Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

melissatjje (52 minuten geleden)
Update: vandaag 28w echo gehad kleine spruit doet het goed 1320gram en 38 cm 3d foto sta op mijn profiel datum ks sta ook al vast als zo goed blijft gaan :-) nog 3 afspraken gyn dus aftellen is begonne


Lolaloe (15.4 uur geleden)
@Gem1990 - “@vikelish - “@Gem1990 - “H...„
Ik woon 5 minuten met de auto van het strand af en zelfs ik ben mn tuin niet uitgeweest.. Geen energie, benauwd etc.Gem1990 (15.7 uur geleden)
@vikelish - “@Gem1990 - “Hallo week 28, h...„
Erg is dat he, normaal lig ik ook meteen te bakken op het strand als het lekker weer is. Nu word ik chagrijnig en lam ervan.
Oeps! Tja zo gaat dat hier ook altijd, hihi. Geen zitvlees noemen ze dat geloof ik. Volgende keer lekker op de bank ploffen he!
Mijn vriend en iedereen die ik ken voor de rest is nu op de kermis maar ik ga mezelf daar echt niet naartoe sleuren. Baaldag is baaldag..vikelish (17 uur geleden)
@Gem1990 - “Hallo week 28, heb niet zo`n b...„
Hier hetzelfde. Normaal ben ik dol op zulke hitte, maar ik heb het gevoel dat mijn buik te strak zit en ik daardoor niet kan bewegen.
Ben ik veel moeier dan normaal. Gelukkig heeft mijn man de meiden en nachtje meegenomen naar mijn schoonouders en had ik even een dagje rust... Dus wat doet moeders? Opruimen en schoonmaken. .. Dom dom dom...

Gem1990 (21.9 uur geleden)
Hallo week 28, heb niet zo`n beste dag vandaag. Dat heb je soms he? Voel me dik en lusteloos en het is zo plakkerig en benauwd. Ben blij als dalijk de storm losbarst.
Hoe gaat het met jullie?


mama1Ilse (1.2 dagen geleden)
alweer naar week 29 toe dames. ik zie jullie daar


baby22015 (1.2 dagen geleden)
Lieve dames, mag alweer door naar week 29!!
Onderste rijtje!!
Tot daar!


baby22015 (1.2 dagen geleden)
Hier geen wachtlijsten, zitten te springen om kids. Hoe anders 5 jaar terug waar ik dl bij 20 wkn zwangerschap opgaf bij kdv... Was aan de late kant!

Kreeg ook hele debiele uren toen aangeboden. Toen hebben we voor een lokale vasthouden gekozen. Oudste dochter van ml ging er toen ze klein was ook heen.

Omdat zij na 3 jaar uren wilde minderen (ze was inmiddels midden 50) toch naar kdv gegaan, maar toen waren er geen wachtlijsten meer! Kon zo de uren krijgen!

Dl en straks beeb heb ik zonder vakanties. Die vangen we zelf op. Rooster voor schooljaar 2015/2016 is bekend en hoef hooguit 5 extra dgn opvang ivm vakanties en studie vrije dagen. Nou daar ga ik echt geen 52 wkn voor af nemen.

@carlijn, helaas te ver weg...._carlijn (1.3 dagen geleden)
Ik ga mijn eigen gastouderopvang beginnen per 1 januari! Helemaal ideaal :D -omgeving Enschede, dus wie daar nog oppas zoekt? ;)-


mam1975 (1.5 dagen geleden)
Ik heb toevallig net van de week gehoord dat er per 1 november plek was voor mijn meisje op het kdv.
We hebben hier een klein zelfstandig kdv op het dorp die niet is aangesloten bij een grote organisatie.
Hier in het dorp dus erg populair en gewild maar dus ook een enorme wachtlijst.
Gelukkig gaat ze straks maar 1 dagje in de week erheen meer is niet nodig.
Heb wel de datum een maand vooruit geschoven, ze gaat pas beginnen daar vanaf 1 december. Als ik nog verlof heb hoeft ze er van mij nog niet heen.


MerelO (1.6 dagen geleden)
@baby22015 - “@MerelO - “@baby22015 - “@...„
Dat is idd naar! Heb je het zo mooi gepland en dan dit...
Wij hadden vorig jaar ineens stress. Kdv waar dochter heen ging was van estro, is vorig jaar failliet gegaan. Toen moesten we ineens binnen 3 weken andere opvang regelen, want er was wel een overname kandidaat, maar die wilde de onze niet hebben. Toen keus gemaakt voor andere, horend bij de bso waar zoon net heen ging. Die deden erg hun best om alle kinderen op te vangen op korte termijn. En toen bleek er toch een plaatselijke opvang te zijn die de oude opvang wilde overnemen. Moeilijke keus hoor! Ze namen de leidsters ook mee en dat was voor ons de doorslaggevende reden. Andere opvang op dezelfde locatie met dezelfde leidsters. Gaf wel wat stress, niet alleen bij ons. Voelde inmiddels ook wel al loyaliteit naar de nieuwe opvang die enorm zin best deed iedereen op korte termijn op te nemen.baby22015 (1.6 dagen geleden)
@MerelO - “@baby22015 - “@MerelO - “@...„
Whahaha ja dat is waar en wie weet wat er tegen tijd allemaal weer bedacht is mbt opvang/ vergoedingen etc..
Inderdaad 4 jaar jaar os nog ver weg, maar denk er soms ook over na hoor hoe we het over 4jaar gaan inkleden...
Ik heb te horen gekregen dat de kdv waar beeb naar toe zou gaan gesloten is, nu moet ik die 3 dgn eerst naar achter in de wijk en dan weer naar het midden voor school/ BSO (zit in dl haar school) en dan weer naar begin vd wijk voor thuis of door naar werk (ligt er aan of het ochtend of avond is). Terwijl het KDV waar ik beeb op ingeschreven had 100 mtr van school/BSO af lag... Ff balen.
Ze wilde een kindcentrum maken in de school direct naast die van dl die sinds 1 juli gesloten is. Maar de gemeente wilde het niet. Nu komen er 2 vage scholen in . Een kindcentrum zou echt een uitkomst zijn!! Rot gemeente!!!MerelO (1.7 dagen geleden)
@baby22015 - “@MerelO - “@baby22015 - “@...„
Mijn man is 1 dag vrij en bij ons is school `s middags tot 15.15 uur. Ik zou dan bijvoorbeeld 3 dagen van 9 tot 14.30 kunnen werken en 1 keer 8 uur, dan hebben we helemaal geen bso nodig. Maar goed, hebben nog ruim 4 jaar om daar over na te denkenbaby22015 (1.7 dagen geleden)
Vanmorgen had dl een kinderfeestje en vanmiddag met z`n allen naar het zwembad vertrokken.
Heerlijk. Thuis eerst ff gerelaxt, eten gekookt en gegeten.
Ik zo ff als laatste douchen en dan filmpje kijken.
Hopen op een goede nacht rust en dan mag ik me morgen alweer melden in week 29!


baby22015 (1.7 dagen geleden)
@MerelO - “@baby22015 - “@MerelO - “@...„
Hahaha ja zal ongetwijfeld al snel normaal zijn.
Ik heb een tijdje mijn uren over 5 dagen verspreid maar vond het niets.
Al zou ik tot bijv 16:00 gaan werken (door 24 uur over 4 dgn te verspreiden) dan betaal ik alsnog BSO van 14:30-18:30. Ze rekenen hier helaas niet per afgenomen uur. Dus heeft het weinig toegevoegde waarde voor mij.
Maar lijkt me ook heerlijk om 2 ochtenden niets te moeten behalve dl naar school brengen. En de meeste vrije schooldagen vallen komend schooljaar op woensdag of vrijdag dus dat is wel lekker en makkelijk.
En tzt dan 2 ochtenden voor `mijzelf` als ook deze spruit naar school gaat! Heerlijk! Zo`n luxe!! Duurd nog ff maar verheug me er nu al opMerelO (1.8 dagen geleden)
@baby22015 - “@MerelO - “@baby22015 - “@...„
Hihi, dat went heel snel hoor,3 dagen werken. Deed altijd 4 tot mijn oudste is geboren. Toen een dag ouderschapsverlof erbij. Ga nooit meer terug naar 4 dagen... of iig niet naar 32 uur. Overweeg om als ze allemaal op school zitten mijn uren over 4 dagen te spreiden, minder lange dagen en minder uren bso.baby22015 (1.8 dagen geleden)
@MerelO - “@baby22015 - “@MerelO - “@...„
Nee zeg ook 2 wkn school ml nog 3 wkn werken. Had ik ook nog gemoeten anders.
Ik neem nu geen verlof op omdat ik ziek thuis ben. Maar moet daardoor wel eerder met verlof, 6wkn vooraf vd uitgerekende datum.
En om tot het einde van het jaar vrij te zijn heb ik dan al mijn rest verlof nodig.
Vanaf nieuwe jaar 3dgn werken ipv 3,5. Denk dat ik dat als heel relaxt ga ervaren na jaren 3,5 dag werken.MerelO (1.9 dagen geleden)
@baby22015 - “@MerelO - “@mama1Ilse - “@...„
Je werkt niet meer toch? Ook lekker, 2 weken! Ik spaar mijn verlof dagen op p voor na de geboorte, wil nog tot 1 februari vrij hebben...baby22015 (1.9 dagen geleden)
@MerelO - “@mama1Ilse - “@baby22015 - ?...„
Hier nog 2 wkn school dan een weekje thuis en dan 2 wkn weg!MerelO (1.9 dagen geleden)
@mama1Ilse - “@baby22015 - “@mama1Ilse - ?...„
Hier ook nog 1 week en dan gaan we ook echt een weekje weg, zo aan toe! Dan nog 3 weken werken en verlof! Ik ben aan het aftellenmama1Ilse (2 dagen geleden)
@baby22015 - “@mama1Ilse - “@MerelO - “@...„
ja gelukkig maar. nog 1 week en dan heeft ze vakantie.mam-van-joshenalyss (2.1 dagen geleden)
@baby22015 - “Nu al 28 graden!! En het is 9:...„
Niet normaal he, bij ons was het om 10.00, 32 graden in de schaduw...
ik zat om 10.00 al in het kinder badje.

ik ga straks naar mijn ouders, die hebben een zwembad van 3 bij 2,5 meter.
daar kan ik helemaal in, hahababy22015 (2.2 dagen geleden)
Nu al 28 graden!! En het is 9:15...


baby22015 (2.2 dagen geleden)
@mam-van-joshenalyss - “@baby22015 - “Sta ik net de ...„
Moet er ook om lachen hoor, maar sommige mensen zijn zoooo subtiel..mam-van-joshenalyss (2.2 dagen geleden)
@mama1Ilse - “@MerelO - “@baby22015 - “@...„
Dat zijn helaas de regels op scholen.
Maar bij ons hebben ze wel een hitteprotocol.
maar hier hebben ze nu vakantie...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. cindysieske - een meisje! - 22 Sep 2015
 2. elien27 - 22 Sep 2015
 3. Lolaloe - een meisje! - 22 Sep 2015
 4. Misz-cherry - een jongen! - 22 Sep 2015
 5. Moon1975 - 22 Sep 2015
 6. Riannu - een meisje! - 22 Sep 2015
 7. spookjee - 22 Sep 2015
 8. trotsemammava... - een jongen! - 22 Sep 2015
 9. vikelish - een jongen! - 22 Sep 2015
 10. Vlind3r - 22 Sep 2015
 11. _carlijn - een meisje! - 22 Sep 2015
 12. babySJ - een meisje! - 23 Sep 2015
 13. jvd88 - 23 Sep 2015
 14. mam-van-joshe... - Dat is nog een verrassing! - 23 Sep 2015
 15. ManonV29 - een jongen! - 23 Sep 2015
 16. Astridd - een jongen! - 24 Sep 2015
 17. berra - een jongen! - 24 Sep 2015
 18. channa1992 - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2015
 19. cheriberry - 24 Sep 2015
 20. Fayah25 - een meisje! - 24 Sep 2015
 21. Floortje2014 - een jongen! - 24 Sep 2015
 22. Hummeltje2012 - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2015
 23. Joyceendennis - 24 Sep 2015
 24. musje87 - een jongen! - 24 Sep 2015
 25. Myshu - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2015
 26. nannie1980 - een jongen! - 24 Sep 2015
 27. Wendykevinsha... - 24 Sep 2015
 28. metal-marchy - een meisje! - 25 Sep 2015
 29. raema - een jongen! - 25 Sep 2015
 30. Ruupje2 - een jongen! - 25 Sep 2015
 31. verywelcome - Dat is nog een verrassing! - 25 Sep 2015
 32. wolkje488 - 25 Sep 2015
 33. ~Mama~van~3Me... - een meisje! - 25 Sep 2015
 34. angelcastle3 - 26 Sep 2015
 35. Daffie1989 - Dat is nog een verrassing! - 26 Sep 2015
 36. fly - Dat is nog een verrassing! - 26 Sep 2015
 37. lotsch - een jongen! - 26 Sep 2015
 38. Melissatjje - een jongen! - 26 Sep 2015
 39. BroerTobias - een meisje! - 27 Sep 2015
 40. chrissie1986 - een meisje! - 27 Sep 2015
 41. Gem1990 - een meisje! - 27 Sep 2015
 42. Janneke139 - 27 Sep 2015
 43. JenniferGilso... - een jongen! - 27 Sep 2015
 44. josah - Dat is nog een verrassing! - 27 Sep 2015
 45. MirjamD - een meisje! - 27 Sep 2015
 46. vieropeenrij - 27 Sep 2015
 47. Floortje8765 - 28 Sep 2015
 48. gerdien1 - 28 Sep 2015
 49. Marliezee - een jongen! - 28 Sep 2015
 50. Pinay - Dat is nog een verrassing! - 28 Sep 2015
 51. Stefanie85 - 28 Sep 2015

De bevaldatum van leden in week 28 is van dinsdag 22 September 2015 tot en met maandag 28 September 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014