Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

anitas (10 minuten geleden)
Komt vanzelf, ik voel het bij mij ook nog niet elke dag hoor...


anne-2014 (23 minuten geleden)
Ik voel m nog nergens!
Denk af en toe tikjes te voelen maar weet t niet zeker! T is wel echt waar de beeb zit, niet mn darmen haha. Placenta ligt voor dus nog ff geduld! :)


5ekindje (60 minuten geleden)
@anitas - “Als ik de beeb voel is het mee...„
90% onderin echt zelden rond mijn navel5ekindje (1 uur geleden)
@cdegroot - “Wij krijgen nog een klein vent...„
gefeliciteerd!!

rivella (1.1 uur geleden)
@anitas - “Als ik de beeb voel is het mee...„
Ook het meeste onderin, zo waar het randje van mijn (positie)spijkerbroek zit. Soms zit dat echt wat strak (of m`n autogordel ofzo) en dan word ik echt flink geschopt! Heel gezellig!cdegroot (1.1 uur geleden)
Wij krijgen nog een klein ventje!


May1 (1.3 uur geleden)
Ik weet zo niet meer wie de vraag van het uwv stelde, maar ik ben vandaag voor het uwv gebeld, wel 3x!

Nu afgelopen dinsdag besloten om nog 50% te werken gezien de vooruitzichten met mijn vader en de druk die ik daardoor voelde (slecht slapen, sneller last van bekken rug )

Het is nu donderdag, ben dus al 3x gebeld en toen ik thuis kwam van het werk lag er ook al een brief op de mat! Die mensen van het uwv laten er geen gras over groeien zeg!


anitas (2 uur geleden)
Als ik de beeb voel is het meestal nog redelijk onderin, heel af en toe in de buurt van mijn navel.. Hoe/waar voelen jullie de beeb het meest/vaakst?


mamavanbres (2.2 uur geleden)
nog een paar nachten... spannend


mamavanbres (2.7 uur geleden)
nog een paar nachten... spannend


Mammi4 (3.5 uur geleden)
Weet er iemand of het kwaad kan om vuurwerk te gaan bekijken? Kan je baby hier van schrikken?


mamavannca (6.5 uur geleden)
@(B)engeltjee - “zooo wij hebben pas 12 septemb...„
Hier doen ze de 20 weken echo liefst tussen 20-22 weken, dus het zou niet te laat moeten zijn!mamasylvana (6.9 uur geleden)
Iemand interesse in een commode ledikant en matras ophalen in Rotterdam mag voor een klein prikkie weg. Pb maar je email dan kan ik Fotoos sturen


jacoba1981 (7 uur geleden)
@mamavannca - “@poepchinees - “Wat hebben j...„
Hmmm hier pas 12 september (21 weken zwanger) de 20 weken echo wat duurt wachten dan lang als je onzeker bentpoepchinees (7.9 uur geleden)
@vera71 - “@5ekindje - “Mijn vk raadde ...„
Mijn zus had met 16 weken een uitgebreide echo ivm een geboorte afwijking in het verleden. Hierop was nagenoeg alles op te sporen. Maar idd, ze zochten voornamelijk op één afwijking.poepchinees (7.9 uur geleden)
Poetsdrang... Nou ik heb mijn man t weekend de zolder opgestuurd. Wij zijn een half jaar geleden verhuist en alles wat over was op zolder gekwakt, deur dicht en niet meer naar kijken. Maar nu ik zo langzaam aan weet wat baby uitzet naar voren wil toveren was enige orde toch wel noodzakelijk. Nu heeft manlief stellingen gekocht, in elkaar gezet en logisch ingeruimd Hij kan her wel!

Vorige week een HaRa ramenlap pakket gekocht en nu is ramen lappen echt een eitje. Vanmiddag even de vitrage wassen en het huisje ziet er weer netjes uit.


anne-2014 (9.5 uur geleden)
Hoihoi! Ik heb 2 sept de echo! Ben dan 19.5.
Spannend maar heb er zin in!


vera71 (9.7 uur geleden)
@5ekindje - “Mijn vk raadde aan de 20-weken...„
Ik heb bij al mijn zwangerschappen een medische 20 weken echo gehad. Het ligt aan de afwijking waarop ze willen controleren of je beter bij 18 of bv beter in week 20 of 22 langs kan komen. Bij mij controleren ze op afwijking mbt hartklep en deze kunnen ze beter zien in de 20/21e week.5ekindje (10.9 uur geleden)
Mijn vk raadde aan de 20-weken echo bij 19 wk te laten doen: volgens haar kunnen ze dan nog meer zien dan met 20 weken? Heb bij de vorige zwangerschappen hier ook nog nooit van gehoord hoor. Net bij de vk geweest alles was goed! Baarmoeder ligt tegen mijn navel en de beeb ging lekker te keer. Ze kon t hartje niet vinden bleek de batterij van dat apparaat bijna leeg. Gelukkig voelde ik haar lekker trappen. Vannacht trapte ze tegen mijn hand voor het eerst zo fijn gevoel! Ik heb idd regelmatig last van harde buiken kan geen kwaad schijnt dat je baarmoeder dit constant doet in de gehele zwangerschap, alleen ga je het vanaf 18 weken merken.


5ekindje (11 uur geleden)
@Mila84S - “Wij hebben onze 20 weken echo ...„
O wat vreselijk zeg! Ik herken je symptomen als leek als een hernia kan je daar niet eens naar doorvragen? Mijn ex is hierin beroepsmatig gespecialiseerd. Vk kan niets voor je doen. Ik heb enorm last van mijn rug. Ws om mijn dikke buik te compenseren heb ik een verkeerde houding aangenomen. Morgen maar weer eens een pilates uurtje volgen.luna85 (11.2 uur geleden)
@(B)engeltjee - “@luna85 - “@(B)engeltjee - ?...„
Haha ja indd erg fijn. Gisteren me gordijnen gewassen en rook zo lekker in huis de hele dag werd er gewoon vrolijk van En sinds gister blinken me keukenkastjes en tegels weer Vandaag maar ff een rust dag. Ppff ja moet de kledingkasten ook nog uitmesten maar daar het ik ff geen zin in(B)engeltjee (11.5 uur geleden)
@luna85 - “@(B)engeltjee - “Goedemorgen...„
ja het is zeker lekker, van het weekend krijgt de keuken een grote beurt.. dan de kas van mn man en mijn kast
al scheelt het ook dat ze leeg moeten ivm verbouwen etc.
Bij mn dochter echt niet gehad.. maar helemaal schoon is zoo fijn! hahaluna85 (11.5 uur geleden)
@(B)engeltjee - “Goedemorgen meiden! vandaag al...„
Hier ook al de poetsdrang! Als ik iets in me hoofd heb om te doen moet het ook gebeuren ongeacht hoe laat het is! Begint al erg vroeg dit keer,maar wel lekker!(B)engeltjee (12.3 uur geleden)
oh nee.. ik zie nu dit staan;

Wanneer kan een 20-weken echo worden uitgevoerd?
De 20-weken echo kan tussen de 18 en 22 weken plaatsvinden. Voor en na deze termijn kunnen we sommige afwijkingen niet goed meer zien.

geen zorgen dus!


(B)engeltjee (12.3 uur geleden)
zooo wij hebben pas 12 september de 20 weken echo! ben in middels dan al 21 weken en 1 dag.. is dat niet te laat dan?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. cdegroot - een jongen! - 16 Jan 2015
 2. charmingjo - 16 Jan 2015
 3. eismam - 16 Jan 2015
 4. jetjuhhh - 16 Jan 2015
 5. Kellyvw - 16 Jan 2015
 6. Liefje 2011 - 16 Jan 2015
 7. Lou81 - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 8. Marcia83 - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 9. Regenboog82 - Dat is nog een verrassing! - 16 Jan 2015
 10. zusteringe - 16 Jan 2015
 11. 2dewonderms - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 12. 5ekindje - een meisje! - 17 Jan 2015
 13. AnitaS - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 14. black-sheepje - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 15. CharlotteD - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 16. fireangel - een jongen! - 17 Jan 2015
 17. Ikkuuhh - een meisje! - 17 Jan 2015
 18. kiekeboee - 17 Jan 2015
 19. Liset - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 20. mamavanbres - een jongen! - 17 Jan 2015
 21. Meekos - een jongen! - 17 Jan 2015
 22. Natasja1 - 17 Jan 2015
 23. ProudMomma~ - Weet het wel maar zeg het niet! - 17 Jan 2015
 24. xLittleAngel - Dat is nog een verrassing! - 17 Jan 2015
 25. Zehra- - 17 Jan 2015
 26. Daisyyyy - een meisje! - 18 Jan 2015
 27. Kimmeke1302 - 18 Jan 2015
 28. kiwi75 - 18 Jan 2015
 29. Lilly86 - 18 Jan 2015
 30. mamamaai - 18 Jan 2015
 31. MandyElisha - een meisje! - 18 Jan 2015
 32. Ozospannend - Dat is nog een verrassing! - 18 Jan 2015
 33. robbrusen - 18 Jan 2015
 34. Selina2 - een jongen! - 18 Jan 2015
 35. TLC - 18 Jan 2015
 36. TrueLove - 18 Jan 2015
 37. vinciane - 18 Jan 2015
 38. WannaBaby82 - een meisje! - 18 Jan 2015
 39. wondertje dec... - een jongen! - 18 Jan 2015
 40. zwangervd4e - 18 Jan 2015
 41. dorien1 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 42. duif45 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 43. flora30 - een jongen! - 19 Jan 2015
 44. Mama-van-csl - een jongen! - 19 Jan 2015
 45. mamavannca - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 46. roosje23 - Dat is nog een verrassing! - 19 Jan 2015
 47. sam1994 - 19 Jan 2015
 48. -naam- - 20 Jan 2015
 49. aisy - een meisje! - 20 Jan 2015
 50. bloom3 - 20 Jan 2015
 51. Chanty1980 - 20 Jan 2015
 52. Deborah gerri... - 20 Jan 2015
 53. Heidebloempje... - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 54. Jackie86 - 20 Jan 2015
 55. liefs - 20 Jan 2015
 56. magalivn - 20 Jan 2015
 57. Mammi4 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 58. mei1 - een jongen! - 20 Jan 2015
 59. MD1988 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 60. Mirian - 20 Jan 2015
 61. Poepchinees - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 62. roos-2001 - Dat is nog een verrassing! - 20 Jan 2015
 63. sarah22 - een jongen! - 20 Jan 2015
 64. Ambrosiaa7 - 21 Jan 2015
 65. AngelaVV - een meisje! - 21 Jan 2015
 66. anouch - Dat is nog een verrassing! - 21 Jan 2015
 67. beeb12 - een jongen! - 21 Jan 2015
 68. els w - Dat is nog een verrassing! - 21 Jan 2015
 69. Feetj - Dat is nog een verrassing! - 21 Jan 2015
 70. justin jenna - een meisje! - 21 Jan 2015
 71. Liesbeth83 - een meisje! - 21 Jan 2015
 72. Luna85 - 21 Jan 2015
 73. mamaatje1989 - 21 Jan 2015
 74. Mamachrisje30 - een meisje! - 21 Jan 2015
 75. Nathalie1212 - een tweeling!een tweeling! - 21 Jan 2015
 76. Neeke1986 - een jongen! - 21 Jan 2015
 77. Nijntje27 - een jongen! - 21 Jan 2015
 78. Oumm - Weet het wel maar zeg het niet! - 21 Jan 2015
 79. Petra23682 - een jongen! - 21 Jan 2015
 80. superladytige... - 21 Jan 2015
 81. tara86 - 21 Jan 2015
 82. tharcissia - 21 Jan 2015
 83. wij2 - een jongen! - 21 Jan 2015
 84. x-Mandy-x - een meisje! - 21 Jan 2015
 85. (B)engeltjee - een jongen! - 22 Jan 2015
 86. Anne-2014 - 22 Jan 2015
 87. Beekster - 22 Jan 2015
 88. DrKa - 22 Jan 2015
 89. Felicia-jonge... - 22 Jan 2015
 90. mamaongeduld - 22 Jan 2015
 91. MsVelvet - 22 Jan 2015
 92. propia - 22 Jan 2015
 93. Rivella - Dat is nog een verrassing! - 22 Jan 2015
 94. saskia41 - 22 Jan 2015

De bevaldatum van leden in week 18 is van vrijdag 16 januari 2015 tot en met donderdag 22 januari 2015. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014