Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

5ekindje (9.8 uur geleden)
Schiet mij ineens te binnen; afgelopen za had ik mijn 4D echo en we konden zelfs beebs tandjes in aanleg zien!

Ik reken er ook op dat ik die 40 wk wel vol maak. Mijn andere kids kwamen met 41+2 40 39+6 en 40+6. Tevens was er op de echo wederom een dikke navelstreng te zien dus beeb heeft t wel goed daar binnen


Boeiend (10.2 uur geleden)
@aisy - “Oh dames, geen stress, we hebb...„
Ik hoop het niet eerste kwam spontaan, zonder voorteken met 37 weken, tweede precies 40 weken spontaan, dus statistisch bekeken wordt dit 43 weken...Boeiend (10.2 uur geleden)
@Mamsje. - “Onze babykamer is nog verre va...„
Kamers van de kinderen zijn sinds een weekje klaar. Ok had herfstvakantie en dus manlief verplicht mee te gaan naar de ikea. Dus die zijn nu af en zoonlief is zonder problemen gepromoveerd van ledikant naar peuterbed.Boeiend (10.2 uur geleden)
@5ekindje - “@Boeiend - “@5ekindje - “@...„
Ik zeg niks hahaha, over een weekje of 13 weten jullie meer.

5ekindje (12.7 uur geleden)
@aisy - “@5ekindje - “Overigens de me...„
Hahaha, ik zeg; je hebt smaak!aisy (12.8 uur geleden)
@5ekindje - “Overigens de meisjesnamen is e...„
Ha, nu heb je onze jongensnaam ook geradenaisy (12.8 uur geleden)
Oh dames, geen stress, we hebben als het goed is nog minstens 10 weken! En voor mezelf tel ik daar maar gewoon een week of 5 bij op (niet dat ik daar nou heel erg op zit te wachten, maar ze zeggen dat je bij een tweede vaak langer loopt dan bij de eerste? Eerste kwam hier precies op de uitgerekende datum)


zusteringe (16.2 uur geleden)
Gelukkig ben ik nie t de enige die nog lang niet klaar is!


5ekindje (16.2 uur geleden)
Overigens de meisjesnamen is een heel andere genre. Gekke is dat ik bij jongensnamen neig naar bijbelse namen (Elijah Samuel Moses Isaiah) en bij de meisjesnamen naar wat `aparte` namen. Zo heet mijn oudste Fee bijvoorbeeld en de andere meiden hebben ook een flowerpowernaam


5ekindje (16.3 uur geleden)
@Boeiend - “@5ekindje - “@Boeiend - “@...„
Hahaha, nu ben ik wel nieuwsgierig ;-) Mijn jongensnaam was (ik krijg toch geen 6e meer) Samuel bij deze zwangerschapMamsje. (17.2 uur geleden)
Onze babykamer is nog verre van af! Ook nog geen enkel kleding stuk gewassen. Wij zijn nog bezig met de kamer van onze dochter om daar een dreumes/peuter kamer van te maken. Ik zit nog niet in de stress, maar zou wel al graag lekker willen rommelen in het kamertje


Mamsje. (17.5 uur geleden)
@Boeiend - “@5ekindje - “@Boeiend - “@...„
Haha dat maakt me wel heel nieuwsgierig! Onze jongensnaam staat er niet tussen. Als we weer een meisje zouden krijgen hadden wij wel wat voorkeuren maar nog niets gekozen. Die namen waren: Ise, Kate, Loïs. Misschien gebruiken we daar ooit nog wel een naam van wanneer we tocb nog voor een 3e gaan en het een meisje wordt. Ik heb nu steeds meer het gevoel dat dit echt niet mijn laatste zwangerschap is hahah manlief moet daar nog even aa wennen, maar hij heeft daar ook nog wel even de tijd voormarjan1976 (17.8 uur geleden)
Wat fijn om te lezen dat er hier veel anderen zijn die ook nog lang niet klaar zijn met kamertje e.d. Bij ons komt de baby ook op de kamer, dus we doen daar eigenlijk niet zoveel aan. Ik heb al wel de babykleertjes uitgezocht, gewassen en in de kast gelegd, want ik wilde vooral even kijken waar ik goed en minder goed in zit. Ik blijk bijvoorbeeld toch niet zoveel kleine rompers met lange mouwen te hebben dus heb ik gelukkig toch iets gevonden om te gaan kopen binnenkort ;-) De naam hadden we eigenlijk al bepaald, maar we bleven twijfelen dus we zijn twee weken geleden nog geswitched... haha gelukkig lukte dat nog wel zonder al teveel moeite


Boeiend (18.4 uur geleden)
@5ekindje - “@Boeiend - “@5ekindje - “@...„
Hahahaha, je hebt de jongensnaam geraden5ekindje (18.5 uur geleden)
@Boeiend - “@5ekindje - “@Boeiend - “K...„
Bram
Tren
Tom
Ties
Stan
Sten
Fem
Ferre
Sverre
Gijs
Thijs
Guus
Hidde
Ivo
Jarne
Job
Jorg
Jorn
Cas
Kars
Lasse
Rein
Krijn
Rinze
Steije
Samme
Sen
Siem

Meisjes:
Fenne
Dieke
Nieke
Malou
Nore
Roos
Anna
Hanne
Fiene
Femke
Flore
Floor
Fleur
Hanke
Ise
Jara
Jeike
Jilke
Lana
Liene
Lise
Nika
Pleun
Romee
Silke
Suus
Suze
Veerle

Hahaha, ik heb geen idee? Ik hou ook van duidelijke namenBoeiend (18.7 uur geleden)
@5ekindje - “@Boeiend - “Kleertjes nu al ...„
Tsja, ze staan al zo goed als vast, maar ik twijfel nog het meest over de meisjesnaam... We hebben de schrijfwijze aangepast en alleen daarom al twijfel ik (ik hou van duidelijke namen). Denk aan Nynke versus Nienke (dit is overigens niet de naam hoor!).5ekindje (18.8 uur geleden)
@Boeiend - “Kleertjes nu al gewassen?? Dan...„
Word niet muf hoor. Ik ga bijvoorbeeld echt niet die stapels hydrofielluiers wassen die ik een jaar terug apart heb gelegd.

Dus je bent alleen nog maar op zoek naar een jongensnaam?feetj (18.9 uur geleden)
Bij ons zijn de kleertjes etc al gewassen,liggen in de kast met een geur buideltje van zwitsal. In de kamer moeten nog wt dingetjes gebeuren,planken,rolgordijnen en schilderijtjes ophangen.


BabyFirst (19.7 uur geleden)
@Zoe28 - “Morgen dames! Vandaag wakker g...„
Kussen hoog leggen (dubbel kussen). Ik ben er al bijna twee weken zoet mee. Heb ook een enorme kriebelhoest. Ben er zo klaar mee! Succes ;-)Boeiend (20.9 uur geleden)
@Zoe28 - “Morgen dames! Vandaag wakker g...„
Zoutoplossing neusspray, stomen, vicks vaporub, honing, tijmsiroop.Boeiend (20.9 uur geleden)
Kleertjes nu al gewassen?? Dan is het toch allang weer muffig voordat de baby er goed en wel is? Ik begin zo rond de kerst wel ergens... Is toch maar een machine met wit/grijs.

Over de naam zijn we allang uit. Maar over het `proces` twijfel ik dan weer. Bij onze eerste twee moest mijn man zowat een hele zwangerschap aan een naam wennen eer hij het goedkeurde (ons meisje heet Janne en zoon Wessel), nu appte ik hem een suggestie en hij vond het direct goed da kan toch nie!! Meisjesnaam is ongewijzigd gebleven, en was al bedacht voor onze zoon als die een meisje was geweest.

Lastige is nu dat de naam wel bij de overige twee namen moet passen. Dus als iemand nog suggesties heeft?


Zoe28 (21.3 uur geleden)
Morgen dames! Vandaag wakker geworden met een vervelende verkoudheid..... Weten jullie of ik iets kan gebruiken? Onze babykamer is al helemaal klaar. Ook de kleertjes zijn bijna allemaal gewassen. Heerlijk gevoel en geeft bij mij wat rust. Fijne dag allemaal


5ekindje (21.9 uur geleden)
@aisy - “Hier is de kamer ook niet klaa...„
hahaha, de naam die mijn meisje krijgt had ik al bij mijn jongste 5 jaar terug. Echter mijn ex wilde die naam niet dus toen ik die 2 streepjes op de test zag dacht ik YES eindelijk kan ik DE naam geven5ekindje (21.9 uur geleden)
@aisy - “Vandaag maar eens wasmiddel ha...„
Ik heb afgelopen weekend alles gewassen en gestreken; het was zo mooi weer ik dacht beter nu dan straks in december dat geklungel van drogen op de verwarmingaisy (22.2 uur geleden)
@feetj - “Vandaag alweer 27 weken zwange...„
Jaaa, zo bijzonder Net als de bevalling en die eerste weken, krijg er zoveel zin in als ik er aan denk

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. charmingjo - 16 Jan 2015
 2. jetjuhhh - 16 Jan 2015
 3. Kellyvw - 16 Jan 2015
 4. Lennifer - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 5. Liefje 2011 - een jongen! - 16 Jan 2015
 6. Lou81 - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 7. Marcia83 - Weet het wel maar zeg het niet! - 16 Jan 2015
 8. Mariska280 - een jongen! - 16 Jan 2015
 9. Regenboog82 - een jongen! - 16 Jan 2015
 10. zusteringe - 16 Jan 2015
 11. 2dewonderms - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 12. 5ekindje - een meisje! - 17 Jan 2015
 13. AnitaS - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 14. black-sheepje - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 15. CharlotteD - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 16. fireangel - een jongen! - 17 Jan 2015
 17. Ikkuuhh - een meisje! - 17 Jan 2015
 18. kiekeboee - een meisje! - 17 Jan 2015
 19. Liset - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 20. mamavanbres - een jongen! - 17 Jan 2015
 21. Meekos - een jongen! - 17 Jan 2015
 22. Neeke1986 - een jongen! - 17 Jan 2015
 23. ProudMomma~ - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Jan 2015
 24. Zehra- - 17 Jan 2015
 25. Daisyyyy - een meisje! - 18 Jan 2015
 26. kiwi75 - een meisje! - 18 Jan 2015
 27. Lilly86 - een meisje! - 18 Jan 2015
 28. mamaes87 - Dat is nog een verrassing! - 18 Jan 2015
 29. mamamaai - 18 Jan 2015
 30. MandyElisha - een meisje! - 18 Jan 2015
 31. Ozospannend - Dat is nog een verrassing! - 18 Jan 2015
 32. Prisjje - een jongen! - 18 Jan 2015
 33. Selina2 - een jongen! - 18 Jan 2015
 34. TLC - 18 Jan 2015
 35. TrueLove - Dat is nog een verrassing! - 18 Jan 2015
 36. WannaBaby82 - een meisje! - 18 Jan 2015
 37. zwangervd4e - 18 Jan 2015
 38. AlexScholten - 19 Jan 2015
 39. Angela2907 - 19 Jan 2015
 40. dorien1 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 41. duif45 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 42. flora30 - een jongen! - 19 Jan 2015
 43. Mama van Devr... - 19 Jan 2015
 44. Nu online Mama-van-csl - een jongen! - 19 Jan 2015
 45. mamavannca - een meisje! - 19 Jan 2015
 46. sam1994 - 19 Jan 2015
 47. xLittleAngel - een jongen! - 19 Jan 2015
 48. -naam- - 20 Jan 2015
 49. aisy - een meisje! - 20 Jan 2015
 50. bloom3 - een meisje! - 20 Jan 2015
 51. Boeiend - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 52. Deborah gerri... - 20 Jan 2015
 53. Feetj - een meisje! - 20 Jan 2015
 54. liefs - 20 Jan 2015
 55. magalivn - 20 Jan 2015
 56. Mamsje. - een jongen! - 20 Jan 2015
 57. Nu online MD1988 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 58. Mirian - 20 Jan 2015
 59. roossophie - een meisje! - 20 Jan 2015
 60. sarah22 - een jongen! - 20 Jan 2015
 61. Ambrosiaa7 - 21 Jan 2015
 62. AngelaVV - een meisje! - 21 Jan 2015
 63. beeb12 - een jongen! - 21 Jan 2015
 64. els w - Dat is nog een verrassing! - 21 Jan 2015
 65. justin jenna - een meisje! - 21 Jan 2015
 66. Liesbeth83 - een meisje! - 21 Jan 2015
 67. Luna85 - 21 Jan 2015
 68. mamaatje1989 - een meisje! - 21 Jan 2015
 69. Mamachrisje30 - een meisje! - 21 Jan 2015
 70. Nijntje27 - een jongen! - 21 Jan 2015
 71. Petra23682 - een jongen! - 21 Jan 2015
 72. SammyV - een meisje! - 21 Jan 2015
 73. Sandhiia - een jongen! - 21 Jan 2015
 74. superladytige... - een jongen! - 21 Jan 2015
 75. tara86 - een jongen! - 21 Jan 2015
 76. tharcissia - 21 Jan 2015
 77. wij2 - een jongen! - 21 Jan 2015
 78. x-Mandy-x - een meisje! - 21 Jan 2015
 79. (B)engeltjee - een jongen! - 22 Jan 2015
 80. Anne-2014 - 22 Jan 2015
 81. Beekster - een jongen! - 22 Jan 2015
 82. DrKa - 22 Jan 2015
 83. lavya - een jongen! - 22 Jan 2015
 84. mamaongeduld - 22 Jan 2015
 85. MsVelvet - 22 Jan 2015
 86. propia - 22 Jan 2015
 87. Rivella - Dat is nog een verrassing! - 22 Jan 2015
 88. Nu online saskia41 - Dat is nog een verrassing! - 22 Jan 2015
 89. ShadowEmpress - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van vrijdag 16 januari 2015 tot en met donderdag 22 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014