Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

mam-van-joshenalyss (20 minuten geleden)
@baby22015 - “Toch nog tot 09:00 in bed gele...„
Mijn dochter ligt ook al een paar weken dwars. Maar hier gebeurd gewoon weg te veel nu, wat ze even niet kan hendelen...
opeens komt er een broertje of zusje bij, wat nog veel te lang duurt voor dat het er eindelijk is... dan gaan we opeens ook verbouwen, en dan moet grote broer opeens de kamer met haar delen (voor tijdelijk). En ook nog naar school waar een hoop gebeurt... kortom word tijd voor vakantie, zodat er een beetje rust komt, hahababy22015 (1.3 uur geleden)
Toch nog tot 09:00 in bed gelegen. Ook een goed gesprek met dl gehad. Ze was de laatste week nog dwars/humeurig/grote mond etc. Ze is bang dat mama niet meer van haar houd als de baby er is.. (ja die van mij denkt na...)
Duidelijk gemaakt dat mama altijd van haar houd!! En dat mijn hart groot genoeg is voor 2 kindjes... Hoop dat ze het oppikt.

Zelf oren, keel, holtes en neus dicht zitten/pijn. En mijn stem klinkt nergens naar.
Ook en hoofd als of ik gisteren gezopen heb... Maar helaas, het komt van de kou die ik gevat heb...
Ook niet raar met dit wisselvallige weer.

medicijnen lijken te werken, mijn spijsvertering komt op gang. Qua vermoeidheid merk ik nog niets.

Kleine wel weer lekker aanwezig, zowel gisteravond als vanmorgen


mama1ilse (1.7 uur geleden)
oo en ik heb even mailtje gestuurd naar babybyst in verband met de vele storende reclame op deze site hopelijk is er iets dat ze er aan willen doen. niet geschoten is altijd mis


mama1ilse (1.9 uur geleden)
@elise86 - “@mama1ilse - “even over de p...„
hmm ok nou moetten we even uit vissen hoe we dit gaan oplossen. bij de etos doos kon je er voor kiezen dat ze je hem toe zonden als je hem niet kon uit rinten dat was wel beter. maar goed we gaan wel even verzinnen hoe we deze dan op gaan halen.

mama1ilse (2 uur geleden)
goedemorgen. heerlijk geslapen en heerlijk wakker gemaakt door me kleine smurf. ik had gelezen dat het fijn is voor je kindje in je buik als hij muziek en geluiden hoort en deze na de bevalling dus herkent. ik had bij de prenatal een muziekdoosje van draakje gekocht de ster die je ook aan b.v. maxi cosi kan hangen dus deze voor de baby aan gezet en op me buik gelegd kleine reageerde er gelijk op die werd zo druk dat het muziekdoosje heen en weer schommelden op mijn buik e toen hij was afgelopen kreeg ik echt een schop van hey waar is dat ding nou heen? hihi


elise86 (2 uur geleden)
@mama1ilse - “even over de prenatal doos, ik...„
Ja ik denk het wel. Ze scannen de doos en de barcode die je per mail krijgt.._carlijn (2 uur geleden)
@mama1ilse - “even over de prenatal doos, ik...„
Misschien kun je daarvoor even bellen naar het filiaal waar je hem op wilt halen?mama1ilse (2.1 uur geleden)


baby22015 (4 uur geleden)
Kan ik uitslapen ben ik om half 7 wakker. ..


mama1ilse (11.2 uur geleden)
even over de prenatal doos, ik kan dus dat brief din niet uit printen ik heb wel foto`s van de mail en van het nr gemaakt kan ik hem daar ook mee ophalen als ik die laat zien? of gaan ze dan moeilijk doen?


mama1ilse (11.3 uur geleden)
oo ok kijk ben dus niet de enige die zich er dood aan ergert. super irri vind ik het. ff aan kaarten bij babybyts.


mam-van-joshenalyss (12.3 uur geleden)
@baby22015 - “@mam-van-joshenalyss - “@bab...„
Nou lekker personeel loopt daar rond zeg.....
ik heb hier 2 supermarkten, de dichts bij zijnde stad is 5 km verder op, maar heb daar heel weinig, geen prenatal bijvoorbeel.
10 km bij de kanten op rijden van ons dorp gezien, rij je 2 grote steden in, met ja wel een prenatal, haha.mam-van-joshenalyss (12.3 uur geleden)
@mama1ilse - “hebben jullie ook zo veel recl...„
Ja vooral op tablet heb ik er last van, dan krijg de reclame niet eens weg of kleiner...baby22015 (12.9 uur geleden)
@elise86 - “@mama1ilse - “hebben jullie ...„
Ja precies gebeurd mij ook heel vaak! Staat gelukkig niet door de tekst heen...elise86 (13.8 uur geleden)
@mama1ilse - “hebben jullie ook zo veel recl...„
Ja voora die bovenaan van eliza was here vind ik mega irritant! Die staat (op mijn mobiel) ook altijd half door de tekst heen. En als je net niet goed scrolt gaat ie gelijk naar die site als je het per ongeluk aantikt. Twee jaar geleden was dat idd nog niet zo ergbaby22015 (16.2 uur geleden)
@mama1ilse - “hebben jullie ook zo veel recl...„
Ja een van eliza was hier..super irritant!! En in het midden zie ik soms een hele vieze reclame van iets van eten m.b.t. afvallen. Dageb/weken niet en dan ineens een hele dag. Zo goor...
Maar het is ook sponseren van de pagina. Maar kan me van 5 jaar terug herinneren dat het niet zo erg was. Althans niet zo grootbaby22015 (16.3 uur geleden)
@mam-van-joshenalyss - “@baby22015 - “@mam-van-joshe...„
5 jaar terug heb ik echt een aanvaring gehad met haar. Heb toen ook een klacht ingediend.
Verdere personeel is wel aardig.
Ze bedoelde dat ik vroeg in de zwangerschap al die doos kon ophalen. Dat je echt denkt: o en nu? Moet ik mail terug sturen dat ik de doos nog niet mag ophalen omdat jij het te vroeg vind? Muts!
Ik heb hier alles bij de hand, maar woon in de stad. Dan hoef je nooit ver te rijden naar winkels etc.mama1ilse (16.3 uur geleden)
hebben jullie ook zo veel reclame rotzooi op deze site of licht aan mij? boven aan dikke reclame en soms als ik pagina open ook midden in me scherm woord er onderhand beetje gestoord van.


mam-van-joshenalyss (18.8 uur geleden)
@baby22015 - “@mam-van-joshenalyss - “@bab...„
Hoezo kom je te vroeg. Ik kreeg in de mail te lezen, dat ik tot 17 mei de tijd had om hem te halen... Bij zijn 2 prenatals in de buurt, maar dat is wel 10 km rijden.... Dus ja, ik ga er niet zo maar heen, haha. Ik zag dat het zondag koopzondag was, dus dan ga ik maar even denk ik...elise86 (19.1 uur geleden)
Mijn vriend heeft de baby vanmorgen voor het eerst gevoeld! Ik al een paar dagen geleden aan de buitenkant. Ik lag in bed met m`n hand oo m`n buik, voel ik opeens een aantal keren een flinke schop in m`n handpalm. Wat een fijn gevoel weer alleen dat schoppen tegen m`n blaas en baarmoedermond vind ik wat minder af en toe :-P


elise86 (19.2 uur geleden)
@baby22015 - “@mam-van-joshenalyss - “@bab...„
Ja bij het dichtstbijzijnde filiaal bij ons in de buurt zijn ze ook niet al te vriendelijk. Ik vind het alleen om het personeel geen fijne winkel.
Ik ga zometeen de doos ophalen bij prenatal. Van de week het mailtje gekregen. We hebben vanmorgen de laatste dingen voor de keuken doorgesproken en moet straks nog even terug om alles te controleren voor de bestelling. Keukenzaak ligt naast de prenatal dus dat is mooibaby22015 (19.4 uur geleden)
@mam-van-joshenalyss - “@baby22015 - “Zonder inhoud ...„
Ik kreeg wel het commentaar bij prenatal dat ik hem erg vroeg kon ophalen. Maar dat is zo`n verzuurde tang waarvan je je afvraagt waarom ze daar werkt..._carlijn (19.5 uur geleden)
@Floortje2014 - “@mama1ilse - “@mam-van-joshe...„
Die van de Etos was inderdaad niet zo leuk, maar ben gek op Jillz dus och :) Ben benieuwd naar die van de Prenatal, ik haal hem volgende week op. Het ging vooral om de code, misschien is het genoeg om de bon op je smartphone te laten zien?mam-Bren (20.8 uur geleden)
@sisii - “Dag dames, ik bedank jullie 1 ...„
Oh meid ik vind het zo verschrikkelijk voor je. Ik zou dolgraag eillen dat ik jouw leef op één of andere manier kan verzachten.
Heel veel sterkteFloortje2014 (21.8 uur geleden)
@sisii - “Dag dames, ik bedank jullie 1 ...„
Ik heb even terug gelezen en schrok behoorlijk... vind het ontzettend vreselijk wat jullie door maken en wens jullie er veel sterkte mee. Vind het ook ontzettend knap hoe je er mee omgaat en hoop dat het positieve de overhand houd en een mooie toekomst te gemoet komt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. Asian-Love - 20 Sep 2015
 2. baby22015 - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2015
 3. Babybyteslief... - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2015
 4. Banachde - een jongen! - 20 Sep 2015
 5. Drunietje81 - 20 Sep 2015
 6. mama1Ilse - 20 Sep 2015
 7. Mama36 - 20 Sep 2015
 8. melissa-b - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2015
 9. sabinebakker - Dat is nog een verrassing! - 20 Sep 2015
 10. sandra en bab... - een meisje! - 20 Sep 2015
 11. valentijnsmam... - 20 Sep 2015
 12. Wanita1986 - 20 Sep 2015
 13. elise86 - 21 Sep 2015
 14. Evelinevanden... - 21 Sep 2015
 15. HanneSterren - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2015
 16. Marietje255 - 21 Sep 2015
 17. mlovej - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2015
 18. XXanneXX - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2015
 19. Yusayrah - 21 Sep 2015
 20. yvana94 - Dat is nog een verrassing! - 21 Sep 2015
 21. cindysieske - 22 Sep 2015
 22. elien27 - 22 Sep 2015
 23. Lolaloe - 22 Sep 2015
 24. Misz-cherry - 22 Sep 2015
 25. Moon1975 - 22 Sep 2015
 26. spookjee - 22 Sep 2015
 27. trotsemammava... - Dat is nog een verrassing! - 22 Sep 2015
 28. vikelish - Dat is nog een verrassing! - 22 Sep 2015
 29. Vlind3r - 22 Sep 2015
 30. _carlijn - 22 Sep 2015
 31. Julliete - 23 Sep 2015
 32. jvd88 - 23 Sep 2015
 33. mam-van-joshe... - Dat is nog een verrassing! - 23 Sep 2015
 34. ManonV29 - een jongen! - 23 Sep 2015
 35. redje - 23 Sep 2015
 36. Astridd - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2015
 37. berra - een jongen! - 24 Sep 2015
 38. chaantje85 - 24 Sep 2015
 39. cheriberry - 24 Sep 2015
 40. Evel;en - een meisje! - 24 Sep 2015
 41. Fayah25 - 24 Sep 2015
 42. Floortje2014 - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2015
 43. Hummeltje2012 - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2015
 44. L0la - 24 Sep 2015
 45. musje87 - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2015
 46. Myshu - Dat is nog een verrassing! - 24 Sep 2015
 47. nannie1980 - een jongen! - 24 Sep 2015
 48. Ninnoc - 24 Sep 2015
 49. Wendykevinsha... - 24 Sep 2015
 50. Alicia en Jai... - 25 Sep 2015
 51. Debbyke85 - 25 Sep 2015
 52. Kellyken - een jongen! - 25 Sep 2015
 53. lindiana1 - 25 Sep 2015
 54. raema - een jongen! - 25 Sep 2015
 55. Ruupje2 - 25 Sep 2015
 56. verywelcome - Dat is nog een verrassing! - 25 Sep 2015
 57. wolkje488 - 25 Sep 2015
 58. ~Mama~van~3Me... - een meisje! - 25 Sep 2015
 59. angelcastle3 - 26 Sep 2015
 60. Daffie1989 - Dat is nog een verrassing! - 26 Sep 2015
 61. ewa - 26 Sep 2015
 62. Melissatjje - een jongen! - 26 Sep 2015
 63. Nazmiye - 26 Sep 2015

De bevaldatum van leden in week 18 is van zondag 20 September 2015 tot en met zaterdag 26 September 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014