Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

ellaaa (4.1 uur geleden)
@wish 83 - “Elaaa@bij mij was t echt niet ...„
ow, fijn om te horen dat ik niet de enige ben, gister toch maar VK gebeld, zij heeft me idd doorgestuurd naar de bekkenfysio, daar mag ik dinsdag na toe, is de bekkenband hetzelfde als de anita band? want die draag ik al een week of 2, geeft wel wat ondersteuning maar toch voel ik mijn rugpijn weer opspelen.. @liz2012 ook bedankt voor de reactie, even kijken wat ze dinsdag zeggen.. fijn weekend dameswish 83 (5.5 uur geleden)
Elaaa@bij mij was t echt niet uit te houden wordt rond 05.00 wakker en kan dan niet meer slapen van de pijn liggen en zitten ging echt niet zit nu op z`n yogabal en hebben tuinstoel binnen gezet dat gaat stuk beter heb van de cesartherapeute ook een bekkenband gekregen die helpt ook goed.
Bij is t voornamelijk m`n li- si gewrichtje maar als je erge last hebt zou ik de verloskundige bellen is voor iedereen weer anders baal wel vorige zwangerschap geen last en zelfs nog tot 36 weken aan body combat gedaanliz2012 (11.1 uur geleden)
@ellaaa - “@Wish 83 - “Yojo@mooie foto`...„
Ik loop ook bij een fysio, bij mij zijn het met mijn beiden si gewrichten waar ik last van heb. Deze zitten net boven je stuitje.. Ik heb hier al sinds week 7 last van en loop nu sinds een maand bij de fysio omdat ik super veel pijn hadbianca2404 (1.2 dagen geleden)
@Maike2 - “@bianca2404: wat bij mij helpt...„
Bedankt voor de tip ga ik ook maar is proberen begint nu vervelend te worden had het zelfs toen ik net even ging liggen... veel plezier net alles in orde maken deze controle freak hoeft alleen nog maar alles te wassen, ledikantje en wiegje opmaken de box kleden uit pakken en de tassen klaar maken voor de bevalling en we zijn klaar 11 februari wordt de combi wagen bezorgt...

ellaaa (1.2 dagen geleden)
@Wish 83 - “Yojo@mooie foto`s lekkere dikk...„
Ojee, je bent al zover onderbehandeling, ik heb het er niet eens met mijn VK over gebeld, zou dat nodig zijn? Ik denk maar gewoon dat het een kwaaltje is.....Wish 83 (1.2 dagen geleden)
Yojo@mooie foto`s lekkere dikke wangetjes al:)
Hier ook ontzettend last van mn rug liep al bij cesartherapeute maar afgelopen za erin geschoten heb me vanaf maandag ziek moeten melden maandag bij fysio geweest en morgen naar bekkenfysio maar ga vanmiddag naar ha voor decond opinion want pcm helpen niks:(ellaaa (1.3 dagen geleden)
Goedemiddag!

In week 27 ook andere dames last van zeurende rugpijn? Ik heb een kantoor baan en zo aan het naderende eind van de week begint mijn rugpijn zo te zeuren dat ik het constant voel.. Zijn er mee die hier last van hebben?


Maike2 (1.3 dagen geleden)
@bianca2404: wat bij mij helpt is slapen met een bh (zonder beugels!) aan. En er zo`n voedingspad (maandverband voor in je bh in doen. Ik lek minder, en zo geeft het geen rotzooi in je bed! Succes :)
@Nise86 pfff, gelukkig hier meer moeders die nog niet alles af hebben! Ik ga volgende maand aan de bak!-Yojo- (1.3 dagen geleden)
Gisteren 3D echo gehad. Wat is dat toch heerlijk om te zien. Foto`s staan in mijn album
T`is zo`n moppie


wolfje (1.4 dagen geleden)
Hallo week 27!
Pfff, ik voel me zo belabberd. Vorige week al migraine gehad met aansluitend griep en lag de oudste ondertussen met koorts plat. Weekend ging beter, maar nu is de jongste ontzettend ziek (hoge koorts, wat echt niet leuk is bij kleintjes) en snotverkouden en pak ik gelijk weer een ronde mee. Heb zelf nu ook weer verhoging, enorme hoofdpijn en misselijk. Afgelopen nacht nauwelijks geslapen omdat de jongste dus ziek is en ikzelf benauwd in bed en last van mijn hele lijf. En nu inmiddels erg misselijk dus er staat een bak naast me klaar :(
Echt beroerd gewoon. En je kan er zo weinig tegen beginnen. Ik moet straks werken, heb vorige week al gemist, begin deze week weer gestart en wil niet nog een keer afbellen, maar man o man...ik weet eigenlijk niet hoe ik het hebben moet.
Sorry, dat moest deze klaagzang even kwijt.


bianca2404 (2.2 dagen geleden)
Hallo allemaal over 2 daagjes ga ik naar week 28???? sinds korte tijd erg last dat `s nachts me rechter borst lekt en wordt nu steeds erger iemand anders die er ook last van heeft? Kleine kan goed druk zijn maar harde schoppen zit er niet bij wanneer hadden jullie pijnlijke harde schoppen? Hier nog steeds lief gepruttel in me buik. Ik kan ook nog steeds alles doen me buik zit ook niet in de weg.


nise86 (2.2 dagen geleden)
Tsjonge , wij moeten echt alles nog doen. Het is de 2e dus alles is er al wel maar nog op de zolder. Kamertje moet ook nog in de verf na eerst een grote schoonmaak. Doel is voorjaarsvakantie alles te doen. Manlief toch leraar. Mooi vrij dan.


bientje1987 (3 dagen geleden)
@FamKem - “Ik heb zelf het geboortekaartj...„
Ik heb ze via hippe-geboortekaartjes.nl besteld. De proefdruk is dan niet gratis, maar niet overdreven duur. 1 euro.bientje1987 (3 dagen geleden)
Mijn buik begint op een sommige plekjes een beetje blauw te worden.. voel af en toe rake trappen, maar nu al blauw.. hebben jullie dat ook? Vind het een beetje vreemd..


BiekeAn (3.2 dagen geleden)
Dag FamKem, uit welke regio ben je? Wij ontwerpen ons kaartje ook zelf en brengen hem naar een drukker, maw wij kunnen tip geven (en ervaring door eerste kindje) ivm een drukker uit Regio Gent BE.


FamKem (3.5 dagen geleden)
Ik heb zelf het geboortekaartje ontworpen en zoek een fijne printer/drukker met gratis proefdruk maar zie door de bomen het bos niet meer, iemand tips?


mikkiet (4.1 dagen geleden)
@Jantjuuhh - “@mikkiet - “Meer dames hier ...„
Bij mij is 29 cm en zit al dichtbij middenrif....
Heb vanmorgen uitslag gehad van glucose onderzoek en die was perfect. Dus toch waarschijnlijk doordat ik hele smalle baarmoeder heb en maar klein meisje ben dat daardoor al zo hoog zitbientje1987 (4.3 dagen geleden)
Ik kan me niet eens meer indenken hoe het is om niet zwanger te zijn, gek of hebben jullie dat ook? Zo fijn om dit te voelen!


snow88 (6 dagen geleden)
Wij hebben een gewone standaard postkaart als formaat; handig dan hoeft er ook maar 1 postzegel op! Haha! Wassen doe ik pas als de babykamer af is en aangezien er nog moet gestart worden schat ik zo binnen een week of 5 a 6 te gaan wassen; dan zou het hopelijk klaar zijn en kan alles proper gekuisd worden enzo, stof vande werken zou anders toch alles maar weer vuil maken!


bientje1987 (6.1 dagen geleden)
@meisje1990 - “@bientje1987 - “@meisje1990 ...„
Ik had het in het begin, de waardes waren erg laag 2,8, kwam omdat ik flink misselijk ben geweest. Moest meer gaan eten en op dezelfde tijdstippen eten. Zat laatst weer op normale bloedsuikerspiegel en dat was 5,0 dus dat is goed.meisje1990 (6.1 dagen geleden)
@bientje1987 - “@meisje1990 - “@bientje1987 ...„
Ooh okee!
Zal eens vragen als ik na de gyn. Ga of hst nodig is. Mn vader heeft wel wat met diabetes of zn suikers. Maar ze hebben wel keer bloed afgenomrn maar dat was voor mijn nierwaardes te kijken omdat ik maar 1 nier heb. En voor mijn ijzerwaarde die was toen wat te laag. Maar nooit op suikers zodat ik weet.

Maar heb jij last van zwangerschaps suiker dan? Of bij jou alle waardes goed?Moniek89 (6.2 dagen geleden)
@meisje1990 - “@bientje1987 - “@meisje1990 ...„
Nee testen ze niet iedereen op, mijn vorige zs wel omdat ik teveel vruchtwater had maar nu niet dus als je kindje niet te groot is of veel vruchtwater of in de familie voorkomt doen ze het niet zomaar. Dus alleen maar beter,bientje1987 (6.3 dagen geleden)
Jaa eindelijk zijn mijn proef druk geboortekaartjes ook binnen. Ik heb er 2. Ik vind ze allebei even leuk... hmmmm... lastig..


bientje1987 (6.3 dagen geleden)
@meisje1990 - “@bientje1987 - “@meisje1990 ...„
Bij mij doen ze het standaard, mijn moeder heeft bij mij zwangerschapsdiabetes gehad, waardoor ik te klein was bij mn geboorte. Mn vk heeft tegen mij gezegd dat dit geerfd kan worden. Als het goed is wordt je er op getest. Hebben ze bij jou geen bloed afgenomen?meisje1990 (6.3 dagen geleden)
Ga ik net op de weegschaal staan normaal met schoenen en kleding. Want heb thuis geen weegschaal en bij mensen waar ik thuis poets die wel. Ga daar elke week opstaan nu keer zonder schoenen vanwege sneeuw wil ik niet hele tapijt vies maken.

Vorige week stond hij op 64 en nu op 62.5!
En gewoon gezond en goed gegeten. Probeer wel minder te snoepen net voor ik ga slapen. Maar toch wel fijn dat hst ff iets minder is. Vorige keer zat er in een keer 2 kilo bij

Niet dat ik me druk maak om me gewicht maar wel even fijn dat er niet weer paar kilo bij zit hahaha!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. Nu online ac85 - een jongen! - 25 Apr 2015
 2. ilonca35 - een meisje! - 25 Apr 2015
 3. klijntj - 25 Apr 2015
 4. Maike2 - een meisje! - 25 Apr 2015
 5. mamma1976 - 25 Apr 2015
 6. Rianneke38 - 25 Apr 2015
 7. Sanchez - 25 Apr 2015
 8. Sarah30 - een meisje! - 25 Apr 2015
 9. 3333 - een jongen! - 26 Apr 2015
 10. 4Wuppies - Dat is nog een verrassing! - 26 Apr 2015
 11. Alex93 - een meisje! - 26 Apr 2015
 12. Cani26 - 26 Apr 2015
 13. danoontje84 - 26 Apr 2015
 14. flower_jessy - een jongen! - 26 Apr 2015
 15. happyfamili - Dat is nog een verrassing! - 26 Apr 2015
 16. jloks - een jongen! - 26 Apr 2015
 17. Pienpien - 26 Apr 2015
 18. Torouz4 - 26 Apr 2015
 19. Wish 83 - Dat is nog een verrassing! - 26 Apr 2015
 20. ab1984 - 27 Apr 2015
 21. eefke13 - Dat is nog een verrassing! - 27 Apr 2015
 22. Malibu - 27 Apr 2015
 23. spidermama - 27 Apr 2015
 24. aloiv - 28 Apr 2015
 25. bee3 - 28 Apr 2015
 26. Bloemen - een meisje! - 28 Apr 2015
 27. FamKem - een jongen! - 28 Apr 2015
 28. Leontien1985 - 28 Apr 2015
 29. Nessy - 28 Apr 2015
 30. Parkers - 28 Apr 2015
 31. proudmomii - een jongen! - 28 Apr 2015
 32. boncuk - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 29 Apr 2015
 33. Dieren - een jongen! - 29 Apr 2015
 34. Fie_2014 - 29 Apr 2015
 35. gabriel25912 - 29 Apr 2015
 36. Liebste en J - Weet het wel maar zeg het niet! - 29 Apr 2015
 37. Lijneeee - een jongen! - 29 Apr 2015
 38. Linneke79 - een jongen! - 29 Apr 2015
 39. mamavanbentle... - een meisje! - 29 Apr 2015
 40. MandyVerschur... - een jongen! - 29 Apr 2015
 41. nise86 - een jongen! - 29 Apr 2015
 42. Pinkangel86 - Weet het wel maar zeg het niet! - 29 Apr 2015
 43. pregnanthappy - een meisje! - 29 Apr 2015
 44. Sunnie2012 - 29 Apr 2015
 45. city007 - een meisje! - 30 Apr 2015
 46. ellaaa - 30 Apr 2015
 47. Nu online Kjaartje - Dat is nog een verrassing! - 30 Apr 2015
 48. landuitje - 30 Apr 2015
 49. Liz2012 - een jongen! - 30 Apr 2015
 50. Miii - 00 Mei 2015
 51. Wolfje - 30 Apr 2015
 52. gimby1 - 01 Mei 2015
 53. L4a - 01 Mei 2015
 54. MamsieSilke - 01 Mei 2015
 55. Mopje123 - een meisje! - 01 Mei 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van zaterdag 25 April 2015 tot en met vrijdag 1 Mei 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014