Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Beeb2014 (14 minuten geleden)
@girafje - “@cob - “@Beeb2014 - “Whaha...„
Hey, hier net zo...haha. Alleen werk ik 4x9. Ben helaas 4x12 van huis. Wij delen normaalgesproken ook, maar ik kan nu echt even niets.Beeb2014 (16 minuten geleden)
@vlinder93 - “Dames wanneer gaan jullie de v...„
Ik zou doen wat girafje zegt. Niet teveel, maar wel iets. Vorige keer met 34 wkn klaar.Beeb2014 (17 minuten geleden)
@cob - “@Beeb2014 - “Whahaha. Heerli...„
Uhm...hoezo lukt dat niet? Wie wint, krijgt seks?Beeb2014 (18 minuten geleden)
@cob - “@Beeb2014 - “Whahaha. Heerli...„
Nouja, je maakt het voor een toekomstige schoondochter wel heel fijn om met jouw zoons samen te leven!

girafje (48 minuten geleden)
@cob - “@Beeb2014 - “Whahaha. Heerli...„
Hier gelukkig zorzame vriend. Ik werk 4x 8 uur en hij 4x 9 uur. We zijn ieder 1 dag per week thuis met dochter. Ik doe wel iets meer verzorgingstaken maar zal anders worden met baby erbij. Hij kookt vaker dan ik. Verder hebbeb we gelukkig schoonmaakster.ik doe tussendoor wel wat schoonmaakdingen, hij doet de was en ik strijk. Ik doe de tuin en hij de financien. Ben blij dat we taken samen delen. Anders is t ook niet te doen met werk.girafje (54 minuten geleden)
@vlinder93 - “Dames wanneer gaan jullie de v...„
Ik heb t de vorige x met 37 wk gedaan geloof ik. Maar kind kwam bijna 2 wk te laat. Ik denk dat ik er nu ook zo rond die tijd toch maar voor zorg.
In jouw geval zou ik wel je zwangerschapskaart meenemen. Tas? Als je je er relaxter bij voelt wel. Niet alles misschien maar wel setje voor baby en iets voor jezelf.cob (1.4 uur geleden)
@Beeb2014 - “Whahaha. Heerlijk, van die man...„
waauw,, zeer jaloerss. Ik heb twee zoons nu deze kunnen meer al in het huis doen als papa!! probeer ze een beetje opte voeden.. helpen in huiishouden.. glazen en bekers opruimen.. helpen met groentes schoonmaken.. samen de prullebak vullen leuk spel.. wie er het meeste in doet!! jaa crea maar met een volwassen man van 36 lukt dat spel niet hahahah-a-i-l-e-y (1.7 uur geleden)
@vlinder93 - “Dames wanneer gaan jullie de v...„
Dan staat de tas bij mij al klaar. Mijn eerste is met 34 weken geboren. Ik voelde me toen ook al wekeb slecht dus had mn spullen al klaar staanvlinder93 (1.9 uur geleden)
Dames wanneer gaan jullie de vluchttas inpakken (als je in zh gaat bevallen) ik ga zelf nog met 35 weken paar dagen naar duitsland dus die tas zal wel mee moeten daar heen voor de zekerheid?


Beeb2014 (2.3 uur geleden)
Whahaha. Heerlijk, van die mannen die denken dat voedsel zo `poef` op tafel verschijnt elke avond.
De mijne heeft de eerste 5 jaar geen vinger uitgestoken in het huishouden. Hij maakt het nu al 6 jaar voor 500% goed


Beeb2014 (2.3 uur geleden)
@ikke - “Nou..ik heb slecht geslapen va...„
Gefeliciteerd met je verjaardag!!!Beeb2014 (2.3 uur geleden)
@daantjerietje - “Ben al beetje boodschappen aan...„
Schaam me kapot Mijn man doet vanwege de BI het komende jaar de boodschappen nog welBeeb2014 (2.4 uur geleden)
@jessicadiana - “Net weer ff baby inkopen gedaa...„
Zarqa.
Bij DL kreeg ik een tip van een vriendin voor deze producten en ik ben er dolblij mee geweest, vooral vanwege de berg.
Prijs vind ik niet heel belangrijk. Na 1,5 jaar zijn de flessen nog niet leeg...
Inmiddels gebruik ik voor haar andere producten, trouwens.Beeb2014 (2.4 uur geleden)
@mom 2 B - “@Damla85 - “Ik was zo aan he...„
Grrrrr...die schoonfamilie van jou...bleh! Ik ben zo gezegend dat wij de taken gelijkmatig verdelen (behalve nu nu ML het huishouden en het klussen op zich neemt...)!Beeb2014 (2.5 uur geleden)
@Mamma Janneke - “Elke nacht moet ik plassen, en...„
Ik ben `s nachts net een draaimolen. Te lang op 1 zij liggen kan niet i.v.m. bekkenpijn en kramp in heupen en billen.
Overigens schijnt op je linkerzij liggen het beste te zijn voor de baby. Nou, toedeledokie! Ik lig desnoods op mijn rug als dat op dat moment voor mama even het beste/ de enige mogelijkheid is.Beeb2014 (2.5 uur geleden)
@Empie89 - “@vlinder93 - “@Empie89 - “...„
Vaak op grond van buikomtrek schatten ze het gewicht tijdens 3D echo.Beeb2014 (2.5 uur geleden)
@gingerblond - “@Beeb2014 - “@Floortje1985 -...„
Heb ik ook, hoor, dat dankbare gevoel van tijd tot tijd!
Overigens denk ik dat een kind krijgen je relatie niet versterkt als die toch al zwak is. Dus dubbel zuur, want relatie stuk en verantwoordelijkheid voor een kind...
En dat sommige mensen niet begrijpen waarvoor voorbehoedsmiddelen uitgevonden zijn...pfff.Beeb2014 (2.6 uur geleden)
@vlinder93 - “@Beeb2014 - “@vlinder93 - ?...„
Ja, meestal meer slapen i.v.m. groeispurt. DL zit momenteel in een sprong, volgens mij. Zij slaapt nu ook opeens weer langer...Beeb2014 (2.6 uur geleden)
@Floortje1985 - “@Beeb2014 - “@Floortje1985 -...„
Helemaal mee eens. Er zijn uitzonderingen voor wat betreft het verdienen van kindjes krijgen.Beeb2014 (2.6 uur geleden)
@Damla85 - “@ikke - “@Damla85 - “Ik wa...„
Die melk is een verwennerij. Zou hij niet meer nodig moeten hebben. Misschien pap geven voor het naar bed gaan? En anders gewoon die fles eraf. Het is even doorzetten, maar het is voor een goed doel.Beeb2014 (2.7 uur geleden)
@Damla85 - “Ik was zo aan het huilen. Ben ...„
Wij gebruiken vanaf de geboorte de 5-minutenregel. Meisje is ook wel heel makkelijk, hoor. Inmiddels horen we precies wanneer het menens is. Ze lijkt nu in een sprongachtig iets te zitten, dus slaapt onrustiger en langer. Wij gaan om beurten.
Negeren helpt hier bij driftbuien.

Kan ie leren zelf trap op en af te gaan? Trap gaat hier al maanden goed, trap af net aangeleerd. Spijltjes ook uit haar bedje gehaald. Gaat allemaal prima. Ze is wel ietsje ouder: 20 maanden.

Niet eten? Gisteravond 2 soepstengels en een half tartaartje. Toetje hoefde ze niet. Ze komt vaak oververmoeid van het kdv thuis en dan valt er geen land meer mee te bezeilen. Accepteren en verder gaan

Sterkte!vlinder93 (3.6 uur geleden)
@ikke - “Nou net bij vk geweest. Ze ver...„
Fijn om te horen van je vk! Moet je nog wel weer terug komen voor een volgende echo? En als er nog steeds een achterstand is wat gaan ze er aan doen??Mamma Janneke (4.8 uur geleden)
@Demeno - “Gisteravond kwam ik er achter ...„
Gatverdarrie. Ook zo fijn moet je vaak om 8:00 al beneden zitten en komen ze 5 min voor 16:00. Ik kan me nu ook zo kwaad maken om stomme en dingen en vervelende mensen (. En kinderen) maandje geleden nog dagen pissis geweest over de behandeling bij de garage en van het weekend een vreemd kind streng toegesproken. Mijn man moet dan altijd erg lachen. Hij vindt niet dat ik onredelijk doe maar dat ik me er zo kwaad over kan maken vindt hij erg grappig.Demeno (6 uur geleden)
Gisteravond kwam ik er achter dat de cv het ineens niet meer deed. Ik bellen voor een reparatie afspraak, maar werd zo slecht behandeld. Bah, was echt heel erg kwaad geworden en daarom bijna de hele nacht wakker gelegen met extreme buikpijn. Ach ja, vandaag niks doen, want moet de hele dag wachten op een monteur waarvan ze niet weten hoe laat deze langs komt...


Mamma Janneke (6.1 uur geleden)
@ikke - “@Mamma Janneke - “@ikke - ??...„
Heerlijk. En zaterdag ik het ook lekker weer dus dubbel feest!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. anske9 - 10 Jul 2014
 2. Barbara77 - 10 Jul 2014
 3. Cindy229 - een jongen! - 10 Jul 2014
 4. daantjerietje - 10 Jul 2014
 5. Demeno - een jongen! - 10 Jul 2014
 6. Dessa - 10 Jul 2014
 7. ellendk1987 - een meisje! - 10 Jul 2014
 8. gingerblond - een jongen! - 10 Jul 2014
 9. H-a-i-l-e-y - een meisje! - 10 Jul 2014
 10. hopen op een ... - Dat is nog een verrassing! - 10 Jul 2014
 11. Nu online ilonaramon - een meisje! - 10 Jul 2014
 12. Jailinn - 10 Jul 2014
 13. Jessicadiana - een jongen! - 10 Jul 2014
 14. lana88 - een meisje! - 10 Jul 2014
 15. lautjuh6 - een jongen! - 10 Jul 2014
 16. Mama.van.J - Dat is nog een verrassing! - 10 Jul 2014
 17. Manoetje - 10 Jul 2014
 18. ploink - 10 Jul 2014
 19. SparkleMommy2... - een meisje! - 10 Jul 2014
 20. BillyBob - 11 Jul 2014
 21. bubbeltje - 11 Jul 2014
 22. Damla85 - een meisje! - 11 Jul 2014
 23. DFA - 11 Jul 2014
 24. Floortje1985 - 11 Jul 2014
 25. JolienVdh - 11 Jul 2014
 26. Linwe1987 - een jongen! - 11 Jul 2014
 27. LittlePrince - Weet het wel maar zeg het niet! - 11 Jul 2014
 28. Love88 - een jongen! - 11 Jul 2014
 29. mama drizzel - een tweeling!een tweeling! - 11 Jul 2014
 30. mama.van2boys - een meisje! - 11 Jul 2014
 31. mama2010-2014 - 11 Jul 2014
 32. MamiM - 11 Jul 2014
 33. Marinka - Dat is nog een verrassing! - 11 Jul 2014
 34. naomixluna - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 11 Jul 2014
 35. NR2alweer - 11 Jul 2014
 36. Sesampje - 11 Jul 2014
 37. ShantyVld - 11 Jul 2014
 38. valeri - 11 Jul 2014
 39. barbaramama26 - Dat is nog een verrassing! - 12 Jul 2014
 40. bonbonnie - 12 Jul 2014
 41. Breeze - een meisje! - 12 Jul 2014
 42. cha07 - een meisje! - 12 Jul 2014
 43. Chicky - Dat is nog een verrassing! - 12 Jul 2014
 44. cindietje - 12 Jul 2014
 45. dauwdropje - 12 Jul 2014
 46. Ellenf - 12 Jul 2014
 47. Freesoul - een meisje! - 12 Jul 2014
 48. JKo1979 - 12 Jul 2014
 49. Juli85 - een meisje! - 12 Jul 2014
 50. LoPS - een jongen! - 12 Jul 2014
 51. Manon1980 - 12 Jul 2014
 52. Melis1406 - een jongen! - 12 Jul 2014
 53. nancy1979 - een jongen! - 12 Jul 2014
 54. NathalieC - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 12 Jul 2014
 55. Noemu - Dat is nog een verrassing! - 12 Jul 2014
 56. Rainbowstar - 12 Jul 2014
 57. SandyH - 12 Jul 2014
 58. Brendaaaa - een meisje! - 13 Jul 2014
 59. carlemar - een jongen! - 13 Jul 2014
 60. deborrr - 13 Jul 2014
 61. Empie89 - Dat is nog een verrassing! - 13 Jul 2014
 62. Jessica25 - 13 Jul 2014
 63. Kaylee94 - een jongen! - 13 Jul 2014
 64. leotientje - een meisje! - 13 Jul 2014
 65. M18 - 13 Jul 2014
 66. mamamir90 - een jongen! - 13 Jul 2014
 67. Mamma Janneke - een jongen! - 13 Jul 2014
 68. mammalies1980 - een jongen! - 13 Jul 2014
 69. scoutlilly - 13 Jul 2014
 70. sneeuwuilke - een meisje! - 13 Jul 2014
 71. strijker20 - een meisje! - 13 Jul 2014
 72. ~Jess~ - een jongen! - 13 Jul 2014
 73. Amandae - een jongen! - 14 Jul 2014
 74. BabyAr - Dat is nog een verrassing! - 14 Jul 2014
 75. Bethje123 - 14 Jul 2014
 76. cob - een jongen! - 14 Jul 2014
 77. gkmdv - 14 Jul 2014
 78. half11je - 14 Jul 2014
 79. JanineMaick - een meisje! - 14 Jul 2014
 80. lbuzing - 14 Jul 2014
 81. liann1991 - Weet het wel maar zeg het niet! - 14 Jul 2014
 82. mamachantal20... - een meisje! - 14 Jul 2014
 83. mamavanFem - een tweeling!een tweeling! - 14 Jul 2014
 84. Mara0902 - Dat is nog een verrassing! - 14 Jul 2014
 85. marina1975 - 14 Jul 2014
 86. mniieq - 14 Jul 2014
 87. Nala01 - 14 Jul 2014
 88. rebeccavanren... - Dat is nog een verrassing! - 14 Jul 2014
 89. ree - 14 Jul 2014
 90. watermeisje - Dat is nog een verrassing! - 14 Jul 2014
 91. (Jess) - 15 Jul 2014
 92. BabyxCupCake - een jongen! - 15 Jul 2014
 93. girafje - een jongen! - 15 Jul 2014
 94. Juske - een drieling!een drieling!een drieling! - 15 Jul 2014
 95. LauralovesDan... - een meisje! - 15 Jul 2014
 96. Lautje86 - een meisje! - 15 Jul 2014
 97. Mama albers - 15 Jul 2014
 98. Mama van Mich... - een jongen! - 15 Jul 2014
 99. MamaAndrea - een meisje! - 15 Jul 2014
 100. mommieslove - een jongen! - 15 Jul 2014
 101. Syl83 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 15 Jul 2014
 102. Nu online Vlinder93 - een meisje! - 15 Jul 2014
 103. Zinin78 - 15 Jul 2014
 104. BertjeB - Dat is nog een verrassing! - 16 Jul 2014
 105. Dani en haroe... - Dat is nog een verrassing! - 16 Jul 2014
 106. Djustin - Dat is nog een verrassing! - 16 Jul 2014
 107. Gemini1983 - 16 Jul 2014
 108. MamaNatas21 - een meisje! - 16 Jul 2014
 109. zomer9 - 16 Jul 2014

De bevaldatum van leden in week 27 is van donderdag 10 juli 2014 tot en met woensdag 16 juli 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013