Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

claudje7 (6.4 uur geleden)
@loutje7 - “Bah ik word gek van die afsche...„
Ja heb ik ook. Soms voel ik me gewoon incontinent, voel het dan gewoon lopen :(loutje7 (7.7 uur geleden)
Bah ik word gek van die afscheiding hebben jullie dat ook.
Soms loop ik ergens en dan ineens voel ik nattigheid soms is het erg waterig en soms van zo`n dikke wit/groenige klodder (sorry voor vieze details) hebben jullie dat ook???


akb (8.5 uur geleden)
Zaterdag 4D echo..... Hoe zal ons meisje er uit zien??? Zo benieuwd


lotteke22 (13.3 uur geleden)
@vlinder93 - “@lotteke22 - “@vlinder93 - ?...„
nou heb dit een keer gehad die velletjes toen ik naar de gyne moest en ze heeft er niks van gezegd want had toen mijn urine mee en nu zaterdag had ik het ook weer eens wel valt het mij op dat ik dit had na het seksueel contatn van een paar uur ervoor daar denk ik nu aan

Boogschutter26 (16.5 uur geleden)
Aangekomen in week 27 yeah. Maandag weer naar de vk toe alles gaat gelukkig goed. Ben nu 4 kilo aangekomen dus nog niet zo heel veel. En 3 mei 3d/4d echo ben zo benieuwd naar onze kleine meid


vlinder93 (1.1 dagen geleden)
@lotteke22 - “@vlinder93 - “@lotteke22 - ?...„
Eiwitten horen niet in je urine te zitten ook niet als je zwanger ben dat kan duiden op zwangerachaps vergiftwging volgens mijclaudje7 (1.2 dagen geleden)
Ik kom ook ff weer langs, vandaag 27+1 nog 6wk werken. 7 juni laatste werkdag. Kijk er naar uit. Het wordt steeds zwaarder. Ben ook erg moe, vandaag naar het centrum gefietst 3km. Dat is niet meer te doen, zweet loopt me over de rug en toen moest ik ook nog weer naar huis pff. Heb me gedoucht en ben toen even een uurtje op bed gegaan.


lotteke22 (1.2 dagen geleden)
@vlinder93 - “@lotteke22 - “nou ik heb eve...„
nou ik had al eens die dingen in mijn urine toen ik naar de gyne moest en ze hebben er niks van gezegd dus zullen waarschijnlijk eiwitten geweest zijn danloutje7 (1.3 dagen geleden)
@Beeb2014 - “@loutje7 - “Zo dadelijke maa...„
Nee gewoon bloed geprikt dus uitslag duurt ff.chan1986 (1.3 dagen geleden)
@groetjes2 - “@lotteke22 - “hoi dames wow ...„
Nee die gewichten klopt helemaal niets van volgens mij.... onze beebje was met 26 plus 4 ook rond de 1150 gram. En de gyn zei dat t een keurig gewicht was....Beeb2014 (1.3 dagen geleden)
@baboesh - “wat is het toch fijn, dat draa...„
Een uur duurt dan heel lang...Beeb2014 (1.3 dagen geleden)
@lotteke22 - “hoi dames wow als ik kijk naar...„
Vieze streep? Haha. Had ik vorige keer ook. Nu nog niet...Beeb2014 (1.3 dagen geleden)
@MemFanJelle - “Oh dames... Hetzelfde als wat ...„
Maar wel een mooie ronde, vind ik. Die van mij hangt meer, volgens mij.Beeb2014 (1.3 dagen geleden)
@loutje7 - “Zo dadelijke maar eens bloed l...„
Vingerprik? Heb je de uitslag ook al?Beeb2014 (1.3 dagen geleden)
Jullie zijn lief! Nou, afspraak voor ict ga ik misschien verzetten. Even kijken hoe ik mama-dag door kom.
Moppie had geen oorontsteking.
Ik kom pas thuis als ze in bed ligt. Gisteren ook al. Nouja, lang leve mama-dag dus!


vlinder93 (1.5 dagen geleden)
@lotteke22 - “nou ik heb even een vraagje ik...„
Maar ik had het voor mijn zwangerschap dat in mijn urine. Ik zou je urine laten testen misschiej zijn het eiwitten????vlinder93 (1.5 dagen geleden)
@lotteke22 - “nou ik heb even een vraagje ik...„
Ik neem aan dat je urine bedoeld toch? Je kan urine laten testen op blaasontsteking. Ik heb dit ook wel eens gehad en de huisarts vertelde dat het afscheiding kan zijn vanuit je vagina die mee gaat in je urine. Maar het ook kan ook slijmepitheel zijn uit je urine buis(heeft iedereen) maar ik ben geen dokter he hahalotteke22 (1.5 dagen geleden)
nou ik heb even een vraagje ik ging gisteren naar het toilet en toen viel er mij op dat ik een hele hoop precies witte velletjes /brokjes verloor heeft er nog iemand dti? of iemand een idee wat dit is


biheins (1.5 dagen geleden)
Hier ook al een behoorlijke toeter in vergelijking met mijn vorige zwangerschap.. Ook weer eens een foto geplaatst, morgen begint het laatste trimester . Zal toch weer blij zijn als ik mijn lichaam weer terug heb. Je voelt je wel super beperkt met zo`n toeter en constant die vermoeidheid erbij


biheins (1.5 dagen geleden)
@baboesh - “mijn man helpt wel wat en ik v...„
fijn dat je hulp hebt van je partner en dat je niet meer hoeft te werken! En ja de kids kun je moeilijk uitvlakken hahababoesh (1.5 dagen geleden)
mijn man helpt wel wat en ik voel dat het met die pillen veel beter gaat. alleen dat draaien is vervelend, net of ik te veel gedronken heb ik werk sinds week 21 niet meer dus heb op zich wel wat tijd om rustig aan te doen. alleen eisen de kinderen hun portie aandacht wel op (wat logisch is)


lotteke22 (1.5 dagen geleden)
@baboesh - “@lotteke22 - “@baboesh - “...„
oei meis hopelijk kan je een beetje rekenen op ouders/ of je man? kan mij voorstellen met 2 kindjes dat het inderdaad niet van zelfsprekend isbaboesh (1.5 dagen geleden)
@lotteke22 - “@baboesh - “wat is het toch ...„
omdat ik al sinds week 21 een verkorte baarmoederhals heb en te veel last van harde buiken en menstruatieachtig gevoel heb.lotteke22 (1.5 dagen geleden)
@baboesh - “wat is het toch fijn, dat draa...„
oei waarvoor moet je die pillen dan wel nemenbaboesh (1.5 dagen geleden)
wat is het toch fijn, dat draaierig gevoel elke dag na het innemen van utrogestan. gelukkig trekt het na een uurtje weer weg maar het is toch echt niet handig met 2 kleine kinderen in huis. volgende keer toch maar de vaginale tabletten vragen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. charlottefiks - Dat is nog een verrassing! - 19 Jul 2014
 2. Dootjeh - een meisje! - 19 Jul 2014
 3. Erica21 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jul 2014
 4. mamaD1985 - 19 Jul 2014
 5. MamavanNora - 19 Jul 2014
 6. mammamel - 19 Jul 2014
 7. meisie - Dat is nog een verrassing! - 19 Jul 2014
 8. Mem-fan-A - 19 Jul 2014
 9. Nina9 - een jongen! - 19 Jul 2014
 10. nowemie85 - 19 Jul 2014
 11. Onzewonder - 19 Jul 2014
 12. stephy01 - 19 Jul 2014
 13. Zacht85 - een jongen! - 19 Jul 2014
 14. afke1 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jul 2014
 15. amannepan - een meisje! - 20 Jul 2014
 16. antoineenmari... - 20 Jul 2014
 17. Bibietje31 - 20 Jul 2014
 18. cads - 20 Jul 2014
 19. Chantall26 - een jongen! - 20 Jul 2014
 20. cynke - een meisje! - 20 Jul 2014
 21. D ladies - een jongen! - 20 Jul 2014
 22. Diva1985 - een jongen! - 20 Jul 2014
 23. Elisa88 - 20 Jul 2014
 24. groetjes2 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jul 2014
 25. lost~star - 20 Jul 2014
 26. Mama van Fara... - 20 Jul 2014
 27. Proudmom84 - een meisje! - 20 Jul 2014
 28. sandra_ - 20 Jul 2014
 29. Sanrita - 20 Jul 2014
 30. Zita - een meisje! - 20 Jul 2014
 31. 11baby11 - 21 Jul 2014
 32. Angela181 - 21 Jul 2014
 33. baboesh - een jongen! - 21 Jul 2014
 34. Beeb2014 - Dat is nog een verrassing! - 21 Jul 2014
 35. Celest - een meisje! - 21 Jul 2014
 36. danielle2911 - een jongen! - 21 Jul 2014
 37. jens009 - een jongen! - 21 Jul 2014
 38. LMC - een meisje! - 21 Jul 2014
 39. lotteke22 - 21 Jul 2014
 40. loutje7 - Dat is nog een verrassing! - 21 Jul 2014
 41. luvely - 21 Jul 2014
 42. MemFanJelle - Dat is nog een verrassing! - 21 Jul 2014
 43. Nija - een jongen! - 21 Jul 2014
 44. Pippi Langkou... - 21 Jul 2014
 45. Polkelien - een meisje! - 21 Jul 2014
 46. priscilla2014 - 21 Jul 2014
 47. Rbs14 - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Jul 2014
 48. Renate01 - een jongen! - 21 Jul 2014
 49. Sunnylightsmi... - een meisje! - 21 Jul 2014
 50. Sweetdreams20... - een jongen! - 21 Jul 2014
 51. yvonne2012 - Dat is nog een verrassing! - 21 Jul 2014
 52. akb - een meisje! - 22 Jul 2014
 53. angelinabrand - 22 Jul 2014
 54. Claudje7 - een jongen! - 22 Jul 2014
 55. Cooper - een meisje! - 22 Jul 2014
 56. Denise05 - Dat is nog een verrassing! - 22 Jul 2014
 57. eva123 - 22 Jul 2014
 58. H1987 - 22 Jul 2014
 59. jacqueline86 - een jongen! - 22 Jul 2014
 60. leeuwtje0708 - een jongen! - 22 Jul 2014
 61. LEN85 - een meisje! - 22 Jul 2014
 62. lioness-84 - 22 Jul 2014
 63. ls86 - 22 Jul 2014
 64. MDV - een jongen! - 22 Jul 2014
 65. mom 2 B - een jongen! - 22 Jul 2014
 66. MvK. - een meisje! - 22 Jul 2014
 67. Pepper27 - 22 Jul 2014
 68. ProudTeenMomi... - een meisje! - 22 Jul 2014
 69. Ris88 - een jongen! - 22 Jul 2014
 70. shajenna - 22 Jul 2014
 71. soestertje - een jongen! - 22 Jul 2014
 72. AGwn - een tweeling!een tweeling! - 23 Jul 2014
 73. Amber1984 - een jongen! - 23 Jul 2014
 74. Annelot30 - een meisje! - 23 Jul 2014
 75. Bijna-2x-mama - Dat is nog een verrassing! - 23 Jul 2014
 76. BRJen... - een jongen! - 23 Jul 2014
 77. Caatje0404 - een jongen! - 23 Jul 2014
 78. Devilwijffie - een meisje! - 23 Jul 2014
 79. ikke348 - een meisje! - 23 Jul 2014
 80. Joyce28 - 23 Jul 2014
 81. Leylahmet - een jongen! - 23 Jul 2014
 82. Linnie1985 - een meisje! - 23 Jul 2014
 83. Mamii V - een jongen! - 23 Jul 2014
 84. natassiejj - 23 Jul 2014
 85. ~inimini~ - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Jul 2014
 86. Boogschutter2... - een meisje! - 24 Jul 2014
 87. Fynn2011 - 24 Jul 2014
 88. liesje2011 - een meisje! - 24 Jul 2014
 89. lina1 - een meisje! - 24 Jul 2014
 90. Mama van Dean - 24 Jul 2014
 91. marlouss - een jongen! - 24 Jul 2014
 92. Mikimouse - 24 Jul 2014
 93. monica1988 - een jongen! - 24 Jul 2014
 94. Plopje87 - 24 Jul 2014
 95. DST - Dat is nog een verrassing! - 25 Jul 2014
 96. Gamma - een meisje! - 25 Jul 2014
 97. Joliee - 25 Jul 2014
 98. julia25-07 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jul 2014
 99. mama-van-Sama... - een jongen! - 25 Jul 2014
 100. Marietje84 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jul 2014
 101. Mem- - Dat is nog een verrassing! - 25 Jul 2014
 102. mouniar - 25 Jul 2014
 103. Petra73 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jul 2014
 104. sarah1986 - een meisje! - 25 Jul 2014
 105. Stapje - een meisje! - 25 Jul 2014
 106. Tazzie3 - een jongen! - 25 Jul 2014

De bevaldatum van leden in week 27 is van zaterdag 19 juli 2014 tot en met vrijdag 25 juli 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013