Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

nina90 (3.5 uur geleden)
Hier door hyperemesis 12 kg afgevallen en niets meer aangekomen daarna! De baby heeft van mij gegeten nog 2 weekjes en dan komt de kleine! Spannend nog meer dames, zo last van de darmen?


dase (12.5 uur geleden)
@ baby 2. Met een keizersnee heb je wel een langere nazorg dan een bevalling. Met niet kunnen tillen enzo.

ik heb geen ervaring met stuit bevalling en dat zal ook wel heftiger zijn natuurlijk dan een gewone bevalling.
Hopelijk lukt poging 2onstweedewonder (12.5 uur geleden)
@-Baby2- - “Net een uitwendige versie geha...„
Mijn gynaecoloog stelde ook een versie voor, maar ik zie dat zo niet zitten. Als m volgende week niet gedraaid is, plannen we ook een keizersnede.reginese (13 uur geleden)
@NienkedeG - “@reginese - “@silliegirl26 -...„
tuurlijk is dat niet iets algemeen, iedereen is anders en houdt meer vocht op dan de andere Is hetgeen dat mijn dietiste van de diabetes vooral ziet bij zwangeren die bij haar komen door overgewicht en het ontwikkelen van de suiker. Ik eet enkel kleine porties en ik zie er veel dikker uit aan mijn buik en ik ben ook 3 cupmaten groter dan in december maar in gewicht is dat niets op de weegschaal. Ik eet ook heel gezond, geen snoep dus dat in combo werkt voor mij. Dat is natuurlijk niet voor iedereen zo

reginese (13.1 uur geleden)
@-Baby2- - “Net een uitwendige versie geha...„
Vriendin van me heeft zelfde probleem op 20 weken lag hem in stuit en is niet meer veranderd. Ze hadden een keizersnee gepland, is haar water zaterdag gebroken en hebben ze de keizersnee vervroegd omdat ze bang waren dat het te pijnlijk en te moeilijk was. Alles is goed gegaan, ze geeft borstvoeding en allinneke (13.1 uur geleden)
Ik was 58,5 en 1.68m. Hoogste gewicht wat ik heb gehad deze zwangerschap is 64 kg. Zat gister op 63, daarom hebben ze gister m.n kindje ook helemaal nagemeten, kijken of die geen last heeft van mijn afvallen.

Ik eet gewoon normaal. Laat me niet extreem gaan, maar snoep wel gewoon af en aan.verder gewoon normaal qua hoeveelheden en soorten voedsel.


-Baby2- (13.5 uur geleden)
Net een uitwendige versie gehad.. helaas mislukt :(
Kleintje wilde niet meewerken..
Nu gaan we volgende week voor een tweede poging en anders wordt het serieus nadenken over een vaginale stuit bevalling en en een geplande keizersnede..
Ik baalde er in eerste instantie erg van, maar het is niet anders.. we zullen zien wat het gaat worden!

Waar zouden jullie voor gaan?


NienkedeG (15.1 uur geleden)
@reginese - “@silliegirl26 - “@NienkedeG ...„
Nou, ik heb me helemaal niet laten gaan deze zwangerschap qua eten! Ik eet eerder minder omdat ik sneller vol zit... Ik draag ook heel erg naar voren en alleen mijn buik en borsten zijn dikker geworden. Het is dus echt niet per definitie zo dat als je meer aan komt tijdens een zwangerschap, dit door het eten komt. Ik had helemaal niet zoiets van `Ach, ik ben zwanger, nu word ik toch dik, dus vreten maar!`, in tegendeel... Zo, dat moest ik even kwijt...NienkedeG (15.3 uur geleden)
@silliegirl26 - “@NienkedeG - “@reginese - ??...„
Dat bedoel ik juist! Als je lichter bent voor de zwangerschap, kom je tijdens de zwangerschap meer aan.Mila10 (15.5 uur geleden)
@silliegirl26 - “Ik zou trouwens echt niet wete...„
Hier ook geen idee alleen dat hij qua groei goed zat meer weet ik niet. Ze hebben tot nu toe geen een keer gewicht aangegeven...dase (15.6 uur geleden)
Ik zit op 11 kilo. Maar nu dus 69 bij 1.75. Het zit op mn buik en borsten.Bij de andere was ik zo`n 14 kilo aangekomen en dat was er ook zo weer af. Maar per kind kom ik wel gehavender uit de strijd zeg maar...ik ga borstvoeding geven dus dan verbruik je ook veel calorieën.


silliegirl26 (16 uur geleden)
Ik zou trouwens echt niet weten hoeveel onze uk weegt nu...


silliegirl26 (16 uur geleden)
@reginese - “@silliegirl26 - “@NienkedeG ...„
Absoluut waar! Ik heb me bij vorige zwangerschap ook laten gaan. Echt zonde want voor die tijd was ik 10 kilo afgevallen. Van 88 naar 78. Na de zwangerschap heb ik van alles geprobeerd om eraf te krijgen maar onbewust dacht ik denk ik, als er nog een 2e komt moet ik het dan weer allemaal eraf..ben tot de 84 gekomen met afvallen ( 8kilo zijn dus blijven plakken van de 21)
Bij deze zwangerschap ben ik veel.bewuster op gaan letten. Af en toe laat ik me ook wel gaan hoor, daar niet van maar lang niet meer zo erg als vorige keer.
Met het resultaat dat ik dus niet zoveel bijgekomen ben en het hopelijk na de bevalling dubbel eraf krijg.
Wil zeker 16 kilo kwijt erna. Misschien raar dat ik er nu al over denk maar ben nu best gemotiveerd om me er ook voor in te zetten en wil dat gevoel ook graag volhouden.
Ik ben gestopt met roken en redbull drinken dus moet me dit straks ook lukkenlinneke (16.4 uur geleden)
Hier werd het kindje met 34 weken geschat op 2100 gram.


reginese (18.4 uur geleden)
@Peet88 - “@reginese - “@Meykie - “@g...„
haaa oef! Begon al effe paniek te krijgen Ja ik moest stoppen met de insuline omdat ze dachten dat deze teveel wegnam van de mini. Dus nu pas de 11ste echo. wel wekelijks controle voor monitor ivm hoge bloeddrukreginese (18.5 uur geleden)
@silliegirl26 - “@NienkedeG - “@reginese - ??...„
Ik ben veel te zwaar, 119 kilo op 1.66 ik wou afvallen voor de zwangerschap omdat ze me zeiden dat mijn gewicht effect zou hebben op mijn vruchtbaarheid, in combinatie met mijn leeftijd. Daarom gestopt met de pil, met de bedoeling dan ga ik alvast op dieet, echter 4 weken later teste ik zwanger bij mijn eerste gesprek wou ik niet veel bijkomen en ook met diabetes in de familie wou ik voorkomen dat mijn kindje er last van zou krijgen. Daarom van week 7 bij de dietiste die me op streng dieet gezet heeft. Geen suikers meer. En ik ben pas op 31 weken moeten gaan spuiten omdat ik geen insuline meer maakte snachts. Ik mocht ook niet meer aankomen, enkel de laatste week omdat het vocht is. En ik ben idd maar 1 kilo bijgekomen. Na de zwangerschap zet ik mijn dieet verder om zo gezonder te leven. Maar ik zou niet zeggen dat ik door mijn gewicht minder aankwam. Had ik zoals zoveel vriendinnen gegeten dan had ik ook 12-15 kilo meer gewogen. Dietiste zei me dat het te maken heeft met discipline. En iemand die mager is van begin heeft vaker iets van tja ik ben zwanger, dus ik mag dat. In feite zou het beter zijn om niet bij te komen. Enkel gewicht van de zwangerschap en dat is 6-8 kilo al wat je meer aankomt is voedselgerelateerd. Denk dat ook veel te maken heeft met hoe je u voelt. Ik ben heel de zwangerschap misselijk geweest.. dus eten was sowieso wel een probleem. Had ik dat niet gehad maar last gehad van goestingskes dan had ik zeker en vast meer aangekomenPeet88 (18.6 uur geleden)
@reginese - “@Meykie - “@girly2012 - “@...„
Hier hetzelfde gewicht .. Ik loop in het ziekenhuis 1x per week voor groeiecho maar kleine was gelukkig aangekomen toz van vorige week en weegt nu 2230 gr met 35 wkn. En heb 2x per week momenteel CTG. Zolang hij in zijn curve blijft groeien is het goed begreep ik gisteren.reginese (18.7 uur geleden)
@Meykie - “@girly2012 - “@Wepie - “@M...„
amai als ik al die gewichtjes hoor, is de mini van ons toch wel heel petite voor een jongen met zijn 2240gr op 35wWepie (19.2 uur geleden)
@girly2012 - “@Wepie - “@Meykie - “@Mama...„
Dan verschilt dat blijkbaar per ziekenhuis
hier is het dus wel het geval dat je bij p97 met 38 weken word ingeleid om bijv schouderdystocie te voorkomen en natuurlijk gezondheidsklachten van de suikers.Meykie (1 dagen geleden)
@girly2012 - “@Wepie - “@Meykie - “@Mama...„
Dat is mooi royaal inderdaad. 2700 was bij mij dan wel mij met 34.3 dat scheelt ook weer iets. Hoop Voor je dat de kleine maar snel mag komen.Meykie (1 dagen geleden)
@Wepie - “@Meykie - “@Mama_van_Esmee -...„
Nee, bedoel ook niet dat dat nu zou moeten zijn, maar alleen dat er nog niks is besproken en hij loopt steeds voor dus dat zal ook zo blijven. 2700 is prima, maar meer dan meestal met 34.3 op dat momentpuklins (1.1 dagen geleden)
hier werd met 34 weken een groeiecho gedaan en daar kwamen ze op een schatting van 2600 gr. De kleine ligt eigenlijk al de hele zwangerschap wat aan de bovenkant van de curve. Ik heb ook een glucosetest moeten doen en idd met een drankje drinken en vingerprik 2 x. Dit horen ze volgens mij standaard te doen zeker als het erfelijk is dus ik zou dat wel even goed navragen mama van Esmee, gewoon voor de zekerheid. Misschien dat ze eerst naar de bloeduitslagen kijken en zodra ze daar wat verontrustend zien je alsnog dat drankje moet drinken....


silliegirl26 (1.2 dagen geleden)
@NienkedeG - “@reginese - “@wepie - “@re...„
Bij mn zoontje was ik 8 kilo lichter voordat ik zwanger werd dan voordat ik nu zwanger was. Bij mn zoontje was ik 21 kg aangekomen en nu 9 en denk dat ik de 12 kilo niet ga halen nu.
Dus wil niet zo heel veel zeggen..girly2012 (1.2 dagen geleden)
@Wepie - “@Meykie - “@Mama_van_Esmee -...„
Ik ben 2 weekjes verder en las hier nog ff mee..
Maar ook dit is afhankelijk van allerlei factoren hoor..
Ik heb een kindje wat volgens echo nu p 98 is en dat is geen reden tot inleiden hier.. Ik mag gewoon rustig afwachten totdat het begint..

@meyke, mijn kleine werd met 35 weken al op 3500 gram geschat, dus dan kan er bij die van jou nog wel wat bij hihi..

Heel veel succes en dat we maar snel en veilig mogen bevallen!Wepie (1.2 dagen geleden)
@NienkedeG - “@reginese - “@wepie - “@re...„
zo werkt het helaas niet.
Ik woog 58 kilo en ben 1.72, dus wij zijn best vergelijkbaar.
Maar ben nu minder aangekomen omdat ik ook op dieet ben vanwege de suikers.
15 kilo is mooi...je moet niet vergeten dat de baby, extra bloed, placenta enz ook allemaal extra gewicht is..je bent t straks zo kwijt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. 2tsjoeda - 29 Aug 2015
 2. asq - 29 Aug 2015
 3. beebie2013 - een jongen! - 29 Aug 2015
 4. Bigboybabygir... - een meisje! - 29 Aug 2015
 5. Emanda - 29 Aug 2015
 6. Flint - een jongen! - 29 Aug 2015
 7. Lady-nies - een jongen! - 29 Aug 2015
 8. MVRAYAN - een meisje! - 29 Aug 2015
 9. puklins - een meisje! - 29 Aug 2015
 10. RietjeP - 29 Aug 2015
 11. TammyWolf - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2015
 12. Zacharia - een meisje! - 29 Aug 2015
 13. 2egeluk - 30 Aug 2015
 14. Carin1987 - Dat is nog een verrassing! - 30 Aug 2015
 15. dorothee - 30 Aug 2015
 16. miniD - 30 Aug 2015
 17. Mommy~~D - een jongen! - 30 Aug 2015
 18. Muus87 - 30 Aug 2015
 19. nonaD - 30 Aug 2015
 20. onstweedewond... - een jongen! - 30 Aug 2015
 21. suli M - 30 Aug 2015
 22. wilmanov - 30 Aug 2015
 23. jette1977 - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2015
 24. ljochtsje - 31 Aug 2015
 25. Mama_van_Esme... - een meisje! - 31 Aug 2015
 26. Ruli - 31 Aug 2015
 27. Shietje - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2015
 28. Yelle - 31 Aug 2015
 29. Dase - Dat is nog een verrassing! - 01 Sep 2015
 30. mamavanLotte~... - 01 Sep 2015
 31. Nayolah - een meisje! - 01 Sep 2015
 32. ProudS - 01 Sep 2015
 33. 1 wondertje - een jongen! - 02 Sep 2015
 34. Bofkont - 02 Sep 2015
 35. budeltje84 - een jongen! - 02 Sep 2015
 36. dotan - een jongen! - 02 Sep 2015
 37. Eeeeefie - een meisje! - 02 Sep 2015
 38. Jayson zijn m... - een meisje! - 02 Sep 2015
 39. kriekje87 - een meisje! - 02 Sep 2015
 40. mariejonathan - 02 Sep 2015
 41. MenPtjes - een jongen! - 02 Sep 2015
 42. Niesje-27 - een jongen! - 02 Sep 2015
 43. Peet88 - 02 Sep 2015
 44. stephanievl - een jongen! - 02 Sep 2015
 45. stephany1410 - een meisje! - 02 Sep 2015
 46. Trotse Mama V... - Weet het wel maar zeg het niet! - 02 Sep 2015
 47. Domini - een tweeling!een tweeling! - 03 Sep 2015
 48. eva14 - een jongen! - 03 Sep 2015
 49. letta21 - 03 Sep 2015
 50. nu2in1 - een jongen! - 03 Sep 2015
 51. Ukkie84 - een meisje! - 03 Sep 2015
 52. AnitaW - een jongen! - 04 Sep 2015
 53. cate - 04 Sep 2015
 54. Johannadanny - een jongen! - 04 Sep 2015
 55. maaike2015 - een jongen! - 04 Sep 2015
 56. Mamavaneensto... - Dat is nog een verrassing! - 04 Sep 2015
 57. Marjo1981 - een jongen! - 04 Sep 2015
 58. Meykie - een jongen! - 04 Sep 2015
 59. Nina90 - een meisje! - 04 Sep 2015
 60. Teddie - 04 Sep 2015
 61. ~ProudFor2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 04 Sep 2015

De bevaldatum van leden in week 35 is van zaterdag 29 augustus 2015 tot en met vrijdag 4 September 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014