Hoofdmenu
· Home · Proberen · Zwangerschap · Baby's · Infoforum · Polls · Blogs · V&A · Fotoboeken · FotoQuest · Namen · Leden · Chat · Zoeken · Geboortekaartjes

Sleep dit menu naar links en rechts voor meer secties


Proberen
· Algemeen · Ronde tot ronde · Ovulatiekalender · Ovulatieticker · Temperatuurkaarten · Forum: IUI, IVF en ICSI · Chat


Zwangerschap
· Algemeen · Zwangerschapsfotoboek · Zwangerschapstickers · Week tot week · Zwangerschapsverloop · Chat · Bevaldata tijdlijn · Alternatieve bevaldatum


Baby's
· Algemeen · Babyfotoboek · Babykamers · Maand tot maand · Nu jarig · Pas geboren · Vlinderpagina · Chat


Namen
· Namen · Jongensnamen · Meisjesnamen · Herkomst: jongens · Herkomst: meisjes · Babynaamgenerator · Top 50 jongens · Top 50 meisjes


Leden
· Nu online · Leden zoeken · Nieuwe leden · Nieuwe blogs
Nieuwe foto`s: · Alle · Zwangerschap · Buiken · Baby`s · Ledenpagina`s
Nieuwe reacties: · Forums · Zwanger per week · Baby per maand · Proberen per ronde


Aanmelden of

Lid wordenNaam: ww: Wachtwoord vergeten

Week
18

Week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42
Geboren! Toon reacties uit alle weken
Week 18 begint bij dag 126 en loopt tot dag 133.
Het is je 19e zwangerschapsweek.

Lengte van je baby: 20 centimeter
Gewicht van je baby: 200 gram


Het delen van de zenuwcellen is voltooid. Door kleine bloedvaatjes wordt vocht aangemaakt om de hersenen en het ruggenmerg heen. Dit vocht moet goed kunnen doorstromen. Indien dit niet het geval is, kan de baby een waterhoofd krijgen. Tegenwoordig kan dit zelfs al in de baarmoeder verholpen worden. De hersenen van de baby groeien vanaf deze week snel, wel 90 gram per maand!

Als dit je eerste zwangerschap is, dan is je groeiende buik nog niet goed te zien met kleding aan. Mensen die niet weten dat je zwanger bent, zullen er nu daarom ook nog niet naar vragen.

Indien dit je tweede of volgende kindje is, dan heb je nu waarschijnlijk al een flink buikje.

Slapen op je buik zal langzaam maar zeker moeilijker worden. Naarmate de zwangerschap vordert kunnen sommige vrouwen zich wat duizelig voelen als ze plat op hun rug liggen. Het grote bloedvat dat via de lever naar hart loopt wordt dan soms wat afgekneld door zware baarmoeder. Dit heeft geen invloed op de baby, maar is voor de moeder soms wel vervelend. Op de linker of rechter zij draaien kan dan helpen.

Je hart pompt vanaf deze week wel 40 tot 50% harder dan normaal. Voor een gezond hart is dit geen enkel probleem. Sporten kan ook nog steeds. Let er wel op dat je genoeg rust en nog altijd gezond eet.

Rugpijn

De meeste zwangeren krijgen op den duur last van rugpijn. Het zou goed kunnen dat jij dat nu al hebt. Je baarmoeder lijkt qua grootte op een kleine meloen. Het zwaartepunt van je lichaam wordt naar voren verplaatst, waardoor je automatisch je gewrichten anders belast. Pijn in je onderrug is daarbij een ongemakkelijk gevolg. Let goed op met tillen en buigen, maar ook gewoon met staan. Zorg dat je steeds een rechte houding aanneemt.

Word lid om te reageren.

Meer dan 1000 reacties op dit onderwerp

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

happywendy (3.9 uur geleden)
@babiebelle - “Hoi hoi, even een vraagje. Ik ...„
Ik ben nu bijna 19 weken en 2 kilo bijgekomen.
Om honger weg te krijgen? Ik eet gewoon hihi.. heb wel mega veel trek in sushi.. en dat snack ik regelmatig savonds.. of ik maak t zelf of vriendlief haalt t voor me...Eagle-linda (4 uur geleden)
Gister weer controle gehad. Baarmoeder komt nu tot mijn navel. meisje was flink aan het bewegen,vk moest even zoeken naar hartslag, maar klonk peefect.

Vk was wel verbaasd dat ik haar al kon voelen, maar voel al ruim 2 weken plopjes e.d. en sinds zondag is ze echt aan het trappen (vooral mijn blaas moet eraan geloven)


lavi (4 uur geleden)
@babiebelle - “Hoi hoi, even een vraagje. Ik ...„
Ik ben 4 kilo aangekomen. Ik heb ook eetbuien. Ik eet al veel fruit en groenten. Ik probeer water te drinken. Maar dat smaakt Me niet.Vlindertje12 (5.1 uur geleden)
@lelie1980 - “@Vlindertje12 - “@lelie1980 ...„
niet echt helaas.. want de arts had het klaarblijkelijk heel druk, dus ik voelde mij meer een last dan wat anders. Maar ik heb haar weer even bekeken.. ze bevestigde dat het een meisje is en dat ze erg beweeglijk is. Verder zag alles er goed uit. Alles erop en eraan.. Toch wel even prettig om te zien hoor! ik vond de tijd tussen de combinatietest en de bij mij 21 weken GUO wel erg lang duren.. Nu dus nog 3 weekjes wachten en dan kunnen we haar weer goed bekijken!
Vannacht ook een aantal keer steken en kramperigheid.. maar ja.. rustig aan en maar zien hoe het verder loopt.

lelie1980 (14.5 uur geleden)
@Vlindertje12 - “@lelie1980 - “@Vlindertje12 ...„
Goed van je dat je hebt gebeld. Hopelijk ben je gerustgesteld. Heb je wel van de onverwachte echo kunnen genieten?Vlindertje12 (15 uur geleden)
@lelie1980 - “@Vlindertje12 - “Hallo dames...„
Hey dames, dank voor de reacties! Ik was na mijn berichtje even plat gaan liggen en daarmee zwakte de stekende pijn wel af. Alleen toen ik weer in de weer ging, begon het weer in alle hevigheid. Toen de vk gebeld. Die wilde dat ik direct langs kwam. Hartje geluisterd (was perfect), wat gevoeld aan buik en baarmoedermond en kon er eigenlijk niet goed de vinger op leggen. Ze heeft toen het ziekenhuis gebeld en ik mocht daar direct heen. Toen heb ik welgeteld 2,5 uur in het ziekenhuis gezeten zonder een dokter te zien. Dus maar weer zelf aan de bel getrokken en uiteindelijk is mijn urine onderzocht, bloeddruk gemeten, en een echo gemaakt. Conclusie; alles was goed en ze schuiven het op activiteit in combinatie met fixe bandenpijn. Dat stuk slijmprop is niet nader verklaard. Nu maar wat rustiger aan doen en hopen dat het goed blijft gaan allemaal..babiebelle (15.1 uur geleden)
Hoi hoi, even een vraagje. Ik heb niks van ongemakken, alleen heb ik nood om 2 keer zoveel te eten als anders omdat m`n honger anders niet gestild is. Ik ben op 18 weken nu 6,5 kg bij en m`n gynaecologe vindt dat teveel, maar veel gezonder dan nu kan ik niet eten, anders begint het op diëten te gelijken. Het kan toch niet de bedoeling zijn om calorie-arm te gaan eten?

Wat zijn jullie bijgekomen en hoe proberen jullie jullie hongergevoel op een gezonde manier weg te krijgen?

Groeten


lelie1980 (19.5 uur geleden)
@Vlindertje12 - “Hallo dames! Ik heb een vraagj...„
Op zich ververst de slijmprop zich steeds, dus mag je best een stukje verliezen zo vroeg. Alleen in combinatie met krampen en steken zou ik voor de zekerheid even de vk bellen. Niet met spoed of zo, maar gewoon ter geruststelling.snel mamma (21.7 uur geleden)
@Vlindertje12 - “Hallo dames! Ik heb een vraagj...„
heb je de vk al gesproken? Ik zou denk ik toch even bellen....?Vlindertje12 (21.8 uur geleden)
@Vera82 - “Heb foto op m`n profiel geplaa...„
Haha mooi buikje toch? Hier ook zo rond hoor.. maar dan van de eerste. Vraag me wel af hoe het er over 4 maanden uit ziet hahaha..Vlindertje12 (21.8 uur geleden)
Hallo dames! Ik heb een vraagje.. ik ben vandaag een stuk van de slijmprop verloren.. ik kwam erachter toen ik naar het toilet ging toen ik krampen en steken voelde in mijn onderbuik. Ik had verder geen bloedverlies ofzo.. maar toch wist ik niet zo goed wat ik ervan denken moest. Heeft iemand hier ook ooit last van gehad? Of weet iemand of ik hier iets achter moet zoeken?


Lelie1980 (22.2 uur geleden)
@babiebelle - “Hoi hoi, even een vraagje. Ik ...„
Ow ja en mijn gyneacoloog weegt me niet eens. Ook bij mijn vorige zwangerschap ging het hard. Is ook nooit iets van gezegd en na die tijd kwam het weer helemaal goed.Lelie1980 (22.2 uur geleden)
@babiebelle - “Hoi hoi, even een vraagje. Ik ...„
Ik ben 11 kilo bij gekomen en eet normaal. Ik beweeg alleen wel veel minder dan normaal.Vera82 (1 dagen geleden)
@Delinge - “Vanmorgen bij vk geweest. Kle...„
Idd heerlijk !!! Bij ons was ook hetzelfde vorige week. Ze konden het maar niet te pakken krijgen. Dus met echo gekeken en was idd helemaal in het weer de kleine spruit .Delinge (1 dagen geleden)
Vanmorgen bij vk geweest. Kleine liet hartje niet horen. Dook elke keer weg. Nu al eigenwijs. Dus toch maar even de echo apparatuur erbij ... even spieken ...heerlijk! ?


Vera82 (1 dagen geleden)
Dat ik gek . Ik plaats smileys ertussen en dan krijgen jullie ???? zien


Vera82 (1 dagen geleden)
Heb foto op m`n profiel geplaatst van m`n buik???? wat vinden jullie ervan . Ik vind het echt al mega .... maar wel trots mee ????


ElsaB (1.1 dagen geleden)
Het kan wel eens gebeuren dat ze ernaast zitten maar dat gebeurt maar heel weinig. Bij een meisje kun je soms ook de eierstokken zien op de echo dan is het helemaal duidelijk dat het een meisje is : )


snel mamma (1.1 dagen geleden)
@babiebelle - “Hoi hoi, even een vraagje. Ik ...„
Hoi hoi,

Ik ben nog net geen kilo aangekomen.. Maakte ik me erg zorgen over maar maakt volgendegt niks ene komt meer aan dan de ander en misschien hou jij met het warme weer wel meer vocht vast...?

Komt vast goed!Eagle-linda (1.1 dagen geleden)
@babiebelle - “Hoi hoi, even een vraagje. Ik ...„
Hier al 2 weken niet meer gewogen,maar met 16 weken was ik ook al ruim 9kg aangekomen. vanmiddag weer naar vk, maar die zegt ` tja de ene komt meer aan als de ander,zolang je maar gezond eet`starsparkle (1.2 dagen geleden)
@babiebelle - “Hoi hoi, even een vraagje. Ik ...„
Ik ben ook 6,5 aangekomen en nooit iemand over gehoord iedereen komt anders aan ik eet heel gezond maar bij mijn mijn vorige zwangerschappen kwam ik ook veel aan mijn lichaam houd schijnbaar alles vaststarsparkle (1.2 dagen geleden)
@bigbuik - “@starsparkle - “@bigbuik - ?...„
Zo he he ik kon elke keer niks doen op de site was elke keer te druk.

Maar je hebt gelijk het laat zo`n verdriet achter ik kan soms fijne dingen gewoon niet meer geloven ik ben gek op mijn jongens maar dit is toch ook heel bijzonderMama van deacon (1.3 dagen geleden)
@babiebelle - “Hoi hoi, even een vraagje. Ik ...„
Ik zou je er niet te veel van aantrekken wat de gyn zegt. ik ben tot nu toe 11,5 kg aangekomen en bij mij wordt er niets over gezegd. Bij mijn zoontje was ik zo`n 24 kg aangekomen en is ook nooit wat over gezegd!

Maar als je zoveel eet dan vind ik het nog netjes wat je aangekomen bent!!babiebelle (1.5 dagen geleden)
Hoi hoi, even een vraagje. Ik heb niks van ongemakken, alleen heb ik nood om 2 keer zoveel te eten als anders omdat m`n honger anders niet gestild is. Ik ben op 18 weken nu 6,5 kg bij en m`n gynaecologe vindt dat teveel, maar veel gezonder dan nu kan ik niet eten, anders begint het op diëten te gelijken. Het kan toch niet de bedoeling zijn om calorie-arm te gaan eten?

Wat zijn jullie bijgekomen en hoe proberen jullie jullie hongergevoel op een gezonde manier weg te krijgen?

Groeten


bigbuik (2.2 dagen geleden)
@starsparkle - “@bigbuik - “@starsparkle - ?...„
Tegenwoordig maken ze bijna nooit een fout meer. Vooral wanneer je meerdere echo`s hebt gehad, kan je zeker zijn. Ook jou kunnen fijne dingen overkomen!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

In welke week/maand ben ik?Bevaldatum Laatste periode Ovulatie

Nauwkeurigere bevaldatum


Een alternatieve berekening van de bevaldatum, gebruikmakend van de Mittendorf-Williams methode vind je op `Alternatieve bevaldatum`

Leden in week 18:

 1. angel-mommy-8... - Dat is nog een verrassing! - 17 Dec 2014
 2. annne14 - 17 Dec 2014
 3. blessedmommy - 17 Dec 2014
 4. Kimber89 - 17 Dec 2014
 5. Liselotje1977 - 17 Dec 2014
 6. Lovegin - een jongen! - 17 Dec 2014
 7. MamaJaida - 17 Dec 2014
 8. Nu online MamaVanAnoush... - Dat is nog een verrassing! - 17 Dec 2014
 9. mamavanRenE - een jongen! - 17 Dec 2014
 10. Nadineke - 17 Dec 2014
 11. nicolebrouwer - 17 Dec 2014
 12. rbqh - 17 Dec 2014
 13. Schipper1990 - 17 Dec 2014
 14. 2de-Wondertje - 18 Dec 2014
 15. Jannaa23 - een meisje! - 18 Dec 2014
 16. Snel mamma - een jongen! - 18 Dec 2014
 17. verwonderd - een jongen! - 18 Dec 2014
 18. watermeloen - 18 Dec 2014
 19. wolfvrouw2 - een meisje! - 18 Dec 2014
 20. Amici78 - 19 Dec 2014
 21. babyboom2070 - 19 Dec 2014
 22. babyjenn - Dat is nog een verrassing! - 19 Dec 2014
 23. happywendy - 19 Dec 2014
 24. Lelie1980 - een tweeling!een tweeling! - 19 Dec 2014
 25. Leona.en.Bo - Dat is nog een verrassing! - 19 Dec 2014
 26. Oz87 - een jongen! - 19 Dec 2014
 27. tebbenhoff - 19 Dec 2014
 28. trotse mama v... - Dat is nog een verrassing! - 19 Dec 2014
 29. zwangervande5... - 19 Dec 2014
 30. babydecember - 20 Dec 2014
 31. Dec20 - 20 Dec 2014
 32. knuffeltje198... - 20 Dec 2014
 33. Lied88 - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 34. Lindavk - een jongen! - 20 Dec 2014
 35. Madame89 - een jongen! - 20 Dec 2014
 36. Maria87 - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 37. Melsje - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 38. Mirjam5 - Dat is nog een verrassing! - 20 Dec 2014
 39. Nyala - 20 Dec 2014
 40. SOAnaman - 20 Dec 2014
 41. de 2e - Dat is nog een verrassing! - 21 Dec 2014
 42. denise155 - een tweeling (jj)!een tweeling (jj)! - 21 Dec 2014
 43. Eagle-Linda - een meisje! - 21 Dec 2014
 44. LauraZ - een meisje! - 21 Dec 2014
 45. manoontje93 - 21 Dec 2014
 46. Novalie - 21 Dec 2014
 47. Nu online starsparkle - een meisje! - 21 Dec 2014
 48. Vlindertje12 - een meisje! - 21 Dec 2014
 49. AnnetvD - 22 Dec 2014
 50. Assie28 - 22 Dec 2014
 51. Chablis247 - een jongen! - 22 Dec 2014
 52. frogfairy - 22 Dec 2014
 53. iny0 - een meisje! - 22 Dec 2014
 54. Juudjeuhh - een jongen! - 22 Dec 2014
 55. MissMarjolein... - 22 Dec 2014
 56. natasja176 - 22 Dec 2014
 57. rickenchantal - 22 Dec 2014
 58. Sheila88 - 22 Dec 2014
 59. aardbeirood - 23 Dec 2014
 60. Guppy2 - 23 Dec 2014
 61. lavi - een jongen! - 23 Dec 2014
 62. Mamalu - 23 Dec 2014
 63. Mvrjess - 23 Dec 2014
 64. nynkepynk - 23 Dec 2014
 65. ralletje - Dat is nog een verrassing! - 23 Dec 2014
 66. Yasemin - Dat is nog een verrassing! - 23 Dec 2014

De bevaldatum van leden in week 18 is van woensdag 17 December 2014 tot en met dinsdag 23 December 2014. Zie de volledige tijdslijn hier


Naar boven Babybytes heeft Facebook en Pinterest!
Contact en Privacy
In het Engels, Duits en op Mobiel
Babybytes ©2014