Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · de blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mamajokie (19 minuten geleden)
Telefonische intake met de kraamzorg in oktober al gehad, vorige week het kraampakket van de verzekering gekregen en hier ook soms last van brandend maagzuur.


tijgertje1 (1.7 uur geleden)
@cauri - “@leely - “@Willemijn77 - “...„
Volgens mij zijn die cijfers hierboven een gemiddelde ons kleintje woog op 24w bijna 800gr en was qua lengte net onder het gemiddelde..:cauri (9.6 uur geleden)
@leely - “@Willemijn77 - “@leely: ik d...„
Nou ja, grof weg gemeten... Waarom krijg je dan die groei echo als er toch.grofweg gemeten wordt. Ik heb aankomende dinsdag een groei echo maar jullie denken dus dat het gewicht wat hierboven staat niet echt klopt.M.E. (12.5 uur geleden)
Oh dan ben ik benieuwd wanneer ik mijn pakket krijg!
leely (12.7 uur geleden)
@zwangervan3ekindje - “@M.E. - “Hebben jullie al d...„
Ik heb ook mijn pakket vandaag binnen gekregen wat toevallig die zat weer lekker vol. Die matrasjes komen goed van pas voor mijn boobs lekkages hihi.zwangervan3ekindje (12.8 uur geleden)
@M.E. - “Hebben jullie al de (telefonis...„
Ik ben ook nog niet gebeld voor de telefonische intake! Ik kreeg vanmiddag wel het kraampakket van de zorgverzekering binnenzwangervan3ekindje (12.8 uur geleden)
@tijgertje1 - “@M.E. - “@tijgertje1 - “S...„
gelukkig dat alles goed is met je meisje!M.E. (16.6 uur geleden)
@tijgertje1 - “@M.E. - “@tijgertje1 - “S...„
Gelukkig!!tijgertje1 (16.9 uur geleden)
@M.E. - “@tijgertje1 - “Sinds vannach...„
Alles is in orde veel heeft te maken met mijn bekkenistabiliteit
Ons meisje doet het in ieder geval goedM.E. (18.6 uur geleden)
@tijgertje1 - “Sinds vannacht zeurende buikpi...„
Oh vervelend zeg! Wat zei de vk/gyn?M.E. (18.6 uur geleden)
Hebben jullie al de (telefonische) intake gehad van de kraamzorg? Ik had het er gisteravond toevallig over met manlief en werd vanmorgen gebeld.


tijgertje1 (1 dagen geleden)
Sinds vannacht zeurende buikpijn de controle van vandaag komt niets te vroeg
@ leely maak er een fijne dag vanM.E. (1.1 dagen geleden)
@leely - “@M.E. - “@leely was jou kle...„
Gefeliciteerd!!! Gezellige dag!!SamsieQ (1.4 dagen geleden)
Aahhh Jaaa dat boeren! Vreselijk!
Nu maar gaviscon gehaald, kijken of dat werkt.
Vanaf morgen, naja over 10 min, officieel in t 3e trimester, Yeey!
En vandaag een heerlijke dag gehad met de kleine meid. Lekker naar de winkel gewees, samen een taart gebakken en ze heeft voor t eerst in weken weer eens behoorlijk geluisterd naar me Ook fijn!
Nu gesloopt. Welterusten!


zwangervan3ekindje (1.5 dagen geleden)
@leely - “@Willemijn77 - “@leely: ik d...„
Fijne dag morgen!leely (1.5 dagen geleden)
@Willemijn77 - “@leely: ik denk inderdaad ook ...„
Denk het ook maar alsnog had hij grof gemeten maar zal het laten na meten de volgende keer. Bedankt voor je felicitatie. Morgen vier ik het met wat Fam en zaterdag met vrienden en Fam.Willemijn77 (1.5 dagen geleden)
@leely: ik denk inderdaad ook dat de getallen hierboven niet kloppen. Ik had gisteren pretecho en bij 28+3 was hij ongeveer 1360 gram. Dus 1200 gram bij 27 weken lijkt me heel normaal.
En alvast gefeliciteerd voor morgen!tijgertje1 (1.6 dagen geleden)
@leely - “Heeft iemand al een groei meet...„
Heb morgen controle bij de gynM.E. (1.6 dagen geleden)
@leely - “Heeft iemand al een groei meet...„
Vreemd!! Werd met 20 weken gemeten op uh.... Uit mijn hoofd... 350?? Daarna geen echo meer gehad. Verwacht ik ook niet meer te krijgen tot de liggingsechoM.E. (1.6 dagen geleden)
@leely - “@M.E. - “@leely was jou kle...„
Oh dan feliciteer ik je morgen pasleely (1.6 dagen geleden)
Heeft iemand al een groei meeting gehad? Er staat bij 27 wk dat de baby ongeveer 800 gram weegt hihi nou dat klopt niet bij mij is de kleine grofweg 1200 gram. Ik was niet zo tevreden vandaag met mijn vervangende gyn jij zij ik heb grofweg gemeten. Ik dacht wat heb je gedaan.... Pfff ik vraag het volgende week wel aan mijn eigen gyn wat de werkelijke groei is. Het moet niet erger worden ik heb GROF GEMETEN.


leely (1.6 dagen geleden)
@M.E. - “@leely was jou kleine man niet...„
Hihi nee morgen word Sami 1 jaarM.E. (1.6 dagen geleden)
@leely was jou kleine man niet afgelopen weekend jarig? Nog gefeliciteerd!Jo-29 (1.7 dagen geleden)
Jak idd maagzuur zo vervelend en moet ook zoveel boeren haha! Gelukkig is het niet elke dag heb zo`n 2dgn per week dat t echt opspeelt en voor de rest af en toe na bepaald eten... Vandaag de kleine weer veel gevoeld heerlijk dus afgelopen dagen was hij/zij een btje moe denk ik ;-) De verloskundige had gezegd dat je het met ons termijn zo`n 10 a 15 x per 24uur moet voelen en anders bij twijfel bellen. Nou ook al is het rustig dan voel ik het minstens wel 10x op een dag zo fijn!


M.E. (1.7 dagen geleden)
@leely - “@SamsieQ - “Welkom terug maa...„
Ja vooral boertjes laten niet heel charmant, maar je doet er weinig aan

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. Babyboot - Dat is nog een verrassing! - 21 Feb 2015
 2. chihuahua - een meisje! - 21 Feb 2015
 3. Kweetniej - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Feb 2015
 4. osewiesewose - een jongen! - 21 Feb 2015
 5. Robijntje91 - een jongen! - 21 Feb 2015
 6. zeliss - een jongen! - 21 Feb 2015
 7. zwangervan3ek... - 21 Feb 2015
 8. Dora84 - een meisje! - 22 Feb 2015
 9. leely - 22 Feb 2015
 10. LeylaK - 22 Feb 2015
 11. Mamawannabe - een jongen! - 22 Feb 2015
 12. proud-parents - een meisje! - 22 Feb 2015
 13. symfonie - Dat is nog een verrassing! - 22 Feb 2015
 14. Anahit91 - een jongen! - 23 Feb 2015
 15. Berbeltje - 23 Feb 2015
 16. Elketjeuh - 23 Feb 2015
 17. henger - 23 Feb 2015
 18. Jampoo - 23 Feb 2015
 19. M.E. - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 20. mama-marit - een meisje! - 23 Feb 2015
 21. mama-rayan - 23 Feb 2015
 22. mamajokie - een jongen! - 23 Feb 2015
 23. mammie1984 - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 24. marieke2912 - een jongen! - 23 Feb 2015
 25. MariskaVk - een meisje! - 23 Feb 2015
 26. panakeia - 23 Feb 2015
 27. sterremunt - Dat is nog een verrassing! - 23 Feb 2015
 28. ~CoCo~ - 23 Feb 2015
 29. brusjeopkomst... - een jongen! - 24 Feb 2015
 30. Nu online Budisaa. - een jongen! - 24 Feb 2015
 31. geke73 - 24 Feb 2015
 32. iris-s - 24 Feb 2015
 33. LienVeys - 24 Feb 2015
 34. linny1987 - een meisje! - 24 Feb 2015
 35. Loesjeee - een jongen! - 24 Feb 2015
 36. MaidMarion - Dat is nog een verrassing! - 24 Feb 2015
 37. SannanasXS - Dat is nog een verrassing! - 24 Feb 2015
 38. Yvonne 25 - 24 Feb 2015
 39. cauri - 25 Feb 2015
 40. Denpel - 25 Feb 2015
 41. Detje1980 - 25 Feb 2015
 42. Diema - een jongen! - 25 Feb 2015
 43. EngeltjesMama - een jongen! - 25 Feb 2015
 44. EvdP - een jongen! - 25 Feb 2015
 45. Foodieaphrodi... - een meisje! - 25 Feb 2015
 46. LloveR - een jongen! - 25 Feb 2015
 47. MaMa(linka) - 25 Feb 2015
 48. Natasjaj - een meisje! - 25 Feb 2015
 49. Nu online StormIsComing - een meisje! - 25 Feb 2015
 50. -Suus- - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Feb 2015
 51. Jersey01 - 26 Feb 2015
 52. ManonA - een jongen! - 26 Feb 2015
 53. NeleV - Dat is nog een verrassing! - 26 Feb 2015
 54. jillsie - 27 Feb 2015
 55. karinJ85 - een meisje! - 27 Feb 2015
 56. Laura~85 - een meisje! - 27 Feb 2015
 57. Lolalove - 27 Feb 2015
 58. Mama225 - 27 Feb 2015
 59. SyllB - een jongen! - 27 Feb 2015
 60. T.Askan-Kaya - een jongen! - 27 Feb 2015
 61. Ukkie85 - 27 Feb 2015
 62. Very special ... - 27 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van zaterdag 21 februari 2015 tot en met vrijdag 27 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy en Rijmwoordenboek
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014