Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

debby1985 (3.5 uur geleden)
Bij slaat ineens de nesteldrang toe, tot voorheen nog niets gedaan voor de babykamer en vandaag moest het ineens af en schoon zijn.wel lastig met twee kinderen die het huis uit stuiteren maar komt goed.voel me eigen echt mega worden terwijl er nog maar 4 kilo bij zit.net boodschappen wezen doen maar zelfs dat gaat niet meer vanzelf.Pff hopen dat deze baby niet blijft zitten tot 42 weken netzoals zoonlief.


lazkiz61 (6.1 uur geleden)
Net weer en groeiecho gehad mn kleine piraat loopt met groei 1 week achter zover ik het me kan herinneren zijn er meer dames waarbij de baby en kleine groei achterstand heeft toch. Moet ik me hier nu zorgen om maken of valt het allemaal wel mee??? Oow en hij werd bijna 5 pond geschat trouwens


Angela,caitlynn. (7.1 uur geleden)
Vandaag alweer aangekomen in week 35!! We gaan aftellen hihi. Nog 5 weekjes te gaan en als het een beetje mee zit nog 2a3 weekjes :) en als we pech hebben nog 7 maar daar gaan we niet vanuit;)


feetj (1.2 dagen geleden)
Sinds een week last van harde buiken,Niet pijnlijk wel vervelend vooral Savonds..Nog eventjes volhouden !!
Theemuts3 (1.3 dagen geleden)
Jullie al over uit een leuke naam voor jullie baby?
wij houden van stoer en kort, tips zijn welkom..


Theemuts3 (1.3 dagen geleden)
hier begint sindskort ook het slechte slapen weer, last van armen en benen die niet lekker liggen. hoe ik ook probeer.
Totaal geen last van vreetbuien, eet eigenlijk maar vaak kleine beetjes.


Theemuts3 (1.3 dagen geleden)
@aankomen, hier nu 12 kg erbij. zit op 80kg en ben 1.70. voel me niet mega walrus achtig, dus heb er geen problemen mee.anne-2014 (1.8 dagen geleden)
De vreetbuien vallen nog mee. Al vind ik alles wel lekker!
Heb wel veel last van mn hormonen, arme man haha. Kan zo snel geirriteerd zijn maar ook snel janken! Als ik me een btje rot voel komen de tranen al.. Gelukkig binnenshuis en niet op t werk ofzo


anne-2014 (1.8 dagen geleden)
De vreetbuien vallen nog mee. Al vind ik alles wel lekker!
Heb wel veel last van mn hormonen, arme man haha. Kan zo snel geirriteerd zijn maar ook snel janken! Als ik me een btje rot voel komen de tranen al.. Gelukkig binnenshuis en niet op t werk ofzo


deborah1992 (1.9 dagen geleden)
Maandag mag ik week 36 weer in


deborah1992 (1.9 dagen geleden)
Van de week de groeiecho gehad. Bleek een flink kindje al te zijn( ruim 6 pond). Over 2 weken weer op controle en kijken hoe hij er dan voor staat.
savonds al een tijd last van me heupen. De slapeloze nachten slaan toe..
Nog even volhouden hihi


aisy (1.9 dagen geleden)
@(B)engeltjee - “Nog meer dames last van vreetb...„
Jaaaa!! Maar vanwege m`n zwangerschapssuiker kan/mag ik er gewoon niet aan toegeven met het gevolg dat ik dus de hele dag alleen maar aan eten denk en over eten praat. Maak de laatste tijd ook niet echt bepaald gezonde keuzes, ik MOET echt elke dag chocola, in welke vorm dan ookMamsje. (1.9 dagen geleden)
Ik zit op +10kg heb geen specifieke graving, maar wel zin in bepaalde dingen die elkaar afwisselen. Neem ik vervolgens een paar happen en dan zit ik vol en past er niet eens een slokje drinken meer bij.. om vervolgens na 1,5u wel weer trek te hebben.
Ik gebruik nou standaard al een boterham bordje tijdens de avondmaaltijd anders schep ik gegarandeerd veel te veel op, noulijkt mijn bord tenminste nog enigzins `vol` haha


Mamsje. (1.9 dagen geleden)
@Boeiend - “Stomme vraag misschien (helema...„
Ik vind het verschil tussen harde buiken en voorweeen, dat mijn buik bij harde buiken gewoon pijn doet, maar bij voorweeen echt een pijn piek heeft vervolgens wegtrekt en dan weer terug komt. Vaak wel met regelmaat. Soms dan komen ze bij mij echt om de 2 a 3 minuten duren ong een minuut en dat dan voor 1,5uur lang. Elke keer denk ik, zal dit het dan zijn? Zet het nou door? en dan trekt het vervolgens weer weg... Zeer irritant! En pijnlijk!In verwachting (1.9 dagen geleden)
morgen alweer week 35, t gaat nu echt opschieten!


luna85 (2 dagen geleden)
@(B)engeltjee - “@luna85 - “@aisy - “@Luna8...„
Oef ben blij dat ik de enige niet ben haha... Vind het wel erg vervelend als ik ineens uit me slof schiet tegen der,voel me dan zo *** . Mja na tig keer waarschuwen ben ik er wel klaar mee
Hoop indd ook maar op een fase en dat tie maar snel over is!!(B)engeltjee (2 dagen geleden)
Nog meer dames last van vreetbuien!!?ik kan echt alles eten wat los en vas zit.. Net een hele pizzaop en nog steeds denk ik.. Lust nog wel wat! Er lijkt geen bodem te zijn! Nog maar 11 kg aangekomen, dus daar zie je t niet echt aan.. Maar moet wel echt wel inhouden


(B)engeltjee (2 dagen geleden)
@luna85 - “@aisy - “@Luna85 - “Zo dam...„
Hier het zelfde! Eigenwijs, gillen als ze d`r zin njet krijgt, krijsen om dingen die ze niet mag, ons continu napraten, op d`r grond liggen als ze niet weg wil, weg rennen als ze d`r jas aan moet.. Pffff! Ik hou me er maar aan vast dat t een fase is!flora30 (2 dagen geleden)
Zo vandaag nog gewerkt en nu alleen maandag nog werken en dan heb ik verlof heerlijk al moeten we alles nog doen maar dat geeft niet dinsdag de babykamer uitruimen en dan beginnen met de baby wasjes langzaam aan de koffer in pakken wiegje hier naar toe halen kinder wagen bak en maxi cosi tevoorschijn toveren leuke dingen allemaal!!


luna85 (2 dagen geleden)
@aisy - “@Luna85 - “Zo dames, nog eve...„
Ppff ja ik ga niet eens zonder wagen meer naar buiten met haar,anders is het ook drama in de winkel... Hoop maar dat het goed komt straksaisy (2.1 dagen geleden)
@Luna85 - “Zo dames, nog even de feestdag...„
Hier ook alles nee, driftbuien, op de grond liggen krijsen in de winkel/op straat, weer om half 6 `s ochtends wakkerLuna85 (2.1 dagen geleden)
Zo dames, nog even de feestdagen doorkomen en dan kunnen we langzaam de dagen gaan aftellen tot de bevalling!! Wat is het super snel gegaan zeg jeetje... Heb al dagen een enorm kort lontje en wat voel ik mezelf daar klote over tegenover me dochtertje :-(. Maar ze is zoooooooo vervelend de laatste tijd dat het me neus gaten uitkomt . Alles is nee,waar ik opruim maakt zij troep,luistert voor geen ene meter ppfff. Manlief werkt de laatste tijd enorm veel en hebben sinds kort even geen auto meer dus zit letterlijk zowat opgesloten thuis. Iedereen zegt langs te komen,maar je ziet geen ene hond!!!! pppff sorry hoor moest er ff uit haha.
@aangekomen deze zws tot nu toe maar 8 kilo aangekomen,maargoed er zaten er nog 10 aan van de vorige zws helaasnoorah2015 (2.1 dagen geleden)
Hier al 32 kilo aangekomen..wat een verschrikking!


aisy (2.2 dagen geleden)
@Boeiend - “Stomme vraag misschien (helema...„
Harde buiken en voorweeën, geen idee, geen ervaring mee. Hier geen gerommel of wat dan ook, bij de vorige zwangerschap ook niet.

Vocht vasthouden deed ik bij mijn vorige zwangerschap al vanaf het eerste trimester en mijn bloeddruk is altijd heel erg laag geweest, dus hoeft niet erg te zijn. Maar pijnlijk is het wel! Bij mij hielp koud water tegen de pijn.

Ben nu 10 kilo aangekomen, merk echt verschil met de vorige keer. Toen ruim 20 kilo aangekomen en ik kon niets meer. Nu loop ik moeiteloos de trap op en ik spring ook nog gewoon uit bed. Zelfs met m`n benen over elkaar zitten lukt nog. Normaal weeg ik 45 kilo met 1.63, hoop echt dat er wat mama-vet blijft hangen straks!cs82 (2.2 dagen geleden)
@Boeiend - “Stomme vraag misschien (helema...„
Hier wel wat grotere borsten, vind het niks om ze helemaal bloot te hebben in openbaar. Voed overal, Dus dan is het wel prettig om het voor anderen niet lastiger te maken dan het is. Ondanks dat ik zelf overal voed vind ik het ook niet altijd geweldig om tegen een ander haar borsten aan te kijken als het niet nodig is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. -naam- - 20 Jan 2015
 2. 2Esther - 20 Jan 2015
 3. Nu online aisy - een meisje! - 20 Jan 2015
 4. bloom3 - een meisje! - 20 Jan 2015
 5. Nu online Boeiend - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 6. Chanty1980 - 20 Jan 2015
 7. Deborah gerri... - 20 Jan 2015
 8. Feetj - een meisje! - 20 Jan 2015
 9. liefs - een jongen! - 20 Jan 2015
 10. magalivn - 20 Jan 2015
 11. Mamsje. - een jongen! - 20 Jan 2015
 12. Nu online MD1988 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 13. Mirian - een jongen! - 20 Jan 2015
 14. sarah22 - een jongen! - 20 Jan 2015
 15. Ambrosiaa7 - 21 Jan 2015
 16. AngelaVV - een meisje! - 21 Jan 2015
 17. beeb12 - een jongen! - 21 Jan 2015
 18. els w - Dat is nog een verrassing! - 21 Jan 2015
 19. justin jenna - een meisje! - 21 Jan 2015
 20. Liesbeth83 - een meisje! - 21 Jan 2015
 21. Luna85 - een jongen! - 21 Jan 2015
 22. mamaatje1989 - een meisje! - 21 Jan 2015
 23. Mamachrisje30 - een meisje! - 21 Jan 2015
 24. Nathalie2012 - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 21 Jan 2015
 25. Nijntje27 - een jongen! - 21 Jan 2015
 26. Oumm - een jongen! - 21 Jan 2015
 27. Petra23682 - een jongen! - 21 Jan 2015
 28. superladytige... - een jongen! - 21 Jan 2015
 29. tara86 - een jongen! - 21 Jan 2015
 30. wij2 - een jongen! - 21 Jan 2015
 31. Nu online x-Mandy-x - een meisje! - 21 Jan 2015
 32. (B)engeltjee - een jongen! - 22 Jan 2015
 33. Anne-2014 - 22 Jan 2015
 34. Beekster - een jongen! - 22 Jan 2015
 35. DrKa - 22 Jan 2015
 36. Nu online mamaongeduld - 22 Jan 2015
 37. melissa-mervi... - een jongen! - 22 Jan 2015
 38. MsVelvet - 22 Jan 2015
 39. propia - een jongen! - 22 Jan 2015
 40. Rivella - Dat is nog een verrassing! - 22 Jan 2015
 41. ShadowEmpress - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Jan 2015
 42. Danielle_J - een jongen! - 23 Jan 2015
 43. debby1985 - 23 Jan 2015
 44. esli - 23 Jan 2015
 45. lievelisa - een jongen! - 23 Jan 2015
 46. linn90 - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 47. Nu online madelief 32 - een jongen! - 23 Jan 2015
 48. Mama~van~Jayd... - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 49. Mamize - een jongen! - 23 Jan 2015
 50. Niekske - 23 Jan 2015
 51. Sandra98 - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 52. vera71 - een meisje! - 23 Jan 2015
 53. Younes27 - een meisje! - 23 Jan 2015
 54. Doodi - Dat is nog een verrassing! - 24 Jan 2015
 55. Kim.89 - een meisje! - 24 Jan 2015
 56. LevisMoeder - een jongen! - 24 Jan 2015
 57. Liyah89 - een meisje! - 24 Jan 2015
 58. Lucienne1 - een jongen! - 24 Jan 2015
 59. mama.van.iva - Dat is nog een verrassing! - 24 Jan 2015
 60. Amille - 25 Jan 2015
 61. Caroken - 25 Jan 2015
 62. Eva35 - 25 Jan 2015
 63. Hurbie - een meisje! - 25 Jan 2015
 64. Keldep87 - 25 Jan 2015
 65. kristel1982 - een jongen! - 25 Jan 2015
 66. K~rin - 25 Jan 2015
 67. lidewijb1 - Weet het wel maar zeg het niet! - 25 Jan 2015
 68. Nu online Mamagiess - een meisje! - 25 Jan 2015
 69. moekeS - 25 Jan 2015
 70. Orchideetje3 - een jongen! - 25 Jan 2015
 71. Thea75 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jan 2015
 72. 84miss84 - 26 Jan 2015
 73. angela,caitly... - een jongen! - 26 Jan 2015
 74. Angiee - een meisje! - 26 Jan 2015
 75. Annliss - 26 Jan 2015
 76. Liefde~ - een meisje! - 26 Jan 2015
 77. linzjuh - 26 Jan 2015
 78. littl - 26 Jan 2015
 79. mamamarl - een meisje! - 26 Jan 2015
 80. marai83 - 26 Jan 2015
 81. Mevrouw026 - een jongen! - 26 Jan 2015
 82. minimuis3 - een meisje! - 26 Jan 2015
 83. ramonjaa - een jongen! - 26 Jan 2015
 84. sammiej94 - een meisje! - 26 Jan 2015
 85. Shanice21 - 26 Jan 2015
 86. trotsemamavan... - een jongen! - 26 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 35 is van dinsdag 20 januari 2015 tot en met maandag 26 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014