Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

verliefd op ons wondertje (18 uur geleden)
@Mandyyg - “Goedemiddag week 27!Gisteren ...„
Wat grappig wist niet dat ze dat ook al konden zien. Ik heb geen ervaring ons meisjw was kaal en waarschijnlijk nummer 2 ook.Mandyyg (18.4 uur geleden)
Goedemiddag week 27!
Gisteren bij dokter papa geweest in Amsterdam en wat was dat weer mooi zeg , nu zei hij alleen dat ze al haren had van 4 mm en hij zei dat vanaf week 25 pas haren werden gemaakt en dat als ze dus binnen 2 weken haren van al 4 mm kon produceren , ik me dus ook wel voor kon stellen wat voor een lange haren ze krijgt bij de geboorte. Zijn hier moeders die dit herkennen bij hun eerste kindje of die dit ook al op de echo te horen hebben gekregen? Liefs!


sabbilly (20.5 uur geleden)
Goedemorgen week 27. Nog +/- 13 weken tegaan ik kan niet wachten. Tot ik mijn meisje vast kan houden.


chic (21.9 uur geleden)
@sascha87 - “@chic - “@sascha87 - “@chi...„
Dat scheelt indd hihi. Hoor dat vaker ja bij de 2de

sascha87 (23.8 uur geleden)
@chic - “@sascha87 - “@chic - “@won...„
Haha, ja...het meeste hebben we nog van de eerste. Misschien dat ik daardoor zoiets heb van; ach dat komt allemaal wel. Heb al wel een lijstje met dingen die nog gedaan/gekocht moet wordenchic (1.4 dagen geleden)
@sascha87 - “@chic - “@wonderful-life - ?...„
Heb je wel al spullen aangeschaft?chic (1.4 dagen geleden)
@wonderful-life - “@verliefd op ons wondertje - ?...„
De vk heeft vandaag gebeld en ik moet toch even voor de zekerheid laten prikken op zwangerachapssuiker. Ik ben de eerste 18 weken ziek geweest en daarna ineens 15kilo aamgekomen. :0 dinsdag kan ik terecht en vrijdag de uitslag. Ben benieuwdwonderful-life (1.7 dagen geleden)
@verliefd op ons wondertje - “@chic - “@wonderful-life - ?...„
Heerlijk! Dat klinkt erg goed!verliefd op ons wondertje (1.9 dagen geleden)
@chic - “@wonderful-life - “Oh dames,...„
6 kg aangekomen. Heb ook wel nesteldrang. Ik heb mijn vriend een aantal weken terug al gek gemaakt dat de babykamer geverfd moest worden. Nu hoeven alleen de gordijnen nog heb de kast ook al ingeruimd. Kon het niet latenwonderful-life (1.9 dagen geleden)
@chic - “@wonderful-life - “Oh dames,...„
Qua aankomen valt het deze keer mee, ben in het begin juist afgevallen vanwege de misselijkheid. Heb dat ook dat ik manlief het liefste heel dicht bij me heb....sascha87 (2 dagen geleden)
@chic - “@wonderful-life - “Oh dames,...„
In mijn hoofd heb ik ook last van nesteldrang, maar mn lijf denkt daar anders over! Heb echt nog helemaal niets gedaan! Ik blijf het maar uitstellen!

Moe ben ik ook al vanaf het begin, het is een paar weken iets beter geweest maar lig nu elke avond al rond 20.30u op bed.

Heb zelf wel een grote buik (vind ik), maar ben nu 3 kilo aangekomen. Dat valt dan weer reuze mee...chic (2.3 dagen geleden)
@wonderful-life - “Oh dames, ik word knettergek v...„
Heel herkenbaar. Ik heb ook erg last van nesteldrang. Wil ineens allesklaar hebben. Zou het liefst nu al alle babykleren enzo wassen en ordenen. En de box enzo al klaar zetten. Maar dat is allemaal nog heelvroeg.ben ook het liliefst veel thuis nu en heel graag dicht bij mijn partner. Dromen over nare dingen doe ik ook veel. Heel vervelend. Dat doen de mama gevoelens. Gaat weer over zeggen ze.
ik ben wel veel moe de laatste dagen.
Ben ook in 14 weken bijna 20kilo aangekomen. Zonder dat ik meer eet dan normaal.erg vreemd. Mijn buik is ook flinke toeter. Hoeveel zijn jullie aangekomen?momtobe2012 (2.3 dagen geleden)
Pffff week 27 alweer. .....
Wat gaat het toch snel. .... voor mijn gevoel veel te snel....


ietje22 (2.4 dagen geleden)
Shit ik heb tee tree oil van het kruidvat gebruikt op m`n neus tegen onzuiverheden eenmalig , blijkt dat dit niet mag tijdens zwangerschap! Geen idee of t puur is want dat staat niet op t flesje..
Ook vooral aan t begin van m`n zwangerschap de wasgel ervan gebruikt voor m`n gezicht.. Maar dat zal wel zwaar verdund zijn denk ik.. Hoop ik..
Zou het heel erg zijn??
Shit baal hiervan :(


verliefd op ons wondertje (2.4 dagen geleden)
@sukalukie - “@trotsemamavanL - “@wonderfu...„
Ik had de vorige keer gewoon een boxershort van mijn vriend aan hihi. Gelukkig was dit maar een paar dagen.trotsemamavanL (2.5 dagen geleden)
@sukalukie - “@trotsemamavanL - “@wonderfu...„
Hihi inderdaad ik ben blij dat ik er dan niet sexy uit hoef te zien.sukalukie (2.7 dagen geleden)
@trotsemamavanL - “@wonderful-life - “@trotsema...„
Mooie grote bijpassende oma onderbroeken maken het plaatje compleettrotsemamavanL (2.8 dagen geleden)
@wonderful-life - “@trotsemamavanL - “Ik heb ne...„
Ja ik kijk er ook naar uit en die grote lappen nemen we maar voor liefietje22 (2.8 dagen geleden)
Ik kreeg het kraampakket van de week ook in huis.. Ik dacht ook.. Shit nu gaat t snel haha


sukalukie (2.9 dagen geleden)
@trotsemamavanL - “Ik heb net het kraampakket van...„
Ik heb `m ook maar es aangevraagd, wel handig ;)
Ik kan `m morgen ophalen.wonderful-life (2.9 dagen geleden)
Oh dames, ik word knettergek van mezelf... Heb echt enorme nesteldrang en de babykamer staat vol met rotzooi in verband met een verbouwing... Nog twee weken en dan zou ik eindelijk kunnen gaan nestelen, maar ik trek die rotzooi steeds minder goed. Word er sjaggie van, terwijl ik zelf (toen ik 10 weken zwanger was ofzo) bedacht had dat het wel een goed tijdstip zou zijn om voor dat de baby zou komen te laten doen....
Niet wetende dat ik bekkenklachten en zo`n last van nesteldrang zou hebben. Ook gaan we nog twee weekendjes weg, (ook al lang geleden gepland), waarvan 1 met het vliegtuig. Het liefste zit ik gewoon lekker thuis op mijn nest... Al mijn emoties zijn zo lekker uitvergroot, boosheid, angsten... Ik herken mezelf af en toe niet meer, alhoewel ik van mijn eerste zwangerschap dit wel herken. Ik weet dat het gelukkig weer overgaat, maar leuk is anders. Angst voor vliegtuigongelukken, IS-aanslagen, vannacht zo eng gedroomd dat ik niet alleen naar toilet durfde... Hebben meer dames dit? Normaal ben ik echt een meester in relativeren en optimisme, maar is op dit moment echt ver te zoeken... Iemand nog opbeurende teksten?


wonderful-life (2.9 dagen geleden)
@trotsemamavanL - “Ik heb net het kraampakket van...„
Fijn he!? Altijd weer even slikken die enorme surfplanken van een maandverbanden! Haha! Maar kijk er echt naar uit!verliefd op ons wondertje (2.9 dagen geleden)
Goede morgen week 27. Wat vliegen de weekjes voorbij :)


koffieleut (3 dagen geleden)
@sukalukie - “@koffieleut - “Nou ben vanda...„
Nou ik kan er ook niet veel mee hoor. Als ik t doe heb ik daarna veel pijn .. dus schiet ook niet optrotsemamavanL (3.7 dagen geleden)
Ik heb net het kraampakket van mijn verzekering binnen gekregen. Dat betekent toch echt dat we richting het einde gaan. Nog iets waardoor je door krijgt hoe snel het gaat.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. bwtje - een meisje! - 22 Jun 2015
 2. DaisyB03 - 22 Jun 2015
 3. ikke01 - een meisje! - 22 Jun 2015
 4. Jelly82 - 22 Jun 2015
 5. jooosje - een jongen! - 22 Jun 2015
 6. liniejj - Dat is nog een verrassing! - 22 Jun 2015
 7. mamaS86 - 22 Jun 2015
 8. miransan - Dat is nog een verrassing! - 22 Jun 2015
 9. redzonja - 22 Jun 2015
 10. Sascha87 - een meisje! - 22 Jun 2015
 11. tijgetje27 - 22 Jun 2015
 12. --Marieke-- - Dat is nog een verrassing! - 23 Jun 2015
 13. 10vingertjes - een meisje! - 23 Jun 2015
 14. charissa27 - 23 Jun 2015
 15. elfjeee - 23 Jun 2015
 16. riannekeppel - Dat is nog een verrassing! - 23 Jun 2015
 17. trotsemamavan... - 23 Jun 2015
 18. Yvonne1984 - een meisje! - 23 Jun 2015
 19. -Jess78- - een meisje! - 24 Jun 2015
 20. BMI - 24 Jun 2015
 21. Britt024 - 24 Jun 2015
 22. cbb - 24 Jun 2015
 23. chanti36 - Dat is nog een verrassing! - 24 Jun 2015
 24. Dankbaar86 - Dat is nog een verrassing! - 24 Jun 2015
 25. IrisHopman - een jongen! - 24 Jun 2015
 26. jessieF - een jongen! - 24 Jun 2015
 27. Kimberly81 - 24 Jun 2015
 28. Kit - 24 Jun 2015
 29. M2K - 24 Jun 2015
 30. MomC - een jongen! - 24 Jun 2015
 31. Nursetammy - 24 Jun 2015
 32. Roxanne90 - 24 Jun 2015
 33. susan32 - een meisje! - 24 Jun 2015
 34. Anna-76 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jun 2015
 35. Annetalida - 25 Jun 2015
 36. Hetty88 - Weet het wel maar zeg het niet! - 25 Jun 2015
 37. ive - een jongen! - 25 Jun 2015
 38. mamaschreuder - een meisje! - 25 Jun 2015
 39. mamaYD - Weet het wel maar zeg het niet! - 25 Jun 2015
 40. momtobe2012 - 25 Jun 2015
 41. monique8169 - 25 Jun 2015
 42. Swizzel - een meisje! - 25 Jun 2015
 43. verliefd op o... - een meisje! - 25 Jun 2015
 44. anno1989 - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Jun 2015
 45. anntje - 26 Jun 2015
 46. elfyke - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Jun 2015
 47. mama-van-Lexx... - een jongen! - 26 Jun 2015
 48. mamavanjaydee... - een jongen! - 26 Jun 2015
 49. Samantha81 - een meisje! - 26 Jun 2015
 50. AM2911 - een jongen! - 27 Jun 2015
 51. Bntje - 27 Jun 2015
 52. juni2015 - 27 Jun 2015
 53. kiara93 - 27 Jun 2015
 54. KiaraLacle - een meisje! - 27 Jun 2015
 55. LolK - Dat is nog een verrassing! - 27 Jun 2015
 56. Mama.van.Leon - 27 Jun 2015
 57. Mandyyg - een meisje! - 27 Jun 2015
 58. Moesj - 27 Jun 2015
 59. sabbilly - een meisje! - 27 Jun 2015
 60. Voy - een meisje! - 27 Jun 2015
 61. johannatenkat... - een meisje! - 28 Jun 2015
 62. Lindavanderho... - 28 Jun 2015
 63. Margje30 - 28 Jun 2015
 64. Nim - 28 Jun 2015
 65. sarah e. - een meisje! - 28 Jun 2015
 66. spicy27 - 28 Jun 2015
 67. supermam28 - 28 Jun 2015
 68. yolanta - 28 Jun 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van maandag 22 juni 2015 tot en met zondag 28 juni 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014