Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

kaptijntje (15 minuten geleden)
hier nu 18 weken en 5 dagen zwanger, 30 april 20 weken echo dus spannend. ik was 6 dagen lekker vrij van me werk, nu helemaal niet misselijk geweest. gisteren avonddienst gehad en ....weer misselijk ppfff vandaag ook weer misselijk. snap er niks van. ik heb steeds het idee dat ik dan te veel doe. maar valt best mee. ik heb ook last van me rug en als ik lang sta dan doet me vagine zeer net alsof er aan getrokken word. dit is me 2de zwangerschap.


mam van shauna en. .. (2.8 uur geleden)
@Wwwendy - “@mam van shauna en. .. - “Ho...„
Ja wel super leuk na 2 meiden nu een jongen. Vaders is helemaal happyWwwendy (3.4 uur geleden)
@mam van shauna en. .. - “Hoi dames, gisteren naar de ha...„
Dat is vervelend zeg! Hopelijk helpt de fysio.
Een zoon, leuk hoor. Wij ook.mam van shauna en. .. (5.1 uur geleden)
Hoi dames, gisteren naar de ha geweest ivm me pijn in me bekken, nu door gestuurd naar de bekkenfysio. Ook moet ik minder aan gaan doen op me werk.
Me bloeddruk was erg hoog dus morgen weer bloeddrukmeten.
Onverwachts even gekeken naar onze kleine en ja dit keer was het duidelijk te zien . Mijn meiden krijgen een broertje erbij
jonge mama in wording (7.8 uur geleden)
pff ik kan niet slapen.. Heb heel de nacht last van kortdurende maar pijnlijke steken.. Ook men tepels lekken fel.. Heb al trug men bh aan gedaan met compressen. Pff ben stik kapot..


rebbel007 (15.9 uur geleden)
Grappig om te lezen dat sommigen niet kunnen wachten op een bolle buik... maar die bolle buik heeft ook z`n nadelen, ook al groeit er het mooiste in dat je ooit zult zien!

Inmiddels zwanger van de 2e, volgende week dinsdag controle VK en dan krijgen we ook het formulier mee voor een afspraak van de 20 weken echo. Ben reuze benieuwd wanneer we mogen en wat het zal zijn (en jawel: dat houden we fijn voor onszelf)


soem4 (18.6 uur geleden)
vandaag de 20 weken echo gehad, alles was goed, en we weten ook al wat we gaan krijgen want we krijgen een MEISJE


danielle1301 (1.6 dagen geleden)
Ik heb sinds vanmiddag een trekkerig gevoel rechts onderin me buik. Het is af en toe. Zijn dit mijn banden?


xLove.Life.Faith.. (1.6 dagen geleden)
Morgen 19 weekjes en wat gaat het snel!
Ik voel elke dag ons kereltje en als mama een beetje te zot doet laat hij het snel merken dat het genoegd is en dat ik me rustig moet houden, haha! Het is zo zalig om hem te voelen bewegen!


phormicola (1.9 dagen geleden)
Als ik sta is de bovenkant ook dikker, als ik lig de onderkant juist :)

Ik heb sinds vanmorgen ineens de baby al 4x gevoeld! Ik krijg er ook meteen mijn eerste harde buiken bij, is dat normaal?


mam van shauna en. .. (1.9 dagen geleden)
@Blauwe of roze muisjes - “@mam van shauna en. .. - “Pf...„
Thnks allemaal. Me collega`s hadden van de nachtdienst gehoord dat ik erg veel last had dus ben vanmorgen opgebeld dat ik een paar uurtjes later mag beginnen. Nu nog even gerust op bed en ga zo evenwarm ddouchen. Hopelijk red ik het wel. Morgen contact opnemen met me baas dat dit zo niet meer gaat. Al vind ik dat wel erg moeilijk.jwag (1.9 dagen geleden)
@madelonenlieke - “onderin mijn buik al vaak scho...„
Ik heb dat ook, dat de bovenkant van mn buik dikker is dan de onderkant.. haha vind het zelf nogal frustrerend :p wil zo`n mooi rond zwangerschapsbuikje!Blauwe of roze muisjes (1.9 dagen geleden)
@mam van shauna en. .. - “Pff voel me erg but. Nu 2 avon...„
Nee zeggen is een gave, ik heb die helaas ook niet. Snap wel dat je je best wilt doen maar als iets echt niet gaat, gaat het niet he? (Hmmm ik moet ook eens maar mezelf luisteren gaha). Succes!madelonenlieke (2 dagen geleden)
onderin mijn buik al vaak schopjes, gisteravond voelde ik de kleine erg bewegen. Heerlijk gevoel. Mijn moeder zegt zit er in jou buik wel 1 babby,ik zei ja hoor volgens de verloskundige is het normaal bij een 3 de kindje en 5 de zwangerschap. Gek genoeg is dat mijn maag dikker is dan onderbuik.


timatje (2 dagen geleden)
@mam van shauna en. .. - “Pff voel me erg but. Nu 2 avon...„
Doe rustig aan hè, beterschapW mum2b (2 dagen geleden)
Jeetje, week 18 alweer! Ik vind het ineens zo snel gaan! Vrolijk Pasen mede-mums2be ;)


Wwwendy (2 dagen geleden)
@mam van shauna en. .. - “Pff voel me erg but. Nu 2 avon...„
Luister naar je lichaam!!! Als het niet meer gaat dan gaat het niet meersilisa (2.1 dagen geleden)
@lunax23 - “Voelen jullie het baby al elke...„
Ik voelde mijn baby ook heel goed, met 16 weken en het werd steeds duidelijk, tot begin 18 weken. Toen voelde ik niet meer. Ik heb de vk gebeld en kon echt meteen komen. Er bleek niets aan de hand te zijn, het hartje hoorde we luid en duidelijk. Waarschijnlijk is ie dus gewoon gedraaid en ligt ie nu tegen mijn rug aan te schoppen. Tenminste dat zei ze. Niet te veel zorgen maken dus, maar gewoon bellen als je twijfeld.
Succes...mam van shauna en. .. (2.1 dagen geleden)
Pff voel me erg but. Nu 2 avonddiensten gewerkt en me collega heeft zich ziek gemeld. Geen inval wel extra huiskamerdienst. Hadden me andere collega en ik 30 cliënten naar bed te helpen. Nu zo lastst van me onderug en bekken. Loop nu moeilijk en heb nog een avond


phormicola (2.1 dagen geleden)
Ik voel nu afentoe een soort stroomstootjes tegen mijn blaas aan. Iemand enig idee of dat schopjes kunnen zijn?
Vanmorgen lag beeb aan de rechterkant van mama`s buik. Zo leuk om je kleine mini zo lekker te zien kamperen in je buik


mam van shauna en. .. (2.1 dagen geleden)
@phormicola - “@mama conny - “Ik heb sinds ...„
Begin de kleine ook bijna dagelijks te voelen. Word er altijd rustig vanBlauwe of roze muisjes (2.1 dagen geleden)
Alweer week 19, wat fijn dat de tijd zo snel gaat. Klets hier nog beetje mee want de meesten schuiven volgens mij pas over een dag of 2 op. Gisteren kon mijn man de kleine uitgebreid voelen, zoo leuk! Ik merk wel dat de placenta nu voor ligt ipv achter. Ik voel haar wel maar het is allemaal minder duidelijk dan bij de vorige zwangerschap. En dit meisje is volgens mij ook ietsje rustiger...


MamaCarola (2.2 dagen geleden)
Goede morgen dames! Hier ook week 18 wat gaat de tijd toch snel! Hoe voelen jullie je? Ik merk echt verschil met de eerste zwangerschap. Toen hoefde ik alleen maar voor mezelf te zorgen maar nu natuurlijk ook voor een peuter dus die zorgt dat je de hele dag in de weer bent! Maar zo leuk hoe ze met dr zusje bezig is Mama mag ik melk geven als mn zusje er is. Mama mijn zusje mag wel deze knuffels van mij! Van de week laten zien hoe groot de beeb is. En dat het nog een poosje duurt tot ongeveer haat verjaardag! Ze is 25 september jarig en ben de 22e uitgerekend. Stiekem hoop ik eerder want de kleine meid word 4 dus wil haaar gewoon zelf voor het eerst naar de basisschool brengen! maak ik me best druk om! Pfff


MamaCarola (2.2 dagen geleden)
@mama conny - “Ik heb sinds 2 dagen weer zo`n...„
Ja hier ook! Schrok wel even maar heb de afgelopen dagen zoveel gedaan dus zou wel daardoor komen denk ik!mama conny (2.6 dagen geleden)
Ik voel de kleine ook meerdere keren per dag. Vanaf week 15 elke dag al. Mijn man voelde het vanaf 15,5 week.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. aliciaaa1 - Dat is nog een verrassing! - 18 Sep 2014
 2. anne214 - 18 Sep 2014
 3. Annn - 18 Sep 2014
 4. athiinaa - 18 Sep 2014
 5. babydrie - 18 Sep 2014
 6. ida b - 18 Sep 2014
 7. kimmiet - 18 Sep 2014
 8. mam van shaun... - 18 Sep 2014
 9. merelmama - een jongen! - 18 Sep 2014
 10. panda87 - Dat is nog een verrassing! - 18 Sep 2014
 11. soem4 - een meisje! - 18 Sep 2014
 12. Alix2011 - een meisje! - 19 Sep 2014
 13. danielle1301 - een jongen! - 19 Sep 2014
 14. dushi_baby - 19 Sep 2014
 15. Fatemeh-irShi... - een jongen! - 19 Sep 2014
 16. fleursmam - 19 Sep 2014
 17. Hannek3 - een meisje! - 19 Sep 2014
 18. Jukkie - een meisje! - 19 Sep 2014
 19. Karen30 - 19 Sep 2014
 20. Kellz - een meisje! - 19 Sep 2014
 21. mini81 - 19 Sep 2014
 22. Nikjee09 - 19 Sep 2014
 23. pollewoppie - 19 Sep 2014
 24. Priscillakoop... - een meisje! - 19 Sep 2014
 25. uptowngirl - Dat is nog een verrassing! - 19 Sep 2014
 26. xLittleone - 19 Sep 2014
 27. Breenie - een meisje! - 20 Sep 2014
 28. Demi - 20 Sep 2014
 29. Jobertw - 20 Sep 2014
 30. Joycez - een meisje! - 20 Sep 2014
 31. julie-s - 20 Sep 2014
 32. leji - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2014
 33. MiniMii - 20 Sep 2014
 34. Momoftwo - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2014
 35. mooc123 - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2014
 36. Nathalieken - een meisje! - 20 Sep 2014
 37. Rebbel007 - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2014
 38. (J) - 21 Sep 2014
 39. 2010matteo-al... - een jongen! - 21 Sep 2014
 40. almira-yy - een meisje! - 21 Sep 2014
 41. channe30 - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2014
 42. Claartje7 - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Sep 2014
 43. katelijne - 21 Sep 2014
 44. Kim1919 - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2014
 45. Kimkimmie - 21 Sep 2014
 46. luna1982 - 21 Sep 2014
 47. timatje - een jongen! - 21 Sep 2014
 48. AVtje - 22 Sep 2014
 49. Eldieh - 22 Sep 2014
 50. emydura - 22 Sep 2014
 51. Happygirl1 - 22 Sep 2014
 52. kimvoncken - 22 Sep 2014
 53. louise1985 - 22 Sep 2014
 54. Majomajo - een meisje! - 22 Sep 2014
 55. Mama Conny - 22 Sep 2014
 56. Mama van Finn - 22 Sep 2014
 57. MamaCarola - 22 Sep 2014
 58. MamaNiese - 22 Sep 2014
 59. nathalieee23 - 22 Sep 2014
 60. pretsmoel - een meisje! - 22 Sep 2014
 61. Shatara - Dat is nog een verrassing! - 22 Sep 2014
 62. snoepje0810 - 22 Sep 2014
 63. Superfly. - een jongen! - 22 Sep 2014
 64. vuurtoren4 - een jongen! - 22 Sep 2014
 65. W mum2b - 22 Sep 2014
 66. x_michelex - 22 Sep 2014
 67. yokodepoko - Dat is nog een verrassing! - 22 Sep 2014
 68. fieke1 - 23 Sep 2014
 69. guppydo - 23 Sep 2014
 70. Izzi - 23 Sep 2014
 71. KALF - 23 Sep 2014
 72. Kym21 - 23 Sep 2014
 73. marije1190 - 23 Sep 2014
 74. TTGirlie - 23 Sep 2014
 75. V1985 - een meisje! - 23 Sep 2014
 76. ~1985~ - 23 Sep 2014
 77. Annemaijke - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2014
 78. ilse.. - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2014
 79. jetadm - 24 Sep 2014
 80. KS - 24 Sep 2014
 81. luckyvlinder - 24 Sep 2014
 82. madelonenliek... - 24 Sep 2014
 83. Mmik1980 - 24 Sep 2014

De bevaldatum van leden in week 18 is van donderdag 18 September 2014 tot en met woensdag 24 September 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2013