Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mamavan-N-K- (4.9 uur geleden)
@-Melly- - “Hallo slapeloze nacht... Meer ...„
Slapen tot nu toe geen problemen mee gelukkig... was bij mijn vorige zwangerschap een drama..heb amper geslapen toen
Nu allen last van de warmte dus inslapen ia lastig...-Melly- (5.3 uur geleden)
Hallo slapeloze nacht... Meer mensen hier last van?


Danielleee90 (6.3 uur geleden)
@mamavan LJ - “@Danielleee90 - “Vanmorgen c...„
Ja echt super.. Hopelijk ligt ons meisje er morgen wel goed voor.. En hopelijk gaat het met jullie baby nu ook lukken, 3x is scheepsrecht is het toch haha.. Geniet ervan en veel plezier!yeemskie (8 uur geleden)
@kaar l - “Hoi! Wij hebben het wippertje ...„
dat is zeker netjes. hier nu 4/4,5 kilo. En ik eet ook nog eens heel veel chipjes en snoepjes hihi maar dat is mijn verslaving altijd al geweest

kaar l (8.5 uur geleden)
Hoi! Wij hebben het wippertje veel gebruikt! Ideaal, ging zelfs mee op vakantie. Was ook lekker voor de afwisseling van box en speelkleed.

Hele andere vraag. Hoeveel zijn jullie ongeveer aangekomen. Ik zit nu op 7,5 kilo, op zich netjes vind ik zelf. Heb mijn eetpatroon niet echt gewijzigd al heb ik wel een enorme voorliefde voor ijsjes ineens :-)


Gul. (8.9 uur geleden)
@PurpleRose - “@Gul. - “Vandaag bij de vk g...„
Haha jaa ik ook 3 weken en dan nog snellermamavan LJ (11.2 uur geleden)
@Danielleee90 - “Vanmorgen controle gehad bij d...„
Wat fijn nieuws allemaal...en spannend hoor de echo. Wij hebben de derde kans ook morgen om 18.45u. Ben benieuwd en jullie ook veel plezier!johalie (13.4 uur geleden)
@PurpleRose - “Wipstoeltje is wel handig maar...„
De mijne is van Pericles, héél tevreden mee.PurpleRose (13.5 uur geleden)
@Gul. - “Vandaag bij de vk geweest. Laa...„
Ik vond het ook steeds zo lang duren, maar vanaf nu elke 3 week, dan elke 2wk en vanaf 36wk elke week, dan zijn we er bijna ;) hihiPurpleRose (13.5 uur geleden)
Vanochtend kraamzorg langs geweest, krijg als het meezit ook dezelfde vrouw in de kraamweek, zou wel fijn zijn als ze dat kunnen regelen, vorige was zo lief!


PurpleRose (13.6 uur geleden)
Wipstoeltje is wel handig maar onze was van topmark en is heel snel stuk gegaan, willen nu nieuwe aanschaffen maar weet niet welke, zag de chicco i feel in de aanbieding,wel duur maar vond hem erg mooi.. iemand daar ervaring mee?


overwinnaar (15.3 uur geleden)
Bedankt voor jullie reacties op mijn vraag!


Gul. (16.1 uur geleden)
Vandaag bij de vk geweest. Laatste afspraak was met 24 weken dus duurde lang voor mn gevoel. Bloeddruk goed, buikje groeit goed. En hij lag met zn hoofd naar beneden! haha maar hij zwemt dus lekker rond.


RedBeauty (17.3 uur geleden)
Morgen een groei echo en intake kraamzorg. Heb er helemaal zin in!


RedBeauty (17.4 uur geleden)
@overwinnaar - “Heej meiden even een vraagje a...„
Ik heb zelf nooit een wipstoel gebruikt voor in de box, maar wel daarbuiten met fruit hapjes en als je even wat ging doen met de huishouding en ze zijn al wat meer aant ontdekken is het leuk dat ze zien wat je doet. In de box wikkelde ik haar altijd in doeken en een grote kussen erin waar ze een beetje in wegzakte, vond ze heerlijk. :DDanielleee90 (18.2 uur geleden)
Vanmorgen controle gehad bij de vk.. Alles was weer prima! Buik groeit goed.. Baarmoeder zit nu nog maar net onder mn littekens vd operatie.. Kan wel heel gevoelig worden omdat het nog zo vers is zei ze.. Nog een x bloed laten prikken voor glucose en ijzer, als dat gewoon goed is hoef ik geen suikertest te doen.. Met 22 weken was het 4.8.. Morgenmiddag de 3D/4D echo, ik ben benieuwd!


johalie (18.5 uur geleden)
@overwinnaar - “Heej meiden even een vraagje a...„
Ik vind het ook wel handig, om papje te geven en , mijn jongste is nu 20 maanden en gaat er zelf in zitten als hij wil tijdens de dag voor de tv. ook drinkt hij daar zijn flesje leeg `s morgens en `s avonds. zeker handig zoiets, ze hebben meer vrijheid dan in een park, waar ze zich opgesloten voelen. Er hebben er al 2 ingezeten en is nog als nieuw, dus nu nog ons derde kindje erin en dan de kleinkinderen, zo sterk is het wel. een aanrader!yeemskie (20 uur geleden)
@madilo - “@Mamavan-N-K- - “@madilo - ?...„
Inderdaad. Die van ons is volgens internet qua gewicht, dus 900 gram en was ook volgens de richtlijnen dus denk dat elke VK dat zegt ?nOukjes2meiden (20.4 uur geleden)
Hallo week 28


Tess81 (21.1 uur geleden)
Ik heb dinsdag de groeiecho gehad en ons ventje word op ook op 1200 gram geschat.Volgens de richtlijn zei de gyn. Hij ligt nu nog wel in stuit maar heeft voldoende ruimte om nog te draaien en anders gaan ze met 35 weken een draaipoging doen. Bloeddruk gaat allemaal goed deze keer dus ik ben erg blij!


mamavan LJ (1.2 dagen geleden)
@overwinnaar - “Heej meiden even een vraagje a...„
Ik persoonlijk zou echt een wipstoeltje aanschaffen want alleen een box is niet genoeg. Je kindje moet ook lekker zitten en rond kunnen kijken..hangmatje is leuk voor even maar denk voor de langere termijn. Ik doe nu voor de 2e een zitzak missch een idee?!marieke31 (1.2 dagen geleden)
Die richtlijnen zijn al zo oud. Moet je echt niet naar kijken hoor. Mijne kleine man werd geschat op 1350gr. En mijn dochter toen 1200. Is geboren met 3080 gr. Je moet op vk vertrouwen. Niet op geschatte gewichten.
Wippertje heb je echt wel nodig. Ideaal om even in te leggen. Of onder speel kleed dan kunnen ze er goed bij. En met beginnen van fruithap en groente heb je hem ook nodig. Kosten niet zoveelmmeer hoor. Je hebt al een goede voor 30 euro.


marieke31 (1.2 dagen geleden)
Die richtlijnen zijn al zo oud. Moet je echt niet naar kijken hoor. Mijne kleine man werd geschat op 1350gr. En mijn dochter toen 1200. Is geboren met 3080 gr. Je moet op vk vertrouwen. Niet op geschatte gewichten.

Wippertje heb je echt wel nodig. Ideaal om even in te leggen. Of onder speel kleed dan kunnen ze er goed bij. En met beginnen van fruithap en groente heb je hem ook nodig. Kosten niet zoveel meer hoor. Je hebt al een goede voor 30 euro.


mamavan-N-K- (1.3 dagen geleden)
@madilo - “@Mamavan-N-K- - “@madilo - ?...„
Ja snap ik :) maar als ik hier 900 gram zie staan en bij week 27 800 gram (ben nu 27w3d) en ons meisje werd op een kleine 1200 gram geschat dan ja...dan twijfel ik wel een beetje aan de cijfertjes op internet.


Heb over 4 weken weer een groeiecho...ben benieuwd hoe groot ze dan is :)mamavan-N-K- (1.3 dagen geleden)
@madilo - “@Mamavan-N-K- - “@madilo - ?...„
Ja snap ik :) maar als ik hier 900 gram zie staan en bij week 27 800 gram (ben nu 27w3d) en ons meisje werd op een kleine 1200 gram geschat dan ja...dan twijfel ik wel een beetje aan de cijfertjes op internet.


Heb over 4 weken weer een groeiecho...ben benieuwd hoe groot ze dan is :)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. -Melly- - een jongen! - 11 Okt 2014
 2. Beest1984 - 11 Okt 2014
 3. Blessed-Happy... - een jongen! - 11 Okt 2014
 4. cora1980 - een jongen! - 11 Okt 2014
 5. Gul. - een jongen! - 11 Okt 2014
 6. maaike111 - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 7. mamavan LJ - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 8. MissDazzz - een jongen! - 11 Okt 2014
 9. mlok - 11 Okt 2014
 10. mvlas - een jongen! - 11 Okt 2014
 11. Yeemskie - een meisje! - 11 Okt 2014
 12. Yp32 - een meisje! - 11 Okt 2014
 13. zwangervanons... - Dat is nog een verrassing! - 11 Okt 2014
 14. anique1 - Dat is nog een verrassing! - 12 Okt 2014
 15. Butterfly-sss - Dat is nog een verrassing! - 12 Okt 2014
 16. Cassidy - een meisje! - 12 Okt 2014
 17. Danielleee90 - een meisje! - 12 Okt 2014
 18. Ella08 - een jongen! - 12 Okt 2014
 19. JelskeD - 12 Okt 2014
 20. lovemybeeb - 12 Okt 2014
 21. mama van ya - 12 Okt 2014
 22. Marva77 - een jongen! - 12 Okt 2014
 23. milaa - een meisje! - 12 Okt 2014
 24. ons2dewonder - een jongen! - 12 Okt 2014
 25. pipjoly - een meisje! - 12 Okt 2014
 26. -Peach- - Dat is nog een verrassing! - 13 Okt 2014
 27. Anique87 - een meisje! - 13 Okt 2014
 28. Anne26 - 13 Okt 2014
 29. BertxBirgit - een meisje! - 13 Okt 2014
 30. Flori84 - Dat is nog een verrassing! - 13 Okt 2014
 31. Liekje82 - 13 Okt 2014
 32. proudmommyof3 - een meisje! - 13 Okt 2014
 33. PurpleRose - een jongen! - 13 Okt 2014
 34. RedBeauty - een meisje! - 13 Okt 2014
 35. Rizalin - een meisje! - 13 Okt 2014
 36. Tess81 - een jongen! - 13 Okt 2014
 37. toepske78 - een meisje! - 13 Okt 2014
 38. 3dewens - een jongen! - 14 Okt 2014
 39. isone - Dat is nog een verrassing! - 14 Okt 2014
 40. Jufke89 - 14 Okt 2014
 41. lystra - een meisje! - 14 Okt 2014
 42. mintjee42 - 14 Okt 2014
 43. overwinnaar - Dat is nog een verrassing! - 14 Okt 2014
 44. Regina1981 - 14 Okt 2014
 45. Sim106 - 14 Okt 2014
 46. sweetsnoopytj... - een jongen! - 14 Okt 2014
 47. Yez - 14 Okt 2014
 48. 3ewondertjee - een meisje! - 15 Okt 2014
 49. anne-lynn - 15 Okt 2014
 50. Blackbird - Dat is nog een verrassing! - 15 Okt 2014
 51. Boterbabbelaa... - 15 Okt 2014
 52. Emsky - een jongen! - 15 Okt 2014
 53. jay2010 - een jongen! - 15 Okt 2014
 54. Laaariss - 15 Okt 2014
 55. mamavanbijna3... - een meisje! - 15 Okt 2014
 56. Melybelle - 15 Okt 2014
 57. starlife - een jongen! - 15 Okt 2014
 58. Tess1986 - Dat is nog een verrassing! - 15 Okt 2014
 59. zoweej - een meisje! - 15 Okt 2014
 60. 2en1en1 - een jongen! - 16 Okt 2014
 61. Kaar L - Dat is nog een verrassing! - 16 Okt 2014
 62. MadiLo - een meisje! - 16 Okt 2014
 63. Mamavannova - een jongen! - 16 Okt 2014
 64. MamvanIsa - een jongen! - 16 Okt 2014
 65. mirella s - Dat is nog een verrassing! - 16 Okt 2014
 66. nOukjes2meide... - een meisje! - 16 Okt 2014
 67. Sarah88 - een meisje! - 16 Okt 2014
 68. Susie79 - een meisje! - 16 Okt 2014
 69. wensvooreende... - Dat is nog een verrassing! - 16 Okt 2014
 70. ErikaP - een meisje! - 17 Okt 2014
 71. JoannaG - 17 Okt 2014
 72. Madeliefje87 - 17 Okt 2014
 73. MelanieK - een meisje! - 17 Okt 2014

De bevaldatum van leden in week 28 is van zaterdag 11 oktober 2014 tot en met vrijdag 17 oktober 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014