Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

maria32 (44 minuten geleden)
Heb ook het idee dat ik een groot meisje draag...ik krijg helemaal geen groei echo...vind dat het standaard moet worden in NL. Zowiezo...meerdere echo`s voor de laatste weken. En ja..ook ik wil het warme weer niet meer. Had en heb er ook meteen last van als het er is. Ik wil ook gewoon lekker studderen thuis in de regen en in een warm bedje met MN baby in warme doeken en zelf ook lekker met theetjes en beschuit met muisjes genieten. Laat het maar lekker koud zijn...gezellig kaarsjes aan...Idioot he? Normaal zou ik dit NOOIT wensen qua weer...haha


MamavNaim (1.9 uur geleden)
@melliemama - “@MamavNaim - “@melliemama - ...„
Dat is goed nieuws! Kan je nog even lekker genieten van de laatste weekjes met een gerust hart. Hopen dat je baby netjes op tijd komt2010matteo-alessio2012 (2 uur geleden)
@ellen vs - “Gisteren goeie echo gehad, was...„
Warmte schijnt binnenkort weer terug te komen hahahmelliemama (2.1 uur geleden)
@PJ19783 - “Nou, ik dus naar vk vanmorgen ...„
Jemig zeg! Ik hoop voor je dat ze je kleine meid toch nog kunnen draaien! Een ks is ook niet alles hoor!
Ben benieuwd

melliemama (2.2 uur geleden)
@MamavNaim - “@melliemama - “@MamavNaim - ...„
Pff lange dag! Was pas om 16.00 thuis!
Maar bloedsuiker was stukken beter! Beeb is nog steeds erg groot maar niet zo groot om ingeleid te moeten worden. Hij weegt nu 2980g.
Dus het vierde allemaal mee. Mag dus gewoon bij de verloskundige blijven! !Lievekind (3.6 uur geleden)
Nu ik een beetje klaar ben met alles; t kamertje, de was enzo.. Begin ik t toch wel zat te worden! Laat maar komen dat ukkie


Lievekind (3.6 uur geleden)
@PJ19783 - “Nou, ik dus naar vk vanmorgen ...„
Sjonge das ook wat! Succes! Als je goed ontspant valt t draaien best mee vond ik..ellen vs (4.3 uur geleden)
Gisteren goeie echo gehad, was vergeten dat het naar het einde toe wel pijnlijk en gevoelig is. over 2 weken nog eens extra aangezien mijn zoontje over de 4kg woog wil de gyn het goed opvolgen. Voorlopig tegen alle verwachtingen in is ons 2de wondertje minder zwaar ;-)ben al blij dat de warmte al effe voorbij is, had er echt last van. De laatste weken dames ...


UkjevK (4.4 uur geleden)
@PJ19783 - “Nou, ik dus naar vk vanmorgen ...„
Dat snap ik! Dat zou betekenen dat je haar al bijna vast kunt houden!!!!kubi (4.6 uur geleden)
@MamavNaim - “@kubi - “Pff ik ga weer zage...„
Idd nog efkesMamavNaim (6.3 uur geleden)
@melliemama - “@MamavNaim - “@melliemama - ...„
Jazeker vermoeiend. Maar goed tis tijdelijk. Hoe is het gegaan met je groeiecho? Ben je nog steeds in het ziekenhuis?PJ19783 (8.3 uur geleden)
Nou, ik dus naar vk vanmorgen voor de laatste echo. Ze heeft zich dus helemaal gedraaid, en ligt ingedaald met haar billetjes! Nu moet ik aankomende maandag naar gyn, ze gaan kijken als ze als nog gedraaid kan worden. Maar vk ziet denkt van niet, omdat ze een flinke is.Iets meer dan 6 pond word al geschat Dus als het aan de vk zou liggen, zou de keizersnede gepland worden met 37 weken. Daarbij net een plasje ingeleverd bij huisartst, blijk geen blaasontsteking te hebben, maar wel andere ontstekingen daarom hebben ze mijn urine naar het ziekenhuis gestuurd. Ik krijg vrijdag de uitslag ervan Om die keizersnede maak ik mij niet druk,hoor Ben allen erg nieuwsgierig naar maandag hahahaha. Ik hoop dat de keizersnede met 37 word gepland


melliemama (11.8 uur geleden)
@MamavNaim - “@melliemama - “@MamavNaim - ...„
Gelukkig! !!
Vermoeiend he? Al die kwaaltjes die je angst aanjagen!
Ik was gisteren zo misselijk ineens Ik me gelijk weer druk maken! Maar het is weer over.

Ik zit nu in het ziekenhuis. Bloedsuiker dagcurve en om 11.00 groei echo. Hoop dat het nu wel goed is. Ben echt super nerveustrotsemamaAnnelies (13.9 uur geleden)
@roma2012 - “Hier een kleiner beebje Wel ...„
ooh hoe spannend! Ik.wou dat ik men klein popj ookal zo snel kon zien!MamavNaim (14.1 uur geleden)
@kubi - “Pff ik ga weer zagen maar ben ...„
Ach meissie wat vervelend voor je. De zws is iets wonderbaarlijks maar ook o zo vreemd. Je lichaam vervormt zich op de gekste manieren en maakt zich klaar voor een klein wereldje van een nieuw prachtig mensje. Hoeveel organen ed er niet verplaatsen voor dit wondertje he! Geweldig gewoon! Natuurlijk valt het niet altijd reuze mee, maar gelukkig is het tijdelijk. Zet hem nog even op!MamavNaim (14.2 uur geleden)
@melliemama - “@MamavNaim - “Dames ik kom n...„
O dit heeft mij ook heel erg gerust gesteld. Ja ik heb ook het idee dat het verdund afscheiding was. Het heeft zich niet meer voort gezet. Poehhh dat lucht opMamavNaim (21.2 uur geleden)
@lievekind - “@MamavNaim - “@maria32 - “...„
Ja heel vervelend. Vooral omdat baby nog niet helemaal is ingedaald en ik gisteren stukjes slijmprop had verloren. Had ook last van rug en buikkrampen. Het is nu veel rustiger gelukkig. Ws indalimgsweeen waarbij mijn kleintje op mijn blaas drukte. Dank voor de medeleven. Het lucht op als ik het even kan delen. Soms denk ik dat ik teveel doordraaf. Heb ook al veel nachtmerrieskubi (21.5 uur geleden)
Pff ik ga weer zagen maar ben echt zo zat en moe ik wil op mn rug liggen `slapen` maar dat lukt niet :( rechts en links is ook een drama .. Amai amaiiii wat is het moeilijk de laatste weekjes , EN OOK MN HORMONEN IK KAN PLOTS WENEN OM DE DOMSTE REDEN , ik laat alles vallen kan niet meer goed nadenken IK WIL MIJN LICHAAM TERUGGG


Linda-1986 (22.4 uur geleden)
@kubi - “@Ukjevk - “@Linda-1986 - “...„
Wordt er helemaal kriebelig van . Maar zeker niet fijn nee. Ik gelukkig alleen overdag (tot nu toe..).Linda-1986 (22.4 uur geleden)
@Ukjevk - “@Linda-1986 - “Hier de laats...„
Echt hè! Nooit eerder last van gehad. Erg irritant! Heerlijk hè nog maar 2 daagjes werken. Kan me nog niet voorstellen dat ik dan volgend jaar pas weer hoef te beginnen hihi. Alvast proficiat met je zoontje! Doe wel maar rustig aan zo`n dag!lievekind (22.7 uur geleden)
@maria32 - “Vraagt iedereen bij jullie tro...„
ja, echt ie-der-een! en iedereen zegt wel wat van me buik, wel groot, niet groot.. ach, is ook wel weer grappig.. hmm.. lastig dat je nog niet zeker bent van de naam! succes daarmee! misschien moet je ffies iemand in vertrouwen nemen en aan diegene vragen wat die ervan vind? komt goed!lievekind (22.7 uur geleden)
@MamavNaim - “@maria32 - “Als het er dan u...„
hè wat vervelend dat je er zo onzeker van word! ander zh is geen probleem! Hoe gaat het nu?lievekind (22.7 uur geleden)
@melliemama - “Pff morgen spannende dag. Opni...„
spannend!! veel succes!lievekind (22.7 uur geleden)
Hoeraaaa, muur vd babykamer is ein-de-lijk af!! Was echt drama! behangen, vond ik niet mooi dus er weer af, kwam de verflaag eronder mee, helemaal er af gekrabd.. behangen met glasvezelbehang, geverfd.. STREPENNNN. nog een x geverft, geen verbetering! en nu effect verf erop gedaan.. Eindelijk is t nu mooi! pfoeeee! dus morgen echt de allerlaatste hand er aan leggen.. wat haakjes en dingen ophangen aan de muur! ben verliefd op t kamertje heb er zooon zin in!


melliemama (24 uur geleden)
Pff morgen spannende dag. Opnieuw bloedsuiker dagcurve. Heb nu een week een dieet gevolgd, Hopelijk helpt het. In de middag nog controle bij de gynaecoloog om te kijken of mn mannetje nog zo hard groeit en of het vruchtwater wat is afgenomen.
Aan de hand van deze resultaten gaat er een beslissing genomen worden!
Spannend. ..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. Beeb-3 - een meisje! - 25 Sep 2014
 2. Carenw - een jongen! - 25 Sep 2014
 3. gianna - een meisje! - 25 Sep 2014
 4. Izzyb - 25 Sep 2014
 5. Lassi85 - een jongen! - 25 Sep 2014
 6. liefdevoor3 - 25 Sep 2014
 7. Lievekind - een jongen! - 25 Sep 2014
 8. mamaF25 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 25 Sep 2014
 9. Mamartine33 - 25 Sep 2014
 10. MamavNaim - een jongen! - 25 Sep 2014
 11. maria32 - 25 Sep 2014
 12. SVR - 25 Sep 2014
 13. AnSimon - 26 Sep 2014
 14. cindy.79 - een jongen! - 26 Sep 2014
 15. dansmariekje - 26 Sep 2014
 16. DominiqueEsme... - 26 Sep 2014
 17. ellen vs - een jongen! - 26 Sep 2014
 18. Nu online Floraenfauna - 26 Sep 2014
 19. kayle - een jongen! - 26 Sep 2014
 20. Laila.z - een jongen! - 26 Sep 2014
 21. Lijd - 26 Sep 2014
 22. Linn_ - 26 Sep 2014
 23. Little Mommy - een jongen! - 26 Sep 2014
 24. lovemybaby198... - een meisje! - 26 Sep 2014
 25. Marcella83 - 26 Sep 2014
 26. ongeduldige - een jongen! - 26 Sep 2014
 27. Roma2012 - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Sep 2014
 28. trotsemamaAnn... - een meisje! - 26 Sep 2014
 29. Vanes80rr - een jongen! - 26 Sep 2014
 30. Zonnebloem81 - een jongen! - 26 Sep 2014
 31. Britt.H - een jongen! - 27 Sep 2014
 32. chelsneaera - een jongen! - 27 Sep 2014
 33. Femmy1978 - een jongen! - 27 Sep 2014
 34. Joly - een meisje! - 27 Sep 2014
 35. lizaaaa - een jongen! - 27 Sep 2014
 36. Lucyra - een jongen! - 27 Sep 2014
 37. Mamawendy6 - Dat is nog een verrassing! - 27 Sep 2014
 38. melliemama - een jongen! - 27 Sep 2014
 39. Miszcatharina - Dat is nog een verrassing! - 27 Sep 2014
 40. Vale13 - een jongen! - 27 Sep 2014
 41. brigithjuh - Dat is nog een verrassing! - 28 Sep 2014
 42. Buddha9 - een jongen! - 28 Sep 2014
 43. Ea - een jongen! - 28 Sep 2014
 44. lievet - een jongen! - 28 Sep 2014
 45. Linda-1986 - Weet het wel maar zeg het niet! - 28 Sep 2014
 46. Lonneke-83 - 28 Sep 2014
 47. mamacarrie - een meisje! - 28 Sep 2014
 48. Mango2511 - 28 Sep 2014
 49. Muisje-g - een meisje! - 28 Sep 2014
 50. Nicii8 - een jongen! - 28 Sep 2014
 51. PJ19783 - een meisje! - 28 Sep 2014
 52. taatje - 28 Sep 2014
 53. UkjevK - een meisje! - 28 Sep 2014
 54. AmyvST - een jongen! - 29 Sep 2014
 55. Arubamama - 29 Sep 2014
 56. biniwini-baby - 29 Sep 2014
 57. daisy1234 - een meisje! - 29 Sep 2014
 58. davina80 - 29 Sep 2014
 59. groovyjody - een jongen! - 29 Sep 2014
 60. JQMS - Weet het wel maar zeg het niet! - 29 Sep 2014
 61. kimmetje4u - 29 Sep 2014
 62. Lady_K - een jongen! - 29 Sep 2014
 63. Lexie86 - een meisje! - 29 Sep 2014
 64. littlebee - een jongen! - 29 Sep 2014
 65. Meis1981 - een jongen! - 29 Sep 2014
 66. sandra1986 - Dat is nog een verrassing! - 29 Sep 2014
 67. TrotseMamaVan... - een jongen! - 29 Sep 2014
 68. Veralinn - een jongen! - 29 Sep 2014
 69. anneheer - een meisje! - 30 Sep 2014
 70. Fiori4 - een meisje! - 30 Sep 2014
 71. kamam - 30 Sep 2014
 72. NEZZ - een meisje! - 30 Sep 2014
 73. RRM - een meisje! - 30 Sep 2014
 74. sardientje - Weet het wel maar zeg het niet! - 30 Sep 2014
 75. zebrapaard - 30 Sep 2014
 76. Nu online -mama van L. - een meisje! - 01 Okt 2014
 77. angelanina - 01 Okt 2014
 78. babytje6 - 01 Okt 2014
 79. Badeendje1980 - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Okt 2014
 80. dimplez - 01 Okt 2014
 81. Doppie14 - 01 Okt 2014
 82. Inparkeren - 01 Okt 2014
 83. mamavoorde2ek... - 01 Okt 2014
 84. Manuela2014 - een meisje! - 01 Okt 2014
 85. natasja24 - Dat is nog een verrassing! - 01 Okt 2014
 86. Nog geheim - 01 Okt 2014
 87. sweet mama 85 - 01 Okt 2014
 88. youngadult - een meisje! - 01 Okt 2014

De bevaldatum van leden in week 35 is van donderdag 25 September 2014 tot en met woensdag 1 oktober 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014