Hoofdmenu
· Home · Community · Zwanger worden · Zwangerschap · Baby's · Informatie · Blogs · FotoQuest · Babynamen · Zoeken · Geboortekaartjes · Chat

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Zwanger worden
· Algemeen · Groepen: Zwanger worden · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten


Zwangerschap
· Algemeen · Groepen: Zwangerschap · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · Zwangerschapstickers · ZwangerschapsfotoboekOud


Baby's
· Algemeen · Groepen: Baby 0-2 jaar · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · BabyfotoboekOud


Babynamen
· Babynamen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Community
· Community · Groepen · Fotoclubs · Geboorteclubs · Blogs · FotoQuest · Babykamers · Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Reacties uit de geboorteclub


Archief reacties week 27

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Fieke1984 (60.3 dagen geleden)


tweestreepjes (61.8 dagen geleden)
@liefbeebje - “Oh, ff klagen hoor. Lees altij...„
Mijn verlof is al om en de zolder nog steeds niet uitgemest. Had een beetje hetzelfde plan als jou, maar was toen zo moe, dat ik vooral gerust heb. En daar heb ik nu geen spijt van, die zolder komt nog wel ... en het is er ook veel te warm voor.liefbeebje (62 dagen geleden)
Oh, ff klagen hoor. Lees altijd al mee, maar ben zelf nooit zo actief op het forum. Schrijf af en toe een blogje. Bij mij hier dus ook een megadip met gewoon huilbuien om niks. We hebben nog vakantie, zijn wel al thuis. En ik had gewoon in mijn hoofd wat ik allemaal wilde doen in huis nu we toch met zijn allen thuis zijn (normaal kom ik namelijk aan heel veel dingen niet toe vanwege mij peuter en kleuter waar veel tijd en aandacht naartoe gaat). Dus je snapt wel dat ik me erg had verheugd op die vakantieperiode. Maar nu ben ik zooo moe, zijn de kinderen niet zo meewerkend, trekt ml zijn eigen plan, is het te heet om de zolder uit te mesten, zit mijn buik mij in de weg... Kortom, ik kom zelf nu niet toe aan het afwerken van die punten. En daar BAAL ik van... En een negatief humeur werkt ook niet goed voor mijn productiviteit, dus het wordt alleen maar erger. Hoop dat ik dit cirkeltje heel gauw kan doorbreken. Jullie in ieder geval bedankt voor jullie luisterend oor (oog). Fijn dat ik hier even kan spuien


tweestreepjes (62.8 dagen geleden)
@mikkey - “@chanti1610 - “Hoi damesIk h...„
Dat ken ik niet, maar bij mij doet het al pijn aan mijn ribben. In België mogen we werken tot 39 weken. Ik heb aangegeven te willen stoppen op 38 (liefst zou ik op 36 stoppen, maar ik zet hun dan wel voor een groot probleem). Dus zolang het gaat, als het niet meer gaat, dan moet ik stoppen. Beebje gaat voor. Dat begrijpen ze ook wel.

mikkey (63 dagen geleden)
@chanti1610 - “Hoi damesIk heb sinds 2/3 dag...„
Heb dat ook.. Echt naast de schaamlip zegmaar? Heb express nog niet gegoogled haha.. Rottige pijn.. Af en toe ook onderrug pijn maar heupen niet.. Ga t dinsdag even navragen bij vk..mikkey (63 dagen geleden)
@tweestreepjes - “Hier zijn het nu vooral tranen...„
Hier de hele zwangerschap al schommelende emoties.. Echt genieten haha.. Mogen ze je uberhaupt wel verplichten om zo lang door te werken? Jammer dat het zo voor je voelt.. Is niet prettig! Wel om je zelf en je beebje denken he!yter (64.7 dagen geleden)
Ik kan nu ook minder tegen de warmte en soms behoorlijk kort af tegen de jongens kort lontje
Ben ook weer erg snel moe.
Heb geen zwangerschap suikers en morgen Naar de vk om bloed te prikken voor resusfactor.
Verder afgelopen zondag ff lekker met vriend lief zonder kids baby geshopt ????


tweestreepjes (64.8 dagen geleden)
Hier zijn het nu vooral tranen. Heb mijn emoties de hele zwangerschap goed onder controle gehad, maar nu. Vandaag mijn eerste werkdag gehad na mijn verlof, enorm druk gehad en er is zoveel achterstand. Het lijkt alsof er twee weken niets is gebeurd. Komt mijn baas dat hij toch echt wel even met mij moet praten want dat het zo toch niet verder kan. Ik werk daar nu meer dan vijf jaar, waarvan vier jaar met een serieuze onderbezetting. Telkens moet ik nieuwe mensen opleiden, maar niemand wil/kan blijven omdat de werkdruk enorm hoog is. In maart heb ik al gezegd dat er serieuze problemen zouden zijn in de zomer als ze geen maatregelen zouden nemen en nu is het we moeten eens praten het is geen verwijt of zo ... Ben je in je verlof gaan werken om de dringende zaken af te handelen en dan krijg je dit. Ik ben zelf al een tijdje op zoek naar ander werk, maar ik krijg mezelf om de één of andere reden niet verkocht aan een nieuwe werkgever. Tegelijk denk ik, dit is de druppel ik ga zo snel mogelijk in bevallingsverlof, maar omdat ik weer een nieuwe moet opleiden kan dit pas twee weken voor de uitgerekende datum, pfff. En weer is er dat werk terwijl ik zo graag wil genieten van dat mensje in mijn buik. Gelukkig is mijn zoontje een echt lachebekje, dan weet ik weer waar ik het allemaal voor doe.


tweestreepjes (64.8 dagen geleden)
@SandyRL - “Hallo dames, vandaag 27 weekje...„
Hier ook iemand die het letterlijk en figuurlijk benauwd krijgt als ze op het weerbericht een temperatuur boven de 25 graden ziet. Moet soms echt mijn trouwring uitdoen. Ik heb vooral pijn aan de ribben net onder mijn borsten. Had ik bij mijn eerste zwangerschap ook, maar dan wel pas met 32 weken.maminouche (65 dagen geleden)
Nee, ik hen niet veel last van de warmte. Vind het best leuk.
De baby heeft wel de ganse dag door de hik, word er soms knettergek van. Hebben jullie dat ook?


ikke11 (65.1 dagen geleden)
Vandaag extra controle ivm ziek zijn. Wel 2 kilo afgevallen, en mijn buik meting lijkt wel kleine dan de vorige zwangerschap. Verder lijkt als goed. Gelukkig heb ik volgende week een groei echo afspraak staan. Ben wel zenuwachtig als alles goed gaat met ukkie. Ook ivm ondergewicht van mijn zoontje. Spannend allemaal


SandyRL (65.1 dagen geleden)
Hallo dames, vandaag 27 weekjes. hebben sommige onder jullie ook zoveel ongemakken van de warmte. Hier enorm gezwollen voeten en handen. Ook al last van pijn in de liezen, heupen en rug waardoor ik bijna niet slaap . Straks op controle, ben eens benieuwt wat ze te vertellen hebben.


ikke11 (65.2 dagen geleden)
@Hannah33 - “@ikke11 - “Arghhhh kom er ne...„
Joolz heeft eigen adapter set. Waren hele nette mensen groot vrijstaand huis staat er ook een Maxicosi cabriofix. Zei tegen haar had je die er op? Zij ja moet nog op marktplaats gevraagd wat zemelt hebben alles bij elkaar 40 euro Nu kan ik mijn Maxicosi verkopen hahaAtje (65.7 dagen geleden)
@Our-little-miracles - “@Atje - “@Our-little-miracle...„
hahahaikke11 (65.8 dagen geleden)
@Hannah33 - “@ikke11 - “@Our-little-mirac...„
Kraamzorg wel had het pakket vergeten hahahikke11 (65.8 dagen geleden)
@Hannah33 - “@ikke11 - “Arghhhh kom er ne...„
Joolz heeft eigen adapter set. Waren hele nette mensen groot vrijstaand huis staat er ook een Maxicosi cabriofix. Zei tegen haar had je die er op? Zij ja moet nog op marktplaats gevraagd wat zemelt hebben alles bij elkaar 40 euro Nu kan ik mijn Maxicosi verkopen hahaikke11 (65.8 dagen geleden)
Arghhhh kom er net achter dat ik de verkeerde Maxicosi heb om met adapters op de joolz kinderwagen te bevestigen nu Hugo naar school gaat en ik met mijn Reuma wil ik Maxicosi dienop de joolz pas dus we zijn druk vrienden aan vragen voor een Maxicosi die wel past Bah wat balen


Hannah33 (65.9 dagen geleden)
@ikke11 - “@Our-little-miracles - “Zoju...„
Ik moest de Menzis ook al bellen om kraamzorg te regelen. Toen hebben ze meteen gezorgd dat ik dat pakket zou krijgen. Je hebt toch wel al kraamzorg geregeld?Hannah33 (65.9 dagen geleden)
@ikke11 - “Arghhhh kom er net achter dat ...„
Kan je er geen adapterset voor kopen? Wij hebben een mutsy kinderwagen, daar past de maxicosi in principe ook niet op, maar wel met een adapterset. Kost wel weer een paar tientjesikke11 (66.1 dagen geleden)
Arghhhh kom er net achter dat ik de verkeerde Maxicosi heb om met adapters op de joolz kinderwagen te bevestigen nu Hugo naar school gaat en ik met mijn Reuma wil ik Maxicosi dienop de joolz pas dus we zijn druk vrienden aan vragen voor een Maxicosi die wel past Bah wat balen


ikke11 (66.1 dagen geleden)
@Our-little-miracles - “Zojuist mijn kraampakket binne...„
Net gebeld met Menzis kon nog aanvragen Pfff ze zei dat tussen week 30/33 word bezorgd dus je hebt vroeg je pakket binnenOur-little-miracles (66.3 dagen geleden)
@ikke11 - “@Our-little-miracles - “Zoju...„
Hier moet je bij FBTO voor 5 mnd zwangerschap het kraampakket aanvragen en ontvang je hem rond week 27. Als ik hem nu nog had moeten aanvragen had ik er geen recht meer op gehad haha..ikke11 (66.3 dagen geleden)
@Our-little-miracles - “Zojuist mijn kraampakket binne...„
Net gebeld met Menzis kon nog aanvragen Pfff ze zei dat tussen week 30/33 word bezorgd dus je hebt vroeg je pakket binnenikke11 (66.3 dagen geleden)
Ondanks dat ik niet helemaal opgekapt ben begint mijn nesteldrang te borrelen. Dat ik pas in week 36 de babykamer kan sausen enzv. Dus vandaag op Progamma alle babyspul achter de schotten van zolder halen kan ik me daar vast op storten hahah


ikke11 (66.3 dagen geleden)
Ondanks dat ik niet helemaal opgekapt ben begint mijn nesteldrang te borrelen. Dat ik pas in week 36 de babykamer kan sausen enzv. Dus vandaag op Progamma alle babyspul achter de schotten van zolder halen kan ik me daar vast op storten hahah
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. Bonnenuit2 - Dat is nog een verrassing! - 01 Jan 2016
 2. Fieremam - 01 Jan 2016
 3. Keshia86 - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Jan 2016
 4. k_anouk4u - een jongen! - 01 Jan 2016
 5. Mama-Ridhwan - Dat is nog een verrassing! - 01 Jan 2016
 6. Mamavan3e - 01 Jan 2016
 7. Nanniie - een meisje! - 01 Jan 2016
 8. Pluisje89 - een meisje! - 01 Jan 2016
 9. Ruja - 01 Jan 2016
 10. wondertje1982 - een meisje! - 01 Jan 2016
 11. 2eWonder2016 - een jongen! - 02 Jan 2016
 12. bloempies - een jongen! - 02 Jan 2016
 13. hummeltje12 - Dat is nog een verrassing! - 02 Jan 2016
 14. mdw - 02 Jan 2016
 15. -natasja- - een meisje! - 03 Jan 2016
 16. Anastasia28 - Weet het wel maar zeg het niet! - 03 Jan 2016
 17. jowen - een meisje! - 03 Jan 2016
 18. MalinJB - 03 Jan 2016
 19. caatjekeutel - een jongen! - 04 Jan 2016
 20. D85 - 04 Jan 2016
 21. Mammaes - een meisje! - 04 Jan 2016
 22. n-ienk-e - een meisje! - 04 Jan 2016
 23. nellemijn - 04 Jan 2016
 24. pup82 - een jongen! - 04 Jan 2016
 25. Tutje27 - een jongen! - 04 Jan 2016
 26. 3de wonder is... - een meisje! - 05 Jan 2016
 27. Elizaxx - een meisje! - 05 Jan 2016
 28. hannatje - een jongen! - 05 Jan 2016
 29. Irene-g - 05 Jan 2016
 30. liebedich - een jongen! - 05 Jan 2016
 31. Lonnieh84 - 05 Jan 2016
 32. _Nouks - 05 Jan 2016
 33. angela_ - een meisje! - 06 Jan 2016
 34. Charr1987 - 06 Jan 2016
 35. dushijessica - 06 Jan 2016
 36. Li-Lo - een jongen! - 06 Jan 2016
 37. apje - 07 Jan 2016
 38. Moekkie25 - een jongen! - 07 Jan 2016
 39. Unbeatable - 07 Jan 2016
 40. zan - 07 Jan 2016

De bevaldatum van leden in week 27 is van vrijdag 1 januari 2016 tot en met donderdag 7 januari 2016. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2015