Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

kyara (10.9 uur geleden)
@bollietje - “@kyara - “In België kennen ...„
Oh, dat wist ik totaal niet. Ik heb wel een vroedvrouw thuis gehad na mijn eerste (omdat de borstvoeding niet goed lukte), maar van die kraamhulp wist ik niet.MariejulieS (23.1 uur geleden)
@bollietje - “@fruitje - “@kyara - “In B...„
Ik moet wel al stoppen op 6 maand (woon in gent) dit omdat ik veel moet heffen en tillen op het werk, wat dus niet echt goed is tijdens zwangerschap, had graag nog wat langer doorgewerkt, maar ik krijg nu al stilaan last bij langebwerkdagen, tis ook zo dat als je al op 6 maand moet stoppen, na je bevalling een groot deel kwijt bent en dus weer veel sneller aan het werk moetbollietje (1.2 dagen geleden)
@kyara - “In België kennen we dat totaa...„
dag Kyara, kraamhulp bestaat wel in België, je kan dit regelen via Familiehulp, en krijgt een tegemoetkoming via de mutualiteiten per gepresteerd uurbollietje (1.2 dagen geleden)
@fruitje - “@kyara - “In België kennen ...„
Dit heb je vermoedelijk verkeerd voor. Ik ben zelfstandige in België en kan maximaal 8 weken ( voor en na samen) thuis blijven. Voor vrouwen die in loondienst werken is dit 3 maanden... dus zeker niet vanaf 6 maanden

fruitje (1.2 dagen geleden)
@kyara - “In België kennen we dat totaa...„
Wat jammer, kyara. Vijf dagen ziekenhuis komt wel in de buurt van de standaard hoeveelheid kraamzorg die hier wordt aangeboden (49 uur?).
Maar jullie hebben in België wel veel betere verlofregeling, hoorde ik. Al met 6 maanden zwangerschap met verlof, toch? En hoe lang heb je dan nog verlof na de bevalling? In NL is het 16 weken in totaal (voor en na de bevalling, bijv. 4 weken ervoor en 12 erna, of 6 weken ervoor en 10 erna)kyara (1.3 dagen geleden)
In België kennen we dat totaal niet - kraamzorg. Hier blijf je vijf dagen in het ziekenhuis (als je dat wil) en als je thuiskomt, moet je maar hopen dat manlief intussen was & strijk gedaan heeft. :-)


fruitje (1.3 dagen geleden)
@moho - “Zo zeg 18 werken AL weer, dat ...„
Hoi Moho, ja heel herkenbaar. Ik merk ook dat ik er minder mee bezig ben. Kraamzorg ook veel later geregeld. Verder lijkt het soms wat onwerkelijk dat ik al 18 wk zwanger ben. Wordt in beslag genomen door de zorg voor ons zoontje, werken etc. Ben wel heel blij met deze zwangerschap, maar sta er minder vaak bewust bij stil dan bij de eerstebecky1983 (2.6 dagen geleden)
Hier ook maximale kraamzorg maar ik krijg dan ook een ks en heb al 2 kindjes. Je kan altijd aangeven als het goed gaat dat je minder wilt!


moho (3.4 dagen geleden)
Zo zeg 18 werken AL weer, dat gaat echt snel. Ik heb gisteren eindelijk de kraamzorg maar geregeld, het kwam er steeds niet van. Echt zo anders dan bij de eerste, toen had ik direc allerlei zaken geregeld, ik was toen echt veel meer met de zwangerschap bezig dan nu, ik heb er ook gewoon geen tijd voor om er heel erg bij stil te staan. Zijn er meer die dat hebben?

Wij hebben de maximale kraamzorg gekozen, aangezien mijn man gewoon zal moeten werken met onregelmatige diensten en er al een kleintje rond huppelt die ook haar aandacht wil.


mamchantal (3.5 dagen geleden)
Ik had een geweldige lieve kraamhulp dus hier ook t maximale, man moest na een paar dagen weer werken. Maar m`n moeder was er nadat de kraamhulp weg was nog een hele week om te helpen, heerlijk


Love4Five (4.2 dagen geleden)
Hier het minimale en vorige keer heb ik ze ook na 2 dagen al weggestuurd..

Geen behoefte aan een vreemde in mijn huis, zowel mijn man als moeder helpen mij voldoende met alles.


bonheur (4.2 dagen geleden)
Ik heb de vorige keer ook het maximale aantal uren genomen. Wat was dat heeeeeerlijk zeg! Mijn ontbijt en lunch werden gemaakt, was gedaan, stofzuigen, op de baby passen zodat ik kon slapen smiddags etc. Dit keer zeker weer zo veel als ik kan krijgen!!!


Ukkie2015 (4.3 dagen geleden)
@mommyinspe - “Wat een verschillen he! En wet...„
Ik heb ook het maximale aantal uren gehad en wil dat nu weer, vond het echt superfijn en nu met een peuter erbij lijkt me het ook wel zo handigtweedemeibaby (4.3 dagen geleden)
@mommyinspe - “Wat een verschillen he! En wet...„
ik heb bij beide kinderen het maximale aantal uren kraamzorg gehad. Heerlijk. Na de eerste bevalling kon ik niet veel en dan is het fijn als er iemand van alles doet. Een klein babytje kost zoveel tijd en er komt zoveel op je af dat het echt fijn is dat je even niet aan het huishouden hoeft te denken. (vond ik)mommyinspe (4.3 dagen geleden)
Wat een verschillen he! En weten jullie al hoeveel uren je kraamhulp zou willen? Zijn er mensen met ervaring? Het is ons eerste kindje. Mijn man wil graag vrij nemen zodra de hulp stopt. Hoeveel uur per dag is het fijn? We zijn best gesteld op onze privacy maar ik denk ook dat ik nog erg veel kan leren..


Ukkie2015 (4.5 dagen geleden)
Hier ongeveer 2 kilo aangekomen, valt me reuze mee. Bij de eerste was ik rond de 20 weken al wel 10 kilo aangekomen


Love4Five (4.6 dagen geleden)
Ik ben 8,5 kg aangekomen

Maar ik pas wel nog gewoon al mijn normale kleren. Behalve mijn bh's , die moet ik ruim 2 cup groter nu..


mamchantal (4.7 dagen geleden)
Hallo, hier gaat gelukkig ook alles goed, tja nu weer wakker dat breekt wel eens op. Ik ben 1.5 kg aangekomen en pas ook de meeste gewone kleding nog. Dat was bij m`n eerste kindje ook tot de 20 wkn. Dus ben benieuwd


sanne31 (5.1 dagen geleden)
@debo86 - “@sanne31 - “Oh gelukkig!!Ene...„
Bedankt voor je berichtje! Inderdaad, zag er als een berg tegenop. En wat een zware last viel er daarna van mijn schouders...
Maar zoals ik ook tegen de arts zei, ik ben pas gerustgesteld als ik ons kindje gezond in de armen heb.Mom loves sanne (5.3 dagen geleden)
Haha Winehouse is winegums haha nee zit niet aan de wijn


Mom loves sanne (5.3 dagen geleden)
Ik zo`n 5 kilo denk dat ik na vandaag 7 kilo ben aangekomen manlief is jarig dus heerlijke chocolade brownies aan het bakken met daarnaast een pot Winehouse af en toe heb ik van die dagen... Vandaag voel ik ons mannetje zo goed wel werk ik deze week halve dagen heb voor dat ik zwanger was een slijmbeurs ontsteking gehad in mijn heup die nu weer opspeeld vind het zo moeilijk om met 18 weken al even niet meer volledig te werken...


debo86 (5.4 dagen geleden)
@mommyinspe - “Dames! Zijn jullie al veel aan...„
Ik pas nog in sommige broeken met veel stretch, ma heb nu 2 zwangerschapsbroeken die zitten toch echt beter. Ben 4,5 kg aangekomen. Bij buikfoto week 18 staat een foto van mij.mommyinspe (5.5 dagen geleden)
Dames! Zijn jullie al veel aangekomen? Ik nog helemaal niets maar zie mn lichaam wel veranderen. Pas al mijn kleding ook nog. Onze zoon groeit gelukkig goed. Ik eet wel gezonder en je drinkt niet meer natuurlijk, dat scheelt ook veel:). Las dat sommigen al met 6 wkn in positiekleding liepen? Hoe is dat bij jullie??


debo86 (6.1 dagen geleden)
@sanne31 - “Oh gelukkig!!Enerzijds schaam...„
Ik heb net je blog gelezen van 2012 wat erg zeg. Dan zal je nu ook wel bang zijn voor de 20 weken echo.. Hoop dat het met ons allemaal gewoon goed is.sanne31 (7.1 dagen geleden)
Oh gelukkig!!
Enerzijds schaamde ik mij, aangezien wij, vooral na wat ons is overkomen blij moeten zijn met wat voor geslacht dan ook.
Ik vind het niet meer dan normaal dan een ieder een keuze heeft, maar vond dat ik daar geen recht toe had...
Blij om jullie reacties!!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. ---- - Weet het wel maar zeg het niet! - 18 Maa 2015
 2. becky1983 - een jongen! - 18 Maa 2015
 3. Carolien (L) ... - 18 Maa 2015
 4. Dannii88 - 18 Maa 2015
 5. essie29 - een meisje! - 18 Maa 2015
 6. Lobita82 - 18 Maa 2015
 7. Lonn87 - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 8. Love4Five - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 9. NicDani - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 10. ook al was je... - Dat is nog een verrassing! - 18 Maa 2015
 11. Pinkelltje - een jongen! - 18 Maa 2015
 12. silkeb - 18 Maa 2015
 13. Didi1985 - 19 Maa 2015
 14. haneen - 19 Maa 2015
 15. Ninine - Dat is nog een verrassing! - 19 Maa 2015
 16. vandebosch jo... - 19 Maa 2015
 17. 2ewonder_2015 - Dat is nog een verrassing! - 20 Maa 2015
 18. annemieke1986 - Dat is nog een verrassing! - 20 Maa 2015
 19. Babybuik2 - 20 Maa 2015
 20. BvL1980 - 20 Maa 2015
 21. Firsttimemam - 20 Maa 2015
 22. jacolien2015 - 20 Maa 2015
 23. Jvk - 20 Maa 2015
 24. kuijtenbaby - 20 Maa 2015
 25. Maddieejj - een meisje! - 20 Maa 2015
 26. MamavT - 20 Maa 2015
 27. moho - Weet het wel maar zeg het niet! - 20 Maa 2015
 28. Our2born - 20 Maa 2015
 29. Proudmommy100... - Dat is nog een verrassing! - 20 Maa 2015
 30. Roosje1986 - 20 Maa 2015
 31. sab31 - Dat is nog een verrassing! - 20 Maa 2015
 32. tweedemeibaby - 20 Maa 2015
 33. Yliekje - een meisje! - 20 Maa 2015
 34. bedoen-ism - 21 Maa 2015
 35. HelloNewOne - 21 Maa 2015
 36. JHN88 - Dat is nog een verrassing! - 21 Maa 2015
 37. julicaatje - Dat is nog een verrassing! - 21 Maa 2015
 38. Nu online kleine91 - een jongen! - 21 Maa 2015
 39. Lindsay1989 - 21 Maa 2015
 40. mamsie1983 - 21 Maa 2015
 41. MoedervanC - 21 Maa 2015
 42. RJKB - een jongen! - 21 Maa 2015
 43. Shanie - 21 Maa 2015
 44. bollietje - een meisje! - 22 Maa 2015
 45. fruitje - 22 Maa 2015
 46. jop - 22 Maa 2015
 47. kimjpm - 22 Maa 2015
 48. mama-vero - een jongen! - 22 Maa 2015
 49. Raponsje - 22 Maa 2015
 50. Sarah-Lyzz - een jongen! - 22 Maa 2015
 51. Yoshinoya - Dat is nog een verrassing! - 22 Maa 2015
 52. Zyxot - 22 Maa 2015
 53. Bloemetje2014 - een meisje! - 23 Maa 2015
 54. Bubble1 - 23 Maa 2015
 55. Flower76 - een jongen! - 23 Maa 2015
 56. joicevb - Weet het wel maar zeg het niet! - 23 Maa 2015
 57. Kaatt - een jongen! - 23 Maa 2015
 58. kyara - Dat is nog een verrassing! - 23 Maa 2015
 59. miranda1989 - een meisje! - 23 Maa 2015
 60. Pixeltje14-11 - een meisje! - 23 Maa 2015
 61. Cm0ike - een meisje! - 24 Maa 2015
 62. Giulia2012 - 24 Maa 2015
 63. just-some-lov... - een meisje! - 24 Maa 2015
 64. Le ~ 1989 - Dat is nog een verrassing! - 24 Maa 2015
 65. Melnie - 24 Maa 2015
 66. Petra_S1983 - 24 Maa 2015
 67. Phylis - een jongen! - 24 Maa 2015
 68. puupke - 24 Maa 2015
 69. rossi86 - 24 Maa 2015
 70. sailor - 24 Maa 2015
 71. Sylby - 24 Maa 2015
 72. Tiekie - Dat is nog een verrassing! - 24 Maa 2015
 73. winona - 24 Maa 2015
 74. Yvonne2603 - 24 Maa 2015

De bevaldatum van leden in week 18 is van woensdag 18 maart 2015 tot en met dinsdag 24 maart 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014