Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

trotsemamavanb (19.2 uur geleden)
En daar is week 18 alweer. De tijd vliegt. Vanmiddag weer apk van onze miniman en over 2 weken de 20 weken echo. Ik blijf het nog steeds erg spannend vinden. Voel de kleine soms een heeeel klein beetje maar omdat de placenta aan de voorkant ligt, niet zo vaak of hard als ik zou willen.


zoey09 (20.7 uur geleden)
Hello week 18. Nog maar 2 weekjes en dan al de helft :).
Zo leuk


Rory79 (1.7 dagen geleden)
@mamavan2bijna3 - “Goeiemiddag allemaal! Ik schri...„
Ben nu ook 18 wkn zwanger van de derde en het is zo anders als bij de eerste twee. Zij zijn beide nu ook een stukje ouder en maken alles heel bewust mee. Ben mezelf ook veel bewuster van alles, wat ikzelf wel als prettig ervaar.anne333 (1.7 dagen geleden)
@Loyce - “@lolalove - “@Loyce - “Nou...„
Je heb ook zoethout thee

NeleV (1.8 dagen geleden)
@lolalove - “@Loyce - “Nou.. bij de vk ge...„
Hier precies hetzelfde lage bloeddruk en veel hoofdpijn. ik ga daarvoor naar de neuroloog die geeft me steeds spuiten en schijft kine voor. absoluut geen wondermiddelen maar helpt wel een beetje. hebben hier al vanalles geprobeerd maar aan hoofdpijn valt zeer weinig te doen als je zwanger bent. rust en op tijd naar bed is wel heel erg belangrijk krijg ik steeds te horen.barbramama (1.9 dagen geleden)
@mamavan2bijna3 - “Goeiemiddag allemaal! Ik schri...„
Ja dat herken ik zeker! Ik ben ook veel nerveuzer als bij mn andere twee kindjes. Soms zo`n sterk gevoel dat er iets niet goed is. Nog tweeweken wachten...spamnend!!.Loyce (1.9 dagen geleden)
Zit trouwens te denken om toch ook even mn suiker te laten prikken want heb ook steeds zo`n behoefte aan zoet.. als ik n bakje thee neem met veel suiker kikker ik ook n beetje op..


Loyce (1.9 dagen geleden)
@Deniseb1 - “@Loyce - “Nou.. bij de vk ge...„
Dank je schat.. ga t uitproberen.. morgen kan ik salmiak gaan halen.. vandaag kan ik niet de deur uit want mn boys zijn ziekies.. en mn vriend moet de hele dag int nieuwe huis zijn omdat ze komen kijken naar n aantal dingen die niet ok zijn aan t huis en wat en of de woningbouw daar iets aan kan en gaat doen..Loyce (1.9 dagen geleden)
@lolalove - “@Loyce - “Nou.. bij de vk ge...„
Ik heb ook tips gevraagd op fb.. sommigen waren grappig..als t kijken van voetbal met name feijenoord.. andere ga ik denk ik wel uitproberen.. vitamine d
Zoethout
Salmiak
Elk uur of anderhalf uur iets eten
Cup a soup of bouillon
Op tijd naar bed
Veel rusten (zit er ff niet in zit midden in verhuizing en doe naar mijn idee al zo weinig)
Genoeg drinken
Mineraalwater met hoog zoutgehalte
Gezoute nootjes

Maar idd.. ik eet vrij veel zout (alles lijkt zo flauw sinds ik zwanger ben) en ik denk niet dat t gezond is als ik meer zout zou gaan eten.. buiten dat houd ik al vocht vast en dan is zout eigenlijk een beetje een no go...
Als ik n goeie tip vind die bij mij werkt zal ik m delenDeniseb1 (2.4 dagen geleden)
@Loyce - “Nou.. bij de vk geweest.. niet...„
Zoute salmiak poeder,gezouten zonnebloempitten
http://www.lagebloeddruksymptomen.net/lage-bloeddruk-verhogen/ xxlolalove (2.4 dagen geleden)
@Loyce - “Nou.. bij de vk geweest.. niet...„
Ik heb ook een lage bloeddruk en eet me suf in zoute dingen maar helaas thelpt mij niks. Krijg helaas veel hoofdpijn door lage bloeddruk. Hoe kom ik daar vanaf?Loyce (2.5 dagen geleden)
Nou.. bij de vk geweest.. niet aangekomen deze maand.. baby doet t goed.. mooie hartslag, al was t wel ff zoeken omdat hij of zij zoveel bewoog haha..
Mn bloeddruk was erg laag. 84/50... moet meer zout eten.. bouillon en drop en salmiak enzo.. maar drop word ik blijkbaar misselijk van en eet laatste tijd al vrij veel zout omdat alles zo flauw lijkt en ik zo`n zin heb in zoute dingen. Dus denk niet dat t n goed idee is om meer zoute dingen te eten. Heeft iemand tips om je bloeddruk omhoog te krijgen??


mamavan2bijna3 (2.6 dagen geleden)
Goeiemiddag allemaal! Ik schrijf nu voor het eerst mee, heb jullie wel en beetje gevolgd de afgelopen 18 weken.. Maar ik ben 18 weken zwanger van ons 3e kindje.. SPANNEND !! Hoop dat alles volgende week goed is bij de 20 weken echo! Vind het nu zo veel spannender als bj de eerste 2! Herkend iemand hier dat gevoel?


SannanasXS (2.7 dagen geleden)
Hier kruipt de kleine steeds onder de hand van mn vriend en bolt dan helemaal op.. Als hij zn arm over mn buik heen legt probeert ie hem geregeld `weg te schoppen`. Heel soms is dit van de buitenkant te voelen maar lang niet altijd.


horizon1 (2.8 dagen geleden)
@henger - “@tijgertje1 - “@henger - “...„
Jammer is dat hè. Ik wil ook graag dat mijn man het voelt. Maar als hij zijn hand op mijn buik legt dan lijkt het te stoppen.Loyce (2.9 dagen geleden)
@syllB - “Zo kan het met de zwangerschap...„
Ik heb bijna elke nacht kramp in idd mn rechter kuit en overdag gelukkig niet en de hele dag spierpijn in die kuit.. ik meen me te herinneren dat ik t bij andere zs ook heb gehad en dat t normaal was.. alleen weet ik niet meer de oorzaak en hoe het te verhelpen of verzachten.. zal t vandaag eens vragen bij de vkshanavd (3.3 dagen geleden)
Ik kijk er echt maar uit om de baby te voelen, vandaag al enkele keren gekietel in buik. X


leonierienadjaimybaby (3.4 dagen geleden)
Vandaag 18 weekjes <3


tijgertje1 (3.8 dagen geleden)
@henger - “@tijgertje1 - “@henger - “...„
Ik hoop het ook want hij is ongeduldig en kan niet wachten..

Gisteren legt hij zijn hand begint er net naast tegen mijn buik te duwenshanavd (3.8 dagen geleden)
Goeiemorgen week 18


lolalove (4.3 dagen geleden)
@manona - “@lolalove - “@manona - “Pf...„
Ja idd, maR ben blij dat we de 12 week voorbij zijn, en ik het nu eindelijk besef en durf ervan te genieten dat de kleine bij ons blijft .henger (4.4 dagen geleden)
@tijgertje1 - “@henger - “@tijgertje1 - “...„
bij mij ook...iedere keer als hij zijn hand op mijn buik legt stopt ze ermee.....hoop voor hem dat hij het binnenkort ook mag voelen!henger (4.4 dagen geleden)
@manona - “Pffffff vandaag zou ik uitgere...„
zal wel even pittig zijn ja...manona (4.5 dagen geleden)
@lolalove - “@manona - “Pffffff vandaag z...„
Het is zo dubbel allemaal.lolalove (4.5 dagen geleden)
@manona - “Pffffff vandaag zou ik uitgere...„
Ik gister, blijf ermee bezig, en telde de weken af. Raar om weer zwanger te zijn, maar oh zo mooi.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. jillsie - 27 Feb 2015
 2. karinJ85 - een meisje! - 27 Feb 2015
 3. Laura~85 - 27 Feb 2015
 4. lijntje34 - 27 Feb 2015
 5. Lolalove - 27 Feb 2015
 6. SyllB - 27 Feb 2015
 7. T.Askan-Kaya - 27 Feb 2015
 8. Very special ... - 27 Feb 2015
 9. Amarillys82 - Dat is nog een verrassing! - 28 Feb 2015
 10. anne333 - Dat is nog een verrassing! - 28 Feb 2015
 11. Appie01 - 28 Feb 2015
 12. Chan1981 - 28 Feb 2015
 13. Guinne - 28 Feb 2015
 14. kellsterr - Dat is nog een verrassing! - 28 Feb 2015
 15. mamavan2bijna... - 28 Feb 2015
 16. me 27 - 28 Feb 2015
 17. Meilea - 28 Feb 2015
 18. sasha91 - 28 Feb 2015
 19. siendens - 28 Feb 2015
 20. Trotse mama v... - 28 Feb 2015
 21. bumba24 - een jongen! - 01 Maa 2015
 22. dnies12 - 01 Maa 2015
 23. Es1983 - Dat is nog een verrassing! - 01 Maa 2015
 24. leonierienadj... - 01 Maa 2015
 25. MaMaMirjam - 01 Maa 2015
 26. Muis79 - 01 Maa 2015
 27. Nsmumsy - 01 Maa 2015
 28. proudmommyofv... - een jongen! - 01 Maa 2015
 29. Shanavd - 01 Maa 2015
 30. sharon-mamava... - Weet het wel maar zeg het niet! - 01 Maa 2015
 31. Tazzygirl - Dat is nog een verrassing! - 01 Maa 2015
 32. cooper17 - Dat is nog een verrassing! - 02 Maa 2015
 33. daniellebooij - 02 Maa 2015
 34. Loyce - 02 Maa 2015
 35. MamaKaya - een meisje! - 02 Maa 2015
 36. Rory79 - 02 Maa 2015
 37. Yezsz - 02 Maa 2015
 38. AZ83 - 03 Maa 2015
 39. Baby0303 - 03 Maa 2015
 40. Barbramama - 03 Maa 2015
 41. Emy-Lio - 03 Maa 2015
 42. januari24 - 03 Maa 2015
 43. Kaatje4 - Dat is nog een verrassing! - 03 Maa 2015
 44. Kimmewie - 03 Maa 2015
 45. Lianne 87 - een meisje! - 03 Maa 2015
 46. Magdiona - 03 Maa 2015
 47. moerdamme - 03 Maa 2015
 48. Noel - Dat is nog een verrassing! - 03 Maa 2015
 49. OnsLieveMeisj... - 03 Maa 2015
 50. Rooz-je - Dat is nog een verrassing! - 03 Maa 2015
 51. rudy - 03 Maa 2015
 52. 04-03-2015 - een jongen! - 04 Maa 2015
 53. Babetje1 - Dat is nog een verrassing! - 04 Maa 2015
 54. Jaydess - een tweeling!een tweeling! - 04 Maa 2015
 55. K.A - 04 Maa 2015
 56. Limburgmeadje - Dat is nog een verrassing! - 04 Maa 2015
 57. Lin009 - een jongen! - 04 Maa 2015
 58. Odette86 - 04 Maa 2015
 59. trotsemamavan... - 04 Maa 2015
 60. wendy56 - 04 Maa 2015
 61. Zoey09 - 04 Maa 2015
 62. chrisje119 - 05 Maa 2015
 63. clowntje - Dat is nog een verrassing! - 05 Maa 2015
 64. Doeske - 05 Maa 2015
 65. ELLIS87 - 05 Maa 2015
 66. Hymne - 05 Maa 2015
 67. jacyb - 05 Maa 2015
 68. lennymoes - Weet het wel maar zeg het niet! - 05 Maa 2015
 69. Lin.T.I - Dat is nog een verrassing! - 05 Maa 2015
 70. marjon28 - 05 Maa 2015
 71. Tatiana1979 - 05 Maa 2015

De bevaldatum van leden in week 18 is van vrijdag 27 februari 2015 tot en met donderdag 5 maart 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014