Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Mauci (1.3 uur geleden)
Week 18 yess wat vliegt de tijd
Voel sinds 2 dagen mijn manneke goed trappen, zo bijzonder


mamavanthymen en (4.7 uur geleden)
@mamaberg - “Jaaa! Week 18! Gisteren voelde...„
Mooi is dat he zoiets blijft bijzondermamaberg (5.8 uur geleden)
Jaaa! Week 18! Gisteren voelde ik de baby schoppen, leg ik mn hand erop en ja hoor, duidelijk een schop tegen mn hand!!


Liesje~88 (8.6 uur geleden)
@mii7 - “Hallo week 18 .Ik voel zo nu ...„
Hier gaat het goed, nergens last van en ondanks dat het de 3e is zie je nog niet veel buik en beweeg ik nog als te voren. Kan ook schelen dat ik zwaar hypermobiel ben en ik bij de vorige 2 ook gewoon nog met m`n handen bij de grond kon met rechte benen. En ik heb maar kleine buikjes, daar ben ik tot op de dag van vandaag heel blij mee!

Liesje~88 (8.6 uur geleden)
Wij hebben ook een Bugaboo omdat ik lang ben (1.84) en m`n man is wat korten en m`n schoonmoeder is gewoon klein. Ook is hij gewoon de meest praktische wagen die ik ooit heb gezien/mee gelopen! Lekker wendbaar en smal en wij maken voor elk kind nieuwe bekleding voor de kap en dekentje enzo. Dat kan makkelijk omdat hij helemaal demonteerbaar is!
Oh, en over de grote bak, geen enkele wagen gezien waarbij de bak zo lang en toch smal is!


samanthaesmee (9.6 uur geleden)
@ikke11 - “Hallo week 18 Straks naar de V...„
Ik voel ook nog steeds niks hoor en is 3de zwangerschapikke11 (11.3 uur geleden)
Hallo week 18 Straks naar de Vk even kijken hoe het gaat daar volgens mij zitten we nu al niet op 1 lijn. Zal vervelend zijn als ik nieuwe Vk moet zoeken.
Over eerder gevallen onderwerpen: ik voel me kleintje nog niet wat erg jammer is.
Wij hebben bij mijn zoon een joolz kinderwagen gekocht omdat deze goed in hoogte verstelbaar is ik ben 1.68 mijn vriend 1.90 en joolz heeft een lange bak waardoor kindje lang er kan blijven


mama van AA en MM en zwanger (18.6 uur geleden)
@mii7 - “Hallo week 18 .Ik voel zo nu ...„
Ik heb opeens ook al een flinke buik. Gaat hard nu...
Vanavond op visite geweest en de 2 meiden riepen meteen, wow wat is je buik gegroeid! Haha
Daar kan niemand meer omheen =p niet zo handig, maar wel erg leuk ^.^mama van AA en MM en zwanger (18.7 uur geleden)
Voelt jullie buik ook al zo zwaar als je op je rug ligt?
Ik kan me amper nog omdraaien snachts, doet best zeer. Voelt eerder alsof er een bowlingbal op mn buik ligt >. <


~Linda~ (23 uur geleden)
@mii7 - “@dagdromer - “@triesje31 - ?...„
Uhm, blij dat ik mijn opleiding van vorig jaar niet moet combineren met mijn zwangerschap. Zou volgens mij hopeloos zwaar zijn geweest door de intensieve praktijkuren. Alleen werk in combinatie met zwangerschap is al pittig.kimhugo (1 dagen geleden)
Ik ben door naar week 19. Tot in de loop van de week! ;)
Ps. vergeet deze winactie niet op mijn blog. Nog weinig reacties, dus veel kans: http://www.mamas-mind.nl/voet-tussen-spaken/


mii7 (1 dagen geleden)
@dagdromer - “@triesje31 - “@dagdromer - ?...„
Zit hem op!!! Ik ben maart afgestudeerd naast mn fulltime baan.. T was een karwei maar is t dubbel waard! Succesdagdromer (1.1 dagen geleden)
@triesje31 - “@dagdromer - “@~Linda~ - “...„
Pff echt irritant, maar we doen er weinig aan huiswerk schiet iets minder op als gedacht, dat geeft ook stress en heeft ook effect denk ik op de harde buiken. Maar morgen avond is echt alles af! nog laatste puntjes op de i. had me er even op verkeken (25 bladzijden uittypen per opdracht boekje...oeps!)mamavanthymen en (1.3 dagen geleden)
Ik ga kijken voor een Bugaboo op marktplaats. Je kan die wagen heel klein opvouwen, dat is el handig want wij hebben een kleine auto. Ik heb ook op internet een hele nieuwe wagen op internet gezien voor maar 209 euro (kan je o.a vinden als je op kinderwagen zoekt op beslist.nl)


ilsjuh (1.5 dagen geleden)
Wij hebben een maxi cosi mura gekocht met zo een heerlijk grote kinderwagenbak.

Verder merk ik goed dat iedere zwangerschap echt verschillend is bij mijn eerste alleen bandenpijn en bij echt vieze geuren moest ik overgeven, maar al met al toch een relaxte zwangerschap. En nu vanaf het begin echt beroerd en dat blijft verder ook erg duizelig en mijn hormonen OMG echt niet normaal kan echt ieder moment wel janken. En ben erg vaak erg moe. Maar genieten doe ik wel lijft geweldig om dat getrappel te voelen en je buik te zien groeien en dat je weet over een aantal maanden mogen we er weer een wondertje bij hebben.


~Linda~ (1.5 dagen geleden)
@mii7 - “Hallo week 18 .Ik voel zo nu ...„
Mijn buikje is er al een tijdje, komt ongetwijfeld ook omdat het een tweeling is. En inderdaad niet alles gaat nog even soepel. Gisteren na een paar uurtjes strijken, had ik vreselijk last van mijn voeten en vanuit lig overeind komen lukt niet meer goed op basis van alleen mijn buikspieren. Tsja zal er bij horen zekermii7 (1.5 dagen geleden)
Hallo week 18 .
Ik voel zo nu een dan onze uk, maar heel kort en ook niet elke dag. Hopelijk komt snel meer en kan mijn vriend het ook gaan voelen .

Wij hebben een mutsy evo van 2014 (show model) ben er super blij mee en minder betaald dan die op marktplaats staan

Hoe gaat het verder bij jullie? Mijn buikje begint nu echt te komen en merk dat ik niet meer alles zo soepel doe


mamavanjoey (1.5 dagen geleden)
@Melody35 - “Vandaag wezen kijken naar kind...„
Wij hebben de Quinny speedy tweedehands gekocht met alles erop en eraan incl een nieuwe maxi cosi voor €100,- Hij is nog zo goed als nieuw. Bij mijn eerste 4 wagens versleten en uiteindelijk bij Quinnny uitgekomen dus voor ons niets anders~Linda~ (1.8 dagen geleden)
@linda19091979 - “@~Linda~ - “@linda19091979 -...„
Ok. BedanktMelody35 (1.9 dagen geleden)
Vandaag wezen kijken naar kinderwagens. we vinden de combiwagens het meest interessant. De Mutsy-collectie springt er voor ons uit. Al vonden we de Nuna ook prettig in gebruik. Hebben jullie al een kinderwagen op het oog?

Morgen weer naar de verloskundige. Hopelijk gaat alles goed met ons kleintje Beide toekomstige oma`s gaan mee. We proberen ze er zo veel mogelijk bij te betrekken


linda19091979 (1.9 dagen geleden)
@~Linda~ - “@linda19091979 - “@~Linda~ -...„
Ja dat snap ik. Als ik ergens iets tweedehands tegenkom dan laat ik het je weten.~Linda~ (1.9 dagen geleden)
@linda19091979 - “@~Linda~ - “We hebben onze d...„
We hebben ook al gekeken op MP, kapaza, ebay en tweedehands. Maar probleem is vaak dat het om slechts een reiswieg, beugel, .... gaat ofwel hebben ze hem In Friesland en is ie slechts 100 - 200 € goedkoper en omdat we zeker willen zijn van onze aankoop moeten we daar gaan kijken en dan zijn we ook dat bedrag kwijt aan tankkosten. Soms zijn de artikelen tweedehands zelfs duurder dan nieuwzijnde. Mja dan ga ik hem liever nieuw halen en der een garantie bij krijgenlinda19091979 (1.9 dagen geleden)
@~Linda~ - “We hebben onze droomkinderwage...„
Ik weet natuurlijk niet of die compleet zijn voor dat bedrag...linda19091979 (1.9 dagen geleden)
@~Linda~ - “We hebben onze droomkinderwage...„
Heb even op MP gekeken, daar staan ze op vanaf € 700. Als ik er een tegenkom, dan hoor je het van melinda19091979 (1.9 dagen geleden)
@Marit24 - “@triesje31 - “@linda19091979...„
Grappig, bij ons is het net andersom.Toen manlief vandeweek zijn hand op mijn buik legde, ging hij juist als een dolle tekeer. Heerlijk hahaha!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. bvdte - 22 Okt 2015
 2. Esmeetje9 - 22 Okt 2015
 3. EvaWordtMama - Dat is nog een verrassing! - 22 Okt 2015
 4. HoopvolTienie - 22 Okt 2015
 5. koko - 22 Okt 2015
 6. nne90 - 22 Okt 2015
 7. Stando - Dat is nog een verrassing! - 22 Okt 2015
 8. Verinia - 22 Okt 2015
 9. Annemarie84 - 23 Okt 2015
 10. BiianCaa92 - Dat is nog een verrassing! - 23 Okt 2015
 11. happygirl1985 - een meisje! - 23 Okt 2015
 12. josie - Dat is nog een verrassing! - 23 Okt 2015
 13. kiki1988 - een meisje! - 23 Okt 2015
 14. Mandy1988 - een jongen! - 23 Okt 2015
 15. Marcel-Kathy-... - Dat is nog een verrassing! - 23 Okt 2015
 16. RBaby - een meisje! - 23 Okt 2015
 17. Elisaa - 24 Okt 2015
 18. Madelief1978 - 24 Okt 2015
 19. Marsdan - Dat is nog een verrassing! - 24 Okt 2015
 20. Melody35 - een meisje! - 24 Okt 2015
 21. muisje12345 - een meisje! - 24 Okt 2015
 22. Sw-wenn - Dat is nog een verrassing! - 24 Okt 2015
 23. dagdromer - Dat is nog een verrassing! - 25 Okt 2015
 24. Gabytje - een jongen! - 25 Okt 2015
 25. ilsjuh - een meisje! - 25 Okt 2015
 26. mama van AA e... - een meisje! - 25 Okt 2015
 27. Sach - 25 Okt 2015
 28. sanne4 - een tweeling!een tweeling! - 25 Okt 2015
 29. seacracker - een meisje! - 25 Okt 2015
 30. Tesselietje - 25 Okt 2015
 31. Waterman84 - 25 Okt 2015
 32. wenzz - een meisje! - 25 Okt 2015
 33. Woodridge - 25 Okt 2015
 34. Asmin - een jongen! - 26 Okt 2015
 35. lexies - een jongen! - 26 Okt 2015
 36. Lienvt - een jongen! - 26 Okt 2015
 37. mamavanjoey - een jongen! - 26 Okt 2015
 38. mamavanthymen... - Weet het wel maar zeg het niet! - 26 Okt 2015
 39. Missmandy - 26 Okt 2015
 40. mm86 - 26 Okt 2015
 41. taartje - een jongen! - 26 Okt 2015
 42. ~Linda~ - een tweeling (mm)!een tweeling (mm)! - 26 Okt 2015
 43. Bibian - een meisje! - 27 Okt 2015
 44. Kuona - 27 Okt 2015
 45. Mama van Fait... - een meisje! - 27 Okt 2015
 46. Nu online Mii7 - een meisje! - 27 Okt 2015
 47. Nu online mijnbaby1986 - Dat is nog een verrassing! - 27 Okt 2015
 48. Mime - 27 Okt 2015
 49. MiR1980 - Dat is nog een verrassing! - 27 Okt 2015
 50. Mrsangel - Dat is nog een verrassing! - 27 Okt 2015
 51. Tadoh - 27 Okt 2015
 52. Atje - 28 Okt 2015
 53. cdegroot - een jongen! - 28 Okt 2015
 54. Chanti1610 - een meisje! - 28 Okt 2015
 55. Eempje - 28 Okt 2015
 56. HannaH33 - Weet het wel maar zeg het niet! - 28 Okt 2015
 57. ikke11 - een jongen! - 28 Okt 2015
 58. KellymamavanA... - 28 Okt 2015
 59. Kirsten909 - een jongen! - 28 Okt 2015
 60. Liesje~88 - 28 Okt 2015
 61. lisavleeuwen - 28 Okt 2015
 62. loutje7 - Dat is nog een verrassing! - 28 Okt 2015
 63. mamaberg - Dat is nog een verrassing! - 28 Okt 2015
 64. mar-iano - 28 Okt 2015
 65. Mauci - een jongen! - 28 Okt 2015
 66. michellemarlo... - 28 Okt 2015
 67. Rijtje87 - 28 Okt 2015
 68. samanthaesmee - een jongen! - 28 Okt 2015

De bevaldatum van leden in week 18 is van donderdag 22 oktober 2015 tot en met woensdag 28 oktober 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014