Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

caky (1.6 uur geleden)
@pril - “@jansi - “Pff m`n baby ligt ...„
O ja ik weet er eigenlijk niks van. Dacht dat draaien best wel geregeld gedaan werd, maar ben me niet bewust van de risico`s. Wel dat het erg pittig moet zijn!Kimvd (4.3 uur geleden)
@peppers77 - “Even klagen, na de zoveelste s...„
Jouw omschrijving zou zo de mijne kunnen zijn . Buiten jouw laatste zin zou jongen zijn ipv meisjepril (4.3 uur geleden)
@jansi - “Pff m`n baby ligt in een stuit...„
Ik zou het zelf nooit laten draaien. Ik zal altijd de angst hebben dat er iets niet goed gaat met de navelstreng of de placenta. Ik zou 100 procent een keijzersnede kiezen. Ook al is dat spannend! Hopelijk draait het nog terug!peppers77 (4.9 uur geleden)
Even klagen, na de zoveelste slapeloze nacht ben ik inmiddels wel klaar met zwanger zijn, steeds (voor)weeën, migraine aanvallen en steeds minder mobiel door pijn aan mijn bekken en dan moet ik vooral niet vergeten te melden dat er hier ook nog een peuterpuber door het huis huppelt met driftbuien pfff, zo dat is eruit! Gelukkig gaat alles verder goed met ons meisje en ligt ze er helemaal klaar voor
bakkerin (4.9 uur geleden)
Je moet een versie (draaien) niet onderschatten hoor, het gaat er niet zo zachtzinnig aan toe. En de kans dat het lukt is 40%... Afwegingen maken. Succes!


Kimvd (5.4 uur geleden)
@Kimvd - “Vandaag weekje 35 bereikt. Voo...„
Oja en volledig ingedaalde baby die er helemaal klaar voor isKimvd (5.4 uur geleden)
Vandaag weekje 35 bereikt. Voorlopigheid stand: voorweeen en 2 cm ontsluiting ( en barstende hoofdpijn maar dat heeft er niks mee te maken denk ik)


Denise-89 (5.6 uur geleden)
Vind het allemaal maar spannend moet morgen weer voor controle naar het ziekenhuis. Krijg een groei echo en ze gaan me bloeddruk op meten en krijg de datum te horen wanneer ik volgende week ingeleid wordt. Ik wordt ingeleid om dat ik een te hoog bloeddruk heb en ze willen geen risico`s nemen. Krijg medicijnen om hem te verlagen en die helpen wel maar toch willen ze me inleiden. Het komt nu steeds dichterbij en vind het nu zo spannend. Ga ook ook nog even lekker genieten van me buik en van al die bewegingen die ze maakt. Want misschien kan ik haar volgende week al in me armen sluiten.


caky (5.8 uur geleden)
@liannejack - “@jansi - “Pff m`n baby ligt ...„
Bij 38 weken nog draaien? Dacht dat rond week 36 dit beter is, bij 38 zijn ze alweer zo groot? Ach ik weet er ook niet veel van trouwens...caky (5.9 uur geleden)
@jansi - “Pff m`n baby ligt in een stuit...„
Ik zou draaien proberen denk ik. Er zitten overal risico`s aan denk ik, maar het is wel een lastige beslissing. Ik heb vrijdag mn echo, ben benieuwd want baby was wel iets onrustig, dus hoop niet dat er gedraait is. Ik zit nu op 13 kilo erbij, tja...
9 a 10 rond deze tijd is volgens mij heel mooi. Bij mij staat het al een paar weekjes zo goed als stil, wel fijn. Vind max 15 wel een goed idee hihiliannejack (8.1 uur geleden)
@jansi - “Pff m`n baby ligt in een stuit...„
nog even afwachten het kan zijn dat de kleine zich toch nog een keer zelf gaat draaien ze kijken dan meestal met 38 weken nog een keer of het goed ligt zo niet dan kan je het altijd nog laten proberen om te draaien en mocht dat niet lukken dan is een keizersnede de oplossing natuurlijk proberen te bevallen dat brengt veel risico`s met zich meeJ1982 (8.5 uur geleden)
@joriekemelvin - “ ik ben zo verschrikkelijk moe...„
Yep hier ook! Ben echt aan het aftellen op mijn werk, ben toe aan verlof!! Morgen laatste dagje gelukkigJ1982 (8.6 uur geleden)
@jansi - “Pff m`n baby ligt in een stuit...„
Das balen idd. Die van ons lag ook de hele tijd goed en met de groeiecho lag ze ook ineens in een stuit! Eind vorige week liggingsecho gehad en ze is gelukkig uit zichzelf teruggedraaid.
Hier mag je bij de eerste geen stuitbevalling doen. Ik had ervoor gekozen om het niet te laten draaien en dus voor een keizersnede te gaan. Draaien is ook niet zonder risico. Laat je goed adviseren door je eigen vk. Succesjansi (15.5 uur geleden)
Pff m`n baby ligt in een stuit.. Het hoofdje naar boven met de beentjes er naast. Heeft de hele zwangerschap bijna goed gelegen en is vorige week toch nog even gedraaid. Wat zouden jullie mij adviseren: gewoon proberen te bevallen of keizersnede of het kindje laten draaien. Maar vind daar ook nog al wat risico`s aan zitten. M`n buik begint nu wel wat in de weg te zitten. Ik zit nu op +9kg!


Mama.23 (18.2 uur geleden)
@joriekemelvin - “ ik ben zo verschrikkelijk moe...„
pff ik klaag even met je mee, ook echt heel moe krijg niks meer uit mn vingers en heb nog een lekker ondeugende peuter van 2 rondhupsen , vanmiddag even mn breekpunt bereikt alles ging mis met gevolg dat mama een potje zat te janken ik heb heel erg last van bekken en veel hevige voorweeën manlief die heel veel werkt en ik dus alles alleen moet doen:( zo nu houd ik op haha ben blij dat ik niet de enige bencaroline1975 (19.3 uur geleden)
@hannoniem - “@caroline1975 - “Meiden, wor...„
dat is een opbeurende reactie! 6 kilo lichter wowbakkerin (20 uur geleden)
@joriekemelvin - “ ik ben zo verschrikkelijk moe...„
Ja hoor, hier ook. Het is lastig maar soms helpt het om toch wat te gaan doen, even in beweging te komen. Ik merk dat ik meer laat heb van pijntjes en vermoeidheid als ik weinig beweeg. Sterkte!anoukiiejh (21.8 uur geleden)
Pff heb t idee dat uk t erg leuk vind om met zn schouders op mn bekken te leunen althans zo voelt t af en toe sinds maandag weten we dat uk zich in de bekken heeft gelegt maar dat is ook t enige.. goed nieuws vanuit de internist en dieettist hoef niet meer 7x per dag te prikken met mn suiker aangezien mn 3 maandencurve goed was en nu 4 dagen vrij netjes was en geen strikt dieet..wel al 3 dagen ctg`s aan t maken ivm weinig leven (again!)


joriekemelvin (22.3 uur geleden)
ik ben zo verschrikkelijk moe! en mijn buik zit onzettend erg in de weg... (even een klaag momentje haha) .. nog meer die er last van hebben..


mamaa91 (23 uur geleden)
nou mijn laatste proluton injectie gehad. Nog meer mensen die deze week de laatste krijgen? Ben benieuwd hoe lang het nog blijft zitten zonder die injecties hihi


michaellatje (1 dagen geleden)
Jahe vind ze kei schattig haha denk dat ik me er nog 1 ga halen


samenzwanger (1.1 dagen geleden)
Die shirts heb ik gister ook gehaald zien er nog leuk uit voor 2,99!!


michaellatje (1.2 dagen geleden)
Zo ff bij de kruidvat een big shirt gekocht was in de reclame voor 3 euro lekker voor de bevalling echtveen aanrader


hannoniem (1.2 dagen geleden)
@caroline1975 - “Meiden, worden jullie nu in ee...„
Ik ben in totaal nu 18 kilo aangekomen en dat komt door van alles dus ook door het eten. Vorige keer was ik bijna 25 kilo totaal aangekomen (ik ben 1m64!), erg veel dus. Als het er niet meteen af gaat dan wel na een aantal maanden: Ik ben met 6 kilo minder aan mijn 2de zwangerschap begonnen dan de vorige keer! No worries, komt goed.hannoniem (1.2 dagen geleden)
@Solane75 - “Ik vind dat muggen zwangeren N...„
Haha, heb je een krabber op een stokje?

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. Bloempj - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2014
 2. Daanensophie - een meisje! - 28 Aug 2014
 3. Denise-89 - een meisje! - 28 Aug 2014
 4. ICSIbaby - een meisje! - 28 Aug 2014
 5. ilseremco - een jongen! - 28 Aug 2014
 6. Jansi - 28 Aug 2014
 7. kruimelhofman - een meisje! - 28 Aug 2014
 8. Liesbeth85 - een jongen! - 28 Aug 2014
 9. Luzuriana - een meisje! - 28 Aug 2014
 10. mama van Arie... - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2014
 11. mamaF17 - 28 Aug 2014
 12. missJJS - Dat is nog een verrassing! - 28 Aug 2014
 13. Mvrdiaz - een meisje! - 28 Aug 2014
 14. Pini-y-Pommi - 28 Aug 2014
 15. Recy - 28 Aug 2014
 16. BALeLa - een jongen! - 29 Aug 2014
 17. Julie1987 - 29 Aug 2014
 18. MamaMelaanii - een meisje! - 29 Aug 2014
 19. mienjas - een meisje! - 29 Aug 2014
 20. nieniej - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2014
 21. nnadiaa - Dat is nog een verrassing! - 29 Aug 2014
 22. Umm Jamila - een jongen! - 29 Aug 2014
 23. (.)(.) Boobs - 30 Aug 2014
 24. bakkerin - een meisje! - 30 Aug 2014
 25. bianca1234 - 30 Aug 2014
 26. caky - 30 Aug 2014
 27. ellepel1985 - Dat is nog een verrassing! - 30 Aug 2014
 28. Keyleightjuh - een jongen! - 30 Aug 2014
 29. Lotweede - een meisje! - 30 Aug 2014
 30. Mama van Zoey - een tweeling!een tweeling! - 30 Aug 2014
 31. mammamarcella - 30 Aug 2014
 32. Mirjam_1987 - 30 Aug 2014
 33. peppers77 - 30 Aug 2014
 34. samenzwanger - 30 Aug 2014
 35. ShirleyJade - een jongen! - 30 Aug 2014
 36. Valarie - 30 Aug 2014
 37. vriendinutje - een meisje! - 30 Aug 2014
 38. Willy Wortel - 30 Aug 2014
 39. Annabel89 - 31 Aug 2014
 40. anoukiiejh - Weet het wel maar zeg het niet! - 31 Aug 2014
 41. cleotje - een jongen! - 31 Aug 2014
 42. hope07 - een meisje! - 31 Aug 2014
 43. inger08 - 31 Aug 2014
 44. jessica29jr - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2014
 45. Jief - 31 Aug 2014
 46. joriekemelvin - een meisje! - 31 Aug 2014
 47. Ladybird-mom - Dat is nog een verrassing! - 31 Aug 2014
 48. mama1114 - 31 Aug 2014
 49. Raya1 - een jongen! - 31 Aug 2014
 50. Stifkev100 - een meisje! - 31 Aug 2014
 51. xbecciiejj - 31 Aug 2014
 52. Bloesem88 - Dat is nog een verrassing! - 00 Sep 2014
 53. Alyne - een jongen! - 01 Sep 2014
 54. Angelique277 - een jongen! - 01 Sep 2014
 55. Beertje0111 - een jongen! - 01 Sep 2014
 56. ChantalJ - 01 Sep 2014
 57. felicita - 01 Sep 2014
 58. i-rene - 01 Sep 2014
 59. J1982 - een meisje! - 01 Sep 2014
 60. Katja80 - 01 Sep 2014
 61. Krummeltje. - Dat is nog een verrassing! - 01 Sep 2014
 62. Mama.23 - een meisje! - 01 Sep 2014
 63. mamamellie - een meisje! - 01 Sep 2014
 64. mamariska91 - een meisje! - 01 Sep 2014
 65. mar1975 - een meisje! - 01 Sep 2014
 66. Mblokzijl87 - 01 Sep 2014
 67. michaellatje - een meisje! - 01 Sep 2014
 68. MiPrincipe - Dat is nog een verrassing! - 01 Sep 2014
 69. Mom~of~3 - een jongen! - 01 Sep 2014
 70. Blauwoogje1 - een jongen! - 02 Sep 2014
 71. Emmie_ - 02 Sep 2014
 72. Gelukgeluk - Dat is nog een verrassing! - 02 Sep 2014
 73. Hendrickx - 02 Sep 2014
 74. Irene87 - een jongen! - 02 Sep 2014
 75. kaatje11 - 02 Sep 2014
 76. mamaa91 - 02 Sep 2014
 77. MamavanG - een meisje! - 02 Sep 2014
 78. siendb - Weet het wel maar zeg het niet! - 02 Sep 2014
 79. 2014baby2014 - een jongen! - 03 Sep 2014
 80. 2emaalmama - een meisje! - 03 Sep 2014
 81. 4deopkomst - 03 Sep 2014
 82. ESzie87 - een jongen! - 03 Sep 2014
 83. Freggle09 - een jongen! - 03 Sep 2014
 84. GirLL84 - een meisje! - 03 Sep 2014
 85. J0712 - een jongen! - 03 Sep 2014
 86. Jackstar - 03 Sep 2014
 87. Kimvd - een jongen! - 03 Sep 2014
 88. Kiro84 - 03 Sep 2014
 89. liannejack - een jongen! - 03 Sep 2014
 90. lisette81 - 03 Sep 2014
 91. lovelybibi - 03 Sep 2014
 92. Moederdegans - een jongen! - 03 Sep 2014
 93. Mommy2be_ - 03 Sep 2014
 94. OemFirdauws - een jongen! - 03 Sep 2014
 95. Rozu - 03 Sep 2014
 96. Yamillah - 03 Sep 2014

De bevaldatum van leden in week 35 is van donderdag 28 augustus 2014 tot en met woensdag 3 September 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014