Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

ree83 (4.2 uur geleden)
zodra ik ga lopen of het de baby beweegt krijg ik hardebuiken en als ik door blijf lopen worden ze pijnlijk en van uit de rug. dus nu maar lekker op de bank blijven zitten. kids liggen op bed. dus niks meer doen vanavond. al heb ik in huis nog zat te doen.


Esy (6 uur geleden)
Hier ook last van voorweeen. Vooral savonds en snachts, heel vervelend als je wilt slapen. Kleine man is ingedaald, dus indalings weeen zijn het niet. Word er wel beetje zenuwachtig van. Maar heb het al ruim en week en meneer zit nog veilig binnen. Voel ook wel dat dit nog niet het echte werk is


88em (6.5 uur geleden)
Hier ook indalingsweeen of voorweeën..
Verlies ook wat slijm.. Word er onrustig van omdat het hier nog lang niet klaar is in huis. Bah


stievie (7.2 uur geleden)
Hier ook af en toe weeen nog niet krachtig maar toch onrustig. Beeb is nog niet ingedaald. Had van de week ook een keer s nachts weeen. Bij de eerste nooit gehad. Donderdag controle.
dibri6 (8.7 uur geleden)
Voel me wel heel erg saai vandaag... Geen gestruin voor mij haha kids lekker met opa en oma op pad.
Manlief wijkt niet van mn zijde en vind ik toch wel heel erg lief


Esy (9 uur geleden)
Wij zijn de laatste puntjes op de baby kamer aan het zetten! Gaat nu hard... Als kleine meneer over 3 weken nog binnen zit wil de vk proberen te strippen. Anders overleggen over inleiden.. Komt echt dichtbij nu!


Djunake82 (12.3 uur geleden)
Babykamer bijna af. Had vandaag graag een dagje gerust kunnen zitten na mij gisteren een beetje geforceerd te hebben maar het zot er niet. In vandaag. Dakwerken zijn gestart vandaag en jongens brengt dat rumoer mee.


Bloemp (12.7 uur geleden)
Ik lees dat het voor een aantal al opschiet. Spannend!
Mijn dochter kwam met 39+5. We zullen zien wanneer deze meneer zich aandient. Ze laten je hier sowieso niet twee weken doorlopen.
Wij hebben afgelopen weekend de babykamer een beetje afgemaakt. Mijn ouders zijn vandaag weer vetrokken.. en komen weer als de bevalling begint. Ik hoop volgende maand.
Iedereen leuke plannen voor vandaag?


ree83 (12.9 uur geleden)
raar, ik heb denk ik indaling weeen /rug weeën ik weet het niet was al wel ingedaald donderdag lag tegen mijn schaambeen aan, nog niet vast. Nu pijnlijke krampen van uit de rug naar de benen. hoop dat het nog even blijf zitten. Ken dit niet van mijn eerste 2 zwangerschappen.


nataz (14.3 uur geleden)
Gisteren verrast met een babyshower!!!! Ontzettend verwend en heel erg leuk gehad
Vandaag wakker geworden met hele dikke voeten en bijna niet kunnen lopen. Dat wordt dus geen Koningsdag dit jaar voor mij. Gelukkig schijnt het zonnetje vandaag, dus dan maar lekker proberen te relaxen in huis en tuin.


nataz (14.4 uur geleden)
@moossie80 - “@Roos86 - “@Moossie80 - “@...„
Spannend! Denk maar even alleen aan jezelf en aan je kleintje!!!!Djunake82 (16.1 uur geleden)
@moossie80 - “@Roos86 - “@Moossie80 - “@...„
Spannend moossie. Doe maar rustig aan nu. Laat het dweilen desnoods maar aan iemand anders over.nummer-2 (1.1 dagen geleden)
@ree83 - “@Roos86 - “@ree83 - “ik de...„
Mijn zoon kwam pas met 41+3 na inleiding... was dat niet gebeurt dan zat die er nu nogdibri6 (1.2 dagen geleden)
@Moossie80 - “@Roos86 - “@moossie80 - “Z...„
Spannend hoor!! Lekker rustig aan doen!!dibri6 (1.2 dagen geleden)
@moederbond - “@dibri6 - “Charmant merk dat...„
Haha ik hoop ook een week of 2 eerderxaya (1.3 dagen geleden)
@ree83 - “@Roos86 - “@ree83 - “ik de...„
Is dat zo? Nog een reden er hier vanuit te gaan dat ik flink overtijd ga lopen.xaya (1.3 dagen geleden)
@moossie80 - “@Roos86 - “@Moossie80 - “@...„
Spannend zeg! Mocht t doorzetten, kun je dan ook iemand anders vragen even te dweilen? Je rust nemen lijkt me nu wel t belangrijkste. Hopelijk (relatief) lekker slapen vannacht!ree83 (1.3 dagen geleden)
@moossie80 - “@Roos86 - “@Moossie80 - “@...„
spannend hoop dat je nog wat kunt rustenree83 (1.3 dagen geleden)
@Roos86 - “@ree83 - “ik denk wel dat ik...„
ze zeggen dat jongens eerder komen dan meisjes, maar gaat bij mij denk ik niet op. Me dochter is 15 mei jarig dus juni is wel mooi heb ze dan niet zo dicht op elkaarmoossie80 (1.3 dagen geleden)
@Roos86 - “@Moossie80 - “@Roos86 - “@...„
Alles is helemaal klaar thuis. Op wat schoonmaakklusjes na. Babykamer nog effe dweilen bv verder helemaal niks meer gelukkig. Hoop ook dat het nog wat gaat afzakken en dat ik mijn slaap ook nog kan pakken. Tot nu toe nog niet uitgeput gelukkig. We wachten geduldig af, wel erg spannend.Roos86 (1.4 dagen geleden)
@ree83 - “ik denk wel dat ik juni haal d...„
Ik liep bij de meiden ook over tijd dus ik vrees ook dat het juni kan worden hier, maar ik wordt echt knettertje sacherijnig van dat idee...Roos86 (1.4 dagen geleden)
@Moossie80 - “@Roos86 - “@moossie80 - “Z...„
Spannend...heb je alles klaar thuis? Hopelijk zakt het toch weer ff af en kun je nog wel slapen, zodat het geen uitputtingsslag gaat worden...Moossie80 (1.4 dagen geleden)
@Roos86 - “@moossie80 - “Zo zeg! Poeh f...„
Hoi hoi, vanmorgen naar het ziekenhuis geweest en een ctg scan gehad. Het zijn idd voorweeen die ik heb. Je kan ze duidelijk zien op de scan (tot 70 geloof ik) en dan twee in de 10 minuten ongeveer. Als ze vaker voorkomen weer contact opnemen. Het beste is natuurlijk dat de baby zo lang mogelijk blijft zitten. Eigenlijk was dit gunstig vertelde de verloskundige want de baby reageerde er goed op zo kon de baby wel wat wennen alvast, zodat hij (met de keizersnee)) wat gewend was aan de contracties zeg maar dat hij niet plotseling uit het niets op de wereld kwam, zo vertelde ze dat. Ze vroeg ook of we alles al klaar hadden enzo thuis, veel belangstelling maar natuurlijk ook dat de baby zich zo kan aandienen natuurlijk. Mochten de weeën echt regelmatig komen ze gaan niet meer met remmers werken daarvoor ben ik al een mooi eind opweg. Maar vooralsnog, rustig aan en zoveel mogelijk rekken.ree83 (1.5 dagen geleden)
ik denk wel dat ik juni haal denk zelf 2 juni. ben de de dochters 14 en 8 dagen overgelopen en ben nu 27 mei uitgerekend dus grote kans dat het juni wordt voor mij.


Roos86 (1.6 dagen geleden)
@moederbond - “@dibri6 - “Charmant merk dat...„
Ik hoop vooral op mei....en NIET juni....dat is me echt te ver weg (en te dicht opverjaardagen van dochter en manlief op 8 en 9 juni) verder laat ik het aan de kleine man over wanneer hij er klaar voor is...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. *Blush* - een jongen! - 27 Mei 2015
 2. FirstBaby86 - een jongen! - 27 Mei 2015
 3. Janice86 - een meisje! - 27 Mei 2015
 4. Kathy2015 - 27 Mei 2015
 5. lin-22 - een jongen! - 27 Mei 2015
 6. Luciejay - een tweeling!een tweeling! - 27 Mei 2015
 7. meioroze - 27 Mei 2015
 8. Niessie - een meisje! - 27 Mei 2015
 9. ree83 - een jongen! - 27 Mei 2015
 10. Riverdale - een jongen! - 27 Mei 2015
 11. Daisy Dee - een jongen! - 28 Mei 2015
 12. Dibri6 - een meisje! - 28 Mei 2015
 13. francie43 - een jongen! - 28 Mei 2015
 14. IamBlessed - 28 Mei 2015
 15. Lieve-Mama.. - een meisje! - 28 Mei 2015
 16. Modidie - een tweeling!een tweeling! - 28 Mei 2015
 17. snoes1984 - Dat is nog een verrassing! - 28 Mei 2015
 18. Bebegimsin - een meisje! - 29 Mei 2015
 19. kimmykimmy - een jongen! - 29 Mei 2015
 20. MamavanAmine - een meisje! - 29 Mei 2015
 21. Nataz - een jongen! - 29 Mei 2015
 22. Nicole87 - een meisje! - 29 Mei 2015
 23. Suus88 - een meisje! - 29 Mei 2015
 24. Babyliefde - 30 Mei 2015
 25. beeb2015 - een jongen! - 30 Mei 2015
 26. D418 - 30 Mei 2015
 27. ellenewpost - 30 Mei 2015
 28. frouk85 - een jongen! - 30 Mei 2015
 29. JulindaRoos - een meisje! - 30 Mei 2015
 30. Lieslies - 30 Mei 2015
 31. Moossie80 - een jongen! - 30 Mei 2015
 32. Nele89 - een jongen! - 30 Mei 2015
 33. Ramonahofstra - Dat is nog een verrassing! - 30 Mei 2015
 34. Roos86 - een jongen! - 30 Mei 2015
 35. 88em - 31 Mei 2015
 36. Nu online Bloemp - een jongen! - 31 Mei 2015
 37. Claire- - een meisje! - 31 Mei 2015
 38. Cutie88 - een jongen! - 31 Mei 2015
 39. frederieke80 - 31 Mei 2015
 40. Leutje - een meisje! - 31 Mei 2015
 41. LoesjeE - 31 Mei 2015
 42. vanja85 - een meisje! - 31 Mei 2015
 43. Xtelle - 31 Mei 2015
 44. Zumra - een meisje! - 31 Mei 2015
 45. bloem23 - Dat is nog een verrassing! - 01 Jun 2015
 46. Deniesuh - 01 Jun 2015
 47. Djunake82 - een jongen! - 01 Jun 2015
 48. Esy - een jongen! - 01 Jun 2015
 49. irisveronique - 01 Jun 2015
 50. KyraK - een meisje! - 01 Jun 2015
 51. Mimseltjuh - een jongen! - 01 Jun 2015
 52. moesje85 - Dat is nog een verrassing! - 01 Jun 2015
 53. trammie22 - een meisje! - 01 Jun 2015
 54. 3ewenskindje - een meisje! - 02 Jun 2015
 55. Ashleeey - een jongen! - 02 Jun 2015
 56. boeliez - Dat is nog een verrassing! - 02 Jun 2015
 57. daisybaby2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 02 Jun 2015
 58. goompie - een jongen! - 02 Jun 2015
 59. Leoootje87 - een jongen! - 02 Jun 2015
 60. Silvia80 - een jongen! - 02 Jun 2015
 61. Twolittleboys - 02 Jun 2015
 62. xaya - een meisje! - 02 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 35 is van woensdag 27 Mei 2015 tot en met dinsdag 2 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014