Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

lalalove (33 minuten geleden)
@MMF - “@Lalalove - “@MMF - “@Lala...„
Haha. Ja. Wij hebben een jongen dus ja. Heb wel wat bewaard (unisex) maar het meeste aan m`n nichtje gegeven. (Zij heeft vorige week een zoon gekregen en ik heb de kleren van haar dochter gehad. Maar zij had weinig kleine maatjes. Maar heb gister een hele doos gekregen met kleine kleren van een kennis. Maar moet nog wel het een en ander halen.dikkiedik (34 minuten geleden)
@MMF - “@icebunny1978 - “@MMF - “M...„
Oh ik heb het ook... Is zw.schaps ischias.... Een zenuw die klem zit... Vaak blijft dit de hele zws. Ik sta soms ergens en kan dan echt even niks meer, schiet erin en erg pijnlijk! Zelf ga ik naar de chiropractor wat helpt en heb ik nu een speciale mama massage geboekt. Werkt helaas allemaal maar tijdelijk maar dat is al heel fijn hihi.... Sterkte ermee! Ik was er vorige keren wel direct na de zws vanaf trouwens!MMF (58 minuten geleden)
@icebunny1978 - “@MMF - “Mijn rechterbil doet...„
Dank je! Ik beweeg dus gewoon anders logisch maar nog niet bij nagedacht. Kan ik het thuis zelf voorkomen/weg krijgen? Heb je nog tips? Went m`n lijf er straks aan dat het anders beweegt of is de kans groot dat het blijft gedurende de zwangerschap?icebunny1978 (1 uur geleden)
@MMF - “Mijn rechterbil doet pijn en h...„
zwangerschaps gerelateerd, ik had het in mn vorige zwangerschap ook. Je houding verandert toch onbewust, veel spieren worden anders belast en verzuren sneller. Net als kramp in je kuit. Maar dan in andere spieren. Bij mij heeft het erg lang geduurt. Fysio heeft dat ook gemasseerd toen ik er was voor bekkeninstabiliteit, toen ging het beter.

MMF (2.5 uur geleden)
Mijn rechterbil doet pijn en het straalt uit tot in mijn bovenbeen. Heb het al een paar dagen, maar dan alleen later op de dag als ik wat moe werd, maar ik word er nu al twee dagen ook smorgens mee wakker. Weet iemand of het zwangerschapsgerelateerd is of gewoon domme pech?


MMF (2.6 uur geleden)
@Lalalove - “@MMF - “@Lalalove - “Leuk ...„
Haha het is inderdaad roze ja ik begrijp die grijze legging!! De ene dag een echt roze meisje en de andere dag weer net iets stoerder.
Ik heb al de kleertjes van zolder gehaald, gewassen en gevouwen. Paar kleine broekjes erbij gekocht en verder ga ik het zo laten. Voor ons geen nieuwe pakjesmeid1988 (7.3 uur geleden)
Whhhoooeeeeiii week 27 !! Wat gaat het hard !!


Lalalove (16.8 uur geleden)
@MMF - “@Lalalove - “Leuk he zo`n ec...„
Ga er nog een grijze legging onder kopen vind het zo een beetje TE
verl rozeMMF (16.9 uur geleden)
@Lalalove - “Leuk he zo`n echo. Hier ook mo...„
Leuk setje! Lekker rozeElmas82 (19.7 uur geleden)
@Lalalove - “Leuk he zo`n echo. Hier ook mo...„
Wat een lief setje! Leuk he Feetje, heb r ook een jasje van. Mijn kleine meid lag vorige week ook dwars, maar nu ondersteboven haha lekker die voetjes tegen mn maagLalalove (23.6 uur geleden)
Leuk he zo`n echo. Hier ook momenteel een dwarsliggende dame
Ik heb vandaag het eerste setje gekocht voor als mini geboren is foto staat bij de foto`s op mijn profiel.
Zag het en was verliefd. Het is van feetje


Elmas82 (23.9 uur geleden)
@babyloves - “gister pretecho laten maken wa...„
Leuk! Mooi om te zien he!blije buik (1.9 dagen geleden)
@memie - “mijn huisarts/verloskundige be...„
Superblije buik (1.9 dagen geleden)
Die van mij ligt overdwars. Voel me net zo`n pinball-machine


babyloves (2 dagen geleden)
gister pretecho laten maken wat prachtig mooi


MMF (2.1 dagen geleden)
@justc31 - “@MMF - “@justc31 - “@MMF -...„
Inderdaad! Weet je in ieder geval zeker dat alles nog naar wens is daarbinnenjustc31 (2.2 dagen geleden)
@MMF - “@justc31 - “@MMF - “Wij zi...„
Persoonlijke springkussen haha maar moet eerlijk zeggen soms ook wel behoorlijk pijnlijk. Maar het hoort erby dus we nemen het maar voor lief haha liever dit dan haar niet voelen :)Elmas82 (2.7 dagen geleden)
@memie - “mijn huisarts/verloskundige be...„
Wat fijn!memie (2.7 dagen geleden)
mijn huisarts/verloskundige belde net speciaal om te zeggen dat mijn ogtt helemaal goed was


memie (2.7 dagen geleden)
@MMF - “@memie - “Hier ook koppie on...„
ja het is echt een friemelend gevoel, soms kieelt het zelfs een beetjeMMF (2.7 dagen geleden)
@memie - “Hier ook koppie onder, voel ec...„
Oooooh ja nu je het zegt, zijn dat handjes die ik zo voel kietelen en friemelen? Voel dat vaak helemaal laag maar nog niet bij nagedacht. Wat schattig!!MMF (2.7 dagen geleden)
@justc31 - “@MMF - “Wij zijn net op cont...„
Hahaha voeten op je blaas!!!!!!justc31 (2.8 dagen geleden)
@MMF - “Wij zijn net op controle gewee...„
das vroeg al had ook geen idee dat dat al kon haha. mijne zit nog steeds lekker met haar voetjes onderaan niet altijd even prettig moet ik eerlijk zeggen maar madam wil gewoon niet omdraaienmemie (2.9 dagen geleden)
Hier ook koppie onder, voel echt van die wriemelhandjes onderin. Vandaag ogtt gehad nuchter 4.4 na glucose 7.2 zal wel goed zijn denk ik


Aily (2.9 dagen geleden)
@icebunny1978 - “@MMF - “Wij zijn net op cont...„
Hier ook regelmatig salto`s.. prikt er weer een voet of ik schrik me rot, dan voel ik ineens een elleboog :p ik merk dat ze minder ruimte krijgt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. 2demoppie - een meisje! - 21 Nov 2014
 2. Fam.Jorissen - een jongen! - 21 Nov 2014
 3. Jojo87 - een jongen! - 21 Nov 2014
 4. Kayl93 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 5. mamavanjenf - 21 Nov 2014
 6. memie - 21 Nov 2014
 7. Pip88 - een tweeling!een tweeling! - 21 Nov 2014
 8. Renate30 - 21 Nov 2014
 9. vlindertje201... - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 10. WENS2014 - Dat is nog een verrassing! - 21 Nov 2014
 11. ~Mama van Kay... - een jongen! - 21 Nov 2014
 12. liesjevdv - een meisje! - 22 Nov 2014
 13. mamsvan2kids - een meisje! - 22 Nov 2014
 14. marbaby - een jongen! - 22 Nov 2014
 15. Michelle27 - Dat is nog een verrassing! - 22 Nov 2014
 16. Starlet97 - 22 Nov 2014
 17. ~KAAT~ - een meisje! - 22 Nov 2014
 18. Aily - een meisje! - 23 Nov 2014
 19. Aucka - een meisje! - 23 Nov 2014
 20. DanaTom - 23 Nov 2014
 21. dees1985 - een meisje! - 23 Nov 2014
 22. Nu online Elmas82 - een meisje! - 23 Nov 2014
 23. Icebunny1978 - een meisje! - 23 Nov 2014
 24. Ikkimmy - 23 Nov 2014
 25. Mom2014 - een meisje! - 23 Nov 2014
 26. mr-toet-toet - 23 Nov 2014
 27. theswan - 23 Nov 2014
 28. ~Elke~ - een jongen! - 23 Nov 2014
 29. daisyholt - een meisje! - 24 Nov 2014
 30. Dikkiedik - een meisje! - 24 Nov 2014
 31. ester-82 - 24 Nov 2014
 32. GerdienLe0 - een jongen! - 24 Nov 2014
 33. Mb87 - 24 Nov 2014
 34. Onze kleine m... - een meisje! - 24 Nov 2014
 35. Rosa. - Dat is nog een verrassing! - 24 Nov 2014
 36. Suzan82 - een meisje! - 24 Nov 2014
 37. Wannabee - een meisje! - 24 Nov 2014
 38. Dodtjeuh89 - 25 Nov 2014
 39. eleonora1990 - een meisje! - 25 Nov 2014
 40. Jacqq - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2014
 41. jessicadegroo... - 25 Nov 2014
 42. Littlequeen - 25 Nov 2014
 43. Lucy82 - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2014
 44. Mama-Thijmen - 25 Nov 2014
 45. mamavannoomi - een drieling (mmm)!een drieling (mmm)!een drieling (mmm)! - 25 Nov 2014
 46. MMF - een jongen! - 25 Nov 2014
 47. NicoleL81 - een jongen! - 25 Nov 2014
 48. snoepje83 - een meisje! - 25 Nov 2014
 49. wonder tje - een jongen! - 25 Nov 2014
 50. Crientje - 26 Nov 2014
 51. desire2211 - 26 Nov 2014
 52. DiMommyToBe - 26 Nov 2014
 53. G_ - een jongen! - 26 Nov 2014
 54. kay81 - een meisje! - 26 Nov 2014
 55. M rica - 26 Nov 2014
 56. Mandei - 26 Nov 2014
 57. mariska v - Dat is nog een verrassing! - 26 Nov 2014
 58. baby21juni - een meisje! - 27 Nov 2014
 59. bc1986 - 27 Nov 2014
 60. hantam - een meisje! - 27 Nov 2014
 61. HoneyK - 27 Nov 2014
 62. jane-w - een meisje! - 27 Nov 2014
 63. Nu online Juffrouw Pier... - 27 Nov 2014
 64. Loulou1982 - 27 Nov 2014
 65. Martha1986 - een jongen! - 27 Nov 2014
 66. Masu0910 - een jongen! - 27 Nov 2014
 67. Milafrance - een jongen! - 27 Nov 2014
 68. Niese - 27 Nov 2014
 69. tommama - een jongen! - 27 Nov 2014

De bevaldatum van leden in week 27 is van vrijdag 21 November 2014 tot en met donderdag 27 November 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014