Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

berna86 (5.1 uur geleden)
Zo Hallo dames,
Hier gaat t weer geweldig mn lijf werkt echt niet mee en sinds vandaag een mini terrorist in huis (lees peuter) o o o wat een ellende hij voelt precies aan dat ik minder snel ben dus een waterbak door t hele huis gooien met een foto lijstje etc. En ik blijf ma zeggen t is een fase ma ai wat hoop ik dat deze fase snel voorbij is!!!


berna86 (5.2 uur geleden)
@happy2012 - “Hallo dames,Rare vraag heb l...„
Hoe is het nu???berna86 (5.2 uur geleden)
@Jck - “@Miek_ - “@Jck - “Hier van...„
Komt vast goed!! En als t daar van af hangt moet je je afvragen of je er wel zou willen blijven werken. Meer dan je best kun je niet doen meid en geloof mij er is geen 1 werkgever belangrijker dan je kind of je eigen gezondheid! !berna86 (5.2 uur geleden)
@MaaikeT2 - “Na meerdere gebroken nachten d...„
Kun je ook geen slaapmedicatie krijgen voor 1 of 2 nachten... zodat je ff door kan trekken. Weet dat je alleen bent maar misschien kan er dan iemand blijven logeren die in de nacht naar je zoontje kan als t nodig is

berna86 (5.3 uur geleden)
@MaaikeT2 - “@anneliesHoorelbeke - “@Maai...„
O spannend als je dan zo de datum leest komt het zo dicht bij! Hoop dat je buikbewoner snel indaald en jij weer wat meer lucht krijgt.
Hier ook steeds meer last van hartkloppingen erg naar gevoel.MaaikeT2 (5.4 uur geleden)
@anneliesHoorelbeke - “@MaaikeT2 - “Na meerdere geb...„
Wat vervelend, meid! Ik ben ook overdag niets waard, vanmiddag heb ik wat extra uren geslapen, dat helpt wel iets. Maar als ik zo benauwd ben, dan is zelfs opstaan om de tafel af te ruimen een hele zware opgave. Na 2 bordjes moet ik gaan zitten om naar lucht te happen. Gelukkig ben ik niet constant zo benauwd, maar wel heel veel.

Op 11 mei word ik ingeleid... inleiden gebeurt omdat ik bloedverdunners gebruik waar ik een aantal dagen vanaf moet zijn om veilig te bevallen, maar ook weer niet té lang. Dus nu ga ik op 38 weken (6 mei) stoppen met de bloedverdunners. En dan op 11 mei inleiden. Mocht dan de baarmoedermond nog niet rijp zijn, dan hebben we nog een paar dagen speling, zodat ik als het meezit niet langer dan 1 week zonder bloedverdunners zal zijn.Jck (8.3 uur geleden)
@Miek_ - “@Jck - “Hier vandaag op advi...„
Hier ook voor t werk verre van optimaal omdat we 20 april nog een deadline hebben (die ligt dus nu in mijn verlof ipv er net voor. Daardoor hebben we het ook ontzettend druk. Gelukkig is de baas wel heel begrijpend. Vind t ook ontzettend moeilijk omdat mijn tijdelijke contract in mijn verlof afloopt en ik in principe een vast contract zou krijgen (mondeling al toegezegd), maar ik weet nu niet hoe dat gaat lopen.Miek_ (9.2 uur geleden)
@Jck - “Hier vandaag op advies van vk ...„
Hier hetzelfde. Ik werk nu sinds 2 weken 6 uur per dag... voor het werk niet optimaal, maar voor mij merk ik wel echt verbetering.anneliesHoorelbeke (9.5 uur geleden)
@MaaikeT2 - “Na meerdere gebroken nachten d...„
Ik heb er ook last van, de hele nacht wakker van hartklooppingen en het benaud hebben. Het is heel erg vermoeiend en vervelend. overdag ben ik niets waard daardoor en moet ik languit in de zetel gaan slapen. wanneer gaan ze je inleiden ?Jck (11.4 uur geleden)
Hier vandaag op advies van vk en osteopaat bij de baas aangegeven dat ik minder wil/moet gaan werken ivm met bekken/rug en harde buiken. Erg moeilijk want ben best een workaholic, maar nu ga ik vanaf vandaag 6 uur per dag werken. Betekent ook dat ik ipv 4 weken 6 weken voor de uitgerekende datum met verlof moet. En dat is al over 6 weken, ineens gaat t wel heel snel. Ontzettend balen dat ik minder moet gaan werken, maar wel beter voor mij en onze uk.


MaaikeT2 (12.4 uur geleden)
Na meerdere gebroken nachten door benauwdheid en veel te hoge hartslag (waardoor ik bijna niet kon slapen) ben ik echt grondig gesloopt. Vandaag bij gyn geweest, ze kunnen er niets aan doen. Helaas...

Vandaag ook datum van de inleiding afgesproken met de gyn. Blijft een beetje raar, datum afspreken om te gaan bevallen. Maar toch fijn dat ik kan gaan aftellen.


MaaikeT2 (12.4 uur geleden)
@jels - “@MaaikeT2 - “@jels - “@Maa...„
Fijn dat je nu minder pijn hebt en weet wat het is. En fijn dat je manueel therapeut een stuk kundiger is dan de fysio-in-opleiding..MaaikeT2 (12.5 uur geleden)
@happy2012 - “Hallo dames,Rare vraag heb l...„
Ik zou ook bellen. Ben vorige week ook geweest omdat ik wurmpie al 3 dagen heel weinig voelde en dan willen ze echt dat je komt. Meestal is er niks, maar het kan wel duiden op iets dat (helemaal) niet goed is. Dus dat wil je altijd zeker weten. Die van mij begon (uiteraard.. zucht! ) zich onderweg naar de gyn alweer goed te roeren en tijdens het ctg lag hij constant te draaien en te schoppen. En dat na 3 dagen stil liggen. Boefje...Jck (13.1 uur geleden)
@happy2012 - “Hallo dames,Rare vraag heb l...„
Ik zou je vk even bellen. Die van ons zegt dat je vanaf wk 28 iedere dag even veel beweging moet voelen en anders moet bellen.happy2012 (13.5 uur geleden)
Hallo dames,

Rare vraag heb last van me.buik en voel me niet lekker geen verkoudheid ofzo. Kan het niet uitleggen.. voel haar al paar dagen heel weinig. Heeft iemand dit ook gehad


mamadjead (1.1 dagen geleden)
@happy2012 - “@MaaikeT2 - “@mamadjead - ??...„
Kom maar op met dat tijdperk. ;)mamadjead (1.1 dagen geleden)
@MaaikeT2 - “@mamadjead - “Hebben jullie ...„
Blij om te horen dat ik niet de enige ben.milou79 (1.2 dagen geleden)
Yeah!! Week 28 alweer :)


jels (1.2 dagen geleden)
@MaaikeT2 - “@jels - “@MaaikeT2 - “@jel...„
sorry voor het late berichtje zeg! Drukke week achter de rug nadat we zijn wezen shoppen, klussen en de 9 maanden beurs hebben afgestruind hihi


Gelukkig is de pijn redelijk op een afstand gebleven nadat ik vrijdag bij de manueel therapeut ben geweest. Schijnbaar is mijn linker bekken niet helemaal in orde en is dat ook al latent aanwezig buiten de zwangerschap. Wat wel kan kloppen, aangezien ik 2 jaar terug niet kon lopen ( letterlijk niet ) en daar een gyroprakter aan pas moest komen. Ik heb een hele rits opdrachten en oefeningen mee naar huis gekregen zodat mijn linker bekken zich niet nog meer zou verdraaien en vast zou komen te zitten.
Maar zoals ik al zei, de pijn is nu wel redelijk op afstand gebleven sinds de therapeut mij heeft rond laten draaien op die tafel als een aangespoelde walrus

Ik ga ik ieder geval mijn best doen me op die opdrachten te focusen. Het idee dat ik midden in de zwangerschap weer zoveel pijn ga hebben, en niet kan lopen i.v.m. vastzittende bekken laat mij de bibbers krijgen!!Jck (1.2 dagen geleden)
@Anoukx - “@Jck - “Vandaag naar de 9maa...„
Was lekker rustig en heb wat leuke dingen gezien. Ben nu wel gebroken. Zere rug en heupen/bekken en harde buik, maar een leuke dag gehad met mn moeder en zusje.Anoukx (1.4 dagen geleden)
@Jck - “Vandaag naar de 9maandenbeurs....„
Hoe was het? Ik ben gisteren geweest en vond het wel leuk. Wat ideetjes opdoen enzo. Vond het qua drukte nog meevallen, wel vrij moe en zere rug na een tijdhappy2012 (1.5 dagen geleden)
@MaaikeT2 - “@mamadjead - “Hebben jullie ...„
Herkenbaar, droomde keer dat ik kwam te overlijden op de ok tafel.. en me vvriend mmet de kinderen alleen liet.dit droomde ik toen ik net zwanger was. Durfde eerlijk gezegt zzwangerschap niet Doorte zetten... wel gedaan hoor maar die angst blijf ik houden... Vooral toen ik droomde dat ik een meisje kreeg en krijg nu ook een meisje. En droomde toen ik 8 weken zwanger was. Maar dromen betekenen vaak niet wat je ziet. Als je dood gaat in een droom betekend nieuwe tijdperk in je leven dat klopt ook ik word weer mama..MaaikeT2 (1.6 dagen geleden)
@mamadjead - “Hebben jullie s nachts ook zo`...„
Heel herkenbaar! Overigens is het zelfs zo dat buiten de zwangerschap alles `s nachts ook erger lijkt dan overdag, dus meestal verbied ik mezelf om `s nachts over zorgelijke dingen na te denken. Die routine had ik al, dat scheelt.

Dit verhindert overigens niet dat het soms toch gebeurt dat ik lig te piekeren. Meestal gaat het dan om spookbeelden als met twee kinderen in de auto het water in rijden (Waah! hoe krijg ik ze er allebei levend uit?? Shock! Horror! Adrenaline! Angst! Bonk-bonk-bonk doet mijn hart en ik zweet me drijfnat.) Of wat als ik voortijdig de pijp uit ga? (Ik ben een alleenstaande moeder.)

Ik pak meestal ook een boek, doe een lichtje aan (ik slaap al bijna de hele zwangerschap met het licht aan op de gang, niet voor mijn zoontje, maar voor mij! ) Of ik ga er even uitJck (1.7 dagen geleden)
Vandaag naar de 9maandenbeurs. Hopelijk is het niet te druk. Heb er wel zin in. Wel benieuwd hoe mijn rug en bekken het houden.


mamadjead (2.7 dagen geleden)
Hebben jullie s nachts ook zo`n last van piekergedachten? Wordt meerdere keren per nacht wakker en loop dan te malen. Over het werk, over ons huis....er spelen helemaal geen grote zaken, maar s nacht kan ik alles niet meer goed relativeren. Hormonen. Grrr...Meestal probeer ik ontspanningsoefeningen te doen, of ik pak een boek en lees ff een half uur. Je nachten zijn alleen zo gebroken. Herkent iemand het? Tips?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. Asaeviel - een meisje! - 20 Mei 2015
 2. Desiree4 - 20 Mei 2015
 3. Eefe - een jongen! - 20 Mei 2015
 4. Inara - een meisje! - 20 Mei 2015
 5. Liesjuh1983 - een meisje! - 20 Mei 2015
 6. Magsy - een meisje! - 20 Mei 2015
 7. mamavanem - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2015
 8. Nadia24 - Dat is nog een verrassing! - 20 Mei 2015
 9. nana81 - 20 Mei 2015
 10. Saskiav - Weet het wel maar zeg het niet! - 20 Mei 2015
 11. Weanje - een meisje! - 20 Mei 2015
 12. Brammam - een jongen! - 21 Mei 2015
 13. cathy-b - 21 Mei 2015
 14. Ingevd - 21 Mei 2015
 15. Jck - 21 Mei 2015
 16. Lammie - een jongen! - 21 Mei 2015
 17. mamavanlievej... - een meisje! - 21 Mei 2015
 18. Sensi - een jongen! - 21 Mei 2015
 19. Super trotse ... - een jongen! - 21 Mei 2015
 20. ~Cornella~ - een jongen! - 21 Mei 2015
 21. happy2012 - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Mei 2015
 22. Kirrie - Dat is nog een verrassing! - 22 Mei 2015
 23. LauraBailey - een meisje! - 22 Mei 2015
 24. Mama-van-twee... - een meisje! - 22 Mei 2015
 25. Nadja24 - Dat is nog een verrassing! - 22 Mei 2015
 26. our2ndwish - Dat is nog een verrassing! - 22 Mei 2015
 27. Preciousbaby - een meisje! - 22 Mei 2015
 28. Ragazza - een jongen! - 22 Mei 2015
 29. rgoethals - Dat is nog een verrassing! - 22 Mei 2015
 30. Sam 05-05-10 - 22 Mei 2015
 31. theshief - een jongen! - 22 Mei 2015
 32. ToveLoX - een meisje! - 22 Mei 2015
 33. veronique32 - 22 Mei 2015
 34. Djoojz - 23 Mei 2015
 35. edmrfi9 - 23 Mei 2015
 36. Esthervansoes... - 23 Mei 2015
 37. Jannekeeh - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Mei 2015
 38. kimm8 - een meisje! - 23 Mei 2015
 39. Liora - 23 Mei 2015
 40. Milou79 - 23 Mei 2015
 41. mummyjessica - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Mei 2015
 42. Sherine - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 23 Mei 2015
 43. zomerkindje20... - een jongen! - 23 Mei 2015
 44. AnneliesHoore... - een jongen! - 24 Mei 2015
 45. esther1986 - een meisje! - 24 Mei 2015
 46. Love-Amira-An... - een jongen! - 24 Mei 2015
 47. Mounou - Weet het wel maar zeg het niet! - 24 Mei 2015
 48. pinkand... - 24 Mei 2015
 49. -Willemijn- - Dat is nog een verrassing! - 25 Mei 2015
 50. Biep23 - 25 Mei 2015
 51. Dayzers - 25 Mei 2015
 52. evelyne3 - een meisje! - 25 Mei 2015
 53. Kersje - een jongen! - 25 Mei 2015
 54. Kivos - een jongen! - 25 Mei 2015
 55. Lamootje - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 25 Mei 2015
 56. M3 - een meisje! - 25 Mei 2015
 57. Marretje - een jongen! - 25 Mei 2015
 58. moederbond - een jongen! - 25 Mei 2015
 59. nien171 - een jongen! - 25 Mei 2015
 60. ontheway - 25 Mei 2015
 61. Sloeberke155 - een meisje! - 25 Mei 2015
 62. troeteltje - 25 Mei 2015
 63. babietje3 - 26 Mei 2015
 64. DoortjeB - Dat is nog een verrassing! - 26 Mei 2015
 65. MamMadee - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Mei 2015

De bevaldatum van leden in week 28 is van woensdag 20 Mei 2015 tot en met dinsdag 26 Mei 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014