Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

fee123 (16.6 uur geleden)
@Carolina88 - “Onze kleine meid ligt nu sowie...„
Oh succes!!! Ik heb het bij mijn eerste gehad maar ging geen cm draaien dus toen werd het een ks. Gewoon proberen heeeel erg te ontspannen ...empress (16.9 uur geleden)
@mamaSDQ - “@Empress - “@mamaSDQ - “@E...„
Ik ben benieuwd!! Ik moet maandag namiddag naar de gyn... Ik laat je ook nog wat weten Straf dat we ook nog eens p dezelfde dag uitgerekend zijnfroosdorp (17.8 uur geleden)
Oo jeetje succes met de keizersnee alvast. Mijn kleine meid loopt 2 weken voor dus als ik nu zou bevallen zou dat gelukkig geen kwaad kunnen daar is wel een fijn Gevoel. Ze woog met 32 weken al 2500 gram. Hier ligt ze ook netjes. Begin hem nu wel te knijpen voor de bevalling.


Carolina88 (17.9 uur geleden)
Onze kleine meid ligt nu sowieso sinds week 32 in onvolkomen stuit en dinsdag gaan ze haar proberen te draaien. Toch wel spannend!
hyke (1.1 dagen geleden)
Yes week 35 en baby ligt keurig klaar voor de uitgang! Net naar m mogen kijken op de echo. Nog even aan de slag vandaag en dan lekker weekend!


stefles (1.1 dagen geleden)
Gisteren op controle bij dokter... baby weegt ondertussen 2kg900 en is ingedaald... hoofdje zit al goed te duwen, in elk geval zou het kunnen dat hij/zij vroeger komt, hopelijk! Maar het einde is in zicht want sowieso word ik ten laatste op 18/3 ingeleid wegens een te nauw bekken... vannacht vreselijk geslapen, veel voorweeën, pijn in de rug, ... Enfin, het zijn de laatste loodjes en het feit dat er hier al 2 rondlopen maakt het allemaal nog wat zwaarder. Succes allemaal!


oktobervis (1.8 dagen geleden)
@froosdorp - “35,4 weken, eerlijk? Als het n...„
Idem hier. Ik verga van de pijn. Maar hé, ze moeten wel gezond zijn hé, dus nog 2 weekjes blijven zitten aub...Urs1976 (1.8 dagen geleden)
@froosdorp - “35,4 weken, eerlijk? Als het n...„
Ik ben ook 29 maart uitgerekend en voel me soms net als jou hoor. Van mij mag ze komen. Vandaag afgesproken dat ik een keizersnee krijg dus kan niet lang meer duren. In iedergeval over 3.5 week. Succes nog even meid!froosdorp (2 dagen geleden)
35,4 weken, eerlijk? Als het nu begint dan vind ik dat niet erg. Ik ben erg moe en die buik is zo zwaar. Ik zwem nog 2x in de week 1 uur dus 2 uur in totaal en ga soms nog 5 minuten een winkel In en meer kan ik niet niet. Alles is klaar en hoef niks meer te kopen. Om 21:00 ga ik naar bed omdat me lichaam op is. De roze wolk is wel weg nu. sorry voor het geklaag) wil je gewoon graag in mijn armen sluiten. 29 maart uitgerekend.


mamaSDQ (2.1 dagen geleden)
@Empress - “@mamaSDQ - “@Empress - “Ma...„
Ik laat volgende week iets weten. Toevallig ben ik ook uitgerekend op 30 maart dus ben benieuwd of we op hetzelfde eindresultaat afstevenensaskiatjeuh (2.4 dagen geleden)
joeppiieee nog 5 weken :)


melissa_ylani (2.7 dagen geleden)
Nog mama s die last hebben van vanonder bij mij staat gezwollen sla blauw zwart uit


Empress (2.7 dagen geleden)
@mamaSDQ - “@Empress - “Maandag terug na...„
Hey mamaSDQ, woon ook in België dus kering kan wel degelijk voorgesteld worden... Ben wel natuurlijk bevallen van mijn dochtertje 4 jaar geleden, ik weet niet hoe dat zit als je al eerder een keizersnede had. Maar die kering op zich lijkt me ook wel akelig: een halve dag in het ziekenhuis blijven ter observatie, medicatie krijgen om de spieren van de baarmoeder te laten ontspannen, kans op bloeding, kans dat de bevalling ingezet wordt, kans dat er `iets is` met de navelstreng... Ik weet niet of ik het waard vind om dit alles te riskeren om uit te komen op 50% kans dat de kleine zich draait... (50% als hij al een normale houding heeft aangehouden ipv die voeten in z`n gezicht)... Laat jij me ook weten wat de gyn je donderdag heeft voorgesteld?mamaSDQ (2.7 dagen geleden)
Stuitbevalling ipv thuisbevalling, dank u auto correctie


mamaSDQ (2.7 dagen geleden)
@Empress - “Maandag terug naar de gyn... I...„
Hier hetzelfde verhaal. Na 33 weken plots baby in stuit. Maandag 2e controle, nog steeds stuit. Volgende woensdag opnieuw controle op ligging, maar de broze plek bovenaan mijn buik zegt dat ie nog niet gedraaid is. Op zich heb ik dus zelfde opties al heeft gynaecoloog ze wel nog zelf niet verwoord. Doordat eerste bevalling keizersnede was, denk ik dat hij dit zal voorstellen. Weet persoonlijk niet of keren wordt voorgesteld in België, maar thuisbevalling lijkt me geen optie wegens problematische eerste bevalling.Empress (2.8 dagen geleden)
Maandag terug naar de gyn... Ik voel onze kleine man zijn hoofdje nog steeds bovenaan zitten, dus hij is nog steeds niet gedraaid. Maandag blijven er dus 2 opties open:

1) We proberen een kering, maar aangezien hij niet met opgetrokken beentjes in de buik zit, maar letterlijk in 2 geplooid met voetjes in het gezicht, is de kans kleiner dan 50% dat een kering werkt.

2) We plannen een keizersnede in.

Pfff, ik hoop nog altijd natuurlijk te kunnen bevallen...
Normaal gezien nog 3,5 weken werken, ik denk dat het iets minder zal worden ook met keizersnede...


cristina1987 (3.1 dagen geleden)
@Dreumpie - “Hallo allemaal, daar ben ik we...„
Fijn da het weer rustig is maar inderdaad rustig houden is nu wel verstandigDreumpie (3.1 dagen geleden)
@melissa_ylani - “Veel steken vanonder pijnlijke...„
Een lekkere douche nemen.Dreumpie (3.1 dagen geleden)
Hallo allemaal, daar ben ik weer... Hihi. Had vorige week harde buiken om de 5 minuten. Dus dat werd een ziekenhuisbezoek. Kindje lag overdwars en voor een keizersnede was het nog te vroeg.. Dus dat was even spannend. Had geen ontsluiting. Nu is het gelukkig weer gedraaid en ligt nu met hoofdje naar beneden. Hopen dat het zo blijft liggen nu!! En het is nu weer rustig tot heden. Moet me heel rustig houden en niet ver meer wandelen.


cristina1987 (3.2 dagen geleden)
@melissa_ylani - “Veel steken vanonder pijnlijke...„
misschien een warme kruik of warm bad nemen vaak word het dan minder maar hoort erbijromy25z (3.6 dagen geleden)
@melissa_ylani - “Mama s iemand tips aub k heb h...„
Ik vind juist in bad liggen helpenromy25z (3.6 dagen geleden)
@melissa_ylani - “Veel steken vanonder pijnlijke...„
Ja ik heb precies hetzelfde maar zijn indalings weeën doe je niks aan
Sterktemelissa_ylani (3.7 dagen geleden)
Veel steken vanonder pijnlijke steken en menstruatie pijn iemabd tips aub


oktobervis (3.9 dagen geleden)
@mijnuk - “@oktobervis - “Pff, nog mens...„
Thoh, hier staat het kinderbed zelfs nog niet op, maar dat zou wel snel kunnen gaan, dan maar de kamer niet in het juiste kleur... Op zich zou het ook wel goed komen, mijn vluchtkoffer staat klaar, gevuld met de eerste kleertjes en eerste luiers en mijn borsten die hangen aan mijn lijf haha!mijnuk (3.9 dagen geleden)
Morgen naar de 9 maanden beurs heb er zin in!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. biancaenbrian - een jongen! - 29 Maa 2015
 2. Carolina88 - een meisje! - 29 Maa 2015
 3. Elsa81 - 29 Maa 2015
 4. Liset-Anne - een jongen! - 29 Maa 2015
 5. momi2be - 29 Maa 2015
 6. oktobervis - een meisje! - 29 Maa 2015
 7. Ramona2 - een jongen! - 29 Maa 2015
 8. Yaeel - 29 Maa 2015
 9. Zwanger Van D... - 29 Maa 2015
 10. carjay - een jongen! - 30 Maa 2015
 11. Empress - 30 Maa 2015
 12. leentje83 - 30 Maa 2015
 13. Moeder Mariek... - een tweeling!een tweeling! - 30 Maa 2015
 14. Mooi-wondertj... - een jongen! - 30 Maa 2015
 15. Njenk - een jongen! - 30 Maa 2015
 16. Rocio - een meisje! - 30 Maa 2015
 17. Sharfire - een jongen! - 30 Maa 2015
 18. Fee123 - een jongen! - 31 Maa 2015
 19. fieverke - een jongen! - 31 Maa 2015
 20. goddess - een meisje! - 31 Maa 2015
 21. Happymama83 - een meisje! - 31 Maa 2015
 22. Jet80 - 31 Maa 2015
 23. mama DSN - een meisje! - 31 Maa 2015
 24. MiniMolletje - 31 Maa 2015
 25. momzilla - een jongen! - 31 Maa 2015
 26. Pameliina - Dat is nog een verrassing! - 31 Maa 2015
 27. ringostargirl - een meisje! - 31 Maa 2015
 28. paarsetulp - een jongen! - 01 Apr 2015
 29. saskiatjeuh - een jongen! - 01 Apr 2015
 30. clautje82 - een jongen! - 02 Apr 2015
 31. Liesimba - 02 Apr 2015
 32. makeithappen - een meisje! - 02 Apr 2015
 33. Mami - - 02 Apr 2015
 34. mieke1986 - 02 Apr 2015
 35. pasacookie - 02 Apr 2015
 36. stefles - 02 Apr 2015
 37. Unnie - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 38. Valerie81 - 02 Apr 2015
 39. vooreentweede - Dat is nog een verrassing! - 02 Apr 2015
 40. biscuit - een jongen! - 03 Apr 2015
 41. Dastiny - een meisje! - 03 Apr 2015
 42. Emmaly2 - een meisje! - 03 Apr 2015
 43. hyke - een jongen! - 03 Apr 2015
 44. manny8711 - een jongen! - 03 Apr 2015
 45. Melissa de gr... - een jongen! - 03 Apr 2015
 46. Snuppa - 03 Apr 2015
 47. Femke 1985 - 04 Apr 2015
 48. fiere mama 2 - 04 Apr 2015
 49. jeannet86 - een jongen! - 04 Apr 2015
 50. Madevi - een meisje! - 04 Apr 2015
 51. Ninoharvey - een meisje! - 04 Apr 2015
 52. Parelpuikje2 - een jongen! - 04 Apr 2015
 53. rosaang - een meisje! - 04 Apr 2015
 54. simoneismama - 04 Apr 2015

De bevaldatum van leden in week 35 is van zondag 29 maart 2015 tot en met zaterdag 4 April 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014