Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

taar84 (24 minuten geleden)
@Anna-76 - “@taar84 - “@Anna-76 - “Van...„
Oh fijn dat je naar huis mocht meid! Begrijp heel goed dat je een beetje gek wordt van dit alles.
Gelukkig was de ctg goed, de kleine voelt zich in ieder geval nog goed in je buik. Ik duim voor je dat het nu rustig blijft en dat alles ok is bij de volgende controle. Let me know ok!trotsemamavanL (3.2 uur geleden)
@Anna-76 - “@taar84 - “@Anna-76 - “Van...„
Fijn dat je naar huis mocht en dat alle waarden gezakt zijn. Hopelijk blijft het nu zo. Lekker rustig aan doen.Anna-76 (3.3 uur geleden)
@ietje22 - “Begin opeens best heel bang vo...„
Ja, ben bang dat hij klem ligt en idd O2 gebrek krijgt, of navelstreng om hals heeft of toch op laatste moment weer in stuit ligt etc. Heel herkenbaar dus.Anna-76 (3.3 uur geleden)
@taar84 - “@Anna-76 - “Vandaag 35 weken...„
Nou, gelukkig valt het mee. Vanochtend was de bloeddruk weer hoog. Zal ook wel wat van de spanning zijn geweest. En ze zei dat er idd eiwitten in de urine zaten. Was allemaal op het randje. Moest vanmiddag naar de verloskamer. En rekening met opname houden. Tas mee etc...Ze hebben een paar keer opnieuw bloeddruk gemeten. Die was weer gezakt gelukkig. En ze hebben nogmaals bloed en urine nagekeken en ook dat was goed. Uur aan ctg gelegen ook netjes. Al met al viel het dus mee. Maar wat voelde ik me akelig zeg. Zag me al weer in het ziekenhuis liggen. Vorige keer was ik ziek, maar nu niet... Gelukkig konden we weer huiswaarts. Woensdag weer controle gynaecoloog

ietje22 (8.9 uur geleden)
@MomC - “@ietje22 - “Begin opeens bes...„
Gek he zo opeens? Ik ben opzich niet bang voor de pijn... Maar idd allemaal van die gekke dingen; bloedingen, placenta`s die niet komen, flauwvallen, overgeven, paniek etc etcMomC (10.9 uur geleden)
@ietje22 - “Begin opeens best heel bang vo...„
Herkenbaar...heb een gevoel dat ik het niet ga kunnen. Of bang dat ik een enorme bloeding krijg, of erger nog dat ons kindje zuurstof gebrek gaat krijgen tijdens de bevalling snap niet vanwaar ik het allemaal haal. Ben al heel de zwangerschap kalm en niet stressig en nu wordt ik plots erg onzeker en krijg ik angst. Ik weet niet wat me te wachten staat en zal men lichaam niet onder controle hebben, dat idee is even wennen.ietje22 (12.6 uur geleden)
Begin opeens best heel bang voor de bevalling te worden nu t dichtbij komt.. Nog helemaal njet zo gehad.. Angst dat t niet goedkomt ofzo., en heel lang gaat duren of niet past etc etc
Ook heeeeeel emotioneel daarover sinds 2 dagen. Moet elke keer janken
Herkennen mensen dit?


sascha87 (16.2 uur geleden)
@verliefd op ons wondertje - “Ik heb even een buik foto van ...„
Mooie buik!!!verliefd op ons wondertje (23.4 uur geleden)
Ik heb even een buik foto van afgelopen zaterdag geplaatst :) ben er stiekem toch wel trots op.


verliefd op ons wondertje (23.4 uur geleden)
@Anna-76 - “Vandaag 35 weken. Vanmorgen co...„
Ik duim ook met je mee. Vreemd dat je niet gelijk de uitslag krijgt. Hopelijk krijg je morgen goed nieuws meidMomC (1 dagen geleden)
@Anna-76 - “Vandaag 35 weken. Vanmorgen co...„
Wij duimen met je meeAnna-76 (1.1 dagen geleden)
@vakantieliefde - “Nog even volhouden dames we z...„
Ja.. Dat houd ik mezelf ook steeds voor...vakantieliefde (1.3 dagen geleden)
Nog even volhouden dames we zijn er bijna!


taar84 (1.3 dagen geleden)
@Anna-76 - “Vandaag 35 weken. Vanmorgen co...„
Hè wat naar meid! Hoop ook dat het een momentopname was. Ik ga duimen. Laat morgen even weten als je wat meer weet. Wel super fijn dat de zwangerschapssuiker niet zo`n vaart loopt.sukalukie (1.3 dagen geleden)
@Anna-76 - “Vandaag 35 weken. Vanmorgen co...„
oeps... ik hoop met je mee!sukalukie (1.3 dagen geleden)
@sascha87 - “@sukalukie - “Nou, mijn verl...„
Mijn eerste kwam pas met 41+6 en mijn 2e ben ik ingeleid met 39 weken met de dag van te voren een ballonkatheter. Dus verwacht eigenlijk dat dit kleintje zich ook nog niet zelf zal melden voor ik 39 wk ben. (dan word ik nl weer ingeleid)
Ik heb ergens wel stille hoop hoor, dat deze uk zich eerder meldt, scheelt een hoop toeters en bellen ;)Anna-76 (1.4 dagen geleden)
Vandaag 35 weken. Vanmorgen controle bij de gynaecoloog. Een domper....het goede nieuws was dat het met de zwangerschapsdiabetes niet zo` n vaart loopt. Het slechte nieuws was dat de bloeddruk te hoog is. Moet morgen weer terugkomen. Vandaag geprikt op zwangerschapsvergiftiging en de urine laten controleren op eiwitten. Krijg morgen te horen of ik word opgenomen of niet. De groei van m.n het buikje lijkt ook af te buigen naar beneden. Hij wordt geschat op ± 2 kg. Hoop zo dat die hoge bloeddruk een momentopname is en dat er geen ` fratsen` achter weg komen


vakantieliefde (1.4 dagen geleden)
Kleertjes aan het wassen voor ons toekomstige familielid en het is toch wel weer heel cute om kleertjes op de lijn te zien hangen die kleiner zijn dan de boxershorts van mijn man


sascha87 (1.5 dagen geleden)
@sukalukie - “Nou, mijn verlof is in gegaan ...„
Heerlijk dat je verlof is begonnen! Ik moet morgen en maandag nog, maar ik kijk er ook echt naar uit! Hopelijk zet de bevalling nog niet door, maar kun je je kleintje nog even binnenhoudensukalukie (1.5 dagen geleden)
Nou, mijn verlof is in gegaan en spontaan beginnen alle kwaaltjes... pff vannacht de hele nacht harde buiken gehad en ik word wakker met rugpijn.. bah


koffieleut (1.6 dagen geleden)
Bij mij heeft het ook wel even gerommeld na die nacht sascha en na die ene nacht en dag werd t weer rustig.


ietje22 (1.6 dagen geleden)
@wonderful-life - “@ietje22 - “Fijne binnenkome...„
Denk vanwege de klachten allemaal, zoals opeens vocht vast houden, zeer pijnlijke voorweeeen, plotselinge pijnlijk bekkenbodem etc etcsascha87 (1.7 dagen geleden)
Goedemorgen! Hier sinds gister veel harde buiken en voorweeen? Heb er wel doorheen geslapen, gelukkig! Had gehoopt dat het nu dan weg zou zijn, maar nog steeds een onrustige buik. Het is niet pijnlijk gelukkig, en blijft gewoon hetzelfde gevoel!


wonderful-life (2 dagen geleden)
@Mandyyg - “Ik ben vandaag 34+4 maar wil t...„
En op zich positief dat de kleine dan vanaf week 30 noggnsteeds in je buik zit. Hopelijk kun he het nog even rekken. Ik zou het aan je zorgverlener vragen...sukalukie (2.1 dagen geleden)
@Mandyyg - “Ik ben vandaag 34+4 maar wil t...„
Dat wil in ieder geval zeggen dat er al wat voorwerk is gebeurd!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. KimmxHeaven - 20 Jun 2015
 2. Mama Gaby - een meisje! - 20 Jun 2015
 3. mirbw - 20 Jun 2015
 4. plom - Dat is nog een verrassing! - 20 Jun 2015
 5. Sarisekerim - een meisje! - 20 Jun 2015
 6. Sst - Dat is nog een verrassing! - 20 Jun 2015
 7. -Mamvan2 - een jongen! - 21 Jun 2015
 8. Diant - een meisje! - 21 Jun 2015
 9. lotus-jans - een meisje! - 21 Jun 2015
 10. LutskeB - 21 Jun 2015
 11. Mama-van-Yara... - 21 Jun 2015
 12. N23 - een jongen! - 21 Jun 2015
 13. Novastar - een jongen! - 21 Jun 2015
 14. P.N.K - Dat is nog een verrassing! - 21 Jun 2015
 15. saskia1987 - 21 Jun 2015
 16. scarlett3 - 21 Jun 2015
 17. Tinnii - een meisje! - 21 Jun 2015
 18. bwtje - een meisje! - 22 Jun 2015
 19. DaisyB03 - 22 Jun 2015
 20. ikke01 - een meisje! - 22 Jun 2015
 21. Jelly82 - 22 Jun 2015
 22. jooosje - een jongen! - 22 Jun 2015
 23. liniejj - Dat is nog een verrassing! - 22 Jun 2015
 24. Maartje81 - 22 Jun 2015
 25. mamaS86 - 22 Jun 2015
 26. mimi1 - 22 Jun 2015
 27. Sascha87 - een meisje! - 22 Jun 2015
 28. tijgetje27 - 22 Jun 2015
 29. 10vingertjes - een meisje! - 23 Jun 2015
 30. charissa27 - 23 Jun 2015
 31. elfjeee - 23 Jun 2015
 32. Hafrun - 23 Jun 2015
 33. JoBu - 23 Jun 2015
 34. riannekeppel - Dat is nog een verrassing! - 23 Jun 2015
 35. trotsemamavan... - een meisje! - 23 Jun 2015
 36. Yvonne1984 - een meisje! - 23 Jun 2015
 37. _JoJo_ - Dat is nog een verrassing! - 23 Jun 2015
 38. BMI - 24 Jun 2015
 39. cbb - 24 Jun 2015
 40. chanti36 - Dat is nog een verrassing! - 24 Jun 2015
 41. Dankbaar86 - Dat is nog een verrassing! - 24 Jun 2015
 42. IrisHopman - een jongen! - 24 Jun 2015
 43. jessieF - een jongen! - 24 Jun 2015
 44. Kimberly81 - een jongen! - 24 Jun 2015
 45. Kit - 24 Jun 2015
 46. M2K - 24 Jun 2015
 47. MomC - een jongen! - 24 Jun 2015
 48. susan32 - een meisje! - 24 Jun 2015
 49. Anna-76 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jun 2015
 50. Annetalida - 25 Jun 2015
 51. ive - een jongen! - 25 Jun 2015
 52. mamaschreuder - een meisje! - 25 Jun 2015
 53. mamaYD - Weet het wel maar zeg het niet! - 25 Jun 2015
 54. momtobe2012 - 25 Jun 2015
 55. Swizzel - een meisje! - 25 Jun 2015
 56. verliefd op o... - een meisje! - 25 Jun 2015
 57. ~Indy~ - 25 Jun 2015
 58. anno1989 - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Jun 2015
 59. anntje - 26 Jun 2015
 60. mama-van-Lexx... - een jongen! - 26 Jun 2015
 61. mamavanjaydee... - een jongen! - 26 Jun 2015
 62. MamavanTimur - een meisje! - 26 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 35 is van zaterdag 20 juni 2015 tot en met vrijdag 26 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014