Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Mooi- (18 uur geleden)
@fm2 - “Zaterdag hebben wij een cursus...„
Hoe was t?
Heb mezelf de beginselen van hb bijgebracht... icm eigen ervaring van de eerste was ik daar heel blij mee met de tweede. Als zeer positief ervaren. Kijk uit naar de derde bevallingservaring... wij sparen dezelfde indicaties lees ikAmandy (2.2 dagen geleden)
Mijn baby is weer ietsjes dieper in mijn bekken gezakt. Ik voelde het! Herkenbaar?


huskygirl (2.8 dagen geleden)
Afgelopen woensdasg bij de vk geweest alles gaat goed kleine doet het ook goed, moet 24 sep weer naar de vk, ben vandaag precies 28 wk zwanger.


missado71 (3.3 dagen geleden)
Wij zijn afgelopen vrijdag naar de vk geweest. Alles was goed alleen ben ik aan de staalpillen gezet me ijzer was iets aan de lage kant. Met 35 weken krijgen we groeiecho
MVD.85 (3.3 dagen geleden)
Zo weer bij de vk geweest. . alles was weer prima.. bloeddruk 102-64 en kleine lag mooi met Koppie beneden..

Hier trouwens geen groei echo. ..


fm2 (3.4 dagen geleden)
Nou dacht ik: zoontje Rhesus positief, manlief dus Rhesus positief, zal deze baby dan ook wel zijn... Helemaal al op ingesteld dat ik weer anti-D prikjes zou moeten hebben. Blijkt dit kindje mijn bloed te hebben, vind ik eigenlijk wel grappig! Deze heeft iets meer van mij! (negatieve Rhesus factor dus)


fm2 (3.4 dagen geleden)
@pollewop - “Shit.... griep hier! Bah wat v...„
Sterkte en beterschap!Amandy (3.4 dagen geleden)
@MVD.85 - “@fm2 - “Zaterdag hebben wij ...„
Ook leuk! Ben ik al mee gestart :-) erg gezellig!Amandy (3.4 dagen geleden)
@pollewop - “Shit.... griep hier! Bah wat v...„
Beterschap!MVD.85 (3.7 dagen geleden)
@fm2 - “Zaterdag hebben wij een cursus...„
ben beneiuwd.. nog nooit van gehoord.. ik start 29 september met gym.. ook wel weer zin in.. gezellige met andere aanstaande mama`s en zo..

vanvond weer naar de VK benieuwd hoe het met ons wondertje gaat..pollewop (3.7 dagen geleden)
Shit.... griep hier! Bah wat voel ik mij beroerd!


Amandy (4.2 dagen geleden)
@fm2 - “Zaterdag hebben wij een cursus...„
Ja, ik ben hier ook mee bezig. Is niet zweverig hoorfm2 (4.2 dagen geleden)
Zaterdag hebben wij een cursus hypnobirthing. Iemand ervaring mee? Ik hoop dat we op een niet te zweverige manier ontspanningstechnieken zullen leren om ons te helpen de bevalling zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen, ook al moet ik weer in het ziekenhuis bevallen (plaatsingsindicatie omdat de eerste 4,5kg was en ik meer dan 1l bloed heb verloren - ik denk dat als ze mij niet aan de wee-opwekkers hadden geslingerd omdat het kind binnen 12 uur na het breken van de vliezen geboren moest worden wegens GBS het allemaal veel beter was verlopen. Daar hoop ik dus voor deze keer op.)


ydenna (5.2 dagen geleden)
Vandaag had ik een afspraak met de Gyn alles was goed het gewicht was 1050 dat was goed bloeddruk was ietsje hoger niet veel. Hartje gehoord was weer helemaal in de wolken.

Donderdag ga ik nog even terug om met de narcosedokter te praten toch een beetje over mijn angsten met de ruggenprik. Ik laat me goed in lichten en hoop daar mee een stuk rustiger te worden.


Tyara~Lieuwe (5.3 dagen geleden)
en w zijn er weer ! wat gaat het snel , wel van genieten want denk dat dit de derde en laatste zwangerschap gaat zijn ! of ik moet mij tegen mijn 30ste willen bedenken ;-)


MVD.85 (5.3 dagen geleden)
@fm2 - “@From - “Goh, dat jullie all...„
Haha hier het zelfde idd.. Eerste lag placenta ook voor en dacht ik haar veel te voelen... En nu ligt hij achter en voel ik de kleine echt super veel meer hahajane-w (5.5 dagen geleden)
Bij mij ligt de placenta nu ook voor.eerste zwangerschap niet en idd toen was t gevoel wel meer. Ik weet wel dat ze vaak rechts ligt billen boven en armpjes en beentjes links. Aan de zijkant en onderin voel ik haar dan ook eigenlijk gewoon de hele dag. In de avond en ochtend op bed zie j mijn buik gewoon bewegen... echt zo leuk. Ik was bang niks te voelen, maat gelukkig valt het mee.. helemaal happy!!! Morgen 3 d echo.. hopen dat de placenta niet in de weg ligt en de kleine prinses meewerkt


fm2 (5.5 dagen geleden)
@From - “Goh, dat jullie allemaal zo go...„
Bij onze eerste had ik de placenta ook voor zitten en voelde ik de baby af en toe, maar vergeleken met nu eigenlijk nauwelijks. Ik snapte toen ook eerlijk gezegd niet waar al die vrouwen het over hadden Nu begrijp ik dat veel beter!From (6.6 dagen geleden)
Goh, dat jullie allemaal zo goed voelen waar die kleine precies zit! Ik voel af en toe wel wat harde delen en er komt ergens wat langs gezoeft, een trap hier en daar maar om nou te zeggen dat dat een hand of een voet is....geen idee! Heb ook de placenta voor liggen dus kan daar wel mee te maken hebben...


ydenna (6.8 dagen geleden)
Goede morgen,
Morgen ga ik naar de Gynaecoloog spannend en fijn om mijn kindje weer te zien!


Amandy (7.2 dagen geleden)
@meid1988 - “@Amandy - “@meid1988 - “He...„
Ja snap k! Uhhmm tsja..op gevoel doe je dat. Kan het niet echt uitleggen.meid1988 (7.6 dagen geleden)
@Amandy - “@meid1988 - “Heeft jullie ba...„
K zit niet met grof geweld te duwen hoor maar soms doet t echt pijn en probeer k hem een beetje op te achuiven ofzo.hoe kan je nou een plek openen in vredesnaam?hahaAmandy (7.6 dagen geleden)
@meid1988 - “Heeft jullie baby een vaste pl...„
Ja de lievelingsplek is links met het lijfje, hoofdje onder en voetjes in mijn rechter ribben. Soms draait ze andersom, rug aan de rechterkant.

Je kan beter niet je baby wegduwen zei mijn verloskundige, maar de plek waar je hem of haar wilt hebben als het ware openen zodat hij of zij uit zichzelf die kant op gaat.
Waarom dat weet ik niet, het komt wel vriendelijker over.meid1988 (7.6 dagen geleden)
@MMF - “@meid1988 - “@MMF - “@meid...„
Oh das zeker vaak! Is daar een reden voor? Ik zie hier ook van alles voorbij schuiven hahaha. En als k zit heb k ook zon vol en klemmend gevoel rechts onder mijn ribben ppfff hahahaMMF (7.6 dagen geleden)
@meid1988 - “@MMF - “@meid1988 - “Heeft...„
wij hebben best vaak controle (om de 10 a 14 dagen) en met 26 weken bleek hij al ingedaald te zitten. Is aan de vroege kant maar kan geen kwaad. Op echo lag hij steeds al op dezelfde manier en hij heeft gewoon lekker zijn plekje gevonden en wil zo blijven liggen
Ik vind het zelf wel een raar idee dat ik nog weken met zijn koppie in m`n bekken rondloop
En hij ligt toch al best klem..... Overduidelijk dat ie z`n kont onder m`n ribben klemt als ik zit, en z`n voetjes dus links, die zie je zo voorbij schuiven hahaha

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. KrisKros - een meisje! - 02 Dec 2014
 2. mamaDH - 02 Dec 2014
 3. Miss-Autumn - een jongen! - 02 Dec 2014
 4. Snowedin - Dat is nog een verrassing! - 02 Dec 2014
 5. wondermeisje - 02 Dec 2014
 6. Anne-Fleur - een jongen! - 03 Dec 2014
 7. boebe79 - een drieling (jjm)!een drieling (jjm)!een drieling (jjm)! - 03 Dec 2014
 8. Ezzie2 - een meisje! - 03 Dec 2014
 9. limy - 03 Dec 2014
 10. Loes_86 - 03 Dec 2014
 11. mariel12 - een meisje! - 03 Dec 2014
 12. pokerface - 03 Dec 2014
 13. proudmommy-27 - 03 Dec 2014
 14. strishka - een jongen! - 03 Dec 2014
 15. Addicted2MyKi... - een meisje! - 04 Dec 2014
 16. compi - 04 Dec 2014
 17. CrystalMikael... - 04 Dec 2014
 18. hopelijkwonde... - een jongen! - 04 Dec 2014
 19. Keshia86 - Dat is nog een verrassing! - 04 Dec 2014
 20. LraS - een jongen! - 04 Dec 2014
 21. MamavanMike - 04 Dec 2014
 22. Miep, mama va... - een jongen! - 04 Dec 2014
 23. punkymare - 04 Dec 2014
 24. sabrientjuhh - 04 Dec 2014
 25. Tatjana1987 - 04 Dec 2014
 26. teigetje80 - 04 Dec 2014
 27. HannB - een jongen! - 05 Dec 2014
 28. huskygirl - Dat is nog een verrassing! - 05 Dec 2014
 29. Isis1979 - 05 Dec 2014
 30. lieveheersbee... - een jongen! - 05 Dec 2014
 31. Loeka - een meisje! - 05 Dec 2014
 32. Lovethelove - 05 Dec 2014
 33. noortje876 - 05 Dec 2014
 34. ohmamamia - Dat is nog een verrassing! - 05 Dec 2014
 35. rosan - 05 Dec 2014
 36. Samanthadg - 05 Dec 2014
 37. Shannonx - Dat is nog een verrassing! - 05 Dec 2014
 38. systjama - 05 Dec 2014
 39. xxlianne - 05 Dec 2014
 40. Jonathansylvi... - een jongen! - 06 Dec 2014
 41. LaToyaa - 06 Dec 2014
 42. Melissa__V - een jongen! - 06 Dec 2014
 43. nynke92 - 06 Dec 2014
 44. Pieliepalliep... - een jongen! - 06 Dec 2014
 45. Carmentjuh - een meisje! - 07 Dec 2014
 46. Gosiaimp - 07 Dec 2014
 47. grilex - 07 Dec 2014
 48. mammavanluca - een jongen! - 07 Dec 2014
 49. Marleen1985 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 07 Dec 2014
 50. MLSSA - 07 Dec 2014
 51. MvD10 - een meisje! - 07 Dec 2014
 52. suuzy - een tweeling!een tweeling! - 07 Dec 2014
 53. Weegschaal91 - 07 Dec 2014
 54. Draadje - Dat is nog een verrassing! - 08 Dec 2014
 55. gustave - 08 Dec 2014
 56. juliekevd - een jongen! - 08 Dec 2014
 57. Jusuf22 - 08 Dec 2014
 58. Lien19 - Dat is nog een verrassing! - 08 Dec 2014
 59. Mama-lief - 08 Dec 2014
 60. MamaJD - 08 Dec 2014
 61. Maudje87 - een jongen! - 08 Dec 2014
 62. Melmo - 08 Dec 2014
 63. Shaste - een meisje! - 08 Dec 2014
 64. Stoddetje - een meisje! - 08 Dec 2014
 65. Tinne86 - een meisje! - 08 Dec 2014
 66. Vlinder120308 - 08 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 28 is van dinsdag 2 December 2014 tot en met maandag 8 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014