Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Jo-29 (4 uur geleden)
@mama-juf - “@Jo-29 - “Hey mama`s Ik herk...„
Ja ook heel herkenbaar mn conditie is echt nul! Hopen dat we er over een tijdje overheen zijn ;-)mirt (8.7 uur geleden)
Lekker dat die ouders ook zo goed opletten zeg! Jij hebt daardoor een hartverlamming op dat moment.. Raar verhaal dat die man geen gegevens uit wisselt maar dat zal wel door de nalatigheid komen dat ie dat liever niet wilde.. Gelukkig gaat alles goed!


mimi1983 (9 uur geleden)
@Mama van BJH - “@tweedebabytje~ - “Nou ook w...„
Jeetje zeker schrikken! Echt een hele rare reactie van die vader ook zeg.mama-juf (9.4 uur geleden)
@Jo-29 - “Hey mama`s Ik herken veel van...„
Hier de laatste weken weer minder fit, maar ik slaap ook slechter. En ik begin me langzamerhand alweer een walvis te voelen.. Conditie is de laatste tijd ver te zoeken.
Gelukkig krijg ik weer wat energie van het mooie weer.

mama-juf (9.4 uur geleden)
@tweedebabytje~ - “Nou ook weer een verhaaltje va...„
He bah! Kan me voorstellen dat je je rot geschrokken bent! Gelukkig is het `slechts` een gebroken been, het had erger kunnen aflopen.
En gelukkig met jullie ook niks!mama-juf (9.5 uur geleden)
@mechantie87 - “Gister gevallen met als gevol...„
Oeh! Dat is wel even schrikken! Gelukkig kreeg je gelijk een echo en was alles goed. En zeker weten een meisje!mama-juf (9.5 uur geleden)
@mirt - “@mama-juf - “De overbuurvrou...„
Ik vind mijn buik ook al best pittig, hoor! Ik denk dat ze het gewoon niet eerder durfden te vragen
Hier ook vaak krampjes, na het avondeten is het vaak het ergst. Hoeft volgens mij niks te betekenen. Voel je de kleine nu wat vaker?Mama van BJH (10 uur geleden)
@tweedebabytje~ - “Nou ook weer een verhaaltje va...„
Jeetje, wat een verhaal! Heftig zeg!! Wel erg vreemd van die vader waarom zou je in zo`n situatie geen gegevens willen wisselen? Merkwaardig. Goed dat jullie wel de politie hebben gebeld! Kan die vader je in ieder geval niet naaien bij de politie door te zeggen dat je bent doorgereden na een ongeval ofzo.. Gelukkig met jou en je dochtertje alles goed. Schrik zal er goed in zitten denk ik.tweedebabytje~ (11.9 uur geleden)
Nou ook weer een verhaaltje van mij... deze x niet een erg leuke..
Gister avond om 8 uur reed ik van mijn moeder haar huis weg, onderweg naar huis samen met mijn dochtertje van bijna 8 maand.. ik rij 30 waar je 30 mag.. en ineens bam zie ik een jongetje tegen mijn raam aan botsen.. jeetje wat ben ik geschrokken.. meteen de auto uitgezet en gekeken hoe het ging. gelukkig leek het wel mee te vallen.. het was een jongetje van 7 jaar, wat alleen in het bijna donker fietste op een klein crossfietsje zonder licht, zonder remmen racete hij links van mij een steegje uit en zonder uit te kijken wil hij de weg over racen.. wat dus mis ging.. hij botste tegen mij auto aan over de motorkap tegen het voorraam aan, en viel zo weer op de grond. ongeveer 5 minuten later kwam zijn vader eraan.. hij wou geen gegevens uitwisselen en wist niet hoe snel hij weg moest zijn met zijn zoontje, met het idee dat zijn zoontje er niks aan over had gehouden.. ik weer in de auto bel ik mijn vriend om te vertellen wat er is gebeurd. toen ik thuis was toch samen maar besloten om de politie hier nog even over te bellen.. bleek dat het jongetje zijn vader de politie ook had gebeld met de mededeling dat zijn zoontje zijn been had gebroken.. maar politie maakt er geen zaak van omdat het, het jongetje zijn schuld was.. nu is het dus verzekerings werk.. maar denk nu.. wat als het jongetje zijn been niet had gebroken?? had zijn vader dan ook de politie gebeld.. hij wou geen gegevens met mij uitwisselen.. ohja en met mij gaat het goed.. heb nergens last van.. dus denk dat ons beebje het ook goed maakt!


Jo-29 (12 uur geleden)
Hey mama`s
Ik herken veel van wat ieder zegt, ik blijf me maar niet lekker/fit voelen, vanmorgen op controle geweest en volgens de verloskundige allemaal normaal maar pff ik verlang naar het genieten tijd! Wel voel ik sinds een week elke dag wel duidelijke beweging zo bijzonder (dit is ons 1e kindje) dan een schopje en dan gekriebel heerlijk! Nog meer meiden die moe lusteloos rusteloos en niet lekker/fit zijn? Ik baal dat er veel onder lijd en ik nooit eens volmondig kan zeggen Ik voel me goed top! Nu lijkt het of ik alleen aan het klagen ben maar ben zo benieuwd of er meer zijn die hetzelfde ervaren... x


peet79 (14.4 uur geleden)
@mama-juf - “De overbuurvrouw vroeg net of ...„
Ja:-) op de school van mn dochter kwamen een aantal moeders vragen of ik misschien zwanger ben:-) Vind t stiekem erg leuk:-)mechantie87 (14.7 uur geleden)
Nou mijn buik is ook best en ook de 2e vind t veel sneller groeien!


mechantie87 (14.7 uur geleden)
@mirt - “@mechantie87 - “Gister geval...„
Gaat gelukkig weer ben nu veel voorzichtiger hahamirt (14.9 uur geleden)
@mechantie87 - “Gister gevallen met als gevol...„
Gaat het weer? En gefeli een meid!!mirt (14.9 uur geleden)
Ik heb sinds het weekend vaak krampen onderin. Vaak rechts en dezelfde pijn als je te snel opstaat.. Bellen of is dit wel veel voorkomend?


mirt (14.9 uur geleden)
@mama-juf - “De overbuurvrouw vroeg net of ...„
Hahaha! Nu pas? Nou hier al ff hoor, niet best als dit mn normale buik zou zijn . Maar dan doe je het erg netjes meid! Voor mij geld echt is dit een tweede dan zal je al een flink buikje hebben.. Wat je hierboven dus leestLemmy79 (1.1 dagen geleden)
@mechantie87 - “Gister gevallen met als gevol...„
Oei dat is wel even schrikken vallen. Fijn dat alles goed is!mechantie87 (1.1 dagen geleden)
Gister gevallen met als gevolg vanochtend buikpijn... en bloeding...dus geschrokken gelukkig had ik om.tien uur controle staan meteen hartje geluisterd en was gelukig goed! toch mocht ik ook nog n extra echo!alles goed godzijdank! ennnnnn.....ze kon me meteen vertellen dat t 100% zeker een meisje is! Hoeraaaaa een dochter! Geweldig! Straks van beiden 1!


mama-juf (1.1 dagen geleden)
De overbuurvrouw vroeg net of ik zwanger was, ze was de eerste! Wordt het bij jullie al opgemerkt?


mama-juf (1.4 dagen geleden)
@angelmama2009 - “@mama-juf - “@angelmama2009 ...„
Kunnen we alvast wennen aan de gebroken nachten die er weer aankomenangelmama2009 (1.4 dagen geleden)
@mama-juf - “@angelmama2009 - “Helaas het...„
Ik slaap het allerlekkerste op mijn buik, dus ik moet nu echt wel even wennen. Dus ik slaap niet zo lekker meer. Ben ook vaak wakker.mama-juf (1.4 dagen geleden)
@angelmama2009 - “Helaas het is zover, ik kan ni...„
Hier ook al een ruim een week niet meer. Normaal slaap ik altijd op mijn buik, dus ik baal stiekem wel een beetje Slaap je nog wel goed? Ik merk dat ik veel minder diep slaap.angelmama2009 (1.5 dagen geleden)
Helaas het is zover, ik kan niet meer op mijn buik slapen. Had erg het idee dat mijn meisje het er niet mee eens was vanacht ;-)


mimi1983 (1.6 dagen geleden)
Beetje teveel gedaan vandaag denk ik. Want het is nu bijna 2 u `s nachts en ik kan dus niet slapen.. Heb ingehaald wat ik de afgelopen dagen niet kon doen Door de duizeligheid. Beter niet kunnen doen misschien maar ja, kindjes zijn morgen op school en de jongste tot 11.15u op de peuterspeelzaal dus dan slaap ik denk ik ff verder. Nog meer meiden veel duizelig en flauwvallen?


jolie1985 (1.6 dagen geleden)
@mechantie87 - “@mimi1983 - “Beetje teveel g...„
ik heb altijd dextro snoepjes in mijn tas zitten.. beetje druivensuiker doet dan wonderen..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. danie32 - Dat is nog een verrassing! - 11 Feb 2015
 2. INAYA89 - 11 Feb 2015
 3. Nu online Lemmy79 - een jongen! - 11 Feb 2015
 4. mama-juf - 11 Feb 2015
 5. ~RedRose - 11 Feb 2015
 6. babytje(L) - 12 Feb 2015
 7. Bo~ - 12 Feb 2015
 8. bruceandnoon - 12 Feb 2015
 9. cindy8 - 12 Feb 2015
 10. demirobert - 12 Feb 2015
 11. menmike - 12 Feb 2015
 12. Mirt - 12 Feb 2015
 13. Nolita - een meisje! - 12 Feb 2015
 14. Peet79 - een meisje! - 12 Feb 2015
 15. Toppertje - 12 Feb 2015
 16. vollemaan - 12 Feb 2015
 17. Annah~ - 13 Feb 2015
 18. chantallie198... - Dat is nog een verrassing! - 13 Feb 2015
 19. Isaline78 - 13 Feb 2015
 20. Jupo - 13 Feb 2015
 21. mumpie - een jongen! - 13 Feb 2015
 22. sanisindewolk... - Dat is nog een verrassing! - 13 Feb 2015
 23. Tammi - een jongen! - 13 Feb 2015
 24. xkarin - een meisje! - 13 Feb 2015
 25. Babyy2 - Weet het wel maar zeg het niet! - 14 Feb 2015
 26. eskima - een jongen! - 14 Feb 2015
 27. Fabrizia - 14 Feb 2015
 28. kr8tig - 14 Feb 2015
 29. mamatje89 - Dat is nog een verrassing! - 14 Feb 2015
 30. martines1985 - Dat is nog een verrassing! - 14 Feb 2015
 31. Miekel - een jongen! - 14 Feb 2015
 32. mimi1983 - een jongen! - 14 Feb 2015
 33. suna3 - 14 Feb 2015
 34. tweeboys - 14 Feb 2015
 35. Willemijn77 - een jongen! - 14 Feb 2015
 36. cowmb1910 - 15 Feb 2015
 37. Jessica71185 - een jongen! - 15 Feb 2015
 38. Jlstp - 15 Feb 2015
 39. Mam-Dubai - 15 Feb 2015
 40. mamainseptemb... - 15 Feb 2015
 41. mary1984 - 15 Feb 2015
 42. Roeza - Dat is nog een verrassing! - 15 Feb 2015
 43. steetje31 - 15 Feb 2015
 44. tweedebabytje... - een jongen! - 15 Feb 2015
 45. xLexx - een jongen! - 15 Feb 2015
 46. bun87 - 16 Feb 2015
 47. Dais87 - een meisje! - 16 Feb 2015
 48. DilaraCetin - een meisje! - 16 Feb 2015
 49. Kimmiej86 - 16 Feb 2015
 50. mechantie87 - Weet het wel maar zeg het niet! - 16 Feb 2015
 51. Shallie - Dat is nog een verrassing! - 16 Feb 2015
 52. wondertje1982 - Dat is nog een verrassing! - 16 Feb 2015
 53. 11 - een meisje! - 17 Feb 2015
 54. dreamer86 - Dat is nog een verrassing! - 17 Feb 2015
 55. Jo-29 - Dat is nog een verrassing! - 17 Feb 2015
 56. Kruimel07 - 17 Feb 2015
 57. Lijsterbes - 17 Feb 2015
 58. MoniqueR - 17 Feb 2015
 59. Schelpje5936 - 17 Feb 2015
 60. Tiesjuh - 17 Feb 2015
 61. tricks - 17 Feb 2015
 62. VlinderG - 17 Feb 2015

De bevaldatum van leden in week 18 is van woensdag 11 februari 2015 tot en met dinsdag 17 februari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014