Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

oem Yasmina (22 minuten geleden)
@mommylove3

mocht ik een 4e willen dan zou ik die ook graag binnen 3 jaar willen. In hoever je dat kan sturen natuurlijk. Mn man vond t nu al snel en de meiden worden 5 in sept. Maar dat wil ik dus niet bij een evt 4e. Dan ben ik er al weer zo uit en zijn de meiden ondertussen pubers dus nee dank je.Zomerkindje 2015 (1.1 uur geleden)
@Bootje91 - “Vandaag3D echo gehad!! Heel le...„
Prachtig!Jessica 32 (1.7 uur geleden)
@Bootje91 - “Vandaag3D echo gehad!! Heel le...„
Wat een mooie echo superJessica 32 (1.8 uur geleden)
@dsvo - “@Jessica 32 - “@dsvo - “@J...„
Ja mazzel haha hier vanmorgen nuchter ppfff dat is ook niks haha nu nog 2 x

Zomerkindje 2015 (1.8 uur geleden)
Ik mag morgen naar het ziekenhuis voor de suikertest. Ben benieuwd.. Neem in ieder geval een boek mee en dan kom ik de tijd wel door.


Mirre93 (2 uur geleden)
Ik heb nog niks gehoord over een suiker test. Ben benieuwd. Kan je bij de vk aangeven dat je graag bij de 40 weken wilt bevallen? Of moet ik gewoon geduld hebben en wachten tot de natuur z`n werk doet?


mommylove3 (4 uur geleden)
@Bootje91 - “@mommylove3 - “@dsvo: wordt ...„
Ja maar dat ken ik ook. Want zo was het eigenlijk altijd. Ik heb van mezelf niet zo`n hoog libido. 3 Weken zonder is geen uitzondering zeg maar. Dit is ineens heel anders, ken ik niet van mezelf.. Ik hoop dat jouw libido gauw terug is!mommylove3 (4 uur geleden)
@oem Yasmina - “Dames please zeg me dat dit ho...„
Ik ben nu zwanger van kindje 4 en moet toch wel eerlijk zeggen dat ik behoorlijk in shock was. Ik wilde na de derde het liefst alweer gelijk voor een vierde gaan. Ze is inmiddels 4 en bijna 4 jaar lang heb ik gehoopt, gedroomd en verlangd naar een vierde maar manlief wilde echt niet meer. Tot tie ineens zomaar uit het niets zei.. nog eentje? M`n hart maakte een sprongetje. Maar inmiddels was m`n oudste bijna 7, de middelste bijna 5 en de jongste 3,5 en die zou bijna naar school gaan. Na 8 jaar thuis blijf moeder zou ik dan weer een beetje vrijheid krijgen. Iets meer bewegingsruimte en wie weet kon ik misschien ook wel gaan werken. Met drie kindjes is extra geld toch ook wel fijn. Dus na 2 maanden proberen benauwde het idee van een vierde kindje me ineens vreselijk. Ik wilde niet meer en overwoog een sterilisatie. Maar torn ineens in de maand dat ik zo ie zo niet graag zwanger wilde worden ivm de uitgerekende datum (de oudste 2 waren uitgerekend op 23 juli) bleek ik toch zwanger. De natuur had anders besloten. Ik moest even slikken en wennen aan het idee. En soms nog geef ik eerlijk toe. De meiden zitten elke dag op school van half 9 tot half 2 en ij die tijd kan ik gaan en staan waar ik wil.. doen waar ik zin in heb. Straks is dat voorbij en soms overvalt dat me. Weer gebonden zijn aan een kleintje. En toch.. wauw! Wauw.. ik mag gewoon weer zwanger raken zonder daar moeite voor te doen.. het mag weer een gezond kindje zijn, een zwangerschap zonder complicaties en dan ook nog eens een jongetje na drie meisjes. Het is een wonder.. en eentje waar ik nog steeds elke dag dankbaar voor ben!dsvo (13 uur geleden)
@Jessica 32 - “@dsvo - “@Jessica 32 - “Mi...„
Ik hoef niet nuchter! Onderdeel glucose + nuchter was niet aangevinkt maar alleen glucose. Scheelt weer! Haha
HahaBootje91 (13.4 uur geleden)
Vandaag3D echo gehad!! Heel leuk! Voor foto check m`n profiel


Bootje91 (13.4 uur geleden)
@mommylove3 - “@dsvo: wordt er ook niet graag...„
:mijn libido is -1000000 de laatste maanden.. Kan je vertellen dat je dan als stel meer reden hebt om chagrijnig te wordenoem Yasmina (13.7 uur geleden)
Dames please zeg me dat dit hormonen zijn

mn man heeft altijd aangegeven een groot gezin te willen. 5 of 6. Hij komt zelf ook uit een groot gezin en zijn ouders ook.
ik vond 2 altijd genoeg. Maar na 1.5 jaar kriebelde t voor nr 3. Nu dus ook zwanger zoals jullie weten .
t gekke is dat ondanks dat deze zwangerschap ook niet over rozen gaat, wat ik wel had gehoopt, klinkt 4 of 5 kids helemaal niet gek!
Vier kids lijkt me eigenlijk heel leuk...


Jessica 32 (14.4 uur geleden)
@dsvo - “@Jessica 32 - “Mij hebben ze...„
Ja bij mij staat er 1 x nuchter bij op misschien dat het erbij jou ook op staat mijn verloskundige had dit ook niet vermeld maar zag het erop staandsvo (17.1 uur geleden)
@Jessica 32 - “Mij hebben ze wel gezegd nucht...„
Oh ik zal inderdaad even op het formulier checken.Jessica 32 (17.2 uur geleden)
Mij hebben ze wel gezegd nuchter staat ook op het formulier wat ik mee moet nemen..
Je kan altijd even na vragen voor de zekerheid


mamadieke (17.9 uur geleden)
@dsvo - “@mommylove3 - “@dsvo: wordt ...„
Tegen mij zeiden ze dat ik iets kleins mocht eten, maar niet voor dat ik vertrek een boterham met choco of iets met veel suiker in.
Heb gewoon een yoghurt gegeten en mijn boterhammetjes meegenomen voor na de testdsvo (19.8 uur geleden)
@mommylove3 - “@dsvo: wordt er ook niet graag...„
Ik weet eigenlijk niet of ik nuchter moet! Haha verloskundige heeft daar volgens mij niks over gezegd. Hmm anders misschien even bellen voor de zekerheidJessica 32 (20.5 uur geleden)
Ik mag morgen weer suiker prikken half 8 nuchter andere 2 keer gewoon..
Vandaag kaartjes besteld wat een keus is er toch hè 24 juni hebben we de proefdruk:)
Zit nu op me werk tot 20:00 zo geen zin het weer is veel te mooi


mommylove3 (21.1 uur geleden)
@dsvo: wordt er ook niet graag sago van.. manlief helemaal happy met mij! Ik moet deze week ook voor een suiker testje aanstaande vrijdag om 7 uur s ochtends. Moet je ook nuchter?

@oem yasmina: lekker he! Hier schijnt ook de zon en op balkon is het echt bloed heet!oem Yasmina (21.9 uur geleden)
Hmmmm heerlijk wat een dag.
de zon schijnt mn man is vrij en ik zit heerlijk in de zon yerwijl mn man de kinderen vermaakt en ik geniet van het geluid van de grasmaaiers en t net gemaaide gras


dsvo (1.1 dagen geleden)
@mommylove3 - “Beetje gênante vraag.. sinds ...„
Haha ja hoor maar wordt er niet chagrijnig van.. maar soms heb je nou eenmaal heel veel zindsvo (1.1 dagen geleden)
@Jessica 32 - “Goedemorgen dames Gaat inderd...„
Ja vind het nog steeds snel gaan! Iedereen zegt geniet daar maar van want de tijd dat het langzaam gaat komt ook nog. De kleine man heeft gisteravond voor het eerst mn ribben gevonden! Dat wordt nog wat! Haha
Deze week bloedprikken of ik antistoffen aanmaak en ijzer er suiker controle.mommylove3 (1.1 dagen geleden)
Beetje gênante vraag.. sinds een paar dagen kan ik geen genoeg krijgen van m'n vent. Ik wil 'm de hele dag.. en uiteraard gaat dat niet. Op een gegeven moment kan ik dan zelfs sagerijnig worden.. ik hoop dat dit ook weer voorbij waait.. herkenbaar voor iemand?


mommylove3 (1.2 dagen geleden)
En daar is week 27 alweer! Woensdag de Pretecho, kijk er echt zooo naar uit!


Jessica 32 (1.2 dagen geleden)
Goedemorgen dames
Gaat inderdaad snel hè hopen dat de laatste weken ook zo snel gaan hihi
Morgen weer suiker prikken laatste keer was mijn suiker erg laag nu nog een keer maar volgens mij is beter laag dan hoog toch?
Wens jullie een fijne dag toe!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. elfje84 - 15 Jul 2015
 2. Mar123 - 15 Jul 2015
 3. MissesMama - een meisje! - 15 Jul 2015
 4. Miss~86 - Dat is nog een verrassing! - 15 Jul 2015
 5. sl1985 - 15 Jul 2015
 6. cp80 - Dat is nog een verrassing! - 16 Jul 2015
 7. esje83 - Dat is nog een verrassing! - 16 Jul 2015
 8. mamavsam - Dat is nog een verrassing! - 16 Jul 2015
 9. Quiqui - 16 Jul 2015
 10. Samantha~stev... - een meisje! - 16 Jul 2015
 11. 2e snoetje - een meisje! - 17 Jul 2015
 12. 3 lieverds - een jongen! - 17 Jul 2015
 13. BabyBoy-1 - een jongen! - 17 Jul 2015
 14. bem - een jongen! - 17 Jul 2015
 15. EllenMeer - een jongen! - 17 Jul 2015
 16. fiorgha - een jongen! - 17 Jul 2015
 17. gebruiker - 17 Jul 2015
 18. Kimmuyllaert - Dat is nog een verrassing! - 17 Jul 2015
 19. Krokkow - een jongen! - 17 Jul 2015
 20. MommyToBe2015 - een meisje! - 17 Jul 2015
 21. oneofakind - 17 Jul 2015
 22. Samba - een meisje! - 17 Jul 2015
 23. ToscaTercanli - een meisje! - 17 Jul 2015
 24. trots4 - een meisje! - 17 Jul 2015
 25. Zomerkindje 2... - een meisje! - 17 Jul 2015
 26. -baby~ - 18 Jul 2015
 27. Bootje91 - een meisje! - 18 Jul 2015
 28. C87 - 18 Jul 2015
 29. EllieB - 18 Jul 2015
 30. Hetjuligezinn... - een jongen! - 18 Jul 2015
 31. ktm - 18 Jul 2015
 32. lady2013 - Dat is nog een verrassing! - 18 Jul 2015
 33. mamain2013 - Dat is nog een verrassing! - 18 Jul 2015
 34. Mamammm - Dat is nog een verrassing! - 18 Jul 2015
 35. Mita23 - Dat is nog een verrassing! - 18 Jul 2015
 36. NellieL - 18 Jul 2015
 37. shar88 - een meisje! - 18 Jul 2015
 38. wondertje- 2 - 18 Jul 2015
 39. 24proudmommy2... - Dat is nog een verrassing! - 19 Jul 2015
 40. aapjee - een jongen! - 19 Jul 2015
 41. Blessedmom8 - een meisje! - 19 Jul 2015
 42. Fiep3 - een meisje! - 19 Jul 2015
 43. Iren - Dat is nog een verrassing! - 19 Jul 2015
 44. josje84 - Weet het wel maar zeg het niet! - 19 Jul 2015
 45. Linaa - Dat is nog een verrassing! - 19 Jul 2015
 46. sandrast - 19 Jul 2015
 47. Anno85 - een meisje! - 20 Jul 2015
 48. dsvo - een jongen! - 20 Jul 2015
 49. Frederique24 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jul 2015
 50. keukenprinses - een meisje! - 20 Jul 2015
 51. Klimbim - 20 Jul 2015
 52. Mama201529 - een jongen! - 20 Jul 2015
 53. MommyLove3 - een jongen! - 20 Jul 2015
 54. New-Mommy - 20 Jul 2015
 55. Nijntje2011 - een meisje! - 20 Jul 2015
 56. Oem Yasmina - een jongen! - 20 Jul 2015
 57. Nu online revenna - een jongen! - 20 Jul 2015
 58. summerflower - 20 Jul 2015
 59. doetiepino - 21 Jul 2015
 60. enjoylife - een meisje! - 21 Jul 2015
 61. isje1989 - 21 Jul 2015
 62. joke79 - een meisje! - 21 Jul 2015
 63. kiwikiwi - een jongen! - 21 Jul 2015
 64. limefa - 21 Jul 2015
 65. MamaKangaroo - een jongen! - 21 Jul 2015
 66. miek13 - Dat is nog een verrassing! - 21 Jul 2015
 67. Mirre93 - een meisje! - 21 Jul 2015
 68. patricia gron... - een meisje! - 21 Jul 2015
 69. Rokito - 21 Jul 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van woensdag 15 juli 2015 tot en met dinsdag 21 juli 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014