Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mopsi (40 minuten geleden)
@mommyblue - “Laatste loodjes wegen letterli...„
Ik dacht dat ik de enige was... gelukkig (maar helaas voor jullie)dus niet. Ik hoopte dat ik me beter zou voelen als ik eenmaal met verlof was.... maar ik kan nog minder dan ervoor.... De verloskundige sprak me streng toe: ik moet niet zoveel willen maar gewoon rusten, waar
dacht ik dan dat dat verlof voor bedoeld was?!? Ik ben blij dat ik geen andere kinderen rond heb lopen, succes en respect voor degenen diegenen die dat wel hebben.animallove75 (1.3 uur geleden)
Veeg mij maar op.... poeh....hoe niet kom ik straks de gebroken nachten door


Cherelle (4.1 uur geleden)
Hoi week 35. En wat ben ik er klaaaaaar mee. Hoe kom ik de komende 5 wkn door, pfff. Hoop dat dit gevoel weg gaat anders worden het nog lange weken :)


kupje22 (7 uur geleden)
@mommyblue - “Laatste loodjes wegen letterli...„
Aangekomen in week 35
Ik heb precies hetzelfde kan bijna niks meer in huis en dan ook huilen
Ik moet nog thuis inrichtig veranderen
Heb een kleine huisje en het zit heel krap
Het lijkt net of ik den bal heb ingeslikt
En als ik naar mijn billen kijk denk ik dat gaat moeilijk eraf
Ik wil weer in mn eige broeken passen maaar mijn man vind me zo ook heel antrekkelijk(zegt hij) toch wil ik niet meer zo dik worden
Ik hou veel vocht vast daarom doe ik slippers aan
Ik mis mijn hoge hakken

mommyblue (9.4 uur geleden)
Laatste loodjes wegen letterlijk het zwaarst. Ik ben het helemaal zat. Ik wil mijn lichaam terug zodat ik weer normaal het huishouden kan doen en met mijn zoon bezig kan zijn. Ik hoop zo graag te bevallen over twee weken. Begin ook steeds vaker te huilen, voel me echt een emotionele opgeblazen pinguïn. Sorry meiden voor m`n geklaag, maar ik moest het ff ergens kwijt. Het zal allemaal wel erbij horen?


Crieltje1985 (14.9 uur geleden)
@DebbieB - “@Crieltje1985 - “@DebbieB - ...„
Succes dan morgen!DebbieB (15.8 uur geleden)
@Crieltje1985 - “@DebbieB - “Auw de baby doet...„
Morgen heb ik een gesprek in het ziekenhuis en ook een extra echo om te kijken of draaien mogelijk is.Crieltje1985 (20.9 uur geleden)
@DebbieB - “Auw de baby doet me echt pijn ...„
Oh spannend... laat je goed informeren over het draaien.
Hier lijkt het soms ook of de baby er doorheen komtDebbieB (21.2 uur geleden)
Auw de baby doet me echt pijn als ze beweegt, ze lijkt wel er soms doorheen te willen duwen en denk soms echt straks kan ik haar zo voelen van beneden. Ze ligt dus al erg laag maar wel in stuit
zo naar de verloskundige die zal me verwijzen naar ziekenhuis voor eventueel draaien van de baby. we zullen zien...


alang (21.7 uur geleden)
Week 35 alweer, het gaat opschieten. Morgen nog een laatste echo, even voor de check, maar volgens mij is de kleine niet meer gedraaid sinds week 30 en ligt hij al goed.


ChantalDijkstra (22.5 uur geleden)
@2en1en1 - “Laatste paar uren zijn waarsch...„
Wens jou en je fam heel veel sterkte de komende tijd.

Het leven is idd erg oneerlijk :-(Rees (1.6 dagen geleden)
@kaar l - “En dank dames voor de tips voo...„
Bij de gamma heb je een wc bril met ingebouwde kleine bril! Ideaaaaaaal! Kost iets van 20 e en dan loop je niet te zeulen met een losse.lennieke (1.7 dagen geleden)
@2en1en1 - “Laatste paar uren zijn waarsch...„
sterkteshanniej (1.9 dagen geleden)
@2en1en1 - “Laatste paar uren zijn waarsch...„
Wat staat geluk en verdriet toch dicht bij elkaar:( kan niet anders dan jou en je familie heel veel sterkte wensen!ChantalDijkstra (1.9 dagen geleden)
@2en1en1 - “Laatste paar uren zijn waarsch...„
Wens jou en je fam heel veel sterkte de komende tijd.

Het leven is idd erg oneerlijk :-(2en1en1 (2 dagen geleden)
Laatste paar uren zijn waarschijnlijk geslagen voor mijn nichtje van 11 jr. Ze hebben haar gisteren al in een roesje gebracht maar nu lijkt het hard te gaan. Leven is oneerlijk

Plaatst de rest van alles wat er gebeurd wel ij een ander perspectief. Man is motor instructeur en was vanmorgen onderweg maar het werk. Rijd keurig stapvoets langs de file en toen was er zo een gefrustreerde vent in zn penopauze die het nodig vond om uit de file te sturen op dat moment. Man op zn plaat... schade motor en zelf wat wondjes...
niet nodig


2en1en1 (2 dagen geleden)
Vandaag nog precies 2 weken voordat we de kleine man kunnen vasthouden..


kaar l (2.2 dagen geleden)
En dank dames voor de tips voor het zindelijk worden! Ik ga idd maar gewoon voor de simpele verkleiner met opstapje.....en dan vooral ontzettend juichen naast de wc haha


kaar l (2.2 dagen geleden)
@madilo - “Beetje stomme vraag maar weet ...„
Toevallig heeft mijn moeder mij vandaag geholpen met het wassen van alle gordijnen etc. In huis. Ook een stel gordijnen die ik naar de stomerij wilde brengen omdat ik het niet aandurfde. Maar mijn moeder zegt altijd: je kan alles zelf wassen zolang je maar voorzichtig doet.........haar methode is meestal: handwasprogramma met spoelstop. Dan op een lage stand maar heel kort laten centrifugeren. Wel lekker als je ook een schoon boxmatras hebt, toch. Of spreekt hier de nesteldrang? :-). Zie op het moment overal schoonmaak en opruimklusjesmadilo (2.5 dagen geleden)
Beetje stomme vraag maar weet iemand of je een boxmatras kan wassen? Dus niet een boxkleed maar echt een matras. Staat op label van niet mmaar zou het kwaad kunnen gewoon ff kort?


susie79 (2.7 dagen geleden)
@chrissie36 - “@overwinnaar - “@chrissie36 ...„
Bedankt voor de Antagel tip, werkt echt beter dan de Rennies en ik neem liever dat drankje dan die vieze tabletjes. Dank je!!2en1en1 (3.2 dagen geleden)
Pfff slaap al lekker goed maar niet heus. Oudste voelt dat aan en komt ineens iedere nacht tussen ons in liggen en heeft de tic om allerlei ledematen over je heen te leggen.. fantastisch!

Daarnaast liggen we practisch te wachten op een echt kl*te telefoontje. Nichtje van 11 is terminaal en écht in de allerlaatste fase van haar leven. Elke minuut is er nog 1 maar die minuten lijken steeds sneller weg te glippen.
Ze is de oprichter (met mama uiteraard) van KIKA en is al 9 jaar onderweg met haar strijd tegen de kanker.
Aanstaande zondag om 10.30 begint een tocht met skaters en fietsers vanaf het silverdome in Zoetermeer langs haar huis omdat ze het zo mooi vind. We hebben dat ze het nog mee mag maken, maar anders wordt het een eerbetoon aan haar..

Het is zo bizar Hoe het leven zo dicht naast een nieuw begin kan staan. Zij is pas 11 en zal niet ouder dan dat worden, zelf een kindje verwachten binnen nu en 15 dagen waarbij je er eigenlijk zorgeloos en blind vanuit gaat dat het bij wijze van spreken 100 wordt.


chrissie36 (3.5 dagen geleden)
Ik heb voor beide kids een potje gekocht en mss gek maar ging eerst zelf erop plassen dezelfde dag vonden ze het helemaal geweldig toen langzaam naar de toilet en zette ik het potje in hunslaapkamer die gebruikte ze in de nacht waren al heel snel zindelijk ook.
Deed altijd bij de toilet een soort uitzwaai ritueel was wel grappig maar het werkte enorm goed haha


overwinnaar (3.8 dagen geleden)
@kaar l - “Misschien een suffe vraag, maa...„
Ik weet dat ikzelf nooit op het potje heb gewild altijd met wc verkleiner ... ik zou zeggen gewoon een goedkope wc verkleiner kopen en haar idd na jou erop zetten. Scheelt straks ook weer de stap van potje naar wc waar sommige kinderen ook bang voor zijn.. 2 vliegen in 1 klap zou ik zeggenKaatje-1985 (3.8 dagen geleden)
Hier gelukkig niet extreem veel last v vocht. Vingers en voeten zijn wel wat dikker en zwellen gedurende de dag op, maar s nachts plas ik het meeste er weer uit :) bij vorige zwangerschap kwam ik vanaf wk 30 (tot wk 37) min 2 kg per week aan door vocht. Niet overdreven. Was echt opgeblazen. Maar binnen 5 dagen allemaal uitgrplast/gezweet (pastte mijn eigen broeken toen ook weer). Hier alleen veel last v maagzuur, benauwdheid en ben echt ontzettend moe. Ach ja, nog 4.5 wk :)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. Babseflaps - Dat is nog een verrassing! - 18 Okt 2014
 2. ElinB - een jongen! - 18 Okt 2014
 3. Ffleurtje - een tweeling!een tweeling! - 18 Okt 2014
 4. Kaatje-1985 - een meisje! - 18 Okt 2014
 5. MSBus - Weet het wel maar zeg het niet! - 18 Okt 2014
 6. san1988a - 18 Okt 2014
 7. yango29 - een jongen! - 18 Okt 2014
 8. Amaline - Weet het wel maar zeg het niet! - 19 Okt 2014
 9. crazypam - een jongen! - 19 Okt 2014
 10. Elipieleenbab... - Dat is nog een verrassing! - 19 Okt 2014
 11. eloly - een jongen! - 19 Okt 2014
 12. I.C.B.T - 19 Okt 2014
 13. Liannn - Weet het wel maar zeg het niet! - 19 Okt 2014
 14. Mamavan-N-K- - een meisje! - 19 Okt 2014
 15. Mammax - 19 Okt 2014
 16. myrthekorting - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 19 Okt 2014
 17. Sel123 - 19 Okt 2014
 18. Bolllie - 20 Okt 2014
 19. DdDanielle - een jongen! - 20 Okt 2014
 20. Ellapella - een meisje! - 20 Okt 2014
 21. Jessica....WR - Dat is nog een verrassing! - 20 Okt 2014
 22. Jolanda8 - 20 Okt 2014
 23. Kirr - een tweeling!een tweeling! - 20 Okt 2014
 24. Kristelletje - 20 Okt 2014
 25. lelibel - een jongen! - 20 Okt 2014
 26. misspringles - een meisje! - 20 Okt 2014
 27. shanniej - Dat is nog een verrassing! - 20 Okt 2014
 28. Tecla - Dat is nog een verrassing! - 20 Okt 2014
 29. vlindertuin - Dat is nog een verrassing! - 20 Okt 2014
 30. Vonks - een jongen! - 20 Okt 2014
 31. Beautiful*Ble... - een jongen! - 21 Okt 2014
 32. ChantalDijkst... - 21 Okt 2014
 33. Heleen82 - 21 Okt 2014
 34. Jacqje87 - 21 Okt 2014
 35. liefdesslang - een meisje! - 21 Okt 2014
 36. Mamavaneenboe... - een jongen! - 21 Okt 2014
 37. marianka - een jongen! - 21 Okt 2014
 38. MommyBlue - 21 Okt 2014
 39. BabywensCH - 22 Okt 2014
 40. Danitsjake - een meisje! - 22 Okt 2014
 41. JessM88 - een jongen! - 22 Okt 2014
 42. Judisa - een meisje! - 22 Okt 2014
 43. Lobbe - 22 Okt 2014
 44. mylove(L) - een meisje! - 22 Okt 2014
 45. rennike - 22 Okt 2014
 46. RoxG - 22 Okt 2014
 47. Sannebaby - een meisje! - 22 Okt 2014
 48. talliejj - Dat is nog een verrassing! - 22 Okt 2014
 49. alang - een jongen! - 23 Okt 2014
 50. Beebje-2 - een jongen! - 23 Okt 2014
 51. Crieltje1985 - een jongen! - 23 Okt 2014
 52. DebbieB - een meisje! - 23 Okt 2014
 53. Hansa - een meisje! - 23 Okt 2014
 54. hellokitty361... - een meisje! - 23 Okt 2014
 55. Kim-1978 - 23 Okt 2014
 56. KimberleyLief... - een jongen! - 23 Okt 2014
 57. LibelleB - een jongen! - 23 Okt 2014
 58. livano - een jongen! - 23 Okt 2014
 59. MamaVanTarik - een meisje! - 23 Okt 2014
 60. Melissa91 - een jongen! - 23 Okt 2014
 61. Miauwie - Dat is nog een verrassing! - 23 Okt 2014
 62. mopsi - een meisje! - 23 Okt 2014
 63. tamaraaah - 23 Okt 2014
 64. Bloempje100 - 24 Okt 2014
 65. Cherelle - een meisje! - 24 Okt 2014
 66. dinobaby - een jongen! - 24 Okt 2014
 67. kupje22 - een meisje! - 24 Okt 2014
 68. Lennieke - een meisje! - 24 Okt 2014
 69. little-brown-... - Dat is nog een verrassing! - 24 Okt 2014
 70. mama nadien - Dat is nog een verrassing! - 24 Okt 2014
 71. Mariska- - een jongen! - 24 Okt 2014
 72. Nada2014 - een meisje! - 24 Okt 2014
 73. Panda4 - 24 Okt 2014
 74. roan - een tweeling!een tweeling! - 24 Okt 2014
 75. Royalbabys - Weet het wel maar zeg het niet! - 24 Okt 2014
 76. Salo - een meisje! - 24 Okt 2014
 77. Vogeltje82 - een meisje! - 24 Okt 2014

De bevaldatum van leden in week 35 is van zaterdag 18 oktober 2014 tot en met vrijdag 24 oktober 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014