Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

moho (1.1 uur geleden)
@Mama-VanT - “@moho - “Morgen 27 weken, wa...„
Ja we weten n ieder geval wel wat voor meubeltjes, nu nog de styling in het kamertje en d de kleurkeuzeMama-VanT (1.5 dagen geleden)
@Mam2015 - “@Mama-VanT - “27 weken zwang...„
Dank je!!Mam2015 (1.6 dagen geleden)
@Mama-VanT - “27 weken zwanger!! Tijd vliegt...„
Veel plezier morgen!Mam2015 (1.6 dagen geleden)
@moho - “Morgen 27 weken, wat vliegt de...„
Komt wel goed! Lekker rondkijken en als de keuze gemaakt is dan gaat het snel. Geniet ervan! Aanstaande maandag start bij ons een mini verbouwing. En hopelijk gaat het dan vlot. Vandaag heerlijk gewinkeld. Zelf het kopen van hydrofiel luiers is een feestje. Wel trouwens de laatste dagen een soort drukkende, beurse pijn net onder mijn borstkas bij mijn bovenste ribben. In het midden. Misschien zit ik teveel achterover en belast ik mijn spieren wel verkeerd.

Mama-VanT (2.1 dagen geleden)
@moho - “Morgen 27 weken, wat vliegt de...„
Wel een leuk vooruitzicht om nog even op pad te gaan voor de kinderkamer maar ook ooo zo moeilijk!! Ik heb de verf al weken in huis staan maar eerst moet onze zoon naar zolder verhuizen en dat zal ook tussen kerst en oud en nieuw gebeuren.moho (2.5 dagen geleden)
Morgen 27 weken, wat vliegt de tijd! Niet normaal!

Snel aan de kinderkamer beginnen en we weten nig helemaal niet wat weprecies willen, dus dat wordt nog een uitzoekerij qua kleurenkeuze, in mn kerstvakantie kan ik me daar lekker op storten


Mama-VanT (2.9 dagen geleden)
27 weken zwanger!! Tijd vliegt! Zaterdag 4d echo!! Heel veel zin in :)


marjon28 (3.7 dagen geleden)
@mommyinspe - “@marjon28 - “@mommyinspe - ?...„
dankjewel..ik kan niet wachten..mommyinspe (3.7 dagen geleden)
@marjon28 - “@mommyinspe - “Ik werk ook 3...„
Superleuk!! Heel veel plezier!!marjon28 (3.7 dagen geleden)
@Frango - “@marjon28 - “dames...houden ...„
wauw wat fijn dat t nog zo goed gaat...wij lopen de hele dag door ..erg hoge werkdruk momenteel...dan last van harde buiken..nu ze mn diensten wat hebben aangepast gaat t gelukkig beter..
dat van die schoenen...hih het lukt hier nog niet maar zal niet lang meer durenmarjon28 (3.7 dagen geleden)
@mommyinspe - “Ik werk ook 36 uur, deels mast...„
wat leuk en wat fijn dat t werken nog zo goed gaat!
wij hebben op 7 uur de 3d/4d echo...zoveel zin in!!mommyinspe (3.9 dagen geleden)
Ik werk ook 36 uur, deels masteropleiding en deels praktijk. Gaat nog steeds erg goed! Dat schoenen aantrekken herken ik wel ja haha! Dan zit die buik ook in de weg. wij zijn net terug van 3D echo!!! dat is gaaf! Echt een aanrader!! Zagen precies mijn mond en mijn vriend zijn neus! Zoooo bizar! Hij maar drinken, zwaaien,lachen en tenen in zn mond stoppen! Echt geweldig!! Als je de kans krijgt.. Mooie dvd erbij die ik vandaag vast nog 30x terug ga kijken:).


Frango (4.1 dagen geleden)
@marjon28 - “dames...houden jullie t werken...„
Ik werk 36 uur op de Spoedpost. Tot nu toe gaat t werk prima. Ik merk wel, dat als ik een drukke dienst heb, dat ik na 6 uur werken een zware buik krijg en niet meer zo hard kan lopen. In mijn Laatste werkmaand (januari) heb ik voornamelijk tussendiensten ingeroosterd gekregen. Dat is een dienst die andere diensten overlapt. Ik denk dat ze al langzaam rekening houden met evt uitval van mijn kant.

Maar verder gaat t tot op heden prima op m`n werk, heb alleen moeite met schoenen aan doen. Dus loop al met een grote schoenlepel in m`n tastonnetjerond (4.6 dagen geleden)
gisteren zat ik aan de eettafel toen ik het voelde borrelen op een plek net boven mijn vagina. ik dacht: wat is dat nou weer? het bleek ritmisch..... toen wist ik het: de hik!
daarna dacht ik wel de volgende 2 dingen:
1. de baby ligt dus met het hoofdje omlaag
2. zoude baby dan al ingedaald zijn? lijkt me erg vroeg.

iemand enig idee of dat laatste al kan?


Loyce (6.5 dagen geleden)
@mamatan - “@Loyce - “@mamatan - “@Loy...„
Nee hij gaat niet naar n verblijf oid.. dat kon hij niet aan enzo... dus hij is al bijna 7 jaar volledig bij mij.. maar goed.. t komt wel goedmamatan (6.5 dagen geleden)
@Loyce - “@mamatan - “@Loyce - “@1.2...„
Ja dat maakt jouw situatie wel complex.... Is je zoon ook weleens een paar uurtjes buiten huis? Want dan zou je echt iemand voor die uurtjes moeten zoeken. Lastig hoor.... Hoop dat ze zich beter aan e afspraken gaat houdendebo86 (7.7 dagen geleden)
Yeah vandaag alweer 27 weken


miibaby (8.6 dagen geleden)
Werk momenteel 28 uur vind vooral 3 dgn achter elkAr pittig. De laatste 4 uur doe ik thuis.
Heb tussen kerst en oud en nieuw vrij, kijk ik wel naar uit. Voor het eerst in 7 jaar! Daarna nog 5 weken tot verlof. Hoop dat ik dat vol hou.


horizon1 (9.4 dagen geleden)
@tonnetjerond - “@horizon1 - “Zijn er nog mee...„
Thanks voor de tip. Ik had niet verwacht dat ik er nu al last van zou hebben. Ik dacht echt pas als ik hoogzwanger ben. De baby maakt vast goed gebruik van de ruimte in mn buik hehe.
Jij ook succes!tonnetjerond (9.5 dagen geleden)
@horizon1 - “Zijn er nog meer dames die las...„
jaaaaaa. helaas wel. ik heb astma en door regelmatig wisselen met medicijnen ivm. zwangerschap is het er niet beter op. ik heb zelfs even overwogen om een elekt. fiets aan te schaffen, omdat ik regelmatig de auto pakte ivm. kortademigheid.
blijf letten op hoe je ademt. houd borstkas vrij en schouders naar achter ( niet verkrampen, kun je rugklachten van krijgen) succes!tonnetjerond (9.5 dagen geleden)
@river84 - “Ik werk 27 uren per week (zitt...„
wauw, met 38/39 weken halen had ik bij mijn eerste gewend. over enkele weken een groeiecho... ik ben benieuwd..
wel fijn dat de gyn. er bovenop zit toch?es1983 (9.7 dagen geleden)
Ik ben hier niet veel meer. Kom tijd te kort. En mag me niet druk maken. Jajaja. Haha.. Maar goed even een update. Ik heb groei echo gehad! Bloedruk goed! Suikertest goed! Psychologische test goed! En dan ons uk!! Mnr of mw heeft een wipneusje. En een scherpe kaaklijn.. Het hoofdje is goed op schema en de beentjes ook! Alleen mmm het rompje loopt 2 weken en 2 dagen voor op groei... Verder alles top in orde. Helaas heeft de verloskundige zei versproken :-( dus we gaan de envelop nu echt open maken met kerst. Onze verwachting is nu zeker 95% meisje geworden.. Overgings. Zegt iedereen dat op 3 mensen na... Eerder met cô spraken ze altijd over `hij` en nu zij ze he ze houd steeds de beentjes bij elkaar `zucht` mn buik is zooo groot omdat uk uit de buik groeit en niet int midden of naar achteren. Uk weegt al 1kg en 300 gram. ! Enthis enorme wilde brasje. Tenzij papa in de buurt is. Hahaha dan de rust zelve ;))


sanne31 (9.9 dagen geleden)
Ik werk gemiddeld 11 tot 12 uur in de week in een drogist, dus 2 (soms werk ik meer, bij nood en dan is het verdeeld over 3 dagen) dagen, of eigenlijk 1,5.
En in mijn eigen zaak werk ik, gemiddeld 6 tot 8 uur. Ben stiekem nu wel blij dat ik niet zoveel klanten meer heb als vroeger


sanne31 (9.9 dagen geleden)
@feetje23 - “ik werk 20/24 uur per week. ma...„
Hebook een eigen salon. Mijn oudste dochter kwam precies een week voor uitgerekende datum, dat was op maandag. De donderdag ervoor was ik nog aan het werk (was voor de kerst, dus werkte de laatste 3 dagen 28 uur) en die weken na de bevalling was ik weer 50% aan het werk.
Moet wel zeggen, had weinig klachten.
Heb godzijdank nu een invalster.
half februari stop ik en rond begin mei begin ik weer.
Zie er nu al naar uit!!horizon1 (10 dagen geleden)
Zijn er nog meer dames die last van benauwdheid hebben. Vooral als je ligt en wil gaan slapen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. Beebielove- - een meisje! - 16 Maa 2015
 2. Bloempje-84 - 16 Maa 2015
 3. Frango - een jongen! - 16 Maa 2015
 4. KHff - 16 Maa 2015
 5. littlejessie - een meisje! - 16 Maa 2015
 6. mama.van.spoo... - een meisje! - 16 Maa 2015
 7. Mandy-boon - Dat is nog een verrassing! - 16 Maa 2015
 8. Mommyinspe - een jongen! - 16 Maa 2015
 9. vijfopeenrij - Dat is nog een verrassing! - 16 Maa 2015
 10. cindy1987 - 17 Maa 2015
 11. karin2402 - 17 Maa 2015
 12. leonie1987 - Dat is nog een verrassing! - 17 Maa 2015
 13. savade - Dat is nog een verrassing! - 17 Maa 2015
 14. Ukkie-3 - een jongen! - 17 Maa 2015
 15. Ukkie2015 - een meisje! - 17 Maa 2015
 16. ---- - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 17. becky1983 - een jongen! - 18 Maa 2015
 18. Carolien (L) ... - 18 Maa 2015
 19. Dannii88 - 18 Maa 2015
 20. essie29 - een meisje! - 18 Maa 2015
 21. jessy1983 - een meisje! - 18 Maa 2015
 22. Love4Five - een jongen! - 18 Maa 2015
 23. MaryJane79 - een jongen! - 18 Maa 2015
 24. NicDani - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 25. ook al was je... - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 26. Pinkelltje - een jongen! - 18 Maa 2015
 27. silkeb - 18 Maa 2015
 28. Tattie - 18 Maa 2015
 29. Didi1985 - 19 Maa 2015
 30. haneen - 19 Maa 2015
 31. LauraG28 - een meisje! - 19 Maa 2015
 32. Mama-VanT - 19 Maa 2015
 33. Patrice - een tweeling!een tweeling! - 19 Maa 2015
 34. vandebosch jo... - een meisje! - 19 Maa 2015
 35. 2ewonder_2015 - Dat is nog een verrassing! - 20 Maa 2015
 36. annemieke1986 - Dat is nog een verrassing! - 20 Maa 2015
 37. Firsttimemam - 20 Maa 2015
 38. jacolien2015 - 20 Maa 2015
 39. kuijtenbaby - 20 Maa 2015
 40. Maddieejj - een meisje! - 20 Maa 2015
 41. Mam2015 - 20 Maa 2015
 42. MamavT - 20 Maa 2015
 43. moho - Weet het wel maar zeg het niet! - 20 Maa 2015
 44. Our2born - 20 Maa 2015
 45. tweedemeibaby - 20 Maa 2015
 46. Yliekje - een meisje! - 20 Maa 2015
 47. bedoen-ism - 21 Maa 2015
 48. bosbesjes - 21 Maa 2015
 49. HelloNewOne - 21 Maa 2015
 50. JHN88 - Dat is nog een verrassing! - 21 Maa 2015
 51. julicaatje - Dat is nog een verrassing! - 21 Maa 2015
 52. mamsie1983 - 21 Maa 2015
 53. RJKB - een jongen! - 21 Maa 2015
 54. Shanie - 21 Maa 2015
 55. bollietje - een meisje! - 22 Maa 2015
 56. fruitje - 22 Maa 2015
 57. jop - 22 Maa 2015
 58. mama-vero - een jongen! - 22 Maa 2015
 59. MWM - 22 Maa 2015
 60. Raponsje - 22 Maa 2015
 61. Sarah-Lyzz - een jongen! - 22 Maa 2015
 62. Tammie32 - 22 Maa 2015
 63. Yoshinoya - Dat is nog een verrassing! - 22 Maa 2015
 64. Zyxot - 22 Maa 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van maandag 16 maart 2015 tot en met zondag 22 maart 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014