Hoofdmenu
· Home · Community · Zwanger worden · Zwangerschap · Baby's · Informatie · Blogs · FotoQuest · Babynamen · Zoeken · Geboortekaartjes · Chat

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Zwanger worden
· Algemeen · Groepen: Zwanger worden · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten


Zwangerschap
· Algemeen · Groepen: Zwangerschap · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · Zwangerschapstickers · ZwangerschapsfotoboekOud


Baby's
· Algemeen · Groepen: Baby 0-2 jaar · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · BabyfotoboekOud


Babynamen
· Babynamen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Community
· Community · Groepen · Fotoclubs · Geboorteclubs · Blogs · FotoQuest · Babykamers · Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
28

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 28 begint bij dag 196 en loopt tot dag 203.
Het is je 29e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 35 centimeter
Gewicht van je baby: 900 gramDe volgende mijlpaal is bereikt. Je bent in het derde en laatste trimester beland! De baby begint er nu echt als een pasgeborene uit te zien. De verhoudingen beginnen steeds meer te kloppen. Het hoofdje is niet langer te groot, ten opzichte van het lichaampje.

Het dons waarmee de baby was bedekt, begint nu ook te verdwijnen. Hier komt gedeeltelijk huidsmeer voor in de plaats. Daardoor zal de huid van de baby niet uitdrogen. Het is te vergelijken met een vette crème. Als de baby net geboren is, kun je het misschien nog zien. Hoe later de geboorte plaatsvindt, hoe minder huidsmeer er nog zichtbaar is.

Het kraakbeen verandert nu geleidelijk aan in bot. De schedel van de baby blijft nog wel zacht, zodat hij straks makkelijker geboren kan worden. Pas ruim na de geboorte zullen de fontanellen verdwijnen en zal de schedel hard worden. De smaak wordt nu ook ontwikkeld, door het aanmaken van de smaakpapillen. Vruchtwater smaakt naar datgene wat de moeder eet en heeft een rol bij de smaakontwikkeling van een kind.

Rond deze week komt er ook verschil in het gewicht tussen jongens en meisjes. Jongens zijn over het algemeen wat zwaarder dan meisjes.

Enge dromen

Je kunt misschien last krijgen van enge dromen. Dit zijn je angsten en gevoelens die in je slaap naar boven komen. Veel vrouwen denken dat hun nachtmerries uitkomen en zijn daarom erg onrustig en bang na weer zo'n enge droom. Het is echter heel normaal, en betekent absoluut niet dat ze uitkomen! Dromen doe je iedere nacht. Je zult je je dromen nu wel makkelijker kunnen herinneren, omdat je tijdens je zwangerschap lichter slaapt dan normaal. Dit heeft de natuur zo geregeld. Het heeft te maken met de voorbereiding op je kindje. Als de baby straks huilt, word jij daardoor snel genoeg wakker!

Reacties uit de geboorteclub


Archief reacties week 28

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

ikke11 (59.2 dagen geleden)
@Our-little-miracles - “@ikke11 - “Oja uit ervaring ...„
Wij doen het ook bij Hugo was de naam nog anders kon ik me herhinderen. Wij halen sab simplex voor druppels die werken super goed en ander goed ik het wel weg als het niet nodig is.ikke11 (59.2 dagen geleden)
@Liesje~88 - “@~Linda~ - “Vanmiddag,even o...„
Hahah ja de wc op de camping is ook niks met buikpijn stuk hobbelen naar de toiletten ik was er ook zo klaar mee wij zijn bewust daarom 5 dage eerder naar huis gegaanikke11 (59.2 dagen geleden)
Oja uit ervaring van mijn 1ste kindje:
ik haal voor die tijd ook nog voeding ondanks dat ik met borstvoeding begin. Bij mijn zoontje hield het toen spontaan mijn borstvoeding op. Was ook nog op de nacht van zaterdag op zondag. Zodat ik zeker voeding in huis heb.
Ik haal nu ook al druppels voor darmkrampjes zodat je daar ook gelijk mee kan beginnen.
En heb ook zoogconpressen gekocht staan ook niet op het lijstje bij ons van de kraamzorg.


~Linda~ (59.4 dagen geleden)
@Liesje~88 - “@~Linda~ - “Vanmiddag,even o...„
Geweest is zachtjes uitgedrukt, lig hier nog steeds. op basis van echo morgen door gynaecoloog en de monitoring gaat de gynaecoloog morgen beslissen of ik naar huis mag

Our-little-miracles (59.5 dagen geleden)
@ikke11 - “Oja uit ervaring van mijn 1ste...„
Ik haal ook een pak HERO in huis en Infacol Just in case.. Beter goed voorbereid toch Mocht de BV Nniet lukken dan hebben we nu gekozen voor HERO (mits dit goed gaat natuurlijk). Nutrilon is mij echt te vaak uitverkocht dus dat gestress wil ik echt niet meer. HERO is er vrijwel altijd haha.Liesje~88 (59.5 dagen geleden)
@ikke11 - “Oja uit ervaring van mijn 1ste...„
Zoogcompressen zweer ik bij TommeeTippee, heb ze laatst gevonden bij de prenatal, deze zijn per stuk of per 2 verpakt en zitten beter als welke andere ook.
Darmdruppels doe ik in eerste inatantie niet aan, beter is abcDophilus, deze versterkt de darmflora wat beter is als de pijn weg halen (oorzaak-gevolg praatje).
Oh, en ik haal idd ook voeding in huis die ik daarna standaard kan weg gooien. Bij de eerste wel gebruikt, bij de tweede liep het als een trein!Liesje~88 (59.5 dagen geleden)
@~Linda~ - “Vanmiddag,even op controle in ...„
Jij ook al in het zkh geweest... Ik zaterdag in Frankrijk nadat ik al 2 dagen weeactiviteit had. Gelukkig bleek alles in orde maar nu wel absolute rust houden. Zijn gisteren maar weer naar huis gegaan, met rust ben ik thuis beter af als op de camping en de wc is hier ook een stuk schoner!ikke11 (59.9 dagen geleden)
Oja uit ervaring van mijn 1ste kindje:
ik haal voor die tijd ook nog voeding ondanks dat ik met borstvoeding begin. Bij mijn zoontje hield het toen spontaan mijn borstvoeding op. Was ook nog op de nacht van zaterdag op zondag. Zodat ik zeker voeding in huis heb.
Ik haal nu ook al druppels voor darmkrampjes zodat je daar ook gelijk mee kan beginnen.
En heb ook zoogconpressen gekocht staan ook niet op het lijstje bij ons van de kraamzorg.


ikke11 (59.9 dagen geleden)
@~Linda~ - “Vanmiddag,even op controle in ...„
He schikken zeg! Dat word rustig aan doen de komende tijd!! 2 hartjes zal idd wel een uitdaging voor de verpleging zijn. Goed aan je zelf denken!!! En en de kleintjes!!!ikke11 (60 dagen geleden)
@Mauci - “Soms denk ik heb te veel kleer...„
Ik heb ook 4 pakjes is 50 en dan stuk of 10 pakjes 56, je kan altijd de mouwtjes omslaan! Ik heb nog pakjes 46/ 44 heb ze wel gewassen en gestreken maar nu krijg ik groeiecho`s ga er van uit dat we dit keer een `normaal ` gewicht en lengte gaanikke11 (60 dagen geleden)
@Mauci - “@ikke11 - “@Mauci - “@ikke...„
Als je kindje veel grote is heb je wel kans om eerder te bevallen. Komt vast goed! Ik denk altijd, het moet er ook uit, puffen, knippen, vacuüm, keizersnee het komt zoals komt~ happy ~ (60 dagen geleden)
Hi dames hier ook weer een teken van leven van mij. Ik lees hoofdzakelijk mee momenteel, omdat ik de zwangerschap zo anders beleef. We zijn de termijn over waarin onze eerste dochter is overleden dus nu is ook voor ons alles nieuw. Erg spannend ondanks dat ik me een stuk rustiger voel blijft het toch allemaal ontzettend spannend.


Our-little-miracles (60.2 dagen geleden)
@Mauci - “Soms denk ik heb te veel kleer...„
Ik zou eerst even 3 pakjes in maat 50 kopen en de rest in 56. Hoe het valt is afhankelijk van je kind en het merk. Ik heb veel van prenatal en feetje.. Prenatal valt groot en feetje weer normaal maar geen idee wat voor bollie mijn zoon zal zijn Je kunt altijd bijkopen...Mauci (60.3 dagen geleden)
Soms denk ik heb te veel kleertjes
Dan denk ik te weinig
Welke maten is beste
Moet ik mt 50 halen gek word ik van mezelf


Mauci (60.3 dagen geleden)
@~Linda~ - “Vanmiddag,even op controle in ...„
Zijn lekker druk, iig alles goed met de kleintjesMauci (60.3 dagen geleden)
@ikke11 - “@Mauci - “@ikke11 - “@Mauc...„
Volgende week maandag groei echo, dus die even afwachten
Idee eerder bevallen hoeft voor mij nietikke11 (60.4 dagen geleden)
@~Linda~ - “Vanmiddag,even op controle in ...„
He schikken zeg! Dat word rustig aan doen de komende tijd!! 2 hartjes zal idd wel een uitdaging voor de verpleging zijn. Goed aan je zelf denken!!! En en de kleintjes!!!~Linda~ (60.5 dagen geleden)
@Our-little-miracles - “@~Linda~ - “Vanmiddag,even o...„
De monitoring een klein uurtje geleden was in elk geval goed. Geen weëen en hartjes duidelijk, ze waren er ook ontzettend op aan het reageren, geen liefhebbers van monitor... dan gaan ze helemaal wildOur-little-miracles (60.5 dagen geleden)
@~Linda~ - “Vanmiddag,even op controle in ...„
Ow jeetje spannend meis. Rustig aan doen en probeer Zoveel mogelijk te relaxen (geen stress).ikke11 (60.5 dagen geleden)
@~Linda~ - “Vanmiddag,even op controle in ...„
He schikken zeg! Dat word rustig aan doen de komende tijd!! 2 hartjes zal idd wel een uitdaging voor de verpleging zijn. Goed aan je zelf denken!!! En en de kleintjes!!!~Linda~ (60.9 dagen geleden)
Vanmiddag,even op controle in ziekenhuis geweest met af en toe een vervelende steek rechtsonder in mijn buik... Reden voor die steek hebben ze niet gevonden. Maar blijkbaar is op 1 week tijd mijn baarmoederhals ongeveer 2 cm korter geworden en nu moet ik ter observatie in het ziekenhuis blijven om te kijken wat mijn buik nog allemaal gaat doen... Monitoring van 2 hartjes tegelijk is een drama... vooral omdat ze op dat moment turnles hebben...


ikke11 (61 dagen geleden)
@Mauci - “@ikke11 - “@Mauci - “Vanda...„
Top dat je geen suiker heb Nu maar hopen dat hij niet te groot word hahahikke11 (61 dagen geleden)
Was even wat zoeken maar we hebben eindelijk ook een mooie luiertas Pfff wat een discussie tussen mijn man en ik. Ik wou niet zo`n standaard lief jongetjes luiertas maar voor jongens heb je veel minder te kiezen. Nu hebben Bebe-jou tas meting groen en zilver. Verder flink geshopt hele uitzet is compleet misschien nog wat nieuwe kleding pakjes en dan klaar. Oja en natuurlijk rondje Action voor de thuisbevalling


ikke11 (61 dagen geleden)
@mamavanthymen en - “Wat houdt het in als je ijzer ...„
Ik heb recept van de dokter gekregen met ijzer tabletten. Moeten wat krachtige zijn dat tabletjes die je zelf koopt.ikke11 (61 dagen geleden)
@Mauci - “Vandaag de uitslag, pfff beetj...„
Spannend zijn ook genoeg vrouwen die er niks aan over houden!!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 28:

 1. 19nicole89 - een meisje! - 25 Dec 2015
 2. Aleyna83 - een meisje! - 25 Dec 2015
 3. Avr5 - 25 Dec 2015
 4. AVtje - een meisje! - 25 Dec 2015
 5. Ellen_N - 25 Dec 2015
 6. kummetje - 25 Dec 2015
 7. mamaM1 - een jongen! - 25 Dec 2015
 8. maus - een meisje! - 25 Dec 2015
 9. Mel en 3kids - Dat is nog een verrassing! - 25 Dec 2015
 10. Mom-2 - een meisje! - 25 Dec 2015
 11. mommy-van-ben... - een meisje! - 25 Dec 2015
 12. BabyNaz - 26 Dec 2015
 13. Dandelion - 26 Dec 2015
 14. Finnetje - een meisje! - 26 Dec 2015
 15. jolanda525 - 26 Dec 2015
 16. Klavertje-vie... - 26 Dec 2015
 17. Lynnw - 26 Dec 2015
 18. mamavannyla - een meisje! - 26 Dec 2015
 19. Pijnacker1976 - 26 Dec 2015
 20. TJ - een jongen! - 26 Dec 2015
 21. Zipp - 26 Dec 2015
 22. Bebisimm - Dat is nog een verrassing! - 27 Dec 2015
 23. broerenbaby - een jongen! - 27 Dec 2015
 24. Kris80 - 27 Dec 2015
 25. Mama-van-mo - 27 Dec 2015
 26. mirjam26 - een jongen! - 27 Dec 2015
 27. stronkje en J... - 27 Dec 2015
 28. Daantjex - een jongen! - 28 Dec 2015
 29. DanielleG - een jongen! - 28 Dec 2015
 30. Javita - een jongen! - 28 Dec 2015
 31. kunzie - Dat is nog een verrassing! - 28 Dec 2015
 32. Mandyjoel - 28 Dec 2015
 33. Melisjee - een jongen! - 28 Dec 2015
 34. Rebelsding - 28 Dec 2015
 35. Sannetjee - 28 Dec 2015
 36. Indostyler1 - een jongen! - 29 Dec 2015
 37. Kelly1986 - 29 Dec 2015
 38. niesje1985 - een jongen! - 29 Dec 2015
 39. piepje - een jongen! - 29 Dec 2015
 40. RiYa24 - Dat is nog een verrassing! - 29 Dec 2015
 41. Sanne007 - 29 Dec 2015
 42. Tiggy01 - 29 Dec 2015
 43. wills - 29 Dec 2015
 44. JenTtje - een meisje! - 30 Dec 2015
 45. Mam van Zara - een jongen! - 30 Dec 2015
 46. Tatum - 30 Dec 2015
 47. Vsb - 30 Dec 2015
 48. Whitt - een meisje! - 30 Dec 2015
 49. 2ekindjeopkom... - 31 Dec 2015
 50. Danielle19831 - een jongen! - 31 Dec 2015
 51. supernova82 - 31 Dec 2015

De bevaldatum van leden in week 28 is van vrijdag 25 December 2015 tot en met donderdag 31 December 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2015