Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
35

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 35 begint bij dag 245 en loopt tot dag 252.
Het is je 36e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 43,5 centimeter
Gewicht van je baby: 2500 gram

De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte.

Steeds vaker heeft je baby de hik. Omdat hij nog maar weinig ruimte heeft, zul je die hik veel duidelijker voelen.

Je baarmoeder heeft nu het hoogste punt wel bereikt, als de baby nog niet is ingedaald. Daardoor zitten je longen flink in de verdrukking, en kun je het best benauwd hebben. De capaciteit van de longen kan zelfs 25% minder zijn dan normaal.

Ook je blaas zit aardig in de knel, waardoor je steeds vaker zal moeten plassen. Urineverlies is normaal tijdens de zwangerschap, vooral in de laatste weken. De blaas sluit tijdelijk niet meer zo goed af. Dit verdwijnt vanzelf weer na de bevalling.

Als je twijfelt of het wel urine is, en niet toevallig vruchtwater, let dan goed op de kleur en geur. Vruchtwater is helder en ruikt zoet. Veel vrouwen verwarren de dunnere afscheiding aan het einde van de zwangerschap ook vaak met vruchtwater. Afscheiding is echter wit van kleur.

Harde buiken

Regelmatig zul je nu ook te maken krijgen met harde buiken. Je lichaam is al druk bezig met het voorbereiden op de bevalling. Je baarmoeder trekt zich samen, en daardoor krijg je een harde buik. Soms heb je er de hele dag door last van, maar je kan ook weleens dagen niets voelen.

Harde buiken kunnen ook worden veroorzaakt door te veel inspanning. In dat geval is het een teken dat je het rustiger aan moet doen.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

maaikieeejj (6.5 uur geleden)
@Cilliej - “he dames. Ik kom even snel mel...„
Van harte gefeliciteerd met jullie meisje! Wat fijn dat het met jullie beide goed gaat. Een goed herstel en lekker genieten van je kleine meid!Nikita1988 (6.8 uur geleden)
@Cilliej - “he dames. Ik kom even snel mel...„
Gefeliciteerd!!julia-tje (9.5 uur geleden)
Vandaag terug gekomen van een week vakantie. We zouden eigenlijk pas morgen terugkomen maar verlangde erg naar mijn eigen bedje! We hadden de fietsen mee maar helaas is het fietsen ook erg zwaar voor mijn bekken. Lang in de auto zitten is helemaal vreselijk. Nog meer dames die nauwelijks in de auto kunnen zitten?


julia-tje (9.6 uur geleden)
@Cilliej - “he dames. Ik kom even snel mel...„
Gefeliciteerd! Een heel voorspoedig herstel voor jullie beiden

hobbitje (10.2 uur geleden)
@Cilliej - “he dames. Ik kom even snel mel...„
Jeetje! Gefeliciteerd joh. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met je dochtertje. Straks haarceerste echte voeding dus. Geniet ervan en sterkte!nikita1988 (12.2 uur geleden)
Weer even 2dagen in een achtbaan gezeten. Ineens torenhoge bloeddruk. Gelukkig geen zwangerschapsvergiftiging, maar ze sluiten het niet uit. Dinsdag nog eens door de molen om zeker te weten dat er geen zwangerschapsvergiftiging zich opbouwt. Voor nu medicatie om de bloeddruk omlaag te krijgen. De verloskundige zei zelf al dat ze vanaf nu gewoon mag komen. Ik hoop het!! Het rommelt nog enorm en hoop eigenlijk dit weekend dat het gaat doorzetten hihi.


vlinder84 (12.7 uur geleden)
@Cilliej - “vanaf vandaag is ze van de bea...„
Mooie foto`s xxxCilliej (13.7 uur geleden)
vanaf vandaag is ze van de beademing af enige wat ze nog heeft is de sonde en die mag eruit als ze vanaaf de borst pakt!!! het gaat dus geweldig met haar


hve (22.2 uur geleden)
@Cilliej - “he dames. Ik kom even snel mel...„
Gefeliciteerd!!! Wat een prachtige naam en wat een mooi gewicht. Fijn dat ze er nu uit is zodat ze kan herstellen en kan groeien.
Ik wens jullie allebei een heel spoedig herstel toe!LT14 (1 dagen geleden)
Vandaag is mijn laatste werkdag voor mijn verlof!
Eindelijk! Kan ik daarna eindelijk de laatste dingen van mijn to do lijst afwerken.


clsh (1.3 dagen geleden)
@Cilliej - “he dames. Ik kom even snel mel...„
Wat fijn dat het allemaal goed gaat, van harte gefeliciteerd! Prima gewicht voor deze zwangerschapsduur toch? Nu eerst herstellen meid en geniet! Leuke naamLT14 (1.3 dagen geleden)
@Cilliej - “he dames. Ik kom even snel mel...„
Nogmaals gefeliciteerd! Hopelijk gaat het snel beter met jullie! Een mooi gewicht hoor voor 35.3 wk. En ook een hele mooie naam.Cilliej (1.3 dagen geleden)
he dames. Ik kom even snel melden dan ik 14-4-2014 ben bevallen met spoedkeizersnede d kleine heeft een infectie. op dit moment gaat het met mij goed en zit zij op een stijgende lijn hopelijk blijft het zo gaan. ik heb nu erg veel pijn dus schrijf mijn verhaal van de week wel even als ik me beter voel. Haar naar is Aubrey ze woog 2565gram en geboren met duur van 35.3


nathantje (1.7 dagen geleden)
hihi al weer aan week 35 wat gaat het snel nog niks van last laatste keer ging ik naar de gyn en zat hij iets onder zijn normale gewicht hoop dus 22 april dat hij een scheut gekregen heeft kwa gewicht en dat hij nu een normaal gewicht geeft


jadelynne (1.7 dagen geleden)
Week 35 alweer wat gaat het snel!! Afgelopen zondag leuke babyshower gehad, kleine heerlijk verwend door onze vrienden en familie :-) volgende week woensdag weer voor controle. heel veel denken dat hij eerder komt dus ben erg benieuwd hihi, van mij mag hij iets eerder komen hoor!


watnauw (2.6 dagen geleden)
@rozemarijn5 - “@watnauw - “@rozemarijn5 - ?...„
Tja dat vraag ik me ook af. Vast gewoon controle.rozemarijn5 (2.6 dagen geleden)
@watnauw - “@rozemarijn5 - “Gister weer ...„
Oh dat is fijn om te horen. Ik snap alleen niet zo goed waarom ik dan naar de gyn moetrozemarijn5 (2.6 dagen geleden)
@watnauw - “@rozemarijn5 - “Gister weer ...„
Oh dat is fijn om te horen. Ik snap alleen niet zo goed waarom ik dan naar de gyn moetwatnauw (2.7 dagen geleden)
@rozemarijn5 - “Gister weer een groeiecho geha...„
Vorige week liep de buikomvang ook drie wkn voor, maar de beentjes liepen twee wkn achter. Het hoofdje zat net boven gemiddelde. Mijn ander twee kinderen waren precies hetzelfde. Ze maken zich er geen zorgen over. Ook babys hebben groeispurtjes of weer nietrozemarijn5 (2.8 dagen geleden)
@iniegirl - “@rozemarijn5 - “Gister weer ...„
Ik heb ook al een suikertest gehad maar ook geen suiker. Eerst liep zijn buik 2 weken voor maar nu dus ruim 3,5 week. Ben benieuwdiniegirl (2.8 dagen geleden)
@rozemarijn5 - “Gister weer een groeiecho geha...„
Ik, suikertest gehad....geen zwangerschaps diabetes , wel letten op eten, aangezien mijn eerste ook aan de grote kant was verwachten ze geen problemen, dus werd weer gelijk naar vk gestuurdrowena-90 (2.8 dagen geleden)
Ja moet nu 5 pillen ipv 3 innemen. Maar mag gelukkig gwn thuis blijven..:) beebje was wel wat aan de kleine dus zijn toch benieuwd wat donderdag uit de suikertest komt aangezien t vruchtwater nog te veel was. Groetjes


rozemarijn5 (2.8 dagen geleden)
Gister weer een groeiecho gehad. Eigenlijk was alles goed alleen loopt zijn buikomvang 3 weken en 4 dagen voor. Ik moet vrijdag naar de gyn. Wie heeft dit ook gehad en wat is er toen gebeurd?


HvE (2.8 dagen geleden)
@rowena-90 - “En daar liggen we weer....weer...„
He verdories, wat jammer, ik gun je zo dat je gewoon lekker thuis kan zijn. Nou veel sterkte en hopelijk zakt hij weer snel!Nikita1988 (2.8 dagen geleden)
Vandaag mag ik mij dan toch ook melden bij week 35. De kleine meid blijft het super doen maar voor mama is het toch zwaar. Ik ben er echt klaar mee nu van mij mag ze komen liever gisteren als vandaag hihi. Nu al 15weken last van regelmatige pijnlijke harde buiken. De laatste 5weken zo heftig dat ik ze moet wegpuffen, maar geen ontsluiting. Donderdag gaan ze weer een groeiecho doen. Eigenlijk pas met 36weken maar mijn eetlust is totaal verdwenen dus willen wel kijken of ze op schema ligt. Papa en mama zijn er helemaal klaar voor. Na keer op keer ziekenhuis in en uit te gaan. Hopen dat het eens goed doorzet!! Succes allemaal met de laatste weekjes!!!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 35:

 1. Bloem4ekindje - Dat is nog een verrassing! - 17 Mei 2014
 2. Chrissiedvl - Dat is nog een verrassing! - 17 Mei 2014
 3. Eef87 - een meisje! - 17 Mei 2014
 4. Elles8 - een meisje! - 17 Mei 2014
 5. Iniegirl - Dat is nog een verrassing! - 17 Mei 2014
 6. jonne - 17 Mei 2014
 7. juudje23 - Dat is nog een verrassing! - 17 Mei 2014
 8. Karenvdp - een meisje! - 17 Mei 2014
 9. mamamilly - een meisje! - 17 Mei 2014
 10. third wish - een jongen! - 17 Mei 2014
 11. Verpleegkundi... - 17 Mei 2014
 12. Ancy - een jongen! - 18 Mei 2014
 13. Carmen2801 - een meisje! - 18 Mei 2014
 14. Doriennie86 - Dat is nog een verrassing! - 18 Mei 2014
 15. mke3 - 18 Mei 2014
 16. mlsdv71 - 18 Mei 2014
 17. M_S - Dat is nog een verrassing! - 18 Mei 2014
 18. Tessa89 - Dat is nog een verrassing! - 18 Mei 2014
 19. Twink - een jongen! - 18 Mei 2014
 20. Waterman87 - een meisje! - 18 Mei 2014
 21. xsenia - 18 Mei 2014
 22. Annie2212 - een jongen! - 19 Mei 2014
 23. clsh - 19 Mei 2014
 24. Coortie - 19 Mei 2014
 25. cynthia77 - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 19 Mei 2014
 26. Flo75 - 19 Mei 2014
 27. GulYilmaz - een meisje! - 19 Mei 2014
 28. heavens - Dat is nog een verrassing! - 19 Mei 2014
 29. Hobbitje - een jongen! - 19 Mei 2014
 30. Katrijn1 - 19 Mei 2014
 31. LT14 - een meisje! - 19 Mei 2014
 32. MammaTessaSE - 19 Mei 2014
 33. missmisteeq - 19 Mei 2014
 34. Somertje - een jongen! - 19 Mei 2014
 35. souadtje - 19 Mei 2014
 36. tammies - een meisje! - 19 Mei 2014
 37. Zkippy - een meisje! - 19 Mei 2014
 38. ~lovemykids~ - 19 Mei 2014
 39. annie100 - een jongen! - 20 Mei 2014
 40. bresciano2013 - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2014
 41. Chantalstr - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2014
 42. Cinn11 - een jongen! - 20 Mei 2014
 43. julia-tje - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2014
 44. kippiekel - 20 Mei 2014
 45. knuffols1 - een jongen! - 20 Mei 2014
 46. Louise26 - een jongen! - 20 Mei 2014
 47. mamav2mooiema... - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2014
 48. marloes1986 - een jongen! - 20 Mei 2014
 49. Nikita1988 - een meisje! - 20 Mei 2014
 50. Rozemarijn5 - een jongen! - 20 Mei 2014
 51. sammiej1987 - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2014
 52. Sanne1377 - 20 Mei 2014
 53. sjer0n - een jongen! - 20 Mei 2014
 54. Vlinder84 - 20 Mei 2014
 55. amani3 - 21 Mei 2014
 56. ashley2014 - een meisje! - 21 Mei 2014
 57. bloem-bloem - een jongen! - 21 Mei 2014
 58. boelieboelet - 21 Mei 2014
 59. Diame - 21 Mei 2014
 60. jadelynne - een jongen! - 21 Mei 2014
 61. kapie80 - 21 Mei 2014
 62. maennie - 21 Mei 2014
 63. Maneschijn - 21 Mei 2014
 64. muisje82 - 21 Mei 2014
 65. nathantje - een jongen! - 21 Mei 2014
 66. nathantjex3 - een jongen! - 21 Mei 2014
 67. onswondertje2... - een meisje! - 21 Mei 2014
 68. Roxaine - een meisje! - 21 Mei 2014
 69. schipper77 - een meisje! - 21 Mei 2014
 70. Cattleya - een jongen! - 22 Mei 2014
 71. Charlie2011 - Dat is nog een verrassing! - 22 Mei 2014
 72. esly - 22 Mei 2014
 73. Jlnd - een jongen! - 22 Mei 2014
 74. leeuwin-mamav... - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Mei 2014
 75. mamatobenana - een jongen! - 22 Mei 2014
 76. Miracle insid... - een jongen! - 22 Mei 2014
 77. AnjaO - een meisje! - 23 Mei 2014
 78. evelienvp - een meisje! - 23 Mei 2014
 79. Freya - een meisje! - 23 Mei 2014
 80. jeslud - een meisje! - 23 Mei 2014
 81. jufmama - een jongen! - 23 Mei 2014
 82. kimmiejj20 - Dat is nog een verrassing! - 23 Mei 2014
 83. lena13 - een jongen! - 23 Mei 2014
 84. lollekemwa - een meisje! - 23 Mei 2014
 85. maaikieeejj - 23 Mei 2014
 86. MamaLovesRune... - 23 Mei 2014
 87. MaSuuz - een meisje! - 23 Mei 2014
 88. nellemijn - 23 Mei 2014
 89. Pluk17 - een jongen! - 23 Mei 2014
 90. Sanneloes13 - een meisje! - 23 Mei 2014
 91. watnauw - een jongen! - 23 Mei 2014
 92. ZunKom - een meisje! - 23 Mei 2014

De bevaldatum van leden in week 35 is van zaterdag 17 Mei 2014 tot en met vrijdag 23 Mei 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013