Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

MamavanEren (22 minuten geleden)
@anitas - “Hi, eigen lijk ben ik morgen p...„
Ik heb nu ook een heel ander buik dan vorig jaar.. het is nu minder bol en het zit meer op mijn heupen.. maakt njeys uit tochanitas (9.4 uur geleden)
Hi, eigen lijk ben ik morgen pas 28 wk maar stel mij vraag wel al hier... Is het raar dat ik nu nog onzeker ben.. Zag net den foto van 28 wk tijdens mijn vorige zwangerschap en die buik was veel hoger en ronder enzo.. Qua kilo` s wat ik aangekomen ben is het hetzelfde hoor mar ineens had ik zoiets deze zwangerschap /buik is zo anders, lager en puntiger. Zal toch wel goed zijn....


patricax (10.1 uur geleden)
@Sylver_Moon - “@patricax - “Daar is weer zo...„
Ik heb het nu gelukkig ook veel minder maar het duurt altijd zo lang dat het weg is bij mij k lig nu nog op de bank met koppijn.. Gewoon al 2 dagen lang ben er wel een beetje klaar mee hahazusteringe (12 uur geleden)
Jaar hoor! Het derde trimester! !! Nog 6 weekjes werken!
Sylver_Moon (23.5 uur geleden)
@patricax - “Daar is weer zo`n slapeloze na...„
Migraine is zo verschrikkelijk! Ik had er maandelijks last van (hormonaal) tot ik zwanger werd...nu heb ik al een half jaar geen migraine meer gehad...zaaaalig!!!
In ieder geval veel beterschap!patricax (1.2 dagen geleden)
Daar is weer zo`n slapeloze nacht.. Al bijna 2 dagen hartstikke migraine en nu lig ik alweer een tijdje wakker. Hopen dat het morgen over is!!! Maja de kleine vergezeld me altijd wel haha


MamavanEren (1.4 dagen geleden)
@Jose89 - “@MamavanEren - “@Jose89 - ??...„
Eerste zwangerschap is t leukst wat betreft shoppen hoor..
vorig jaar had ik echt nie kunnen voorspellen dat ik een jaar later weer zwanger zou zijn en dat in de zelfde maand..patricax (1.6 dagen geleden)
Vandaag alweer 28 weken, wat gaat het tog snel:)


Jose89 (1.7 dagen geleden)
@MamavanEren - “@Jose89 - “@MamavanEren - ??...„
Dat scheelt al een heleboel hè. Wij zijn de hele inboedel nog langzaamaan bij elkaar aan het shoppen. Eerste zwangerschap, dus had nog niks! Maar inmiddels zijn we al een heel eindMamavanEren (1.7 dagen geleden)
@Jose89 - “@MamavanEren - “@Jose89 - ??...„
Jaa en met shoppen bedoel ik puur kleding.. rest heb ik van mijn zoon.. commode/bad/box/shampoo etc kunnen ze samen gebruiken..Jose89 (1.7 dagen geleden)
@MamavanEren - “@Jose89 - “@MamavanEren - ??...„
Heerlijk vooruitzicht :-DMamavanEren (1.7 dagen geleden)
@Jose89 - “@MamavanEren - “Ik wil zo gr...„
Ja dankje hihi.. heb genoeg te.doen maar met hulp van ouders en zus komt alles goed. Straks lekker rusten in eigen huisje.. heerlikk! In november lekker shoppen voor de kleineJose89 (2 dagen geleden)
@MamavanEren - “Ik wil zo graag shoppen voor m...„
Spannend. Heel veel succes nog met de verhuizing! Hoop dat je genoeg hulp hebt, en het zelf dus nog een beetje rustig aan kan doen?Jose89 (2 dagen geleden)
@MamavanEren - “Ik wil zo graag shoppen voor m...„
Spannend. Heel veel succes nog met de verhuizing! Hoop dat je genoeg hulp hebt, en het zelf dus nog een beetje rustig aan kan doen?MamavanEren (2.5 dagen geleden)
Ik wil zo graag shoppen voor mijn prinsesje maar heb nu andere dingen.. vrijdag helemaal over naar t nieuwe huis..eerst daar alles afmaken.. leuk maar zo vermoeiend


snuffeltjes (2.6 dagen geleden)
morgen de 1e echte groei echo. Benieuwd hoeveel ons ukje nu weer weegt.


Jose89 (3 dagen geleden)
Zo weer naar de verloskundige. En mijn mams gaat voor het eerst mee!
Ik hoop dat de vk kan voelen hoe de kleine nu ligt. Zelf kan ik er weinig van maken! Ik heb wel het idee dat ie wel regelmatig aan het draaien is.


MamavanEren (3.5 dagen geleden)
@dushijessica - “Hoi!! Donderdag ben ik 29 weke...„
Yup heb ik ook.. ze ligt ook steeds aan mijn rechterkant.dushijessica (3.5 dagen geleden)
@peli82 - “@dushijessica - “Hoi!! Donde...„
Jaaa echt ongelofelijk hoe sterk ze al zijn en kracht ze al hebben. Ik kan nooit zien hoe ze ligt soms zit er echt een enorme bolling aan 1 kan maar of dat dan haar rug is of haar billen of haar hoofd weet ik niet hahah nou zal het toch steeds elke week krapper voor ze worden dus ben benieuwd! :Dpeli82 (3.6 dagen geleden)
@dushijessica - “Hoi!! Donderdag ben ik 29 weke...„
Ja! Onze kindjes hebben al best veel kracht in de armen en benen. Als ik lig, kan ik vaak goed zien hoe de baby ligt en vaak is dat aan de rechterkant. Linkerkant van de buik is dan leeg en dat ziet er dan idd raar uit.Jose89 (3.7 dagen geleden)
@jeaninedvtc - “@Jose89 - “Onrustige benen h...„
Bedankt voor de tip! Dat ga ik proberen!dushijessica (3.7 dagen geleden)
Hoi!! Donderdag ben ik 29 weken maar ik voel de baby echt soms zo erg hard schoppen/duwen of draaien wat ze precies doet weet ik niet maar dat het echt erg onaangenaam en zeer kan doen! En dat me buik ook een hele rare vorm heeft waarbij ik denk van hoe lig jij dan!?Hebben jullie dat ook soms?


jeaninedvtc (3.7 dagen geleden)
@Jose89 - “Onrustige benen heb ik ook. Zi...„
Je benen iets hoger leggen wil hier nog wel eens helpen... of zorgen dat je voor je naar bed gaat heel veel wiebelt met je benen/voeten

En Gefeliciteerdpeli82 (3.7 dagen geleden)
Ons kindje zit op schema! 3 dan voor, dus netjes. Weegt 1285gram :). Heerlijk om weer te mogen kijken. Bij mij in de praktijk gaan ze nu om het bezoek even in de buik kijken hoe het gaat. Erg leuk om te horen! Maar ik blij dat alles goed eruit zag! Baby was heerlijk aan het zwemmen met zijn hoofd tegen mijn blaas. Nu weet ik dus waarom ik zo vaak moet haha.


Jose89 (3.8 dagen geleden)
Onrustige benen heb ik ook. Zijn daar nog tips tegen? Heb er eergisteren de hele nacht van wakker gelegen! En vannacht gelukkig wel heeeerlijk als een blok geslapen. Wat voelde dat fijn zeg :-D

Vandaag is mijn boyfriend jarig! :-D En vandaag ga ik ook naar het derde trimester. Hallo week 28 :-D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. Anneke RW - Dat is nog een verrassing! - 11 Jan 2015
 2. anniniempie - 11 Jan 2015
 3. curiousanna - een meisje! - 11 Jan 2015
 4. Cynn90 - een jongen! - 11 Jan 2015
 5. Djina - 11 Jan 2015
 6. famScholtes - Dat is nog een verrassing! - 11 Jan 2015
 7. Januari-mama - 11 Jan 2015
 8. Suuz1990 - Dat is nog een verrassing! - 11 Jan 2015
 9. Anneke74 - 12 Jan 2015
 10. bloem029 - 12 Jan 2015
 11. Bloemtjuh - 12 Jan 2015
 12. deborah126 - een jongen! - 12 Jan 2015
 13. Essy30 - 12 Jan 2015
 14. Lara76 - een jongen! - 12 Jan 2015
 15. LIBA - een jongen! - 12 Jan 2015
 16. MamavanEren - een meisje! - 12 Jan 2015
 17. Mockingbird - Dat is nog een verrassing! - 12 Jan 2015
 18. mupsje86 - 12 Jan 2015
 19. SGJ80 - Dat is nog een verrassing! - 12 Jan 2015
 20. snoessie - een meisje! - 12 Jan 2015
 21. stefffie - Dat is nog een verrassing! - 12 Jan 2015
 22. SuNi03 - Dat is nog een verrassing! - 12 Jan 2015
 23. 9Kyra - een drieling (mmm)!een drieling (mmm)!een drieling (mmm)! - 13 Jan 2015
 24. bubblebie - een meisje! - 13 Jan 2015
 25. helmond - Dat is nog een verrassing! - 13 Jan 2015
 26. Nu online Jose89 - een jongen! - 13 Jan 2015
 27. Loor91 - een meisje! - 13 Jan 2015
 28. Mann - 13 Jan 2015
 29. PeLi82 - 13 Jan 2015
 30. PrincessEll - een jongen! - 13 Jan 2015
 31. Riannemarleen... - 13 Jan 2015
 32. StefanieChant... - een jongen! - 13 Jan 2015
 33. Sylver_Moon - een meisje! - 13 Jan 2015
 34. bijsaf - een meisje! - 14 Jan 2015
 35. Ecila - 14 Jan 2015
 36. JR~ - Dat is nog een verrassing! - 14 Jan 2015
 37. juf83 - 14 Jan 2015
 38. nien2014 - een meisje! - 14 Jan 2015
 39. SandraNAC - een meisje! - 14 Jan 2015
 40. anouk15115 - een jongen! - 15 Jan 2015
 41. BabyFirst - een jongen! - 15 Jan 2015
 42. Emily123 - Dat is nog een verrassing! - 15 Jan 2015
 43. flappie23 - een jongen! - 15 Jan 2015
 44. Fmmeke - 15 Jan 2015
 45. marjan1976 - een jongen! - 15 Jan 2015
 46. Mijnmoppies - een meisje! - 15 Jan 2015
 47. Nancy1992 - een meisje! - 15 Jan 2015
 48. surinameyahmi... - Dat is nog een verrassing! - 15 Jan 2015
 49. charmingjo - 16 Jan 2015
 50. jetjuhhh - 16 Jan 2015
 51. Kellyvw - 16 Jan 2015
 52. Lennifer - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 53. Liefje 2011 - een jongen! - 16 Jan 2015
 54. Lou81 - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 55. Marcia83 - Weet het wel maar zeg het niet! - 16 Jan 2015
 56. Mariska280 - een jongen! - 16 Jan 2015
 57. Regenboog82 - een jongen! - 16 Jan 2015
 58. zusteringe - 16 Jan 2015
 59. 2dewonderms - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 60. 5ekindje - een meisje! - 17 Jan 2015
 61. AnitaS - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 62. black-sheepje - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 63. CharlotteD - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 64. fireangel - een jongen! - 17 Jan 2015
 65. Ikkuuhh - een meisje! - 17 Jan 2015
 66. kiekeboee - een meisje! - 17 Jan 2015
 67. Liset - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 68. mamavanbres - een jongen! - 17 Jan 2015
 69. Meekos - een jongen! - 17 Jan 2015
 70. Neeke1986 - een jongen! - 17 Jan 2015
 71. OshinPaul - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 72. ProudMomma~ - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 28 is van zondag 11 januari 2015 tot en met zaterdag 17 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014