Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

leely (1.4 uur geleden)
@M.E. - “Hallo week 27! Goh, had ik toc...„
Woow nu al ik geloof dat het vervelend is ik vond het vreselijk na mijn bevalling die lekkende melk pakken ieuwww. Sliep gewoon met een handdoek want die was de volgende dag zeiknatproud-parents (3.5 uur geleden)
Hallo week 27+1.... nog een weekje dames en dan begint onze laatste trimester.... en dan aftellen geblazen haha.... enige kwaal die ik heb is krampen in de nacht.... ooh wat zal ik dat nou niet missen zeg haha.... jeetjeminna zeg...


mama-marit (5.8 uur geleden)
Hallo week 27 :-)


mamajokie (6.3 uur geleden)
Hallo week 27!
M.E. (7.2 uur geleden)
Hallo week 27!
Goh, had ik toch gedacht (gehoopt?!) dat dit kwaaltje me bespaart zou blijven, want vorige keer had ik er al vanaf 18 weken last van. Werd vanmorgen toch echt wakker met een nat shirt, lekkende borst, bahhhh!


mama-rayan (8.1 uur geleden)
Hallo week 27.


leely (17 uur geleden)
Hallo week 27


leely (18 uur geleden)
Hallo week 27


Jo-29 (1.2 dagen geleden)
@mechantie87 - “Conditie hier ook niks...:( st...„
Ook weer erg herkenbaar ik heb dat ook in de winkels is het zo warm en ineens word je dan gewoon niet goed?? Lang leve de online webshops :-)mechantie87 (1.3 dagen geleden)
Conditie hier ook niks...:( stad in vergeet dat maar! Elke keer onwel in die winkels! :(


Jo-29 (2.1 dagen geleden)
@laurine - “Zijn er hier ook die soms het ...„
Heel herkenbaar maar ik was ook erg verkouden, vooral snachts soms best beangstigend heb dan het gevoel echt niet voldoende lucht te krijgen... maar gelukkig niet elke nacht, misschien te maken met de ligging van ons kindje?Jo-29 (2.1 dagen geleden)
@tweedebabytje~ - “Pfoe nou daar zit ik dan... su...„
Oh ik mag dindag ben heel benieuwd, hopelijk word je niet zo misselijk daar ben ik zo bang voor!zwangervan3ekindje (2.3 dagen geleden)
vandaag al weer 27 weken! wat gaat het snel! fijn dat je je goed voelt SamsieQ! Ik merk inderdaad ook echt verschil qua zwangerschap, vind deze zwangerschap ook zwaarder nu er 2 peuters (2,5 en 3,5) rondlopen. Haha mijn conditie is ook echt niks meer, als ik de trap op loop moet ik eerst even uitpuffen


SamsieQ (2.5 dagen geleden)
Hoi meiden. Ik lees hier al weer een paar weken mee. Kom steeds niet toe aan zelf reageren :s
Ik ben inmiddels 27+2 van onze kleine man! Gaat heerlijk deze zwangerschap. Mn lage bloeddruk is weg gelukkig, nu wel last van maagzuur snachts. Maar dat gaat met medicijnen ook goed nu.
Vind deze zwangerschap beduidend zwaarder, maar dat is logisch met een stuiterende peuterpuber die over 2 maanden 3 wordt. ;) Wordt me nog wat met de laatste loodjes.

@conditie: ehh... Géén. Maar.hier t voordeel van een elektrische fiets, die ik in t hoogste standje zet als ik 2x pw dochterlief heen en weer rij naar kdv. Maar zelfs dat word nu alweer zwaarder. En boodschappen doen, pff. Ga vanaf nu 1x pw met de auto voor de zware dingen. De lichte spullen haal ik wel op de fiets of lopend tussendoor.
Hihi, soms voel ik me gewoon een soort van `oud` :)lijsterbes (3.2 dagen geleden)
Wat kun je soms raar dromen... ik droomde dat ik een cocktail en een glas wijn had gehad tijdens deze zwangerschap. Ik schrok me rot toen ik wakker werd


laurine (4.7 dagen geleden)
@cauri - “@laurine - “Zijn er hier ook...„
Inderdaad vind ik het ook op een zo`n hyperventilatie lijken.. als ik heel diep door mijn neus in en uitadem, dan lijkt het weg te zakken. Heb het alleen als ik sta. Laatst een stukje gefietst met mijn dochter van bijna 8 achterop en mijn dochter van 3 jaar voorop. Toen ik bij school aankwam dacht ik echt dat ik niet meer op adem kwam! Mijn conditie is echt nul op dit moment..cauri (4.8 dagen geleden)
@laurine - “Zijn er hier ook die soms het ...„
Ja dat heb ik ook! Vooral als ik in de metro naar mijn werk ga en ik moet staan omdat t druk is. Dan krijg ik lijkt wel n soort hyperventilatie of zo. Ben ook al zo een keer bijna flauwgevallen.mirt (4.9 dagen geleden)
@laurine - “Zijn er hier ook die soms het ...„
Jup.. Van de week wat halen bij iemand moest toen 3 trappen op on een flat. Kwam bijna hijgend bovenmechantie87 (5.3 dagen geleden)
Wow vanacht opeens kramp! Oefenweeen vermoed ik..was al even vergeten hoe pijnlijk die kunnen zijn!????


Sparkle123 (5.7 dagen geleden)
@tweedebabytje~ - “Pfoe nou daar zit ik dan... su...„
Heb m ook gisteren gehad.. Hoefde gelukkig maar 1 uur te wachten. Wanneer krijg je uitslag.Sparkle123 (5.7 dagen geleden)
@laurine - “Zijn er hier ook die soms het ...„
Heb hier inderdaad ook last van...vooral als ik ergens zit, kan het me ineens benauwen. Na een tijdje trekt het weer weg. Idd niet echt een lekker gevoelJlstp (5.8 dagen geleden)
@tweedebabytje~ - “Pfoe nou daar zit ik dan... su...„
Dat wachten vond ik minst leuke deel. Gelukkig ben je er nu weer vanaf. Nu nog een goede uitslag en we kunnen weer gerust verder.peet79 (5.9 dagen geleden)
@laurine - “Zijn er hier ook die soms het ...„
Ja dat heb ik ook.. ook een soort rare druk op mn hoofd..alsof ik op mn kop de handstand doe, zoiets. Denk idd een druk op longen en bloedvaten ofzolaurine (5.9 dagen geleden)
Zijn er hier ook die soms het gevoel hebben dat ze bijna geen lucht kunnen krijgen? Ik voel me soms zo benauwd, zou dit komen doordat het kindje steeds meer tegen je longen/ribben aan gaat drukken? Ik vind het echt een vervelend gevoel!


tweedebabytje~ (6.2 dagen geleden)
Pfoe nou daar zit ik dan... suikertest.. vies drankje op en nu maar 2 uur wachten!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. 11 - een meisje! - 17 Feb 2015
 2. dreamer86 - Dat is nog een verrassing! - 17 Feb 2015
 3. Kruimel07 - 17 Feb 2015
 4. Lijsterbes - 17 Feb 2015
 5. MoniqueR - een jongen! - 17 Feb 2015
 6. Sodanielle - een jongen! - 17 Feb 2015
 7. Tiesjuh - 17 Feb 2015
 8. tricks - 17 Feb 2015
 9. VlinderG - 17 Feb 2015
 10. apje - Dat is nog een verrassing! - 18 Feb 2015
 11. bellabee - 18 Feb 2015
 12. mikmama - 18 Feb 2015
 13. Nu online NJK - 18 Feb 2015
 14. 3timesamiracl... - een meisje! - 19 Feb 2015
 15. Charjay90 - 19 Feb 2015
 16. een trotse mo... - Dat is nog een verrassing! - 19 Feb 2015
 17. esmeke - een meisje! - 19 Feb 2015
 18. MB17 - 19 Feb 2015
 19. Niel - een jongen! - 19 Feb 2015
 20. Nilta87 - een jongen! - 19 Feb 2015
 21. Noa85 - een meisje! - 19 Feb 2015
 22. Oumprinsesjes - een jongen! - 19 Feb 2015
 23. proudmamaS - 19 Feb 2015
 24. Saarrah - 19 Feb 2015
 25. SamsieQ - een jongen! - 19 Feb 2015
 26. Shallie - een jongen! - 19 Feb 2015
 27. Babynumero2 - 20 Feb 2015
 28. ChantieD - een meisje! - 20 Feb 2015
 29. Elis - een meisje! - 20 Feb 2015
 30. Fabrizia - 20 Feb 2015
 31. Gillian82 - 20 Feb 2015
 32. Irisbloem - Dat is nog een verrassing! - 20 Feb 2015
 33. Jo-29 - Dat is nog een verrassing! - 20 Feb 2015
 34. K0ekie - een meisje! - 20 Feb 2015
 35. kbromijn - een jongen! - 20 Feb 2015
 36. mamavan-nils-... - een meisje! - 20 Feb 2015
 37. mvrs - een jongen! - 20 Feb 2015
 38. Nicole2407 - 20 Feb 2015
 39. Tijgertje1 - een meisje! - 20 Feb 2015
 40. Vlinder02 - 20 Feb 2015
 41. Xeeby - een meisje! - 20 Feb 2015
 42. Babyboot - Dat is nog een verrassing! - 21 Feb 2015
 43. Boedda85 - Dat is nog een verrassing! - 21 Feb 2015
 44. chihuahua - een meisje! - 21 Feb 2015
 45. Kweetniej - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Feb 2015
 46. osewiesewose - 21 Feb 2015
 47. Robijntje91 - een jongen! - 21 Feb 2015
 48. Nu online zeliss - een jongen! - 21 Feb 2015
 49. zwangervan3ek... - 21 Feb 2015
 50. Dora84 - een meisje! - 22 Feb 2015
 51. leely - 22 Feb 2015
 52. Mamawannabe - een jongen! - 22 Feb 2015
 53. proud-parents - een meisje! - 22 Feb 2015
 54. symfonie - Dat is nog een verrassing! - 22 Feb 2015
 55. urs1 - 22 Feb 2015
 56. Anahit91 - een jongen! - 23 Feb 2015
 57. Berbeltje - 23 Feb 2015
 58. Elketjeuh - 23 Feb 2015
 59. henger - 23 Feb 2015
 60. Ilse Monbaliu - 23 Feb 2015
 61. Jampoo - 23 Feb 2015
 62. M.E. - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 63. Makkie4 - een meisje! - 23 Feb 2015
 64. mama-marit - een meisje! - 23 Feb 2015
 65. mama-rayan - 23 Feb 2015
 66. mamajokie - een jongen! - 23 Feb 2015
 67. mammie1984 - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 68. marieke2912 - een jongen! - 23 Feb 2015
 69. MariskaVk - een meisje! - 23 Feb 2015
 70. panakeia - 23 Feb 2015
 71. sterremunt - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 72. ~CoCo~ - 23 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van dinsdag 17 februari 2015 tot en met maandag 23 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014