Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

madelief 32 (1.7 uur geleden)
@Romaatjes - “@madelief 32 - “@(B)engeltje...„
De derde was 4 en halve kilo, en bleef hangen met zijn schouders en daarna zijn heupen. Hadden ze biet voorzien twrwijl ij het steeds aangaf dit kind wordt groot! dus nu uit voorzorg.. het komt goedambrellaa (3.8 uur geleden)
Heel veel rusten en dan het allemaal goed


Romaatjes (4.9 uur geleden)
@bengelmama - “Ben gisteren opgenomen in het ...„
Duim met je mee en hoop inderdaad dat beeb nog een tijd blijft zitten!Angela,caitlynn. (5 uur geleden)
@bengelmama - “Ben gisteren opgenomen in het ...„
Sterkte ermee meid...hoop dat je kleine uk nog een poosje veilig in je buik blijft zitten!

bengelmama (5.1 uur geleden)
Dank jullie wel voor de berichtjes.


bengelmama (5.1 uur geleden)
Ben gisteren opgenomen in het ziekenhuis. Met bloedverlies en verkorte baarmoederhals.

Gisteren allemaal onderzoeken gehad. Veel krampen en bloedverlies gehad. Veel aan de ctg gelegen en de verloskundige heeft verder onderzoek gedaan. Nu bed rust houden en hopen dat het niet doorzet. En hoop dat ik snel weer naar huis mag gaan.


Romaatjes (11.1 uur geleden)
@ambrellaa - “Het lijkt vandaag wel alles wa...„
Zitten van die irritante dagen tussen hè...Hopelijk heb je er niet dagelijks last van? Zelf heb ik geen last van misselijkheid, maar de maagzuur komt wel weer wat opzetten. Sowieso beetje gevoelige maag en wat opgeblazen...Romaatjes (11.1 uur geleden)
@madelief 32 - “@(B)engeltjee - “Ik krijg me...„
Kunnen ze dat nu al zo goed inschatten? Da`s een flinkerd idd! Té licht is niet fijn, maar te zwaar ook niet....keldep87 (20.7 uur geleden)
Wij geraken er maar niet aan uit hoe we de baby zullen noemen!!!! Mijn eerste dochter noemt Noémie, dus een naam die daar bij past en eindigd op een ie-klank! Liefst ook niet te lang!! Alle tips zijn welkom!!!!!


ambrellaa (23.7 uur geleden)
Het lijkt vandaag wel alles wat ik eet er weer uitkomt zo naar gevoel


ambrellaa (23.8 uur geleden)
@bengelmama - “Zo naar het ziekenhuis met blo...„
Heel veel sterkte dat alles goed komtmadelief 32 (1 dagen geleden)
@tammie29 - “Hmmmmmm.... ik krijg geen echo...„
Bij ons alleen een liggings echo met 35 weken....madelief 32 (1 dagen geleden)
@(B)engeltjee - “Ik krijg met 30/34/36/38 nog e...„
Ik ben niet bang voor de grootte maar wel voor de breedte. Wordt geschat rond de 9 a 10 pond, heb ook gevraagd of ze het in de gaten willen houden. Het liefst beval ik weer thuis, maar het moet wel veilig zijn voir zowel de baby alw voor mijmadelief 32 (1.1 dagen geleden)
@bengelmama - “Zo naar het ziekenhuis met blo...„
Sterkte!Romaatjes (1.1 dagen geleden)
@bengelmama - “Zo naar het ziekenhuis met blo...„
Heel veel sterkte en succes! Hopelijk ik er niets aan de handmamavaneennr2 (1.1 dagen geleden)
@bengelmama - “Zo naar het ziekenhuis met blo...„
Ik duim voor je dat het bij de schrik blijft!rianniepannie (1.1 dagen geleden)
@Romaatjes - “@rianniepannie - “zo ff pauz...„
Hahah nesteldrang heb k hier nog weinig last van moet ik zeggen.. maar irriteer me wel aan de troep.. maar ja verhuizen he? dat hou je dan toch!
morgen de sleutel dan kan Ml en schoonouders eindelijk aan de slag en ben ik 4 dagen alleen met de kids...
leuk klusje om ze in mn uppie in bad te doen e.d. haha..
en ze dan overdag en savonds alleen te hebben en in bed te stoppen e.d... (komt wel goed hoor haha maar t is toch makkelijker met zn 2en)rianniepannie (1.1 dagen geleden)
@bengelmama - “Zo naar het ziekenhuis met blo...„
Ow jee... sterkte.. Ik hoop dat de baby nog erg lang blijft zitten. Mijn nichtje moest ook gehaald met 27 weken zwangerschap.. ze heeft t gered en is nu alweer 3 jaar, maar dat was erg eng om te zien allemaal...mama.van.iva (1.3 dagen geleden)
@bengelmama - “Zo naar het ziekenhuis met blo...„
Oje hoop dat alles goed is
Weet je al meerbengelmama (1.3 dagen geleden)
Zo naar het ziekenhuis met bloedverlies en kramp. Hoop dat het goed gaat. Ben nu wel bang na twee vroeggeboortes.


Romaatjes (1.3 dagen geleden)
@rianniepannie - “zo ff pauze voor mn buik t dad...„
Goeie tip haha....geeft kindje aan dat `ie wil slapen, gelijk op bed leggen
Wij zijn een jaar geleden verhuisd en afgelopen maandag is de berging pas goed uitgeruimd en de kleine berging binnen moet eigenlijk nog haha....té erg hè, maar nu met die nesteldrang komt het mooi uit om alles even goed te hebbenrianniepannie (1.3 dagen geleden)
zo ff pauze voor mn buik t dadelijk niet leuk begint te vinden dat ik steeds aan t bukken ben e.d.
ben de vloer aan t opruimen/sorteren van speelgoed. Heb een meeeega grote rolbox gekocht bij de action dus daar kan k alle losse speelgoed troep in doen :) haha...
oudste is naar de psz en de jongste wilde zowaar nu al naar bed.. dus prima nooit nee zeggen als de kids naar bed willen lol...
En heb dan nog ff een uurtje om ff snel wat dingen te doen...
tijdschriftenrek al van de muur gehaald op de wc..
Het schiet al best op en toch totaal nog niet... lol


rianniepannie (1.4 dagen geleden)
gelukkig hoef ik de komende 1.5 week nog niet te prikken maar wilde t hier ff geregeld hebben voor k ging verhuizen anders moet ik daar helemaal een nieuwe internist/dietiste zoeken e.d. terwijl k hier nog ingeschreven sta...


Romaatjes (1.4 dagen geleden)
@rianniepannie - “waaro wordt je toch altijd ove...„
Wat irritant! Zo moeilijk lijkt mij dat ook niet...grom...Hoop dat je het gauw weer in huis hebt zeg...rianniepannie (1.4 dagen geleden)
waaro wordt je toch altijd overal van t kastje naar de muur gestuurd....
k moet tot einde vd zwangerschap eens per 2 weken nog even blijven prikken ter controle..
maar mn naaldjes zijn bijna op.. dus volgens internist kon k dan de diabetesverpleegkundige bellen.. dus die bel ik net... en die zegt nou je moet net zoveel naaldjes als meetstrips hebben.. nou geen idee heb nog doosje vol van die strips en toch echt nog maar 9 naaldjes.. Dan moest k maar de apotheek proberen en als die t niet wilde dan moest ik maar terug naar hen gaan.. zij was er vandaag nog de hele dag.. ja alsof ik ff de tijd heb om dat allemaal vandaag ff te doen e.d.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. Doodi - Dat is nog een verrassing! - 24 Jan 2015
 2. Kim.89 - een meisje! - 24 Jan 2015
 3. LevisMoeder - een jongen! - 24 Jan 2015
 4. Liyah89 - een meisje! - 24 Jan 2015
 5. Lucienne1 - een jongen! - 24 Jan 2015
 6. mama.van.iva - Dat is nog een verrassing! - 24 Jan 2015
 7. Amille - 25 Jan 2015
 8. Caroken - 25 Jan 2015
 9. JS-86 - 25 Jan 2015
 10. Keldep87 - 25 Jan 2015
 11. kristel1982 - een jongen! - 25 Jan 2015
 12. Liefde~ - een meisje! - 25 Jan 2015
 13. Mamagiess - een meisje! - 25 Jan 2015
 14. moekeS - 25 Jan 2015
 15. Orchideetje3 - een jongen! - 25 Jan 2015
 16. Saar_1989 - 25 Jan 2015
 17. Thea75 - Dat is nog een verrassing! - 25 Jan 2015
 18. 84miss84 - 26 Jan 2015
 19. angela,caitly... - een jongen! - 26 Jan 2015
 20. Angiee - een meisje! - 26 Jan 2015
 21. Annliss - 26 Jan 2015
 22. kathytheresia - Dat is nog een verrassing! - 26 Jan 2015
 23. linzjuh - 26 Jan 2015
 24. littl - 26 Jan 2015
 25. mamamarl - een meisje! - 26 Jan 2015
 26. marai83 - 26 Jan 2015
 27. Mevrouw026 - een jongen! - 26 Jan 2015
 28. minimuis3 - een meisje! - 26 Jan 2015
 29. Shanice21 - 26 Jan 2015
 30. trotsemamavan... - een jongen! - 26 Jan 2015
 31. (Ons wondertj... - 27 Jan 2015
 32. bengelmama - een jongen! - 27 Jan 2015
 33. Kristella - een meisje! - 27 Jan 2015
 34. mamavanMelle - 27 Jan 2015
 35. ons mupke - Dat is nog een verrassing! - 27 Jan 2015
 36. rianniepannie - een jongen! - 27 Jan 2015
 37. tharealmaaike - 27 Jan 2015
 38. twinkle84 - een jongen! - 27 Jan 2015
 39. CS82 - een meisje! - 28 Jan 2015
 40. ekmaf02 - 28 Jan 2015
 41. jennyfahmy - 28 Jan 2015
 42. Lindelijntje - een jongen! - 28 Jan 2015
 43. mama.van.N.en... - 28 Jan 2015
 44. mamavan8 - een jongen! - 28 Jan 2015
 45. Romaatjes - een jongen! - 28 Jan 2015
 46. Tammie29 - een jongen! - 28 Jan 2015
 47. ambrellaa - een jongen! - 29 Jan 2015
 48. AstridH - een meisje! - 29 Jan 2015
 49. bibi84 - 29 Jan 2015
 50. Biscuitje - een meisje! - 29 Jan 2015
 51. Hurbie - 29 Jan 2015
 52. inni - 29 Jan 2015
 53. juul1234 - een jongen! - 29 Jan 2015
 54. littlefeetje - een meisje! - 29 Jan 2015
 55. mama-2O1O-2O1... - Dat is nog een verrassing! - 29 Jan 2015
 56. MiriamW - een jongen! - 29 Jan 2015
 57. MVCR - een meisje! - 29 Jan 2015
 58. Theemuts3 - 29 Jan 2015
 59. Creabeestje - Dat is nog een verrassing! - 30 Jan 2015
 60. ikke87 - een meisje! - 30 Jan 2015
 61. Ingske1207 - 30 Jan 2015
 62. Marrw - 30 Jan 2015
 63. Missje - 30 Jan 2015
 64. moedertje26 - Dat is nog een verrassing! - 30 Jan 2015
 65. NamelessChike... - een meisje! - 30 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van zaterdag 24 januari 2015 tot en met vrijdag 30 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014