Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Marit24 (2.7 uur geleden)
@kimhugo - “Hahaha!Ik had trouwens annana...„
Zie je in week 29 haha ik mag vrijdags altijd al over naar de volgende week maar ik overbrug het weekend altijd nog op de week ervoor want dan is het daar altijd nog stilMarit24 (2.8 uur geleden)
@triesje31 - “@Marit24 - “@triesje31 - “...„
Hahahaha meen je dit nu serieus? of is dit een grapje, ik ben altijd zo goed gelovig dus even na vraag
Als het serieus is haha ja dan is t idd lekker maf! Maar ey als jij je daar goed bij voeldetriesje31 (4.8 uur geleden)
@kimhugo - “Hahaha!Ik had trouwens annana...„
Nooit gedacht dat we alleen al van nagellak buiten adem kunnen raken. Ik moet gewoon mn adem in houden. Anders lukte het niet. Zou bijna van mn graat gaan door n paar gelakte teennagels Haha.

Ik heb nu vooral last van rechtop zitten. Dat gaat bijna niet. De kleine man neemt die ruimte blijkbaar zo in dat ik niet lekker zit met mn buik. Ik sta veel liever of iets onderuit op de bank.triesje31 (4.9 uur geleden)
Verrek ik mag al door naar week 29! Tis hier ook zo gezellig ;)
kimhugo (5 uur geleden)
Hahaha!
Ik had trouwens annanas gegeten en toen begonnen de weeën en werd m`n zoontje geboren! Op de uitgerekende datum :))
Ik heb ook een pedicure gedaan en raak zelf ook buitenadem van nagels lakken!
Krijgen jullie t ook benauwd als jullie op je rug liggen?

Morgen week 29...!!


triesje31 (5 uur geleden)
@Marit24 - “@triesje31 - “@Marit24 - “...„
Oh die van de patat wist ik niet als fabel! Maar ik gebruik die tip maar al te graag hoor Haha. Wel graag zonder aan te komen ;)

En ik heb me op de dag van bevalling ook nog ff keurig gladjes geschoren onder de douche, mn haar in n kapsel gedaan waarvan ik vond dat dat wel bevallingswaardig was voor de foto`s achteraf (en verrek, het bleef nog netjes zitten ook!), mn wimpers voorzien van n dikke laag waterproof mascara (want het zou toch eens uitlopen! En je raad t al, ook mijn make up zat nog in t gareel). En dat bedacht ik me allemaal toen ik mn weeën bij stond te houden. Ondertussen ook nog ff de laatste poets en vaat gedaan, want hé, die kraamhulp zou toch nog n pluisje of stofje tegen komen van de dag ervoor. Ik moest uiteindelijk in het ziekenhuis bevallen. Mijn schoonouders gingen na de bevalling eerst bij ons thuis langs alvorens op bezoek te komen. Ze wist in het zh te vertellen dat ze bijna met haar floesemoes op de wc borstel was gaan zitten. Ik was even vergeten dat ik die ook nog met n scheut chloor in het toilet had laten weken die ochtend!

Ik spoor niet!Our-little-miracles (5.4 uur geleden)
@~Linda~ - “Goedemorgen week 28 en laatste...„
Och meis, als ze er 1x uit zijn dan ben je echt binnen no time vergeten wat er in de uren vooraf gebeurd is.. Mijn vorige bevalling duurde vanaf het breken van mijn vliezen tot ze op mijn borst lag krap 18uur... Toen ze er eenmaal was was ik echt pijnvrij zo bizar Ook al was ik enigsinds wat van de wereld door de hele gebeurtenis, het is het gewoon waard .. Cliché But TrueGewoon compleet blanco erin gaan en alles komt toch altijd anders dan je denkt.. Vooral NIET op zoek gaan op google ofzo naar wat er eventueel allemaal zou kunnen gebeuren..Marit24 (6.2 uur geleden)
@triesje31 - “@Marit24 - “@triesje31 - “...„
Ohw ja en eet patat als avond eten en ga een dag op een verjaardag zitten! Nee ik geloof er absoluut niet in hoor maar dat scheer verhaal vind ik gewoon mega grappig in de zin van dat ik zo geïrriteerd was dat dit al weken niet goed lukte en ik toen dacht oke alles gaat er echt af nu! En die dag dus bevallen zo van ah mooi netjes haha

Al ziet een vk vast vanalles en gaat niet loeren of alles wel netjes geschoren of bijgehouden is hahahaMarit24 (6.3 uur geleden)
@triesje31 - “@Marit24 - “@triesje31 - “...„
Hahahaha ja idd kan ook bij het lijstje fabeltjes! Ik kan er zo om lachen vaak genoeg hoor ik mensen om me heen ja ik zit al aan de bitterlemon ik doe dit ik doe dat...
Uhh nou ik doe lekker niets de baby komt wanneer ze komen wilet1984 (7.2 uur geleden)
@triesje31 - “@Marit24 - “@triesje31 - “...„
Hahaha lig dubbel hier !triesje31 (9 uur geleden)
@Marit24 - “@triesje31 - “@Marit24 - “...„
Aaaah tip van de dag! Vergeet die framboosbladthee, hart van de ananas, hete kip, sex op t laatste moment en aaaal die andere onzin waarvan ze zeggen dat dat helpt om de bevalling op gang te krijgen! Scheer gewoon je onderkantje terwijl je er niet meer bij kan!et1984 (16.2 uur geleden)
@Marit24 - “@triesje31 - “Okeeeee...teen...„
Haha herkenbaar het lakken van de nagels....daarom mezelf vanochtend maar getrakteerd op een pedicure behandeling . Vandaag en morgen nog lekker vrij. Lig nu languit op de loungeset. Morgen dagje shoppen met een vriendin in Zwolle. Iemand misschien nog leuke tips qua winkels?~Linda~ (16.5 uur geleden)
Goedemorgen week 28 en laatste trimester. Nog maximaal 10 weken te gaan... wat gaat het snel. Op de ene manier vraag ik me af of we dat wel allemaal gaan redden en de zwangerschap misschien toch nog wat langer mag duren, maar langs de andere kant ga ik blij zijn als ik weer wat mobieler ben, bekkeninstabiliteit weg is en die bevalling achter de rug is. Geen exact idee waar ik me aan moet verwachten, maar ik denk niet dat het bevallen de mooiste tijd van mijn leven gaat zijn.


Marit24 (18.6 uur geleden)
@triesje31 - “@Marit24 - “@triesje31 - “...„
Haha ja het is allemaal niet meer zo een groot succes
Vorige zwangerschap was ik na een drukke dag klaar met de dag en dacht ik ga lekker lang onder de douche en alles weer even scheren. Gefrustreerd omdat dit al weken eigenlijk niet meer ging... Maar na dat ik mezelf ongeveer 300 keer in acrobatische houdingen heb gedwongen was alles keurig glad ik blij! Nu lekker slapen `dacht ik!!...`
Ik lig net 5 min op bed *PATS* vliezen gebroken... Hahah ging ik dus mooi de bevalling inlexies (19.5 uur geleden)
@triesje31 - “@Marit24 - “@triesje31 - “...„
hahaha, super ik laat mijn onderkant door mijn man doen want kan er niet bij en op de tast vind ik toch iets te gewaagd !!!triesje31 (1.2 dagen geleden)
@Marit24 - “@triesje31 - “Okeeeee...teen...„
Ik had ook nog de afgebladderde variant erop zitten. En aangezien t morgen toch zo`n slordige 30 graden gaat worden en ik zo niet met n slippertje op mn werk aan kan komen, besloot ik het daar beneden even onder handen te nemen. Maar indd, n paar weken verder dan de vorige keer, is het toch even ietsje meer passen en meten. En dan heb ik nog n bescheiden buik! Wes bood nog aan het te doen. Maar ik denk dat ik dan over n half jaar nog de nagellak uit de randjes van mn teennagels kan halen ;). Ik hoop gewoon dat de nagellak de komende 3 maanden nog even netjes blijft zitten. Mn bikinilijn doe ik inmiddels ook op gevoel, geen idee hoe het erbij zit daar down underMarit24 (1.2 dagen geleden)
@triesje31 - “Okeeeee...teennagels lakken is...„
Ik moet mij zelf nogsteeds zover krijgen om de nagellak er af te halen die nu toch wel wat minder mooi word haha maar idd die buik he!... Zit behoorlijk in de weg dan!
Ik ben wel blij met het mooie weer! (Instap schoenen en slippers jeeej! Geen veters strikken )triesje31 (1.3 dagen geleden)
Okeeeee...teennagels lakken is niet meer zo heel makkelijk!


triesje31 (1.3 dagen geleden)
@Marit24 - “@kimhugo - “@triesje31 - “...„
Haha illegaal bloed tappen!Marit24 (1.3 dagen geleden)
@kimhugo - “@triesje31 - “@Marit24 - “...„
Haha nou idd en ik vind het prikken al zo leuk!! zou vast een foutje zijn geweest hoor of ze dachten we tappen extra veel af en geven het stiekem aan de bloedbankkimhugo (1.4 dagen geleden)
@triesje31 - “@Marit24 - “@kimhugo - “Bi...„
Nou inderdaad. Je bent straks gecontroleerd op alles!mama van A-M-Z (1.4 dagen geleden)
@triesje31 - “@mama van A-M-Z - “@triesje3...„
Ook iedere gyn verschilt weer van elkaar. Zeker hier. Iedereen doet maar wat die zelf denkt dat goed is =ptriesje31 (1.4 dagen geleden)
@mama van A-M-Z - “@triesje31 - “@mama van A-M-...„
Dat deed die van mij dan weer wel in t begin. Daarom wist ik al snel dat ik rhesus c negatief ben. Zo zie je maar dat ze overal en in ieder land weer n ander beleid voeren.triesje31 (1.4 dagen geleden)
@Marit24 - “@kimhugo - “Bij mij geen sui...„
Ze halen jou door n volledige apk joh Hahamama van A-M-Z (1.4 dagen geleden)
@triesje31 - “@mama van A-M-Z - “@triesje3...„
Mn gyn doet het wel standaard in ieder geval.
Maar inderdaad stom he... je hoort ook een keer getest te worden in het begin van de zwangerschap op allerlei dingen zoals ijzer enz, maar dat deed ze deze keer ook niet. Omdat ik bij mn vorige zwangerschap mooie waardes had.
Dat vond ik ook al zo makkelijk gezegd...

Fijn dat je een nieuwe arts had! Die jullie zo snel hielp!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. bkk2011 - 21 Okt 2015
 2. Jaimy88 - 21 Okt 2015
 3. mama3w - 21 Okt 2015
 4. nathantjex3 - een jongen! - 21 Okt 2015
 5. PinkFlamingo - een meisje! - 21 Okt 2015
 6. vivian23 - een jongen! - 21 Okt 2015
 7. desert rose - 22 Okt 2015
 8. Esmeetje9 - 22 Okt 2015
 9. EvaWordtMama - Dat is nog een verrassing! - 22 Okt 2015
 10. HoopvolTienie - 22 Okt 2015
 11. koko - 22 Okt 2015
 12. nne90 - 22 Okt 2015
 13. Stando - Dat is nog een verrassing! - 22 Okt 2015
 14. happygirl1985 - een meisje! - 23 Okt 2015
 15. josie - een meisje! - 23 Okt 2015
 16. kiki1988 - een meisje! - 23 Okt 2015
 17. Mandy1988 - een jongen! - 23 Okt 2015
 18. Marcel-Kathy-... - een meisje! - 23 Okt 2015
 19. RBaby - een meisje! - 23 Okt 2015
 20. denise1988 - een jongen! - 24 Okt 2015
 21. Madelief1978 - 24 Okt 2015
 22. Melody35 - een meisje! - 24 Okt 2015
 23. Mirjamrb - een jongen! - 24 Okt 2015
 24. muisje12345 - een meisje! - 24 Okt 2015
 25. Terra2015 - een tweeling!een tweeling! - 24 Okt 2015
 26. Woodridge - een jongen! - 24 Okt 2015
 27. dagdromer - Dat is nog een verrassing! - 25 Okt 2015
 28. Elisaa - een jongen! - 25 Okt 2015
 29. Gabytje - een jongen! - 25 Okt 2015
 30. hpmeesdaan - Weet het wel maar zeg het niet! - 25 Okt 2015
 31. ilsjuh - een meisje! - 25 Okt 2015
 32. mama van A-M-... - een meisje! - 25 Okt 2015
 33. Moontje93 - 25 Okt 2015
 34. Sach - 25 Okt 2015
 35. seacracker - een meisje! - 25 Okt 2015
 36. Tesselietje - een meisje! - 25 Okt 2015
 37. Waterman84 - 25 Okt 2015
 38. wenzz - een meisje! - 25 Okt 2015
 39. lexies - een jongen! - 26 Okt 2015
 40. mamavanjoey - een jongen! - 26 Okt 2015
 41. mamavanthymen... - een meisje! - 26 Okt 2015
 42. mm86 - een meisje! - 26 Okt 2015
 43. taartje - een jongen! - 26 Okt 2015
 44. ~Linda~ - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 26 Okt 2015
 45. Asmin - een jongen! - 27 Okt 2015
 46. kimberlyvdm94 - 27 Okt 2015
 47. Mama van Fait... - een meisje! - 27 Okt 2015
 48. Mii7 - een meisje! - 27 Okt 2015
 49. mijnbaby1986 - een jongen! - 27 Okt 2015
 50. MiR1980 - Weet het wel maar zeg het niet! - 27 Okt 2015

De bevaldatum van leden in week 28 is van woensdag 21 oktober 2015 tot en met dinsdag 27 oktober 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014