Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

jss (9.9 uur geleden)
@bibi70 - “Hebben jullie dat ook naar mat...„
Nee ik maak me helemaal niet druk om de bevalling..Ik vind het een geweldig mooi iets! Tuurlijk je hebt wel pijn maar dat is zo weer vergeten nadat je het mooie wondertje in je armen hebt!Dorient (14 uur geleden)
Dag week 27. Natuurlijk een hectisch weekje hopelijk nu geen gekkigheid meer met bloedverlies oid.
Fietsen gaat steeds moeilijker. Ik krijg dan onderin de buik echt pijn. Was niet zo vroeg bijna de eerste twee. Maar irritant.


lari (1.5 dagen geleden)
27 weken ! Toch blij da het vooruit begint te gaan .. Na al de miserie in de familie die we de aflopen maand hebben gehad ( tante overleden , opa met darmkanker , mijn vader juist genezen van kanker ) mag het wel beginnen stoppen zodat ik volop kan genieten van mijn prinses !!


leonec (1.9 dagen geleden)
@Spacemom30 - “@Inge25 - “Hoppa 27 weken zw...„
Gaat er vanzelf wel
Weer af..ik maak me er niet druk om

leonec (1.9 dagen geleden)
@bibi70 - “Hebben jullie dat ook naar mat...„
Nee heb geen angst bij teveel pijn ruggeprik..bibi70 (2.1 dagen geleden)
@mamma3 - “@bibi70 - “Hebben jullie dat...„
Bij mijn eerste 2 was die mogelijkheid er niet eens dus t lijkt mij wel een luxemamma3 (2.2 dagen geleden)
@bibi70 - “Hebben jullie dat ook naar mat...„
Zie er bij elke bevalling meer tegenop..twijfel of we dit keer ook maar pijn bestrijding nemenFirstBabyy (2.3 dagen geleden)
@bibi70 - “Hebben jullie dat ook naar mat...„
Ja .. ik heb dat zeker..ik zit alleen maar te hopen dat ik niet helemaal in paniek raak..en gewoon niet meer besef wat ik aan t doen ben van alle pijn....FirstBabyy (2.3 dagen geleden)
@Babydee - “Hey dames....nou hier de hele ...„
he bah.. zijn het zeker je darmen niet?? ik had gisteravond ``helse`` pijn en bleek dat t mn darmen waren... ik kon zweren dat t oefenweeen waren.. die kunnen trouwens ook vreselijk veel pijn doen heb ik gelezen... hopelijk heb je geen last meer.. en hoef je vk niet te bellen.. .. goodluck ..laat even weten hoe t is afgelopen!!Babydee (2.4 dagen geleden)
Hey dames....nou hier de hele ochtend een menstruatieachtige pijn met tussendoor hevige krampachtige pijn. Wie herkent dit? Is dit bandenpijn of zijn het oefenweeen? Het zijn zeer zeker m`n darmen niet. De baby is ook heel bewegelijk. Lig nu even met een warme kruik. Als ik jet Vanmiddag nog zo heb bel ik de vk denk ik maar even


bibi70 (2.4 dagen geleden)
Hebben jullie dat ook naar mate de tijd vordert toch wel een beetje angst voor de bevalling ? Ik maak me soms nu al druk of ik ruggenprik ga nemen enz


jss (2.5 dagen geleden)
Gisteravond de laatste spulletjes besteld via internet... Wel fijn dat dat klaar is


hummeltje83 (2.6 dagen geleden)
@3ekindje2015 - “Meer mensen al last van hun be...„
Ja sinds week 13. Loop ook sindsdien bij de fysio en daardoor verergert het niet zoals de vorige keer. Heb ook een bekkenband en helpt mij echt. Bij klachten zeker bekkentherapeut opzoeken zou ik zeggen.3ekindje2015 (3 dagen geleden)
Meer mensen al last van hun bekken/bekkeninstabiliteit?


jss (3.1 dagen geleden)
@hydro - “@Inge25 - “Ik zit ook op 13 ...„
Wij ook nog niet hoor! Nog niet eens naar geboortekaartjes gekeken..
Naam weten we pas sinds een week...
Nu even huis op orde maken en dan bezig gaan met lakentjes maken enzo..Inge25 (3.2 dagen geleden)
@hydro - “@Inge25 - “Ik zit ook op 13 ...„
Ik werk sinds deze week ook halve dagen.. Was echt op!
Nog 6 weekjes werken..hydro (4 dagen geleden)
@Inge25 - “Ik zit ook op 13 kilo en doe e...„
Fijn hoor alles al klaar; wij nog lang niet; geboortekaartje wil maar niet lukken, kamertje moet nog opgeleukt worden, nog wat laatste spullen kopen, alles nog wassen en strijken. Zoonlief is al wel naar zijn nieuwe kamer verhuisd en dat gaat prima gelukkig.
Vanaf morgen heerlijk halve dagen werken dus even wat meer rust; kan ik ook verder met babykamer dingetjes maken; knuffels en een boxzak; wel leuk om te doen!Inge25 (4.1 dagen geleden)
Heb t ook allemaal gedaan op momenten dat de energie er wel was en dan is het ook heerlijk om er mee bezig te zijn..


Inge25 (4.1 dagen geleden)
Ik zit ook op 13 kilo en doe echt niks geks..
Hier kamertje al klaar, alleen nog houten boom ophangen.. De kleertjes zijn gewassen, nog een paar strijken. Ik wil in m`n verlof echt nog amper wat hoeven doen, was de vorige x ook enorm toe aan rust en aangezien ik dat nu weer verwacht geeft het me een fijn gevoel als alles klaar is.
Het geboortekaartje is al in orde, kraamfeestkaartje ook, enveloppen zijn al geschreven. De naam staat allang vast.. Wij zijn er klaar voor haha..
De box die komt echt pas in m`n verlof naar beneden..
Ik vind het een heerlijk gevoel dat alles zo goed als `klaar` is, anders geen rust in m`n koppie..


Spacemom30 (4.5 dagen geleden)
@Inge25 - “Hoppa 27 weken zwanger, nog 13...„
Ik ken het gevoel.. Kom bijna nergens meer :-(
Bij vliegen de kilos er aan.. Ik eet normaal snoep bijna niet en toch al ruim 14 kilo aangekomen... Per week komt er zo 1 tot 1.5 kilo aan :-( maar ja voor onze uk heb ik het wel overesther1984 (5.2 dagen geleden)


lilitjed (5.5 dagen geleden)
Hier begint het nu pas te kriebelen om de boel in orde te maken. Helaas heeft vl die kriebels totaal niet, en heb ik niet de tijd om alles zelf te doen. Maar nog 6 weken werken en dan kan ik zelf gewoon beginnen en dan moet hij wel. We maken geen aparte kinder kamer. Door de indeling van het huis liggen de slaapkamers te ver van elkaar en vind ik dat niet prettig. Daarbij slapen wij samen, de oudste van 20 maanden slaapt nu ook nog steeds een deel van de nacht tussen ons in. Ik zie dat binnen 3 maanden nog niet echt veranderen. Omdat ik nu weer een meid krijg en ze van ongeveer het zelfde seizoen zijn heb ik al kleertjes etc. Dus dat is ook al geregeld.
De naam is een drama we zitten zo totaal niet op 1 lijn. Er zijn nu 2 namen waar we allebei oke mee zijn maar het gevoel is er nog niet met die namen.

Wat betreft de kilo`s het hangt er van af of ik in de ochtend of de avond weeg. In de ochtend is er nu 1,5 kg bij als ik in de avond weeg 5 kg dus zal het op een gemiddelde houden van 3,25 kg hahah


girly2012 (5.5 dagen geleden)
hier ook veel aangekomen. 1e zwangerschap in totaal 20, 2de zwangerschap in totaal 11 en nu op 27 weken al 12! terwijl ik niets anders doe of anders eet dan anders..

we zullen wel zien waar dit eindigt :-)

hier nog geen naam. geen geboortekaartje en eigenlijk op 1 Shirt je na nog niets voor de baby... slecht hè!


Babydee (5.9 dagen geleden)
Hi meiden. Tijdje niet geplaatst maar wel meegelezen. Hier gaat alles goed. Vanavond controle gehad en ook dat was goed. Ben even benieuwd of jullie allemaal al een naam hebben uitgekozen? Of zijn jullie net als ik ook zoooo aan t twijfelen? Zijn jullie al met de geboortekaartjes bezig en zijn de kamertjes al klaar? Hier is t kamertje klaar en we zitten met het geboortekaartje op 1 lijn. Die was gauw uitgezocht! Ligt nu bij de drukker voor een proefdruk.


ottedotje (6 dagen geleden)
Ik ben er 10 aangekomen... Morgen controle VK dus opnieuw weeg moment zal wel weer aangekomen zijn... Agh , alles voor me kleine meid! Ik weet dat t zelf gelukkig niet van t eten is
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. 3ekindje2015 - een jongen! - 18 Aug 2015
 2. deltamika - 18 Aug 2015
 3. Famke1979 - 18 Aug 2015
 4. Kimmie1990 - 18 Aug 2015
 5. mama-van-meis... - Dat is nog een verrassing! - 18 Aug 2015
 6. MamaJ- - 18 Aug 2015
 7. MamaNouks - een meisje! - 18 Aug 2015
 8. ManonD - een meisje! - 18 Aug 2015
 9. marjo89 - 18 Aug 2015
 10. Ottedotje - een meisje! - 18 Aug 2015
 11. umm saimaim - een meisje! - 18 Aug 2015
 12. wendy54 - 18 Aug 2015
 13. eunicer - een meisje! - 19 Aug 2015
 14. FirstBabyy - een jongen! - 19 Aug 2015
 15. Hallobaby - Dat is nog een verrassing! - 19 Aug 2015
 16. Lucky-Bear3 - een jongen! - 19 Aug 2015
 17. mamaItalia - een meisje! - 19 Aug 2015
 18. mamalove2 - een jongen! - 19 Aug 2015
 19. mamavan2schat... - Dat is nog een verrassing! - 19 Aug 2015
 20. Mell07 - 19 Aug 2015
 21. mikkie123 - 19 Aug 2015
 22. myra83 - een meisje! - 19 Aug 2015
 23. Name it - een jongen! - 19 Aug 2015
 24. nona-kecil - een meisje! - 19 Aug 2015
 25. Noriyuki - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 19 Aug 2015
 26. taro - een jongen! - 19 Aug 2015
 27. edelbloedt6 - een jongen! - 20 Aug 2015
 28. leonec - 20 Aug 2015
 29. mamma3 - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2015
 30. mariekegw - Dat is nog een verrassing! - 20 Aug 2015
 31. mkr - 20 Aug 2015
 32. ZuuS - een jongen! - 20 Aug 2015
 33. 2e_Wondertje - een meisje! - 21 Aug 2015
 34. charlotte23 - 21 Aug 2015
 35. gezegend84 - een meisje! - 21 Aug 2015
 36. Guppie17-01-2... - Dat is nog een verrassing! - 21 Aug 2015
 37. jss - 21 Aug 2015
 38. MamaJo7 - 21 Aug 2015
 39. MamavanDenM - een meisje! - 21 Aug 2015
 40. Nima~Boy~Girl - een meisje! - 21 Aug 2015
 41. Saar2ekindje - een meisje! - 21 Aug 2015
 42. zhilla82 - 21 Aug 2015
 43. Annaw1993 - een meisje! - 22 Aug 2015
 44. Bibi1900 - Dat is nog een verrassing! - 22 Aug 2015
 45. Bibi70 - een jongen! - 22 Aug 2015
 46. Dara - Dat is nog een verrassing! - 22 Aug 2015
 47. ElineLaila - een jongen! - 22 Aug 2015
 48. Gabie - 22 Aug 2015
 49. hummeltje83 - 22 Aug 2015
 50. Koppiedoppie - een meisje! - 22 Aug 2015
 51. MGBaby - een jongen! - 22 Aug 2015
 52. nathalie 1980 - 22 Aug 2015
 53. Babyhope - een jongen! - 23 Aug 2015
 54. doedels14 - 23 Aug 2015
 55. januariwonder... - een meisje! - 23 Aug 2015
 56. Jess2210 - Dat is nog een verrassing! - 23 Aug 2015
 57. kateke - een jongen! - 23 Aug 2015
 58. Lari - een meisje! - 23 Aug 2015
 59. Marielijn - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 23 Aug 2015
 60. Meidje2 - een meisje! - 23 Aug 2015
 61. NijntjeK - 23 Aug 2015
 62. Noenie88 - 23 Aug 2015
 63. patrieske25 - een meisje! - 23 Aug 2015
 64. pippi~langkou... - een meisje! - 23 Aug 2015
 65. PlusMama - 23 Aug 2015
 66. B14 - Weet het wel maar zeg het niet! - 24 Aug 2015
 67. Blessedmama - Dat is nog een verrassing! - 24 Aug 2015
 68. Jesvries - een jongen! - 24 Aug 2015
 69. Mientjemuis - Dat is nog een verrassing! - 24 Aug 2015

De bevaldatum van leden in week 27 is van dinsdag 18 augustus 2015 tot en met maandag 24 augustus 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014