Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

taar84 (14.2 uur geleden)
@lili7 - “@Anna-76 - “@taar84 - “Kre...„
Klopt! Alleen onverwachts een harde trap in je buik of een knie waar je nog een tijd last van hebt dus niet. Vooral niet als je je placenta voor hebt zeiden zowel de gynaecoloog als de verloskundige gisteravond in het ziekenhuis. Hoop niet dat het bij iemand gebeurd maar mocht het gebeuren zou ik wel aanraden om ff de verloskundige te bellen voor de zekerheid.Klaasje82 (15 uur geleden)
@CindyBloem1987 - “Zijn er nog meer mama`s griepe...„
Ik heb wel eens gehoord dat ze er juist van gaan slapen, lekker rustig rondgeschud worden door het gehoest... Weet niet wat daarvan waar is hoor . Voor jou iig kut. Ik heb het ook dat ik tijdens zwangerschappen vaker en langer ziek ben, toch verlaagde weerstand denk ik. SterkteLolK (17 uur geleden)
@CindyBloem1987 - “Zijn er nog meer mama`s griepe...„
Ik ben best wel veel ziek deze zwangerschap. Nu ook. Heb ontstoken voorhoofdsholte, bijholte en keel. Knap zo langzaam op. Krijg wel een schuldgevoel richting man en werk... Wil gewoon lekker gezond zijn en genieten van zwangerschap, maar ben telkens ziek.CindyBloem1987 (17.4 uur geleden)
Zijn er nog meer mama`s grieperig? Tis al niet fijn als je de griep hebt als niet zwanger bent maar nu.... Lijkt ook veel langer te duren. En ik vind het zo sneu voor de beeb. Zit al dagen op een trampoline door me gehoest.
Nathalie90 (19.4 uur geleden)
@Evaatje-babe - “@4denize - “@bountymixedbaby...„
Jemig dat is heftig zeg!! Als het dan ook waarheid wordt!! hoop dat het bij iedereen snel over gaat..esperas (19.8 uur geleden)
@bountymixedbaby - “Wie heeft er rond deze tijd oo...„
Dit is mij 3e zwangerschap en bjj allemaal enge vervelende dromen gehad. Hebbeb een hele hoop zwangere last van. Leuk is het niet maar ze betekenen gelukkig ook niks.Evaatje-babe (20.2 uur geleden)
@4denize - “@bountymixedbaby - “Wie heef...„
Zo herkenbaar!! Ook hier vaak gillend in m`n slaap, of huilend.. Heel intens... Vorige zw ook heel erg last van gehad, zeker aan t eind Altijd overleed m`n baby en helaas is m`n nachtmerrie werkelijkheid geworden toen..
Nu is het meer de mensen om me heen waar t in m`n dromen over gaat.. Hoop dat t een periode islili7 (20.7 uur geleden)
@Anna-76 - “@taar84 - “Kreeg net een kni...„
Toen de baby bij de vorige echo niet goed ging liggen voor de nekplooimeting heeft de gynaecoloog bij mij ook een paar keer op mijn buik geduwd met dat ding... Maar echt duw-duw-por-por he! Je zag die baby op en neer wippen op het scherm! Kan totaal geen kwaad zei ze! Het zijn vooral de zware vallen op de buik die gevaarlijk zijn...lili7 (20.7 uur geleden)
Waw! Blij dat ik niet de enige ben met van die slechte dromen... Man, vannacht ook weer zo een levensechte nachtmerrie gehad! In tranen en snikkend wakker geworden! Die hormonen???


4denize (20.7 uur geleden)
@bountymixedbaby - “Wie heeft er rond deze tijd oo...„
Vreselijk he, ik vroeg me al af of meerdere deze horror dromen hadden..
Ik heb ze heel erg, of er gebeurt iets met mijn zoon of baby, of met mijzelf (ik ben alleen dus waar gaan de kids dan heen?)
in bed begin ik al met piekeren, niet leuk!

Het schijnt erbij te horen maar voor mij het ergste kwaaltje dan wat er isNathalie90 (20.8 uur geleden)
Goede morgen week 18!! Nog 3 weken uitzingen tot mijn 20 weken echo.. ( eigenlijk 21 weken)
Ik wordt toch wel erg nieuwsgierig naar welke kleur muisjes ik moet gaan eten de aankomende tijd hihi.. Zijn er nog meer die het nog niet weten en nu wel lichtelijk nieuwsgierig worden..


Nathalie90 (20.8 uur geleden)
@bountymixedbaby - “Wie heeft er rond deze tijd oo...„
Jemig! Dat zijn inderdaad heftige dromen! Ik droom zelf ook heftig en het is net of het echt gebeurt.. Zo heb ik mijn oma ` gesproken ` die nu bijna een jaar is overleden.. Juist zulke dromen bevatten veel onwaarheden heb ik me wel eens laten vertellen dus ik denk dat je niet bang hoeft te zijn dat er echt van die vreemde dingen staan te gebeuren.. Sterkte! Die hormonen ook.. Ze brengen ons helemaal van de wijs..bountymixedbaby (23.1 uur geleden)
Wie heeft er rond deze tijd ook zoveel last van diepe dromen? Ik droomde net dat grootouders van 1 kant mijn kindje weigerde en op elk mogelijke manier probeerd te doden ( van giftige insecten naar mn buik gooien, me van de trap duwen, mn oudste (die in mn droom een jongen bleek te zijn, te ontvoeren) tot een mes in mn buik steken.) In het echte leven hebben we ruzie en geen contact meer. Ik droom ook vaak dat ik terug bij hen woon of steeds met hen ben. Weet iemand hier raad mee? Ze lijken soms zo heftig en echt! Gelukkig voel ik mn kleintje nu. Het niet altijd zulke dromen, droom de geksts dingen, maar zulke enge baren me het meeste zorgen. Ook onthoud ik ze veel beter tijdens zs terwijl voor de rest mn geheugen een zeef is nu!


taar84 (1.1 dagen geleden)
@LolK - “@taar84 - “Kreeg net een kni...„
Thnx, heb inderdaad toch even gebeld. Gelukkig alles goed.taar84 (1.2 dagen geleden)
@Anna-76 - “@taar84 - “@Anna-76 - “@ta...„
Ik ook niet hoor.Anna-76 (1.2 dagen geleden)
@taar84 - “@Anna-76 - “@taar84 - “Kre...„
Oh...de mijne ligt ook aan de voorkant. Tegen de buik aan. Wist ik niet...taar84 (1.2 dagen geleden)
@verliefd op ons wondertje - “@taar84 - “Kreeg net een kni...„
Thnx voor je berichtje. Kan vaak geen kwaad maar als je toch nog last hebt na een tijde dan kan je beter bellen zei de verloskundige. Had toch voor de zekerheid gebeld. Zie mn andere berichtje hieronder.taar84 (1.3 dagen geleden)
@Anna-76 - “@taar84 - “Kreeg net een kni...„
Thanks voor je berichtje. Had toch even gebeld en moest toch langskomen van de verloskundige voor een echo ivm placenta aan de voorkant. Als daar een bloedinkje komt kan het daar gaan loslaten. Dus ze zei altijd bellen als je nog na een uurtje pijn hebt. Maar gelukkig alles goed en is nog steeds een meiske!taar84 (1.3 dagen geleden)
@onswonder2015 - “Gister bij de verloskundige ge...„
ai! Dat is niet fijn. Goed rust nemen en geen voeding nemen die je darmen prikkelen. Kijken hoe het dan gaat. Hoop dat het snel wegtrekt en nog ff weg zal blijven.onswonder2015 (1.4 dagen geleden)
Gister bij de verloskundige geweest, alles was goed. Sinds een paar dgn wel zo nu en dan harde buiken, verloskundige heeft getoucheerd, gelukkig zit de bmmond nog netjes dicht. Ws komen de harde buiken door de prikkeling van mijn darmen, heb namelijk pds en sinds edn paar wkn weer meer last van


verliefd op ons wondertje (1.5 dagen geleden)
@taar84 - “Kreeg net een knie van mn zoon...„
Volgens mij kan het geen kwaad. Mijn dochtertje trapt regelmatig in mijn buik ( niet extra natuurlijk ) . Al is het wel vervelend.Anna-76 (1.6 dagen geleden)
@taar84 - “Kreeg net een knie van mn zoon...„
Had ik gisteren met de hond van mijn ouders. Sprong erg enthousiast met zijn grote poten tegen mijn buik... Voelde voor mij niet prettig, maar denk dat het voor het kindje wel meevalt. Buik, placenta, baarmoederwand, en vruchtwater er om heen.Anna-76 (1.6 dagen geleden)
@taar84 - “@Anna-76 - “Vandaag over een...„
Ja inderdaad!LolK (1.7 dagen geleden)
@taar84 - “Kreeg net een knie van mn zoon...„
Volgens mij zit je kleintje goed beschermd hoor. Bij twijfel kun je natuurlijk vk bellen. Daar zijn ze voor. Ik heb volgende week vrijdag ook de echo.taar84 (1.7 dagen geleden)
Kreeg net een knie van mn zoontje links onder hard tegen mn buik. Kan toch geen kwaad? Kindje zit nog goed verstopt toch? Ben altijd lekker onzeker met dit soort dingen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. AM2911 - een jongen! - 27 Jun 2015
 2. BellaBabyLove - 27 Jun 2015
 3. Bntje - 27 Jun 2015
 4. juni2015 - 27 Jun 2015
 5. LolK - Dat is nog een verrassing! - 27 Jun 2015
 6. Mama.van.Leon - 27 Jun 2015
 7. Mandyyg - 27 Jun 2015
 8. Moesj - 27 Jun 2015
 9. rusume - 27 Jun 2015
 10. Ceetje80 - Dat is nog een verrassing! - 28 Jun 2015
 11. johannatenkat... - een meisje! - 28 Jun 2015
 12. Margje30 - 28 Jun 2015
 13. Maria27 - 28 Jun 2015
 14. spicy27 - 28 Jun 2015
 15. supermam28 - 28 Jun 2015
 16. britta89 - een jongen! - 29 Jun 2015
 17. CindyBloem198... - 29 Jun 2015
 18. Emmam - 29 Jun 2015
 19. Lucy4u - 29 Jun 2015
 20. Lysanne-84 - Dat is nog een verrassing! - 29 Jun 2015
 21. mamasasje - een meisje! - 29 Jun 2015
 22. onswonder2015 - Dat is nog een verrassing! - 29 Jun 2015
 23. San1982 - 29 Jun 2015
 24. sarah e. - een meisje! - 29 Jun 2015
 25. sunnyelke - 29 Jun 2015
 26. sylvananijhof... - 29 Jun 2015
 27. taar84 - een meisje! - 29 Jun 2015
 28. Cathy1986 - 30 Jun 2015
 29. Co1980 - Dat is nog een verrassing! - 30 Jun 2015
 30. DS82 - 30 Jun 2015
 31. Flinder - 30 Jun 2015
 32. Kramer23 - 30 Jun 2015
 33. Latin_Lady - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 30 Jun 2015
 34. Mama-Bibi - 30 Jun 2015
 35. miessiem - 30 Jun 2015
 36. RSLV - 30 Jun 2015
 37. sabbilly - 30 Jun 2015
 38. Samanthamike2... - 30 Jun 2015
 39. zonneweide - 30 Jun 2015
 40. aplukkel - Dat is nog een verrassing! - 01 Jul 2015
 41. bibidj - 01 Jul 2015
 42. Diana2 - 01 Jul 2015
 43. mamaboefjes - een jongen! - 01 Jul 2015
 44. royway - 01 Jul 2015
 45. xamanyx - 01 Jul 2015
 46. Zivamali - 01 Jul 2015
 47. donyaa - Dat is nog een verrassing! - 02 Jul 2015
 48. esperas - 02 Jul 2015
 49. Evaatje-babe - 02 Jul 2015
 50. Meiss - 02 Jul 2015
 51. Mrijkee - 02 Jul 2015
 52. Nathalie90 - 02 Jul 2015
 53. sigridp - 02 Jul 2015
 54. TrotseMamaVan... - een jongen! - 02 Jul 2015
 55. JJMJ80 - Dat is nog een verrassing! - 03 Jul 2015
 56. Klaasje82 - een meisje! - 03 Jul 2015
 57. LadyEss - Weet het wel maar zeg het niet! - 03 Jul 2015
 58. MissPotter - 03 Jul 2015
 59. Onzewens - een meisje! - 03 Jul 2015
 60. Ookzwanger - 03 Jul 2015
 61. Pelletje79 - een jongen! - 03 Jul 2015
 62. Silvie_ - een meisje! - 03 Jul 2015
 63. SusyN - 03 Jul 2015

De bevaldatum van leden in week 18 is van zaterdag 27 juni 2015 tot en met vrijdag 3 juli 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014