Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

jessicaatje (5.3 uur geleden)
@eagle-linda - “@jessicaatje - “@eagle-linda...„
Ik geef je groot gelijk!!! Je weet nooit wanneer de kleine precies komt. Maar wel dat je partner in de buurt moet zijn!! Ik kreeg mijne echt niet binnen helaas. Hij wou persee weg dus liet hem maar gaan maar nam wel ons zoontje mee. Vertrouw het verkeer ook niet je weet maar noot. Staat hij fast in traffic en jij breekt je vliezen bijv. Tja...?!?!?eagle-linda (7.8 uur geleden)
@jessicaatje - “@eagle-linda - “@jessicaatje...„
Ik blijf nu ook liever thuis, of iig dicht in de buurt.
Manlief mag zelfs al niet meer naarbuitwedstrijden van de voetbal van me haha. Is hij niet echt blij mee, rest probeert hem ook continu over te halen om mee te gaan. Laatste uitwedstrijd is 18-12 (21-12 uitgerekend) vooral die wedstrijd proberen ze hem om te praten, want hij kan toch binnen een uur thuis zijn als ze met auto meerijden (verplicht bus)eagle-linda (7.9 uur geleden)
Klein uurtje in het bos geweest voor foto`s. Hond was meer bezig met graven en met andere hinden spelen, maar een aantal foto`s staat hij er ook bij op. Zodra ik ze binnen heb zal ik er een paar op mijn profiel zetten.

Nu lekker bankhangen, voetbal kijken en helemaal niks meer doen.


Vlindertje12 (9.2 uur geleden)
@2boys2 - “@vlindertje12 het mag nu ook. ...„
Ik denk dat ik het toch eens ga proberen ja.. ik gebruik nu sinds woensdag curanol tabletten en zalf.. maar nog niks geslonken.. Thnx voor de tip meid!

Vlindertje12 (9.2 uur geleden)
@lindavk - “@Vlindertje12 - “@lindavk - ...„
ahh gelukkig maar, ze moeten ook lief zijn voor je!jessicaatje (9.6 uur geleden)
@eagle-linda - “@jessicaatje - “Pfff blijf e...„
ja behoorlijk vervelend. Heb vandaag toch maar opgeruimd en gepoetst. Met veel pauzes. Drink liters ijsthee ranja ook wel te merken blijf om het uur naar de wc gaan. Haha. BI is echt niet prettig bij me eerste gehad gelukkig valt het nu echt mee. Aww lieverd, lekker weer frisse neus dikke buik en gekke hond. Zal allemaal wel goed gaan. Dat zijn de leukste foto`s. Ik ben nu alleen thuis, mijn mans broer is jarig maar woont in amsterdam. Ik blijf liever thuis in de buurt van tilburg voor er iets gebeurd. Slijmprop verloren (wil niks zeggen maar kan toch wel) en onze eerste was er ook al met 34.2. Die kwam ook in Goes op vakantie. Dus blijf liever thuis. Maar rust is ook wel eens lekker :-).eagle-linda (12 uur geleden)
@jessicaatje - “Pfff blijf echt licht in me ho...„
Klinkt als te lage bloeddruk, kan geen kwaad,aar wel vervelend. Zorgen dat je genoeg drinkt en zoute drop ofzo bij de hand houden.

Ik zal ook blij zijn als ze gaat komen, ben er ook behoorlijk klaar mee. Kan amper nog lopen/staan door de bi.

Vanmiddag gaan we nog wel een (korte) fotoshoot doen. Zal de hond ook weer blij zijn dat hij weer eens mee mag naar het bos. Benieuwd of we hem ook normaal op de foto krijgen.jessicaatje (15.3 uur geleden)
Pfff blijf echt licht in me hoofd. Twee dagen terug begon het. Stap de auto uit en wil de boodschapjes pakken. Wordt licht in me hoofd en hoppa daar ging ik bijna onderuit. Maar snel op de stoep gaan zitten. Sindsdien is het eigenlijk niet echt meer weg gegaan. Het komt en gaat. Maar deze ovhtend voel ik me slapjes licht in me hoofd. Kan beter blijven zitten. Alleen thuis met me zoontje van bijna 3. Heb et ook maar koud. Pijn in me rug en heupen. Kan niet te lang staan dan ook het idee dat ik doorzak. Hoop dat die kleine over 2 weken komt. Ben er best wel klaar mee. Vooral me ribben willen rust ipv pijn.


ikke24 (15.6 uur geleden)
@mir84 - “@ikke24 - “Zijn er meer die ...„
Haha ben ik gelukkig niet de enige ik word soms ook helemaal gek van mezelf! Alles moet schoon 3n netjes zijn en blijven! Kan niet over stof en een volle aanrecht haha! ( en dan staan er 3 kopjes op hihi) soms best vervelend! Maar hou het hier wel schoon! En met de beestenboel hier is het ook elke dag schoonmaken! Fijn dat het daar ook bijna af is! Ik ben de dagen al aan het af tellen dat de baby mag komen haha! Ik hoop dat die rond de 38 week komt want heb het wel een beetje gehad met mun grote buik haha! En wil hem zo graag vast houdenlindavk (1.1 dagen geleden)
@Vlindertje12 - “@lindavk - “Dag meiden! Is e...„
Dank je wel! Ik doe mijn best.. Sinds ik het weet neem ik vaker mijn rust. Is wel lastig met een peuter van 2 en een half die mega in de `nee` fase is beland gelukkig is hij daarnaast wel heel lief voor me (net als mijn vriend) succes met de laatste weekjes!!2boys2 (1.1 dagen geleden)
@vlindertje12 het mag nu ook. Het komt niet in je lijf en je kleine is nu helemaal af dus als je veel klachten hebt gewoon proberenmir84 (1.2 dagen geleden)
@ikke24 - “Zijn er meer die een onrustig ...„
Ja hier ook!! Word gek van mezelf hihi! Manlief moet nog even het wiegje en een kast bij familie ophalen en dan is het hier ook klaar. Maar blijf elke dag wel rommelen denk ik haha!Vlindertje12 (1.2 dagen geleden)
@amy- - “Hallo iedereen ik lig nog stee...„
ahh arme schat. Hou je het wel een beetje vol? Hoe voel je je verder? Idd erg spannend.. rot ook dat je je dochter zo moet missen. Succes alvast!!Vlindertje12 (1.2 dagen geleden)
@lindavk - “Dag meiden! Is er iemand die e...„
Tjonge wat spannend zeg!! Succes alvast maandag!! PS: doe je wel rustig genoeg??Vlindertje12 (1.2 dagen geleden)
@missmarjoleintjuh - “Nou meiden, spannend zo met al...„
ik vraag me dus af.. zou je daar wat achter moeten zoeken? Nee toch? Die voorweeen hoeven niets te betekenen toch? Of kennen jullie verhalen/ervaringen waarbij er ook daadwerkelijk wat ging gebeuren na eeen tijd voorweeen?lindavk (1.2 dagen geleden)
@missmarjoleintjuh - “@lindavk - “Dag meiden! Is e...„
Ik hoop het ook! Wij vinden het ook apart maar zal denk ik te maken hebben met te weinig voeding vanuit mijn lichaam... Werkelijk waar geen idee! We hopen op t beste. Is natuurlijk ook millimeter werk op zo`n echo... Jij zit ook in een spannende tijd! Ik hoop dat het ook voor jou positief eindigt met je werk. Succes met je BI. Is niet niks...ikke24 (1.2 dagen geleden)
Zijn er meer die een onrustig gevoel hebben door hun hele lichaam?? Ik heb de heletijd al een heel onrustig gevoel door mun hele lichaam heen lopen. En weet niet waar het vandaan komt. Babykamer vandaag helemaal afgemaakt. De laatste dingetjes opgehangen en de babykamer schoongemaakt:)


amy- (1.4 dagen geleden)
Hallo iedereen ik lig nog steeds in het zh nu bijna 3weken de tijd gaat snel zelfs hier ,alleen het gemis van mijn dochtertje word steeds zwaarder . De gynaecoloog kwam gisteren zeggen dat ze van plan is te inleiden volgende woensdag dan ben ik precies 36weken ja spannend allemaal.


missmarjoleintjuh (1.4 dagen geleden)
Ik zit al een poosje in de ziektewet vanwege BI.
Vanmorgen heel even met mijn zoontjes een bakkie thee gaan drinken op mijn werk. Daar was ik al die tijd al niet meer geweest. Er zijn veel dingen veranderd op het werk en de komende maanden zal dat alleen maar erger worden. Werk in de jeugdzorg en hebben te magen met de nieuwe wetten en de gemeente die nu alles gaat overnemen van de overheid.
Ik zit nu in mijn 2e jaarcontract, 1 maart 2015 loopt deze af terwijl ik 2 maart 2015 pas weer aan het werk moet. Zoals de regel nu is, zou ik nog 1x een jaarcontract mogen maar ik ben nu steeds banger dat mijn contract (door bezuinigingen) niet meer verlengt gaat/kan worden......


missmarjoleintjuh (1.4 dagen geleden)
@lindavk - “Dag meiden! Is er iemand die e...„
Spannend inderdaad! Ik heb er geen ervaring mee maar lijkt me geen pretje.
Hopelijk lukt het ze wel het kindje te draaien! Vreemd idd dat ze het juist halen als het kleiner is....lindavk (1.6 dagen geleden)
Dag meiden! Is er iemand die ervaring heeft met een draaipoging van stuit naar hoofdligging? Ons mannetje ligt al een aantal weken in stuit.. Maandag krijg ik een draaipoging om te proberen het hoofdje in de goede richting te draaien.. Daarnaast was er ook geconstateerd met een echo dat hij te klein is, dus misschien wordt hij eerder gehaald (dacht altijd dat hij dan zo lang mogelijk moest blijven zitten, maar blijkbaar niet). Erg spannend allemaal!


Mir84 (1.7 dagen geleden)
Vandaag een dagje voor mezelf, zoontje zit op de creche en ik heb mijn eerste officiele verlofdag. Wat een genot hihi! Merk echt dat nu ik tot rust kom, het in mijn buik ook rustiger is. Minder harde buiken en minder rugklachten. Wel meer maagzuur maar daar is nog wel mee te handelen;). Ben nu ongeveer 8kg aangekomen. Bij mijn zoontje was ik in totaal 12 kg aangekomen en hij kwam met 39+1 weken. Heb nu ook echt het gevoel dat ons dochtertje eerder komt, voel me erg onrustig en wil het liefste nu alles afmaken... Ga dus vandaag maar eens beginnen met de reiswieg een sopje te geven zodat ik die kan opmaken.

Succes voor de meiden waarbij het nu rommelt... Nog een paar weekjes meiden, hoe zouden we er dan bij zitten??


ikke24 (1.7 dagen geleden)
Ik ben nu ongeveer 5 a 6 kilo aangekomen:) voel wel veel beter als bij de eerste bij de eerste was ik 30 aangekomen hihi! Vond het eerst wel eng omdat ik niet veel aankwam. Maar nu maakt het me niet zoveel uit haha!


maria87 (1.8 dagen geleden)
@jessicaatje - “@missmarjoleintjuh - “@jessi...„
Ik draag ook mvb, zelf voel ik me veiliger mochten mijn vliezen breken of de slijmprop komen.maria87 (1.8 dagen geleden)
@Vlindertje12 - “Haaj ladies,Hoe gatie hier al...„
Wat pittig zeg. Ik moet alleen vaker plassen. Nog geen weeën. Succes!!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. AnnetvD - 22 Dec 2014
 2. Assie28 - een jongen! - 22 Dec 2014
 3. babylove25 - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Dec 2014
 4. Chablis247 - een jongen! - 22 Dec 2014
 5. frogfairy - 22 Dec 2014
 6. iny0 - een meisje! - 22 Dec 2014
 7. Juudjeuhh - een jongen! - 22 Dec 2014
 8. MissMarjolein... - 22 Dec 2014
 9. natasja176 - 22 Dec 2014
 10. rickenchantal - 22 Dec 2014
 11. Sheila88 - 22 Dec 2014
 12. aardbeirood - 23 Dec 2014
 13. esmata - 23 Dec 2014
 14. Guppy2 - 23 Dec 2014
 15. nynkepynk - 23 Dec 2014
 16. ralletje - een meisje! - 23 Dec 2014
 17. Yasemin - Dat is nog een verrassing! - 23 Dec 2014
 18. amy- - 24 Dec 2014
 19. Irisss7 - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 20. mamafloor26 - 24 Dec 2014
 21. mardys - 24 Dec 2014
 22. michremco - een meisje! - 24 Dec 2014
 23. Mir84 - 24 Dec 2014
 24. Peertje32 - een tweeling!een tweeling! - 24 Dec 2014
 25. xlovely - 24 Dec 2014
 26. xxxRivaxxx - Dat is nog een verrassing! - 24 Dec 2014
 27. ~ProudMamma - een jongen! - 24 Dec 2014
 28. Blessedmommyx - een meisje! - 25 Dec 2014
 29. Caramba - 25 Dec 2014
 30. ikke24 - een jongen! - 25 Dec 2014
 31. Jessicaatje - 25 Dec 2014
 32. Jko - een jongen! - 25 Dec 2014
 33. kippetje60 - Dat is nog een verrassing! - 25 Dec 2014
 34. Kleine28 - 25 Dec 2014
 35. lievelientje - een meisje! - 25 Dec 2014
 36. made@tunesia2... - een jongen! - 25 Dec 2014
 37. Mama-van-NF - Dat is nog een verrassing! - 25 Dec 2014
 38. Niek7 - een meisje! - 25 Dec 2014
 39. Nyana1988 - 25 Dec 2014
 40. wendyroovers - een meisje! - 25 Dec 2014
 41. 2edroppie - 26 Dec 2014
 42. Angelgirl - een meisje! - 26 Dec 2014
 43. Caitlintje - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 44. chris1982 - een jongen! - 26 Dec 2014
 45. happyzwanger3... - een jongen! - 26 Dec 2014
 46. Lotte90 - 26 Dec 2014
 47. Lynn en Babyb... - een jongen! - 26 Dec 2014
 48. MamaVanMAM - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 49. Memnune - een meisje! - 26 Dec 2014
 50. Miertjuh - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 51. Nona Debora - Dat is nog een verrassing! - 26 Dec 2014
 52. Rooooom6 - een meisje! - 26 Dec 2014
 53. sabje2 - 26 Dec 2014
 54. xlrnestcey - een meisje! - 26 Dec 2014
 55. 2boys2 - een meisje! - 27 Dec 2014
 56. blijemammie - 27 Dec 2014
 57. ditendatjes1-... - 27 Dec 2014
 58. Fay30 - een meisje! - 27 Dec 2014
 59. jennitje - een jongen! - 27 Dec 2014
 60. LEIN222 - een meisje! - 27 Dec 2014
 61. MamaTamaraatj... - een meisje! - 27 Dec 2014
 62. missnicd - een meisje! - 27 Dec 2014
 63. SuzanneS - een jongen! - 27 Dec 2014
 64. babyboe2 - Dat is nog een verrassing! - 28 Dec 2014
 65. DJNM - een meisje! - 28 Dec 2014
 66. EP1981 - 28 Dec 2014
 67. Jewelsx - een meisje! - 28 Dec 2014
 68. Kimmtt - een meisje! - 28 Dec 2014
 69. priskok - een jongen! - 28 Dec 2014
 70. Sensitive - 28 Dec 2014
 71. shay - 28 Dec 2014
 72. Silem - een jongen! - 28 Dec 2014
 73. Thomas12 - een jongen! - 28 Dec 2014
 74. VinNnessa - een jongen! - 28 Dec 2014
 75. wondertje2.20... - een jongen! - 28 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 35 is van maandag 22 December 2014 tot en met zondag 28 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014