Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

kerryann (1.8 uur geleden)
@UkjevK - “@kerryann - “@manuela2014 - ...„
owja, heb ik ook. is maar goed dat het in een tas zit, vergeet nu al de helft...moby-girl (4 uur geleden)
@wendy en nino - “Zou het beginnen rommelen hier...„
Ik hen erg lang gelopen met harde buiken maar was bij mij wel de eerste. Als je er bang voor bent kan je misschien beter je vk bellen. Die kan dan kijken of je al ontsluiting hebt. Misschien dat ze je gerust kan stellen.wendy en nino (7.5 uur geleden)
Zou het beginnen rommelen hier bij mij?? Heb dus al heel veel last van harde buiken maar ze stralen dikwijls door naar mijn rug en krijg dan ff warm erbij. Nu deze nacht 3 harde buiken in mijn slaap gehad, maar deden echt geen deugd juist mijn menstruatie maar erger. Ik ben 35w2d . En van mijn laatste 2 kinderen bevallen op 36w4d.ik ben er niet gerust op wil graag dat ze zeker nog weekje blijf zitten .wat denken jullie????? Snik


sandra1986 (15.7 uur geleden)
@mona1979 - “Voor wie er flesvoeding gaat g...„
ik ga flesvoeding geven. ik wil de hypo alergene van friso (of hero zoals hij nu heet) geven.

mona1979 (16.5 uur geleden)
Voor wie er flesvoeding gaat geven. Welk merk ga je geven?


rrm (1.1 dagen geleden)
Hallo dames.

ik lees al een tijdje mee en vind het grappig om jullie een beetje te volgen in jullie zwangerschappen!

nou heb ik zelf nooit echt vragen of opmerkingen, vandaar dat ik nog nooit heb gereageerd :p

nou was ik bij de vk van de week en toen zag ze op de echo dat ik een extra placenta heb?!??! heeft iemand hier ervaring mee?
dan hoor ik het heel graag!

verder wens ik jullie allen nog fijne laatste weken toe.

groetjes


MariesS (1.5 dagen geleden)
Hallo week 35! Wat komt t dichtbij zeg, spannend!
Hebben jullie al zeiltje in bed?


UkjevK (1.6 dagen geleden)
@kerryann - “@manuela2014 - “Net de bedan...„
Ik heb ook een toilettas klaarstaan met alles er al in... Voor het geval ik toch een nachtje moet blijven.kerryann (1.6 dagen geleden)
@manuela2014 - “Net de bedankjes opgehaald, di...„
slippers, dikke sokken, big shirts, fototoestel, kleertjes voor de kleine, verzekeringspas en ponskaart, oma onderbroeken, maxi cosi en een dik boek. heb de lijst van internet geplukt, weet het ook niet preciess1uus1980 (1.8 dagen geleden)
@melliemama - “@s1uus1980 - “@melliemama - ...„
ahhh das heel vervelend...dat ze je vergeten waren Gewoon brutaal zijn deze keer hoor!! Hoop voor je dat je een snelle bevalling hebt en gewoon lekker naar huis mag Was niet zo heel blij met mijn kraamhulp nee...Ze was wel oke met de baby hoor maar verder...was een ,meisje van 20 die een verkorte cursus (5 maanden) tot kraamhulp had gedaan...ze deed niets in huis en stond maar te roken in de tuin en tegen mijn man aan te kletsen Terwijl ik hulpeloos boven op bed lag (kon de eerste dagen helemaal niets door hechtingen en kneuzingen down under door de vacuümpomp Af en toe kwam ze wel bij me zitten met verhalen over haar dochter en over dat ze haar werk eigenlijk helemaal niet leuk vond Ook met BV enzo hielp ze helemaal niet..Heb daarom deze keer een ander kraambureau ingeschakeld...die werken alleen met langer opgeleide krachten dus heb goede hoopwendy en nino (2.1 dagen geleden)
Hello week 35 , denk dat onze mini meid er uit wil gisteren beel harde buiken soms zelf ambetant en menstruatiepijn , om 11u savonds stopt hzt maar om 3 u vannacht wakker geworden ervan weer opgestaan en weer paar uur harde buiken.


UkjevK (2.2 dagen geleden)
Weer een mijlpaal: ik heb verlof! :) gisteren in de klas een surprise babyshower gehad van de ouders en de kinderen...Superleuk en heel gezellig, maar jemig wat was en ben ik nu gesloopt! Zucht... weer de hele nacht op en overgeven.
Vandaag heel rustig aan doen en morgen een huis vol visite voor de verjaardag van mijn zoontje... even doorbijten nog dus. DAARNA kan ik echt gaan uitrusten.


UkjevK (2.2 dagen geleden)
@Linda-1986 - “Hier sinds donderdag dikke voe...„
Goed dat je even gebeld hebt! Nooit geen risico nemen. Nu heb je iets meer zekerheid en moet je idd wat rustiger aan doen... alleen maar goed.Linda-1986 (2.4 dagen geleden)
Hier sinds donderdag dikke voeten en enkels. Ook pijn in m`n vingers, net of ze stijf zijn. Keek op internet wat ik nog meer kon doen dan m`n voeten omhoog leggen. Stond erbij dat het ook een teken kon zijn van zwangerschapsvergiftiging / hellp syndroom. Ik heb helaas een kans van 1 op 3 op het hellp syndroom. En heb as donderdag pas controle. Toch vanmiddag voor de zekerheid even de vk gebeld. Ze was blij dat ik belde. Ze was op dat moment op huisbezoek die toevallig 2 minuten bij me vandaan woont. Oke zegt ze, tot zo. En 2 min later stond ze op de stoep. Bloeddruk was gelukkig goed. Alleen bovendruk was wat hoog, maar had ook teveel gedaan. Hartslag van kindje gelukkig ook perfect. Helaas is het kindje nog niets ingedaald. Ze kon haar handen nog tussen het kindje en m`n bekken duwen. Het was goed dat ik had gebeld. Moet meer rust nemen en als ik me ook maar duizelig voel of sterretjes ofzo zie, moet ik bellen. Was wel overrompeld dat ze binnen 2 min op de stoep stond, maar wel erg geruststellend. Tot donderdag as is nog lang.


mamacarrie (2.6 dagen geleden)
@UkjevK - “@mamacarrie - “Mijn vriend h...„
Echt jammer ja, want de moeite is ook nog eens voor niks geweest... Gipsafdruk mislukt natuurlijk... Nu twijfel ik of we het nog een keer moeten proberenmelliemama (2.7 dagen geleden)
@s1uus1980 - “@melliemama - “Dank je voor ...„
Dat nam ik ook aan. Maar ze waren me toen` vergeten` mn dochter lag toen op de kinderafdeling en ik op de kraam. Maar omdat de kinderafdeling toen leeg was mocht ik een kamer naast de couveuse ruimte.
Ze waren dat vergeten door te geven aan de gynaecoloog. Die dacht dat de verloskundige het over zou nemen. .. Mja die wist ook van niks. Echt een heel vervelende samenloop van omstandigheden waardoor er pas na 2 weken (omdat de verloskundige toen toevallig op huisbezoek bij me kwam en zag dat ik zo moeizaam liep) er pas naar gekeken werd!
Nu wil ik ook gewoon een `leuke` tijd en dat er ff iemand aan me denkt.

Had jij geen leuke kraamverzorgster toen? Van mij hoeven ze niet steeds bezig te zijn een beetje gezelligheid vind ik al fijn.UkjevK (2.7 dagen geleden)
@mamacarrie - “Mijn vriend heeft net geprobee...„
Wat jammer! Dat had zo leuk moeten zijn... vervelend meid.s1uus1980 (2.7 dagen geleden)
@melliemama - “Dank je voor je reactie! Dus i...„
Ik neem aan dat ze in het ziekenhuis jou dan ook goed in de gaten houden toch? als je moet blijven..Hechtingen controleren enzo? En temp. enzo checken? Ik zou daar iig om vragen als dat vorige keer niet zo was..En beebje word ook verzorgd...oke geen hulp bij de schoonmaak thuis maar daar kun je toch wel iemand voor vragen? Ik was eerlijk gezegd blij dat de kraamhulp wegging...eerste paar daagjes vond ik de verzorging fijn..maar na een dag of drie kon ik t prima zelf..melliemama (2.7 dagen geleden)
Dank je voor je reactie! Dus iedere zkhs dag is 6 uur... hmm met dit termijn zal je vast een week moet blijven. Dus hou ik niks over!
Ik ben morgen 36 weken en ik duim keihard dat het tot iig volgende week zaterdag blijft zitten! Pff.. wat een stress dan.


2010matteo-alessio2012 (2.8 dagen geleden)
@melliemama - “Misschien stomme vraag. Maar s...„
Ik ben op die termijn bevallen van de 2e, afhankelijk van baby`s gezondheid, en gewicht...

Elke dag in het zkh is 6uur minder kraamzorg.

En als het goed is heb je al je aantal berekende uren gekregen van je kraamzorg, die berekend is adhv je verzekeringspakket.

Ik heb recht op 49uur, min 4uur omdat ik geen BV geef, dat is nog 45 uur.

Omdat ik 2 kinderen jonger heb dan 4 jaar, komt er 4uur bij. Toch weer 49uur.

Verdeeld meestal over 8 dagen.

En ik moet standaard 24u in het zkh na de bevalling, of t nou prematuur is of niet.

Daar gaat weer 6uur vanaf, dus ik heb recht op 43uur als ik 24uur na de bevalling naar huis ga.


Bij mijn vorige ( 35+5) had ik 12u minder, ivm baby nog 2 dagen op neonatologiemamacarrie (2.9 dagen geleden)
Mijn vriend heeft net geprobeerd een gipsafdruk te maken van mijn buik en borsten. Wat een verschrikking! 3x bijna flauwgevallen en flink overgegeven. En om het af te maken een migraine aanval erachteraan...


manuela2014 (3 dagen geleden)
Net de bedankjes opgehaald, dinsdag de proefdruk van het geboortekaartje en achter z`n twee weken het geboortebord en dan is echt alles klaar en geregeld! Dan kunnen we rustig afwachten tot ons kleine meisje komt. Wat gaan jullie allemaal in jullie vluchtkoffertje stoppen? Ik had een lijstje gezien wat er allemaal in moest maar kan me niet herinneren dat ik dat allemaal nodig heb gehad bij me eerste dochter.


paulien84 (3.6 dagen geleden)
@melliemama - “Misschien stomme vraag. Maar s...„
Soms (ligt aan hoe je verzekert bent) heb je nog wel recht op nazorg als het kindje thuis komt.Linda-1986 (3.7 dagen geleden)
Nu mag ik het ook zeggen: Eindelijk verlof Wel een gek idee moet ik zeggen dat ik volgend jaar pas weer ga werken..
Helaas sinds vandaag ook opgezwollen voeten. Heb bijna worstjes als teentjes Dadelijk lekker met de voetjes omhoog!


sardientje (3.7 dagen geleden)
@maria32 - “Heb ook het idee dat ik een gr...„
Haha wat vreselijk herkenbaar
Ik hoop ook op een hele slechte nazomer ( sorry voor de mensen die nog op vakantie gaan )

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. 2beautifulgir... - een tweeling!een tweeling! - 30 Sep 2014
 2. anneheer - een meisje! - 30 Sep 2014
 3. Fiori4 - een meisje! - 30 Sep 2014
 4. kamam - 30 Sep 2014
 5. NEZZ - een meisje! - 30 Sep 2014
 6. RRM - een meisje! - 30 Sep 2014
 7. sardientje - Weet het wel maar zeg het niet! - 30 Sep 2014
 8. zebrapaard - 30 Sep 2014
 9. -mama van L. - een meisje! - 01 Okt 2014
 10. angelanina - 01 Okt 2014
 11. babytje6 - 01 Okt 2014
 12. Badeendje1980 - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Okt 2014
 13. Nu online dimplez - 01 Okt 2014
 14. Doppie14 - 01 Okt 2014
 15. Inparkeren - 01 Okt 2014
 16. Lynn84 - 01 Okt 2014
 17. mamavoorde2ek... - 01 Okt 2014
 18. Manuela2014 - een meisje! - 01 Okt 2014
 19. natasja24 - Dat is nog een verrassing! - 01 Okt 2014
 20. Nog geheim - 01 Okt 2014
 21. Paulien84 - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 01 Okt 2014
 22. sweet mama 85 - 01 Okt 2014
 23. youngadult - een meisje! - 01 Okt 2014
 24. 2ekindje2014 - een meisje! - 02 Okt 2014
 25. Bibipke - Dat is nog een verrassing! - 02 Okt 2014
 26. iwish88 - een jongen! - 02 Okt 2014
 27. kleinealessia - een jongen! - 02 Okt 2014
 28. LaPrincessa - 02 Okt 2014
 29. Liizz - een meisje! - 02 Okt 2014
 30. Mama vd 2e - Dat is nog een verrassing! - 02 Okt 2014
 31. Mandy0013 - 02 Okt 2014
 32. Meelbal - 02 Okt 2014
 33. Nenne - 02 Okt 2014
 34. Saarrrr - een meisje! - 02 Okt 2014
 35. Sunshine24 - 02 Okt 2014
 36. wiplover - een meisje! - 02 Okt 2014
 37. (Monique) - 03 Okt 2014
 38. Caroline1984 - 03 Okt 2014
 39. DORA82 - 03 Okt 2014
 40. Hopeso1982 - een jongen! - 03 Okt 2014
 41. krissy24 - 03 Okt 2014
 42. Lauraaa - een meisje! - 03 Okt 2014
 43. Mira2014 - een meisje! - 03 Okt 2014
 44. SannieV - een meisje! - 03 Okt 2014
 45. ~guppie2~ - een jongen! - 03 Okt 2014
 46. Nu online cassandragoos... - 04 Okt 2014
 47. Geer123 - 04 Okt 2014
 48. Jennifernicol... - een meisje! - 04 Okt 2014
 49. KayleeAlyssa - een jongen! - 04 Okt 2014
 50. Me007 - een meisje! - 04 Okt 2014
 51. Mlsaa - een jongen! - 04 Okt 2014
 52. Romain - Weet het wel maar zeg het niet! - 04 Okt 2014
 53. Second~dream - een meisje! - 04 Okt 2014
 54. wendy en nino - 04 Okt 2014
 55. WyHopeso - een meisje! - 04 Okt 2014
 56. Jen84 - 05 Okt 2014
 57. kerryann - Dat is nog een verrassing! - 05 Okt 2014
 58. lovemybabyboo... - een jongen! - 05 Okt 2014
 59. mandy1983 - een jongen! - 05 Okt 2014
 60. MariesS - een meisje! - 05 Okt 2014
 61. Melinda87 - Dat is nog een verrassing! - 05 Okt 2014
 62. Natal29 - een meisje! - 05 Okt 2014
 63. Nijn68 - een meisje! - 05 Okt 2014
 64. sabrina de vi... - een jongen! - 05 Okt 2014
 65. Sabsjo - een meisje! - 05 Okt 2014
 66. Tuchka - 05 Okt 2014
 67. Vonneke2 - een jongen! - 05 Okt 2014
 68. wintersun - 05 Okt 2014
 69. wordmama24 - 05 Okt 2014
 70. ~butterfly~ki... - een jongen! - 05 Okt 2014
 71. -CC- - 06 Okt 2014
 72. deb88 - Dat is nog een verrassing! - 06 Okt 2014
 73. Elike - Dat is nog een verrassing! - 06 Okt 2014
 74. kimberlh - een meisje! - 06 Okt 2014
 75. lieselot0205 - een meisje! - 06 Okt 2014
 76. Magelie - Dat is nog een verrassing! - 06 Okt 2014
 77. mama-en-Jill - 06 Okt 2014
 78. Mamsje2be - Weet het wel maar zeg het niet! - 06 Okt 2014
 79. Moby-girl - een jongen! - 06 Okt 2014
 80. Mona1979 - een jongen! - 06 Okt 2014
 81. Nijntje1978 - 06 Okt 2014
 82. renzke1984 - een jongen! - 06 Okt 2014
 83. s1uus1980 - een meisje! - 06 Okt 2014

De bevaldatum van leden in week 35 is van dinsdag 30 September 2014 tot en met maandag 6 oktober 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014