Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

(B)engeltjee (2 minuten geleden)
@Mila84S - “@aisy - “@Mila84S - “@aisy...„
Ja dat is wel hoog ja de norm is 7 volgens min. Mag je gewoon thuis prikken? Ik moet vandaag 3x naar t ziekenhuis om te prikken. En dat iedere 4 weken :(Mila84S (18 minuten geleden)
@aisy - “@Mila84S - “@aisy - “@Mila...„
Ik heb al 2x geprikt vandaag.

Nuchter om 08:00 waarde was 4,2

Anderhalf uur na het ontbijt om 09:40 uur weer geprikt 8,0

Dat is toch hoog?selina2 (1.1 uur geleden)
Wat is het glucose drankje toch eens vies word er helemaal draaierig van 2 prikken al achter de rug ik wacht nog op 1 prik nog een half uurtje wachten derna direct ETENN


petra23682 (2.5 uur geleden)
Dank voor jullie reacties!! Dat geeft me een hoop vetrouwen. Dinsdag mag ik naar de gyn in het zkh. Daar vraag ik idd of ze de meting ook nog s willen doen.
wij2 (12.9 uur geleden)
@petra23682 - “Ik ben afgelopen maandag voor ...„
Wat vervelend! Bij mijn schoonzusje zeiden ze dat haar zoontje erg korte benen had maar bleek achteraf een verkeerde meting te zijn en niks loos.. Heeft zich echt lang onnodig zorgen hierover gemaakt.. Ik zou nogmaals een echo aanvragen in het nieuwe ziekenhuis en de meting overnieuw laten doen..wij2 (12.9 uur geleden)
@Mamsje. - “Lees hierboven over de nachtme...„
Ik heb t ook! En dan ook vooral dat er wat met me dochter gebeurd.. Word er gek van..selina2 (15 uur geleden)
Vandaag herhaling gehad van me 4d echo en jawel hoor ik zag mijn kleine jongen prachtig lachen. Volgende week weer controle ziekenhuis.


Mamsje. (15.1 uur geleden)
Lees hierboven over de nachtmerries, ik heb deze echt heel veel en heftig!
Ik droom dan vaak dat ik met mijn dochter en zoonlief over straat loop ofzo en dat er hun iets overkomt. Varieert van ontvoering tot mishandeling. Echt bizar, de raarste dingen komen voorbij En dan droom ik hetzelfde wel 10x achter elkaar
Het gekke is dat ik echt totaal niet bang ben aangelegd. Werk al jaren met jeugd tbs` ers en heb veel gekke dingen gezien/meegemaakt, maar in mijn dromen ben ik hulpeloos. Het klopt in werkelijkheid wel dat mijn kinderen mijn (enige) zwakke punt zijn, het is alleen zo vervelend dat de dromen zo echt voelen en ik `s ochtends ook echt een beetje ontdaan kan zijn van hetgeen ik heb gedroomd.
Hebben meer dames dit zo heftig?


Mamsje. (15.3 uur geleden)
@petra23682 - “Ik ben afgelopen maandag voor ...„
Wat stom dat het zkh dit voor jullie verzwegen heeft! Ik snap dat je je vertrouwen kwijt bent en bent overgestapt naar een ander ziekenhuis! Ik heb zelf geen ervaring met een verwachtte afwijkende meting, maar lees het hier inderdaad wel vaker..en dat het dan uiteindelijk ook niet erg blijkt te zijn. Ik hoop voor je dat jullie snel een duidelijk antwoord krijgen met wat dit voor een gevolgen kan hebben..Liefs (15.8 uur geleden)
Wij krijgen helemaal geen echo meer naar de 20 weken echo.


mama-van-csl (17.7 uur geleden)
Hier pas groei/ liggings echo met 36 weken.

Ben wel erg benieuwd naar onze jongen!


madelief 32 (18.7 uur geleden)
Wij pas met 35 weken voor de ligging. vandaag kraampakket gekregen..... komt wel dichtbij nu!


anne-2014 (19.6 uur geleden)
Ik pas een echo met 35w. Geen idee hoe groot t kindje nu is


anitas (20 uur geleden)
Wordt wel heel benieuwd zo als ik de berichten zo lees, ik heb de groei echo pas 10 nov... Met 30 wk


mamavannca (23.4 uur geleden)
@petra23682 - “Ik ben afgelopen maandag voor ...„
Onze beeb heeft juist een wat kleiner hoofdje. Zuslief had dat ook en ik heb zelf ook geen groot hoofd, dus maak me er geen zorgen over. Mijn advies: zit er niet teveel over in, want als er echt iets aan de hand zou zijn hadden ze dat heus wel gezegd. Bespreek het voor je eigen gemoedsrust desnoods even met je nieuwe vk / gyn.aisy (1 dagen geleden)
@petra23682 - “Ik ben afgelopen maandag voor ...„
Vandaag een groei echo gehad en alles groeit volgens schema, alleen het hoofdje is groot. Mijn eerste dochter had ook steeds een groot hoofd en is hartstikke gezond, dus maak me geen zorgen. Alleen met het persen was het wat vervelend Hebben ze nog gezegd dat het kwaad kan?saskia41 (1 dagen geleden)
@petra23682 - “Ik ben afgelopen maandag voor ...„
Bij al mijn zwangerschappen (en nu ook weer) waren er verschillen in termijn tussen hoofdje(groot), buikje(klein) en been(grootst). Scheelde soms 1,5 week. Ik heb toen ook vragen gesteld, omdat ik me zorgen maakte, maar mijn kinderen zijn helemaal gezond hoor! Het kan ook iets genetisch zijn, ik heb bv kleine benen tov mijn lijf en mijn vriend heeft weer een heel klein hoofd tov zijn lijf. Gewoon vragen stellen als je je ongerust maakt. Succes meis!zusteringe (1.1 dagen geleden)
@petra23682 - “Ik ben afgelopen maandag voor ...„
Wat een vervelend verhaal. Ik kan me voorstellen dat je je veel zorgen maakt!anitas (1.1 dagen geleden)
@petra23682 - “Ik ben afgelopen maandag voor ...„
maar weat betekent dat dan voor jullie en het kindje? Kan het niet nog `in proporties` groeien? (rare zin, sorry maar weet niet hoe ik het anders kan vragen)petra23682 (1.1 dagen geleden)
Ik ben afgelopen maandag voor een groeiecho geweest. Daaruit bleek dat de beentjes en lijfje keurig netjes groeien volgens schema. Het hoofdje blijkt te groot te zijn. Achteraf hadden ze dat op de 20w echo ook al gezien, maar dit hebben ze nooit gemeld aan ons. Ik ben er enorm van geschrokken en heb daarmee het vertrouwen in het zkh verloren. Dit stond al niet zo hoog aangeschreven, dus ben ik overgestapt naar een ander zkh bij ons in de buurt.


wij2 (1.6 dagen geleden)
@Zoe28 - “@lazkiz61 - “@zoe28 ik leef ...„
Ja ik heb het ook gezien!! Bizar dat ze dat kunnen maken eigenlijk! Kan alleen tot 25 weken worden gedaan ivm de grote van de babyZoe28 (1.6 dagen geleden)
@lazkiz61 - “@zoe28 ik leef met je mee moet...„
Tja aan de ene kant vind ik het ook jammer en aan de andere kant ook weer niet. Zo blijft het toch nog een beetje een verrassing. En met 35 weken kijken ze hoe hij/zij ligt en dat vind ik verder ook prima. Gister was er ook iets aparts op tv. Van een 3 d echo konden ze de foto laten scannen waardoor je je baby opgestuurd krijgt en de ware grote die ook op de 3 d echo te zien was. Dat vond ik een beetje dichtbij komen en ook eng.Mila84S (1.7 dagen geleden)
@aisy - “@Mila84S - “@aisy - “@Mila...„
Ik ga as vrijdag voor het eerst prikken. Daarna naar de verloskundige mailen wat mijn waardes zijn. Daarna hoor ik of ik ermee mag stoppen of nog door moet gaan met prikken.aisy (1.7 dagen geleden)
@Mila84S - “@aisy - “@Mila84S - “@aisy...„
Ik heb trouwens ook vaak genoeg 3.9 geprikt als waarde, dat is ook weer niet goed, dus suikers/koolhydraten heb ik echt wel nodig, anders ga ik zitten trillen. Maar vond het in het begin heel eng om te eten, was echt bang om te hoge waardes te krijgen, wil echt niet aan de insuline, dus was ook heel streng. Meestal zit ik nu tussen de 4.6 en de 5.6. Ik prik ook af en toe voordat ik iets lekkers wil eten om te kijken of m`n waarde mooi laag is, dan kan het gewoon en anders niet. Spannend hoor, ik hoop voor je dat je een beetje minder streng kunt zijn wat dieet betreft, anders is +/- 10 weken echt lang (vooral met die feestdagen!)anitas (1.7 dagen geleden)
Terug van VK.. Alles goed. Baarmoeder 27 cm en dat was prima...bloeddruk is 120/60 en ze zei dat dat dat prima is (ik heb er geen verstand van) dochterlief ligt met hoofdje linksonder en billen liggen rechts naast mijn navel zeg maar... Het zoals vorige zwangerschap.. Kans is dus redelijk aanwezig dat ook dit een stuit wordt.... Ook wij moeten dus uiteindelijk naar de gyn omdat ik een keizersnede heb gehad. Mag al een afspraak plannen voor in de 35e wk... Met het idee, ivm drukte en stel je voor dat er iets is dan sta je daar iig al in het systeem en is je dossier bekend. Ik zeg prima! Hartje klopte goed en al met al stof ik dus zo weer buiten... En weer helemaal blij
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. 2dewonderms - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 2. 5ekindje - een meisje! - 17 Jan 2015
 3. AnitaS - een meisje! - 17 Jan 2015
 4. black-sheepje - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 5. CharlotteD - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 6. fireangel - een jongen! - 17 Jan 2015
 7. Ikkuuhh - een meisje! - 17 Jan 2015
 8. kiekeboee - een meisje! - 17 Jan 2015
 9. Nu online Liset - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 10. mamavanbres - een jongen! - 17 Jan 2015
 11. Meekos - een jongen! - 17 Jan 2015
 12. Neeke1986 - een jongen! - 17 Jan 2015
 13. ProudMomma~ - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Jan 2015
 14. Daisyyyy - een meisje! - 18 Jan 2015
 15. Kimmeke1302 - 18 Jan 2015
 16. kiwi75 - een meisje! - 18 Jan 2015
 17. Lilly86 - een meisje! - 18 Jan 2015
 18. MandyElisha - een meisje! - 18 Jan 2015
 19. robbrusen - 18 Jan 2015
 20. Nu online Selina2 - een jongen! - 18 Jan 2015
 21. TLC - 18 Jan 2015
 22. TrueLove - Dat is nog een verrassing! - 18 Jan 2015
 23. WannaBaby82 - een meisje! - 18 Jan 2015
 24. wondertje dec... - een jongen! - 18 Jan 2015
 25. zwangervd4e - 18 Jan 2015
 26. Angela2907 - 19 Jan 2015
 27. dorien1 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 28. duif45 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 29. flora30 - een jongen! - 19 Jan 2015
 30. Mama van Devr... - 19 Jan 2015
 31. Mama-van-csl - een jongen! - 19 Jan 2015
 32. mamavannca - een meisje! - 19 Jan 2015
 33. xLittleAngel - een jongen! - 19 Jan 2015
 34. -naam- - 20 Jan 2015
 35. 2Esther - 20 Jan 2015
 36. aisy - een meisje! - 20 Jan 2015
 37. bloom3 - een meisje! - 20 Jan 2015
 38. Boeiend - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 39. Deborah gerri... - 20 Jan 2015
 40. Feetj - een meisje! - 20 Jan 2015
 41. Jackie86 - 20 Jan 2015
 42. liefs - een jongen! - 20 Jan 2015
 43. magalivn - 20 Jan 2015
 44. Mamsje. - een jongen! - 20 Jan 2015
 45. MD1988 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 46. Mirian - 20 Jan 2015
 47. roos-2001 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 48. sarah22 - een jongen! - 20 Jan 2015
 49. zoya,s-mama - een meisje! - 20 Jan 2015
 50. Ambrosiaa7 - 21 Jan 2015
 51. AngelaVV - een meisje! - 21 Jan 2015
 52. beeb12 - een jongen! - 21 Jan 2015
 53. els w - Dat is nog een verrassing! - 21 Jan 2015
 54. justin jenna - een meisje! - 21 Jan 2015
 55. Liesbeth83 - een meisje! - 21 Jan 2015
 56. Nu online Luna85 - 21 Jan 2015
 57. mamaatje1989 - een meisje! - 21 Jan 2015
 58. Mamachrisje30 - een meisje! - 21 Jan 2015
 59. Nathalie1212 - een tweeling!een tweeling! - 21 Jan 2015
 60. Nijntje27 - een jongen! - 21 Jan 2015
 61. Oumm - een jongen! - 21 Jan 2015
 62. Petra23682 - een jongen! - 21 Jan 2015
 63. SammyV - een meisje! - 21 Jan 2015
 64. superladytige... - een jongen! - 21 Jan 2015
 65. tara86 - een jongen! - 21 Jan 2015
 66. wij2 - een jongen! - 21 Jan 2015
 67. x-Mandy-x - een meisje! - 21 Jan 2015
 68. Nu online (B)engeltjee - een jongen! - 22 Jan 2015
 69. Anne-2014 - 22 Jan 2015
 70. Beekster - een jongen! - 22 Jan 2015
 71. DrKa - 22 Jan 2015
 72. lavya - een jongen! - 22 Jan 2015
 73. mamaongeduld - 22 Jan 2015
 74. MsVelvet - 22 Jan 2015
 75. Rivella - Dat is nog een verrassing! - 22 Jan 2015
 76. saskia41 - Dat is nog een verrassing! - 22 Jan 2015
 77. ShadowEmpress - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Jan 2015
 78. Danielle_J - een jongen! - 23 Jan 2015
 79. debby1985 - 23 Jan 2015
 80. esli - 23 Jan 2015
 81. lievelisa - een jongen! - 23 Jan 2015
 82. linn90 - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 83. madelief 32 - een jongen! - 23 Jan 2015
 84. Mama~van~Jayd... - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 85. Mamize - een jongen! - 23 Jan 2015
 86. Niekske - 23 Jan 2015
 87. Sandra98 - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 88. vera71 - een meisje! - 23 Jan 2015
 89. Younes27 - een meisje! - 23 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 28 is van zaterdag 17 januari 2015 tot en met vrijdag 23 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014