Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

blije buik (1.1 uur geleden)
@Lucy82 - “Week 35, echo gehad wat blijkt...„
Wat fijn!!icebunny1978 (9.2 uur geleden)
@Lucy82 - “Week 35, echo gehad wat blijkt...„
Dat is fijn nieuws.Lucy82 (12.2 uur geleden)
Week 35, echo gehad wat blijkt placenta ligt nu goed. Ik mag thuis bevallen erg blije mama!


Lucy82 (12.2 uur geleden)
@Jolleke316 - “Ik heb zo`n pijn langs de binn...„
Bekken.... Probeer zo min mogelijk te bukken of goed door de knieën. Niet of weinig tillen en huishoudelijke werkzaamheden. Wissel lopen met fietsen en liggen gedurende de dag af. Kussentje tussen benen kan fijn zijn op de bank. En blijf vooral bewegen niet uren liggen, want dan wordt het erger. Sterkte

blije buik (20 uur geleden)
@MMF - “Ik hou sinds vandaag wat vocht...„
Vanaf nuicebunny1978 (20.7 uur geleden)
@MMF - “Ik hou sinds vandaag wat vocht...„
Ik ook,wordt met de dag erger. Na een paar uur al diep m`n sokken in m`n benen staan. En mijn laarzen pas ik niet meer. Hi hiMMF (21 uur geleden)
Ik hou sinds vandaag wat vocht vast, hoop dat het beperkt blijft Als m`n laarzen en schoenen maar blijven passen Ooooooohhhhhwwww nu voel ik me echt zwanger! Vanaf wanneer ben je eigenlijk hoogzwanger?


icebunny1978 (23.2 uur geleden)
@Jolleke316 - “@icebunny1978 - “Iemand nog ...„
Ja hè? Ik heb vandaag een gel met zemel extract gekocht. Dat helpt ook maar even. En dat zal met alles zo zijn omdat de oorzaak niet wordt weggenomen. Maar dat slaapgebrek en de andere ongemakken gaan echt zwaarder wegen. En dan als je pech hebt nog 7 weken zo doorgaan... Pffff als je een mens wil martelen weet ik nu wat je moet doen. Geef ze maar jeuk. En weinig slaap.Jolleke316 (1 dagen geleden)
@icebunny1978 - “Iemand nog tips tegen zwangers...„
Ben vandaag naar de apotheek een crème gaan halen, want ik krabte mijn buik open! Algemeen raden ze menthol aan tegen de jeuk.

oei w8 dat had je geprobeerd. Ja ik sap het, tis echt amper vol te houden. Ik wordt er ook chagrijnig van, samen met heuppijn en dan amper slapen. Tis echt te veel aan het worden...Lalalove (1.3 dagen geleden)
@icebunny. Wat vervelend die jeuk! Idd ik zou het gewoon proberen. Baat het niet schaad het niet.
@hier ga ik vanmiddag naar de huisarts. Ik hoest al 4/5 dagen de longen uit m`n lijf en het word niet minder en slaap er slecht door en doet pijn in m`n buik. Bah.
Verder gaat het wel goed.
Ik hoop dat mini inmiddels gedraaid is. Wie weet kan de ah dat voelen. Heb niet het idee dat het hoofdje nog zit waar het toen zat. Dus ben benieuwdLalalove (1.3 dagen geleden)
@icebunny. Wat vervelend die jeuk! Idd ik zou het gewoon proberen. Baat het niet schaad het niet.
@hier ga ik vanmiddag naar de huisarts. Ik hoest al 4/5 dagen de longen uit m`n lijf en het word niet minder en slaap er slecht door en doet pijn in m`n buik. Bah.
Verder gaat het wel goed.
Ik hoop dat mini inmiddels gedraaid is. Wie weet kan de ah dat voelen. Heb niet het idee dat het hoofdje nog zit waar het toen zat. Dus ben benieuwdicebunny1978 (2.2 dagen geleden)
@vrkh - “@icebunny1978 - “@Dolfijntje...„
Ik ga het gewoon proberen. Nooit geschoten is altijd mis hè?vrkh (2.3 dagen geleden)
@icebunny1978 - “@Dolfijntje1905 - “@icebunny...„
ik heb zalf met lavendel, misschien dat dat een beetje helpt? (ik heb het niet zo extreem als jij, maar dit werd me aangeraden bij een natuurwinkel)Dolfijntje1905 (2.3 dagen geleden)
@icebunny1978 - “@Dolfijntje1905 - “@icebunny...„
Ik herken het! Echt heel verveland. Er staat bij mijn berichtje ivm benauwdheid maar dat moet icm zijn. Ik moet ook vrijdag weer heen. (Martini) en dan gaan we bespreken wanneer de inleiding gaat plaats vinden. Ik ben blij dat ze het erg serieus nemen want niks ergers dan jeuk.jady77 (2.3 dagen geleden)
Wilde ook koelzalf voorstellen. Is vaseline met iets verkoelends /verzachtends er in. Succes meid. Mijn moeder zei ook altijd al: jeuk is erger dan pijn!


icebunny1978 (2.4 dagen geleden)
@Dolfijntje1905 - “@icebunny1978 - “Iemand nog ...„
Ik ben al bij de gyn geweest. Bloedtesten gehad kwam niets uit. Moest maar menthol gel gebruiken. Maar dat geeft maar even verlichting. Ik moet er vrijdag weer heen. Toch maar ff melden dat ik dit niet nog 5 weken ga volhouden. Anders ben ik te uitgeput voor de bevalling. Echt om gestoord van te worden. Doe mij maar liever pijn. Ik wordt er chagerijnig van en heb een erg kort lontje. Loop het liefst de hele dag naakt rond, maar dat kan niet. Kleding kriebelt te veel.Dolfijntje1905 (2.4 dagen geleden)
@icebunny1978 - “Iemand nog tips tegen zwangers...„
Gynaecoloog bellen en een afspraak maken. Ik had dit ook bij de eerste, ik zat er onder. Bloeduitslagen waren goed maar uit eindelijk wel ingeleid met 37 ivm mn benauwdheid. En nu heb ik precies hetzelfde weer. Wordt nu ook tussen de 37 en 38 weken ingeleid. Aghhhh jeuk om gek van te worden, ik begrijp wat je bedoeld. (koelzalf van de apotheek kan nog een tip zijn daar zit ook geen geur aan)icebunny1978 (2.4 dagen geleden)
Iemand nog tips tegen zwangerschapsjeuk. Bio oil helpt niet en menthol gel slechts 1 1/2 uur plus dat het hele huis naar menthol stinkt. Ik wordt er echt gek van dit hou ik niet nog 5 weken vol. Helemaal opengekrabd en `s nachts niet kunnen slapen van de jeuk.


Aily (2.4 dagen geleden)
35 weken.. Nog even die laatste loodjes, ik vind het pittig! Ik kan niet wachten tot ik de kleine meid in mijn armen heb!


jady77 (3.2 dagen geleden)
@Jolleke316 - “Ik heb zo`n pijn langs de binn...„
Ik had ook ineens last van kramp en pijnscheuten. Als het te erg wordt kan je beter even in samenspraak met je huisarts of vk contact opnemen met een gespecialiseerde fysiotherapeut. Je hoeft geen bekkeninstabiliteit te hebben om iets aan je bekkenklachten te doen. Alles verweekt en t kindje (dus buik) wordt zwaarder. Ik heb nu een band en ik ben gister gemasseerd. Je spieren moeten nu heel hard werken om je stabiel en in balans te houden. SuccesJolleke316 (3.2 dagen geleden)
Ik heb zo`n pijn langs de binnenkant van m`n bekken. Precies of ze pletten een zenuw en dan schiet er zo`n pijnscheut doorheen. Zowel links als rechts. Had het af en toe, maar nu wordt het meer en meer. Kan het nu ook zelfs hebben als ik lig. Zou dat mijn kleine ventje zijn die op iets duwt of is dat bekkeninstabiliteit?


vds_charlotte (3.4 dagen geleden)
Dames, ik verhuis vandaag naar week 36:)


Lalalove (3.8 dagen geleden)
@jady77 - “@Lalalove - “@jady77 - “La...„
Oh sorry dacht dat je wat anders bedoelde sorry!
Ik bestel ze hier http://www.aapje4kids.nl/bad-verzorging-babyartikelen/hydrofiel-luiers-washandjes-multidoeken top kwaliteit gebruik die van m`n zoontje al 2,5 jaarvds_charlotte (3.8 dagen geleden)
@petroesca - “@vds_charlotte - “@Lilly30 -...„
`t moest en zou gebeuren... Maar ben wel blij dat het nu af is :) volgende week nog stofzuigen en dweilen boven en dan is het daar ook tip top proper :) maar groot gelijk, als je mama het wil komen doen, `k zou het ook wetenvds_charlotte (3.8 dagen geleden)
@Lilly30 - “@vds_charlotte - “@Lilly30 -...„
Bij mij is er voorlopig nog niets van enige bevaltekenen te bespeuren... Geen indalingsweeën, geen voorweeën, geen harde buiken,... en voorlopig gebeurt de bevalling dus ook natuurlijk, dus `t kan even goed nog 6 weken duren...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. Babylove1114 - 19 Nov 2014
 2. Beebnov - 19 Nov 2014
 3. blauwewolk201... - een meisje! - 19 Nov 2014
 4. jedrotje - een jongen! - 19 Nov 2014
 5. justc31 - een meisje! - 19 Nov 2014
 6. Yvette22 - Dat is nog een verrassing! - 19 Nov 2014
 7. a dream - 20 Nov 2014
 8. BabyJonkie - een jongen! - 20 Nov 2014
 9. Babyloves - Dat is nog een verrassing! - 20 Nov 2014
 10. Mamaso - een meisje! - 20 Nov 2014
 11. san-mam - een jongen! - 20 Nov 2014
 12. vrkh - een jongen! - 20 Nov 2014
 13. 2demoppie - een meisje! - 21 Nov 2014
 14. Dolfijntje190... - een jongen! - 21 Nov 2014
 15. Fam.Jorissen - een jongen! - 21 Nov 2014
 16. Jojo87 - een jongen! - 21 Nov 2014
 17. Kayl93 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 18. Kerrie - 21 Nov 2014
 19. Lalalove - een meisje! - 21 Nov 2014
 20. mamavanjenf - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 21. memie - 21 Nov 2014
 22. Pip88 - een tweeling!een tweeling! - 21 Nov 2014
 23. Renate30 - 21 Nov 2014
 24. vlindertje201... - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 25. WENS2014 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 26. ~Mama van Kay... - een jongen! - 21 Nov 2014
 27. 1stbaby2 - 22 Nov 2014
 28. Gosia - een meisje! - 22 Nov 2014
 29. liesjevdv - een meisje! - 22 Nov 2014
 30. mamsvan2kids - een meisje! - 22 Nov 2014
 31. marbaby - een jongen! - 22 Nov 2014
 32. Starlet97 - 22 Nov 2014
 33. ~KAAT~ - een meisje! - 22 Nov 2014
 34. Aily - een meisje! - 23 Nov 2014
 35. Aucka - een meisje! - 23 Nov 2014
 36. DanaTom - 23 Nov 2014
 37. dees1985 - een meisje! - 23 Nov 2014
 38. Elmas82 - een meisje! - 23 Nov 2014
 39. Icebunny1978 - een meisje! - 23 Nov 2014
 40. Ikkimmy - 23 Nov 2014
 41. Layla1980 - Dat is nog een verrassing! - 23 Nov 2014
 42. mamavanmop - een jongen! - 23 Nov 2014
 43. Mom2014 - een meisje! - 23 Nov 2014
 44. mr-toet-toet - 23 Nov 2014
 45. Ouwem06 - 23 Nov 2014
 46. Tammieuw - 23 Nov 2014
 47. ~Elke~ - een jongen! - 23 Nov 2014
 48. Dikkiedik - een meisje! - 24 Nov 2014
 49. ester-82 - 24 Nov 2014
 50. GerdienLe0 - een jongen! - 24 Nov 2014
 51. Mb87 - 24 Nov 2014
 52. nathaliederui... - een jongen! - 24 Nov 2014
 53. Onze kleine m... - een meisje! - 24 Nov 2014
 54. Rosa. - Dat is nog een verrassing! - 24 Nov 2014
 55. Suzan82 - een meisje! - 24 Nov 2014
 56. tara30 - 24 Nov 2014
 57. Wannabee - een meisje! - 24 Nov 2014
 58. debfen - 25 Nov 2014
 59. Dodtjeuh89 - 25 Nov 2014
 60. eleonora1990 - een meisje! - 25 Nov 2014
 61. jessicadegroo... - 25 Nov 2014
 62. Lucy82 - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2014
 63. Mama-Thijmen - 25 Nov 2014
 64. MMF - een jongen! - 25 Nov 2014
 65. onsgeheim - een jongen! - 25 Nov 2014
 66. snoepje83 - een meisje! - 25 Nov 2014
 67. wonder tje - een jongen! - 25 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 35 is van woensdag 19 November 2014 tot en met dinsdag 25 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014