Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mamaFINN (9.6 uur geleden)
@MMF - “@mamaFINN - “@MMF - “@mama...„
Met 38 weken worden ze sowieso gehaald. Onze eerste diende zich met 36 weken en de tweede met 37 weken aan. Dus mss dat deze twee ook iets eerder komen.
Wij weten het geslacht maar we houden het geheim.mamalove23 (17.7 uur geleden)
hier ook geen grote buik begint nu wel te groeien maar met 23 weken zag je nog niks en dit is me.tweede uiteindelijk bij de eerste ook een mooie buik gekregen ;)


Gerdienle0 (1.2 dagen geleden)
hooiii week 28?


MMF (1.2 dagen geleden)
@mamaFINN - “@MMF - “@mamaFINN - “@MMF ...„
Wat apart zeg, leuk!! Een lekker buikje dus al. En je moet nog een poosje!! Enig zicht op vroegtijdige bevalling of ga je gewoon uit van 38/40 weken? Dan kun je je bijna niet meer omdraaien joh
Weten jullie zelf of het jongetjes of meisjes zijn?

mamaFINN (1.2 dagen geleden)
@MMF - “@mamaFINN - “@MMF - “@memi...„
Ik heb ook echt alleen maar baby. Ben ook alleen bij buik en vorsten aangekomen. Maar vergeleken met mijn vorige 2 zwangerschappen is mijn buik nu net zo groot als met 37 weken
En ja, ik kan ze nu van elkaar onderscheiden als ze bewegen. Ze zijn gelukkig vaak tegelijk wakker.MMF (1.2 dagen geleden)
@mamaFINN - “@MMF - “@memie - “ik ben i...„
Lijkt mij dat met een tweeling je buik ook dubbel zo dik is? Of is dat niet zo? Ik heb een relatief kleine buik, echt alleen maar baby maar met een tweeling groeit t ook sneller? Kan me er geen voorstelling bij maken!! Kun jij je kindjes apart voelen? Je moet toch wel een leven in je buik hebben!!mamaFINN (1.3 dagen geleden)
@MMF - “@memie - “ik ben in totaal 7...„
Aan mij vraagt iedereen of ik al bijna moet bevallen. Moet eerlijk zeggen dat ik ook wel een megabuik heb nu met die tweeling.mamsvan2kids (1.4 dagen geleden)
@vrkh - “@mamsvan2kids - “Hallo Dames...„
ik heb intussen zins vrijdag en zaterdag al contact met de vk. Ook de h.a is er bij betrokken die vinden de klachten vreemd en bellen vandaag terug over hoe en wat. vrijdag nog bij de vk geweest en morgen weer heen voor extra controlle ben benieuwd als ik onder de buik geen kramp heb dan onder de rug wel soms te negeren en o net nog een kramp gehad die behoorlijk gevoelig was dus afwachten. Vk zei al hoop niet dat de baby zich nu al meld. Ze beweegt wel erg veel en de hele dag en nacht door dat is een goed teken.memie (1.5 dagen geleden)
@MMF - “@memie - “ik ben in totaal 7...„
niet zozeer van mijn buik, wel van mijn bekken, dus kon toch al niet zoveel. weet niet hoe ik er over twaalf weken uitzie. Dat is inderdaad ook net leuk, mijn dochtertje haar juf is 21 weken zwanger van de eerste en je ziet gewoon helemaal niks..., dat is ook niet leuk eigenlijk. Ze houden nu wel allemaal rekening met meMMF (1.5 dagen geleden)
@memie - “ik ben in totaal 700 gram aang...„
Oooooh dat mensen dat durven vragen he? Ik vraag dat nooit aan iemand, meestal iets voorzichtiger heb je zelf ook `last` van grote buik of valt t mee? Net vroeg iemand in de supermarkt aan mij of ik een maand of 4 zwanger ben stommemie (1.5 dagen geleden)
ik ben in totaal 700 gram aangekomen maar heb me toch een pens, iedereen vraagt of ik op alle dagen loop..Helaas nog niet


meid1988 (1.7 dagen geleden)
@lalalove - “Pfff. Ik heb vanmorgen niks ge...„
Herken het. ..moe van niks doenMMF (1.8 dagen geleden)
@icebunny1978 - “@MMF - “@icebunny1978 - “H...„
Dan hield je de vorige keer al snel vocht vast!!!! Mijn gyn weegt me elke keer, maar hij zegt ook steeds dat dat eigenlijk niet hoeft (schijnen ze niet vaak meer te doen, als je baby het goed doet schijnt t goed te zijn). Ik ging vorige zwangerschap van 58 naar 62 en woog na bevalling 55, heeft toen ook niemand iets van gezegd maar daarna moest ik natuurlijk fulltime kolven (omdat hij zo vroeg geboren werd) en dat nekte me. Ik moest teveel eten en dat kon ik niet bijbenen waardoor de kilo`s eraf vlogen. Na drie maanden (toen hij thuis was, dus maar eens een flesje geprobeerd
Maarum, niet druk maken om je gewicht hoor, alles dat er niet aankomt hoeft er ook niet af en als de baby het goed doet is het toch goed? Ik kan op t moment zeer weinig eten trouwens...... Blijft voor m`n gevoel zo hoor zittenicebunny1978 (2.1 dagen geleden)
We hebben nu weer twee namen in de pipeline. Daphne en Merel. Helemaal niets meer van alle namen die we eerst in gedachten hadden. Blijft moeilijk.


icebunny1978 (2.2 dagen geleden)
@MMF - “@icebunny1978 - “Heb net voo...„
Dan zal het wel goed zijn hi hi. Vind het niet erg hoor. Vorige zwangerschap was ik in totaal ook maar iets van 10 kilo aangekomen. Na de bevalling direct al 7 kilo kwijt aan vruchtwater en kind. Dus dat is wel fijn. Hou nu ook bijna geen vocht vast. Vorige keer wel.moest 14 februari bevallen maar moest begin oktober al m`n ringen al afdoen, anders moesten ze kapot geknipt worden. Heb ze nu ook af voor de zekerheid, maar ze passen nog prima.MMF (2.2 dagen geleden)
@icebunny1978 - “Heb net voor het eerst weer ge...„
Ben ik ook en bij mij vinden de gyn en VK het prima!!! Vanaf nu gaat de baby pas echt wegen komende weken dus meer aankomen misschien hahaha ik ben van 54 naar 58.1 gegaan en hoor alleen `prima`icebunny1978 (2.2 dagen geleden)
Heb net voor het eerst weer gewogen tijdens de zwangerschap. 77 kilo. Dat betekend dat ik maar 4 kilo ben aangekomen tot nu toe. Is dat wel goed?


~kaat~ (2.2 dagen geleden)
@memie - “@~kaat~ - “Nog steeds geen n...„
Is ook niet handig als je ouder wordt. Ben je 40, heet je baby, haha. Hier is de werknaam Moppie. Ook leukMMF (2.2 dagen geleden)
@icebunny1978 - “Heb vanmorgen tot 10 uur gesla...„
Heerlijk dat je daar in t weekend even tijd voor hebt!!!!icebunny1978 (2.2 dagen geleden)
Heb vanmorgen tot 10 uur geslapen en vanmiddag weer van half 3 tot 5. Heerlijk.


lalalove (2.3 dagen geleden)
Pfff. Ik heb vanmorgen niks gedaan en vanmiddag op visite geweest. Net thuis maar ik ben echt bekaf! Ga lekker vroeg slapen. Bah. Ken dit helemaal niet van mezelf.


memie (2.6 dagen geleden)
@~kaat~ - “Nog steeds geen naam voor onze...„
die van ons als baby, maar dat vond onze dochter zieligicebunny1978 (2.6 dagen geleden)
En weer een weekje verder.


lalalove (3.1 dagen geleden)
@blauwewolk2011,2014 - “@Lalalove - “@blauwewolk2011...„
Heb het formulier geprint. Laat manlief wel even kijken. Hij heeft er meer verstand van. Doe het pas sinds januarivrkh (3.1 dagen geleden)
@mamsvan2kids - “Hallo Dames, Even een vraagje ...„
Ik zou bij twijfel altijd contact opnemen..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. 1ebaby - een meisje! - 20 Nov 2014
 2. a dream - 20 Nov 2014
 3. BabyJonkie - een jongen! - 20 Nov 2014
 4. Babyloves - Dat is nog een verrassing! - 20 Nov 2014
 5. Mamaso - een meisje! - 20 Nov 2014
 6. san-mam - een jongen! - 20 Nov 2014
 7. vrkh - een jongen! - 20 Nov 2014
 8. *MamaC* - 21 Nov 2014
 9. 2demoppie - een meisje! - 21 Nov 2014
 10. Fam.Jorissen - een jongen! - 21 Nov 2014
 11. Jojo87 - een jongen! - 21 Nov 2014
 12. Kayl93 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 13. mamavanjenf - 21 Nov 2014
 14. memie - 21 Nov 2014
 15. Renate30 - 21 Nov 2014
 16. vlindertje201... - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 17. WENS2014 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 18. ~Mama van Kay... - een jongen! - 21 Nov 2014
 19. Gosia - een meisje! - 22 Nov 2014
 20. liesjevdv - een meisje! - 22 Nov 2014
 21. mamsvan2kids - een meisje! - 22 Nov 2014
 22. marbaby - een jongen! - 22 Nov 2014
 23. Starlet97 - 22 Nov 2014
 24. ~KAAT~ - een meisje! - 22 Nov 2014
 25. Aily - een meisje! - 23 Nov 2014
 26. Aucka - een meisje! - 23 Nov 2014
 27. DanaTom - 23 Nov 2014
 28. dees1985 - een meisje! - 23 Nov 2014
 29. Elmas82 - een meisje! - 23 Nov 2014
 30. Icebunny1978 - een meisje! - 23 Nov 2014
 31. Ikkimmy - 23 Nov 2014
 32. mamavanmop - een jongen! - 23 Nov 2014
 33. Mom2014 - een meisje! - 23 Nov 2014
 34. mr-toet-toet - 23 Nov 2014
 35. theswan - 23 Nov 2014
 36. ~Elke~ - een jongen! - 23 Nov 2014
 37. daisyholt - een meisje! - 24 Nov 2014
 38. Dikkiedik - een meisje! - 24 Nov 2014
 39. ester-82 - 24 Nov 2014
 40. GerdienLe0 - een jongen! - 24 Nov 2014
 41. Mb87 - 24 Nov 2014
 42. Onze kleine m... - een meisje! - 24 Nov 2014
 43. Rosa. - Dat is nog een verrassing! - 24 Nov 2014
 44. Suzan82 - een meisje! - 24 Nov 2014
 45. Wannabee - een meisje! - 24 Nov 2014
 46. debfen - 25 Nov 2014
 47. Dodtjeuh89 - 25 Nov 2014
 48. eleonora1990 - een meisje! - 25 Nov 2014
 49. HD82 - een jongen! - 25 Nov 2014
 50. Heleen85 - 25 Nov 2014
 51. Jacqq - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2014
 52. jessicadegroo... - 25 Nov 2014
 53. Lucy82 - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2014
 54. Mama-Thijmen - 25 Nov 2014
 55. mamavannoomi - een drieling (mmm)!een drieling (mmm)!een drieling (mmm)! - 25 Nov 2014
 56. MMF - een jongen! - 25 Nov 2014
 57. NicoleL81 - een jongen! - 25 Nov 2014
 58. onsgeheim - een jongen! - 25 Nov 2014
 59. snoepje83 - een meisje! - 25 Nov 2014
 60. wonder tje - een jongen! - 25 Nov 2014
 61. desire2211 - 26 Nov 2014
 62. DiMommyToBe - 26 Nov 2014
 63. G_ - een jongen! - 26 Nov 2014
 64. kay81 - een meisje! - 26 Nov 2014
 65. M rica - 26 Nov 2014
 66. Mandei - 26 Nov 2014
 67. mariska v - Dat is nog een verrassing! - 26 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 28 is van donderdag 20 November 2014 tot en met woensdag 26 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014