Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes · De blije doos cadeaupakket

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat · de blije doos cadeaupakket


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum · de blije doos cadeaupakket


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat · de blije doos cadeaupakket


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes · de blije doos cadeaupakket


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde · de blije doos cadeaupakket


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

-C (1.7 uur geleden)
@dream27 - “Dames succes met de aankomend ...„
hihi voeten beginnen hier al op te zwellen,
Olifantje in het bos lalaladream27 (2.3 uur geleden)
Dames succes met de aankomend warmte...gewoon kalm blijven hihi.. Hier gelukkig 3 dagen vrij nu..alleen maar vrijdagochtend en zondagavond werken!!


Mamahiranur (2.5 uur geleden)
Ladies wat kan je tegen opzwellen doen. Men voeten doen echt pijn en is nog zo vroeg


-C (2.7 uur geleden)
Hier kopen we alles nieuw, heb ook niks bewaard an de eerste hihi dacht klaar te zijn met een ukkie.....

Morgen de 20 weken echo yippieeee, wel in de hitte poehhhhh

X
19marjan86 (2.8 uur geleden)
wauw zat eens even te kijken naar iedereen hun foto`s maar wat al een buiken ja.. helaas hier (omdat ik overgewicht heb) valt het tegen.
Ik heb een foto geplaatst.. (oordeel maar)
Mijn dochter vind het allemaal fantastisch een grote zus worden en zijn..
Komende weken bezig met verven van de babykamer en dan kan alles op zijn plaats worden gezet.
(Moet alleen nog een kleding kast en commode)
Iedereen succes gewenst met de hitte


Mamahiranur (3 uur geleden)
Hier heb ik de slaapkamer nog van de 2 vorige kids. Dus die ga ik gebruiken. In plaats van box heb ik een opplooibaar bedje. Kan overal mee handig met wieltjes. Voor de rest kleren k
koop ik allemaal nieuw maar kinderwagen is van marktplaats 300 euro voor stokke alles inbegrepen. Kan ik niey boor omvallen. Babycommode met badje voor 25 gevonden. En de rest ga ik ook van marktplaats kopen.


Mamahiranur (3.1 uur geleden)
@halleke - “Wij hebben alles bij de 1e nie...„
Naam hebben we hier al als het een meisje blijft dan wordt het ISRANUR. Maar moest het geslacht toch veranderen dan staan we voor een raadsel want we hebben echt geen naam voor een jongenhalleke (3.4 uur geleden)
Wij hebben alles bij de 1e nieuw gekocht. Maar als ik er op terug kijk zou ik ook meer 2e hand s kopen. Het baby kamertje heeft mij man samen met mijn schoonvader gemaakt. Had een heel mooi kamertje gezien in België maar alles bij elkaar was meer als 6000 euro voor kast bedje en commode en plankje. Dat vond ik echt te veel. Waarom me bent zegt kunnen we ook makkelijk zelf maken. En t ziet er precies t zelfde uit. Dit kamertje gaat ook nooit meer weg. Bewaren we wel als we ooit opa en oma mogen worden hihi. En anders is de kast en commode ook goed zo te gebruiken. Zijn jullie al uit over de namen. Wij blijven twijfelen. Vind t zo lastig dit keer.


dream27 (3.6 uur geleden)
@she82 - “@mama van romy - “@she82 - ?...„
Hier ook een box via een collega van mijn man..25 euro hahah mooi ding...indd nieuwe boxkleden en prima toch!!she82 (14.5 uur geleden)
@mama van romy - “@she82 - “@mama van romy - ?...„
Ik heb gewoon iedere keer super veel geluk gehad met de spullen die op marktplaats stonden!! Zie foto`s op mijn profiel van commode en bedje. Scheelt wel dat wij geen kast nodig hebben, maar ik had voor 250 euro het bed, commode en wandrekje. Nieuwwaarde over de 600, maar het is net wat je zoekt natuurlijk. Ook met de kinderwagen had ik super geluk, alles matchend inclusief een vrij nieuwe maxicosi. De box was ook een giller, die heb ik voor 45 euro gekocht, amper gebruikt nieuwwaarde 300(!) euro. Die vrouw had volgens mij niet echt het besef dat het zo`n dure box was geweest. Maar je moet er echt geluk mee hebben soms is het ook echt vieze zooi die op marktplaats staat!! Succesmama van romy (14.8 uur geleden)
@she82 - “@mama van romy - “@dream27 -...„
Wij willen de kamer via marktplaats.maar ben nu echt aan het kijkken al 2 weken maar wat ik leuk vindt is beschadigd of dusdanig prijzig dat het niet veel scheelt van nieuwe. .Dus nog niet helemaal uit zeg maar. Wel al eea aan kleertjes via een vriendin over genomen. Kinderwagen is de bedoeling ook via marktplaats maar of het lukt...she82 (18 uur geleden)
@mama van romy - “@dream27 - “@she82 - “Goed...„
Kamertje, kinderwagen en box van marktplaats, maar daarentegen wel n nieuw matrasje, nieuwe boxkleden, dat vind ik dan wat schoner. Een nieuwe doomoo zitzak, maar de swinf en arch wel weer via marktplaats. Ik comvineer oud met nieuw!!-C (18.8 uur geleden)
Voetjes beginnen te zwellen, bereid me al voor op de rest v/d week.
Verder slecht slapen maar als ik mijn grote prinses zie maakt dat weer goed die smorgens vroeg roept ` mamaaaaaaa maak mij wakker ! `


janski (19.5 uur geleden)
@janski - “@lady81 - “En dan moet je to...„
En dan ga ik daarna natuurlijk alsnog zeurenjanski (19.5 uur geleden)
@lady81 - “En dan moet je toch weer een k...„
Hier is het spugen nooit opgehouden en dan wil ik zeuren en denk ik..... Hoeraaaaa een tweeling!lady81 (23.4 uur geleden)
En dan moet je toch weer een keertje spugen appart !!!


dream27 (1.5 dagen geleden)
@mama van romy - “@dream27 - “@she82 - “Goed...„
Hier al wel veel kleertjes hihi..kamertje nog niet die kopen we wel nieuw..kinderwagen hebben we van marktplaats!dream27 (1.5 dagen geleden)
@she82 - “@dream27 - “@she82 - “Goed...„
Hahah ja dan declareer ik alles bij de vrouw die gezegd heeft dat t een meisje is hahah..straks ineens voel je wat vreemds in je buik en dan ga je het herkennen...het is hier ook niet vaak op een dag hoor maar wel elke dag een x of 3/4 ene dag duidelijker dan de andere! Nog 2 weekjes geduld hebben en dan hebben we de 20 weken echo gehad en kunnen we nog meer gaan genieten!Mamahiranur (1.5 dagen geleden)
Voor de nieuwsgierige heb een buikfoto geplaatst. Je ziet al echt zen serieuze buik.bij mijn vorige 2 zwangerschappen wad ik zo met 9 maanden. Dus volgens mij ga ik een serieus dikke buik krijgen


mama van romy (1.6 dagen geleden)
@dream27 - “@she82 - “Goedemorgen. Week ...„
Hier heb ik idd ook veel spierpijn onderin. Vorige week lange werkdag gehad en de avond dus ook.dat wad niet zo handig. Volgende dag best last van gehad.

Hebben jullie al veel spullen gekocht?
En kamertje enzo,kopen jullie nieuw of via marktplaats?dream27 (1.6 dagen geleden)
@she82 - “@dream27 - “@she82 - “Goed...„
Hahah ja dan declareer ik alles bij de vrouw die gezegd heeft dat t een meisje is hahah..straks ineens voel je wat vreemds in je buik en dan ga je het herkennen...het is hier ook niet vaak op een dag hoor maar wel elke dag een x of 3/4 ene dag duidelijker dan de andere! Nog 2 weekjes geduld hebben en dan hebben we de 20 weken echo gehad en kunnen we nog meer gaan genieten!she82 (1.7 dagen geleden)
@dream27 - “@she82 - “Goedemorgen. Week ...„
Ben jaloers, wil ons beebje ook voelen!!! Maar ja, ik heb ook wat meer !!vetjes dus hij ligt wat verder verstopt. Dat zou wat zijn joh, als het ineens toch n jongetje blijkt ben ook zo benieuwd bij ons....vandaag in de stad niets gekocht wel veel gezien voor de beeb.....toch maar even wachten nog en dan lossssdMamahiranur (1.8 dagen geleden)
@-C - “Hier a.s woensdag 20 weken ech...„
Dikke voeten al 2 dagen last van.. pff ik zie volgend weekend niet zittzn is over de 40 gradendream27 (1.8 dagen geleden)
@she82 - “Goedemorgen. Week 18 vandaag!!...„
hier ook spierpijn aan de onderkant vooral na een dag veel staan en lopen.
ben erg zenuwachtig voor de 20 weken echo, toch een belangrijk dingetje!! voel de lkleine meid al wel das fijn, hoop wel dat ze dan nog steeds een meid is hahahah, al veel spulletjes aangeschaft in meisjes kleuren hihi-C (1.9 dagen geleden)
Hier a.s woensdag 20 weken echo dan is het ook nog 33 graden aaaaaah, word een warme week !
jullie al voorbereid op dikke voeten hahaha.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. -C - een meisje! - 25 Nov 2015
 2. Capramama - 25 Nov 2015
 3. Engeltjesbeng... - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2015
 4. Miepje1986 - 25 Nov 2015
 5. Riefke - Dat is nog een verrassing! - 25 Nov 2015
 6. RoosT - 25 Nov 2015
 7. Gitte995 - 26 Nov 2015
 8. Ietsje89 - 26 Nov 2015
 9. Nicolegerrits - 26 Nov 2015
 10. Prullie87 - 26 Nov 2015
 11. Stier0305 - een meisje! - 26 Nov 2015
 12. Ciko - Dat is nog een verrassing! - 27 Nov 2015
 13. cosmic - Dat is nog een verrassing! - 27 Nov 2015
 14. HappyC - een meisje! - 27 Nov 2015
 15. Jess-m-88 - 27 Nov 2015
 16. Mama van Romy - 27 Nov 2015
 17. Halleke - een jongen! - 28 Nov 2015
 18. Janski - een tweeling!een tweeling! - 28 Nov 2015
 19. lady81 - 28 Nov 2015
 20. mama van B en... - een tweeling!een tweeling! - 28 Nov 2015
 21. Nu online mamaHiRANUR - een meisje! - 28 Nov 2015
 22. Maris29 - 28 Nov 2015
 23. Phaedra - 28 Nov 2015
 24. Sieglinde - 28 Nov 2015
 25. ElviraS - Dat is nog een verrassing! - 29 Nov 2015
 26. Princesadedio... - een meisje! - 29 Nov 2015
 27. She82 - Dat is nog een verrassing! - 29 Nov 2015
 28. 19marjan86 - 30 Nov 2015
 29. Babydoll724 - 30 Nov 2015
 30. ccpvoss - een meisje! - 30 Nov 2015
 31. Charlotte2015 - Dat is nog een verrassing! - 30 Nov 2015
 32. dream27 - een meisje! - 30 Nov 2015
 33. droom-van-mij... - Dat is nog een verrassing! - 30 Nov 2015
 34. sprietje1991 - 30 Nov 2015
 35. swayse - 30 Nov 2015
 36. 2ekeermaman - een jongen! - 01 Dec 2015
 37. anne.. - 01 Dec 2015
 38. hafida80 - 01 Dec 2015
 39. pintie - Dat is nog een verrassing! - 01 Dec 2015
 40. Talantha - een jongen! - 01 Dec 2015

De bevaldatum van leden in week 18 is van woensdag 25 November 2015 tot en met dinsdag 1 December 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact
In het Engels, Duits en op Mobiel
BabyBytes bv ©2014