graag van jullie ook of misschien een buik foto delen met elkaar??😍😍😍

  Succes allemaal en geniet

 • Lovely4c

  Heb 4 kinderen....1ste kind had ik echt een mega buik (veel vruchtwater), niemand geloofde dat ik maar 1 kind droeg. 2de zwangerschap had ik super klein buikje(kreeg zelfs groei echo, ukkie lag prima op schema).

  Ik heb nu wat overgewicht, ben ook 8 kg aangekomen. 1ste zwangerschap kwam ik 20 kg aan.

  Grote of kleine buik zegt helemaal niks, tenzij echo aantoont dat ukkie klein is.

  Ik lees dat meerdere dames last hebben van vermoeidheid. Ik heb een te lage vitamine D in mn bloed. Ik slik 100 microgram vitamine D. Op verzoek van VK. Voel mij een stuk beter sinds het slik. Op het werk trilden mn handen, ik kon na een paar uur werken niet meer op mn benen staan. Nu veel meer energie en niet kapot moe.

 • mama-van-milan

  bij eerste zwangerschap 7 kilo aangekomen en nu 2de ben ik al 7 kilo kwijt

 • Prinnie

  Ben je afgevallen???

 • Mama-van-milan

  Nee de kleine eet me op lijkt wel

 • Shrimp

  Als je een kleintje gehad hebt is die kans er natuurlijk weer, maar dat kun je niet aan je buik aflezen hoor. Bij mn eerste was zelfs de vk bang dat ik met mn schriele gestel van een 9ponder moest bevallen omdat je zo ongeveer het hele kind kunt voelen ( als vk zijnde want ik heb vaak nog moeite om kop en kont verschil te voelen) en voelde het voor hun dus als een superkind. Uiteindelijk beval ik vrij makkelijk en was hij 8pond. Niet klein, maar de rest was allemaal gemiddeld en toch gigabuik.

 • Prinnie

  Jeetje 8 pond???😲😲😲😰😰die van mij was met 39wk 2450gr 🤔😅
  Ben er nu wel al bijna zeker van dat deze ook niet mega zal worden..aangezien hij nu al iets kleiner is of het moet opeens een dik trom worden 😅😅

 • Fam86

  Bijna 10kg aangekomen maar heb t idee dat m'n vruchtwater nu heel veel aanwezig is daar bij ben Ik een goede cupmaat gegroeid dus t zal wat wegen.

  Ieder draagt anders maar we dragen

 • Prinnie

  Ja dat is zeker zo dat het bij iedereen en elke x anders is..
  Toen had ik ook alleen buik en verder eigenlijk niet aangekomen..en dit x zelfs op mijn lichaam zeg maar smaller en slanker geworden sinds ik zwanger ben..denk nu nog 3kg aangekomen..
  Heb wel een buikje hoor dus is wel te zien en heb van mijzelf al een f cup en dat werd bij de vorige ook al niet groter alleen zwaarder en denk nu ook weer..heb wel besloten na de bevalling mijn borsten te laten doen..hoeven niet kleiner maar wel weer graag waar ze ooit zaten haha🤔😅😅

 • droppie 2010

  hier gaan goed hoor. ben alleen heel moe.. ben 6 kilo aan gekomen. schrik van me leven niet re zien behalven buik en borsten. ik heb niet zon mooie ronde buik als dat zou willen. duss maak geen fotos miss aan einde.
  onze beeb liep met de 20w een week voor op de groei maar of dat blijft geen idee.

  we krijgen een zoon. en die is flink aan bewegen de vk vond dat erg positief om te horen hij heb genoeg energie hihi.

 • Prinnie

  O wat leuk wij ook een jongen nu
  Had je al een kindje??
  Ik voel en al bewegen sinds week 13 zo bizar niet mega maar golfjes toen nu echt druk in beweging...

  Dat vermoeide herken ik enorm..bij mijn dochtertje alleen maar misselijk en nu alleen maar moe..gaat beter maar ben niet in volste energie zoals normaal 🤔🤔😓

  Voel je je verder goed??

 • droppie 2010

  wij hebben al een dochter van 7, oeh das vrij vroeg denk ? ik voelde hem echt voor eerst met 16 weken. en nu de hele dag door en dan voornamelijk op men blaas haha.

  ik was in begin erg misselijk en nu nergens last van, heb geneens cravings, ik heb geen trek in dingen kan alles laten staan met gemak. ben dan 6 kilo aan gekomen maar dat zal dan echt baby, vruchtwater en borsten zijn want me broek is gewoon slobberig aan men benen gaan zitten.

  heb wel wat nieuws ontwikkeld denk ik.. ik heb de hik midden in de nacht haha. en volgens men vriend lig ik aardig te trappen.

 • droppie 2010

  het verfen is bijna klaar, hoorde dat er eind deze week een mooi dag aan kwam zonder regen want dat heb ik nodig om de balkon deur te verfen anders blijft i in de grond verf tot de volgende zomer en dat wil ik niet. hoe staat jullie kamertje er voor??

 • Shrimp

  Klaar xd. Wij hebben hier " de babykamer" die is mintgroen. Vorig jaar okt gedaan toen we hierheen verhuisden. Genderneutraal en schattig. Witte meubels en wit (verduisterend) rolgordijn.verder nog een stoel maar ik ben verder niet zo van frummels ( als vind ik ze bij ander wel leuk) moet je ook allemaal weer afstoffen haha. Meubels gaan al tweedehands mee vanaf de eerste

 • Lovely4c

  Leuk is dat om te doen! We zijn nu bezig met de zolder, oudste gaat op de zolder slapen vanaf oktober. Het is al een kamer met deur moet....vinyl, gordijnen voor de dakramen en verven.... ukkie gaat 1ste jaar bij ons in de kamer slapen.

 • droppie 2010

  oeh lekker. wij hebben de zolder ook vorig jaar geicoleerd en er staat een bed en een bureau. men vriend had de kleinste kamer als hobby kamer en nu is die naar zolder wilde onze dochter nog niet naar zolder doen (7jaar) duss baby op de kleinste kamer nu en als het tijd word voor een eenpersoonsbed dan moeten we maar eens zien of onze dochter misschien naar zolder wil en dan kan onze toekomstige zoon naar haar kamer dan hebben we wissel van de kamers hi hi ..

 • Lovely4c

  Ah jullie zolder zo goed als klaar! Heerlijk. Ik nam mn zoontje mee naar de jysk shoppen voor zn nieuwe kamer...sinsdien kan hij niet wachten tot hij op de zolder mag slapen.....leuk voor jullie om straks aan de babykamer te beginnen.

 • droppie 2010

  super skattig je zoontje.
  we zijn al begonnen aan de kamer. de commode en bedje en badje staan al moet de slaapkamer deur verfen. morgen de andere ka t van de deur verfen. en de balkon deur moet nog geverft maar daar heb ik een droge dag voor nodig. en dan nog een lamp en gordijn dan is die bijna klaar op plankjes en aankleding na.

 • Lovely4c

  Ah je bent goed bezig! Leuk dat je al een paar dingen hebt staan voor de baby.. wordt steeds spannender.
  Hopelijk kom je uit met buienradar.nl daar kan je per uur bekijken of het wel of niet gaat regenen.

 • Shur

  Hallo week 22.

 • droppie 2010

  welkom:)

 • Lovely4c

  Ook beland in week 22.... lekker lui zondag.

 • droppie 2010

  welkom :)

 • Lovely4c

  Thanx gezellig...

 • droppie 2010

  hallo week 22..


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Leden in week 22

De bevaldatum van leden die 22 zwanger zijn is van woensdag 24 januari 2018 tot en met dinsdag 30 januari 2018.


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Populairste namen