Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

flora30 (4.3 uur geleden)
@xLittleAngel - “is het een beetje normaal dat ...„
Hier ook 1 maximaal 2 x per week mijn libido is wel hoger maar ik ben simpelweg vaak te moe.... Vriendlief vind het prima gelukkig.... Normaliter is mijn libido groter dan dat van hem en hij is blij dat hij wat rust krijgt!mamavannca (5.4 uur geleden)
@Boeiend - “@WannaBaby82 - “Gewoon lekke...„
Amen !mamachrisje30 (9.5 uur geleden)


Rivella (10.4 uur geleden)
Seks? 1 a 2 x per week? Dat red ik zonder zwangerschap al niet meer hoor. Hebben het mijn hele zwangerschap tot nu toe mss 4x gedaan ofzo. En de hand- en spandiensten doe ik ook niet meer aan. Ik ben echt even helemaal niet van het lichamelijke.
sandra98 (11 uur geleden)
Hier wordt er ook erg weinig gevreeen maar dat komt ook nogal doordat de baby erg druk wordt op het moment dat we zin hebben. Best een libido killer zeg maar


Boeiend (12.3 uur geleden)
@WannaBaby82 - “Gewoon lekker vrijen dames! Ma...„
Tuurlijk draait het om ons! Hij hoeft geen tennisbal door z`n urinebuis te douwen... Ons lichaam maakt zich daar klaar voor, die van hun echt niet.

Bij de eerste was mijn libido overigens wel hoog, nu last van mijn bekken, dus hij bekijkt het maar met z`n libidoBoeiend (12.3 uur geleden)
@xLittleAngel - “is het een beetje normaal dat ...„
Per week? Een keer in de twee weken, verder hand- en span diensten.mamachrisje30 (13.8 uur geleden)
Gisteravond naar huisartsenpost moeten gaan,kon niet meer lopen t eek wel.of mijn vagina gebroken was en helemaal blauw zegde gevoel als na bevalling... conclusie flinke bekkeninstahilliteit dus rust en bekkenband aanschaffen jippie... rust gaat ook echt met een peuter en manlief die 6 dagen werkt per week en oh ja sex nee thnx nu al helemaal geen polonaise meer aan mn lijf dan maar knuffelen idd kan ook heel intiem zijn


sarah22 (14.8 uur geleden)
Hallo dames wij vrijen hier alleen misschien in het weekend
Als we zin hebben soms vrijen wij totaal niet meer
Wij knuffelen liever omdat ik wij dat fijner vinden
Ik heb nog een vraagje aan jullie weet of kent iemamd een site
Waar ik een gratis strikje kan krijgen voor aan mijn bh voor de borstvoeding gr sarah


petra23682 (15.3 uur geleden)
Hier momenteel ook niet... mijn libido is normaal skyhigh hihihi. Maar nu vind ik het helemaal niet prettig meer. Ik ben nu meer van het gewoon ff lekker samen knuffelen


Jose89 (16.8 uur geleden)
Hier ook maar 1 a 2 keer in de week


aisy (17.7 uur geleden)
@xLittleAngel - “is het een beetje normaal dat ...„
1x per week, man werkt bijna alle avonden en doet daarnaast ook nog een studie. Overdag hangt er standaard bij mij een dreumes aan m`n been... Dus het is hier echt een vast moment geworden, anders komt het er helemaal niet van (wat ik niet zo erg zou vinden)mama-van-csl (19.3 uur geleden)
Hier is t hooguit twee x per maand.. haha mijn libido is nog nooit zo laag geweest. Heb er totaal geen behoefte aan.


WannaBaby82 (23.1 uur geleden)
Gewoon lekker vrijen dames! Man heeft ook zijn behoeften.. Alles draait al zoveel om ons.. Is daarbij nog eens goed voor de baby


neeke1986 (1.1 dagen geleden)
Raar, precies 3 jaar geleden Was ik uitgerekend vandaag van me eerste, heb toen echt zitten wachten en wachten en uiteindelijk is hij pas op 13 november geboren.. Dus ik reken maar niet op nog 10 weekjes maar 15 dan kan het alleen maar meevallen


Selina2 (1.1 dagen geleden)
@xLittleAngel - “is het een beetje normaal dat ...„
Ik heb er ook geen behoefte aan hoor. Me vriend zeurt er wel steeds om hij moet blij zijn met 1 a 2 x in de week. Ik vind het raar genoeg niet eens meer echt lekker Meschien als ik niet meer zwanger ben. Als het nu aan mij ligt heb ik geen sex tot na de bevalling.xLittleAngel (1.1 dagen geleden)
is het een beetje normaal dat seks steeds minder wordt? Ik heb er totaal geen behoefte meer aan.. Maar wat is `klagen in het liefdesspel` hoevaak doen jullie het per week nog? (Brutale vraag) Maar dan weet ik dat het een beetje normaal is ..


xLittleAngel (1.2 dagen geleden)
is het een beetje normaal dat seks steeds minder wordt? Ik heb er totaal geen behoefte meer aan.. Maar wat is `klagen in het liefdesspel` hoevaak doen jullie het per week nog? (Brutale vraag) Maar dan weet ik dat het een beetje normaal is ..


Boeiend (1.2 dagen geleden)
@aisy - “@Boeiend - “@5ekindje - “D...„
Hier tijdens de zwangerschap écht een libido rond het nulpunt. In normale toestand is het dacht ik wel normaal. Komt wel weer!aisy (1.4 dagen geleden)
@Boeiend - “@5ekindje - “Doopsuiker gebr...„
Dat ik zwanger ben is ook een wonder, was heel doelgericht mikken hier haha5ekindje (1.5 dagen geleden)
@Boeiend - “@5ekindje - “Doopsuiker gebr...„
O pffff, ik heb mezelf op een liefdesspel dieet gezet want vertoon wel hele nymfomane trekjes... Van de week verloor ik een paar druppels bloed en toen dacht ik `ok, mijn lijf geeft nu aan dat t toch wel wat to much is` Was wel even schrikken dus ik probeer serieus wat te minderen...Boeiend (1.5 dagen geleden)
@5ekindje - “Doopsuiker gebruik je voor? No...„
Vriend klaagt hier over gebrek aan liefdesspel...liefje 2011 (2.1 dagen geleden)
Hallo dames, Ik ben morgen 28wk en ik lees al een tijdje mee.;) Ik heb vandaag voor het eerst naar de geboorte kaartjes gekeken maar ik kom nog niet uit. De baby komt bij ons in de kamer dus ik hoef niet veel te veranderen. Tot snel in week 28 xxx


Jose89 (2.4 dagen geleden)
@kimmeke1302 - “wij zijn ook nog lang niet kla...„
Wij zijn nog helemaal niet bezig geweest met de geboortekaartjes. En doopsuiker? Wat houdt dat in?(B)engeltjee (2.4 dagen geleden)
@5ekindje - “Doopsuiker gebruik je voor? No...„
hihi hier ook vriendlief die klaagt in het liefdes spel ;) haha!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. AlexScholten - 19 Jan 2015
 2. Angela2907 - 19 Jan 2015
 3. dorien1 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 4. duif45 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 5. flora30 - een jongen! - 19 Jan 2015
 6. Mama van Devr... - 19 Jan 2015
 7. Mama-van-csl - een jongen! - 19 Jan 2015
 8. mamavannca - een meisje! - 19 Jan 2015
 9. sam1994 - 19 Jan 2015
 10. xLittleAngel - een jongen! - 19 Jan 2015
 11. -naam- - 20 Jan 2015
 12. aisy - een meisje! - 20 Jan 2015
 13. bloom3 - een meisje! - 20 Jan 2015
 14. Boeiend - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 15. Deborah gerri... - 20 Jan 2015
 16. Feetj - een meisje! - 20 Jan 2015
 17. Jackie86 - 20 Jan 2015
 18. liefs - 20 Jan 2015
 19. magalivn - 20 Jan 2015
 20. Mamsje. - een jongen! - 20 Jan 2015
 21. MD1988 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 22. Mirian - 20 Jan 2015
 23. roossophie - een meisje! - 20 Jan 2015
 24. sarah22 - een jongen! - 20 Jan 2015
 25. zoya,s-mama - een meisje! - 20 Jan 2015
 26. Ambrosiaa7 - 21 Jan 2015
 27. AngelaVV - een meisje! - 21 Jan 2015
 28. beeb12 - een jongen! - 21 Jan 2015
 29. justin jenna - een meisje! - 21 Jan 2015
 30. Liesbeth83 - een meisje! - 21 Jan 2015
 31. Luna85 - 21 Jan 2015
 32. Nu online mamaatje1989 - een meisje! - 21 Jan 2015
 33. Mamachrisje30 - een meisje! - 21 Jan 2015
 34. Nathalie1212 - een tweeling!een tweeling! - 21 Jan 2015
 35. Nijntje27 - een jongen! - 21 Jan 2015
 36. Petra23682 - een jongen! - 21 Jan 2015
 37. SammyV - een meisje! - 21 Jan 2015
 38. superladytige... - een jongen! - 21 Jan 2015
 39. tara86 - een jongen! - 21 Jan 2015
 40. tharcissia - 21 Jan 2015
 41. wij2 - een jongen! - 21 Jan 2015
 42. x-Mandy-x - een meisje! - 21 Jan 2015
 43. (B)engeltjee - een jongen! - 22 Jan 2015
 44. Anne-2014 - 22 Jan 2015
 45. Beekster - een jongen! - 22 Jan 2015
 46. DrKa - 22 Jan 2015
 47. lavya - een jongen! - 22 Jan 2015
 48. mamaongeduld - 22 Jan 2015
 49. MsVelvet - 22 Jan 2015
 50. propia - 22 Jan 2015
 51. Rivella - Dat is nog een verrassing! - 22 Jan 2015
 52. saskia41 - Dat is nog een verrassing! - 22 Jan 2015
 53. ShadowEmpress - Weet het wel maar zeg het niet! - 22 Jan 2015
 54. esli - 23 Jan 2015
 55. lievelisa - een jongen! - 23 Jan 2015
 56. linn90 - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 57. madelief 32 - een jongen! - 23 Jan 2015
 58. Mama~van~Jayd... - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 59. Mamize - een jongen! - 23 Jan 2015
 60. Niekske - 23 Jan 2015
 61. Sandra98 - Dat is nog een verrassing! - 23 Jan 2015
 62. vera71 - een meisje! - 23 Jan 2015
 63. Younes27 - een meisje! - 23 Jan 2015
 64. Doodi - Dat is nog een verrassing! - 24 Jan 2015
 65. Kim.89 - een meisje! - 24 Jan 2015
 66. LevisMoeder - een jongen! - 24 Jan 2015
 67. Liyah89 - een meisje! - 24 Jan 2015
 68. Lucienne1 - een jongen! - 24 Jan 2015
 69. mama.van.iva - Dat is nog een verrassing! - 24 Jan 2015
 70. Amille - 25 Jan 2015
 71. babym - Dat is nog een verrassing! - 25 Jan 2015
 72. Caroken - 25 Jan 2015
 73. Elnadesy - 25 Jan 2015
 74. Eva35 - 25 Jan 2015
 75. JS-86 - 25 Jan 2015
 76. Keldep87 - 25 Jan 2015
 77. kristel1982 - een jongen! - 25 Jan 2015
 78. Liefde~ - een meisje! - 25 Jan 2015
 79. Mamagiess - een meisje! - 25 Jan 2015
 80. moekeS - 25 Jan 2015
 81. Orchideetje3 - een jongen! - 25 Jan 2015
 82. tanerle - 25 Jan 2015
 83. Thea75 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van maandag 19 januari 2015 tot en met zondag 25 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014