Hoofdmenu
· Home · Community · Zwanger worden · Zwangerschap · Baby's · Informatie · Blogs · FotoQuest · Babynamen · Zoeken · Geboortekaartjes · Chat

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Zwanger worden
· Algemeen · Groepen: Zwanger worden · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten


Zwangerschap
· Algemeen · Groepen: Zwangerschap · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · Zwangerschapstickers · ZwangerschapsfotoboekOud


Baby's
· Algemeen · Groepen: Baby 0-2 jaar · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · BabyfotoboekOud


Babynamen
· Babynamen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Community
· Community · Groepen · Fotoclubs · Geboorteclubs · Blogs · FotoQuest · Babykamers · Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Reacties uit de geboorteclub


Archief reacties week 35

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Drummer girl (61.3 dagen geleden)
@linneke - “Wauw... zo kom ik weken lang n...„
kindje maakt een groeispurt ik blijf maar aankomen, en verschilt bij mij heel erg welk moment van de dag ik weeg. Nog 4 weekjes, mss kan ik beter stoppen met wegen haha.linneke (61.4 dagen geleden)
Wauw... zo kom ik weken lang niks aan of val zelfs af en nu opeens 2 kilo in 5 dagen aangekomen! Ik wist niet wat ik zag.... hoe kan dit nou weer...


Mijn eerste is met knip en vacuum geboren en de 2e met haar handje voor der gezicht en daardoor een scheurtje. Knip heb ik daarna echt veel last van gehad, scheurtje niet.


huppeltjes (61.5 dagen geleden)
@steph_ - “@huppeltjes - “Ooo meiden, m...„
Mijn eerste is ook zo geboren: uiteindelijk met dr handje eerst.. Geen scheur oid aan overgehouden gelukkig...
Maar het klinkt zo wel minder als een horrorverhaal (die hechtingen) dan hoe t bij mij in mn hoofd zit.. Thankshuppeltjes (61.5 dagen geleden)
@4ekleine - “@huppeltjes - “Ooo meiden, m...„
Kijk, dat is geruststellend! Daar hoop ik ook maar op dan!

steph_ (61.8 dagen geleden)
@huppeltjes - “Ooo meiden, misschien nog maar...„
Ik ben gescheurd geweest bij Robbe (zijn armpje was omhoog geplooid waardoor bij de geboorte hij mij gescheurd heeft en knip nutteloos was). Ik heb daar toen niets van gevoeld want die laatste weeën overheersten alles (wou geen epidurale). Dagen erna doet dat uiteraard goed pijn maar je herstelt daar goed van. Heb dan ook geen schrik mocht dat weer voorvallen, zoals gezegd :hij moet eruit, no matter what4ekleine (61.8 dagen geleden)
@huppeltjes - “Ooo meiden, misschien nog maar...„
Wat vervelend dat je er zo tegenop ziet! Helpt het als ik vertel dat ik al 3 prima thuisbevallingen heb gehad, zonder knippen/ scheuren, waarbij de derde het snelste ging?! Ik heb nu ook wel vertrouwen in mijn lichaam, gaat gewoon goed komen en anders grijpt de verloskundige wel in... Natuurlijk ben ik me ook bewust van complicaties, maar wil me daar niet op focussen...huppeltjes (61.9 dagen geleden)
Ooo meiden, misschien nog maar twee weekjes tot we onze babytjes hebben!
En wat kijk ik op tegen de bevalling zeg... Bij de andere twee had ik dat totaal niet, maar nu gewoon een beetje bang voor de bevalling omdat ik in mn hoofd heb gehaald dat nooit alle drie de bevallingen goed kunnen gaan en er dus wel iets moet gebeuren zoals bijvoorbeeld knippen/scheuren (wat mij dood eng lijkt, nog nooit gehad), en vooral dat ik bang ben dat het allemaal lang gaat duren en de pijn daar dan zo lang bij (de andere twee zijn beide binnen anderhakf uur geboren..)...
Phoe, ikkijk dr zo tegenop.. Maargoed, t moet er toch uit he...


MamaIsabella (62.1 dagen geleden)
Hihi, ik droomde laatst dat ik een dochter had gekregen,met een hele grote wijvlek op haar voorhoofd (ze was nog steeds prachtig hoor).
Het gekste was dat ze `newborn` was en er uit zag als een maand of 6, al kon zitten en tandjes had..


linneke (62.1 dagen geleden)
Zucht.... dagen(nachten)lang indalingssteken 2en krampen gehad.... en nu plop.... zit de baby weer helemaal bovenin bij m'n maag voelt zo nutteloos


luca2012 (62.3 dagen geleden)
Ik ben zo moeeee .... Slecht geslapen....even met een sopje door huis geweest vanmorgen en ik ben kapot! En ik moet nog zoveel want we gaan morgen een midweek weg....eerst languit op de bank.manlief staat te stofzuigen , voel me schuldig haha


steph_ (62.4 dagen geleden)
@Lieke12345 - “Arghhhhhhhhhhh elke nacht weer...„
Ik slaap verschrikkelijk,1tot3 keer eruit om te plassen en heb al maanden iedere nacht nachtmerries. Bij Robbe had ik dat ook en vanaf dat ik beviel, was dat gedaan (en dan kan je niet doorslapen door de borstvoeding). Nog eventjes op onze tanden bijten (hopelijk niet meer te lang )Lieke12345 (62.5 dagen geleden)
Arghhhhhhhhhhh elke nacht weer rond drie uur klaarwakker, nog meer zwangeren die dit probleem hebben. Ik word er gek van!!!


linneke (62.9 dagen geleden)
hier vandaag een ongelukje met de kaasschaaf... aangezien ik bloedverdunners gebruik absoluut geen pretje.. er is een flink stuk van m`n nagel af en alles zit nu in het verband in de hoop het bloeden te stoppen. Vorige zwangerschap ook gehad toen duurde het 4 dagen voordat het bloeden stopte laat staan hoelang het toen duurde voordat ik m`n vinger weer normaal kon gebruiken...
Afgezien van dat en de pijn baal ik echt gigantisch... ik zou komende week veel gaan poetsen, alles gereed en schoonmaken... tja nu kan ik niet eens de afwas doen hormonen zijn hier flink op tilt nu


linneke (62.9 dagen geleden)
@(Hor)moontje - “Bij ons is de draaiversie niet...„
ohhh wat jammer dat het niet gelukt is!
hoe sta je er zelf nu in?MamaIsabella (63.2 dagen geleden)
@(Hor)moontje - “Bij ons is de draaiversie niet...„
Aah, wat balen!!alegria1985 (63.3 dagen geleden)
@Drummer girl - “@alegria1985 - “@Drummer gir...„
Ik heb een heel lief vriendinnetje die mijn peuterdochter van 3 heeft opgehaald. Dus vanmorgen lekker nog een poos geslapen.
@silliegirl26 Daarbij is toch je bloeddruk veel te hoog? Ik ga t ff checken. Dank je voor de tip!Drummer girl (63.4 dagen geleden)
@alegria1985 - “@Drummer girl - “@alegria198...„
hopen dat we de laatste weken nog een beetje fatsoenlijk doorkomen. Hoe voel je je nu? Warme weer helpt ook niet echt mee...silliegirl26 (63.4 dagen geleden)
@alegria1985 - “Pff, mag ik ff klagen? Onrusti...„
Met deze klachten zo ik voor de zekerheid even je verloskundige bellen.
Zou bij zwangerschapsvergifting kunnen horen.
Kan ook gewoon door de warmte komen maar dan kun je het wel uitsluiten.alegria1985 (63.4 dagen geleden)
@Drummer girl - “@alegria1985 - “Pff, mag ik ...„
Erg he... ik heb vannacht uiteindelijk wel 3 hele uren geslapen. Maar heb denk buikgriep te pakken. Ik kan ook geen houding meer vinden. Liggend, zittend, staand. Niks is fijn...Drummer girl (63.7 dagen geleden)
@alegria1985 - “Pff, mag ik ff klagen? Onrusti...„
Nou ik lig al uren doodmoe in bed overal pijn te hebben en elke houding ligt k*t. Ben maar gefrustreerd naar beneden gegaan. Kan gewoon niet meer in bed liggen. Wordt nog leuk de komende 4 weken!! Grmblalegria1985 (63.8 dagen geleden)
Pff, mag ik ff klagen? Onrustige benen zijn nu een onrustig lijf geworden. Ben misselijk (tot overgeven aan toe), zo duizelig als wat en barstende hoofdpijn. Hopelijk val ik zo eindelijk in slaap en is er morgen niks meer aan de hand. Wat kunnen twee zwangerschappen verschillend zijn zeg. Met mijn eerste echt de heerlijkste zwangerschap die er maar kan zijn, en nu... ik blijf me beroerd voelen... hoop dat ik niet net als nr 1 door loop tot 41.5wkn...
Zo nu klaar met klagen, slaap lekker allemaal!!


ikhouvanmijnschat (63.8 dagen geleden)
@beebjenr1 - “@MamaIsabella - “@beebjenr1 ...„
Hoi ik had ergens gelezen dat accupuntuur zou kunnen helpen bij het draaienluca2012 (63.8 dagen geleden)
Hebben jullie ook al rugweeen gevoeld? Weliswaar niet meer pijnlijk maar wel onprettig en het straalt van boven naar onder en Andersom. Heel naar


alegria1985 (64 dagen geleden)
Aaahhh, onrustige benen en armen! Jullie er ook last van? En wat doen jullie eraan?


alegria1985 (64.1 dagen geleden)
@(Hor)moontje - “Bij ons is de draaiversie niet...„
Dat is al gauw! Bijna jullie uk in je armen!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. Beebje - een meisje! - 08 Nov 2015
 2. bluemommy - 08 Nov 2015
 3. Elba30 - Dat is nog een verrassing! - 08 Nov 2015
 4. linnetje22 - 08 Nov 2015
 5. MamM - 08 Nov 2015
 6. Alicia - een jongen! - 09 Nov 2015
 7. Bien83 - Dat is nog een verrassing! - 09 Nov 2015
 8. gangstagirldi... - een meisje! - 09 Nov 2015
 9. Kimjansen - 09 Nov 2015
 10. madelief81 - een jongen! - 09 Nov 2015
 11. Marion1984 - een jongen! - 09 Nov 2015
 12. Sunny1981 - Weet het wel maar zeg het niet! - 09 Nov 2015
 13. thera - een jongen! - 09 Nov 2015
 14. hoelahoep - Dat is nog een verrassing! - 10 Nov 2015
 15. Maantje12 - 10 Nov 2015
 16. RuyaTaner - een jongen! - 10 Nov 2015
 17. sipho - 10 Nov 2015
 18. -Mama-van-S- - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2015
 19. elisa1984 - 11 Nov 2015
 20. Fabienneke - een meisje! - 11 Nov 2015
 21. Kimmik1979 - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2015
 22. Koffieboontje - 11 Nov 2015
 23. Lien34 - 11 Nov 2015
 24. NewMama85 - 11 Nov 2015
 25. Welcomelittle... - Dat is nog een verrassing! - 11 Nov 2015
 26. BertxBirgit - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 27. bloempje1985 - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 28. cactusgirl - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 29. Doublefun - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 12 Nov 2015
 30. Fgs - een meisje! - 12 Nov 2015
 31. Mandy11 - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 32. pinguin28 - 12 Nov 2015
 33. Robijntj - Dat is nog een verrassing! - 12 Nov 2015
 34. shorty83 - een tweeling!een tweeling! - 12 Nov 2015
 35. Ambersj - een meisje! - 13 Nov 2015
 36. beyza87 - een meisje! - 13 Nov 2015
 37. KaBam - een jongen! - 13 Nov 2015
 38. madebydana - 13 Nov 2015
 39. mama4life - een meisje! - 13 Nov 2015
 40. UmmLina - een meisje! - 13 Nov 2015
 41. *miertje* - 14 Nov 2015
 42. -vrolijkemama... - Dat is nog een verrassing! - 14 Nov 2015
 43. c.s - 14 Nov 2015
 44. D83 - 14 Nov 2015
 45. Irene-91 - Dat is nog een verrassing! - 14 Nov 2015
 46. Lin_da - 14 Nov 2015
 47. marlon35 - 14 Nov 2015
 48. Silke Roelant... - Weet het wel maar zeg het niet! - 14 Nov 2015
 49. Suzan1990 - een meisje! - 14 Nov 2015
 50. Tal010 - 14 Nov 2015

De bevaldatum van leden in week 35 is van zondag 8 November 2015 tot en met zaterdag 14 November 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2015