Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
27

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 27 begint bij dag 189 en loopt tot dag 196.
Het is je 28e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 34 centimeter
Gewicht van je baby: 800 gramJe bent in de laatste week van het tweede trimester aangekomen. Behalve je baby, zul jij ook een groeispurt gaan maken. Gemiddeld kom je nu zo'n 400 tot 500 gram per week aan. Dit is helemaal niet erg, het is zelfs normaal. Je lichaam maakt nu reserves aan voor de baby. Zolang je gezond eet is er niets aan de hand. De kilo's verdwijnen vaak vanzelf na de geboorte.

Had je voorheen juist zoveel energie, vanaf nu zal dit weer afnemen. Je kunt je weer erg moe gaan voelen, net zoals in het begin van je zwangerschap. Ook krijg je meer zin om alleen (of met je partner) te zijn en wil je rust.


De baby wordt nu vooral zwaarder, en groeit niet zo hard meer in de lengte. Hij heeft al wenkbrauwen en wimpertjes, en krijgt nu ook een trommelvliesje in zijn oortjes. De kleur van de ogen is leigrijs, een beetje blauwachtig. Pas ruim na de geboorte krijgen de ogen hun definitieve kleur. Dit kan zelfs een jaar duren.

Ongeboren baby's hikken vaak. Vanaf nu zul je dit vaker kunnen voelen.

Bekkeninstabiliteit

Je lichaam bereidt zich voor op de bevalling. Onder invloed van hormonen worden de banden slapper en het kraakbeen weker. Er ontstaat meer ruimte in je bekken, waardoor het straks voor de baby mogelijk is om op de natuurlijke manier geboren te worden. Als dit echter te slap wordt, kun je pijn krijgen bij het lopen. Dit noemen we bekkeninstabiliteit, en komt veel voor onder zwangere vrouwen. Als jij er ook last van krijgt, begint dat vaak rond deze periode.

Als dit niet je eerste zwangerschap is, maar je toen wel last had van bekkeninstabiliteit, kun je oefeningen doen met behulp van een fysiotherapeut, of een gespecialiseerde bekkentherapeut. Zo kunnen bepaalde klachten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Lees of praat mee op Infoforum: bekkeninstabiliteit

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is ook een normaal verschijnsel tijdens de zwangerschap. De spier tussen je maag en slokdarm verslapt door de vele hormonen in je lichaam. Daardoor kan er maagzuur in je slokdarm terecht komen. In de eerste maanden ontstaan hierdoor de zuurbranden.

Als je rond de 7 maanden zwanger bent, komt er door de baarmoeder druk op je maag. Het maagzuur wordt zo naar boven gedrukt.

Het kan helpen om je eetgewoontes aan te passen, door vaker te eten, maar kleinere porties te nemen. Probeer ook niet te pittig te eten. Citrusvruchten kunnen er ook voor zorgen dat je het zuur krijgt. Veel mensen helpt het om vanillevla te eten of warme melk te drinken.

Als dit allemaal niet wil helpen, zijn er ook geneesmiddelen te verkrijgen, die geen kwaad kunnen voor de baby. Overleg het met je verloskundige.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

animallove75 (4.8 uur geleden)
@leidie - “@animallove75 - “@leidie - ?...„
Ja idd...nu weet ik het weer. Kan het me goed voorstellen na zoveel ellende. Herken er wel wat in.LittleBabyGirl (6.8 uur geleden)
@mammasfirst - “@LittleBabyGirl - “@mammasfi...„
Leuk! Ben benieuwd!mammasfirst (7.1 uur geleden)
@LittleBabyGirl - “@mammasfirst - “Poeh....ikbe...„
Dank je! De foto`s volgen.....leidie (7.1 uur geleden)
@Cherelle - “Wat goed Leidie! En lukt het n...„
Ja heel goed gelukkig

LittleBabyGirl (7.1 uur geleden)
@mammasfirst - “Poeh....ikben bezig met de muu...„
Als vrouwen eenmaal wat in hun hoofd halen he...;-) Veel plezier met je muurschildering en succes!LittleBabyGirl (7.2 uur geleden)
@mammasfirst - “@LittleBabyGirl - “Hebben me...„
Ook al zo laag! Mja laag is iig wel goed voor de baby`s moeten we maar denken. Ik heb het rond de 20 weken ook gehad dat ik bijna flauw viel maar ging daarna weer heel goed.. Heb gisteren ook erg drukke werkdag gehad en voort eerst vreselijk last van mn bekken, was helemaal op.. Mss is het me nu gewoon allemaal even teveel geworden..mammasfirst (7.5 uur geleden)
Poeh....ikben bezig met de muurschildering in de babykamer. Ben nu ongeveer 1,5 uur bezig en mijn lijf voelt aan alsof ik de marathon gelopen heb! Dus maar even pauze, eten/drinken en zo weer verder. Wil vandaag de tekening op de muur hebben, zodat ik op een ander moment alleen nog maar hoef te schilderen. (Eigenwijs hè)


mammasfirst (7.5 uur geleden)
@LittleBabyGirl - “Hebben meer mensen last van du...„
Herken het wel. Gister bij vk geweest en mijn bloeddruk is 50/100. Aan de lage kant dus, maar niets om me druk om te maken. Ik moet er gewoon op letten dat ik genoeg eet, maar dat gaat me niet altijd goed afLittleBabyGirl (7.6 uur geleden)
Hebben meer mensen last van duizeligheid/licht gevoel? Ik denk dat het mn lage bloeddruk is icm moeheid en de warmte? Moet vrijdag weer voor controle bij vk dus dan maar even aangeven. Nu hele dag op bed/bank want als ik me inspan heb k er last van.. Ben even benieuwd of meer mensen dit herkennen nu in deze weken..


Cherelle (8.2 uur geleden)
Wat goed Leidie! En lukt het nu om de rust te vinden zonder prozac? haha heerlijk, lekker genieten van dat shoppen!


leidie (8.7 uur geleden)
@animallove75 - “@leidie - “Ben trots op meze...„
Omdat mijn 5de zwangerschap is en ik gewoon niet happy kon zijn meer. Altijd angst midden in de nacht wakker worden en gelijk checken of ik niet aan het bloeden was. Wist niet meer wat ik er tegen kon doen om weer rust te krijgen vandaar de prozacanimallove75 (9.2 uur geleden)
@leidie - “Ben trots op mezelf ben al mee...„
Ben even kwijt waarom je ook alweer prozac had. Wel goed datvje er al meerdere wekem af bent.

Als straks kamertjr klaar is ga ik er steeds kijken. Maak dan ook foto en zet bij ik dan hier op babybytes neer:-)leidie (9.5 uur geleden)
Ben trots op mezelf ben al meerdere weken zonder prozac bezig. Toch valt mijn angst enorm mee heb denk ik al veel overwonnen, kopen gaat me een beetje te goed af haha. Alleen de babykamer gaat niet worden hoe ik hem wil aangezien we denkelijk weer gaan verhuizen hebben een geweldige koopwoning gezien en dan kan ik beter daar de babykamer helemaal perfect maken.


animallove75 (10.3 uur geleden)
@JaimilyBradley - “@Crieltje1985 - “@animallove...„
Snap dat heel goed. En toch doe ik het. Ik wil gewoon genieten ook al is het lastig. Ben soms echt bangroan (12.1 uur geleden)
@memoon - “Straks naar de vk! Ben benieuw...„
Succes straks!roan (12.1 uur geleden)
@greumel - “Meiden ik heb de foto`s van t ...„
Ik vind het mooi. Wij zijn ook bijna klaar :)roan (12.1 uur geleden)
@lennieke - “Even jullie hulp gevraagd! Ik ...„
Ik vind het heel mooi!! Belangrijkste is dat jij het mooi vind. Smaken verschillen dus er zal altijd iemand zijn die het minder mooi vindt.JaimilyBradley (12.2 uur geleden)
@Crieltje1985 - “@animallove75 - “Hebben jull...„
Ik durf ook niet te kopen hoor vind t erg eng toevallig gisteren ook een pakje gekocht ... ik heb al veel kleertjes en bijna alles is geregeld en dat benauwd me heel ergmemoon (12.8 uur geleden)
Straks naar de vk! Ben benieuwd of de kleine goed groeit (ik...) en bloed prikken...hopen dat de uitslag goed is!


memoon (12.8 uur geleden)
@animallove75 - “Hebben jullie al veel kleertje...„
Heb weinig overzicht voor mijn gevoel van wat ik heb en nog nodig heb. Maar de kamer voor mijn dochter is bijna! klaar en dan kunnen we aan de babykamer gaan beginnen. Dan alles inrichten en bekijken wat ik heb. Kan me zo voorstellen dat je na de vorige keer nu lekker losgaat!mammasfirst (12.8 uur geleden)
@kupje22 - “Paar weken terug moest ik iede...„
Ik had een paar weken terug ook blaasontsteking, terwijl ik daar niets van voelde. Als je twijfeld gewoon even laten checken bij HA.Crieltje1985 (12.9 uur geleden)
@kupje22 - “Paar weken terug moest ik iede...„
Als je zwanger bent kan het zijn dat je niets van een blaasontsteking voelt he... maar het kan ook de baby zijn die er lekker op ligtanimallove75 (19.6 uur geleden)
@kupje22 - “Paar weken terug moest ik iede...„
Ik moet iedere keer als ik opsta piesenanimallove75 (19.6 uur geleden)
@Crieltje1985 - “@animallove75 - “Hebben jull...„
Ik snap je heel goed. ben soms bang dat ik alles voor niks heb. Maar ban dit dan weer uit mijn hoofd. Denk dan dit moet goed komen. Het kan en het lukte eerder. Maar toch na twee miskramen en 21 weken lijkt de werkelijkheid soms ver weg.deroos (22 uur geleden)
@kupje22 - “Paar weken terug moest ik iede...„
Misschien drukt de baby op je blaas? Heb er ook erg last van, heel klein blaasje nu

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 27:

 1. alang - een jongen! - 23 Okt 2014
 2. Beebje-2 - een jongen! - 23 Okt 2014
 3. Crieltje1985 - een jongen! - 23 Okt 2014
 4. DebbieB - een meisje! - 23 Okt 2014
 5. Hansa - een meisje! - 23 Okt 2014
 6. hellokitty361... - een meisje! - 23 Okt 2014
 7. Kim-1978 - 23 Okt 2014
 8. LibelleB - een jongen! - 23 Okt 2014
 9. livano - een jongen! - 23 Okt 2014
 10. MamaVanTarik - een meisje! - 23 Okt 2014
 11. Miauwie - Dat is nog een verrassing! - 23 Okt 2014
 12. mopsi - 23 Okt 2014
 13. tamaraaah - 23 Okt 2014
 14. Bmama - 24 Okt 2014
 15. Cherelle - een meisje! - 24 Okt 2014
 16. dinobaby - een jongen! - 24 Okt 2014
 17. jessy26 - een tweeling (jm)!een tweeling (jm)! - 24 Okt 2014
 18. kupje22 - een meisje! - 24 Okt 2014
 19. Lennieke - een meisje! - 24 Okt 2014
 20. little-brown-... - Dat is nog een verrassing! - 24 Okt 2014
 21. mama nadien - Dat is nog een verrassing! - 24 Okt 2014
 22. Mariska- - een jongen! - 24 Okt 2014
 23. Nada2014 - een meisje! - 24 Okt 2014
 24. Panda4 - 24 Okt 2014
 25. roan - een tweeling!een tweeling! - 24 Okt 2014
 26. Salo - een meisje! - 24 Okt 2014
 27. Tree Cat - 24 Okt 2014
 28. Vogeltje82 - een meisje! - 24 Okt 2014
 29. animallove75 - Weet het wel maar zeg het niet! - 25 Okt 2014
 30. joycemystic - 25 Okt 2014
 31. Lieseling - een meisje! - 25 Okt 2014
 32. linda 1003201... - 25 Okt 2014
 33. lindatjuh88 - 25 Okt 2014
 34. lissa1 - een jongen! - 25 Okt 2014
 35. LittleBabyGir... - een meisje! - 25 Okt 2014
 36. mamayvi - een jongen! - 25 Okt 2014
 37. MamaZoe-Jane - Dat is nog een verrassing! - 25 Okt 2014
 38. Merle1988 - 25 Okt 2014
 39. ninalevi - een jongen! - 25 Okt 2014
 40. greumel - een jongen! - 26 Okt 2014
 41. leidie - een meisje! - 26 Okt 2014
 42. maman89 - een jongen! - 26 Okt 2014
 43. Mammasfirst - een meisje! - 26 Okt 2014
 44. Misssteen - een meisje! - 26 Okt 2014
 45. mom to be of ... - Dat is nog een verrassing! - 26 Okt 2014
 46. pat27 - een meisje! - 26 Okt 2014
 47. springtime - 26 Okt 2014
 48. yar - 26 Okt 2014
 49. Ang - Dat is nog een verrassing! - 27 Okt 2014
 50. ashy - 27 Okt 2014
 51. Chariffa - Dat is nog een verrassing! - 27 Okt 2014
 52. Davv - Dat is nog een verrassing! - 27 Okt 2014
 53. Debje1 - 27 Okt 2014
 54. Inge_32_ - 27 Okt 2014
 55. JaimilyBradle... - een jongen! - 27 Okt 2014
 56. MamavanVos - een meisje! - 27 Okt 2014
 57. MarijkeVincen... - 27 Okt 2014
 58. othello - 27 Okt 2014
 59. Rs-Girl - een meisje! - 27 Okt 2014
 60. suusj2013 - Dat is nog een verrassing! - 27 Okt 2014
 61. vuurvliegje84 - een jongen! - 27 Okt 2014
 62. (b) engelmama - 28 Okt 2014
 63. Eviluuk - Dat is nog een verrassing! - 28 Okt 2014
 64. hairdresser - 28 Okt 2014
 65. kim0212 - een jongen! - 28 Okt 2014
 66. Lilian1982 - een jongen! - 28 Okt 2014
 67. Lola1982 - een meisje! - 28 Okt 2014
 68. MeMoon - een jongen! - 28 Okt 2014
 69. Michellex - een jongen! - 28 Okt 2014
 70. nikev1 - 28 Okt 2014
 71. Shelep - 28 Okt 2014
 72. Silketje - 28 Okt 2014
 73. asnowflake - 29 Okt 2014
 74. Colletje - een jongen! - 29 Okt 2014
 75. Leventje - een jongen! - 29 Okt 2014
 76. phima - een jongen! - 29 Okt 2014

De bevaldatum van leden in week 27 is van donderdag 23 oktober 2014 tot en met woensdag 29 oktober 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014