Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

emmetje (15 minuten geleden)
@Demeno - “Is vandaag al bijna voorbij? V...„
Neem je rust! En evt wat vitamine b6 in extreem hoge dosis helpt hier erg goed bij boosheid.emmetje (16 minuten geleden)
@gingerblond - “@metoyou85 - “@gingerblond -...„
Dan heb ik dat denk ik zonder cursus bij mijn eerste goed gedaan. Gewoon meegaan met je lijf en weten dat deze fase voor de binding tussen jou en je kind heel heilzaam is. Heb ook werkelijk alleen de laatste cm ontsluiting pijn gehad. Goede muziek die echt jou meeneemt was hier een echte tophit!Demeno (58 minuten geleden)
Is vandaag al bijna voorbij? Voel bij zo extreem boos op alles en iedereen (vooral mijn peuter moet het ontgelden). Hopen dat ik mij straks weer wat beter voel


h-a-i-l-e-y (1.7 uur geleden)
@Ottermem - “@h-a-i-l-e-y - “@Ottermem - ...„
Ja inderdaad verder geen klachten. Voel me verder dan normaal zwanger eigenlijk heel goed. Het is even vervelend maar voor de rest valt het wel mee. Als je erg twijfelt zou ik eventueel extra controles vragen.

gingerblond (1.8 uur geleden)
@metoyou85 - “@gingerblond - “Om 19:00 uur...„
Met hypnobirthing leer je je te focussen op een soepele, gemakkelijke geboorte. Je leert het fysiologische aspect van de geboorte en om je volledig te ontspannen (je volledig in jezelf te kunnen keren). Je gaat uit van een kalme, liefdevolle geboorte. Pijn is neurologisch en wordt veroorzaakt door spanning. Als je je echt volledig kunt ontspannen, is pijn niet nodig. Het klinkt op papier allemaal wat `zweverig` voor sommige, maar wij nuchtere Groningers hebben gisteren de eerste cursus gehad en ik kijk nu ZO anders naar de geboorte. Ik was best wat gespannen door alle horrorverhalen en krijsfilmpjes, maar ik kijk er nu gewoon naar uit!! Ik kan het nu al iedereen aanraden. Ik wil echt gaan voor een natuurlijke bevalling (in een bevalbad trouwens ).. Met hypnobirhting duurt de bevalling over het algemeen korter, minder kans op knippen en scheuren e.d.
Als je het leuk vindt kun je eens googlen en op youtube zoeken...

Hier een voorbeeldfilmpje

https://www.youtube.com/watch?v=3c7bMQgyndM

Heb een button gekregen met:
`PlEASE, only happy birht stories. My baby is listening...`

Door alle horrorverhalen en krijsfilpjes associeren we bevallen alleen maar met pijn en stress, dat levert ons spanning in ons lijf op, de verkeerde hormonen worden aangemaakt, de aanmaak van de juiste hormonen (oxytocines, endorfines) worden tegen gegaan waardoor je een negatief sneeuwbaleffect krijgt...

Oke..genoeg geschreven haha..kan er nog wel even over doorgaan. Ik ben echt super enthousiast en heb er alle vertrouwen in dat ik vol vertrouwen mijn bevalling in ga, mochten er geen complicaties zijn (als die er wel zijn, loopt het uiteraard vaak anders..maar 95% van de zwangeren zijn `gezond zwanger` en hypnobirhting-technieken zijn overal toe te passen, ook in andere pijn- en stresssituaties)

Als je meer vragen hebt stuur je me maar een pb`tje ofzo hoor!daantjerietje (3.3 uur geleden)
Zo, vandaag de rest van de tuin maar afgemaakt, ligt er weer netjes bij. Nu even een fotoserie afmaken, die bezorgen en boodschappen doen, dan beneden nog stofzuigen en dan vind ik het wel mooi voor vandaag.


daantjerietje (3.3 uur geleden)
@emmetje - “@daantjerietje - “Pfff word ...„
Sneu!emmetje (5.3 uur geleden)
@daantjerietje - “Pfff word weer wakker met rugp...„
Hier wakker na een gebroken nacht, dochter heeft een flinke verkoudheid en vroeg in de nacht wel vier vijf keer mijn aandacht. Hopelijk werkt de neusspray snel, want ze klaagt al over oorpijn.daantjerietje (5.4 uur geleden)
Pfff word weer wakker met rugpijn, blijf het liefst de hele dag in bed liggen.


Ottermem (15.5 uur geleden)
@h-a-i-l-e-y - “@Ottermem - “@h-a-i-l-e-y - ...„
Ja moe zijn is een `normale` zwangerschapsklacht. Ik dacht dat je wel meer klachten zou hebben zoals veel dorst als je diabetes hebt, maar dat hoeft dus niet. Hmmm, dan krijg ik toch twijfels of dat hier niet ook het geval is. Gelukkig is het niet heel ernstig en kunnen ze er rekening mee houden, maar toch, liever niet natuurlijk.h-a-i-l-e-y (15.9 uur geleden)
@Ottermem - “@h-a-i-l-e-y - “Uitslag van ...„
Nee eigenlijk geen klachten. Wel veel moe maar dat hoort toch ook bij een zwangerschap. Ik hoor volgende week of ik moet spuiten. Denk het haast wel want als ik kijk wat ik eet is dat helemaal niet zo raar. Bij mijn dochter ben ik ook niet getest en was ook zwaar. 2860 bij 34 weken. Toen hielden we het erhij dat het kwam door het vele rusten. Nu twijfel ik daar over.Ottermem (16.3 uur geleden)
@h-a-i-l-e-y - “Uitslag van de suikertest hela...„
Ai wat vervelend, daar zit je niet op te wachten. Moet je nu ook dieet en spuiten etc? Had je klachten dat je getest werd op suiker? Ik moet over anderhalve week ook omdat dochter erg zwaar was en dit kindje ook weer erg groot lijkt te worden.h-a-i-l-e-y (17 uur geleden)
Uitslag van de suikertest helaas niet goed. Volgende week naar de internist en per direct overgedragen aan de gynaecoloog. Toch wel ff een tegenvaller. .


metoyou85 (17.1 uur geleden)
@gingerblond - “Om 19:00 uur eerst cursus Hypn...„
Wat is dat hypnobirthing??xkaydav (17.5 uur geleden)
@mamavantuttebel - “Zo morgen alweer 29 weken zwan...„
Mag je in je handen klappen dat je toch de sleutel en alles krijg. ik ben al een jaar met een huis bezig en zit nu nog zonder huis woon met me man in een studio.. en moeten volgende week eruit dus heel erg stress moete we de komende maanden maar bij mijn schoonmoeder gaan zitten waar we totaal niet op zitten te wachten en kan ook nog verwachten dat ik na de bevalling nog geen woning heb instanties helpen niet mee en me spullen van dit huis kunne nergens terecht dus zit ook met een heeeel groot probleem gelukkig hebben jullie het huisje al ik moet volgende week gaan verhuizen en als ons huisje er is kan ik weer opnieuw verhuizen wat een stress .. wees er maar blij mee..emmetje (19.5 uur geleden)
Vandaag weer eens wat meer gedaan door grote boodschappen met manlief en de was in de middag. Rug en buik zijn alweer aan het stijgeren en dochterlief is niet gaan slapen dus dat wordt dadelijk even streng toespreken. Ik snap dat ze niet heel moe is na overdreven lang uitslapen en in de middag weer 2,5 uur slapen, maar als ze zoveel slaapt is ze niet lekker dus wil ik haar wel optijd erin hebben. Moederschap is wat dat betreft nooit een dag hetzelfde.


lindatj (20.5 uur geleden)
@emmetje - “@lindatj - “wij hebben net e...„
Ging zo snel helaasgingerblond (20.7 uur geleden)
Om 19:00 uur eerst cursus Hypnobirthing!! Zo`n zin in!! Hopelijk komen mijn positieve verwachtingen uit!!


emmetje (21.1 uur geleden)
@lindatj - “wij hebben net een groeiecho g...„
kon je niet meekijken? dan kun je vaak zien wat ze meten.cob (22.2 uur geleden)
@mamavantuttebel - “Zo morgen alweer 29 weken zwan...„
nou ben niet de enige.. heb sinds gister zoiets.. nou geniet er eigenlijkniet van.. alleen maar met het huis bezig.. vandaag weer 4 dozen in gepakt meteen kastjes schooon gemaakt.. en oja ben ook nog zwanger.. stom he?! moet er ook niet an denken dat we nog 11/12 weken moeten... ojeeeee maar gelukkig krijg ik vrijdag vroeg de sleutel.. enb dan 6 mei de nieuwe vloer erin dan hoop ik boven al alles een beetje klaar te hebben zodat we dat weekend over kuenn. en oja dat weekend erna wil ik eigenlijk persee de verjaardag van ijn ouste vieren.. het weekend erna is mijn baby shower.. en zoveeeeel te doen gekkkkkkkklindatj (22.3 uur geleden)
wij hebben net een groeiecho gehad, maar alleen gehoord dat het wel goed is en verder niets.. donderdag pas weer afspraak bij gynaecoloog.


emmetje (23.5 uur geleden)
Och erm mijn meisje is ziekjes. Vanmorgen geslapen tot 9:30 ipv 7:30 en om 13:30 weer nok out. Hopelijk is het alleen de verkoudheid die we nu zien en is ze er met wat neusspray zo weer vanaf.


mirs (23.6 uur geleden)
@mama Albers, nou hij doet qua huishouden echt veel..maar hij vind mij heel irritant zegt ie, omdat ik deze zwangerschap niet zo leuk vind.. maar vervelend dat je ook overal alleen voorstaat zeg...mama albers (23.8 uur geleden)
@mamasteph24 - “@mirs - “Yup, terwijl het zo...„
Bij jou ook al. Ik moet ook alles alleen doen. En hij neemt alleen maat afstand. Gek word ik ervan....daantjerietje (1 dagen geleden)
Vannacht goed geslapen en voelde me net goed genoeg om even in de tuin bezig te zijn. Half uurtje bezig geweest en nu ben ik kapot. Daar is m`n zere rug weer, grr. Dom van me.. Maagzuur komt ook alweer op zetten, normaal pas `s avonds.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. Anoek86 - een meisje! - 06 Jul 2014
 2. Ella76 - een meisje! - 06 Jul 2014
 3. Gwynyth - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 06 Jul 2014
 4. MamavanSonny - 06 Jul 2014
 5. Miracle89 - Dat is nog een verrassing! - 06 Jul 2014
 6. teatskerombou... - een meisje! - 06 Jul 2014
 7. toetje60 - 06 Jul 2014
 8. Biancatvm - 07 Jul 2014
 9. Colleke - een tweeling!een tweeling! - 07 Jul 2014
 10. Cyntja - Dat is nog een verrassing! - 07 Jul 2014
 11. Elyana - een jongen! - 07 Jul 2014
 12. Nu online emmetje - Dat is nog een verrassing! - 07 Jul 2014
 13. IkkeOok - Dat is nog een verrassing! - 07 Jul 2014
 14. Katenka44 - 07 Jul 2014
 15. Mama van K - een meisje! - 07 Jul 2014
 16. mar33 - Dat is nog een verrassing! - 07 Jul 2014
 17. missbluefox - Dat is nog een verrassing! - 07 Jul 2014
 18. Nathalie Carl... - een meisje! - 07 Jul 2014
 19. Ollihu - een meisje! - 07 Jul 2014
 20. sjenkie84 - 07 Jul 2014
 21. Vogelmeisje - een jongen! - 07 Jul 2014
 22. Babsieh - een meisje! - 08 Jul 2014
 23. Fabe - Dat is nog een verrassing! - 08 Jul 2014
 24. Jeang - Dat is nog een verrassing! - 08 Jul 2014
 25. kipken - 08 Jul 2014
 26. Lady-V - Dat is nog een verrassing! - 08 Jul 2014
 27. lindatj - Weet het wel maar zeg het niet! - 08 Jul 2014
 28. Little-bean - 08 Jul 2014
 29. mama van B en... - 08 Jul 2014
 30. mama1301 - een meisje! - 08 Jul 2014
 31. Roosjee - een meisje! - 08 Jul 2014
 32. RowenaD - een meisje! - 08 Jul 2014
 33. Nu online Sooph83 - een jongen! - 08 Jul 2014
 34. sylliebabe - Dat is nog een verrassing! - 08 Jul 2014
 35. BlessedWithMi... - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 09 Jul 2014
 36. Catholicgirl - een meisje! - 09 Jul 2014
 37. cato1984 - een meisje! - 09 Jul 2014
 38. Diwi87 - een jongen! - 09 Jul 2014
 39. gerriet23 - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 09 Jul 2014
 40. Nu online ikke - een meisje! - 09 Jul 2014
 41. Lessa - een jongen! - 09 Jul 2014
 42. metoyou85 - een jongen! - 09 Jul 2014
 43. Romy93 - 09 Jul 2014
 44. san1989 - een jongen! - 09 Jul 2014
 45. anske9 - 10 Jul 2014
 46. Barbara77 - 10 Jul 2014
 47. Cindy229 - een jongen! - 10 Jul 2014
 48. daantjerietje - 10 Jul 2014
 49. Demeno - een jongen! - 10 Jul 2014
 50. Dessa - 10 Jul 2014
 51. ellendk1987 - een meisje! - 10 Jul 2014
 52. gingerblond - een jongen! - 10 Jul 2014
 53. H-a-i-l-e-y - een meisje! - 10 Jul 2014
 54. hopen op een ... - Dat is nog een verrassing! - 10 Jul 2014
 55. ilonaramon - een meisje! - 10 Jul 2014
 56. Jailinn - 10 Jul 2014
 57. Jessicadiana - een jongen! - 10 Jul 2014
 58. lana88 - een meisje! - 10 Jul 2014
 59. lautjuh6 - een jongen! - 10 Jul 2014
 60. Mama.van.J - Dat is nog een verrassing! - 10 Jul 2014
 61. Manoetje - 10 Jul 2014
 62. ploink - 10 Jul 2014
 63. SparkleMommy2... - een meisje! - 10 Jul 2014
 64. BillyBob - 11 Jul 2014
 65. bubbeltje - 11 Jul 2014
 66. Damla85 - een meisje! - 11 Jul 2014
 67. DFA - 11 Jul 2014
 68. Nu online Floortje1985 - 11 Jul 2014
 69. JolienVdh - 11 Jul 2014
 70. Nu online Linwe1987 - een jongen! - 11 Jul 2014
 71. LittlePrince - Weet het wel maar zeg het niet! - 11 Jul 2014
 72. Love88 - een jongen! - 11 Jul 2014
 73. mama drizzel - een tweeling!een tweeling! - 11 Jul 2014
 74. mama.van2boys - een meisje! - 11 Jul 2014
 75. mama2010-2014 - 11 Jul 2014
 76. MamiM - 11 Jul 2014
 77. naomixluna - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 11 Jul 2014
 78. NR2alweer - 11 Jul 2014
 79. Sesampje - 11 Jul 2014
 80. valeri - 11 Jul 2014
 81. barbaramama26 - Dat is nog een verrassing! - 12 Jul 2014
 82. bonbonnie - 12 Jul 2014
 83. Breeze - een meisje! - 12 Jul 2014
 84. cha07 - een meisje! - 12 Jul 2014
 85. Chicky - Dat is nog een verrassing! - 12 Jul 2014
 86. cindietje - 12 Jul 2014
 87. dauwdropje - 12 Jul 2014
 88. Evy2011 - Dat is nog een verrassing! - 12 Jul 2014
 89. Freesoul - een meisje! - 12 Jul 2014
 90. JKo1979 - 12 Jul 2014
 91. LoPS - een jongen! - 12 Jul 2014
 92. Manon1980 - 12 Jul 2014
 93. Melis1406 - een jongen! - 12 Jul 2014
 94. nancy1979 - een jongen! - 12 Jul 2014
 95. NathalieC - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 12 Jul 2014
 96. Noemu - Dat is nog een verrassing! - 12 Jul 2014
 97. Rainbowstar - 12 Jul 2014
 98. SandyH - 12 Jul 2014

De bevaldatum van leden in week 28 is van zondag 6 juli 2014 tot en met zaterdag 12 juli 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013